Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ποδηλατική απόδραση Πιερίας..Μην θρηνήσουμε άλλο θύμα



το 2010 ήταν η χρονιά που η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας πήρε σάρκα και οστά. Μια όμορφη ιδέα, πολλές όμορφες προσπάθειες, αμέριστη στήριξη και συμπάθεια από τη συντριπτική πλειοψηφία των Κατερινιωτών και το μεράκι των ενεργών ποδηλατών - πολιτών της πόλης, ήταν η συνταγή που οδήγησε σε ένα επιτυχημένο ξεκίνημα. Οι δράσεις πολλές, οι εντυπώσεις άριστες, η φαντασία αστείρευτη. Με γνώμονα την προβολή του ποδηλάτου και την ποιότητα ζωής μας στο αστικό περιβάλλον, δημιουργήσαμε έναν πόλο ψυχαγωγίας και διεκδίκησης με επίκεντρο το ποδήλατο, τις υποδομές και την ποδηλατική παιδεία.
Ευχόμαστε η νέα χρονιά να γιγαντώσει ακόμη περισσότερο την Ποδηλατική Από-δραση. Το χουμε ανάγκη οι ποδηλάτες, το χει ανάγκη η πόλη. Στην προσπάθεια αυτή, όλοι μπορούν να προσφέρουν, όλοι να βοηθήσουν, όλοι να πρωταγωνιστήσουν. Η παρέα της Από-δρασης μπορεί και πρέπει να μεγαλώσει.
Διεκδικούμε ποδηλατοδρόμους
Προωθούμε την καλλιέργεια ποδηλατικής και οικολογικής παιδείας.

Tην Τετάρτη οι εντάσεις Λαγδάρη-Πολύζου.....Μπαρούτι μου μυρίζει...



Για να δούμε τι θα γίνει την Τετάρτη στο δικαστήριο?Λέτε να δούμε επανάληψη εκλογών?Πάντως ΜΠΑΡΟΎΤΙ μου μυρίζει.

Πυρά Πολύζου για τη στάση Λαγδάρη να αποκλείσει τον συνδυασμό της ελάσσονος μειοψηφίας από τις επιτροπές του δήμου Πύδνας - Κολινδρού

Αμέσως μετά την πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη στάση του συνδυασμού του κ. Βαγγέλη Λαγδάρη να μην προτείνει να συμμετάσχει σε κάποια επιτροπή του νέου δήμου ο εκπρόσωπος της τρίτης παράταξης που εκλέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ολόκληρη η δήλωση Πολύζου έχει ως εξής:


«Όπως ανέφερα και στην έναρξη της πρώτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του νέους μας δήμου, στόχος δικό μας είναι να λειτουργήσουμε συναινετικά για να πάμε μπροστά την Βόρεια Πιερία. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινα ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Δανιηλίδης να συμμετάσχει σε μία από τις δύο επιτροπές, ώστε να υπήρχε εκπροσώπηση από όλους τους συνδυασμούς.
Δικαίωμα της Μείζονος Αντιπολίτευσης ήταν να προτείνει πρόσωπα και από τους δύο συνδυασμούς της μειοψηφίας. Όμως, δεν πρότειναν τον κ. Δανιηλίδη που είναι τρίτος συνδυασμός, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται αυτό το οποίο έθεσα ως αρχή όταν έθεσε υποψηφιότητα, αλλά και όταν εκλέχτηκα Δήμαρχος.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία και δεν θέλησε η μείζων αντιπολίτευση, κατά τρόπο πεισματικό, αρνητικό και απαράδεκτο να συμμετέχει σε κάποια επιτροπή και η ελάσσων μειοψηφία, ο συνδυασμός της πλειοψηφίας ψήφισε «λευκό».
Αν ο νόμος επέτρεπε, θα ψηφίζαμε εμείς τον εκπρόσωπο του τρίτου συνδυασμού, ώστε οι επιτροπές να απαρτίζονται από πρόσωπα όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους εξέλεξε ο λαός της Βόρειας Πιερίας».

Πηγή: http://politispierias.blogspot.com/2011/01/blog-post_826.html

Καζαμίας 2011 (Μάρτιος)

Τα Κούλουμα φέτος γιορτάζονται πάλι στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού με τη διαφορά ότι φέτος αλλάζει στυλ και καθιερώνεται σαν πικ νικ.

Όσοι πηγαίνουν στο Αθλητικό,κουβαλάνε από το σπίτι τους φαγητά και ποτά,επειδή το ΔΝΤ κόβει κι άλλους κρατικούς πόρους από τους νεοσύστατους Δήμους και δύσκολα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Φυσικά επιτρέπεται το πέταγμα χαρταετού.
Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή λόγω και διευρυμένου Δήμου.
Ο νικητής κερδίζει μία αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με χαραγμένο πάνω της έναν δικέφαλο!!! χαρταετό.

Η Επέτειος της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα σε όλη την Ελλάδα υπό της άδειας φυσικά του ΔΝΤ που εξοικονόμησε κάποιους πόρους για τη περίσταση, καλμάροντας ουσιαστικά τη σπίθα του γενικού ξεσηκωμού, που άναψε και σιγά σιγά επεκτείνεται στις τάξεις του Ελληνικού λαού.
Περιχαρής ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά σε Εθνικό του έκτακτο διάγγελμα ότι "λεφτά υπάρχουν" κι ότι ο αγώνας μας για έξοδο από την κρίση θα δικαιωθεί.
Παράλληλα πιθανά σενάρια για εκλογές παίρνουν για μια φορά ακόμη παράταση...
Στον Κολινδρό γίνεται μεγάλη παρέλαση παρουσία των δύο εορταζόντων Πολύζου και Λαγδάρη που οι πληροφορίες αναφέρουν γι' αυτούς,ότι υπάρχει σοβαρή κι απρόβλεπτη εξέλιξη με το εκλογοδικείο και ίσως δούμε μεγάλες ανατροπές στο Δ΄μο Πύδνας Κολινδρού.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νικόλαος Λούσης αποφάσισε να δημιουργήσει σιδηροδρομικές ράγες και σκέφτεται την εγκατάσταση μόνιμου τρένου στον Κολινδρό προς τέρψιν των κατοίκων του.
Βρίσκεται επιτέλους πάρα πολύ κοντά στο να πάρει την πολυπόθητη άδεια ανέγερσης οικολογικού χωριού στη κεντρική πλατεία Κολινδρού,με την ίδια μεθοδολογία που αδειοδοτήθηκε κι ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης κύριος Αγγελόπουλος πριν χρόνια στη λίμνη Κερκίνη για τις ανάγκες του κινηματογραφικού έργου "Το Λιβάδι που δακρύζει".

Παράλληλα στον Κολινδρό δημιουργείται ενεργή κίνηση πολιτών,αφού οι εξελίξεις την απαιτούν και οι καταστάσεις την ωρίμασαν.

Τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ ξανακόβουν τα σχόλια για όλους,έπειτα από άστοχες παρεμβάσεις ανωνύμων και παίζουν ενεργό ρόλο στη νέα κίνηση πολιτών που δημιουργήθηκε.

Spanish La Liga live tv

20:00 CET, 21:00 GMT(+2:00)
Salamanca vs Xerez
Atletico Madrid vs Racing Santander
Mallorca vs Hercules
Villarreal vs Almeria
Zaragoza vs Real Sociedad

22:00 CET, 23:00 GMT(+2:00)
Getafe vs Real Madrid

Live tv links:

Atletico Madrid vs Racing Santander
http://atdhe.net/31846/watch-atletico-madrid-vs-racing-santander
http://www.firstrow.net/watch/43748/1/watch-atletico-madrid-vs-racing-santander.html
http://www.firstrow.net/watch/43748/2/watch-atletico-madrid-vs-racing-santander.html

Mallorca vs Hercules
http://atdhe.net/31847/watch-mallorca-vs-hercules
http://www.firstrow.net/watch/43749/1/watch-rcd-mallorca-vs-hercules-alicante.html
http://www.firstrow.net/watch/43749/2/watch-rcd-mallorca-vs-hercules-alicante.html

Villarreal vs Almeria
http://atdhe.net/31844/watch-villarreal-vs-almeria
http://www.firstrow.net/watch/43745/1/watch-villarreal-cf-vs-ud-almeria.html
http://www.firstrow.net/watch/43745/2/watch-villarreal-cf-vs-ud-almeria.html

Zaragoza vs Real Sociedad
http://atdhe.net/31845/watch-zaragoza-vs-real-sociedad
http://www.firstrow.net/watch/43746/1/watch-real-zaragoza-vs-real-sociedad.html
http://www.firstrow.net/watch/43746/2/watch-real-zaragoza-vs-real-sociedad.html

Salamanca vs Xerez
http://atdhe.net/31849/watch-salamanca-vs-xerez
http://www.firstrow.net/watch/43750/1/watch-ud-salamanca-vs-deportivo-xerez.html
http://www.firstrow.net/watch/43750/2/watch-ud-salamanca-vs-deportivo-xerez.html

Getafe vs Real Madrid
http://atdhe.net/31848/watch-getafe-vs-real-madrid
http://www.firstrow.net/watch/43756/1/watch-getafe-cf-vs-real-madrid.html
http://www.firstrow.net/watch/43756/2/watch-getafe-cf-vs-real-madrid.html
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=100245&part=sports

Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤZΙΜΠΟΥΡ (video)





Πηγή: http://www.dailymotion.com/video/xge2fv_y-yyyyyyyyyyy-yzyyyyyy_fun

Χάρρυ Κλυνν: «Η συμμορία Παπανδρέου χειρότερη από τους Τούρκους!»

Ο Χάρρυ Κλυνν δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις, αλλά όταν αποφασίσει να μιλήσει προκαλεί… σεισμικές δονήσεις. Μιλώντας αποκλειστικά στο “newsbomb.gr” ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης κάνει λόγο για εξευτελιστική σκλαβιά στην οποία έχει οδηγήσει το λαό η συμμορία – όπως την αποκαλεί - του Γιώργου Παπανδρέου και καλεί τους Έλληνες σε κοινωνικές εξεγέρσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο. Αίσθηση προκαλούν και οι απόψεις του για τον Αντώνη Σαμαρά, τα κόμματα της αριστεράς, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Πώς βλέπετε τα φετινά Χριστούγεννα;
Είναι τα πιο σημαδιακά για μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη που θα έρχεται και την οποία δεν υποπτεύεται καν ο ελληνικός λαός. Με τον καινούργιο χρόνο μπαίνουμε σε μια περίοδο εξευτελιστικής σκλαβιάς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η συμμορία του, εθελοντικά, μας μετέτρεψαν σε δούλους.
Το που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση δεν μπορώ να προβλέψω, μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα πως ο ελληνικός λαός, μπορεί να αργεί, αλλά δεν δέχεται τέτοιου είδους σκλαβιές. Προβλέπω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις που δεν φανταζόμαστε. Ο Έλληνας μηχανεύεται τρόπους για να επιβιώσει και θα επιβιώσει, παρά το ότι ζούμε τη χειρότερη δουλία της ιστορίας μας. Τα 400 χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς θα είναι ένα ωραίο διάλειμμα διακοπών σε σχέση με αυτά που θα τραβήξει ο ελληνικός λαός, εάν δεν εξεγερθεί. Μόνο με την εξέγερση μπορεί να σωθεί ο λαός.

Εσείς τι θα προτείνατε να γίνει;
Εγώ το μόνο που θέλω να δω είναι να φεύγει από την Ελλάδα αυτή η συμμορία των μειοδοτών που λέγεται κυβέρνηση Παπανδρέου. Και όχι μόνο αυτοί. Οι πολιτικοί σε ποσοστό 95% είναι πουλημένα τομάρια. Ο Παπανδρέου είναι υπάλληλος των αμερικανών και του ΔΝΤ και δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να διαφύγει. Βέβαια όλα έχουν ρυθμιστεί και η διαφυγή του, εάν γίνει η κοινωνική έκρηξη, είναι δεδομένη, αλλά να δούμε τι θα γίνει με αυτούς που θα αφήσει πίσω του γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι νταβατζήδες του Τύπου.

Για τον κ. Σαμαρά ποια είναι η γνώμη σας;
Ο Αντώνης Σαμαράς, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είναι η μόνη ελπίδα, αλλά τα πράγματα δεν είναι παρήγορα. Έχει δυνατότητες και έχει και ένα στοιχείο που λείπει από τους άλλους πολιτικούς που είναι ο πατριωτισμός , όχι με την έννοια των εθνικουλτουριάρηδων, αλλά όπως τον εννοώ εγώ. Είναι γνωστό ότι δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ. Είμαι ένας ανένταχτος αριστερός που ποτέ δεν είχα σχέση με τα δεξιά μορφώματα και ιδιαίτερα με αυτή τη φοβική δεξιά. Η ΝΔ προέρχεται από μια συντριβή η οποία δεν ξέρω αν της άξιζε 100%. Γεγονός, πάντως, είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν μια από τις πλέον αποτυχημένες. Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να ήταν ένας άνθρωπος καλών προθέσεων, αλλά δυστυχώς οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Δημιούργησε γύρω του ένα περιβάλλον μηδαμινής αξίας με τους Αλογοσκούφηδες και τους λοιπούς και ήταν φυσικό να έχει αυτή τη φθορά.

Πώς σχολιάζεται τη δήλωση του κ. Πάγκαλου περί κοπριτών;
Ο κ. Πάγκαλος καλά τα είπε επειδή ο ίδιος, ως κοπρίτης, ξέρει πολύ καλά τους κοπρίτες που διόρισε στο δημόσιο, οι οποίοι η μόνη δουλειά που κάνουν είναι να μην αφήνουν τους άλλους να κάνουν τη δουλειά τους. Και ο ίδιος στην ίδια κατηγορία ανήκει.

Σας στεναχωρούν οι εξελίξεις στην Αριστερά;
Η αριστερά αυτοφυλακίστηκε. Δεν είναι αρκετοί οι ευσεβείς πόθοι. Στην πολιτική πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε τα πράγματα ακριβώς όπως προδιαγράφονται και όχι ακριβώς όπως είναι. Αυτό δεν μπόρεσε να το δει η Αριστερά. Σήμερα βλέπουμε τον εξευτελισμό της στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη, ενός γηρασμένου και λεξιλάγνου πολιτικού που θέλει να αρθρώσει σύγχρονο πολιτικό λόγο. Αυτό είναι μια αστειότητα που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Και φυσικά καταδεικνύει με σημαντικό τρόπο την ουσία της νεοαριστεράς που είναι χωρίς αρχές, χωρίς πλαίσιο, χωρίς ήθος και προπαντός χωρίς αξιοπρέπεια. Μέσα σε πέντε μήνες ξεφτιλίστηκαν και ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος.

Την ίδια άποψη έχετε και για το ΚΚΕ;
Το ΚΚΕ έχει τις αρχές, έχει τη δυναμικότητα, έχει τα ερείσματα στο λαό. Αν μπορέσει να απαλλαγεί από την κηδεμονία των σκληροπυρηνικών σταλινικών που κάνουν το μεγαλύτερο κακό, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια σχετική ελπίδα. Η κ. Παπαρήγα και οι άνθρωποι αυτοί είναι εχθροί του κόμματος και το αποκλείουν από τις εξελίξεις.

Την κίνηση της κ. Μπακογιάννη να ιδρύσει το δικό της κόμμα πώς την κρίνετε;
Τα αστεία θα τα λέω μόνο εγώ! (γελάει). Είναι μια αστειότητα που δεν αξίζει καν να τη συζητάμε. Η Κ. Μπακογιάννη δεν έχει τις δυνατότητες. Δεν μπορεί να σκεφτεί πολιτικά γιατί δεν είναι πολιτικό ον, είναι οικογενειακό ον. Δεν αξίζει τον κόπο να συζητάμε γι΄ αυτό.

Η πορεία του κ. Καρατζαφέρη πώς σας φαίνεται;
Μας τελείωσε. Ο λαϊκισμός κάποτε τελειώνει. Η πολιτική του καφενείου δεν έχει μέλλον. Απλά εντυπωσιάζει μέχρις ενός σημείου. Δεν είναι σοβαρή περίπτωση.


Ράνια Καρατζαφέρη

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/charry-klynn-h-symmoria-papandreoy-cheiroterh-apo-toys-toyrkoys

Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011

Διαβάστε πατώντας το παρακάτω λινκ, την εγκύκλιο του Υπουργίου Εσωτερικών που αφορά τη προθεσμία των αιτήσεων για προσλήψεις μόνιμου ή εποχικού προσωπικού.

Πατήστε το παρακάτω λινκ:
http://www.zougla.gr/Uploads/marilaos/egkyklios_prosopikou.pdf

Τα αιτήματα προσλήψεων είναι έως τις 14 Ιανουαρίου.
Επίσης υπενθυμίζεται ο κανόνας «1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις», ο οποίος προβλέπεται και στο μνημόνιο, ενώ τονίζεται ότι όσα αιτήματα – με εξαίρεση αυτά που αφορούν σε έκτακτες ανάγκες – δεν κατατεθούν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα γίνουν δεκτά.


Πηγή: zougla.gr

Έρχεται πολυνομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Περισσότερη διαύγεια, οργάνωση και οικονομική «υγεία», λιγότερες στρεβλώσεις και εναγκαλισμούς με την κυβέρνηση, ευαγγελίζεται ο αναπλ. υπουργός Πολιτισμού, Τ. Χυτήρης προαναγγέλλοντας:

α) πολυνομοσχέδιο για τα ΜΜΕ στη βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας
β) τη σύνοψη της διαδικασίας για την ψηφιακή τηλεόραση
γ) τη μείωση της κρατικής διαφήμισης και τη σταδιακή έξοδο της ΕΡΤ από την εμπορική διαφήμιση.

Το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου και θα κληθούν να συμβάλουν τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να μπει τάξη στο μηντιακό τοπίο που «πλήττεται από μια πρωτόγνωρη κρίση» όπως τόνισε ο Τ.Χυτήρης ο οποίος την αποδίδει:

α) στην πτώση της διαφήμισης κατά 40%,
β) στον κατήφορο των κυκλοφοριών των εφημερίδων και
γ) στην αδυναμία των τραπεζών να στηρίξουν τα ΜΜΕ με νέα δάνεια, με την κυβέρνηση να αρνείται οποιαδήποτε σχετική παρέμβαση προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει σε μια ελεύθερη αγορά», επεσήμανε ο Τ. Χυτήρης ερωτηθείς από την «Η» αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα κεντρικό σχέδιο διάσωσης του Τύπου.

«Τα ΜΜΕ διέπονται από ευρωπαϊκή νομοθεσία, συνεπώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Ωστόσο επειδή τα ΜΜΕ συνιστούν τους ‘θεματοφύλακες’ του πλουραλισμού που είναι και η ‘καρδιά’ της δημοκρατίας, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση της ρύθμισης της αγοράς για τη μετάβαση κυρίως στην ψηφιακή τηλεόραση». Παράλληλα προανήγγειλε μια σειρά ενεργειών για τον διαχωρισμό του παρόχου δικτύου και του παρόχου περιεχομένου, το φάσμα και το ψηφιακό μέρισμα, τον Χάρτη Συχνοτήτων, τους διαγωνισμούς και την αδειοδότηση των σταθμών το καθεστώς λειτουργίας των οποίων παρατάθηκε έως τις 31/12/11 με προσθήκη στο Ν.3905/10.

Το κράτος σε ρόλο διαιτητή
Ο Τ. Χυτήρης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης εκ μέρους της Πολιτείας ρόλου διαιτητή για τις συγχωνεύσεις στα ΜΜΕ, την επιδότηση εργασίας, τις αποζημιώσεις και τον καθορισμό προϋποθέσεων για απολύσεις.

Αναφορικά με τυχόν επιδότηση των ΜΜΕ παρέπεμψε σε δύο προγράμματα του υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης, ένα ευρωπαϊκό και ένα εθνικό που θέτουν αυστηρά κριτήρια. Στο ίδιο πνεύμα επανεξετάζεται το πλαίσιο της υποχρέωσης της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες με την εισαγωγή κριτηρίων ενώ μειώνεται δραματικά η κρατική διαφήμιση. Ωστόσο ο Τ. Χυτήρης εγγυήθηκε για τη διατήρηση του αγγελιοσήμου το οποίο θα συνεχίζει να διοχετεύεται στα δημοσιογραφικά ταμεία.

Νοικοκυρεμένη ΕΡΤ χωρίς διαφημίσεις
Ο Τ. Χυτήρης υπερασπίστηκε τη διατήρηση του ανταποδοτικού τέλους απαντώντας σε όσους έχουν εκφράσει διαφορετική άποψη. Αποκάλυψε ότι πραγματοποιείται business plan, εγγυήθηκε ότι δεν θα συρρικνωθούν ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3, ανακοίνωσε την έλευση συμβασιούχων και την αποχώρηση 500 υπό συνταξιοδότηση.

Πηγή: Ημερησία



ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο3


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επέστρεψαν από το Βελιγράδι
οι νεαροί καλαθοσφαιριστές
του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνη 2008


Με πολύτιμες εμπειρίες και χαμόγελα στα πρόσωπα τους, παρά το πολύωρο ταξίδι, επέστρεψαν από το Βελιγράδι οι αθλητές του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνη 2008. Εκεί ήταν από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου για την διεξαγωγή φιλικών αγώνων.
Η αποστολή αποτελούνταν από 30 αθλητές γεννημένους από το 1994 έως το 1997 με συνοδούς τους προπονητές Μιχάλη Γκοτζαμάνη και Στέλιο Χατζηιωάννου. Κατά την παραμονή τους στο Βελιγράδι οι κατερινιώτες καλαθοσφαιριστές αντιμετώπισαν σε δύο αγώνες την ΚΚ Vizura και ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ομάδας που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες σχολές παραγωγής παικτών του Βελιγραδίου.
Η ενιαία ομάδα των 1994-95 του Πιερικού Αρχελάου – Κατερίνη 2008 επιβλήθηκε της ομάδας των παίδων της ΚΚ Vizura με 62-64, ενώ η ομάδα των 1996-97 ηττήθηκε από τους αντίστοιχους της Σέρβικης ομάδας με 56-53. Επίσης, κατά τη διαμονή τους εκεί οι νεαροί αθλητές της ομάδας της πόλης μας επισκέφτηκαν τα σχολεία των Giorgia Krstic και Branco Chopic, όπου αντιμετώπισαν τις ακαδημίες μπάσκετ που στεγάζονται στα συγκροτήματα αυτά.
Οι αθλητές των ομάδων που αποτελούσαν την αποστολή ήταν οι: Mπούσιος Χρόνης, Παπαβραμίδης Σωκράτης, Αναγνώστου Κώστας, Κοντσές Θάνος, Μαλαματίδης Δημήτρης, Δαμαλής Θάνος, Κεσίδης Λευτέρης, Αγγέλης Γιώργος, Τσινίκος Λευτέρης, Σαμαράς Γιώργος, Παπασωτηρίου Γιώργος, Παπασωτηρίου Αχιλλέας, Ζαδές Ραφαήλ, Γαζέτης Σάκης, Στάμος Κώστας, Τσιμήτρης Δημήτρης, Παπακώστας Δημήτρης, Μητσιμπόνας Κώστας, Αναστασιάδης Αλέξης, Νατσιάβας Θάνος, Μωυσίδης Νίκος, Λαμπονίκος Γιώργος, Γραβάνης Αχιλλέας, Οφείδης Ιάσων, Σκαμπαρδώνης Θανάσης, Χασάπης Δημήτρης, Τατσίδης Δημήτρης, Κοκκινοπλίτης Γιώργος, Κοντσές Βασίλης και Εξίζογλου Θάνος.







ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο2

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης
http://www.pierikos-archelaos.gr/

e-mail: information@pierikosbc.gr
Γραφείο Τύπου Πληροφορίες: Δημήτρης Σφήκας,

Δημοτικού Σταδίου 9, 60100 Κατερίνη.
Τηλ - fax.: 23510 32153

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαριαλένα Χελιδώνη
στο Τουρνουά Κορασίδων της ΕΟΚ

Στο 28ο Τουρνουά των επίλεκτων κορασίδων του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ που διεξάγεται στην Αθήνα (Γλυφάδα) από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου 2011, κλήθηκε να πάρει μέρος και η καλαθοσφαιρίστρια του Πιερικού Αρχελάου Μαριαλένα Χελιδώνη.


Ο Κώστας Φακοπουλίδης
στις προπονήσεις της Εθνικής Παίδων


Στην Αθήνα είναι από χθες ο καλαθοσφαιριστής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Φακοπουλίδης, όπου συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας των Παίδων.
Η εθνική μας ομάδα αυτές τις μέρες θα πραγματοποιήσει και διάφορα φιλικά παιχνίδια.






ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Παίδων «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» συμπλήρωσε 29 χρόνια ζωής

Συμμετείχαν και οι Πρισκομάτης -Τσαλμπούρης από τον Πιερικό Αρχέλαο

Το Τουρνουά Χριστουγέννων παίδων «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» συμπλήρωσε 29 χρόνια ζωής και πλέον έχει καθιερωθεί στο Ελληνικό Μπάσκετ, αποτελώντας έτσι θεσμό για τα δεδομένα του αθλήματος.
Πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα, από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2010, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία. Πήραν μέρος 90 επιλεγμένοι αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Τουρνουά, οργανώθηκε και ένα σεμινάριο προπονητών με κεντρικούς ομιλητές τους ομοσπονδιακούς προπονητές κ.κ. Γ. Λιμνιάτη με θέμα: «Διδασκαλία βασικής αμυντικής ομαδικής τακτικής» και Γ. Δοξάκη, με θέμα «Επίθεση εναντίον - MAN TO MAN».

● Στο τουρνουά αυτό συμμετείχαν και οι καλαθοσφαιριστές του Πιερικού Αρχελάου Τάσος Πρισκομάτης και Γιώργος Τσαλμπούρης, οι οποίοι επέστρεψαν με τις καλύτερες αναμνήσεις.
Συμμετείχαν σε διάφορες ομάδες και συγκεκριμένα, ο πρώτος με τον ΚΡΕΣΦΟΝΤΗ» και ο δεύτερος με τον «ΝΗΛΕΑ».
Ο Τάσος Πρισκομάτης συμμετείχε και στην επίλεκτη ομάδα «ALL STAR» που νίκησε την αντίστοιχη της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με 63-55, σημειώνοντας14 πόντους. Μάλιστα, η τοπική εφημερίδα της Καλαμάτας «ΘΑΡΡΟΣ» τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους του αγώνα.

ΦΩΤΟ:

Γιώργος Τσαλμπούρης


Τάσος Πρισκομάτης


Η ομάδα «ALL STAR» που νίκησε της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ



Οι καλαθοσφαιριστές που συμμετείχαν στο 29Ο Τουρνουά Χριστουγέννων στην Καλαμάτα με τους συντελεστές της οργάνωσης


Δημαιρεσίες στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Το προεδρείο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εξέλεξαν χθες το πρωί, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Γιώργος Πολυχρονίδης, ενώ το προεδρείο συμπληρώνουν ο Γιώργος Μιάουρας (αντιπρόεδρος) και Νίκος Τουλούπας (Γραμματέας).
Στην Οικονομική Επιτροπή, τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Ξανθίππη Βασιλειάδου, Παύλος Μεταλλίδης, Κώστας Κακάνης, Χαράλαμπος Μαστοροτάσιος, Βαγγέλης Λαγδάρης και Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Νίκος Μεταλλίδης, Γιάννης Μελιδώνης, Ανδρονίκη Μπουσμαλή, Σουλτανίδης Νίκος και Αγγέλου Άριστείδης
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εκλέχθηκαν τακτικά μέλη οι Χλεμές Δημήτριος, Βουλκίδου Μαρία, Λένος Γιώργος, Αγγέλου Αριστείδης, Χαϊκάλη Δήμητρα και Λιόλιος Βασίλειος. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Μελιδώνης Γιάννης, Μπουσμαλή Νίκη, Καλύβας Γιώργος, Μπουρσούκης Πασχάλης και Ντιούδης Μηνάς
«Ο κόσμος περιμένει από εμάς κάτι καλύτερο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φανούμε συνεπείς», ανέφερε σε σύντομες δηλώσεις του ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος, ο οποίος κάλεσε όλους τους συμβούλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα για το νέο δήμο.
Για ένα νέο κύκλο που ανοίγει στην αυτοδιοίκηση, έκανε λόγο ο Βαγγέλης Λαγδάρης, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη της διοίκησης να βάλει τις βάσεις για έναν ισχυρό αποκεντρωμένο δήμο.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει και την αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε ο κ. Δανιηλίδης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από όλους για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.


Πηγή:http://www.eptanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3697:2011-01-02-20-33-56&catid=39:epikairotita&Itemid=28

Προπονητικό καμπ στον Κολινδρό

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των Νέων ξεκινάει την προετοιμασία της

Οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Νέων θα συμμετάσχουν σε εργομετρικά τεστ που θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2011 ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργομετρικών τεστ θα ακολουθήσει προπονητικό καμπ στον Κολινδρό από τις 6-9/1/2011. Το συντονισμό των εργομετρικών τεστ και του καμπ έχουν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσαβδαρίδης και ο συνεργάτης προπονητής Νίκος Πέρρος.

Αργυρώ Φλουρή

Η Αμερικανική βουλή «γονατίζει» στη μάχη του Μαραθώνα


Η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, στις 8 Δεκεμβρίου 2010, ενέκρινε με 359 ψήφους υπέρ και μόνον 44 κατά, το ψήφισμα 1704 με το οποίο:

1. H μάχη του Μαραθώνα το 490 π.X. θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας

2. Η μάχη του Μαραθώνα συνέβαλε στην ανάπτυξη του καινούριου τότε συστήματος διακυβέρνησης που ονομάστηκε Δημοκρατία, στις βασικές αρχές του οποίου στηρίχθηκε αιώνες αργότερα η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η απόφαση αυτή της αμερικανική βουλής συνιστά κορυφαίας σημασίας γεγονός, καθώς για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι το πολίτευμά τους έχει στηριχθεί στις αρχές της ελληνικής δημοκρατίας που διασώθηκε με τη μάχη του Μαραθώνα.

Το ψήφισμα 1704 της αμερικανικής βουλής κάνει επίσης συγκεκριμένη αναφορά στον αγγελιαφόρο Φειδιππίδη που έτρεξε 26 μίλια για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους από το Μαραθώνα, εμπνέοντας έτσι την Ολυμπιακή Επιτροπή για την καθιέρωση του Μαραθωνίου Αγωνίσματος.

Τέλος, όπως ορίζει το ψήφισμα 1704, η φλόγα του Μαραθώνα που την άναψαν πριν χρόνια στον τόπο της μάχης, παραμένει αναμμένη συνεχώς στον Hopkinton της Μασαχουσέτης για να τιμά τη μνήμη όλων των μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία, όπως έκαναν οι Αθηναίοι πολεμιστές το 490 π.χ.

Όλα αυτά θα ήταν άγνωστα για την Ελλάδα αν δεν φρόντιζε η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων να πληροφορήσει το newsbomb.gr για το σημαντικό αυτό θέμα.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/h-amerikanikh-boylh-gonatizei-sth-machh-toy-marathwna

Οι παίκτες του «Master Chef» έκλεισαν κιόλας τις πρώτες τους συμφωνίες


Μπορεί νικητής του «Master Chef» να είναι ο Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος κέρδισε και τις 50.000 ευρώ, αυτό όμως δε σημαίνει... ότι οι άλλοι παίκτες θα μείνουν έτσι! Οι chef λοιπόν πιάνουν δουλειά και μάλιστα με τη στήριξη των αγαπημένων τους κριτών....

Ο Άκης, ως νικητής, έχει και τις περισσότερες προτάσεις από πολύ μεγάλα εστιατόρια, σύμφωνα με την Espresso. Πολλές προτάσεις όμως δέχτηκε και on air όταν βρέθηκε στο πλατό του «Πρωινού mou»…Παρόλα αυτά, η συνέχιση των σπουδών του είναι ο βασικός του στόχος αυτή τη στιγμή!

Όσο για το Μιχάλη που παρά έναν βαθμό έχασε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα «Master Chef», έχει ήδη δεχθεί προτάσεις για Αθήνα, Μύκονο αλλά και Γερμανία. Ωστόσο, μιας και σε λίγους μήνες θα γίνει μπαμπάς δεν ξέρουμε αν θα κάνει το μεγάλο βήμα ή θα μείνει στην Πτολεμαίδα, ανοίγοντας ένα δικό του εστιατόριο.

Το Γιάννη Μάργαρη και τη Δέσποινα θέλει κοντά του ο Λευτέρης Λαζάρου στο νέο του εστιατόριο στην Κύπρο και οι δύο chef βλέπουν πολύ θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση. Όσο για τον Ιερεμία, ήδη συνεργάζεται με το Γιάννη Λουκάκο ως βοηθός του βοηθού.

Μπορεί να παιδεύτηκαν ανάμεσα σε κατσαρόλες και κουζινομάχαιρα τελικά …μόνο σε κακό δεν τους βγήκε η συμμετοχή τους στο «Master Chef».

Διαβάστε περισσότερα: http://24wro.blogspot.com/2011/01/master-chef_03.html#ixzz19zR2uud1

Επέστρεψε και στη Γερμανία η γρίπη των χοίρων

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη των χοίρων στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τοπικού Yπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ένα κοριτσάκι τριών ετών και ένας 51χρονος άνδρας, που έπασχαν από υποκείμενο νόσημα, πέθαναν από τον ιό Η1Ν1. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα δύο θύματα κατάγονταν από την πόλη Γκέτινγκεν.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=232795&cid=5

Μερική έκλειψη ηλίου ορατή και από την Ελλάδα


Μια μερική έκλειψη ηλίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αύριο το πρωί, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, εφόσον το επιτρέψουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Στην Αθήνα η έκλειψη θα αρχίσει στις 8:57 και θα διαρκέσει έως τις 11:58, με αποκορύφωμα στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), όταν η Σελήνη θα καλύψει περίπου τα δύο τρίτα του δίσκου του Ήλιου. Αν δεν υπάρχουν σύννεφα και το φαινόμενο είναι κανονικά ορατό, χρειάζεται προσοχή κατά την παρακολούθηση για να μην υπάρξουν προβλήματα στα μάτια σας.

Η έκλειψη θα αρχίσει στις 8:40 π.μ. στη Βόρεια Αλγερία και σταδιακά, καθώς θα κινείται προς τα βορειοανατολικά, θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία. Το φαινόμενο θα είναι πιο ορατό στη βόρεια Σουηδία, όπου ο ήλιος θα σκιαστεί κατά τα τέσσερα πέμπτα από τη Σελήνη.

Η επόμενη μερική έκλειψη ηλίου θα συμβεί την 1η Ιουνίου 2011 αλλά δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί της Τρίτης, μέλη της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και ερασιτέχνες αστρονόμοι θα έχουν εγκαταστήσει τηλεσκόπια στη είσοδο του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου (αν το επιτρέψει ο καιρός) και θα βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει με ασφάλεια το φαινόμενο.

Η άμεση παρακολούθηση της έκλειψης με γυμνά μάτια μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη μόνιμη βλάβη στα μάτια, ακόμα και τύφλωση.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι τα παιδιά.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για άμεση παρατήρηση είναι η χρήση ειδικά σχεδιασμένων ηλιακών φίλτρων, τα οποία πρέπει να είναι τοποθετημένα στον εξοπλισμό των τηλεσκοπίων, των κιαλιών ή των ειδικών γυαλιών.

Τα απλά γυαλιά ηλίου δεν προσφέρουν την αναγκαία προστασία.


Πηγή:http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=9448350&maindocimg=9448375&service=143

Άγριο επεισόδιο Τζιμπούρ με Χιμένεθ

Ο Γαλοαλγερινός επιθετικός κινήθηκε απειλητικά κατά του Ισπανού προπονητή με την κατάσταση να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, οι παρατηρήσεις του Μανόλο Χιμένεθ... εξόργισαν τόσο πολύ τον Ράφικ Τζιμπούρ με τον Γαλοαλγερινό επιθετικό να κινείται απειλητικά προς το μέρος του Ισπανού προπονητή και λίγο έλειψε οι δυο άντρες να έρθουν στα χέρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα SportDay, που αναφέρει σε αποκλειστικότητα το θέμα, μετά το τέλος του οικογενειακού διπλού, με το οποίο ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Κυριακής για την «Ένωση», ο Χιμένεθ συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του για να τους κάνει κάποιες παρατηρήσεις, αφού είχε διαπιστώσει κάποια χαλαρότητα στο δίτερμα.
«Επί μία ώρα δουλεύαμε σε υψηλή ένταση, αλλά στο τέλος, στα δέκα λεπτά που παίξαμε δίτερμα, κάποιοι χαλάρωσαν. Σας λέω συνέχεια να είστε πιεστικοί και ειδικά μπροστά ο Μπλάνκο, ο Τζεμπούρ και ο Σκόκο δεν πίεζαν όσο έπρεπε, δεν έτρεχαν» ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού που «έβγαλαν από τα ρούχα του» τον Τζεμπούρ, ο οποίος απάντησε αμέσως: «Γιατί δεν με πιάνεις στο τέλος να μου τα πεις πρόσωπο με πρόσωπο και μου το λες μπροστά σε όλους τους συμπαίκτες μου; Γιατί με κατηγορείς μπροστά τους και φαίνομαι εγώ ο κακός; Αν δεν με σέβεσαι εσύ, δεν σε σέβομαι κι εγώ».
Από το σημείο εκείνο κι έπειτα τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο κ.Χιμένεθ έδιωξε τον επιθετικό της ΑΕΚ, ο οποίος όμως απάντησε: «Αν είσαι άνδρας, έλα έξω να... τα πούμε οι δυο μας». Οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος, όντας οι πιο έμπειροι και ψύχραιμοι μπήκαν στη μέση κι έδωσαν τέλος στο συμβάν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδιωξε τον Τζιμπόυρ από την προπόνηση και τον έστειλε να απολογηθεί στον Σταύρο Αδαμίδη.


Πηγή: aek365


Τα ονόματα των επιτυχόντων του νομού μας στον μαθηματικό διαγωνισμό "Ο ΘΑΛΗΣ"

22 μαθητές της Πιερίας πέτυχαν στον 71ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, στα μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ»

Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΖΒΙΓΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΕΗ ΦΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΟΥΖΕΤΗ ΑΝΝΑ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΑΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΧΑΣΙΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΝΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΛΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΟΦΕΙΔΗΣ ΙΑΣΩΝ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 4ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΒΥΡΩΝ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 4ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΖΑΪΜΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 3ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΣΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Πηγή: http://politispierias.blogspot.com/2011/01/22-71.html

Ρετρό διαφημίσεις: Ραδιοφωνική κτηνοτροφική....



Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τι του ζήτησε θαμώνας;

Ο διάσημος τραγουδιστής ήταν καλεσμένος στο πρωινάδικο του ΑΝΤ1 σήμερα και μίλησε για πολλά διάφορα θέματα.

Αυτό που έκανε αίσθηση όμως, ήταν ένα κωμικοτραγικό γεγονός που του έτυχε στο κέντρο όπου εμφανίζεται.

Ένας πελάτης του μαγαζιού πήγε στο καμαρίνι του και του άφησε 200 ευρώ στο τραπέζι λέγοντας: «Σου πληρώνω εδώ το μπουκάλι, γιατί θέλω να δείξω στην κοπέλα που συνοδεύω ότι το κερνάς εσύ σε μένα, προκειμένου να τη ρίξω».

Η απάντηση του Βασίλη ήταν καταπέλτης:

«Τόση ηλιθιότητα, τόση έλλειψη αυτοπεποίθησης και ταυτότητας και του είπα φυσικά ότι έτσι δεν θα τη ρίξει ποτέ».

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=232737&cid=11

ARABELLA (TURISTIC-SEE SIDE-BAR VESSEL)


ENA ΠΛΟΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & Ο.Λ.Θ.,ΜΟΥΣΙΑΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΠΛΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ Β'Π.Π.ΓΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ-ΕΠΙΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ Β΄Π.Π.-ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΝΑΡΚΑΛΙΕΥΤΙΚΟ κ.λ.π.


Με Εκτίμηση
Θ.ΒΡΑΚΑΣ
Επιθ.Εμπ.Πλοίων
6973809309

Η Εφιαλτική διακυβέρνηση του μέλλοντος;

Γράφει ο Κλεισθένης.

Τα ακόλουθα είναι μέρος από άρθρο του εξαίρετου www.sofokleous10.gr.
(http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-12-29-23-54-13-2010122931961/)

«Από το Κονγκό και το Σουδάν ως το Πακιστάν, σε πολλά κράτη είναι πιθανόν να δούμε μια κίνηση προς ένα μικτό δημόσιο-ιδιωτικό σύστημα διακυβέρνησης. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Αφγανιστάν: μια έκβαση εξίσου πιθανή με όλες τις άλλες είναι ένας μεταμοντέρνος διακανονισμός μεταξύ των διεθνών μεταλλευτικών εταιρειών, της κυβέρνησης της Καμπούλ, των τοπικών πολέμαρχων

Επ' ώμου Art (video)

Ένα μικρό δείγμα της χθεσινής μουσικής βραδιάς του ΧΑΜΑΜ,με τους Επ' ώμου Art στο βίντεο που ακολουθεί...


Καζαμίας 2011 (Φεβρουάριος)

Τελικά δε βγαίνει ούτε τον Φεβρουάριο η απόφαση του εκλογοδικείου για Πολύζο και Λαγδάρη.

Κατά τον εορτασμό της επετείου της κήρυξης της επανάστασης στον Κολινδρό από τον Νικόλαο Λούση παρευρίσκεται στον Κολινδρό ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης και δεν παρευρίσκεται ο νέος Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κύριος Πολύζος.
Ο πολιτιστικός μας σύλλογος που προσπαθεί να πάρει άδεια για την ανέγερση και των υπόλοιπων κτιρίων στη κεντρική μας πλατεία,ξαναφέρνει στον Κολινδρό το γνωστό τρενάκι με το οποίο κάνει την είσοδό του στο χωριό ο κύριος Ψωμιάδης σε θέση μηχανοδηγού αυτή τη φορά,θέλοντας μ' αυτό το τρόπο να συμπαρασταθεί στις μετατάξεις των υπαλλήλων του ΟΣΕ σε διάφορες άλλες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και η περιφέρεια.

Η Αναγέννηση Κολινδρού με την είσοδο του νέου έτους πετάει από νίκη σε νίκη.

Οι κάτοικοι του Κολινδρού έχουν πλέον συνειδητοποιήσει,ότι για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του,το χωριό τους έχει ερημωθεί διοικητικά.
Δεν έχουν μείνει παρά ελάχιστοι υπάλληλοι.

Εν τω μεταξύ στη πιάτσα δεν κουνιέται φύλλο.
Ο χειρότερος εμπορικά μήνας των τελευταίων ετών έως τον επόμενο.
Η Τσικνοπέμπτη δε,θυμίζει Μεγάλη Παρασκευή...

Το ΔΝΤ σφίγγει το κλοιό περισσότερο γύρω από την Ελληνική οικονομία.

Τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ ξεπερνάν τους 100000 επισκέπτες.

"Επ' ώμου Art"

Το γνωστό νεανικό γκρουπάκι "Επ' ώμου Art" έδωσε χθες το βράδυ μια ωραία μουσική παράσταση στο γνωστό ΧΑΜΑΜ του Κολινδρού...

Βίντεο από τη χθεσινή βραδιά σε επόμενη σημερινή ανάρτηση

24γράμματα

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Καλικάντζαρος.

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Μία από τις πιο γνωστές λαϊκές δοξασίες είναι αυτή των καλικαντζάρων. Σ' ολόκληρη την Ελλάδα, από τα Χριστούγεννα έως την παραμονή των Φώτων, υπήρχε ο θρύλος των Καλικαντζάρων. Κατά τη λαϊκή φαντασία, είναι «μαυριδεροί με κόκκινα μάτια, με τρίχινα πόδια, με χέρια σαν της μαϊμούς κι έχουν όλο το κορμί τους τριχωτό. Μπαίνουν στα σπίτια και τρώνε τις τηγανίτες και τα γλυκά».24grammata.com Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την ετυμολογική εξήγηση της λέξης καλικάντζαρος. Οι πιο γνωστές απ αυτές είναι:
α) από το καλός + κάνθαρος (: το σκαθάρι, scarabaeus pilularius) > καλικάνθαρος (με αυτή την άποψη συμφωνούν οι περισσότεροι: Κοραής, Κουκουλές, Μπούντουρας Boll).
β) Ο Ν. Πολίτης μεταφέρει την λαϊκή εκδοχή ότι οι Καλικάντζαροι είναι βρικόλακες Ατσιγγάνων: (Κάλι +Γάντζαροι)
γ) από τη λατινική λέξη caligatus > καλίγατος
δ) από το “καλός + κένταυρος”, κατά τον Lawson
ε) από το “λύκος + κάνθαρος” ή από το “καλός + τσαγγίον” ή από το “καρκάντζι” (: ο τσουρουφλισμένος)
Γιώργος Δαμιανός
Για περισσότερα στο:
24grammata.com




H πρώτη συνεδρίαση του Δήμοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού


Συνεδρίασε χθές για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.Υπήρξε μια αναταραχή στην ψηφοφορία, αλλά στην διάρκεια όλα πήγαν καλά..Μια επισήμανση θα κάνω η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ έχει πολλά ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..ΛΕΙΠΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ...ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.....ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ...