Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΣΛΟΓΙΟΥΜΑΝ.........

"Το σεξ στα 90 είναι σα να προσπαθείς
να
χτυπήσεις την μπάλα του μπιλιάρδου με σχοινί."
George Burns, 1896-1996, Αμερικανός κωμικός (έπαιζε μέχρι 100 χρονών)

Και στο facebοοκ ?




απάντηση μου σε αίτημα φιλίας που δέχθηκα στο faceboοk
πόσοι άραγε μπορείτε και έχετε τα κότσια να κάνετε το ίδιο ? ? ?

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Καλό μήνα αγαπητοί μου συγχωριανοί αλλά και Έλληνες συμπατριώτες.

Διευκρινίζω ότι το υπαρκτό παγκόσμιο ρεκόρ αναφέρεται λόγω μπλακ άουτ... είναι από την εκτός λειτουργίας μηχανή μέτρησης επισκεπτών, μόνο για εκείνη τη μέρα.
Πρόλαβε να μετρήσει μόνο για λίγα λεπτά και μετά επήλθε το απόλυτο χάος.
Όπως όταν βροντάει στην Αυστρία και κόβετε το ίντερνετ στον Κολινδρό,κάπως έτσι.

Ανεβαίνουμε συνεχώς.
Χθες πλησιάσαμε τους 900 επισκέπτες!!!

Αυξάνονται και οι συντάκτες του μπλογκ.
Ξεπεράσαμε και τους 10.

Τώρα πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη,με σοβαρότητα, δίχως βωμολοχίες.
Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι δε πρέπει να παρασυρόμαστε από πάθη και μικροεγωισμούς.
Καλά το πάμε ως τώρα.
Ας το κρατήσουμε έτσι και καλύτερα αν μπορούμε.
Και αποδεικνύεται πως μπορούμε.
Η χθεσινή πολύ καλή ανάρτηση "Ο Γνήσιος Κολινδρινός (1ο μέρος)" έκανε σε μερικές μόνο ώρες πάνω από 80 προβολές και συνεχίζει ακάθεκτη έως ότου βγει το δεύτερο μέρος...
Έχει το απόλυτο ρεκόρ.
Καλή συνέχεια παιδιά και να έχετε την υπομονή να μας διαβάζετε όσοι μόνο προς το παρόν δε συμμετέχετε.
Επίσης θέλουμε την κατανόηση όλων σας για τυχόν λάθη συμβατότητας και αρρυθμίας του μπλογκ.
Προσπαθούμε να τα διορθώσουμε.
Δεν είναι εύκολο,θέλει πολύ ελεύθερο χρόνο,που προς το παρόν δεν διαθέτουμε.
Ευχαριστούμε επίσης όλους εσάς που αναφέρεστε με τα καλύτερα λόγια για το μπλογκ όλων των Κολινδρινών κι όχι μόνο μερικών ατόμων όπως λανθασμένα υποστηρίζουν κάποιοι.

Προχθές μου έστειλε κάποιος εργαζόμενος της γνωστής επιχείρησης Olympia Electronics, ιδιοκτησίας πολύ γνωστής οικογένειας του Κολινδρού, ένα άψογο κι ευγενικό μήνυμα που με παρότρυνε να ανεβάσω λινκ μιας μεγάλης έκθεσης της "ΗΛΕΚΤΡΟtec" ,στην οποία συμμετέχει σαν εκθέτης και η Olympia Electronics,τιμής ένεκεν για τη μεγάλη κι ανεκτίμητη προσφορά στο τόπο μας.
Το λινκ είναι αυτό http://www.electrotec.gr/el/home.html
Αυτό που θέλω να πω όμως σε όλους σας είναι ότι αν μαθαίνετε νέα και ειδήσεις ή οτιδήποτε άλλο που έχει σχέση με τον Κολινδρό, μη διστάζετε να το αναφέρετε είτε ως ανάρτηση, είτε ως σχόλιο,είτε σαν μήνυμα στο email του μπλογκ,ασχέτως αν είστε συντάκτες ή όχι.
Πρέπει πάνω από όλα να βοηθήσουμε το τόπο μας, να αναδεικνύουμε τα θετικά του,αλλά και τα αρνητικά για να παραδειγματιζόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι οι ίδιοι.
Ευχαριστώ.

περσινά, ξινά σταφύλια


Επειδή σ` αυτόν το τόπο γρήγορα ξεχνάμε ....
Δεν είναι κακό να θυμηθούμε λίγο τι έγινε εκείνη την ημέρα στην πλατεία του χωριού μας όπου σύσσωμο όλο το χωριό κατέβηκε ενωμένο και αποφασισμένο για έναν και μόνο λόγο, για το καλό του τόπου μας.

Δ.Σ. ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ: «Η Έδρα στην Έδρα της, αλλιώς αυτονομία!» ( 15/05/2010 )

Έκτακτο Δημ. Συμβούλιο και λαϊκή συνέλευση στον Κολινδρό για τον «Καλλικράτη»

Κάνουν λόγο για εμπαιγμό
Εξοργισμένοι είναι η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι του Κολινδρού με την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση να αλλάξει την έδρα του νέου δήμου Πύδνας και να την πάει στο Αιγίνιο. Κάνουν λόγο για εμπαιγμό, σημειώνοντας ότι απώλεια της έδρας από τον ημιορεινό Κολινδρό θα προκαλέσει απερήμωση και αστυφιλία σε σχέση με την ανώτερη συγκριτικά παραλιακή ζώνη. Ζητούν να επανέλθει η έδρα, αλλιώς ο αυτόνομος δήμος για τους ίδιους είναι μονόδρομος.
Έκτακτο Δημ. Συμβούλιο και λαϊκή συνέλευση

Το απόγευμα του Σαββάτου έλαβε χώρα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κολινδρού, με τη συμμετοχή και του πρώην Δημάρχου και Βουλευτή Βαγγέλη Πολύζου,...
το οποίο εξελίχθηκε σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφασή του ζητά την έδρα πίσω, αλλιώς αυτονομία για τον δήμο Κολινδρού. Στην αρχή της συνεδρίασης το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Κολινδρού Θ. Σολοποτιάς ο οποίος έκανε αναφορά στις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις για τον τόπο τους, κάνοντας λόγο για παρασκήνιο και πολιτικά «παιχνίδια» τοπικών πολιτικών παραγόντων εις βάρος του Κολινδρού. Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Κολινδρού εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΤΕΔΚ Πιερίας Σάββα Χιονίδη στη διευρυμένη συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού, με την παρουσία και των Βουλευτών, διότι πίεζε λόγω χρόνου τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους να είναι σύντομοι στις τοποθετήσεις τους, αλλά και στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, που εμμέσως πλην σαφώς πήρε θέση για την έδρα της βόρειας Πιερίας, υπέρ του Αιγινίου, αν και ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ εκπροσωπούσε όλο το νομό.

Ογκωδέστατη λαϊκή συνέλευση

Αμέσως μετά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε λαϊκή συνέλευση, στην κεντρική πλατεία του Κολινδρού, παρουσία πολυπληθέστατου ακροατηρίου. Ο Δήμαρχος Θωμάς Σολοποτιάς απευθυνόμενος προς τους δημότες Κολινδρού ανέφερε ότι το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» δημιούργησε τις δυνητικές προϋποθέσεις για την οικοδόμηση νέων αυτοδιοικητικών μονάδων. «Απ’ αρχής θέσαμε το ζήτημα του μειονεκτήματος της ημιορεινής ζώνης του Κολινδρού έναντι της ανώτερης πεδινής παραλιακής ζώνης. Το Υπουργείο Εσωτερικών αφουγκραζόμενο το αναπτυξιακό έλλειμμα που θα δημιουργούνταν και έχοντας εις γνώση την επιτυχημένη διοικητική κληρονομιά του Δήμου μας, πρότεινε τη σύσταση του νέου Δήμου Πύδνας με έδρα τον Κολινδρό προκρίνοντας την προσέγγιση της ισόρροπης ανάπτυξης.

Στη συνέχεια οι αντιδράσεις ήρθαν να αναιρέσουν την επιτυχημένη αναπτυξιακή στόχευση. Οι πολεμικές ιαχές, τα εκβιαστικά διλήμματα, η αήθης καλλιέργεια αντιπαλότητας , η κακοήθης ταπεινωτική υποβάθμιση του Κολινδρού, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και η σκόπιμη διαστρέβλωση των δεδομένων, ανέτρεψαν τον υγιή προγραμματισμό. Το παρασκήνιο για άλλη μια φορά θριάμβευσε! Οι κομματικές αλχημείες ναρκοθέτησαν τη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής μας. Η μικρονοϊκή αλλαγή της έδρας από τον Κολινδρό στο Αιγίνιο έρχεται να καταδικάσει μια περιοχή σε συνεχή μαρασμό, δημιουργώντας την τάση για ένα υδροκεφαλικό αστικό, συγκεντρωτικό κέντρο μακριά από το αποκεντρωμένο πρότυπο που επιβάλει η σύγχρονη ευρωπαϊκή στρατηγική.

Ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για την συγκριτικά ανώτερη παραλιακή ζώνη και για τις υπηρεσίες που διαθέτουν όλοι οι υπόλοιποι υπό συνένωση δήμοι …..αντιθέτως υπενθυμίζουμε πως τα πλεονεκτήματα συνοδευμένα από τη συμβολική αξία της έδρας στον ημιορεινό Κολινδρό και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ημιορεινής αυτής ζώνης θα προσδώσουν μοναδικό πολλαπλασιαστικό όφελος για την ευρύτερη περιοχή. Για ακόμα μια φορά θα τονίσουμε ότι η απώλεια της έδρας από το δήμο Κολινδρού θα προκαλέσει απερήμωση και αστυφιλία σε σχέση με την ανώτερη συγκριτικά παραλιακή ζώνη. Ποιοι και γιατί κωφεύουν στους προβληματισμούς αυτούς, ακούν όμως τις θλιβερές υποδείξεις του κομματικού παρασκηνίου; Τι μεσολάβησε την τελευταία στιγμή και άλλαξε η έδρα από τον Κολινδρό;»
«Ο Κολινδρός νοιώθει προσβεβλημένος»

Ο κ. Σολοποτιάς σημείωσε ότι «ο Κολινδρινός πληθυσμός νοιώθει προσβεβλημένος από τη μανία με την οποία χτυπήθηκε και τον τρόπο με τον οποίο εμπαίχτηκε. Το πολιτικό παιχνίδι με την απώλεια της έδρας προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπειά του. Δεν μπορεί να ανεχθεί τον τρόπο που πολιτικοί νάνοι εκμεταλλεύτηκαν τις ανησυχίες για το αύριο του.

Θλίβεται για την κατρακύλα που ακολουθεί ο πολιτικός κόσμος.

Η επένδυση σε κακοήθεια και αντιπαλότητα θα πλήξει για ακόμη μια φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί με τις ενέργειες σας διχάσατε τον υπό σύσταση νέο Δήμο και τον κάνατε μη λειτουργικό με την υποβόσκουσα αντιπαλότητα»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Δ.Σ. για τη λήψη απόφασης.

Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ
1.Κάνος Ευάγγελος Πρόεδρος
2.Πλατσάς Νικόλαος Αντιδήμαρχος
3.Ζαγρής Αθανάσιος Αντιδήμαρχος
4.Μπαμπάνης Αθανάσιος Γραμματέας
5.Δασκαλάκης Βασίλειος Μέλος
6.Πελάγος Ηλίας «
7.Μακρής Παναγιώτης «
8.Λιόλιος Βασίλειος «
9.Τσαρτσαρής Αθανάσιος «
10.Καλύβας Γεώργιος Μέλος
11.Μπατσαράς Γεώργιος «
12.Μπιτσιάνης Ιωάννης «
13.Χλεμές Δημήτριος Αντιπρόεδρος
14.Τσιμτσιούδας Νικόλαος Μέλος
15.Λιόλιος Ιωάννης «
16.Κακάνης Κων/νος «
17.Κουτσουμάρη Αφροδίτη «


Α Π Ο Ν Τ Ε Σ
ΚΑΝΕΝΑΣ

Το ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου και λαϊκής συνέλευσης

«Η δημοτική ενότητα του Κολινδρού δεν μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει σε μια ευρύτερη αυτοδιοικητική μονάδα που σύσσωμη την αισθάνεται ως πολιτικά κατώτερη. Σε μια μονάδα που με τις δικές σας παρεμβάσεις επένδυσε σε παρασκήνιο και απειλές. Σε παρεμβάσεις που προκάλεσαν ύποπτες θεσμικές μεταλλάξεις!! Για τον λόγο αυτό απαιτούμε υγιή αποκατάσταση της τραυματισμένης μας αξιοπρέπειας .

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να επαναφέρει την πρότερη πρόταση με έδρα στον Κολινδρό στηριγμένη στην ισόρροπη και υγιή ανάπτυξη. Σε αντίθεση περίπτωση να συστήσετε τον αυτόνομο ορεινό Δήμο Κολινδρού, για να δείξουμε για ακόμη μια φορά πως και μόνοι μας μπορούμε. Άλλωστε μπορούσε και αρχικά να διεκδικήσουμε αυτόνομο ορεινό Δήμο, δεν το πράξαμε όμως για να μην δημιουργήσουμε πρόσκομμα στις εξελίξεις. Τελικά οι ίδιες αυτές εξελίξεις μας γέλασαν. Οι παιδαριώδεις παλινωδίες των πολιτικών σας υποδείξεων προκάλεσαν αυτές τις εξελίξεις . Απαιτούμε την εξορία των πολιτικών παραγοντίσκων από την Πιερική πολιτική σκηνή και την ελληνική πολιτική κονίστρα. Από σήμερα ξεκινούμε μάχη για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Αρνούμαστε να δεχτούμε την παραχώρηση του όρου ιστορικός Δήμος προς εξευμένιση της αδικημένης αξιοπρέπειας. Φτάνει πια η γελιοποίηση του τοπικού μας πληθυσμού. Αν δεν επανέλθει η έδρα, ο αυτόνομος δήμος είναι μονόδρομος. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρείτε απέναντι και

Α. Το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κολινδρού υποβάλει την παραίτηση του.

Β. Κανένας δημότης του Δήμου Κολινδρού δεν πρόκειται να συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές που πρόκειται να λάβουν χώρα.

Γ. Κανένας δημότης δεν πρόκειται να ψηφίσει σε οποιαδήποτε μελλοντική δημοτική και βουλευτική αναμέτρηση.

Δ. Επιφυλασσόμεθα για δυναμικότερες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν εισακουστούμε. Η ενορχηστρωμένη αυτή πρόκληση είναι ευτελής και άκρως επικίνδυνη. Δώστε άμεσα λύση!», αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κολινδρού και τη λαϊκή Συνέλευση. Σημειώνεται ότι στη λαϊκή συνέλευση μίλησε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Ν.Δ. κ. Νίκος Τσιουμτσιούδας, ο οποίος ανέφερε ότι αν δεν αρθεί η αδικία η οργάνωση δεν συμμετέχει στο εξής σε καμία εκλογική διαδικασία.

Δηλώσεις

Αμέσως μετά τη λαϊκή συνέλευση ο Επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Κολινδρού και πρώην Δήμαρχος κ. Γιώργος Καλύβας δήλωσε: «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση με τις επιπόλαιες αποφάσεις που πήρε τις τελευταίες μέρες κατόρθωσε να κάνει ανενεργό το εγχείρημα του «Καλλικράτη» για τη Βόρεια Πιερία. Κατόρθωσε με αυτές τις αποφάσεις να δημιουργήσει αντιπαλότητα σε δύο δήμους, για την οποία αντιπαλότητα παλεύαμε αρκετοί άνθρωποι να εξαλειφτεί και είχε εξαλειφτεί. Τώρα φέρνουν ξανά σε αντιπαλότητα τους δύο δήμους και δεν μπορεί να είναι λειτουργικό το νέο δημοτικό σχήμα για τη Βόρεια Πιερία.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι παιχνίδια και για πιο λόγο γίνανε όλα αυτά. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι δυσάρεστο για τη Βόρεια Πιερία. Για τον Κολινδρό γίνεται ένας εμπαιγμός που όλα αυτά τα θέματα θα μπορούσαν να λυθούν πριν ξεκινήσει η διαβούλευση.

Μονόδρομος πλέον είναι να αφήσει αυτόνομο τον Κολινδρό ως ορεινό δήμο, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχήματα. Άλλη λύση αυτή τη στιγμή δεν βλέπων εφικτή».

Από την πλευρά του ο πρώην Βουλευτής Πιερίας και πρώην Δήμαρχος Κολινδρού κ. Βαγγέλης Πολύζος ανέφερε: «Συμφωνώ απόλυτα με το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης, που καλύπτει όλες τις παραμέτρους. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο δεν έπρεπε να γίνει, διότι βάζει από τα θεμέλια του νέου δήμου το πρόβλημα της μη ανάπτυξης της συγκεκριμένης περιοχής. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Με λυπεί το γεγονός ότι μία κυβέρνηση, η οποία έκανε βάσει ορισμένων κριτηρίων έδρα τον Κολινδρό, στη συνέχεια το πήρε πίσω. Είναι μία γελοιοποιημένη κυβέρνηση για ακόμη μία φορά στα μάτια του ελληνικού λαού, στο μάτια του Κολινδρινού λαού, στα μάτια της Πιερίας».

Ανέκδοτο!!


Δυο βλάχοι, ο Μήτσους και ο Κήτσους, ένα απογευματάκι καθότανε σε μια όμορφη τοποθεσία του ορεινού χωριού τους και καμάρωναν τη θέα.
Σε λίγο περνάει από κει ένας τουρίστας.
Τους πλησιάζει...

- Ντου γιου σπικ ιγκλις; τους λέει
Οι βλάχοι κοιτάζονται, σηκώνουν τους ώμους και του λένε:
- Τς!
- Σπρεχεν ντοιτς;
Κοιτάζονται πάλι με απορία..
- Τς!
- Παρλε βου φρανσε;
- Τς!
- Παρλαρε ιταλιανο;
- Τς!
- Παρλα εσπανιολ;
- Τς!
Ο τουρίστας απογοητευμένος φεύγει...
Λέει ο Μήτσους:
- Ρε συ Κήτσου μπας και πρεπ να μάθουμ καμιά ξεν γλώσσα ;
- Τι να την κανς την ξεν γλώσσα, ρε Μήτσου;
- Εμ πως ρε Κήτσουμ, αν ξερς μια ξεν γλώσσα μπορείς να συνεννοηθείς.
- Μπα; Γιατί αυτουνος που ήξερε πέντε μπόρεσε να συνεννοηθεί ;

ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΝΙΑΡΗΣ...

"Ενας μαγκανιάρης μού 'κανε το μάγκα! Κι σα σ'τουν 'στράφτου μια,
απουβίουσι μάνι-μάνι, πάει στ' μάνα τ' κλιαίγουντας"!!!


Από αφήγηση ενός συμπαθέστατου χαρακτηριστικού τύπου
της Αγοράς στη δεκαετία του '60.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ!!!

Ξέχασα προηγουμένως να αναφέρω ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2010 οι παγκόσμιοι μετρητές επισκεπτών των BLOGS της google καταγράψανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Εννοείται ότι είναι δικό μας!!!
Είχαμε όλη μέρα κρατηθείτε, έναν(1)!!! νέο επισκέπτη και 6!!! συνολικά!!!!
Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ.