Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Καζαμίας 2011 (Ιανουάριος)

Την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει ο κύριος Πολύζος τη διοίκηση της νέας Καλλικρατικής δομής της Βόρειας Πιερίας.
Γίνεται ο πρώτος δήμαρχος της περιοχής αλλά το δικαστήριο της 5ης Ιανουαρίου δεν επικυρώνει επίσημα το τίτλο αφού η ένσταση του κυρίου Λαγδάρη παίρνει παράταση για τον άλλο μήνα.
Εν τω μεταξύ η νέα δημοτική αρχή ζητάει από εδώ και πέρα κάθε αθλητική ομάδα που θα φιλοξενείται και θα χρησιμοποιεί το κλειστό αθλητικό κέντρο Κολινδρού 300€ τη μέρα επιπλέον για τέλη χρήσης του γηπέδου.
Ευελπιστεί ότι με
τα χρήματα αυτά θα μπορέσει να καλύψει μέρος των χρεών του Αιγινίου προς τρίτους.
Αυτή η απόφαση ξεσηκώνει θύελλες διαμαρτυριών στις Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες,οι οποίες παίρνουν την απόφαση να μη ξαναφιλοξενηθούν στον Κολινδρό.
Το πρώτο σοκ επέρχεται...
Εν τω μεταξύ σιγά σιγά οι κάτοικοι του Κολινδρού συνειδητοποιούν τη νέα διοικητική κατάσταση με τον Καλλικράτη.
Πηγαίνουν στο Δήμο Κολινδρού να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους,μα δε βρίσκουν υπαλλήλους παρά ελάχιστους,αλλά και τον Χρήστο τον ζαχαροπλάστη που τους παραπέμπουν στο νέο Δήμο Αιγινίου.
Όπως είναι φυσικό αυτή η κατάσταση αρχίζει να εκνευρίζει τους Κολινδρινούς.
Τότε ο κύριος Πλατσάς ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Κολινδρού παίρνει μια ιστορική απόφαση για το χωριό μας.
Ιδρύει ιδιωτικό γραφείο με έξοδα των εκκλησιών και των συλλόγων του χωριού στο εγκαταλειμμένο κτίριο της παλιάς Δημαρχίας Κολινδρού,με σκοπό να καταγράφει τα προβλήματα των Κολινδρινών και να τα συγκεντρώνει.
Εφόσον τα συγκεντρώνει θα τα πηγαίνει ομαδικά στο νέο δήμο στο Αιγίνιο την "ημέρα του Κολινδρού",που θα είναι μια φορά την εβδομάδα.
Ο νέος Δήμαρχος θα ορίσει εβδομαδιαίο πρόγραμμα κοινοτήτων,όπου κάθε μέρα θα μπορεί μια κοινότητα να πηγαίνει και να καταθέτει τα προβλήματά της.
Αφού τα χωριά είναι πολλά και δε μπορεί να τα προλάβει όλα,σκέφτηκε να πηγαίνουν τα χωριά στο Δήμο.
Επίσης ο νέος δήμαρχος δε θέλει να οδηγεί το VOLVO του τέως Δημάρχου Κολινδρού και χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του το AUDI άλλου πρώην Καποδιστριακού Δήμου.
Τα αυτοκίνητα που περισσεύουν τα βγάζει στη δημοπρασία,όπου πλειοψηφούν οι πρώην κάτοχοι-Δήμαρχοι.

Ο καιρός παρουσιάζει αστάθεια.
Εκεί που έχει ζέστη,ξαφνικά το γυρνάει στο χιόνι και το κρύο.
Δημιουργούνται καταστάσεις δύσκολες και προβληματικές στο νέο Δήμο,αλλά στο τέλος τα προβλήματα επιλύονται χάρη στις παρεμβάσεις των νέων κατά τόπων αντιδημάρχων,εκτός από τον Κολινδρό.
Ο νέος Δήμος προσπαθώντας να εξοικονομήσει νέους οικονομικούς πόρους καθιερώνει - μόνο για το διάστημα του χιονιού και του παγετού - την κεντρική οδό "Μεγάλου Αλεξάνδρου" ως μία από τις δημοφιλέστερες πίστες σκι στην Ελλάδα.
Γίνεται γνωστή σε όλη τη Μακεδονία(αφού αναλαμβάνει να την εγκαινιάσει ο κύριος Ψωμιάδης) και εισρέουν καθημερινώς εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι για να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι.
Γι' αυτό το λόγο τα μηχανήματα καθαρισμού χιονιού και οι αλατιέρες έρχονται μέχρι το πρατήριο υγρών καυσίμων του Νώντα, όπου θα υπάρχει προσωρινά το ένα από τα τρία σπιτάκια των συλλόγων και θα λειτουργεί ως ταμείο για τους επισκέπτες σκιέρ...
Η μεταφορά του από τη πλατεία θα γίνει με έξοδα του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νικόλαος Λούσης αποφασίζει να εκπλήξει τους πάντες και τη νέα χρονιά.
Δημιουργεί άλλα τρία νέα σπιτάκια στη κεντρική πλατεία Κολινδρού και σιγά σιγά ξεκινάει να κάνει ένα νέο χωριουδάκι.
Το νέο χωριουδάκι θα έχει Εκκλησία,Δημαρχείο,Super Market,αλλά και αίθουσα Μπόουλινγκ κάτι που λείπει από όλο το νέο Δήμο.
Στόχος του θα είναι έως το καλοκαίρι να τελειώσει ώστε να φιλοξενεί τους εκατοντάδες τουρίστες που θα εισρεύσουν στα παραθαλάσσια μέρη του νέου Καλλικρατικού Δήμου,έπειτα από νέο επιχειρηματικό σχέδιο του Δημάρχου.
Η νέα Δημοτική Αρχή όμως ζητάει ενοίκιο για κάθε ένα από τα επιπλέον κτίσματα,αλλιώς δε δίνει άδεια ανέγερσης χειροποίητων οικολογικών κτισμάτων,αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την τεχνική υπηρεσία του νέου Δήμου.

Το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου ανήμερα της γιορτής του ομώνυμου Αγίου ανοίγει τις πύλες και τη κουζίνα του... για όλο το κόσμο.
Επίσης ναυλώνει και εκδρομικά λεωφορεία για να κουβαλήσουν κόσμο από όλες τις μεγάλες γειτονικές πόλεις.
Πλήθος κόσμου εισρέει στην Ιερά Μονή για να φάει, να πιει αλλά και να ευχαριστήσει τις Μοναχές για τη γενναιοδωρία τους.
Τα μαγαζιά εν τω μεταξύ του Κολινδρού ακούγοντας ότι θα έρθουν πολλά λεωφορεία με κόσμο,κάνουν ανάλογες προετοιμασίες,οι οποίες πάνε χαμένες φυσικά, αφού όλοι έρχονται να πάρουν από το χωριό κι όχι να δώσουν.

Το ΔΝΤ παίρνει νέα πρόσθετα σκληρά μέτρα για τη συνέχεια,κάτι που κάνει τη κυβέρνηση να ταρακουνηθεί.
Συγκεκριμένα διατάζει τον πρωθυπουργό να πουλήσει για αρχή, κάποια από τις ΔΕΚΟ σε ξένους επενδυτές.

Κλείνει κι άλλη εφημερίδα Πανελλαδικής κυκλοφορίας.
Ιδιωτικές εταιρίες ετοιμάζουν νέες μαζικές απολύσεις.
Ο πρωθυπουργός κλείνει νέα συμφωνία με τον οικογενειακό τους κομμωτή,στον οποίο κάνει περικοπές και θα του πληρώνει 500€ από εδώ και πέρα.
Ο Τζιμπούρ συμφωνεί με τον Μαρινάκη για να μεταπηδήσει το καλοκαίρι στον ΟΣΦΠ,ο Βιερίνια καταλήγει τελικά στη Σαχτάρ του Ντόνεσκ, ο Κούπερ συμφωνεί κρυφά με τον Ζαγοράκη να πάει στον ΠΑΟΚ κι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα φεύγει από τον ΠΑΟ.
Η Καβάλα αγοράζει νέο μεγάλο ποδοσφαιριστή για να βγει στο Europa league και η AEΛ εγκαταλείπει το νέο της γήπεδο αφού ο πρόεδρός της το θεωρεί γρουσούζικο,κάτι που επηρεάζει και τη προσωρινή διοίκηση του ΠΑΟ αφού θέλουν να ξαναμετακομίσουν στην Λεωφόρο.
Ο Μπλάνκο συμφωνεί με την ΙΝΤΕΡ!!! επειδή θα πάει δανεικός για έξι μήνες στον Ηρακλή ο Ντιέγκο Μιλίτο.
Η ΑΕΚ συμφωνεί να πάρει από το καλοκαίρι τον Βέλιο για να ολοκληρωθεί η τριπλή τράμπα.
Και το μήλο της Έριδος του Γενάρη ο Μανιάτης καταλήγει τελικά στον Ολυμπιακό Βόλου!!! όπου ο ποδοσφαιριστής θα ξαναβρεί τον κύριο Μπέο.
Η ΑΕΛ παίρνει τελικά δανεικό τον Ανρί για να τη βοηθήσει να κρατηθεί στη νέα κατηγορία.
Η Ξάνθη σύμφωνα με συνέντευξη του κυρίου Πανόπουλου,στοχεύει τα επόμενα δύο χρόνια να βγει στο Champions League.
Ο κύριος Σάντος ξαναδίνει συνέντευξη στα Ελληνικά ΜΜΕ με την ευκαιρία των εορτών και μιλάει αυτή τη φορά για λαυράκια και φαγκριά.

Τέλος τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ εντάσσουν έναν ακόμη καταξιωμένο δημοσιογράφο στο δυναμικό τους.
Πρόκειται για μεγάλο όνομα της Πιερίας στο χώρο.
Επίσης τα σχόλια ξανανοίγουν για όλους, δίχως χρονοβόρες προεγκρίσεις όπως τώρα.

Oρκίστηκε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία


Σε μία λαμπρή εκδήλωση στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας (Διοικητήριο) την 1η Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η τελετή εορτασμού της έλευσης της νέας χρονιάς και της ανάληψης των καθηκόντων της νέας αιρετής περιφερειακής αρχής Πιερίας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριπόλεως και Λιβυής κ.κ. Θεοφύλακτος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας καθώς και εκπροσώπους των κοινωνικών, συλλογικών φορέων, των πολιτιστικών συλλόγων του νομού και πλήθος κόσμου.


Η τελετή ξεκίνησε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Τριπόλεως και Λιβυής κ.κ. Θεοφύλακτου και συνεχίστηκε με τις ομιλίες της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του απερχόμενου Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου.


Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου ευχήθηκε στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει και διαβεβαίωσε την νέα αρχή ότι θα στέκεται αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστεί ενώ τόνισε ότι «η ιστορία θα κρίνει τον νέο θεσμό».


Στην ομιλία της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε «καλή χρονιά» ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στο έργο των νέων αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Η κα Μαυρίδου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Γνωρίζουμε όλοι ότι τα κονδύλια για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι περιορισμένα. Το μοναδικό λοιπόν θέμα στο οποίο μπορούμε και οφείλουμε να εστιάσουμε είναι ο άνθρωπος, αξιοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση για την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Εύχομαι λοιπόν στου αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης καλή επιτυχία στο έργο τους ,αποτελεσματικότητα, δημιουργικότητα και να έχουμε όλοι μας έναν και μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση και την ενίσχυση του πολίτη, του αγρότη, του εργάτη, του επαγγελματία, του επιχειρηματία ,του υπαλλήλου.

Η 1η μέρα του 2011 δεν σηματοδοτεί μονό την έναρξη της νέας χρονιάς αλλά και την εγκαθιδρύσει ενός νέου θεσμού αυτοδιοίκησης και διοίκησης. Η αιρετή περιφέρεια σήμερα τοποθετεί το θεμέλιο λίθο της. Όσο αφορά την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, να είστε σίγουροι ότι μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου που δούλεψαν μέχρι σήμερα στο πλευρό μου εθελοντικά και ακούραστα, θα εργαστώ σκληρά, θα πιέσω και θα διεκδικήσω σθεναρά και θα αντιμετωπίσω με συνέπεια όλες τις προκλήσεις. Φιλοδοξώ η περιφερειακή ενότητα Πιερίας να αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό όμως δεν εξαρτάται από εμένα ούτε από την προθυμία, την επιμονή και την εργατικότητα των συνεργατών μου αλλά και την στήριξη και την συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων θεσμικών, παραγωγικών και αναπτυξιακών. Είμαι σίγουρη ότι σε αυτή μου την προσπάθεια θα σταθείτε όλοι σας αρωγοί ο καθένας από την πλευρά του. Θα έχω την τύχη να διοικήσω ένα εξαιρετικής ποιότητας υπαλληλικό δυναμικό και να διαδεχθώ μια επιτυχημένη απερχόμενη διοίκηση. Σας διαβεβαιώνω ότι η μοναδική μου επιδίωξη είναι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες αυτών που με εμπιστεύθηκαν και ίσως να σας φανεί τετριμμένο αλλά είναι αληθινό, ήρθα να υπηρετήσω τον λαό της Πιερίας».



Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και με δεξίωση με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας από μουσικούς της Κατερίνης, προς τιμή των προσκεκλημένων.

Premier league simulcast

Οι Άγγλοι δε σταματάνε το ποδόσφαιρο ποτέ...
Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό τα σημερινά παιχνίδια του Αγγλικού πρωταθλήματος...
Links:

http://www.firstrow.net/watch/43556/1/watch-premier-league-simulcast.html

http://www.firstrow.net/watch/43556/2/watch-premier-league-simulcast.html

Η Τουρκία διαψεύδει ότι συμφώνησε με την ΕΕ να ανοίξει λιμάνια της για τα κυπριακά πλοία

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε σήμερα σχετική πληροφορία των μέσων ενημέρωσης ώστε να προωθηθεί η διαδικασία της ένταξής της στην ΕΕ. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV είχε μεταδώσει πως η συμφωνία, η οποία εφέρετο να προβλέπει αρχικά το άνοιγμα ενός λιμανιού στην Κωνσταντινούπολη ή στη Σμύρνη για τα κυπριακά πλοία, θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ μέσα στους επόμενους μήνες, εφόσον την αποδεχόταν η κυπριακή κυβέρνηση.

Το NTV δεν διευκρίνιζε την πηγή της πληροφορίας αυτής.

"Δεν υπάρχει συμφωνία όπως αναφέρθηκε στις ειδήσεις. Υπήρξαν και στο παρελθόν τέτοιες ειδήσεις", δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερ αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.

"Κάθε προεδρία της ΕΕ βρίσκει το θέμα των λιμανιών στο γραφείο της όταν αναλαμβάνει καθήκοντα και μπορεί να συζητήσει πώς να επιλύσει αυτό το πρόβλημα με την Επιτροπή, με χώρες μέλη ή με εμάς... Όμως δεν υπάρχει συμφωνία στο θέμα", δήλωσε ο αξιωματούχος. ΠΗΓΗ:NEWSIT.GR

Μηνύματα ελπίδας για το Νέο Έτος

Στη Δοξολογία για το Νέο Έτος, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θα παραστεί στις 11:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το μεσημέρι ο κ.Παπούλιας θα δεχθεί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ευχές για το Νέο Έτος από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας.

Την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλιας, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας», τονίζει ο Κ. Παπούλιας.

"H χρονιά που έρχεται, το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, τονίζει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και σημειώνει πως «η συμμετοχή όλων μας είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε. Και όταν λέω συμμετοχή, δεν εννοώ συμμετοχή σε νέα βάρη. Εννοώ συμμετοχή στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα».

"Σε τέτοιες συνθήκες, οι καθιερωμένες ευχές των πολιτικών ακούγονται, ίσως, κούφια λόγια. Αρμόζει περισσότερο η υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε να φύγει το σύννεφο του φόβου από την πατρίδα μας. Να φύγει το γκρίζο από τη ζωή μας. Να φύγει η αγωνία από την καρδιά μας και η ανασφάλεια από την καθημερινότητά μας. Να στρέψουμε το κεφάλι μας ψηλά, για να πάρουμε φώτιση κι ελπίδα", υπογραμμίζει ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

"Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος, αλλά και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε", τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει πως το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό.



Σαν σήμερα

ΣΑΒΒΑΤΟ
1
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:39
Δύση Ήλιου: 17:17
Σελήνη 27 ημερών

Γιορτάζουν: Βασίλης, Βασιλική.

Γεγονoτα

630: Ο Μωάμεθ επικεφαλής ισχυρού στρατού ξεκινά να καταλάβει τη Μέκκα. Θα την κατακτήσει αναίμακτα.

1788: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο των Times του Λονδίνου.

1822: Ψηφίζεται από την A' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα. Μεταξύ άλλων, καθορίζει το γαλάζιο και το λευκό ως τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

1962: Οι Beatles περνούν οντισιόν στην Decca Records και απορρίπτονται !

1975: Η Ολυμπιακή Αεροπορία του Αριστοτέλη Ωνάση περιέρχεται στον απόλυτο έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου.

1981: Η Ελλάδα γίνεται το 10ο μέλος της ΕΟΚ.

ΕΥΧΕΣ

Στο blog σου το ποδαρικό
ήταν τιμή για μένα,
εύχομαι πάντοτε χαρές
και χρόνια λατρεμένα.

Ο νέος χρόνος πού ‘ρχεται
γουρλής κι ευλογημένος,
μ’ αγάπ', υγεία, προκοπή
ας είναι φορτωμένος