Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Καζαμίας 2011 (Μάρτιος)

Τα Κούλουμα φέτος γιορτάζονται πάλι στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού με τη διαφορά ότι φέτος αλλάζει στυλ και καθιερώνεται σαν πικ νικ.

Όσοι πηγαίνουν στο Αθλητικό,κουβαλάνε από το σπίτι τους φαγητά και ποτά,επειδή το ΔΝΤ κόβει κι άλλους κρατικούς πόρους από τους νεοσύστατους Δήμους και δύσκολα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Φυσικά επιτρέπεται το πέταγμα χαρταετού.
Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή λόγω και διευρυμένου Δήμου.
Ο νικητής κερδίζει μία αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με χαραγμένο πάνω της έναν δικέφαλο!!! χαρταετό.

Η Επέτειος της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα σε όλη την Ελλάδα υπό της άδειας φυσικά του ΔΝΤ που εξοικονόμησε κάποιους πόρους για τη περίσταση, καλμάροντας ουσιαστικά τη σπίθα του γενικού ξεσηκωμού, που άναψε και σιγά σιγά επεκτείνεται στις τάξεις του Ελληνικού λαού.
Περιχαρής ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά σε Εθνικό του έκτακτο διάγγελμα ότι "λεφτά υπάρχουν" κι ότι ο αγώνας μας για έξοδο από την κρίση θα δικαιωθεί.
Παράλληλα πιθανά σενάρια για εκλογές παίρνουν για μια φορά ακόμη παράταση...
Στον Κολινδρό γίνεται μεγάλη παρέλαση παρουσία των δύο εορταζόντων Πολύζου και Λαγδάρη που οι πληροφορίες αναφέρουν γι' αυτούς,ότι υπάρχει σοβαρή κι απρόβλεπτη εξέλιξη με το εκλογοδικείο και ίσως δούμε μεγάλες ανατροπές στο Δ΄μο Πύδνας Κολινδρού.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νικόλαος Λούσης αποφάσισε να δημιουργήσει σιδηροδρομικές ράγες και σκέφτεται την εγκατάσταση μόνιμου τρένου στον Κολινδρό προς τέρψιν των κατοίκων του.
Βρίσκεται επιτέλους πάρα πολύ κοντά στο να πάρει την πολυπόθητη άδεια ανέγερσης οικολογικού χωριού στη κεντρική πλατεία Κολινδρού,με την ίδια μεθοδολογία που αδειοδοτήθηκε κι ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης κύριος Αγγελόπουλος πριν χρόνια στη λίμνη Κερκίνη για τις ανάγκες του κινηματογραφικού έργου "Το Λιβάδι που δακρύζει".

Παράλληλα στον Κολινδρό δημιουργείται ενεργή κίνηση πολιτών,αφού οι εξελίξεις την απαιτούν και οι καταστάσεις την ωρίμασαν.

Τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ ξανακόβουν τα σχόλια για όλους,έπειτα από άστοχες παρεμβάσεις ανωνύμων και παίζουν ενεργό ρόλο στη νέα κίνηση πολιτών που δημιουργήθηκε.