Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση από το μπλογκ

Αύριο και αρκετή ώρα πριν την έναρξή τους, θα σας ανακοινώσουμε τα link των ποδοσφαιρικών αγώνων κυπέλλου Ελλάδος:

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
2/2/2011 18:00

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
2/2/2011 21:00

Μείνετε συντονισμένοι στα
ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία κατά τη διάρκεια δημοπρασίας οχημάτων του ΟΔΔΥ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα σε Κέντρο Νεότητας της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη δημοπρασία οχημάτων του ΟΔΔΥ.

Όπως ανακοινώθηκε, δύο άνδρες με την απειλή όπλων άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργότερα όμως και μετά από αναζητήσεις της Αστυνομίας συνελήφθη ο ένας εκ των δύο δραστών.
Όπως έγινε γνωστό, στην κατοχή του βρέθηκε χρηματικό ποσό που εξετάζεται αν προέρχεται από τη ληστεία που διέπραξε νωρίτερα με τον συνεργό του.
Από τη Αστυνομία διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη.


Πηγή: ΑΠΕ

Μουμπάρακ: «Δεν θα πάρω μέρος στις εκλογές»


Για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις δεσμεύτηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, αντιμέτωπος σήμερα με ένα ποτάμι οργής ενός εκατομμυρίου πολιτών, που ζητούν την παραίτησή του άμεσα, σε διάγγελμά του προς τον αιγυπτιακό λαό δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι διαδηλώσεις καθοδηγήθηκαν από πολιτικές δυνάμεις ενώ δεσμεύτηκε για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηρίζοντας «δύσκολες» τις στιγμές που περνάει η χώρα του, επισήμανε πως στόχος του είναι να αφιερώσει τους επόμενους μήνες της θητείας του στην ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος πρόσθεσε πως προτεραιότητά του είναι η σταθερότητα της χώρας στην οποία και... θα ήθελε να πεθάνει.

Παρέμβαση Ομπάμα

Όπως επισημαίνουν οι New York Times, ο αμερικανός πρόεδρος, μέσω απεσταλμένου, είπε στον Μουμπάρακ ότι δεν πρέπει να πάρει μέρος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αποσύροντας ουσιαστικά την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών από τον -μέχρι χτες- πιο στενό σύμμαχό τους στον αραβικό κόσμο.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη αμερικανούς διπλωμάτες στο Κάιρο και στην Ουάσιγκτον, προσθέτει ακόμη ότι το αμερικανικό μήνυμα προς τον Μουμπάρακ μεταφέρθηκε μέσω του Φρανκ Γουίσνερ, πρώην διπλωμάτη με στενούς δεσμούς με την Αίγυπτο και φίλο του Χόσνι Μουμπάρακ.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται, η αμερικανική κυβέρνηση δεν ζήτησε απόλυτα την άμεση παραίτηση του Μουμπάρακ αλλά να συμβάλει ο ίδιος σε μια διαδικασία μεταρρύθμισης που θα οδηγήσει σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές τον Σεπτέμβριο, για να επιλεγεί νέος ηγέτης.

Πάντως, το βασικό μήνυμα προς τον Μουμπάρακ από την αμερικανική πλευρά πρέπει να ήταν πως η Ουάσιγκτον «βλέπει την προεδρία του να φτάνει στο τέλος».

Συγγνώμη ζήτησε ο πρωθυπουργός

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Αχμεντ Σαφίκ, ζήτησε «συγγνώμη από τη νεολαία της Αιγύπτου», επειδή τα αιτήματά της δεν εισακούστηκαν από την εξουσία νωρίτερα.

«Λυπούμαστε και ζητάμε συγγνώμη για το ότι υπήρξαμε βραδείς, όμως τώρα θα ξεκινήσουμε», δήλωσε ο αιγύπτιος πρωθυπουργός, ο οποίος διορίστηκε τις τελευταίες μέρες.

«Οποτεδήποτε, είμαι έτοιμος να συζητήσω με τους εκπρόσωπους της νεολαίας», τόνισε ο Σαφίκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαγιάτ.

Αναζητούν ανώτατο στέλεχος της Google

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Google, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αγνοείται στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τη No 1 μηχανή αναζήτησης του Ίντερνετ, τα ίχνη του Γ. Γκόνιμ χάθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο Κάιρο.


http://www.tanea.gr

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Mercedes GP


Σήμερα έγιναν στη Βαλένθια τα «αποκαλυπτήρια» του νέου μονοθεσίου της Mercedes GP.

Η ομάδα, η οποία το 2009 κατέκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές ως Brawn GP, αλλά το 2010 περιορίστηκε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες με τη νέα MGP W02, την οποία θα οδηγήσουν και φέτος ο Νίκο Ρόσμπεργκ και ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, Μίκαελ Σουμάχερ.

Παρά το καλό δίδυμο οδηγών της, η Mercedes GP συγκέντρωσε πέρυσι λιγότερους από τους μισούς βαθμούς σε σύγκριση με τη Red Bull, η οποία κατέκτησε και τους δύο τίτλους. Όμως, ύστερα από 12 μήνες εντατικής δουλειάς για την εξέλιξη του μονοθεσίου της, η γερμανική ομάδα ελπίζει ότι το νέο αυτοκίνητό της θα την επαναφέρει στις πρώτες θέσεις.

«Είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπεις ένα νέο μονοθέσιο έτοιμο να βγει στην πίστα για πρώτη φορά και αυτή η χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Mercedes GP, Ρος Μπρον, και συνέχισε: «Ύστερα από την πρώτη χρονιά μας ως η εργοστασιακή ομάδα της Mercedes-Benz, τώρα βλέπουμε τα οφέλη της καλής συνεργασίας των ανθρώπων μας που ασχολούνται με το σασί και αυτών που ασχολούνται με τον κινητήρα. Με μια καλή τεχνική δομή και μια ενισχυμένη οργάνωση όσον αφορά στη μηχανική στους αγώνες, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην πίστα, είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά αυτή τη χρονιά σε όλους τους τομείς-"κλειδιά". Το σχέδιο εξέλιξης για την MGP W02 άρχισε νωρίς και θέσαμε στόχους-πρόκληση για τον σχεδιασμό, οι οποίοι συνδυάζονται με ένα εύρωστο σχέδιο, για να διασφαλιστεί ότι ο ρυθμός της εξέλιξης μπορεί να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της μακράς σεζόν του 2011. Θέλουμε να θέσουμε τα πρότυπα από την αρχή σωστά, αλλά, αν δεν είμαστε, θα ανταποκριθούμε πολύ δυνατά για να μπούμε στο παιχνίδι. Όλοι ανυπομονούν να δουν τι θα αποκαλύψει η νέα σεζόν».

http://www.zougla.gr

Shakira-"LOKA"



ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...



Χαμός με Χαριστέα!


Οργή λαού έχει προκαλέσει η επιλογή του Φέλιξ Μάγκατ να πάρει στην Σάλκε τον Έλληνα επιθετικό από τους οπαδούς των «μπλε».

Έκπληξη προκάλεσε η μεταγραφή του Άγγελου Χαριστέα στην Σάλκε στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των οπαδών της Σάλκε. Κάνοντας μία βόλτα στα φόρουμ των οπαδών της υπάρχουν σχόλια που δεν… κολακεύουν τον Έλληνα επιθετικό…«Δεν έχουμε και πολλούς καλύτερους ποδοσφαιριστές από τον Χαριστέα», αναφέρει ένας αισιόδοξος φίλος της ομάδας για να λάβει την απάντησή του από έναν ομοϊδεάτη του.
«Οι περισσότεροι από τους χρήστες του φόρουμ, μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα».
«Δώστε το νούμερο δέκα στον Χαριστέα. Για να φανεί ακριβώς τι ομάδα έχει φτιάξει ο Μάγκατ», αναφέρει ακόμα ένας αγανακτισμένος οπαδός της ομάδας.
«Μα γιατί να μην δοκιμάσει έναν νεαρό επιθετικό αντί του Χαριστέα. Θα είχε πολλά περισσότερα οφέλη ο Μάγκατ».
Όποιος φίλος της Σάλκε προσπαθούσε να φανεί αισιόδοξος έπαιρνε την… αρνητική του απάντηση.
«Όταν θα μας χαρίσει την νίκη σε κάποιο ματς θα θεοποιήσουμε τον Μάγκατ».
Η απάντηση ήταν άκρως απαισιόδοξη. «Δεν ανησυχούμε για αυτό, γιατί δεν θα γίνει ποτέ».


newsbomb.gr










Αψιμαχίες οπαδών ομάδων στη Λ. Αλεξάνδρας

Ένταση μεταξύ οπαδών ομάδων σημειώνεται αυτή την ώρα στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Χαριλάου Τρικούπη ενώ πριν από λίγη ώρα έγινε έκρηξη στο σημείο. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο έχει διακοπεί.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται σύνδεσμοι του ΠΑΟ και της ΑΕΚ.


http://www.zougla.gr

Προσφέρουν ταξίδια… στη φλεγόμενη Αίγυπτο!



Δύο από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της Βρετανίας πολλαπλασίασαν τα πακέτα προσφορών για διακοπές στη «φλεγόμενη» Αίγυπτο, παρά τα εκτεταμένα επεισόδια και τους εκατοντάδες νεκρούς.

Ωστόσο, οι εταιρείες Tui Travel και Thomas Cook, περιόρισαν τις προσφορές τους στα δημοφιλή θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία φαίνεται πως βρίσκονται στο απυρόβλητο της κρίσης που κλυδωνίζει την υπόλοιπη χώρα.
«Η Αίγυπτος διαθέτει όλα τα στοιχεία για υπέροχες διακοπές της τελευταίας στιγμής», τονίζεται στην ιστοσελίδα του Τhomas Cook, δίπλα στις άλλες προσφορές για διακοπές στις Βαλεαρίδες και την Τουρκία.

Το πρακτορείο αυτό προτείνει έναντι 295 λιρών (340 ευρώ) το άτομο ένα πακέτο που περιλαμβάνει επταήμερη διαμονή σε κατάλυμα τεσσάρων αστέρων στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας. Η αναχώρηση προβλέπεται για την Παρασκευή από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Για 89 λίρες (104 ευρώ), ο ανταγωνιστής του Tui Travel προτείνει πολλές πτήσεις με προορισμό το Σαρμ ελ Σέιχ, με αναχώρηση από τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ, του Νόργουϊτς και του Γκάτγουϊκ στο Λονδίνο.

Περίπου 15 πτήσεις έχουν προγραμματισθεί έως τα τέλη της εβδομάδος. Τα πακέτα κατά τα φαινόμενα έχουν γίνει ανάρπαστα, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, σήμερα δεν απομένουν παρά μόνον επτά θέσεις στο αεροσκάφος που αναχωρεί αύριο από το Κάιρο και μόνον τρεις για την πτήση της Πέμπτης από το Λίντς για το Σαρμ ελ Σέιχ.

Απαντώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Tui υπογραμμίζει πως το γραφείο έχει συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του Φόρεϊν Όφις, που συμβουλεύει να αποφεύγονται προορισμοί όπως το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια, ή το Σουέζ, αλλά δεν ζητεί από τους Βρετανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Έτσι, οι πτήσεις του Thomas Cook για το Κάιρο και το Λούξορ ναι μεν έχουν ανασταλεί, αλλά «το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά» για ό,τι αφορά τα παραθεριστικά θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία φαίνεται να «λειτουργούν αυτόνομα, ξεχωριστά από την υπόλοιπη Αίγυπτο», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.


newsbeast

“Βόμβα” ΣτΕ – Στον “αέρα” εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες

Στον .. «αέρα» τινάζει τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, καθώς με απόφασή του έκρινε αντισυνταγματικό το νομό Ραγκούση που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα μας…Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το ζήτημα θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης « επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δε μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος»

Σύμφωνα με το ΣτΕ «η άσκηση του εκλογικό δικαιώματος στις εκλογές της Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας ως τοιαύτης νοούμενης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».

Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά σε άλλο σημείο της απόφασης των δικαστών κατά την οποία ο Έλληνας νομοθέτης « εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους μεταξύ των άλλων και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο κατ’ αρχής στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος», δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».

http://www.newsbomb.gr/

Manchester United vs Aston Villa live tv

English Premier League
Manchester United vs Aston Villa 22:00 GMT(+2)

Live tv links:

http://atdhe.net/33550/watch-manchester-united-vs-aston-villa

http://www.firstrow.net/watch/48221/1/watch-manchester-united-vs-aston-villa.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/168/v-176994.html

http://www.vipstand.net/watch/19085/1/manchester-united-vs-aston-villa.html

sop://broker.sopcast.com:3912/73169

http://www.veetle.com/index.php/channel/view#4d45498abd420

http://www.vipcanals.net/ch4.html

http://saidfoot.yolasite.com/

http://www.chabka.es/

http://1footbal.info/ch2.html

AC Milan vs Lazio live tv

Italian Serie A
AC Milan vs Lazio 21:45 GMT(+2)

Live tv links:

http://atdhe.net/33532/watch-ac-milan-vs-lazio

http://www.firstrow.net/watch/48213/1/watch-ac-milan-vs-lazio.html

http://www.firstrow.net/watch/48213/2/watch-ac-milan-vs-lazio.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/168/v-176992.html

http://www.vipstand.net/watch/19088/1/ac-milan-vs-lazio.html

http://www.vipstand.net/watch/19088/2/ac-milan-vs-lazio.html

tvu://10007/

http://veetle.com/index.php/channel/view#4d32d65457650

http://mysportschannelhd.blogspot.com/p/channel-1.html

http://www.alt8.in/

http://tequierocali.net/canal1.html

http://veetle.com/index.php/channel/view#4d41c2837786c

Sunderland vs Chelsea live tv

English Premier League
Sunderland vs Chelsea 21:45 GMT(+2)

Live tv links:

http://atdhe.net/33549/watch-sunderland-vs-chelsea

http://www.firstrow.net/watch/48212/1/watch-sunderland-vs-chelsea.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/168/v-176991.html

http://www.vipstand.net/watch/19086/1/sunderland-vs-chelsea.html

http://www.espa.tv/embed.php?channel=rus19&width=780&height=560

http://lethalstreams.net/channel1.html

http://www.i2stream.com/channel2.html

http://www.stopstream.com/ch4.html

Arsenal vs Everton live tv

English Premier League
Arsenal vs Everton 21:45 GMT(+2)

Live tv links:

http://atdhe.net/33531/watch-arsenal-vs-everton

http://www.firstrow.net/watch/48211/1/watch-arsenal-vs-everton-fc.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/168/v-176990.html

http://www.vipstand.net/watch/19084/1/arsenal-vs-everton-fc.html

http://www.veetle.com/index.php/channel/view#4d413973a25fc

tvu://59687/

http://tequierocali.net/canal2.html

http://stadium-live.com/Channel1.html

BASKET: Aris TT Bank vs BG Goettingen 82-84 FT/off line(ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)

Eurocup 21:00 (GMT +2)
Aris TT Bank vs BG Goettingen

Live tv links:

http://www.fromsport.com/v-0/16/168/v-176987.html

http://www.firstrow.net/watch/48190/1/watch-aris-tt-bank-vs-bg-goettingen.html

http://www.vipstand.net/watch/19251/1/eurocup---aris-tt-bank-vs-bg-goettingen.html

http://arisfm.gr/onair.php

Από ότι φαίνεται τα σημερινά links δε λειτουργούν.
Προσπαθούμε να βρούμε άλλα...

Δυστυχώς δε το βρήκαμε πουθενά.
Το τελευταίο link είναι ραδιοφωνικό.

Ζητάμε συγγνώμη για τη ταλαιπωρία
:)))

ΝΟΗΣΙΣ- TheWorldOffroad

Από την 1η Φεβρουαρίου επισκεφτείτε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και κάντε νοερά το γύρο του κόσμου, μέσα από την ελληνική αποστολή TheWorldOffroad.
Μέχρι τα τέλη Απριλίου, το αυτοκίνητο της αποστολής, ένα ειδικά εξοπλισμένο Land Rover Discovery3, θα βρίσκεται στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων και γύρω του έχει στηθεί μία έκθεση από την οποία μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την ελληνική αποστολή, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από 1.177 ημέρες.


Στην έκθεση, που στήθηκε με την υποστήριξη της Sony Hellas, θα γνωρίσετε τη διαδρομή που ακολούθησε το ζευγάρι των Ελλήνων ταξιδιωτών και θα πάρετε μία γεύση από τις περιπέτειες που βίωσαν. Στο video wall που έχει στηθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τα βίντεο ημερολόγια που κινηματογραφούσαν κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους για το internet, αλλά και από παρουσιάσεις τους σε εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

Η αποστολή TheWorldOffroad στηρίχθηκε από το περιοδικό 4Τροχοί, το Ράδιο Θεσσαλονίκη και άλλους χορηγούς από την Ελλάδα. Τα μέλη της, ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, ο Άκης Τεμπερίδης και η Βούλα Νέτου, κάλυψαν συνολικά 167.500 χιλιόμετρα σε 67 χώρες και των πέντε ηπείρων και επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από τρεισήμισι χρόνια γεμάτοι εμπειρίες. Η περιπέτειά τους ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και μας μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα, ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους ανθρώπους: ότι αξίζει να κυνηγήσει κάποιος ακόμη και τα πιο τρελά του όνειρα...

Info:

Έκθεση TheWorldOffroad

Παραγωγή: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

Υποστηρικτής: Sony Hellas

Διάρκεια: 1 Φεβρουαρίου – 17 Απριλίου 2011

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά, εκτός Δευτέρας, σύμφωνα με το νέο ωράριο λειτουργίας του Κέντρου:

Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 14.30

Σάββατο – Κυριακή: 11.30 – 18.30

Είσοδος ελεύθερη.

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Χρήστος Κ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011, με αφορμή την παρουσία του στην Ετήσια Δεξίωση του ΕΒΕ Πιερίας, θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ, στις 12:30μ.μ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των επαφών του κ. Σταϊκούρα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ




ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(3)

ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ»
ΠΙΝΕΙ Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ


Αποκλειστικός προμηθευτής φυσικού μεταλλικού νερού
και για την περίοδο 2010-2011


Η εταιρεία «Πηγή Ολύμπου ΑΕ» του «Ομίλου επιχειρήσεων Γαντζούλα», είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής φυσικού μεταλλικού νερού του ΣΦΚ Πιερικού Αρχελάου για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.
Η εταιρεία «Πηγή Ολύμπου ΑΕ»
Το 1992 ιδρύθηκε η εταιρεία «ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΕ» και κτίστηκε το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στους πρόποδες του ΟΛΥΜΠΟΥ, στην περιοχή Βουλίκι.
Το νερό εμφιάλωσης προέρχεται από γεώτρηση βάθους 250 μέτρων και είναι αναγνωρισμένο ως ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ με την απόφαση Υ2/6595/93 του Υπουργείου Υγείας. Έτσι, από το 1993 που εκδόθηκε η άδεια εμφιάλωσης (αρ. άδειας 1020/2153/1γ/93) έως και σήμερα, στο εν λόγω εργοστάσιο, εμφιαλώνεται το νερό με την ονομασία προέλευσης «ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ».
Από το 2004 το εργοστάσιο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο όπου ελέγχεται καθημερινά το νερό που εμφιαλώνεται.

Το έτος 2005 το εργοστάσιο πέρασε στην ιδιοκτησία του ομίλου επιχειρήσεων ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ και το 2007 ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό του με καινούρια μηχανήματα, πλήρη αυτοματοποίηση της γραμμής παραγωγής καθώς και ανακαίνιση του χώρου εμφιάλωσης.
Επίσης, από το 2008 η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000:2005 για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Λόγω της υπόγειας προέλευσής του, το νερό προστατεύεται με φυσικό τρόπο με αποτέλεσμα να εμφιαλώνεται χωρίς καμία χημική επεξεργασία και τα άριστα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του να παραμένουν σταθερά με την πάροδο του χρόνου.
Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων που παραδίδονται στους πελάτες καθώς και η διαρκής έρευνα αγοράς, αποτελούν βασικό μέλημα των μελών της διοίκησης και των εργαζομένων της εταιρείας.


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(2)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΚΑΣΚΕΜ

Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ – Ζαφειράκης Ναούσης 68 - 65
Για το ανδρικό πρωτάθλημα

● Πολύτιμη ήταν η νίκη της ανδρικής ομάδας Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ επί του φιλοξενούμενου Ζαφειράκη Ναούσης. Το σκορ 68-65 απεικονίζει και το άγχος των αθλητών από τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού.
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 35-30, 53-46, 68-65.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ Γιαμούζης Αρ.,και Χρυσάφης Στ.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Αναγνώστου 10, Καραγιάννης, Μωυσίδης 3, Μπούσιος, Ταμουρίδης 25, Αθανασιάδης, Ζήσκας 8, Μπίλας, Χερβαντίδης 5, Κολαξίδης 2,Μπαλαρμάς 11,Παπαβραμίδης 4.

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ (Πουρλίδας): Βάιγκαντ 4, Βασιλειάδης 4, Μουρατίδης 10, Ζιάνης 6, Σκουλαριώτης 12, Ουγγρίνης 16, Σπορέλας 13, Μυλωνάς.


*

Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ - Βατανιακός Σάρισα 102 - 34

Για το εφηβικό πρωτάθλημα

● Νίκη της Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ και στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ. Κέρδισαν το Βατανιακό Σάρισα με 102-34 και έτσι η ομάδα προκρίνεται για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 31-5, 55-15, 76-29, 102-34.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ Τσολογιάννης και Παρθενίδης.



Οι συνθέσεις

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Αναγνώστου 10, Καραγιάννης 14, Μωυσίδης 13, Μπούσιος 8, Ταμουρίδης 14, Αθανασιάδης 7, Χερβαντίδης 6, Γαζέτης 9, Στάμος 11, Παπαβραμίδης 10.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ – ΣΑΡΙΣΑ (Χοτοκουρ;iδης): Μακρίδης, Σεραφείμ 7, Ασλανίδης, Μπούσιος 6, Καραφουλίδης 5, Αλεξιάδης 5, Ζέρβας 2, Κάλφας 7, Μαυροδής, Δούκας 2.






ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήριο του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

Οι καλαθοσφαιριστές, οι προπονητές και το δ.σ. του Σ.Φ.Κ. Πιερικός Αρχέλαος αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν για μια ακόμη φορά, τον υπέροχο φίλαθλο κόσμο της Πιερίας, ο οποίος με τη μαχητική και δυναμική του παρουσία, τόσο στον πρόσφατο νικηφόρο αγώνα της ομάδας μας με το Άργος, όσο και στους προηγούμενους, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στη μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου μας στην Α2 εθνική κατηγορία.
Η ομάδα μας δίνει τη δική της μάχη για να φανεί αντάξια στις απαιτήσεις, την εμπιστοσύνη και την αγάπη των φίλων του μπάσκετ.

Ανακοίνωση για Συνάντηση Νέων Charter στο Troisvierges Λουξεμβούργου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια του Δικτόυ Charter, του οποίου μέλος είναι ο Κολινδρός, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση νέων στο Troisvierges του Λουξεμβούργου από την 24 Μαρτίου-27 Μαρτίου 2011. Στην συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν δύο νέοι από κάθε Δήμο μέλος του Δικτύου.

Ο Κολινδρός ως μέλος του Δικτύου Charter καλείται να αποστείλει δύο νέους από τον Κολινδρό με ηλικία από 18-26 ετών. Προκειμένου να επιλεγούν νέοι που έχουν την ικανότητα και επάρκεια για να εκπροσωπήσουν τον Κολινδρό αλλά και έχουν καιρό να συμμετέχουν σε κάποια συνάντηση Charter θα προτιμηθούν νέοι με τα παρακάτω κριτήρια :

-Γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας ( Πιστοποιητικό που να φανερώνει την γνώση της γλώσσας ή και των δύο γλωσσών)
-Κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή φοιτητές σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ .

Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν από μόνοι τους τα έξοδα μετακίνησης και θα φιλοξενηθούν σε σπίτια κατοίκων της κοινότητας του Troivierges.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω συνάντηση μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 στον Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου Λασκαρίδη Κων/νο και να επικοινωνούν μαζί του στο τηλέφωνο 2353350130.

Εκ του Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης.


Με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο, καθώς και με την Διευθύντρια κα Μπέτυ Παρτσαλίδου και στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής, συναντήθηκε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου. Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο των επαφών της Βουλευτού με φορείς που έχουν σχέση με την ανάπτυξη, με στόχο την ενημέρωση και παράλληλα την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην ανάπτυξη της περιοχής σε διάφορους τομείς και δράσεις.


Στη συνάντηση η κα Μίχου με τον Γενικό Γραμματέα κ. Σώκο στην Περιφέρεια, συζήτησε τις χρηματοδοτήσεις που υπάρχουν και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν από την Πιερία για έργα που είναι ώριμα από πλευράς μελετών, αλλά και για έργα αναγκαία για το νομό για τα οποία πρέπει να εκπονηθούν οι αντίστοιχες μελέτες.
Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια και οι Γενικοί Γραμματείς θα διαχειρίζονται το ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα μέχρι 30 Ιουνίου 2011 και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις αρμοδιότητες του αιρετού Περιφερειάρχη.
Τέθηκαν επίσης στη συζήτηση και τα αναγκαία έργα του νομού η 13η Εθνική Οδός η περιφερειακή οδός καθώς και η κατασκευή της οδού Κατερίνης – Ελατοχωρίου.
Όπως επεσήμανε ο κ.Σώκος υπάρχει ανοιχτό πρόγραμμα για χρηματοδοτήσεις σχολείων στην περιφέρεια και αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση για χρηματοδότηση του ποσού των 105 χιλιάδων ευρώ στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου . Ακόμη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Jessica» το οποίο είναι σε εξέλιξη και αφορά δράσεις για ανάπλαση σε αστικές περιοχές.
Από την πλευρά της η Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του νομού Πιερίας και στις δυνατότητες που έχει για ανάπτυξη και πρόοδο, και πρόσθεσε πως το ΕΣΠΑ μαζί με τον Αναπτυξιακό Νόμο και το ΕΤΕΑΜ μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν να αναπτυξιακά εργαλεία των φορέων του νομού.
Το πρόγραμμα LEADER που έχει εγκριθεί για την Πιερία στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, συζήτησε μεταξύ άλλων η βουλευτής Πιερίας κα Μίχου με την Διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και στελέχη της Αναπτυξιακής. Όπως επισημάνθηκε το ποσό του προγράμματος LEADER ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ , με Δημόσια Δαπάνη 6.500.000,00 ευρώ. Για την υλοποίηση του προγράμματος υπογράφτηκε στις 12-10-2010 η σύμβαση μεταξύ της Πιερικής Αναπτυξιακής και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όπως επεσήμανε η κα Παρτσαλίδου τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της Αναπτυξιακής όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την υλοποίηση των προηγούμενων προγραμμάτων LEADER, που κατατάσσουν την Πιερική Αναπτυξιακή στις πρώτες πανελλαδικά. Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα για τις ορεινές περιοχές ΟΠΑΑΧ , και η εφαρμογή για πρώτη φορά του προγράμματος LEADER για την Αλιεία. Ένα πρόγραμμα όπως υπογράμμισε η κα Παρτσαλίδου για την ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών της ακτής του Θερμαϊκού Κόλπου, η οποία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων για την ανάπτυξη της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών, του οικοτουρισμού και του αλιευτικού τουρισμού.
Η κα Μίχου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των προγραμμάτων αυτών τα οποία υποστηρίζονται ουσιαστικά από το ανθρώπινο δυναμικό της Πιερικής Αναπτυξιακής, και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις του νομού Πιερίας όχι μόνο να παρακολουθούν τις εξελίξεις αλλά να συμμετέχουν σε αυτές. Όπως υπογράμμισε η συστηματική ενημέρωση που γίνεται για τις ευκαιρίες των προγραμμάτων είναι το σημαντικότερο βήμα στον τομέα της ανάπτυξης καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης και να τυγχάνουν των χρηματοδοτήσεων.

ΠΗΓΗ.ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Γενικές Απογραφές Κτιρίων & Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

Σκοπός των ανωτέρω Γενικών Απογραφών είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυ-ριών και τις συνθήκες στέγασής τους καθώς και για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Η Απογραφή Κτιρίων θα διεξαχθεί από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2011, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 15η Ιανουαρίου 2011. Αντικείμενό της θα είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της Χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με το εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον Τομεάρχη, για τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης.

Η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών θα διεξαχθεί για διάστημα 15 ημερών, από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2011, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 29η Μαρτίου 2011. Στόχος της θα είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους.
Με την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της Χώρας. Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον Απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛ.ΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης

Των παραπάνω Γενικών Απογραφών προηγείται η εργασία της προμέτρησης των κατοικιών όλης της Χώρας από εκπαιδευμένους Τομεάρχες / Προμετρητές, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε όλη την Επικράτεια.
Το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων, όπως συμβαίνει με όλες τις στατιστικές έρευνες, θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς όπως αυτό απορρέει τόσο από την Εθνική Νομοθεσία (Ν.3832/2010) όσο και από την Κοινοτική Νομοθεσία.
Αναμένοντας την συνεργασία κάθε κατοίκου αυτής της χώρας στο μεγάλο και εθνικά σημαντικό αυτό έργο,το προσωπικό της ΕΛ.ΣΤΑΤ θα είναι πάντα διαθέσιμο για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρι-νήσεις.

Νέα εποχή ανατέλλει.


Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε τον Πρέσβη της φίλης-χώρας του Ισραήλ. Στη συνάντησή μας ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τις σχέσεις των δύο χωρών, ειδικότερα σε ό,τι αφορά σε θέματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού. Είναι προφανές, πως μία νέα εποχή έχει ανατείλει. Ήμασταν πάντα φίλοι, αλλά εξαιτίας ενός τραγικού γεγονότος, των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στη Χάιφα και της καταλυτικής συμβολής των ελληνικών εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, βρεθήκαμε πιο κοντά», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
«Εύχομαι στο άμεσο μέλλον να χαράξουμε νέους δρόμους αλληλεγγύης, συνεργασίας και ειρήνης, με γέφυρα επικοινωνίας την ισχυρή Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ δήλωσε:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που είμαι ο πρώτος Πρέσβης που επισκέπτεται τον νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Θέλω να τονίσω πως βιώνουμε μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ. Το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, αποτελεί για μας σημείο αναφοράς στην καλλιέργεια νέων συνεργασιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η οικονομία», τόνισε ο κ. Μέκελ, ο οποίος προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη να επισκεφθεί το Ισραήλ.

Με συνεργασία, ο νομός γυρίζει σελίδα.


Το προεδρείο της Ένωσης αποτελούμενο από τον πρόεδρο, Ν. Μαυρίδη, τον αντιπρόεδρο Π. Πετρίδη, τον ταμία Φ. Σταυρίδη και το μέλος Ν. Αλεξιάδη, συνεχάρη την κ.Μαυρίδου για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ρόλο που αναλαμβάνει. Παράλληλα, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του στο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναγνωρίζοντας τη σημαντική θέση που κατέχει ζήτησε την συνεργασία όλων προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία και θετικά αποτελέσματα το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκε ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν τους συνταξιούχους του κλάδου και από την πλευρά της Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε η δέσμευση για στενή συνεργασία και υποστήριξη των αιτημάτων τους.
«Με αφετηρία το μεράκι για δουλειά και την αγάπη μου για την Πιερία», τόνισε η κ. Μαυρίδου «ο νομός μας θα «γυρίσει σελίδα» και θα αναδειχθεί». Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας πρόσθεσε ότι «η καλυτέρευση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και η βιώσιμη αναβάθμιση του τόπου μας αποτελούν στόχο των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Ενημερώθηκε για ελλείψεις και προβλήματα


Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας ενημέρωσαν τον κ. Παπαγεωργίου για την λειτουργία των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, τις ανάγκες που υπάρχουν, τις προσπάθειες που γίνονται από όλο το προσωπικό και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.
Η Ένωση απέστειλε πρόσφατα αίτημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας με το οποίο ζητά να εφοδιαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας:
Με ένα (1) λεωφορείο, πλήρως εξοπλισμένο για χρήση από την Διμοιρία Υποστήριξης η οποία μετακινείται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο.
Με δύο (2) αυτοκίνητα τύπου τζιπ και ένα (1) συμβατικό αυτοκίνητο.
Το αίτημα κοινοποιήθηκε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σε όλους τους βουλευτές Πιερίας για να το υποστηρίξουν έτσι ώστε ικανοποιηθεί.
Ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως είναι πάντα στην διάθεση της Ένωσης για να συμβάλλει όπως μπορεί στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και στην ασφάλεια του όλου του προσωπικού έτσι ώστε να παρέχονται στους πολίτες της Πιερίας καλύτερη αστυνόμευση και ασφάλεια.

ΠΗΓΗ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η αρχαιολόγος κ. Έφη Πουλάκη – Παντερμαλή μίλησε στη Σχολή Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 με θέμα: «Ο Μακεδον


Η κ. Έφη Πουλάκη– Παντερμαλή αφού ανέφερε, ότι εργάζεται στον τόπο μας από το 1971 (Δίον-Μαλαθριά), μίλησε για το μακεδονικό Όλυμπο, έναν όρο που ανάγεται στην αρχαιότητα.
Στην Πιερική γη υπάρχουν οικισμοί από τα προϊστορικά χρόνια. Στην εποχή του χαλκού είχαμε το Ηράκλειο ( Πλαταμώνα). Εκεί η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως έργα από τη μέση και ύστερη εποχή του χαλκού. Σώζονται επίσης τύμβοι λιθόκτιστοι του 2000 και του 1500 π.Χ. Επίσης ευρήματα έχουμε στις πηγές Αρτέμιδος και Αθηνάς.
Μετά το 1500 π.Χ. έχουμε το μυκηναϊκό πολιτισμό, που κυριάρχησε στον Ελλαδικό χώρο. Πριν υπήρξε, βέβαια, ο μινωικός πολιτισμός. Σ’ αυτή την ύστερη εποχή του χαλκού ευρήματα έχουμε επίσης στον Άγιο Δημήτριο, στα Λείβηθρα και αλλού. Κοινό χαρακτηριστικό αυτής της εποχής είναι οι κιβωτιόσχημοι τάφοι.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ .

Η Επιτροπή Αγώνα εμμένει στην καταγγελία που έγινε από το μέλος της Ευγένιο την 20η Μαρτίου 2010 στα διόδια της Λεπτοκαρυάς Ο Ευγένιος μήνυσε στην εισαγγελία Κατερίνης την εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ μέσω του συγκεκριμένου υπαλλήλου των διοδίων που κατέληξε τελικά στο αυτόφωρο, ο οποίος παρακώλυσε συστηματικά την κυκλοφορία στον ίδιο και δεν σήκωνε την μπάρα να περάσει, επειδή αρνήθηκε να του καταβάλει το καταχρηστικό διόδιο τέλος.

Το δρόμο τον πληρώσαμε ήδη ! Τα Τέμπη δεν είναι αυτοκινητόδρομος ! Δεν έχουμε εναλλακτική λύση μετακίνησης εντός της χώρας και του δήμου μας ! Είμαστε ….σε πολιορκία !!!!!

Απαιτούμε:

Να εφαρμόζεται ο νόμος και για την Αιγαίον ΑΕ όπως για όλους τους Έλληνες.

Στηρίζουμε και συντασσόμαστε με την καταγγελία του Ευγένιου, την προσυπογράφουμε, ζητούμε προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και απόδοση δικαιοσύνης.

Ο Ευγένιος μαζί με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Επιτροπής Αγώνα, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 θα είναι στα δικαστήρια για να αξιώσουν τη λευτεριά τόπο μας.»

Η Επιτροπή Αγώνα

24γράμματα

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Η ιστορία της λ. αυτόματος >automatic> auto… (από τις πιο διαδεδομένες παγκοσμίως). Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Παρουσίαση με λίγα λόγια:


H λέξη αυτόματος [< αυτός + μάω (: σκέπτομαι)] δηλώνει το «σκέπτομαι από μόνος μου», «αφ΄εαυτού». Αρχικά, προσδιόριζε οτιδήποτε κινείται δίχως την άμεση ανθρώπινη παρέμβαση, τον αυτοματισμό, το ρομπότ . Θα εκπλαγείτε, όμως, όταν θα διαβάσετε ότι ο όρος με τη σημασία του ρομπότ αναφέρεται για πρώτη φορά στην Ιλιάδα (Σ, 376): « Ο Ήφαιστος ...έφτιαχνε τρίποδες...και έβαζε κάτω από του καθενός τον πάτο μαλαματένιες ρόδες για να τρέχουν μόνοι τους (στο πρωτότυπο: “αυτόματοι”) στη συγκέντρωση των Θεών και ύστερα πάλι να γυρίζουν σπίτι» 24γράμματα Το 1589 ένας καθολικός ιερέας, ο Baldo Beraldino , θα διασώσει, στη Λατινική γλώσσα, την πραγματεία του Ήρωνος του Αλεξανδρέα «περί αυτοματοποιητικής». Ποιος ήταν ο Ήρων; Περίφημος μηχανικός που έζησε, ίσως, τον α΄αιωνα, στην Αλεξάνδρεια. Διηύθυνε το πρώτο συστηματικό “Πολυτεχνείο” του κόσμου (την Ανώτατη Τεχνική Ελληνική Σχολή). Στο έργο του «αυτοματοποιητική» ερευνά την υδροστατική αλλά και την πίεση των ατμών ως κινητήρια δύναμη. Αναφέρει την κατασκευή αυτομάτου μηχανήματος σε ναό που ανοιγόκλεινε τις πόρτες (πότε σας είπαν ότι ανακαλύφθηκε η ατμομηχανή; Το 1690; Από τον Παπέν ; ...για να το ξανασκεφτείτε).. Πάντως, η χρήση της λέξης (ως μηχανικός όρος) ήταν περιορισμένη, αφού περιορισμένη ήταν και η μηχανολογία. Το 1816, ο όρος «ξεθάβεται» από τον συγγραφέα Ε.Τ.Α. Hoffmann (1776-1822) που σημειώνει επιτυχία με το “Die Automaten” (πρόκειται για μηχανική κούκλα, ρομπότ) και επανεντάσσει τον ξεχασμένο ελληνικό όρο στους Δυτ. Ευρωπαίους. 24γράμματα Είναι η εποχή των πρώτων ατμομηχανών. Η λέξη αυτόματος γίνεται της μόδας για να προσδιορίσουν τις νέες μηχανικές-«ρομποτικές» ανακαλύψεις, «τα μηχανήματα του διαβόλου». Έτσι, δημιουργήθηκαν οι νέες λέξεις παγκόσμιας εμβέλειας, όπως: γαλλ.: automatisation, αγγλ.: automatic, ιταλ.: automatico . Στην Αμερική θα φτάσει ως automatization, αλλά κάποιος διοικητής της Ford θα το περικόψει και το 1945 θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ως automation. Ως συγκοπτόμενη λέξη διατηρήθηκε σ’ όλες τις γλώσσες με τη μορφή: auto…


Αν η σκέψη σας οδηγήθηκε στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καλό είναι να προσέξετε ότι δεν υπάρχει σειρ(ε)ιακό κιβώτιο, αλλά μόνο σειραϊκό (έχει, δηλαδή, στη σειρά, serial, τις ταχύτητες).
1 Η λέξη είναι τσέχικη : ρομπότ <> http://www.24grammata.com/.

ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ

Αγιού Τρύφωνος, προστάτη των γεωργών, σήμερα, βοήθειά μας!
Κάποτε γινόταν μονοκκλησιά στον Αγιο Γεώργιο,με πρωτοβουλία του Γεωργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού, τώρα δεν ξερω, αν γίνεται...

Καλό μήνα....