Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αγγελία στο ίντερνετ...

Ενας απόφοιτος του φηµισµένου Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστηµών, στο Παρίσι, δηµοσίευσε αγγελία στο Ιντερνετ προσφέροντας ιδιαίτερα µαθήµατα φιλοσοφίας, γραµµατικής και γενικού πολιτισµού. Ως αµοιβή, έγραφε, ζητάει µια «µεγάλη αγκαλιά» από τη µαθήτριά του ή, αν είναι ανήλικη, από τη µητέρα της.

Η αγγελία αυτή είναι µία από τις δεκάδες που δηµοσιεύονται από Γάλλους που προσφέρουν ένα µεγάλο φάσµα υπηρεσιών, όπως πλακοστρώσεις, υδραυλικές εργασίες, προγραµµατισµό ηλεκτρονικών υπολογιστών και µαθήµατα πιάνου, µε αντάλλαγµα «αγκαλιές», «τρυφερές στιγµές» ή «πικάντικες βραδιές». Με άλλα λόγια, ανταλλάσσουν τις υπηρεσίες τους µε σεξ. Μερικοί λένε ότι η τάσηαυτή πρέπει να καταδικαστεί ως µορφή πορνείας και ότι δείχνει πως το σώµα έχει φτάσει να αντιµετωπίζεται στις δυτικές χώρες σαν εµπόρευµα. Πιστεύουν ότι η εξέλιξη αυτή φανερώνει τη φτώχεια των ανθρώπινων σχέσεων στις θλιβερές και χωρίς αγάπη σύγχρονες κοινωνίες. Αλλοι λένε πως το Ιντερνετ έφερε απλώς στην επιφάνεια µια πρακτική που είναι παλιά όσο η ανθρωπότητα – να χρησιµοποιείς το σεξ για να πάρεις αυτό που θέλεις.

«Υπάρχει σήµερατοαίσθηµα ότι µπορείς να αναφέρεσαιχωρίς περιστροφές στο σεξουαλικό κεφάλαιό σου»,λέει ο Λοράν Μελιτό, ερευνητής στη γαλλική Ανωτέρα Σχολή Κοινωνικών Επιστηµών. «Πιστεύω ότι µιλάµε για κάτι που είναι πολύ αρχαίο. Είµαι σίγουρος πως, αν πηγαίναµε πίσω 30 χρόνια, θα βρίσκαµε ανθρώπους που θα πλήρωναν µε σεξ για µια υπηρεσία. Η διαφορά είναι ότι το Ιντερνετ έχει εκλογικεύσει το θέµα και το έχει κάνει ορατό».

«Διακανονισµός»
Πάρτε για παράδειγµα την αφθονία των αγγελιών για δωµάτια προς ενοικίαση σε νεαρές γυναίκες που υπάρχουν σεγαλλικούς ιστότοπους. Μερικές είναι κανονικές προσφορές, όµως πολλές προτείνουν αξιοσηµείωτα χαµηλό ενοίκιο καιτην υπόσχεση ότι«θα βρούµε έναν διακανονισµό». Ο διακανονισµός σηµαίνει συνήθως σεξ µε τον ιδιοκτήτη.

Ο Ζιστέν, ένας παντρεµένος από τη Νοτιοδυτική Γαλλία, πρότεινε την περασµένη εβδοµάδα µε αγγελία του στο Ιντερνετνα αναλάβει πλακοστρώσεις ήυδραυλικές εργασίες µε αντάλλαγµα στοµατικό σεξ. Μια παρόµοια ιδέα είχε και ο 62χρονος Σερζ από την περιοχή του Παρισιού, όταν διαφήµισε στο Ιντερνετ τις υπηρεσίες του ωςοικοδόµου και πήρε ένα e-mail από µια 54χρονη που του έγραφεότι ήθελε να κάνει δουλειές στο σπίτι της και θα τον πλήρωνε µε «αγκαλιές». Επανέλαβεαρκετές φορές την «εµπειρία», είπεστην εφηµερίδα «Λε Παριζιέν».

«Η ζωή είναι ακριβή»
Ηύφεση είναι µιαεξήγηση για τηνεν λόγω τάση,λέει η Ζανίν Μοσούζ-Λαβό, ερευνήτρια στο Κέντρο Μελέτης της Γαλλικής Πολιτικής Ζωής στο Παρίσι. Μια δεύτερη εξήγηση είναι η διάδοση στη Γαλλία των συναλλαγών µέσω ανταλλαγής. «Η ζωή είναι ακριβή τώρα, έτσι µοιάζει καλή λύση να ανταλλάξεις ένα µάθηµα πιάνου για ένα µάθηµα αγγλικών», λέει η ΜοσούζΛαβό. Από εκεί µέχρι την ανταλλαγή ενός µαθήµατος πιάνου µε σεξ, µπορεί να χρειάζεται να κάνει κανείς µόνον ένα µικρό βήµα.


Πηγή:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4603450