Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Borussia Dortmund vs FC Schalke 04 live tv

German Bundesliga
Borussia Dortmund vs FC Schalke 04 21:30 GMT(+2:00)

Live tv links:

http://www.fromsport.com/v-0/16/190/v-179130.html

tvu://65217/

http://www.vipstand.me/watch/19668/1/borussia-monchengladbach-vs-vfb-stuttgart.html

http://vipcanals.net/

sop://broker.sopcast.com:3912/94332

http://www.tvoo.eu/ch1.html

http://www.streamhub.tv/channels/V4.php

http://www.vipcanals.net/ch1.html

http://www.magedtv.net/ch1.html

http://www.jouj.eu/ch2.htm

http://blinertv.blogspot.com/p/blinertv.html

Bursaspor vs Sivasspor live tv

Turkish Superlig
Bursaspor vs Sivasspor

Live tv links:

http://www.fromsport.com/v-0/16/190/v-179128.html

http://www.vipstand.me/watch/19543/1/bursaspor-vs-sivasspor.html

http://planetsportstv.yolasite.com/channel-1.php

http://trgoals.net/

http://www.stopstream.com/ch2.html

http://www.assoctv.tk/

Γουρουνάκι, ούτε αυτή την Κυριακή θα πληρώσω διόδια!


Απαντάμε στον υπουργό Μεταφορών, κ. Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος αποκάλεσε «τζαμπατζήδες, αντικοινωνικούς και υπονομευτές» όλους τους υποστηρικτές του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», ότι αντικοινωνική είναι η κυβέρνηση του, τζαμπατζήδες είναι οι φίλοι του οι εργολάβοι και υπονομευτές είναι η πολιτική παρέα του, που βάλθηκε να διαλύσει τη χώρα και κάθε έννοια δικαιώματος. Οι απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα μας και οι μηνύσεις κατά αγωνιστών (που δεν έχουν καμιά σχέση με την άρνηση πληρωμής διοδίων) καταδεικνύουν το φόβο της κυβέρνησης και το ζήλο της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργολάβων κόντρα στο δημόσιο συμφέρον. Κλιμακώνουμε με μαζικές κινητοποιήσεις. Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου ανοίγουμε τα διόδια σε όλη τη χώρα».

Το κείμενο είναι του συναγωνιστή Χρήστου Σταμόπουλου από την Καρδίτσα

Το γουρουνάκι είναι από την πιερική φάρμα βιολογικής εκτροφής χοίρων του συναγωνιστή Θόδωρου Καρακούση (το γούρι μας).

Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στην ομάδα «Δεν πληρώνουμε» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 15:00 ανοίγουμε τα διόδια της Λεπτοκαρυάς

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174

Σοφία Αρβανίτη: ΣΕ ΧΑΝΩ (official video)

ARTIST: ΣΟΦΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
ALBUM: ΧΩΡΙΣ RETOUCHE
TRACK: ΣΕ ΧΑΝΩ
ΜΟΥΣΙKH: ΠΟΛΥΣ ΠΕΛΕΛΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ: ΣΟΦΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
LABEL: VOLUME
DIRECTION: HD VISION





ΤΟ ΝΗΣΙ (συνέχεια)

Πριν λίγες μέρες σας βάλαμε τα εννέα πρώτα επεισόδεια της τηλεοπτικής σειράς "ΤΟ ΝΗΣΙ" εδώ.

Σήμερα αναρτούμε τα δύο επόμενα.
Δηλαδή το
10 και το 11.

Καλή σας διασκέδαση....

German 2. Bundesliga Simulcast / Konferenz live tv

German 2. Bundesliga
Simulcast / Konferenz

FC Energie Cottbus vs Alemannia Aachen
FSV Frankfurt vs SpVgg Greuther Furth
Vfl Osnabruck vs FC Augsburg

Live tv links:

http://atdhe.me/index.html

http://www.vipcanals.net/ch1.html

http://www.vipfast.net/ch3.html

http://www.star-sports.eu/channel1.html

http://vslivestream.com/soccer/ch1.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/190/v-179101.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/194/v-179457.html

http://www.vipstand.me/watch/19534/1/2.-bundesliga-simulcast-/-konferenz-.html

Τέλειωσαν κι επίσημα, οι διευθύνσεις στο internet!


Οι διαθέσιμες διευθύνσεις στο διαδίκτυο τέλειωσαν και πλέον αρχίζει να ξεκινάει σιγά σιγά… η μετάβαση σε νέο πρωτόκολλο με ακόμα περισσότερες διευθύνσεις.

Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων διευθύνσεων του διαδικτύου, οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, που μετρούσαν περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια, εξαντλήθηκαν και πλέον πρέπει να γίνει οργανωμένα η διεθνής μετάβαση σε ένα νέο σύστημα διευθύνσεων, κάτι που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.Μπορεί να μοιάζει δύσκολο και να ακούγεται σαν σενάριο καταστροφής όμως στην πραγματικότητα οι χρήστες του Ίντερνετ δεν πρόκειται να καταλάβουν κανένα πρόβλημα και ούτε καν θα καταλάβουν τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν.

Σήμερα λοιπόν σε μια ειδική «τελετή» στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ο διεθνής μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ICANN που εποπτεύει την απόδοση και κατανομή των διαδικτυακών διευθύνσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραχώρησε και τα τελευταία πέντε διαθέσιμα πακέτα διευθύνσεων (αριθμών ΙΡ) με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο IPv4.

Η μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6, που θα αποτελέσει το νέο διεθνές πρότυπο για τις διευθύνσεις του διαδικτύου και θα επιτρέψει να υπάρξει πολύ περισσότερος «χώρος» για την επέκταση του Ίντερνετ, το οποίο συνεχίζει να γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει.

Με το νέο σύστημα ο αριθμός των νέων διευθύνσεων, θα είναι 340 και στη συνέχεια θα ακολουθούν 36 μηδενικά οπότε είναι λογικό ο επικεφαλής του ICANN Ροντ Μπέκστρομ, να λέει οτι υπάρχουν πλέον τρισεκατομμύρια διευθύνσεις για ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους και η Γη έχει μόνο επτά δισεκατομμύρια κατοίκους.

Πάντως πρακτικά οι διευθύνσεις που πουλήθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα αρχίσουν να εξαντλούνται από την αρχή του 2012 και μόνο όσοι ξεμείνουν από διευθύνσεις IPv4, θα αρχίσουν να παίρνουν τις νέες διευθύνσεις IPv6.

Το ποσοστό των χρηστών που οι συσκευές τους δεν είναι σωστά ρυθμισμένες για το νέο πρωτόκολλο και στην ουσία θα επηρεαστούν με την αλλαγή αυτή αγγίζει περίπου το 1% σύμφωνα με το Αμερικανικό Μητρώο Αριθμών (Διευθύνσεων) του Διαδικτύου και το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι μερικές ρυθμίσεις στις συσκευές τους

Τέλος η πλήρης μετάβαση στο νέο πρότυπο θα πάρει χρόνια, με συνολικό κόστος μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς ενώ το Google, το Facebook και άλλες μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου θα προσθέσουν μαζικά διευθύνσεις IPv6 δοκιμαστικά και ταυτόχρονα, στις 8 Ιουνίου φέτος, για να μπορέσουν να ελέγξουν τυχόν προβλήματα κατά την μετάβαση.


troktiko

27 οι νεκροί απο τη νέα γρίπη – Φόβοι για έξαρση

Την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι πρέπει να προσέχουμε.

Φόβους οτι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί έξαρση της νέας γρίπης στη χώρα μας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οπως αναφέρει, σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του κέντρου “η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Ο συνολικός αριθμός των δηλωθέντων θανάτων μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2011 ανέρχεται στους 27, γεγονός που υποδηλώνει την ανάγκη προληπτικών μέτρων”.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζει οτι η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή, ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό υγιών ατόμων μπορεί επίσης να παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές.

Τα κύρια προληπτικά μέτρα που συστήνονται για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι :

1. Ο εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη παραμένουν οι ίδιες. Τονίζεται ότι ακόμα και τώρα δεν είναι αργά για τον εμβολιασμό

2. Η τήρηση των μέτρων υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

3. Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων, κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία θα πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό και χωρίς να προηγείται απαραίτητα εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

troktiko

Διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και στην Αλβανία


Οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν σε τέσσερις πόλεις της γειτονικής χώρας.

Σε ήρεμο κλίμα, ολοκληρώθηκαν οι πορείες της αντιπολίτευσης στις πόλεις Τίρανα, Λέζα, Κορυτσά και Αυλώνα της Αλβανίας, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, που με πανό και συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, απαίτησαν για ακόμη μια φορά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.Στη διαδήλωση, στα Τίρανα, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (αντιπολίτευση), Έντι Ράμα, επανέλαβε την αποφασιστικότητα του αριστερού λαού, όπως είπε, να συνεχίσει την ειρηνική αντίσταση μέχρι την απομάκρυνση της «διεφθαρμένης κυβέρνησης».

Την ανάγκη διεξαγωγής «ολοκληρωμένης και αμερόληπτης έρευνας για τα αιματηρά επεισόδια της 21ης Ιανουαρίου», ως το πρώτο βήμα προς εκτόνωση της κατάστασης και την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία, τόνισε ο Μίροσλαβ Λάιτσακ, ο οποίος επισκέφθηκε, τα Τίρανα ως απεσταλμένος της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Ο κ. Λάιτσακ είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, τον πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, καθώς και τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα.»Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ετοιμότητα να αρχίσουν έναν σοβαρό διάλογο μεταξύ τους, αλλά πρέπει να αναζητηθούν οι τρόποι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο», τόνισε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Λάιτσακ.



troktiko

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας στους δήμους την ερχόμενη Τρίτη


Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, έχει εξαγγείλει για την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια «στην υποβάθμιση των παροχών υγείας» και τη «διάλυση του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.»

Στις 12.00 το μεσημέρι οι υπάλληλοι στους δήμους, μαζί με τους εργαζόμενους στο Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ταμείου (Ηπείρου 38) και στην συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29).


troktiko

«Αλλος Δέλλας δεν υπάρχει»

«Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος», ήταν η σαφής εντολή του Μανόλο Χιμένεθ, που έκρινε εξάλλου πως «αρχίζουν και συνεισφέρουν οι νέοι που ήρθαν και πρέπει να συνεχίσουν, όσο περνάει ο χρόνος περιμένω πολλά από αυτούς».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε ενόψει του αγώνα με τον Αρη το Σάββατο (5/2, 19:00, Novasports2) στο ΟΑΚΑ και μεταξύ άλλων αποθέωσε τον Τραϊανό Δέλλα: «Αλλος Δέλλας δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα».


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ για...

...το αν έχει ηρεμήσει μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Τετάρτης:
«Εγώ δεν μπορώ να ζω το ποδόσφαιρο αν δεν το ζω στο 100%. Όλη μου η κατάσταση είναι να είμαι σε δράση, όχι σε νευρικότητα. Είμαι θερμόαιμος. Απλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ότι είμαι ήρεμος και χαλαρός, είμαι απλά ευτυχισμένος. Οποιαδήποτε νίκη κρατάει 24 ώρες. Το Κύπελλο έχει περάσει πλέον».

...για το τι τον προβλημάτισε περισσότερο στην ήττα από τον Παναθηναϊκό:
«Είχα πει και πριν το πρώτο παιχνίδι ότι αυτά κρατάνε 180 λεπτά συν τις όποιες καθυστερήσεις. Συνολικά στα δύο παιχνίδια ήμασταν ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο παιχνίδι ήρθε ένα καθαρό 2-0, στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου πετύχαμε ένα ακόμα γκολ και φέραμε το σκορ στο 3-0. Μετά δεν ξέραμε πως να ελέγξουμε το παιχνίδι και είδα έναν πολύ καλό αντίπαλο. Στο τελευταίο ημίωρο ήμασταν ξανά ανώτεροι από τον Παναθηναϊκό. Περιμέναμε ότι θα ήταν μια μάχη μεταξύ δύο ομάδων που θα κράταγε μέχρι τέλους. Τελικά κέρδισε η ΑΕΚ με 4-3».

...τις σκέψεις του για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αρη:
«Αύριο όπως πάντα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά το ρόστερ. Βεβαίως θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές πιο κουρασμένοι από άλλους. Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Θα βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, σκεφτόμενοι βέβαια και την κούραση. Ό,τι έχει να κάνει με τους νέους ποδοσφαιριστές έχουν αρχίσει να συνεισφέρουν. Με την καρδιά και με τον καιρό θα βοηθήσουν. Έχω ξαναπεί ότι είναι ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει καιρό εκτός. Όλα αυτά θα τα αξιολογήσουμε και θα πάρουμε την απόφασή μας για την ενδεκάδα».

...για το αν οι περισσότερες επιλογές που έχει πλέον επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει το 4-4-2 όπως στη Σεβίλλη:
«Πάντα χρησιμοποιούσα αυτό το σύστημα στην Σεβίλλη. Υπάρχει μια πιθανότητα να συμβεί αυτό, αλλά δεν θα προσαρμόσουμε την ΑΕΚ πάνω στους τρεις παίκτες που ήρθαν. Αντιθέτως θα προσαρμόσουμε τους παίκτες στην ΑΕΚ και εγώ θα προσαρμοστώ ανάλογα στις συνθήκες. Θα έχουμε τον χρόνο για να βάλουμε τις βάσεις σε μια διαφορετική φιλοσοφία. Όλα αυτά όμως γίνονται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Με Μπάχα, Μπλάνκο και Λυμπερόπουλο πάντως υπάρχουν παιχνίδια που θα παίξουμε με δύο επιθετικούς».

...τη γνώμη του για τον Αρη:
«Νομίζω ότι είναι μια καλή ομάδα. Ο Κούπερ είχε κάνει μια συμπαγή ομάδα. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Θεωρώ ότι ο καινούργιος προπονητής κινείται στο ίδιο τέμπο και κάνει πολύ καλή δουλειά. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι δύσκολο παιχνίδι. Λίγα 24ωρα πριν παίξαμε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, όπου υπήρχε ένταση και μεγάλη συναισθηματική φόρτιση.

...το τι φταίει και στα τελευταία παιχνίδια χάλασε η καλή αμυντική λειτουργία που είχε δημιουργηθεί:
«Δεν χωράει αμφιβολία ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές στο ρόστερ. Ο Δέλλας είναι πολύ σημαντικός παίκτης και αυτό πρέπει να το λύσουμε, γιατί κανείς δεν πρέπει να είναι τόσο απαραίτητος σε μια ομάδα. Στο πρώτο 20λεπτο με τον Ολυμπιακό Βόλου τραυματίστηκε, κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν έπαιξε καθόλου, όπως και στην Ξάνθη, αλλά εκεί κρατήσαμε καλά και νικήσαμε 2-0. Πρέπει απλά να δυναμώσουμε αμυντικά. Όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν συγκέντρωσης. Χρειαζόμαστε παίκτες που να ξέρουν να δίνουν εντολές μέσα στο γήπεδο και αυτό φαίνεται όταν λείπει ο Τραϊανός. Με βλέπετε ότι στο γήπεδο είμαι έτοιμος να μπω στον αγωνιστικό χώρο και δεν πρέπει να κάνω αυτό το λάθος. Αν χρειαστεί όμως ίσως πρέπει να μπω στο γήπεδο και να τραβήξω το αυτί κάποιου ποδοσφαιριστή για να καταλάβει που πρέπει να παίζε και πως πρέπει να μαρκάρει».

...τον Ματέος:
«Ο Ματέος πρέπει να είναι μια βοήθεια και όχι μια λύση. Η αλήθεια είναι ότι κινούμαστε πολλές φορές σε ακραία όρια. Ο Ματέος είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής, σε πολύ καλή κατάσταση και μακάρι να έμενε μια ζωή στην ΑΕΚ. Είμαι σίγουρος ότι σε 2-3 χρόνια θα τον δείτε να παίζει στη βασική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ματέος δεν είναι μια λύση, είναι μια βοήθεια».

...τον Δέλλα και αν υπάρχει άλλος εκτός αυτού που να μπορεί να παίξει τον ρόλο του ηγέτη:
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής σαν τον Δέλλα σε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό, το ότι ο Τραϊανός δεν είναι πια νέος, είναι πρόβλημα για την Εθνική Ελλάδος. Ο Δέλλας είναι ο Δέλλας της Ρόμα, αυτός που σκόραρε στον ημιτελικό του Euro. Στον αγωνιστικό χώρο ξέρει περισσότερα από τον οποιονδήποτε άλλο. Πρέπει όμως να μιλάνε και άλλοι ποδοσφαιριστές στην άμυνα όταν αυτός λείπει. Την Τετάρτη πήρε ο Σάχα την πρωτοβουλία και πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Ο Λυμπερόπουλος είναι ηγέτης, ο Καφές είναι επίσης ηγέτης και άλλοι μπορούν να το κάνουν. Οι υπόλοιποι είναι στη σκιά αυτών που αναφέραμε, πρέπει όμως να αρχίσουν και αυτοί να παίζουν αυτό τον ρόλο στον αγωνιστικό χώρο».



Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=110232684

Ξέρεις από βέσπα????



Και νέα καταγγελία για την ατιμωρησία του «κομιστή»


Ανεπιτυχής ήταν και η νέα προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στην υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος από τον «κομιστή» Θέμο Αναστασιάδη.

Η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, με ερώτησή της στο Βουλή, επανήλθε στη γνωστή υπόθεση και επανέφερε το ζήτημα της ατιμωρησίας του συγκεκριμένου προσώπου, ο οποίος αποδεδειγμένα μετέφερε σε υποκατάστημα της γαλλικής τράπεζας BNP σε ρευστό και χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε πως ο Θέμος Αναστασιάδης βρέθηκε με επιταγές, των οποίων επίσης δεν δικαιολογείται η προέλευση, όταν αυτές εντοπίστηκαν σε τελωνιακό έλεγχο σε συνοριακή διάβαση μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας.

Η βουλευτής έθεσε τα ερωτήματα αυτά προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις ως προς τη χαρακτηριστική και αδικαιολόγητη «κωλυσιεργία» των κρατικών αρμόδιων φορέων σε αυτό το καραμπινάτο περιστατικό διακίνησης μαύρου χρήματος, άρα και φοροδιαφυγής.

Από την πλευρά της, η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση ελέγχου και διαλεύκανσης της υπόθεσης του κ. Αναστασιάδη, καθώς και για «αναπάντητα ερωτήματα εδώ και τρία χρόνια, που περιμένουν αξιόπιστες απαντήσεις». Ακόμα, τόνισε την ανάγκη να σταλεί το μήνυμα στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολίτες, αλλά έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση από το Σ.Δ.Ο.Ε..

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας, μίλησε και πάλι με γενικότητες και αοριστολογίες, αποφεύγοντας να εξηγήσει το τι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Είπε, δε, χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει η αίσθηση ότι μεγάλοι και επώνυμοι δεν τιμωρούνται. Αυτό θα τελειώσει». Ταυτόχρονα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν φοβάται και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα για όποιο θέμα φοροδιαφυγής για οποιονδήποτε και όποια θέση και αν κατέχει.

Πρόσθεσε, δε, ότι προωθείται η σύσταση θέσης οικονομικού εισαγγελέα, για να επιταχύνονται όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις και να μην παραμένουν, όπως είπε «κάπου, και κανείς να μην γνωρίζει ποιος, γιατί και αν τις προχωράει». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι το πόρισμα του Σ.Δ.Ο.Ε. θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε μία έκδηλη προσπάθεια να αποφύγει δεσμεύσεις αλλά και να αποποιηθεί των προσωπικών του ευθυνών, αφήνοντας πλέον τη Δικαιοσύνη να «βγάλει το φίδι από την τρύπα».


Είναι η τρίτη φορά που η βουλευτής και αρχηγός του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» επανέρχεται και υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον υπουργό προσωπικά και είναι η τρίτη φορά που δεν λαμβάνει συγκεκριμένες απαντήσεις. Είναι προφανές πως για λόγους που μόνον ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει, ο ίδιος και οι υπηρεσίες του υπουργείου του αδυνατούν να απαντήσουν πειστικά για την ανοχή που επιδεικνύεται έναντι του εκδότη, Θέμου Αναστασιάδη.


Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους αλλά και παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αναστασιάδης πέτυχε την «ατιμωρησία» στην υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος με αντίτιμο τη γνωστή «εξυπηρέτηση» προς τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, διά της επιδόσεως του επίμαχου DVD που εξέθετε κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού με κεντρικό πρόσωπο τον Χρήστο Ζαχόπουλο, τότε γενικό γραμματέα και άτομο του αμέσου πολιτικού περιβάλλοντος του Μεγάρου Μαξίμου εκείνη την περίοδο. Φαίνεται πως αυτό το deal εξακολουθεί να ισχύει και επί διακυβέρνησης του σημερινού πρωθυπουργού.



Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=251170&cid=4


Δεν ξεκίνησε καλά η χρόνια για τον Φελίπε Μάσα αφού στις πρώτες δοκιμές που πραγματοποίησε με την F150, το καινούργιο μονοθέσιο της Ferrari, στην πίστα της Βαλένθια έκαψε τον κινητήρα μετά από μόλις 12 γύρους.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος οδήγησε για πρώτη φόρα χθες την F150 αφού τις δύο προηγούμενες μέρες την οδηγούσε ο άλλος πιλότος της «Σκουντερία», Φερνάντο Αλόνσο. Αν και ξεκίνησε πολύ καλά έχοντας κάνει και τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας πίσω από τον Σούμπτλε Άντριαν της “Force India” η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη.

Μετά όμως από μόλις 36 λεπτά στην πίστα, το μονοθέσιο της Ferrari άρχισε να βγάζει άσπρους καπνούς και αμέσως έτρεξαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας με πυροσβεστήρες για να σβήσουν την φωτιά. Ο Μάσα μετά το συμβάν επέστρεψε σώος στο «box» της ιταλικής ομάδας.


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=251346&cid=12

Σάντος: «Η φιλοσοφία της Εθνικής δεν αλλάζει»


Την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας, για την φιλική αναμέτρηση με τον Καναδά, που θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή (17:00) στο «AEL FC ARENA», ανακοίνωσε σήμερα ο Φερνάντο Σάντος.

Οι 22 «εκλεκτοί» του ομοσπονδιακού μας τεχνικού είναι οι: Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Λουκάς Βύντρα, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Βαγγέλης Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Γιάννης Φετφατζίδης, Γρηγόρης Μάκος, Γιώργος Σαμαράς, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παναγιώτης Κονέ, Παντελής Καφές, Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο Σάντος μάλιστα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, διατράνωσε, θέλει να διατηρήσει την αγωνιστική φιλοσοφία που τη χαρακτηρίζει ως ομάδα, ανεξαρτήτως προσώπων.

Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος:

Για τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Γιώργο Καραγκούνη, τους οποίους συμπεριέλαβε στις επιλογές του:«Ο αγωνιστικός ρυθμός είναι βασική προϋπόθεση για να παίξει κάποιος στην Εθνική, αλλά μιλάμε για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο Καραγκούνης δεν έχει την αγωνιστικό ρυθμό, το σκέφτηκα πολύ όμως, γιατί μιλάμε για μια περίοδο μετάβασης από την παλιά στη νέα φουρνιά. Η παρουσία του αρχηγού είναι πολύ σημαντική για το κλίμα και τη φιλοσοφία της Εθνικής. Για αυτό είναι μαζί μας είναι σημαντικός ο ρόλος του μέσα κι έξω από το γήπεδο. Για την επόμενη αποστολή θα δούμε αν θα είναι μέσα. Αυτή τη στιγμή αντισταθμίζεται από το ότι δεν έχει ματς στα πόδια του. Για τον Παπασταθόπουλο, ουσιαστικά μέχρι πριν από 2-3 βδομάδες ήταν δύσκολη η κλήση, όμως έπαιξε 2 συνεχόμενα ματς με τη Μίλαν. Αν όμως μέχρι το Μάρτιο δεν έχει ματς, θα είναι δύσκολο να κληθεί.

Για τους παίκτες που βρίσκονται στον προθάλαμο της Εθνικής και βρίσκονται υπό παρακολούθηση:«Υπάρχουν παίκτες που παρακολουθούμε και θα μπορούσαν να παίξουν στην Εθνική Ανδρών, όπως ο Κώστας Μανωλάς, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Φορτούνης. Θεώρησα ότι είναι καλύτερα να μείνουν στην Ελπίδων από τη στιγμή που δεν μπορώ να τους δώσω χρόνο συμμετοχής. Θα τους παρακολουθήσω στο φιλικό με τη Γερμανία».

Για τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονται στα πλάνα του:«Τόσο ο Φωτάκης, όσο και ο Τζιόλης θα ήταν μαζί αν είχαν ρυθμό. Οι τραυματισμοί δεν μας επιτρέπουν όμως να τους έχουμε. Παρακολουθούμε 4-5 ματς την εβδομάδα με τους συνεργάτες μου. Εάν οποιοσδήποτε μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες θα κληθεί στην Εθνική χωρίς να μας νοιάζει ομάδα και ηλικία. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, Η Εθνική δεν είναι σύλλογος. Σε κάθε θέση έχεις δυο παίκτες, δεν μπορείς να φέρεις όσους θέλεις. Π.χ Δεν κάλεσα τον Χριστοδουλόπουλο τον οποίο υπολογίζω και πιθανότατα θα είναι στην αποστολή τον Μάρτιο. Όλα γίνονται για να υπάρχει ισορροπία».

Για το αν οι θέσεις των τερματοφυλάκων θα πρέπει να θεωρούνται κλεισμένες από κάποιον: «Επειδή το ματς είναι φιλικό είναι προτιμότερο να πάρω δύο γκολκίπερ. Ο Τζόρβας και ο Κωνσταντόπουλος είναι κοντά στην πόρτα της ομάδας. Υπάρχουν 4 τερματοφύλακες τους οποίους υπολογίζω και πιστεύω. Κάλεσα τώρα Σηφάκη και Χαλκιά, καθώς στο προηγούμενο ματς είχαν κληθεί οι άλλοι δύο. Δεν σημαίνει ότι αυτοί έχουν προβάδισμα για το επίσημο ματς με τη Μάλτα (26/03). Όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία».

Για το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στον Καναδά:«Θέλουμε να δούμε μια καλή συνέχεια και αγωνιστική πρόοδο της ομάδας. Θα κάνουμε κάποιες δοκιμές. Θέλουμε να τεσταρουμε κάποια πράγματα στο κέντρο της άμυνας. Ο Μορας θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Η φιλοσοφία της ομάδας δεν αλλάζει».


http://www.zougla.gr

Η κυβερνητική βαρβαρότητα, η …ταλαιπωρία των πολιτών και ο ρόλος των ΜΜ…Ε!

Η αλληλεγγύη σε κάθε αγωνιζόμενο κλάδο φρένο στα σχεδιά τους!

Δια χειρός Αλιθέρση


Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του… απεριόριστου ενδιαφέροντος, που δείχνουν τα Μέσα Μαζικής…Ενημέρωσης για μας τους πολίτες, σχετικά με την… ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουμε, εξ αιτίας των αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων, που τείνουν πια να πάρουν τη μορφή τεράστιου απεργιακού κύματος. Συγκοινωνίες, γιατροί , φαρμακοποιοί, δικηγόροι, υγειονομικοί, αγρότες και έπεται συνέχεια!

Συμπεριφέρονται αυτοί, οι …υπερασπιστές της αλήθειας(!) σαν εμείς οι πολίτες να ζούμε σε έναν άλλο κόσμο και όχι στον κόσμο της σημερινής βαρβαρότητας, που με αγαστή… σύμπνοια κυβέρνηση και «εταίροι» μάς έχουν επιφυλάξει!
Είναι γεγονός ότι πάντα την όποια κινητοποίηση την συνδέουν άμεσα με την και ταλαιπωρία του κοινού, των πολιτών, με σαφή στόχο να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης!
Απτόητοι και σοβαροφανείς, πρωί και βράδυ, οι τηλεπαρουσιαστές των μεγάλων καναλιών και οι…έγκυροι σχολιαστές τους, εξαργυρώνουν αδρά τις υψηλές αμοιβές τους, τις οποίες βέβαια η κρίση δεν αγγίζει, όπως και τα κέρδη των ίδιων των αφεντικών τους(!), παραπληροφορώντας και τρομοκρατώντας τους πολίτες.
Ανέκαθεν οι χρυσοπληρωμένοι τηλεπαρουσιαστές και δημοσιογράφοι είχαν εργολαβικά αναλάβει να ενεργοποιούν τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέφουν τον έναν κλάδο εργαζόμενων εναντίον του άλλου, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς, που άγρια μας εκμεταλλεύονται και φυσικά τις κυβερνήσεις που δημιουργούν το πρόσφορο έδαφος γι’ αυτήν την εκμετάλλευση.
Παρουσιάζουν ως ταλαιπωρία την έλλειψη για κάποιες μέρες των συγκοινωνιών και όχι το πανάκριβο εισιτήριο, που μας έχει επιβληθεί εσαεί!
Παρουσιάζουν ως ταλαιπωρία τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί μια απεργία των γιατρών και αποσιωπούν τις κυβερνητικές ευθύνες για τη σημερινή κατάντια του συστήματος υγείας, που σε όλους μας είναι γνωστή! Για παράδειγμα δεν ασχολήθηκε κανείς «μεγαλοδημοσιογράφος» με την... ταλαιπωρία του νέου που έδιωξαν κυριολεκτικά, πριν λίγες μέρες από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης με 40 πυρετό, χωρίς καν να υπολογίσουν τον κίνδυνο που διέτρεχε η ίδια του η ζωή, επειδή δεν είχε να πληρώσει! Ούτε φυσικά με την ταλαιπωρία αυτών που περιμένουν μήνες ολόκληρους για μια ιατρική εξέταση ή αυτών που κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα για ένα φάρμακο του ΙΚΑ, χωρίς να είναι σίγουρο, αν θα τους δοθεί ή αυτών που περιμένουν ουρές στα νοσοκομεία για ένα κρεβάτι.
Και φυσικά δε διανοούνται να ασχοληθούν επί της ουσίας με αυτούς που καθημερινά στήνονται στην ουρά του συσσιτίου και που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.
Προπαντός είναι αδιανόητο γι’ αυτούς να ασχοληθούν με τις αιτίες που γενούν όλες αυτές τις καταστάσεις, γιατί ξέρουν ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τα ίδια τους τα αφεντικά και με τα ασύλληπτα κέρδη τους!



Γίνονται αβανταδόροι για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας, και όχι μόνο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αβανταδόροι για το ξεπούλημα και των τελευταίων δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και επιχειρήσεων. Και προπαντός επιδιώκουν να βάλουν καλά στο μυαλό μας, για να το χωνέψουμε ότι η υγεία, η παιδεία, οι συγκοινωνίες κλπ, δεν πρέπει να είναι κοινωνικά αγαθά, αλλά εμπορεύσιμα προϊόντα! Όπως επίσης ότι η δημόσια περιουσία είναι για το λαό βαρίδιο, άχρηστη και επιζήμια και πρέπει όπως-όπως, το γρηγορότερο δυνατόν, να απαλλαγούμε από αυτήν για να… ανασάνουμε! Και φυσικά να είμαστε και ευγνώμονες απέναντι σ’ αυτούς που έχουν την… καλοσύνη, αντί πινακίου φακής, να μας απαλλάξουν από το… περιττό της βάρος!
Βέβαια η βαρβαρότητα, πλέον και δια νόμου, των εργασιακών σχέσεων, των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η βαρβαρότητα της σκληρής χωρίς τελειωμό λιτότητας, η βαρβαρότητα της συγχώνευσης σχολείων και του «νέου» πιο βάρβαρου εκπαιδευτικού συστήματος που έχουν «έτοιμο από καιρό», η βαρβαρότητα να μας θέλουν υποταγμένους χωρίς λόγο και προσωπικότητα, που φτάνει μέχρι και την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε τρίτους αλλά και την υποθήκευση της ίδιας μας της πατρίδας στους «εταίρους», ή όπου αλλού, φαίνεται ότι είναι έξω από τα όρια της «ελεύθερης και δημοκρατικής ενημέρωσης» που…απολαμβάνουμε σήμερα από τα ΜΜ…Ε! Εννοείται ότι είναι έξω από τα όρια κάθε σχολιασμού και πολύ περισσότερο έξω από τα όρια κάθε χαρακτηρισμού!
Όμως, ας γνωρίζουν ότι η οργή μας δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους οσφυοκάμπτες που «κυβερνούν», αλλά και στα φερεφωνά τους, μεταξύ των οποίων οι «μεγαλοδημοσιογράφοι» καταλαμβάνουν δεσπόζουσα θέση.
Πάντως σε πείσμα όλων αυτών, όλο και γίνεται σαφές στους εργαζόμενους ότι το βάδισμα μας, για να σαρώσει, πρέπει να είναι πάντα προς την ίδια κατεύθυνση και εναντίον όσων μας εκμεταλλεύονται.
Όσο γι’ αυτούς που συνειδητά παραπληροφορούν και έχουν αναλάβει εργολαβία, να στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, αν υποθέσουμε ότι το ντόμινο των εξεγέρσεων στον Αραβικό Κόσμο περάσει και στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου, πώς νομίζουν ότι θα τους αντιμετωπίσουν οι εξεγερμένοι;



Όταν τα σκυλιά δαγκώνουν.



Ο Κλεισθένης γράφει.

Η Αίγυπτος σπαράσσεται από συγκρούσεις αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών του σάπιου καθεστώτος Μουμπάραγκ.
Αυτή η εξέλιξη αντιμετωπίζεται με υποκρισία απ’ τη δύση και τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας απ’ τον Μουμπάραγκ σε ????.
Το νέο σχήμα εξουσίας δεν έχει ακόμη βρεθεί απ’ τους «σωτήρες» των λαών Αμερικάνους. Ο Αλ Μπαραντέι έχοντας στενές σχέσεις με την Μουσουλμανική αδελφότητα και έχοντας έρθει σε ρήξη με τους Αμερικάνους παλιότερα δεν είναι προς το παρόν μέρος της λύσης του πολιτικού προβλήματος. Αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και καχυποψία.
Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Μουσουλμανικής αδελφότητας δεν πήραν μέρος ούτε στήριξαν την

Aγωνες Ορειβατικού ΣΚΙ.

Σας ενημερώνω ότι οι αγώνες 20ο Πρωτάθλημα Ορ ΣΚΙ (Αγώνες Σκυταλοδρομίας) και 17ο Κύπελο Ελλάδος Ορ ΣΚΙ (Ατομικοί Αγώνες ) που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν την 5 - 6 Φεβ από τον ΕΟΣ Κατερίνης στο Ελατοχώρι Πιερίας δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω ελλιπής χιονόπτωσης. Ευχαριστούμε για την προβολή και την στήριξη των αγώνων .

Για τον ΕΟΣ Κατερινης
Ο
Πρόεδρος

"Ετοιμάζεται" η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.


Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την διαμόρφωση αίθουσας δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης. Ήδη τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν χθες στο γκρέμισμα των τοίχων, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Χιονίδης κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην γίνει στην Εκάβη, αλλά στο νέο χώρο.

Η νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα διαμορφωθεί στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου εκεί ακριβώς που ήταν και η παλιά, "παίρνοντας" μάλιστα χώρο από την αίθουσα αναμονής.

Πρόκειται, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης για μία αίθουσα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του δημοτικού συμβουλίου της Κατερίνης τουλάχιστον για τις υπόλοιπες δύο δεκαετίες. Η αίθουσα, εκτός από τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων θα διαθέτει 18 θέσεις επισήμων ή φορέων, θέσεις για τους δημοσιογράφους 48 θέσεις για τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και πάνω από 100 θέσεις για τους δημότες.

Ο σχεδιασμός έχει γίνει με βάση τις ανάγκες του δημοτικού συμβουλίου της Κατερίνης, ενώ η αίθουσα έχει σχεδιαστεί για να είναι πολυχρηστική, εξυπηρετώντας μάλιστα και τις συνεδριάσεις οργανισμών του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η μελέτη όσο και τα χρήματα για τη διαμόρφωση της αίθουσας είναι του Δήμου Κατερίνης.

ΠΗΓΗ.ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Η κεραία «δείχνει» την εταιρεία… δράστη.


Συνεργείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αναμένεται στο Δημοτικό Στάδιο για να αποκαλύψει την εταιρεία που εγκατέστησε παράνομα την κεραία κινητής τηλεφωνίας. Απόφασή μας είναι να κινηθούμε δικαστικά εναντίον της, δηλώνει ο Χαράλαμπος Καρατζόγλου.

Η παράνομα εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο του Πιερικού δεν λειτουργεί και ούτε πρόκειται να απομακρυνθεί, πριν μάθουμε τουλάχιστον σε ποια εταιρεία ανήκει, δήλωσε στην Πολιτεία ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης, Χαράλαμπος Καρατζόγλου. Ο κ. Καρατζόγλου, επεσήμανε, σχολιάζοντας την πρόσφατη καταγγελία που έδωσαν στον τύπο διευθυντές σχολείων πέριξ του γηπέδου, ότι είναι εύλογη η ανησυχία τους και πως ο καθένας θα ανησυχούσε.


Αποφασισμένος να κινηθεί νομικά, φέρεται ο ΟΑΚΑ του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την παράνομη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυλώνα του Α’ Δημοτικού Σταδίου Κατερίνης (γήπεδο Πιερικού). Ο κ. Καρατζόγλου, σε δηλώσεις του στην «Επτά», τόνισε ότι η διοίκηση του Οργανισμού, έκανε όλα όσα έπρεπε για να ξετυλίξει το «κουβάρι» της παρανομίας και να αποκαλυφθούν εκείνοι που προέβησαν στην παράνομη εγκατάσταση της κεραίας.
Αρχικά, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, λέγοντας πως ο ίδιος ενημερώθηκε για την ύπαρξη της κεραίας στις 24 Ιανουαρίου το πρωί από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κυριακίδη. «Αμέσως μετά, ενημέρωσα το δήμαρχο, ο οποίος έδωσε εντολή να ακολουθήσω κάθε νόμιμη διαδικασία για την απομάκρυνσή της», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ. Στη συνέχεια, επικοινώνησε και με τον υπεύθυνο υπάλληλο του Σταδίου από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και από κανέναν για την εγκατάσταση.
Την επόμενη μέρα ο κ. Καρατζόγλου, μαζί με το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κυριακίδη και παρουσία της Αστυνομίας, πήγαν στο δημοτικό στάδιο, όπου δόθηκε εντολή να φωτογραφηθεί και να βιντεοσκοπηθεί η παράνομη κεραία, ενώ παράλληλα έγινε διακοπή στην ηλεκτροδότησή της. Για την παράνομη εγκατάσταση ενημερώθηκε και η Πολεοδομία του Δήμου Κατερίνης η οποία έκανε αυτοψία στο χώρο. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ κατέθεσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, ζητώντας (μαζί με τον κ. Κυριακίδη) τη δίωξη των αγνώστων δραστών, διαβεβαιώνοντας εγγράφως ότι ουδέποτε ο ΟΑΚΑ έδωσε άδεια για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο δημοτικό στάδιο. Μετά την αστυνομία, αναφέρει ο κ. Καρατζόγλου, πήγα και στην Εισαγγελία Κατερίνης από την οποία έλαβα την άδεια για απομάκρυνση της κεραίας.
Για τις εξελίξεις, ενημερώθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία κλήθηκε και ο κ. Κυριακίδης, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ και αποφασίστηκε η φύλαξη της κεραίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της απομάκρυνσής της, από εκείνου που πιθανόν την εγκατέστησαν. «Πλέον η κεραία φυλάσσεται, ακόμα και από ιδιωτική ασφάλεια», τόνισε ο κ. Καρατζόγλου.
Ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, θεωρεί κομβικό το γεγονός ότι η κεραία παραμένει στη θέση της, αφού σε επικοινωνία που είχε με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην Επιτροπή να εξακριβώσει σε ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανήκει αυτή. Αν και η κεραία φέρει αρχικά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, όπως είπε ο κ. Καρατζόγλου, η Ε.Ε.Τ.Τ. δεν μπορεί να διαβεβαιώσει εγγράφως το Δήμο για λογαριασμό ποιας εγκαταστάθηκε. «Όπως μας είπαν θα έρθει συνεργείο της Ε.Ε.Τ.Τ., θα θέσει σε λειτουργία για λίγα λεπτά την κεραία και θα διαπιστώσει με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτει τον ιδιοκτήτη της», είπε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε να παραμείνει η κεραία στον πυλώνα.
Η αυτοψία από την Ε.Ε.Τ.Τ. εκτιμά ο πρόεδρος ότι θα γίνει μέσα στον Φλεβάρη, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι να καταθέσει ο ΟΑΚΑ μήνυση κατά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας η οποία παρανόμως εγκατέστησε την κεραία. «Μετά και την κατάθεση μήνυσης, θα απομακρυνθεί και η κεραία από τον ιστό», συμπλήρωσε ο κ. Καρατζόγλου, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδεχθεί τοποθέτηση κεραίας -ειδικά με αυθαίρετο τρόπο- ούτε στο γήπεδο του Πιερικού, ούτε σε κάποιον άλλο χώρο που ανήκει στον Οργανισμό.

ΠΗΓΗ.ΠΟΛΙΤΕΙΑ