Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού

Εγγεραμμένοι 5.279
Ψήφισαν 3.702 / 70,13 %
Εγκυρα 3.547 / 95,81 %
Ακυρα 105 / 2,84 %
Λευκά 50 / 1,35 %

Βαγγέλης Πολύζος: 51.42 % έδρες 16
Βαγγέλης Λαγδάρης: 42.23 % έδρες 10
Λαϊκή Συσπείρωση: 6.34 % έδρες 1

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού

Εγγεραμμένοι 1.512
Ψήφισαν 1.031 / 68,19 %
Εγκυρα 982 / 95,25 %
Ακυρα 35 / 3,39 %
Λευκά 14 / 1,36 %

Βαγγέλης Πολύζος: 59.16 % έδρες 16
Βαγγέλης Λαγδάρης: 35.64 % έδρες 10
Λαϊκή Συσπείρωση: 5.19 % έδρες 1

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΣΤΟΥΣ 400 ΨΗΦΟΥΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΠΟΛΥΖΟΣ.
ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 35%

Μικρά από τις εκλογές...

Για να προλάβω τυχόν κακές γλώσσες(αφού με είδαν πολλοί) οφείλω να πω ότι τελικά στις 14:30 πήγα στο εκλογικό τμήμα για να αλλάξω για καμιά ώρα τα παιδιά που ήταν εκεί από το πρωί και νομίζω ότι έτσι έπρεπε να γίνει,αλλά κατόπιν τηλεφωνήματος από την Αστυνομία.
Στις 14:18 με πήρε τηλέφωνο η Αστυνομία αφού είχα τελειώσει τον καφέ μου στον Παυσίλυπο κι ετοιμαζόμουν να πάω σπίτι.
Φυσικά και δε ψήφισα όπως είχα πει από την αρχή.
Έχω αδιάψευστο μάρτυρα συν και τον εκλογικό κατάλογο στη τελική.
Μη τυχόν κι ακούσω κάτι άλλο...
Όταν λέμε δε ξελέμε,όπως κάποιοι άλλοι.
Πάντως από τα λίγα που κατάλαβα από τη συχνή μου παρουσία σε εφορευτικές επιτροπές,έχει μεγάλη αποχή.
Μένει να εξακριβωθεί το βράδυ στη καταμέτρηση,που οφείλω να είμαι εκεί και θα είμαι όπως υποσχέθηκα εξάλλου και στην δικαστικό.
Πάντως πολλά ενδιαφέροντα θα μάθετε από αύριο...

Κατέρρευσε αρχαίο κτίριο μονομάχων στην Πομπηία

Δεν πρόλαβαν να βγουν στο μπλογκ οι φωτογραφίες από τη στρατιωτική θητεία του κυρίου Πολύζου με τη στολή μονομάχου εδώ και διαβάστε τι έγινε:

Ένα κτίριο ηλικίας 2.000 ετών, το οποίο χρησιμοποιούσαν μονομάχοι για να εξασκηθούν πριν από τη μάχη στην αρχαία Πομπηία κατέρρευσε το Σάββατο, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός. Ιταλοί αξιωματούχοι εικάζουν ότι η κατάρρευση μπορεί να προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

Σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους, το πέτρινο κτίριο, που βρισκόταν στον κύριο δρόμο του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας στην Ιταλία κατέρρευσε λίγο μετά την αυγή, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός.

Οι υπεύθυνοι είδαν ότι είχε καταρρεύσει όταν άνοιξαν τον αρχαιολογικό χώρο.

Σε αυτό το κτίριο πιστεύεται ότι συγκεντρωνόντουσαν οι μονομάχοι και ασκούνταν πριν από τη μάχη που γινόταν σε κοντινό αμφιθέατρο της αρχαίας πόλης.

Οι αξιωματούχοι εικάζουν ότι η κατάρρευση του μπορεί να προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Η διάβρωση από το νερό μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να προκάλεσε τη μετατόπιση του εδάφους, προκαλώντας την κατάρρευση της οροφής, τμήματος των τοίχων και της πρόσοψης του κτιρίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας Ρομπέρτο Σέτσι.

Ιστορικοί της τέχνης και κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας, που βρίσκεται μεταξύ των πιο σημαντικών παγκοσμίως, χρειάζεται καλύτερη συντήρηση.



Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231066392


Χωρίς σχόλια...

Αύξηση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού

Αύξηση του φονταμενταλισμού σημειώνεται σε διεθνές επίπεδο, τόσο στους κόλπους του Ισλάμ, όσο και του Χριστιανισμού, σύμφωνα με τον Γερμανό επίσκοπο της Ευαγγελικής εκκλησίας, Μάρτιν Σιντεχουέτε.

«Ο φονταμενταλισμός, βάσει του οποίου η πίστη του καθενός είναι απόλυτη και θέλει να την επιβάλει σε όλους, ενέχει κίνδυνο να υπάρξει βία, και δεν περιορίζεται στο Ισλάμ», είπε ο Σιντεχουέτε. «Οι θρησκείες οφείλουν να συμβάλλουν στην ειρήνη», πρόσθεσε.

Ο ιερωμένος, αρμόδιος της γερμανικής ευαγγελικής εκκλησίας για διεθνή θέματα, επισήμανε τις διώξεις χριστιανών στο Ιράκ και στην Ινδονησία, όπου, όπως εκτίμησε, η προηγούμενη μετριοπαθής εκδοχή του Ισλάμ επηρεάστηκε δυσμενώς από άλλες Αραβικές χώρες, αλλά και την ανάδυση φονταμενταλισμού στους κόλπους του χριστιανισμού, αναφερόμενος σε χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και τη Νότια Κορέα αλλά και σε πολιτικές τάσεις στις ΗΠΑ.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=198644&cid=5


Τι μου θυμήζει ο φομενταλιμός,τι μου θυμήζει...
Είναι και διαχρονικό φαινόμενο στο χωριό μας...

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο16):

Πέντε μήνες μετά την Ουγγαρία,χθες και η Πορτογαλία είπε ΟΧΙ στο ΔΝΤ?
Θα δούμε που θα βγει και ποιος θα δικαιωθεί τελικά...

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο15):

Φέτος στις εκλογές δεν έχει EXOT POLL και προβλέψεις?
Προς χάρη του ΔΝΤ φυσικά...

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους τους φορολογουμένους

Διομήδης Σπινέλλης
Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους τους φορολογουμένους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες ρίχνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού δηλωθέντα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία να διασταυρώνονται αναδεικνύοντας ασυμφωνίες οι οποίες θα υποδεικνύουν τους στόχους των ελέγχων. Σταδιακά η ΓΓΠΣ θα δημιουργήσει ηλεκτρονικό προφίλ για το σύνολο των φορολογουμένων, στο οποίο θα καταγράφονται εισοδήματα, ακίνητα, αυτοκίνητα και περιουσιακά στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης όπως πισίνες και σκάφη αναψυχής, ώστε ο e-έλεγχος να κλείνει κάθε παράθυρο δήλωσης στην Εφορία εισοδημάτων αναντίστοιχων με τον τρόπο διαβίωσης.

Αυτές τις ημέρες η ΓΓΠΣ, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής της Διομήδης Σπινέλλης, τρέχει με την περαίωση καθώς μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχει αποστείλει 1.407.000 σημειώματα για 4.891.432 ανέλεγκτες χρήσεις. Ο κ. Σπινέλλης καθησυχάζει ότι η συμμετοχή, ή μη, στην περαίωση δεν επηρεάζει τα κριτήρια των ελέγχων και εμφανίζεται αισιόδοξος για την ανταπόκριση των φορολογουμένων. Τις δύο πρώτες ημέρες 9.000 φορολογούμενοι κατέβαλαν σχεδόν10 εκατ. ευρώ προκαταβολή περαίωσης.

Τι πήγε στραβά με την περαίωση και προκλήθηκε τόση αναστάτωση στους φορολογουμένους;

Την εβδομάδα που μας πέρασε ανατρέξαμε σε στοιχεία της περασμένης δεκαετίας και με αυτόματο τρόπο εκδώσαμε σημειώματα για 1.407.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα και 4.891.432 χρήσεις. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, προσπαθήσαμε μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας οι περισσότεροι να μπορούν να πληρώσουν κατευθείαν σε τράπεζα χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν τη ΔΟΥ. Είναι φυσικό σε μιας τέτοιας έκτασης δράση να υπάρχουν περιπτώσεις όπου φορολογούμενοι δεν θυμούνται εκκρεμότητες που είχαν δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια, καθώς και κάποιες αστοχίες οι οποίες πάντα προβάλλονται στα μέσα ενημέρωσης διότι αποτελούν είδηση.

Στείλατε όμως εκκαθαριστικά ακόμα και σε μακαρίτες, ενώ πολλοί φορολογούμενοι διαμαρτύρονται ότι οι υπολογισμοί που έχετε κάνει είναι λάθος. Αδυναμίες του συστήματος;

Στείλαμε εκκαθαριστικά στους νόμιμους κληρονόμους, όπως έπρεπε να κάνουμε σύμφωνα με τον νόμο, καθώς και σε κάποιους των οποίων ο θάνατος δεν είχε δηλωθεί από τους συγγενείς τους. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι εξαιρέσαμε πάνω από 1.500 φορολογουμένους που απεβίωσαν χωρίς κληρονόμο.

Διαβάζω τις απαντήσεις που στέλνουμε σε φορολογουμένους που διαμαρτύρονται για λανθασμένους υπολογισμούς. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων η διαμαρτυρία προέρχεται από παρεξήγηση του περίπλοκου, είναι η αλήθεια, νομικού πλαισίου της διαδικασίας και όχι σε λανθασμένο υπολογισμό.

Παράλληλα, άργησε και η αποστολή του λογισμικού για τις διορθώσεις από τις εφορίες.Πήγαιναν οι φορολογούμενοι και δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Σε μια δράση η οποία υλοποιήθηκε υπό μεγάλη χρονική πίεση, δώσαμε προτεραιότητα στην εκτύπωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων προκειμένου αυτά να ταχυδρομηθούν και να παραδοθούν έγκαιρα στους φορολογουμένους. Το λογισμικό των διορθώσεων, για τις οποίες η προθεσμία λήγει αργότερα- στο τέλος του μήνα- εκτιμώ ότι θα είναι εγκατεστημένο σε όλες τις ΔΟΥ στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Δεδομένου ότι η περαίωση είναι προαιρετική,αν ο φορολογούμενος πετάξει στα σκουπίδια το ειδοποιητήριο,μήπως μπει σε καμια μαύρη λίστα και τον κυνηγάει η Εφορία;

Δεν στοιχειοθετείται με κανένα τρόπο η εντύπωση ότι όσοι δεν υπαχθούν θα έχουν άμεσες επιπτώσεις ή θα δεχθούν άμεσα ελέγχους. Είναι προφανές ότι το ελεγκτικό έργο μετά το πέρας των προθεσμιών της περαίωσης θα τεθεί σε κανονική λειτουργία βάσει του νέου πλαισίου στοχευμένων ελέγχων, στη βάση διασταυρώσεων στοιχείων και κριτηρίων επικινδυνότητας φοροδιαφυγής. Η συμμετοχή, ή μη, στην περαίωση δεν επηρεάζει τα κριτήρια των ελέγχων. Πόσα εκκαθαριστικά έχετε στείλει μέχρι σήμερα, πόσα θα σταλούν συνολικά και πότε θα ολοκληρωθεί η αποστολή;

Μέχρι την Πέμπτη είχαμε στείλει 803.000 εκκαθαριστικά. Υπολογίζουμε μέχρι την Τρίτη να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των εκκαθαριστικών όλων των φυσικών προσώπων και μέχρι την Πέμπτη, και των νομικών προσώπων.

Ανταποκρίνονται οι φορολογούμενοι, μπαίνει χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου;
Υπάρχει σαφέστατα μεγάλη ανταπόκριση. Αναφέρω ενδεικτικά ότι τις δύο πρώτες ημέρες έσπευσαν να πληρώσουν περίπου 9.000 φορολογούμενοι, καταβάλλοντας κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, να αναμένονται και πάλι κατασχέσεις ακινήτων; Πόσα έχουν κατασχεθεί μέχρι σήμερα;

Η ομάδα εργασίας που δουλεύει εντατικά στο υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να κινητοποιήσει τους οφειλέτες, μία από αυτές περιλαμβάνει τα μέτρα που σχετίζονται με τα ακίνητα. Περιληπτικά, σε τέσσερις δράσεις της ομάδας που ολοκληρώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο εντοπίστηκαν 1.920 οφειλέτες με οφειλές 64 εκατ. ευρώ και ακίνητη περιουσία 1,2 δισ. ευρώ. Από αυτούς 470 εξόφλησαν άμεσα, 220 εντάχθηκαν σε ρυθμίσεις και για τους λοιπούς μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 131 εντολές κατάσχεσης, έχουν εκτελεστεί 87 και έχουν εκδοθεί 11 προγράμματα πλειστηριασμού.



Μετά την περαίωση, τι;

Η δουλειά μας, όπως γνωρίζετε, δεν σταματάει ποτέ. Μέχρι τα τέλη του έτους έχουμε προγραμματίσει να βεβαιώσουμε 150 εκατ. ευρώ από το ΕΤΑΚ (κλείνοντας μια εκκρεμότητα που κληρονομήσαμε από το 2009), 200 εκατ. ευρώ από τον φόρο ακίνητης περιουσίας και να στείλουμε 6 εκατ. ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας. Παράλληλα υλοποιούμε 28 νέες δράσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τον δραστικό περιορισμό της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς στο Δημόσιο. Σε αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται η κάρτα συλλογής αποδείξεων, καινούργιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι στοχευμένοι έλεγχοι, η προσφορά νέων διαδραστικών καναλιών επικοινωνίας, η ηλεκτρονική παρακολούθηση της απόδοσης των ΔΟΥ και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο πλήρης και ουσιαστικός ηλεκτρονικός έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες και η Ενιαία Αρχή Πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων.


Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=4602847

Σήμερα οι περισσότεροι πολιτικοί πρέπει να ψηφίσουν " Συγγνώμη "

ενυπόγραφα στην κάλπη και όχι τον εαυτό τους ή το κόμμα τους.
Κύριε Πρωθυπουργέ
Οι περισσότεροι πολιτικοί σήμερα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα ψηφοδέλτιο που να γράφει την λέξη Συγγνώμη, να την έχουν γράψει μόνοι τους μετά από σκληρή αυτοκριτική και να την καταθέσουν στην κάλπη ενυπόγραφα. Ας στερήσουν την ψήφο από το κόμμα τους,από τον εαυτό τους ως ένδειξη μεταμέλειας ,ευθιξίας , ανιδιοτέλειας, και Ελπίδας.
Πιστεύω ,όμως,πως δεν θα υπάρχει σε καμία κάλπη ανάλογο ψηφοδέλτιο. Αλλά πιστεύω,όμως και στην Ελπίδα και γι΄ αυτό θα περιμένω μέχρι αργά το βράδυ .......
Σιαμάγκα Θ. Χριστίνα
Μαθήτρια Λυκείου Κατερίνης

Βίντεο από την σημερινή εκλογική διαδικασία

Τιμώντας την σημερινή εκλογική διαδικασία σας παραθέτω το ακόλουθο Βιντεάκι που τράβηξα την ώρα που ψήφισα .
Αφού κανένας δεν πλήρωσε για τα νερά (όταν πουλούσα την ψήφο μου)κανένας δεν θα πρέπει να έχει απαίτηση καλύτερης συμπεριφοράς από εμένα ....
απολαύστε το βίντεο μέχρι τέλους



Η επανεμφάνιση Καραμανλή διχάζει τη ΝΔ

Σοβαρές αναταράξεις προκαλεί η δήλωσή του ότι το μνημόνιο ήταν «αναγκαίο κακό»

Αναταράξεις στη ΝΔ και ένταση μεταξύ σαμαρικών και καραμανλικών στελεχών έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε το Μνημόνιο «αναγκαίο κακό», κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των εμπόρων, πριν δύο μέρες στο γραφείο του. Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διάψευση σκοπιμότητας, παρ' ότι με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό είχε αρχικώς επιβεβαιώσει την αποστροφή του πρώην πρωθυπουργού.

Συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας». Υποστηρίζουν, δε, πως «κάθε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και αποσπασματική».

Ωστόσο στελέχη της ΝΔ ερμήνευαν το επεισόδιο ως πρώτη πράξη στην αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με τον προκάτοχό του.


Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4602717

Μακεδονικό Μουσείο Δήμου Κολινδρού

Οι φίλοι μας οι Αιγινιώτες έκαναν ένα πολύ κατατοπιστικό αφιέρωμα στο Μουσείο Κολινδρού και μας έπιασαν φυσικά στον ύπνο.
Μπράβο τους...
Διαβάστε το παρακάτω όπως το βρήκαμε στο πολύ καλό site του Αιγινίου http://www.aiginiovoice.gr/:
Το μουσείο ιδρύθηκε στις 3 Απριλίου 1992 με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κολινδρού και δημοσιεύτηκε στο υπ? αριθμό Φ.Ε.Κ.352/2-6-1992. Είναι Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και διοικείται από 7/μελή επιτροπή οριζόμενη από το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Δήμαρχο. Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του μουσείου απαρτίζεται από τους εξής:

Σολοποτιάς Θωμάς Δήμαρχος, ως Πρόεδρος
Δασκαλάκης Βασίλειος, Δημ. Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος
Χλεμές Δημήτριος, Δημ. Σύμβουλος, Μέλος
Σταθούδη Αικατερίνη, Δημότης, Μέλος
Βασιλόπουλος Γεώργιος, Δημότης, Μέλος
Καταχιώτη Ελένη, Δημότης, Μέλος
Γλυκού Κυριακή, Δημότης, Μέλος
Σκοπός του είναι:

Η αξιοποίηση των πλούσιων ιστορικών, εθνογραφικών, λαογραφικών κλπ. Στοιχείων της Μακεδονίας που έχουν σχέση με τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή.
Προβολή όλων των στοιχείων στην Ελλάδα και στην απανταχού ομογένεια με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Επαφή της νεολαίας με όλα τα παραπάνω στοιχεία, μέσω των σχολείων και της εκκλησίας.
Συλλογή και συντήρηση όλων των υπαρχόντων ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων.
Την διατήρηση του παραδοσιακού Μακεδονικού χρώματος του οικισμού.
Το μουσείο στεγάζεται σε μια παραδοσιακή κατοικία δωρεά του κ. Παναγιώτη Γαλατσόπουλου από το 1800 περίπου το οποίο συντηρήθηκε και διαμορφώθηκε κατάλληλα για την φιλοξενία του μουσείου. Επίσης και ο αύλειος χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα για την δυνατότητα φιλοξενίας των επισκεπτών. Το κτήριο έχει ισόγειο - ημιώροφο και έναν όροφο. Στο ισόγειο παρουσιάζονται:

Ο Κολινδρός ανά τους αιώνες. Ιστορική αναδρομή στο παρελθόν από την νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα.
Οι πρόσφατες ανασκαφές στον οικισμό Παλιαμπέλων Κολινδρού.
Έκθεση χειρόγραφων βιβλίων.
Επαγγελματική και αγροτική ζωή.
Στον ημιώροφο παρουσιάζονται:

Το εργαστήριο υφαντικής.
Η εκπαίδευση στον Κολινδρό.
Έκθεση φωτογραφιών από τους πεσόντες υπέρ πατρίδος.
Στον 1ο όροφο παρουσιάζονται:

Έκθεση σπάνιων αντικειμένων.
Οικογενειακή ζωή
Κοινωνική ζωή


Πηγή:http://www.aiginiovoice.gr/index.php?view=article&id=66%3A2009-08-12-14-48-49&option=com_content&Itemid=37

Λάρνακα: Επεισόδια σε αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικού φεστιβάλ στη Λάρνακα όταν συμμετέχοντες δέχθηκαν επίθεση από άτομα που μετείχαν σε εθνικιστικές πορείες. Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν 13 άτομα. Επτά άτομα, συνελήφθησαν από την αστυνομία και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν όταν μέλη του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης, που πραγματοποιούσαν πορεία κατά των μεταναστών, ήλθαν αντιμέτωποι με συμμετέχοντες στο φεστιβάλ στήριξης των μεταναστών που εργάζονται στην Κύπρο και τους επιτέθηκαν.

Στις συμπλοκές που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην παραλιακή λεωφόρο Φοινικούδων στη Λάρνακα τραυματίστηκαν 13 άτομα, έξι αλλοδαποί, πέντε Κύπριοι και δύο αστυνομικοί.

Ο εκπρόσωπος τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι συνελήφθησαν επτά άτομα, πέντε αλλοδαποί και δύο Κύπριοι, οι οποίοι θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.

Ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης χαρακτήρισε παράνομη την εκδήλωση κατά των μεταναστών διότι, όπως είπε, προβάλλονταν συνθήματα μίσους και ρατσισμού. Ανέφερε επίσης ότι αυτό είναι το τρίτο ρατσιστικό επεισόδιο που συμβαίνει φέτος, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία.

Το μέτωπο των εθνικιστών φώναζε υβριστικά συνθήματα εναντίον των μεταναστών και των εποίκων, καλώντας σε αγώνα «εναντίον της λαθρομετανάστευσης», κατά «της ισλαμοποίησης της πατρίδας», και «άμεση κατάργηση των προκλητικών επιδομάτων και των λοιπών υπερπρονομίων των δήθεν πολιτικών προσφύγων».

Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρενέβη αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει τα επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών. Η Καθημερινή της Κύπρου αναφέρει στο δικτυακό της τόπο ότι ένας εκ των τραυματιών ενδέχεται να είναι σοβαρά, αφού δέχθηκε μαχαιριές. Μεταδίδει, επίσης, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ότι οι εθνικιστές πέταξαν πέτρες, καρέκλες, μπουκάλια, ξύλα, φωτοβολίδες και βόλια εναντίον των παρευρισκομένων στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ.


Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4602943

Πρωινή περιπέτεια...

Πριν από λίγο γύρισα από το εκλογικό κέντρο,όπου πήγα να αφήσω το χαρτί που μου έστειλαν για αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής(κι όχι να ψηφίσω),έχοντας στο μυαλό μου τις απειλές της δικαστικής αντιπροσώπου, ότι θα με κάνει αναφορά επειδή δεν καθόμουνα εκεί, αλλά ήθελα να πάω στη δουλειά μου.
Φταίω που έκανα το κόπο να πάω να τους ενημερώσω και δε πήγα κατευθείαν στη δουλειά.
Βλέπετε δεν είχε καθόλου άτομα - αφού κανείς δε θέλει ή δε μπορεί να πάει για τη ψυχή του διαλυμένου μας κράτους - και δικαιολογημένη ως ένα βαθμό η αντίδρασή της και το καταννοώ,αλλά το να μου πει να βρω τους άλλους που δε πήγαν και που δε ξέρω καν ποιοι είναι και ούτε με ενδιαφέρει - ούτε είναι φυσικά στις υποχρεώσεις μου - πάει πολύ.
Να βάλει τους Αστυνομικούς να τους βρει.
Όπως στις αμέσως προηγούμενες Εθνικές εκλογές,όπου ήμουνα τακτικό μέλος και δε πήγα,έστειλε καλώς ο τότε δικαστικός αντιπρόσωπος την Αστυνομία σπίτι μου κι αναγκάστηκα να πάω.
Ας κάνει και τώρα έτσι.
Να στείλει την Αστυνομία στα χωράφια,στα μαντριά,στα σπίτια ή στα καφενεία να βρει αυτούς που πρέπει να πάνε.
Και στη τελική αν δε μπορούν,να το κλείσουν το μαγαζί.
Ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι θα είναι.

Έτσι κι αλλιώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάσχει όπως λένε οι κακές γλώσσες από Αλτσχάϊμερ!!!! οπότε δεν ισχύει και δε θυμάται τίποτα από όσα υπέγραψε...........
Καλοοοοό εεεεέ για να είναι αληθινό!!!!

Περιττό να γράψω ότι δήλωσα μπροστά της αλλά και σε άλλους παρόντες μάρτυρες ΑΠΟΧΗ,θέλοντας να της τονίσω ότι πως μπορώ να κάθομαι και να βλέπω συμπατριώτες μου να ψηφίζουν μπροστά μου,αφού είμαι κάθετα αντίθετος με την σημερινή διαδικασία?
Θα μαλώσω,αφού αρπάζομαι πολύ εύκολα όταν υποτιμούν τη νοημοσύνη μου....

Δε νογάει όμως η κυρία,αλλά τα λεφτάκια της θα τα πάρει...

"Στέγνωσαν" την Παρασκευή οι ΔΟΥ λόγω εκλογών

Οι ΔΟΥ είχαν χρήματα μόνο για πληρωμές για δικαστικούς αντιπροσώπους και συναφείς δαπάνες
«Στα κρύα του λουτρού» έμειναν εκατοντάδες πολίτες που μάταια περίμεναν να πληρωθούν από το δημόσιο καθώς η εντολή που δόθηκε στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ήταν να πληρώνουν κατά προτεραιότητα όσους εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έμφραγμα προκλήθηκε σε δεκάδες εφορίες όταν επιχειρήσεις και υπηρεσίες προσπάθησαν την Παρασκευή να πάρουν χρήματα που δικαιούνται από το δημόσιο Ταμείο. Οι ΔΟΥ είχαν χρήματα μόνο για πληρωμές για δικαστικούς αντιπροσώπους και συναφείς δαπάνες, προκειμένου να διασφαλίσουν πως δεν θα ανακύψουν προβλήματα στο μηχανισμό διεξαγωγής των εκλογών.

Στις εκλογικές διαδικασίες θα απασχοληθούν συνολικά 88.842 υπάλληλοι, 8.882 λιγότεροι από όσους απασχολήθηκαν το 2009. Εκτός των περικοπών που επιβλήθηκαν στα επιδόματα των υπαλλήλων, αντίστοιχη μείωση πραγματοποιήθηκε και στις εκλογικές ημερήσιες αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων, των εφόρων και των αναπληρωτών τους. Φέτος οι έφοροι θα λάβουν ημερήσια αποζημίωση 124 ευρώ έναντι 155 ευρώ που έλαβαν το 2009, ενώ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα αποζημιωθούν με 108 ευρώ ημερησίως (135 ευρώ το 2009).

Τα τελικά ποσά υπολογίζονται για οχτώ εργάσιμες ημέρες την πρώτη Κυριακή και τέσσερις εργάσιμες ημέρες τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Η αποζημίωση των γραμματέων των εφορευτικών επιτροπών υπολογίζεται σε 50 ευρώ την ημέρα και για δύο ημέρες. Οι αναπληρωτές των εφόρων και των δικαστικών αντιπροσώπων θα αποζημιωθούν για 7 ημέρες και τη δεύτερη Κυριακή θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί σε αποζημίωση τριών ημερών.

Στην κατηγορία των δικαστικών υπαλλήλων περιλαμβάνονται όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι, γραμματείς, δακτυλογράφοι και επιμελητές δικαστηρίων της Γραμματείας και Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, των Εφετείων και Εισαγγελιών Εφετών, των Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών Πρωτοδικών.

Πηγή:http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=89334


Μετά συζητάνε στη κυβέρνηση για νέες εκλογές....
Σα δε ντρέπονται λιγάκι...

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο14):

Σήμερα το βράδυ(χθες πλέον) εθεάθη ο βουλευτής κύριος Αμοιρίδης στον Κολινδρό?
Το τι ήρθε να κάνει είναι άγνωστο σε μας...

Του ξέρτι ότ' νούμιρο(13):

Φέτος στον Κολινδρό έχουμε μια πρωτοφανή απόλυτη προεκλογική ησυχία άνευ προηγουμένου?

Θα δείξει πως θα αποβεί...

Είσαι από την λάθος πλευρά!!!

Παρακολουθήστε ένα "ιδιαίτερο σκετσάκι" ρεφορμισμού.
Οργανωμένη πολιτική πρόταση όταν κινείται μέσα σε αποδεκτά θεσμικά πλαίσια αντίδρασης στο υπάρχον και δεν προπαγανδίζει την ολική ανατροπή του.




Πηγή:http://www.youtube.com/watch?v=mnrHbnJ0JUE&feature=player_embedded#!

Britney Spears για Ελλάδα...

Τι σχέση έχει η Britney Spears με την Καλομοίρα, τον Σάκη Ρουβά, την Έλενα Παπαρίζου και τη Νάντια Μπουλέ;

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, η φήμη των παραπάνω έχει φτάσει στην άλλη άκρη της γης και στα… αφτάκια της Britney!

Μιλώντας στο μουσικό πόρταλ, www.tralala.gr, η Britney είπε ότι γνωρίζει την Καλομοίρα, τον Sakis, την Έλενα Παπαρίζου και τη Νάντια Μπουλέ!

Φαίνεται πως η Spears είναι ενημερωμένη για όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα… σε όλα τα μήκηκαι πλάτη της γης!

Δήλωσε μάλιστα, ότι είναι μεγάλη θαυμάστρια της Καλομοίρας και πως αγαπά το Secret Combination!

Εκτός όμως από την Καλομοίρα, η γλυκιά σταρ αγαπά και την χώρα μας την οποία όπως είπε θέλει να επισκεφτεί.

«Έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα για την νυχτερινή ζωή της Ελλάδας και ότι είναι η τέλεια χώρα για διακοπές! Έχω επίσης ακούσει ότι οι Έλληνες άνδρες μένουν με τους γονείς τους μέχρι να γίνουν 30, είναι εκπληκτικό», είπε στη συνέντευξη για την χώρα μας η Britney.

Σε ερώτηση τι θα συμβούλευε ένα 16 κορίτσι που θα ήθελε να γλινει τραγουδίστραι η Spears είπε ότι θα της πρότεινε να περιμένει.

«Ξεκίνησα τόσο νέα και έχασα πολύ σημαντικά συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης, νομίζω ότι δεν είσαι αρκετά μεγάλος για να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις όταν είσαι 16. Αλλά εάν είναι κάτι που πραγματικά θέλεις να κάνεις και αυτό είναι το πάθος σου, τότε το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου και να τον προκαλείς», ανέφερε η Britney.

Όταν η δημοσιογράφος ζήτησε να μοιραστεί μαζί της ένα από τα πιο τρελά και αστεία περιστατικά του να είσαι η Britney Spears εκείνη είπε: «Μια φορά ήμουν σε ένα κατάστημα καλλυντικών. Εκεί έτυχε να στέκομαι δίπλα από μια τεράστια χάρτινη αφίσα που απεικόνιζε εμένα να κάνω promo στο άρωμά μου , το Fantasy! Τότε, ένα μικρό κορίτσι και η μαμά της πέρασαν από δίπλα και το κορίτσι με έδειξε και είπε στην μαμά της: Μαμά… Γιατί έχουν δύο από αυτές τις αφίσες?! Αυτό ήταν ξεκαρδιστικό».

Εν αναμονή λοιπόν της άφιξης της σταρ και στην χώρα μας…

ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/?aid=89251



Εκρηκτική...καλόγρια

Μια καλόγρια έστειλε ένα...εκρηκτικό δέμα σε έναν φαντάρο

Τελικά οι τρομοκράτες με τα δέματα δεν δημιουργούν πρόβλημα μόνο στις πρεσβείες και στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε μια καλόγρια!

Μια καλόγρια από την Αχαΐα θέλησε να στείλει ένα δέμα σε ένα φαντάρο στην Αλεξανδρούπολη, για να μη νιώθει μοναξιά! Λόγω των ημερών όμως, με διαταγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όταν το δέμα έφτασε στο ταχυδρομείο οι αστυνομικοί το άνοιξαν για να το ελέγξουν. Το περιεχόμενο ήταν όντως εκρηκτικό αλλά όχι εξαιτίας κάποιας βόμβας.

Το δέμα περιείχε ένα «καυτό» γράμμα από την καλόγρια προς τον φαντάρο, το οποίο μάλιστα συνοδευόταν και από ένα μικροσκοπικό γυναικείο εσώρουχο για να τη θυμάται τις κρύες νύχτες στην Αλεξανδρούπολη...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας που έχει το ρεπορτάζ, η καλόγρια κλήθηκε να παραλάβει πίσω το δέμα της και το έκανε χωρίς να δείξει ενοχλημένη.

Τουρλή Μαρία

F1,GP Βραζιλίας: Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στην pole!!!

Για τους πολλούς λάτρεις της F1 σαν κι εμένα.

Ο Γερμανός έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Ιντερλάγος σημειώνοντας την πρώτη pole position της καριέρας του σε μεικτές συνθήκες.

Τα παιχνίδια του καιρού δημιούργησαν μια μοναδική αλληλουχία εικόνων και αντιθέσεων στη Βραζιλία.
Έβρεχε από το πρωί στο Σάο Πάολο και η πίστα του Ιντερλάγος ήταν ολισθηρή. Έτσι όλοι οι οδηγοί υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν ενδιάμεσα ελαστικά.
Από το Q1 εκτός των έξι οδηγών των νέων ομάδων αποκλείστηκε και ο Άντριαν Σούτιλ.

Ανάμεσα στο Q1 και στο Q2 η ένταση της βροχής δυνάμωσε και τα πράγματα δυσκόλεψαν.
Το ηχηρό όνομα που έμεινε εκτός δεκάδας ήταν αυτό του πρωταθλητή Τζένσον Μπάτον: «Για μένα είναι δύσκολα όλο το Σαββατοκύριακο, δεν μπορώ να βρω ισορροπία».
Απογοήτευσε και ο Νίκο Ρόσμπεργκ σε μια από τις σπάνιες φορές που έχασε στην εσωτερική κόντρα με τον teammate του Μίκαελ Σουμάχερ που μπήκε στην 10αδα.

Στο Q3 η πίστα είχε αρχίσει να στεγνώνει και ο προβληματισμός για το εάν χρειάζονται στεγνά ελαστικά να μεγαλώνει.
Στην πρώτη τους προσπάθεια όλοι οι οδηγοί επιχείρησαν με ενδιάμεσα και ο Χάμιλτον κινήθηκε ταχύτερα απ’ όλους με δεύτερο το Σουμάχερ.
Όμως πρώτος ο Κουμπίτσα και εν συνεχεία οι υπόλοιποι οδηγοί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν σλικ ελαστικά, την πολύ μαλακή γόμα της Bridgestone.

Εκεί ήρθε η μεγάλη έκπληξη από το Νίκο Χούλκενμπεργκ που μ’ ένα σερί γρήγορων γύρων κατόρθωσε να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην pole position. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία που η Williams θα εκκινήσει από την pole position. H προηγούμενη φορά ήταν το 2005 στο Νίρμπουργκρινγκ με το Νικ Χάιντφελτ.

Ο 23χρονος Νίκο Χούλεκνμπεργκ αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στη F1 και βρέθηκε για πρώτη φορά στην πίστα του Ιντερλάγος. Μάλιστα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήρθε σε μια δύσκολη χρονική στιγμή όπου δεν έχει διασφαλίσει θέση για τη νέα χρονιά: «Μάλλον θα πάρω αύξηση…» ξεκίνησε τις δηλώσεις ο Γερμανός αστειευόμενος: «Όταν δε κάνω αστεία λάθη είμαι ικανός για τέτοια αποτελέσματα. Είναι στο χέρι της ομάδας αν θα με κρατήσει, πιστεύω ότι η κατάληξη θα είναι θετική. Ακόμη δεν πιστεύω ότι κατάφερα να πάρω την pole. Σίγουρα τα σλικ ελαστικά ήταν η σωστή επιλογή και στο τέλος ο μηχανικός μου είπε να εξαντλήσω τα όρια του μονοθεσίου αποφεύγοντας τα βρεγμένα σημεία. Ήταν εύκολο να γίνει το λάθος αλλά έκανα άψογο γύρο. Είναι μεγάλη στιγμή για μένα. Μακάρι να κρατηθώ αύριο επικεφαλής του αγώνα αλλά αν είναι στεγνά μάλλον δύσκολο θα αποδειχτεί αυτό…» κατέληξε πανευτυχής ο Γερμανός.

Από την πλευρά τους οι οδηγοί της Red Bull που μόλις την τελευταία στιγμή ανέβηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση ήταν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα: «Ήταν μια απρόβλεπτη μάχη και με τέτοιες συνθήκες εύκολα κάνεις λάθος. Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα αλλά η διαφορά του ενός δευτερολέπτου από τον πρώτο είναι τεράστια. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο αυτό που έκανε, επανέλαβε το γύρο 3 φορές. Θα μπορούσα να είχα πάει πολύ χειρότερα απ’ τη δεύτερη θέση» κατέληξε ο Φέτελ.

Αντίστοιχα ικανοποιημένος από την 3η θέση δηλώνει και ο Μαρκ Γουέμπερ: «Απόλαυσα τις δοκιμές ήταν μεγάλη η πρόκληση για μας. Σε τέτοιες συνθήκες εύκολα μπορεί να πάνε όλα στραβά ευτυχώς κατάφερα στο τέλος να βρεθώ κοντά στην κορυφή και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Θα προσπαθήσουμε αύριο να εκμεταλλευτούμε το αποτέλεσμα ειδικά καθώς ο Μπάτον είχε μια δύσκολη μέρα σήμερα».

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Φερνάντο Αλόνσο θεωρεί ότι τα πράγματα σήμερα θα μπορούσε να είναι πιο άσχημα από την 5η θέση που τελικά πήρε: «Σε τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να κάνεις προβλέψεις ή να έχεις προσδοκίες. Πιστεύω ότι διασώθηκα από μια δύσκολη κατάσταση. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια περίεργα αποτελέσματα που μπορεί να μου δώσουν τον τίτλο αλλά για μένα βασική προτεραιότητα είναι να αυξήσω τη διαφορά από το Γουέμπερ. Σήμερα είναι στους 11 αν αύριο είναι παραπάνω τότε θα είναι καλό το αποτέλεσμα για μας. Αν μειωθεί ελπίζω να μην είναι μεγάλη η μείωση» κατέληξε ο Ισπανός.


Ο αγώνας θα μεταδοθεί αύριο από τον Alpha απευθείας στις 17:30.


1. Hulkenberg Williams-Cosworth
2. Vettel Red Bull-Renault
3. Webber Red Bull-Renault
4. Hamilton McLaren-Mercedes
5. Alonso Ferrari
6. Barrichello Williams-Cosworth
7. Kubica Renault
8. Schumacher Mercedes
9. Massa Ferrari
10. Petrov Renault
11. Button McLaren-Mercedes
12. Kobayashi Sauber-Ferrari
13. Rosberg Mercedes
14. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari
15. Buemi Toro Rosso-Ferrari
16. Heidfeld Sauber-Ferrari
17. Liuzzi Force India-Mercedes
18. Sutil Force India-Mercedes
19. Glock Virgin-Cosworth
20. Trulli Lotus-Cosworth
21. Kovalainen Lotus-Cosworth
22. di Grassi Virgin-Cosworth
23. Klien HRT-Cosworth
24. Senna HRT-Cosworth


Ετοιμάζουν reality με στρατιωτικούς

Η συμφωνία έχει υπογραφεί και το αμερικανικό κανάλι TLC θα φιλοξενήσει ένα νέο reality στο πρόγραμμά του.

Tο reality θα λέγεται «Homecoming» και θα αφορά σε στρατιωτικούς που υπηρετούν στο εξωτερικό, οι οποίοι θα κάνουν έκπληξη στις οικογένειές τους, όταν γυρίζουν πίσω.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις uncut αντιδράσεις των συγγενικών προσώπων, όταν θα βλέπουν τον στρατιώτη στην εξώπορτα του σπιτιού τους χωρίς να τον περιμένουν.

Παρουσιαστής θα είναι ο πατέρας της Miley Cyrus, Billy Ray, και το reality θα προβληθεί στις αρχές του 2011.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=198314&cid=11



Η Απάντηση της νεαράς στον Ερωτευμένο Κολινδρινό

Συνεχίζουμε τις επαναδημοσιεύσεις με τις καλύτερες αναρτήσεις που γράφτηκαν για το μπλογκ, με την απάντηση της νέας Κολινδρινής στο γράμμα του απελπισμένου νέου:

Εμ Βέβια , τώρα μι θμίθκις ?
όταν πάινάτι μι τα άλλα τα μσκάρια στουν ξιφία κι στ'αροπλάνου ήταν καλά ??
Όταν στουγκυλοκάθουσαν μαναχός στου Γκαβό κι έβλιπις τα βζιά απ'τς ρουσίδις τσ γκαρσόνις σ'άριζιν ?
κι ιγώ έλιουνα μαναχιά στου σπίτ' μι ντ'πιθιρά μ' να μι λιέει να σι πλίνου ντ'βρακουζούνα γιατί ίντιν λιρουμέν'

Κι μι πάινις ?που μι πάινις αρέ ?
ιδώ ι μιχάλτς ντ' παέν'
τ'θκιάτ κάθι Τιτάρτ' σ'παραλία σ'κατιρίν για μιξικάνγκο
Ιμιένα μι πίγις για μιξικάνγκο αρέ καμιά φορά η μόνο στου ψιέφτ' για γύρού ? ?

Δεν μι σιβάσκις ντίπ,έρχουσαν πάντα κι βρομούσις τσίπουρο ,σα τσ μπικρίδις,
Μι έπιρνι τηλιέφωνου η Κώτσιους τ'χαμάμ να έρτω να σι σμαζώξου,μιτζμένου που δεν έβλιπις ούτε να τ'βγάλτς για να κατρίς.
Κι όταν έβγινα σια όξου βόλτα μιτά τν ικκλισία μι τσ φιλινάδις ζουμ
έρχουσαν στου τραπέζι για να χτάζ τα πουδάρια απ'τ΄Μαρίτσα.

Κι του σιέξ ? ποιο σιέξ ?
που μας άνοιγιν η μάνασ σινιέχια ντ'πόρτα ,τάχατις να πάρ' τσ' κάλτσις.

Φαντάζομαν η γάμους μας να ίνι μουναδικός ,αλλά ισί πουτές δεν ήθιλις γάμου.
Ιγώ σκέφτουμαν μια τζάγουαρ κι τουν χαλιαμόρα απ'όξου να τραβάει φουτουγραφίες , κι ισί σκέφτουσαν να παρς το τραχτιέρ τ'Μπάμπη αυτό μι τα πουλά τα αυτουκόλλητα για να πάμι σν ικκλισία
Ιγώ ήθιλα να μι βάλει αφίσα η χαλιαμόρας σ' βιτρίνα'τ
κι ισί έλιγις πως θα σι γιλούν μι του κουστούμ'οι φίλοι σ οι μιτζμέν'.
Ιγώ ήθιλα και τσ'δυο τσ παπάδις κι ισί έλιγις πως θες μόνου τουν παπά μιχάλ'.

Όσου για τα χουράφια , θα σι παρακαλιέσου πουλί να μην μι ξανα-ναφιέρτς για χουράφια .
Πιρνάου πουλί καλύτιρα τώρα κι μάλιστα μπουρεί να μην έχω σαμπρέλα απού τραχτιέρ' αλλά η γκόμινος ζουμ μι πήριν μπανάνα που είναι σαν μιγάλου σουσίβιο αλλά μακρινάρ' .

Καλύτιρα ικεί παρά στα χουράφια , που μι απαρατούσις κατ στουν όχτου μι τς αλβανοί κι να ξιγκουρλίζουμι να τς φουνάζου "μπουκ αρέ μπουκ θιέλτι ?"
τς φώναζα να φαν κι δεν νουγούσαν ντιπ.

Άσι ,να μη θυμθώ τα γουμάρια
Μι πίγην η γκόμινος ζουμ στ΄'σαντουρίν' κι μι ανιβάζ στο γουμάρ' για να πάμι βόλτα να διούμι τα αξιοθιέατα κι ιγω αντί να χαρώ κι να καμαρώσου απάν στ'καμπόικις τσ σιέλις, θμίθκα τότι που γυρνούσαμι απ'τ' μπατσίδινα ,ισί καβάλα στου γουμάρι κι εγώ να σι τραβώ πιρπατώντας, λιες κι ίσαν πασιάς.

Κι όταν τουν ακούς τουν λιβέντιμ να μιλάει για γάμου ,λιες αμάν πότι να έρτει η ώρα να μι πάρ'
Μι λιέει ιπίσης ότι στ'βάφτισ' απ'τα πιδιά μας θα φέρ' κι κλόουν να φκιάν μαγικά τσ καλισμέν'.
Τόσου καλός είνι

Κι άμα θέλτς να αυτουκτουνίς να πας σνάφαν' τ'κακιά
δε μι νοιάζ' ντίπ για ντίπ.
ιγώ τώρα ίμι κυρία κι παένου και στα ινστιτούτα που σι βάν κατ'μιγάλις πέτρις για να σι καίει η πλάτι ς
σα τσ βιντούζις.

Ξιέχασιε με ,κι μι μι ξαναπάρτς τηλιέφωνου γιατί θα βάλου τον γκόμινου μ να σι δίρ'.