Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Αστεία παλιά καλά video




5 Ιανουαρίου το Εκλογοδικείο για Λαγδάρη – Πολύζο

Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε απόφαση.

Όλα μπορούν να συμβούν και όλα μπορούν να… μη συμβούν. Έχει πλάκα, μες το καλοκαίρι να έχουμε τίποτα επαναληπτικές εκλογές!

Πηγή:http://lefteria.blogspot.com/2010/12/5_16.html


Χωρίς εμπόδια η εξόφληση του 50% του τσεκ

Κανονικά θα εξελιχθεί η πληρωμή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2010, αφού οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προχώρησαν σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 16-17 Δεκεμβρίου.

Οι αγρότες θα πρέπει να αρχίσουν να ελέγχουν τα βιβλιάριά τους για να δουν αν έχουν πιστωθεί σωστά τα χρήματα που τους αναλογούν από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, καθώς το πιθανότερο είναι η ΑΤΕbank να ξεκινήσει την ενημέρωση των λογαριασμών από το απόγευμα της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου, οπότε τα χρήματα δεν θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους πριν τη Δευτέρα. Μία μέρα καθυστέρηση επιπλέον θα υποστούν όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αριθμό λογαριασμού σε συνεργαζόμενη τράπεζα εκτός της ΑΤΕ.

Επίσης, οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά τον υπολογισμό της ενιαίας ενίσχυσης που δικαιούνται, θα λάβουν υπόψη τους τα ψηφιοποιημένα δεδομένα των αγροτεμαχίων τους, με βάση το αντίγραφο που έλαβαν από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου ανήκουν και μετά από τις όποιες διορθώσεις έγιναν από τους ίδιους ή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τώρα όσον αφορά τον λόγο που υποχώρησαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, πληροφορίες του Agronews αναφέρουν ότι μετά από συνάντηση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και της διοίκησης του Οργανισμού, η τελευταία γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη γίνει μειώσεις μισθών στο προσωπικό, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συμπεριληφθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις ΔΕΚΟ, όπου θα γίνουν μεγάλες περικοπές. Στην ίδια συνάντηση παραβρέθηκε και η διοίκηση του ΕΛΓΑ, για τον οποίο επίσης ειπώθηκε το ίδιο. Το αποτέλεσμα ήταν να λάβουν την προφορική υπόσχεση ότι δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ. Αν και οι εργαζόμενοι εμφανίζονται καχύποπτοι για το κατά πόσο δεσμευτική είναι αυτή η προφορική υπόσχεση από την κυβέρνηση, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Πηγή: http://www.agronews.gr/content/view/62947/200/lang,el/

Εγκρίθηκε με καθυστέρηση ο κοινοτικός προϋπολογισμός του 2011 με μείωση περίπου 2,5% για την γεωργία

Σε διάσταση εξουσιών μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επιτροπής αποδίδεται η καθυστέρηση της ψήφισης του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2011, ο οποίος τελικά εγκρίθηκε χθες κατά τη διάρκεια της ολομέλειας στο Στρασβούργο μετά από τη συζήτηση που προηγήθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτόν ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 2,5% για τον τομέα της γεωργίας. Ωστόσο η μείωση αυτή δεν αναμένεται να έχει καμία επίπτωση στις πληρωμές των αγροτών αφού θεωρείται ανεπαίσθητη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να έχει εγκριθεί από τον περασμένο Οκτώβριο αλλά η διαδικασία καθυστέρησε αφού το Κοινοβούλιο σε πρώτη και δεύτερη ανάγνωση τον απέρριψε. Αυτό που αναμένει ωστόσο ο αγροτικός κόσμος, είναι τι μέλλει γενέσθαι με το δημοσιονομικό πλαίσιο της Ένωσης για την περίοδο 2014 – 2020. Για την περίοδο αυτή υπάρχει η πρόταση της Επιτροπής σαν προσανατολισμός δεν υπάρχουν όμως συγκεκριμένα νούμερα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το θέμα θα συζητηθεί σήμερα και αύριο στο Συμβούλιο Κορυφής στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι θα ήθελαν να «δουν» και στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο να παραμένει το 1% του ΑΕΠ σαν ίδιους πόρους της Κοινότητας. Αυτό σημαίνει ότι το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα έχει λίγο λιγότερα χρήματα αφού σήμερα είμαστε στο 1,07% του ΑΕΠ. Απαντήσεις για όλα αυτά θα έχουμε έως τον ερχόμενο Μάιο αφού τώρα πραγματοποιούνται οι συζητήσεις.

Ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλείου
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2011 σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο: «Το σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο εγκρίθηκε περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις προτεραιότητες των ευρωβουλευτών, ενώ παράλληλα συμφωνεί με τα όρια που έθεσε το Συμβούλιο. Στις φετινές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν με το Συμβούλιο και την Επιτροπή επί διαφόρων πολιτικών αιτημάτων.
Ο προϋπολογισμός για το 2011, έτσι όπως εγκρίθηκε από την ολομέλεια του ΕΚ, περιλαμβάνει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τις προτεραιότητες που έχουν θέσει οι ευρωβουλευτές, όπως είναι η καινοτομία, η νεολαία, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και η Παλαιστίνη. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα παραδείγματα (όλα τα χρηματικά ποσά αναφέρονται σε αναλήψεις υποχρεώσεων):

1α. Ανταγωνιστικότητα - ανάπτυξη και απασχόληση: Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν και πέτυχαν μεγαλύτερα ποσά για το Πρόγραμμα για τη διά βίου μάθηση (+€18 εκατ.), για το Πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία (+€10 εκατ.) και για το Πρόγραμμα Ευφυής ενέργεια - Ευρώπη (+€10 εκατ.).
1β. Συνοχή - ανάπτυξη και απασχόληση: Οι ευρωβουλευτές προσέθεσαν μία νέα γραμμή ύψους €2,5 εκατ. για τη Στρατηγική της ΕΕ για την Περιφέρεια της Βαλτικής Θάλασσας.
2. Διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πόρων: Προστέθηκαν €6,7 εκατ. για το Χρηματοδοτικό μέσο για το περιβάλλον LIFE+ και €2 εκατ. για τη Στήριξη για τη διαχείριση αλιευτικών πόρων.
3α. Ελευθερία, ασφάλεια και δικαιοσύνη: Προστέθηκαν €2,35 εκατ. για το Πρόγραμμα Daphne για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών και €1 εκατ. για την Πρόληψη της τρομοκρατίας.
3β. Ιθαγένεια: Προστέθηκαν €4 εκατ. στις Ειδικές ετήσιες εκδηλώσεις για τη στήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων "Special Olympics" στην Αθήνα και €3 εκατ. για το Πρόγραμμα Νεολαία εν δράσει.
4. Η ΕΕ ως παγκόσμιος παράγοντας: Προστέθηκαν €100 εκατ. για την Παλαιστίνη, την ειρηνευτική διαδικασία και την UNRWA.
Σε ότι αφορά τα συνολικά μεγέθη, οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν τα επίπεδα που προτείνονται στο σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 26 Νοεμβρίου: €141,8 δισ. για αναλήψεις υποχρεώσεων και €126,5 δισ. για πληρωμές. Το ΕΚ έδινε πάντα ιδιαίτερη σημασία στο επίπεδο των αναλήψεων υποχρεώσεων, αφού αυτές είναι που καθορίζουν τα έξοδα.
Επιπλέον, το ΕΚ, το Συμβούλιο και η Επιτροπή συμφώνησαν ότι εάν χρειαστούν στο μέλλον επιπρόσθετοι πόροι για να καλύψει η ΕΕ τις νομικές τις υποχρεώσεις, τότε θα υπάρξουν τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του 2011, καθώς ο προϋπολογισμός της ΕΕ δεν μπορεί, νομικά, να εμφανίζει έλλειμμα».

Πηγή: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=61815

Φθηνότερα θα πωλούνται 661 προϊόντα

Συμφωνία Χρυσοχοΐδη με πολυεθνικές επιχειρήσεις / Διαβάστε αναλυτικά πού γίνεται μείωση

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για την αγορά και την κατανάλωση είναι η συμφωνία κυβέρνησης και επιχειρηματιών για μειώσεις τιμών από 0,71% έως 37,9% σε 661 κωδικούς προϊόντων (ανωνύμων και επωνύμων) ευρείας κατανάλωσης. Οι μειώσεις αυτές θα ξεκινήσουν μέσα στις γιορτές και θα συνεχιστούν στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Στην συμφωνία αυτή κατέληξαν ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης με 40 εκπροσώπους των επιχειρήσεων κατά την πρωινή τους συνάντηση

Όπως αποφασίστηκε 36 μεγάλες επιχειρήσεις από τον κλάδο τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχωρούν σε μειώσεις μέχρι 37,9% σε 661 κωδικούς επώνυμων. Οι μειώσεις αυτές θα γίνουν και σε προϊόντα που αποτελούν το καθημερινό καλάθι της νοικοκυράς και υπολογίζεται ότι μπορεί να προκύψει έως και 50 ευρώ όφελος μηνιαίως για μία τετραμελή οικογένεια.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες αναμένονται και για στην αγορά των καυσίμων

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου περιφερικής Ανάπτυξης η πλειονότητα των μειώσεων είναι μέχρι 5% (347 κωδικούς προϊόντων), από 5% έως 10% είναι σε 218 και πάνω από 10% μειώσεις είναι σε 96. Ανά κατηγορία προϊόντων τα περισσότερα με μειώσεις είναι τα τρόφιμα και είδη μαγειρικής, ακολουθούν είδη προσωπικής υγιεινής, τα προϊόντα πρωινού και σνακς, αλλαντικά, νερά, μπύρες κρασιά, απορρυπαντικά και καθαριστικά, τα τυριά, τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και τα αναψυκτικά και οι χυμοί.

Ποια προϊόντα αφορά η μείωση τιμών

Στην ενέργεια συμμετέχουν 31 εταιρίες παραγωγής και προμηθευτικές επιχειρήσεις με μειώσεις τιμών σε 468 κωδικούς επώνυμων προϊόντων. Αυτές είναι οι: 3ΑΛΦΑ, 3 Ε, MISKO, BOLTON HELLAS, CHIPITA, COLGATE PALMOLIVE, CRETA FARM, ELBISCO, FRIESLAND CAMPINA, KRAFT FOODS, NESTLE, OPTIMA, PEPSICO‐HBH, PROCTER & GAMBLE, SCA, UNILEVER, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑ, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΚΙΚΙΖΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΝΙΚΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ‐ΑGRINO, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ.

Συμμετοχή Λιανεμπορίου με 112 επώνυμα προϊόντα
Πρόκειται για τρεις αλυσίδες super market Carrefour με 69 επώνυμα προϊόντα, Βερόπουλος με 15 επώνυμα προϊόντα και Σκλαβενίτης με 28 επώνυμα προϊόντα. Επίσης το λιανεμπόριο προχωρά σε μειώσεις 1509 προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας:

Στη γενική κατηγορία «προϊόντα τροφίμων/μαγειρικής», συγκεντρώνονται τα περισσότερα προϊόντα με μειωμένες τιμές (31%), ενώ ακολουθούν η κατηγορία της «προσωπικής υγιεινής» με 18% του συνόλου των προϊόντων

Πρόκειται για αλυσίδες super market Carrefour, Βερόπουλος και Σκλαβενίτης με μειώσεις τιμών σε 81 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Οι εταιρείες LIDL (σε 1.150 προϊόντα της) και Α/Β Βασιλόπουλος (σε 359 προϊόντα της σειράς «365») δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στην ενσωμάτωση της αύξησης του ΦΠΑ από 11% σε 13% (σε σύνολο 1.509 προϊόντων).


Πότε θα γίνουν οι μειώσεις;

Σημειώνεται ότι οι ημερομηνίες έναρξης μείωσης τιμών για τα 434 προϊόντα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2011, για τα 72 από 8 Ιανουαρίου έως τις 17 Ιανουαρίου, για 29 είναι από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2011, για 59 προϊόντα τρέχουν μειώσεις από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 31 προϊόντα, ενώ σε 14 προϊόντα οι μειώσεις έχουν ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Νοεμβρίου.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/91662/fthinotera-tha-poloudai-661-proioda/


Europa league live tv

Τα παιχνίδια αρχίζουν στις 22:05 ώρα Ελλάδος.
Anderlecht vs Hajduk Split 21:05 CET
Debrecen vs Sampdoria 21:05 CET
Getafe vs Young Boys Bern 21:05 CET
PSV Eindhoven vs Metalist Kharkiv 21:05 CET
Stuttgart vs Odense 21:05 CET

Links:
Anderlecht vs Hajduk Split 21:05 CET
http://atdhe.net/30817/watch-anderlecht-vs-hajduk-split
http://www.firstrow.net/watch/41775/1/watch-rsc-anderlecht-fc-vs-hnk-hajduk-split.html

Debrecen vs Sampdoria 21:05 CET
http://atdhe.net/30820/watch-debrecen-vs-sampdoria
http://www.firstrow.net/watch/41779/1/watch-debrecen-vs-sampdoria.html

Getafe vs Young Boys Bern 21:05 CET
http://atdhe.net/30818/watch-getafe-vs-young-boys-bern
http://www.firstrow.net/watch/41778/1/watch-getafe-cf-vs-young-boys-bern.html

PSV Eindhoven vs Metalist Kharkiv 21:05 CET
http://atdhe.net/30821/watch-psv-eindhoven-vs-metalist-kharkiv
http://www.firstrow.net/watch/41780/1/watch-psv-vs-metalist-kharkiv.html

Stuttgart vs Odense 21:05 CET
http://atdhe.net/30819/watch-stuttgart-vs-odense
http://www.firstrow.net/watch/41777/1/watch-vfb-stuttgart-vs-ob-odense.html

ΑΕΚ-ΖΕΝΙΘ

AEK Athens vs Zenit St. Petersburg.
Στα παρακάτω links:

http://atdhe.net/30816/watch-aek-athens-vs-zenit-st-petersburg

http://www.firstrow.net/watch/41776/1/watch-aek-athens-vs-fk-zenit-petersburg.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=98338&part=sports


http://webtv.antenna.gr/webtv/europa/

Elenxis, το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» πολιτών

Με το πάτημα ενός πλήκτρου οι «ράμπο» θα βλέπουν τα... πάντα!

Ξέρετε τι είναι το Elenxis; Αυτό που πριν από λίγα χρόνια θεωρούσαμε αδύνατο και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Σύγχρονοι υπολογιστές στα χέρια εφοριακών που έχουν τον πλήρη φάκελο με ότι έχει ή χρωστάει ο φορολογούμενος.

Θα έχετε ακούσει για τους «ράμπο» του ΣΔΟΕ που σαρώνουν την αγορά με τα laptop ανά χείρας. Μάθετε λοιπόν ότι μέσα από το πρόγραμμα Elenxis οι «ράμπο» μπορούν να αντλούν πληροφορίες από το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, και εφόσον χρειάζεται κι από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που θα έχουν στην διάθεσή τους οι ελεγκτές του Δημοσίου και θα προσφέρει άμεση πρόσβαση σε κάθε είδους φορολογικό στοιχείο της επιχείρησης ή επαγγελματία κατά τη διεξαγωγή τακτικού ή προσωρινού ελέγχου.

Πώς θα λειτουργεί

Με το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών» («Elenxis») θα εντοπίζονται ευκολότερα όσοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους πλαστά και εικονικά τιμολόγια ή εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, για κάθε ελεγχόμενο θα δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος, ενώ οι ελεγκτές μπορούν να ελέγχουν επιτόπου πλέον τις επιχειρήσεις με ένα laptop ανά χείρας, μέσω του οποίου θα συνδέονται ασύρματα με την κεντρική μονάδα του Taxis, αντλώντας πληροφορίες για το προφίλ της ελεγχόμενης εταιρείας.

Σε αυτές περιλαμβάνονται κυρίως μεγάλες επιστροφές ΦΠA, παρουσίαση φορολογικών παραβάσεων, λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων, επιδοτήσεις, οικονομικά αποτελέσματα (ακαθάριστα έσοδα, δαπάνες, κέρδη κλπ), απόδοση φόρου μισθωτών υπηρεσιών, αυξήσεις κεφαλαίου κλπ.

Κατόπιν, τα φορολογικά δεδομένα που θα καταχωρεί στον φορητό υπολογιστή ο ελεγκτής θα στέλνονται στο Taxis για περαιτέρω επεξεργασία και διασταυρώσεις.

Έρχεται «point system» για τους φοροφυγάδες

Μάλιστα το σύστημα θα εισάγει και την έννοια της μοριοδότησης, όπου τα μόρια θα αποτυπώνουν το βαθμό επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή.

Αυτό θα γίνεται με ανάλυση του κινδύνου -όπως αυτός προσδιορίζεται από τις ανάγκες της κάθε ελεγκτικής υπηρεσίας- και απώτερο στόχο την ανάδειξη των υποθέσεων με τον υψηλότερο βαθμό «επικινδυνότητας» για φοροδιαφυγή.

Θα καταρτιστούν δηλαδή ειδικοί δείκτες, με βάση τους οποίους θα γίνει και κατηγοριοποίηση των φορολογουμένων ανάλογα με την πιθανότητα φοροδιαφυγής. Έτσι, με βάση αυτά τα δεδομένα, θα σχεδιάζονται και θα διενεργούνται διαφορετικής συχνότητας και στοχοθέτησης φορολογικοί έλεγχοι.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/91613/elenxis-to-ilektroniko-fakeloma-politon/

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα και την Κοζάνη, λόγω του παγετού και του χιονιού.

Τα σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ στον υπόλοιπο νομό η λειτουργία των σχολείων θα αποφασιστεί από τους οικείους δημάρχους σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και εφόσον το πρωί διαπιστωθεί πρόβλημα λόγω παγετού.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/poia-sxoleia-tha-einai-kleista-aurio

Τέλος ο «ναρκω-τουρισμός» στην Ολλανδία;

Οι ολλανδικές Αρχές έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν στους ξένους τουρίστες την είσοδο στα «coffee shops», τα καφέ που πωλούν νόμιμα κάνναβη, για να καταπολεμήσουν τον «ναρκω-τουρισμό», δήλωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει το δημοτικό συμβούλιο του Μάαστριχτ.

Αυτή η πόλη είχε απαγορεύσει το 2005 την πρόσβαση σε «coffee shops» στους τουρίστες που δεν διαμένουν στην Ολλανδία, για να μπει ένα τέλος στον «ναρκω-τουρισμό».

Οι ιδιοκτήτες των «coffee shops» είχαν φέρει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εκτιμώντας ότι αυτή η απαγόρευση είναι αντίθετη με τους νόμους για ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων και της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντως, στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επισημαίνεται ότι τα ναρκωτικά δεν προστατεύονται από τους νόμους της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών, διότι είναι παράνομα στην Ε.Ε..

«Η κατοχή, το εμπόριο, η καλλιέργεια, η μεταφορά, η κατασκευή, η εισαγωγή και η εξαγωγή ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης της κάνναβης και των υποπροϊόντων της, απαγορεύεται στην Ολλανδία» τονίζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ολλανδία εφαρμόζει μία «πολιτική ανεκτικότητας» όσον αφορά στην ινδική κάνναβη.

Ο περιορισμός της πρόσβασης στα «coffee shops» «δικαιολογείται από τον στόχο να καταπολεμηθούν ο ναρκω-τουρισμός και τα προβλήματα που προκαλεί» υπογραμμίζει το δικαστήριο.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=222767&cid=5

Nα το πείς στο παιδί σου



Διαβάζεις τα παιδιά, τα πηγαίνεις στο κολυμβητήριο, στο χορευτικό, στο φροντιστήριο, στη μουσική. Τρέχεις καθημερινά σαν τρελός/τρελή για να μεγαλώσεις, να τα σπουδάσεις, να τα αποκαταστήσεις . Κάνεις το αίμα σου νερό και στερείσαι πολλά για να αποκτήσουν τα σωστά εφόδια.

Για τα διόδια τα μίλησες ποτέ; Τα είπες ότι μέχρι τα 50 τους θα πληρώνουν 6 Ευρώ για να πάνε για ένα μπάνιο στην παραλία; Τα είπες ότι, με το καλό, αύριο, όταν θα βρουν δουλειά και θα πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να δίνουν ενάμιση μισθό από το ετήσιο εισόδημά τους (1.344 €) μόνο για τα διόδια των Μαλγάρων;

Φίλη/Φίλε,

Να τους το πεις, πριν είναι αργά.
Να τους το πεις, πριν το καταλάβουν μόνα τους.
Να τους το πεις, γιατί τα βολέματα τελείωσαν και τα παιδιά μας, αύριο, μπορεί κι αυτά να βρεθούν άνεργα στο δρόμο.
Να τους το πεις, γιατί τότε δεν θα σε πιστέψουν, ότι δεν ήξερες, πάντα είχες δουλειές και ποτέ το χρόνο για να αντιδράσεις.
Να τους πεις, πως το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί θα είμαστε, μαζί με τα παιδιά μας, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς και θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε σπρώχνοντας τις μπάρες.

Στείλε το στους φίλους σου και βρες το χρόνο να είσαι εκεί!

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

"ΖΓΚΑΤΑΨΥΞ"

Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα - Αποκλεισμένα χωριά
Τρεις κοινότητες στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας παραμένουν αποκλεισμένες εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης αν και η κατάσταση σε αυτές βαίνει προς εκτόνωση. Πρόκειται για τις κοινότητες Κρανέα, Άκρη και Λοτρό ή Λέωτρο ενώ ήδη οι κάτοικοι θα βλέπουν τα εκχιονιστικά να απελευθερώνουν τους δρόμους.

Από νωρίς το πρωί, τουλάχιστον από τις πέντε τα ξημερώματα, πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται, στις ορεινές και πεδινές εκτάσεις στη βόρεια Ελλάδα.

Με εισήγηση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης Θεσσαλονίκη, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λαμίας, Λάρισας, Τρικάλων, Ημαθίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Γρεβενών, Πέλλας, Καρδίτσας και Σέρρών και τις σχετικές αποφάσεις που έλαβαν οι νομάρχες των νομών κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία.

Το τσουχτερό κρύο έχει βάλει στη …συντήρηση του ψυγείου όλη τη χώρα! Ειδικά από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα όλες οι πόλεις καλύπτονται από πυκνό στρώμα χιονιού.

Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Φλώρινα και γενικά όλη η βόρεια Ελλάδα είναι ντυμένη στα λευκά. Όπου δε χιονίζει, βρέχει… Βροχερό το σκηνικό από χθες στο μεγαλύτερο μέρος στα νότια της χώρας –Στερεά, Πελοπόννησο, Αττική κ.α.-, ενώ νέα επιδείνωση αναμένουμε για τις επόμενες ημέρες.

Η πόλη της Σάμου και ο οικισμός Αγίου Κωνσταντίνου, παραμένει με απόφαση του οικείου Νομάρχη, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία και σε τμήματα των εθνικών οδών στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας και της βόρειας Χαλκιδικής.

Από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Περιστέρας-Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων στην Αχαΐα και οι επαρχιακές οδοί στο Νομό Καρπενησίου (Καρπενησίου –Φουρνά, Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δόμνιτσας και Προύσου –Αγρινίου). Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί, αξιόλογα προβλήματα, ούτε έχουν ζητήσει βοήθεια απομονωμένα χωριά.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων θα χρειαστούν όσοι κινούνται:

Καβάλα
Ε.Ο. Δράμας – Καβάλας από κόμβο Αγ. Σίλα έως Αμυγδαλεώνα
Επ. Οδοί από δ/ση Παλαιού Αεροδρομίου προς Αμυγδαλεώνα, Παλαιά Καβάλα, Νικησιανή, Κοκκινόχωμα, Ακροβούνι.
Επ. Οδοί από Χρυσούπολη προς Ζαρκαδιά, Σκοπού, Κεχροκάμπου, Λεκάνης, Πλαταμώνα, Δύσβατο, Μακρυχώρι.
Επ. Ο. Θάσου – Ποταμιάς
Επ. Ο. Θάσου – Λιμεναριά, Σκάλα Ραχωνίου – Ραχώνι, Σκάλα Σωτήρος – Σωτήρος, Σκάλα Καλλιράχης – Καλλιραχη.
Αυτή την ώρα έντονη είναι η χιονόπτωση στο Νομό. Όλοι οι εθνικοί άξονες της περιοχής είναι ανοιχτοί ενώ κάθε Δήμος και φορέας συμμετέχει στο καθαρισμό των δρόμων από το χιόνι επιστρατεύοντας όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα που διαθέτουν.

Ξάνθη
Ε. Ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης – Δράμας
Ε.Ο. Ξάνθης – Εχίνου - Αγ. Κων-νου.
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δράμα
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ε. Ο. Δράμας – Εξοχής από 210 χ/θ
Ε. Ο. Δράμας – Ξάνθης από 250 χ/θ
Επαρχιακά οδικά δίκτυα περιοχών Κ. Νευροκοπίου, Παρανεστίου, Σιδηρονέρου.

Ροδόπη
Επ. Ο. Σμιγάδα – Αν. Βρυσινή
Επ. Ο. Κάτω Βρυσινή – Κόβαλο
Επ. Ο. Κάρδαμο – Κύμη
Επ. Ο. Δαρμένη – Ραγάδα
Επ. Ο. Εσοχή, Νέα Σάντα – Κέχρο.

Ημαθία
Επ.Ο. Νάουσας – 3/5 Πηγάδια,. από το 3ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Ε.Ο Νάουσας – Σελίου, από το 3ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Π.Ε.Ο. Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) από το 76ο χλμ. έως 98.3 χλμ.
Ε.Ο Βέροιας-Σελίου από το 47ο χλμ. έως το 26ο χλμ.(Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου).
Ε.Ο Βέροιας - Δασκίου από το 9ο χλμ. έως το 43 χλμ.
Επ. Ο. Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από 18ο χλμ.

Πιερία
Ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Νομού

Κιλκίς
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πέλλα
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χαλκιδική
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του βόρειου και κεντρικού Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Φλώρινα
Σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Καστοριά
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 16ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).
Σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Γρεβενά
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κοζάνη
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων .

Ιωάννινα
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στην Εγνατία Οδό.

Θεσπρωτία
Επ. Ο. Φιλιατών - Λία
Επ. Ο. Αγίου Νικολάου - Βρόσινας

Καρδίτσα
Επ.Ο. Μουζακίου – Πετρίλου, από το 19ο έως το 30ο χλμ.
Επ.Ο. Μουζακίου – Άρτας, από το 19ο. έως το 35ο χλμ.
Επ.Ο. Μουζακίου – Λ. Πλαστήρα, από το 10ο. έως το 20ο χλμ.
Επ.Ο. Καρδίτσας – Καρπενησίου, από το 36ο έως τα όρια με το Ν. Ευρυτανίας.
Ε.Ο. Παλαμά – Συκεώνας από 9 έως 12 χ/θ

Τρίκαλα
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μαγνησία
Π.Α.Θ.Ε. από 296 έως 313 χ/θ, 255 έως 270 χ/θ
Ε. Ο. Βόλου – Ζαγοράς άνω κλάδοε 13,200 χ/θ έως 44,00, κάτω κλάδος 26,00 έως 38,00.
Επ. Ο. Μηλιές – Χορεύτρα, Βυζίτσα, Πινακάτες, Αγ. Γεώργιο, Αγ. Βλάσσιο, Δέλτα Νεοχωρίου.
Ε. Ο.Καναλίων – Κεραμιδίου
Ε. Ο. Αλμυρού - Ανάβρας από 2 έως 37 χ/θ
Ε. Ο. Αλμυρού – Κοκκότοι από 2 έως 20 χ/θ
Ε. Ο. Αλμυρού – Βρύναινα από 6 έως 21 χ/θ
Ε. Ο. Αλμυρού – Κωφών από 2 έως 15 χ/θ
Ε. Ο. Αλμυρού – Πτελεού από 1 έως 26 χ/θ

Λάρισα
Σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων


Αχαΐα
Επ.Ο. Καλαβρύτων-Κλειτορίας, μέσω Λουσών.
Επ.Ο. Καλαβρύτων- Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου.
Επ.Ο. Κλειτορίας – Γκούρας Κορινθίας
Επ.Ο. Κλειτορίας - Τριποτάμων μέσω Αροάνιας

Φθιώτιδα
Επαρχιακό δίκτυο Δήμου Σπερχειάδας και Μακρακώμης.
Δήμος Αμφίκλειας προς Χ/Κ ΦΤΕΡΟΛΑΚΑΣ.

Ευρυτανία
Επ.Ο. Καρπενησίου – Χιονοδρομικό Κέντρο
Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου (σήραγγα Τυμφρηστού)
Π.Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου ράχες Τυμφρηστού
Επ. Ο. Καρπενησίου – Προύσου, Καρπενησίου – Στενώματος, Καρπενησίου – Σελλών – Αγ. Βλαχέρνας, Κερασοχωρίου – Βίνιανης, Κερασοχωρίου – Κρέντης, Γρανίτσας – Ραπτόπουλο, Δάφνης – Μαυρομάτας, Αφράφων – Επινιανών.

Βοιωτία
Ε. Ο. Λειβαδιάς – Άμφισσας από 22 έως 31 χ/θ
Επ. Ο. Ανάληψης – Κυριακού, Αγ. Τριάδας – Αγίας Άννας, Αγίας Άννας- Κυριακού, Αράχωβας – Χ.Κ. Παρνασσού – Επτάλοφο.

Φωκίδα
Σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.



Βροχές και χιόνια...

Μετά τη σημερινή βαρυχειμωνιά με πολλές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια, με καταιγίδες στα νησιά και βροχές στην υπόλοιπη χώρα από αύριο, Παρασκευή, όπως δήλωσε στο newsbomb.gr, ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα νοτιότερα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και λιγότερο στα δυτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αυτή τη φορά στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί από σήμερα, Πέμπτη, τη νύχτα και αύριο το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ο καιρός από το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα βρεθεί στα ηπειρωτικά στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες που αργότερα θα ενταθούν κυρίως στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα βγει ήλιος αλλά αργότερα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά στη Θράκη. Ενδεχομένως να πέσουν λίγα χιόνια σε περιοχές ημιορεινές της βόρειας Ελλάδας. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φθάσουν στο Ιόνιο και από το απόγευμα και στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ. Ισχυρός παγετός θα παρατηρηθεί τη νύχτα και το πρωί της Κυριακής ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, με τη μέγιστη τιμή να φθάνει στα νότια ηπειρωτικά τους 15 βαθμούς.

Την Κυριακή βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με αρκετό ήλιο αλλά τοπικές βροχές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και λίγο στα Βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν μόνο στις ψηλές βουνοκορφές. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο το πρωί θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει στους 16 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Στην Αθήνα το Σάββατο περιμένουμε να βρέξει για λίγο ενώ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 15 βαθμούς. Την Κυριακή καλός καιρός με λίγες συννεφιές και με τον υδράργυρο να φθάνει τους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή θα έχουμε καλό καιρό, με θερμοκρασία να αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα όμως ο υδράργυρος θα πέσει στους -2. Το Σάββατο θα εμφανιστούν λίγα σύννεφα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή περισσότερος ήλιος, λίγα σύννεφα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή:
http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/stin-katapsuksi-oli-i-xora

Rubik's Cube Championships

Δγείτε το γνωστό κύβο του Ρούμπικ με πολλούς διαγωνιζόμενους...





Τόσα χρόνια ακόμη δεν έχω μάθει να τον λύνω...

Europa league live tv

Τα υπόλοιπα παιχνίδια αρχίζουν στις 20:00 ώρα Ελλάδος
Bayer Leverkusen vs Atletico Madrid 19:00 CET
Juventus vs Manchester City 19:00 CET
Levski Sofia vs Sporting Lisbon 19:00 CET
Lille vs AA Gent 19:00 CET
RB Salzburg vs Lech Poznan 19:00 CET
links:

12:30 PM ET Europa League Simulcast 18:30 CET
http://atdhe.net/30815/watch-europa-league-simulcast
http://www.firstrow.net/watch/41768/1/watch-uefa-europa-league-simulcast.html

1:00 PM ET Bayer Leverkusen vs Atletico Madrid 19:00 CET
http://atdhe.net/30812/watch-bayer-leverkusen-vs-atletico-madrid
http://www.firstrow.net/watch/41772/1/watch-bayer-04-leverkusen-vs-atletico-madrid.html

1:00 PM ET Juventus vs Manchester City 19:00 CET
http://atdhe.net/30809/watch-juventus-vs-manchester-city
http://www.firstrow.net/watch/41770/1/watch-juventus-vs-manchester-city.html

1:00 PM ET Levski Sofia vs Sporting Lisbon 19:00 CET
http://atdhe.net/30813/watch-levski-sofia-vs-sporting-lisbon
http://www.firstrow.net/watch/41774/1/watch-levski-sofia-vs-sporting-lisbon.html

1:00 PM ET Lille vs AA Gent 19:00 CET
http://atdhe.net/30814/watch-lille-vs-aa-gent
http://www.firstrow.net/watch/41773/1/watch-lille-osc-vs-aa-gent.html

1:00 PM ET RB Salzburg vs Lech Poznan 19:00 CET
http://atdhe.net/30810/watch-rb-salzburg-vs-lech-poznan
http://www.firstrow.net/watch/41769/1/watch-red-bull-salzburg-vs-lech-poznan.html


Άρης - Ρόζενμπουργκ

Aris Saloniki vs Rosenborg.
Στα παρακάτω links:

http://atdhe.net/30811/watch-aris-saloniki-vs-rosenborg

http://www.firstrow.net/watch/41771/1/watch-aris-thessaloniki-vs-rosenborg-bk.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=98331&part=sports

http://webtv.antenna.gr/webtv/europa/

Ανασκαλνώντας:Εικόνα Αγίου Ελευθερίου

Μια που χθες ήταν Αγίου Ελευθερίου,θυμήθηκα μια εικόνα που είχα διαβάσει γι' αυτήν στο βιβλίο "ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ" έκδοσης του Π.Μ.Σ.Ν.Κ. και σας την παρουσιάζουμε σήμερα για την ιστορία, όπως αναφέρεται στο εν λόγω βιβλίο...

58/Ο άγιος Ελευθέριος. 103*68 εκ. Ναός άγ. Γεωργίου (Πίν. 44)




Είναι αναρτημένη στό τέμπλο του ναού.
Γιά την εικόνα του αγίου Ελευθερίου, στά πόδια του οποίου δέεται γονατιστός ένας μητροπολίτης, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο γι' αυτά τά χρόνια, πρέπει νά πούμε ότι τελείως πανομοιότυπη εικόνα, μέ τό ίδιο θέμα καί τόν ίδιο μητροπολίτη, είναι αναρτημένη στό τέμπλο του ενοριακού ναού του αγίου Γεωργίου στη Βέροια (άρ. καταγραφής 38-44).
Ό μητροπολίτης πού καί στίς δύο εικόνες δέν επιγράφεται είναι προφανώς της μητροπόλεως Βεροίας καί θά πρέπει νά ταυτιστεί μέ κάποιον του τέλους του 18ου ή των άρχων τό πολύ του 19ου αι.(39)


39. Πιθανότεροι φαίνονται ό Δανιήλ (1769-1799) ή ό διάσημος Χρύσανθος (1799-1811), μετέπειτα Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως* βλ. Γ. Χιονίδη, Περίγραμμα της εκκλησιαστικής ιστορίας της Βέροιας, Γρηγόριος ό Παλαμάς 65 (1982) 180.

Ανασκαλνώντας:ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ
4
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995

Ποδόσφαιρο Β εθνική
ο ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ

Χωρίς τον Σκουλή θα παίξει η ομάδα του Κολινδρού στο αυριανό πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ένα παιχνίδι που είναι για την Αναγέννηση Κολινδρού μονόδρομος που οδηγεί μόνο στη νίκη, γιατί οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα για τους Κολινδρινούς θα είναι καταδικαστικό μια και θα περιέλθουν σε πολύ δυσχερή βαθμολογική θέση.

Η ομάδα του Κολινδρού έχει το υπέρ αυτής και την προϊστορία, αφού στα δύο παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ των δύο ομάδων, ένα στα Γιάννενα και ένα στον Κολινδρό νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Κολινδρού και στα δύο με 2-0 τέρματα.

Στην αποστολή ο κ. Οδυσσέας Οικονόμου συμπεριέλαβε τους ποδοσφαιριστές: Γκιζέλη, Τσιμτσώνη, Τσίγκα, Καμαρίδη, Σαμλίδη, Παπαδόπουλο Ανέστη, Σαμουηλίδη, Λήνδρα, Μπαραλίτσε, Μακρίδη, Πολυζωίδη, Ραγγέλοβιτς, Κουτσούκη, Δημητριάδη Ζαφείρη, Καραμπουρνού και Ασλανίδη.

Μετά τη χθεσινή προπόνηση η διοίκηση της ΠΑΕ Αναγέννηση Κολινδρού μοίρασε στους ποδοσφαιριστές 1.000.000 έναντι των οφειλών.

Πηγή:Αρχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Πείνα και πλούσιοι συνδικαλιστές

Απόψε στις 21:45 η τηλεοπτική «Ζούγκλα», στο ALTER φέρνει στο φως τον τρόπο, τον οποίο έχουν ανακαλύψει πολλοί συνδικαλιστές προκειμένου να πλουτίζουν εις βάρος των υπολοίπων εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Την ώρα που το «κοινωνικό θερμόμετρο» ανεβαίνει με διαμαρτυρίες και οργή, διοικήσεις δημοσίων επιχειρήσεων συνεχίζουν να είναι ασεβείς στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Η Δ.Ε.Η. απαντά στην αποκάλυψη της τηλεοπτικής «Ζούγκλας» για τον συνδικαλιστή, που μόνο για ένα μήνα πήρε μισθό 24.000 ευρώ.

Ο ίδιος συνδικαλιστής πήρε 18.000 ευρώ για εκτός έδρας. Την ίδια στιγμή άλλοι συνδικαλιστές που μετατέθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες, λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας χωρίς να πατάνε ποτέ στη δουλειά τους.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=222359&cid=9


Αγέννητο υπερχρεωμένο...

Ακούστε με μπαμπά και μαμά...
Όταν θα γεννηθώ θα μου έχετε έτοιμο αυτό το νούμερο παπουτσιών για να πάω στη δουλειά,διότι όπως ακούω στην κοιλιά της μαμάς μου,από την τηλεόραση, ήδη είμαι ένα υπερχρεωμένο,αν και αγέννητο μωρό..





Πως να αποφύγετε τα κιλά των εορτών

Δύο ειδικοί, οι δρ Κόνι Ντίκμαν, διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και Τζούλι Ρέντφερμ, επικεφαλής του Τμήματος Διατροφής στο Νοσοκομείο Βrigham and Women΄s, υποστηρίζουν ότι μπορεί κανείς να απολαύσει τους χριστουγεννιάτικους πειρασμούς, χωρίς να πάρει γραμμάριο.

Το κλειδί σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να καταστρώσετε στρατηγικό σχέδιο.

* Το πρώτο που χρειάζεστε είναι να αποφασίσετε πριν φτάσετε στον εορταστικό προορισμό σας πόσο θα φάτε (λ.χ. ότι θα γεμίσετε καλά το πιάτο σας, αλλά μία φορά, και θα βάλετε μέσα πολλές σαλάτες, περίπου ένα τέταρτο κρέας ή ψάρι και ένα τέταρτο ζυμαρικά ή ρύζι).

* Να αποφύγετε επίσης να πάτε στον προορισμό σας νηστικοί (φάτε ένα φρούτο και ένα γιαούρτι πριν βγείτε από το σπίτι).

* Υιοθετήστε τη στρατηγική «κοιτάω και διαλέγω» αντί για την τακτική «λίγο απ΄ όλα».

* Μην ξεχνάτε ότι δεν έχει σημασία μόνον τι τρώτε, αλλά και τι πίνετε: τα ποτά και γενικότερα ό,τι περιέχει αλκοόλ παρέχει πολλές θερμίδες, συνεπώς αρχίστε το ρεβεγιόν με μεταλλικό νερό και στη συνέχεια πιείτε κανονικό ποτό.

* Εάν πάτε για ρεβεγιόν σε κάποιο κέντρο, ζητήστε να μην σας φέρουν το κύριο πιάτο, εάν δεν φάτε πρώτα όλη τη σαλάτα, τα λαχανικά ή τη σούπα που είθισται να σερβίρονται ως ορεκτικά. Έτσι, όταν έρθει μπροστά σας το κύριο πιάτο μπορεί να έχετε χορτάσει, οπότε θα φάτε λιγότερο.

* Εάν είστε εσείς οι οικοδεσπότες, φροντίστε να μαγειρέψετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά, αλλά εύγευστα πιάτα.

* Φροντίστε ακόμα να εντάξετε στο γιορτινό πρόγραμμά σας, όσο πιεσμένο κι αν είναι, λίγο περπάτημα.

* Εάν τέλος έρθετε αντιμέτωποι με πιεστικούς οικοδεσπότες, που επιμένουν να δοκιμάσετε τα πάντα, αρνηθείτε ευγενικά.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=222578&cid=15


Δικό μου σχόλιο:
Δε ρωτάνε οι επιστήμονες κανέναν δικό μας πολιτικάντη να τους πει για δίαιτες... μνημονίου,ΔΝΤ,τραπεζών,ανεργίας,φτώχειας και πως τα καταφέρανε και ν' αφήσουν τα όνειρα θερινής νυχτός με γεμάτα πιάτα και τραπέζια,τα στρατηγικά σχέδια και τις επιστημονικές τους έρευνες!!!
Από δω και πέρα θα τα βλέπουμε μόνο σε φωτογραφίες και θα χορταίνουμε!!!


"Οργή λαού,φωνή θεού"

Ο προχθεσινός ξυλοδαρμός του κυρίου Χατζηδάκη,θεωρώ ότι είναι μόνο προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει.
Μεγαλειώδεις όμως και οι κατά πόλεις πορείες-απεργίες.

Διαβάζω από το πρωί ότι οι "εταιρίες"-πολιτικά κόμματα της Ελλάδος καταδικάζουν το χθεσινό ξυλοδαρμό.
Τη δουλειά τους κάνουν - χρόνια τώρα - οι υπάλληλοι των κομμάτων-εταιριών!!!
Αυτό μάθανε να κάνουν καλά έως τώρα,για να προστατέψουν το σύστημά τους και πάνω από όλα το τομάρι τους.
Τον απλό κόσμο όμως τον ρώτησε κανείς?
Κανείς δεν τον ρώτησε και κανείς δεν έλαβε υπόψιν του ότι δε τα'βαψε και μαύρα.
Το αντίθετο μάλιστα θα τολμούσα να γράψω...
Πήρε τα πάνω του.
Μια μικρή εκδίκηση...
Κάτι που αντιλήφτηκε σίγουρα κι ο ίδιος ο δαρμένος βουλευτής και δεν επιδιώκει περαιτέρω συνέχεια...
Κι ο Άγιος φοβέρα θέλει,πόσο μάλλον ένας δαρμένος βουλευτής!!!
Ξέρετε πόσοι λένε "να αγιάσουν τα χέρια" αυτονών που τα σήκωσαν?
Θα φανεί στο άμεσο μέλλον πόσοι το είπαν...
Δε λέω ότι είναι σωστό με τη βία ή με το να πάρουμε τα όπλα, να τους στήσουμε όλους στα δύο μέτρα,αφού κάτι τέτοιο είναι σκληρό,απάνθρωπο και μη Δημοκρατικό,αλλά οι καταστάσεις - για τις οποίες ευθύνονται όλοι οι εκάστοτε βουλευτές και υπουργοί μηδενός εξαιρουμένου - εκεί μας οδηγούν.
Καζάνι που σιγοβράζει κατάντησε πια η Ελλάδα μας κι όσο τα πράγματα σφίγγουν και η πείνα θα θερίζει στομάχια,φαινόμενα τύπου Χατζηδάκη θα είναι ρουτίνα της καθημερινής μας ειδησιογραφίας.
Εκεί μας οδήγησαν τα έργα και οι ημέρες τους.
Λυπάμαι που αυτή την Ελλάδα ποτέ δεν την ονειρευτήκαμε,αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι του...
Το τσουνάμι των εξελίξεων θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Θα "βγει" σίγουρα η μεγάλη πίεση που μας ασκείται από τη πολιτική που μας ασκούν χρόνια τώρα.
Και όπως λέει ο λαός μας:
"Οργή λαού,φωνή θεού".

Υ.Γ.
Πόσο τυχαίο γεγονός μπορεί να είναι η χθεσινή απεργία να συμπίπτει με απεργία δημοσιογράφων?
Ακόμα νομίζουν ότι μας έχουν του χεριού τους.
Αλλάξτε τακτική....
Δε σας παίρνει ΠΙΑ!!!!


Δ.Α.

«Να συλληφθούν όσοι χτύπησαν τον Χατζηδάκη»

Τηλεφωνική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας είχε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όσων βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή του κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται από χθες σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον κ. Χατζηδάκη και ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=222518&cid=6

Χατζηδάκης: Δεν αισθάνομαι μίσος για όσους μου επιτέθηκαν

«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία.

Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν».

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με το χθεσινό συμβάν.

Το Κ.Κ.Ε. για την επίθεση στον Κ. Χατζηδάκη

Με αφορμή τον προπηλακισμό του βουλευτή της Ν.Δ., το Κ.Κ.Ε. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Αντίθετα, αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

«Τραυματίστηκε ο κοινοβουλευτισμός»

Από την πλευρά του, το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς καταδίκασε την επίθεση κατά του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Κ.Χατζηδάκη. Η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τον Κοινοβουλευτισμό και την ελευθερία πολιτικής έκφρασης. Τέτοιες πράξεις βίας είναι εχθρικές στη Δημοκρατία και δεν μπορεί παρά να βρουν απέναντί τους το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση του ΣΥΝ


Τη συμπαράστασή του προς τον Κ. Χατζηδάκη εξέφρασε με σημερινή του ανακοίνωση ο Συνασπισμός.

«Καταδικάζουμε τη χτεσινή επίθεση στο βουλευτή της Ν.Δ., Κ.Χατζηδάκη και του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες δεν μπορούν να αφαιρέσουν τη λάμψη από τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=222524&cid=6

Φωτογραφιών χιονιού συνέχεια...

Αφιερωμένες οι φωτογραφίες στους φίλους του μπλογκ και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Κλεινόν Άστυ που ανυπομονούν για ανάλογες άσπρες μέρες στα μέρη τους...







Από τον Κολινδρό με αγάπη!!!

Τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στημένα στη πλατεία

Δγείτε τα περίφημα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια των φετινών γιορταστικών εκδηλώσεων που θα είναι στημένα στη κεντρική πλατεία Κολινδρού.



Φυσικά τις γιορτινές μέρες θα είναι πολύ διαφορετικά....
και προπαντός γεμάτα παιδιά,όπου θα ψυχαγωγούνται,αλλά
και θα δημιουργούν καλλιτεχνικά...

Η εκδίκηση του χιονιού

Newsbeast.gr
ΔΕΙΤΕ: Λαβύρινθος στο χιόνι




Χατζηδάκης στο newsbomb: «Δεν θα κάνω μηνύσεις»

Συντάκτης:Κατερίνα Σινάνη

Καλά στην υγεία του είναι ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας από αγνώστους, στο πλαίσιο της πορείας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του newsbomb.gr μαζί του, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι είναι καλά, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα προβεί σε μηνύσεις.

Ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να μιλήσει περισσότερο για το συμβάν και ό,τι έχει να πει, θα γίνει μέσω γραπτής ανακοίνωσης που θα διανεμηθεί εντός της ημέρας στον Τύπο

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/xatzidakis-sto-newsbomb-den-tha-kano-minuseis

Όταν άρχιζε να χιονίζει (foto)

Όταν άρχιζε να χιονίζει...
γύρω στις 3:00 το πρωί...


η θερμοκρασία ήταν -4 με -5 βαθμούς Κελσίου


Παρόλα αυτά το πήγαινε πολύ καλά




Η πολιτική ατζέντα της ημέρας

Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης. Είναι μια από τις κρισιμότερες Συνόδους Κορυφής της Ε.Ε. με τη θέσπιση και λειτουργία ενός μόνιμου μηχανισμού οικονομικής στήριξης για την Ευρωζώνη να βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων. Επίσης αναμένεται να εγκριθεί η τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να καταστεί δυνατή η θέσπιση του μηχανισμού. Στις 5 μ.μ. στις Βρυξέλλες, η συνάντηση των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά σήμερα:

Στις Βρυξέλλες είναι και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ . Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο περιθώριος της Συνόδου, θα έχει και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χωρίς μπλε λεωφορεία, τρόλλεϋ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό, τραμ και προαστιακό η Αττική.

Απεργούν σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αρχίζει σήμερα το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στη χώρα.

Στις 9:30 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γέρακα (Λεωφόρος Γέρακα και Ηρακλείας) ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, θα παρακολουθήσει τους τελικούς αγώνες σχολικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Ανατολικής Αττικής.

Στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, συνεδρίαση παρουσία του νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, με θέματα τον απολογισμό των πυρκαγιών θέρους 2010, και τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από πλημμύρες και χιονοπτώσεις.

Στις 11 π.μ. στα γραφεία του Συνασπισμού (Πλ. Ελευθερίας 1-Πειραιώς), συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Αλέξη Τσίπρα.

Στις 12 το μεσημέρι, στο Ζάππειο Μέγαρο, εκδήλωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον καρκίνο. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23), συνάντηση της Επιτροπής Εκπροσώπησης Επίσημων Μεταφραστών του υπουργείου Εξωτερικών.

Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη του νομάρχη Θεσσαλονίκης και νεοκλεγέντα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην Ιερά Μονή τουτ Τιμίου Προδρόμου Σερρών, που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από πυρκαγιά. Μαζί με τον κ. Ψωμιάδη στη Μονή θα μεταβεί και ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, Θεολόγος.

Στη 1 μ.μ. στις Βρυξέλλες η έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και πρωθυπουργών από 14 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και αρχηγών των κομμάτων-μελών του ΕΛΚ. Παρέμβαση θα κάνει ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Στις 4 μ.μ. στο κτίριο επί της Ακτής Ποσειδώνος 14-16, Πειραιάς (6ος όροφος), συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά.

Στις 6:30 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολτισμού «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός) το Forum για την Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση-ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες στο πλαίσιο της ανακοίνωσης και της ψήφισης του προϋπολογισμού 2011. Την εκδήλωση θα προλογίσει o Γιώργος Αναστασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του "Forum για την Ελλάδα", θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάκης Μίχας και ομιλητές θα είναι οι: Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρόεδρος του "Forum για την Ελλάδα", Παναγιώτης Γεννηματάς, επίτιμος αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο, Τρύφων Κολλίντζας, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου "PeopleCert", Ιωάννης Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος "Attica Ventures", Νικόλαος Χαριτάκης, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο ΕΚΠΑ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και απευθύνει χαιρετσιμό η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις 7 μ.μ. έως τις 10 η ώρα το βράδυ στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ έχει κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ Στην στάση συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ μετά από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) - διαγώνιος, είσοδος από οδό Ισαύρων, 3ος όροφος - σεμινάριο περιβαλλοντικού ελέγχου για την εφαρμογή της αρχής: "ο ρυπαίνων πληρώνει" (ΠΔ/148/2009, Οδηγία 2004/35/ΕΚ), διοργανώνει ο ΔΣΘ και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος.

Στις 8 μ.μ . εγκαινιάζεται στη Διπλάρειο Σχολή, Πλατεία Θεάτρου 3, Αθήνα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, η έκθεση για την ανάπλαση της Πλατείας Θεάτρου. Οι πόρτες της έκθεσης θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2011.


Πηγή:http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/91584/i-politiki-atzeda-tis-imeras/


LIVE ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ολομέλεια της Βουλής.
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων.
Πατήστε το παρακάτω link:

http://www.hellenicparliament.gr/vouliTVMP.html

Ραντεβού στους «32» του Europa League για ΑΕΚ & Αρη

Ραντεβού στους «32» του Europa League για ΑΕΚ & Αρη!
Με νίκη η ισοπαλία η ΑΕΚ προκρίνεται στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στην αδιάφορη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΟΑΚΑ (22:05, ΑΝΤ1).
Το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα είναι κατάμεστο (20:00, ΑNΤ1) για το ματς με την αδιάφορη Ρόζενμποργκ καθώς ο Αρης με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας εκτός την Ατλέτικο!




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας, τα σχολεία του Κολινδρού θα παραμείνουν σήμερα κλειστά λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Σαν σήμερα

ΠΕΜΠΤΗ
16
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:33
Δύση Ήλιου: 17:08
Σελήνη 10 ημερών

Γεγονoτα

1803: Εξήντα (κατ' άλλους 22) Σουλιωτοπούλες χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου και πέφτουν στο γκρεμό μαζί με τα παιδιά τους, για να μην παραδοθούν στους Τούρκους.

1809: Χωρίζουν ο Ναπολέων Βοναπάρτης και η πρώτη σύζυγός του Ιωσηφίνα.

1893: Η περίφημη Συμφωνία Αριθμός 9, «Του Νέου Κόσμου», του τσέχου συνθέτη Αντονίν Ντβόρζακ, ακούγεται για πρώτη φορά στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης.

1899: Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Μίλαν.

1923: Οι εκλογές στην Ελλάδα εξελίσσονται σε θρίαμβο του Ελευθέριου Βενιζέλου, εξαιτίας της αποχής των αντιβενιζελικών δυνάμεων. Τελευταίες εκλογές με σφαιρίδιο.

1926: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη από πόντιους πρόσφυγες ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Γεννησεις
1770: Λούντβιχ φαν Μπετόβεν, γερμανός συνθέτης της εποχής του ρομαντισμού. (5η και 9η Συμφωνία) [θαν. 26/3/1827]

1775: Τζέιν Όστεν, αγγλίδα συγγραφέας. («Λογική κι Ευαισθησία», «Περηφάνια και Προκατάληψη») [θαν. 18/7/1917]

1882: Ζόλταν Κόνταλι, ούγγρος συνθέτης, εθνομουσικολόγος και παιδαγωγός. («Ουγγρικός Ψαλμός») [θαν. 6/3/1967]

Θανατοι
1821: Αντώνης Οικονόμου, υδραίος αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης. Δολοφονήθηκε στο Άργος με διαταγή των προεστών της Ύδρας. [γεν. 1785]

1916: Γκριγκόρι Ρασπούτιν, ρώσος καλόγερος, που είχε ισχυρή επιρροή στην αυλή του τελευταίου τσάρου Νικόλαου Β'. (δολοφονήθηκε) [γεν. 10/1/1869]

1945: Τζιοβάνι Ανιέλι, ιταλός επιχειρηματίας, ιδρυτής της FIAT. [γεν. 13/8/1866]



«ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΖΩΗ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ;

Μετά τη νέα μορφή ζωής με δομικό στοιχείο το αρσενικό που ανακάλυψε η NASA στη λίμνη Μόνο στην Καλιφόρνια, από νέα ωκεανογραφική έρευνα καταγράφονται στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος που βρίσκεται 6,5 χλμ. βορειοανατολικά της Σαντορίνης, ενεργά υδροθερμικά πεδία, παράξενα βακτήρια και ιδιόμορφες συνθήκες περιβάλλοντος, παρόμοιες με εκείνες άλλων πλανητών του ηλιακού συστήματος...

Ο Κολούμπος, το υποθαλάσσιο ενεργό ηφαίστειο που ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου, με διάμετρο καλντέρας 1.500 μ., έγινε γνωστός έπειτα από μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη στις 27 Σεπτεμβρίου 1650. Τότε είχαν προκληθεί τεράστιες καταστροφές που συνοδεύτηκαν από τσουνάμι, ενώ βρήκαν το θάνατο πάνω από 50 άνθρωποι. Το 2006 επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ είχαν φέρει στο φως το ιδιόμορφο περιβάλλον που αναπτύχθηκε στον κρατήρα του ηφαιστείου και, έκτοτε, το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας επικεντρώνεται στην περιοχή αυτή.

Από ένα πρωτότυπο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «New Frontiers in Ocean Exploration 2010» (με τη συνεργασία του University of Rhode Island (URI), του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΙΓΜΕ και άλλων ινστιτούτων), που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες προέκυψαν σημαντικά στοιχεία.

«Παρ' ότι θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, τόσο για την αποστολή όσο και για τα ευρήματα, θα σταθώ σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Όλος ο πυθμένας του Κολούμπου -όπως φάνηκε από τις εικόνες που "έστειλαν" τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ στο Ω/Κ σκάφος "Nautilus"- καλύπτεται από ένα κοκκινωπό πορτοκαλί στρώμα από βακτήρια πάχους μερικών εκατοστών, το οποίο απλώνεται μέχρι 250 μέτρα σε όλες τις εσωτερικές πλευρές του κρατήρα. Τα βακτήρια αυτά μοιάζουν μ' εκείνα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ: ζουν στο σκοτάδι, σε τοξικά περιβάλλοντα μεγάλων πιέσεων και υψηλών θερμοκρασιών και χρησιμοποιούν τα υδροθερμικά ρευστά και τα αέρια που εξέρχονται από τις "καμινάδες" του ηφαιστείου ως δική τους πηγή ενέργειας (χημοσύνθεση) αντί του ηλιακού φωτός (φωτοσύνθεση)», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» η υπεύθυνη της ελληνικής αποστολής, γεωλόγος-ωκεανογράφος δρ. Παρασκευή Νομικού.

Σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπευθύνους του προγράμματος, Steve Carey, Robert Ballard και Katherine Croff Bell, «ο Κολούμπος είναι ένα ενεργό ηφαίστειο με έντονο υδροθερμικό πεδίο, το οποίο αξίζει να μελετηθεί περαιτέρω». Η μοναδικότητα του Κολούμπου, σύμφωνα με τους ερευνητές, έγκειται στο ότι βρίσκεται σε τεκτονικό περιβάλλον σύγκλισης των λιθοσφαιρικών πλακών και όχι απόκλισης, όπως παρατηρείται στις μεσωκεάνιες ράχες και μάλιστα σε πολύ μικρό βάθος. Επίσης, παρατηρείται ενεργή διαφυγή αερίων μαζί με ρευστά υψηλής θερμοκρασίας, γνώρισμα μοναδικό σε υποθαλάσσια ηφαιστειακά κέντρα μικρού βάθους σε περιβάλλοντα σύγκλισης των λιθοσφαιρικών πλακών.

Εκτός από τις επιστημονικές ανακαλύψεις, η έρευνα πρόσφερε για πρώτη φορά τη δυνατότητα της on-line πρόσβασης της ωκεανογραφικής έρευνας. Μέσω του http://www.nautiluslive.org/ οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούσαν από την οθόνη του υπολογιστή τους τις επιστημονικές διεργασίες που γίνονται πάνω στο πλοίο και συμμετείχαν στις συζητήσεις των ερευνητών, θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα.

Πηγή: http://tvxs.gr/news/sci-tech/%C2%AB%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B3%CE%AE%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7

Αποτελέσματα Β' Εθνικής (Football League)15/12/2010

Τα σηνερινά αποτελέσματα της Β' Εθνικής κατηγορίας ή Football League, ήταν τα εξής:

Doxa Dramas 0 - 0 Pierikos FC

Ethnikos Asteras 2 - 1 Agrotikos

Kallithea 0 - 1 Diagoras Rodos

OFI Crete 4 - 1 Ilioupoli GS

Panthrakikos Komotini 1 - 0 Ethnikos

Veria FC 1 - 0 Levadiakos

Anagenisi Karditsas 0 - 1 Trikala

Ionikos Nikea 0 - 2 Panaitolikos

Thrasyvoulos 0 - 1 Pas Giannina

ΒΕΡΟΙΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-0

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 0-1

ΟΦΗ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 4-1

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ 1-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔ.-ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1


Αποτελέσματα Europa League

Δείτε τα σημερινά αποτελέσματα ανά όμιλο του Europa League:

Europa League - Group D
FT Club Brugge 1 - 2 Villarreal

FT Dinamo Zagreb 0 - 1 PAOK Saloniki



Europa League - Group E

FT AZ Alkmaar 3 - 0 BATE Borisov

FT Dynamo Kyiv 0 - 0 FC Sheriff



Europa League - Group F

FT Lausanne Sports 0 - 1 Palermo

FT Sparta Prague 1 - 1 CSKA Moscow



Europa League - Group J

FT Karpaty Lviv 1 - 1 Paris S.G.

FT Sevilla 2 - 2 Borussia Dortmund



Europa League - Group K

FT Liverpool 0 - 0 FC Utrecht

FT Napoli 1 - 0 Steaua Bucuresti



Europa League - Group L

FT Besiktas 2 - 0 Rapid Vienna

FT FC Porto 3 - 1 CSKA Sofia


Παρασκήνιο από την άφιξη της Patty (video)

NewsIt.gr: Παρασκήνιο από την άφιξη της Πάττυ.
Όλο το παρασκήνιο από την άφιξη της Πάττυ στην εκπομπή "Αξίζει να το ζεις"



Γιατί ένας Γερμανός τρέχει με 320km/h στον αυτοκινητόδρομο;

Δείτε το VIDEO με ένα ABT Audi R8 να γράφει στο κοντέρ 320km/h.
Αν απορείτε γιατί τρέχει με τόσο η απάντηση είναι γιατι... μπορεί!!!!
Στη Γερμανία στην autobahn δεν υπάρχει όριο ταχύτητας



Wham! - Last Christmas!!!!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το ακούμε και δε το βαριόμαστε ποτέ!!!
Αθάνατο τραγούδι...
Προσωπικά το άκουσμά του,μου σηματοδοτεί Χριστούγεννα!!!
Ξανακούστε το