Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Συλλαλητήρια από το ΠΑΜΕ


Νέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου τα οποία
συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Παράλληλα, σήμερα, κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν από το πρωί οι υπάλληλοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, φορείς των οποίων την κατάργηση προβλέπει το μίνι Μνημόνιο.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέβη στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), καθώς η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στον ILO, καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητώντας την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθεί.
Επίσης, η ΓΣΕΕ, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομίας, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και το γενικό διευθυντή του ILO, τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Στην επιστολή, η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων.
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατά συνέπεια δεμένα θα μείνουν τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ
Εν τω μεταξύ, το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις για σήμερα το απόγευμα. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στην Αθήνα (17:30, Πεδίον του Άρεως), στον Πειραιά (18:30, πλατεία Κοραή), στη Θεσσαλονίκη (18:00, Άγαλμα Βενιζέλου), στην Πάτρα (18:00, πλατεία Γεωργίου), στο Ηράκλειο (19:00, πλατεία Ελευθερίας) και αλλού.
Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, αναφέρεται: «Το ΠΑΜΕ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλεί κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο, σε κάθε τόπο δουλειάς να πάρει τις ευθύνες του. Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που συντελείται με τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που απαρτίζουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στην κατεύθυνση αυτή της οργάνωσης της αντίστασης στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, της καταγγελίας της προδοτικής στάσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που μεταθέτει τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ από εβδομάδα σε εβδομάδα και την προετοιμασία για γενική πανελλαδική απεργία, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας στις 9 Φλεβάρη 2012 στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως».