Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Οι μύθοι περί «κεντροδεξιάς» και «κεντροαριστεράς».



Γράφει ο Κλεισθένης.

Μετά την μεταπολίτευση ο χώρος του παραδοσιακού κέντρου απορροφήθηκε απ’ το ΠΑΣΟΚ κυρίως και την ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Έκτοτε δεν έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια για την αναδιοργάνωση του χώρου με συνέπεια η λεγόμενη μεσαία τάξη να εκπροσωπείται στη βουλή απ’ τα λεγόμενα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σχήματα.
Είναι επίσης γνωστό ότι η μεσαία τάξη μετακινείται δεξιά ή αριστερά προσδοκώντας τα μεγαλύτερα οφέλη. Είναι αυτό που λέμε μετακινούμενοι ψηφοφόροι που δίνουν κυβερνητικές

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Δ.Ε.
ΣΥΝΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:
1)ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
2)ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΕ:

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Δ.Ε. (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ & ΑΙΓΙΝΙΟΥ)

13-03-11 Συνενώσεις- Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2011 – 2012

Δελτίο Τύπου
Σχολικός χάρτης 2011-2012

Ενώνουμε σχολεία, ενώνουμε δυνάμεις. Κάνουμε πράξη το «ισχύς εν τη ενώσει», ενώνουμε υποδομές, ενώνουμε εκπαιδευτικό δυναμικό ώστε να έχουμε καλύτερα σχολεία παντού και για όλους


Η διαδικασία των συνενώσεων – ιδρύσεων σχολικών μονάδων ολοκληρώνεται τώρα, έπειτα από δυο μήνες διαβουλεύσεων και ενδελεχούς μελέτης της κάθε περίπτωσης, του κάθε σχολείου. Εφαρμόζοντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το Υπουργείο προχώρησε στις συνενώσεις και ιδρύσεις σχολείων προς όφελος του μαθητή, με κριτήρια πρωτίστως παιδαγωγικά.

Το Υπουργείο αλλάζει το σχολικό χάρτη της χώρας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας στη Δημόσια Εκπαίδευση. Δημιουργούνται σχολεία που εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες υποδομές αλλά και τον απαραίτητο αριθμό μαθητών ώστε να λειτουργούν παιδαγωγικά και να εφαρμόζουν άρτια το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Δημιουργούνται 6/θεσια και 12/θεσια Δημοτικά σχολεία εκεί όπου οι μαθητικές ανάγκες το υπαγόρευαν. Ιδρύονται σχολεία, ακολουθώντας τα δημογραφικά στοιχεία του μαθητικού δυναμικού, με βασική προτεραιότητα το μαθητή και τις ανάγκες της τάξης. Στα μεγάλα αστικά κέντρα- της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- οι συνενώσεις αφορούν κυρίως στα συστεγαζόμενα σχολεία, ενώ στην περιφέρεια δίνεται έμφαση στις συνενώσεις ολιγοθέσιων σχολείων, μόνο εκεί όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η νέα σχολική χρονιά (2011-2012) θα ξεκινήσει με σχολεία που προσφέρουν περισσότερο στη μάθηση. Με σχολεία εύρωστα που μπορούν να εφαρμόσουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα και τις καινοτόμες δράσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Νέου Σχολείου.



Οι συνενώσεις γίνονται κάθε χρόνο
Η διαδικασία των συνενώσεων και ιδρύσεων σχολικών μονάδων αποτελεί πάγια δράση του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ, βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου (Ν. 1566/85) και αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές στην κατανομή του μαθητικού πληθυσμού της χώρας. Φέτος ιδιαίτερα, έγινε μια συστηματική προσπάθεια εξορθολογισμού του σχολικού χάρτη με εκτεταμένες συνενώσεις σχολείων σε ολόκληρη την Επικράτεια, με δεδομένη την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» που διευκολύνει τη διαδικασία αυτή.

Ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα παραμένει σταθερός ,έως 25 στην Πρωτοβάθμια, έως 25+10% στη Δευτεροβάθμια
Οι συνενώσεις δεν επιφέρουν αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα πέραν του μέχρι σήμερα επιτρεπτού. Αντίθετα στα συνενωμένα σχολεία υπάρχει κατεύθυνση της πολιτικής ηγεσίας ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα να μην ξεπερνά τα 25 παιδιά στην Πρωτοβάθμια και τα 25 + 10% στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.



Όχι στα σχολεία «μαμούθ», δεν θα ξεπερνούν τους 400 μαθητές ανά σχολική μονάδα
Οι συνενώσεις δεν οδηγούν σε υπερμεγέθη σχολεία. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών στα υπό συνένωση σχολεία δεν ξεπερνά τα 400 παιδιά. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις - 6 Πανελλαδικώς- σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου τα σχολεία που προκύπτουν από τις συνενώσεις, έχουν αριθμό μαθητών από 400 και άνω, αλλά χωρίς να ξεπερνούν τους 500.



Τα δεδομένα για τη νέα σχολική χρονιά
Φέτος, συνενώνονται 1933 σχολεία και προκύπτουν 877 σε σύνολο 16.000 σχολικών μονάδων Πανελληνίως.







Αναλυτικά οι συνενώσεις:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
1523 σχολικές μονάδες σε 672. Από αυτές :

169 Μονοθέσια, Διθέσια και Τριθέσια
98 ήταν ήδη σε αναστολή λειτουργίας
18 χωρίς μαθητές
Από τις συνενώσεις των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκύπτουν:

120 νέα 6/θέσια και
61 νέα 12/θέσια σχολεία


Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
410 σχολικές μονάδες σε 205. Σε αυτές:

το 30% των Γυμνασίων είχαν μαθητικό δυναμικό μικρότερο από 35 μαθητές
πάνω από το 50% των Γενικών Λυκείων που συνενώνονται είναι λυκειακές τάξεις
ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι (για τη σχολική χρονιά 2010-2011) ήταν στο ένα δέκατο περίπου ενώ
παλαιότερα ο νόμος έμενε εν μέρει ανενεργός, καθώς οι περισσότερες αποφάσεις συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων ανακαλούνταν.




Οι στόχοι των συνενώσεων είναι πρωτίστως παιδαγωγικοί
Οι λόγοι των συνενώσεων είναι πρωτίστως εκπαιδευτικοί και έχουν ως σκοπό την βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η δημιουργία εύρωστων σχολικών μονάδων (6/θέσιων και 12/θέσιων στην Πρωτοβάθμια) τα όποια θα έχουν πλέον τη δυνατότητα- και τις απαιτούμενες υλικοτεχνικές υποδομές- να υποστηρίξουν τις καινοτόμες δράσεις που δρομολογούνται στο Νέο Σχολείο.

Προς την ιδία κατεύθυνση, οι συνενώσεις καλύπτουν την ανάγκη των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφενός για εργαστηριακές υποδομές, επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και αφετέρου για την εξασφάλιση ενός κατώτατου αριθμού μαθητών, ώστε να λειτουργούν όλες οι προβλεπόμενες εξειδικεύσεις και κατευθύνσεις, αλλά και όμιλοι δραστηριοτήτων και οι δράσεις έρευνας (ερευνητικές διαδικασίες) που εισάγονται στο Νέο Λύκειο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα με τους παιδαγωγικούς λόγους, οι συνενώσεις επιφέρουν και την ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού δυναμικού, το οποίο είναι κατανεμημένο στη χώρα με άνισο τρόπο λόγω της ύπαρξης πολλών ολιγοθέσιων και κατακερματισμένων σχολικών μονάδων οι οποίες αδυνατούν ως εκ τούτου να προσφέρουν την προβλεπόμενη και απαιτούμενη ποιότητα εκπαίδευσης.



Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

-Τα μικρά Δημοτικά Σχολεία στα χωριά όπου ένας ή δύο δάσκαλοι αναλαμβάνουν και τις 6 τάξεις και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ειδικοτήτων όπως γυμναστή και καθηγητή ξένης γλώσσας. Ο στόχος των 6/θέσιων Δημοτικών Σχολείων όπου κάθε τάξη έχει το δάσκαλό της επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό με τις συνενώσεις που εφαρμόζουμε.

-Στα αστικά κέντρα αντίστοιχα, η συνένωση Δημοτικών Σχολείων που συστεγάζονται ή συναυλίζονται, μας δίνει τη δυνατότητα να εντάξουμε τα σχολεία αυτά, που γίνονται 12/θέσια, στα πιλοτικά Ολοήμερα με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει περισσότερη και πληρέστερη διδασκαλία ξένης γλώσσας, καλλιτεχνικών, μουσικής, πληροφορικής, χορού και φιλαναγνωσίας, στο κανονικό πρόγραμμα για όλα τα παιδιά.

-Τα πολύ μικρά Γυμνάσια και Λύκεια που δεν εξασφαλίζουν το απαιτούμενο αριθμό μαθητών για ουσιαστική εφαρμογή των κατευθύνσεων και του ισχύοντος ωρολογίου προγράμματος, πολύ δε περισσότερο των επερχόμενων αλλαγών που ξεκινούν από την Α Λυκείου και τα πιλοτικά Γυμνάσια από τον Σεπτέμβριο του 2011.

- Υπάρχουν περιπτώσεις όπου από τη συνένωση των σχολείων καταργείται η διπλοβάρδια (πρωί – απόγευμα)όπως, στο 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και στο 21ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με το 21ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Με τη συνένωση των δυο Γυμνασίων και των δυο Λυκείων προκύπτουν το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, τα οποία θα λειτουργούν μόνο με πρωινή βάρδια. Επίσης, το 122ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών που λειτουργούσαν με διπλοβάρδια, συνενώνονται στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μόνο με πρωινή βάρδια.

-Στην προσπάθεια να εφαρμοστούν παιδαγωγικά κριτήρια, στοχεύσαμε μέσα από τις συνενώσεις σχολικών μονάδων να απελευθερώσουμε κτιριακές υποδομές, με σκοπό στα νέα σχολεία που δημιουργούνται να φοιτούν παιδιά της ίδιας σχολικής βαθμίδας. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερα η κοινωνικοποίηση των μαθητών και αποφεύγονται η σχολική βία και η διαρροή. Υπάρχουν λοιπόν περιπτώσεις όπου συστεγάζονταν ένα Γυμνάσιο, ένα Ειδικό Σχολείο και ένα Δημοτικό Σχολείο ή ένα Γυμνάσιο και ένα Δημοτικό. Στις σχολικές μονάδες που προκύπτουν με τα τις συνενώσεις δημιουργούνται σχολεία με παιδιά της ίδιας σχολικής βαθμίδας ή τουλάχιστον Νηπιαγωγεία με Δημοτικά και Γυμνάσια με Λύκεια.



ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
19/01/11–24/01/11 - Κείμενο εγκύκλιου προς Διαβούλευση (OpenGov), για τον προσδιορισμό των κριτήριων συνενώσεων ιδρύσεων - σχολικών μονάδων. Κατατέθηκαν 505 σχόλια. Για πρώτη φορά- και κατ΄ εξαίρεση- τέθηκε σε διαβούλευση κείμενο εγκυκλίου και όχι νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, νομοσχέδιο ή Υπουργική Απόφαση.
27/01/2011 – Αποστολή Εγκυκλίου στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και εντολή τοπικών διαβουλεύσεων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με τους τοπικούς φορείς
28/01/2011 - Επιστολή της Υφυπουργού Παιδείας προς όλους τους Δημάρχους της χώρας
25/02/2011 - Αποστολή Ενημερωτικού Κειμένου προς ΜΜΕ
28/02/2011 - Ημερίδα στο Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ με τους Δημάρχους
28/02/2011 – Συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ


Τα λεπτομερή στοιχεία για τις ιδρύσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς αποτελούν συναρμοδιότητα των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων



Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες της Πρωτοβάθμιας πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες της Δευτεροβάθμιας πατήστε εδώ




Βρέθηκε η Χαμένη Ατλαντίδα;


Τη θέση όπου βρισκόταν η θρυλική Ατλαντίδα, η οποία υπήρξε και αυτή «θύμα» ενός τσουνάμι, υποστηρίζει ότι εντόπισε ομάδα Αμερικανών ερευνητών. Την ανακάλυψή της παρουσιάζει σήμερα σε τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ.

«Αυτή είναι η δύναμη των τσουνάμι», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Richard Freund από το πανεπιστήμιο του Hartford, αναφερόμενος στην ερμηνεία ότι η Ατλαντίδα χάθηκε κάτω από ένα τεράστιο παλιρροϊκό κύμα.

«Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα τέτοιο κύμα μπορεί να ‘σαρώσει’ ακόμα και σχεδόν 100 χιλιόμετρα ενδοχώρας. Για ένα τέτοιο φαινόμενο μιλάμε», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε μια δορυφορική φωτογραφία μιας βυθισμένη πόλης για να λύσει το αρχαίο μυστήριο. Η πρωτοτυπία των ερευνητών είναι ότι δεν έψαξαν τη χαμένη πόλη στη θάλασσα.

Η μελέτη της φωτογραφίας οδήγησε την ομάδα στην πόλη Cadiz της νοτιοδυτικής Ισπανίας. Εκεί πιστεύουν οι ερευνητές ότι κρύβεται, θαμμένη στους απέραντους βάλτους, η χαμένη Ατλαντίδα.

Αρχαιολόγοι και γεωλόγοι ερευνούσαν για δύο χρόνια τη βαλτώδη περιοχή, χρησιμοποιώντας ραντάρ υπεδάφους, ψηφιακούς χάρτες και τεχνολογία υποβρύχιων συστημάτων.

Την πεποίθηση των ερευνητών ότι βρήκαν την Ατλαντίδα ενισχύουν τα αρχαιολογικά ευρήματα οικισμών στην κεντρική Ισπανία. Εκεί πιστεύουν ότι μεταφέρθηκαν για να κατοικήσουν οι κάτοικοι της Ατλαντίδας, μετά την καταστροφή από το γιγαντιαίο τσουνάμι.

«Η ανακάλυψή μας έχει μια επιφάνεια αξιοπιστίας, ειδικά για την αρχαιολογία», υποστηρίζει ο Freund.

Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές είναι να ξεκινήσουν ανασκαφές στην περιοχή των βάλτων, καθώς και στην κεντρική Ισπανία, όπου βρίσκονται οι οικισμοί πιθανώς των κατοίκων της Ατλαντίδας που σώθηκαν. Οι γεωλογικές μελέτες και η χρονολόγηση των αντικειμένων θα δώσουν μια πιο ολοκληρωμένη οπτική στη φιλόδοξη επίλυση του μυστηρίου.


http://www.newsbomb.gr/anexhghta/story/brethhke-h-chamenh-atlantida

Ελαμψαν και σκόραραν «Χάρι» και Τζαβέλλας


Ο Αγγελος Χαριστέας «άρπαξε από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του έδωσε ο Φέλιξ Μάγκατ. Ο «Chari» μπήκε στο 83' της αναμέτρησης της Σάλκε με την Αΐντραχτ και μόλις 52 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του από τον αγωνιστικό χώρο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε!

Η Σάλκε πήρε έτσι τη νίκη με 2-1. Προηγουμένως, ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε πετύχει στο 70' το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα της Φρανκφούρτης και μάλιστα από τα 73 μέτρα σε προσπάθεια του να τροφοδοτήσει τον Φάνη Γκέκα. Ο διεθνής Ελληνας αριστερός μπακ έπαιξε σε όλο το ματς ενώ ο Λαρισαίος φορ είχε περάσει ως αλλαγή στο 63' αντί του Χαλίλ Αλτιντοπ. Βασικός για την Αϊντραχτ και ο Γιάννης Αμανατίδης που αγωνίστηκε σε όλη την αναμέτρηση όπως και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για την Σάλκε.
Ο Δημήτρης Παππάς αγωνίστηκε βασικός και για 90 λεπτά στην ήττα της Ομπερχάουζεν από την Αουε ενώ αντίθετα ο Μανώλης Κροντήρης έμεινε στον πάγκο.

Εξαιρετικός ήταν ο Παναγιώτης Κονέ στην ισοπαλία που απέσπασε η Μπρέσια από την Ιντερ με 1-1. Ο διεθνής Ελληνας μέσος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές από την «Gazzetta dello Sport». Η ιταλική εφημερίδα έγραψε για τον Κονέ: «Ξεκίνησε ως στήριγμα των Ντιαμάντι και Καρατσόλο και στο τέλος έκανε περισσότερα από τους δυο τους. Διαρκής κίνηση, κοψίματα, πρωτοβουλίες. Και μέσα σε όλα αυτά είχε να αντιπαλέψει και με τον Στάνκοβιτς».

Ο Βαγγέλης Μόρας πέρασε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα της Μπολόνια κόντρα στην Λέτσε που βρήκε νικητές τους «ροσομπλού» με 1-0.

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ξεκίνησε βασικός στην 11άδα της Γκροσέτο στο παιχνίδι με την Πεσκάρα αλλά αντικαταστήθηκε στο 59' από τον Ασαντέ. Η Γκροσέτο νίκησε με 3-2. Για τον πρώην μέσο της ΑΕΚ αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή στην Γκροσέτο.

Τέλος ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέρασε ως αλλαγή στο 52' στην αναμέτρηση της Θέλτα με την Β΄ομάδα της Βιγιαρεάλ για την Segunda Division. Η Θέλτα γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0.


Eπιμέλεια: Γιάννης Κατσαρός

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16494&subid=2&pubid=118872683

Της... ανατροπής το ανάγνωσμα


Μία από τις πιο… χορταστικές αγωνιστικές του φετινού «μαραθωνίου» της Super League ήταν η 26η, στην οποία υπήρχε έντονο το στοιχείο της… ανατροπής.

Η τελευταία χρονικά σημειώθηκε στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ, μολονότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον Ολυμπιακό, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, ώστε να γυρίσει το ματς και να επικρατήσει με 2-1.

Με αυτή τη νίκη της, η ομάδα του Μάκη Χάβου «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και βρίσκεται σε απόσταση τριών βαθμών από την ΑΕΚ, η οποία νίκησε με 1-0 την Καβάλα, με τον Σκόκο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, βρίσκοντας… δίχτυα για δεύτερη συνεχή αγωνιστική.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με ανατροπή, η οποία φέρει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του νέου του τεχνικού, πέτυχε και ο Άρης.

Οι «κίτρινοι», στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο τους, αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 από την Κέρκυρα, χάρη στις κινήσεις του Καρδιτσιώτη τεχνικού, στο β΄μέρος έκαναν την ολική ανατροπή, επικρατώντας εν τέλει με το… αγγλικό σκορ 4-3.

Πλούσιο σε γκολ και σε συγκινήσεις ήταν όμως και το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Λάρισα, η οποία, αν και έχανε με 1-3, με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, πήρε την ισοπαλία (3-3) και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη για την σωτηρία.

Πολύτιμο βαθμό στην υπόθεση «παραμονή» απέσπασε και ο Ατρόμητος στο «Παγκρήτιο», όπου αναδείχθηκαν ισόπαλος 1-1 με τον Εργοτέλη.

Xθες νίκη ζωτικής σημασίας, η οποία του επιτρέπει να ελπίζει σε παραμονή στη Super League, σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι Αρκάδες επικράτησαν με 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου στην Τρίπολη, με τον Μπαρτολίνι να δίνει το «φιλί της ζωής» στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στο 89ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός, με τον Σισέ να… κερνάει (τρεις ασίστ) και τον Πετρόπουλο να… πίνει (δύο γκολ), πέρασε νικηφόρα από το «Καυτανζόγλειο», επικρατώντας με 3-1 του Ηρακλή, ο οποίος, λόγω των πολλών απουσιών του, δεν άντεξε στο β’ μέρος, γνωρίζοντας έτσι την ήττα.

Στο τρίτο παιχνίδι που διεξήχθη χθες, ο Πανσερραϊκός, μετά από 13 αγωνιστικές μακριά από τις νίκες, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Skoda Ξάνθης, δείχνοντας, παρά τον διαφαινόμενο αποκλεισμό του, προτίθεται να πέσει με το κεφάλι ψηλά.



Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1

(16' Μπαστία, 89' Μπαρτολίνι-23' Σολάκης)

Πανσερραϊκός-Ξάνθη 2-1

(39' Παπάζογλου, 54' Νταλέ-87' πεν. Μαρσελίνιο)

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-3

(36΄ Μαχόπ - 4΄, 51΄ Πετρόπουλος, 83΄ Χριστοδουλόπουλος)

Εργοτέλης-Ατρόμητος 1-1

(44' Ρομάνο-68' Αναστασάκος)

Πανιώνιος-Λάρισα 3-3

(21' Γκαλίτσιος, 32' πεν. Μήτρογλου, 75' Μπάλαμπαν-61', 82' πεν. Μετίν, 86' Νταμπίζας)

ΑΕΚ-Καβάλα 1-0

(88' Σκόκο)

Κέρκυρα-Άρης 3-4

(7' Μαζνόφ, 32' Γραμμόζης, 77' Γκουστάβο-25' Φατί, 65' Λαζαρίδης, 68' Καστίγιο, 76' Κόκε)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1

(+45΄ Κουτσιανικούλης, 63΄πεν. Βιτόλο - 12΄ Τζιμπούρ)


Η βαθμολογία (26 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 64

2. Παναθηναϊκός 54

3. ΑΕΚ 43

4. ΠΑΟΚ 40

5. Ολυμπιακός Βόλου 38

. Καβάλα 38

7. Άρης 33

8. Ηρακλής 32

. Ξάνθη 32

. Εργοτέλης 32

11. Κέρκυρα 30

. Πανιώνιος 30

13. Ατρόμητος 29

14. Αστέρας Τρίπολης 28

15. Λάρισα 24

16. Πανσερραϊκός 20


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=274846&cid=10

Η Τούμπα δεν σηκώνει... φιέστες


Παίζοντας με πάθος και ψυχή, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και έδωσε παράταση στη... φιέστα των «ερυθρόλευκων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος (σ.σ: με νίκη εξασφάλιζαν και μαθηματικά τον τίτλο).

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, η οποία την Τετάρτη παίζει τον αγώνα της χρονιάς με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, βρέθηκε να χάνει με 1-0 (12΄ Τζιμπούρ), ωστόσο με τέρματα των Κουτσιανικούλη (45') και Βιτόλο (71' πεν.) έκανε την ανατροπή, παίρνοντας εν τέλει το τρίποντο.

Μεγάλη ευθύνη για το πρώτο γκολ που δέχτηκε φέρει ο Πάρντο, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα.

Αξιζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ήταν η πρώτη νίκη για τον «δικέφαλο» του Βορρά επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από το 1997.

O αγώνας

Με στόχο τη νίκη, η οποία θα του εξασφάλιζε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, παρατάχθηκε στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, ο οποίος είδε το παιχνίδι να ξεκινάει για αυτόν με τους καλύτερους οιωνούς.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του ματς, ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 12΄ με σκόρερ τον Ράφικ Τζιμπούρ.

Ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε με μία έξοχη ασίστ τον Αλγερινό επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 0-1, παγώνοντας την Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός, με την ψυχολογία στα ύψη, μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε, συνέχισε να έχει τα ηνία του παιχνιδιού, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 16’ να διπλασιάσει τα τέρματά του και να βάλει ακόμα πιο στέρεα θεμέλια νίκης.

Το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους» ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, αφού ο Ζαϊρί σπατάλησε μία τρομερή ευκαιρία, από αυτές που κυριολεκτικά δεν χάνονται.

Συγκεκριμένα, ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε εξαιρετικά τον Ρόμενταλ, εκείνος βγήκε από τα δεξιά και με παράλληλη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαροκινό, όμως εκείνος μπροστά σε άδειο τέρμα βρήκε την μπάλα με το... καλάμι, καταφέρνοντας να τη στείλει… άουτ.

Στο 45’, ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη μία ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη με τον Τζιμπούρ, το σουτ του οποίου απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Κοντρέρας.

Μάλιστα, η ομάδα του Βαλβέρδε το… πλήρωσε δευτερόλεπτα αργότερα: στην αντεπίθεση από ολέθριο σφάλμα του Πάρντο, ο Κουτσιανικούλης με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Η ψυχολογία είχε αλλάξει στρατόπεδο και αυτήν τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει.

Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύθηκε, είχε δοκάρι στο 48΄ με τον Ετό και στη συνέχεια κέρδισε (αυστηρό) πέναλτι για μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Βιεϊρίνια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιτόλο που έγραψε το 2-1 στο 71΄.

Το ματς έγινε δυνατό, έως σκληρό σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ, καθώς ξεπέρασε την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα, για να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας.

Κίτρινες:
Σαβίνι, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης - Πάρντο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):
Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Φωτάκης (58΄ Βιεϊρίνια), Κουτσιανικούλης (68΄ Σαλπιγγίδης), Σαβίνι, Ίβιτς (77΄ Τσουκαλάς), Ετό.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Πάρντο, Μανιάτης, Μοντεστό, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (73΄ Ουρτάδο), Ντουντού (62΄ Φουστέρ), Τζεμπούρ, Ζαϊρί, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (73΄ Πάντελιτς)


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=274793&cid=10

Νικητές οι Έλληνες, 141-122 τους Ξένους


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 19ο Αll Star Game που διεξήχθη στον Πύργο, με τους Έλληνες να επικρατούν με 141-122 των Ξένων, στον τελικό που έριξε την αυλαία στη διοργάνωση. ΜVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Αντώνης Φώτσης του Παναθηναϊκού.

Ο αγώνας

Το κλειστό «Γιώργος Βασιλακόπουλος» γέμισε ασφυκτικά από περίπου 5.500 θεατές, με την παρουσιάστρια του 19ου All Star Game, Κατερίνα Στικούδη, να ανεβάζει το... θερμόμετρο στα ύψη, πριν το τζάμπολ του αγώνα και να «ζεσταίνει» το κλίμα με τις χορευτικές και φωνητικές ικανότητες της, μαζί με το hip hop συγκρότημα «ΝΕΒΜΑ».

Οι τσιρλιντερς της Κίμκι και οι Dunking Devils φρόντισαν στις διακοπές να αποζημιώσουν με τη σειρά τους τους φιλάθλους του μπάσκετ, που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αστέρια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το αγωνιστικό μέρος τα είχε όλα... Ακόμη και τον Μάικ Μπατίστ σε ρόλο οργανωτή, καθώς ο Αμερικανός σέντερ εκτέλεσε πολλές φορές στην πρώτη περίοδο χρέη πλέι μέικερ.

Ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Νίκ Καλάθης, εδωσέ ρεσιτάλ σε ασίστ, ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων, Λανς Χάρις, φρόντισε να δείξει τις... αρετές του και στον αγώνα, όπως και ο Αντώνης Φώτσης, ενώ οι Έλληνες παίκτες φάνηκαν πιο δημιουργικοί στην επίθεση.

Αλλωστε, από τη δεύτερη περίοδο οικοδόμησαν μία διαφορά ασφαλείας, για να γράψει την κατοστάρα από τα 6.75 ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην τρίτη περίοδο (100-82), βάζοντας τέλος στα όνειρα των ξένων για ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 30-30, 67-56, 100-82, 141-122

Έλληνες (Αλεξανδρής-Σφαιρόπουλος): Καλάθης Ν. 11, Νικολαϊδης 11, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 4, Μπάρλος 5, Καλάθης Π. 24, Διαμαντίδης 13, Καϊμακόγλου 4, Μαυροκεφαλίδης 22, Βουγιούκας 6, Χαρίσης 15, Φώτσης 18.

Ξένοι (Ομπράντοβιτς-Πρίφτης): Νίκολας 10, Σμιθ 13, Τεόντοσιτς 7, Μάρσαλ 11, Έρτσεγκ 4, Τόμσον 12, Παλάσιο 3, Σίμονς 4, Νεστέροβιτς 6, Μπάξτερ 20, Μπατίστ 14, Χάρις 18



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=274808&cid=10




Έρχεται το πρώτο social Network της Google


Μετά το φιάσκο με το κάτι σαν social network Buzz… η Google προσανατολίζεται στο να “χτυπήσει” στα ίσια το Facebook, με το Google Me.

Στα blogs και τα forum θεωρείται δεδομένο, ωστόσο η ίδια η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ακόμα επίσημα.

Το Google Me έχει πέσει ως ιδέα από το 2010 στη Google, όμως το The Next Web ισχυρίζεται πως θα πάρει σάρκα και οστά από το Μάιο του 2011.

Ήδη οι σχέσεις μεταξύ Facebook και Google δεν είναι και οι καλύτερες, και αν τελικά το Google Me γίνει πραγματικότητα τότε θα μιλάμε για κανονική μονομαχία γιγάντων.


troktiko

«Ferrari, η οικογένεια μου!»


Ο διευθυντής σχεδιασμού της Ferrari, Νίκος Τομπάζης, τόνισε πως η ιταλική ομάδα είναι η οικογένειά του, ενώ δε δίστασε να μιλήσει για το λάθος του, όπως είπε, να πάει στη McLaren.

Αναλυτικά ο Νίκος Τομπάζης δήλωσε στο ένθετο «Κ» της Καθημερινής:

Για το πως αποφάσισε ως φοιτητής να ζητήσει δουλειά σε μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία: «Σίγουρα ήταν εφικτό. Ολοκληρώνοντας το διδακτορικό μου στην Αγγλία είδα μια αγγελία στην οποία η Benetton ζητούσε junior αεροδυναμιστή. Μετά από αρκετούς μήνες με δέχτηκαν και έτσι απευθείας από το πανεπιστήμιο βρέθηκα στην πρώτη μου δουλειά».

Για το αν υπήρξαν αποτυχίες και λάθη στην καριέρα του: «Η κίνηση να φύγω από τη Ferrari το 2004 για να πάω στη McLaren αποδείχτηκε λανθασμένη. Εκεί αντιλήφθηκα ότι ήταν σημαντικό για μένα, πέρα από το καθαρά επαγγελματικό κομμάτι, να είμαι στην ίδια «βάρκα» με τους συναδέλφους μου, είτε τα πράγματα πάνε καλά, είτε όχι. Ευτυχώς υπήρξε η δυνατότητα, το 2006, να επιστρέψω στη Ferrari κι έτσι αισθάνθηκα σαν να γυρίζω στην οικογένεια μου».

Για το αν πιστεύει ότι έχει βάλει ένα λιθαράκι στην εξέλιξη της Formula1: «Πιστεύω ότι έχω συμβάλει στην εξέλιξη της αεροδυναμικής, δηλαδή στο πως έχει μεταμορφωθεί η διάταξη των αυτοκινήτων προκειμένου να μεγιστοποιείται η αεροδυναμική τους ικανότητα».

Για τους λόγους που η φετινή Ferrari θα είναι καλύτερη από την περσινή: «Γρουσούζικη ερώτηση! Αν και θεωρώ τον εαυτό μου ορθολογιστή, επειδή το αποτέλεσμα της δουλειάς μας κρίνεται στον αγώνα, όπου υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, γίνομαι προληπτικός και δεν κάνω προγνωστικά. Έχουμε κάνει καλή ανάλυση των σημείων στα οποία υστερούσαμε, έναντι των άλλων, αλλά και οι αντίπαλοι μας είναι πολύ ισχυροί».


http://www.gazzetta.gr

Κύπριος πούλησε στην Google την ιστοσελίδα του



Περίπου 44 εκατομμύρια ευρώ θα πάρει από την Google ένας Kύπριος που πούλησε την ιδιαίτερα πετυχημένη ιστοσελίδα του στην … αμερικανική εταιρεία.

Ένας Κύπριος, ο Γιάννης Παλαιομυλίτης, πούλησε στη Google την ιδιαίτερα πετυχημένη ιστοσελίδα του, που διατηρούσε στη Βρετανία, την ΒeatΤhatQuote, για 37,7 εκατ. λίρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος ο 44χρονος Κύπριος Γιάννης Παλαιομυλίτης, ίδρυσε την εταιρεία ΒeatΤhatQuote και την ομώνυμη ιστοσελίδα το 2005. Η ιστοσελίδα προσφέρει λύσεις στους καταναλωτές για υποθήκες, δάνεια, ασφάλιστρα και τραπεζικούς λογαριασμούς, βάσει σύγκρισης τιμών και ανάλογα με τα ατομικά τους χαρακτηριστικά.

Η υπηρεσία σύγκρισης των τιμών προσφέρεται δωρεάν και τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από εισαγωγικά τέλη, που καταβάλλουν οι φορείς παροχής υπηρεσιών. Η ΒeatΤhatQuote γνώρισε και αυτή μεγάλη επιτυχία κατακτώντας σειρά διακρίσεων.

Το 2007, η Νielsen Οnline την κατέταξε πρώτη στη λίστα με τα πιο αναπτυσσόμενα βρετανικά sites. Σύμφωνα με στοιχεία του 2008, το site της εταιρείας κατέγραφε περίπου 2,5 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία κατέγραφε ετήσιους κύκλους εργασιών από €10 εκατ. έως €15 εκατ. αλλά και ζημιές της τάξης του €1 εκατ. έως €3 εκατ.

Η Google αξιολόγησε την ΒeatΤhatQuote ως μια ευκαιρία να επεκτείνει τις υπηρεσίες σύγκρισης στη Βρετανία. Το 1994, ο Γιάννης Παλαιομυλίτης ίδρυσε τη JCΡ, μια εταιρεία που γρήγορα καθιερώθηκε στο χώρο της ασφάλειας διαδικτυακών συναλλαγών στη Βρετανία.

Για την JCΡ ενδιαφέρθηκε η Sun Μicrosystems, η οποία την αγόρασε το 2000, έναντι περίπου 46,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ανέλαβε ως διευθυντής του λογισμικού χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, θέση από την οποία αποχώρησε το 2005 για να ιδρύσει την ΒeatΤhatQuote.



Πηγή: techit

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ


Μετά την αποκάλυψη της τραγωδίας στην Ευελπίδων(εδώ), επικοινώνησε με την εκπομπή καθαρίστρια των δικαστηρίων και συνομίλησε ζωντανά με την Αγγελική Νικολούλη.

Ισχυρίστηκε ότι συνάδελφός της είχε ενημερώσει από την Πέμπτη 3 Μαρτίου τον υπεύθυνο και του είχε πει ότι η πόρτα της τουαλέτας πίσω απ'την οποία βρισκόταν νεκρός ο άτυχος Κανδυλάκης δεν άνοιγε. Ο υπεύθυνος έστειλε κάποιον να φιάξει την πόρτα, εκείνος όμως δεν είχε τα απαραίτητα εργαλεία και έφυγε χωρίς να μπει στον κόπο να την επισκευάσει ή έστω να την ανοίξει...

http://fosnikolouli.blogspot.com

Επίθεση σε δημοσιογράφους στην Κέρκυρα!

Επίθεση από οπαδούς της Κέρκυρας δέχθηκαν δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΡΗΣ FM, με δύο τραυματισμούς να καταγράφονται, γεγονότα που κατέγραψε και ο παρατηρητής της αναμέτρησης!

Με την επίτευξη του τρίτου τέρματος του Άρη από τον Σέρχιο Κόκε, οπαδοί της Κέρκυρας κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των δημιοσιογράφων του σταθμού ΑΡΗΣ FM, καθώς δεν τους... άρεσαν καθόλου οι φωνές πανηγυρισμών που ακούστηκαν. Αφού έσπασαν το προστατευτικό τζάμι που τους χώρισε από τα θεωρεία, επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους, τραυματίζοντάς τους Αλέξη Σαββόπουλο και Δημήρτη Πιπερίδη, ενώ έκλεψαν και το μηχάνιμα αναμετάδοσης, το οποίο κοστολογείται σε περισσότερα από 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η μετάδοση να σταματήσει. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες ο δεύτερος δέχθηκε χτυπήματα με σιδηρολοστό στα πόδια! Οι άνθρωποι του Άρη έκαναν επίσημη καταγγελεία για τα γεγονότα, τα οποία κετάγραψε ο παρατηρητής της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα η Κέκρυρα να κινδυνεύει με τιμωρία, ενώ η αστυνομία έχει δεσμευθεί ότι οι υπεύθυνοι θα αναζητηθούν και θα συλληφθούν.

http://www.gazzetta.gr


Spanish Primera Division:FC Sevilla vs FC Barcelona live tv


Spanish Primera Division
22:00 GMT(+2:00)
FC Sevilla vs FC Barcelona

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/4853/live-sevilla-vs-barcelona

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/122/v-212232.html

http://www.vipstand.me/watch/23997/1/fc-sevilla-vs-fc-barcelona.html

http://www.vipstand.me/watch/23997/2/fc-sevilla-vs-fc-barcelona.html

http://www.vipstand.me/watch/23997/3/fc-sevilla-vs-fc-barcelona.html

http://www.watchlivefootball.tv/sevilla-barcelona-live-spain-la-liga-20110313.html

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=6C640F6825D91135E449C1B536F9BFD0&lang=en&eid=68565&lid=71639&ci=15&si=1
http://livetv.ru/webplayer.php?t=ustream&c=71870&lang=en&eid=68565&lid=71870&ci=15&si=1



Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Σύγχυση για το τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο


Η αντλία του συστήματος ψύξης σταμάτησε στο πυρηνικό εργοστάσιο Τοκάι Νο 2, που βρίσκεται στην επαρχία Ιμπαράκι, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, ως αποτέλεσμα του σεισμού που έχει προκαλέσει προβλήματα και σε άλλες πυρηνικές μονάδες στη χώρα.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο απέχει 120 χιλιόμετρα βορείως του Τόκιο και το 1999 είχε σημειωθεί εκεί πυρηνικό δυστύχημα.

Το πρακτορείο επικαλείται ως πηγή της πληροφορίας του την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής.

Σύγχυση για το τρίτο εργοστάσιο

Η ιαπωνική εταιρεία Japan Atomic Power ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύστημα ψύξης στον αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου Τοκάι Νο. 2 λειτουργεί, μολονότι δύο από τις τρεις ντιζελογεννήτριες που χρησιμοποιούνται για την ψύξη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ο αντιδραστήρας του εργοστασίου, που βρίσκεται στην επαρχία Ιμπαράκι, 120 χιλιόμετρα από το Τόκιο, έκλεισε αυτόματα μετά τον σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=274767&cid=5



ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ (video)



Αγάπη μου γύρισα - Honey i am home......video



Τηλεφωνική Υποβολή Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης & Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 Χωρίς Μεταβολές Στοιχείων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ ανακοινώνουν από σήμερα 18.02.2011 την επέκταση της διαδικασίας υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 χωρίς μεταβολές στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010, με την για πρώτη φορά διαθέσιμη δυνατότητα της τηλεφωνικής υποβολής

Για την τηλεφωνική υποβολή της αίτησης:

- Καλείτε απευθείας από σταθερό τηλέφωνο το τετραψήφιο 1540.

- Ακολουθώντας τις οδηγίες, η υποβολή της αίτησης δεν διαρκεί περισσότερο από 4 λεπτά. Η χρέωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι μιας αστικής κλήσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Καλώντας το 1540 απαιτείται για την τηλεφωνική υποβολή ο ΑΦΜ και ο μοναδικός αριθμός ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2009.

- Εντός 15 ημερών επισκεφτείτε οποιοδήποτε γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του ΕΛΓΑ για να υπογράψετε και να λάβετε επικυρωμένο αντίγραφο της αίτησης και της δήλωσης καλλιέργειας ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για το 2011.

- Η μη υπογραφή και παραλαβή του επικυρωμένου αντιγράφου εντός 15 ημερών έχει ως συνέπεια την απαίτηση της εκ νέου υποβολή της αίτησης.

Καλούμε τους δικαιούχους που δεν έχουν μεταβολές να στηρίξουν έμπρακτα την αλλαγή που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και η απλοποίηση των διαδικασιών που έχει εγκαινιάσει ο Οργανισμός, με στόχο την έγκαιρη συλλογή των αιτήσεων μέχρι 15.5.2011. Είναι κατανοητό από όλους ότι η έγκαιρη και εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων είναι βασική προϋπόθεση της χωρίς καθυστέρηση καταβολής των ενισχύσεων.

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΝΙΩΣΕ ΜΕ ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ !!!

Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
Μουσική: Πέτρος Βαγιόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Ρασούλης

Άλλες ερμηνείες:
Μανώλης Λιδάκης


Πολλές φορές βαθιά αναρωτήθηκα
τριγύρω οι άνθρωποι αν μ’ αγαπούνε
για ό,τι φαίνομαι ή αν αληθινά
για ό,τι είμαι εγώ, κοντά μου ζούνε.

Κι όμως να που δεν ξέρω
ποιος εγώ, κι υποφέρω
νιώσε με, σώσε με
κι ό,τι θες σ’ το προσφέρω.

Είναι στιγμές σιωπής που αναλογίστηκα
τους όρκους που ’δωσα, γλυκιά μου, εσένα
και με τα λόγια μου για μένα πείστηκα
τώρα δεν έχω πια φόβο κανένα.

Κι όμως να που δεν ξέρω...

Πολλοί ορκίστηκαν πως μ’ αγαπήσανε
γιατί κατάλαβαν ποιος είμαι τάχα
και σαν τους πίστεψα μ’ εγκαταλείψανε,
ανάγκη μ’ είχανε, αυτό μονάχα.




Είναι πιο έξυπνη και από τον Αϊνστάιν!!!


Είναι μόλις 11 χρόνων και, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι ένα τυπικό κορίτσι της ηλικίας της, ωστόσο κατά μια έννοια είναι διαφορετική.


Η Βικτόρια Κάουι έχει καταφέρει να μπει στη διεθνή λέσχη Μένσα, στην, οποία για να γίνει κάποιος μέλος, πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) μεγαλύτερο ή ίσο με το 150 στην Κλίμακα Cattel (ισοδυναμεί με το 131 της κλίμακας Stanford-Binet).

Το κορίτσι έχει δείκτη νοημοσύνης 162, ξεπερνώντας το IQ του Αϊνστάιν (160), του Χόκινγκ (160), του Μπιλ Γκέιτς (160) και άλλων ευφυών ανθρώπων, όπως ο Ναπολέων (145) και ο Φρόιντ (156).

Μάλιστα, το IQ της την τοποθετεί στο μόλις 1% του βρετανικού πληθυσμού που είναι ιδιοφυΐες.

«Είναι πραγματικά τρομακτικό να σε συγκρίνουν με μεγάλα μυαλά της ιστορίας, αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ ωραίο να σε θεωρούν τόσο έξυπνη» δήλωσε η ίδια.

Η 11χρονη έχει ήδη δεχθεί υποτροφίες από τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα και δηλώνει ενθουσιασμένη. Όπως τονίζει, σκέφτεται να ασχοληθεί με τις επιστήμες και ειδικότερα με τη βιολογία.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=274757&cid=5

«Στον αγύριστο ο χυδαίος Μπέος»

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΑΕΛ επιτέθηκε κατά του Αχιλλέα Μπέου. Οι «βυσσινί» χαρακτηρίζουν χυδαίο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου και ζητάνε από τις αρμόδιες Αρχές να τον στείλουν στον αγύριστο.

Όσον αφορά τη διαιτησία, παραδέχονται πως έγιναν παιδαριώδη λάθη εκατέρωθεν, ωστόσο δεν θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί το γκολ της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ έχει ως εξής:
«"Εξύβριση προς τους φιλάθλους" ήταν με βάση το φύλλο αγώνα ο λόγος για τον οποίο ο αρχηγός της ομάδας μας αποβλήθηκε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το αποδεχθούμε.

Με τη μόνιμη υποτίμηση της νοημοσύνης των φιλάθλων, τη συνεχή επίδειξη ανηθικότητας και τραμπουκισμού, τι θα γίνει όμως; Να τιμωρηθεί, λοιπόν, αυτός που έβρισε τον κόσμο, αλλά θα μείνει και πάλι στο απυρόβλητο εκείνος που επί 90 λεπτά έβριζε την οικογένεια του Νίκου Νταμπίζα (ευτυχώς που η σύζυγος και τα δυο παιδιά του ήταν αρκετά διαζώματα πιο πάνω για να ακούσουν), τους συμπαίκτες του και την πόλη της Λάρισας; Στη συνείδησή μας, η δικτατορία έπεσε το 1974. Πώς γίνεται να βιώνουμε καθημερινά καταστάσεις χούντας, για τις οποίες κανείς δεν επεμβαίνει, αφού ο παρατηρητής της Superleague δεν κατέγραψε τη χυδαία συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου; Δεν θα αναρωτηθούμε τι δουλειά είχε εκεί. Γνωρίζουμε ότι, ως πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, απαγορεύεται η ενασχόλησή του με οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης και να τον στείλουν στον αγύριστο.

Για τις διαιτητικές αποφάσεις στον συναρπαστικό αγώνα με τον Πανιώνιο, όλοι είδαν ότι υπήρξαν παιδαριώδη λάθη εκατέρωθεν. Θεωρούμε ότι για ακόμα μία φορά μάς στέρησαν το δικαίωμα να προηγηθούμε και τοποθετούμε το γκολ του Πανκράτ στη λίστα της ντροπής (Βενετίδης με Καβάλα, Σίμιτς με Πανιώνιο στον α' γύρο, Μετίν με Ολυμπιακό Βόλου).

Όσο για τη σημερινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας, ο κόσμος της Λάρισας μόνο υπερήφανος μπορεί να είναι γι' αυτή την ΑΕΛ. Γι' αυτή τη φανέλα που έχει μάθει να επιβιώνει στις πιο δύσκολες, τις πιο τραγικές καταστάσεις. Ποτέ δεν υπέκυψε, όσο κι αν πιέστηκε, ποτέ δεν προσκύνησε και ποτέ δεν θα το κάνει.

ΠΑΕ ΑΕΛ 1964».


Προσομοίωση του σεισμού της Ιαπωνίας στη Μυτιλήνη


Ένα νέο θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας - Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς», σχεδίασε και υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την περιοδική έκθεση «Γνωρίζω τους σεισμούς - Αντιμετωπίζω τον σεισμικό κίνδυνο», τη γνωριμία με τον τρόπο καταγραφής των σεισμών από τον Σεισμολογικό Σταθμό Σιγρίου και την ενημέρωση για τη διαδικασία της παρακολούθησης της ενεργού σεισμικότητας στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο, μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, τη γνωριμία με ένα ενεργό σεισμικό ρήγμα και τέλος την προσομοίωση ενός πραγματικού σεισμού.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία προσομοίωσης ενός πραγματικού σεισμού στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου, να εκπαιδευτούν για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση σεισμού και να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τους σεισμούς.

Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που στην οθόνη του Σεισμολογικού Σταθμού Σιγρίου καταγράφονταν τα σεισμικά κύματα του πιο ισχυρού σεισμού που συγκλόνισε την Ιαπωνία και ταρακούνησε την υφήλιο, οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου στη Λέσβο πραγματοποιούσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μαζί με τα παιδιά βρέθηκαν και ειδικοί από τέσσερις χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα RACCE, το οποίο έχει στόχο την υλοποίηση και εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των παιδιών για τον σεισμό, τον σεισμικό κίνδυνο και τον τρόπο προσέγγισής τους.

Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η σκέψη όλων βρισκόταν στους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν τον Εγκέλαδο στην Ιαπωνία.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=274775&cid=4

Χωριάτικο λουκάνικο μήκους 15 μέτρων


Ένα χωριάτικο λουκάνικο μήκους 15 μέτρων παρασκεύασαν, χρησιμοποιώντας κρέας, πράσο και μπαχαρικά, τεχνίτες της Καρδίτσας σήμερα στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της έκθεσης «Detrop».

Όπως εξήγησε ο Μανώλης Μουρογιάννης, σύμβουλος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί το προοίμιο της απόφασης επιχειρήσεων της Καρδίτσας (σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και την Ένωση Αρχιμαγείρων) να καταρρίψουν την ερχόμενη άνοιξη το ρεκόρ Γκίνες, κατασκευάζοντας ένα χωριάτικο λουκάνικο μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου!

Η παρασκευή του λουκάνικου έγινε στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, που φιλοξενήθηκε στην έκθεση «Detrop».


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=274745&cid=4

Από τι πέθανε μόνος ο Μανώλης Ρασούλης, βιογραφικό

Πέθανε ξαφνικά μόνος και αβοήθητος ο μεγάλος τραγουδοποιός, Μανώλης Ρασούλης. Από τι πέθανε ο Ρασούλης και ποιο το πλούσιο βιογραφικό του δημιουργού του «Πότε Βούδας, πότε Κούδας»;

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης, Μανόλης Ρασούλης.

Ο Μανώλης Ρασούλης πέθανε μόνος ξαφνικά στο διαμέρισμα του στη Θεσσαλονίκη και βρέθηκε μετά από μέρες από μια φίλη του. Τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καρδιακό επεισόδιο, αλλά δεν αποκλείονται και άλλα αίτια.

Ο Μανώλης Ρασούλης, Κρητικός που έγινε θρέμμα της Θεσσαλονίκης έφυγε μόνος και αβοήθητος. Χιλιάδες Έλληνες τον αγάπησαν, τραγούδησαν τραγούδια του, χόρεψαν, έκλαψαν, αγαπησαν, ερωτεύτηκαν με τις μουσικές του, τους στίχους, αλλά στο τέλος δεν ήταν κανείς εκεί στο σπίτι του, στην Τούμπα. Τη σωρό του βρήκαν πρόσωπα που τον αναζήτησαν. Ένα κεφάλαιο της μουσικής ιστορίας ολοκληρώθηκε, για να το παραλάβουν οι γενιές που έρχονται, να σιγοτραγουδούν «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ και βαθιά σε ευχαριστώ».


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Μανώλης Ρασούλης παρέμενε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Μ. Μπότσαρη στη Θεσσαλονίκη από 7 ως 9 ημέρες. Γνωστοί και φίλοι τον αναζήτησαν σε όλο αυτό το διάστημα ωστόσο ο μουσικοσυνθέτης δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα τακτική όμως που εφάρμοζε συχνά όταν δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Όταν πέρασε σχεδόν μια βδομάδα χωρίς να δώσει σημεία ζωής, πήγαν με κλειδαρά στο σπίτι του, άνοιξαν την πόρτα και τον βρήκαν νεκρό.


Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945, μεγάλωσε στο Ηράκλειο, έψαλε στον Πολιούχο Άγιο Μηνά ο οποίος και τον επηρέασε αισθητικά και ιδεολογικά, βοηθούσε τον πατέρα του στο χρυσοχοείο όπου και από εκεί επηρεάστηκε από τα ρολόγια και τον χρυσό, ήταν σημαιοφόρος στο σχολειό του και από μικρός ανήκε στην νεολαία της αριστεράς.


Στο βιογραφικό του Μανώλη Ρασούλη υπάρχουν σπουδές στη σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε να τραγουδάει ερασιτεχνικά στις μπουάτ της Πλάκας. Παράλληλα, εργαζόταν στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή».


Στις 21 του Απρίλη συλλαμβάνεται από την Δικτατορία και περνάει μερικές ώρες στην «Μπουμπουλίνας». Φεύγει για το Λονδίνο όπου μένει 6 χρόνια. Εκεί διαμορφώνεται ιδεολογικά συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά και στο Τροτσκιστικό κίνημα στο οποίο ήταν στέλεχος και η Βανέσσα Ρεντγκρέιβ με την οποία δυο φορές συνεργάστηκε σε παραστάσεις με αγωνιστικούς στόχους.


Το 74, λίγο μετά από το Πολυτεχνείο με απόφαση της οργάνωσης κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου λόγω συλλήψεων από την Μυστική Αστυνομία, κρύβεται. Μετά τα γεγονότα στην Κύπρο το καλοκαίρι του 74 και την πτώση της Χούντας συνεχίζει τον πολιτικό αγώνα.


Τα τραγούδια του γίνονται γνωστά κι αγαπητά στο Ισραήλ, την Τουρκία, Τη Σερβία, στις Χώρες όπου υπάρχουν Έλληνες αλλά και για κάποιο μυστήριο λόγο και στην Ιαπωνία.


1978 – 2002 Αρχίζει να προσαρμόζεται στην ελληνική πραγματικότητα και να καταδύεται στην πεμπτουσία της. Το ένστιχτο και η μοίρα τον οδηγούν στον πυρήνα του ελληνικού τραγουδιού. Παραιτείται από το κόμμα μια μέρα που οι σύντροφοι υποστήριζαν τις ερυθρές πυρηνικές βόμβες ενάντια στις αντίπαλες. Βλέποντας έναν παραλογισμό ρίχνεται στη μελέτη των ανατολικών φιλοσοφιών . Ανακαλύπτει ή του αποκαλύπτεται μέσω μιας γνωστής του τον OSHO. Αναστατώνεται θετικά, διαβάζει βιβλία του, γοητεύεται, βαθαίνει, πηγαίνει στην Ινδία και τον συναντά. Συνεχίζοντας τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες τις εμπλουτίζει στο έπακρο με τη νέα του εμπειρία. Συστήνει στους Έλληνες τον OSHO εκδίδοντας το βιβλίο του “κρυμμένη αρμονία – ομιλίες πάνω στον Ηράκλειτο


Στην επίσημη ιστοσελίδα του Μανώλη Ρασούλη αναγράφεται:

Ο Μανώλης Ρασούλης είναι κρητικός με εθνικότητα Ελληνική. Διάσημος στην Ελλάδα τραγουδοποιός, τραγουδιστής συγγραφέας και δημοσιογράφος (22 Cds, 8 βιβλία και ένα περιοδικό «ΤΟ ΑΥΓΟ»), με εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, χαρακτηρίστηκε σαν ο καλύτερος στιχουργός της εικοσαετίας.


Γνωστός για τις πρωτότυπες και ανεξάρτητες ιδέες του, γεφύρωσε το πιο αυθεντικό, βαθύ και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτόν τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, κάτι που δεν άρεσε στα παντός είδους κατεστημένα. Συνεπής, εδώ και δεκαετίες, στην βασική του ιδέα ότι η Ελλάδα από φύση και θέση πρέπει να στραφεί προς τον πολιτισμό και όχι καταστροφικά προς τον μιλιταρισμό, ώστε να παίξει ένα πρωτοποριακό ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αντί να είναι ουραγός όπως τώρα.


Από τις 6 Μαρτίου του 2000 ζει στην νέα του πατρίδα, την Ισπανία, αν και όπως ο ίδιος λέει, Πατρίδα μου είναι η συνείδησή μου.

Καλό δρόμο Μανώλη Ρασούλη, τα τραγούδια σου θα μας συντροφεύουν πάντα.

Επίθεση στους οπαδούς του Ατρομήτου!


Άγνωστοι επιτέθηκαν με λοστούς και μαχαίρια στους όποιους οπαδούς του Ατρομήτου, που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο για να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα τους και την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη.

Επίθεση από 30 περίπου αγνώστους με λοστούς και μαχαίρα δέχτηκαν οι «Fentagin» μετά το τέλος του αγώνα στο Παγκρήτιο μεταξύ του Εργοτέλη και του Ατρομήτου. Οι 15-20 Περιστεριώτες είχαν πάει στην Κρήτη, ώστε να παρακολουθήσουν την ομάδα τους από κοντά και τους επιτέθηκαν κατά την αποχώρησή τους.

Οι φίλαθλοι των κρητικών, μόλις είδαν το περιστατικό, έσπευσαν να τους βοηθήσουν, ενώ τους συνόδεψαν μέχρι το λιμάνι, απ’ όπου πήραν το πλοίο της επιστροφής. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι άφαντη ήταν η αστυνομία, που έφτασε στο σημείο με καθυστέρηση, με συνέπεια οι δράστες να έχουν εξαφανιστεί.


http://www.gazzetta.gr

Αναστήθηκε μετά από ευθανασία!

Ο Wall-E είναι ένα κουτάβι γεμάτο θέληση για ζωή. Μόλις τριών μηνών, βρέθηκε… με τα άλλα πέντε αδερφάκια του παρατημένο έξω από ένα καταφύγιο ζώων στην Οκλαχόμα.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου, έκριναν σωστό να τα θανατώσουν επειδή ήταν όλα άρρωστα.

Έτσι κι έκαναν λοιπόν. Και τα πέντε κουτάβια υπέστησαν ευθανασία. Μάλιστα, ο θάνατος τους επιβεβαιώθηκε και από κτηνίατρο. Ανάμεσα τους και ο μικρούλης Wall-E,που παρόλο που φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια!

Πεταμένος σε ένα κάδο μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια του, άρχισε να κουνάει την ουρά του μπας και κάποιος τον δει και τον ελευθερώσει.

Όπως είναι φυσικό, η είδηση της ανάστασης του διαδόθηκε αμέσως και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να δώσουν ένα καταφύγιο στο πανέμορφο σκυλάκι που αποδείχτηκε μαχητής!


star.gr

Greece Super League:ΠΑΟΚ-OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ live tv


Greece Super League
19:30 GMT(+2:00)
ΠΑΟΚ-OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/4844/live-paok-saloniki-vs-olympiakos-piraeus

http://www.soccertvlive.net/watch/54894/1/watch-paok-saloniki-vs-olympiacos-piraeus.html
http://www.fromsportcom.com/v-2/0/122/v-212220.html

http://www.vipstand.me/watch/23985/1/paok-saloniki-vs-olympiacos-piraeus.html

http://www.watchlivefootball.tv/paok-olympiakos-piraeus-live-greece-super-league-greece-20110313.html

http://www7.livetv.ru/webplayer.php?t=mips&c=39585&lang=en&eid=68791&lid=71729&ci=26&si=1

http://www.vipcanals.net/ch3.html

http://www.stopstream.tv/ch1.html

http://www.gizawya.info/

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

AETOS HALKIDIKIS: Τον έλιωσε τον Τούρκο ο Μιχάλης Ζαμπίδης (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 12 Μαρτίου, στο ΣΕΦ,ο Μιχάλης Ζαμπίδης αντιμετώπισε τον Τούρκο παγκόσμιο πρωταθλητή Αλί Γκουνιάρ, σε μια διοργάνωση με τίτλο «Iron Challenge».

Στην επανεμφάνισή του στα ελληνικά ρινγκ ο Ζαμπίδης έχοντας ήδη το ρεκόρ με 144 νίκες σε 162 αγώνες και 85 νοκ αουτ(πάνω από τα μισά αναλογικά σε αγώνες), υπερασπίστηκε με ελληνική περηφάνια τον παγκόσμιο τίτλο του«King of the Ring»,νικώντας & προσθέτοντας επομένως μια ακόμα σημαντική νίκη στο ενεργητικό του και κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες σε μια χρονική περίοδο που όλοι μας έχουμε ανάγκη τέτοιες έστω τονοτικές ενέσεις εθνικής υπερηφάνιας,σε μια σκληρή αναμέτρηση τον Τούρκο διεκδικητή Αλί Γκουνιάρ που είχε το δικό του ρεκόρ με 98 νίκες σε 116 αγώνες και 28 νοκ αουτ.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΟΤΡΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!


Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΟΤΡΙΤΗΣ (ΤΣΟΥΚΑΝΙΑ) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!! 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΓΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟ.
...ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΠΟΤΟ
ΜΟΝΟ ΜΕ 12 Ε ΤΟ ΑΤΟΜΟ.ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 7 Ε .
ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΛΑΧΕΙΩΝ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΗΛ.2353/031-753 ΣΤΑΒΑΡΑΣ
1 ΔΩΡΟ ΚΑΤΣΙΚΙ (ΜΠΟΥΣΜΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ)
2 ΔΩΡΟ ΚΑΤΣΙΚΙ (ΣΤΑΒΑΡΑΣ)
3 ΔΩΡΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ (ΣΤΕΡΓΙΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ)
4 ΔΩΡΟ ΚΡΕΑΤΑ ΑΞΙΑΣ 40 Ε (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΣΑΝΑΚΟΥΔΑΣ)
5 ΔΩΡΟ ΚΡΕΑΤΑ ΑΞΙΑΣ 40 Ε (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
6 ΔΩΡΟ 5 ΚΙΛΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ (ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΛΑΤΣΑ)
7 ΔΩΡΟ 5 ΚΙΛΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ (ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΠΛΑΤΣΑ)
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ



Πηγή: ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΟΤΡΙΤΗΣ (FACEBOOK)

Η πραγματική ρήση του Ισοκράτη περί «αυτοκαταστρεφόμενης δημοκρατίας»

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Ισοκράτης

Πέθανε στα 66 του ο Μανώλης Ρασούλης


Πέθανε αιφνιδιαστικά, σε ηλικία 66 ετών, ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης, Μανώλης Ρασούλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μουσικός βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις μέρες μετά το θάνατό του.

Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστα.



http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=4622308

Greece Super League:Kerkyra vs Aris Thessaloniki live tv

Greece Super League
17:15 GMT(+2:00)
Kerkyra vs Aris Thessaloniki

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/54867/1/watch-kerkyra-vs-aris-thessaloniki.html

http://www.soccertvlive.net/watch/54867/2/watch-kerkyra-vs-aris-thessaloniki.html

http://www.soccertvlive.net/watch/54867/3/watch-kerkyra-vs-aris-thessaloniki.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/120/v-212192.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Greece Super League:ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑ live tv

Greece Super League
17:15 GMT(+2:00)
ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑ
Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/54866/1/watch-aek-athens-vs-ao-kavala.html

http://www.soccertvlive.net/watch/54866/2/watch-aek-athens-vs-ao-kavala.html

http://www.soccertvlive.net/watch/54866/3/watch-aek-athens-vs-ao-kavala.html

http://www.soccertvlive.net/watch/54866/4/watch-aek-athens-vs-ao-kavala.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/120/v-212191.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/128/v-212854.html


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Σήμερα είναι το κρίσιμο παιχνίδι.
Το μυαλό μου όλη την εβδομάδα γυροφέρνει γύρω από το ντέρμπι.
Όλα ή τίποτα!
Ξυπνάω πρωί,παρόλο που χθες έδινα μάχη στα οπαδικά ραδιόφωνα,για να μην χάσω ολόκληρη την μέρα. Σερφάρω στο διαδίκτυο να δω σχόλια και πρωτοσέλιδα! Όλοι με μια φωνή «Σκίστε τους», «Λιώστε τους στο καμίνι», «Ρίξτε την Χούντα». Όχι δεν ξεκίνησε εμφύλιος πόλεμος, ούτε κάποια κοινωνική επανάσταση..είπαμε σε λίγες ώρες ξεκινάει η μητέρα των μαχών.
Φοράω κασκόλ, και ζακέτα με κουκούλα. Η πορεία θα ξεκινήσει από το σύνδεσμο, λίγα μέτρα παρακάτω. Έχουμε πληροφορίες ότι μπορεί να είναι μαζεμένοι στο πάρκο, συνεπώς θέλει προσοχή και ετοιμότητα. Θα τους πατήσουμε..σήμερα δεν τους σώζει κανένας..εμείς ή κανείς! Πολλοί δεν έχουν εισιτήριο, δεν βαριέσαι θα τα βρούμε έξω από το γήπεδο… ένα ντου και όλα τελείωσαν. Έτσι κι αλλιώς οι άντρες της ασφάλειας του γηπέδου είναι δικοί μας, είναι ένας από εμάς και αδερφός δεν πειράζει αδερφό.
Μα, που πάω; Ξέχασα να παίξω στοίχημα. Έχω σίγουρα σημεία για το βράδυ και φυσικά την ομαδάρα μου! Ο Πρόεδρος είπε, σήμερα το πρωτάθλημα τελειώνει. Σήμερα θα διαλύσουμε τις κότες! Μάλιστα υποσχέθηκε στους παιχταράδες μας 1.000.000 ευρώ πριμ αν καθαρίσουν τις μαϊμούδες. Να είναι καλά η Προεδράρα που δεν κολώνει πουθενά και δεν φοβάται τίποτα. Ήρθε για να μείνει, για να σηκώσουμε το 70ο, το 71ο..όλα θα τα πάρουμε..Ο Θεος να του δίνει δύναμη και καράβια να φέρνει παιχταράδες, να βγαίνουμε champions league, να σηκώνουμε τις κούπες και να στήσουμε την δυναστεία μας!
Το παιχνίδι ξεκινάει! Δυσκολεύομαι να ανασάνω από τα καπνογόνα. Το κοράκι δεν σφυρίζει έδρα, αλλά από το ποτό και την ένταση δεν μπορώ να τον πετύχω ούτε με το μπουκάλι.. Κόρνερ..ευκαιρία να ξεσπάσω στον προδότη που μέχρι πέρυσι δήλωνε παίχτης-οπαδός και το καλοκαίρι πούλησε την ψυχή του στο διάολο! Ξεπουλήθηκε για λίγα ευρώ!
Το παιχνίδι τελείωσε. Τους πηδήξαμε, μπουκάρω στον αγωνιστικό χώρο να αγκαλιάσω τους παιχταράδες μου! Γυρίζω σπίτι να δω τις κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές. Δεν ήταν πέναλτυ; Τι λες ρε φίλε; Ούτε κόκκινη, και τι έγινε για τα δύο λανθασμένα οφ σάιντ! Η Ομαδάρα να είναι καλά! Τι σημασία έχουν αυτά! Αήττητοι για 7 συνεχόμενα χρόνια..κάτι μαγικό.. Σου το είπα ο Πρόεδρος δεν αστειεύεται..άσε που φύγανε σαν τα ποντίκια! Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο. Το άλλο σαββατοκύριακο κρίσιμο παιχνίδι στην επαρχία! Θα είμαστε όλοι δίπλα το ζήτησε και ο προπονητής! Άλλωστε και ο επιθετικός μας είπε σε αποκλειστική συνέντευξη ότι θα τους τιμωρήσει μέσα στο σπίτι τους για τον άδικο αποκλεισμό στο κύπελλο!
Ξημερώνει Δευτέρα! Γουστάρω να περνάω από τα περίπτερα! Διαβάζω για
«κλαρίνα», «αποδείξεις» και «πελάτες», σαν αυτούς που έχουν καιρό να μπουν στο μαγαζί μου. Ο πρόεδρος έδωσε τα χρήματα. Έκανε και καζούρα, ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο! Έτσι τον θέλω, ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Μάλιστα στο ημίχρονο επισκέφτηκε και τον τύπο με την σφυρίχτρα, για να τον συνετίσει.. Εδώ δεν περνούν αυτά!!Κομμένα όσα που ξέρατε.
Τι κι αν πηγαίνω στην δουλειά και έχουν διώξει τους μίσους;
Τι κι αν παίρνω 500 ευρώ,χωρίς ασφάλεια..
Τι κι αν καπνίζουν πούρα και εγώ μόλις μετά βίας αγοράζω ένα πακέτο τσιγάρα..
Τι κι αν κινδυνεύω στο σπίτι μου και αυτοί έχουν 4-5 φουσκωτούς από πίσω;
Τι κι αν δυσκολεύομαι να φροντίσω την οικογένεια μου και αυτοί ρίχνουν εκατομμύρια στο τραπέζι, ως ένδειξη δύναμης.
Τι κι αν μολύνουν,διαλύουν,στήνουν,εκβιάζουν,φοροδιαφεύγουν,απειλούν και καθοδηγούν επεισόδια,επιθέσεις άνανδρες χωρίς ηθικούς φραγμούς .
Ο θεο€ να έχει καλά την προεδραρα να είναι Καλά , η ομάδα να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της και εσύ καημένε ,ανίδεε φίλαθλε-οπαδέ αγωνίσου αλλά μην ξεχνάς να κοιμάσαι τον ύπνο,τον ύπνο του δικαίου...
Υ.Γ. καληνύχτα ελληνικό ποδόσφαιρο,εμείς θα είμαστε εκεί δίπλα σου να σε νανουρίζουμε..!
Το διαβάσαμε στο φιλικο μας μπλογκ: http://mpalakia.blogspot.com/2011/03/blog-post_13.html#ixzz1GU3ofOmn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ LINKS ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Προσπαθούμε να βελτιώσουμε το μπλογκ και κάνουμε σήμερα εργασίες συντήρησης...

Links για αγώνες από αύριο πάλι κανονικά όπως και πριν...

Ευχαριστούμε πολύ για τη κατανόησή σας...

Ενδέχεται όμως να προλάβουμε να βγάλουμε και κάποια από σήμερα....

Ο ΣΠΑΚ 3-1 τη Νίκη Αιγινίου στο ντεμπούτο Στράντζαλη

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του σημείωσε ο ΣΠΑΚ που επικράτησε δύσκολα με 3-1 (25-21, 18-25, 27-25, 25-23) της Νίκης Αιγινίου στην οποία έκανε ντεμπούτο ο Θανάσης Στράντζαλης...

Ο ΣΠΑΚ στοχεύει σε μια θέση εντός της 6αδας του πρωταθλήματος Α2 ανδρών, ενώ το θετικό για τη Νίκη που πάλεψε αλλά έχασε τουλάχιστον έναν βαθμό στις λεπτομέρειες, ήταν οι βαθμολογικές απώλειες Γαλαξία και ΑΕΚ.
Τα σετ: 25-21, 18-25, 27-25, 25-23


ΣΠΑ Καρδίτσας (Λορένζο Ρόνζι): Χήρας, Μέινβιλ, Αλεξίου Φ., Τσολάκος, Νεδιλάκης, Κολτσιάκης, Γκανάς (λ), Ρεζκ, Τσοπάνογλου, Αλεξίου Αθ.

Νίκη Αιγινίου (Θανάσης Στράντζαλης):
Αναστασιάδης, Κρασνιέφσκι, Γάτσης, Γεωργόπουλος Β., Φίνος, Θολιώτης, Τσιουμπλής (λ), Γκορίδης, Βασιλάκος, Μωυσίδης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ...

Τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ αναζητάνε νέους ή παλιούς συντάκτες από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, που θα τους ενδιέφερε να συνεισφέρουν στο μπλογκ μας,γράφοντας δωρεάν κι ανιδιοτελώς, επώνυμα ή ανώνυμα για ότι απασχολεί τη περιοχή τους,τη πατρίδα τους  ή ότι άλλο θεωρούν εκείνοι σωστό...όπως ισχύει εξάλλου για όλους μας...
Όποια ή όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει με το email του μπλογκ μας για τα περαιτέρω διαδικαστικά...

Θα διατηρηθεί η ανωνυμία τους στους επισκέπτες μας εφόσον το επιθυμούν,
Ευχαριστούμε πολύ...

Προς τον Αιμοδοτικό σύλλογο Κολινδρού...

Δε νομίζω ότι θα "χαλούσε" κανέναν,ούτε τους επισκέπτες μας, να κάνατε το κόπο να μας στέλνατε με ένα απλό email (όπως κάνατε και τη προηγούμενη φορά) μια ανακοίνωση προς ανάρτηση για τη σημερινή αιμοδοσία.
Επειδή επιτελείτε κοινωνικό έργο για τον συνάνθρωπό μας,να δείχνετε και το κοινωνικό σας πρόσωπο...
Διότι στην αιμοδοσία δε χωράνε "ηθικοί φραγμοί".
Γι΄αυτό να μη τους βάζετε...

Για μας και να μη μας στέλνετε τις ανακοινώσεις αφού το επιλέγετε,δε τρέχει τίποτα όσον αφορά το μπλογκ και τη περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία του.
Αφορά όμως όλο τον Κολινδρό (κι όχι μόνο) και τους συγχωριανούς μας κι έπρεπε να μας το στείλετε για δημοσίευση,για να το μάθουν όσον το δυνατό περισσότεροι υποψήφιοι αιμοδότες.

Τώρα αν δεν επιθυμείτε να έχετε κανενός είδους επικοινωνία μαζί μας,είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τη μεριά μας...

Καλή συνέχεια στο έργο σας....

ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ

Ένιωσαν τους ρυθμούς με Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς χορούς

'Ηταν μια μαγευτική βραδιά σον Αστέρα Παλλάς Θεσσαλονίκης, γεμάτη ελληνικούς, ευρωπαικούς και οριεντάλ χορούς...









...Το χασάπικο το συρτάκι το ζεϊμπέκικο και το χασαποσέρβικο ξεσήκωσαν τον κόσμο φέρνοντας στο μυαλό τους εποχές Ζορπά.Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί χορευτές και οι κοπέλες με το οριεντάλ. Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Ψωμιάδης Διονύσης.Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην δασκάλα χορού κ Παπαδοπούλου Πηνελόπη για την υπέροχη τεχνική που διδάσκει στα παιδιά.Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν ο Κεραηλίδης Δημήτρης και ο Λάγιος Απόστολος

Η Βεργίνα βγάζει ακόµη χρυσό!!!

Η Αγορά της αρχαίας πρωτεύουσας των Μακεδόνων πρόσφερε στους αρχαιολόγους πολύχρυσους τάφους. ∆ύο νέα πρόσωπα, ένας ενήλικος κι ένα κοριτσάκι ηλικίας 3-7 ετών, προστίθενται στο «αδιευκρίνιστο» µέχρι σήµερα ταφικό σύνολο της Βεργίνας που αποκάλυψε απρόσµενα θησαυρούς τα δύο περασµένα καλοκαίρια: το 2008 ένα χρυσό στεφάνι και το 2009 δύο ταφές σε ασηµένιους αµφορείς.
Οι ταυτότητες των δύο νεκρών παραµένουν άγνωστες.
Απλώς διευκρινίστηκαν, ενάµιση χρόνο µετά την αποκάλυψή τους, το φύλο και η ηλικία ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και τις οστεοαρχαιολογικές µελέτες.

Πηγή: Τα Νέα

Αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της Β' ΕΠΣ Πιερίας

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της Β' ΕΠΣ Πιερίας έχουν ως εξής:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν. ΕΦΕΣΣΟΥ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑ 2-4
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ 1-2
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ 0-1
ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ 1-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ 1-1
25η ΜΑΡΤΙΟΥ-Α.Ο. ΠΑΡΑΛΙΑΣ 4-1
ΕΛΠΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 1-1 Γ.Α.Μ.Σ. ΜΕΘΩΝΗ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ 0-3 α.α.

Α΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΗΣΤΕΙΩΝ - ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λέγεται Κυριακή της Ορθοδοξίας, γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των αγίων Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της φοβερής αιρέσεως των Εικονομάχων, των αιρετικών δηλαδή εκείνων που δεν εδέχοντο να τιμούν τις άγιες Εικόνες.
Το <<Ωρολόγιο>> της Εκκλησίας γράφει: Για εκατό και πλέον χρόνια διαταράχθηκε η Εκκλησία με διωγμούς από κακοδόξους εικονομάχους. Πρώτος υπήρξε ο αυτοκράτορας Λέων ο Ίσαυρος και τελευταίος ο Θεόφιλος, ανδρας της αγίας Θεοδώρας, η οποία μετά το θάνατο του συζύγου της ανέλαβε την εξουσία και στερέωσε πάλι την Ορθοδοξία μαζί με τον Πατριάρχη Μεθόδιο. Η Βασίλισσα Θεοδώρα διακήρυξε δημόσια ότι ασπαζόμεθα τις Εικόνες, όχι λατρευτικά, ούτε ως Θεούς, αλλά ως εικόνες των αρχετύπων. Την πρώτη Κυριακή των νηστειών το έτος 843, η Θεοδώρα μαζί με το γιό της αυτοκράτωρα Μιχαήλ, λιτάνευσαν και ανεστήλωσαν τις άγιες εικόνες μαζί με τον κλήρο και το λαό. Από τότε εορτάζουμε κάθε χρόνο την ανάμνηση αυτού του γεγονότος γιατί καθωρίσθηκε οριστικά ότι δεν λατρεύουμε τις Εικόνες, αλλά τιμούμε και δοξάζουμε όλους τους Αγίους που εικονίζουν και λατρεύουμε μόνο τον εν Τριάδι Θεό. Τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα και κανένα άλλο είτε Άγιο είτε Άγγελο.
____________________
Υπάρχουν, είναι δυνατόν να υπάρχουν θαυματουργές Εικόνες;
Πολλοί Όρθόδοξοι Θεολόγοι αποδίδουν τα θαύματα μερικών Εικόνων όχι στις ίδιες Εικόνες, αλλά στη πίστη των ανθρώπων που προσεύχονται ενώπιόν των. Ότι η πίστη θαυματουργεί και η θερμή προσευχή, είτε μπροστά στις Εικόνες είτε όχι, αυτό είναι έξω από κάθε αμφιβολία. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να αρνηθούμε ότι μερικές Εικόνες μπορούν να έχουν και οι ίδιες, θαυματουργική χάρη. Δεν είναι παράδοξο, αλλά πολύ φυσικό. Το Ευαγγέλιο αναφέρει ότι οι Απόστολοι θαυματουργούσαν όχι μόνο με τα χέρια τους, αλλά στο πέρασμά τους ακόμη και η σκιά τους! (Πραξ.ε΄,12-14). Ακόμα τα μανδήλια του Αποστόλου Παύλου, ριπτόμενα πάνω στους ασθενείς ή δαιμονισμένους, τους θεράπευαν! (Πραξ. ιθ΄, 12).
Ώστε όχι μόνο οι ίδιοι Απόστολοι είχαν θαυματουργικό χάρισμα, αλλά και αυτά τα αντικείμενα της προσωπικής τους χρήσεως. Η χάρις από το Θεό έφθανε μέχρι τα μανδήλια τους. Τι το παράδοξο λοιπόν να ευλογήσει ο Θεός ανθρώπους βαθειάς ταπεινώσεως, νηστείας, προσευχής τους ίδιους να θαυματουργούν ή και τα έργα αυτών, τις Εικόνες;

(Περίοδος Τριωδίου, Αρχ/της Επιφάνιος Ι. Θεοδωρόπουλος)

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 70 - 61

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Πρωτάθλημα μπάσκετ Α2 – Β΄ γύρος - 3η αγωνιστική
Ίκαροι Σερρών - Πιερικός Αρχέλαος 70-61

Μετά από μια πολύ ικανοποιητική εμφάνισή του ο Πιερικός Αρχέλαος «λύγισε» στην πίεση των συμπρωταγωνιστών του πρωταθλήματος, των Ικάρων Σερρών, χάνοντας με 70-61. Η ομάδα της Κατερίνης αγωνίσθηκε με σθένος και σε κάποια διαστήματα ήταν μπροστά στο σκορ.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Γκούμας, Πουρσανίδης Γ. και Τάτσικας.Τα δεκάλεπτα: 15-10, 27-31, 48-47, 70-61Οι συνθέσεις:
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 10 (2), Τότσιος 19 (1), Κουκάς 2, Καμπερίδης 2, Συμεωνίδης 9, Κακαρούδης 12 (1), Ιωσηφίδης, Παβλίσεβιτς 4, Τεβετζίδης 4, Τοπούζης 8.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Μπεχλιβάνης 10 (2), Γκογκίδης 3 (1), Δαμαλής, Τζερομάνοβς 5 (1), Νάνης 10 (2), Ιγκμπάβμποα 4, Μαλτέσιος, Ροδοστόγλου 14, Σιβορότκα 15 (2), Τσουκ.


● Τα αποτελέσματα: Κόροιβος - Απόλλωνας Πατρών 57-58, Παγκράτι - Αμύντας Δάφνης 75-67, Λαύριο - Ρέθυμνο 93-91 (85-85 κ.α.), Πανελευσινιακός - Πανερυθραϊκός 87-62, Νήαρ Ηστ - ΚΑΟΔ 68-76, Ολυμπιάδα - Αρκαδικός 80-76,
ΑΕΚ Άργους - Ερμής Λαγκαδά 69-63 (61-61 κ.α.).

● Η βαθμολογία: 1. ΚΑΟΔ 35, 2. Ικαροι Σερρών 31, 3. Ρέθυμνο 30, 4. Λαύριο 30, 5. Αρκαδικός 28, 6. Πανελευσινιακός 28, 7. Απόλλων Π. 27, 8. Πιερικός Αρχέλαος 26, 9. Αμύντας Δάφνης 26, 10. Ερμής Λαγκαδά 26, 11. ΑΕΚ Άργους 26, 12. Ολυμπιάδα Π. 25, 13. Παγκράτι 25, 14. Πανερυθραϊκός 24, 15. Κόροιβος Αμ. 23, 16 Νήαρ Ηστ 22.

● Η επόμενη αγωνιστική (19η, 19/3): Πανερυθραϊκός – Ολυμπιάδα Π., Αρκαδικός – Λαύριο, Ρέθυμνο – Νήαρ Ηστ, ΚΑΟΔ – Κόροιβος Αμ., Απόλλων Π. – Ικαροι Σερρών, Πιερικός Αρχέλαος – Παγκράτι, Ερμής Λαγκαδά – Αμύντας Δάφνης, ΑΕΚ Αργους – Πανελευσινιακός.