Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ολική έκλειψη Σελήνης με πανσέληνο

Ένα σπάνιο φαινόμενο θα συμβεί σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, δηλαδή του 24ωρου με τη μεγαλύτερη νύχτα.

Θα γίνει ολική έκλειψη της Σελήνης με πανσέληνο, κάτι που έχει να συμβεί από τις 21 Δεκεμβρίου του 1638.

Θα είναι ορατή κυρίως από τη Β. Αμερική.

Το φαινόμενο θα επαναληφθεί το 2094.

ΠΗΓΗ skai.gr

Χριστούγεννα στον παιδικό σταθμό Κολινδρού (foto)

Πάρτε μια μικρή γεύση από την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδικού σταθμού Κολινδρού με μερικές φωτογραφίες...










Καμία παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Δεν θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και καλεί τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες ΙΧ να προμηθευτούν έγκαιρα τα σήματα. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει :

«Ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, η εκτύπωση και η αποστολή όλων των ειδοποιητηρίων τελών κυκλοφορίας του 2011 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Συνολικά, από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, εκτυπώθηκαν και έχουν αποσταλεί 6.877.296 ειδοποιητήρια. Η τελευταία παρτίδα περιλάμβανε τα ειδοποιητήρια αριθμών κυκλοφορίας που λήγουν σε 9 ή 0. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την προμήθεια του σήματος λήγει την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να προμηθευτούν εγκαίρως τα σήματα μια και φέτος δεν θα δοθεί καμία παράταση».


Πηγή: http://www.newscode.gr/oikonomia/story/kamia-paratasi-gia-ta-teli-kukloforias

Πώς μπορεί κάποιος να μεταναστεύσει στην Αυστραλία;

Της ΕΥΓ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αυξάνονται τον τελευταίο καιρό τα μηνύματα που λαμβάνουμε στον «Νέο Κόσμο» από Έλληνες επαγγελματίες με ερωτήσεις για το πώς μπορούν να έρθουν στην Αυστραλία για να εργαστούν. Με την ίδια συχνότητα φθάνουν ανάλογα μηνύματα.


Από τις ερωτήσεις τους, προκύπτει η αγωνία για το πώς θα εξασφαλίσουν μία εργασία, έστω και τόσο μακριά, μία αγωνία που μοιράζονται με χιλιάδες άλλους συντοπίτες τους και που μάρτυρές της γινόμαστε και εμείς οι Έλληνες της Αυστραλίας, μέσα από την επικοινωνία μας με συγγενείς και φίλους που ζουν στην Ελλάδα.

Με σεβασμό σ’ αυτή την αγωνία, ο «Νέος Κόσμος» ερεύνησε πώς και ποιος μπορεί να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, προτείνοντας, μέσα από αυτήν την μικρή έρευνα, ένα χέρι βοήθειας σε όσους θέλουν να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στη χώρα που τόσοι Έλληνες και Ελληνίδες σήμερα αποκαλούν «δεύτερη πατρίδα» τους.

Η μετανάστευση στην Αυστραλία δεν είναι πλέον εύκολη υπόθεση, δεν είναι όμως και αδύνατη. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή προκειμένου να φτάσει κάποιος στη «δεύτερη πατρίδα» μας, αλλά οι κόποι του θα ανταμειφθούν. Η οικονομία της Αυστραλίας συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στις πλέον δυναμικές οικονομίες του πλανήτη και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Η Αυστραλία δεν πρόκειται να απογοητεύσει επαγγελματικά τουλάχιστον όσους αποφασίσουν να μεταναστεύσουν εδώ.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Προκειμένου κάποιος να πάρει βίζα μόνιμης παραμονής, θα πρέπει να έχει συγγενείς στην Αυστραλία, οι οποίοι θα δεχθούν να λειτουργήσουν ως εγγυητές. Αυτό μπορεί να ισχύει για κάποιους Έλληνες, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία.

Στην πλειοψηφία τους, αυτοί που θέλουν να μεταναστεύσουν είναι ειδικευμένοι εργαζόμενοι και, ως τέτοιοι, έχουν δύο επιλογές προκειμένου να τους δεχθεί η χώρα μόνιμα.
Τα επαγγέλματα που αυτή τη στιγμή έχουν ζήτηση στην Αυστραλία είναι πολλά. Περισσότερες και λεπτομερείς πληροφορίες για αυτά τα επαγγέλματα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και, συγκεκριμένα, στη διεύθυνση
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf.
Σε αυτή τη λίστα επαγγελμάτων δεν υπάρχει επίσης και ο κωδικός που είναι απαραίτητος όταν κάποιος κάνει αίτηση για βίζα, αλλά και ο αρμόδιος επαγγελματικός φορέας που πρέπει να αναγνωρίσει τα προσόντα αυτού που κάνει αίτηση για τη χορήγηση βίζας εργασίας.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε χημικούς Μηχανικούς για τους τομείς της εξορυκτικής βιομηχανίας, ανώτερων διοικητικών στελεχών για επιχειρήσεις, γεωλόγων, μαθηματικών, ιατρών παθολόγων, οφθαλμιάτρων, παιδιάτρων και δερματολόγων, φαρμακοποιών για νοσοκομεία, δασκάλων γενικά, αλλά και δασκάλων για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χημικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, ηλεκτρονικών, μαραγκών και άλλων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση βίζας είναι η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Υπάρχουν δύο τρόποι να χορηγηθεί βίζα εργασίας.

1. Αυτός που κάνει αίτηση να βρει εργασία μόνος του μέσω του Ίντερνετ και ο μελλοντικός του εργοδότης να στηρίξει την αίτησή του για τη χορήγηση βίζας.
2. Να έρθει ανεξάρτητα εδώ, με την προοπτική να απασχοληθεί σε κάποιο από τα επαγγέλματα που αναγράφονται στην παραπάνω λίστα.

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

Υπάρχουν πολλά πρακτορεία εύρεσης εργασίας στο Ίντερνετ, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν προκειμένου να ψάξουν για δουλειά. Τα δύο δημοφιλέστερα είναι το http://www.seek.com.au και το
http://www.mycareer.com.au/. Οι περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας βρίσκονται στην επαρχιακή Αυστραλία, μακριά από τα αστικά κέντρα και όσον αφορά τις Πολιτείες της Αυστραλίας, στη Δυτική Αυστραλία που αυτή τη στιγμή διψά στην κυριολεξία για ειδικευμένους εργαζόμενους.
Αν ο εργοδότης επιλέξει ότι θέλει να απασχολήσει κάποιον από την Ελλάδα, τότε το επόμενο βήμα του αιτούντα βίζα θα είναι να ζητήσει ειδική επιστολή από τον εργοδότη που θα εγγυάται την απασχόλησή του στην Αυστραλία και να κάνει αίτηση για βίζα Τύπου121/856.

Θα πρέπει να πούμε ότι όσοι θέλουν να εργασθούν στην επαρχιακή Αυστραλία, θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν, γιατί έχουν και περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν στην αίτησή τους.
Επίσης, μπορούν να κάνουν αίτηση για χορήγηση βίζας εργασίας, χωρίς να έχουν βρει κάποιο εργοδότη, αλλά είναι ωφέλιμο με το που θα κάνουν την αίτηση για βίζα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης
http://www.immi.gov.au/skills όπου θα καταχωρήσουν όλα τους τα στοιχεία και το βιογραφικό τους σε μία λίστα Ειδικευμένων Εργαζομένων.
Είναι ωφέλιμο, γιατί αυτή η λίστα είναι το εργαλείο των εργοδοτών που μέσα της ψάχνουν να βρουν τον εργαζόμενο που θέλουν και την εργασία του οποίου θα εγγυηθούν.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

Το Υπουργείο Μετανάστευσης αυτή τη στιγμή έχει παύσει τη χορήγηση βίζας μετανάστευσης σε ειδικευμένους εργαζόμενους. Οι βίζες αυτές είναι οι λεγόμενες βίζες Skilled Independent Migrant subclass 175, Skilled Sponsored subclass 176, Skilled - Regional Sponsored provisional visa subclass 475.
Εκείνο που μας έκανε γνωστό η κ. Κάθριν Μέιν, από το Υπουργείο, είναι ότι αυτοί οι τύποι βίζας θα επανέλθουν σύντομα και ότι όποιος θέλει, μπορεί να κάνει αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου στη διεύθυνση
http://www.immi.gov.au/e_visa/general-skilled-migration.htm όπου και υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και άλλα έγγραφα που θα χρειαστείτε.

Επίσης, υπάρχουν και άλλοι τύποι βίζας, παρόμοιοι με τους παραπάνω, όπως η βίζα subclass 886, Regional visa subclass 887, subclass 487, η βίζα ειδικευμένων αποφοίτων πανεπιστημίου Graduate visa subclass 485. Υπάρχει όριο ηλικίας για όσους θέλουν να κάνουν αίτηση για χορήγηση βίζας ειδικευμένου εργαζόμενου όταν δεν υπάρχει εγγύηση εργοδότη. Δεν θα πρέπει το άτομο να είναι κάτω των 18 ετών και άνω των 45 και για την αίτηση αυτών των τύπων βίζας θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να πληρώσει $2,525.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα με λεπτομέρειες για τα έγγραφα που χρειάζονται.
Η κ. Μέιν, από το Υπουργείο Μετανάστευσης, ανέφερε ότι οποιαδήποτε βίζα διεκπεραιώνεται μέσα σε λίγους μήνες και, σε κάθε περίπτωση, αυτός που κάνει αίτηση πρέπει να υπιοβληθεί και στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Όπως προαναφέραμε, η διαδικασία δεν είναι απλή και η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη, αλλά μεγάλος αριθμός ειδικευμένων μεταναστών φτάνει κάθε χρόνο στην Αυστραλία, γεγονός που σημαίνει ότι έστω και με την περίπλοκη διαδικασία τα καταφέρνουν.

ΣΗΜΕΙΑ-«ΚΛΕΙΔΙΑ»

1. Περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βίζα ειδικευμένου εργαζομένου έχουν όσοι επιλέξουν να κάνουν αίτηση για να εργαστούν στην επαρχιακή Αυστραλία. Εκεί παρατηρείται μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού. Η συγκεκριμένη βίζα ονομάζεται RSMS 119/857 και περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα
www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/rsms/

2. Η καλύτερη λύση για τη σχεδόν βέβαιη χορήγηση βίζας είναι να υπάρχει εργοδότης που θέλει να εγγυηθεί εργασία για τον ειδικευμένο μετανάστη.

3. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είτε έχει εξασφαλίσει εργασία είτε όχι, αυτός που υποβάλει αίτηση για βίζα πρέπει να καταχωρίσει τα στοιχεία του στην λίστα Ειδικευμένων Μεταναστών που θα βρει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης
http://www.immi.gov.au/skills/

4. Για βίζα ειδικευμένου εργαζόμενου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από το εξωτερικό ή από την Αυστραλία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να ταξιδέψει στην Αυστραλία ως τουρίστας με ανάλογη τουριστική βίζα τριών μηνών, να βρει εργοδότη που θέλει να τον απασχολήσει και να παραμείνει στην χώρα κάνοντας αίτηση για βίζα ειδικευμένου προσωπικού και να παραμείνει στην Αυστραλία επ’ αορίστου αν ο εργοδότης του εγγυηθεί μόνιμη εργασία. Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στην Αυστραλία με βίζα μόνιμης κατοικίας, ο μετανάστης έχει το δικαίωμα να γίνει Αυστραλός πολίτης.

Πηγή:http://www.neoskosmos.com/news/el/node/8656?page=2




Ξανά στην εντατική ο Θανάσης Βέγγος

Ξανά στην εντατική ο Θανάσης Βέγγος....

http://www.digitalcrete.gr/2010122016912/epikairotita/ellada/ksana-stin-entatiki-o-thanasis-beggos.html

«Παρελθόν» ο Πατέρας

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος έγινε ο δεύτερος που αποχώρησε, μετά και την δήλωση της φυγής του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Νικόλας Πατέρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου τόνισε ότι αποχωρεί οριστικά από την προεδρία της ομάδας, λόγω της μη διατήρησης της ενότητας μεταξύ του κόσμου και της διοίκησης της ομάδας.

«Με αυτές τις συνθήκες, δεν συντρέχει λόγος να συνεχίσω», είπε και πρότεινε για πρόεδρο τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος όμως αρνήθηκε. Στη συνέχεια για νέος πρόεδρος προτάθηκε ο Αδαμάντιος Πολέμης, ενώ το ποιος τελικά θα αναλάβει θα γίνει γνωστό την Πέμπτη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε ότι όποιος αναλάβει θα βρει στο τέλος του χρόνου (31/12) στο ταμείο των «πράσινων» περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονται για την κάλυψη των εξόδων της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

«Μετά και την παραίτηση του κυρίου Βγενόπουλου σήμερα, αλλά και όσα έγιναν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, δεν συντρέχουν οι λόγοι εκείνοι που για μένα ήταν σημαντικοί ώστε να συνεχίσω να είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Στο κομμάτι των μετόχων υπάρχει πλέον ένα θέμα ενότητας και ζήτησα από το συμβούλιο να συνέλθει και πάλι την Πέμπτη, ώστε να εκλέξουμε πρόεδρο. Οι υπόλοιποι μέτοχοι μού ζήτησαν να παραμείνω, αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να παραμείνω από τη στιγμή που δεν υπάρχει η ενότητα που θα περίμενα μεταξύ των μετόχων αλλά και μεταξύ της διοίκησης και των φιλάθλων. Τα διάφορα επεισόδια στα γήπεδα και αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Γι’ αυτό αποφάσισα να φύγω», δήλωσε ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος μίλησε και για την μεταβίβαση μετοχών ανάμεσα στους Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο:

«Η συμφωνία που είχε γίνει το Σεπτέμβριο αφορούσε τους δυο τους. Εγώ είχα υποσχεθεί πως θα αναλάμβανα πρόεδρος και θα συμμετείχα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο καθένας μας έχει το ποσοστό του, αλλά εδώ δεν είναι θέμα ποσοστών. Είναι θέμα διάθεσης. Όταν βλέπω ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν και δεν γίνονται όπως θέλω εγώ, δεν μπορώ να συνεχίσω».

Για την επόμενη ημέρα στον προεδρικό θώκο είπε: «Πρότεινα τον κύριο Αδαμάντιο Πολέμη για την προεδρία. Είπε πως θα το σκεφτεί μέχρι την Πέμπτη. Θεωρώ πως είναι αξιόλογος άνθρωπος και μπορεί να προσφέρει, όπως πρόσφερα κι εγώ. Το προτείναμε και στον Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά δεν ήθελε. Θα είμαι κοντά και στο νέο πρόεδρο. Θέλω να πιστεύω πως στο ΔΣ της Πέμπτης θα εκλέξουμε πρόεδρο και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Συνεχίζοντας ο Νικόλας Πατέρας είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του πληρωμένους, έναν πολύ καλό προπονητή, αρκετά χρήματα στα ταμεία της και αρκετούς επιχειρηματίες που αν θέλουν μπορούν να προσφέρουν. Ο σύλλογος έχει ελάχιστες υποχρεώσεις και στα ταμεία του γύρω στα 20 εκατ. ευρώ. Τι θα κάνει ο νέος πρόεδρος είναι δική του δουλειά. Χρήματα υπάρχουν και ο πρόεδρος που θα αναλάβει ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και πρέπει να το υλοποιήσει. Εύχομαι να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τους φιλάθλους. Είμαι ευγνώμων στον κόσμο. Δεν υπήρχε περίπτωση χωρίς τη βοήθειά του να πάρουμε το νταμπλ πέρυσι. Χρειάζεται η στήριξη του κόσμου».

Όσο για το αν θα επηρεαστεί η ομάδα από τις εξελίξεις στα διοικητικά, απάντησε: «Πιστεύω πως η ομάδα θα επηρεαστεί θετικά. Χρειαζόμαστε ένα δυνατό ηλεκτροσόκ. Ίσως είναι ευεργετικό αυτό που συμβαίνει στην ομάδα μας».

Με τη σειρά του δηλώσεις έκανε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε τόσο ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει την προεδρία, όσο ότι ούτε ο ίδιος, ούτε και ο αδερφός του, Παύλος, σε αυτή τη χρονική περίοδο με δεδομένη την οικονομική κρίση, προτίθεται να κινηθεί για την ΠΑΕ Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος επέμεινε ότι ο Νικόλας Πατέρας θα έπρεπε να παραμείνει πρόεδρος.

«Επιμένω ότι αυτός πρέπει να παραμείνει. Από το μαγαζί σου φεύγεις, από τον Παναθηναϊκό, με το παραμικρό, όχι! Είμαι ανήσυχος για την επόμενη μέρα. Ο χρόνος θα δείξει», τόνισε.

Η επιστολή παραίτησης του Νικόλα Πατέρα, όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο Πρόεδρος, κ. Νικόλας Δ. Πατέρας υπέβαλε την παραίτησή του. Το πλήρες κείμενο της επιστολής παραίτησης είναι το ακόλουθο:

Κύριοι Σύμβουλοι,

Δύο φορές, τα τελευταία τρία χρόνια, σε πολύ κρίσιμες για το Σύλλογο στιγμές, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιάννη Βαρδινογιάννη για άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, δέχθηκα να ηγηθώ ενός σχήματος ισχυρών Παναθηναϊκών παραγόντων αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου, προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα που θα κυριαρχούσε στην Ελλάδα και θα ήταν ανταγωνιστική στο ανώτερο επίπεδο στην Ευρώπη, όπως δηλαδή την οραματιζόμαστε όλοι οι φίλαθλοι του Συλλόγου.

Πετύχαμε εν μέρει μόνο τους στόχους μας με την κατάκτηση του περσινού double, την παρουσία μας επί δύο χρόνια στο γύρο τον 16 καλύτερων ομάδων στο Champions και Europa League αντίστοιχα και βάζοντας τις βάσεις για εδραίωση σ’ αυτό το επίπεδο.

Παρότι φέτος, για διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης, υπήρξε μια κάμψη και η πορεία της ομάδας επιβραδύνθηκε, πίστευα πως όλοι μαζί: κόσμος, μέτοχοι, διοίκηση, ομάδα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε γρήγορα στο δρόμο των επιτυχιών.

Προσωπικά δεν επεδίωξα ποτέ να αποκτήσω το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ και αυτό δεν αλλάζει. Σ’ αυτό ήμουν από την αρχή και παραμένω ξεκάθαρος.

Δυστυχώς, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων τόσο σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ των φιλάθλων και της ομάδας όσο και σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων μεταξύ των μετόχων που κρατάμε τις μετοχές της ΠΑΕ στα χέρια μας διαπίστωσα πως, ειδικά στο δεύτερο, έχω απομείνει μόνος να πολεμώ σε όλα τα μέτωπα και δεν υπάρχουν προοπτικές τέτοιες που να διασφαλίζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί πάνω στις στέρεες βάσεις που έχουν τεθεί από το ξεκίνημα της ένδοξης ιστορίας του.

Κατόπιν τούτου, σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Είναι αυτονόητο ότι παραμένω μέτοχος της ΠΑΕ στο ποσοστό που μου αναλογεί, θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα υπό αυτό το πρίσμα και φυσικά να παράσχω ότι βοήθεια μου ζητηθεί από τον επόμενο Πρόεδρο.

Με εκτίμηση,

Νικόλας Πατέρας».




Πηγή:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=224817&cid=10


Έλληνας πλούτισε παριστάνοντας το λόρδο

Ισχυριζόταν πως ήταν πάμπλουτος Βρετανός λόρδος με μια προσωπική περιουσία 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλούσε γλυκά και ευγενικά, έλεγε πως οδηγούσε λαμποργκίνι, πως έμενε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και πως είχε πάνω από 40 ακίνητα ανά τον κόσμο και γραφεία στις πιο όμορφες πρωτεύουσες του πλανήτη.


Ο λόγος για έναν 52χρονο ομογενή της Αυστραλίας, άνεργο, ο οποίος είχε βάλει στο στόχαστρό του δύο Ελληνίδες της Μελβούρνης.


Όπως αποδείχτηκε στο δικαστήριο ο 52χρονος έπεισε μητέρα και κόρη να πουλήσουν κάποια σπίτια που νοίκιαζαν και τα οποία απέφεραν συνολικά $1,1 εκατ. και να τα δώσουν στον "πρίγκιπα" ο οποίος τα επόμενα δύο χρόνια τα έκανε "φύλλο-φτερό".


Πριν λίγες μέρες η αυστραλιανή δικαιοσύνη έκρινε ένοχο τον 52χρονο Γιώργο Μπαβέλο, για απάτη κατ' εξακολούθηση και σύντομα θα ανακοινωθεί η ποινή του. Ο Μπαβέλος κρίθηκε ένοχος και για τα 10 αδικήματα που τον βάρυναν, των οποίων το καθένα μπορεί να επιφέρει έως και 10 χρόνια φυλάκισης.

Πηγή:
http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/ellhnas-ploutise-paristanontas-to-lordo


Τέλος ο Μπενίτεθ

Την απόφαση να απολύσει τον Ράφα Μπενίτεθ πήρε ο Μάσιμο Μοράτι. Όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, ο πρόεδρος της Ίντερ αποφάσισε να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ισπανό τεχνικό για τα λεγόμενά του μετά το τέλος του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Ο Ράφα Μπενίτεθ είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα αν δεν στηριχθεί από τη διοίκηση και δεν αποκτηθούν τρεις νέοι παίκτες τον χειμώνα, τότε το καλύτερο θα είναι να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των «νερατζούρι».

Από την πλευρά του ο Μάσιμο Μοράτι είχε χαρακτηρίσει ακατάλληλα τα λόγια του Μπενίτεθ τη στιγμή που η Ίντερ πανηγύριζε την κατάκτηση του τίτλου.

Επίσης, φαίνεται πως ο Ισπανός τεχνικός είχε χάσει και τον έλεγχο στα αποδυτήρια, με τον Ματεράτσι να τονίζει ότι είναι νίκη του συλλόγου το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και όχι του Μπενίτεθ, ενώ δεν είναι λίγοι οι παίκτες που είναι κατά των επιλογών του (Στάνκοβιτς).

Έτσι, ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ιταλίας πήρε την απόφαση να δείξει την πόρτα της εξόδου στον πρώην προπονητή της Λίβερπουλ, απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες. Ήδη ακούγονται και τα πρώτα ονόματα, με αυτά των Λουτσιάνο Σπαλέτι, Λεονάρντο και Φάμπιο Καπέλο να ξεχωρίζουν.


Πηγή:
http://www.gazzetta.gr/football/europe/item/123828-%CE%A4%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B5%CE%B8

Κλείνει οριστικά το Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Οικονομικοί, τεχνικοί και διαδικαστικοί λόγοι επιβάλλουν τη διακοπή της λειτουργίας

Στις 23 Δεκεμβρίου κλείνει οριστικά το Κολυμβητήριο της Ξάνθης. Ακολουθώντας τη μοίρα των περισσοτέρων κολυμβητηρίων της χώρας, το παλαιότερο της Θράκης κλείνει λίγο πριν τις γιορτές.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Παπαδόπουλος στο XanthiPress.gr «Οικονομικοί, τεχνικοί και διαδικαστικοί λόγοι επιβάλλουν τη διακοπή της λειτουργίας της πισίνας στην Ξάνθη. Όταν υπάρξει εξέλιξη ο Δήμος θα το ανακοινώσει, μέχρι τότε όμως δυστυχώς το Κολυμβητήριο θα είναι κλειστό»

Όπως είναι λογικό η είδηση της αναστολής για το Κολυμβητήριο προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις στους γονείς των εκατοντάδων παιδιών αλλά και στους ενήλικες που αθλούνται στην πισίνα της Ξάνθης, έχουν δημιουργήσει σχετικό blog και γκρουπ στο Facebook για να αποτρέψουν το κλείσιμο.

«Επιδημία» σε όλη τη χώρα

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι το φαινόμενο αφορά περισσότερες από τις μισές πισίνες ολυμπιακών προδιαγραφών της χώρας και επισημαίνει ως παραδείγμα την Κομοτηνή, την Καβάλα, τα δύο Κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, το Βόλο κλπ που διακόπτουν τη λειτουργία τους. Όπως είναι προφανές οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρούν τα κολυμβητήρια αναφέρει και εκτιμά ότι περισσότερα από τα μισά κολυμβητήρια Δήμων σε λίγες μέρες θα είναι κλειστά.

Το μεγαλύτερο βάρος είναι το θέμα του πετρελαίου για τη θέρμανση και είναι χαρακτηριστικό ότι στον τελευταίο διαγωνισμό δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος προμηθευτής να υποβάλλει προσφορά εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στις πληρωμές.

Η υπόθεση σίγουρα θα έχει συνέχεια και πολλοί εικάζουν ότι πρόκειται για εκβιασμό πολλών Δημάρχων απέναντι στην Κυβέρνηση ώστε να υπάρξουν πόροι για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που περιήλθαν σταδιακά στους Δήμους, δεν συνοδεύτηκαν με αντίστοιχους πόρους. Οι γονείς, τέλος, από την πλευρά τους αναφέρουν ότι εξαπατήθηκαν καθώς το κολυμβητήριο δούλεψε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και λίγο μετά κλείνει οριστικά.

Πηγή:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/93677/kleinei-oristika-to-kolumvitirio-tis-xanthis-/

Ηθοποιός σημαίνει... ανεργία

Η κρίση που χτύπησε και το «σανίδι» οδηγεί πολλούς Έλληνες ηθοποιούς όχι μόνο σε άλλα επαγγέλματα αλλά και στη μετανάστευση.

Απόψε στον «Κίτρινο Τύπο» στις 23:30, ο Γιάννης Μπέζος, ο Στέλιος Μάινας, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο Γιάννης Βόγλης και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί μιλούν για τη κρίση στην τηλεόραση και τις παραγωγές των καναλιών που κόπηκαν λόγω κρίσης, δίνοντας τη θέση τους σε τουρκικές σειρές.

Απόψε στο ALTER με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.



Ετοιμάζεται το δεύτερο Avatar

Λίγα λόγια για το νέο Avatar είχε να πει ο ...Sam Worthington.
Ο ηθοποιός που σύντομα θα αναλάβει και πάλι το ρόλο του Jake Sully τονίζει ότι μαζί με τον James Cameron έχουν μιλήσει αρκετές φορές για την ταινία και για τη συνέχειά της
.

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός του Avatar συνεχίζει να γράφει τη «Βίβλο», όπως χαρακτηρίζει το σενάριο του επόμενου φιλμ. «Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή προσπαθεί να δημιουργήσει τον κόσμο της Pandora από εκεί που είχε μείνει το προηγούμενο. Εγώ πάντοτε έκανα πλάκα για τη συνέχεια, ότι δηλαδή ο Sully και η Netiri παντρεύτηκαν και αυτή τον χτυπούσε γιατί βαριόταν να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού», ανέφερε ο Worthington.

Πηγή:
gossip-tv.gr


O Δημοσιογράφος Λάγιος Απόστολος στον FM 101

Ακούστε κάθε μέρα στις 8.10 μ.μ στον FM 101 Θεσσαλονίκης τα νέα της Πιερίας από τον δημοσιογράφο Λάγιο Απόστολο.

Σε ποιες χώρες το τιμόνι είναι από την ανάποδη μεριά...

Με αφορμή προηγούμενη ανάρτηση που αναφερόταν σε αμάξια με τα τιμόνια από την ανάποδη μεριά,σας αναρτώ μια φωτογραφία που μας στείλατε στο ταχυδρομείο μας,με το παγκόσμιο χάρτη που διευκρινίζει σε ποιες χώρες οδηγούν από τη δεξιά μεριά και σε ποιες από την αριστερή...



Με κόκκινο οδηγούν δεξιά.
Με μπλε οδηγούν αριστερά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ

Ακριβώς πριν τρεις μήνες(20/09/2010) βγήκε στον ιντερνετικό χώρο ένα μπλογκ από τον Κολινδρό Πιερίας,που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να ακουστεί το όνομα "Κολινδρός" σε πολλά μέρη του πλανήτη αλλά κυρίως από άκρη σε άκρη της Ελλάδος κι αυτό είναι πολύ μεγάλη επιτυχία μας.
Εξάλλου αυτός ήταν και πρωταρχικός μας στόχος.
Έχω καιρό να σας γράψω στατιστικά,αφού δεν άλλαξε κάτι δραματικά από την τελευταία φορά που σας ενημέρωσα.
Αξίζει όμως να αναφέρω δύο πράγματα:

1) Ότι συνολικά μας τίμησαν έως τώρα 18,650 περίπου διαφορετικοί επισκέπτες οι οποίοι μπήκαν στο μπλογκ κοντά στις 60000 φορές

και

2) Ότι για πρώτη φορά χθες - δηλαδή τρεις μήνες από την ίδρυση του μπλογκ -είχαμε μόνο σε ένα 24ωρο 1149!!! νέους επισκέπτες.
Εννοείται ότι είχαμε και παλιούς, οπότε όλοι μαζί μας κάνουν μεγάλη και πάλι επισκεψιμότητα.


Θεωρώ ότι και τα δύο στατιστικά στοιχεία είναι πολύ μεγάλα.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίζετε.

Εννοείται ότι για το μέλλον συνεχίζουμε δυναμικότερα από πριν...

Επίσης να υπενθυμίσω τα ίδια που έγραψα και προηγουμένως σε άλλη ανάρτηση:
" Tο μπλογκ μας είναι ανοιχτό σε όλους σας,οπως έχετε ήδη αντιληφθεί.
Μπορείτε να μας στέλνετε ότι θα θέλατε να αναρτηθεί στον ιστοχώρο μας.
Όπως έκανε κι ο κύριος Νίκος Νικολόπουλος,αλλά και όπως κάνουν πολλοί επισκέπτες μας."




Ξεφτίλισαν τον Εθνικό Ύμνο (βίντεο)

Ότι θα ακούγαμε και τον Εθνικό Ύμνο από τη Μαρία Μπεκατώρου στο Just the two of us δεν το περιμέναμε..

Δεν ξέρω εάν η γνώμη μου θεωρηθεί υπερβολική αλλά η εικόνα του βίντεο δεν μου αρέσει.
Μπορεί με την συγκεκριμένη εκπομπή ο κόσμος να διασκεδάζει. Να τραγουδάει. Να παίρνει μάτι τις ημίγυμνες τραγουδίστριες. Να ακούει τα "μαργαριτάρια" της ξανθιάς.

Όχι όμως και τον Εθνικό Ύμνο με αυτό τον τρόπο.
Αφήστε τον κύριε Τουρνά και Καπουτζίδη για άλλες φορές αυτό το "τραγούδι".
Όχι για το reality σας...

Εάν θέλατε να ακούσετε τις φωνητικές ικανότητες της Μαρίας Μπεκατώρου, μπορούσατε να τις προτείνετε να πει το "Μια ωραία πεταλούδα". Θα ταίριαζε περισσότερο στην εμφάνισή της και στην περίσταση.

Υ.Γ. Να ήξερε κι όλας τον Εθνικό μας Ύμνο να πω πάει κι έρχεται... Η διάσημη ξανθιά μπερδεύει ακόμη την όψη με την κόψη...



Πηγή: http://mpalakia.blogspot.com/2010/12/blog-post_4976.html

Καταγγελία Ν. Νικολόπουλου για απόπειρα στημένης ανάθεσης μελέτης για την ανεργία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Καταγγελία Ν. Νικολόπουλου για απόπειρα στημένης ανάθεσης μελέτης για την ανεργία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος


"Θα πληρώσουμε το παιχνίδι εντυπώσεων…"
Απόπειρα στημένης μελέτης για την ανεργία, η οποία θα πληρωθεί άνευ λόγου και ουσίας, καταλογίζει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος.
Πρόσφατα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: «Μελέτη για την ανεργία και απασχόληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με έμφαση στην μακροχρόνια ανεργία και την επισφάλεια εργαζομένων», αλλά οργιάζουν οι φήμες ότι η μελέτη θα ανατεθεί σε Ινστιτούτο μεγάλου συνδικαλιστικού φορέα που δεν προτίθεται να αναλάβει και το κόστος καταγραφής στοιχείων που θα είχαν ουσιαστικό ενδιαφέρον…
Σύμφωνα με την πρόσκληση σκοπός της Μελέτης είναι να παρέχει στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (Ε.Δ.Α. / Π.Δ.Ε.) τις κατάλληλες πληροφορίες, στοιχεία και εκτιμήσεις σχετικά με τα κάτωθι:



• Καταγραφή της υπάρχουσας κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την τοπική οικονομία και τις ιδιαιτερότητές της.
• Αποτύπωση των χαρακτηριστικών των μακροχρόνια ανέργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
• Διερεύνηση της επισφάλειας των εργαζομένων στη Δυτική Ελλάδα στους περισσότερο ενεργούς οικονομικούς κλάδους και των χαρακτηριστικών αυτής.
• Ανάλυση των εισροών και εκροών της μακροχρόνιας ανεργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
• Δημιουργία μηχανισμού παρατηρητηρίου μακροχρόνιας ανεργίας και πιλοτική λειτουργία του.
• Υποβολή προτάσεων πολιτικών παρέμβασης, οι οποίες θα συνάδουν με τους στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτοί εξειδικεύονται στο Ε.Π. Δ.Ε.Π.Ι.Ν. 2007 - 2013

Όπως δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, η πρόσκληση από μόνη της έχει κενά τα οποία έχουν να κάνουν με την βαρύτητα που θα έχει μια τέτοιου μεγέθους έρευνα στην ΠΔΕ.
«Χρόνια τώρα μιλάμε για την ανεργία αλλά όχι για την πραγματική ανεργία. Πρέπει να καταγραφούν τα νούμερα που αφορούν στους έλληνες άνεργους και φυσικά στην πραγματική εργασία που αφορά και στους μετανάστες. Είναι μια ευκαιρία, που με τον τρόπο που έχει συνταχθεί η πρόσκληση, μοιάζει να χάνεται. Σε αυτό το σημείο, εγείρεται και τεράστιο ζήτημα νομιμότητας και ηθικής καθώς οι φήμες οργιάζουν ότι παρά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η μελέτη θα ανατεθεί σε Ινστιτούτο μεγάλου συνδικαλιστικού φορέα, που δεν προτίθεται να αναλάβει το κόστος εκπόνησης της μελέτης επί της ουσίας και γι’ αυτό το λόγο, τεχνηέντως έχουν μείνει εκτός όλα τα ενδιαφέροντα επιζητούμενα στοιχεία», δήλωσε ο Βουλευτής ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τον Υπουργό αν είναι στις προθέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, να αναθέσει τη μελέτη στο Ινστιτούτο συγκεκριμένου συνδικαλιστικού φορέα και αν υπάρχει πρόθεση να αποσυρθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να επαναληφθεί με τρόπο που να καταγράφει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και τις προοπτικές επίλυσής του και να μην εγείρεται ζήτημα νομιμότητας και ηθικής για «στημένη» ανάθεση. Επίσης ερωτά τι κόστος έχει η μελέτη αυτή και από πού θα καλυφθεί.
Στην Ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος παρατηρεί ότι στο παρελθόν έχουν εκπονηθεί άλλες δύο ανάλογες μελέτες και ερωτά τον Υπουργό ποιοι τις ζήτησαν και πώς αξιοποιήθηκαν, ζητώντας να κατατεθούν τα σχετικά στοιχεία. Επίσης ερωτά πόσο πληρώθηκαν οι προηγούμενες μελέτες και ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι δαπάνες, ενώ καλεί τον Υπουργό να απαντήσει γιατί κρίνεται απαραίτητη η εκπόνηση και τρίτης μελέτης…

http://nikosnikolopoulos.gr/


Δικό μου σχόλιο:
Tο μπλογκ μας είναι ανοιχτό σε όλους σας,οπως έχετε ήδη αντιληφθεί.
Μπορείτε να μας στέλνετε ότι θα θέλατε να αναρτηθεί στον ιστοχώρο μας.
Όπως έκανε κι ο κύριος Νίκος Νικολόπουλος,αλλά και όπως κάνουν πολλοί επισκέπτες μας.
Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μας.
Συνεχίζουμε...

Ο Μέσι τα έχει... 150 (video Part 2)

Messi 150 goal with Barcalona Part (2)




Πηγή:http://www.gazzetta.gr/

Ο Μέσι τα έχει... 150 (video Part 1)

Messi 150 goal with Barcalona

Δεν είναι ποδοσφαιριστής, αλλά καλλιτέχνης. Και αυτό γιατί κάθε του εμφάνιση είναι κι ένα καινούργιο ποδοσφαιρικό θέαμα. Oι κινήσεις του θυμίζουν έργο τέχνης και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει υποκλιθεί στην ιδιοφυΐα του. Παρότι μόλις 23 ετών ο Μέσι ξεπέρασε τα 150 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (154 σε 237 εμφανίσεις)!!!



Πηγή:http://www.gazzetta.gr/

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Νηπιαγωγείου Κολινδρού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΕΤΩΝ 2009 ΚΑΙ 2010



ΕΣΟΔΑ

Λαχειοφόρος αγορά- Χορός: 1246,00 €
Συνδρομές Γονέων 2009 : 1115,00 €
Συνδρομές Γονέων 2010 : 1050,00 €
Έσοδα από ημερολόγια: 1662, 00 €
Έσοδα από εκδήλωση Κλόουν 2009: 366,00 €
Έσοδα από εκδήλωση Κλόουν 2010: 534,50 €
Έσοδα από μπλούζες παρέλασης: 80,00 €
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ: 917,10 €


ΣΥΝΟΛΟ: 6970,60 €


ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ: 6970,60 €


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ
ΕΣΟΔΑ; 6970,60 €


ΕΞΟΔΑ: 5498,09 €
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΡΗΣΗ: 1472,51 €


Δεν πληρώνουμε διόδια! Οι εταιρίες πρέπει να φύγουν

Να καταργηθούν οι συμβάσεις τους και η συνέχιση των εργασιών να γίνει με τη μορφή δημοσίων έργων

Δυναμικό άνοιγμα των διοδίων της Λεπτοκαρυάς πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 από τις 11:00 ως τις 15:00 από φορείς και πολίτες της Πιερίας.


Επί 4 ώρες όλα τα οχήματα περνούσαν ελεύθερα από το σταθμό διοδίων της Ν. Πιερίας, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο που απαιτεί η παραχωρησιούχος εταιρεία. Καθ όλη τη διάρκεια της κατάληψης του σταθμού δύο ομάδες πολιτών κρατούσαν τις μπάρες σηκωμένες και διένειμαν χιλιάδες έντυπα με το σήμα της δράσης και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διέλευσης, την άρνηση πληρωμής και τις πιθανές συνέπειες για του οδηγούς.

«Η άρνηση πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων δεν είναι παράνομη πράξη! Χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα σπρώχνουν την μπάρα χωρίς να πληρώσουν και καμία από τις εταιρείες δεν τόλμησε να στραφεί νομικά ενάντια στους πολίτες. Παράνομες φαίνεται να είναι οι ίδιες οι εταιρίες, οι συμβάσεις και τα έργα τους και όχι οι πολίτες που διεκδικούν αυτό που τους ανήκει.
Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010, τοιχοκολλήθηκε από το πολεοδομικό γραφείο Καπανδριτίου η απόφαση σφράγισης των αυθαίρετων ακινήτων της Νέα Οδός Α.Ε. στις Αφίδνες, στο Πολυδένδρι και στη Μαλακάσα. Συγκεκριμένα, η σφράγιση αφορούσε στους οικίσκους είσπραξης διοδίων στη Μαλακάσα και στο Πολυδένδρι (κόμβος Καπανδριτίου), καθώς και στο κτίριο γραφείων και λοιπούς οικίσκους του σταθμού διοδίων Αφιδνών (και έπεται συνέχεια για τα υπόλοιπα αυθαίρετα). Η απόφαση αποτελεί συνέχεια της απόρριψης των ενστάσεων της εταιρείας, που έλαβε χώρα στις 30 Νοεμβρίου 2010. Άραγε έλεγξε η Πολεοδομία της Νομαρχίας Πιερίας τις οικοδομικές άδειες του σταθμού Αιγινίου, των κτισμάτων στη Λεπτοκαρυά και των 2 σταθμών εξυπηρέτησης οδηγών που αναγείρονται έξω από τη Σκοτίνα; Έλεγξαν οι υπάλληλοι της Νομαρχίας κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι το επικίνδυνο ζικ-ζακ του παράδρομου στο σημείο αυτό; Η αρμόδια πολεοδομική αρχή στο Καπανδρίτι είχε το δικαίωμα να το πράξει, το έπραξε και δικαιώθηκε.

Η άρνηση πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων, το «δεν πληρώνουμε», θα βοηθήσει τη χώρα να απαλλαγεί από τις ληστρικές συμβάσεις που, κακώς και παράτυπα, έχει συνάψει το ελληνικό κράτος με τις εταιρείες και με απίστευτη επιπολαιότητα έχουν επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή», δηλώνουν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και παραπέμπουν σε αντίστοιχα κινήματα πολιτών στην κεντρική Ευρώπη, τα οποία κατάφεραν να ξεφορτωθούν τις αιμοβόρες βδέλλες των PPP.
«Οι εταιρείες αυτές πρέπει να φύγουν, οι συμβάσεις πρέπει να καταργηθούν και η συνέχιση των εργασιών πρέπει να γίνει με τη μορφή των δημοσίων έργων. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον πετύχουμε! Αγωνιζόμαστε για το συμφέρον της χώρας μας, του τόπου μας και των παιδιών μας. Θα ακυρώσουμε τις συμβάσεις στην πράξη», λένε οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας.

Παρά το τσουχτερό κρύο οι διαδηλωτές όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά απεναντίας, αυθόρμητα, αποφάσισαν να επαναλάβουν τη δάση την 24η Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 13:00. Κάτοικοι του Πλαταμώνα, της Σκοτίνας, της Λεπτοκαρυάς και του Λιτοχώρου, με τη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, συγκρότησαν μια ομάδα 70 ατόμων (ονομαστικά), η οποία ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή, υποσχόμενη ένα χριστουγεννιάτικο άνοιγμα των διοδίων σε εορταστικό κλίμα. Η πλειοψηφία των πολιτών που θα συμμετέχουν στο άνοιγμα της επόμενης Παρασκευής είναι καταστηματάρχες της Ν. Πιερίας που πλήττονται δραματικά από τον αποκλεισμό της περιοχής τους. «Την Παρασκευή θα διαδηλώσουμε και θα γιορτάσουμε ταυτόχρονα στο δρόμο, με μεζέδες, ντόπιο κρασί και ψητό …στην άσφαλτο» έλεγε ο κ. Γιώργος Μπούρος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στους συγκεντρωμένους πολίτες, λίγο πριν τη λήξη της κατάληψης.

Στη χθεσινή συγκέντρωση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Δίου κ. Παπαχρήστος Γρηγόρης, ο δήμαρχος Πύδνας κ. Βασιλειάδης Δημήτρης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δίου - Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των νέων διοδίων, Αγγελίδης Παναγιώτης, Ηλίας Τσιτλακίδης και Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, πολλοί νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του νέου καλλικρατικού δήμου της Νότιας Πιερίας.


Ατάκες του Χάρρυ Κλυν και μια προφητεία από το 1983...

Τα έλεγε ο τεράστιος ΧΑΡΡΥ!!! αλλά ποιος τον άκουγε... τον παίρναν για πλάκα, ο Δάσκαλος όμως στα σοβαρά τα έλεγε.
Διαβάστε μερικά πολύ πετυχημένα στο twitter του (πρόσφατα) και στο τέλος, τι έλεγε το... 1983 στην παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"!!!
Μη χάσετε το τέλος, έχει σημασία!!! προσέχτε το...

Ξεκινάμε...

Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
-Tι να πεις για τους Έλληνες... Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!
-Aκρίβεια σου λέει μετά... Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο θα ξεχάσουμε πως να καταπίνουμε!
- Mε δύο ρολόγια στο χέρι, ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι ώρα είναι.
-Όσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.
- Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.
- O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο ευρώ στην τσέπη του.
-Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ.

-Mόνο στην Eλλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Διακόπτουν τα έκτατα δελτία ειδήσεων για να μεταδώσουν τα κανονικά.
-ΓΑΠ: Έχει ύψος 1.95 και ασχετοσύνη 2.20!
-Όσο κακό κάνανε τα κόμματα και οι πολιτικοί στην Ελλάδα από τότε που έγινε ελεύθερο κράτος, δεν το έκαναν οι Τούρκοι σε 400 χρ. υποδούλωσης!
-Μην τραβάτε περισσότερα από τρία καζανάκια την ημέρα, θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης!
-Έχετε δει τις καινούργιες φωτογραφίες του ΓΑΠ; Νομίζω ότι δεν τον αντιπροσωπεύουν καθόλου… Τον δείχνουν με τα χέρια στις δικές του τσέπες!
-Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι!
-Όποιος είναι σε θέση να πληρώνει τα σημερινά τραπεζικά επιτόκια, μάλλον δεν του χρειάζεται το δάνειο!
Απομαγνητοφωνημένο από το 1983 και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.

«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων… Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει… Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης…»

Πηγή:
http://ypotheto.blogspot.com/


Το αγόρι που "θυμάται" γεγονότα που ΔΕΝ έχει ζήσει!

Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας, ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε. Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 κι ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει.

Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε κι ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης.

Χαρακτηριστικά λέει: «άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία» . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως «δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν»!

Ο Κάμερον έλεγε αλήθεια

Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα.

Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.

Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες. Η μητέρα του είπε πως «ο Κάμερον άστραφτε» και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος!

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!


Πηγή:
pyles.tv



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών (Κ.Ε.ΠΟ.) Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες για την συμμετοχή τους στην “κίνηση” μας στις 15 Δεκεμβρίου.

Όλοι μαζί βοηθήσαμε και συγκεντρώσαμε τρόφιμα – ρούχα – παιχνίδια, τα οποία με την συνεργασία του συλλόγου “Μέγας Βασίλειος”, δόθηκαν σε άπορες οικογένειες του νομού μας.

Στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε οι Πιεριείς απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι ευαισθητοποιημένοι και φιλότιμοι απέναντι στον συνάνθρωπο.
Πολίτες κάθε ηλικίας και από τις περισσότερες περιοχές του νομού μας, ήρθαν να δώσουν ακόμη και το πιο απλό αντικείμενο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και δεσμευόμαστε πως απέναντι σε όλους ότι οι κινήσεις μας δε θα σταματήσουν εδώ

Όλη η Πιερία μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια…!!!


Με εκτίμηση,

Κ.Ε.ΠΟ. Πιερίας


Παραδείγματα παρκαρίσματος αλά Γαλλικά....video

Κοιτάξτε πως παρκάρουν οι φίλες και οι φίλοι μας οι Γάλλοι στα παρακάτω βίντεο:








Κατεβάστε δωρεάν (και νόμιμα) 1000 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη


Μια ομάδα από φίλους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη διάλεξε 1000 τραγούδια από το έργο του, και πρότεινε την δωρεάν διάδοση των 50 CD που προέκυψαν από χέρι σε χέρι.

Την πρόταση αυτή την αποδέχτηκε με χαρά ο Μίκης μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ "Στην Υγειά Μας".
Ο Χρήστος, φίλος της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη κι αυτός, επεξεργάστηκε και συμπίεσε τα 1000 τραγούδια,φροντίζοντας έτσι ώστε τα 50 CD της αρχικής συλλογής να γίνουν 10 για να χωρέσουν σε μία κασετίνα. Επιπλέον, απαντώντας στην παρακάτω επιστολή ο Μίκης συμφώνησε απόλυτα να γίνει η διακίνηση των 1000 αυτών τραγουδιών και μέσα από το διαδίκτυο.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η δημιουργία του blog. http://mikis1000songs.blogspot.com/


Καλά ακούσματα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ
"ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ "


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία της 28ης Νοεμβρίου 2010 στο Δημοτικό Σχολείο του Κολινδρού. Οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν δυναμικά για άλλη μία φορά στο κάλεσμα για ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ και ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ στον συνάνθρωπό μας. Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας βλέπουμε ότι η συμμετοχή νέων αιμοδοτών μας ενισχύεται δίνοντας μας δύναμη και κουράγιο να μεταλαμπαδεύουμε το μήνυμα για προσφορά ελπίδας και ζωής στο συνάνθρωπό μας Στο έργο μας κατά την ημέρα αιμοδοσίας συμπαραστάθηκαν οι μαθήτριες του Λυκείου καθώς επίσης και άλλοι συνδημότες καθόλη την διάρκεια των προεργασιών. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την ανιδιοτελή προσφορά τους
Η επόμενη ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στον Κολινδρό είναι η 13η Μαρτίου 2011.




Αθηνά Λατινοπούλου

Διαβάστε στο καλο μπλογκ της Γιαγιάς Αντιγόνης (κλικ εδω)για τη ζωγράφο-εικαστικό Αθηνά Λατινοπούλου। Νιαι, αρέ, θ'κιά μας είνι, τ' Κουζιανιώτ'....

Σαν σήμερα

ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:35
Δύση Ήλιου: 17:10
Σελήνη 14 ημερών

Γιορτάζουν: Ιγνάτιος.

Γεγονoτα

1522: Μετά από πεντάμηνη πολιορκία, o οθωμανός σουλτάνος Σουλεϊμάν o Μεγαλοπρεπής καταλαμβάνει τη Ρόδο.

1821: Αρχίζει κοντά στην Επίδαυρο η πρώτη Εθνική Συνέλευση που θα αποφασίσει για το πολίτευμα της Ελλάδας.

1881: Εκλογές στην Ελλάδα, με καθαρή νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη.

1933: Οι αρχές του Βερολίνου ετοιμάζονται να προβούν σε χειρουργική επέμβαση στείρωσης 400.000 Γερμανών, που πάσχουν από κληρονομικά νοσήματα.

1963: Διακοινοτικές ταραχές στην Κύπρο, με αφορμή τον τυχαίο θάνατο μιας τουρκοκύπριας.

1967: Ο Ίαν Άντερσον και ο Γκλεν Κόρνικ σχηματίζουν το ροκ γκρουπ των «Jethro Tull».

Γεννησεις
1802: Δημήτριος Βούλγαρης, πολιτικός από την Ύδρα που διατέλεσε και πρωθυπουργός. Γνωστός και με το προσωνύμιο «Τζουμπές», θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος της φαυλότητας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. [θαν. 29/12/1877]

1915: Αζίζ Νεσίν, τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας. («Ο Καφές και η Δημοκρατία») [θαν. 6/7/1995]

1957: Άννα Βίσση, η απόλυτη ελληνίδα σταρ του τραγουδιού.

Θανατοι
1806: Ζώης Καπλάνης, εθνικός ευεργέτης και ιδρυτής της ομώνυμης σχολής των Ιωαννίνων. [γεν. 1736]

1968: Τζον Στάινμπεκ, αμερικανός συγγραφέας. Τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1962 («Τα Σταφύλια της Οργής») [γεν. 27/2/1968]

1981: Δημήτρης Ροντήρης, διακεκριμένος σκηνοθέτης του Θεάτρου. [γεν. 1899]