Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Προς τον κ. Πολύζο Ευάγγελο,

Δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού

ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΥΖΟ

Πρώτα πρώτα συγχαρητήρια για την εκλογή σας από τον πρώτο γύρο ...
Κάποτε γνωριστήκαμε στην Νομαρχία και μου έκανε εντύπωση ο χαρακτήρας σας . Λυπάμαι που δεν είμαστε οπαδοί της ίδιας ιδεολογίας..

Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα που έχει κατά την γνώμη μου άμεση προτεραιότητα .

Σαν έντιμος που κοινώς καθ'ομολογείται ότι είστε κ.Πολυζο,τι θα κάνετε με την υπόθεση του νερού της Μορνας; Διότι κινδυνεύει η υγεία των παιδιών της Β. Πιερίας εάν χρησιμοποιηθεί ....

Προσέξτε να μην σας μεταβιβάσουν τις ευθύνες τους οι προηγούμενοι άρχοντες , και καείτε εσείς που δεν φταίγετε σε τίποτα ...

Είμαι πρόθυμος να σας βοηθήσω διότι υπάρχει λύση . Και πολύ εύκολη . Έτσι θα λυθεί ένα σπουδαίο πρόβλημα που δημιούργησαν εσκεμμένα ορισμένοι, για προσωπικό τους όφελός ...

Και το σπουδαιότερο - θα πιει η Β. Πιέρια τέλειο νερό ... Εάν γράψετε στο ( google )
"Οικολογικά προβλήματα στα βουνά Πιέρια Όλυμπος" Ίσως κάτι κερδίσετε..

ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ τηλ. 697737751

ΠΗΓΗ http://mauntainsolympospieria.blogspot.com/


Αγγελία στο ίντερνετ...

Ενας απόφοιτος του φηµισµένου Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστηµών, στο Παρίσι, δηµοσίευσε αγγελία στο Ιντερνετ προσφέροντας ιδιαίτερα µαθήµατα φιλοσοφίας, γραµµατικής και γενικού πολιτισµού. Ως αµοιβή, έγραφε, ζητάει µια «µεγάλη αγκαλιά» από τη µαθήτριά του ή, αν είναι ανήλικη, από τη µητέρα της.

Η αγγελία αυτή είναι µία από τις δεκάδες που δηµοσιεύονται από Γάλλους που προσφέρουν ένα µεγάλο φάσµα υπηρεσιών, όπως πλακοστρώσεις, υδραυλικές εργασίες, προγραµµατισµό ηλεκτρονικών υπολογιστών και µαθήµατα πιάνου, µε αντάλλαγµα «αγκαλιές», «τρυφερές στιγµές» ή «πικάντικες βραδιές». Με άλλα λόγια, ανταλλάσσουν τις υπηρεσίες τους µε σεξ. Μερικοί λένε ότι η τάσηαυτή πρέπει να καταδικαστεί ως µορφή πορνείας και ότι δείχνει πως το σώµα έχει φτάσει να αντιµετωπίζεται στις δυτικές χώρες σαν εµπόρευµα. Πιστεύουν ότι η εξέλιξη αυτή φανερώνει τη φτώχεια των ανθρώπινων σχέσεων στις θλιβερές και χωρίς αγάπη σύγχρονες κοινωνίες. Αλλοι λένε πως το Ιντερνετ έφερε απλώς στην επιφάνεια µια πρακτική που είναι παλιά όσο η ανθρωπότητα – να χρησιµοποιείς το σεξ για να πάρεις αυτό που θέλεις.

«Υπάρχει σήµερατοαίσθηµα ότι µπορείς να αναφέρεσαιχωρίς περιστροφές στο σεξουαλικό κεφάλαιό σου»,λέει ο Λοράν Μελιτό, ερευνητής στη γαλλική Ανωτέρα Σχολή Κοινωνικών Επιστηµών. «Πιστεύω ότι µιλάµε για κάτι που είναι πολύ αρχαίο. Είµαι σίγουρος πως, αν πηγαίναµε πίσω 30 χρόνια, θα βρίσκαµε ανθρώπους που θα πλήρωναν µε σεξ για µια υπηρεσία. Η διαφορά είναι ότι το Ιντερνετ έχει εκλογικεύσει το θέµα και το έχει κάνει ορατό».

«Διακανονισµός»
Πάρτε για παράδειγµα την αφθονία των αγγελιών για δωµάτια προς ενοικίαση σε νεαρές γυναίκες που υπάρχουν σεγαλλικούς ιστότοπους. Μερικές είναι κανονικές προσφορές, όµως πολλές προτείνουν αξιοσηµείωτα χαµηλό ενοίκιο καιτην υπόσχεση ότι«θα βρούµε έναν διακανονισµό». Ο διακανονισµός σηµαίνει συνήθως σεξ µε τον ιδιοκτήτη.

Ο Ζιστέν, ένας παντρεµένος από τη Νοτιοδυτική Γαλλία, πρότεινε την περασµένη εβδοµάδα µε αγγελία του στο Ιντερνετνα αναλάβει πλακοστρώσεις ήυδραυλικές εργασίες µε αντάλλαγµα στοµατικό σεξ. Μια παρόµοια ιδέα είχε και ο 62χρονος Σερζ από την περιοχή του Παρισιού, όταν διαφήµισε στο Ιντερνετ τις υπηρεσίες του ωςοικοδόµου και πήρε ένα e-mail από µια 54χρονη που του έγραφεότι ήθελε να κάνει δουλειές στο σπίτι της και θα τον πλήρωνε µε «αγκαλιές». Επανέλαβεαρκετές φορές την «εµπειρία», είπεστην εφηµερίδα «Λε Παριζιέν».

«Η ζωή είναι ακριβή»
Ηύφεση είναι µιαεξήγηση για τηνεν λόγω τάση,λέει η Ζανίν Μοσούζ-Λαβό, ερευνήτρια στο Κέντρο Μελέτης της Γαλλικής Πολιτικής Ζωής στο Παρίσι. Μια δεύτερη εξήγηση είναι η διάδοση στη Γαλλία των συναλλαγών µέσω ανταλλαγής. «Η ζωή είναι ακριβή τώρα, έτσι µοιάζει καλή λύση να ανταλλάξεις ένα µάθηµα πιάνου για ένα µάθηµα αγγλικών», λέει η ΜοσούζΛαβό. Από εκεί µέχρι την ανταλλαγή ενός µαθήµατος πιάνου µε σεξ, µπορεί να χρειάζεται να κάνει κανείς µόνον ένα µικρό βήµα.


Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4603450

Νέο gadget προσφοράς εργασίας

Μετά από τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνάμε ως Ελλάδα και την τεράστια εκτόξευση της ανεργίας,οφείλουμε να κάνουμε όλοι ότι περνάει από το χέρι μας,για να μετριάσουμε κάπως την εις βάρος μας κατάσταση.
Στα πλαίσια της όλης προσπάθειας που κάνουμε για την ανάδειξη του Κολινδρού μας στον ευρύτερο παγκόσμιο χάρτη,ανακαλύπτουμε βασικές ανάγκες,οποιονδήποτε φίλων μας επισκεπτών Πανελλαδικώς.
Γι' αυτό βάλαμε ένα ακόμη gadget με προσφορές εργασίας ανά την Ελλάδα.
Εύχομαι να φανεί χρήσιμο και αποτελεσματικό...

Υ.Γ.
Ευχαριστούμε τον επώνυμο φίλο επισκέπτη,που μας το έστειλε...


Πάνω από 600.000 άνθρωποι άνεργοι

Στο 12,2% «εκτινάχθηκε» το ποσοστό της ανεργίας, τον Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ της.

Το ποσοστό είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο 2007, όταν η ανεργία άρχισε να καταγράφεται και σε μηνιαία βάση.

Τον Ιούλιο η ανεργία είχε ανέλθει στο 12%, ενώ τον Αύγουστο του 2009 ήταν 9%.

Σημειώνεται ότι κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο το ποσοστό ήταν 11,8% και πλέον θεωρείται μη επιτεύξιμη η πρόβλεψη στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για ποσοστό ανεργίας 11,6% στο σύνολο του έτους.

Με βάση, επίσης, το προσχέδιο, η ανεργία θα διαμορφωθεί σε 14,5% το 2011, σε 15% το 2012
και σε 14,6% το 2013, ως αποτέλεσμα της ύφεσης της οικονομίας.

Από τη σχετική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προκύπτει επίσης ότι τον Αύγουστο το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.398.890 άτομα και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.298.958 άτομα.

Άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 165.356 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2009 (μείωση 3,6%) και κατά 40.406 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2010 (μείωση 0,9%).

Η ανεργία συνεχίζει να πλήττει κυρίως τους νέους σε ηλικία, καθώς ανέρχεται σε 30,8% στις ηλικίες 15- 24 ετών (24,2% τον Αύγουστο 2009) και σε 16,4% στα άτομα 25-34 ετών (11,8% τον Αύγουστο 2009).

Η ανεργία συνεχίζει, επίσης, να πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, καθώς σε αυτές ανέρχεται σε 15,5% (από 11,6% τον Αύγουστο 2009), ενώ στους άνδρες σε 9,9% (από 7,2% τον Αύγουστο 2009).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, η υψηλότερη ανεργία καταγράφηκε στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (13,9% από 9,4% τον Αύγουστο 2009), Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (13,5% από 12,1%), Κεντρικής Μακεδονίας (13,5% από 10,4%), Θεσσαλίας (13,1% από 8,5%), Αττικής (12,9% από 9,5%) και Στερεάς Ελλάδας (12,6% από 10,9% τον Αύγουστο 2009).

Σε μόνο τρεις περιφέρειες της χώρας το ποσοστό ανεργίας, λόγω και της τουριστικής περιόδου, είναι μονοψήφιο. Πρόκειται για τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων (5,6% από 3,8% τον Αύγουστο 2009), Νοτίου Αιγαίου (5,9% από 6,3%) και Βορείου Αιγαίου (6,9% από 7,8% τον Αύγουστο 2009).

Αντίθετα, στην Κρήτη, όπου η τουριστική κίνηση φαίνεται πως έχει περιορισθεί φέτος, η ανεργία αυξήθηκε κατά περίπου 5 εκατοστιαίες μονάδες, σε 11,2% από 6,3% τον Αύγουστο 2009.

Πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231067018

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο20):

Πρόεδρος του Καταφυγίου Κοζάνης ψηφίστηκε Κολινδρινός το γένος Βιάννη?
Είναι γνωστό ότι οι Καταφυγιώτες ισχυρίζονται και λένε ότι ο Γιώργης Ζορμπάς του Καζαντζάκη κατάγεται από το Καταφύγιο Κοζάνης!!!
Ε, τώρα ήρθε η δικαίωση....

Η απάντηση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής

O Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής, με ανακοίνωσή του, απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» για «αυξήσεις της τελευταίας στιγμής…» και εξηγεί ότι: «οφείλουμε για πολλοστή φορά να ενημερώσουμε για ζητήματα τα οποία ήδη έχουν απαντηθεί, προκειμένου οι αναγνώστες να μην οδηγούνται σε εσφαλμένες εντυπώσεις:

1) Προκαλεί έκπληξη η επιμονή στην αναφορά περί “15ου και16ου μισθού”, όταν έχει γίνει ήδη γνωστό πως πρόκειται για το μοναδικό ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής, το οποίο, μετά τις αποφάσεις μείωσής του από τον Πρόεδρο της Βουλής και την τροποποίηση του Κανονισμού, έχει μειωθεί συνολικά μέχρι και 48%. Επομένως, δεν πρόκειται περί μισθού και δεν υπολογίζεται στη συνταξιοδότησή τους.

2) Είναι ανακριβές ότι οι υπάλληλοι της Βουλής “είχαν τις μικρότερες απώλειες μετά το μνημόνιο”. Η αλήθεια είναι ότι, πέραν της σημαντικής μείωσης του ειδικού επιδόματος, οι υπάλληλοι της Βουλής υπέστησαν περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές τους, ανάλογες με αυτές του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα.
Από το συνδυασμό των δύο παραπάνω, σαφώς προκύπτει ότι οι συνολικές απώλειες των υπαλλήλων της Βουλής στις αποδοχές τους είναι μεγαλύτερες από αυτές του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα.

3) Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις, ορισμένοι εξακολουθούν να αγνοούν την απόφαση του Προέδρου της Βουλής και την τροποποίηση και ψήφιση του νέου Κανονισμού της Βουλής, τον Ιούλιο του 2010, όπου σαφέστατα προβλέπεται η πλήρης εναρμόνιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των υπαλλήλων της Βουλής, από 1/1/2011, στα ισχύοντα του νέου ασφαλιστικού νόμου, τόσο για τα όρια ηλικίας που θα συμβαδίζουν με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, όσο και για το ποσοστό αναπλήρωσης που θα επιφέρει και σημαντική μείωση στη σύνταξή τους. Επομένως τα περί “170%” είναι αναληθή.

4) Προς ενημέρωσή σας, παρότι αυτονόητο, σας γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές τους προς τα Ταμεία τους.

5) Είναι σαφές ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βουλής έχει εναντιωθεί σε όλο το φάσμα των περικοπών του Προέδρου της Βουλής και γι’ αυτό άλλωστε πραγματοποίησε δύο συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κατόπιν όλων αυτών, προκαλεί – τουλάχιστον – εντύπωση ότι ενώ τα πιο πάνω αναφερόμενα έχουν επανειλημμένα δημοσιοποιηθεί, κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, στοχοποιώντας κατ΄ εξακολούθηση μία συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων, που με την εργασία της συμβάλλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=201341&cid=4


Μύθοι και Αλήθειες για την αιμοδοσία

Επειδή πλησιάζει ο καιρός που θα μας "ρουφήξουν" το αίμα μας,αλλά για καλό σκοπό όπως πάντα,καλά είναι να ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα για την αιμοδοσία.
Το Δ.Σ. του Αιμοδοτικού και Δωρητών Σώματος Συλλόγου μας "ο Άγιος Δημήτριος",επιμελήθηκε και θα διανείμει στους συμπολίτες μας, ένα ωραίο ενημερωτικό,απλό και πολύ χρήσιμο φυλλάδιο την ημέρα της εορτής του Πολιούχου Άγιου της πόλης μας.
Αν και θα πέσει στα χέρια σας σε λίγες μέρες από τους ανθρώπους του συλλόγου,εντούτοις θα το αναρτήσουμε κι εδώ για να ενημερωθούν υποψήφιοι ή μη αιμοδότες κάτοικοι, εκτός του οικισμού μας:

(Kάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυση)




Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεθώνης με τον Δήμαρχο κ.Αβραμίδη Κώστα

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεθώνης με τον Δήμαρχο κ.ΑβραμίδηΚώστα

Λάγιος Απόστολος
Γραφείο τύπου Δήμου Μεθώνης

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Βουλκίδου Μαρία, κ. Γαβριηλίδου Παρασκευή, κ. Μελιδώνης Γιάννης και ο κ. Μεταλλίδης Παύλος ευχαριστούμε απο καρδιάς τον Δήμαρχο κ. Αβραμίδη Κώστα για την στήριξη του στον δύσκολο αγώνα μας στίς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την αναδειξή μας στόν νέο καλλικρατικό Δήμο Πύδνας- Κολινδρού.
Τέλος υποσχόμαστε στούς ψηφοφόρους μας και μη ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους.

Κι ο Παυσίλυπος στο στόχαστρο?

Μία ακόμη επιχείρηση παραβίασης - μετά από τις δύο προηγούμενες όπως γράφτηκε στο μπλογκ - έγινε μάλλον χθες βράδυ στο εξοχικό πολυχώρο "Παυσίλυπο".
Ο ιδιοκτήτης του δεν αντιλήφθηκε να κλάπηκε κάτι,παρατήρησε όμως σήμερα το πρωί τη πόρτα του καταστήματος παραβιασμένη.

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες: Δεν καταντάμε Ελλάδα!!!

Δήλωση Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):
Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε!
Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.
Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν.
Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!


Ο Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας ή Ούγκο Τσάβες είναι στρατιωτικός και πολιτικός, Πρόεδρος της Βενεζουέλας από το 1999. Εξελέγη Πρόεδρος το 1998. Πολύ δημοφιλής στη χώρα του, επέβαλε ένα νέο Σύνταγμα και προώθησε κοινωνικές αλλαγές.

Tα πρόβατα.........



Ο καπετάν Βαγγέλης αισθάνεται
το τέλος του. έχει 3 γιους στους οποίους θέλει και να μοιράσει, όπως αυτός πιστεύει δίκαια, την περιούσια του.
Η περιούσια του είναι μόνο 19 πρόβατα. Ούτε 18 ούτε 20, 19.
Στον πρώτο του γιο ως και πρωτότοκος θέλει να αφήσει το 1/2 των πρόβατων.
Στον δεύτερο το 1/4 των πρόβατων. και στο τρίτο και τελευταίο το 1/5.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλει οι γιοι του να χωρίσουν τα πρόβατα σε κομμάτια, σκοτώνοντας τα. Βλέπεις αγαπάει τα πρόβατα σαν παιδιά του. Τι πρέπει οι γιοι του να κάνουν?

Όποιος το βρεί, θα κερδίσ` μαντζούν`

Έλληνας γιατρός σκηνοθέτησε το θάνατό του

Πήρε πάνω από 2 εκατ. ευρώ αποζημίωση!

Σκάνδαλο έχει προκληθεί στην Αγγλία από την απάτη που διέπραξε ο Εμμανουήλ Παρίσης, ένας 46χρονος Έλληνας οδοντίατρος που σκηνοθέτησε το θάνατό του στο Αμάν της Ιορδανίας.

Μετά το «θάνατό» του η γυναίκα του και η κουνιάδα του διεκδίκησαν και τελικά αποζημιώθηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες με 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα ο γιατρός, αφού κόπηκε το νήμα της ζωής του, εξέδωσε πλαστή ταυτότητα και άρχισε να δουλεύει στο Queen Street Dental Centre στη Σκωτία.

Ο Έλληνας οδοντίατρος και οι συνεργοί του συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελίες των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ χθες οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες.

SCORPINA: ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Το παραδοσιακό στοιχείο της ελληνικής γυναικείας ενδυμασίας από όλες τις περιοχές του νομού πρωταγωνιστεί στην έκθεση «Παραδοσιακές Φορεσιές της Πιερίας», η οποία παρουσιάζεται - σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2010». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 20:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27/11.

Ώρες λειτουργίας σχολείων: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 – 10:30, 10:30 – 12:00 και 12:00 έως 13:30.
Ώρες λειτουργίας για το κοινό: Δευτέρα 15:00 – 21:00 και Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 έως 15:00.

Πηγή:http://lefteria.blogspot.com/2010/11/blog-post_3602.html

Πλήρωναν παραπάνω επειδή ζύγιζε τα στήθη της

Πολλά περισσότερα από ότι πλήρωνε συνήθως, για την ίδια ποσότητα φρούτων και λαχανικών, κλήθηκε να πληρώσει μία κυρία από την Υερσέη της Βρετανίας.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο… στήθος της οπωροπώλισσας.

Η γυναίκα παραπονέθηκε στο διευθυντή, ο οποίος στο πλαίσιο του ελέγχου που έκανε ανακάλυψε πως η υπάλληλος του καταστήματος έκανε κάτι λάθος και οι χρεώσεις… ανέβαιναν.

Όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη ζυγαριά, απλώς η καρέκλα της υπαλλήλου ήταν αρκετά χαμηλά και η υπάλληλος ακουμπούσε κατά λάθος πάνω στην ηλεκτρονική ζυγαριά το μεγάλο στήθος της.

Έτσι η ζυγαριά δε ζύγιζε μόνο τα καρπούζια, αλλά και μέρος τους στήθους της γυναίκας.

Μόλις ο διευθυντής κατάλαβε τι συμβαίνει ζήτησε συγγνώμη από την πελάτισσα, της επέστρεψε τα χρήματα και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Web-Only

Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4603378


Δικό μου σχόλιο:
Θα συμπλήρωνα ότι υπάρχει το Ελληνικό,αλλά και το Βρεταννικό δαιμόνιο δε πάει πίσω...

PIERIKOS CLUB MELANOLEYKOI : ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 Το ποδόσφαιρο πεθαίνει.

Σταύρος Διαμαντόπουλος (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου)

Σήμερα πέθανε το ποδόσφαιρο.
Δόθηκε μια χαριστική βολή.
Εγώ, έπαιξα 13 χρόνια στον Πιερικό και δούλεψα 4 φορές σαν προπονητής του. Με πνίγει η αδικία και είχα χρόνια να δω ανθρώπους ανιστόρητους να προστατεύουν τα συμφέροντα του Πιερικού. Το ίδιο το έργο που παίχτηκε στα Τρίκαλα σήμερα ήταν να το δω και αυτό. Ντρέπομαι για όσα συνέβησαν και η ομοσπονδία δεν έχει τη δύναμη να βάλει κάποια όρια στον αθεμιτισμό. Η μπάλα για να μετρήσει ένα γκολ πρέπει να περάσει τη γραμμή ολόκληρη. Εγώ, διακονώ αυτά τα παλικάρια που είναι απλήρωτα που ζούνε με δανεικά με χίλια δυο προβλήματα και διεκδικούμε την άνοδο. Θα μείνω σαν Διαμαντόπουλος με αρχές και θεσμούς. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο μας αδικεί κατάφορα το αποτέλεσμα ο κόσμος είδε πια ομάδα πρέπει να θητεύσει στην άλλη κατηγορια...
Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2010 Ο Μεσσίας έρχεται για να σώσει το ποδόσφαιρο.
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλο το φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης ότι ύστερα απο 1439 μέρες νεκρού ποδοσφαίρου στην πόλη μας έφτασε ο ΜΕΣΣΙΑΣ.Βγάλτε όλοι τα μαύρα...ξεχάστε το πένθος και ετοιμαστείτε για μέρες χαράς...ετοιμαστείτε για μέρες ποδοσφαιρικού θεάματος...ετοιμαστείτε για μέρες ζωντανού ποδοσφαίρου...!

Εμείς ετοιμαζόμαστε για άλλα...

Δυστυχώς για κάποιους αλλά ευτυχώς για τον ΠΙΕΡΙΚΟ μας δεν ξεχνάμε εύκολα.Το club δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια με σκοπό πέρα από το να στηρίζει την ομάδα, να εκφέρει και την άποψή του για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΠΙΕΡΙΚΟ. Έχουμε κατηγορηθεί και κατακριθεί στο παρελθόν αλλά πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον του συλλόγου και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας. Δεν είναι δουλειά μας να προσλαμβάνουμε ή να απολύουμε προπονητές,αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε απαθείς στα όσα συμβαίνουν στην αγαπημένη μας ομάδα και ειδικά όταν θίγεται η ηθική μας, η αξιοπρέπειά μας και το κύρος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια και τα έργα του,από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο κύριος προπονητής.Θα έπρεπε λοιπόν να είχε επιδείξει μεγαλύτερη σοφία πριν από 4 χρόνια όταν έκανε δηλώσεις αν ήθελε βέβαια να διατηρήσει τη φήμη του σεβόμενος παράλληλα και την προσωπική του διαδρομή στον ΠΙΕΡΙΚΟ. Ο κύριος προπονητής όπως θα θυμάστε ή όπως θυμηθήκατε ήταν χείμαρρος κατά του ΠΙΕΡΙΚΟΥ πράγμα που τον στιγμάτισε στη συνείδηση των οπαδών της ομάδας μας. Αναρωτιόμαστε από πού πήρε το θάρρος και ποιοί τον έκαναν να πιστέψει ότι ο κόσμος του ΠΙΕΡΙΚΟΥ τρώει κουτόχορτο και είναι τόσο χαμηλού επιπέδου ώστε να δεχτεί αδιαμαρτύρητα μια τέτοια επιστροφή-πρόκληση. Με τί αισθήματα θα αντικρίσει τον κόσμο που κάποτε έβριζε πίσω από τον πάγκο του; Την ομάδα την έζησε για χρόνια, έπρεπε να γνωρίζει ότι τουλάχιστον δεν είμαστε αφελείς.

Αισθανόμαστε προδομένοι από τη διοίκηση. Μας δίνουν την εντύπωση ότι δεν σέβονται ούτε τους ίδιους τους εαυτούς τους φέρνοντας έναν άνθρωπο ο οποίος πριν 1439 μέρες τους αποκάλεσε ανιστόρητους και λαμόγια. Όσο για τα ωραία τα λόγια του καλοκαιριού νιώθουμε εξαπατημένοι, ένα ωραίο παραμυθάκι ήταν ώστε να μειωθεί με κάποιο πρόσχημα ο προϋπολογισμός της ομάδας και να μην στοχεύουμε ψηλά,πράγμα που κοστίζει κάτι παραπάνω. Οι κακοί οι Μελανόλευκοι βέβαια στήριξαν την ομάδα παρά τους χαμηλούς στόχους (αλήθεια ποιός είναι ο φετινός στόχος,ξέρει κανείς;) γιατί έκριναν ότι ξεκινάει έστω με προβλήματα και κάποια λάθη κάτι νέο και σε σωστή βάση. Αν και μία αλλαγή προπονητή μπορεί να χρεωθεί ως ένα ακόμα από αυτά τα λάθη της διοίκησης,ωστόσο η συγκεκριμένη αλλαγή και η πρόσληψη του νέου προπονητή μας κάνει να σκεφτόμαστε λίγο πιο πονηρά... Είμαστε πλήρως απογοητευμένοι αλλά και εξοργισμένοι από τη φιλοσοφία των διοικούντων και δυστυχώς ό,τι και να ακούσουμε πλέον, όσο και να θέλουμε, θα δυσκολευτούμε να το πιστέψουμε.

Δεν ξέρουμε αν έχει νόημα να ακούσουμε τις εξηγήσεις του νέου προπονητή. Για λόγους ευθυξίας πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να αναλάβει οποιοδήποτε πόστο στον ΠΙΕΡΙΚΟ. Το να ζητήσουμε να πάρει πίσω τις δηλώσεις του και να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη είναι αυτονόητο,ίσως είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κιόλας, εξάλλου είχε το χρόνο να το κάνει (1439 μέρες για την ακρίβεια) αν είχε όντως μετανιώσει κάποια στιγμή για τα όσα είπε. Θα έχει ενδιαφέρον όμως να μάθουμε πώς και γιατί άλλαξε η γνώμη του για τους διοικούντες.

Από την ΠΑΕ Πιερικός θα θέλαμε κάποια στιγμή να ακούσουμε την αλήθεια και να της προτείνουμε,μιας και έκανε την αρχή, να προσλάβει ως γενικό αρχηγό τον γνωστό και φίλο μας Πέτρο Θεοδωρίδη και να κλείσει φιλικό με τον Εδεσσαϊκό για τα 50 χρόνια της ΠΙΕΡΙΚΑΡΑΣ…

Υ.Γ. : Υπάρχει και φιλότιμο…


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
PIERIKOS CLUB MELANOLEYKOI


Πηγή:http://lefteria.blogspot.com/2010/11/pierikos-club-melanoleykoi-04-2006.html

tromaktiko: Οι γελοιογραφίες της ημέρας

tromaktiko: Οι γελοιογραφίες της ημέρας: "ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ..."

Η ιστορία του Κολινδρού στο μουσείο μας

Η ιστορία του Κολινδρού στο Μακεδονικό - Λαογραφικό Μουσείο Κολινδρού

Φιλοξενεί σπάνια είδη αγροτικών - επαγγελματικών και οικιακών αντικειμένων, χειρόγραφα βιβλία, ενθυμήματα παιδείας, εργαστήριο υφαντουργίας, έκθεση εργόχειρων, αναπαραστάσεις από την κοινωνική και οικογενειακή ζωή, καθώς και λαογραφικά εκθέματα.




Πηγή:http://lefteria.blogspot.com/2010/11/blog-post_9877.html

Αλλάζει η νομοθεσία για την «πειρατεία» στο Ίντερνετ

Όλο το πλαίσιο αλλαγών που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ανδριτσόπουλος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Σε εκ βάθρων αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία στο Ίντερνετ προτίθεται να προχωρήσει η Κομισιόν.

Οι αλλαγές που προωθούνται χαρακτηρίζονται «ιστορικές», καθώς για πρώτη φορά επανεξετάζονται έννοιες όπως η «πειρατεία» και το «κατέβασμα» μουσικής και ταινιών, και τίθεται υπό συζήτηση το τι είναι παράνομο και τι όχι.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να αντιμετωπιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την υιοθέτηση κοινού ρυθμιστικού πλαισίου και για τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Μέχρι σήμερα η κάθε χώρα έχει τους δικούς της -συχνά ξεπερασμένους- νόμους, που δεν λαμβάνουν υπόψη τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

Η Νέλι Κρους, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, προσπαθεί να αλλάξει αυτό το καθεστώς. «Το ψηφιακό εξ ορισμού δεν έχει σύνορα κι έτσι ταιριάζει απόλυτα στην ενιαία αγορά», δηλώνει.

Τι αλλάζει στην «πειρατεία»

Η κ. Κρους φέρεται αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Ίντερνετ και το καθεστώς με το οποίο εκατομμύρια πολίτες «κατεβάζουν» τραγούδια και ταινίες. Η «πειρατεία» είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του πενταετούς πλάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Ψηφιακή Ατζέντα».

«Στην Ευρώπη υπάρχει μια ενιαία αγορά για το ‘’κατέβασμα’’ μουσικής και ταινιών. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η αγορά είναι παράνομη», δήλωσε πρόσφατα η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κ. Κρους σημείωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να παραβούν το νόμο, αλλά επί του παρόντος δεν είναι καθόλου εύκολο να «κατεβάσουν» ταινίες και μουσική νόμιμα, παραδεχόμενη εμμέσως ότι το ισχύον πλαίσιο που καθιστά παράνομους όσους «κατεβάζουν» υλικό από το Ίντερνετ είναι προβληματικό και πρέπει να αναθεωρηθεί.

Όχι στην τιμωρία των «πειρατών»

Η Νέλι Κρους σημειώνει ότι η τιμωρία των «πειρατών» δεν είναι η ορθή προσέγγιση, διότι χρησιμεύει μόνο για να «δαιμονοποιήσει εκατομμύρια πολίτες». Αντ’ αυτού, υποστηρίζει ότι η μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία μπορούν να συνεργαστούν για να καταλήξουν σε μια καλύτερη λύση σχετικά με τον τρόπο προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο δυνατό, διότι δεν «καλύπτει» καμία πλευρά – ούτε τους δημιουργούς, ούτε τις εταιρείες, ούτε τους χρήστες.

Η προστασία της ιδιωτικότητας

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ένα σύστημα πνευματικής ιδιοκτησίας που δούλεψε για 200 χρόνια με αρκετή επιτυχία. Αλλά αυτό συνέβαινε όταν οι χώρες μάχονταν ξεχωριστά για το θέμα. Αν τώρα βρούμε μια λύση για τα πνευματικά δικαιώματα, τότε θα είναι ευκολότερο να επιτεθούμε στην πειρατεία. Κι αν λυθεί το πραγματικό πρόβλημα, τότε θα υπάρχει λιγότερη πειρατεία», σημείωσε η κ. Κρους, θέτοντας παράλληλα και το μείζον θέμα της προστασίας της ιδιωτικότητας:

«Η επιβολή πνευματικών δικαιωμάτων συχνά εμπλέκεται σε ευαίσθητα ζητήματα σχετικά με το απόρρητο, την προστασία των προσωπικών δεδομένων ή ακόμα και την ουδετερότητα του δικτύου».

Δεν προστατεύουν επαρκώς οι νόμοι

Σύμφωνα με την κ. Κρους, η ισχύουσα νομοθεσία «ενοχλεί το κοινό, που συχνά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα έργα των καλλιτεχνών. Αφήνει, δε, ένα κενό το οποίο καλύπτεται από το παράνομο περιεχόμενο, στερώντας από τους καλλιτέχνες τις αποδοχές που δικαιούνται».

Σήμερα είναι διάχυτη η αίσθηση ότι οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύουν περισσότερο τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και λιγότερο τους καλλιτέχνες, οι οποίοι σπανίως απολαμβάνουν τους -οικονομικούς- καρπούς του δημιουργικού τους κόπου.

Η Κρους τονίζει ότι οι νόμοι για την πνευματική ιδιοκτησία δεν πρέπει να προστατεύουν μόνο το συμφέρον των εταιρειών, αλλά να καλύπτουν και τις ανάγκες των καλλιτεχνών, παραμένοντας ταυτόχρονα δίκαιοι για τους χρήστες.

«Η θέση μου είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τα εθνικά και συντεχνιακά συμφέροντα και να υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγιση για τα πνευματικά δικαιώματα. Χρειαζόμαστε μια δημόσια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», υποστηρίζει.

Η λύση

Αυτό που επιδιώκει η επίτροπος είναι να δημιουργηθούν πανευρωπαϊκές ιστοσελίδες στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να «κατεβάζουν» περιεχόμενο χωρίς να παραβιάζουν το νόμο. Παράλληλα, προτείνει τη δημιουργία μιας ενιαίας υπηρεσίας πληρωμών των πνευματικών δικαιωμάτων για τους καλλιτέχνες σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Απαντώντας στους πολέμιους της ψηφιακής τεχνολογίας και σε όσους αντιμετωπίζουν το Ίντερνετ με σκεπτικισμό, τονίζει ότι το Διαδίκτυο περισσότερο υποστηρίζει, παρά «σκοτώνει» τα άλλα μέσα, καθώς οι τακτικοί χρήστες του είναι πιο πιθανό να στραφούν και στα υπόλοιπα μέσα (τηλεόραση, κινηματογράφο κ.ά.), από ό,τι όσοι δεν χρησιμοποιούν το Ίντερνετ.

«Ακριβώς όπως ο κινηματογράφος δεν σκότωσε το θέατρο και η τηλεόραση δεν σκότωσε το ραδιόφωνο, έτσι και το Διαδίκτυο δεν θα σκοτώσει οποιοδήποτε άλλο μέσο. Ακριβώς το αντίθετο θα συμβεί».

Πολιτική για τις online αγορές

Μια ακόμη προτεραιότητα της Κομισιόν είναι να καταστεί ευκολότερο για τους Ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τις αγορές τους online σε όλη την Ε.Ε.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάνω από το 90% των ανθρώπων που ψωνίζουν στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα e-shop της χώρας τους. Επιπλέον, περίπου το 60% των διασυνοριακών ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτυγχάνουν, λόγω νομικών ή τεχνικών κωλυμάτων.

Ένας από τους στόχους που έχει θέσει η Κομισιόν είναι ως το 2015 να ψωνίζουν online οι μισοί κάτοικοι των χωρών της Ε.Ε.


Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4603369

Ισχνά τα έσοδα από τη ρύθµιση της περαίωσης

Απρόθυμοι να ενταχθούν στη ρύθµιση της περαίωσης είναι οι φορολογούμενοι, για αυτό το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά διαφηµιστική καµπάνια µε σποτάκια που θα µεταδίδονται από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς. Στόχος του υπουργείου είναι να προβληθούν οι ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης για την περαίωση για τους φορολογούμενους, προκειμένου να υπαχθούν σε αυτή και παράλληλα να εισπραχθούν προσδοκώμενα έσοδα.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόµενο να παραταθούν οι προθεσµίες υπαγωγής στη ρύθµιση, καθώς οκτώ ηµέρες πριν από την εκπνοή τους οι εισπράξεις του ?ηµοσίου από την περαίωση είναι πενιχρές.

Σύµφωνα µε την εφημερίδα «Τα Νέα», τα έσοδα από την περαίωση δεν υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ, είσπραξη που θεωρείται πολύ χαµηλή αν αναλογιστεί κανείς ότι µε την αποδοχή των εκκαθαριστικών σηµειωµάτων καταβάλλεται το 20% ή το σύνολο των φόρων της περαίωσης. Οι ίδιες πηγές αναφλέγουν πως , εφόσον συνεχιστούν οι ίδιοι χαµηλοί ρυθµοί προσέλευσης για υπαγωγή στην περαίωση, είναι αρκετά πιθανό το υπουργείο Οικονοµικών να µην καταφέρει να εισπράξει φέτος τα 700 εκατ. ευρώ που έχει υπολογίσει.

Τα λάθη, που συνεπάγονται ταλαιπωρία για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελµατίες και επιχειρηµατίες, µαζί µε την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους υπόχρεους που έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά της περαίωσης. Όσο για τους εφοριακούς, δεν µπορούν ακόµη να διορθώσουν τα λάθη της περαίωσης, αφού το απαραίτητο λογισµικό δεν έφθασε ούτε χθες στις ?ΟΥ.

Όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονοµικών, οι εφορίες θα έπρεπε να είχαν από χθες στη διάθεσή τους το λογισµικό για την ηλεκτρονική διόρθωση των εκκαθαριστικών και την άµεση έκδοση νέων σηµειωµάτων, κάτι που δεν έγινε.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στους εφόρους σε όποιες περιπτώσεις διαπιστώνονται προφανή λάθη στα εκκαθαριστικά τότε τα μηχανογραφικά σημειώματα θα καταστρέφονται επιτόπου και οι υπάλληλοι της κάθε ΔΟΥ θα εκδίδουν νέο σημείωμα με τα πραγματικά στοιχεία της οφειλής, χειρόγραφα.

Στην ουσία το υπουργείο Οικονομικών ακυρώνει τα σημειώματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων καθώς η έκδοσή τους στηρίχθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία του ΚΕΠΥΟ τα οποία- όπως αποδείχθηκε- σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ενημερωθεί για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να στέλνουν σημειώματα ακόμη και σε επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους ή τους κληρονόμους τους.

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231066972

Μτάφρασ στα κανουνκάν Ιλληνικάν

Ιπειδής του ζτάτι στα Κουλντρινά, τ'γκανουνικήν γλώσσαν δηλαδής,του μτάφρασα απ'τ'ακαταλαβίστκα τς πόλς στα ιπήσμα Απαϊνά Κουλντρινά:



Έπτα απού ντουζίνις ιπ' δέκα φουρέζ η καθμιά τς,ιμφανίζουντάτι αυτουπρουσώπουζ κ'έπτα απού πλλά δράμια ίδρως κ'τρείζ πλλοί ουραίοι κ΄μγάλ δίσκ απ' βνύλια, οι μπλούεζ μπουτζ έχν μι τ'μουσκή τς, κερδάν όλ τς αλνοί τς φουνκ απ΄τ' μπατρίδα τς.
Μουσκοί καλνοί σαν τ'Μπουσμαλή τ' Παπτσή κ΄του Παύλ ντ'Δηλιγιάν κι φνολαλιέζ σα ντ'Τζιλέκα τ'Μυγδαλιά κ τ'Γκουρτσίλα απ΄τ'λιμπάνουβου.
Άσματα μι φούνκι κ'ασντ γιαζζ που μι στήργμα ντ'νόηζ τ'σύχρουν για τ' ρου κι τ' μπου,πλαλούν στα σουκάκια τ΄Κουλντρού μ'τά μουσκήζ τσ παλιάζ κι καλήζ σουλ,έχν απιξανέκαθιν μγάλις κ'στου χώμα αγιά ρίζις, ζτ΄παράδουσ τς νέαζ Ουρλιάνς.
Σι ένα τόπου σαν τ΄Μπάρας τ΄πλατάν όπ'έχν άσματα απ'τς καλλτέχνιζ κι όχ τς θιατρίν κι λογιών λογιών μπουές θα στηριζουζέστι κι θα στέκιστι σούζαν μ΄τα πουδάρια ς να μη πέστι καταγήζ.
Το σίγ(ου)ρον κ΄του βέβιον είνι ότ' θα χουρουπδάτι σα μκρά πιδούδγια.

Η κάθαρση μας τελείωσε

Ο Κλεισθένης γράφει στην "Ιδεοπηγή".

Θα ήθελα να συμφωνήσω με την κυβερνητική πολιτική αλλά ο απλός μου νους δεν το επιτρέπει.
Η κυβέρνηση (υπό την τρόικα) εκτός του ότι υποθηκεύει το μέλλον της χώρας κινείται και σε εντελώς λάθος δρόμο.
‘Όταν θέλεις να σβήσεις μια πυρκαγιά δεν το προσπαθείς ρίχνοντας με το σταγονόμετρο αλλά με την πυροσβεστική μάνικα, πολύ δε περισσότερο δεν ρίχνεις βενζίνα αλλά νερό.
Αφαιρώντας εισόδημα και μάλιστα από μισθωτούς και συνταξιούχους χρησιμοποιείς το σταγονόμετρο ενώ παίρνοντας πίσω τα κλεμμένα χρησιμοποιείς την μάνικα.
Οι πολίτες όταν βλέπουν, την ατιμωρησία των υπεύθυνων για το σημερινό μας χάλι, δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο μ’ αυτά που θα πάρει μετά την 14η Νοεμβρίου.
Οι υπεύθυνοι όχι μόνο πίνουν στην υγεία των «κορόιδων», όχι μόνο μένουν ατιμώρητοι αλλά γίνεται προσπάθεια επαναφοράς τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θα δούμε στο προσεχές μέλλον επαναφορά των εκσυγχρονιστών του Σημίτη και άλλων πολύ «επιτυχημένων» στην κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τον φημολογούμενο δομικό ανασχηματισμό αν δεν καταρρεύσει η κυβέρνηση απ’ την λαϊκή δυσαρέσκεια και οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές.
Η παραπομπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με δεδομένη την παραγραφή και την έλλειψη στοιχείων που να αποδεικνύουν ζημιά του δημοσίου, είναι παραπλανητική για να αμβλύνει το κλίμα. Για τα σκάνδαλα που «ο κόσμος το ’χει τούμπανο και ‘μεις κρυφό καμάρι» ούτε κουβέντα.
Έχω υποστηρίξει ότι τυχόν προσφυγή στις κάλπες δεν γίνει με ατζέντα την τιμωρία όσων εμπλέκονται στα σκάνδαλα. Οι εκλογές αν γίνουν θα έχουν σαν βασικό θέμα την χρεοκοπία ή όχι.
Πολλοί αρθογράφοι και πολιτικοί αναλυτές, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση διαθέτει μεν την δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο αλλά έχει χάσει την υποστήριξη του μεγαλύτερου μέρους του λαού. Ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση για τις υπογραφές του μνημονίου και των άλλων συμφωνιών με την τρόικα, κάτι που υποστήριξε και ο Καστανίδης, υπουργός της κυβέρνησης. Αυτά ενώ είναι γνωστά στη ΝΔ κωφεύει και αδιαφορεί. Η αναγκαιότητα προκύρηξης πρόωρων εκλογών δεν είναι θέμα μόνο του πρωθυπουργού αλλά και της έλλειψης εμπιστοσύνης του λαού σ’ αυτόν. Οι δημοσκόποι μας παρουσιάζουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών που δεν θέλουν εκλογές. Αυτό γίνεται γιατί οι πολίτες είναι κάτω από καθεστώς τρομοκράτησης και η ΝΔ σαν το κόμμα που δυνητικά μπορεί να γίνει κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ζητήσει εκλογές. Αυτό εκλαμβάνεται απ’ τους πολίτες ότι η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για τη λύση των οικονομικών κυρίως προβλημάτων. Η Ελληνική κοινωνία βλέπει με δυσπιστία τις συμμαχικές κυβερνήσεις και ταυτόχρονα γνωρίζει ότι και μετά από τις πρόωρες εκλογές η συμμαχική κυβέρνηση που θα προκύψει θα κινηθεί περίπου στον ίδιο δρόμο με την σημερινή. Ο Σαμαράς και η ΝΔ στα λόγια δεν στηρίζουν το μνημόνιο, στην πράξη και το στηρίζουν και θα το ψήφιζαν αν υπήρχε ανάγκη. Φυσικά η ΝΔ δεν νομίζω ότι έχει βλέψεις να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αλλά κομμάτια της πολυδιασπασμένης ανανεωτικής αριστεράς θα ήταν πρόθυμα. Το καθαρά αντιμνημονιακό κόμμα δυστυχώς είναι μόνο το ΚΚΕ.
Αν η ΝΔ εξακολουθήσει αυτή την πολιτική θα συρρικνώνεται μαζί με το ΠΑΣΟΚ δίνοντας έτσι χώρο ανάπτυξης του κόμματος της Ντόρας που τα ΜΜΕ και οι δημοσκόποι θα ανεβάσουν σε διψήφια νούμερα. Η τύχη του υπό ίδρυση κόμματος προδιαγράφεται κακή αφού οι μέχρι σήμερα πολιτικοί που δηλώνουν την επιθυμία να προσχωρήσουν σ’ αυτό δεν χαίρουν και της εμπιστοσύνης των πολιτών, είναι ήδη φθαρμένοι. Άλλο δημοσκοπήσεις και άλλο κάλπη.
Στο χώρο του παραδοσιακού κέντρου δημιουργείται ένα κενό που μάλλον θα το καλύψει άλλο κόμμα που θα δημιουργηθεί κατόπιν των πολιτικών ζυμώσεων που υπάρχουν στην Ελληνική κοινωνία. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο πιστεύω θα ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα. Η κάθαρση αποτελεί όνειρο απραγματοποίητο, κάθαρση επί της ουσίας θα γίνει με την περιθωριοποίηση των υπεύθυνων για το σημερινό χάλι.

http://ideopigi.blogspot.com/2010/11/blog-post_9412.html

Ψηφοδέλτιο με σήμα τον... γάιδαρο!

«Μικρός στο μάτι... μεγάλος στην κάλπη»


Σ.Α.ΝΩ (Στενιώτη Αντέδρασε Νωρίς)! ονομάζεται το ψηφοδέλτιο που πήραν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι του δήμου Διρρίων-Μεσσαπίων και το σταύρωσαν τόσοι πολίτες της Στενής Ευβοίας που πέρασε σε σταυρούς έναν υποψήφιο δήμαρχο!

Στο Σ.Α.ΝΩ οι ψηφοφόρος έβαζε το σταυρό του σε ιδέες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν για να κάνουν τη ζωή στη Στενή καλύτερη!

Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο αποτελεί κίνηση αγανάκτησης μιας ομάδας νέων, που δεν βλέπουν να υλοποιούνται όσα τους υπόσχονται οι τοπικοί άρχοντες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ



ΠΗΓΗ www.evianews.com