Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σε τροχιά ανάκαμψης η Αργεντινή


Ανάπτυξη που έφτασε 9,1% για το 2010 στην Αργεντινή ανακοίνωσε η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρτσνερ στο Μπουένος Άιρες, γεγονός που σηματοδοτεί την έξοδο της χώρας από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009.

Η πρόεδρος της Αργεντινής υπενθύμισε τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών, που εκτιμούσε τον Αύγουστο ότι η οικονομία της χώρας θα σημειώσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τουλάχιστον 8% το 2010.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας, που ωστόσο θεωρείται χειραγωγούμενη από την κυβέρνηση, δεν έχει δώσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2010.

Με την εκτίμηση της Κριστίνα Κίρτσνερ διαφωνούν οικονομολόγοι της χώρας, που θεωρούν ότι η ανάπτυξη της οικονομίας εμφάνισε αύξηση κατά 6% ως προς το 2009.

Στην ανάπτυξη αυτή συνέβαλε η πολιτική διόγκωσης των δημοσίων επενδύσεων που εφήρμοσε η κυβέρνηση καθώς και η ανατίμηση πρώτων υλών που παράγει η χώρα.

Επίσης, το Μπουένος Άιρες χρησιμοποίησε τα συναλλαγματικά αποθέματα που διαθέτει στην Κεντρική Τράπεζά του για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει τη διαχρονική τους μείωση.

Από την άλλη πλευρά, ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε κατά 25%, με αυξητικές τάσεις, γεγονός που αποδίδεται στην στήριξη της κατανάλωσης και τη μεγάλη δημόσια δαπάνη.




http://www.newscode.gr/oikonomia/story/se-trochia-anakampshs-h-argentinh

Ανακαλύφθηκαν 3D ταινίες των Ναζί!


Το Ναζιστικό καθεστώς φαίνεται ότι πρόλαβε το Hollywood, κατά πολλές δεκαετίες αφού ανακαλύφθηκαν δύο ταινίες τριών διαστάσεων, που γυρίστηκαν από προπαγανδιστές του καθεστώτος το 1936!

Οι ταινίες ανακαλύφθηκαν από τον Αυστραλό σκηνοθέτη Philippe Mora, ο οποίος ισχυρίζεται πως ''η ποιότητα των ταινιών είναι φανταστική, οι Ναζί είχαν εμμονή με τον να καταγράφουν τα πάντα και κάθε εικόνα υποβαλλόταν σε έλεγχο, ώστε να μπορούν να ''κοντρολάρουν'' τη χώρα και τους πολίτες.''
Η μία ταινία αποτελείται από σκηνές, που δείχνουν διάφορα κρέατα πάνω σε μια ψησταριά, ενώ στην άλλη ταινία πρωταγωνιστούν διάφοροι Γερμανοί σταρ της εποχής.

Ο Mora, εντόπισε τις ταινίες ενώ διεξήγαγε έρευνες για ένα νέο ντοκιμαντέρ, που θα ασχολείται με το πως οι Ναζί χρησιμοποιούσαν τις ταινίες, ώστε να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και να χειραγωγούν τον γερμανικό λαό.

Επιπλέον, ο Αυστραλός σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι οι εν λόγω ταινίες αποδεικνύουν ότι οι Ναζί ήταν πρωτοπόροι στις τρισδιάστατες ταινίες.



http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/Germany/310279.html

Τι βρήκε το βαθυσκάφος στον βυθό της Λίμνης των Ιωαννίνων;

Ο θρύλος που θέλει τον θησαυρό του Αλή Πασά να βρίσκεται βυθισμένος στην λίμνη των Ιωαννίνων έχει αναζωπυρωθεί τον τελευταίο καιρό.

Οι έρευνες που γίνονται στο βυθό της λίμνης, έχουν κάνει πολλούς να πιστέψουν ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν αντιμέτωποι με τον ανυπολόγιστης αξίας θησαυρό!

Τι κατέγραψε το βαθυσκάφος

Οταν οι κάτοικοι είδαν πριν από ενάμιση χρόνο την ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών να καταφτάνει στην περιοχή για να χαρτογραφήσει τον πυθμένα, οι ελπίδες όλων αναπτερώθηκαν! Οταν τους είδαν όμως να επιστρέφουν την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου μαζί με ειδικό ωκεανογραφικό βαθυσκάφος, τότε υποψιάστηκαν ότι έφτασε η μαγάλη στιγμή!

«Το βαθυσκάφος κατέβηκε στο μέγιστο βάθος της λίμνης, στα 7,5 μέτρα και έφερε στην επιφάνεια εντυπωσιακές φωτογραφίες. Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν χαμηλά ποσοστά οξυγόνου, για τον λόγο αυτό απουσιάζει η χλωρίδα, ενώ η παντελής έλλειψη φωτός μάς υποχρεώνει να χρησιμοποιούμε δύο προβολείς αλογόνου», δήλωσε στην εφημερίδα «Εθνος» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Ωκεανογραφίας του τμήματος Γεωλογίας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Γιώργος Παπαθεοδώρου.

Βρέθηκε τελικά το ναυάγιο;

Είχε προηγηθεί πριν από 1,5 χρόνο η χαρτογράφηση του πυθμένα με σόναρ κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μερικές ακουστικές ανωμαλίες που είχαν εντοπιστεί τότε, οδήγησαν στην χρήση του βαθυσκάφους.

Οπως εξήγησε στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «Σκάι Τώρα» στον Σκάι, ο κ.Νίκος Δερέκας, που είναι Ωκεανολόγος και συνεργάτης του Τμήματος Ωκανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τα πρώτα ευρύματα του απέχουν πολύ από το θρυλικό χρυσάφι του Αλή Πασά!

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όπως είπε, είναι η ύπαρξη κρατήρων -όχι ηφαιστειακών αλλά διαφυγής αερίων- που εντοπίστηκαν στον πυθμένα της λίμνης! Οσο για το περιβόητο «μαύρο όγκο» που είχε εντοπιστεί κατά την χαρτογράφηση του πυθμένα και έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν το ναυάγιο που έκρυβε το θησαυρό, οι πρώτες βιντεοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι καν ναυάγιο αλλά… καλαμιές!!

«Οι βυθισμένοι καλαμιώνες είναι ένα αντικείμενο προς έρευνα. Εχουμε κάποιες πρώτες απαντήσεις, αλλά προτιμούμε να κάνουμε ανακοινώσεις όταν αναλύσουμε όλα τα δεδομένα», είπε με τη σειρά του ο κ. Παπαθεοδώρου.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα, αφού ο σκοπός της επιστημονικής ομάδας είναι να καταγράψει την οικολογική καταστροφή στον βυθό, που έχει προκληθεί κυρίως από τα λιπάσματα που καταλήγουν σε αυτόν!



www.newsbomb.gr

Lyon vs AS Nancy live tv


French Ligue 1
21:45 GMT(+2:00)
Λιόν - Νανσί (Olympique Lyon vs AS Nancy)

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/988/live-lyon-vs-as-nancy

http://www.fromsportcom.com/v-0/18/112/v-191220.html

http://www.vipstand.me/watch/21199/1/olympique-lyon--vs-as-nancy.html

http://www.vipstand.me/watch/21199/2/olympique-lyon--vs-as-nancy.html

http://www.soccertvlive.net/watch/50834/1/watch-olympique-lyon-vs-as-nancy.html

http://www.soccertvlive.net/watch/50834/2/watch-olympique-lyon-vs-as-nancy.html

http://www.stopstream.com/ch3.html

http://vslivestream.com/soccer/ch1.html

http://www.gizawya.info/ch2.htm


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Ο θάνατος του MichaelJackson απέφερε 310 εκατ. ευρώ


Ο θάνατος του θρύλου της ποπ, MichaelJackson, απέφερε στους διαχειριστές της περιουσίας του το αστρονομικό ποσό των 310 εκατ. ευρώ, … γεγονός που οδηγεί στην αποπληρωμή των χρεών του που αγγίζουν τα 400 εκατ.ευρώ .

Τα χρήματα αυτά έχουν προέλθει από συμφωνίες για πνευματικά δικαιώματα, που περιλαμβάνουν μια με το Cirque Du Soleil, το ντοκιμαντέρ του Τζάκσον This Is It, και το μεταθανάτιο άλμπουμ, Μάικλ, που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Τα δικαστικά έγγραφα που εξασφαλίστηκαν και δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα TMZ.com, αποκαλύπτουν ότι οι διαχειριστές της περιουσίας έχουν ήδη δαπανήσει περίπου 159 εκατομμύρια δολάρια αποπληρώνοντας διάφορα χρέη, φόρους εισοδήματος και άλλα έξοδα, όπως και την παροχή «αδιάλειπτης υποστήριξης προς την κ. (Κάθριν) Τζάκσον και τα παιδιά του Μάικλ Τζάκοσν, όπως το επιθυμούσε ο Μάικλ».

Από την περιουσία του επίσης πληρώθηκαν ποσά για «ουσιαστικές βελτιώσεις» στο κτήμα της οικογένειας στο Εντσίνο, της Καλιφόρνιας.

Εκτός από τα 400 εκατομμύρια δολάρια χρέους, για τους διαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον υπάρχουν επίσης χρηματικές υποχρεώσεις 40 εκατ. δολαρίων προς τον επιχειρηματικό φορέα AEG, που απορρέουν από την περιοδεία This Is It, για την οποία Τζάκσον έκανε πρόβες όταν πέθανε.

Οι διαχειριστές της περιουσίας δήλωσαν ότι εξακολουθούν να ασχολούνται με περισσότερες από 65 απαιτήσεις πιστωτών και διάφορες αγωγές σε πολλές χώρες.




www.newsday.gr

1.FC Nurnberg vs Eintracht Frankfurt live tv


German Bundesliga
21:30 GMT(+2:00)
Νυρεμβέργη - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης(1. FC Nurnberg vs Eintracht Frankfurt)


Live tv links:

http://atdhe.me/tv/986/live-nurnberg-vs-eintracht-frankfurt

http://www.fromsportcom.com/v-0/18/112/v-191216.html

http://www.vipstand.me/watch/20936/1/1.-fc-nurnberg-vs-eintracht-frankfurt.html

http://www.soccertvlive.net/watch/50831/1/watch-1.-fc-nurnberg-vs-eintracht-frankfurt.html

http://www.soccertvlive.net/watch/50831/2/watch-1.-fc-nurnberg-vs-eintracht-frankfurt.html

http://www.madrid-v-barcelona.com/

http://www.stopstream.com/ch1.html

http://www.stadium-live.com/Channel1.html

http://viasattv1.blogspot.com/2011/02/1.html


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Όχι της Alpha Bank στο "γάμο"


Ένα ακόμη ηχηρό όχι στην νέα πρόταση συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας είπε το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, περιπλέκοντας τα πράγματα στον τραπεζικό τομέα και «αδειάζοντας» χιλιάδες επενδυτές που έσπευσαν να τοποθετηθούν μέσω Χρηματιστηρίου.

Απέρριψε, και μάλιστα όμοφωνα, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank την πρόταση συγχώνευσης που υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα «λαμβάνοντας υπόψη», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA».

Πάντως οι επαφές των δύο τραπεζικών Ομίλων θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα καθώς κύκλοι της Εθνικής εμφανιζονται τώρα διατεθειμένοι να συζητήσουν κάποια σημεία της αρχικής πρότασης, αλλά εκ των προτέρων τη θεωρούν «πλούσια» για τους μετόχους της Alpha Bank. Ο μέτοχος της Alpha Bank με την πρόταση αυτή αυξάνει την περιουσία του κατά 50-60%, πρόκειται για μια προσφορά που δεν έχει προηγούμενο ούτε σε επιθετικές εξαγορές, αναφέρουν οι κύκλοι της Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Alpha Bank
Σε απάντηση της από 18ης τρέχοντος επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η "Alpha Τράπεζα Α.Ε." (η "ΑLPHA") ανακοινώνει ότι, στις 18 Ιανουαρίου 2011, έλαβε μη αιτηθείσα (unsolicited) έγγραφη πρόταση της "Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε." (η "ΕΘΝΙΚΗ") περί συγχωνεύσεως των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων δια απορροφήσεως της ALPHA από την ΕΘΝΙΚΗ.

Ειδικότερα η πρόταση, μεταξύ άλλων:
(Α) Διελάμβανε ότι η συγχώνευση θα διενεργείτο δυνάμει σχέσεως ανταλλαγής 11 κοινών μετοχών εκδόσεως της ALPHA προς 8 μετοχές εκδόσεως της ΕΘΝΙΚΗΣ, και

(Β) Παρέθετε τις εκτιμώμενες ωφέλειες εκ της συνενώσεως των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων πηγών εισοδήματος και εξοικονομήσεως δαπανών.

Εν συνεχεία, η ALPHA υπέγραψε με την ΕΘΝΙΚΗ σύμφωνο εμπιστευτικότητος, το οποίο, μεταξύ άλλων, προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί της προτάσεως, την 18η Φεβρουαρίου 2011, και εισήλθε σε διερευνητικές συνομιλίες μετά της ΕΘΝΙΚΗΣ, επικουρούμενη από ειδικούς προς τούτο συμβούλους.

Κατ' ακολουθίαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA, στην από 18ης Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασή του, απεφάσισε ομοφώνως, μετά προσήκουσα μελέτη των όρων της, όπως απορρίψει την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA.

Τι προηγήθηκε
Η πρόταση-«βόμβα» της Εθνικής Τράπεζας στην Alpha Bank έγινε αργά το μεσημέρι. Η φιλική συγχώνευση που πρότεινε η Εθνική προς την Alpha Bank έγινε στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στις αρχές του μήνα οι δύο πλευρές υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας εχεμύθειας. Οι δύο τράπεζες είχαν και στο παρελθόν εξετάσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης, αλλά οι συνομιλίες δεν είχαν καταλήξει, λόγω διαφόρων προβλημάτων.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι μέτοχοι της Alpha θα λάμβαναν 8 νέες μετοχές της Εθνικής για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha, ήτοι σχέση ανταλλαγής 0,727 μετοχές της Εθνικής για καθεμία μετοχή της Alpha.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, η ανωτέρω σχέση ανταλλαγής εμπεριέχει υπερτίμημα ύψους 23,4% επί της τιμής κλεισίματος της Alpha κατά την 17 Ιανουαρίου 2011, την προηγούμενη δηλαδή της υποβολής της πρότασής μας, υπερτίμημα ύψους 18,5% επί της σχέσης ανταλλαγής Alpha/Έθνική κατά την 17 Φεβρουαρίου 2011, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης και υπερτίμημα ύψους 23,7% ως προς τη μέση σχέση ανταλλαγής των τελευταίων 12 μηνών προ της 17ης Ιανουαρίου 2011.

Η πρόταση θα έδιδε τη δυνατότητα στους μετόχους της Alpha και της Εθνικής να επωφεληθούν από τη σημαντική αξία, η οποία, κατά την εκτίμηση της Εθνικής, θα προκύψει κατά την υλοποίηση της προτεινόμενης συγχώνευσης.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ανωτέρω σχέση ανταλλαγής, η σχετική συμμετοχή των μετόχων της Εθνικής και της Alpha στην ενωμένη οντότητα θα ήταν περίπου 71% και 29% αντίστοιχα, ενώ οι άμεσες συμμετοχές του ελληνικού Δημοσίου και των ευρύτερων φορέων κοινωνικής ασφάλισης θα διαμορφώνονταν σε 0,9% και 12%, αντίστοιχα.




http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=260484&cid=8

F.R. DAVID - Words Don't Come Easy

Something you should know about Words Lyrics
Title: F.r David - Words lyrics
Artist: F.r David Lyrics


Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...
Κομματάρα!!!
Ωραία χρόνια....



Words don't come easy to me
How can I find a way to make you see I love You?
Words don't come easy
Words don't come easy to me
This is the only way for me to say I love You
words don't come easy
Well, I'm just a music man
Melodies are so far my best friend
But my words are coming out wrong
Girl, I reveal my heart to you and
Hope that you believe it's true cause

Words don't come easy to me
How can I find a way to make you see I love You?
Words don't come easy

This is just a simple song
That I've made for you on my own
There's no hidden meaning you know when I
When I say I love you honey!
Please believe I really do cause
Words don't come easy to me
How can I find a way to make you see I love You?
Words don't come easy
It isn't easy words don't come easy
Words don't come easy to me
How can I find a way to make you see I love You?
Words don't come easy
Words don't come easy to me
This is the only way for me to say I love You
words don't come easy
words don't come easy.



Κρίσιμη ημέρα για Αμερικάνο


Ο Αμερικάνος υποβλήθηκε σε τραχειοστομία - Κρίσιμη η αυριανή ημέρα


Του Γιώργου Νικολάου

Σε τραχειοστομία υποβλήθηκε σήμερα ο Γιώργος Αμερικάνος και αύριο το μεσημέρι οι θεράποντες γιατροί του στο «Υγεία» θα δοκιμάσουν τις αντοχές των πάντων και πρωτίστως του «Παγκόσμιου».
Κι αυτό διότι φτάνει η ώρα για να αποδεσμεύσουν τον αναπνευστήρα και μετακινήσουν τον αρχηγό της «Βασίλισσας» εκτός καταστολής.
Η αυριανή ημέρα θεωρείται η πιο κρίσιμη στην πιο μεγάλη μάχη του θρυλικού αρχηγού της ΑΕΚ.
Κατά σύμπτωση, την ίδια ημέρα, όπου η ομάδα που ανέδειξε και οδήγησε στη κορυφή της Ευρώπης το 1968, δίνει τη δική της μάχη επιβίωσης στο κλειστό των Ιλισίων.
Η ζωή του «Παγκόσμιου» προέχει, βεβαίως, και είναι δεδομένο ότι οι απανταχού «κιτρινόμαυροι», αλλά και όλοι οι φίλοι του αθλητισμού προσεύχονται.
Ώστε ο κορυφαίος «Ενωσίτης» μπασκετμπολίστας όλων των εποχών να ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο...



http://www.aek365.gr

Στις 2 Μαρτίου ο ελληνικός τελικός


Το βράδυ της Τετάρτης, 2 Μαρτίου, η Ελλάδα θα γνωρίζει ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 56ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο ελληνικός τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ και από την ERTworld για όλο τον απόδημο ελληνισμό.

Οικοδέσποινα της βραδιάς θα είναι η Λένα Αρώνη. Η βραδιά θα είναι ένα μουσικό ταξίδι στη Eurovision, με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις, ενώ θα παρουσιάσουν τα τραγούδια, με τα οποία θα εκπροσωπήσουν ο καθένας τη χώρα του, οι Χρίστος Μυλόρδος από την Κύπρο, Amaury Vassili από τη Γαλλία και Emmy από την Αρμενία.

Το τραγούδι, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί, σε αναλογία 50-50%, από ψηφοφορία του κοινού και από κριτική επιτροπή. Το κοινό θα ψηφίσει, μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Η σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια τη βραδιά του ελληνικού τελικού, προέκυψε από κλήρωση, παρουσία των δισκογραφικών εταιρειών. Οι τίτλοι των τραγουδιών, οι ερμηνευτές, οι συνθέτες και οι στιχουργοί (με σειρά εμφάνισης), έχουν ως εξής:


1. Come with me (Ερμηνεία: Κόκκινα Χαλιά, Μουσική: Κόκκινα Χαλιά, Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος).

2. The Time is Now (Ερμηνεία: Βαλάντω Τρύφωνος, Μουσική - Στίχοι: Ramstrem, Magnusson, Vuorinen).

3. Χαμογέλα (Ερμηνεία: Τριημιτόνιο, Μουσική: Νίκος Τερζής, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης)

4. Ιt's all Greek to me (Ερμηνεία: Αντιγόνη Ψυχράμη, Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης, Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg).

5. Watch my dance (Ερμηνεία: Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike, Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη)

6. I Don't Wanna Dance (Ερμηνεία: Nikki Ponte, Μουσική - Στίχοι: Jonas Saeed - Pia Sjeberg)


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=260516&cid=9

Στα χέρια του Άρη 3.600 εισιτήρια


Συνολικά 3.600 εισιτήρια έχει στα χέρια της η ΠΑΕ Άρης για τον αγώνα ρεβάνς με την Σίτι στο Μάντσεστερ.

Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναλύει το σχέδιο των θέσεων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:


«Αντιλαμβανόμενη την μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο του ΑΡΗ με συγκεκριμένες κινήσεις, εξασφάλισε συνολικά 3600 εισιτήρια αντί για τα 2100 που προβλέπονταν από την αρχική συμφωνία και ήδη διέθεσε τον μεγαλύτερο αριθμό από αυτά.

Από το σύνολο των εισιτηρίων έχει κρατηθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός για να καλυφθούν οι ανάγκες φίλων της ομάδας από το εξωτερικό. Στο συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα φαίνονται και οι θύρες που θα φιλοξενήσουν τους οπαδούς του ΑΡΗ.

Πιο συγκεκριμένα οι φίλοι του ΑΡΗ θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι από τις θύρες 113,114,115,116,117 και 213,214,215,216, 217».


www.theplayer.gr


Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στη Β' ΕΠΣ Πιερίας

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στη Β' ΕΠΣ Πιερίας αναλυτικά:

ΕΛΠΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-Γ.Α.Μ.Σ. ΜΕΘΩΝΗ δε θα διεξαχθεί
25η ΜΑΡΤΙΟΥ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ-Α.Ο. ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ

Η Αναγέννηση Κολινδρού θα παίξει γηπεδούχος στο Μακρύγιαλο,λόγω της τιμωρίας της με δύο αγωνιστικές,για τα επεισόδια με την 25η Μαρτίου.

Στα κουσούρια ντ' μπαμπά μ' (μεθεόρτια)

Πατήστε στο παρακάτω link για να διαβάσετε κάτι από τη παράδοση του Κολινδρού,όπως τα περιγράφει με το δικό της μοναδικό τρόπο η συμπατριώτισσά μας ΑΜΑΝΤΑ...

http://agriada-amanta.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Κεφάλαια 5 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στις ακτές του Θερμαϊκού

Ο Κώστας είναι μυδοκαλλιεργητής στη Χαλάστρα, όπως και πολλοί συμπολίτες του στην περιοχή της δυτικής ακτής του Θερμαϊκού Κόλπου, όπου παράγεται περίπου το 80% των ελληνικών οστράκων. Δεν τυποποιεί μόνος του την παραγωγή του, αλλά αναγκάζεται να αναθέτει τη διαδικασία σε τρίτους. Αν έβρισκε χρηματοδότηση για να αποκτήσει μηχανήματα τυποποίησης και συσκευασίας, το κέρδος του θα αυξανόταν σημαντικά.
Η Λία έχει ψαροταβέρνα σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας. Δίνοντας, με κάποιο τρόπο, αναγνωρίσιμη ταυτότητα στα προϊόντα που σερβίρει, σίγουρα θα είχε περισσότερους πελάτες, όπως και αν διέθετε κεφάλαια για να δημιουργήσει έναν παραδοσιακό ξενώνα, κοντά στο εστιατόριό της.

Ο Κώστας και η Λία είναι φανταστικά πρόσωπα, αλλά οι προβληματισμοί τους αποτελούν καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους στην περιοχή των Δέλτα των ποταμών Αξιός-Λουδίας-Αλιάκμονας, οι οποίοι όμως έχουν τώρα, εν μέσω κρίσης, τη δυνατότητα να αυξήσουν ή να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, με κονδύλια από το πρόγραμμα "LEADER Aλιείας", προϋπολογισμού περίπου 5 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2007-2013.

Εκτός από ιδιωτικές επενδύσεις, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί και δημόσιες, όπως η βελτίωση των δύο αλιευτικών καταφυγίων, της Χαλάστρας και της Παραλίας Κυμίνων, αλλά και η δημιουργία Μουσείων Αλιευτικής Ιστορίας, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του, Γιώργος Πετρίδης, από την Ομάδα Τοπικής Δράσης Αλιείας ΑΝΕΘ.

«Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που η προσέγγιση του προγράμματος Leader εφαρμόζεται σε παράκτιες αλιευτικές περιοχές», σημειώνει ο κ.Πετρίδης και προσθέτει ότι το πρόγραμμα αφορά μια μεγάλη ζώνη, που εκτείνεται ουσιαστικά σε τρεις νομούς (Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας) και περιλαμβάνει 35.000 κατοίκους.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος, συνεχίζει, είναι τρεις: η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής, η οποία είναι ως επί το πλείστον προστατευόμενη περιβαλλοντικά και η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων εκεί αλιευτικών προϊόντων.

Ενίσχυση μέχρι 60% για τους ψαράδες, έως 55% για τους μη αλιείς

«Τα ποσοστά ενίσχυσης είναι έως 60% της επένδυσης για τους αλιείς, έως 55% για τους μη αλιείς και 100% για τις δημόσιες επενδύσεις. Προγραμματικά είχε υπολογιστεί ότι από το πρόγραμμα μπορούν να χρηματοδοτηθούν περίπου 45 ιδιωτικές και 15 δημόσιες επενδύσεις», επισημαίνει ο κ.Πετρίδης.

Η σύμβαση για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Δυτικής Ακτής Θερμαϊκού Κόλπου», υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη και του προέδρου της Ομάδας Τοπικής Δράσης Αλιείας «ΑΝΕΘ», Αριστείδη Αραμπατζή. Το πρόγραμμα εντάσσεται στον 'Αξονα 4 («Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών») του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.

Στη συγκεκριμένη περιοχή διατέθηκαν οι περισσότεροι πόροι μεταξύ των οκτώ Τοπικών Προγραμμάτων που εγκρίθηκαν σε πρώτη φάση σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, η δημόσια δαπάνη του τοπικού προγράμματος για τη δυτική ακτή του Θερμαϊκού ανέρχεται στο ποσό των 4.990.000 ευρώ.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει τις δημοτικές κοινότητες Σίνδου, Καλοχωρίου, Χαλάστρας, Κυμίνων και Ν.Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα στο Ν.Θεσσαλονίκης, τη δημοτική κοινότητα Κλειδίου στο Νομό Ημαθίας και τις δημοτικές κοινότητες Κορινού του Δήμου Κατερίνης και Μακρυγιάλου, Μεθώνης, Νέας Αγαθούπολης, και Πύδνας του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού στο Νομό Πιερίας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η ΑΝΕΘ, σε συνεργασία με την Πιερική Αναπτυξιακή, την Αναπτυξιακή Ημαθίας και τους Δήμους της περιοχής, θα ξεκινήσει διαδικασίες ευρείας δημοσιοποίησης των δράσεων προγράμματος στον τοπικό πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης, πριν τη διενέργεια της 1ης προκήρυξης, για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων. Σύμφωνα με τον κ.Πετρίδη, η προκήρυξη αναμένεται εντός του πρώτου διμήνου του 2011.




http://www.express.gr/

Eskisehirspor vs Sivasspor live tv


Turkish Superlig
Εσκισεχίρ - Σίββασπορ (Eskisehirspor vs Sivasspor)

20:00 GMT(+2:00)

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/983/live-eskisehirspor-vs-sivasspor

http://www.soccertvlive.net/watch/50830/1/watch-eskisehirspor-vs-sivasspor.html

http://www.fromsportcom.com/v-0/18/112/v-191214.html

http://www.vipstand.me/watch/20935/1/eskisehirspor-vs-sivasspor.html

http://www.stopstream.com/ch2.html

http://trgoals.net/

http://www.thug309.com/

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Oasis-Don't Look Back In Anger


Oasis-Don't Look Back In Anger

ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΔΟΝΤΙΑ......ΔΩΣΤΕ ΚΟΣΜΕ......

2. Bundesliga Simulcast / Konferenz live tv

German 2. Bundesliga
19:00 GMT(+2:00)
2. Bundesliga Simulcast / Konferenz
TSV 1860 Munchen vs FC Augsburg
VFL Bochum vs Fortuna Dusseldorf
FC Ingolstadt 04 vs SpVgg Greuther Furth


Live tv links:

http://atdhe.me/tv/943/live-2-bundesliga-simulcast-konferenz-2

http://www.soccertvlive.net/watch/50822/1/watch-2.-bundesliga-simulcast-/-konferenz.html

http://www.soccertvlive.net/watch/50822/2/watch-2.-bundesliga-simulcast-/-konferenz.html

http://www.fromsportcom.com/v-0/18/110/v-191169.html

http://www.fromsportcom.com/v-0/18/114/v-191468.html

http://www.vipstand.me/watch/20929/1/2.-bundesliga-simulcast-/-konferenz.html

http://www.vipstand.me/watch/20929/2/2.-bundesliga-simulcast-/-konferenz.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Νέο blog νεαρού Κολινδρινού!!!!

Ένα νέο πολύ αξιόλογο μπλογκ έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο,του "Jelloblog".
Είναι νεαρού Κολινδρινού και του ευχόμαστε καλή επιτυχία...

Πατήστε το παρακάτω link για να το επισκεπτείτε...και να το ξαναεπισκεφτείτε...

http://anohsies.blogspot.com/

Θα το έχουμε στα: "Δγιεεέ!!! Κουλιντρινά blogια όλα σ'ένα" όπως κι ολα τα Κολινδρινά μπλογκς που αντιλαμβανόμαστε....

Πώς ακυρώνεται η τροπολογία σε 24 ώρες



Αντιγράφω από τον Θανάση Αλαμπάση αρκετά κατανοητή νομική γνωμάτευση για την νομικά ασταθή, αυθαίρετη και συνεπώς καρα-ΠΑΡΑΝΟΜΗ τροπολογία Ρέππα περί δίωξης και εκφοβισμού των κατά συρροή ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.Σύμφωνα με το εισαγωγικό σημείωμα του νόμου υπ’ αριθμ. 2696/1999 (με τον …..οποίο κυρώθηκε ο ισχύων Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) «ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) καθορίζει τη συμπεριφορά όλων, όσοι χρησιμοποιούν οδούς και με αυτή την έννοια αποτελεί θεμελιώδες κείμενο διαμόρφωσης των συνθηκών κυκλοφορίας». Περεταίρω ότι«οι τροποποιήσεις του ΚΟΚ εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο δράσεων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, για μια νέα, σύγχρονη αντίληψη της οδικής κυκλοφορίας με επίκεντρο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την εύρυθμη λειτουργία των οδών».

Προκύπτει από τα ανωτέρω ότι με τα άρθρα του ΚΟΚ ρυθμίζεται αποκλειστικά, ηδιαμόρφωση των συνθηκών κυκλοφορίας και ότι για να υπαχθεί μια παραβατική συμπεριφορά (πράξη ή παράλειψη) στις διατάξεις του ΚΟΚ, πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και την εύρυθμη λειτουργία των οδών. Αυτονόητο είναι ότι η μη συμμόρφωση στις διατάξεις του ΚΟΚ, συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά που παραβιάζει τους κοινωνικούς κανόνες ή τις προσδοκίες μιας κοινωνικής ομάδας ή μιας ολόκληρης κοινωνίας. Πρόκειται για συμπεριφορά που απομακρύνεται από τα κοινωνικώς παραδεκτά πρότυπα συμπεριφοράς και που κρίνεται από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων ότι ξεπερνά τα όρια της ανεκτικότητας.
Προκειμένου ο νομοθέτης να καταστείλει ποινικά το μαζικό κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ διόδια» και μια ιδιωτικού δικαίου διαφορά (άρνηση καταβολής διοδιου τέλους στην παραχωρησιούχο) να χαρακτηριστεί ως παραβατική πράξη υπαγόμενη στις διατάξεις του ΚΟΚ (ώστε να μπορεί να διαπιστώνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα), ΕΠΡΕΠΕ η άρνηση πληρωμής διοδίων τελών να χαρακτηριστεί ως αποκλίνουσα συμπεριφορά, που προκαλεί κωλυσιεργία και επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία των οδών… Σε διαφορετική περίπτωση, η υπαγωγή της ανωτέρω συμπεριφοράς στις διατάξεις του ΚΟΚ θα ήταν ανεπίτρεπτη…
Αυτό επιχειρείται να γίνει με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας στο σχέδιο νόμου για την «Εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής…» όπου ορίζεται ότι «η με οποιοδήποτε τρόπο άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων τελών σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρεςσυνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης. Προς τούτο συνιστάται η θέσπιση ρητής απαγόρευσης και εντεύθεν η απειλή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Η προτεινόμενη διάταξη εντάσσεται συστηματικά στο άρθρο 29 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπου και ρυθμίζεται η εν γένει κίνηση οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας και σήραγγες. Η παράβαση μπορεί να διαπιστώνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα με αυτοπρόσωπη παρουσία κατά τη διάπραξή της ή κατόπιν ελέγχου του οχήματος. Σε κάθε περίπτωση η παράβαση βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και συνεπάγεται για τον παραβάτη την επιβολή του διοικητικού προστίμου που προβλέπεται στο τέλος της παραγράφου 11 του άρθρου (200 ευρώ) και τη δυνητική επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 παρ. 2 του Κώδικα (αφαίρεση άδειας ικανότητας οδηγού, άδεια κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες)».
Οι παραβάσεις όμως του ΚΟΚ που προκαλούν κωλυσιεργία (παρακώλυση) και επηρεάζουντην ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης υπάγονται ευθέως στα εγκλήματα κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών όπως αυτά προβλέπονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Οπότε πέραν της επιβολής του διοικητικού προστίμου που προβλέπεται από τον ΚΟΚ, είναι τιμωρητέες και κατά τον Ποινικό Κώδικα και συγκεκριμένα από τα άρθρα 290 (Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών), 291 (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών) και 292 (Παρακώλυση συγκοινωνιών).
Αφής στιγμής λοιπόν η πράξη της «με οποιοδήποτε τρόπο άρνησης ή αποφυγής πληρωμής διοδίων τελών» χαρακτηρίστηκε ως πράξη που προκαλεί κωλυσιεργία (παρακώλυση) και επηρεάζει την ασφάλεια της συγκοινωνιακής εγκατάστασης, τιμωρείται εκτός από την επιβολή του διοικητικού προστίμου ύψους 200 ευρώ που πλέον προβλέπει ο ΚΟΚ και από τα άρθρα 290 (Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών) και 292 (Παρακώλυση συγκοινωνιών) του Ποινικού Κώδικα.
Αν λοιπόν αποδεδειχθεί ότι η πράξη της «με οποιοδήποτε τρόπο άρνησης ή αποφυγής πληρωμής διοδίων τελών» συνιστά το έγκλημα των άρθρων 290 ΠΚ (Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών) και 292 ΠΚ (Παρακώλυση συγκοινωνιών), τότε ΟΡΘΩΣ υπήχθη στις διατάξεις του ΚΟΚ. Αν ΟΧΙ, τότε μπορεί να καταπέσει στα δικαστήρια εντος 24 ωρών.
Σύμφωνα με το άρθρο 290 παρ. 1 ΠΚ «όποιος με πρόθεση διαταράσσει την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους ή στις πλατείες τιμωρείται: α) με φυλάκιση, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο β) με κάθειρξη, αν επήλθε θάνατος» , ενώ σύμφωνα με το άρθρο 292 παρ. 1. «όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, κλπ που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».
Το έγκλημα του άρθρου 290 ΠΚ.
Για την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος του αρθρ. 290 (Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών), απαιτείται α) διατάραξη της συγκοινωνίας β) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ και γ) δόλος του δράστη. Εάν δεν συντρέχουν αθροιστικά οι ανωτέρω τρεις περιπτώσεις, ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Η δυνατότητα να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από την πράξη, είναι έγκλημα συγκεκριμένης διακινδύνευσης (βλ. άρθρ. 18 αριθ. 6), δηλ. η διατάραξη πρέπει να συνέχεται με κίνδυνο κυρίως με ανθρώπινη υλική και εμφανή ενέργεια σε κάθε μορφής οδό, ήτοι με επικείμενη επέλευση βλάβης, χωρίς να είναι αναγκαία η επέλευση της, αρκεί να κρίνεται ότι η πράξη στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται ως πρόσφορη και ικανή, ως εκ της εντάσεως ποιότητας και μορφής να προκαλέσει κίνδυνο ανθρώπου . Έτσι έκρινε ο Άρειος Πάγος (βλ. ΑΠ 1585/95 ΜΣΤ1014- 1797/87 ΝοΒ 1988.146 ,. αναλυτικά για το δικαστήριο εδώ).
Προκύπτει από τα ανωτέρω ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος νομικός για αντιληφθεί το αυτονόητο: ότι η πράξη της με οποιοδήποτε τρόπο άρνησης ή αποφυγής πληρωμής διοδίων τελών ΔΕΝ συνέχεται με κίνδυνο, με επικείμενη δηλαδή επέλευση βλάβης σε άνθρωπο, ούτε ότι η πράξη αυτή θεωρείται ως πρόσφορη και ικανή, ως εκ της εντάσεως ποιότητας και μορφής να προκαλέσει κίνδυνο ανθρώπου… Οπότε ο χαρακτηρισμός της πράξης με την αιτιολογική έκθεση ως πράξης «που επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια της συγκοινωνιακής εγκατάστασης» έγινε κατά προκλητική παραβίαση του Νόμου (προκειμένου να ενταχθεί άρον άρον στις διατάξεις του ΚΟΚ), ώστε να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των παραχωρησιούχων εργολάβων, κατ εντολή των οποίων νομοθέτησε η βουλή «των Ελλήνων».
Τυχόν δε ισχυρισμός των αμαρτωλών αυτών ανθρώπων, ότι η πράξη της άρνησης ή αποφυγής πληρωμής διοδίων συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια λογω της συντήρησης του οδικού δικτύου με χρήματα που εισπράττονται από τα διόδια, οπότε η μη καταβολή διοδιου τέλους μπορεί λογω πλημμελούς συντήρησης της οδού να συνέχεται με κίνδυνο με επικείμενη δηλ. επέλευση βλάβης σε άνθρωπο, αντικρούεται ευχερώς ως εξής:
Κίνδυνος είναι μια κατάσταση με υλικήν υπόσταση, αντιληπτή από τις αισθήσεις μας, είναι εκείνη η μεταβολή στον εξωτερικό κόσμο που συνεπάγεται την δημιουργία αιτιακών όρων ή συνθηκών για την επέλευση μιας βλάβης (ενός βλαβερού αποτελέσματος) που δεν συνέβη ακόμα γιατί απαιτούνται και άλλοι αιτιακοί όροι. Στο έγκλημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών πρέπει να αποδειχθεί η δημιουργία ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ κινδύνου από την συμπεριφορά του δράστη και ΟΧΙ από άλλους όρους, άσχετους με την πράξη που χαρακτηρίζεται επικίνδυνη. Διαφορετική εκδοχή θα οδηγούσε σε υπερβολική διεύρυνση του αξιοποίνου των εγκλημάτων τούτων (βλ. /. Μανωλεδάκη, Γενική θεωρία του Ποινικού Δικαίου, τόμος Β`, έκδοση 1978, σελ. 103-108).
Γνήσιο -σύμφωνα πάντοτε με την αιτιολογική έκθεση- έγκλημα διακινδύνευσης ή έγκλημα συγκεκριμένης διακινδύνευσης είναι και η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (άρθρο 290 περ. α` του Π.Κ.) που ο αρμόδιος υπουργός θεωρεί ότι τελείται, με την επιχειρηθείσα άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων τελών. Για να στοιχειοθετηθεί όμως το πιο πάνω έγκλημα θα `πρεπε να `χουμε κίνδυνο για άνθρωπο και όχι οποιοδήποτε κίνδυνο, αλλ` ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ, πλέον, διαπιστωμένο κίνδυνο απ` την επιχειρούμενη κάθε αυτή άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων τελών και ΟΧΙ από άλλους όρους, άσχετους με την πράξη που χαρακτηρίζεται επικίνδυνη.
Για να στοιχειοθετούταν δηλ. το έγκλημα θα έπρεπε να αποδεικνύεται η δημιουργία ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ κινδύνου από την συμπεριφορά του δράστη (που δεν πληρώνει διόδια) και ΟΧΙ από άλλους όρους (πλημμελής συντήρηση της οδού από τον εργολάβο με τον ισχυρισμό ότι λογω της μη πληρωμής διοδίων δεν δύναται οικονομικά να εκτελέσει έργα συντήρησης και ασφάλειας της οδού), ορους άσχετους δηλ. με την πράξη που χαρακτηρίζεται επικίνδυνη. Για περισσότερη νομική ανάλυση για το δικαστήριο εδώ (Δ97/1182/54/1998 ΔΙΑΤ ΕΙΣΠΡΘΕΣΣΑΛ).
Τέλος κατά το άρθρο 15 του Π.Κ., όπου ο νόμος, για την ύπαρξη αξιόποινης πράξεως απαιτεί να έχει επέλθει ορισμένο αποτέλεσμα, η μη αποτροπή του τιμωρείται όπως η πρόκλησή του με ενέργεια, αν ο υπαίτιος της παράλειψης είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να παρεμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος. Από τη διάταξη αυτή συνάγεται ότι αναγκαία προϋπόθεση της εφαρμογής της είναι η ύπαρξη ιδιαίτερης (δηλαδή ειδικής και όχι γενικής) υποχρεώσεως του υπαιτίου προς ενέργεια, που τείνει στην παρεμπόδιση του αποτελέσματος για την επέλευση του οποίου ο νόμος απειλεί ορισμένη ποινή. Η υποχρέωση αυτή μπορεί να πηγάζει από ρητή διάταξη νόμου ή από σύμπλεγμα νομικών καθηκόντων, που συνδέονται με ορισμένη έννομη σχέση του υποχρέου ή από ΣΥΜΒΑΣΗ ή από ορισμένη συμπεριφορά του υπαιτίου από την οποία δημιουργήθηκε ο κίνδυνος επέλευσης του εγκληματικού αποτελέσματος.
Τέτοια ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να παρεμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος με έργα συντήρησης και ασφάλειας έχει από τη ΣΥΜΒΑΣΗ παραχώρησης και το νόμο η παραχωρησιούχος και όχι ο χρήστης της οδού ο οποίος αρνείται να πληρώσει διόδια τέλη(βλ. εδώ αιτιολογημένη καταδίκη με απόφαση του Αρείου Πάγου, πολιτικού μηχανικού για το έγκλημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών, ο οποίος ως έχων ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να μεριμνήσει για την ασφάλεια της οδού, ως υπεύθυνος για την επίβλεψη της ανακατασκευής της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσ/κης, δεν μερίμνησε για τον καθαρισμό της οδού από χώματα που διασκόρπιζαν τα φορτηγά αυτοκίνητα της εργολήπτριας εταιρείας, με αποτέλεσμα λόγω της βροχής η επιφάνεια του οδοστρώματος να καταστεί ολισθηρή και η κυκλοφορία επί της οδού επικίνδυνη).
Το έγκλημα του άρθρου 292 ΠΚ
Κατά το άρθρο 292 παρ. 1 ΠΚ, όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, Λεωφορείου, που προορίζονται για κοινή χρήση, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι τα στοιχεία του προαναφερομένου εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών είναι: α] η δια θετικής ενέργειας [όχι με παράλειψη] και καθ` οιονδήποτε τρόπο παρακώλυση της κανονικής λειτουργίας μιας κοινής χρήσης εγκατάστασης, η οποία μπορεί να είναι διαρκής ή προσωρινή, β] εγκατάσταση κοινής χρήσης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία, γ] η εγκατάσταση αυτή να είναι προορισμένη για κοινή χρήση [από άγνωστο αριθμό προσώπων και αδιάκριτα και δ] η παρακώλυση να γίνεται από πρόθεση [ΑΠ 1254/1993, ΠΧρ ΜΓ.1009, ΑΠ 1009/2000 ΠΧρ
ΝΑ.243].
Περεταίρω , η παρακώλυση των “συγκοινωνιών” που προορίζονται για περιορι­σμένη μόνο χρήση ΔΕΝ τιμωρείται με το παρόν άρθρο (σχετ. ΑιτΕκθ σ. 264). Έχει αναφορικά με αυτό κριθεί, ότι η κατασκευή που προορίζεται για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων παρά το γεγονός ότι έχει προέλθει μετά από εξειδικευμένες τεχνικές μελέτες και εργασίες, με τη μόνιμη τοποθέτηση αδρανών υλικών επί εδάφους διαμορφωθέντος καταλλήλως δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως εγκατάσταση κατά την έννοια της διατάξεως του άρθρου 292 παρ. 1 ΠΚ, όπου δεν αρκεί απλώς μια μόνιμη κατασκευή, αλλά απαιτεί ένα οργανικό σύνολο που εμφανίζει αυτοτελή λειτουργία όπως ο σιδηρόδρομος, το λεωφορείο, το ταχυδρομείο κ.λ.π., (Συμ. Πλημ. Τρικ. 140/ 1994 Υπερά­σπιση 1994 σελ. 1427).
Προκύπτει από τα ανωτέρω ότι α) η ΜΗ καταβολή διοδίου τέλους δεν αποτελεί θετική ενέργεια αλλά παράλειψη, οπότε η πράξη αυτή δεν συνιστά παρεμπόδιση της λειτουργίας κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και επομένως ΔΕΝ εμπίπτει στην περίπτωση του άρθρου 292 παρ. 1 ΠΚ και β) οι κατασκευές των διοδίων σταθμών παρά το γεγονός ότι έχουν προέλθει μετά από εξειδικευμένες τεχνικές μελέτες και εργασίες, με τη μόνιμη τοποθέτηση αδρανών υλικών επί εδάφους διαμορφωθέντων καταλλήλως, δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν ως εγκατάσταση κατά την έννοια της διατάξεως του άρθρου 292 παρ. 1 ΠΚ, αφού δεν αρκεί απλώς μια μόνιμη κατασκευή (σταθμός διοδίων), αλλά απαιτείται ένα οργανικό σύνολο που εμφανίζει αυτοτελή λειτουργία (όπως ο σιδηρόδρομος και το λεωφορείο). Οι σταθμοί των διοδίων είναι μεν οργανικές εγκαταστάσεις, δίχως όμως οργανικό σύνολο που να εμφανίζει αυτοτελή λειτουργία όπως είναι το σιδηροδρομικό λχ δίκτυο.
Προκύπτει από τα παραπάνω ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος νομικός για αντιληφθεί το αυτονόητο: ότι η πράξη της με οποιοδήποτε τρόπο άρνησης ή αποφυγής πληρωμής διοδίων τελών ΔΕΝ συνιστά παρακώλυση δηλ. παρεμπόδιση της λειτουργίας κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία… Οπότε ο χαρακτηρισμός της πράξης με την αιτιολογική έκθεση ως πράξης «που προκαλεί κωλυσιεργία» έγινε κατά προκλητική παραβίαση του Νόμου (προκειμένου να ενταχτεί άρον άρον στις διατάξεις του ΚΟΚ), ώστε να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των παραχωρησιούχων εργολάβων, κατ εντολή των οποίων νομοθέτησε η βουλή «των Ελλήνων».
«Αποκλίνουσα συμπεριφορά» σύμφωνα με τη φαιδρή αιτιολογική έκθεση, η άρνηση πληρωμής διοδίων τελών!!!
Σύμφωνα με την ερμηνεία που η επιστήμη της κοινωνιολογίας αποδίδει στον όρο, απόκλιση είναι η κοινωνικά παραδεκτή απόσταση της εκπλήρωσης από το πρότυπο του ρόλου. Από ένα σημείο και μετά, η απόκλιση συνιστά παράβαση κοινωνικού κανόνα (νόμου, εθίμου ή συνήθειας) και κρίνεται ως κοινωνικά απαράδεκτη. Γίνεται τότε εκτροπή ή παρέκκλιση, απέναντι στην οποία η κοινωνία αντιτάσσει κάποια μορφή κοινωνικού ελέγχου. Επομένως, η έκτροπη συμπεριφορά ή κοινωνική απόκλιση ή κοινωνική παρέκκλιση (deviant behavior / deviance) είναι η συμπεριφορά που παραβιάζει τους κοινωνικούς κανόνες ή τις προσδοκίες μιας κοινωνικής ομάδας ή μιας ολόκληρης κοινωνίας. Πρόκειται για συμπεριφορά που απομακρύνεται από τα κοινωνικώς παραδεκτά πρότυπα συμπεριφοράς και που κρίνεται από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων ότι ξεπερνά τα όρια της ανεκτικότητας.
Άτομα που εκδηλώνουν αποκλίνουσα ή παραβατική συμπεριφορά (δηλ. παραβατικά άτομα) είναι οι φονιάδες, οι κλέφτες, οι μαφιόζοι, οι ναρκομανείς, οι αθλητές που ντοπάρονται, αυτοί που παραβιάζουν κατά συνήθεια τις ώρες κοινής ησυχίας, όσοι φοράνε σορτσάκια και αθλητικά παπούτσια σ’ έναν γάμο, όσοι γελάνε σε μια κηδεία, κ.ο.κ.
Σύμφωνα με την Δρ. Ασπασία Τσαούση (Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. Κοινωνιολογία των Έμφυλων Σχέσεων), η αποκλίνουσα συμπεριφορά είναι κοινωνικά προσδιορισμένη συμπεριφορά. Με άλλα λόγια, ο χαρακτηρισμός μιας συμπεριφοράς ή μιας ενέργειας ως αποκλίνουσας ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα με την ιστορική εποχή, τον τόπο και την κοινωνική ομάδα. Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η σχετικότητα της απόκλισης μέσα στο χρόνο, καθώς αυτό που θεωρείται απόκλιση σε δεδομένη ιστορική στιγμή μπορεί να είναι γενικώς παραδεκτή συμπεριφορά σε μιαν άλλη. Έτσι, παρατηρείται ένας αναπροσδιορισμός της αποκλίνουσας συμπεριφοράς.
Η συμπεριφορά άρνησης πληρωμής για ΠΑΡΑΝΟΜΑ διόδια, δεν είναι συμπεριφορά που απομακρύνεται από τα κοινωνικώς παραδεκτά πρότυπα συμπεριφοράς, ούτε συμπεριφορά που κρίνεται από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων ότι ξεπερνά τα όρια της ανεκτικότητας.Το αντίθετο μάλιστα αφού ήδη, το 30% των οδηγών αρνούνται να πληρώσουν διόδια… Το 30% αυτών των οδηγών καθώς και 79% των πολιτών που σε δημοσκόπηση του περιοδικού 4Τ στην ερώτηση «συμφωνείτε να μην πληρώνονται διόδια?» απαντούν «ναι παντού» και«σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο», αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που κρίνει ότι τα όρια της ανεκτικότητας δεν τα ξεπερνούν οι πολίτες που δεν πληρώνουν διόδια, αλλά η κλεπτοκρατία που επιβάλει την πληρωμή ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ διοδίων… Ο χαρακτηρισμός δε της συμπεριφοράς άρνησης πληρωμής ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ διοδίων τελών ως δήθεν αποκλίνουσας -κατά την κλεπτοκρατία- συμπεριφοράς, εμφανίζεται σήμερα εντονότερη σε σχέση με το παρελθόν, λογω της δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας σε συνδυασμό με την προκλητική ατιμωρησία πρωθυπουργών και υπουργών, που έχει εξοργίσει τους πολίτες.
Το θεαματικά διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας για το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ διόδια» και «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (γενικώς)» (ως κίνημα διαμαρτυρίας απέναντι στην ανομία και την επιλεκτική ατιμωρησία όσων έφτασαν τη χώρα εδω), αποδεικνύεται περίτρανα, από την κάθετη αύξηση των δυο τελευταίων ετών στις αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή της Google, με λέξεις κλειδιά «διόδια» και «δεν πληρώνω».
Πως ακυρώνεται ο νόμος σε 24 ώρες:
Τα παρακάτω αποτελούν προσωπική επιστημονική άποψη, έχουν ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελούν προτροπή για συγκεκριμένη ενέργεια
Το να προσφύγεις εναντίον της τροπολογίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή στα διοικητικά δικαστήρια (για την ακύρωση της κάθε αστυνομικής κλήσης ξεχωριστά), θα πάρει χρόνια ολόκληρα… Γνωρίζουν αυτοί που έφεραν την τροπολογία στη βουλή , ότι αυτή θα ακυρωθεί… Απλά αυτό θα πάρει χρόνια… Μέχρι τότε, το σημαντικό αυτό κίνημα θα έχει ατονήσει… Πρόσεξε λοιπόν τι θα μπορούσε να γίνει:
Αφής στιγμής η πράξη της «με οποιοδήποτε τρόπο άρνησης ή αποφυγής πληρωμής διοδίων τελών» χαρακτηρίστηκε ως πράξη που προκαλεί κωλυσιεργία (παρακώλυση) και επηρεάζει την ασφάλεια της συγκοινωνιακής εγκατάστασης, τιμωρείται εκτός από την επιβολή του διοικητικού προστίμου ύψους 200 ευρώ που προβλέπει πλέον ο ΚΟΚ και από τα άρθρα 290 (Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών) και 292 (Παρακώλυση συγκοινωνιών) του Ποινικού Κώδικα.
Τα εγκλήματα των άρθρων 290 και 292 διώκονται ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ. Τι σημαίνει αυτό? Ότι το αστυνομικό όργανο που βεβαιώνει την παράβαση (και επιβάλει πρόστιμο 200 ευρώ), υποχρεούται να σε συλλάβει ΑΜΕΣΩΣ και να σε στείλει κατηγορούμενο (με την αυτόφωρη διαδικασία), ώστε να δικαστείς για τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών (290) και της παρακώλυσης συγκοινωνιών (292). Δεν έχει «δεν θέλω»ούτε «σε λυπάμαι και δε σε στέλνω κατηγορούμενο». Το αστυνομικό όργανο είναι υποχρεωμένο από τον νόμο να σε στείλει κατηγορούμενο. Διαφορετικά ευθύνεται για παράβαση καθήκοντος.
Πρόσεξε τώρα να δεις: Τα αστυνομικά όργανα που θα βεβαιώνουν στο εξής τις παραβάσεις, δεν γνωρίζουν ούτε ότι πρέπει να σε συλλάβουν, ούτε ότι πρέπει να σε στείλουν κατηγορούμενο. Από ψηλά υπάρχει προφανώς η εντολή, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ γιατί αν πάει, ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ (ΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ) ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ…
Οπότε μόλις το αστυνομικό όργανο βεβαιώσει την παράβαση (σου κόψει κλήση 200 ευρώ), θα μπορούσε να του δηλώσεις το εξής: «Η παράβαση την οποία μόλις βεβαιώσατε, έχει σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας στο σχέδιο νόμου για την «Εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής…», χαρακτηρισθεί ως πράξη που προκαλεί παρακώλυση συγκοινωνιών και επηρεάζει την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης. Οι ανωτέρω πράξεις που με την άρνηση πληρωμής διοδιου τέλεσα, υπάγονται ευθέως στα εγκλήματα κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών όπως αυτά προβλέπονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, τα οποία διώκονται ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΑ. Πέραν της επιβολής του διοικητικού προστίμου που μου επιβάλατε, είναι τιμωρητέες και κατά τον Ποινικό Κώδικα και συγκεκριμένα από τα άρθρα 290 (Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών)και 292 (Παρακώλυση συγκοινωνιών). Για το λόγο αυτό ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ να με συλλάβετε αμέσως, να υποβάλετε εναντίον μου μήνυση και με την αυτόφωρη διαδικασία να κρατηθώ και να οδηγηθώ αμέσως στον Εισαγγελέα. Αν αρνηθείτε να κάνετε το καθήκον σας, σας γνωστοποιώ ότι θα υποβάλω εναντίον σας μήνυση για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας» .
Η νομική βάση της μήνυσης κατά του αστυνομικού οργάνου για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, θα μπορούσε να είναι ότι αρνήθηκε να εκτελέσει το καθήκον του (να σε στείλει κατηγορούμενο ώστε να κριθεί από τον ποινικό δικαστή αν είναι σύννομος ο χαρακτηρισμός της άρνησης πληρωμής διοδίου ως πράξη που προκαλεί κωλυσιεργία (292 ΠΚ) και επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια της συγκοινωνιακής εγκατάστασης (290 ΠΚ), προκειμένου να προστατέψει την παράνομη τροπολογία, για να μην καταπέσει ενωπιον του ποινικού δικαστηρίου, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τα επιχειρηματικά συμφέροντα της παραχωρησιούχου (να προσπορίσει στην παραχωρησιούχο παράνομο όφελος π.χ από είσπραξη διοδίων για υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο ή αυτοκινητόδρομο που ΔΕΝ πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας που η 1992/62 οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει , βλ. αρθρ. 259 ΠΚ και για ανάλυση παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας δες εδώ). Τυχόν δε παράλειψη του αστυνομικού οργάνου να εκτελέσει το καθήκον του, προσβάλει ευθέως το δικαίωμα αυτού που δεν πληρώνει διόδια, διότι του αποστερεί την πρόσβαση σε δίκαιη δίκη (προκειμένου να κριθεί η πράξη του και να αθωωθεί), ώστε με την αθωωτική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου να διευκολυνθεί στην δίκη ενωπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου, για την ακύρωση της ατομικής διοικητικής πράξης της επιβολής διοικητικού πρόστιμου ύψους 200 ευρώ.
Αρκεί λοιπόν να πας κατηγορούμενος. Τα υπόλοιπα είναι απλά. Θα μπορούσε να εμφανιστείς στον Εισαγγελέα με όσα ανωτέρω παραθέτω και στην περίπτωση που σε παραπέμψει να δικαστείς, παρουσιάζεσαι στο ποινικό δικαστήριο και βάζεις ως αυτοτελή ισχυρισμό, όσα ανωτέρω παραθέτω (εγγράφως). Το δικαστήριο –εκτιμώ ότι- θα μπορούσε να σε κηρύξει πανηγυρικά αθώο…
Αν κριθείς αθώος, αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο έκρινε ότι ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΕΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των άρθρων 290 (Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών) και 292 (Παρακώλυση συγκοινωνιών). Αυτό συνεπάγεται, ότι ο χαρακτηρισμός της πράξης με την αιτιολογική έκθεση ως πράξης «που προκαλεί κωλυσιεργία (292 ΠΚ) και επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια της συγκοινωνιακής εγκατάστασης (290 ΠΚ)», κρίθηκε από το ποινικό δικαστήριο ως μη νόμιμος… Ελλείψει λοιπόν τέτοιου χαρακτηρισμού ως νόμιμου, η πράξη της «με οποιοδήποτε τρόπο άρνησης ή αποφυγής πληρωμής διοδίων τελών», ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ περιλαμβάνεται στον ΚΟΚ. Οπότε ο νόμος θα έχει καταπέσει στα ποινικα δικαστήρια, μέσα σε 24 μόλις ώρες…
Αν αυτό συμβεί και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες από την ψήφιση της τροπολογίας, τότε αυτός που έφερε την τροπολογία στη βουλή, οφείλει –αν μη τι άλλο- να παραιτηθεί…

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ : Η Παμπιερική σύσκεψη για τα Διόδια.


Στις 16\2\2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας η παμπιερική σύσκεψη για το θέμα των διοδίων. Η προσέλευση λίαν ικανοποιητική! Πιστεύω πως αν βλέπαμε τόσο κόσμο στις Κυριακάτικες κινητοποιήσεις θα έπρεπε να ήμασταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι!
Οι εισηγήσεις της επιτροπής ήταν ομολογουμένως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Το ίδιο ενδιαφέρουσες και οι τοποθετήσεις πολλών εκ των παρευρισκομένων και οι απορίες που εξέφρασαν για το νέο υφιστάμενο νομικό καθεστώς.
Ομολογώ πως είχα πάει στη σύσκεψη περισσότερο για να ακούσω τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις όλων και όχι για να τοποθετηθώ εγώ. Μόνο σε ένα σημείο, προς το τέλος, σκέφτηκα να κάνω μία μικρή παρέμβαση με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου κ. Μπούρου, κυρίως στο σημείο που έθεσε το εύλογο ερώτημα «που είναι οι δημοτικοί μας άρχοντες;». Ωστόσο επειδή είχε ήδη περάσει αρκετά η ώρα και το προεδρείο έκανε έκκληση να περάσουμε σε ψηφοφορίες, θεώρησα καλό να μην παρατείνω κι άλλο την κουβέντα με μία παρέμβαση που θα μπορούσα ούτως ή άλλως να κάνω μέσω του τύπου.
Πράγματι λοιπόν εύλογο το ερώτημα του κ. Μπούρου και πολύ σωστή η επισήμανσή του ότι προεκλογικά γέμιζε η γέφυρα στις κινητοποιήσεις στην Λεπτοκαρυά από υποψηφίους, ενώ τώρα οι περισσότεροι – σχεδόν όλοι – είναι απόντες!
Θα υπενθυμίσω στο σημείο αυτό την πρόταση που είχα καταθέσει τον Οκτώβριο στην τότε σύσκεψη στο κτήριο της Νομαρχίας. Είχα προτείνει λοιπόν πως, επειδή οι κινητοποιήσεις στον νότο δεν παρουσίαζαν την επιθυμητή συμμετοχή και επειδή το πρόβλημα στην Πιερία εστιαζόταν ποικιλοτρόπως πλέον στα διόδια της Λεπτοκαρυάς (και στα παράπλευρα που επιχειρούσε τότε να εγκαταστήσει η εταιρεία) να υπάρξει ένα παρακλάδι της επιτροπής αγώνα ειδικά για τη νότια Πιερία, όπου θα δεσμευόμασταν να συμμετάσχουμε ΟΛΟΙ οι τότε υποψήφιοι δήμαρχοι Δίου – Ολύμπου μαζί φυσικά με τους εν ενεργεία δημάρχους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Δυστυχώς η πρόταση αυτή, ενώ απέσπασε θετικά σχόλια εντός της σύσκεψης, δεν βρήκε ανάλογη συνέχεια. Φαίνεται πως κάποιοι δεν την άκουσαν ή έκαναν ότι δεν την άκουσαν.
Ο καιρός κύλησε, οι εκλογές πέρασαν, το αποτέλεσμα γνωστό και οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των διοδίων επίσης. Στις 17\1 σε άτυπη λαϊκή συνέλευση στη Λεπτοκαρυά μετά από ερώτημα των κατοίκων προς τον Δήμαρχο, πήρα τον λόγο και επανέφερα εκείνη την πρόταση κάπως τροποποιημένη. Πρότεινα δηλαδή να οριστεί εκ νέου επιτροπή ειδικά για τη νότια Πιερία αποτελούμενη από τον δήμαρχο (ή έστω εκπρόσωπο της πλειοψηφίας), τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων. Απάντηση δεν υπήρξε.
Μετά την σύσκεψη της 16ης Φεβρουαρίου επιμένω ότι για δύο κυρίως λόγους η παμπιερική επιτροπή αγώνα πρέπει να προχωρήσει στην σύσταση της νότιας υποεπιτροπής και να απευθύνει επισήμως πρόσκληση συμμετοχής προς ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ και να τους ζητήσει να απαντήσουν δημόσια στην πρόσκληση αυτή.
1ον , γιατί το ειδικό βάρος που έχουν αυτή τη στιγμή τα διόδια της Λεπτοκαρυάς επιβάλλουν τη σύσταση αυτής της ειδικής επιτροπής για να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς ζητάμε και ποιες είναι οι θέσεις μας και κατόπιν να προχωρήσουμε σε επίσημη συνάντηση – ακόμη και αν κάποιοι την θεωρούν ανώφελη, πρέπει να γίνει – με την ηγεσία του υπουργείου και εκπροσώπους της εταιρείας. Κι επειδή διαπραγματεύσεις χωρίς αγώνες δεν γίνονται, η ειδική αυτή επιτροπή θα μπορούσε να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των δημοτών μας!
2ον , γιατί επιτέλους με τη δημόσια απάντηση όσων προσκληθούν να συμμετέχουν, θα ξεκαθαρίσουν οι πάντες (και ο γράφων) την θέση τους και θα γνωρίζουμε πλέον τι μπορούμε να περιμένουμε από τον καθένα!

Υ.Γ: Επειδή κάποια στιγμή στη σύσκεψη της Τετάρτης υπήρξε μία μικρή ένταση κυρίως γύρω από το θέμα αποσαφήνισης του τι ζητάμε ως λύση, θα κάνω μόνο το εξής σχόλιο• σωστά αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον 7 είναι οι προτεινόμενες λύσεις για το θέμα των διοδίων στην περιοχή μας και ποικίλλουν από φορέα σε φορέα ή και από άτομο σε άτομο. Γι’ αυτό και πρότεινα να αποφασίσουμε τι ακριβώς ζητάμε στην περιοχή μας, έστω και με συγκερασμό ορισμένων αιτημάτων. Στο έργο αυτό θα βοηθήσει, πιστεύω, η σύσταση της ειδικής επιτροπής στον νότο και οπωσδήποτε η διαβούλευση 45 ημερών που αποφασίστηκε ομόφωνα από τη σύσκεψη να πραγματοποιηθεί για να καταλήξουμε σε ένα κείμενο – ψήφισμα. Όσο για τις όποιες διαφορετικές απόψεις μεταξύ μας, ας σκεφτούμε όλοι ότι πολλά μας ενώνουν και κυρίως η αναγνώριση του προβλήματος και η προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι για να το λύσουμε! Επίσης το ότι κάποιοι μας βλέπουν ως «γραφικούς» που κάνουν «τσάμπα μαγκιές». Η απάντησή μας σε πρώτη φάση λοιπόν, για να μην ξεχνιόμαστε, θα πρέπει να είναι αυτή: Όλοι οι «τσάμπα μάγκες» ραντεβού την Κυριακή το μεσημέρι στα διόδια της Λεπτοκαρυάς! Θα σας δω εκεί!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Με τιμή,
Νικόλαος Αθ. Λάππας
Δημ. Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή – Νέα Ελπίδα».

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης


Συνάντηση με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του φιλανθρωπικού σωματείου «Μέριμνα Παιδιού» Κατερίνης πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μέριμνας Παιδιού Σολδάτος Δημήτριος, η γραμματέας Δεληγιαννίδου Σίλβια, η ταμίας Γερασιμίδου – Τερζοπούλου Δέσποινα και τα μέλη του Δ.Σ. Τσίντσιφας Κωνσταντίνος, Παντελιάδου Καλλιόπη και Σαχινίδου – Κωτσίδου Παρθενόπη.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας σχετικά με τη λειτουργία και τις ποικίλες δράσεις του γνωστού για την κοινωνική προσφορά του σωματείου, το οποίο ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί το μοναδικό φορέα στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους στην Πιερία. Έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα της χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης της λειτουργίας του σωματείου και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την εξεύρεση οικονομικών πόρων.

Τα μέλη της Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού ζήτησαν από την κ. Μαυρίδου να συνεχιστεί μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πλέον η προγραμματική σύμβαση οικονομικής συμβολής και στήριξης που υπήρχε με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας. Ακόμη, τονίστηκε η ανάγκη μετατροπής της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης από φιλανθρωπικό σωματείο σε ίδρυμα, μία μεταβολή που θα διευκολύνει σημαντικά την οικονομική επιβίωση και ανάπτυξη της δράσης του. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στη Μέριμνα Παιδιού ειδικού χώρου για τη στέγαση μέρους των δραστηριοτήτων του στο Χατζόγλειο Κτίριο εφ’ όσον ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισής του, όπως άλλωστε γινόταν και πριν με τη συγκατάθεση της Ν.Α. Πιερίας. Τέλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού ζήτησαν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας τη μεσολάβηση και συμβολή της για την ένταξη του προγράμματος κατασκευής κατοικιών αυτόνομης διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Μέριμνας Παιδιού για τη συνεργασία και δεσμεύθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης προκειμένου να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να βελτιωθούν περισσότερο οι συνθήκες δράσης και λειτουργίας ενός «από τους πιο σημαντικούς κοινωνικούς φορείς της Πιερίας».

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ


Σοβαρός αριθμός συμβασιούχων, τους οποίους διαχρονικά οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, δήλωσε δυναμικό παρών στη συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 17/2/2011 και ώρα 6:00 μ.μ., για να τονίσει για άλλη μια φορά σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι:

- Η αφαίρεση του όποιου εργασιακού δικαιώματος από τον οποιονδήποτε, αποτελεί κοινό εργασιακό πλήγμα όλων.

- Δεν μπορεί κανένας να αγνοήσει την κοινωνική πραγματικότητα και το δίκιο των "υπό ομηρία" εργαζομένων.

- Δεν θα επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση στην εκτελεστική εξουσία ν΄ ασκήσει την οποιαδήποτε πίεση στους δικαστές, που καλούνται να κρίνουν το μέλλον τους.

- Κανείς δε πρέπει να ξεχνάει τα λόγια του Ελληνικού Συντάγματος, άρθρο 22:


«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για την
δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική
εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης
αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.»


Κοινό σύνθημα όλων, αποτέλεσε το: "ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ".

Σκηνές από την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα:

http://www.youtube.com/watch?v=fC0MswsYpdA

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ






Βραβεύσεις μαθητών στον χορό της «ΔΡΥΑΝΙΣΤΑΣ»

Τον ετήσιο χορό του, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυανιστινών Κατερίνης "Η ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ" το Σαββάτο 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 21:00, στο κέντρο εκδηλώσεων GRANDE SALLA (5o χλμ Κατερίνης- Ελασσόνας).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: βράβευση επιτυχόντων μαθητών ΑΕΙ και ΤΕΙ (σχολικού έτους 2009-2010) που έλκουν την καταγωγή τους από την ιστορική κωμόπολη της Δρυάνιστας, βράβευση τιμωμένων προσώπων, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια απο τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και πρόγραμμα λαϊκοδημοτικής ορχήστρας με τους: Νίκος Τζουκόπουλος στο κλαρίνο, Νίκος Σόλιας - Αποστόλης Νικολής - Βίκη στο τραγούδι.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΙΟΣΚΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η αγωνία παρατείνετε για την Σκοτίνα



Παράταση για προσφορές στη Σκοτίνα. Μέχρι στιγμής δύο προτάσεις από κάποια Σ και Σ (αρχικά ονομάτων). Μεγάλο ενδιαφέρον από βουλευτικά και πολιτευτικά γραφεία. Είπαμε θα δούμε και θα πούμε.

Κοπή πίτας από την Πρωτοβουλία Πολιτών


Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στον νέο χώρο Διαλόγου και Πολιτισμού Π.Π. Γερμανού 2.


Την πίτα του για τη νέα χρονιά θα κόψει ο συνδυασμός της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα με πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική.
Η κοπή θα γίνει στον νέο μας χώρο στην Π.Π. Γερμανού 2 .
Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.
Μάντζιος Δ. Αντώνης
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ 84ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗ

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή και την αστυνομία ο θάνατος της ηλικιωμένης στη Σφενδάμη προήλθε από πτώση της άτυχης γυναίκας, η οποία και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Δεν υπήρξαν ούτε ίχνη παραβίασης της οικίας, ούτε εκλάπη κάποιο αντικείμενο σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Διόδια: Υπερασπιζόμαστε το συμφέρον του τόπου μας!


Προς τους παραγωγικούς φορείς του Νομού Πιερίας, Συλλόγους, Σωματεία και Δημοτικές παρατάξεις

Σας παρακαλούμε να προωθήσετε το παρακάτω κείμενο στα μέλη σας, με την παράκληση, για συμμετοχή στη διαμαρτυρία της επόμενης Κυριακής στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Η κινητοποίηση της Κυριακής και γενικότερα ο αγώνας κατά των διοδίων στην Πιερία, στηρίζεται ήδη από δεκάδες πολιτικά πρόσωπα, φορείς και συλλογικότητες του νομού μας και χιλιάδες πολίτες.

Στηρίξτε την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας με την ενεργό συμμετοχή σας.

  • Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα των Εθνικών μας δρόμων και του εθνικού πλούτου της χώρας μας.
  • Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας!
  • Υπερασπιζόμαστε το συμφέρον του τόπου μας!
  • Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

    Κατά τη διάρκεια της παμπιερικής σύσκεψης για τα διόδια, η οποία πραγματοποιήθηκε την 16η Φεβρουαρίου 2011, στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, αποφασίστηκε ομόφωνα, η συμμετοχή δεκάδων φορέων του νομού στη συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, την επόμενη Κυριακή 20.02.2011 από τις 14:00 – 18:00.

    Σύσσωμοι, μαζί με όλους τους φορείς του νομού μας, στηρίζουμε την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας και τον δίκαιο αγώνα κατά του παράλογου καθεστώτος των διοδίων.

    Σας καλούμε, την επόμενη Κυριακή 20.02.2011 στις 14:00 να είστε όλοι εκεί στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

    Ενωμένοι, υπερασπίσουμε τον τόπο μας!

ΕΚΑΒΗ: Dr. Κων/νος Μουρούτης, Φυσίατρος / Νευροεπιστήμων MD, PhD, ScD(MED)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΕΚΑΒΗ


Ομιλητής : Dr. Κων/νος Μουρούτης, Φυσίατρος / Νευροεπιστήμων MD, PhD, ScD(MED)

  • 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – Παρασκευή ώρα 18:30 – 21:00
    Πως να μείνετε νέοι, υγιείς και ευτυχισμένοι.
  • 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – Σάββατο ώρα 18:30 – 21:00
    Ποια είναι η καλή διατροφή;
  • 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – Κυριακή ώρα 18:30 – 21:00
    Καρκίνος : Είναι άραγε αναστρέψιμος;

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ” www.motherearth.gr

monoled - GR: ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΦΕΚ B 246 – 11.02.2011

Η τελική κατάταξη στο 2ο τουρνουά τάβλι Κολινδρού...

Μια ακόμη ακόμη αξιόλογη προσπάθεια νέων Κολινδρινών τελείωσε πριν από λίγες μέρες.
Το τουρνουά τάβλι Κολινδρού για δεύτερη χρονιά διασκέδασε τους συμμετέχοντες και σιγά σιγά καθιερώνεται στις συνειδήσεις τους ως θεσμός.
Εξάλλου
δεν μας έχουν μείνει και πολλά στον Κολινδρό για να διασκεδάζουμε..
Εύχομαι να γίνει και το 3ο τουρνουά τάβλι στον Κολινδρό κι ας είναι και Καλλικρατικό...άντε και Πανελλαδικό!!!
Συγχαρητήρια στον νικητή κύριο Πελάγο Δημήτριο,αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν...

Δείτε τη φωτοτυπία κάνοντας κλικ πάνω της για μεγέθυνση...

Πρόστιμο 91.000 ευρώ για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης

Πρόστιμο 91.000 ευρώ επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης (ΔΕΥΑΚ) για τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στο ΧΥΤΑ Κατερίνης.
Σύμφωνα με την Πράξη Βεβαίωσης Προστίμου, έγινε, μεταξύ άλλων....
υπέρβαση της μέγιστης χωρητικότητας του φατνώματος υποδοχής απορριμμάτων από τα προβλεπόμενα 187.500 κ.μ. σε 240.000 κ.μ. και δεν διενεργήθηκε στη συνέχεια ο απαραίτητος έλεγχος ευστάθειας του έργου από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή. Παράλληλα, ο ΧΥΤΑ λειτουργούσε χωρίς οριστική άδεια επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων όπως και στερεών αποβλήτων, ενώ δεν γινόταν σταδιακή εκτέλεση εργασιών αποκατάστασής του.

Μας κυβερνάει ένα ...μπάχαλο!


Εδώ και καιρό οι ελεύθερες φωνές των ιστολογίων αναφέρουν τακτικά την κυβερνητική κατρακύλα της Ελλάδος. Τα τεράστια και ερασιτεχνικά ατοπήματα που κοστίζουν στους πολίτες, στο κύρος της χώρας και μας φέρνουν σε αδιανόητα αδιέξοδα…
Μέχρι τώρα όμως τα “ αμορτισέρ” του συστήματος (βλ. ΜΜΕ) απορροφούσαν όσο το δυνατόν περισσότερο τους κραδασμούς, ώστε να μην δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο κυβερνητικό έργο, ή αν θέλετε ξεπούλημα…

Από την περασμένη Παρασκευή όμως, με τις άθλιες δηλώσεις των εκπροσώπων των πραγματικών κυβερνώντων μας, τα πράγματα φαίνεται εκτροχιάστηκαν πλήρως! Δεν ξέρω αν ήταν λάθος της τρόικας ή επικοινωνιακό παιχνίδι τύπου “ καλός μπάτσος – κακός μπάτσος” σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για να φανεί ότι ο ΓΑΠ δεν διστάζει να τα βάλει με τους δανειστές και οι χαζοί ιθαγενείς, που λέει ότι κυβερνάει, να τον συμπαθήσουν, αλλά σίγουρα έκανε κακό.

Από εκείνη την στιγμή έπεσε ο μανδύας της ελληνικής κυβέρνησης και φάνηκαν όλες οι άσχημες και βαθιές πληγές της σημερινής μας εξουσίας. Αρχικά, ήταν η πολύωρη καθυστέρηση απάντησης στην τρόικα που συμπεριφέρθηκε σαν αυτοκράτωρ στο προτεκτοράτο του. Και το πιο εξοργιστικό ήταν ότι ουδέποτε διεψεύσθη η συμφωνία για ξεπούλημα του ελληνικού δημοσίου σε ιδιώτες, αλλά μάλωναν για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στην δημοσιότητα! Δηλαδή μας είπαν ανοιχτά ότι θα σας ξεπουλήσουμε έτσι κι αλλιώς αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να το μάθετε… Παράλληλα φάνηκε και ο διακοσμητικός ρόλος της υπόλοιπης κυβέρνησης, που βρέθηκε προ εκπλήξεως δείχνοντας περίτρανα ότι ένας στενός κύκλος υπό τον πρωθυπουργό αποφασίζει και απλά ανακοινώνει. Μια σύγχρονη εκδοχή του “ Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν”!

Μέρες πέρασαν χωρίς να κοπάσουν οι αντιδράσεις και φτάσαμε ως σήμερα που τα χαστούκια ήρθαν απανωτά… Πρώτα η τραγική εγκύκλιος για το θέμα των ημιυπαίθριων, του υφυπουργού κ Ντόλιου, που καλούσε όσους είχαν διευθετήσει τις εκκρεμότητές τους να ξαναπληρώσουν… Όλα αυτά εν αγνοία όπως ειπώθηκε του υπουργού κ Ραγκούση… Με παρέμβαση του πρωθυπουργού απεσύρθη η εγκύκλιος και ο κ. Ντόλιος ζήτησε συγγνώμη, γλιτώνοντας την καρέκλα του…

Μετά, ήρθαν τα παράπονα του υπουργού Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη που ζήτησε την παραίτηση του ΓΓ Λιμένων κ Βλάχου, λόγω διαφωνιών. Ο Γενικός γραμματέας όμως δεν παραιτείται γιατί διορίστηκε μέσω open.gov, όπως δήλωσε και μόνον ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να τον αποπέμψει… Σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν οι ασυμφωνίες και οι γκρίνιες θα μου πείτε, αλλά όταν φτάνουν στο σημείο να δημοσιοποιούνται και να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις ενώ ένας υπουργός εμφανίζεται να μην μπορεί να ελέγξει έναν υφιστάμενό του γιατί ο υφιστάμενος δεν ελέγχεται βάση κανονισμού από τον υπουργό, τότε μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις…

Άλλο ένα σημερινό συμβάν για γέλια και για κλάματα, αλλά και πιο ύποπτο, είναι η εσωτερική κόντρα που φάνηκε να δημιουργείται στο ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την δυνατότητα που παραχωρούσε άρθρο του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα στους δικηγόρους να συστήνουν δικηγορικές εταιρείες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της χώρας θέλουν. Πριν έρθει το άρθρο αυτό προς ψήφιση στην Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους λέγοντας ότι θα το καταψηφίσουν αν φτάσει στην Ολομέλεια και πήραν την υπόσχεση να μην φτάσει ως εκεί. Αυτό που έγινε όμως ήταν ένα “ λιφτιγκ” που δεν άλλαζε όμως την ουσία και έτσι αναγκάστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας να ζητήσει από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη να το ξανασκεφτεί! Και άρον άρον απεσύρθη το εν λόγο άρθρο.. Δηλαδή πήγαν να έρθουν σε ρήξη με τους ίδιους τους βουλευτές τους στην κυβέρνηση για να επιτρέψουν σε κάποιους δικηγόρους (που έχουν την οικονομική δυνατότητα προφανώς) να ελέγχουν τα δικηγορικά θέματα σε όλη την επικράτεια; Ποιος αλήθεια πήγαν να εξυπηρετήσουν; Τον δικηγόρο στην επαρχία που μόλις και μετά βίας μπορεί να κρατήσει το γραφείο του; Περίεργα πράγματα αλλά το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται για τον λαό.. Αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ!

Τέλος να προσθέσουμε στην μέχρι τώρα εικόνα διάλυσης και τα πυρά που δέχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ Ραγκούσης από τον έτερο υπουργό κ Γερουλάνο που μετά το τέλος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε ότι η ομάδα Ραγκούση, η οποία έχει επωμιστεί τον συντονισμό της κυβέρνησης δεν λειτουργεί… Εν ολίγοις δηλαδή μας είπε αυτό που βλέπουμε όλοι με τα μάτια μας εδώ και καιρό,

ότι μας κυβερνάει ένα απέραντο μπάχαλο!!!

Μια κυβέρνηση “ παιδικός σταθμός” που δεν υπάρχει νηπιαγωγός να βάλει σε τάξη τα παιδιά!

Μια παρέα, στην κυριολεξία, που ανέλαβε τα ηνία της χώρας και επί 16 μήνες τώρα το μόνο που έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό, που δήθεν υπηρετεί, είναι η υποθήκευσή του και του μέλλοντός του με το Μνημόνιο, που έσπευσε να υπογράψει με κλειστά τα μάτια μαζί με την στήριξη του ΛΑΟΣ και της Ντόρας… Από εκεί και πέρα όλη η δράση της είναι οι περικοπές, οι μειώσεις, οι απολύσεις, το ξεπούλημα στο όνομα του ελληνικού λαού που ουδέποτε ρωτήθηκε και συνεχίζει να πληρώνει τα αναρίθμητα σκάνδαλα με καθημερινούς χλευασμούς!

Όπως είναι λογικό μια κυβέρνηση με μόνο οδηγό την καταστροφή του λαού της είναι θνησιγενής. Όσες αντιδράσεις αποσιωπήθηκαν μέχρι τώρα αποσιωπήθηκαν. Πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ήδη πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για πρόωρες εκλογές και δίνουν και ημερομηνίες.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν την παρέλευση του 18μήνου, δηλαδή με λίστα. Οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει πολιτική αυτοκτονία και για τον πρωθυπουργό και για το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν προκηρυχθούν τότε οι εκλογές ο Παπανδρέου θα μείνει όμηρος των ίδιων του των βουλευτών και των ”δευτεροκλασάτων” υπουργών που τώρα απλά τους ανακοινώνονται οι αποφάσεις και έχουν καταπιεί πολλά όλο αυτό το διάστημα για να μην δώσουν πρόωρο τέλος στην πολιτική τους καριέρα. Αν οι εκλογές δεν γίνουν με λίστα, αλλά με σταυρό προτίμησης, που σημαίνει ότι δεν θα ανακοινωθούν πρόωρες κάλπες μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες, το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης θα οδηγήσει πολλούς παραγκωνισμένους της κυβέρνησης να γίνουν αρεστοί στον λαό, ιδιαίτερα όσοι εκλέγονται στην επαρχία, που σημαίνει ότι θα υιοθετήσουν αντιμνημονιακή ρητορική για να επιβιώσουν πολιτικά και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους ακόμη και με κάποιο άλλο συνδυασμό. Κι αυτό ίσως να είναι και η θανατική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και θα έχει την υπογραφή του υιού του ιδρυτή του.

Αντίθετα οι εκλογές με λίστα ίσως δώσουν κάποια παράταση χρόνου σε μία κυβέρνηση που θα παραμένει όμως διαλυμένη, ασυντόνιστη που είναι προφανές ότι έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση να δρα εξ ονόματος του λαού της και πλέον πνέει τα λοίσθια…

αἰέν ἀριστεύειν