Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κατάληψη και αύριο στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


Διατεθειμένοι να καταλάβουν το κτίριο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας είναι 100 εργαζόμενοι των εργοστασίων Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ) του νομού Ημαθίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Νάουσας, Ηλίας Χαρίσης, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο κτίριο στις 7 το πρωί.
«Δεν ζητάμε απλά. Απαιτούμε να τεθεί σε ισχύ το συμφωνηθέν σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, μέσω της παροχής πρόσθετης χρηματοδότησης», σημείωσε ο κ. Χαρίσης, ο οποίος υποστηρίζει ότι παρά τη διαφαινόμενη συμφωνία των τραπεζών για τη χρηματοδότηση (αρχικού ύψους 10 εκατ. ευρώ), δύο από τις πέντε πιστώτριες «ανέκρουσαν πρύμναν» και δήλωσαν ότι δεν θα προχωρήσουν στη χρηματοδότηση, μέχρις ότου λάβουν τη σχετική επιστολή έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει από έξι μέχρι και εννέα μήνες. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η εταιρία δεν θα επιβιώσει. Οι εργαζόμενοι στην Ημαθία διαδέχονται τους συναδέλφους τους από τη Ροδόπη, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν εντός της εβδομάδας και σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων.