Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στα 51,4 εκατ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» στο δήμο Θεσσαλονίκης

Σε 51,4 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πόρισμα που κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά

Στην πορισματική της αναφορά, που ξεπερνάει τις 800 σελίδες, η κ. Τσεμπερά εμπλέκει στην υπόθεση συνολικά 24 άτομα.

Με την υποβολή του τελικού πορίσματος η υπόθεση θα ανατεθεί για διερεύνηση από ανακριτή.

Ήδη για την υπόθεση έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ




Φτου και βγαίνω!

Μετά τις σχεδόν 400.000 έγγραφα που αφορούσαν στην παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στον Αφγανιστάν από το 2001 και δημοσιοποιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks προ λίγων μόλις μηνών, ήρθε και νέο κύμα ανάρτησης εγγράφων δια της ιδίας οδού. Ένα δεύτερο πακέτο αμερικανικών εγγράφων, μυστικών στην πλειονότητά τους, δόθηκε στη δημοσιότητα και η κίνηση αυτή συνιστά τη μεγαλύτερη διαρροή μυστικών εγγράφων που έγινε ποτέ. Τα 251.287 αυτά έγγραφα περιλαμβάνουν την αλληλογραφία των αμερικανικών πρεσβειών από 250 χώρες ανά τον κόσμο. Τα 50.000 από αυτά, δηλαδή περίπου το 20%, αφορούν στη διακυβέρνηση Ομπάμα, ενώ το 40,5% αυτών χαρακτηρίζονται ως απόρρητα. Σημειωτέον πως το 6% των εγγράφων φέρει την ένδειξη «μυστικό» και περίπου 4.333 φέρουν διαβάθμιση «NOFORN», κάτι που σημαίνει ότι ξένες χώρες δε θα πρέπει ποτέ να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά. Μέσα στο σωρό υπάρχουν έγγραφα που αφορούν έμμεσα τη χώρα μας, καθώς αναφέρονται στις σχέσεις μας και τα ανοικτά προβλήματα που υφίστανται με την ΠΓΔΜ αλλά και την Τουρκία (δε νομίζω να εξεπλάγη κανείς!). Η νέα αυτή μαζική διαρροή εγγράφων έχει θέσει σε συναγερμό τις Αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στους συμμάχους τους, ενώ δεν έλειψαν και δηλώσεις εκ μέρους Αμερικανών Αξιωματούχων πως η ιστοσελίδα Wikileaks, θέτει σε κίνδυνο πολλές ζωές (των ιδρυτών της πρωτίστως, φανταζόμαστε!).

Αναμφίβολα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα: Στην πραγματικότητα του «φτου και βγαίνω» και ο σώζων εαυτό σωθήτω. Και από τη μεριά του Wikileaks και από αυτή των ΗΠΑ… Αν κάποτε είχε καθιερωθεί ως πάγια τακτική η διαβάθμιση και η προστασία από «ανοίκεια» βλέμματα εγγράφων που κρίνονται ως «άκρως απόρρητα» για λόγους εθνικής ασφαλείας και σε κάποια από αυτά επιτρέπονταν η πρόσβαση, συνήθως μέσα από μακροχρόνιες και επίπονες διαδικασίες που θα έπρεπε να διαβεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, υπήρχε ωστόσο η δυνατότητα αποχαρακτηρισμού των (περισσοτέρων από αυτά) εγγράφων μετά από χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 30 έως 50 έτη, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των ιστορικών του μέλλοντος, των μελετητών, κλπ. Φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει άρδην. Πλέον, σωρεία εγγράφων διοχετεύονται στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας Wikileaks και μέσω αυτής δημοσιοποιούνται στους πάντες. Μάλιστα, γι’ αυτή την τελευταία φουρνιά εγγράφων, οι υπεύθυνοι της Wikileaks ενημέρωσαν μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες όπως οι El Pais, Le Monde, Speigel, Guardian και οι New York Times. Με την τροπή που τείνουν να πάρουν τα πράγματα, είναι σίγουρο ότι βαδίζουμε προς ένα διαφορετικό τρόπο με τον οποίο θα ασκείται πλέον η διεθνής διπλωματία, καθώς πρακτικά κανένα έγγραφο δε θα θεωρείται ασφαλές. Όσο για τις απειλές που εκτοξεύονται εκ μέρους κυρίως των αμερικανικών αρχών προς τους υπευθύνους της ιστοσελίδας Wikileaks, δύο πράγματα μπορούμε να συμπεράνουμε: πρώτον, ότι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως και σε βάθος τη δύναμη του διαδικτύου και του παγκόσμιου υπολογιστικού και δεύτερον, ότι μπορούν να ξεπεράσουν σε γραφικότητα, ακόμα και τον Δημήτρη Μαρούδα!

Τι εστί Μαρούδας; Υπουργός Τύπου και Πληροφοριών του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1980, ο οποίος δήλωνε με πλήρη παρρησία πως στην περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να ιδρύσει ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό και να εκπέμπει σήμα στην ελληνική επικράτεια μέσω τεχνητού δορυφόρου, ο ίδιος θα καταρρίψει τον δορυφόρο!!! Τρέμε Mega, τρέμε Wikileaks… φτου και ξανα-βγαίνει ο «Μαρούδας»!!!

Νόρα Ράλλη
Δημοσιογράφος


«Όπλισε» το Wikileaks

Υλοποίησε την απειλή του η ιστοσελίδα Wikileaks, καθώς δημοσιοποίησε έναν μεγάλο αριθμό απορρήτων εγγράφων, τα οποία αφορούν σε ευαίσθητες πληροφορίες χωρών, μεταξύ των οποίων οι Η.Π.Α., η Βόρεια και Νότια Κορέα αλλά και η Τουρκία.

Βρετανία: Δεν θα διαταραχθούν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει στις διαρροές από τη Wikileaks να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, για τον οποίο τα τηλεγραφήματα είναι ουδόλως κολακευτικά.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις ΗΠΑ και με άλλες κυβερνήσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η αμερικανική πρεσβεία μας είχε ενημερώσει για το περιεχόμενό τους. Δεν θα σχολιάσουμε όλες τις λεπτομέρειες».

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο σε κάποια από τα εν λόγω τηλεγραφήματα ο Κάμερον χαρακτηρίζεται «ρηχός» ενώ ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας θεωρείται «κακομαθημένο».

Δεν ανησυχεί το Ιράν

Το Ιράν θεωρεί ότι τα χιλιάδες αμερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks είναι «άνευ αξίας» και δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις της Τεχεράνης με τις αραβικές χώρες.

«Οι χώρες της περιοχής έχουν όλες φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Αυτός ο θόρυβος δεν θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις των χωρών. εν παίρνουμε αυτά τα έγγραφα στα σοβαρά και δεν θα έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις μας», υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τεχεράνη ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Αποφεύγει να επιβεβαιώσει η Γαλλία τις «Wiki-διαρροές» Γάλλων διπλωματών

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «δεν επιβεβαιώνει καμία από τις δηλώσεις που αποδίδονται στις γαλλικές Αρχές και τους Γάλλους διπλωμάτες» στα έγγραφα που διέρρευσαν στον ιστότοπο Wikileaks. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μπερνάρ Βαλερό, εξέφρασε τη λύπη της γαλλικής κυβέρνησης για τη «σκόπιμη και ανεύθυνη κοινοποίηση της αμερικανικής διπλωματικής αλληλογραφίας», υποστηρίζοντας ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων εγγράφων αποτελεί «πλήγμα για την κυριαρχία των κρατών και το απόρρητο της αλληλογραφίας τους».

Η γαλλική προεδρία δεν αντέδρασε επισήμως στη διαρροή των εγγράφων. Σε ορισμένα από τα τηλεγραφήματα, η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι φέρεται να χαρακτηρίζει τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, «εύθικτο και αυταρχικό». Γίνεται επίσης αναφορά σε συνομιλία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του Σαρκοζί, Ζαν-Νταβίντ Λεβίτ, με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο. Σε αυτήν ο Λεβίτ φέρεται να χαρακτήρισε «τρελό» τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και άνθρωπο που ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του σε «άλλη Ζιμπάμπουε», ενώ χαρακτηρίζει και «φασιστικό κράτος» το Ιράν.

Επικριτκή και η Σουηδία για τις διαρροές

Τη δημοσιοποίηση των εγγράφων επέκρινε και ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ, λέγοντας ότι η διαρροή «καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή επειδή είναι ανάγκη να τηρείται το απόρρητο των επικοινωνιών. Αυτό θα αποδυναμώσει τη διπλωματία σε όλο τον κόσμο (...) γενικά, αλλά κυρίως την αμερικανική διπλωματία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιοριστούμε στη "διπλωματία του μεγαφώνου" η οποία, όπως γνωρίζω εκ πείρας, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες συγκρούσεις και περισσότερα προβλήματα».

Μερική υποχώρηση στις βουλές του Ομπάμα

Ωστόσο, η Wikileaks ενέδωσε εν μέρει στις πιέσεις του Obama να μην προχωρήσει στη δημοσίευση συγκεκριμένων ονομάτων, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο κρίσιμους τομείς της Εθνικής Ασφάλειας των Η.Π.Α.. Συνολικά 250.000 τηλεγραφήματα Αμερικανών διπλωματών αποκαλύφθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks και δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Κυριακής στις μεγαλύτερες εφημερίδες του διεθνούς Τύπου φέρνοντας στο φως τα άδυτα της διπλωματίας των Η.Π.Α., όπως όταν το Ριάντ καλούσε την Ουάσινγκτον να επιτεθεί στο Ιράν.

Αναφέρεται επίσης ότι Αμερικάνοι διπλωμάτες, «ξεπερνώντας τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ διπλωματίας και κατασκοπίας», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», διατάχθηκαν να συλλέξουν κρυφές πληροφορίες για ηγετικά στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα Μπαν Κι-μουν, καθώς και για τους αντιπροσώπους της Κίνας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας!



Αίσθηση προκαλούν οι χαρακτηρισμοί των Αμερικάνων διπλωματών για το πρόσωπο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανάλυση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ονειρεύεται επάνοδο της οθωμανικής δύναμης και της τουρκικής επιρροής στα Βαλκάνια!


«Απομονωμένος» ο Ερντογάν, «επικίνδυνος» ο Νταβούτογλου!

Σύμφωνα με αναλύσεις των τηλεγραφημάτων από το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», οι Αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν «απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο». Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν και «περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν, αλλά τον αψηφούν, ενώ λαμβάνει τις πληροφορίες του σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών και οι αναλύσεις των υπουργείων του δεν τον ενδιαφέρουν».

Και οι αναφορές για τον κ. Ερντογάν δεν σταματούν εδώ. Όπως εκτιμάται, ο Ερντογάν φοβάται μήπως χάσει την εξουσία, ενώ μια από τις πηγές των διπλωματών επισημαίνει ότι «ο Ταγίπ πιστεύει στον Θεό, αλλά δεν τον εμπιστεύεται»! Ακόμα, η διπλωματική αλληλογραφία αναπαράγει φήμες περί υποτιθέμενης διαφθοράς του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να πλούτισε κατά την ιδιωτικοποίηση ενός διυλιστηρίου πετρελαίου.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνος» από έναν πληροφοριοδότη των Αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν. Η αμερικάνικη πρεσβεία στη γείτονα τρέφει υποψίες, ότι ο Νταβούτογλου ονειρεύεται μια επάνοδο της οθωμανικής δύναμης και μάλιστα μετά μια ομιλία του στο Σαράγεβο τον Ιανουάριο του 2010, υποψιάζονται ότι θέλει να επαναφέρει την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια!

Ως εκ τούτου, οι διπλωμάτες δεν είναι σίγουροι για τη σταθερότητα της κυβέρνησης στην Τουρκία, που είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που συντάχθηκαν φέτος τον Φεβρουάριο και τα οποία δημοσιοποιεί περιληπτικά το γερμανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες εξάλλου, σε τηλεγράφημα γίνεται αναφορά στην Τουρκία και τις σχέσεις της με την Ε.Ε.. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Φίλιπ Γκόρντον, ανέφερε σε συνάντησή του με Γάλλους πολιτικούς, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009, ότι η Τουρκία βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο και δεν προβαίνει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις διότι οι Τούρκοι είναι δύσπιστοι για το εάν τελικά το αίτημα εισόδου τους της χώρας τους στην Ε.Ε. θα ικανοποιηθεί. Ο Γκόρντον έκανε λόγο και για δημοσκοπήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί τότε, λέγοντας ότι ποσοστό χαμηλότερο του 30% από το συνολικό πληθυσμό των Τούρκων πίστευε ότι η χώρα τους θα εισέλθει στην Ε.Ε..


Κίνα, Πακιστάν, Κορέα και Ιράν

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι τα εξής:

-Οι Η.Π.Α. έχουν την πεποίθηση ότι οι κινεζικές Αρχές βρίσκονται πίσω από την πειρατική πληροφόρηση εκ μέρους του Google και δυτικών χωρών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «New York Times». Συγκεκριμένα, ένα έγγραφο που προέρχεται από την πρεσβεία των Η.Π.Α. στο Πεκίνο, επικαλείται κινεζική πηγή, σύμφωνα με την οποία το κομμουνιστικό καθεστώς έπαιξε έναν ρόλο στην πειρατεία του Google. «Η πειρατεία του Google εγγράφεται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας σαμποτάζ ως προς την πληροφόρηση που οργανώθηκε από αξιωματούχους, από ειδικούς σε θέματα ασφαλείας και από πειρατές του Internet που καθοδηγούνταν από την κινεζική κυβέρνηση» επισημαίνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι κινεζικές υπηρεσίες εισέβαλαν σε δίκτυα πληροφόρησης των Η.Π.Α. και συμμάχων τους.

-Μια επικίνδυνη αντιπαράθεση της Αμερικής με το Πακιστάν, σχετικά με τα πυρηνικά καύσιμα. Η Νέα Υόρκη κατέβαλε με μεγάλη μυστικοπάθεια προσπάθειες –ανεπιτυχείς μέχρι στιγμής- έτσι ώστε να αφαιρέσει από έναν πακιστανικό ερευνητικό αντιδραστήρα ποσότητα υπερ- εμπλουτισμένου ουρανίου, για το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν εκφράσει φόβους ότι θα χρησιμοποιούνταν στην κατασκευή ενός παράνομου πυρηνικού μηχανισμού.

- Προδιαγράφεται μια τελική «αποσύνθεση» της Βόρειας Κορέας: Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν ήδη συζητήσει την προοπτική μίας ενοποιημένης Κορέας, σε περίπτωση που τα οικονομικά προβλήματα και οι διαδικασίες πολιτικής μετάβασης οδηγούσαν τη Βόρεια Κορέα σε παρακμή.

-Όσον αφορά στο ιρανικό θέμα, τα έγγραφα δείχνουν ότι το Ισραήλ ώθησε αποφασιστικά τις Η.Π.Α. εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι η αμερικανική στρατηγική υπέρ των διαπραγματεύσεων με την Τεχεράνη «δεν θα λειτουργήσει», σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde». Ένα αμερικανικό τηλεγράφημα αναφέρει έτσι μια συζήτηση την 1η Δεκεμβρίου του 2009 μεταξύ του Άμος Γκιλάντ, του διευθυντή πολιτικο-στρατιωτικών υποθέσεων στο ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας και της Έλεν Τάουσερ, της υφυπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α.. «Η στρατηγική δέσμευση με το Ιράν είναι μια καλή ιδέα, αλλά είναι σαφές ότι δεν θα λειτουργήσει» δηλώνει ο Γκιλάντ στη συνομιλία αυτή.

Αμφίβολο αν το Ισραήλ μπορεί να πλήξει αποτελεσματικά το Ιράν

Το Ισραήλ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν χωρίς τη συνδρομή των Η.Π.Α., αλλά χωρίς η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος να είναι εγγυημένη, είχε τονίσει ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης, Ρόμπερτ Γκέιτς, στον Γάλλο ομόλογό του, Ερβέ Μορέν, τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Wikileaks.

Ερωτηθείς από τον Μορέν για την ικανότητα του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν χωρίς τη στρατιωτική αρωγή των Αμερικανών, ο Γκέιτς απάντησε «πως δεν γνωρίζει εάν αυτό θα πετύχαινε, όμως το Ισραήλ θα μπορούσε να φέρει εις πέρας μία τέτοια επιχείρηση», σύμφωνα με το έγγραφο των συμπερασμάτων από τη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών, που δημοσιεύει η Wikileaks.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Γκέιτς προσπάθησε να υποβαθμίσει την εντύπωση μίας στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν.

Αναφερόμενος στο Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Αμερικανός υπουργός τόνισε πως «πιστεύει πως ένα συμβατικό πλήγμα από μία οποιαδήποτε χώρα δεν θα κατόρθωνε τίποτε άλλο, παρά να καθυστερήσει τα σχέδια του Ιράν για ένα έως τρία χρόνια, αλλά θα είχε σαν αποτέλεσμα να συσπειρώσει τον ιρανικό λαό κατά του επιτιθέμενου».

Ο Γκέιτς σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει τους κινδύνους από μία στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν και έχει ταχθεί κατ’ επανάληψη υπέρ της λύσης των διπλωματικών και οικονομικών κυρώσεων εναντίον του.

Διάλογοι Ισραήλ - Φατάχ

Το Ισραήλ επεδίωξε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αιγύπτου και της Φατάχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς στην στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks και δημοσιεύονται σήμερα στον ισραηλινό Τύπο.

Οι υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, ενημέρωσε αντιπροσωπεία του Κογκρέσου το 2009 ότι το Ισραήλ βρισκόταν σε επαφή με την Αίγυπτο και την Παλαιστινιακή Αρχή πριν από την επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με διπλωματικό τηλεγράφημα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το Wikileaks.

«Ο Μπαράκ εξήγησε (στην αντιπροσωπεία) ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο και τη Φατάχ, ερωτώντας τους εάν είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, μετά την ήττα της Χαμάς» αναφέρεται στο κείμενο του τηλεγραφήματος.

«Ο Μπαράκ έλαβε αρνητική απάντηση, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη» αναφέρεται στο κείμενο.

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης συνεχίσθηκε ο διάλογος ανάμεσα στο Ισραήλ, από τη μία πλευρά, και την Αίγυπτο και τη Φατάχ, από την άλλη.

Αμερικανικές παρεμβάσεις κατά του Ιράν

Στα τέλη Μαΐου του 2009, ο υπουργός Αμύνης του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ εκμεταλλεύτηκε την επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας του Κογκρέσου για να στείλει ένα μήνυμα στον νέο Αμερικανό πρόεδρο. Σε ένα απόρρητό έγγραφό του προς την Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ, Τζέιμς Κάνινγκχαμ, ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον Μπαράκ, ο κόσμος είχε διορία 6 ως 18 μηνών για να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Μετά το διάστημα αυτό, έλεγε ο Μπαράκ, «οποιαδήποτε στρατιωτική λύση θα είχε απαράδεκτες παράπλευρες απώλειες».

Η έμμεση απειλή του Ισραηλινού υπουργού Αμύνης ότι η χώρα του μπορεί να επετίθετο εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν δεν προκαλεί έκπληξη. Έξι μήνες αργότερα, όμως, ήρθε η σειρά ενός Άραβα ηγέτη, του βασιλιά του Μπαχρέιν, να πει στους Αμερικανούς ότι το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα «πρέπει να σταματήσει» και να τους προσφέρει βάση για τον Πέμπτο Στόλο. Την έκκλησή του συμμερίζονταν και άλλοι Άραβες σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με ένα άλλο τηλεγράφημα, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας καλούσε την Ουάσινγκτον «να κόψει το κεφάλι του φιδιού» όσο είναι καιρός.

Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από την Wikileaks αποκαλύπτουν για πρώτη φορά την πεποίθηση της Ουάσινγκτον ότι το Ιράν έχει αποκτήσει εξελιγμένους πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα με τους οποίους μπορεί να πλήξει πρωτεύουσες της Δυτικής Ευρώπης και τη Μόσχα.

Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν δείχνουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο πρόεδρος Μπους για να πείσει τους συμμάχους του να δεχθούν την επιβολή έστω και μετριοπαθών κυρώσεων στο Ιράν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Ομπάμα προσπάθησε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να συνδυάσει την αύξηση της πίεσης προς τους Ιρανούς με τη «στράτευσή» του για ειρήνη.

Οι πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν ανάγκαζαν την Ουάσινγκτον να κινηθεί γρήγορα. Καθώς αξιολογούσε τη σημασία των πληροφοριών που λάμβανε, η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθούσε να αποσπάσει την υποστήριξη της Ρωσίας προς τις κυρώσεις. Την ίδια ώρα, εγκατέλειπε τα σχέδια του Μπους για την εγκατάσταση μιας βάσης αντιπυραυλικής άμυνας στην Πολωνία – που η Μόσχα θεωρούσε ότι στρεφόταν εναντίον της – και τα αντικαθιστούσε με εγκαταστάσεις πιο κοντά στο Ιράν. Απ' ό,τι φαίνεται, η κίνηση αυτή έφερε αποτελέσματα.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ακόμη ένα αμερικανικής έμπνευσης σχέδιο να προσφέρουν οι Σαουδάραβες στους Κινέζους μια σταθερή παροχή πετρελαίου, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση των τελευταίων από το Ιράν. Δείχνουν επίσης πώς η άνοδος του Ιράν ένωσε το Ισραήλ και πολλούς παραδοσιακούς άραβες αντιπάλους του, όπως τους Σαουδάραβες. Δημοσίως, τα αραβικά κράτη απέφευγαν τις δηλώσεις για να μην εξοργίσουν την κοινή τους γνώμη και προκαλέσουν αντίποινα από τον ισχυρό γείτονά τους. Ιδιωτικά, ζητούσαν αποφασιστική δράση – αρκεί να την αναλάμβανε κάποιος άλλος.

Τα ίδια κράτη δεν ήξεραν επίσης ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί το Ιράν: η διπλωματία, η υπόγεια δράση ή η ισχύς. Σε ένα χαρακτηριστικό του τηλεγράφημα, ένας ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος του Ομάν δεν ξέρει τι είναι χειρότερο: «μια επιδρομή εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ή η απραξία και η συμβίωση με ένα πυρηνικό Ιράν».

Πίσω από τα έγγραφα αυτά, πάντως, υπάρχει η πεποίθηση πολλών ηγετών ότι αν δεν πέσει η σημερινή ιρανική κυβέρνηση, η χώρα αυτή θα αποκτήσει αργά ή γρήγορα τη βόμβα. Και η κυβέρνηση Ομπάμα μοιάζει να αμφιβάλλει για το κατά πόσον η ανάληψη στρατιωτικής δράσης θα μπορούσε να μεταβάλει αυτό το δεδομένο.

Ένα από τα πιο πρόσφατα έγγραφα, με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου του 2010, περιγράφει ένα γεύμα που είχαν στο Παρίσι ο τότε υπουργός Αμύνης της Γαλλίας Ερβέ Μορέν με τον αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς. Ο πρώτος ρωτά τον δεύτερο αν το Ισραήλ θα μπορούσε να πλήξει το Ιράν χωρίς αμερικανική υποστήριξη. Ο Γκέιτς απαντά ότι δεν ξέρει αν μια τέτοια επίθεση θα είχε επιτυχία, αλλά ότι ναι, το Ισραήλ θα μπορούσε να την πραγματοποιήσει. Όπως προσθέτει όμως, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν παρά να καθυστερήσουν τα ιρανικά σχέδια κατά ένα με τρία χρόνια, ενώ ο ιρανικός λαός θα ενωνόταν εναντίον του επιδρομέα.

Παρά το αμερικανικό εμπάργκο και μια σειρά κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών, η κυβέρνηση Μπους δεν μπόρεσε ποτέ να συγκροτήσει την παγκόσμια συμμαχία η οποία θα επέβαλλε πραγματικά οδυνηρά μέτρα εναντίον της Τεχεράνης. Ενώ η Γαλλία και η Βρετανία στήριζαν την Ουάσινγκτον, χώρες όπως η Γερμανία, η Ρωσία και η Κίνα εμφανίζονταν απρόθυμες να περιορίσουν τις εμπορικές τους σχέσεις με το Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να πείσουν τις ξένες τράπεζες ότι ήταν προς το συμφέρον τους να σταματήσουν τις συναλλαγές με το Ιράν. Τα έγγραφα δείχνουν ότι ορισμένες στιγμές τα κατάφερναν. Ταυτοχρόνως όμως καθιστούν σαφές ότι το να παρεμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει την τεχνολογία που χρειαζόταν ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο, με κατασκόπους και ειδικούς να προσπαθούν να εντοπίσουν αποστολές και κρυφούς λογαριασμούς.

Ένα τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη δείχνει πώς οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους Ιταλούς να σταματήσουν την εξαγωγή στο Ιράν 12 ταχύπλοων, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για επίθεση εναντίον αμερικανικών πολεμικών πλοίων στον Κόλπο. Η Ιταλία συναίνεσε ύστερα από πολλούς μήνες, και αφού 11 από τα 12 ταχύπλοα είχαν ήδη παραδοθεί…

Κυρίαρχος ο Πούτιν στη Ρωσία

Αμερικανοί διπλωμάτες χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «κυρίαρχο άνδρα» και τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ «διστακτικό» ηγέτη, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant που επικαλείται σήμερα τα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πληροφορίες αυτές περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks και δημοσιεύτηκαν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ενώ κατόπιν αναρτήθηκαν από έναν αναγνώστη στο μπλογκ του στο Twitter.

«Οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν τον Μενβέντεφ άχρωμο και διστακτικό και τον Πούτιν κυρίαρχο άνδρα», γράφει η Kommersant.

Σύμφωνα με πηγή του Κρεμλίνου, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι το WikiLeaks θα δημοσιοποιούσε πληροφορίες που θα μπορούσαν να πλήξουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και ότι οι ρώσοι ηγέτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι.

«Οι δικοί μας διπλωμάτες είναι μερικές φορές το ίδιο απροκάλυπτοι στα εσωτερικά τους μηνύματα», δήλωσε η ίδια πηγή.

Για τον Ντμίτρι Πεσκόφ, τον εκπρόσωπο του Πούτιν, είναι πρόωρο να σχολιαστούν τα χαρακτηριστικά στοιχεία που προσδόθηκαν στον πρωθυπουργό της Ρωσίας.

«Αρχικά πρέπει να δούμε ποιοί διπλωμάτες, ποιάς τάξης προέβησαν σε αυτά τα σχόλια και μέσα σε ποιό περιεχόμενο εγγράφων», δήλωσε ο Πεσκόφ στην Kommersant.

«Και μετά, πρέπει να διαπιστωθεί αν πρόκειται πράγματι για τον Πούτιν», πρόσθεσε.

Τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος WikiLeaks, ο οποίος έγινε γνωστός γιατί αποκάλυψε 400.000 απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Ιράκ, περιλαμβάνουν δυσάρεστες εκτιμήσεις για την πολιτική και τους ρώσους ηγέτες, οι οποίες μπορεί να τραυματίσουν τη Μόσχα, σύμφωνα με την Kommersant.

«Οι νέες αποκαλύψεις του WikiLeaks μπορεί να προκαλέσουν αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία», όπως και με τις μισές χώρες του πλανήτη, εκτιμά η εφημερίδα.

Σχόλια διπλωματών για τους ξένους ηγέτες

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σχόλια των διπλωματών που διέρρευσαν και αφορούν ξένους ηγέτες.

- Ο Ζαν-Νταβίντ Λετίβ, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, σε συνομιλία του στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009 με τον Αμερικάνο υφυπουργό Φίλιπ Γκόρτον χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες «τρελό που ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του σε μια άλλη Ζιμπάμπουε», ενώ παρατηρεί σχετικά ότι «ούτε η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να τον υποστηρίξει».

-Αναφέρεται η δυσαρέσκεια του Προέδρου της Λιβύης Μοαμάρα Καντάφι όταν δεν του επετράπη να στήσει την σκηνή του -όπως κάνει συνήθως σε επισκέψεις του στο εξωτερικό- στο «σημείο μηδέν» της Νέας Υόρκης, όπου χτυπήθηκαν οι δίδυμοι πύργοι, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του σε μια διάσκεψη του ΟΗΕ το 2009. Μάλιστα, ο Λίβυος ηγέτης ήταν τόσο δυσαρεστημένος από την υποδοχή που του επεφύλαξαν στη Νέα Υόρκη, ώστε αρνήθηκε να εκπληρώσει την υπόσχεση να επιστρέψει επικίνδυνο εμπλουτισμένο ουράνιο στη Ρωσία, αναγκάζοντας τον Αμερικάνο πρέσβη στη Λιβύη να πει στον γιο του Καντάφι ότι «η κυβέρνησή σας διάλεξε έναν πολύ επικίνδυνο τρόπο για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της». Αναφέρεται επίσης ότι ο Καντάφι σπάνια δεν είχε δίπλα του την εντυπωσιακή ξανθιά Ουκρανή νοσοκόμα του!

- Η αμερικάνικη πρεσβεία στη Μόσχα για να περιγράψει τη σχέση του Ρώσου Πρωθυπουργού Ντιμίτρι Μεντβέντεφ με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί το παράδειγμα των γνωστών ηρώων κόμικς Ρόμπιν και Μπάτμαν, με τον πρωθυπουργό να υποδύεται τον πρώτο και τον Πούτιν τον δεύτερο!

- Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είναι «εύθικτος και απολυταρχικός», ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι «ματαιόδοξος και αναποτελεσματικός ως Ευρωπαίος ηγέτης», καθώς και «σωματικά και πολιτικά αδύναμος, μιας και οι ροπές του στις βραδινές διασκεδάσεις δεν τον αφήνουν να ξεκουραστεί». Ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάϊ είναι ένας «εξαιρετικά αδύναμος άνθρωπος που δεν βλέπει τα γεγονότα και αντιθέτως πιστεύει εύκολα τον οποιοδήποτε που θα του παρουσιάσει τις πιο παράξενες θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του». Τέλος, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι «κομψός και γοητευτικός, αλλά δεν τηρεί ποτέ τις υποσχέσεις του».

Οι αμερικανικές Αρχές καταδίκασαν την διαρροή των εγγράφων

Ο Λευκός Οίκος πάραυτα καταδίκασε απερίφραστα την «ανεύθυνη και επικίνδυνη» δημοσιοποίηση των εγγράφων αυτών, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία του WikiLeaks μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών προσώπων.

«Για να γίνει σαφές, τέτοιου είδους αποκαλύψεις θέτουν σε κίνδυνο τους διπλωμάτες μας, τα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που καλούν τις ΗΠΑ να τους βοηθήσει να προωθήσουν τη δημοκρατία και μια διακυβέρνηση που θα λειτουργεί με διαφάνεια», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκιμπς, ο εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας καταδίκασε τη δημοσιοποίηση των εγγράφων καταγγέλλοντας το γεγονός ότι τα έγγραφα αυτά "παράνομα περιήλθαν στην κατοχή" του WikiLeaks, ενώ τόνισε ότι έχει λάβει μέτρα για να αποτραπεί ανάλογο φαινόμενο στο μέλλον.

Πάντως, όσον αφορά τα περίπου 800 αμερικανικά διπλωματικά μηνύματα που αποκαλύφθηκαν και αφορούν το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Λε Σουάρ», δεν χαρακτηρίζονται ως «άκρως απόρρητα». «Υπάρχουν 799 ντοκουμέντα που αφορούν το ΝΑΤΟ. Μεταξύ αυτών τα 111 είναι χαρακτηρισμένα «απόρρητα» και 520 είναι χαρακτηρισμένα «εμπιστευτικά», αλλά κανένα δεν είναι «άκρως απόρρητο», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Καταδικάζει και ο Καναδάς

Εν τω μεταξύ και ο επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας, Λόρενς Κάνον, κατήγγειλε τους συγγραφείς «ανεύθυνων και αξιοθρήνητων» διαρροών σχετικά με διπλωματικά απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο και την ασφάλεια του Καναδά.

Μέχρι στιγμής σε ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί από τον ιστότοπο Wikileaks η μόνη αναφορά στον Καναδά σχετίζεται με την ακύρωση μιας στάσης στη χώρα του Λίβυου ηγέτη Μοαμάρα Καντάφι, αλλά σύμφωνα με τα καναδικά ΜΜΕ ενδέχεται κάποια επόμενα στοιχεία που θα δούν το φως της δημοσιότητας να αφορούν τις εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβα για το θέμα της αποχώρησης της καναδικής στρατιωτικής δύναμης από το Αφγανιστάν, που προβλέπεται για το τέλος του 2011, ή τις υποθετικές αμερικανικές πιέσεις για τον επαναπατρισμό από τον Καναδά στις ΗΠΑ του Ομάρ Χαντρ, πρώην κρατούμενου στο Γκουαντάναμο.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=212006&cid=5

Τέλος ο Παπακώστας...


Ο Γιάννης Παπακώστας αποτελεί παρελθόν για τη Λάρισα.

Επειτα από συνάντηση που έγινε ανάμεσα στους κ.κ. Πηλαδάκη, Παπακώστα, αποφασίστηκε η ΑΕΛ να μην πορευτεί στο εξής με τον ηλικίας 42 ετών προπονητή.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι η εξής:

«Οι οριακές καταστάσεις, απαιτούν καίριες αποφάσεις. Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και ο προπονητής, Γιάννης Παπακώστας, αποφάσισαν την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και την άμεση αγωνιστική ανάκαμψη. Η ΑΕΛ ευχαριστεί τον Γιάννη Παπακώστα και εύχεται καλή συνέχεια σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το έργο του κ. Παπακώστα τους τελευταίους 10 μήνες, μας αφήνει ικανοποιημένους όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και παράλληλα πικραμένους, επειδή η εικόνα αυτή δεν συνδυάστηκε με τα ανάλογα αποτελέσματα. Τώρα είναι η στιγμή να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα και να οδηγήσουμε την ομάδα μας στη νίκη την Κυριακή, εναντίον του ΠΑΟΚ. Εκεί, στο AEL FC ARENA, δώδεκα παίκτες θα παλέψουν ενωμένοι για να ξεφύγει η ομάδα μας από την πλασματική θέση στην οποία βρίσκεται».

Πηγή:http://www.eidhseis-shmera.gr/Αθλητικα-νεα/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82/

Οικονομική ενίσχυση 160 εκατ. ευρώ σε Δήμους και Κοινότητες

Τα χρήματα για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού των παιδικών -βρεφονηπιακών σταθμών, των χώρων άθλησης, των Σχολικών Φυλάκων και των εργαζόμενων σε προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» - «Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ» πιστώθηκαν τη Δευτέρα στους λογαριασμούς των Δήμων και των Κοινοτήτων, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Η δαπάνη είναι ύψους 160.332.985 ευρώ.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=212482&cid=4

El Clasico: FC Barcelona vs Real Madrid

Θα σας δώσω πολλά links σήμερα για το El Clasico,το ντέρμπι των ντέρμπι αλλά πρώτα θέλω να σας πω κάτι άλλο.
Είναι απαράδεκτο το κράτος που ίδρυσε συνδρομητική τηλεόραση (conn-x tv) και ζητάει από τον Ελληνικό λαό ακόμα περισσότερα χρήματα για να του παρέχει τις υπηρεσίες της,πέρα απο αυτά που εισπράτει απο το τιμολόγιο της ΔΕΗ,η ΕΡΤ.
Σήμερα γίνεται ένα ντέρμπι που θέλει να το δει όλος ο πλανήτης.
Γιατί ρε μπαγλαμά μας στερείς το δικαίωμα να το δούμε ελεύθερα και πρέπει ντε και καλά να σε πληρώσουμε να δούμε λίγο θέαμα,μπας και διασκεδάσουμε λίγο οι κακομοίρηδες?
Χώρια που στο χωριό μου και να θέλω να πληρώσω,δε μου παρέχει ο ΟΤΕ υπηρεσίες conn-x.
Αυτό όμως είναι άλλο καπέλο.
Κάποια μέρα θα γίνει κι αυτό.
Αλλά γιατί ζητάει συνδρομή,δε μπορώ να το καταλάβω...
Μας αναγκάζετε και "παρανομούμε".
Πάρτε τώρα μερικά links για να απολαύσετε τον Μέσι και τον Οζίλ στις 22:00.

http://atdhe.net/29568/watch-fc-barcelona-vs-real-madrid

http://atdhe.net/29578/watch-fc-barcelona-vs-real-madrid

http://atdhe.net/29579/watch-fc-barcelona-vs-real-madrid

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=96084&part=sports




Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και πολλά χρόνια.

Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο επικίνδυνα και πολλά παιδιά εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους.

Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα - βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:

Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.

Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.

Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω.

Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.

Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!

Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.

Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.

Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/mia-bomba-sto-trapezi-mas

Πάτρα: O παππούς έδειρε τη γιαγιά για τα μάτια της ερωμένης του!

Τον ξεμυάλισε μια 50χρονη Βουλγάρα - Ο... 84χρονος ερωτιάρης απαιτεί από την 76χρονη γυναίκα του, να τα μαζέψει και να φύγει από το σπίτι... Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι όταν ο 84χρονος γνωρισε την 50χρονη Βουλγάρα, που έμελλε να ανάψει φωτιές τόσο στη ζωή του, όσο και στη ζωή των υπολοίπων μελών της οικογένειάς τους. Στην αρχή ο ηλικιωμένος ήταν συγκρατημένος, αλλά τις τελευταίες μέρες όχι μόνο δεν το κρατάει κρυφό, αλλά απαιτεί από την 76χρονη σύζυγό του, να τα μαζέψει και να φύγει!

Την τελευταία φορά μάλιστα που η γιαγιά αρνήθηκε να φύγει... ποιος είδε τον παππού και δεν τον φοβήθηκε. Την άρπαξε, τη χτύπησε άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα και της είπε ότι η υπομονή του, έχει εξαντληθεί! Τα παιδιά τους, παίρνουν το μέρος της 76χρονης, αλλά ο παππούς δεν έχει όρεξη να το συζητήσει μαζί τους...

''Το σπίτι είναι στο όνομά μου και θα γίνει αυτό που λέω εγώ'' φέρεται να λέει στους στενούς του συγγενείς. Η γιαγιά πάντως δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Όταν ο άνδρας της, την χτύπησε κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό της, στην αστυνομία και αναμένεται να κάνει και ιατροδικαστική εξέταση για να έχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της.

Όσο για την 50χρονη που έχει ξεμυαλίσει τον 84χρονο; Όπως λένε τα παιδιά του, δεν έχει σταματήσει να τον πιέζει να ζήσουν μαζί, με απώτερο στόχο να του ''φάει'' το σπίτι. Τα παιδιά του ηλικιωμένου ζευγαριού υποστηρίζουν ότι πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, είχε περάσει έξω από το σπίτι και φώναζε στη γιαγια: ''σου πήρα τον άνδρα, τώρα θα σου πάρω και το σπίτι''!

Όπως και να 'χει πρόκειται για μια υπόθεση που παίρνει το δρόμο της Δικαιόσυνης καθώς η γιαγιά κατέθεσε μήνυση στον άνδρα της για τον ξυλοδαρμό... πηγη: newsit.gr

Έκλεβαν τις ράγες του τρένου!!!

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν δύο άτομα στο χωριό Λεβαία Φλώρινας, την ώρα που έκοβαν και έκλεβαν τμήματα από την σιδηροδρομική γραμμή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εντοπίστηκαν όταν είχαν, ήδη, φορτώσει περίπου 400 κιλά σίδερο στο αυτοκίνητο τους, το οποίο προοριζόταν για το χυτήριο.

Παράλληλα σε έφοδο που έγινε στο σπίτι των συλληφθέντων, βρέθηκαν 50 κιλά καλώδια αλουμινίου, τα οποία, όπως ομολόγησαν, τα είχαν κλέψει από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=212446&cid=4

Με απόλυτη επιτυχία έγινε χθες η Αιμοδοσία.

Με απόλυτη επιτυχία έγινε χθες η Αιμοδοσία του Αιμοδοτικού μας συλλόγου στο χώρο του Α΄Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού.
Σε σχέση με προηγούμενες φορές είχε πιο πολύ συμμετοχή και κάτι που διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ήταν πολύ πιο γρήγορη σε περαίωση.
Μπράβο παιδιά.
Δε λέει να πηγαίνουμε να δώσουμε αίμα και να τρώμε ολόκληρο πρωινό,όπως έγινε πέρσι το χειμώνα.
Χθες ήταν πάρα πολύ καλά!!!
Είδα και πολλές κοπέλες στη γραμματεία,πρόθυμες να εξυπηρετήσουν για οτιδήποτε.
Μπράβο λοιπόν και στις εθελόντριες του συλλόγου!!!
Η συνολική εικόνα χθες της διαδικασίας ήταν άψογη.
Χώρια που κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας είχα δίπλα μου σε άλλο κρεββάτι... Ντίνο.
Καταλαβαίνετε ότι υπήρχε γέλιο και χαβαλές.
Μόνο που στο τέλος δε του πήραν δεύτερη φιάλη... οι νοσοκόμες.
Με τη μία έμεινε... αν και ήταν πανέτοιμος να δώσει κι ακόμη μία!!!
Ωραία ήταν.
Δώσαμε αίμα,αλλά συγχρόνως το διασκεδάσαμε...

Πάντα έτσι να περνάμε...


Η απολογία της Μαριάννας Μπερερή

Στον εφιάλτη του κόσμου των ναρκωτικών παραδέχθηκε ότι είχε βυθιστεί το 33χρονο μοντέλο που απολογήθηκε το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών.

Η Μαριάννα Μπερερή, η οποία είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2009 όταν στο διαμέρισμά της βρέθηκαν δύο κιλά κοκαΐνης και ποσότητα χασίς, μίλησε στην απολογία της για την εξάρτηση της από τις ναρκωτικές ουσίες.

«Ήμουν πλήρως εξαρτημένη και χαμένη στον κόσμο των ναρκωτικών», είπε και πρόσθεσε: « Όταν ξεκίνησα τα ναρκωτικά κατέρρευσα. Δεν είχα αίσθηση της πραγματικότητας, είχα πολλές παράνοιες, νόμιζα ότι ήθελαν να με σκοτώσουν. Την ημέρα της σύλληψης, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, εγώ κοιμόμουν. Άκουσα φωνές, σηκώθηκα και είδα να έχουν ρίξει το φίλο μου στο πάτωμα. Προσπάθησα να εξαφανίσω μια σακούλα με ναρκωτικά, που όμως δεν ήταν δική μου».

Ο κόσμος του μόντελινγκ ήταν μόνο μια λαμπερή βιτρίνα αφού πίσω απ’ αυτή κρυβόταν η εξάρτηση απ’ τα ναρκωτικά που γινόταν ολοένα και εντονότερη. Το 33χρονο μοντέλο είχε φτάσει να χρειάζεται 1 με 2 γραμμάρια κοκαΐνης την ημέρα και όλα τα χρήματα που κέρδιζε από το μόντελινγκ και τις δημόσιες σχέσεις τα ξόδευε για ναρκωτικά.

Το 33χρονο μοντέλο αναφέρθηκε, πάντως, και στις προσπάθειες που έκανε μέσα στη φυλακή να ξεφύγει. Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης εντάχθηκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης και έδωσε αγώνα να νικήσει την εξάρτησή της. Σύμφωνα, όμως, με το γιατρό της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Παν. Τούμπα, η θεραπεία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στη φυλακή καθώς θα πρέπει να αποφυλακιστεί για να συνεχίσει. Όπως είπε ο μάρτυρας, ο χρόνος της φυλακής λειτουργεί μπούμεραγκ…

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκτός από το 33χρονο μοντέλο, βρίσκονται ο σύντροφός της, μοντέλο και αυτός, και άλλα δύο άτομα που είχαν συλληφθεί στο διαμέρισμα κατά την έφοδο που είχαν κάνει άνδρες του λιμενικού. «Ξεκίνησα τα σκληρά ναρκωτικά από έναν φίλο μου. Στην αρχή σιγά-σιγά, πίστευα πως δεν θα έχανα τον έλεγχο. Κάναμε χρήση πολλοί μαζί. Κερνούσαμε ο ένας τον άλλο. Έχω ξοδέψει μια περιουσία στις ναρκωτικές ουσίες», είπε ο σύντροφος της Μαριάννας Μπερερή περιγράφοντας τη δική του εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες.

Την Τρίτη θα απολογηθούν οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=212451&cid=4

Δικό μου σχόλιο:
Mε αφορμή τη περιπέτεια του γνωστού μοντέλου,πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας,ότι τα ναρκωτικά δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αγνοήσουμε.
Είναι άκρως επικίνδυνα κι ακόμα μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να πέσουμε οι ίδιοι ή τα παιδιά μας θύματά τους.
Βασικά αυτό που χρειάζεται είναι η κατάλληλη παιδεία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είτε από σχολείο,είτε από γονείς,είτε από αρμόδιους φορείς,που θα αφορά τη πρόληψη κυρίως.
Για τους εξαρτημένους χρειάζεται να επέμβει πρωτίστως η επιστήμη για να δώσει τις κατάλληλες λύσεις και μετά εμείς οι συνάνθρωποί τους να μη τους απομονώνουμε σαν το μαύρο πρόβατο,αλλά να τους θεωρούμε ισότιμα και ισάξια μέλη της κοινωνίας μας.


Αυξάνονται δραματικά οι φτωχοί στην Ελλάδα

"Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας". Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη ανοίγοντας την Δευτέρα τις εργασίες της ημερίδας "Μαζί ενάντια στη φτώχια" που οργάνωσε στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το υπουργείο Εργασίας και στα πλαίσια του "ευρωπαϊκού έτους για την καταπολέμηση της φτώχιας". Η Λ. Κατσέλη ανέφερε επίσης ότι το όριο της φτώχειας υπολογίζεται στα 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ανά άτομο και στα 13.608 ευρώ ετήσιο εισόδημα όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια. Το 22% των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας ανήκουν στην Τρίτη ηλικίας το 23% είναι κάτω από 17 ετών και το 42% είναι άνεργοι.

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στους τρεις παράλληλους άξονες στους οποίους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ασκεί την πολιτική του, την στήριξη της απασχόλησης, την ανάσχεση της ανεργίας και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. "Για να πετύχουμε τους στόχους μας υλοποιούμε προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις ευρώ που αφορούν 668.000 πολίτες" είπε η Λ. Κατσέλη και εκτίμησε ότι με τις δράσεις αυτές θα μειωθούν οι φτωχοί στην Ελλάδα κατά 450.000 άτομα ως το 2020. "Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα που δεν έχει κοινωνική συνοχή ούτε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η δημοκρατία και η οικονομία σε μια κοινωνία κομμένη στα δυο" τόνισε η Λούκα Κατσέλη.

Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας που εξετάζει πολιτικές για την καταπολέμηση της φτώχιας και το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών χαιρετισμό απηύθυνε και η υφυπουργός Εργασίας Αννα Νταλάρα η οποία αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ομάδες που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού και πριν από την οικονομική ύφεση, όπως οι οροθετικοί οι τοξικομανείς οι άνεργοι και οι μετανάστες.

Πηγή:http://www.newscode.gr/ellada/story/auksanontai-dramatika-oi-ftoxoi-stin-ellada

Δάσκαλε που δίδασκες....

Ο ήρωας του παρακάτω video μας διδάσκει ποια μέτρα προστασίας πρέπει να λαμβάνουμε κατά τη χρησιμοποίηση ενός χημικού αφρού.
Απολαύστε τον...



Ποιοι κλέβουν το χρυσό της Ελλάδας

Μας φτώχυναν για να μας κλέψουν...

Η διαπίστωση αυτή βγαίνει από την έρευνα του newsbomb.gr για την εκμετάλλευση του ελληνικού χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται η σφιχτή οικονομική σχέση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» με την αγγλοκαναδική εταιρεία EUROPEAN GOLDFIELDS ( η οποία θα κάνει την εξόρυξη του χρυσού), την ΑΚΤΩΡ Α.Ε. (συμφερόντων Μπόμπολα), την DEUTSCHE BANK (το εργαλείο της Μέρκελ για να εκβιάζει την Ελλάδα), την ROTCHILD BANK και την ROYAL BANK OF CANADA.

Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, παίρνει άδειες για όλα τα σχέδια της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων.
Η εταιρεία σκοπεύει μα ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.

Μέχρι το τέλος του μήνα, η European Goldfieldsαναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπίας στην Ελλάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η εταιρεία έλαβε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια έπειτα από την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι το τέλος Μάιου.

Σύμφωνα με τον Μόργκαν-Γουάιν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης. «Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Η συμφωνία με την καναδική εταιρεία είναι απίστευτα αρνητική και ετεροβαρής για την Ελλάδα, στην οποία θα αφήνονται μόνο… ψήγματα χρυσού από αυτά που θα βγάζει από τα μεταλλεία Κασσάνδρας.
Αλλά γι’ αυτήν την πολύ σκοτεινή ιστορία στην οποία εμπλέκονται και Έλληνες υπουργοί το newsbomb.gr θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις από μεθαύριο (αύριο είναι η απεργία των δημοσιογράφων).

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/poioi-kleboun-to-xruso-tis-elladas

Προσοχή στα παραπλανητικά mail !

Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες να μην δώσουν προσωπικά δεδομένα σε παραπλανητικά email.
Τa mail που στέλνουν οι απατεώνες στους χρήστες λένε ότι έχουν κερδίσει κάποιο χρηματικό έπαθλο από τη Microsoft και ζητούν τα προσωπικά τους δεδομένα. Όπως ανακοίνωσε η Microsoft Ελλάδας στέλνουν επιστολή μέσω mail και αποστολέας φαίνεται η Microsoft με υπογραφή κάποιου στελέχους της.
Στην πραγματικότητα η Microsoft δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα mail που ζητούν προσωπικά στοιχειά των πρόσωπων.


Πηγή:http://www.newsday.gr/article/6709/prosohe-sta-paraplanetika-mail

Το «στιγμιαίο λάθος» ενός βουλευτή

Βουλευτής ζητάει εξέταση DNA για το μωρό της ερωμένης του. Σε γνωστό γενετιστή απευθύνθηκε για εξέταση DNA βουλευτής της ΝΔ για να εξακριβώσει αν το παιδί που έφερε στον κόσμο η πρώην φίλη του είναι δικό του όπως ισχυρίζεται η ίδια. Ο βουλευτής έχει χάσει τον ύπνο του τον τελευταίο καιρό εξαιτίας του απρόσμενου γεγονότος.


Η μητέρα του παιδιού είχε σχέση με το βουλευτή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από τότε που την είχε προσλάβει στο πολιτικό του γραφείο. Η σχέση τους ήταν κρυφή παρόλο που ήταν πολύ δυνατή και ο βουλευτής φαινόταν πολύ ερωτευμένος με την πρώην αγαπημένη του.
Μάλιστα τα λίγα άτομα που ήξεραν για τον παράφορο έρωτά τους πίστευαν ότι αυτή η σχέση τους θα οδηγούσε σε γάμο. Πριν από μερικούς μήνες όμως η νεαρή γραμματέας του φαίνεται να απογοήτευσε τον βουλευτή αφούτην έπιασε σε τρυφερό τετ α τετ με άλλον άνδρα. Εκείνη προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι παρασύρθηκε με μια προηγούμενη σχέση της.


Ο καυγάς όμως ανάμεσα στους δυο τους κατέληξε σε χωρισμό αφού ο βουλευτής δε μπορούσε να δεχθεί τη δικαιολογία της. Η νεαρή παραιτήθηκε από το γραφείο και εξαφανίστηκε από τη ζωή του. Μετά από μερικούς μήνες όμως τον ειδοποίησε ότι επρόκειτο να φέρει στον κόσμο το παιδί του.

Ο βουλευτής σοκαρίστηκε με την είδηση που του έφερε η πρώην φίλη του αλλά δε μπορούσε να αμφισβητήσει ούτε και να δεχτεί ότι αυτό το μωρό θα μπορούσε να είναι δικό του. Έτσι ενώ η πρώην φίλη του γέννησε ένα υγιέστατο μωρό εκείνος της ζήτησε να κάνουν εξέταση DNA. Η νεαρή αν και προσβλήθηκε από την δυσπιστία του πρώην αγαπημένου της παρόλα αυτά δέχτηκε να δουν τον γενετιστή που με την εξέταση του DNA θα λύσει τις απορίες του βουλευτή.


Πηγή:http://www.newsbomb.gr/gossip/story/to-stigmiaio-lathos-enos-bouleuti


«Παράταση Προθεσμίας Πληρωμής Ασφαλιστικών Εισφορών ΟΓΑ»

Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 29.11.2010

Ο ΟΓΑ, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της τελευταίας περιόδου,θα δεχτεί πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης και εντός
του μηνός Δεκεμβρίου 2010, χωρίς καμιά επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή των εισφορών.
Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ (αρ. 1351/26.11.2010), οι
ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις
ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και τη Δευτέρα 20-12-2010.
Μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώνουν μόνο μέσω της Αγροτικής
Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ bank), με την προσκόμιση ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ
(ΚΜΠ 639).
Οι πληρωμές των εργοδοτών-επιχειρήσεων θα γίνονται κανονικά μέσω ΑΤΕ με την
προσκόμιση εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 640).
Για την καταβολή των εισφορών μέσω της ΑΤΕ bank, θα πρέπει να προηγηθεί
συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και τους αρμόδιους Ανταποκριτές ΟΓΑ για
την παραλαβή του ειδικού εντύπου του ΟΓΑ που πρέπει να προσκομίσουν στην ΑΤΕ
bank.

Από τη Διοίκηση του Ο.Γ.Α.


Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Πιερικός Αστήρ Κ. Αγιάννη – Αναγέννηση Κολινδρού 5-3

ΓΑΜΣ Μεθώνη – Ολυμπος Βροντούς 0-3
Ολυμπος Αγίου Σπυρίδωνα – ΑΟ Παραλίας 3-1
Διαγόρας Σεβαστής – Αρης Κοκκινοπλιτών 0-3
Μακεδονικός Ν. Εφέσου – Δόξα Μοσχοχωρίου 2-2
Διόσκουροι Κατερίνης – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 2-1
25η Μαρτίου – Ταύρος Ελάφου 0-0
Πιερικός Αρωνά – Αναγέννηση Σβορώνου 1-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μακεδονικός Ν. Εφέσου 17-7 27
2. 25η Μαρτίου 28-16 26
3. Αρης Κοκκινοπλιτών 27-16 26
4. Πιερικός Αστήρ Κ. Αγιάννη 25-16 26
5. Δόξα Μοσχοχωρίου 20-13 24
6. Ολυμπος Αγίου Σπυρίδωνα 30-15 22
7. Διόσκουροι Κατερίνης 29-27 22
8. Ταύρος Ελάφου 19-16 20
9. Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 21-19 18
10. ΑΟ Παραλίας 11-15 15
11. Αναγέννηση Σβορώνου 15-23 15
12. Ολυμπος Βροντούς 10-15 15
13. Διαγόρας Σεβαστής 21-28 13
14. Πιερικός Αρωνά 12-14 13
15. Αναγέννηση Κολινδρού 20-28 13

Πηγή:http://lefteria.blogspot.com/

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.
Ο Παναθηναϊκός, εκμεταλλευόμενος την μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, ανέβηκε στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς, όσους έχουν και οι «ερυθρόλευκοι».

Στη Τρίτη θέση η Καβάλα, μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου και την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο στη Τούμπα.
Νίκες σωτηρίας πήραν Ξάνθη, Εργοτέλη και Πανσερραϊκό.
Ουραγός η Λάρισα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σούπερ Λίγκα

12η αγωνιστική

Σάββατο 27/11

Εργοτέλης-Λάρισα 2-1

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0


Κυριακή 28/11

Αστέρας Τρίπολης-SKODA Ξάνθη 1-2


Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα 1-1


Νέος Πανιώνιος-Ηρακλής 1-0


Πανσερραϊκός-Άρης 1-0


ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 0-2

Η Βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα
1. Παναθηναϊκός 27
2. Ολυμπιακός 27
3. Καβάλα 19
4. ΑΕΚ 19
5. ΠΑΟΚ 17
6. Άρης 16
7. Ολυμπιακός Βόλου 16
8. Ηρακλής 15
9. Ξάνθη 14
10. Ατρόμητος 14
11. Πανσερραϊκός 14
12. Αστέρας Τρίπολης 14
13. Εργοτέλης 13
14. Κέρκυρα 13
15. Νέος Πανιώνιος 13
16. Λάρισα 11





Σαν σήμερα

ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:19
Δύση Ήλιου: 17:07
Σελήνη 23 ημερών

Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό.
Γιορτάζουν: Φαίδρα, Φαίδρος, Φιλούμενος.


Γεγονoτα

1899: Ο ελβετός επιχειρηματίας Χανς Γκάμπερ ιδρύει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα.

1906: Ιδρύεται η αυτοκινητοβιομηχανία Lancia από τον ραλίστα και μηχανικό Βιτσέντσο Λάντσια.

1963: Οι Beatles κυκλοφορούν την επιτυχία τους «I Want to Hold Your Hand».Οι προπωλήσεις φθάνουν το 1.000.000 .

1964: Στο αίμα πνίγεται ο επίσημος εορτασμός στον Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στον χώρο της εκδήλωσης προκαλεί το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.

1967: Συμφωνία Πιπινέλη - Τσαγλαγιαγκίλ για την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, μετά τα γεγονότα στην Κοφίνου.

1975: Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ονομάζουν τη νέα εταιρία που ίδρυσαν Microsoft (Microcomputer Software).

Γεννησεις
1902: Κάρλο Λέβι, ιταλός συγγραφέας. («O Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι») [θαν. 4/1/1975]

1915: Μπίλι Στρέιχορν, αμερικανός συνθέτης και πιανίστας, συνεργάτης του Ντιουκ Έλινγκτον. («Take the A train») [θαν. 31/5/1967]

1925: Ερνστ Χάπελ, αυστριακός ποδοσφαιριστής και σπουδαίος προπονητής. [θαν. 14/11/1992]

Θανατοι
1851: Εμμανουήλ Ξάνθος, από τους ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας. [γεν. 1772]

1924: Τζιάκομο Πουτσίνι, ιταλός συνθέτης. («Τόσκα») [γεν. 22/11/1858]

2001: Τζορτζ Χάρισον, βρετανός κιθαρίστας των Beatles. [γεν. 25/2/1943]