Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το πιο «φτωχό» μεταγραφικό παζάρι...

Όπως αναμενόταν οι ομάδες της Superleague κινήθηκαν φειδωλά στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι αποκτήσεις ποδοσφαιριστών έγιναν με τη μορφή δανεισμού, κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι ομάδες επιβαρύνθηκαν μόνο με τους μισθούς των ποδοσφαιριστών που απέκτησαν.

Η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου έπεσε στις 20:00 της Δευτέρας (31/1), ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ το «παζάρι» θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Αυτές τις τελευταίες ώρες το SentraGoal κατέγραψε λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες κινήσεις των ομάδων με τη Λάρισα να πραγματοποιεί την τελευταία χρονικά μεταγραφή του Ιανουαρίου με την απόκτηση του Κούλιτς. Νωρίτερα ο Αστέρας Τρίπολης είχε ανακοινώσει τον δανεισμό του Παπάζογλου από τον ΠΑΟΚ, ενώ και η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση των Μπάχα, Ματέος.

Το παζάρι λοιπόν ολοκληρώθηκε κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές εκτός κι αν κατατέθηκε κάποιο δελτίο την ύστατη ώρα και το πληροφορηθούμε αργότερα...

Εν κατακλείδι οι ομάδες δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη κι ενισχύθηκαν εκεί που «πονούσαν» κι έχριζαν άμεσης ενίσχυσης, με τον Παναθηναϊκό να είναι η μοναδική από τις 16 ομάδες της Superleague που δεν προχώρησε σε απόκτηση ποδοσφαιριστή.

Το πάρε-δώσε του Ιανουαρίου:

ΑΕΚ

Ηρθαν: Μίτσελ (Μ), Μπάχα (Ε), Ματέος (Α)

Εφυγαν: Παυλής (Ε), Πατσατζόγλου (Μ), Τζιμπούρ (Ε), Ρίκκα (Μ) (δαν. Κέρκυρα), Καλαμιώτης (Α) (δαν. Νίκη Βόλου)

Θέλει: Γεωργιάδη (Ε)

ΑΡΗΣ

Ηρθαν: Πορτίγια (Μ), Καστίγιο (Ε), Σακάτα (Ε), Περέιρα (Μ), Μπομπαντίγια (Ε)
Εφυγαν: Χαβίτο (Ε) (δαν. Λα Κορούνια), Γκαρσία (Μ) (δαν. Μπολιβάρ), Ναφτί (Μ), Κάλβο (Μ) (δαν. Πάρμα)

Αστέρας Τρίπολης

Ηρθαν: Αρσενίεβιτς (Μ), Ματούσιακ (Ε), Μαρσέλο (Μ), Παπάζογλου (Ε)

Εφυγαν: Ιβάνοφ (Ε), Ριμκεβίτσιους (Ε), Ρίος (Α), Ρομπέρτο (Ε), Μπακασέτας (Ε) (δαν. Θρασύβουλος)

Ατρόμητος

Ηρθαν: Ιτάνζ (Τ), Δάρλας (Α), Κοβάτσης (Μ)
Εφυγαν: Βινιάλ (Α), Σάντκβιστ (Τ), Μπιλαγί (Α), Περόνε (Ε)

Θέλει: Δημούτσο (Μ)

Εργοτέλης

Ηρθαν: Κυριακίδης (Μ)
Εφυγαν: Σιάκκας (Μ) (δαν. Δόξα Δράμας), Μπερτόσα (Α)

Ηρακλής

Ηρθαν: Μαχόπ (Ε), Ζερκά (Μ), Ρόμπλες (Μ), Επαλέ (Μ), Βιτκόφσκι (Τ), Μαρσέλ (Μ), Καϊτά (Μ)
Εφυγαν: Κομπαγιάσι (Μ), Μήτσικας (Α), Αλετσένου (Α), Βέλλιος (Ε), Σίσιτς (Μ)

Καβάλα

Ηρθαν: Περτζελ (Α), Περεϊρίνια (Μ), Νικουλάε (Ε)
Εφυγαν: Νταρσεβίλ (Ε), Αλεξάντροβιτς (Μ), Ιωάννου (Ε), Ενόκ (Μ)

Κέρκυρα

Ηρθαν: Μαζνόφ (Ε), Γραμμόζης (Μ), Ρίκκα (Μ), Μονιάκης (Α)
Εφυγαν:

Λάρισα

Ηρθαν: Αμπουμπακάρι (Μ), Τσιμπάμπα (Ε), Τσοντοφάλσκι (Τ), Πλιάγκας (Ε), Κόζακ (Μ), Ζοάο Λεάντρο (Α), Μελίσσης (Α), Κούλιτς (Ε), Μεντί (Α)
Εφυγαν: Γκέρεμι (Α), Αμπουχατζίρα (Ε), Τριποτσέρης (Α), Μάλαρζ (Τ), Βιέρα (Τ)

Ολυμπιακός

Ηρθαν: Μανιάτης (Α), Τζιμπούρ (Ε)
Εφυγαν: Μήτρογλου (Ε) (δαν. Πανιώνιο), Νέμεθ (Ε) (δαν. Ολυμπιακό Βόλου), Μονιάκης (Α) (δαν. Κέρκυρα), Γκαλίτσιος (Α) (δαν. Πανιώνιο)

Ολυμπιακός Βόλου

Ηρθαν: Ακόστα (Μ), Μπερτόλντι (Μ), Ντικάο (Μ), Νέμεθ (Ε), Αναστασίου (Μ), Ροντρίγκες (Ε)
Εφυγαν: Κάστρο (Μ), Ρίκκα (Μ), Πλιάγκας (Ε), Φρανγκιπάνε (Μ)

Παναθηναϊκός

Ηρθαν: -
Εφυγαν:

Πανιώνιος
Ηρθαν: Μήτρογλου (Ε), Σβέρκος (Ε), Γκαλίτσιος (Α), Κβιρκβέλια (Α)

Εφυγαν: Μανιάτης (Α), Φουνγκουάγιο (Α), Οκπάκο (Μ), Κοιλιάρας (Μ), Βαζ Τε (Ε), Κοντοχρήστος (Μ) (δαν. Ναυπακτιακός), Σκούρτης (Ε) (δαν. Θρασύβουλος)

Πανσερραϊκός
Ηρθαν: Κις (Α), Πάρκερ (Μ), Σίντιτς (Μ), Κέρλα (Α), Φερνάντες (Τ), Μάρκοβιτς (Α)

Εφυγαν: Γαλανόπουλος (Α), Τάντιτς (Μ), Αμπουμπακάρι (Μ), Μπανγκουρά (Ε), Βλασόπουλος (Μ), Νόβοτα (Τ)

ΠΑΟΚ
Ηρθαν: Αρίας (Μ), Ετό (Α)
Εφυγαν: Μπουσαϊντί (Α), Ζουέλα (Α), Γλύκος (Τ), Παπάζογλου (Ε) (δαν. Αστέρα Τρίπολης)

Ξάνθη
Ηρθαν: Καζάκης (Ε), Καριόκα (Ε)
Εφυγαν: Ελινγκτον (Ε), Στρμπα (Ε)

(*) Σε παρένθεση η θέση του κάθε ποδοσφαιριστή

Πηγή: www.sentragoal.gr

«Έδωσα ότι είχα για την ομάδα»


Απολογητικός εμφανίστηκε στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του έξω από τις εγκαταστάσεις της Μίκρας, ο πρώην τεχνικός του Ηρακλή, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως «έδωσε» ό,τι είχε για το καλό της ομάδας ενώ παρουσιάστηκε βέβαιος πως ο «Γηραιός» θα ανακάμψει και θα ξεφύγει από την δύσκολη θέση.
«Έπρεπε να φύγω για το καλό του Ηρακλή. Δεν έφυγα για τις αποδοκιμασίες, ούτε για τα αποτελέσματα. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για τους λόγους που πήρα αυτή την απόφαση. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και όλοι να σταθούν στο πλευρό των παικτών», τόνισε ο Ουζουνίδης ενώ συμπλήρωσε , «οι αποδοκιμασίες των οπαδών δεν έχουν καμία σχέση με την απόφασή μου. Έδωσα ότι είχα για την ομάδα, με τις καλές και τις άσχημες στιγμές μου.»

Ο 43χρονος προπονητής ευχήθηκε και καλή επιτυχία στον αντικαταστάτη του ενώ μίλησε και για την κατάσταση στην διοίκηση της ομάδας. Χαρακτηριστικά είπε: «Προσπαθήσαμε πολύ, δουλέψαμε πολύ όλο αυτό το διάστημα. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που θεωρείς ότι είναι οι κατάλληλες για την ομάδα. Η ομάδα θα ξεφύγει από τη δύσκολη θέση. Ήρθαν καλοί παίκτες. Εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρει ο νέος προπονητής και να πάρει η ομάδα τους βαθμούς που χρειάζεται. Η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή, όσο παρουσιάζεται. Ομάδες που θεωρούνται εκπλήξεις στο πρωτάθλημα, απέχουν δύο βαθμούς από εμάς. Αισθανόμουν ότι δεν ήμασταν όλοι μαζί. Δεν ξυπνάς μία μέρα και λες ότι φεύγω. Οι διοικούντες είναι ακόμη άπειροι, αφού είναι η πρώτη τους χρονιά στην ομάδα. Έκαναν λάθη, αλλά δεν ήταν εσκεμμένα. Δεν είχαν ποτέ τους κακή πρόθεση. Ήθελαν να παραμείνω, αλλά πίστευα στην απόφασή μου».

Πηγή: sport-fm

Συμβούλιο σε εξέλιξη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συμβούλιο των νεοεκλεγμένων μελών του πολιτιστικού μας συλλόγου "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΣΗΣ" για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου...

Ανασκαλνώντας: Εκδρομή στον Κολινδρό - Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009 τα Κ.Α.Π.Η. μας θα πραγματοποιήσουν εκδρομή στον Κολυνδρό για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα.

Τα λεωφορεία αναχωρούν από ΣΤ΄Κ.Α.Π.Η. στην Αναξιμάνδρου, από 9ο Κ.Α.Π.Η. στην Ερτ 3 και από 12ο Κ.Α.Π.Η. από στάση Βαφοπούλειο.
Ώρα αναχώρησης: 09:00
Τιμή εισιτηρίου: 3€


Δικό μου σχόλιο...
Παλιά ανακοίνωση στο ίντερνετ είναι που τη κράτησα.
Δεν ισχύει για φέτος.
Προσέξτε τις ημερομηνίες

Δανάη Στρατηγοπούλου-Ας ερχόσουν για λίγο audio mix (video)

Δαναη Στρατηγοπουλου "Ας ερχόσουν για λίγο" audio mix...
Φοβερή εκτέλεση...


Κατάληψη και αύριο στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


Διατεθειμένοι να καταλάβουν το κτίριο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας είναι 100 εργαζόμενοι των εργοστασίων Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ) του νομού Ημαθίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Νάουσας, Ηλίας Χαρίσης, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο κτίριο στις 7 το πρωί.
«Δεν ζητάμε απλά. Απαιτούμε να τεθεί σε ισχύ το συμφωνηθέν σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, μέσω της παροχής πρόσθετης χρηματοδότησης», σημείωσε ο κ. Χαρίσης, ο οποίος υποστηρίζει ότι παρά τη διαφαινόμενη συμφωνία των τραπεζών για τη χρηματοδότηση (αρχικού ύψους 10 εκατ. ευρώ), δύο από τις πέντε πιστώτριες «ανέκρουσαν πρύμναν» και δήλωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν στη χρηματοδότηση, μέχρις ότου λάβουν τη σχετική επιστολή έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από έξι μέχρι και εννέα μήνες. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η εταιρία δεν θα επιβιώσει. Οι εργαζόμενοι στην Ημαθία διαδέχονται τους συναδέλφους τους από τη Ροδόπη, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν εντός της εβδομάδας και σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων.

Γυναίκα ψαράς έπιασε καρχαρία στις Λιβανάτες!


Τα «βαριά» δίχτυα είχαν πέσει αποβραδίς και το πρωί γύρω στις 8:30 το ψαροκάικο της Βιβής από τις Λιβανάτες ανοίχτηκε στο βόρειο Ευβοϊκό για να τα μαζέψει.

Ήταν σε βάθος 50 μέτρων περίπου. Όταν άρχισαν να τα τραβάνε με τον ηλικιωμένο πατέρα της δεν μπορούσαν να φανταστούν τι τους επιφύλασσε η ψαριά.
Ήταν τόσο βαριά, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες και τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφεραν τελικά να τα σηκώσουν και με έκπληξη να δουν πιασμένο στα δίχτυα ένα τεράστιο καρχαρία.
Το καρχαριοειδές είναι ένα από τα είδη που συναντάμε στις ελληνικές θάλασσες και λέγεται «σαπουνάς», είναι όμως σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού. Το πιο πιθανό είναι να ακολούθησε κάποιο καράβι.
Κανένας από τους ψαράδες της περιοχής δεν θυμάται να έχει πιαστεί στα δίχτυα τόσο μεγάλο καρχαριοειδές, όσο είναι ο «σαπουνάς» που ζυγίζει τουλάχιστον 270 κιλά.
Η Βιβή από μικρό παιδί στο καΐκι μαζί με τον πατέρα της. «Είμαι από 10 ετών στη θάλασσα, τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει…Δεν μπορούσα να τραβήξω τα δίχτυα. Με βοήθησε ο πατέρας μου, αλλά και πάλι ήταν πολύ δύσκολα…», δήλωσε η ίδια.


lamia report








Δεκαπέντε θάνατοι από το Η1Ν1 – Τρεις θάνατοι μόνο το τελευταίο διήμερο

Γράφει η Σοφία Τραυλού

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού Α(Η1Ν1) τις τελευταίες δύο ημέρες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης σε 15, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 16 άτομα εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισαν.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ νοσοκομείων όλης της χώρας συνολικά 81 άτομα.


troktiko

Racing Santander vs Valencia CF live tv

Spanish Primera Division
Racing Santander vs Valencia CF

Live tv links:

http://www.firstrow.net/watch/48096/1/watch-racing-santander-vs-valencia-cf.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/164/v-176541.html

http://www.vipstand.net/watch/18978/1/racing-santander-vs-valencia-cf.html

http://www.vipstand.net/watch/18978/2/racing-santander-vs-valencia-cf.html

http://alekotv.info/channel1.html

http://www.ma-ultras.com/ch1.php

http://www.domacifilmovi.us/

«Έφυγε» η σπουδαία ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου



Στα 85 της χρόνια, «έσβησε» μία μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου.
Η Καίτη Λαμπροπούλου, η μοναδική ηθοποιός, «έφυγε» από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και όλους εκέινους που την αγάπησαν μέσα από τις αξέχαστες ταινίες της…


Η ίδια, αν και δεν έπαιζε πρωταγωνιστικούς ρόλους, αγαπήθηκε πολύ από το κοινό μέσα από χαρακτηριστικούς ρόλους σε θέατρο και κινηματογράφο.
Η Καίτη Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, αλλά μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της.
Η Καιτούλα -όπως τη φώναζαν- ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας Λαμπροπούλου με πρώτο τον αδερφό της Ηρακλή και τρίτη την αδερφή της Τοτό.
Το ξεκίνημά της άρχισε νωρίς, το 1942, όταν ήταν ακόμη μαθήτρια. Τότε ξεκίνησε τα μαθήματα στο θέατρο Τέχνης -κρυφά απο την οικογένειά της. Συμμετείχε στην πρώτη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης μαζί με τον Κάρολο Κουν το 1942-1943, στην Αγριόπαπια του Ίψεν.
Με το Θέατρο Τέχνης συνεργάστηκε στα έργα «Σουάνεβιτ», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Βυσσινόκηπος», «Στέλλα Βιολάντη», «Το πρώτο έργο της Φάννυ», «Δεν μπορείς να ξέρεις», «Χαρούμενα νιάτα», «Βρικόλακες».
Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο υπό τη διεύθυνση του Ροντήρη και πήρε μέρος στις παραστάσεις: Φοιτηταί, Ζητείται υπηρέτης, Συρανό ντε Μπερζεράκ, Το φιντανάκι, Λοκαντιέρα, Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, Οι Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ κ.ά.
Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1951 στην ταινία «Το παιδί μου πρέπει να ζήσει».
Εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς και στο περίφημο Θέατρο της Δευτέρας.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2004 απονεμήθηκε στην ίδια και την Σμαρούλα Γιούλη το έπαθλο «Κυβέλη» για τη συνολική τους θεατρική προσφορά.
Η κηδεία της θα γίνει στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Υπήρξε σύζυγος του Γεωργίου Ρούσσου.

Πηγή: http://www.newpost.gr/

Αποζημίωση 50.000 ευρώ από τα Τσιμέντα Χαλκίδας


Λόγω βαριάς αμέλειας που είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί ανάπηρος κατά 50% εργαζόμενος που εισέπνεε ανθυγιεινή σκόνη επί 10 χρόνια, καταδικάστηκε σε αποζημίωση 50.000 ευρώ η τσιμεντοβιομηχανία Τσιμέντα Χαλκίδας.

Ο Αρειος Πάγος επικήρυσε απόφαση του Εφετείου για χρηματική ικανοποίηση στον εργαζόμενο καθώς έκρινε πώς η εταιρεία δεν έλαβε τα αναγκαία εκείνα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας με συνέπεια να πάθει πυριτίαση και να κριθεί ανάπηρος κατά 50% από το ΙΚΑ.

Ο οργανισμός έκρινε πώς η ασθένειά του δεν οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια αλλά στο γεγονός ότι εισέπνεε επί δέκα χρόνια την σκόνη που βγαίνει από τους φούρνους παραγωγής τσιμέντου η οποία «περιέχει οξείδιο του πυριτίου και διέρρεε στο περιβάλλον».

Η τσιμεντοβιομηχανία κρίνεται ότι επέδειξε βαριά αμέλεια καθώς είχε λάβει ελλειπή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής αφού φέρεται να μην χρησιμοποιούσε ηλεκτρικά φίλτρα, να μην είχε σύστημα διαβροχής του ανθρακίτη και ελέγχου της αιωρούμενη σκόνης, επίσης ούτε σύστημα αποκονιώσεως:

«Από βαριά αμέλεια της δε φρόντισε εγκαίρως με τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής να ελαχιστοποιήσει τις ανθυγιεινές συνθηκες εργασίας», αναφέρει η απόφαση.

Συνεπώς η αναπηρία του εργαζόμενου κρίνεται ως εργατικό ατύχημα αφού «επήλθε κατά την εκτέλεση της εργασίας του ή εξ αφορμής αυτής και είχε ως συνέπεια την ολική ή μερική ανικανότητα του για εργασία» και η τσιμεντοβιομηχανία καλείται να τον αποζημιώσει.

Πηγή: http://www.capital.gr/

Worldometers...


Μια ομάδα από προγραμματιστές, ερευνητές και εθελοντές δημιούργησαν το worldometers, μια πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα που παρουσιάζει διάφορα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία, που εξελίσσονται σε “πραγματικό χρόνο” (real time).
Πληροφορίες για τον πληθυσμό της γης, παγκόσμια οικονομικά στοιχεία, στατιστικά για το περιβάλλον, τα τρόφιμα, το νερό, την ενέργεια, την υγεία κ.α. Οι μετρητές βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα, που συλλέγονται από πολλές αξιόπιστες πηγές π.χ. γνωστούς διεθνείς οργανισμούς, ερευνητικές ομάδες κ.α. Μέσω ειδικής αλγοριθμικής επεξεργασίας υπολογίζονται οι τρέχουσες τιμές κάθε στοιχείου, γίνεται προσομοίωση του ρυθμού μεταβολής του, και εμφανίζονται τα “ακριβή” στατιστικά δεδομένα να ανανεώνονται συνεχώς.

Eskisehirspor vs Konyaspor live tv

Turkish Superlig
Eskisehirspor vs Konyaspor

Live tv links:

http://www.fromsport.com/v-0/16/164/v-176534.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/168/v-176812.html

http://www.vipstand.net/watch/18972/1/eskisehirspor-vs-konyaspor.html

http://www.vipstand.net/watch/18972/2/eskisehirspor-vs-konyaspor.html

http://www.firstrow.net/watch/48089/1/watch-eskisehirspor-vs-konyaspor.html

http://www.firstrow.net/watch/48089/2/watch-eskisehirspor-vs-konyaspor.html

http://www.stopstream.com/ch1.html

Κολινδρινό παραδοσιακό τραγούδι...

Ακούστε ένα άλλο παραδοσιακό τραγούδι του Κολινδρού...
"ΛΙΣΣΑΒΟΥ ΚΟΥΚΟΥΦΤΟΥΔΑ"



Αποτελέσματα 20ης αγωνιστικής Β' Κατηγορίας ΕΠΣ Πιερίας

Τα αποτελέσματα:

Ελαφος – Κολινδρός 2-2
Αγ. Σπυρίδωνας - Κ. Αγιάννης 4-1
Σεφαστή – Παραλία 4-1
Αρωνάς – Αρης Κοκκινοπλιτών 0-0
Ν. Εφεσσος – Αναγεν. Σβορώνου 2-2
Μεθώνη – Μοσχοχώρι 0-3
Ελπίς Κατερίνης – Βροντού 0-2
25η Μαρτίου – Ν. Κεραμίδι 2-2

Μέσω τραπεζών οι πληρωμές στους ασφαλισμένους


Μέσω τραπεζών θα εισπράττονται πλέον οι παροχές σε χρήμα που καταβάλλει το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους.

Με απόφαση που έλαβε το Δ.Σ του ΙΚΑ στις 27 Ιανουαρίου ορίζεται ως υποχρεωτική από την 1-1-2011, η πληρωμή των παροχών ασθενείας μέσω πίστωσης τραπεζικών λογαριασμών ή των ΕΛΤΑ.


Πηγή: troktiko

Eurogoals live tv - 31-01-2011 from 19:15 until 20:00 GMT(+2:00))

Γκολ με άρωμα.... Ευρώπης στις 19:15

LIVE TV LINKS:

http://www.everythingon.tv/channel/view/eurosport-4

http://mypremium.tv/

http://embed.zonein.tv/plkgftdhgfhydfyhayer.php?id=131873&w=850&h=600

http://www.firstrow.net/watch/48087/1/watch-eurogoals.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/164/v-176521.html

http://www.vipstand.net/watch/18970/1/eurogoals-.html

Ο Καρατζαφέρης στο Αλεξάνδρειο.



H Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσθέντες του Ελατοχωρίου. .




Στην εκδήλωση τιμής που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Ελατοχωρίου την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 στη μνήμη των Ελατοχωριτών που εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς στις 27 Ιανουαρίου 1944 παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΟΛΥΖΟ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας για τα διόδια της εθνικής οδού, όπου επισημαίναμε την ανάγκη ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, να κινηθεί με αποφασιστικό και υπεύθυνο, ανάλογο της βαρύτητας του θέματος και του αξιώματός του, τρόπο, το γραφείο τύπου του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Πολύζου εξαπέλυσε έναν πρωτοφανή λίβελο με προσωπικές ύβρεις και απαξιωτικές αναφορές απύθμενης κακότητας κατά του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Βαγγέλη Λαγδάρη.
Βεβαίως, το ύφος της απάντησης του κ. Πολύζου εκφράζει απόλυτα το είδος του «πολιτικού πολιτισμού» που εκπροσωπεί. Είναι τόσο αποκαλυπτικό για το ήθος του, την ένδεια των επιχειρημάτων του, τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση και το σεβασμό του στους φορείς που εκπροσωπούν θεσμικά αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα ήταν περιττή κάθε άλλη αναφορά στο πρόσωπό του.
Ωστόσο, ας γνωρίζει ο ίδιος και οι συνδημότες μας, ανεξάρτητα από την επιλογή τους στις εκλογές, ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε αταλάντευτα το ρόλο που μας ανατέθηκε, και βεβαίως τον έλεγχο των πράξεων και παραλείψεων της δημοτικής αρχής, και ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ή να σιωπήσουμε όποια μέσα φίμωσης ή εκφοβισμού κι αν μετέλθει ο κ. Πολύζος.
Και για να τελειώνουμε με τις κακόβουλες συκοφαντίες σε βάρος του επικεφαλής της παράταξής μας, τις οποίες προκλητικά ανακυκλώνει από την προεκλογική ήδη περίοδο. Όλοι εμείς είμαστε περήφανοι για την προσωπική και επαγγελματική πορεία του επικεφαλής της παράταξής μας, η οποία είναι διαυγής και κρυστάλλινη, γι’ αυτό και δε δικαιούται κανείς, ιδίως ο κ. Πολύζος, να καταφέρεται με αυτόν τον αήθη τρόπο. Ας κοιτάξει πρώτα με κάποια διάθεση αυτοκριτικής τη δική του διαδρομή, «το βίο και την πολιτεία του», και τότε ίσως αντιληφθεί την αλήθεια των πραγμάτων. Κι ας μη φαντάζεται ότι η εκλογική επιτυχία είναι συγχρόνως και «καθαρτήριο» ή η «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»! Οι καιροί μας είναι πολύ διδακτικοί για όλους μας.

ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ.




Με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο, καθώς και με την Διευθύντρια κα Μπέτυ Παρτσαλίδου και στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής, συναντήθηκε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου. Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο των επαφών της Βουλευτού με φορείς που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, με στόχο την ενημέρωση και παράλληλα την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής σε διάφορους τομείς και δράσεις.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Στη συνάντηση η κα Μίχου με τον Γ. Γραμματέα κ. Σώκο στην Περιφέρεια, συζήτησε τις χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν από την Πιερία για έργα που είναι ώριμα από πλευράς μελετών, αλλά και για έργα αναγκαία για το νομό για τα οποία πρέπει να εκπονηθούν οι αντίστοιχες μελέτες.
Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια και ο Γ. Γραμματέας θα διαχειρίζονται το ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα μέχρι 30 Ιουνίου 2011 και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις αρμοδιότητες του αιρετού Περιφερειάρχη.
Τέθηκαν επίσης στη συζήτηση και τα αναγκαία έργα του νομού η 13η Εθνική Οδός η περιφερειακή οδός καθώς και η κατασκευή της οδού Κατερίνης – Ελατοχωρίου.
Όπως επεσήμανε ο κ.Σώκος υπάρχει ανοιχτό πρόγραμμα για χρηματοδοτήσεις σχολείων στην περιφέρεια και αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση για χρηματοδότηση του ποσού των 105 χιλιάδων ευρώ στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου . Ακόμη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Jessica» το οποίο είναι σε εξέλιξη και αφορά δράσεις για ανάπλαση σε αστικές περιοχές.
Από την πλευρά της η Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του νομού Πιερίας και στις δυνατότητες που έχει για ανάπτυξη και πρόοδο, και πρόσθεσε πως το ΕΣΠΑ μαζί με τον Αναπτυξιακό Νόμο και το ΕΤΕΑΜ μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν να αναπτυξιακά εργαλεία των φορέων του νομού.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Το πρόγραμμα LEADER που έχει εγκριθεί για την Πιερία στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, συζήτησε μεταξύ άλλων η βουλευτής Πιερίας κα Μίχου με την Διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και στελέχη της Αναπτυξιακής. Όπως επισημάνθηκε το ποσό του προγράμματος LEADER ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ , με Δημόσια Δαπάνη 6.500.000,00 ευρώ. Για την υλοποίηση του προγράμματος υπογράφτηκε στις 12-10-2010 η σύμβαση μεταξύ της Πιερικής Αναπτυξιακής και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως επεσήμανε η κα Παρτσαλίδου τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της Αναπτυξιακής όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την υλοποίηση των προηγούμενων προγραμμάτων LEADER, που κατατάσσουν την Πιερική Αναπτυξιακή στις πρώτες πανελλαδικά. Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα για τις ορεινές περιοχές ΟΠΑΑΧ , και η εφαρμογή για πρώτη φορά του προγράμματος LEADER για την Αλιεία. Ένα πρόγραμμα όπως υπογράμμισε η κα Παρτσαλίδου για την ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών της ακτής του Θερμαϊκού Κόλπου, η οποία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων για την ανάπτυξη της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών, του οικοτουρισμού και του αλιευτικού τουρισμού.
Η κα Μίχου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των προγραμμάτων αυτών τα οποία υποστηρίζονται ουσιαστικά από το ανθρώπινο δυναμικό της Πιερικής Αναπτυξιακής, και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις του νομού Πιερίας όχι μόνο να παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά να συμμετέχουν σε αυτές. Όπως υπογράμμισε η συστηματική ενημέρωση που γίνεται για τις ευκαιρίες των προγραμμάτων είναι το σημαντικότερο βήμα στον τομέα της ανάπτυξης καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης και να τυγχάνουν των χρηματοδοτήσεων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ.



Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον Κολινδρό στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού η απονομή επαίνων σε υποτρόφους του "Κυπαρισσοπουλείου Κληροδοτήματος" και σε εισαχθέντες έτους 2010-2011 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Επίσης ακολούθησε ομιλία με θέμα: "Η αναζήτηση νοήματος στη ζωή μας ως προϋπόθεση παιδείας και κοινωνικής ευημερίας σύμφωνα με τους Τρεις Ιεράρχες" από τον κ. Κούκο Δημήτριο, Δάσκαλο- Θεολόγο, Προϊστάμενο του 6ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Και κατόπιν ακολούθησε κοπή της βασιλόπιτας.

Ο Καρατζαφέρης στο Αλεξάνδρειο Λιτοχώρου.






Ο Καρατζαφέρης Γεώργος επισκέπτηκε το Αλεξάνδρειο για να δωρίσει το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο ίδρυμα, καθώς με την δωρεά του παίρνει σάρκα και οστά ένα όνειρο είκοσι χρόνων όλων των ανά τον κόσμο Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών οργανώσεων τους.
Ο Πρόεδρος του ιδρύματος και πρών Νομάρχης κ.Παπαστεργίου υποδέχτηκε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τον ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους των μελών του Δ.Σ της Εκτελεστικής Γραμματείας, λέγοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες σπανίζουν στις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο Ελληνισμός.Και γί αυτό ακριβώς η δική σας δωρεά μας τροφοδοτεί με θάρρος να συνεχίσουμε την προσπάθεια που καταβάλαμε ως ίδρυμα για την ανάδειξη της ιστορίας μας που αποτελεί ταυτόχρονα μάχη για τα εθνικά μας δίκαια.
Η δημοσιοποίηση της δωρεάς σας και η προτάση μας για την ανακήρυξη σας ως Μεγάλου Ευεργέτη αποτελούν μόνο ελάχιστα δείγματα αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς σας, αλλά και της ευγνωμοσύνης μας προς το προσωπό σας.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ πήρε τον λόγο τονίζοντας ότι το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου είναι εξαιρετικού κάλους και δεν θα μπορούσε να μπεί πουθενά αλλού μόνο εδώ.Το άγαλμα έχει ύψος 4 μέτρα, και θα δώσει την ευκαιρία σε εθνικές εορτές να γίνονται καταθέσεις στεφανιών.Το ίδρυμα θα πάρει ζωή όταν εδώ θα γίνονται εκδηλώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έχω την αίσθηση να γίνουν το καλοκαίρι.Επίσης το άγαλμα θα σηματοδοτήσει στους γειτονές μας ότι δεν έχουμε παρατηθεί. Τέλος εσείς θα όρισετε τον χώρο που θα τοποθετηθεί.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος Δίον - Ολύμπου κ. Παπαθανασίου Γεώργιος.
Κλείνοντας ο κ. Παπαστεργίου Γεώργος τους ξενάγησε στους χώρους του ιδρύματος.

Πρόγραμμα Ημερίδας Ενημέρωσης Καπνοπαραγωγών

Κατερίνη, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011
Αίθουσα Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας

10:00 – 10:30
Προσέλευση – Εγγραφές

10:30 – 10:45
Χαιρετισμός – Εισηγητική ομιλία του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτου Καραμίχα με θέμα «Πολιτικές για την ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών»

10:45 – 11:00
«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2013», κ. Γιάννης Κολυβάς

11:00 – 11:30
Διάλειμμα

11:30 – 11:40
Χαιρετισμός – Εισηγητική ομιλία του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Διβάρη

11:40 – 12:00
«Παρουσίαση μέτρων και δράσεων του ΠΑΑ υπέρ των περιοχών καπνοπαραγωγής», Εισήγηση: Στέλεχος ΕΥΔ ΠΑΑ

12:00 – 12:15
«Εκσυγχρονισμός γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Σχέδια Βελτίωσης)», Εισήγηση : Στέλεχος ΕΥΕ ΠΑΑ

12:15 – 13:45
Ερωτήσεις – Συζήτηση

Πηγή: ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Στο απυρόβλητο η Καμόρα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την ώρα που όλοι οι Έλληνες ζητούν να μάθουν ποιοι είναι εκείνοι που τα «έφαγαν», ποιοι είναι εκείνοι που δεν σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα, οι πολιτικές υποσχέσεις περί διαφάνειας και αγωνίας για κάθαρση παραμένουν στο επίπεδο των τηλεοπτικών δηλώσεων.

Η δημοσιογραφική έρευνα, εδώ και πολύ καιρό, έχει δείξει με ακριβή στοιχεία το μεγάλο φαγοπότι στη Δ.Ε.Η.. Τόσο στον «Κίτρινο Τύπο» όσο και στη «Ζούγκλα» ήρθαν στο φως αδιάψευστα στοιχεία για σπατάλη και ρεμούλες άνευ προηγουμένου, αλλά, έως σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση και από κανέναν.

Σε πείσμα της «αδιαφορίας» όλων εκείνων που θεωρούν ότι η ευθύνη είναι συλλογική, συνεχίζουμε την έρευνά μας και μιλάμε με στοιχεία και ονόματα αυτών που συνεχίζουν να «τρώνε» ανενόχλητοι από Δικαιοσύνη, οικονομικές υπηρεσίες και κυβέρνηση.


Το κόλπο με τα κινητά

Τη Δευτέρα, στις 23.45 στο ALTER, αποκαλύπτουμε πώς η διαχείριση του πακέτου εταιρικών τηλεφώνων όλων των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, με έδρα που συνδέεται συμπτωματικά αλλά άμεσα με τον μεγαλοσυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ρίζο Ρίζο. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά σχετικά με την οικονομική διαχείριση του πακέτου κινητής τηλεφωνίας και οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο θέμα πέφτουν σαν βροχή.


Τα τουριστικά πακέτα των εργαζομένων

Όπως κάθε ομοσπονδία εργαζομένων, έτσι και στη Δ.Ε.Η. υπάρχουν προγράμματα που αφορούν στην ψυχαγωγία και τις διακοπές όλων των υπαλλήλων. Σε αυτά τα πακέτα, η Δ.Ε.Η. συμμετέχει με τα 2/3 της συνολικής δαπάνης και ο εργαζόμενος με το υπόλοιπο 1/3. Στον «Κίτρινο Τύπο» θα δείτε ποιες είναι οι συμβάσεις με τα τουριστικά πρακτορεία που ρυθμίζουν τις διακοπές των εργαζομένων, ενώ σας κρατάμε για έκπληξη το όνομα του συνδικαλιστή που είναι υπεύθυνος για τις οικονομικές συμφωνίες, αν και όσοι έχουν παρακολουθήσει την έρευνα μπορούν εύκολα να καταλάβουν.


Η… Ασφάλεια της Δ.Ε.Η.

Στην πορεία της έρευνας προκύπτει άλλο ένα όνομα με πλούσια δραστηριότητα στην επιχείρηση. Ο … εργάζεται ως σύμβουλος ασφαλείας στη Δ.Ε.Η.. Στα χέρια μας βρέθηκε μια επαγγελματική κάρτα που φέρει τον ίδιο άνθρωπο ως εκπρόσωπο ιδιωτικής εταιρείας παροχής συμβουλών ασφάλειας. Στην εκπομπή θα παρακολουθήσετε πώς προσπαθούν να μας αποκρύψουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει εταιρεία με το ίδιο αντικείμενο εργασίας που έχει και στη Δ.Ε.Η.


Κρύβονται οι πάντες

Έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση ούτε από τους οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, ούτε από τη Δικαιοσύνη αλλά ούτε και από την κυβέρνηση για όσα έχουν αποκαλυφθεί. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποκαλύψεων που έχουν γίνει, έχουμε δεχθεί χιλιάδες τηλεφωνημάτων από Έλληνες πολίτες που ρωτούν « Πού είναι το κράτος και η Δικαιοσύνη;», ζητώντας να μάθουν αν κάποιος έχει ζητήσει τα στοιχεία της έρευνάς μας. Η απάντηση είναι σαφής, συνεχίζουμε την έρευνα, για να δείξουμε ποιοι ξεκίνησαν και ποιοι συνεχίζουν το φαγοπότι και τα στοιχεία είναι στη διάθεση των πάντων. Για εκείνους που ξεχνούν τι έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα για τη Δ.Ε.Η. ακολουθεί λίστα.

1. Συνδικαλιστής πήρε 19.000 ευρώ για τα εκτός έδρας έξοδα 3 μηνών, προκειμένου να συμμετάσχει στην οργάνωση εκλογικής διαδικασίας.

2. Οδηγός διευθυντικού στελέχους της επιχείρησης έχει ετήσιο εισόδημα 146.000 ευρώ.

3. Συνδικαλιστής της Δ.Ε.Η. έχει στην κατοχή του, μαζί με έναν υπάλληλο, βίλα 2,5 ευρώ στη Βούλα και την απέκτησαν από πλειστηριασμό που προκάλεσαν οι ίδιοι.

4. Καταγγελίες για τον ίδιο συνδικαλιστή και τον ίδιο υπάλληλο για τοκογλυφία. Μίλησαν επώνυμα οι καταγγέλλοντες και δεν μιλούν άλλοι τρεις, με τους οποίους εκκρεμούν δικαστήρια για τους ίδιους λόγους.

5. Ο ίδιος συνδικαλιστής διατηρεί γραφείο που φέρει την ταμπέλα συλλόγου εργαζομένων της Δ.Ε.Η. σε οίκημα της κόρης του και όχι ιδιοκτησίας της Δ.Ε.Η., με τη σύμπτωση ότι στο ίδιο κτήριο διατηρεί και το γραφείο της επιχείρησής του ο υπάλληλος της Δ.Ε.Η., με τον οποίο έχουν χτυπήσει τους πλειστηριασμούς και έχουν μαζί τη βίλα στο Πανόραμα της Βούλας.

Και συνεχίζουμε… Απόψε στον «Κίτρινο Τύπο», στις 23.45 στο ALTER, με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=248119&cid=4

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ

Κώστας Σορώτος: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά»

Γιάννης Παπαχρήστος: «Πρέπει να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να δουλέψουμε»


Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ Άργους, ο νέος προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος και ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Παπαχρήστος, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Κώστας Σορώτος: «Κάναμε μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος μετά από μία δύσκολη εβδομάδα, γιατί κάθε αλλαγή έχει και τις ιδιαιτερότητες της. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά για τριάντα πέντε λεπτά. Στα τελευταία πέντε λεπτά πήγαμε να χαλάσουμε ότι κάναμε στα προηγούμενα που παλέψαμε πάρα πολύ, αλλά ευτυχώς δεν το …πληρώσαμε. Νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερο μπάσκετ. Να παίξουμε πιο γρήγορα. Όποτε προσπαθήσαμε να τρέξουμε κάναμε λάθος, αλλά αυτή η ομάδα πρέπει να μάθει και να τρέχει. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη για τη συνέχεια, τα παιδιά είναι καλά, η διοίκηση είναι καλή και δεν φοβάμαι τίποτε».

Γιάννης Παπαχρήστος: «Θεωρητικά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως και η εβδομάδα ήταν δύσκολη. Είχαμε πέντε συνεχόμενες ήττες και αλλαγή προπονητή, η οποία μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό. Σιγά - σιγά θα βρούμε το δρόμο μας και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Τώρα αρχίζει για μας ένα νέο πρωτάθλημα. Πρέπει να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να δουλέψουμε. Τη δουλειά μας πρέπει να τη βγάλουμε και να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».





ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Π. ΤΕΡΖΗ (Πρώην Δημάρχου Αιγινίου)

Προς: κ. ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πρωθυπουργός της Ελλάδος
Στην Αθήνα

Αιγίνιο 26.01.2011

Κύριε Πρόεδρε

1. Ελπίζω να μην υιοθετείτε την επιλογή της Αποκέντρωσης δια του συγκεντρωτισμού, ούτε βέβαια την απαξίωση της φιλοσοφίας του Σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, βάσει του οποίου εκχωρούνται στους νέους Δήμους αρμοδιότητες και υπηρεσίες τις οποίες μέχρι χθες διαχειρίζονταν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Διότι η προαναγγελλόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Αιγινίου (η οποία λειτουργεί περισσότερα από 25 χρόνια) δημιουργεί έναν αναχρονιστικό και αντιαναπτυξιακό συγκεντρωτισμό στην πόλη της Κατερίνης η οποία, στα επόμενα (ελάχιστα μάλιστα χρόνια) θα υπερβεί τον πληθυσμό των 100.000 κατοίκων, σε βάρος βέβαια των άλλων οικισμών της Πιερίας οι οποίοι θα βυθιστούν στην υπανάπτυξη, στη στασιμότητα και στην παρακμή.
2. Ο πρώην Νομός Πιερίας, κατέχει το μοναδικό προνόμιο να στερήσει τους κατοίκους της Βόρειας, Νότιας και Δυτικής Πιερίας (την τελευταία ήδη την απορρόφησε) από το δικαίωμα της εξυπηρέτησης, της ανάπτυξης, της βελτίωσης των συνθηκών της ζωής τους, με αποτέλεσμα την απαξίωση των περιουσιών τους, εφόσον η πόλη της Κατερίνης, με τον άκρατο και καταστροφικό συγκεντρωτισμό των πάντων (από της συστάσεως του Ν. Πιερίας), ο οποίος προφανώς προσεχτικά μεθοδεύτηκε από τους διαχρονικά θεσμικούς εκπρόσωπους μας (και όχι μόνον), για να ματαιωθεί (δια παντός πλέον), η ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Πιερίας.
3. Αντίθετα, σοφότεροι οι θεσμικοί εκπρόσωποι των Νομών Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, κ.λπ. προώθησαν επιλογές ισόρροπης ανάπτυξης των περιοχών τους όπως: ΗΜΑΘΙΑ – Τρία κέντρα: Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια
ΠΈΛΛΑ – Τέσσερα κέντρα: Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Σκύδρα.
ΚΙΛΚΙΣ – Τέσσερα κέντρα: Κιλκίς, Γουμένισα, Πολύκαστρο, Αξιούπολη.
Ο τρόπος αυτός εξασφάλισε, ταυτόχρονα, και την ανάπτυξη όλων των άλλων δορυφορικών οικισμών των ανωτέρω κέντρων.
4. Είναι αναμφίβολα λαθεμένος, ενδεχόμενος ισχυρισμός ότι τάχα ο συγκεντρωτισμός ελαττώνει τα λειτουργικά έξοδα ή ότι αποδίδει περισσότερο έργο, χωρίς βέβαια να λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες των πολιτών (σε περίοδο μάλιστα έντονης οικονομικής κρίσης), καθώς η ταλαιπωρία και η απώλεια χιλιάδων εργατωρών ετησίως. Διότι οι λειτουργικές δαπάνες στη ΔΟΥ Αιγινίου σήμερα είναι ελάχιστες (ενοίκιο, φωτισμός, καθαριότητα) ενώ απομακρύνεται και η δυνατότητα ελέγχου των φορολογουμένων. Γι’ αυτό, κύριε Πρόεδρε, όχι μόνον δεν πρέπει να καταργηθεί η ΔΟΥ Αιγινίου (ακούγεται ακόμη και η κατάργηση του παραρτήματος ΙΚΑ) αλλά πρέπει να ενταχθούν στη χωρική δικαιοδοσία των ΔΟΥ και ΙΚΑ και οι οικισμοί του πρώην Δήμου Πύδνας που πλέον ανήκουν στο νέο Δήμο ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ με έδρα το ΑΙΓΙΝΙΟ.
5. Ακόμη φαντάζει αδιανόητο (πιθανόν και παράλογο) ενώ ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δημιουργεί πληθώρα νέων υπηρεσιών (Πολεοδομικό, Αγροτικό, Κοιν. Υπηρεσιών, Αλιείας κ.λπ.), προωθούνται παράλληλα καταργήσεις υπηρεσιών που ήδη από πολλών ετών λειτουργούν! Δηλαδή, ο πολίτης του Δήμου ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ να εξυπηρετηθεί στην έδρα του Δήμου (ΑΙΓΙΝΙΟ) για πολεοδομικό, Αστυνομικό ή άλλο πρόβλημα και να υποχρεωθεί να ταξιδέψει στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ γιατί η υπόθεση ταυτόχρονα συνδέεται με τη ΔΟΥ και το ΙΚΑ! Μα είναι δυνατόν να χειροτερεύει η παροχή υπηρεσιών, να αναθεωρείται η φιλοσοφία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, να δημιουργούνται αυτές οι αντιφάσεις, η αποκέντρωση να παραμένει λόγος κενός και η όποια ανάπτυξη να ματαιώνεται;
Κύριε Πρόεδρε
Θεώρησα επιβεβλημένη την ενημέρωσή σας αυτή, ως ενεργός πολίτης, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός υπάλληλος, ως Πρόεδρος του Δ.Σ., ως Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος (από το έτος 1955 έως και 2006 πλην της περιόδου 1967 – 1974).
Επειδή πιστεύω πως η πρόθεσή σας (και της Κυβέρνησης βέβαια) είναι η βελτίωση της δημόσιας διοίκησης, η καλύτερη απόδοση της καθώς και η ανάπτυξη της επαρχιακής Ελλάδας, παρακαλώ στον αποκλεισμό κάθε σκέψης κατάργησης της ΔΟΥ Αιγινίου και του γραφείου του ΙΚΑ, για όλους τους λόγους που έχουν ήδη προαναφερθεί.

ΣΗΜ: Υπεβλήθη και προς
τους Υπουργούς Οικονομίας
και Υγείας


Με εκτίμηση
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
Δημοσιογράφος – πρώην Δήμαρχος Αιγινίου

Δήλωση Γραφείου Τύπου του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού

Δήλωση

Στην Πιερία είναι όλοι γνωστοί που σημαίνει ότι, οτιδήποτε διατυπώνεται για οποιονδήποτε δεν αποτελεί και θέμα για αντιπαράθεση.


Εκείνο που είναι το ζητούμενο για την νέα Δημοτική Αρχή είναι η πρόοδος και ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας.

Γραφείου Τύπου Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού

Συνεδρίαση τοπικού συμβουλίου του δημοτικού διαμερίσματος Αιγινίου του δήμου Πύδνας – Κολινδρού.



Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2011 συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο του Δημοτικού διαμερίσματος Αιγινίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού για τα τρέχοντα προβλήματα του τόπου

Το tv 100 στο χιονοδρομικό Ελατοχωρίου .






Το tv 100 και ο παρουσιαστής της εκπομπής βρέθηκαν στο Ελατοχώρι προσκεκλημένοι του Χιονοδρομικού Κέντρου και του υπεύθυνου γραφείο τύπου Λάγιο Απόστολο.Ο παρουσιαστής της εκπομπής Μάντζιος Κώστας ξεναγήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο, ινδιανικό χωρίο, στον παλιό και νέο οικιισμό Ελατοχωρίου και τέλος γνώρισε τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του τόπου. Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 20.30 και σε επανάληψη την Τετάρτη στις 12.30 τα μεσάνυχτα.

Μάχη για την ατιμωρησία δίνει το καθεστώς Μουμπάραγκ.



Ο Κλεισθένης γράφει.

Το καθεστώς Μουμπάραγκ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει ήδη καταρρεύσει τα ζητούμενα είναι τι θα το διαδεχτεί και πως θα μείνουν ατιμώρητοι οι συνεργάτες του καθεστώτος.
Το σκηνικό το έχουμε ξαναδεί, ας θυμηθούμε την πτώση του δικτάτορα Παπαδόπουλου, την προσωρινή ανάληψη της εξουσίας απ’ τον περιβόητο Ιωαννίδη, την πρόσκληση στον Καραμανλή, και τον χαρακτηρισμό σαν στιγμιαίου του αδικήματος των πρωτεργατών του πραξικοπήματος του ’67.
Η Αίγυπτος είναι για πολλούς το κέντρο του Αραβικού κόσμου. Συνορεύει με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Διαχειρίζεται την διώρυγα του Σουέζ και βρίσκεται υπό

Εισέπραξαν… κατανόηση.


Τη δέσμευση ότι θα μεταφέρουν τις αντιδράσεις τους στα αρμόδια όργανα και την εκτίμηση ότι τα σημεία τριβής θα πάψουν να υφίστανται με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, εξέφρασαν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Πλήρης στήριξη των δίκαιων αιτημάτων από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Τους εκπροσώπους της Πιερίας στο Κοινοβούλιο ενημέρωσε το Σάββατο το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, σχετικά με τις αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγέλματος», που φέρνει προς συζήτηση η Κυβέρνηση. Οι δικηγόροι της Πιερίας, φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι τις 4 Φλεβάρη, ενώ δεν αποκλείεται και η παράτασή της, πέραν αυτή της ημερομηνίας.


Στη συνάντηση του Σαββάτου συμμετείχαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου και Κώστας Κουκοδήμος, ενώ παρέστη και εκπρόσωπος του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος προηγουμένως είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.
Οι βουλευτές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις αντιδράσεις των δικηγόρων στο νομοσχέδιο, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της «λειτουργηματικής ιδιότητάς» τους, καθώς και στην κατάργηση της εδαφικής αρμοδιότητα με τον τρόπο που θεσπίζεται.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης (μαζί με άλλους 40 από όλη την Ελλάδα), όπως ανέφερε ο κ. Τσαμακλής, είναι αντίθετος στην πολυεπαγγελματική και διατοπική εταιρία, καθώς και στην άσκηση πολλαπλών δραστηριοτήτων από τους δικηγόρους, θεωρώντας ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και θα αποβεί εις βάρος των πολιτών.
Όπως τόνισαν, ζητάν να διατηρηθεί το πλαίσιο των ελαχίστων-ενδεικτικών αμοιβών σε όλες τις δικαστικές και εξώδικες πράξεις και την κατάργηση της έγγραφης συμφωνίας ως υποχρεωτικό όρο καθορισμού της εν γένει δικηγορικής αμοιβής.
Τέλος, εξέφρασαν την πλήρη άρνησή τους στην διαφήμιση με τρόπο που δεν συνάδει στη λειτουργηματική φύση του δικηγόρου.
Από την πλευρά τους, οι κυβερνητικοί βουλευτές Πιερίας, έδειξαν να κατανοούν τις επιφυλάξεις των δικηγόρων, αλλά όπως ήταν μάλλον λογικό, για το μόνο που δεσμεύτηκαν ήταν να μεταφέρουν αυτές τις επιφυλάξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου. Αντίθετα, την πλήρη υποστήριξή του «στους δικηγόρους της επαρχίας», εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος.
«Θεωρώ εύλογη την ανησυχία και τα αιτήματα του δικηγορικού κλάδου όπως διατυπώθηκαν από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και τα οποία αποτελούν και θέσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας», σχολίασε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος εκτίμησε ότι ως προς τα τρία σημεία όπου κυρίως επικεντρώνεται η διεκδίκηση, (δηλαδή να παραμείνει η ελάχιστη αμοιβή, η διαφήμιση και η αποτροπή λειτουργίας πολυεπαγγελματικών διατοπικών εταιρειών με την κατάργηση της εδαφικής αρμοδιότητας) μπορεί να υπάρξει συμφωνία, μέσα από τη διαβούλευση η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη.
«Πιστεύω πως οι τελικές προτάσεις της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες και η συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής πριν φτάσει στην Ολομέλεια για ψήφιση θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βρούμε κοινό τόπο συνεννόησης και συμφωνίας», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Η Μαρία Μίχου, υπογράμμισε πως άκουσε προσεκτικά τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, και δεσμεύτηκε να τις μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό. «Σε κάθε περίπτωση οι ανάγκες της περιφέρειας είναι διαφορετικές από τις ανάγκες των μεγάλων αστικών κέντρων, και θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου», τόνιζε η κ. Μίχου, υπενθυμίζοντας πάντως πως «το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και για λογούς δικαιοσύνης προς τη νέα γενιά»
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, υπογράμμισε πως αποσαφηνίστηκαν πλήρως οι συνέπειες που θα επιφέρει το άνοιγμα του επαγγέλματος στους δικηγόρους της επαρχίας, έναντι αυτών των μεγάλων αστικών κέντρων.
«Οφείλω να μεταφέρω αυτό τον προβληματισμό και ειδικότερα για το θέμα της άρσης των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, με το οποίο ευνοούνται αναμφισβήτητα οι δικηγόροι των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς τους «ανοίγει» τις δικαστικές αίθουσες ανά την Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά οι δικηγόροι της περιφέρειας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μιας μορφής αθέμιτου ανταγωνισμού», υποστήριξε ο κ. Κουκοδήμος. Ο βουλευτής Πιερίας, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα, τόσο της μη εφαρμογής πολυεπαγγελματικής και διατοπικής εταιρίας και της άσκηση πολλαπλών δραστηριοτήτων από δικηγόρους, όσο και της διατήρησης των ελάχιστων ενδεικτικών αμοιβών των δικηγόρων σε όλες τις δικαστικές και εξώδικες πράξεις.
«Θεωρώ απολύτως κατανοητή την άρνησή τους στη διαφήμιση, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από το νομοσχέδιο, κρίνοντας πως πράγματι αυτή δεν συνάδει με τη λειτουργηματική φύση του δικηγορικού επαγγέλματος», κατέληξε ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος.

Πηγή. ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Βραβεία για τους άριστους της ζωής.



Ο κ. Παπαθανασίου προανήγγειλε για το 2012 ημερίδα με εισηγήσεις και διάλογο για ανάπτυξη ενός κινήματος αλλαγής μέσα στην παιδεία

Για αριστεία στη ζωή παράλληλα με τα αριστεία στη γνώση έκανε λόγο χθες ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, μιλώντας στο δημοτικό σχολείο της Νέας Εφέσου, στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμήν των τριών Ιεραρχών στη δημοτική ενότητα Δίου, του δήμου Δίου-Ολύμπου.
Ο κ. δήμαρχος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τη σημερινή κατάσταση στην παιδεία και για τη βαθμοθηρία που επικρατεί ενώ έκανε λόγο για το «πάντρεμα» της παιδείας με την παραγωγή. Και πρόσθεσε ότι το 2012 θα διοργανώσει ημερίδα με εισηγήσεις και διάλογο για ανάπτυξη ενός κινήματος αλλαγής μέσα στην παιδεία.

Η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί!


Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα!

Το πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων «Δεν πληρώνουμε» είναι μια συνειδητή επιλογή των πολιτών. Είναι μια διαφανής πράξη. Είναι μια πράξη στην οποία αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε, όταν διαπιστώσαμε πως έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου. Πριν φτάσουμε στο σημείο να σπρώξουμε τις μπάρες, εκθέσαμε τα προβλήματά μας στους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, αναζητήσαμε το διάλογο, καταθέσαμε τα επιχειρήματά μας και τις προτάσεις μας, συναντηθήκαμε με ηγετικά στελέχη υπουργείων και των δύο τελευταίων κυβερνήσεων, υποβάλαμε τα αιτήματά μας. Δυστυχώς, δεν μας άκουσε κανείς!

Και όλα αυτά, επί δυόμιση χρόνια, με μεγάλη υπομονή και ευαισθησία, έχοντας πάντα υπόψη μας την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και αυτή των συμπολιτών μας. Κι όμως, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί, ότι η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί προ πολλού. Φαίνεται ξεκάθαρα από τη σημερινή απάντησή του προς τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πιερίας κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο για τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, πως ο κ. υφυπουργός έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα: «Όπως είχα δεσμευτεί, θα υπάρξει μια νέα συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους (τοπικούς φορείς, εταιρία, υπουργείο) όπου θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα ζητήματα. Πιστεύω ότι με πνεύμα συνεργασίας και καλής διάθεσης θα βρεθούν λύσεις».

Με άλλα λόγια: «Τι κάνεις Γιάννη: Κουκιά σπέρνω!»

Κύριε υφυπουργέ, ξεχάστε τις συναντήσεις και τις συζητήσεις! Οι πολίτες είναι «χορτάτοι» από τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και τις ψευδείς υποσχέσεις σας! Είναι πλέον οφθαλμοφανές, ότι ψηλαφίζετε μέσα στο σκοτάδι και κινείστε χωρίς τον στοιχειώδη σχεδιασμό. Η ανακολουθία υποσχέσεων και πράξεων αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή του υπουργείου σας και της κυβέρνησης την οποία υπηρετείτε, καθώς η υλοποίηση όλων όσα ψευδώς υποσχεθήκατε στο παρελθόν (π.χ. Εγνατία Οδός) δεν εξυπηρετούν τους στόχους των κατασκευαστικών εταιρειών. Κανείς πλέον δεν μπορεί να σας πιστέψει! Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στα λόγια σας!

Από εδώ κι εμπρός έχετε μόνο μία επιλογή: Να ακολουθήσετε το δρόμο που χάραξαν οι πολίτες, γιατί το δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης, είναι βέβαιο, πως δεν τον διαβήκατε ποτέ!

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 15:00 όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς!

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Διόδια: Αγρότες της Πιερίας, ενωθείτε μαζί μας!

Στις 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 15:00, όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς!

Ας ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας, γιατί σε λίγο καιρό, κανείς μας δεν θα μπορεί να υπερβεί τον πήχη της φτώχειας.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Σήμανση αυτού του μηνύματοςΗ διατροφική αξία των βιολογικών προϊόντων.


Αύριο, Δευτέρα 31.01.2011, όπως κάθε εβδομάδα, στις 14:00, δίπλα στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Μετά από έρευνα τεσσάρων χρόνων της Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων της Μ. Βρετανίας, έρευνα της Ε.Ε. στην οποία συμμετείχαν 33 πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλη την Ευρώπη και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο διαπιστώθηκε ότι:

  • Στα βιολογικά δημητριακά περιέχονται μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών ,περισσότερα ιχνοστοιχεία σιδήρου, χαλκού και ψευδάργυρου. Υπερτερούν σε μεταβολίτες οι οποίοι προστατεύουν από τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες.
  • Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα συμβατικά
  • Το επίπεδο των αντιοξειδωτικών στο γάλα που παρήχθη βιολογικά ήταν κατά 90% υψηλότερο από το συμβατικό γάλα και είχε περισσότερα λιπαρά ωμέγα 3.

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν μικρότερο ποσοστό αζώτου και νιτρικών τα οποία συνδέονται με καρκίνο του στομάχου. Δεν έχουν φυτοφάρμακα τα οποία ενοχοποιούνται για κάποιες μορφές καρκίνου, ανδρική ανικανότητα και προβλήματα στο νευρικό σύστημα. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα και ορμόνες με αποτέλεσμα να περιέχουν περισσότερη ουσία και λιγότερο νερό. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να αγοράσουμε 3 και πλέον κιλά συμβατικά φρούτα ή λαχανικά για να πάρουμε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε 1 κιλό βιολογικά φρούτα ή λαχανικά.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ

Συντονιστική επιτροπή "Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Τιμήθηκε ο Χάρης Τσαμπασίδης στο Λιτόχωρο.


Τιμήθηκε για τις επιδόσεις του, για τα οκτώ μετάλλια σε ελληνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Συνεδρίασε η Δημοτική Παράταξη του Λαγδάρη Βαγγέλη



Συνεδρίασε χθές το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου στο Αιγίνιο η Δημοτική Παράταξη του Λαγδάρη Βαγγέλη με θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ Πύδνας- Κολινδρού που θα γίνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. Επίσης η ομάδα συζήτησε και άλλα σοβαρά θέματα του Δήμου.

Λοιπόν , πιστεύεις στον Θεό ?

Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, για την σχέση μεταξύ... επιστήμης και πίστης στον Θεό...

Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;


Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν.
Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους.
Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ..
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε νεαρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο... διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ.: ο.. .. Θεός..
Καθ.: Σωστά.. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.
Καθ..: Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε.
Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ..: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
Φοιτ: Κύριε καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.
Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...
Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως.. Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ μου;
Φοιτ.: Κύριε, θέλω να καταλήξω ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική...
Καθ..: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτ.: Κύριε καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε καθηγητά, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα, αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου κάτι, κύριε καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.

Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ..
Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: ..
Φοιτ.(προς την τάξη): Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του κ.καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του κ.καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η επιστήμη μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε.. Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά..

Το όνομα του νεαρού φοιτητή ήταν ALBERT EINSTEIN.



Προπονητής έδειρε οπαδό! (video)

Τι είπατε, η βία έξω από τα γήπεδα; Ναι, αλλά όχι στην Τουρκία. Εκεί μπορεί να δείτε ακόμα και προπονητή, με τη βοήθεια παικτών, να δέρνει άσχημα έναν φίλαθλο.

Δείτε για παράδειγμα τι έκανε ο Ουμίτ Οζάτ, προπονητής της Ανκαραγκουτσού. Ο φίλαθλος δύσκολα θα επιχειρήσει να «εισβάλει» ξανά σε παιχνίδι…

Ümit Özat Ayıp Sana !!!! Sakin Davrana Bilirdin



www.sportdog.gr

Η Γη εκτός ελέγχου!


Ολα τα κομμάτια του παζλ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μαγνητικός μας άξονας ακολουθεί τελευταία μια συμπεριφορά έξω απ΄ τα συνηθισμένα. Ποιες μπορεί να είναι οι γεωλογικές επιπτώσεις και ποιον ρόλο παίζει το κινεζικό «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών»;
ΤΑΣΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011


Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.00 τη νύχτα, χιλιάδες μαυροπούλια άρχισαν να... πέφτουν βροχή στις στέγες και στους δρόμους της μικρής αμερικανικής πόλης Βeebe του Αρκάνσας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ορνιθολόγοι που εξέτασαν τα πτώματα αποφάνθηκαν ότι δεν πέθαναν από δηλητηρίαση ή ασθένεια, αλλά συνεπεία της πτώσης τους. Δηλαδή, ότι τα πουλιά αυτά- που πετούν σε σμήνη- στράφηκαν όλα μαζί προς... τη Γη! Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που τα αποπροσανατόλισε τόσο, και μάλιστα νυχτιάτικα, ώστε να ορμήσουν στο ναδίρ;

Ο απροσδόκητος αυτός θάνατος των πουλιών δεν ήταν ο μόνος. Τις επόμενες ημέρες χιλιάδες νεκρά πουλιά βρέθηκαν στις Πολιτείες του Τενεσί, του Κεντάκι, του Ιλινόι, της Αριζόνας, του Τέξας, της Λουιζιάνας, της Καρολίνας... αλλά και της Ν. Αμερικής, της Αγγλίας, της Σουηδίας και της Ουγγαρίας. Ωστόσο οι μαζικοί αυτοί θάνατοι ήταν απλά οι τελευταίοι σε μια αλυσίδα ανεξήγητων θανατικών σε χιλιάδες ψάρια και καβούρια ανά τον πλανήτη, από το 2009: Ινδιάνα, Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Μέριλαντ, Φλόριδα, Αϊτή, Βραζιλία, Ουαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Βιετνάμ και Νέα Ζηλανδία ήταν τα «πεδία μαχών» των θαλάσσιων οργανισμών με τον άγνωστο εχθρό τους. Τι να σκεφτεί κανείς, όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες σήκωναν τα χέρια ψηλά; Ο μόνος κοινός τόπος των θανατικών που θα αιτιολογούσε τον αποπροσανατολισμό θα μπορούσε να ήταν μια σειρά σημαντικών και αιφνίδιων διαταραχών των γραμμών του «μαγνητικού χάρτη της Γης».


Με πόσα «τρέχει» ο πόλος;
Παραξενεμένος ο ίδιος από το φαινόμενο, αναζήτησα τι το σχετικό με το μαγνητικό πεδίο της Γης είχε σημειωθεί πρόσφατα. Εντόπισα ειδήσεις όπως εκείνη για το ότι «η μετατόπιση των πόλων αναγκάζει αεροδρόμιο στη Φλόριδα να επαναριθμήσει τους διαδρόμους του». Τι είχε συμβεί; Ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος γνωρίζουμε ότι μετατοπίζεται, με ταχύτητα περίπου 25 μίλια ανά έτος. Τώρα όμως, κατά το Νational Geographic, τρέχει με... 40 μίλια τον χρόνο!


Προμήθειες «καταστροφής»
Τι άλλο «συμπτωματικά» απρόσμενο ανακοινώθηκε εκείνες τις ημέρες; Το βρήκα στις ιστοσελίδες κρατικών προμηθειών της αμερικανικής κυβέρνησης (www. fbo. gov): Υπό τον κωδικό προκήρυξης SΡ0600-11-R-0207, το Τμήμα Προμηθειών Ενέργειας για την Αμυνα ζητεί, ως τις 6 Φεβρουαρίου, να βρει ποιοι μπορούν να του προμηθεύσουν εντός 24ώρου 24.000 γαλόνια βενζίνης και 135.000 γαλόνια πετρελαίου για καθεμία από τις... προαναφερθείσες Πολιτείες της δοκιμής GΡS, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ενδεχόμενη κατεπείγουσα ανάγκη!

Το εντυπωσιακό αυτό ζητούμενο έλαβε ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα στις 20 Ιανουαρίου: Υπό τον κωδικό ΗSFΕΗQ-11-R-Μeals, το Τμήμα Προμηθειών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγουσών Αναγκών (FΕΜΑ) έψαχνε το ποιοι μπορούν να της παραδώσουν- πάλι άμεσα- συσκευασμένες μερίδες φαγητού για πληθυσμό 7 εκατομμυρίων ανθρώπων, επί 10 ημέρες. Την ίδια ημέρα, υπό τον κωδικό ΗSFΕΗQ-11-R-Ηydro, ζητούσε αντίστοιχες προσφορές για άμεση παράδοση 210 εκατομμυρίων φιαλών ύδατος. Ο προϋπολογισμός αυτών των δύο προμηθειών ξεπερνούσε το μισό δισεκατομμύριο δολάρια! Αμφότερες οι ανακοινώσεις έλεγαν ότι προορίζονταν «για δράσεις ανακούφισης από καταστροφικό φαινόμενο εντός της ζώνης του ρήγματος Νew Μadrid».

Ρήγμα Νew Μadrid και Υellowstone

Οπότε το ερώτημα τώρα στρεφόταν στο τι ήταν το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης. Η γνωστή εγκυκλοπαίδεια του Διαδικτύου, Wikipedia, με διαφώτισε: «Νοτιοδυτικά της Νew Μadrid του Μισούρι εκτείνεται μια κύρια σεισμογενής ζώνη,που ήταν υπεύθυνη για τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν εκεί στα έτη 1811-1812,μεγέθους ως και 8 ρίχτερ. (...) Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Γεωφυσικών Μελετών (USGS) κατεβάζει την πιθανότητα σεισμού 8 ρίχτερ στην περιοχή στο 10% για τα επόμενα 50 έτη».

Αρα... ουδέν το κατεπείγον με βάση τα δημοσιευμένα γεωδυναμικά δεδομένα. Θα έπρεπε ή να εφησυχάσω αποδεχόμενος ότι η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει τρομακτικά ποσά για το τίποτε- σε καιρό κρίσης- ή να υποκύψω στο σενάριο συνωμοσίας ότι «γνωρίζουν για την αιφνίδια μετατόπιση των πόλων και τις συνέπειές της και ετοιμάζονται να σώσουν ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί, χωρίς πανικό και αναρχία».

Ακολουθώντας το ρηθέν «δεν σ΄ αφήνω ν΄ αγιάσεις», η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail» ανήρτησε στις 25 Ιανουαρίου άρθρο με τον μακροσκελέστατο τίτλο: «Πρόκειται το μεγαλύτερο υπερ-ηφαίστειο της Γης να εκραγεί,για πρώτη φορά ύστερα από 600.000 χρόνια,αφανίζοντας τα δύο τρίτα των ΗΠΑ;». Το εν λόγω ηφαίστειο είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από το Εθνικό Πάρκο Υellowstone, στο Γουαϊόμινγκ, και δίνει- ως σήμερα- τους υπέροχους θερμοπίδακες που απολαμβάνουν οι πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής. Στο άρθρο όμως επισημαίνεται ότι από το 2004 ο πυθμένας του πάρκου ανέρχεται με ιδιαίτερα ανησυχητική ταχύτητα: Στα τρία μόλις τελευταία χρόνια ανεβαίνει κατά 10 εκατοστά τον χρόνο. Αν όντως η κίνηση αυτή προαναγγέλλει έκρηξη, τότε... μπορεί να έχουμε ακόμη και το χιλιαπλάσιο της έκρηξης που έδωσε το όρος St. Ηelen τo 1980! Εστω και αν δεν συμβούν όσα δραματοποιούσε η ταινία «2012», το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης θα έχει κάθε λόγο να ξυπνήσει. Και αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη των ΗΠΑ, θα δει ότι τα δύο αυτά επίκεντρα πιθανής καταστροφής διατρέχουν τις ΗΠΑ από ΒΔ προς ΝΑ. Δικαιολογημένος λοιπόν ο λόγος περί «αφανισμού των δύο τρίτων»...

Στην καλύτερη περίπτωση, μια έκρηξη ηφαιστείου στο Υellowstone θα εκτονωνόταν με οριζόντιες διαφυγές της λάβας και η μόνη πλανητική διαταραχή θα ήταν ένα σύννεφο αιθαλομίχλης- όπως εκείνο του περασμένου Απρίλη, από το ισλανδικό ηφαίστειο- σε πολλαπλάσια έστω κλίμακα. Ωστόσο μια πρόσφατη μελέτη για τη φύση του υπεδάφους στο Υellowstone υποστηρίζει τον εφιάλτη της χειρότερης εκδοχής: Ομάδα γεωφυσικών του Πανεπιστημίου της Γιούτας, υπό τον καθηγητή Robert Β, Smith, παρουσίασε το τρισδιάστατο μοντέλο του «διάπυρου πυλώνα» που βρίσκεται κάτω από το πάρκο. Ο πυλώνας αυτός είναι ένας κορμός λάβας που ξεκινάει από τον μανδύα της Γης και φθάνει ως τη βάση της λιθόσφαιρας (βλ. http://en. wikipedia. org/wiki/Μantle-plume). Καθώς η πλάκα της αμερικανικής ηπείρου μετακινήθηκε στους γεωλογικούς αιώνες, ο πυλώνας αυτός δεν είναι πλέον κατακόρυφος: Το άνω τμήμα του έγινε ένα οριζόντιο καυτό ποτάμι κάτω από τις Πολιτείες Αϊνταχο και Γουαϊόμινγκ, που φθάνει ως το Ορεγκον, πάνω από την Καλιφόρνια. Αν «το καπάκι της χύτρας τιναχτεί», κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον χάρτη της επόμενης Αμερικής!


Οταν ο Ηλιος ανατέλλει νωρίτερα!

Στις 11 Ιανουαρίου οι κάτοικοι της πόλης Ιlulissat- στη δυτική ακτή της Γροιλανδίας- ξύπνησαν περιμένοντας άλλη μία ημέρα στο σκοτάδι: Η θέση της πόλης τους, τρεις μοίρες βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, εγγυάται ότι κάθε χρόνο ο ήλιος πρωτοεμφανίζεται στις 13 Ιανουαρίου. Ωστόσο... εφέτος συνέβη το καταπληκτικό να ανατείλει δύο ημέρες νωρίτερα! Τι έφερε αυτή την αλλαγή;

Οι επιστήμονες που ρωτήθηκαν έμειναν εκστατικοί. «Δεν μπορεί να είναι αλλαγή της πραγματικής ανατολής,γιατί αυτό θα προϋπέθετε αλλαγή των παραμέτρων τροχιάς περιστροφής της Γης ή του Ηλίου» είπε ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Fairbanks της Αλάσκας John Walsh. Οπότε, τι έμενε ως εξήγηση; «Μια ατμοσφαιρική οφθαλμαπάτη, από τη διάθλαση του ηλιακού φωτός στον ορίζοντα» πρότεινε ο Τhomas Ρosch, του Αυστριακού Ινστιτούτου Αστρονομίας, «η ανάκλαση πάνω στον λιωμένο πλέον παγετώνα» είπε και ο καθηγητής Γεωδαισίας στο Πανεπιστήμιο Νότιας Φλόριδας Τim Dixon - και οι περισσότεροι επιστήμονες συμφώνησαν μαζί τους. Αγνοούσαν όμως μια μικρή λεπτομέρεια: Στην Ιlulissat ο ήλιος δεν ανατέλλει πάνω από τη θάλασσα ή τον παγετώνα, αλλά πίσω από μια βουνοκορφή!

Η πιθανότητα διασύνδεσης μιας μαγνητικής διαταραχής με την απρόσμενη ανατολή στη Γροιλανδία, αλλά και τους μαζικούς θανάτους πουλιών και ψαριών, τις «δοκιμές του GΡS», τα σενάρια προετοιμασίας για μεγα-σεισμό και μεγα-ηφαίστειο στις ΗΠΑ, άρχισε από ερασιτεχνική εικασία να γίνεται τώρα όλο και μεγαλύτερη υποψία. Υποψία που έγινε πιο βάσιμη όταν διάβασα την απάντηση στο ερώτημα του καναλιού Fox Νews «Γιατί αλλάξατε την κατεύθυνση των αεροδιαδρόμων στην Τάμπα της Φλόριδας;»: Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγουσών Αναγκών (FΕΜΑ) Ρaul Τakemoto είπε ότι «ναι μεν τα μαγνητικά πεδία της Γης βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση,αλλά σπάνια σε τόσο μεγάλη έκταση ώστε να απαιτείται ο επαναπροσανατολισμός των αεροδιαδρόμων.Για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ακρίβεια, έπρεπε να κάνουμε τις αλλαγές». Δηλαδή παραδέχθηκε απρόσμενα μεγάλη αλλαγή των μαγνητικών γραμμών!


Το «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών»
Τότε ήταν που θυμήθηκα το... τσουνάμι: Τον Ιανουάριο του 2005 η ΝΑSΑ ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι της Σουμάτρας μετατόπισε τον Βόρειο Πόλο κατά περίπου 2,5 εκατοστά, στρογγύλεψε ακόμη περισσότερο τη Γη και - ως συνέπεια- ο πλανήτης μας περιστρέφεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και η διάρκεια της ημέρας μειώθηκε κατά 2,68 μικροδευτερόλεπτα. Και αυτά ήταν μόνο η αρχή των αντίστοιχων συμβάντων που επακολούθησαν: Ο σεισμός 7,8 ρίχτερ που συγκλόνισε τη Νέα Ζηλανδία στις 16 Ιουλίου 2009 τη μετατόπισε κατά 25 εκατοστά εγγύτερα προς την Αυστραλία. Και όπως δήλωσε στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Richard Gross της ΝΑSΑ, o σεισμός 8,8 ρίχτερ της Χιλής μετατόπισε τον άξονα περιστροφής της Γης κατά ακόμη 8 εκατοστά και μίκρυνε την ημέρα της κατά άλλα 1,26 μικροδευτερόλεπτα!

Είχαμε δηλαδή απανωτά «χτυπήματα κλονισμού» του άξονα περιστροφής του πλανήτη μας, που σίγουρα διατάραξαν τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου του. Αλλά τι ήταν αυτό το τόσο κοντινό στην Πρωτοχρονιά που έφερε τα πρόσφατα συμπτώματα «παραζάλης»; Ανέτρεξα στα πρόσφατα... κατορθώματα της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον και έπεσα πάνω στην αποκάλυψη: Στις 26 Οκτωβρίου 2010 το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα του πλανήτη, το «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών» της Κίνας, έπιασε για πρώτη φορά το μέγιστο όριο υδάτινων αποθεμάτων του, ύψους 175 μέτρων. Τι είχε πει γι΄ αυτό, το 2005, ο ερευνητής Βenjamin Chao του Goddard Space Flight Center της ΝΑSΑ; Οτι «η επίπτωση του τσουνάμι της Σουμάτρας μπορεί να παραβληθεί μόνο με εκείνη που θα έχει το γέμισμα του φράγματος της Κίνας με 10 τρισεκατομμύρια γαλόνια νερού, που θα κουνήσει τον άξονα της Γης κατά δύο εκατοστά και θα μικρύνει την ημέρα κατά 0,06 μικροδευτερόλεπτα» !

Σαν τους καλικάντζαρους του παραμυθιού λοιπόν «τσεκουρέψαμε το δένδρο» που κρατάει τη Γη στη θέση της. Τώρα η σβούρα γυρίζει απρόβλεπτα, ξυπνώντας τους πύρινες Τιτάνες που κοιμούνταν κάτω από τα ηφαίστεια και τα σεισμικά ρήγματα. Ο ήλιος μπορεί να ανατέλλει νωρίτερα στην Αρκτική και η γη της Γροιλανδίας να ξαναγίνεται πράσινη, αλλά τα πουλιά τώρα δεν θα «πεθαίνουν τραγουδώντας». Πόσω μάλλον οι άνθρωποι...

a.kafantaris@gmail.com


ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ;

Το ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της το ξέρουμε όλοι. Οπως και το ότι η περιστροφή της δεν γίνεται ακριβώς γύρω από τον γεωγραφικό άξονα Βορρά- Νότου, αλλά με μια κλίση 23,5 μοιρών... συνήθως. Συνήθως, διότι η κλίση αυτή εξαρτάται τόσο από το σχήμα της Γης (πόσο φαρδύτερη είναι στη «μέση» της απ΄ ό,τι στο «ύψος» της) όσο και από το «πόσο νερό έχει επάνω της». Αυτό το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι η κλίση περιστροφής του πλανήτη είναι τώρα μεγαλύτερη απ΄ ό,τι επί Εποχής των Παγετώνων. Καθώς οι πάγοι έλιωσαν στον Βορρά, έγιναν νερά που χύθηκαν στους ωκεανούς και μετατόπισαν το βάρος προς τον Ισημερινό. Απόρροια αυτού ήταν μια ταλάντωση του άξονα, που μετακινεί τον Βόρειο Πόλο κατά 10 εκατοστά κατ΄ έτος, κατά μήκος του μεσημβρινού που περνάει από το Τορόντο και τον Παναμά. Αυτή η ταλάντωση, σύμφωνα με τη μελέτη των F. W. Landerer, J. Η. Jungclaus και J. Μarotzke (Geophys. Res. Lett., 36, L17603, doi:10.1029/2009GL039692, 2009), επιτείνεται από το «θερμοκήπιο» που έστησαν οι άνθρωποι με τα καυσαέριά τους και το αφύσικο λιώσιμο των πάγων, με συνέπεια να έχουμε περαιτέρω ετήσια μετατόπιση του Βόρειου Πόλου κατά 2,6 εκατοστά. Και, σαν να μη φθάνει αυτό, οι εν λόγω επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υπερθέρμανση των ωκεανών και η επέκτασή τους θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη κλίση του άξονα περιστροφής!

Η μετατόπιση και τα στριφογυρίσματα δεν είναι χαρακτηριστικά μόνο του γεωγραφικού Βόρειου Πόλου: Παρόμοια «τσαλίμια» κάνει και ο Μαγνητικός Βόρειος Πόλος. Από τότε που τον πρωτοεντοπίσαμε, το 1831, διαπιστώσαμε ότι το 1904 άρχισε να «ταξιδεύει» ΒΑ, με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων κατ΄ έτος.Το 1989 άρχισε να επιταχύνει εκ νέου τον βηματισμό του και, το 2007, βεβαιωθήκαμε ότι πλέον καλπάζει προς τη Σιβηρία με ταχύτητα 55- 60 χιλιόμετρα τον χρόνο! Αλλά γιατί; Γιατί δεν είναι σταθερός;

Η ως πρόσφατα κρατούσα θεωρία έλεγε ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης γεννιέται από την κίνηση λιωμένων σιδηρομεταλλευμάτων γύρω από την ακόμη ταχύτερα περιστρεφόμενη «στέρεη σιδερένια καρδιά» του πλανήτη, εν είδει «δυναμό». Επομένως, ένας τρόπος να αλλάζει ο άξονας αυτού του μαγνητικού πεδίου είναι να γεννιούνται πυλώνες λιωμένου σιδηρομεταλλεύματος που αναβλύζουν προς την επιφάνεια, στη μία πλευρά του πλανήτη.Την εξήγηση αυτή έδωσε ο γεωφυσικός Αrnaud Chulliat, του Ιnstitut de Ρhysique du Globe στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο του 2009. Αλλά, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, ο Gregory Ryskin, του Νorthwestern University στο Ιllinois των ΗΠΑ, διετύπωσε μια ακόμη πιο ριζοσπαστική θεωρία (βλ. http:

//iopscience. iop. org/1367-2630/11/6/063015/fulltext): Είπε ότι τα ηλεκτραγωγά άλατα των θαλασσών δημιουργούν ένα «ωκεάνιο μαγνητικό πεδίο» που αλλοιώνει εκείνο που παράγεται από το εσωτερικό της Γης.

Οι περισσότεροι γεωφυσικοί αντέδρασαν οργισμένα στη θεωρία του Ryskin, αλλά εντύπωση προκαλεί ο κοινός τόπος της αντίδρασής τους: Είπαν ότι η θεωρία του ήταν τόσο μαθηματικοποιημένη που τους ήταν δύσκολο να βρουν πού έκανε λάθος! Αν όμως πραγματικά δεν λάθεψε, τότε το λιώσιμο των πάγων σαφώς εξηγεί τον ξέφρενο καλπασμό του πόλου προς τη Σιβηρία...

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν οι όποιες μαγνητικές αλλαγές έχουν «προϊστορία αιφνιδιασμού». Και όντως, όπως δημοσίευσαν στο Geophysical Research Letters(Vol. 37, L21308, 5 P.Ρ., 2010) οι γεωλόγοι Scott Βogue και Jonathan Glen, βρήκαν στη Νεβάδα στρώματα λάβας ηλικίας 15 εκατομμυρίων ετών που η κρυστάλλωσή τους έδειχνε αλλαγή κατεύθυνσης του μαγνητικού πεδίου με ρυθμό μία μοίρα κάθε εβδομάδα!

Επομένως ο κλασικός εφησυχασμός μας ότι αντιστροφή των πόλων γίνεται κάθε 780.000

χρόνια και ότι, όταν συμβεί, συμβαίνει με πολύ αργό ρυθμό... δεν ισχύει πια.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=381361&dt=30/01/2011#ixzz1CYsIgVZL