Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Boca Juniors vs Gimnasia La Plata live tv

Primera Division de Argentina live :

Boca Juniors vs Gimnasia La Plata 23:10 CET
http://atdhe.net/30656/watch-boca-juniors-vs-gimnasia-la-plata

Κρόιφ: «Ξεπουλήσαμε την ιστορία μας»

Η απόφαση της διοίκησης της Μπαρτσελόνα να διαφημίσει στην φανέλα της το Qatar Foundation έναντι χορηγίας 170 εκατ. δεν άρεσε καθόλου στον θρυλικό πρώην παίκτη και προπονητή των Καταλανών, Γιόχαν Κρόιφ.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της «Μπάρτσα», ο σύλλογος θα βάλει στα ταμεία του τριάντα εκατ. ευρώ ετησίως, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2016 συν μπόνους πληρωμών για τους τίτλους που θα κερδίσει η ομάδα.

Κατά την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν η Μπαρτσελόνα θα λάβει αλλά 15 εκατ. ευρώ από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα από το Κατάρ που θα έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του σήματος των «μπλαουγκράνα».


Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως το Qatar Foundation θα αναγράφεται στην φανέλα της μαζί με το σήμα της Unicef. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το «καμάρι» της Καταλονίας που παινεύεται πως είναι «κάτι από παραπάνω από ένας σύλλογος», θα διαφημίσει έναντι αμοιβής, οργανισμό στην φανέλα της.


Μέχρι τώρα η Μπαρτσελόνα πληρώνει την Unicef 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να κάνει χρήση του σήματος της φιλανθρωπικής οργάνωσης στην φανέλα της.


Ωστόσο, ο Κρόιφ γράφοντας στη εβδομαδιαία του στήλη στην «El Periodico de Catalunya» χαρακτήρισε ως «αχρείαστη» την εμπορική συμφωνία με το Qatar Foundation και μάλιστα προσβλητική στην ιστορία του συλλόγου.


«Είμαστε ένας ξεχωριστός σύλλογος γιατί κανείς άλλος δεν έχει κρατήσει την φανέλα του ‘καθαρή’ σε όλη του την ιστορία και παράλληλα έχει καταφέρει να παραμείνει άκρως ανταγωνιστικός», φέρεται να είπε ο Ολλανδός και πρόσθεσε:


«Πουλήσαμε την ιδιαιτερότητα μας έναντι του 6% του μπάτζετ μας. Καταλαβαίνω πως η ομάδα έχει περισσότερες ζημιές από κέρδη. Ωστόσο με το ξεπούλημα της φανέλας, μου δίνεται η εντύπωση πως δεν είμαστε δημιουργικοί και πως έχουμε γίνει χυδαίοι.


Εάν η οικονομική κατάσταση είναι τόσο χάλια, τότε θα έπρεπε να σταματήσουμε την συμφωνία μας με την Unicef και όλες τις αξίες που πρεσβεύει, γιατί την πληρώνουμε να φέρουμε το λογότυπο της στις φανέλες μας».


Επιμέλεια: Γιάννης Κατσαρός

Πηγή:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16490&subid=2&pubid=96532663

Που βρίσκεται η Wikileaks;

Η φήμη της ιστοσελίδας Wikileaks τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταβάλλει τους πάντες. Αν μη τι άλλο αποδεικνύει, τη σημασία του Διαδικτύου σε σχέση με την ελευθερία της πληροφόρησης.

Η Wikileaks έχει αυτήν την περίοδο πάνω από 1.000 κάτοπτρα, τα οποία φιλοξενούν

τα ίδια στοιχεία, σε διαφορετικές τοποθεσίες, σε περίπτωση που η μητρική τοποθεσία δεχτεί επίθεση και χαθεί.
Ένα προγραμματιστής Χάρβαρντ έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα κάτοπτρα σε μια οπτικοποίηση της Google Earth για να δείτε από όπου έχουν εμφανιστεί αυτές οι διαρροές.

Για να δημιουργηθεί η οπτικοποίηση, ο Laurence Muller έγραψε ένα PHP script στην ιστοσελίδα Wikileaks. Βρήκε 1.334 διευθύνσεις URL και μετέτρεψε τον κατάλογο των σχετικών διευθύνσεων URL, διευθύνσεις IP και γεωγραφικό μήκος / πλάτος συντεταγμένες σε μορφή KML για χρήση στη Google Earth. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από καρφίτσες σε 3D σφαίρα που δείχνει όλες τις τοποθεσίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου καθρεπτίζονται τα δεδομένα της Wikileaks.

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα στοιχεία, μπορείτε να δείτε ότι πολλά από τα κάτοπτρα βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στη Νότια Αμερική, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Είναι δηλαδή σε όλο τον κόσμο. Εάν έχετε εγκαταστήσει το Google Earth Plug-In, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά. Αν είσαι κάτι παραπάνω από περίεργος για το που βρίσκεται η Wikileaks, μπορείς να κατεβάσεις τα στοιχεία στην ιστοσελίδα σου.

Πηγή:http://www.newsday.gr/article/10765/pou-vrisketai-e-wikileaks

Τούρκος πιλότος: «Πως έριξα τον Ηλιάκη»

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Για πρώτη φορά το newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός εγκλήματος στον ουρανό του Αιγαίου – που έχει κουκουλωθεί στο γνωστό δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων «Μην ενοχλείτε και καταγγέλλετε την Τουρκία».

Από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανασύρουμε το φάκελο του θανάτου του ηρωικού σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2010, στην περιοχή της Καρπάθου. Στο φάκελο αυτό υπάρχει η συγκλονιστική κατάθεση του Τούρκου πιλότου του F16, Χαλί Ιμπραήμ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έριξε τον Ηλιάκη με πύραυλο.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2010 το ραντάρ της Κρήτης έχει εντοπίσει μια τουρκική φρεγάτα, που πλέει στην περιοχή της Καρπάθου και δύο τούρκικα αεροπλάνα F16 RF-4, που κινούνται για την προστασία της φρεγάτας.

Αμέσως από τα Χανιά απογειώνονται δύο F16 για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Στο ένα από αυτά χειριστής είναι ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, ο οποίος με κατάλληλους χειρισμούς μπαίνει ανάμεσα στα δύο τουρκικά για να πάρει τα νούμερά τους και να φωτογραφίσει τα όπλα που φέρουν. Εκείνη την στιγμή ο Χαλί Ιμπραήμ με το F16 έρχεται πίσω από τον Ηλιάκη και ο δεύτερος Έλληνας πιλότος έρχεται πίσω από το δεύτερο Τούρκο πιλότο και τον εγκλωβίζει στο ραντάρ των πυραύλων του.

Από και πέρα αρχίζει η περιγραφή του Χαλί Ιμπραήμ, στην κατάθεσή του στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

«Ζήτησα από τον Ηλιάκη να απομακρυνθεί από τον σχηματισμό μας, ενώ με κατάλληλο ελιγμό τον εγκλωβίζω στο δικό μου σύστημα ραντάρ των πυραύλων μου. Ο ένας πιλότος δεν έφυγε, συνεννοήθηκα με το συμπολεμιστή μου στο δεύτερο αεροπλάνο και αντιμετώπισα την κατάσταση με εκτόξευση πυραύλου. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπέλυσε και αυτός έναν πύραυλο και βρήκε τον συνάδελφό μου χειριστή στο RF-4 στο φτερό και τον κατέρριψε».

Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι η κατάρριψη του ηρωικού Κώστα Ηλιάκη δεν ήταν ένα ατύχημα στον αέρα, αλλά μια καθαρή επιθετική πολεμική ενέργεια των Τούρκων πιλότων, γεγονός που έχει αποκρυφτεί επιμελώς μέχρι σήμερα.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/tourkos-pilotos-pos-eriksa-ton-iliaki

Huracan vs Independiente & Lanus vs River Plate live tv

Primera Division de Argentina live 21:00 CET:


Huracan vs Independiente 21:00 CET
http://atdhe.net/30654/watch-huracan-vs-independiente
http://www.firstrow.net/watch/41534/1/watch-atletico-huracan-vs-ca-independiente.html
http://www.firstrow.net/watch/41534/2/watch-atletico-huracan-vs-ca-independiente.html

Lanus vs River Plate 21:00 CET
http://atdhe.net/30655/watch-lanus-vs-river-plate
http://www.firstrow.net/watch/41535/1/watch-ca-lanus-vs-river-plate.html
http://www.firstrow.net/watch/41535/2/watch-ca-lanus-vs-river-plate.html

Manchester United vs Arsenal & Valencia vs Osasuna live tv


Manchester United vs Arsenal 21:00 CET
http://atdhe.net/30638/watch-manchester-united-vs-arsenal
http://www.firstrow.net/watch/41532/1/watch-manchester-united-vs-arsenal.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=97229&part=sports

Valencia vs Osasuna 21:00 CET
http://atdhe.net/30642/watch-valencia-vs-osasuna
http://www.firstrow.net/watch/41533/1/watch-valencia-cf-vs-osasuna.html
http://www.firstrow.net/watch/41533/2/watch-valencia-cf-vs-osasuna.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=98299&part=sports

Το ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου

Το μικρό εξωκλήσι του Αγιου Νικολάου βρίσκεται στα αγροτικά όρια Κολινδρού —- Αιγινίου δεξιά και στο μέσον περίπου του δρόμου που κατεβαίνει στο σιδηροδρομικό σταθμό.
Κτίσθηκε μετά το 1912 με τον έρανο, πού διενήργησαν δυο νεαρές Κολινδρινές κοπέλες, ή Κυριακούλα Νικολάου Δούλια και ή Όλγα Ηλία Πολύζου. Την επιστασία του χτισίματος ανέλαβε εθελοντικά ό πατέρας της μιας Νικόλαος Δούλιας.
Το εξωκλήσι αυτό οικοδομήθηκε πάνω στα πρόσφατα τότε γκρεμίσματα της εκκλησίας, την οποία είχαν κτίσει οι Ρουμανίζοντες τής Κατερίνης και την γκρέμισαν μερικοί Κολινδρινοί, πού δεν ανεχόταν την κατάστασιν, πού είχε δημιουργήσει στα χρόνια του Μακεδονικού αγώνα ή Ρουμανική προπαγάνδα εκμεταλλευόμενη το κουτσοβλαχικό γλωσσικό ιδίωμα μιας μειονότητας κατοίκων της Πιερίας για ν' αναπτύξει την δήθεν Ρουμανική εθνική τους συνείδηση.
Για το εξωκλήσι αυτό υπάρχει η παράδοσιν, ότι στην ίδια θέση ήταν ένα παλιό μοναστήρι με πολλούς καλόγερους, πού είχε κάτω από το κτίριο μια υπόγεια στοά, ή οποία οδηγούσε στο πλησιέστερο ρέμα. Ή Αλήθεια είναι, ότι υπολείμματα τοίχων και θεμέλια από σπίτια κι άλλα κτίσματα υπάρχουν ως σήμερα κοντά στο σημερινό εκκλησάκι γύρω στην περιοχή, πού είναι γνωστή ως «του Βασίλη Τραούδα τα χωράφια».
Και το εξωκλήσι αυτό γιορτάζει κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου τη μνήμη τού "Αγίου, αλλά κι άλλες μέρες έρχονται Κολινδρινές κυρίως για να προσκυνήσουν και ν' ανάψουν το κανδήλι του. Σήμερα εκ θεμελίων ξανακτίσθηκε από τον Δήμο Αίγινίου όπου και ανήκει.

Πηγή: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ της Κλεοπάτρας Πολύζου-Μαμέλη

Γαλλία: Το μόνιμα βυθισμένο πλοίο (που όμως ταξιδεύει)

Πολλά νεύρα έχει η γαλλική ακτοφυλακή με τον Ζιλιέν Μπερτιέ, καθώς το σκάφος που οδηγεί κάθε φορά τους αγχώνει και κινητοποιούνται χωρίς λόγο.

Ο 35χρονος καλλιτέχνης έχει κατασκευάσει ένα πλοίο που φαίνεται σα να βυθίζεται και το μισό του μέρος να μένει στο βυθό.

Όπως δήλωσε ο ίδιος το κατασκεύασε από τα απομεινάρια ενός παλιού σκάφους που βρήκε στη Νορμανδία, το έκοψε στη μέση και κόλλησε στο πλάι ίνες γυαλιού μαζί με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες!

Μάλιστα ισχυρίζεται πως είναι απίστευτα σταθερό.

“Κατάφερα να αποτυπώσω τα λίγα δευτερόλεπτα που απομένουν πριν βυθιστεί τελείως ένα σκάφος και αυτό είναι συναρπαστικό!”.

Στις αρχές του 2011 οι τροπολογίες για τη μείωση των διοδίων

Στις αρχές του νέου έτους το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογίες για την μείωση για τα επόμενα 30 χρόνια των διοδίων των πέντε μεγάλων αυτοκινητόδρομων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός,κ. Γιάννης Μαγκριώτης. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Κ. Γιαννακοπούλου, εξήγησε ότι παρότι οι συμβάσεις μεταξύ των παραχωρησιούχων των έργων και του Δημοσίου έχουν κυρωθεί με νόμο στη Βουλή, έχουν υψηλή συνταγματική προστασία και κάθε αλλαγή τους θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της άλλης πλευράς.

«Πράγματι είναι πολύ πυκνά και πολύ ακριβά τα διόδια» είπε προς την βουλευτή η οποία έκανε τη σχετική παρατήρηση και τόνισε ακόμη ότι στην διαπραγμάτευση έχει τεθεί η μετατροπή των συμβατικών διοδίων σε ηλεκτρονικά ώστε να εξορθολογιστεί το κόστος για τον χρήστη καθώς έτσι θα πληρώνει έτσι για κάθε χιλιόμετρο που διανύει.

Για τις καθυστερήσεις ο κ. Μαγκριώτης είπε πως οφείλονται στο ότι δεν ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οι απαλλοτριώσεις, καθώς προβλέπονταν ολοκλήρωσή τους δώδεκα μήνες μετά την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης που έγινε το 2007 «πράγμα αδύνατο» όπως είπε ο υφυπουργός. πηγη: /www.zougla.gr/

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε πλήρη «παράλυση» θα βρίσκεται η χώρα αυτή την εβδομάδα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Οι περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις και συνδικάτα έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τρίτη από τη Βουλή με τη διαδικασία του

κατεπείγοντος και αφορά όχι μόνο τις ΔΕΚΟ αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στους όρους του Μνημονίου.

Αναλυτικά. Σε παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 13.00 προχωρούν την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
«Οι εργαζόμενοι της χώρας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ και στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ)», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ. Ενώ ο αγώνας των εργαζομένων θα κορυφωθεί με τη 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη, στην οποία θα συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν προκηρύξει:

Εξάωρη στάση εργασίας για σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

24ωρη απεργία για την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

Απεργία στις τράπεζες
Στην κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου προχώρησε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων».

Έτσι το πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ αποφάσισε, συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη 13:00 την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank.

Χωρίς ΜΜΕ
24ωρες απεργίες έχουν εξαγγείλει για Τετάρτη 15, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα portals, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς αυτές τις ημέρες, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή.

Πηγή:http://www.newsday.gr/article/10515/se-apergiako-kloio-e-hora

Η διαφορά της γυναίκας...

...είναι μπορεί κάλλιστα και με μεγάλη ευχέρεια να κάνει αυτό που δείχνει η παρακάτω φωτογραφία...



αλλά σίγουρα δε θα κάνει ποτέ της το παρακάτω...


Την αγαπάει τη ζωούλα της...

Η προδοσία των σπουδασμένων

Ο Κλεισθένης γράφει...

Η Ελλάδα μετά το ’50 καταστραμμένη απ’ τον πόλεμο, την κατοχή (των Γερμανών μην το ξεχνάμε) και τον εμφύλιο έσφιξε τα δόντια, δούλεψε, έκανε το «σκατό» της παξιμάδι, στάθηκε στα πόδια της και αποφάσισε να σπουδάσει τα παιδιά της, δεν μιλάω για τους έχοντες, αυτοί πάντα σπούδαζαν τα παιδιά τους και μας τα φόρτωναν στο σβέρκο, μιλάω για τους φτωχούς μεροκαματιάρηδες, που με πολλούς κόπους και θυσίες έστελναν τα παιδιά τους να μορφωθούν, να σπουδάσουν. Πράγματι τα παιδιά σπούδασαν, μορφώθηκαν και τα επακόλουθα δυστυχώς δεν ήταν τα αναμενόμενα.
Οι φουρνιές των σπουδασμένων αντί να σταθούν συμπαραστάτες και αρωγοί του φτωχού και ταλαιπωρημένου λαού, καβάλησαν το καλάμι της εξουσίας, υποτάχτηκαν στις σειρήνες του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού και ξεπούλησαν ιδεώδη, αξίες και καταγωγή, πλαισιώνοντας κόμματα και θεσμούς, που λειτούργησαν σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, ξεπουλώντας και την ψυχή τους στο διάβολο για αναγνωρισιμότητα, χρήμα και καλοπέραση.
Χρησιμοποίησαν τις γνώσεις και τη μόρφωση όχι για να βοηθήσουν το λαό, δίνοντάς του καθοδήγηση και βοήθεια για να λύσει τα προβλήματά του αλλά του κάθισαν στο σβέρκο, παρασύροντάς τον με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις. Η σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας (κατοχή, κατά σύμπτωση πάλι Γερμανική) δηλώνει ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι σπουδασμένοι έχοντας την εξουσία, αφού παραπλάνησαν το λαό υπερχρέωσαν τη χώρα, κατασπατάλησαν τον πλούτο που είχε δημιουργήσει με σκληρή δουλειά και στερήσεις, πλούτισαν γρήγορα και με περίσσιο θράσος δηλώνουν ότι είναι παιδιά αγωγιάτη, ταχυδρόμου κτλ.
Ο ταλαίπωρος λαός, που είχε επενδύσει στη μόρφωσή τους, ότι είχε και δεν είχε, μάταια περίμενε οι σπουδασμένοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας και να την οδηγήσουν στην πρόοδο, δίνοντάς του καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, οι της τρίτης ηλικίας απόμαχοι της ζωής, περίμεναν μια αξιοπρεπή σύνταξη για να ζήσουν ήρεμα τα τελευταία τους χρόνια μετά από σκληρή δουλειά και θυσίες. Τα σπουδασμένα ΓΑΪΔΟΥ΄ΡΙΑ όμως ακόμη και τους γέροντες δεν τους σεβάστηκαν και μεταφέρουν τα χρέη που δημιούργησαν σπαταλώντας και κλέβοντας, στις καμπουριασμένες πλάτες των πατεράδων και παππούδων τους, αποτελούν ΌΝΕΙΔΟΣ για την κοινωνία και θα στηλιτευτούν σαν προδότες της πατρίδας, όχι στα ποινικά ή αστικά δικαστήρια αλλά στη συνείδηση των γερόντων και της νέας γενιάς, που έρχεται με θυμό και οργή, με νεανικό ενθουσιασμό και σφρίγος και που θα σαρώσει κάθε τι βρώμικο στην Ελλάδα.
Αυτό που συνήθως λέμε «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» δεν ισχύει για αυτούς τους σπουδασμένους, που για τη μόρφωση και καλοπέρασή τους υπόφεραν οι μεγαλύτεροι.
Ξέχασαν τα ΜΟΥΛΑ΄ΡΙΑ και τις αξίες και την καταγωγή τους, η επίσκεψη, για παράδειγμα στα χωριά τους, γίνεται όχι για να βοηθήσουν με πράξεις ή υποδείξεις τους συγχωριανούς τους αλλά για να επιδείξουν τον πλούτο που ΠΑΡΑ΄ΝΟΜΑ απέκτησαν. Χτίζουν βίλες, κυκλοφορούν στα κατσάβραχα με πολυτελή αυτοκίνητα και αδιαφορούν για την φτώχια και τη δυστυχία που υπάρχει γύρω τους.
Μου είναι αδιανόητο όλες αυτές οι κλεψιές και οι παρανομίες να μείνουν ατιμώρητες, ελπίζω ότι η νέα γενιά, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την αποχαυνώσουν και να την καταστήσουν απαθή και απολιτικοποίητη, θα βρει τρόπο να επιβάλει τις πρέπουσες τιμωρίες, το λεγόμενο χάσμα των γενεών πρέπει να γεφυρωθεί ενώνοντας τους νέους με τους γέροντες για το καθάρισμα της σαπίλας που υπάρχει και που οι σπουδασμένοι δημιούργησαν. Το καθάρισμα αυτό είναι θέμα βαθιά πολιτικό και ιδεολογικό.
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Θ. Κολοκοτρώνης.
Νέοι καθαρίστε την «κόπρο του Αυγεία», δεν είναι σύνθημα αλλά παλλαϊκή απαίτηση.

http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/blog-post_9704.html

Bursaspor vs Kasimpasa,Triestina vs Torino & Energie Cottbus vs Union Berlin live tv


Bursaspor vs Kasimpasa 19:00 CET
http://atdhe.net/30639/watch-bursaspor-vs-kasimpasa
http://www.firstrow.net/watch/41526/1/watch-bursaspor-vs-kasimpasa-sk.html

Energie Cottbus vs Union Berlin 20:15 CET
http://atdhe.net/30640/watch-energie-cottbus-vs-union-berlin
http://www.firstrow.net/watch/41528/1/watch-fc-energie-cottbus-vs-1.-fc-union-berlin.html

Triestina vs Torino
http://atdhe.net/30641/watch-triestina-vs-torino
http://www.firstrow.net/watch/41529/1/watch-us-triestina-vs-torino-fc.html
http://www.firstrow.net/watch/41529/2/watch-us-triestina-vs-torino-fc.html

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (Κ.Ε.ΠΟ.) Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύντομα έρχονται τα Χριστούγεννα και σε όλους μας έρχονται οι εικόνες από τα φωτισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα πολύχρωμα φωτάκια στα μπαλκόνια μας, χαρούμενες φωνές μικρών παιδιών και τα παραδοσιακά κάλαντα. Μέρες ευτυχισμένες, μέρες χαράς.

Για κάποιους συμπολίτες μας όμως είναι απλές καθημερινές ημέρες. Ημέρες προσπάθειας συντήρησης των οικογενειών τους, με τα όσα λίγα μπορούν να τους προσφέρουν.

Ας δείξουμε πως υπάρχει ακόμη φιλότιμο και ευαισθησία ακόμη και τις δύσκολες εποχές που περνά ο τόπος μας.

Σας καλούμε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και 7.00 το απόγευμα, μπροστά στο εκκλησάκι του Ναού της Θείας Αναλήψεως. Συλλέγουμε ρούχα-τρόφιμα και παιχνίδια για άπορες οικογένειες του Νομού μας.

Μια μικρή σακούλα μπορεί να φέρει χαμόγελα. Λίγα ρούχα μπορούν να φέρουν αισιοδοξία. Ένα παιχνίδι μπορεί να γίνει αιτία χαράς. Όλοι μαζί κάνουμε μια προσπάθεια.

« Όλη η Πιερία μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια…»



Με εκτίμηση,
Θωμάς Παντζιάλας

Συντονιστής-επικεφαλής
Κ.Ε.ΠΟ. Πιερίας



Κατέλαβαν τον σταθμό των διοδίων στα Μάλγαρα

Πλήθος πολιτών από την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, συμμετείχε χθες στην κατάληψη του σταθμού των διοδίων στα Μάλγαρα. Για τέσσερις ώρες, από τις 11:00 έως τις 15:00, οι μπάρες των διοδίων στα Μάλγαρα έμειναν ανοιχτές και χιλιάδες οχήματα πέρασαν χωρίς να καταβάλουν οι οδηγοί το «χαράτσι» των 2,80 ευρώ.
Εδώ
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου» διένειμαν στους εποχούμενους το γνωστό καρτελάκι της δράσης «Δεν πληρώνω» αλλά και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία για τη μη πληρωμή των διοδίων.
Όπως τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Κυτίδης, ένας από τους συντονιστές της κινητοποίησης και μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, «η ανταπόκριση των αυτοκινητιστών ήταν ιδιαίτερα θετική. Μόλις έπαιρναν το φυλλάδιο που τους δίναμε, με…

συνταγές “ανοίγματος” της μπάρας διοδίων, φώναζαν “μπράβο παιδιά”, “μαζί σας και εμείς”, γεγονός που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Το επόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, αντίστοιχη δράση, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί και στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Στην κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Πιερίας και Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν φορείς, μεταξύ των οποίων, επιμελητήρια, σωματεία, δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της ευρύτερης περιοχής, όπως και η ένωση ξενοδόχων, εργολήπτες και πρατηριούχοι.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=220470&cid=4

Αποτελέσματα Β’ Ερασιτεχνική ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μακεδονικός Ν. Εφέσσου – Αναγέννηση Κολινδρού: 0 - 2

Πιερικός Αρωνά – Ταύρος Ελάφου: 0 - 3
Αρης Κοκκινοπλιτών – Αναγέννηση Σβορώνου: 3 - 4
ΑΟ Παραλίας – Δόξα Μοσχοχωρίου: 1 - 2
Διαγόρας Σεβαστής – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου: 0 - 4
Πιερικός Κ. Αγιάννη – Ελπίς Κατερίνης: 1 - 4
Όλυμπος Αγ. Σπυρίδωνα – Όλυμπος Βροντούς: 3 - 1


Σαν σήμερα

ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:31
Δύση Ήλιου: 17:07
Σελήνη 7 ημερών

Γιορτάζουν: Άρης, Ευστράτιος, Ευστρατία, Λουκάς, Λουκία.

Γεγονoτα

1803: Το Ολοκαύτωμα στο Κούγκι. Ο ιερομόναχος Σαμουήλ, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθεί αυτός και πέντε Σουλιώτες από τους Τουρκαλβανούς του Αλή, βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται όλοι μαζί.

1903: Ο ιταλός μετανάστης Ίταλο Μαρτσιόνι παρουσιάζει το πρώτο παγωτό χωνάκι στις ΗΠΑ.

1939: Η πρώτη μεγάλη ναυμαχία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στο Ρίβερ Πλέιτ, στ' ανοιχτά των ακτών της Αργεντινής, τα βρετανικά καταδρομικά «Έξετερ», «Αίας» και «Αχιλλέας» καταναυμαχούν το γερμανικό θωρηκτό τσέπης «Κόμης Σπέε».

1943: Οι ναζί κατακτητές καταστρέφουν τα Καλάβρυτα κι εκτελούν και τους 1.101 άνδρες κατοίκους της μαρτυρικής πόλης.

1959: Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ' εκλέγεται πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεντρώνει το 66,28% των ψήφων έναντι 33,72% του δικηγόρου Ιωάννη Κληρίδη. Αντιπρόεδρος, χωρίς ανθυποψήφιο, εκλέγεται ο τουρκοκύπριος Φαζίλ Κουτσιούκ.

1967: Μετά την αποτυχία του βασιλικού κινήματος για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος διαφεύγει με την οικογένειά του στη Ρώμη, όπου θα ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Γεννησεις
1816: Ερνστ Βέρνερ φον Ζίμενς, αξιωματικός του πυροβολικού και ιδρυτής της βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρικών ειδών «Siemens». [θαν. 6/12/1892]

1902: Παναγιώτης Κανελλόπουλος, πολιτικός, φιλόσοφος και ιστορικός. [θαν. 13/12/1902]

1949: Τομ Βερλέιν, αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος «Television».

Θανατοι
1204: Μόζες Μπεν Μάιμον, γνωστότερος με το εξελληνισμένο όνομα Μαϊμονίδης, εβραίος φιλόσοφος. [γεν. 30/3/1135]

1944: Βασίλι Καντίνσκι, ρωσικής καταγωγής γάλλος ζωγράφος, πρόδρομος της μοντέρνας τέχνης και «πατέρας» της αφαίρεσης. [γεν. 4/12/1866]

1995: Χρύσανθος Μποσταντζόγλου, γνωστότερος ως Μποστ, εικαστικός και σατυρικός καλλιτέχνης. [γεν. 1918]