Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

''ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ'' ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου στις 10:00 μ.μ.''ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ'' ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ''ΣΤΑΒΑΡΑΣ" ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΣΜΑΛΗ,ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΙΣΤΑ,ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.
ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΠΟΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ 20 Ε
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ

Ένα απλό ευχαριστώ

Δεν ξέρω τι με έπιασε ,
Με έπιασε το θεολογικό μου ,
με έπιασε η ανάγκη να μιλήσω στον Θεό για τους εκπροσώπους του ?
δεν ξέρω ....

Όπως και να έχει όμως θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στους 2 παπάδες μας ,
Τον Παπα-Χρήστο και τον Παπά -Παναγιώτη
δεν ξέρω αν θα έρθει μια μέρα που θα πάρω πίσω το ευχαριστώ και το Μπράβο αν δηλαδή έρθει η μέρα που θα "μαιντανοποιηθούν" (δεν λέω περισσότερα) ,
δεν ξέρω αν είναι χειρότερο να άρει την πίστη του προς τον κλήρο ένας Λαϊκός η το αντίθετο (να αφορίσει ένας κληρικός έναν πιστό)

Το μόνο που ξέρω είναι πως οι παπάδες μας -Οι φίλοι μας ,
διάγουν βίο αξιόλογο και σεμνό σε έναν τόπο που βασανίστηκε στον τομέα αυτόν ...
Μπράβο σας ...και σεμνά ....
όχι δείτε εμένα και άλλα τέτοια χαζά Κολινδρινά ...

Σεμνά και ταπεινά
και εμείς είμαστε δίπλα σας ...
και εμείς είμαστε μαζί σας ,
όσο εσείς δεν γίνεστε θέαμα στον θίασο του παραλόγου ,
όσο δεν γουστάρετε την εγώ-προβολή σας
Εμείς είμαστε μαζί σας !!!
Δεν θέλουμε "κούγιες" της Θεολογικής
παπάδες θέλουμε
ανθρώπους θέλουμε ....σεμνούς και ταπεινούς .

Νέα επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη για την οικονομική κρίση

ΠΕΝΤΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο μου θέτουν το ερώτημα: «Πώς θα βγούμε από την κρίση…».

Όπως καταλαβαίνετε, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, πολύπλοκο με πολλές πλευρές φανερές και κρυφές και μια σωστή απάντηση πρέπει να μας οδηγήσει σε μια σειρά ερωτήματα, που θα μας βοηθήσουν να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα, πώς και γιατί έχουμε φτάσει εδώ που βρισκόμαστε και στη συνέχεια με ποιο τρόπο θα βγούμε από το αδιέξοδο και το κυριότερο, πού θα πάμε ή καλλίτερα όχι μόνο πού αλλά και πώς θα μπορέσουμε να πάμε εκεί που πρέπει να πάμε.

Ερώτημα πρώτο:
Έχουμε μήπως συνειδητοποιήσει ότι η σημερινή κρίση αφορά εξ ίσου όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους αυτής της χώρας στον ίδιο βαθμό, αδιάφορο αν ο ένας θίγεται σήμερα περισσότερο από τον άλλο; Δεδομένου ότι αν αυτή η χώρα βουλιάξει, τότε θα πνιγούμε όλοι μαζί. Πλούσιοι και φτωχοί, Αριστεροί και Δεξιοί, Κεντρώοι, αναρχικοί. Με άλλα λόγια έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ένας λαός στον ίδιο χώρο, στην ίδια πατρίδα; Και συνεπώς ότι αν σωθούμε, θα σωθούμε ή όλοι μαζί ή κανένας;

Ερώτημα δεύτερο:
Έχουμε μήπως συνειδητοποιήσει ότι στην ασφυκτική αυτή μοναξιά μας, που την επιτείνει το γεγονός ότι στην ίδια κατάσταση με μας βρίσκονται όλοι οι λαοί του κόσμου και ειδικά της Ευρώπης ο καθένας προσπαθεί με όλα τα μέσα να σωθεί χωρίς να περιμένει βοήθεια από πουθενά; Και όχι μόνο αυτό αλλά ακόμα και οι πιο δυνατοί λαοί εκμεταλλεύονται τους αδύνατους χωρίς οίκτο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αποκλειστικά συμφέροντα. Με άλλα λόγια ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε, μοιάζει με ζούγκλα, που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τους αδύνατους όσο μεγαλώνει η διεθνής κρίση.

Ερώτημα τρίτο:
Έχουμε μήπως συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει σήμερα ούτε ίχνος διεθνούς αλληλεγγύης και επομένως κι εμείς ως ένα ξεχωριστό εθνικό σύνολο δεν έχουμε φίλους, δεδομένου όπως είπαμε, ότι ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του και το μόνο που μπορεί να φέρει τον ένα λαό κοντά στον άλλο είναι αποκλειστικά το αμοιβαίο συμφέρον.
Κι αυτό σημαίνει ότι αν τελικά σωθούμε, τότε θα σωθούμε όλοι μαζί ή κανένας. Χρειάζεται όμως γι’ αυτό να αντιτάξουμε τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες δυνάμεις που διαθέτουμε ως ένας ενιαίος λαός απέναντι στους άλλους που φροντίζουν να συσπειρωθούν ο καθένας γύρω από τον εαυτό του, προκειμένου να αντέξει στην μεγάλη δοκιμασία, στην οποία μας έχει υποβάλει όλους ανεξαιρέτως η διεθνής κρίση.
Με άλλα λόγια για να αντέξουμε, πρέπει να γίνουμε όλοι μαζί ισχυροί σαν μια γροθιά.

Ερώτημα τέταρτο:
Πώς εκδηλώνεται σήμερα η κρίση στη χώρα μας;Ποια έιναι τα αίτια που την προκάλεσαν και που εξακολουθούν να την συντηρούν;
Η δική μου η άποψη είναι ότι επειδή δεν θα συμφωνήσουμε για το ποιος φταίει αλλά αντίθετα αναγκασμένοι να ρίχνουμε τα βάρη ο ένας στον άλλο στην ουσία χάνουμε χρόνο για να μπούμε επί τέλους στον δρόμο που θα μας βγάλει από την κρίση, θα πρότεινα να συμφωνήσουμε ότι εκείνο που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι μονάχα η σημερινή πραγματικότητα.
Πότε, πώς και γιατί φτάσαμε ως εδώ, ας το αφήσουμε στους ιστορικούς του μέλλοντος. Εμείς θα πρέπει να πούμε ότι αυτή είναι η σημερινή κατάσταση, που μας αφορά εξ ίσου όλους. Και από κει και πέρα να την αναλύσουμε, ώστε να είμαστε σε θέση να την αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο και να την αλλάξουμε. Η εικόνα που έχω και που νομίζω ότι μας βοηθά να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, είναι η εικόνα του μαγγανοπήγαδου, όπου συνήθως ένα μουλάρι με παρωπίδες κάνει γύρω-γύρω αμέτρητους κύκλους, προκειμένου να βγει το νερό απ’ το πηγάδι.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που οι Κυβερνήσεις αντί να εξασφαλίσουν στον λαό μας να ζει χάρη σε ένα σύστημα ανάπτυξης στηριγμένο στις δικές του παραγωγικές δυνάμεις καταφύγανε στην εύκολη λύση των δανείων από ξένες δυνάμεις.
Η βασική αιτία γι’ αυτό δεν ήταν μόνο η ανικανότητα αλλά και το σύστημα των πελατειακών σχέσεων που μετέβαλε τον Κρατικό Μηχανισμό σε έναν αληθινό Μινώταυρο, που ζούσε με το αίμα του λαού.
Έτσι μπήκαμε στο εθνικό μαγγανοπήγαδο, δεδομένου ότι τα δάνεια έφεραν τους τόκους και οι τόκοι φόρους που δεν έφταναν να ικανοποιήσουν το Δημόσιο που κατέφευγε σε νέα μεγαλύτερα δάνεια, που μεγάλωναν τους τόκους και αυτοί τους φόρους και αυτοί τα νέα δάνεια και ούτω καθ’ εξής.
Η πραγματική εικόνα λοιπόν είναι αυτή: στη μέση το αδηφάγο Δημόσιο και γύρω-γύρω όλος ο ελληνικός λαός να κάνει χωρίς τέλος φαύλους κύκλους που όμως όσο αύξαιναν οι τόκοι, έπρεπε να βαδίζουν όλο και πιο γρήγορα και στο τέλος να τρέχουν, να λαχανιάζουν και να σωριάζονται από την εξάντληση, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα.
Η δική μου απάντηση στο μαγγανοπήγαδο είναι μία και απλή: Πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτό. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε τρόπους να απαλλαγούμε από το Δημόσιο Χρέος και από κει και πέρα να εξετάσουμε αν γίνεται να ζούμε χωρίς δάνεια στηριγμένοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις.

Ερώτημα πέμπτο:
Είμαστε διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί αυτό το άλμα που θα μας βγάλει από τον φαύλο κύκλο;
Και με ποιο τρόπο θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο σημερινός τρόπος ζωής μας είναι αυτός που μας οδήγησε στη σημερινή κρίση;
Και ότι ακόμα η καταναλωτική υστερία που κυριάρχησε, μας βουλιάζει καθημερινά σε όλο και πιο βαθειά εξάρτηση από τους δανειστές μας, τις ξένες τράπεζες, οι οποίες όταν διαπίστωσαν ότι αυτή η κούρσα του καταναλωτισμού μάς κατέστησε αφερέγγυους, δεδομένου ότι παραμελήσαμε την ανάπτυξη της χώρας, δηλαδή την φτωχύναμε όπως τελικά φτωχύναμε τους εαυτούς μας σε σημείο που να καταντήσουμε περίγελως στα μάτια όλου του κόσμου, τότε και γι’ αυτό τον λόγο έκλεισαν την στρόφιγγα των δανείων, με αποτέλεσμα να καταφύγουμε στην Τρόϊκα και στο Μνημόνιο, που μας βάζει και πάλι στο μαγγανοπήγαδο Τρόϊκα-Δάνεια-Φόροι Δάνεια-Τόκοι-Φόροι, ενώ συγχρόνως για να μας κάνει να τρέχουμε γύρω-γύρω πιο γρήγορα, χρησιμοποιεί μαστίγιο.
Φτάσαμε δηλαδή στην απόλυτη εθνική ντροπή.
Πρέπει λοιπόν να αλλάξει σε εθνικό επίπεδο η νοοτροπία μας.
Το να ζούμε πάνω απ’ τις δυνάμεις μας, να καταναλώνουμε περισσότερο από όσα παράγουμε, αυτή η τακτική δεν πάει άλλο. Δεν οδηγεί πουθενά. Ή μάλλον μας οδηγεί σταθερά σε μεγαλύτερη εθνική και επομένως ατομική εξάρτηση και τελικά γενικευμένη πτώχευση, παρακμή, δυστυχία, ντροπή.
Κι εδώ στο σημείο αυτό νομίζω ότι ο λαός μας περιμένει να ακούσει μια υπεύθυνη και απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση για το τι μπορεί και πρέπει να γίνει, ώστε να μεταβληθούμε σε λαό αυτάρκη, αυτοδύναμο, ανεξάρτητο, που να στηρίζεται τις δικές του αποκλειστικά ικανότητες και δυνάμεις, που θα τον βοηθήσουν να αντλεί τον πλούτο που χρειάζεται για να ζήσει από τη δική του χώρα, τα εδάφη, τις θάλασσες, την ικανότητα και την εργατικότητά του.
Μας φτάνουν όλα αυτά για να ζήσουμε; Έχουμε τις υποκειμενικές δυνατότητες, ώστε να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις χωρίς δάνεια και δίχως να απλώνουμε το χέρι ζητώντας ελεημοσύνη από τους άλλους; Είμαστε σε θέση να γίνουμε ουσιαστικά ανεξάρτητοι; Και το κυριότερο: Μπορούμε να αποφασίσουμε να ζούμε διαφορετικά απ’ ό,τι συμβαίνει στις τελευταίες δεκαετίες, από τότε που ενέσκηψε το πάθος του καταναλωτισμού;
Στο σημείο αυτό ο λαός μας, για να πεισθεί, περιμένει τεκμηριωμένες όπως είπα και πριν απαντήσεις, που όλες μαζί θα αποτελέσουν ένα νέο Όραμα για το μέλλον, μια νέα γενικευμένη πατριωτική ιδεολογία, που να στηρίζεται τόσο στις υλικοτεχνικές δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας όσο και στην ιστορική μας παράδοση, δηλαδή στις ηθικές και πολιτιστικές αξίες που θα πρέπει να αντιτάξουμε στο κυρίαρχο πνεύμα του ευδαιμονισμού που στηρίζεται σε ένα τρόπο ζωής ξένο προς τον ελληνικό χαρακτήρα και που εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά μονοπώλια στην προσπάθειά τους να τοποθετήσουν την ολοένα αυξανόμενη παραγωγή καταναλωτικών αγαθών, αποκλειστικά υλικών, που όπως τα παραισθησιογόνα δημιουργούν μια προσωρινή ψευδαίσθηση ευτυχίας, που τώρα ξέρουμε καλά πού μας οδηγεί.
Το κύριο ζητούμενο δηλαδή, η ευτυχία του λαού, η πραγματική ευτυχία και όχι η πλασματική και εφήμερη, στηρίζεται στα αισθήματα που γεννά μέσα στον καθένα μας η συνειδητοποίηση ότι αγαπάμε έμπρακτα τη χώρα που μας έλαχε να ζούμε, την μοναδική πατρίδα, που σημαίνει ότι ζούμε και προκόβουμε στηριγμένοι στις ίδιες μας δυνάμεις και προσπάθειες και μαζί με όσους ζουν κάτω από τον ίδιο ουρανό, χτίζουμε καθημερινά τη δική μας ζωή, που είναι σύμφωνη με τον χαρακτήρα μας, τις συνήθειές μας και τις πατροπαράδοτες παραδόσεις μας.
Έτσι κατ’ εικόνα και ομοίωση του λαού μας πρέπει να επιλεγούν εξ αρχής οι νέοι θεσμοί, που θα βοηθήσουν την κοινωνία να πηγαίνει μπροστά στηριγμένη στο δίκαιο, την αλληλεγγύη και την αληθινή αγάπη στην πατρίδα και τον λαό.

Αθήνα, 15.Χ.2010

Μίκης Θεοδωράκης

Εκτιμήσεις ΕΛΓΑ για καλλιέργειες στον Κολινδρό

Στο Δήμο Κολινδρού υπάρχουν καταστάσεις με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη περιοχή μας προς το τέλος Μαΐου σε δένδρα και άλλες καλλιέργειες.
Επίσης έχουν βγει κάποια αποτελέσματα εκτιμήσεων από ανεμοθύελλα για καλλιέργειες καπνών.
Λίγα όμως.

O Λαγδάρης στον Κολινδρό...

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Με συνολικό σχεδιασμό θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας»

Το Δήμαρχο Κολινδρού Θωμά Σολοποτιά επισκέφθηκε, το πρωί της Τετάρτης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το σημερινό δήμο Κολινδρού.
Ο κ. Σολοποτιάς ενημέρωσε τον κ. Λαγδάρη σε ποια φάση βρίσκεται η δημιουργία του Πολυδιάστατου πολιτιστικού αρχαιολογικού χώρου στον οικισμό των Παλιαμπελών, το οποίο είναι ένα έργο ώριμο προς ένταξη για χρηματοδότηση, όπως για την Αποχέτευση λυμάτων του Τ. Δ. Λιβαδίου και για διάφορα άλλα έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία της περιοχής.
Ακόμη, ο κ. Σολοποτιάς, αναφέρθηκε και σε διάφορα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του Κολινδρού όπως η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής «Βούθνικα» με τη δημιουργία τεχνητού υγροβιότοπου – παιδότοπων και διαδρομών, η δημιουργία Βυζαντινού Μουσείου, η αναστύλωση του Επισκοπείου Κίτρους και διάφορα άλλα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή.

Βαγγέλης Λαγδάρης: "Θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας"

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σολοποτιά για την αναλυτική ενημέρωση, σημείωσε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η περιοχή του Κολινδρού, όπως και όλος ο νέος «Καλλικρατικός» δήμος. «Με ιεράρχηση των αναγκών, με έγκαιρο προγραμματισμό και συνολικό σχεδιασμό θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας», δήλωσε ο κ. Λαγδάρης, μετά τη συνάντηση.


Πηγή: http://politispierias.blogspot.com/2010/10/blog-post_2186.html#more

Στο ΣτΕ ο «Καλλικράτης»

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την προεδρία του Π. Πικραμμένου και με την συμμετοχή πέντε αντιπροέδρων, συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις δεκάδων Δήμων και Κοινοτήτων που ζητούν να κριθεί αντίθετος στις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο «Καλλικράτης» (νόμος 3852/2010) με τον οποίο συνενώθηκαν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την χώρα. Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας Ν. Μαρκουλάκης και Παναγιώτα Καρλή πρότειναν να απορριφθούν οι αιτήσεις των Δήμων.

Οι δύο σύμβουλοι Επικρατείας ανέφεραν ότι «δεν αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος νόμος με τον οποίο προβλέπεται η κατάργηση, ακόμη και σε ευρύτατη έκταση, πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνένωση ή συγχώνευσή τους σε ενιαίους (μεγαλύτερους) οργανισμούς και η ανάθεση στους οργανισμούς αυτούς της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων των καταργούμενων Δήμων και Κοινοτήτων βάσει τοπικών δεδομένων και κριτηρίων, τα οποία συναρτώνται κατ’ αρχήν με τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες των οικείων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος».

Οι συνενώσεις των Δήμων, κατά τους συμβούλους Επικρατείας, έγιναν με βάση δέσμη κριτηρίων που αντιστοιχούν στα κριτήρια του άρθρου 101 του Συντάγματος, αλλά και με βάση επιπλέον ειδικών κριτηρίων που εφαρμόστηκαν στο σύνολο των συνενώσεων σε όλη τη χώρα.

Αναφορικά με τις συνενώσεις των ορεινών Δήμων, που κατά κανόνα έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι δύο δικαστές ανέφεραν ότι δεν απαιτείται ειδική αιτιολόγηση της επιλογής του νομοθέτη σε σχέση με κάθε συνένωση των ΟΤΑ.

Οι συνήγοροι των Δήμων ανέφεραν ότι σε αντίθεση με τις συνταγματικές επιταγές δεν τηρήθηκαν τα γεωοικονομικά κριτήρια στις συνενώσεις των Δήμων. Ορεινές, ημιορεινές και αστικές περιοχές συνενώθηκαν σε έναν Δήμο (όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν έγινε στο Νομό Γρεβενών) χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν τα κοινωνικά και τοπικά κριτήρια της κάθε περιοχής που συνενώνεται.
Ακόμη, οι νομικοί παραστάτες των Δήμων ανέφεραν την αντισυνταγματικότητα των συνενώσεων και ειδικά των ορεινών περιοχών καθώς δεν υπάρχουν τα κριτήρια που επιβάλλει ο συνταγματικός χάρτης της χώρας.
Ο δικηγόρος του Δημοσίου ανέφερε ότι σε περίπτωση κατά την οποία το ΣτΕ αποφασίσει αντίθετα από την θέση των δύο εισηγητών αυτό θα έχει ως συνέπεια την ακύρωση των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου, ανεξάρτητα αν η δικαστική απόφαση εκδοθεί προ ή μετά τις δημοτικές εκλογές.


Επίσης, είπε ότι πριν την υλοποίηση του Καλλικράτη ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε όλους τους νομούς της χώρας. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε και δύο φορές τον ίδιο νομό.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι οι συνενώσεις έγιναν χωρίς να διασπάται η εδαφική συνέχεια των ΟΤΑ, ενώ δεν έκρυψε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι συνενώσεις έγιναν για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

UEFA Champions League 20/10/2010 internet live tv

21:45 Champions League Simulcast 20:40 CET
http://atdhe.net/26115/watch-champions-league-simulcast

21:45 Barcelona vs Kopenhagen 20:45 CET
http://atdhe.net/26112/watch-barcelona-vs-kopenhagen

21:45 Fc Twente vs Werder Bremen 20:45 CET
http://atdhe.net/26109/watch-fc-twente-vs-werder-bremen

21:45 Inter Milan vs Tottenham 20:45 CET
http://atdhe.net/26110/watch-inter-milan-vs-tottenham

21:45 Lyon vs Benfica 20:45 CET
http://atdhe.net/26107/watch-lyon-vs-benfica

21:45 Manchester United vs Bursaspor 20:45 CET
http://atdhe.net/26111/watch-manchester-united-vs-bursaspor

21:45 Panathinaikos vs Rubin Kazan 20:45 CET
http://atdhe.net/26113/watch-panathinaikos-vs-rubin-kazan

21:45 Rangers vs Valencia 20:45 CET
http://atdhe.net/26108/watch-rangers-vs-valencia

21:45 Schalke 04 vs Hapoel Tel Aviv

http://atdhe.net/26114/watch-schalke-04-vs-hapoel-tel-aviv


Οι αγώνες σήμερα έχουν έντονο Ελληνικό ενδιαφέρον μιας και αγωνίζεται ο ΠΑΟ (ΝΕΤ 21:45),αλλά και οι Παπαδόπουλος Κυριάκος,Πλιάτσικας στη Σάλκε04.
Το πρώτο λινκ δείχνει στιγμιότυπα από όλα τα ματς και δε δείχνει ολόκληρο έναν αγώνα όπως τα άλλα.
Δε ξέρω αν κολλούσαν χθες οι μεταδόσεις σε σας,αλλά κάντε ένα F5 αν έχετε προβλήματα.
Επίσης μπορείτε να αναζητάτε κι άλλα λινκ από άλλους αναμεταδόσεις ψάχνοντας μόνοι σας στη google.

Ποιοι προσέφυγαν στο ΣτΕ?

Για χθες ήταν να εκδικαστούν οι υποθέσεις των προσφυγών κατά του Καλλικράτη.
Δεν βρίσκω πουθενά τι έγινε κι αν έγινε η δίκη.
Διαβάστε όμως να ξέρετε ποιοι Δήμοι και κοινότητες κατέθεσαν προσφυγές,απλώς για να γνωρίζουμε.

Ο Καλλικράτης συζητείται εξ’αναβολής την Τρίτη 19.10.2010
Το έκθεμα εκείνης της ημέρας βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΣτΕ, διότι δεν είναι μόνο ένας Δήμος, αλλά δεκάδες Δήμοι/Κοινότητες & επειδή σε όλες τις υποθέσεις της ημέρας είναι η ίδια Βοηθός Εισηγητή & όλες έχουν αριθμό κατάθεσης 2010, προφανώς, ότι είναι όλες για το ίδιο θέμα .
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κ.λπ.
Αιτών : ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΒΔΕΛΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Αιτών : ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΜΙΞΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κ.λπ. (3)
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ.λπ. (6)
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ κ.λπ. (2)
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΣΟΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.λπ. (19)
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΦΕΙΡΑΣ ΗΛΕΙΑΣ κ.λπ. (4)
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ κ.λπ. (5)
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ κ.λπ. (8)
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΙΑΚΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
Αιτών : ΔΗΜΟΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ κ.λπ. (4)
Αιτών : ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ


Τα παραπάνω στοιχεία τα πήρα από http://filologos10.wordpress.com/2010/10/16/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5/

Κάντε ότι νομίζετε...

Μας αρέσει πολύ να βοηθάμε, όταν μπορούμε και ξέρουμε.
Και θέλουμε να ζητάτε βοήθεια από εμάς,αν νομίζετε ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε.
Κι αφού κάποιοι ψάχνετε τρόπους για να μας κάνετε μήνυση,μη διστάσετε να ζητήστε βοήθεια για να σας βρούμε δικηγόρους,αν δε μπορείτε.
Να σας δώσουμε και ότι στοιχεία θέλετε για να σχηματιστεί μια κατηγορία της προκοπής εις βάρος μας.
Το πολύ πολύ να μας κλείσετε το μπλογκ και να ανοίξουμε άλλα μετά...
Το λιγότερο κακό δηλαδή που θα μπορούσε να πάθει κάποιος Κολινδρινός,αφού το μεγαλύτερο το έχει πάθει ήδη από εκεί που δε το περίμενε...

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Τέσσερις είναι οι υποψήφιοι για το δήμο Πύδνας - Κολινδρού.

"Ολοι... αισιόδοξοι στην Πιερία"
Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ


Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το... βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Πολύζος, υπό την έννοια ότι υπήρξε πεντέμισι χρόνια δήμαρχος και έντεκα χρόνια βουλευτής. «Στις 7 Νοεμβρίου καλούμαστε να δώσουμε λύση στα πολλά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Η λύση των προβλημάτων αυτών αναμφισβήτητα είναι συνάρτηση πολλών γεγονότων: διάλογος, εντιμότητα, ειλικρίνεια, σωστός προγραμματισμός, εμπειρία, και προπαντός σκληρή δουλειά και γνώση προβλημάτων», σημειώνει ο κ. Πολύζος.

Ο ανεξάρτητος Βαγγέλης Λαγδάρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Πορεία», προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. «Η πρόκληση για όλους μας που έχουμε τη φιλοδοξία να αναλάβουμε τις τύχες του τόπου μας, να διαμορφώσουμε τον ορίζοντα και τις προοπτικές του και να τον καταστήσουμε πρότυπο ανανέωσης και προκοπής, είναι μεγάλη και οι ευθύνες βαριές. Στόχος μας η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Επωμιζόμαστε το χρέος αυτό, γιατί έχουμε τη γνώση, τη θέληση και την τόλμη να υπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας και να προωθήσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισης της περιοχής μας», αναφέρει ο κ. Λαγδάρης.

Ο ταξιτζής Κώστας Δανιηλίδης είναι ο υποψήφιος του ΚΚΕ στο δήμο Πύδνας - Κολινδρού. «Ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη καταλήξει μαζί με τους συμμάχους της, ΕΕ και ΔΝΤ, για το επόμενο ακόμη χειρότερο μνημόνιο, που η ΝΔ το γνωρίζει και συμφωνεί, προετοιμάζει το έδαφος κατασκευάζοντας δικαιολογίες. Τα περί παράτασης της αποπληρωμής που σχεδιάζονται, αυτόν το σκοπό υπηρετούν. Για να γλιτώσει ο λαός τη χρεοκοπία στην οποία τον οδηγούν, πρέπει να τους βάλει φρένο με την πάλη και την ψήφο του, αποδυναμώνοντας το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα αναχώματά τους, ψηφίζοντας τώρα Λαϊκή Συσπείρωση», υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης.

Ο ανεξάρτητος Ευγένιος Παπαδόπουλος, γνωστός στην Πιερία με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Ολύμπιος», καθώς είναι δημοσιογράφος - συγγραφέας, είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Βόρεια Πιερία γνώση - θάρρος - αξιοπιστία». «Εμπλέκομαι για πρώτη φορά στην πολιτική ως ανεξάρτητος και φιλοδοξώ να συγκρουστώ ''κατά μέτωπο'' με το παλιό και το σάπιο! Επειδή μια ζωή τα ''έργα'' τους είναι μόνο... στα λόγια τους! Επειδή η Βόρεια Πιερία είναι αρχαιόθεν χώρος εκλεκτός! Χρωστάμε στον τόπο μας και στα παιδιά μας ένα αξιότερο αύριο», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σλογιούνταν όλτ`ν μέρα

«Τελικά το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια αποτελεί μια σύγχρονη μορφή τρομοκρατίας με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου μέσα από το χαζοκούτι».

Σωκράτης Γκιόλιας

Πενταροδεκάρες

Ποιος τις θυμάται; Θυμάστε την αξία τους; Με μια δεκάρα αγοράζαμε μια καραμέλα ή μια Φλόκα. Στη Θεσσαλονίκη του '70 τέσσερις εικοσάρες (80 λεπτά) το φοιτητικό εισιτήριο στο αστικό λεωφορείο, ίδια τιμή ένα μπουκάλι γάλα. Όποιος παλιός επισκέπτης θυμάται κάτι, ας μας γράψει.

Η συλλεκτική αξία τους σημερα είναι:
πεντάρες 15€, δεκάρες 20€, εικοσάρες 25€.
Περισσότερα δείτε εδώ

ΥΓ. Η ανάρτηση προέκυψε από μια ερώτηση του σχολιαστή Σκασμένου (κλικ εδώ)

Η απάντηση του Δ.Σ του Δήμου Μεθώνης

Το Δ.Σ. του Δήμου Μεθώνης συνεδρίασε κι απάντησε στη καταγγελία της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δήμου Πύδνας- Κολινδρού.
Διαβάστε το παρακάτω:

Απόφαση Δ.Σ του Δήμου Μεθώνης σε απάντηση της καταγγελίας "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δήμου Πύδνας- Κολινδρού

Το Δ.Σ του Δήμου Μεθώνης αποφάσισε ομόφωνα ότι οι υποψήφιοι συνδυασμοί θα προβάλλονται σε συγκεκριμένο χώρο και όσοι από τους υποψήφιους συνδυασμούς αναρτούν πινακίδες η αφίσες εκτός των συγκεκριμένων χώρων ο Δήμος Μεθώνης έχει δικαίωμα να τις κατεβάζει.
Δεν πρόκειται για κανένα συγκεκριμένο σχέδιο η υπονόμευση από τον Δήμαρχο Μεθώνης κ. Αβραμίδη Κώστα, είναι φαντασίες και όνειρα δικά σας.
Τέλος ο Δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε ως ανεξάρτητος, φαίνεται ότι η μνήμη σας ξεχνάει πολύ εύκολα.
Λάγιος Απόστολος
Γραφείο Τύπου Δήμου Μεθώνης



Πηγή: http://lefteria.blogspot.com/2010/10/blog-post_109.html
====================================================

Διαπιστώνω ότι και σε όμορο ιστορικό,φιλικό μας Δήμο και προσεχώς συνδημότες μας,να υπάρχουν προβλήματα διαφορετικής υφής,αλλά με κοινό παρανομαστή.
Τις Καλλικρατικές εκλογές!!!
Πώς θα κάνουμε χωριό όλοι μαζί,δε μπορώ να το διακρίνω στο άμεσο μέλλον.
Εδώ δε μπορούμε να λύσουμε τα του οίκου μας μεταξύ μας οι λιγότεροι,θα τα βρούμε σε ευρύτερη κλίμακα?
Απίθανο μου φαίνεται....
Αν και στη τελική δε μας χωρίζει κάτι,
αλλά άντε πείσε μας Καλλικράτη για τις αγνές προθέσεις σου...
Στο χέρι σου είναι, όταν φυσικά θα κατασταλάξεις στην ουσία του εγχειρήματος,αλλά με τέτοιες μεθόδους από πλευράς κυβερνήσεων,πολύ χλωμό το κόβω...
Προβλέπω οσονούπω πολλές φασαρίες κι αναταραχές γενικότερα στην Ελλάδα μας,με αφορμή το νέο χωροταξικό και βασική αιτία τα καθόλου καλά οικονομικά μας και τις άδειες τσέπες μας...
Η πείνα κι ο εξευτελισμός θα ξεσηκώσει πολύ κόσμο από τους καναπέδες τους,έστω και την ύστατη ώρα...
Μόνο να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα... και καταλύσουμε την έννοια της δημοκρατίας μας.
Ψυχραιμία παιδιά...


Ένας μήνας λειτουργίας του μπλογκ μας...

Πάρα πολύ κίνηση στο μπλογκ αυτές τις δύο μέρες,από όλο τον κόσμο και με διαφορετικές παραπομπές ή αναζητήσεις.
Πρέπει και διανύουμε τις καλύτερες μέρες από την αρχή της δημιουργίας του.
Είχαμε χθες πια, 19/10/2010 ρεκόρ προβολών σελίδων από όσο κοίταξα πριν λίγο,ακριβώς στον ένα μήνα λειτουργίας του μπλογκ μας.

Το πρωί θα δω και τους επισκέπτες της ημέρας που από τη πείρα μου πιστεύω ότι θα είναι και πάλι κοντά στους 2000 ίσως και 2100 με 2200,ως είθισται τις τελευταίες μέρες.
Πιο κάτω πολύ δύσκολα.
Μια χαρούλα τα πάμε πιστεύω κι ανεβαίνουμε.
Μας αναγνώρισαν και κάποια μπλογκ πολύ μεγαλύτερης επισκεψιμότητας από το δικό μας κι αυτό είναι μία ακόμη επιβράβευση και δικαίωση για όλους και τους κόπους μας.
Αυτή θα είναι και η ανταμοιβή μας εξάλλου...
Μετά από ένα μήνα λειτουργίας και κοντά στους 17300 μοναδικούς επισκέπτες,ελπίζεις σε ανάλογη και καλύτερη συνέχεια.
Οι επισκέπτες κατά 90% δεν είναι κάτοικοι του οικισμού του Κολινδρού,αφού όπως λέει η παροιμία "ουδείς καλός στο τόπο του".
Δε πειράζει όμως αυτό.
Θα διορθωθεί και θα αλλάξει πολύ σύντομα αυτή η αναλογία.
Όλα γίνονται σ' αυτή τη ζωή... με καλή,με πολύ και σκληρή δουλειά.
Μας πιστεύουν εκτός Κολινδρού(Κολινδρινοί και μη), δε μας διαβάλουν όπως κάποιοι συγχωριανοί μας (συνεχώς και εσκεμμένα) κι αυτό μας τιμάει ιδιαίτερα και μας κάνει χααρούμενους, επειδή βρίσκουμε μεγάλη ανταπόκριση.
Τουλάχιστον κατάλαβα πολύ καλά ότι αξίζει να παλεύεις γι' αυτούς,να τα δίνεις όλα και αυτό κρατάω προς το παρόν από την όλη πολύ μεγάλη μας προσπάθεια.
Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που συμμετέχουν ανιδιοτελώς στο μπλογκ και καταφέρνουμε να φτάσουμε και να κάνουμε γνωστό το όνομα Κολινδρός στα πέρατα του κόσμου.
Προς το παρόν αυτό μόνο μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο που αγαπάμε και πονάμε.
Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα,αλλά βλέπετε είμαστε ερασιτέχνες και "μπαξέδες",χωρίς μεγάλη πείρα στο διαδίκτυο και μικρές ακόμη δυνατότητες.
Συγχωρέστε μας.
Μαζί με σας μαθαίνουμε κι εμείς...
Κάνουμε λάθη,κάνουμε όμως και σωστά πράγματα,που πιστεύω ότι κάποια στιγμή με μεγαλύτερη προσπάθεια,επιμονή και υπομονή θα μας βγει και θα ρολάρουμε καλύτερα.
Τέλος να υπενθυμίσω σε όλους μας ότι κανένας δε κάθεται με το ζόρι εδώ και σε κανέναν δε μπήκε το μαχαίρι στο λαιμό για να δουλέψει με το στανιό.
Όποιος θέλει είναι ελεύθερος, να αποχωρήσει ή να προσέλθει.
Όλα δεκτά και στο χέρι του.
Στο χέρι των διαχειριστών είναι η καρατόμηση κάποιων κακώς κειμένων αν χρειαστεί.
Επίσης σε κανέναν δεν επιβλήθηκε καμιά είδους απειλή.
Μόνο κάποιες απαραίτητες συστάσεις.
Όλα είναι δημοκρατικότατα κι ελεύθερα κατά τη ταπεινή μας γνώμη.
Ακόμη και τα σχόλια είναι τώρα πιο ελεύθερα από πριν,επειδή δε θα μπαίνει ο κάθε ανώνυμος και θα προσβάλλει τον συν σχολιαστή του ή τον συντάκτη του μπλογκ και θα τον αναγκάζει σε φυγή,όντας πικραμένος και ενοχλημένος.
Κάτι που πείραξε αρκετούς φίλους μας και πολύ σωστά παραπονέθηκαν για την ασυλία που τους παρέχονταν από εμάς τους ίδιους.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.
Γι' αυτό αναγκαστήκαμε να προστατέψουμε,τους επισκέπτες και το μπλογκ,μ' αυτόν τον τρόπο.
Στο μέλλον ίσως βρούμε κάτι άλλο.
Πιο απλό και αποδοτικό.

Υ.Γ.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα συγχωριανοί μας, ικανοί στο γράψιμο και με θέληση να προσφέρουν,που θα μπορούσαν να βοηθήσουν κι αυτοί.
Ανιδιοτελώς πάντα.
Τους καλώ λοιπόν να κάνουν την αρχή και θα τους βοηθάμε σε ότι κι αν χρειαστεί για να σταθούν μόνοι στα πόδια τους.
Ας το δοκιμάσουν και δε θα χάσουν...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο σύλλογος αιμοδοτών και δωρητών σώματος "Κολινδρού Άγιος Δημήτριος" ανακοινώνει:

ΑΠΟΥΡΩ

Συγνώμη που κλέβω τον τίτλο ''VAD'' αλλά έχω κάποιες απορίες

1.το νόμο του ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ'' τον διάβασαν όλοι οι υποψήφιοι?(δε λέω για τι σένα που τον διάβασες γι τσ αλνοί λιέω)

2.όσοι τον διάβασαν τον κατάλαβαν?(δεν εξερούντε οι δημάρχοι!! απ όλες τσ κατεφθήνσεις)

3.τελικά ο ''κολινδρινός καλλιτέχνης'' θα έχει καθαρό νερό?( γινκεί του παζάρι?)

4.ο καλλιτέχνης από τα αλώνια λέγετε ''αλωνιστής καλλιτέχνης''??

5. ο ''αλωνιστής καλλιτέχνης έχει καθαρό νερό'' ή κι αυτός πουλάει ψήφους?

6. το ''μπουκατσέλας'' πως μεταφράζετε στα αιγινιώτικα?

7. το Αιγίνιο έχει ''κολινδρινούς καλλιτέχνες''?

8. ο Σολοποτιάς τελικά θα ψηφίσει?

9. αν ναι ποιόν?

10.αν όχι γιατί?(αφού η πόλις εάλω)

11.όταν στον Κολινδρό βρέχει τα νερά πηγαίνουν ''σια κάτ'' όταν βρέχει στο Αιγίνιο που πηγαίνουν?

12.υπάρχει περίπτωση κάποιος από το Αιγίνιο που έρχεται στον κολινδρό να πει ''παένω σια πάν''?

13.ότι ζητήσεις προεκλογικά από υποψήφιο λέει ''ναι'' ,δηλαδή άμα πω να είνι ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής μπορούν να το κάνουν?

σταματώ στου γουρσούζικο ''13'' αλλά μπορει να επανέλθω