Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Γιώργος Παμπόρης:Διάκριση Έλληνα μαθηματικού από το Yale

Μπορεί η απουσία των ελληνικών πανεπιστημίων από τη λίστα με τα 200 καλύτερα του κόσμου να προκάλεσε θόρυβο στην Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν και γεγονότα που μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μαθηματικός από τη Θεσσαλονίκη Γιώργος Παμπόρης, ο οποίος τιμήθηκε με τη διάκριση "Παιδαγωγός Yale 2010" από το ομώνυμο αμερικανικό πανεπιστήμιο. Μάλιστα, ο έλληνας καθηγητής επελέγη μεταξύ 269 υποψηφίων από 22 χώρες.

Στο αμερικανικό πανεπιστήμιο τον πρότεινε ο μαθητής του, Πασχάλης Τόσκας που το καλοκαίρι κατάφερε να περάσει με υποτροφία στο Yale, χωρίς να κάνει ούτε μία ώρα φροντιστήριο, έχοντας όμως την στήριξη του μαθηματικού Γιώργου Παμπόρη.

Η διάκριση προέκυψε μετά από αξιολόγηση 269 υποψηφιοτήτων από 34 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και από 21 διαφορετικές χώρες.

Νικητές αναδείχθηκαν τελικά 30 καθηγητές που στήριξαν και ενέπνευσαν τους μαθητές τους, ώστε να ξεχωρίσουν σε υψηλό επίπεδο

Πηγή:http://news24gr.blogspot.com/2010/11/yale.html


Δικό μου σχόλιο:
Καταρχάς ο Γιώργος είναι από τον Κολινδρό,αλλά ζει αρκετά χρόνια τώρα στη Θεσσαλονίκη.
Δεύτερον είναι σειρά μου στο στρατό και ξάδερφος.
Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σειρά...

«Μαζί τα φάγαμε» λέει και ο Ιρλανδός «Πάγκαλος»!

Ζηλεύοντας προφανώς την εμβριθή σκέψη αλλά και την πολιτική ουσία των λόγων του κ. Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Θ. Πάγκαλου, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν είπε τη δική του εκδοχή για το πώς η χώρα του έφτασε σε αυτό το σημείο.
«Όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι», είπε αφήνοντας άναυδους τους πάντες μιλώντας σε...
τηλεοπτική εκπομπή και προσπαθώντας να απαντήσει στις κατηγορίες ότι το σχέδιο λιτότητας είναι άδικο.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Αποδέχομαι ότι υπήρχαν αποτυχίες στο πολιτικό σύστημα. Αποδέχομαι ότι πρέπει να αναλάβω την ευθύνη σαν μέλος του κυβερνώντος κόμματος εκείνη την περίοδο. Αλλά ας είμαστε δίκαιοι: όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι», είπε ο υπουργός .
Να υπενθυμισθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είχε κάνει έκανε μία αντίστοιχη δήλωση από το βήμα της Βουλής: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε 'πού φάγατε τα λεφτά;' είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί ακολουθώντας μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Πηγή: http://isfentona.blogspot.com/2010/11/blog-post_7079.html#more

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε ζωντανά το παιχίδι ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στις 19:30.

Κινδυνεύουν με έκπτωση από το αξίωμα οκτώ νέοι δήμαρχοι;

Οκτώ νέοι δήμαρχοι δεν εμφανίζονται στην ειδική ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου, σύμφωνα με τον νόμο Ραγκούση, όλοι οι δήμαρχοι πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφουν τις προεκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και την προέλευση των κονδυλίων. Βάσει του άρθρου 10 του νέου νόμου, «οι συνδυασμοί υποχρεούνταν να ζητήσουν έως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου την παροχή ενός κωδικού πρόσβασης» από το υπουργείο, προκειμένου «να αναρτούν το σύνολο των εσόδων και των δαπανών που πραγματοποιούν», γεγονός που επίσης αναφέρεται ρητώς ως «υποχρέωση» των συνδυασμών.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, δεν εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου: ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης (υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους), ο νέος δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος (ΠΑΣΟΚ), Μεσολογγίου κ. Πάνος Κατσούλης (ΠΑΣΟΚ), Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος (εξελέγη με λιγότερες από 20 ψήφους διαφορά από τον γαλάζιο κ. Χρ. Βούλγαρη), Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος (ΠΑΣΟΚ), Νέας Ζίχνης (Κεντρική Μακεδονία) κ. Αν. Δαϊρετζής (ΠΑΣΟΚ), Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Αννας (Στερεά Ελλάδα) κ. Αν. Ψαρρός (Ν.Δ.), και Ερμιόνης κ. Δημ. Καμιζής (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ).

Ωστόσο, από νομικής απόψεως παραμένει ασαφές αν οι εν λόγω δήμαρχοι παρέβησαν τον νέο νόμο, στην περίπτωση που έχουν τηρήσει μια επιπλέον διαδικασία που αυτός επιβάλλει, σύμφωνα με την οποία όλοι οι συνδυασμοί όφειλαν ήδη από την προεκλογική περίοδο να προμηθευτούν από τις ΔΟΥ ειδικά βιβλία εσόδων-δαπανών, τα οποία και υποχρεώνονταν να επικαιροποιούν.

Τσουχτερά πρόστιμα απειλούν τις επόμενες ημέρες και δεκάδες άλλους νεοεκλεγέντες δημάρχους, αφού εμφανίζουν ελάχιστα ή και μηδενικά έξοδα.

«Πρωταθλητής» ο Ψωμιάδης στις δαπάνες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, τα συνολικά έξοδα των 75 συνδυασμών που κατήλθαν στις περιφερειακές εκλογές είναι 5,05 εκατ. ευρώ, ενώ οι 1.006 δημοτικοί συνδυασμοί ξόδεψαν 14,15 εκατ. ευρώ.

Πρωταθλητής στις «περιφερειακές» δαπάνες αναδεικνύεται ο Παν. Ψωμιάδης, ο συνδυασμός του οποίου δήλωσε ότι ξόδεψε 500.948 ευρώ και ότι είχε έσοδα 585.000 ευρώ, ενώ ο αντίπαλός του, κ. Μ. Μπόλαρης, ακολουθεί με δαπάνες 308.861 ευρώ και έσοδα 326.325 ευρώ.

Περιέργως πολύ λιγότερα υποστηρίζουν ότι ξόδεψαν οι «Αθηναίοι» περιφερειάρχες, καθώς ο κ. Γ. Σγουρός φέρεται να δαπάνησε 239.975 ευρώ (με έσοδα 240.005 ευρώ), ενώ ο κ. Βασ. Κικίλιας 94.692 ευρώ (με έσοδα 95.107 ευρώ).

Η μάχη στον Δήμο Αθηναίων εμφανίζεται πιο πολυέξοδη από αυτήν της Περιφέρειας, με τον κ. Νικ. Κακλαμάνη να δηλώνει ότι ξόδεψε 314.754 ευρώ (έσοδα 322.003 ευρώ), ενώ ο κ. Γ. Καμίνης 193.440 ευρώ (με έσοδα 236.290 ευρώ).πηγη: zougla.gr

Tottenham vs Liverpool live now

Παρακολουθείστε τώρα ζωντανά το Λίβερπουλ-Τότεναμ για τη Πρέμιερ λιγκ της Αγγλίας

http://atdhe.net/29424/watch-tottenham-vs-liverpool

Ελληνικός Κινηματογράφος:Οι ατάκες που αγαπήσαμε (Νο2)




ΠΑΟΚ - Ατρόμητος live tv

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε ζωντανά το παιχίδι ΠΑΟΚ - Ατρόμητος.

12η αγωνιστική Super League 28/11/2010

Για την 12η αγωνιστική Super League 28/11/2010 έχουμε σήμερα τα παρακάτω παιχνίδια:

ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
28.11.10 15:00

ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ - ΚΑΒΑΛΑ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
28.11.10 15:00 NOVA

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2
8.11.10 15:00 NOVA

Π.Α.Ο.Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ
28.11.10 17:15 NOVA

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
E.A.K. KΕΡΚΥΡΑΣ
28.11.10 19:30 NOVA



Το ακριβότερο σπίτι του κόσμου έχει τη χειρότερη θέα..

Το ακριβότερο σπίτι του κόσμου είναι 27όροφο, έχει 600 άτομα προσωπικό, ανήκει σε έναν Ινδό (η Ινδία είναι η “νέα Κίνα” στην ανάπτυξη), ενώ 98.000 λίρες είναι ο λογαριασμος του ηλεκτρικού. Ο Μουκές Αμπάνι – ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία και μέσα στους πλουσιότερους του κόσμου εγκαινίασε το “φτωχικό” πρόσφατα σε ένα πάρτι με 80 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων αστέρια του Bolywood. Θα μείνει εκεί με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους.

Το 27όροφο σπίτι θα έχει προσωπικό 600 ατόμων και σύμφωνα με τους Times της Ινδίας ο πρώτος λογαριασμός ηλεκτρικού στοίχισε 7 εκατομμύρια ρουπίες δηλαδή 98.00ο λίρες. Αυτό βέβαια δεν τρομάζει και πολύ τον κ. Αμπάνι ο οποίος έχει περιουσία που αποτιμάται στις 17 δισ. λίρες.

Μία καλεσμένη στο πάρτι δήλωσε ότι πρόκειται για το Ταζ Μαχάλ του 21ου αιώνα και ότι διαθέτει αίθουσα δεξιώσεων πιο πολυτελή από τις Βερσαλίες. “Υπάρχει πολύ μάρμαρο και μαργαριτάρια. Υπάρχουν κήποι και πισίνες με λωτούς και ένας πανέμορφος ναός του Κρίσνα”. Το σπίτι κοσμούν επίσης ακριβά έργα τέχνης.

Το σπίτι – η αξία του οποίου υπολογίζεται στο 1 δισ. δολάρια – που διαθέτει φυσικά πισίνες, έναν όροφο μόνο για βιβλιοθήκη, σινεμά και ελικοδρόμιο – χτίστηκε με βάση τις αρχές του Βααστού που θεωρείται το ινδικό φενγκ σούι.
Ο ίδιος ο κ. Αμπάνι είναι ιδιοκτήτης της κοινοπραξίας Reliance Industries μία από τις μεγλύτερες του κόσμου καθώς και ομάδας της πρώτης εθνικής, στην Ινδία.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Το μόνο κακό με το πιο ακριβό σπίτι του κόσμου είναι ότι οι ένοικοι ζουν μέσα στη χλιδή με θέα τη μεγαλύτερη φτώχεια. Το σπίτι αυτό “βλέπει” αναγκαστικά στις φτωχογειτονιές της Βομβάης όπου περίπου το μισό των 18 εκ. ανθρώπων της πόλης ζουν μέσα στηn εξαθλίωση.
πηγη:newsit.gr

“Μπάφιασε” ο Παμπούκης – Επεισόδιο για τσιγάρο σε εστιατόριο

Πολλοί έχουν μπαφιάσει την κυβέρνηση, αλλά ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης έφτασε στα άκρα για ένα τσιγάρο.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το επεισόδιο έγινε σε εστιατόριο στο Κολωνάκι. Ο κ. Παμπούκης συνέτρωγε με τον κ. Βενιζέλο και γάλλους εκπροσώπους της Lazard – επενδυτικού οίκου – και ως γνωστόν μετά το φαί το τσιγάρο.. τραβιέται.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα λοιπόν ο κ. Παμπούκης μετά από δίωρο δείπνο σε σημείο του εστιατορίου άκρως διακριτικό ώστε να μην τραβούν τα βλέμματα ή και με το φόβο της δημόσιας αποδοκιμασίας – εκεί σύμφωνα με την εφημερίδα ηλικιωμένη είχε αποδοκιμάσει τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή – θέλησε να κάνει ένα τσιγάρο, φανατικός καπνιστής γαρ.

Μάλιστα την ίδια επιθυμία εξέφρασε και ο κ. Πιγκάς της Lazard. Τότε σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Παμπούκης – παρά τις αντιδράσεις των σερβιτόρων που πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο που η κυβέρνηση του κ. Παμπούκη ψήφισε – άναψε τσιγάρο.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο Θέμα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παίρνει με τη βία το τσιγάρο από το χέρι από τους πελάτες. Από τη στιγμή που – όπως είπε – επέμεινε έβγαλε και αυτός τα τασάκια και τα έφερε στο τραπέζι.πηγη: newsit.gr

Σαν σήμερα

ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:18
Δύση Ήλιου: 17:08
Σελήνη 21 ημερών

Γιορτάζουν: Ειρήναρχος

Γεγονoτα

1814: Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που εισέρχεται στη νέα εποχή με τη χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.

1895: Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Παίρνουν μέρος 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.

1910: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, καταλαμβάνοντας τις 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.

1953: Με την απαγγελία των ποινών, ολοκληρώνεται έπειτα από μακρά διαδικασία η «Δίκη των Αεροπόρων».

1997: Μεταδίδεται το τελευταίο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς καρτούν «Beavis and Butt-Head» στο MTV.

2002: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδικάζει το ποσό των 13,7 εκατ. ευρώ (4,6 δισ. δρχ.) ως αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο για την απαλλοτρίωση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας.

Γεννησεις
1820: Φρίντριχ Ένγκελς, γερμανός φιλόσοφος, συνεργάτης του Καρλ Μαρξ. Μαζί έγραψαν το «Κομουνιστικό Μανιφέστο», που αποτελεί τη «βίβλο» του κομουνιστικού κινήματος. [θαν. 5/8/1895]

1943: Ράντι Νιούμαν, αμερικανός τραγουδοποιός.

1948: Μαρία Φαραντούρη, τραγουδίστρια.

Θανατοι
1912: Λαυρέντιος (Λορέντζος) Μαβίλης, ποιητής. Φονεύτηκε σε μάχη με τους Τούρκους στο Δρίσκο των Ιωαννίνων. [γεν. 6/9/1860]

1939: Τζέιμς Νάισμιθ, καναδός γυμναστής που δημιούργησε το μπάσκετ-μπολ. [γεν. 6/11/1861]

1954: Ενρίκο Φέρμι, ιταλός πυρηνικός φυσικός, βραβευμένος με Νόμπελ. [γεν. 29/9/1901]




Ελληνικός Κινηματογράφος:Οι ατάκες που αγαπήσαμε