Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ...ΣΤΟ FACEBOOK

ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK.
Δείτε το βίντεο:





Πέτρες και μολότοφ εναντίον των οπαδών της ΑΕΚ που επέστρεφαν

Επίθεση με πέτρες και μολότοφ από αγνώστους δέχθηκε ένα από τα πούλμαν των οπαδών της ΑΕΚ που έφευγε από τη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή.

Η επίθεση έγινε στον περιφερειακό πετώντας με πέτρες και μολότοφ προς το πούλμαν των οπαδών της Ένωσης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ενώ δε βρέθηκε και κανείς από τους δράστες καθώς τράπηκαν σε φυγή προς το δάσος του Σέιχ Σου. Φαντάσου να είχαν κερδίσει κιόλας τι τους περίμενε…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/93163/molotof-apo-houligans/

Στιγμές συγκίνησης στη Βουλή

Ο Μανώλης Σκουλάκης μίλησε για 30η φορά επί του προϋπολογισμού!

Βαθιά συγκινημένος, ο δήμαρχος Χανίων, πλέον, Μανώλης Σκουλάκης, εξεφώνησε την τελευταία του ομιλία από το βήμα της Βουλής λίγο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Απέσπασε μάλιστα το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων ανεξαιρέτως των πτερύγων όταν ανακοίνωσε ότι ο υπό ψήφιση προϋπολογισμός είναι ο 30ος της καριέρας του!

Ο κ. Σκουλάκης δήλωσε περήφανος για τη διαδρομή του και εξήρε το ρόλο του κοινοβουλίου χαρακτηρίζοντάς το σχολειό.

«Εδώ μέσα διδάχθηκα ότι δεν τα ξέρω όλα. Ότι πρέπει να ακούμε τους άλλους. Και πως η δεύτερη σκέψη είναι σώφρων πολιτικά πράξη», τόνισε.

Πρόσθεσε δε, και παράλληλα παρότρυνε: «Ο μόνος τρόπος να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και τους πολίτες, είναι να λες λίγα και να κάνεις πολλά. Να μη χαϊδεύεις αυτιά και να λες μόνο την αλήθεια, ακόμα κι αν είναι δυσάρεστη, γιατί μόνον έτσι κερδίζεις».

Στα τελευταία του λόγια από το βήμα της Βουλής, ο Μανώλης Σκουλάκης ήταν αισιόδοξος: «Την οικονομική κρίση θα την ξεπεράσουμε. Όσον αφορά όμως την κρίση του κοινοβουλευτισμού, από δω μέσα, από τη Βουλή, θα πρέπει να ξεκινήσει η ανάταξη του αξιακού συστήματος της χώρας», δήλωσε αποσπώντας και πάλι το χειροκρότημα όλων των παρόντων βουλευτών που τον αποχαιρέτησαν όρθιοι και συγκινημένοι.


Πηγή:
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/93154/stigmes-suginisis-sti-vouli/

Αυτό θα πει δώρο στον... εαυτό σου

Ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έκανε δώρο στον εαυτό του το μεγαλύτερο γιότ στον κόσμο!

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας «Chelsea», σύμφωνα με την «Wall Street Journal» παρέλαβε το προηγούμενο Σάββατο την «Εκλειψη» -όπως ονομάζεται το γιοτ, που φτάνει τα 163 μέτρα.

Το νέο απόκτημα του Ρώσου επιχειρηματία έχει χωρητικότητα 30 άτομων, και 75 μέλων πληρώματος. Έχει 16 μέτρα πισίνα που μετατρέπεται σε πίστα χορού, δύο ελικοδρόμια, ενώ την εσωτερική διακόσμηση έχει κάνει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Τέρενς Disdale.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο μεγιστάνας αυτές τις ημέρες κάνει το πρώτο του ταξίδι με το γιότ στα νησιά της Καραϊβικής.

Πηγή:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=224168&cid=11

Τα προβλήματα της Madonna με τη Lourdes

Η κόρη της Madonna κλείνει πλέον τα 14 της χρόνια και το γεγονός ότι περνάει την εφηβεία μάλλον δεν αρέσει πολύ στην Madonna.

Η Lourdes έγραψε στο blog της ότι θα ήθελε πολύ να αποκτήσει μπλε μαλλιά και όχι μόνο μία τούφα όπως γίνεται συνήθως, αλλά να βάψει με αυτό το χρώμα όλο της το κεφάλι. Όμως είναι κάτι το οποίο δεν θέλει με τίποτε η μαμά της, όπως αποκαλύπτει η ίδια η 14χρονη στη συνέχεια. «Διάβασα αυτή μου την επιθυμία στη μητέρα μου και κάθεται απέναντί μου κοιτώντας με ανέκφραστη. Μάλλον δεν της αρέσει η ιδέα μου. Τώρα όλοι γνωρίζετε τι τραβάω εδώ και 14 χρόνια», ανέφερε η Lourdes στη σελίδα της βάζοντας δίπλα και ένα χαμογελαστό πρόσωπο για να δείξει ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.

Πηγή:

http://www.gossip-tv.gr/story/71932/ta-problemata-tes-madonna-me-te-lourdes

«Σκούπα» για τα κλειστά επαγγέλματα

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2011 θα είναι νόμος του κράτους.

Η λίστα με τα επαγγέλματα μεγαλώνει, όπως και οι πιέσεις όσων αισθάνονται ότι θίγονται βλέποντας τα κεκτημένα τους να ανατρέπονται.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ότι ζητά το Μνημόνιο (νομικούς, φαρμακοποιύς,συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ορκωτούς λογιστές), επαγγέλματα του κλάδου μεταφορών (λιμουζίνες και τουριστικές μεταφορές), ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, να μην υπάρχει αναλυτική λίστα «στόχων».

Δηλαδή να δίνεται εντολή στους υπουργούς να εξετάσουν ένα προς ένα τα «κλειστά» ή «ρυθμιζόμενα» επαγγέλματα του πεδίου τους, κάτι που επίσης ορίζεται από το Μνημόνιο.

Ο λόγος για τα ταξί, τα φορτηγά, τα αρτοποιεία, κτηματομεσίτες, ηλεκτρολόγους, ξεναγούς, κομμωτές, αισθητικούς, βρεφονηπιοκόμους, εργοθεραπευτές κ.λπ. Στη λίστα περιλαμβάνονται και μία σειρά από υπό διερεύνηση επαγγέλματα του κλάδου του εμπορίου και του τουρισμού.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι το νομοσχέδιο να «μπει» σε δημόσια διαβούλευση μέσα στις εορτές, για να περιοριστούν οι έντονες αντιδράσεις που αναμένεται να προκληθούν. Οπως εξηγούν επηρεάζει κεκτημένα κλάδων με πολύ μεγάλη συνδικαλιστική ισχύ, ακόμη και εντός της κυβέρνησης και του βουλευτικού σώματος.

Πρόκειται για έναν νόμο-πλαίσιο που θα ορίζει τους βασικούς άξονες -βάσει Μνημονίου- απελευθέρωσης κάθε επαγγέλματος ή κλάδου και θα «πετά» το μπαλάκι στο εκάστοτε υπουργείο, να αποφασίσει με Προεδρικό Διάταγμα ή υπουργική απόφαση και με σαφές χρονικό περιθώριο .

Οι πιο πολλές πρέπει να εφαρμοστούν έως τον Μάρτιο του 2011 με βάση σαφή αναφορά που υπάρχει στο Μνημόνιο, ενώ μεγαλύτερο περιθώριο, ενδεχομένως εξάμηνο, θα δοθεί σε άλλες περιπτώσεις. Εξετάζεται ρήτρα αυτόματης απελευθέρωσης αν καθυστερήσει η ρύθμιση με ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων-φορέων.

Επίκεντρο του νομοσχεδίου είναι τα κλειστά επαγγέλματα που πρέπει να «απελευθερωθούν» κατ' ελάχιστο σε όσα πεδία ορίζει η τρόικα έως τον Μάρτιο του 2011:

Στο νομικό επάγγελμα ζητείται άρση των περιττών περιορισμών για ελάχιστη αμοιβή, της ουσιαστικής απαγόρευσης των διαφημίσεων και των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Στους φαρμακοποιούς ζητείται η προώθηση πιο ελαστικών ωραρίων λειτουργίας και η μείωση του ελάχιστου περιθωρίου κέρδους.

Στους συμβολαιογράφους, η μείωση των ελάχιστων αμοιβών και η αύξηση του αριθμού των συμβολαιογράφων.

Στους αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς και τους ορκωτούς λογιστές να μην υπάρχει πλέον ελάχιστη αμοιβή.

Επίσης, η κυβέρνηση προωθεί:

Αλλαγές στην υπάρχουσα κλαδική νομοθεσία στον τουρισμό, το εμπόριο και τις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Περνά σειρά τροπολογιών που έφερε η διαδικασία απογραφής των περιορισμών οι οποίοι εμποδίζουν την Οδηγία των Υπηρεσιών (Μπολγκεστάιν).

Αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων από άλλα κράτη και διπλωμάτων από παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Θα προωθηθεί η άρση εμποδίων αναφορικά την είσοδο και την ελεύθερη διαμόρφωση των τιμών.


Πηγή:
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/92760/skoupa-gia-ta-kleista-epaggelmata/



Marseille vs Lyon & Real Madrid vs Sevilla live tv

live tv links:

Marseille vs Lyon 21:00 CET
http://atdhe.net/31128/watch-marseille-vs-lyon
http://www.firstrow.net/watch/42304/1/watch-olympique-marseille-vs-olympique-lyon.html
http://www.firstrow.net/watch/42304/2/watch-olympique-marseille-vs-olympique-lyon.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=98963&part=sports


Real Madrid vs Sevilla 21:00 CET
http://atdhe.net/31074/watch-real-madrid-vs-sevilla
http://atdhe.net/31144/watch-real-madrid-vs-sevilla
http://www.firstrow.net/watch/42308/1/watch-real-madrid-vs-fc-sevilla.html
http://www.firstrow.net/watch/42308/2/watch-real-madrid-vs-fc-sevilla.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=99171&part=sports


Αποτελέσματα 15ης αγωνιστικής της superleague

Τα αποτελέσματα της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α' γύρου της superleague:

18/12-17:15 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-0
18/12-17:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0
18/12-17:15 ΚΑΒΑΛΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1-1
18/12-19:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-1
19/12-15:00 ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟΚ 2-1
19/12-15:00 ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ 0-2
19/12-17:15 ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ 2-0
19/12-19:30 ΛΑΡΙΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1


Ποιά είναι η τελευταία ασχολία της Paris Hilton;(video)

Η Paris Hilton δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις επιλογές της…

Αυτή τη φορά αποφάσισε να δημιουργήσει μία νέα ομάδα οδηγών -ροζ- μηχανών, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου.


Αυτήν την περίοδο, η εταιρεία «SuperMartxe VIP», η οποία συνεργάζεται με ισπανικές εταιρείες αναζητά τους κατάλληλους οδηγούς που θα ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της γνωστής κληρονόμου.



Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=224300&cid=11

Ανέκδοτο με τον Λαζόπουλο (video)

O Xριστός και ο Έλληνας...



Αστείο βίντεο σε πισίνα

Αστείο βίντεο σε πισίνα αν και πονάει....

La catapulta umana fallisce: craniata galattica





Πηγή: http://www.dailymotion.com/video/xewtf2_la-catapulta-umana-fallisce-craniat_fun

SOS....Ο Τιτανικός βυθίζεται...

Δγείτε στη παρακάτ φουτογραφία το Τιτανικό να βυθίζιτι...




Πέθανε η Ζακλίν ντε Ρομιγί

Πέθανε σε ηλικία 97 ετών, η μεγάλη ελληνίστρια και ακαδημαϊκός Ζακλίν ντε Ρομιγί, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια του College de France.
Τον θάνατό της ανακοίνωσε σήμερα ο εκδότης της, Μπερνάρ ντε Φαλουά: «Ήταν άρρωστη από καιρό, παρ' όλα αυτά είναι ένα πολύ μεγάλο σοκ».


Ακαδημαϊκός η Ζακλίν ντε Ρομιγί άφησε πίσω της εκτός των άλλων ένα σημαντικό έργο για την Αθήνα του 5ου αιώνα απ' όπου «ξεκίνησαν όλα»: η φιλοσοφία, η ιστορία, η τραγωδία, η κωμωδία, οι σοφιστές.

Γεμάτη θαυμασμό για την εποχή εκείνη, μελέτησε τον Θουκυδίδη, που τη γοήτευσε με την ωραιότητα και την ευαισθησία του λόγου του, τον οποίο αποκαλούσε «έναν από τους άνδρες της ζωής της», καθώς επίσης τον Όμηρο, τον Αισχύλο, τον Ευριπίδη.

Όσοι συνάντησαν αυτήν τη μικροκαμωμένη γυναίκα με τα μπλε μάτια και τα λευκά μαλλιά, διαπίστωσαν ότι τα ελληνικά την έκαναν ευτυχισμένη, ότι τη διέκρινε μια βαθιά εσωτερική γαλήνη και ότι ήταν ένας άνθρωπος παθιασμένος και με χιούμορ παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ήταν τυφλή.

Η Ζακλίν ντε Ρομιγί γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1913 στην πόλη Σαρτρ. Ο Εβραίος πατέρας της σκοτώθηκε στο μέτωπο όταν η Ζακλίν ήταν ενός έτους. Τη μεγάλωσε η μητέρα της, μυθιστοριογράφος.

Η Ζακλίν ντε Ρομιγί σπούδασε Λατινικά και Αρχαία Ελληνικά στο Lycee Moliere. Σε ηλικία μόλις 17 ετών, το 1933, γίνεται η πρώτη γυναίκα υποψήφια στο Concours General της Γαλλίας (γενικές εξετάσεις για αριστούχους), ύστερα η πρώτη γυναίκα καθηγητής στο περίφημο College de France και η δεύτερη γυναίκα ακαδημαϊκός στη Γαλλική Ακαδημία, μετά την Μαργκερίτ Γιουρσενάρ.

Μεταφράστρια των Ελλήνων κλασικών στα γαλλικά η Ζακλίν ντε Ρομιγί, δημοσίευσε πλήθος μελετών για την αρχαία ελληνική γραμματεία και ιστορία ενώ δίδαξε ως καθηγήτρια της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στα πανεπιστήμια της Λιλ, της Σορβόνης και στο College de France.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της διατέλεσε διδάκτωρ σε μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ανάμεσα στα οποία αυτά της Οξφόρδης, των Αθηνών, του Δουβλίνου, του Μόντρεαλ και του Γέιλ.

Το 1995 της δόθηκε η ελληνική υπηκοότητα και το 2001 ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του Ελληνισμού.

«Είναι μια μεγάλη απώλεια για τη χώρα μας. Ήταν μια γυναίκα που αφιέρωσε όλη τη ζωή της στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό γιατί θεωρούσε ότι ήταν μια εκπαίδευση στην κατανόηση της ελευθερίας του ατόμου, στην προσήλωση στη δημοκρατία» δήλωσε η Ελέν Καρέρ ντ' Ανκός, ισόβια γραμματέας της Γαλλικής Ακαδημίας.

«Υπέφερε πολύ εδώ και μερικές δεκάδες χρόνια από το γεγονός ότι έβλεπε να φθίνει η μελέτη της ελληνικής γλώσσας και αυτό τής προκαλούσε τεράστιο πόνο» πρόσθεσε η Ντ' Ανκός, η οποία πιστεύει ότι ο καλύτερος φόρος τιμής για την Ζακλίν ντε Ρομιγί «θα ήταν να δοθεί εφεξής μεγαλύτερη σημασία στην ελληνική γλώσσα, την οποία υποστήριξε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη χώρα μας».

Πηγή:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=4609591


Τη σκότωσα γιατί με απατούσε

94χρονος -αδελφός του στρατηγού Γρυλλάκη- σκότωσε την 90χρονη γυναίκα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει!!!!
Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Οικογενειακή τραγωδία στου Ζωγράφου τα ξημερώματα της Κυριακής. Ένας 94χρονος άνδρας, αδελφός του στρατηγού Γρυλλάκη, πυροβόλησε και σκότωσε την 90χρονη σύζυγό του μετά από καυγά. Μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του ο άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομία μετέβη στο σπίτι της οδού Αναστασάκη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία και σε έλεγχο των ανδρών βρήκαν ένα σημείωμα που έγραφε "τη σκότωσα γιατί με απατούσε". Βρήκαν επίσης μία καραμπίνα και ένα πιστόλι. Ακόμη ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να βρουν ποιο όπλο ήταν αυτό του εγκλήματος.


Πηγή:
http://24wro.blogspot.com/2010/12/blog-post_9562.html

«Έχουν δίκιο οι Έλληνες που αντιδρούν»

Αρκετές αναφορές και σε ποικίλα θέματα που αφορούν την Ελλάδα στον σημερινό γερμανικό τύπο. Κρίση του ευρώ, απεργίες αλλά και επενδύσεις σε έργα της ελληνικής αρχαιότητας είναι ορισμένα από αυτά.

"Η Ευρώπη αυτοκαταστρέφεται", είναι ο τίτλος του σχολίου που φιλοξενεί η Tageszeitung του Βερολίνου.
Η εφημερίδα σημειώνει:
"Αυτοκίνητα που καίγονται, χτυπημένοι αστυνομικοί, βαριά τραυματισμένοι διαδηλωτές. Αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας είναι μια τραγωδία. Μερικοί απλώς κουνάνε τους ώμους και λένε ότι οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει τόσα χρέη. Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο δεν παραγνωρίζει όμως μόνο τις σύνθετες αιτίες αυτής της μιζέριας, αλλά αποδέχεται ελαφρά τη καρδία την καταστροφή του ευρώ και της ΕΕ".
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, που επέβαλε η ΕΕ στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει. Δεν μπορεί να λειτουργήσει διότι βυθίζει την ελληνική οικονομία στην ύφεση. Εξαιτίας της υποφέρει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που δικαίως αμύνεται. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η ΕΕ θα αναγκάσει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους κατά το πρότυπο της Αργεντινής».

Και η Τageszeitung καταλήγει για την τύχη του ευρώ, αφού προηγουμένως έχει επισημάνει ότι παρόμοιο μέλλον διαφαίνεται και για την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. "Το σημαντικότερο σχέδιο σε ολόκληρο τον κόσμο το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα απειλείται με αποτυχία, διότι ανόητοι εθνικοί εγωισμοί εμποδίζουν μια λύση. Δυστυχώς οι περισσότεροι θα καταλάβουν πολύ αργά τι είχαν και τι έχασαν".

Η Frankfurter Rundschau αναφέρει ότι στην Ελλάδα οι απεργίες και οι διαμαρτυρίες για την πολιτική λιτότητας συνεχίζονται. Σήμερα και για δυο ημέρες απεργούν οι δημοσιογράφοι, οι κυριακάτικες εφημερίδες έχουν κυκλοφορήσει ήδη, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρένα κάνουν στάση εργασίας για πέντε ώρες.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά της πραγματικότητας και αυτή έρχεται να μας τη θυμίσει ένα ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο "Θεαματική άνοδος των τιμών για έργα της αρχαιότητας".
Νέοι αγοραστές, οι οποίοι συλλέγουν μοντέρνα τέχνη, αγοράζουν τώρα ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά ."Για δέκα ολόκληρα λεπτά λογομαχούσαν δυο σημαντικοί πράκτορες για ένα αγαλματίδιο της κυκλαδικής περιόδου ηλικίας πάνω από 4.000 χρόνια. Λίγο πριν από το τελευταίο χτύπημα σε οίκο δημοπρασίας δηλώθηκε ο Νεοϋορκέζος έμπορος Αμπουτάαμ από τον Οίκο Phoenix Ancient Art, προσφέροντας το εντυπωσιακό ποσό των 16,9 εκατομμυρίων δολαρίων για το αγαλματίδιο ύψους μόλις 30 εκατοστών. Παρόλα αυτά το γλυπτό κατοχυρώθηκε σε έναν άγνωστο που τηλεφώνησε".
Η εφημερίδα συνεχίζει αναφέροντας τιμές και γλυπτά που αγγίζουν εξαψήφια νούμερα και επισημαίνοντας πως νέοι αγοραστές εκτοξεύουν τις τιμές στα ύψη για έργα τέχνης της αρχαιότητας.

Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου

Υπεύθ. σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου


Πηγή:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6350792,00.html


Το ΔΝΤ ενέκρινε την 3η δόση

Την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε την Παρασκευή το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη δεύτερη εξέταση της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε και το ενδεχόμενο παράτασης της αποπληρωμής του δανείου που έχει δοθεί στην Ελλάδα .

Με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, που απορρέει από μια τριετή Διευθέτηση Ετοιμότητας Διάθεσης (ΔΕΔ), το έως τώρα συνολικό ποσό που έχει δοθεί ανήλθε σε περίπου 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Ταμείου σημειώνεται ότι η ΔΕΔ, η οποία εγκρίθηκε στις 9 Μαΐου 2010, αποτελεί μέρος πακέτου τριετούς χρηματοδοτικής συνεργασίας με χώρες μέλη της περιοχής του ευρώ το οποίο ανέρχεται σε 110 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου, ο γενικός διευθυντής και αναπληρωτής πρόεδρος, Μουρίλο Πορτουγκάλ, δήλωσε: «Το πρόγραμμα που στηρίζεται από το Ταμείο συνεχίζει να αποδίδει καλώς, και αξίζουν συγχαρητήρια στις ελληνικές Αρχές για την αποφασιστική εφαρμογή των δύσκολων και φιλόδοξων μακροοικονομικών πολιτικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο πληθωρισμός μειώνεται και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα. Δεδομένων των σημείων πίεσης στο δημόσιο τομέα και του συνεχιζόμενου δυσμενούς επενδυτικού κλίματος που εξακολουθεί να υφίσταται, εξακολουθούν να έχουν ουσιαστική σημασία οι συνολικές και έγκαιρες μεταρρυθμίσεις για να διασφαλιστεί η δυναμική στην ανανεωμένη ανάπτυξη και στα επίπεδα βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, με την παράλληλη προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή. Οι οφειλές είναι θέμα που απαιτεί μέριμνα, αλλά η συνεχιζόμενη υπό-εκτέλεση του προϋπολογισμού θα πρέπει να επιτρέψει την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για το τέλος του έτους. Η πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την προσπάθεια επίτευξης του αρχικού στόχου του προγράμματος για το 2011, σημαίνει ότι οι επιπτώσεις του ελλείμματος από πρόσφατες αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών δεδομένων θα αντισταθμισθούν πλήρως.

Είναι σημαντικό να προωθηθούν πιο επιθετικά οι δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να διασφαλιστεί μια εξυγίανση που θα διαρκέσει. Η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης και η διαχείριση των δημόσιων χρηματοοικονομικών παραμένουν σε προτεραιότητα, και χρειάζονται συνολικά σχέδια δράσης με συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες για την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε κρατικές επιχειρήσεις, στον τομέα της υγείας, καθώς και σε άλλους τομείς.

Εξίσου σημασίας είναι το ευρύτερο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ώστε να προωθηθεί μια εύρωστη ανάκαμψη που οδηγείται από επενδύσεις. Οι τομείς ζωτικής σημασίας περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις του δευτέρου σταδίου στην αγορά εργασίας, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση της αγοράς στους τομείς του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου.

Οι τράπεζες είχαν πρόσφατα κάποια επιτυχία στην ενίσχυση των κεφαλαίων τους, και αν χρειαστεί, οι Αρχές διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα να στηρίξουν τα κεφάλαια και τη ρευστότητα. Επικροτούμε την αφοσίωσή τους στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη μεταρρύθμιση του τομέα των κρατικών τραπεζών».

Τέλος, γίνεται λόγος για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου: «Μια διευθέτηση για την Ελλάδα και τη μετάβασή της σε καθεστώς Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού, που προβλέπει μεγαλύτερες παρατάσεις της περιόδου αποπληρωμής σε σύγκριση με την τρέχουσα Διευθέτησης Ετοιμότητας Παροχής, θα προωθηθεί για εξέταση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ όταν επιτευχθούν συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για μια παράλληλη παράταση της λήξης των δικών τους δανείων».

Πηγή:
http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=9416033&maindocimg=9310841&service=95&showLink=true


ΑΕΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ live tv

Παρακολουθείστε live στις 19:30 το παιχνίδι της Λάρισας με τον Ολυμπιακό
Link:


http://atdhe.net/31120/watch-larisa-vs-olympiakos
http://www.firstrow.net/watch/42297/1/watch-ael-larissa-vs-olympiacos-volos.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=99096&part=sports


Nέο χτύπημα Αλέφαντου...

Τα πάντα όλα είχαμε για μια ακόμη φορά από τον Νίκο Αλέφαντο.
Απολαύστε τον διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο που υπογράφει ο Θέμης Σινάνογλου...


Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στο katimagiko.gr και σπάει κόκκαλα με την ανάλυσή του αναφορικά με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό Βόλου!

• «Καταρχήν, το είχα πει στον Θέμη Σινάνογλου ότι θα γίνει η πλάκα της αλεπούς από τον Ολυμπιακό Βόλου στον Παναθηναϊκό. Μάρτυς μου ο Θεός. Αυτήν ακριβώς τη φράση είχα πει, αλλά λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων δεν βγήκε στον αέρα.

• Για τον Παναθηναϊκό έχω πει τόσα πράγματα από την αρχή της σεζόν, όποιος ξέρει ποδόσφαιρο, έβλεπε τι ερχόταν… Έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου στο ποδόσφαιρο, έχω δει χιλιάδες παίκτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχω δει τις δουλειές μεγάλων προπονητών, εμένα δεν μπορεί να με κοροϊδέψει κανένας παράγοντας και κανένας δημοσιογράφος. «Το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών» τους το είχα βγάλει ότι είναι μέγιστη «απάτη».

• Γι’ αυτό οργιζόμουν που έχασε ο Ολυμπιακός από αυτόν τον Παναθηναϊκό και είχα βγει εδώ λέγοντας ότι είχαμε σε αυτό το ματς 7 παίκτες Τιτίκες!

• Ο Παναθηναϊκός είναι ένα ιστορικό σωματείο, μεγάλο σωματείο, είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Δεν επιτρέπεται να έχει τέτοια αποκαρδιωτική εικόνα. Δεν φτιάχνει αυτός ο Παναθηναϊκός με τίποτα φέτος. Θα τους το ξαναπώ, χρειάζονται σοβαρές μεταγραφές. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.

• Γελάει ο κόσμος με την άμυνα του Παναθηναϊκού. Μα επιτρέπεται να παρουσιάζει αυτόν τον Σεϊταρίδη; Αυτά τα κιλά που έχει πάρει δεν είναι μυϊκά, είναι… γεροντίστικα!

• Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που αποτελείται κατά ένα μέρος της από μισοπαλαίμαχους, κατά άλλο μέρος της από «ανθρωπάκια»- «παικτάκια», κατά άλλο μέρος της από τον… Σισέ. Και 2-3 άλλοι καλοί παίκτες παρασύρονται κι αυτοί από το ναυάγιο. Μια ομάδα που ολόκληρη ψάχνει να βρει μόνο έναν παίκτη, χωρίς τίποτα άλλο να έχει να επιδείξει. Τα έχω πει από την αρχή της σεζόν.

• Από το πρώτο πεντάλεπτο του ματς φαινόταν ότι αυτός ο Παναθηναϊκός ακόμα και αν έπαιζε 3 ώρες με τον Ολυμπιακό Βόλου, γκολ δεν θα έβαζε. Ο Παναθηναϊκός ήταν ημιθανής, ήρθε κι ο… νέος Ζίκο και τον αποτελείωσε! Αυτόν αν ήταν ο Κόκκαλης, θα τον είχε στείλει σπίτι του ήδη!

• Δεν επιτρέπεται να δίνεις τα κλειδιά της ομάδας σου σε μια κρίσιμη καμπή στο πρωτάθλημα σε έναν ξεκάρφωτο που δεν γνωρίζει τίποτα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Νίνης, Μαρίνος, Κατσουράνης, ανύπαρκτοι στα χαφ. Μα με Μαρίνο σε θέση οργανωτή; Κι έπειτα, άλλη εφεύρεση, ο Ιωαννίδης στα χαφ! Ακόμα πιο ανύπαρκτη η τριάδα Ιωαννίδης, Μαρίνος, Κατσουράνης. Με Μαρίνο-Ιωαννίδη στα χαφ, αυτοκτονείς.

• Για τον δε Γκαρσία που μπήκε αλλαγή, από την αρχή τον είχα πει «στυμμένη λεμονόκουπα», «χλεμπονιάρη» και μου έλεγαν ότι είναι παικταράς. Έτσι είναι ρε οι παικταράδες;

• Μετά βάζει τον Πετρόπουλο και τραβάει τον Σισέ δεξιά. Άλλη ιστορία αυτή. Δηλαδή να πετάει την μπάλα ο Σισέ στον Πετρόπουλο! Εκεί πας μόνος σου στη διοίκηση και λες «γεια σας, ορίστε το συμβόλαιό μου, το σκίζω και φεύγω μόνος μου». Ο Πετρόπουλος είναι για να προσπαθήσει να παίξει σε κανέναν Πανιώνιο. Ο δε Λέτο, μια ζωή τα ίδια, παίρνει την μπάλα, την κουβαλάει και πάει για το σημαιάκι, ούτε τελειώνει μία φάση. Ούτε μία.

• Με Πλεσίρ και με Δημούτσο, με Μαρίνο και με Ιωαννίδη, με Κατσουράνη, Καραγκούνη, Σίλβα, με Νίνη… αρσιβαρίστα πια, με αυτά τα χαφ δεν πας πουθενά. Μίξη από παικτάκια και μισοπαλαίμαχους.

• Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, έχω να πω ένα μπράβο στον Τσιώλη διότι έστησε την ομάδα του έξυπνα. Εγώ δεν λέω εύκολα καλά λόγια για Έλληνες προπονητές. Αυτός με έχει πείσει ότι κάτι έχει που τον ξεχωρίζει από τους άλλους. Έχει μάθει πια να παίζει και την άμυνα. Τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε καλή επίθεση μόνο, ανέβαζε τις ομάδες στην Α’ Εθνική, αλλά στην Α’ Εθνική που έβρισκε τα δύσκολα, τον φόρτωναν με γκολ οι αντίπαλοι. Διότι εξακολουθούσε να παίζει επιθετικά όπως στη Β’ Εθνική. Φέτος παίζει όπως πρέπει την άμυνα, και έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα. Έχει φέρει και καλούς παίκτες ο Μπέος.

• Τα σέντερ μπακ του Βόλου ήταν πολύ δυνατοί, έκλειναν θαυμάσια τους χώρους, είχαν και καλές βοήθειες απ’ τα αμυντικά χαφ. Είχε μια 6άδα πίσω ο Βόλος μπάστακες, εξαιρετικό το στήσιμο του Τσιώλη. Ο δε Σανκαρέ ήταν ακατανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και στις μονομαχίες, έκανε το καλύτερο ματς του φέτος. Μπροστά ο Ολυμπιακός Βόλου έβγαινε με 3 παίκτες, όχι με 5-6 ξέφραγο αμπέλι, όπως άλλες χρονιές με άλλες του ομάδες έκανε ο Τσιώλης. Ήρθε να πάρει από τον Παναθηναϊκό πόντο ή πόντους και πήρε πόντους. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Βόλο.

• Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά, πού πας ρε Χιμένεθ στο «ανοιχτό πέλαγος», πού πας να ανοιχτείς, απαράδεκτο παιχνίδι έκανε η ΑΕΚ, πιάστηκε κορόιδο και μπήκαν οι Ρώσοι στα δίχτυα της. Ο ΠΑΟΚ ήταν τρομερός και άξια πήρε την πρόκριση, όπως πανάξια πήρε την πρόκριση και ο Άρης. Εκπληκτικοί οι Θεσσαλονικιοί φέτος στην Ευρώπη. Και ιστορικό επίτευγμα που συνεχίζουν μόνο οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ξέρεις γιατί; Διότι έπαιξαν έξυπνα την άμυνα. Οι άλλοι μαλ…στηκαν. Η άμυνα φέρνει τις επιτυχίες.

Πηγή:
http://www.katimagiko.gr/editorial/7530/o-neos-ziko-o-hleboniares-kai-o-arsivaristas

«Παίρνουμε τον ΠΑΟΚ τον Γενάρη!»

Μόλις λίγα λεπτά μετά την ήττα - σοκ στην Κέρκυρα, οι Αραβες που ενδιαφέρονται να μπουν στον ΠΑΟΚ, εξέδωσαν ανακοίνωση κι έκανα γνωστό ότι μέχρι τις 20 Γενάρη του νέου χρόνου θα έχουν την ΠΑΕ στα χέρια τους!

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το πρώτο 10ήμερο θα παρουσιαστεί δημόσια το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, αλλά και το αναλυτικό business plan που έχει εκπονηθεί περίληψη του οποίου θα αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επίσης, οι Αραβες κάνουν γνωστό πως εδώ και καιρό αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, κυρίως νομικά, όπως για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατέχουν μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας...

Η ανακοίνωση του consortium fund της CRYSTREGAL:


«Δελτίο Τύπου προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλα τα ΜΜΕ


Το επενδυτικό consortium fund, αραβικών συμφερόντων με την συμμετοχή και της CRYSTREGAL, το οποίο εκπροσωπούμε, επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί θα παρουσιαστεί δημόσια σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το διάστημα μεταξύ 10 και 20 Ιανουαρίου 2011 το αναλυτικό business plan που έχει εκπονηθεί περίληψη του οποίου θα αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.


Στη συνέχεια και εφόσον όλα συμφωνηθούν και υπογραφεί το σχετικό έγγραφο με την προσωρινή διοίκηση, το consortium fund που εκπροσωπούμε θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει σελίδα και διοίκηση με καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιανουαρίου 2011.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι τόσο το διάστημα που πέρασε, όσο και αυτό που τρέχει, αντιμετωπίζονται διάφορα νομικά, κυρίως, προβλήματα, όπως για παράδειγμα, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, απαγορεύεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατέχουν μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.


Τέλος, ο σκοπός μας και ο στόχος μας από τη μία πλευρά είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας, ώστε να είναι περαιτέρω αναγνωρίσιμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τις επιτυχίες της και από την άλλη πλευρά να λύσουμε τα διοικητικά θέματα με τέτοιο τρόπο ώστε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταστεί μία ανταγωνιστική και κερδοφόρα εταιρια, μέσα στα πλαίσια του καλώς εννοούμενου επαγγελματισμού.


Επιθυμούμε ένα μόνιμο, συμπαγές, και ελπιδοφόρο μέλλον για τον ΠΑΟΚ με σεβασμό στην ιστορία του σωματείου και με την ομάδα να στέκεται αντάξια των φιλάθλων της.

Γι' αυτό το σκοπό επιθυμούμε να έχουμε και τη στήριξη και την κατανόηση όλων των φιλάθλων ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των δραστικών αλλαγών στη διοίκηση και την οργάνωση της ομάδας.

Για το κονσόρτσιουμ της CRYSTREGAL

Oday al Shammarri


Ο πληρελούσιος δικηγόρος,

Παρασκευάς Γ. Σπυράτος".


Πηγή
:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&pubid=98408667

Β' Εθνική:Σοκ στο Αγρίνιο και ΠΑΣάς ξανά! (Football League|

Την ήττα σοκ του Παναιτωλικού από τον Εθνικό (1-2) στο Αγρίνιο, σε ένα παιχνίδι θρίλερ, εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε της Δόξας 1-0 και βρίσκεται μόνος πρώτος στην βαθμολογία! Συνεχίζει ακάθεκτος ο Διαγόρας (2-1 τον Ιωνικό), ανέβηκε στην 3η θέση.


Ξανά στην κορυφή ο ΠΑΣ!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την εδαφική υπεροχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως παρότι είχε 2-3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με την Δόξα να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Το γκολ ήρθε στο 54’, όταν ο Κυριάκος πήρε τη μπάλα από τον Μπακαγιόκο και με ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Τοπαλίδη. Οι Γιαννιώτες κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, παρότι και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα, και βρίσκονται και πάλι στην κορυφή της Football League, την οποία αποχωρίστηκαν μόλις για δύο αγωνιστικές.

Ήττα σοκ για Παναιτωλικό!

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες, όμως ο Εθνικός ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αρχικά στο 25’ όταν ο Παστός σούταρε και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Τζενάμο, ενώ 2’ αργότερα ο Περέιρα σούταρε μόνος από το ύψος του πέναλτι, όμως έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» τους φίλους του Παναιτωλικού στο 56’, με τον Βασιλόγιαννη να πετυχαίνει το γκολ με μία πολύ ωραία ατομική προσπάθεια και αφού ελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις παίκτες των γηπεδούχων, πλάσαρε εύστοχα τον Τζενάμο.

Οι Αγρινιώτες στη συνέχεια πίεσαν, είχαν την επιθετική πρωτοβουλία και η λύτρωση ήρθε στο 85’, με τον Γκούρμα να σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μέσα από την περιοχή. Το θρίλερ, όμως, δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Χανιώτης μόλις ένα λεπτό αργότερα έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Εθνικό, στέλνοντας τον Παναιτωλικό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και δίνοντας στην ομάδα του μία υπερπολύτιμη νίκη.

Ακάθεκτος συνεχίζει ο Διαγόρας

Ο Διαγόρας ήταν πολύ καλύτερος του Ιωνικού και δίκαια πήρε τη νίκη. Μόλις στο 8’ οι Ροδίτες έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, με τον Ζλάτκοβιτς να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ και την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, ενώ πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 14’ σουτ του Ζουρούδη. Ο Γεωργίου στο 73’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους με ένα πολύ όμορφο γκολ, όμως 2’ αργότερα ο Πασάς μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά τον Ιωνικό στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε κάποιο άλλο τέρμα και ο Διαγόρας ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην τρίτη θέση της βαθμολογίας!

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη τα Τρίκαλα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το γκολ ήρθε στο 32’, όταν ο Κοντογουλίδης κέρδισε το πέναλτι σε τράβηγμα του Κισκαμπάνη και ο Ρούσεφ δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, για να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα. Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες και το γκολ του Ρούσεφ να κρίνει την τελική έκβαση της αναμέτρησης. Τα Τρίκαλα πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Ισοπαλία με καλό παιχνίδι στην Κατερίνη

Στην Κατερίνη, ο Πιερικός υποδέχθηκε τον φορμαρισμένο Εθνικό Αστέρα και το παιχνίδι είχε αρκετές καλές στιγμές, καθώς και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη. Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων ο Λουάμο στο 16’ με ένα πολύ ωραίο τέρμα, καθώς μετά από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, με αν ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Γουμάγια. Οι Κατερινιώτες είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 34’, όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Γκίτκου από το σουτ του Τασίδη. Ο παίκτης του Πιερικού κατάφερε τελικά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 52’, όταν από κοντά πέτυχε το γκολ, το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα, με τους φιλεξενούμενους να ισοφαρίζουν τα δοκάρια στο 74' με τον Βάσι.

Το σκορ αντικατοπτρίζει την εικόνα στην Ηλιούπολη

Σε ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι στην Ηλιούπολη, οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές, χωρίς όμως να μπορέσουν να πετύχουν κάποιο γκολ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία, με το 0-0 να αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Κυριακή (19/12)

Παναιτωλικός – Εθνικός 1-2
(85’ Γκούρμα - 56’ Βασιλόγιαννης, 86’ Χανιώτης)

Διαγόρας – Ιωνικός 2-1
(14’ Ζουρούδης, 73’ Γεωργίου – 75’ Πασάς)

Ηλιούπολη – Πανθρακικός 0-0

Τρίκαλα – Καλλιθέα 1-0
(32’ πεν. Ρούσεφ)

Πιερικός – Εθνικός Αστέρας 1-1
(52’ Τασίδης – 16’ Λουάμο)

ΠΑΣ Γιάννενα – Δόξα Δράμας 1-0
(54’ Κυριάκος)

Δευτέρα (20/12)

Αγροτικός Αστέρας – ΟΦΗ (15:00)
Λεβαδειακός – Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Θρασύβουλος – Βέροια (18:00)

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννινα 36
2. Παναιτωλικός 35
3. Διαγόρας 31
4. ΟΦΗ 29*
5. Δόξα Δράμας 21
6. Εθνικός Αστέρας 21
7. Λεβαδειακός 20*
8. Τρίκαλα 18
9. Πανθρακικός 18
10. Βέροια 17*
11. Αγροτικός Αστέρας 17*
12. Πιερικός 17
13. Ηλιούπολη 17
14. Ιωνικός 15
15. Θρασύβουλος 14*
16. Εθνικός 14
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 11*
18. Καλλιθέα 10

* Οι ομάδες έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

Διαγόρας – Παναιτωλικός
Εθνικός – Ηλιούπολη
Ιωνικός – Τρίκαλα
Πανθρακικός – Αγροτικός Αστέρας
Καλλιθέα – Λεβαδειακός
ΟΦΗ – Πιερικός
Αναγέννηση Καρδίτσας – Θρασύβουλος
Εθνικός Αστέρας – ΠΑΣ Γιάννινα
Δόξα Δράμας – Βέροια

Πηγή:
http://www.gazzetta.gr/football/greece/item/123612-Σοκ-στο-Αγρίνιο-και-ΠΑΣάς-ξανά

Και τώρα ώρα για δίαιτα...

Οι παρακάτω δίαιτες θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε και να αποκτήσετε ένα καλλίγραμμο σώμα χωρίς κόπο, λεφτά και σε ελάχιστο χρόνο.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Τρώτε ό,τι θέλετε και στο τέλος πάντα, ένα γιαουρτάκι.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ
Τρώτε ό,τι θέλετε με αποτέλεσμα να σας χωράνε μόνο φόρμες για να φορέσετε.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ
Εγώ θα κάνω δίαιτα?!? Ας κάνουν όλοι οι άλλοι.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΙΤΑ (THE BIG DIET)
Τηλεπαιχνίδι όπου 12 παίκτες κλεισμένοι σ’ένα σπίτι πρέπει να χάσουν πολλά κιλά. Εσείς τους παρακολουθείτε στην τηλεόραση την ώρα που τρώτε ό,τι θέλετε.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΞ
Τρώτε μόνο το ένα αγριογούρουνο.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Τη Δευτέρα ξεκινάω νέα δίαιτα.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Τρώτε τα πάντα, τα καίτε όμως με άφθονο σεξ.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
Κάνετε μία από τις παραπάνω δίαιτες, μια φορά ανά 100 χρόνια.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ UNIX
Κάνετε redirection την τροφή στο /dev/null.

Δίαιτα της Παναγίας:
Αφού την κάνετε ταράτσα, πιάνετε την κοιλιά σας και αναφωνείτε: «Ωχ Παναγιά μου!».

Δίαιτα των αστροναυτών:
Ένα χαπάκι κάθε 8 ώρες μαζί με μια γουλιά νερό. Τίποτε άλλο. Πολυ αποτελεσματική δίαιτα. Σε μια-δυο βδομάδες θα αιωρήστε αλαφροίσκιωτοι, θα σας «παίρνει» ο αέρας όταν φυσάει κλπ. Σύσταση να μην την κρατήσετε πάνω από μήνα γιατί θα αναληφθείτε (χωρίς επιστροφή) στους ουρανούς.

Δίαιτα της μπανάνας:
Δύο μπανάνες το πρωί, μία μπανάνα για κολατσιό, δύο μπανάνες για μεσημέρι, δύο μπανάνες το απόγευμα για γλυκό και μία μπανάνα για βραδινό. Προτείνεται και η αγορά/ενοικίαση τροπικών δέντρων για να μπορείτε να ανεβαίνετε όποτε νιώθετε την ανάγκη, αφού θα αρχίσετε να νιώθετε σα μαϊμού.

Δίαιτα των μήλων:
Τρώτε ένα μήλο την ημέρα. Οι γιατροί, για προφανείς [βιοποριστικούς] λόγους, δε συνιστούν αυτή τη δίαιτα.

Δίαιτα της ιππασίας:
ΠΡΩΙΝΟ: 3 φέτες ψωμί με άφθονο βούτυρο και μαρμελάδα. Δύο τηγανιτά αυγά με μπέικον. 1 ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι πορτοκαλάδα και ένα φλιτζάνι καφέ. Μετά 45 λεπτά ιππασία.
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 2 πιάτα της αρεσκείας σας, σαλάτα με μπόλικο λάδι, τηγανιτές πατάτες, μπουγιουρντί, γλυκό και άφθονη κόκα κόλα ή μπύρα.Μετά 1,30 ώρα ιππασία.
ΒΡΑΔΙΝΟ: 2 πίτσες απ’όλα με έξτρα τυρί και 1,5 λίτρο κόκα κόλα. Μετά 2 ώρες ιππασία.
Η δίαιτα έχει καταπληκτικά αποτέλεσμα. Σε 20 μέρες το άλογο θα έχει χάσει τουλάχιστον 15 κιλά!!!!

Πηγή: http://skandalistes.blogspot.com

VFB Stuttgart vs Bayern Munich & Besiktas vs Gaziantepspor live tv

German Bundesliga
VFB Stuttgart vs Bayern Munich


Turkish Superlig
Besiktas vs Gaziantepspor


live tv links:

VFB Stuttgart vs Bayern Munich 17:30 CET
http://atdhe.net/31069/watch-vfb-stuttgart-vs-bayern-munich
http://www.firstrow.net/watch/42291/1/watch-vfb-stuttgart-vs-bayern-munchen.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=98994&part=sports

Besiktas vs Gaziantepspor 18:00 CET
http://atdhe.net/31129/watch-besiktas-vs-gaziantepspor
http://www.firstrow.net/watch/42296/1/watch-besiktas-vs-gaziantepspor.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=99380&part=sports

Αναστάτωση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για το φυλλάδιο «Προς το Λαό» με σαφέστατες κατηγορίες κατά των πολιτικών

Την ενόχληση ακόμα και του Αρχιεπισκόπου έχει προκαλέσει εξ αιτίας των όσων γράφονται για την οικονομική κρίση στο φυλλάδιο «Προς το Λαό» που από σήμερα μοιράζεται στους ναούς.
''Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας'', αναφέρεται και σε άλλο σημείο του τετρασέλιδου φυλλαδίου επισημαίνεται: ''Είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας... Τα μέτρα αυτά τα απαιτούν οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας.... Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια''.

Και η κριτική εναντίον των πολιτικών προσώπων γίνεται εντονότερη : '' Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις...Μια ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας''.

Ο συντάκτης του κειμένου πάντως, αναφέρεται και στις ευθύνες των πολιτών λέγοντας :''Μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. Και από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς που λειτουργήσαμε ανεύθυνα παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό, και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματιστήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων''.

Στο κείμενο ασκείται και αυτοκριτική για τους εκκλησιαστικούς ηγέτες, λέγοντας ότι: ''Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν''.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο αυτό είναι αποτέλεσμα των εισηγήσεων για την οικονομική κρίση που ενέκρινε η Ιεραρχία του περασμένου Οκτωβρίου και συντάκτης φέρεται να είναι ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος ενώ τόσο ο Αρχιεπίσκοπος έχει ενοχληθεί από το ύφος του κειμένου, όσο και πολλοί στην Ιεραρχία.

Αρκετοί ιεράρχες μάλιστα επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η Εκκλησία πρέπει να έχει παρηγορητικό και όχι καταγγελτικό λόγο, ενώ άλλοι θεωρούν ότι το συγκεκριμένο κείμενο απηχεί τις θέσεις ορισμένων ιεραρχών αλλά οπωσδήποτε όχι ολόκληρης της ιεραρχίας.
ΠΗΓΗ:NEWSIT.GR

Sochaux vs Bordeaux, Osasuna vs Zaragoza & Almeria vs Getafe live

French Ligue 1
Sochaux vs Bordeaux

Spanish Primera Division
Almeria vs Getafe
Osasuna vs Zaragoza

live tv links:

Sochaux vs Bordeaux 17:00 CET
http://atdhe.net/31127/watch-sochaux-vs-bordeaux
http://www.firstrow.net/watch/42286/1/watch-fc-sochaux-vs-girondins-bordeaux.html
http://www.firstrow.net/watch/42286/2/watch-fc-sochaux-vs-girondins-bordeaux.html

Almeria vs Getafe 17:00 CET
http://atdhe.net/31122/watch-almeria-vs-getafe
http://www.firstrow.net/watch/42287/1/watch-ud-almeria-vs-getafe-cf.html
http://www.firstrow.net/watch/42287/2/watch-ud-almeria-vs-getafe-cf.html

Osasuna vs Zaragoza 17:00 CET
http://atdhe.net/31123/watch-osasuna-vs-zaragoza
http://www.firstrow.net/watch/42288/1/watch-osasuna-vs-real-zaragoza.html
http://www.firstrow.net/watch/42288/2/watch-osasuna-vs-real-zaragoza.html






ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ live tv

Παρακολουθείστε ζωντανά στις 17:15 το παιχνίδι ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ
links:


http://atdhe.net/31119/watch-iraklis-vs-aek-athens
http://www.firstrow.net/watch/42282/1/watch-iraklis-saloniki-vs-aek-athens.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=99095&part=sports


Μάθετε ποιος είναι ο νικητής του Master Chef!

Σε συνθήκες άκρας μυστικότητας ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του τελικού του Master Chef.

Ο Άκης Πετρετζίκης και ο Μιχάλης Καλαβρινός είναι οι δυο παίκτες που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του Master Chef και να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρώτου Έλληνα Master Chef και τα 50.000 ευρώ.Ο τελικός θα μεταδοθεί την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου στις 21:50, ενώ μια μέρα πριν, την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 21:50 θα δούμε το τελευταίο master class στο οποίο επίσης παρευρίσκονται όλοι οι παίκτες.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φτάνουν στο Tv nea αλλά και ακούγονται σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια το αουτσάιντερ θα βγει ο πρώτος Έλληνας Master Chef.(Νομίζω πως όλοι καταλάβατε τι εννοώ)....
Για να δουμε...

Πηγή:
http://tvnea.blogspot.com/2010/12/master-chef_2565.html

Αιματηρή ληστεία στην Κατερίνη

Αιματηρή κατάληξη είχε χθες βράδυ ληστεία σε καφενείο της Κατερίνης. Δύο δράστες φορώντας κουκούλες μπήκαν σε καφενείο στο κέντρο της πόλης και με την απειλή όπλων ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη αλλά και τους θαμώνες όσα χρήματα είχαν στην κατοχή τους.

Όταν ο ένας εκ των πελατών του καταστήματος προσπάθησε να αντιδράσει δέχτηκε τα πυρά του δράστη με συνέπεια να τραυματιστεί στο δεξί μηρό.

Οι ληστές, παρά την αναπάντεχη εξέλιξη ολοκλήρωσαν απόητοι το έργο τους αφαιρώντας τα χρήματα από τους υπολοίπους θαμώνες και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Από το σημείο περισυλλέγη κάλυκας των 7,65 mm.

Πηγή:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=224136&cid=4

Πωλείται στο Κατάρ η Γιουνάιτεντ!

Η κυβέρνηση του Κατάρ είναι σε συζητήσεις για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της «Sunday Mirror», η επενδυτική εταιρία του Κατάρ που έχει μεταξύ άλλων στην κατοχή της συμμετοχές σε πολλές μεγάλες εταιρίες στον κόσμο και πρόσφατα πλήρωσε 165 εκ ευρώ για να διαφημίζεται τα επόμενα 5 χρόνια στη φανέλα της Μπαρτσελόνα, είναι σε συζητήσεις με τους Γκλέιζερ, όντας έτοιμη να δώσει 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το 100% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να διαθέσει επιπλέον 1,1 δις ευρώ για μεταγραφές στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από το Κατάρ και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός του Κατάρ, μετά και την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022, θέλει να πάρει στην κατοχή του την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να διαθέτει τα δύο από τα τρία μεγαλύτερα ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δηλαδή Μάντσεστερ Γιουν. και Μπαρτσελόνα, το άλλο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επαφές των δύο πλευρών είναι αρκετά προχωρημένες και αυτός είναι ο λόγος που οι Γκλέιζερ πλήρωσαν 240 εκ ευρώ από δικά τους χρήματα για τόκους που είχαν φορτώσει στην πλάτη της ομάδας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια που οι Γκλέιζερ δεν παίρνουν χρήματα από τα ταμεία της Γιουνάιτεντ για να αποπληρώσουν μέρος των δανείων που πήραν για να αγοράσουν τις μετοχές της ομάδας και αυτό, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ετοιμάζονται να πουλήσουν. Αν τελικά υπάρξει συμφωνία, τότε οι Γκλέιζερ θα πληρώσουν όλα τα δάνεια και θα αποκομίσουν καθαρό κέρδος μεγαλύτερο των 900 εκ ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν στις αρχές Νοεμβρίου στο Κατάρ και λειτούργησε σαν πρέσβης στην προσπάθεια για ανάληψη του Μουντιάλ.

Πηγή:
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16491&subid=2&pubid=98356663##



Konyaspor vs Galatasaray & Bayer Leverkusen vs Freiburg live tv

live tv links:

Konyaspor vs Galatasaray
http://atdhe.net/31121/watch-konyaspor-vs-galatasaray
http://www.firstrow.net/watch/42278/1/watch-konyaspor-vs-galatasaray.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=99379&part=sports

Bayer Leverkusen vs Freiburg
http://atdhe.net/31068/watch-bayer-leverkusen-vs-freiburg
http://www.firstrow.net/watch/42280/1/watch-bayer-04-leverkusen-vs-sc-freiburg.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=98993&part=sports

Italia: Serie A Diretta Goal live tv

Λεπτό προς λεπτό ζωντανοί όλοι οι Ιταλικοί αγώνες που αρχίζουν στις 16:00
live tv links:

http://atdhe.net/31077/watch-serie-a-diretta-goal
http://www.firstrow.net/watch/42272/1/watch-serie-a-simulcast/multigol.html

Παπανδρέου-Νταβούτογλου: Ποιός λέει ψέματα για τα πετρέλαια;

Λίγες ημέρες μετά την δέσμευση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής ότι "δεν υπάρχει περίπτωση συνεκμετάλλευσης τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, με τους Τούρκους" μία νέα δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, προκαλεί εντυπώσεις!

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι έτοιμος να κάνει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το Αιγαίο, απάντησε:

"Bεβαίως! Ηδη το κάνουμε!", δημιουργώντας την απορία ποιός από τους δύο πολιτικούς άνδρες λέει δημοσίως ψέματα!

Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε την Τρίτη το βράδυ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στο Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη από τα ελληνικά ΜΜΕ, αφού ακολούθησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΕΣΗΕΑ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα από το υπουργείο Εξωτερικών, παρά το γεγονός ότι ο κ.Νταβούτογλου με την δήλωσή του αυτή εκθέτει προσωπικά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο!

Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση απέναντι στην νέα προκλητική στάση των Τούρκων, εκτός αν υπάρχουν συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι" που την αναγκάζουν να σιωπήσει.

Το newsbomb θα παρακολουθήσει τις επόμενες ημέρες το θέμα και θα σας ενημερώνει συνεχώς.

Πηγή:
http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/papandreoy-ntaboytogloy-poios-leei-psemata-gia-ta-petrelaia

Σκηνοθετικά λάθη...

Προσέξτε σκηνοθετικά λάθη δύο μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών...





ΑΡΗΣ-ΞΑΝΘΗ & ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ live tv

Παρακολουθείστε  τα παιχνίδια ΑΡΗ-ΞΑΝΘΗ & ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΠΑΟΚ επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω links:
ΑΡΗΣ-ΞΑΝΘΗ

http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/p/blog-page_20.html

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ

http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/p/blog-page_20.html

Aνακοίνωση:
Τα πιο πολλά link ανοίγουν με την ώρα έναρξης των αγώνων.

2 Bundesliga Simulcast /Konferenz live tv


2 Bundesliga Simulcast / Konferenz 13:30 CET

Το τρενάκι των παραμυθένιων Χριστουγέννων στον Κολινδρό (video)

Το περίφημο τρενάκι των Χριστουγέννων ήρθε στο χωριό μας και φέτος,για να ομορφύνει τις εκδηλώσεις αλλά και τις στιγμές των μικρών μας παιδιών.
Πάρτε μια πολύ μικρή γεύση...



LAZIO vs UDINESE, MANISASPOR vs ISTANBUL BB & CLUB BRUGGE vs ANDERLECHT

LAZIO vs UDINESE
MANISASPOR vs ISTANBUL BB
BRUGGE vs ANDERLECHT
live tv links:

LAZIO vs UDINESE 12:30 CET
http://atdhe.net/31064/watch-lazio-vs-udinese
http://www.firstrow.net/watch/42258/1/watch-lazio-vs-udinese.html
http://www.firstrow.net/watch/42258/2/watch-lazio-vs-udinese.html
http://atdhe.net/31067/watch-lazio-vs-udinese
http://atdhe.net/31085/watch-lazio-vs-udinese
http://atdhe.net/31084/watch-lazio-vs-udinese

MANISASPOR vs ISTANBUL BB 13:00 CET
http://www.firstrow.net/watch/42263/1/watch-manisaspor-vs-istanbul-bb.html
http://atdhe.net/31086/watch-manisaspor-vs-istanbul-bb

BRUGGE vs ANDERLECHT
http://www.firstrow.net/watch/42260/1/watch-club-brugge-kv-vs-rsc-anderlecht-fc.html
http://www.firstrow.net/watch/42260/2/watch-club-brugge-kv-vs-rsc-anderlecht-fc.html
http://atdhe.net/31070/watch-club-brugge-vs-anderlecht

BBC Jody McIntyre interview (greek subs)

Δείτε το βίντεο παρακάτω με Ελληνικούς υπότιτλους...



Μέχρι και τα ξωτικά απεργούν!!!! (VIDEO)

Με πλακάτ και πανό κατέβηκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης δεκάδες ξωτικά, διαμαρτυρόμενα για τις συνθήκες εργασίας εν όψει των Χριστουγέννων, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.



Αντιστεκόμενοι στην «υποδούλωση» που υφίστανται από τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά φώναζαν συνθήματα όπως «τα ξωτικά δεν είναι δούλοι», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «no pay, no toys» (όχι μισθοί, όχι παιχνίδια). Η ομάδα που διοργάνωσε τη συγκεκριμένη πορεία διαμαρτυρίας, διοργανώνει χιουμοριστικού περιεχομένου βίντεο τα οποία αναρτά στο διαδίκτυο.



Πηγή: http://www.newsbomb.gr/sto-ftero/story/mexri-kai-ta-ksotika-apergoun

Στο αυτόφωρο για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων

Την διαδικασία του αυτοφώρου αναμένεται να κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το - κατά το νόμο προβλεπόμενο - δώρο Χριστουγέννων.

Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη. Η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».

Πηγή:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=224019&cid=4

Έφυγε η Τασσώ Καββαδία

Η Τασσώ Καββαδία έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 91 της χρόνια η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.


Την καθιέρωσαν οι ρόλοι της «κακιάς». Πεθερά, αδελφή, νύφη ακόμα και δεσμοφύλακας αναμορφωτηρίου. Όπως έλεγε και η ίδια, «ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα' φτιαξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά».

Στο θέατρο, πάντως, έπαιξε ρόλους που κάλυπταν όλο το ρεπερτόριο, με μοναδική εξαίρεση την αρχαία τραγωδία. «Δεν έπαιξα αρχαία τραγωδία γιατί τη σέβομαι πάρα πολύ είναι κάτι μουσειακό για μένα. Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση. Δεν μου αρέσει το μουσειακό θέατρο, μου αρέσει το καθημερινό θέατρο», είχε δηλώσει.

Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κούν.

Από το 1954 ως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και παραγωγός. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις.

Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση.

Απέκτησε τρία παιδιά.

Κινηματογραφικές ταινίες:

" Κυριακάτικο ξύπνημα (1954) .... Λίζα Καραγιάννη

" Στέλλα (1955) .... αδελφή Αλέκου

" Καταδικασμένη κι απ' το παιδί της (1955)

" Διακοπές στην Αίγινα (1958)

" Το κλωτσοσκούφι (1960) .... Ουρανία

" Ερόικα (1960)

" Φαίδρα (1962)

" Ένας μεγάλος έρωτας (1964) .... Αθηνά

" Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) .... κυρία Αγλαΐα Ξ. Παπαμήτρου

" Ιστορία μιας ζωής (1965)... Ελένη Παπαδήμα

" Δύσκολοι δρόμοι (1965)

" Στεφανία (1966) .... διευθύντρια φυλακών

" Δάκρυα οργής (1967) .... μητέρα Μάνου

" Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) .... Βασιλική

" Όλγα αγάπη μου (1968) ... Έλενα

" Πολύ αργά για δάκρυα (1968)... Κατακουζηνού

" Η κραυγή μιας αθώας (1969)... Λέλα

" Ξύπνα, Βασίλη! (1969) .... κυρία Φαρλάκου

" Μια τρελή τρελή σαραντάρα (1970) .... Αιμιλία

" Φρενίτις (1971) ... Ρέα

" Η αμαρτία της ομορφιάς (1972) .... Κατερίνα Βλαστού

" Αναζήτησις (1972) .... Νατάσσα

" Ο γιος μου ο Στέφανος (1975) .... Ζωή

" Δονούσα (1992)

" Προς την ελευθερία (1996)

" Χαμένες νύχτες (1997)

" Παταγονία (1998)

" Θηλυκή εταιρεία (1999)...Σταμάτα

" Φοβού τους Έλληνες (2000) .... γιαγιά Μαρία

" Αλέξανδρος και Αϊσέ (2001)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

" Ο σπαγκοραμμένος

" Ταβέρνα

" Θύελλα 1987.... Ρένα

" Ο χήρος, η χήρα και τα χειρότερα (ANT1, 1991-93) ....Γκόλντι

" Γίγας μοτέλ (Mega Channel, 1993-94)....κυρία Γαλατεία

" Ανίσχυρα ψεύδη (ΕΤ1, 1999-2000)

" Παππούδες εν δράσει (ΕΤ-1, 2000-01)....Αναστασία

" Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο (ANT1, 2001-02)

Πηγή:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=224011&cid=13


Δικό μου σχόλιο:
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάζει...

15η Αγωνιστική της superleague 19/12/2010

Η 15η Αγωνιστική της superleague 19/12/2010 έχει ως εξής:


Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010
ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 15:00 NOVA3
ΚΕΡΚΥΡΑ - Π.Α.Ο.Κ. 15:00 NOVA2
ΗΡΑΚΛΗΣ - A.E.K. 17:15 NOVA2
ΛΑΡΙΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NOVA1

Το Kama Sutra της Πετρούλας... την Τρίτη στα περίπτερα!

Μπορεί αυτή την περίοδο η Πετρούλα να κάνει καριέρα μάχιμης... ρεπόρτερ, κυνηγώντας τον Στρος Καν και τον μίστερ «blue eyes» όμως όπως όλα δείχνουν η πραγματική κλίση της νεαρής τηλεπερσόνας βρίσκεται αλλού.

Συγκεκριμένα, η Πετρούλα Κωστίδου ετοιμάζεται εντός ολίγων ημερών να ξεδιπλώσει τα... ταλέντα της μπροστά στην κάμερα της γνωστής εταιρείας Sirina. «Το dvd είναι έτοιμο, θα βγει σε λίγες ημέρες και θα έχει διάρκεια 40 λεπτών. Θα τρίβετε τα ματάκια σας» δηλώνει η νεαρά γεμίζοντας προσδοκίες τις ορδές των μανιασμένων θαυμαστών της.


Πηγή:
http://oloimero-gr.blogspot.com/2010/12/kama-sutra.html#ixzz18TkoubsA

Νωρίς την Κυριακή στο Διογένη με Ρέμο και Παπαρίζου!

Ο Αντώνης Ρέμος και η Έλενα Παπαρίζου τώρα κοντά σας και τις Κυριακές από τις 19 Δεκεμβρίου στο Διογένη Studio! Μην χάσετε ένα πρόγραμμα που θα ξεκινάει από…νωρίς, καθώς και τις ειδικές τιμές!

Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 22.30, η απλή φιάλη κοστίζει 150 ευρώ ενώ η είσοδος στο μπαρ με ένα ποτό κοστίζει 10 ευρώ.



Διογένης Studio
Λεωφόρος Συγγρού 259, Νέα Σμύρνη
Τηλ. Κρατήσεων 210-9425754

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=223844&cid=11

Όλα καλά με τις "κούκλες"

Οι τέσσερις “Koύκλες”, δηλώνουν ενθουσιασμένες που υπάρχουν στη σειρά αυτή που υπογράφει με οίστρο και ζήλο ο Αλέξανδρος Πανταζούδης. Σκηνοθέτης ευφάνταστος, ικανότατος με κοφτερό νου, με κινηματογραφική οπτική.

«Έχουν πολύωρα και απαιτητικά γυρίσματα, διόλου δε γκρινιάζουν, αφού «μας καλύπτει απόλυτα το αποτέλεσμα της σειράς, που έχει αισθητική», δηλώνει ο ίδιος ενώ παράλληλα διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες που θέλουν τις παρουσιάστριες να είναι τσακωμένες. «Πρόκειται μονάχα για ράδιο-αρβύλες!Ποτέ δεν συνέβη κάτι, ποτέ δεν ήρθαν σε προστριβή ή κόντρα».

Πηγή: tv ζάπινγκ




Αύρα εσπερινή

Αύρα εσπερινή
Στίχοι: Δημήτρης Παναγόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παναγόπουλος, τραγουδοποιός
Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Παναγόπουλος



NBA live tv

Miami Heat vs Washington Wizards
Philadelphia 76ers vs Orlando Magic
New York Knicks vs Cleveland Cavaliers
Los Angeles Clippers vs Chicago Bulls
Memphis Grizzlies vs San Antonio Spurs
Utah Jazz vs Milwaukee Bucks
Minnesota Timberwolves vs Denver Nuggets
Golden State Warriors vs Portland Blazers

Links:


7:00 PM ET Miami Heat vs Washington Wizards 01:00 CET
http://atdhe.net/30999/watch-miami-heat-vs-washington-wizards
http://www.firstrow.net/watch/42195/1/watch-washington-wizards-vs-miami-heat.html

7:00 PM ET Philadelphia 76ers vs Orlando Magic 01:00 CET
http://atdhe.net/30998/watch-philadelphia-76ers-vs-orlando-magic
http://www.firstrow.net/watch/42194/1/watch-orlando-magic-vs-philadelphia-76ers.html

7:30 PM ET New York Knicks vs Cleveland Cavaliers 01:30 CET
http://atdhe.net/31000/watch-new-york-knicks-vs-cleveland-cavaliers
http://www.firstrow.net/watch/42196/1/watch-cleveland-cavaliers-vs-new-york-knicks.html

8:00 PM ET Los Angeles Clippers vs Chicago Bulls 02:00 CET
http://atdhe.net/31001/watch-los-angeles-clippers-vs-chicago-bulls
http://www.firstrow.net/watch/42197/1/watch-chicago-bulls-vs-los-angeles-clippers.html

8:30 PM ET Memphis Grizzlies vs San Antonio Spurs 02:30 CET
http://atdhe.net/31003/watch-memphis-grizzlies-vs-san-antonio-spurs
http://www.firstrow.net/watch/42199/1/watch-san-antonio-spurs-vs-memphis-grizzlies.html

8:30 PM ET Utah Jazz vs Milwaukee Bucks 02:30 CET
http://atdhe.net/31002/watch-utah-jazz-vs-milwaukee-bucks
http://www.firstrow.net/watch/42198/1/watch-milwaukee-bucks-vs-utah-jazz.html

9:00 PM ET Minnesota Timberwolves vs Denver Nuggets 03:00 CET
http://atdhe.net/31004/watch-minnesota-timberwolves-vs-denver-nuggets
http://www.firstrow.net/watch/42200/1/watch-denver-nuggets-vs-minnesota-timberwolves.html

10:00 PM ET Golden State Warriors vs Portland Blazers 04:00 CET
http://atdhe.net/31005/watch-golden-state-warriors-vs-portland-blazers
http://www.firstrow.net/watch/42201/1/watch-portland-trailblazers-vs-golden-state-warriors.html


Φωτογραφίες από τη Χριστουγεννιάτικη παραμυθένια γιορτή του Κολινδρού

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας




Παιδάκια που κρέμασαν τις κάρτες τους στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο



Χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού μας συλλόγου "Νικολάου Λούση" σε έξυπνη παράταξη



Το εσωτερικό των Χριστουγεννιάτικων σπιτιών της πλατείας




Μικροί Αϊ Βασίληδες που χορεύουν



Η μουσική μπάντα της βραδιάς



Σαν σήμερα

ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:34
Δύση Ήλιου: 17:09
Σελήνη 12 ημερών

Γιορτάζουν: Αγλαΐα.


Γεγονoτα

1797: Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο εθνεγέρτης Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος).

1913: Επιδημία τύφου εμφανίζεται στην Αθήνα, λόγω μόλυνσης του νερού στο δημοτικό υδραγωγείο. Τα θύματα υπερβαίνουν τα 300.

1955: Ο Καρλ Πέρκινς ηχογραφεί τη μεγάλη επιτυχία του «Blue Suede Shoes».

1971: Κάνει πρεμιέρα η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι».

1980: Πυρπολούνται τα πολυκαταστήματα «Μινιόν» και «Κατράντζος». Το συμβάν αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

1994: Ελλάδα και Ρωσία υπογράφουν συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Γεννησεις
1910: Ζαν Ζενέ, γάλλος θεατρικός συγγραφέας και ποιητής. [θαν. 15/4/1986]

1911: Νικηφόρος Βρεττάκος, ποιητής. [θαν. 4/8/1991]

1915: Εντίθ Πιαφ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Εντίθ Τζιοβάνα Γκασιόν, γαλλίδα τραγουδίστρια. [θαν. 11/10/1963]

Θανατοι
1915: Δρ. Αλόις Αλτσχάιμερ, γερμανός νευρολόγος. Το όνομά του δόθηκε στην ασθένεια του εγκεφάλου που πλήττει κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα. [γεν. 14/6/1864]

1996: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ιταλός ηθοποιός. [γεν. 26/9/1924]

1997: Μασάρου Ιμπούκα, ιάπωνας μηχανολόγος, συνιδρυτής της βιομηχανίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών SONY. [γεν. 11/4/1908]



Φωτογραφίες από το Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης (μέρος Γ')









Αστεία βίντεο:ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΑΕΚ EUROPA LEAGUE





Πηγή:http://www.dailymotion.com/video/xg63et_yyyy-yyyy-yyy-europa-league_fun