Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αθώος έμεινε στη φυλακή 30 χρόνια!

Από την πρώτη μέρα της σύλληψής του, ο Κορνίλιους Ντιπρί κραύγαζε για την αθωότητά του, χωρίς ανταπόκριση.Τριάντα χρόνια μετά, οι αρχές έκριναν αθώο τον άτυχο άντρα που πέρασε τη μισή του ζωή πίσω από τα σίδερα της φυλακής για εγκλήματα που ποτέ του δεν διέπραξε.

Μια απλή εξέταση DNA, όμως, τον έβγαλε τελικά από το κελί του.

Ο Κορνίλιος Ντιπρί ποτέ του δεν βίασε και ποτέ του δεν έκλεψε αλλά πλήρωσε για τις ειδεχθείς πράξεις κάποιου άλλου.

Θα μπορούσε να είχε περάσει πολύ λιγότερα χρόνια στην φυλακή αν απλά παραδεχόταν την ένοχη του, όμως ο Κορνίλιος δεν θα μπορούσε ποτέ να πει ψέματα.

«Πρέπει να μένεις πιστός στην αλήθεια σου», είπε ο Ντιπρί λίγα λεπτά αφότου το δικαστήριο του Ντάλας τον έκρινε αθώο.

Ο 51χρονος σήμερα Κορνίλιος Ντιπρί, είχε καταδικαστεί σε 75 χρόνια φυλάκιση το 1980 για ένοπλη ληστεία και βιασμό στο Ντάλας.
http://www.protothema.gr

Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής της superleague 5/01/2011

ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-0

A.E.K. - ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0
ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 2-0
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.1-1

Γιατρός θήλασε 20χρονη ασθενή για να κάνει διάγνωση!

Σε πρόστιμο 1.200 ευρώ για ηθική βλάβη καταδικάστηκε ένας Φινλανδός γιατρός, ο οποίος αποφάσισε να θηλάσει το στήθος μιας 20χρονης ασθενούς του για να της κάνει… διάγνωση!

Η νεαρή κοπέλα είχε πάει στο νοσοκομείο το 2007 για μία μαστογραφία υπερήχων και είχε τονίσει στον γιατρό πως ένα υγρό είχε τρέξει από τις θηλές της.

Ο γιατρός όμως, σκέφτηκε, όπως είπε στην απολογία του, να χρησιμοποιήσει τον πατροπαράδοτο πρακτικό τρόπο του θηλασμού για να εξάγει διάγνωση για κάποια πιθανή ασθένεια αφού όπως εξήγησε, ήθελε να διαπιστώσει το ποιόν της γεύσης του υγρού αυτού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον γιατρό για ηθική βλάβη και για τόκους, ενώ του επεβλήθη να της πληρώσει και πρόστιμο για «σεξουαλικού περιεχομένου πράξη».

Το θύμα αξίωνε από τον γιατρό 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη και τόκους. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξέτασε αυτήν την αξίωση «διότι πρόκειται για μεμονωμένη πράξη στρεφόμενης κατά ενηλίκου», τονίζεται στην απόφαση

Δύο προηγούμενες αποφάσεις σε χαμηλότερο βαθμό είχαν κρίνει πως ο ρηξικέλευθος στις μεθόδους του γιατρός δεν είχε παραβιάσει κάποιον νόμο.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Γερμανική Βιομηχανία Τροφίμων

Διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Γερμανική Βιομηχανία Τροφίμων σκιάζοντας την «τέλεια» εικόνα της.
Καθόλου καλό «ποδαρικό» δεν έκανε ο καινούργιος χρόνος στην Γερμανική Βιομηχανία Τροφίμων: Ένα διατροφικό σκάνδαλο που εντοπίστηκε από τις Γερμανικές αρχές τις τελευταίες μέρες του περασμένου χρόνου, ξέσπασε τις πρώτες μέρες του 2011 δημιουργώντας πανικό και υστερία στους Γερμανούς καταναλωτές – και όχι μόνο, αφού Γερμανικά τρόφιμα εξάγονται και σε πολλές άλλες χώρες.


Η υπόθεση ξεκίνησε όταν οι ελεγκτικές αρχές της Γερμανίας επιβεβίωσαν πριν από λίγες εβδομάδες την ύπαρξη διοξίνης (τοξική χημική ουσία, που έχει συνδεθεί με τον καρκίνο) μέχρι και σε τετραπλάσια ποσοστά από τα ανώτατα επιτρεπόμενα σε αυγά και κοτόπουλα δύο αγροκτημάτων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Η ύπαρξη των υψηλών αυτών ποσοστών διοξίνης οδήγησε τις Γερμανικές αρχές στο συμπέρασμα πως ....

τα φυτικά έλαια που χρησιμοποιήθηκαν κατά την προετοιμασία των ζωοτροφών, αναμείχτηκαν με βιομηχανικά πετρέλαια. Στο ένα από τα αγροκτήματα αυτά σφαγιάστηκαν 8000 κοτόπουλα που έφαγαν μολυσμένη τροφή και υπολογίζεται ότι 120.000 περίπου μολυσμένα αβγά έφτασαν μέχρι τα ράφια των καταστημάτων αλλά, σύμφωνα με τις αρμόδιες Γερμανικές κτηνιατρικές υπηρεσίες, πολλές χιλιάδες από αυτά είτε επιστρέφονται είτε έχουν ήδη επιστραφεί.



Μετά το κρούσμα που εμφανίστηκε στα δύο αγροκτήματα οι υγειονομικές αρχές της Ρηνανίας Βεστφαλίας και της Κάτω Σαξονίας ξεκίνησαν έρευνα σε 34 ακόμα αγροκτήματα και όταν διαπίστωσαν και σε αυτά υψηλά επίπεδα διοξίνης σε αυγά και ζωοτροφές, έσπευσαν να διατάξουν το άμεσο κλείσιμο χιλίων περίπου αγροκτημάτων (από τα 50.000 αγροκτήματα που υπάρχουν μόνο στην Σαξονία) στα οποία εκτρέφονται κοτόπουλα, χοίροι και γαλοπούλες μέχρι να ολοκληρωθούν οι ειδικές εξετάσεις που ήδη διεξάγονται. Η υπόθεση όμως φαίνεται πως δεν περιορίζεται μόνο στα κρατίδια αυτά, αλλά επεκτείνεται σε ολόκληρη την Γερμανία.



Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δύο Γερμανικές εταιρίες φαίνονται αναμεμειγμένες στο διατροφικό σκάνδαλο: Η εταιρία Harles & Jentzsch, παραγωγός ζωοτροφών στο Uetersen, η οποία ανακοίνωσε πως αγόρασε το μολυσμένο λίπος από την εταιρία βιοκαυσίμων Petrotech AG που λειτουργεί στην Ολλανδία και η οποία με την σειρά της μόλις ανακοίνωσε ότι στις ενδείξεις του προϊόντος της αναγράφεται ρητά πως προορίζεται για μηχανική χρήση! Άλλωστε η Petrotech AG (ιδρύθηκε το 1995) θεωρείται κορυφαία στον τομέα των επεξεργασμένων και καθαρισμένων πετρελαιοειδών.



Η Harles & Jentzsch πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κρατιδίου της Ρηνανίας Βετσφαλίας, ενημέρωσε έγκαιρα τις αρχές πως σε έλεγχο ρουτίνας διαπίστωσε τα υψηλά ποσοστά διοξίνης και «έσπευσε να ενημερώσει σχετικά τις αρχές» χωρίς όμως να «γνωρίζει την αιτία του προβλήματος». Συνέστησε μάλιστα στα ΜΜΕ να μην κατηγορούν την εταιρία, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, οι έρευνες, οι ανακρίσεις και οι εξετάσεις για το περιστατικό αυτό.



Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και τον Μάιο του 2010: Γερμανοί αγρότες βιολογικών αυγών ταΐσανε κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής με ένα επεξεργασμένο προϊόν σίτισης (αραβόστιος) που εισήχθη από την Ουκρανία και ήταν (επίσης) μολυσμένος από διοξίνες.



Στην διατροφική αλυσίδα, η παραγωγή ζωοτροφών από καθαρά ή καθαρισμένα μικτά λιπαρά οξέα από ανακυκλωμένα λίπη της δευτεροβάθμιας παραγωγής προϊόντων δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα αλλά η ανάμειξη βιομηχανικά επεξεργασμένων λιπαρών οξέων που προέρχονται από την παραγωγή biodiesel για την παραγωγή ζωοτροφών, είναι σίγουρα ένα επικίνδυνο έγκλημα!


Ας ελπίσουμε ότι το θέμα που προέκυψε δεν αποτελεί «την κορυφή του παγόβουνου» και ότι δεν αφορά και άλλα προϊόντα της Γερμανικής Βιομηχανίας Τροφίμων στα οποία εμπλέκονται ζωοτροφές (Γαλακτοκομικά, κρέατα κ.α. – άλλωστε η Harles & Jentzsch παράγει και ζωοτροφές για αγελάδες και άλλα ζώα) και ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς να θρηνήσουμε θύματα!

4 Ιανουαρίου 2011

Κ&Β Analysis

kb@kbanalysis.com


Πηγή: http://news24gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_6914.html

Αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής της FootballLeague(Β' Εθνικής)

Ο ΠΑΣ έκανε το... καθήκον του, πήρε το διπλό στην Καισαριανή (1-0 τον Εθνικό Αστέρα) και εκμεταλλεύομενος την απώλεια του Παναιτωλικού ξέφυγε με 4 βαθμούς μετά το φινάλε της 16ης αγωνιστικής της FootballLeague, οδεύοντας ολοταχώς προς τη Super League.
Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι της ημέρας, πήγε στον Διαγόρα. Η ομάδα της Ρόδου επικράτησε άνετα με 2-0 του Παναιτωλικού και τον πλησίασε στον... πόντο. Έχασε έδαφος ο ΟΦΗ, άντεξε με 10 παίκτες η Ηλιούπολη στο Ελληνικό. Επεισοδιακό παιχνίδι στη Νεάπολη, με τα Τρίκαλα να παίρνουν το «τρίποντο» μπροστά στον κόσμο του Ιωνικού που δεν έπρεπε να είναι στο γήπεδο...


ΠΑΣάς ο Μπακαγιόκο

Με γκολ του Μπακαγιόκο στο 37΄, μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Τζάνη, ο ΠΑΣ Γιάννινα «δραπέτευσε» με το διπλό από την Καισαριανή, 1-0 τον Εθνικό Αστέρα και βρίσκεται πλέον στο +4 από τον δεύτερο Παναιτωλικό.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής (72' Βάσι), Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Διαμάντης (80' Παλάσκας), Φραντζεσκί, Λουάμο, Άντονι

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Κυριάκος, Τζημόπουλος, Σκούφαλης (90' Βαγγέλης), Ανδράλας (82' Στάθης), Μπακαγιόκο, Τζάνης (69' Σιαλμάς), Βάντερσον

Ο Διαγόρας... φρέναρε τον Παναιτωλικό


Μια... ενδεκάδα ματς αήττητος συμπλήρωσε ο Διαγόρας που με πρωταγωνιστή τον Ταραχούλσκι (σκόραρε στο 1ο λεπτό με πέναλτι και στο 68ο με κεφαλιά) πανηγύρισε στο ντέρμπι της αγωνιστικής, 2-0 τον Παναιτωλικό που κινδυνεύει να χάσει επαφή με τον πρωτοπόρο ΠΑΣ, ειδικά αν οι Γιαννιώτες κάνουν το διπλό στην Καισαριανή. Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κούσα στο 79΄.


Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Εξουζίδης, Χατζόπουλος, Πλάτανος, Ζουρούδης, Σαλαμαστράκης (85' Καμινιώτης), Γεωργίου, Σπάρταλης (81' Ζλάτκοβιτς), Προβατίδης, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος


Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Κούσας, Δέντσας, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Μουμίν (60' Ρότσα), Παλαιολόγος (73' Μπουμάλ), Γκούρμα, Καούνος (73' Καραμαλίκης), Θεοδωρίδης, Παππάς

2-0 σε ένα ματς που δεν έπρεπε να γίνει


Το παιχνίδι Ιωνικός - Τρίκαλα έπρεπε να είχε... λήξει στο 19ο λεπτό, όταν οι οπαδοί του Ιωνικού έκαναν... ντου και μπήκαν στο γήπεδο κι ενώ νωρίτερα πετούσαν νεράτζια από τους γύρω δρόμους! Η Εφορία δεν σφράγισε τα εισιτήρια και το ματς ξεκίνησε χωρίς θεατές.

Ο διαιτητής Κουτσιάφτης το διέκοψε σωστά όταν οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο κακώς το συνέχισε, καθώς όλοι παρέμειναν τελικά στις κερκίδες και δεν εκκενώθηκε το γήπεδο όπως θα έπρεπε.

Μπάρκογλου και Πόποβιτς οδήγησαν τον Λεβαδειακό σε νίκηΣτο αγωνιστικό κομμάτι, τα Τρίκαλα δεν... πτοήθηκαν και πήραν τη νίκη με 2-0 (41΄ Κόρμπος, 90΄+ Ενοκ), παρότι έμειναν με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο (αποβλήθηκε στο 45΄+ ο Γιώτας για πέναλτι που έχασε ο Ντε Φαρία).

Οι νικητές δεν κατέθεσαν ένσταση, ωστόσο δεν αποκλείεται κάποια ομάδα που έχει έννομο συμφέρον να κινηθεί δικαστικά με σκοπό τον μηδενισμό του Ιωνικού...

Ιωνικός (Λεωνίδας Τσιγαρίδας): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Βλάχος, Ντε Φαρία, Άλβες, Μακράκης, Δελήμπασης (68' Σάλτο), Πασάς (53' Ντιαλό), Σπυριδάκης, Τσιμικλής, Κωνσταντινίδης

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Μπουκουβάλας, Ριζογιάννης, Χρήστου, Κοντογουλίδης, Μανουσάκης (89' Μπακομήτρος), Μπριλάκης, Ουέλινγκτον (73' Ιακωβάκης), Σαββίδης, Γιώτας, Κόρμπος (90+1' Ένοκ)

Νέες... γκρίνιες στον ΟΦΗ


Ο ΟΦΗ έχασε κι άλλο έδαφος από την κορυφή, μετά το 0-0 με τον Πιερικό στο Γεντί Κουλέ, μπροστά στα μάτια του Νίκου Νιόπλια. Οι Κρητικοί απογοήτευσαν με την εμφάνισή τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν έναν πολύτιμο πόντο στη μάχη της σωτηρίας.


ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπερτίν, Πίτσος, Μπούρμπος , Κιάσσος, Βερόν, Καλαϊτζιτς (69' Κατσικογιάννης), Ζορμπάς, Αγρίτης, Γιακούμπου (78' Γκουέϊ), Βλόνταρτσικ


Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Καρακούτσης, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Τασίδης, Κοντέων, Πέτρου, Μιλόσκοβιτς, Πουλάκος (85' Κωνσταντινίδης), Χατζής, Γκουγκουλιάς, Λόπεζ

Στο τέλος ο Πανθρακικός


Ματς για γερά νεύρα στην Κομοτηνή... Ο Πανθρακικός προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο (18', 43' Σουλτανίδης), ωστόσο έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 45' (αποβλήθηκε ο Μπουτζίκος με δύο κίτρινες μέσα σε λίγα λεπτά) και παραλίγο να το πληρώσει. Κι αυτό γιατί ο Αγροτικός Αστέρας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, με δύο γκολ του Σαπάνη (46', 83'). Τελικά όλα κρίθηκαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Παπουλής κέρδισε πέναλτι από τον Γουναρίδη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ρομπέρ για το τελικό 3-2.

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Πάγκαλος (50' Σίμωσης), Ζησόπουλος, Βαγγελόπουλος, Κανωτίδης (41' λ.τ Μπουτζίκος), Λόπες, Παπουλής, Σουλτανίδης (46' λ.τ Τζωρτζιόπουλος), Ρομπέρ, Σταματόπουλος

Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Γουναρίδης, Σαπάνης, Τσουκαλίδης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης (78' Κωνσταντινίδης), Μερεσιώτης, Κούτσης, Τσούκλης (61' Γκόμεζ), Γ. Παπαδόπουλος, Αγγελόπουλος (46' λ.τ Σκλιοπίδης), Γόγολος

Τριάρα ο Θρασύβουλος


Ο Ζαχαρόπουλος συνεχίζει να σκοράρει και ο Θρασύβουλος πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Και μάλιστα με το επιβλητικό 3-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στην οποία δεν άλλαξε κάτι παρά την επιστροφή του Βάιου Καραγιάννη στον πάγκο.


Αναγέννηση Καρδίτσας (Βάϊος Καραγιάννης): Καρακώστας, Κουτρομάνος, Κουρτεσιώτης, Δούκας, Θεοδοσιάδης, Βέλα Τζούνιορ, Μπιτέλης, Μπουντούρης, Ντοριβάλ, Ροντρίγκο, Χατζηρίζος


Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Σιδεράκης, Κολοτούρος, Βαλεριάνος, Κακαράς, Ζώνας, Πρίπου, Τσούτσουρας, Παληγεώργος, Κατσίκης, Ζαχαρόπουλος, Τσιλιγκίρης


Άντεξε με 10 η Ηλιούπολη


Ματς με ένταση στο Ελληνικό, με την Ηλιούπολη να φεύγει με το «τρίποντο» χάρις στο γκολ του Νιάρου στο 38ο λεπτό. Στο 45΄ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Περέιρα, ενώ στο 77΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «κλέψουν» τον βαθμό όταν ο Κορακάκης αστόχησε σε πέναλτι (απέκρουσε ο Μάραμας). Η νίκη της Ηλιούπολης έχει διπλή σημασία καθώς έπαιζε με 10 παίκτες από το 32΄ λόγω αποβολής του Μπέριου.


Εθνικός (Σάββας Παντελίδης): Παγούδης, Ψιάνος (46' Φαρινόλα), Σύρος, Παστός (70' Τσούτσης), Παγώνης, Σιλιγαρδάκης, Κορακάκης, Ουατάρα, Βασιλόγιαννης, Χανιώτης, Τσεμπερίδης (40' Περέιρα)


Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμας, Ρουσάκης, Νικολόπουλος, Σικαλιάς (82' Θάνος), Δημήτρης, Μπέριος, Ουρόσεβιτς, Κάμπας (88' Τσατσαρής), Κρητικός, Νιάρος, Λεοντίου


«Ανεβαίνει» ο Λεβαδειακός


Με τους... γνωστούς του σκόρερ, Πόποβιτς και Μπάρκογλου, ο Λεβαδειακός «καθάρισε» στην Καλλιθέα, 2-1 την τοπική και ουραγό ομάδα που απλά μείωσε στο φινάλε με τον Μαρουκάκη.


Καλλιθέα (Γιώργος Βλαστός): Μανιάτης, Κουτρουμπής, Κισκαμπάνης, Τζωρμπατζάκης, Αρκούδας, Θ. Τεγούσης (76' Πινδώνης), Πλατέλλας (56' Μαρουκάκης), Κατσαρός, Ντακόλ (75' Παπαναστασίου), Καραδήμος, Ηρακλής


Λεβαδειακός (Βασίλης Βούζας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Ζαπρόπουλος (87' Μαχαίρας), Τριποτσέρης, Κόλτζος, Ταραλίδης, Τάσιτς, Ναπολεόνι (72' Σοϊλέδης), Βασιλείου (80' Σωτήρχος), Μπάρκογλου, Πόποβιτς



Στο φινάλε η Δόξα


Το πέναλτι του Χατζηπαντελίδη «έσωσε» την Δόξα Δράμας που πήρε τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Βέροια, που παρότι προηγήθηκε δύο φορές δεν κατάφερε να νικήσει. Το τελικό 2-2 κρατά τη Δόξα στην 6άδα και τον Θρασύβουλο λίγο πιο πίσω...


Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Χλωρός (73' Άγγος), Μαρκόφσκι, Μαραγκός (73' Τσιμπλίδης), Μοσχάκης (64' Ρούτσης), Χατζηπαντελίδης, Καρακώστας, Γκονζάλες


Βέροια (Σούλης Παπαδόπουλος): Καντιμοίρης, Καλί, Αμαραντίδης, Καπίας, Σαμαράς, Καλογέρης, Σαϊτιώτης (90+6' Διαμαντόπουλος), Μιχαλόπουλος (79' λ.τ Καγκιούζης), Οικονόμου, Μπλαζέφσκι, Καλτσάς

Η 16Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Διαγόρας - Παναιτωλικός 2-0
Εθνικός - Ηλιούπολη 0-1
Καλλιθέα - Λεβαδειακός 1-2
ΟΦΗ - Πιερικός 0-0
Αναγ. Καρδίτσας - Θρασύβουλος 0-3
Δόξα Δράμας - Βέροια 2-2
Ιωνικός - Τρίκαλα 0-2
Εθνικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Πανθρακικός - Αγροτικός Αστέρας 3-2

Επιμέλεια: Δήμητρα Σώκου

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10486&subid=2&pubid=103008662



Για τις 14 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η ένταση και αντέσταση Λαγδάρη-Πολύζου




Mας φοβούνται δεν τους φοβόμαστε


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Στηρίζουμε το ανεξάρτητο κίνημα κατά των διοδίων "Δεν πληρώνουμε" και συμμετέχουμε ενεργά, με όλες μας τις δυνάμεις, στην πανελλαδική κινητοποίηση της επόμενης Κυριακής.



Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στις 15:00 μμ, όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ - ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!


Το κίνημα κατά των διοδίων συνεχώς διογκώνεται και οι εταιρείες βρίσκονται σε πανικό. Οι πολιτικοί τους υπάλληλοι (βλ. Υπουργείο Μεταφορών) διαδίδουν ότι ετοιμάζουν μια άδικη και παράνομη ρύθμιση ώστε να αντιμετωπίσουν το πανελλαδικά διογκούμενο κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στους ιδιώτες και εν πολλοίς αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους.

Ο χαρακτηρισμός των διοδίων ως «δημοσίων εσόδων» ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο, είναι παράλογος, άδικος και παράνομος διότι τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Εξίσου παράλογη, αήθης και αυθαίρετη είναι η απόφαση της «Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» να παραχωρούνται στις ιδιωτικές εταιρίες τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τις καρμανιόλες που η «ιδιωτική πρωτοβουλία» βαφτίζει αυτοκινητόδρομους.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:

Όπως καταφέραμε να ακυρώσουμε την απόπειρα της κυβέρνησης να θέσει τον κρατικό μηχανισμό και την ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία των ιδιωτικών εταιριών, όπως κερδίσαμε τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στα αυθαίρετα της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, όπως ματαιώσαμε την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, ΚΑΙ αυτή τη φορά συνεχίζουμε μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα!

Προκαλούμε τους θρασύτατους μεγαλοεργολάβους να πάμε στα δικαστήρια ώστε να συναντηθούμε μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδείξουμε ποιος είναι ο παράνομος… Όταν ακόμα και πρώην κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται δημοσίως, ότι οι χαριστικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους υλοποιήθηκαν μέσα από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Δεν συζητήθηκαν ποτέ στην αρμόδια επιτροπή όλοι οι όροι της σύμβασης. Τα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης δεν ήρθαν ποτέ στη Βουλή».

Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τους αεριτζήδες και τους πολιτικούς υπαλλήλους τους! Συνεχίζουμε, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, και καλούμε όλους τους πολίτες να μην πληρώνει κανείς το χαράτσι διοδίων.

Όλοι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 3:00 μ.μ. στην κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα!

______________________________________________________________________________________________________________




Ποιος χρωστάει ποιον κ,Ρέππα?


Φροντίστε πρώτα να τα εισπράξετε όσα δικαιούται το ελληνικό κράτος από τους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους!



Ένα πολύ δυσάρεστο όνειρο, ένας πραγματικός εφιάλτης για τις κατασκευαστικές εταιρείες έχει καταντήσει το διαρκώς διογκούμενο πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων.

Οι εταιρίες, με τη βοήθεια πλέον και της «Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», φοβίζουν τους πολίτες, υποστηρίζοντας πως δικαιούνται, αφού έχουν στη διάθεσή τους τα προσωπικά στοιχεία των οδηγών, να προβαίνουν στην επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από διάφορες πηγές, τον τελευταίο χρόνο, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 600 χιλιάδες διελεύσεις οχημάτων χωρίς να καταβληθεί το αντίστοιχο αντίτιμο των διοδίων. Αν υπολογίσουμε λοιπόν, πως ο οδηγός κάθε οχήματος έπρεπε να πληρώσει κατά μέσο όρο π.χ. 5 ευρώ (!), τότε τα ποσό που δεν κατάφεραν να εισπράξουν οι εταιρείες, ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ και ο ΦΠΑ που δεν εισέπραξε το ελληνικό κράτος περίπου στο 1 εκατ. Ευρώ.

Η κυβέρνηση, κάτω από την ασφυκτική πίεση των εταιρειών και των μεγαλοεργολάβων, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να βρει τρόπο να φοβίσει τους πολίτες που αντιστέκονται και υπερασπίζουν τα συμφέρον της χώρας, επικαλείται την απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ (1 εκατ. ευρώ !!!) και την εξισώνει με …χρέος προς το Δημόσιο.

Μήπως όμως έφτασε η στιγμή να μας πληροφορήσει ο κ. Ρέππας και οι συνεργάτες του, οι οποίοι ανησυχούν για την απώλεια ...εσόδων του ΦΠΑ από τα διόδια, πότε θα εισπράξουν τα 215 εκατ. ευρώ πρόστιμα που οφείλει η Ιονία Οδός Α.Ε. προς το ελληνικό κράτος; Ή μήπως αυτό δεν είναι χρέος; Ή μήπως εταιρείες και κυβέρνηση φοβούνται κάτι άλλο;

Υπενθυμίζεται, ότι πλήθος παρανομιών της Νέα Οδός Α.Ε., είχαν σαν αποτέλεσμα να έχει ζημιωθεί μέχρι σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο και οι χρήστες της Εθνικής Οδού με ποσό που υπερβαίνει τα 215 εκατ. Ευρώ. Με βάση τις καταγγελίες θεσμικών παραγόντων (δημάρχων, κοινοταρχών και συμβούλων της Β.Α. Αττικής προς τον Υπουργό κύριο Δ. Ρέππα) και την οριστική δικαστική καταδίκη της εταιρείας, απαιτείται επίσημα η καταβολή στο ελληνικό κράτος του προαναφερθέντος ποσού και η καταγγελία της σύμβασης από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω της συνδρομής πολλών γεγονότων αθέτησης της σύμβασης εκ μέρους του παραχωρησιούχου (Νέα Οδός Α.Ε.).

Σταματήστε λοιπόν να κυνηγάτε τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη και φροντίστε πρώτα να τα εισπράξετε όσα δικαιούται το ελληνικό κράτος από τους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους και τις πολυεθνικές που λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο.



Ολυμπιακός vs Ηρακλής & Πανσερραϊκός vs ΠΑΟΚ live tv

19:30 GMT(+2:00)
Ολυμπιακός vs Ηρακλής
Πανσερραϊκός vs ΠΑΟΚ
LIVE TV LINKS:

Ολυμπιακός vs Ηρακλής
http://atdhe.net/31932/watch-olympiacos-vs-iraklis

http://www.firstrow.net/watch/43957/1/watch-olympiacos-piraeus-vs-iraklis-saloniki.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101153&part=sports


Πανσερραϊκός vs. ΠΑΟΚ
http://atdhe.net/31933/watch-panserraikos-vs-paok

http://www.firstrow.net/watch/43958/1/watch-panserraikos-fc-vs-paok-saloniki.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101154&part=sports

Spanish Copa del Rey live tv

Malaga CF vs FC Sevilla
Deportivo la Coruna vs Cordoba CF
Athletic Bilbao vs. FC Barcelona

Live tv links:

Malaga CF vs FC Sevilla

http://atdhe.net/31934/watch-malaga-vs-sevilla

http://www.firstrow.net/watch/43954/1/watch-malaga-cf-vs-fc-sevilla.html

http://www.firstrow.net/watch/43954/2/watch-malaga-cf-vs-fc-sevilla.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=100760&part=sports


Deportivo la Coruna vs Cordoba CF
http://atdhe.net/31935/watch-deportivo-la-coruna-vs-cordoba

http://www.firstrow.net/watch/43961/1/watch-deportivo-la-coruna-vs-cordoba-cf.html

http://www.firstrow.net/watch/43961/2/watch-deportivo-la-coruna-vs-cordoba-cf.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=100758&part=sports

Athletic Bilbao vs. FC Barcelona
http://atdhe.net/31936/watch-athletic-bilbao-vs-barcelona

http://www.firstrow.net/watch/44032/1/watch-athletic-bilbao-vs-fc-barcelona.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=100759&part=sports

Βέροια: "H πανέμορφη Bασίλισσα του Βορά" (Foto)















Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που δακρύζει...

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο που ή δακρύζει ή χιονίζει... Ότι και να είναι,εντυπωσιάζει σαν θέαμα...


Κουίζ από τη βραδιά με τους Επ' ώμου ART

Ένα ευχάριστο φινάλε έκρυβε η Κυριακάτικη μουσική βραδιά,με μία υπέροχη κι εκκολαπτόμενη φωνή...
Ακούστε και βρείτε ποια τραγουδάει.



Καταπληκτική!!!!

Την απάντηση Θα μάθετε την στο μέλλον....
Εκτός κι αν τη βρείτε...

ΑΕΚ vs Κέρκυρα & Ολυμπιακός Βόλου vs Πανιώνιος live tv

17:15 GΜΤ(+2:00)
AEK Athens vs Kerkyra
Olympiacos Volos vs Panionios Athens
live tv links:
ΑΕΚ vs Κέρκυρα
http://atdhe.net/31931/watch-aek-vs-kerkyra


http://www.firstrow.net/watch/43952/1/watch-aek-athens-vs-kerkyra.html


http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101151&part=sports


Ολυμπιακός Βόλου vs Πανιώνιος

http://atdhe.net/31932/watch-olympiacos-vs-iraklis

http://www.firstrow.net/watch/43953/1/watch-olympiacos-volos-vs-panionios-athens.html


http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101152&part=sports

Αστέρας Τρίπολης vs Εργοτέλης live tv

Live tv links

http://www.firstrow.net/watch/43949/1/watch-asteras-tripolis-vs-ergotelis-heraklion.html
http://www.firstrow.net/watch/43949/2/watch-asteras-tripolis-vs-ergotelis-heraklion.html
http://www.firstrow.net/watch/43949/3/watch-asteras-tripolis-vs-ergotelis-heraklion.html
http://www.firstrow.net/watch/43949/4/watch-asteras-tripolis-vs-ergotelis-heraklion.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101150&part=sports
http://atdhe.net/31929/watch-asteras-vs-ergotelis

Ανακαλύφθηκαν νέα εκπληκτικά είδη


Ένα φίδι που τρώει σαλιγκάρια και ένας διάφανος βάτραχος είναι μερικά από τα νέα, εντυπωσιακά είδη που ανακαλύφθηκαν πριν λίγο καιρό στα δάση του Εκουαδόρ.
Την προσοχή μας μπορεί να τραβήξει με ευκολία η μικροσκοπική σαύρα που βλέπετε στην άκρη ενός μολυβιού στη φωτογραφία.


Τα περισσότερα από τα είδη, ανακαλύφθηκαν στο Cerro Pata de Pajaro, ένα μικρό βουνό της χώρας, σχετικά κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τοποθεσίες όπως η Pata de Pajaro αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα οικολογικής φύσης, όπως η εκτεταμένη αποψίλωση των δασών, τόσο για την εκμετάλλευση της ξυλείας όσο και για την εκτροφή ζώων.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα αξιοθαύμαστα είδη που ανακαλύφθηκαν, μέσα από τις εικόνες που ακολουθούν.

Σαύρα


Διάφανος βάτραχος

Η καρδιά του διάφανου βατράχου από το δυτικό Εκουαδόρ διακρίνεται μέσα από το διαφανές σώμα του.

“Τα καλά νέα είναι πως τα ζώα αυτά ακόμα υπάρχουν και ζουν, συνεπώς υπάρχει ακόμα χρόνος να τα σώσουμε πριν εξαφανιστούν”, λέει ο Dr. Kerry Kriger, διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Save the Frogs”. “Πρέπει όμως να αναλάβουμε δράση αμέσως για να τα καταφέρουμε”.

Ιγκουάνα

Ένα αρσενικό ιγκουάνα νάνος, του είδους Enyalioides oshaughnessyi.

“Προφανώς υπάρχει φόβος πως τα είδη αυτά ενδεχομένως να εξαφανιστούν πολύ σύντομα ή ακόμα και πριν καταγραφούν από τους επιστήμονες”, λέει ο Dr. Paul S. Hamilton που ηγείται της έρευνας.

Σαλαμάνδρα

Η σαλαμάνδρα Bolitoglossa δεν έχει πνεύμονες, αλλά αντίθετα αναπνέει από το δέρμα της.

Το δάσος της περιοχής Pata de Pajaro αποτελεί καταφύγιο για τα 14 από τα 30 νέα είδη που ανακαλύφθηκαν και δεν έχουν βρεθεί σε κανένα άλλο μέρος της Γης.

Βάτραχος

Βάτραχος του είδους Pristimantis, από το Cerro Pata de Pájaro στο δυτικό Εκουαδόρ. Οι συγκεκριμένοι βάτραχοι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στις κλιματικές αλλαγές μιας και αποθέτουν τα αυγά τους σε υγρά δέντρα που ίσως ξεραθούν από την άνοδο της θερμοκρασίας.

Φίδι

Το φίδι του είδους Sibon βρέθηκε στο δυτικό Εκουαδόρ και ρουφάει σαλιγκάρια. Παρόμοια είδη βρέθηκαν στον Παναμά.

Οχιά
Μία εντυπωσιακή οχιά Bothriechis schegelli.

Οι επιστήμονες προβλέπουν πως πολλά δάση -και κατά συνέπεια και τα ζώα που εξαρτώνται από αυτά- θα εξαφανιστούν από το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη αν δεν ληφθούν μέτρα για τη σωτηρία τους.

Έντομο

Το έντομο Xylospinodes ήταν ένα από τα τουλάχιστον τέσσερα νέα είδη παρόμοιων πλασμάτων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για νέα ερπετά και αμφίβια.



Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2010/06/anakalyfthikan-nea-ekpliktika-eidi/#ixzz1AADmnseI

Αστεία βίντεο:"Τρία προφυλακτικά παρακαλώ...."



Έσκασε η “φούσκα” των ΜΜΕ

Η κρίση στα μέσα ενημέρωσης είναι το αποτέλεσμα της άναρχης δόμησης στα ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα.

Ο κομπλεξισμός σε συνδυασμό με τη διαπλοκή των πολιτικών δυνάμεων στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές του 90 δεν άφησαν να χτιστούν οι θεμελιώδεις νόμοι και κανόνες πάνω στους οποίους θα χτιζόταν με σύνεση το ιδιωτικό ηλεκτρονικό οικοδόμημα.

Από εκεί και πέρα ήταν αναμενόμενο μια αγορά, που «μπούκωσε» από κανάλια και χιλιάδες εργαζόμενους και αμοιβές, που ξέφευγαν κάθε λογικής για «λίγους», να πάρει την μορφή «φούσκας», η οποία ήταν λογικό να σκάσει κάποια στιγμή.

Τέρενς Κουίκ

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/opinions/story/Terens-Koyik-eeskase-h-foyska-twn-mme


ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ - ΚΑΛΑΝΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ - ΚΑΛΑΝΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ


Ρετρό διαφημίσεις:Volkswagen




7 εκατομμύρια ευρώ μοίρασε το Πρωτοχρονιάτικο σε έναν υπερτυχερό

Έναν υπερτυχερό ανέδειξε το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο που μοίρασε στον πρώτο λαχνό 7.000.000 ευρώ.
Ο τυχερός αριθμός είναι ο
77958 της 8ης σειράς.
Πριν από δυο ημέρες το τζόκερ έδωσε σε παίχτη από την Κύπρο 10.000.000 ευρώ.

Και όμως παρά τα τεράστια ποσά που μοιράστηκαν αυτές τις ημέρες, ο τζόγος και τα τυχερά παιχνίδια περνούν την περίοδο των "ισχνών αγελάδων" με τον συνολικό τζίρο να σημειώνει σημαντική μείωση σε σχέση με το 2009.

Στα καζίνα η πτώση του τζίρου για τους 10 μήνες του 2010 σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρουσιάστηκε πεσμένος κατά 17,7% με τα έσοδα να μην ξεπερνούν τα 469 εκ. ευρώ. Ιδιαίτερα για τον Δεκέμβριο όπου παραδοσιακά παίζονται τα πολλά λεφτά ο τζίρος των καζίνο ήταν χαμηλότερος κατά 240 εκ. ευρώ περίπου.

Ιδιαίτερα για τα καζίνα της β. Ελλάδος η μεγάλη πτώση οφείλετε στο ενδιαφέρον που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες φίλοι του τζόγου για τα καζίνα της Βουλγαρίας και των Σκοπίων.

Η οικονομική κρίση οδηγεί πολλούς Έλληνες να γυρνούν την πλάτη στον κάθε λογής τζόγο, γεγονός παράδοξο αν αναλογιστεί κανείς πως σε τέτοιες περιόδους οι περισσότεροι δίνουν κάτι από το υστέρημα τους ελπίζοντας πως η "θεά τύχη" θα τους αποζημιώσει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις των κρατικών λαχείων φέτος ήταν πεσμένες σε σχέση με το 2009 κατά 16,89% ενώ το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο πούλησε 30,22 λιγότερους λαχνούς. Όσο για το Τζόκερ. Για να συγκεντρωθούν τα 10 εκ. ευρώ που κέρδισε τελικά ο Κύπριος παίχτης, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 10 Τζακ ποτ.


NewsIt.gr




Το σημερινό (5/01/2011) πρόγραμμα της Β' Εθνικής ή football league

Το σημερινό πρόγραμμα της 16ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. της FOOTBALL LEAGUE είναι:

ΟΦΗ-Πιερικός
Διαγόρας-Παναιτωλικός
Εθνικός-Ηλιούπολη
Ιωνικός-Τρίκαλα
Καλλιθέα-Λεβαδειακός
Αναγέννηση Καρδίτσας-Θρασύβουλος
Δόξα Δράμας-Βέροια
Παναθρακικός-Αγροτικός Αστέρας
Εθνικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα


Αποτελέσματα και το σημερινό πρόγραμμα της 16ης Αγωνιστικής 05/01/2011

16η Αγωνιστική
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2
Σκόρερς:ΣΙΣΕ (1'), ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (90+3')


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΛΑΡΙΣΑ 3-0
Σκόρερς:ΝΑΣΤΟΣ (1'), ΣΑΓΚΑΝΟΦΣΚΙ (15'), ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ (82')

ΑΡΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ 1-0
Σκόρερς:ΡΟΥΙΖ (3')


ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
(NOVA2 - 15:00)

A.E.K. - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
(NOVA1 - 17:15)

ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
(NOVA2 - 17:15)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"
(NET - 19:30)

ΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΡΩΝ
(NOVA2 - 19:30)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ:Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
Γιώργος Βασιλακόπουλος στην Κατερίνη


Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μιλάει στη Σχολή Γονέων


Με ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργου Βασιλακόπουλου ξεκινάει το πρόγραμμά της το 2011 η Σχολή Γονέων Κατερίνης.
Το θέμα της διάλεξης είναι: «Αθλητισμός στις σύγχρονες κοινωνίες» και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011, στις 7 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (δημοτικό πάρκο).
● Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι πρώην καλαθοσφαιριστής και επί χρόνια παράγοντας του μπάσκετ. Σήμερα μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA Εurope).
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος γεννήθηκε το 1939 στον Πειραιά. Κατάγεται από την ευρύτερη περιφέρεια της Αρχαίας Ολυμπίας (Δίβρη - Λαμπεία Ηλείας). Παράλληλα με τον αθλητισμό ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, ως αριστούχος και είναι ιδιοκτήτης Βιομηχανίας Χάρτου.
Η θέση του στο μπάσκετ ήταν σμολ φόργουορντ και διακρινόταν για την ευστοχία, τη γρήγορη σκέψη και εκτέλεση και τις ηγετικές ικανότητές του. Αγωνίστηκε στον Πειραϊκό. Μετεγγράφηκε στον Παναθηναϊκό το 1958 και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1961, 1962, 1967), ενώ παράλληλα εργαζόταν ως λιμενοφύλακας. Συνέχισε ως προπονητής σε Παναθηναϊκό, Εθνικό, Ιωνικό Νικαίας, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και Πανιώνιο, ενώ υπήρξε και διαιτητής. Για πολλά χρόνια υπήρξε και αρχηγός του Παναθηναϊκού.
Υπηρέτησε το ελληνικό μπάσκετ ως παράγοντας και τελικά αναδείχθηκε πρόεδρος της FIBA Europe. Συμμετείχε στην Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών από την ίδρυσή της το 1966, η οποία εντάχθηκε στη FIBA. Το 1970, όταν διαχωρίστηκε το Μπάσκετ από τις Αθλοπαιδιές, προσχώρησε στη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Από τις 22 Οκτωβρίου 1993 έως τις 23 Απριλίου 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι και πάλι πρόεδρος της ΕΟΚ, όπως και από το Φεβρουάριο του 1998 μέχρι το Νοέμβριο του 2002.




Κούν'σα τουν πολυέλιου...

....νιαι, αρέ πιδγιά, κούν'σα τουν πουλυέλιου, στο Εν Ιορδάνη, τ'ν ώρα που έψιλνιν η παπάς "Και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς" έκαμα του θ'κό μας του έθιμου, πέρα δώθι πήγιν η πουλυέλιους, μόν' που δεν τουν είχαν κριμάσ' πουρτουκάλια!

Άντι, κι τ' χρόν' να είμιστι καλά...Χρόνια Πολλά.....

Το Νησί


Παρακολουθείστε σε μαγνητοσκόπηση τα 9 πρώτα επεισόδια της γνωστής τηλεοπτικής σειράς "Το Νησί"


Είδος Σειράς: Δραματική, Κοινωνική
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Στέλιος Μάινας, Ορφέας Αυγουστίδης, Νίκος Ορφανός, Μαρία Πρωτοπαππά, Κατερίνα Λέχου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Στάνκογλου, Αννίτα Κούλη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Αιμίλιος Χειλάκης
Έτος έναρξης προβολής: 2010
Κανάλι Προβολής: Mega

Πρεμιέρα: 11/10/2010
Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 26 επεισόδια.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης
Σενάριο: Μιρέλλα Παπαοικονόμου - Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Victoria Hislop
Μουσική: Μίνως Μάτσας

Περιγραφή
Η σειρά είναι βασισμένη σε ένα διεθνές best seller, το βιβλίο «Το Νησί», της Victoria Hislop.

«Το νησί» ξεκινά με το ταξίδι της νεαρής αρχαιολόγου της Αλέξις στην Κρήτη, πατρίδα της μαμάς της και την προσπάθειά της να μάθει για την οικογένειά της. Η διήγηση μιας ντόπιας την γυρίζει πίσω στο 1939 όπου η περιοχή μαστιζόταν από την ασθένεια της λέπρας και οι χανσενικοί εξορίζονταν στη Σπιναλόγκα. Το βιβλίο περιγράφει ουσιαστικά τον αγώνα των λεπρών της Σπιναλόγκας για επιβίωση και για καλύτερες συνθήκες ζωής και παράλληλα τον αγώνα των κατοίκων της Πλάκας ενάντια στο κοινωνικό στίγμα, που άφηνε η νόσος, όταν χτυπούσε ένα μέλος μιας οικογένειας. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ο λεπρός διαγραφόταν αυτόματα από τα μητρώα, σαν να μην έζησε ποτέ και ο γάμος ακυρωνόταν.

Κεντρικοί ήρωες ο προπάππους της Αλέξις, Γιώργης (Στέλιος Μάινας), ο βαρκάρης που μεταφέρει στην Σπιναλόγκα προμήθειες και Χανσενικούς και η Ελένη (Κατερίνα Λέχου) η γυναίκα του δασκάλα στην Πλάκα, που προσβάλλεται από την ασθένεια και μεταφέρεται στο «Νησί» αφήνοντας πίσω της σύζυγο και δύο κόρες, την Αννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και την Μαρία (Γιούλικα Σκαφιδά).


Επεισόδια:

01 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=15543752

02 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=16323752

03 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=17302861

04 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=17581756

05 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=17887769

06 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=18289756

07 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=19007760

08 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=19542756

09 http://www.megatv.com/tonisi/default.asp?catid=20557&subid=2&pubid=19922757