Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Οι ανακαλύψεις του άνδρα και της γυναίκας

Πάντα με σεβασμό στο γυναικείο φύλλο (γιατί παρεξηγεί κι εύκολα....!)

O άνδρας ανακάλυψε τα ΧΡΩΜΑΤΑ και δημιούργησε την ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,

Η γυναίκα ανακάλυψε την ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & δημιούργησε το ΜΑΚΙΓΙΑΖ.

O άνδρας ανακάλυψε τις ΛΕΞΕΙΣ και δημιούργησε την ΣΥΖΗΤΗΣΗ,

Η γυναίκα ανακάλυψε την ΣΥΖΗΤΗΣΗ & δημιούργησε το ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ.

O άνδρας ανακάλυψε το ΠΑΙΧΝΙΔΙ & δημιούργησε τα ΧΑΡΤΙΑ,

Η γυναίκα ανακάλυψε τα ΧΑΡΤΙΑ & δημιούργησε τα TAROT .

Ο άνδρας ανακάλυψε την ΓΗ & δημιούργησε την ΤΡΟΦΗ,

Η γυναίκα ανακάλυψε την ΤΡΟΦΗ & δημιούργησε την ΔΙΑΙΤΑ.

O άνδρας ανακάλυψε τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ & δημιούργησε την ΑΓΑΠΗ,

Η γυναίκα ανακάλυψε την ΑΓΑΠΗ & δημιούργησε τον ΓΑΜΟ.

O άνδρας ανακάλυψε την ΓΥΝΑΙΚΑ & δημιούργησε το ΣΕΞ,

Η γυναίκα ανακάλυψε το ΣΕΞ & δημιούργησε τον ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ.

O άνδρας ανακάλυψε το ΕΜΠΟΡΙΟ & δημιούργησε το ΧΡΗΜΑ,

Η γυναίκα ανακάλυψε το ΧΡΗΜΑ & τα Γ@ΜΗΣΕ ΟΛΑ!!!!!!

Κανονικά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης την Παρασκευή

Κανονικά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στη σημερινή συνάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας. Η συμφωνία προβλέπει, ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, ανέφερε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας.

Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ.
Συνάντηση Κουσελά με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηρίων Εμπόρων Καυσίμων

O υφυπουργός Δημήτρης Κουσελάς, στη συνέχεια συναντήθηκε με τη δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηρίων Εμπόρων Καυσίμων, όπου συμφωνήθηκε ότι η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας θα ξεκινά από 67 λεπτά το λίτρο, στα 70 λεπτά προβλέπεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή, ενώ στην περιφέρεια και κυρίως στα νησιά οι τιμές θα φθάνουν μέχρι 77 - 78 λεπτά το λίτρο.

Οι αυξημένες τιμές στην περιφέρεια αποδίδονται σε υψηλότερα κόστη μεταφοράς, με βυτία ή / και πλοία.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός επανέλαβε ότι οι επιστροφές φόρου θα πιστώνονται στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών σε διάστημα 2 ημερών ενώ από 1ης Ιανουαρίου του 2011, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, θα καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους πρατηριούχους.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι αυτό δεν σηματοδοτεί κατάργηση του «Ήφαιστου», δηλαδή του συστήματος μέσω του οποίου γίνονται σήμερα οι επιστροφές φόρου στους βενζινοπώλες καθώς ο μηχανισμός θα διατηρηθεί για τον έλεγχο των παραστατικών πώλησης πετρελαίου που θα εξακολουθήσουν να υποβάλουν οι πρατηριούχοι.

«Σε όσους καθυστερούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, θα αφαιρείται η άδεια διανομής πετρελαίου», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα εξίσωσης των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης, εφόσον δεν βρεθεί προηγουμένως μηχανισμός επιστροφής του επιπλέον φόρου στους δικαιούχους. Επεσήμανε τέλος ότι οι καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΕΦΚ από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο αφορούν μόνο 270 βενζινοπώλες, για ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους εφόσον προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα.


ert.gr

έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καφάσης

Ο Κώστας Καφάσης, ηθοποιός και τραγουδιστής που γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία τη δεκαετία του ’70, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, μετά από δύο περίπου χρόνια μάχης με τον καρκίνοΟ Κώστας Καφάσης είχε γεννηθεί σε ένα χωριό της Καρδίτσας. Μετά το σχολείο, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου σπούδασε σε δραματική σχολή και ξεκίνησε να παίζει στο θέατρο. Έγινε γνωστός από το ρόλο του ως σερβιτόρος Ιωνάθαν στο θρυλικό σίριαλ «Η γειτονιά μας», ενώ συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου σε ταινίες όπως «Μαριχουάνα stop» , «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Το πιο λαμπρό αστέρι» και «Μοντέρνα Σταχτοπούτα». Πρόσφατα, συμμετείχε στη σειρά «Επτά θανάσιμες Πεθερές». Επίσης, είχε ασχοληθεί με το τραγούδι- το κομμάτι «Γέλα κυρία μου» αποτελεί μια από τις γνωστές επιτυχίες του.


«Είχε στο πλευρό του την οικογένειά του μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε συγκινημένος ο επιστήθιος φίλος του, Λάκης Κορρές, στην εκπομπή «Πολύ Μπλα Μπλα». «Ήμασταν φίλοι από το 1979».



Ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής είχε μεταφερθεί εσπευσμένα τον περασμένο Αύγουστο στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», και από τότε βρισκόταν σε καταστολή.
yupi.gr



http://www.youtube.com/watch?v=jSKLMFmK9RQ




Απάντηση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Ευάγγελου Πολύζου στα όσα αναφέρει στην Εφημερίδα Διον news ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Λαγδάρης

" Η νέα αυτοδιοικητική αρχιτεκτονική του Προγράμματος Καλλικράτης δημιουργεί νέα δεδομένα για τις νέες αυτοδιοικητικές μονάδες που συγκροτεί. Το νέο δημοτικό περιβάλλον θα στηθεί στους προϋπάρχοντες Δήμους και πάνω στα δυνατά αυτά θεμέλια θα οικοδομηθεί η νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα. Το ζήτημα είναι ποιοι θα κληθούν να αναλάβουν τα ηνία !! Χρειάζεται εμπειρία, ικανότητα, διείσδυση στις αυτοδιοικητικές χρηματοδοτήσεις σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα χρήματα λίγα. Οι διχαστικοί αφορισμοί ότι κάποιοι εκπροσωπούν το παλιό φανερώνουν ένδεια επιχειρημάτων αλλά και αδυναμία να αντιμετωπίσουν τους έμπειρους πολιτικούς. Το επιχείρημα ότι τάχα κάποιος είναι ηλικιακά νεότερος την στιγμή που κλείνει στην πολιτική πάνω από μια δεκαετία είναι αστείο. Με την ίδια λογική όσοι απέτυχαν στις εκλογές θα έπρεπε να αποσύρονται με την έννοια ότι και αυτών ο ιστορικός κύκλος έκλεισε…άλλα μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τον ιστορικό κύκλο των πολιτικών τον κρίνει ο λαός !!! Αυτό θα πει Δημοκρατία !!
Στην Πιερία όλοι γνωριζόμαστε. Όλοι ξέρουν το έργο που άφησε τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου ο κ. Ευάγγελος Πολύζος. Στα αυτοδιοικητικά η εμπειρία του δεν περιορίστηκε, όπως άστοχα και παραπλανητικά υποστηρίζουν, στον Δήμο Κολινδρού αλλά αποτέλεσε Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Βόρειας Πιερίας και Πρόεδρος στο Συμβούλιο Περιοχής 7ης Εδαφικής Περιφέρειας, Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Πιερίας και Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής. Ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου έτρεξε για όλους τους Δήμους ανακαλύπτοντας αυτοδιοικητικές χαραμάδες χρηματοδοτήσεων για όλους.
Εύχομαι η συζήτηση να επικεντρωθεί στην ουσία που είναι η Ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας και όχι τα εφηβικά διλήμματα νεότερων. Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε τόσο ως Δήμοι όσο και ως έθνος απαιτείται σύνεση και σοβαρότητα. Ο κ. Λαγδάρης δικαιούται να αναγνωρίσει το ατόπημα του και να πάψει να εκδίδει πιστοποιητικά συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι πολιτικοί κρίνονται από τον λαό. Ο λαός ξέρει και κρίνει το έργο του καθενός. Το πέρασμα του Ευάγγλεου Πολύζου από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η εγγύηση του. Το πολυπληθές έργο των 6,5 δισεκατομμυρίων αποτελεί την δέσμευση του για ακόμα καλύτερες μέρες και ισάξια έργα. Η απορία είναι τι έργο έχει να δείξει ο συνυποψήφιος κ. Λαγδάρης ως εγγύηση για την ανάδειξη του στον Δημαρχιακό θώκο. Ρωτάμε εδώ ρωτάμε εκεί κανείς δεν γνωρίζει να μας πει τίποτα. Μήπως και αυτό είναι ένα ακόμα από τα πολλά του παραπλανητικά διλήμματα; Τέλος τι χρέος άφησε στον διάδοχο του ο κ. Λαγδάρης και τι ταμειακό υπόλοιπο ο κ. Ευάγγελος Πολύζος ; "

Γραφείο Τύπου Υποψήφιου Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελου Πολύζου

Νέο blog του πρώην Βουλευτή και υποψηφίου Δημάρχου Ευάγγελου Πολύζου

Από σήμερα και τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η λειτουργία του ιστολογίου του ο Βαγγέλης πολύζος στην διεύθυνση http://polyzos10.blogspot.com

ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Πώς φώναζαν παλιά τα μεγάφωνα της δημαρχίας τις Κυριακές μετά την εκκλησία?
-Σε λίγη ώρα στο Δημοτικό στάδιο Κολινδρού η τοπική Αναγέννηση,δίνει κρίσιμο αγώνα πρωταθλήματος με την....(τάδε ομάδα).
ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Πόσα χρόνια έχω να το ακούσω αυτό ή κάπως έτσι τέλος πάντων?
Από τα χρόνια που δεν υπήρχαν ακόμη κερκίδες.
Μόνο τρία χωμάτινα διαζώματα αν θυμάμαι καλά.
Τώρα που έχουμε όλες τις ανέσεις μας και δύο γήπεδα,δεν πηγαίνουμε.
Απαξίωση κι αδιαφορία.
Υπάρχουν κατά καιρούς φιλότιμες προσπάθειες,που τελειώνουν όμως άδοξα,αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο.
Είναι δύσκολο να πειστεί ο Κολινδρινός φίλαθλος που γαλουχήθηκε στα σαλόνια της Β-Γ-Δ Εθνικής Κατηγορίας για πολλά χρόνια,να διασκεδάσει στα τοπικά αλώνια.
Δε φταίει.
Το θέμα είναι να καταλάβουμε ότι δίχως ανταπόκριση από μεριά μας,δε θα υπάρχει τίποτα όρθιο σε πολύ λίγα χρόνια,που να αντιστέκεται σε κάθε είδους πρόκληση.
Κάτι που επιθυμούν σαν τρελοί οι εχθροί της πατρίδας μας,που παραμονεύουν να μας αρπάξουν και να μας διαλύσουν μια και καλή.
Ήδη τα κατάφεραν με την εκπαίδευση και την θρησκεία μας.
Μας διέβαλαν σχετικά πολύ γρήγορα.
Αντιστάσεις μηδέν εκ του μηδενός...
Σειρά τώρα έχει η κουλτούρα και η Ελληνική μας παράδοση...
Ίσως κάποτε τα βάλουν και με τον ήλιο μας...εφόσον καταφέρουν να μας αφοπλίσουν εντελώς...

tromaktiko: ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ, ΑΚΥΡΟ;

Διαβασα προσεκτικά τόσο το άρθρο του κ. καθηγητή όσο και του αναγνώστη που έχει διαφορετική άποψη και θελω μόνο να δώσω ένα παράδειγμα, για ... τo πώς δουλεύει το "Σύστημα" (όπως τουλάχιστον νομίζω...)

έστω ότι στις εκλογές το αποτέλεσμα για κάθε 100 ψήφους διαμορφώνεται ως εξής:


κόμμα A 30 ψήφοι
κόμμα B 28
κόμμα C 6
κόμμα D 3,5
κόμμα E 2,5
Αποχή 30
ΣΥΝΟΛΟ 100 ψήφοι

Τα ποσοστά των κομμάτων (αν λογιζόταν το 30% της αποχής) είναι εμφανή! Με 30% και 28% τα 2 μεγάλα κόμματα θα πρέπει να ...κουμπαριάσουν για να συνεχίσουν να κυβερνουν.
Χωρίς να λογιστεί η αποχή, το σύνολο των ψήφων είναι 70, οπότε όλα τα παραπάνω νούμερα πλην της αποχής (που δε θα την λογαριάσουμε) αν κάνουμε αναγωγή στο 100 μετατρέπονται στα εξής:
A 42,86
B 40,00
C 8,57http://www.blogger.com/img/blank.gif
D 5,00
E 3,57
Σημειωτέον, ότι η αποχή ήταν μεγαλύτερη στις τελευταίες εκλογές και ότι τα λευκά ΚΑΙ τα άκυρα λογίζονται με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή αγνοούνται πλήρως και δε μετέχουν στον υπολογισμό των αποτελεσμάτων)
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos

H Απάντηση στο "ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ, ΑΚΥΡΟ; Θρίαμβος του «Συστήματος»!"


Τ'ς μάνας του λουρί

-Ενα π΄λί απού α!
-Ασπρουίθ'!!!
-Βάρααααα!!!

ΑΠΟΧΗ ή ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ?

Έχω πει πολλές φορές ότι η αποχή από εκλογικές διαδικασίες ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση και το πιστεύω.

Ποτέ όμως δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα κάνω μια μεγάλη κωλοτούμπα και θα γράψω όλους τους υπόλοιπους συναγωνιστές συγχωριανούς μου στα παλιά μου τα παπούτσια.
Ακόμα και να τους γράψω τελικά,πώς θα αντικρίσω αύριο μεθαύριο τον φίλο μας τον Νίκο που περνάει μια περιπέτεια υγείας επειδή κάποια γεγονότα τον ανάγκασαν να ξεσηκωθεί μαζί μας με ένα σώμα και ψυχή,επιδιώκοντας την περαιτέρω δικαίωσή μας?
Ακούω πολλές φορές από μερικούς λίγους ευτυχώς,ότι το παιδί την έπαθε από το κεφάλι του.
Πήγαινε γυρεύοντας δηλαδή.
ΝΑΙ λέω κι εγώ.
Πήγε γυρεύοντας και τη δικαίωσή σου μπαγλαμά,που κάθεσαι και ξεστομίζεις ελαφρά τη καρδία,τα μύρια όσα εναντίον του κι εναντίον μας.
Δεν ντρέπεστε ρε γελοία υποκείμενα,να αναφέρεστε έτσι για ένα νέο παιδί που στο κάτω κάτω της γραφής μπορούσε να κάτσει στο σπιτάκι του και να μη πάει πουθενά?
Μακάρι να ήξερε εκ των προτέρων τα μετέπειτα τερτίπια όλων αυτών που τον ξεχνούν και μιλούν μόνο για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και τα όσα και οι ίδιοι προκάλεσαν.
Ο Έλληνας ξεχνάει με τη πρώτη ευκαιρία.
Και μετά δυστυχώς κάνει ότι δεν θυμάται,κοινώς κάνει και τη πάπια αν χρειαστεί.
Αυτό στο Ελλαδιστάν λέγεται πολιτική!!!
Δε ξέρω ειλικρινά τελικά, τι είναι καλύτερο για τον απλό πολίτη του Κολινδρού?
ΑΠΟΧΗ ή ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!
Ο καθένας θα αποφασίσει μόνος του.
Αυτό που θέλω σε κάθε περίπτωση είναι να μείνουμε έστω μερικοί (όσοι αντέξουμε και μείνουμε ως το τέλος) και να τιμούμε τον Νίκο με τη στάση μας,για τη στάση του.