Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο σύλλογος αιμοδοτών και δωρητών σώματος "Κολινδρού Άγιος Δημήτριος" ανακοινώνει:

(Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση)

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο2):

Στην ευρύτερη περιοχή της Πελασγίας, της Βόρειας Εύβοιας και μάλλον των Βόρειων Σποράδων υπάρχουν και ζουν μόνιμοι κάτοικοι με καταγωγή από τον Κολινδρό?

Θα σας γράψω περισσότερα στοιχεία αύριο...

Εν τω μεταξύ αν μας διαβάζει κάποιος από αυτά τα μέρη,θα τον παρακαλούσα να μας αναφέρει ότι γνωρίζει για την καταγωγή τους.

Απάντηση στο κουίζ "δρόμος του Μεταξά"

Χρωστάω μια απάντηση στο προ ημερών κουίζ:
Ποιος δρόμος του Δήμου Κολινδρού ονομάζεται "δρόμος του Μεταξά"?

Η απάντηση:
Στα Παλιάμπελα και πίσω από το μαντρί του Αχιλλέα υπάρχει ένας δρόμος ο οποίος εξυπηρετούσε μέχρι πριν τουλάχιστον είκοσι χρόνια,τα υψώματα στα Νταμάρια,στη Βαθειά Σούδα τα οποία ήταν (και μάλλον δεν είναι πια) η δεύτερη γραμμή άμυνας πάνω από το ποτάμι και πριν την επόμενη αμυντική γραμμή που ήταν (και μάλλον παραμένει) ο Όλυμπος.
Αυτός ο δρόμος ονομάζεται δρόμος του Μεταξά.
Δείτε τον σημειωμένο με κόκκινο χρώμα παρακάτω στη φωτογραφία

Του ξέρτι ότ':

Το 1822 στο Κολινδρό είχαμε το δικό μας Αθανάσιο Διάκο? Ονομαζόταν καπετάν Μακρής και είναι πρόγονος της σημερινής απαϊνής οικογένειας Μακρή. Αυτής που τη λέμε και "τυρράνς". Λοιπόν αυτόν τον πρόγονό τους,τον τυράννισαν και τον σούβλισαν τελικά οι Τούρκοι,γι' αυτό βγήκε το παρατσούκλι "τυρράνς" κι όχι επειδή τάχα μου τυραννούσαν οι ίδιοι τις γυναίκες ή τα παιδιά τους. Από τη τυράννεια που υπέστη ο ίδιος...

Offshore εταιρίες

Μια που αναφέρθηκα πριν σε σχόλιο για Offshore εταιρίες κάντε ένα κλικ εδώ για να δείτε έναν από τους τρόπους δημιουργίας τους μέσω τρίτου,έναντι αμοιβής.
Δεν είναι διαφήμηση.
Διαβάστε το και κρατήστε το κάπου αποθηκευμένο.
Δε ξέρετε καμιά φορά τι συμβαίνει στη ζωή...
Ίσως κάνουμε κάποτε τη δική μας κι εκπληρώσουμε τα παιδικά μας όνειρα!!!!

Ενημέρωση για το μπλογκ

Βάλαμε κάτω δεξιά ακόμα ένα gadget, ύστερα από απαίτηση ενός φίλου,που αφορά το ωριαίο πρόγραμμα τηλεοράσεως και δημιουργείται μια ακόμη ενότητα θεμάτων το "Του ξέρτι ότ':" που θα αφορά άγνωστα μέχρι στιγμής γεγονότα του Κολινδρού

Τα κεφάλια μέσα...

Καλές οι μίνι διακοπές παιδιά και το απαραίτητο χαλάρωμα,αλλά τα κεφάλια μέσα και κάτω,για δουλειά.
Έχουμε δύσκολο αγώνα πάλι...

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στην Β' ΕΠΣ

Αρης Κοκκινοπλιτών – Αναγέννηση Κολινδρού 2 - 2
Πιερικός Αρωνά – Μακεδονικός Ν. Εφέσου 0 – 1
Ολυμπος Βροντούς – Πιερικός Αστήρ Κ. Αγιάννη 0 - 0
Δόξα Μοσχοχωρίου – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1 – 0
Αναγέννηση Σβορώνου– Ταύρος Ελάφου 1 - 3
ΑΟ Παραλίας –25η Μαρτίου 1 - 2
Ολυμπος Αγίου Σπυρίδωνα - Ελπίς Κατερίνης 6 – 2
Διαγόρας Σεβαστής - ΓΑΜΣ Μεθώνης 3 – 0 α.α.


Βαθμολογία
1. Αρης Κοκκινοπλιτών (21-11) 20
2. Δόξα Μοσχοχωρίου (15-6) 20
3. Μακεδονικός Ν. Εφέσου (11-6) 17
4. Ολυμπος Αγίου Σπυρίδωνα (19-8) 16
5. 25η Μαρτίου (21-13) 16
6. Ελπίς Κατερίνης (23-19) 16
7. Ταύρος Ελάφου (15-12) 16
8. Πιερικός Αστήρ Κ. Αγιάννη (11-10) 14
9. Εθνικός Ν. Κεραμιδίου (13-13) 12
10. Διαγόρας Σεβαστής (14-15) 10
11. Αναγέννηση Κολινδρού (13-14) 10
12. Πιερικός Αρωνά (8-10) 9
13. Ολυμπος Βροντούς (5-11) 9
14. Αναγέννηση Σβορώνου (9-18) 9
15. ΑΟ Παραλίας (6-12) 8
16. Μεθώνη (0-27) 0

Μετά τις εκλογές θα βγουν τα τεράστια προβλήματα

Καλό μήνα σε όλους και καλή προεκλογική τελευταία εβδομάδα αν και δεν άρχισε πολύ καλά για μένα.
Ελπίζω όμως να τελειώσει ευχάριστα.
Η προηγούμενη εβδομάδα, μας έκατσε καλά με τις γιορτές,τις αργίες,τα Σαββατοκύριακα και τα Ανάμεσα.
Τώρα ο καιρός άνοιξε, οι αγροτικές εργασίες περιμένουν επειγόντως να διεκπεραιωθούν και προηγούνται των εκλογών,όπως και θα πράξω φυσικά κι ας με κάλεσαν για εφορευτική επιτροπή εκλογών τρίτη σερί φορά.
Ας έρθουν από τα χωράφια να με πάρουν...
Εξάλλου απέχω συνειδητά από τις συγκεκριμένες διαδικασίες,όπως και αρκετοί άλλοι συγχωριανοί μου,οπότε δε βλέπω το λόγο να είμαι εκεί...
Είπα ότι οφείλω να κάνω μία τελευταία παρέμβαση για τις επόμενες εκλογές,αλλά μπορεί και να μη κάνω.
Βασικά αφορά μια επιστολή εγκλεισμένη σε φάκελο της Βουλής των Ελλήνων,που τη βρήκα ένα πρωί κάτω από τη πόρτα του σπιτιού μου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές,το περιεχόμενο της οποίας ήταν άκρως προσβλητικό και υποτιμητικό για νοήμονα άνθρωπο.
Δε ξέρω ποιος άνθρωπος της Βουλής την συνέταξε αφού δεν είδα τον συντάκτη της να τη γράφει,αλλά θεωρώ ότι ήταν αποτέλεσμα μιας φιλοσοφίας και τακτικής που διακατέχει τους Έλληνες βουλευτές μας.
Δε ξέρω αν θα αναρτήσω τα συγκεκριμένα στοιχεία(φάκελο και επιστολή) κι αν αξίζει το κόπο τελικά,παρόλο που τα κράτησα τότε δια παν ενδεχόμενο,αφού διαισθάνομαι και διαπιστώνω καθημερινά, ότι έχει διαβληθεί το σύμπαν και τα πάντα κι από κατήγορος με μεγάλη ευκολία ίσως βρεθώ κατηγορούμενος... από τους ίδιους που αηδίασαν τότε με αυτή την επιστολή.
Και δε με ενδιαφέρει αν κατηγορηθώ, αφού έχω καθαρή συνείδηση και δε φοβάμαι τίποτα και κανέναν.
Θα με πειράξει όμως, που και αν ακόμη την αναρτήσω, δε θα επέμβει εισαγγελέας για να ερευνήσει την υπόθεση,αφού στο τέλος όλοι θα κάνουν πίσω και τουμπεκί ψιλοκομμένο για μια ακόμη φορά.
Γι' αυτό θα σκεφτώ πολύ καλά τι θα πράξω με τη συγκεκριμένη παρέμβασή μου.
Εν τω μεταξύ,προσπαθώ να δω την επόμενη μέρα των εκλογών,όταν χαμηλώσουν τα φώτα και θα πέσει η αυλαία τους,αλλά ταυτοχρόνως θα ανοίγει πιο πολύ, μια τεράστια κι ανίατη πληγή.
Αφορά φυσικά τα οικονομικά δεδομένα της πατρίδας μας,που όπως ήδη διαισθάνεστε αν δε γνωρίζετε ήδη,θα βρεθούμε σε μεγάλο αδιέξοδο.
Εύχομαι να διαψευσθώ..

Υ.Γ.
Μια που ανέφερα για την επιστολή και το έφερε η κουβέντα,θα πρότεινα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο που θα απέλθει σε δύο μήνες,τα πανάκριβα αυτοκίνητα να τα πουλήσουν,μπας και καταφέρουμε να ελαχιστοποιήσουμε τα τεράστια "χρέη" μας,ως Δήμος Κολινδρού...

Λαϊκά το λέμε…«Ξεβράκωμα»!

Γράφει ο Γιώργος Πιπερόπουλος.
Υποτίθεται ότι οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών όπου Κόμματα και Κυβερνήσειςδεν έχουν θέση!
Αυτό ήταν ανέκαθεν χοντροκομμένο ψέμα (όλοι το είχαν τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι) αλλά φέτος με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ βιώνουμε ξαφνικά μια πολιτική πραγματικότητα που ίσως λίγο άκομψα αλλά πολύ εύστοχα ο Λαός μας χαρακτηρίζει ως απόλυτο …ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ!!!
Οι μάσκες έπεσαν και τα Κόμματα μπήκαν ΦΑΝΕΡΑ, πανηγυρικά και ΕΠΙΣΗΜΑ με πλούσιες παροχές στο χορό της διεκδίκησης θώκων εξουσίας σε Δήμους και Περιφέρειες!
Σε αυτό το φετινό, απίστευτα προκλητικό γαϊτανάκι κατάκτησης θώκων εξουσίας, οι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ εκπροσωπούνται με συζύγους, γιούς, θυγατέρες, αδελφούς και εξαδέλφια σε βαθμό που έχει προξενήσει ακόμη και εμετική αντίδραση σε πολλούς ψηφοφόρους!
Απροκάλυπτη και σε πάμπολλες περιπτώσεις ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ πλέον η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!
ΣΑΦΗΣ η επιβολή της θέλησης και των επιλογών των Κομμάτων!
Μετά τη «διακαναλική» του κ Πρωθυπουργού την περασμένη Δευτέρα σαφές, παρά την εσκεμμένη επικοινωνιακά ασάφειά του, στο προσκήνιο και το νέο δίλημμα (;) ΠΡΑΣΙΝΟΙ ή...εκλογές!
Σήμερα θέλω να εκφράσω δημοσίως ένα ειλικρινές ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους αμέτρητους συμπολίτες μου που πέρυσι με παρότρυναν να συμμετάσχω ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος στις Εκλογές του 2010 και δήλωσαν την ειλικρινή τους αγάπη και στήριξη…
Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αισθάνομαι την υποχρέωση επειδή πολλοί με σταματούν και με ρωτούν «γιατί ΔΕΝ είσαι υποψήφιος» (με ρώτησαν ακόμη και Χανιώτες όταν βρέθηκα εκεί για την διάλεξή μου στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου των Χανίων) να υπενθυμίσω στους αναγνώστες του BLOG ότι την απόφασή μου να ΜΗΝ είμαι υποψήφιος στις εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης την ανακοίνωσα ΕΠΙΣΗΜΑ τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, 2010.
Την ΜΑΤΑΙΩΣΗ της απόφασής μου και μαζί των συμπολιτών μου που ΠΕΡΥΣΙ ανακοινώσαμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης την διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό οι τρέχουσες συγκυρίες της τραγικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.
Η τρόικα και το ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που άσκησαν τα τελευταία 36 χρόνια μετά την μεταπολίτευση οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά τις επιπτώσεις τις ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο Ελληνικός Λαός ενώ δεν έχει ζητηθεί από κανέναν πολιτικό να επιστρέψει κλεμμένα ή να λογοδοτήσει για λαθεμένες επιλογές!
ΕΠΡΕΠΕ να έχουν ζητήσει ΟΛΟΙ τους συγνώμη από εμάς, τον Λαό!
Πέρα από τις πολύωρες συζητήσεις που είχα με τους ανθρώπους που θα πλαισίωναν τον σχηματισμό της υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ζήτησα και από τον σοφό γέροντα, που θυμίζει σε πολλά τον μακαριστό π. Παϊσιο, να με βοηθήσει να αποφασίσω εάν θα έπρεπε να συμμετάσχουμε ή ΟΧΙ στον πολιτικό στίβο της τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτή την εποχή και μου έδωσε την ακόλουθη απάντηση:
«Γεώργιε,» μου είπε ο άγιος αυτός άνθρωπος «λουλούδια και φυτά βοηθιούνται από την κοπριά που τους ρίχνουμε για φυσικό λίπασμα! Αλλά εάν τα πετάξεις μέσα στον ανοιχτό βόθρο θα πεθάνουν!»
Έτσι ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να μην πέσουμε μέσα στην χαβούζα των ΑΠΟΛΥΤΑ Κομματικοποιημένων ΔΗΘΕΝ Αυτοδιοικητικών εκλογών…
Παραμένουμε στην εφεδρεία ως ενεργοί πολίτες έτοιμοι να προσφέρουμε – εφόσον το απαιτήσουν οι περιστάσεις – τις γνώσεις και τις δυνάμεις μας στην μετεκλογική περίοδο όταν, αφού επιτέλους ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ, θα ζούμε την «κατάντια των «μαύρων ημερών» που έρχονται!

Η φουσκίνα

Σάββατο δε σήμαινε μόνο πίτα,
σήμαινε και μπάνιο μέσα ζντ' γκουπάνα,
σήμαινε και λούσιμο κάτω απ' τ' φουσκίνα,
δείτε εδώ, διαβάστε και τα σχόλια
http://giagia-antigonh.blogspot.com/2010/10/blog-post_30.html

Καλό μήνα.....