Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Φήμες για νέα λαϊκή συνέλευση στον Κολινδρό

Τις τελευταίες ώρες συζητείται, ότι θα γίνει εκ νέου λαϊκή συνέλευση για το καλό του τόπου μας.

ΠΟΙΟΣ;


Η Ντάλης μι τ'ς σαράντα τ'ς λύκ΄πισου απ' τ'ν αβατσνιά!

Πρόγνωση καιρού

Συνέντευξη τύπου του υποψήφιου δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζου

Δεν αποσύρθηκα ποτέ!
Η ερμηνεία που έδωσαν οι δημοσιογράφοι δημιούργησε «σύγχυση»


Τον ισχυρισμό ότι η υποψηφιότητά του «υπήρχε και υπάρχει και τώρα» και ότι «δεν υπήρξε κανένα διάλειμμα ή καμία ανάπαυλα πάνω στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα», προέβαλε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Βαγγέλης Πολύζος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πολύκεντρο Αιγινίου. Μάλιστα, ο κ. Πολύζος επέρριψε ευθύνες στους δημοσιογράφους του νομού, γιατί, όπως υποστήριξε, σε μία δήλωσή του που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, αυτή η δήλωση «παραποιήθηκε ως προς τον τίτλο της». Και τόνισε: «Ίσως να έχετε κι εσείς (οι δημοσιογράφοι) ευθύνη, δεν διαβάσατε όσο έπρεπε το περιεχόμενό της, μπήκε ένας τίτλος πάνω (στα κείμενά σας) κι έγινε αυτό το οποίο έγινε».

Η δήλωση Πολύζου στη συνέντευξη τύπου
Στην εισαγωγική του δήλωση κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο κ. Πολύζος υποστήριξε: «Αγαπητοί φίλοι, είχα σκοπό να δώσω μια συνέντευξη, όπως όλοι οι υποψήφιοι, μέσα σε κάποιον εύλογο χρόνο. Επίσπευσα αυτή τη διαδικασία μετά απ’ αυτό το ντόρο που προκλήθηκε από μία δήλωσή μου η οποία κυκλοφόρησε και η οποία παραποιήθηκε ως προς τον τίτλο της, όχι ως προς το περιεχόμενό της, διότι αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει. Συγκεκριμένα, στη δήλωση, αν τη διαβάσετε προσεκτικά, δεν φαίνεται πουθενά η λέξη «παραίτηση» ούτε και η λέξη «στήριξη» από κανέναν. Απλά, στο πρώτο μέρος εκφράζεται η θέλησή μου για το τι θα κάνω και με ποιον τρόπο πρέπει να είμαι δήμαρχος στο δήμο Πύδνας – Κολινδρού με έδρα το Αιγίνιο ενώ στο δεύτερο σκέλος εκφράζω το θαυμασμό μου για την εχθρότητα ορισμένων ανθρώπων για τους οποίους βεβαίως δεν πρόκειται να επανέλθω ποτέ. Τέλειωσε, μ’ αυτό το οποίο έγινε, τη συγκεκριμένη μέρα και με τη συγκεκριμένη δήλωση. Διότι έχουμε κι άλλη δουλειά να κάνουμε, δε θα ασχολούμαστε με τα ίδια και τα ίδια. Εκείνο που θέλω να σας δηλώσω είναι ότι η υποψηφιότητά μου υπήρχε και υπάρχει και τώρα, δεν υπήρξε κανένα διάλειμμα ή καμία ανάπαυλα πάνω στην υποψηφιότητα τη συγκεκριμένη. Απλά, σας το λέω ότι ίσως να έχετε κι εσείς ευθύνη, δεν διαβάσατε όσο έπρεπε το περιεχόμενό της, μπήκε ένας τίτλος πάνω (στα κείμενά σας) κι έγινε αυτό το οποίο έγινε. Γι αυτό και σας είπα στην αρχή ότι μπορεί να συναντιόμασταν μετά από πέντε ημέρες ή δέκα, είπα (ότι είναι) καλά να συναντηθούμε τη Δευτέρα, να πω τι θέλω, να με ρωτήσουν τι θέλουν οι αγαπημένοι μου φίλοι, οι δημοσιογράφοι, για να δοθεί ένα τέλος σχετικά μ’ αυτή την ιστορία. Επειδή θέλω να είμαι σύντομος, (σας λέω) αυτά και είμαι στη διάθεσή σας με μία προϋπόθεση· ότι θα μου κάνετε δύσκολες ερωτήσεις».
Αντιδράσεις δημοσιογράφων :
Στο άκουσμα των ισχυρισμών Πολύζου ότι δεν απέσυρε ούτε για μια στιγμή την υποψηφιότητά του, ότι η δήλωσή του παραποιήθηκε ως προς τον τίτλο της και ότι για τη σύγχυση που προκλήθηκε έχουν ευθύνες όσοι συνέταξαν ή επιμελήθηκαν τα κείμενα που δημοσιεύτηκαν, αντέδρασαν όπως ήταν φυσικό οι δημοσιογράφοι. Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος ανέφερε στον κ. Πολύζο ότι οι τίτλοι που τοποθετήθηκαν στις δημοσιεύσεις, δεν αφορούν μόνο τη δήλωσή του αλλά ταυτόχρονα αφορούν και τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι δημοσιογράφοι του νομού. Και ως προς τις πληροφορίες που είχαν συλλεχθεί, οι απαντήσεις που λάμβαναν οι δημοσιογράφοι από διάφορες πλευρές, ήταν ότι ο Πολύζος παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του και ότι γίνονται προσπάθειες από κάποιους παράγοντες της Βόρειας Πιερίας αλλά και του νομού για να τον μεταπείσουν. Εξάλλου, συνάδελφοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν πρωτίστως με τον ίδιο αλλά εκείνος δεν απαντούσε στις κλήσεις τους. Στο σημείο αυτό ο κ. Πολύζος ισχυρίστηκε ότι ήταν στην Αθήνα και ότι είχε ξεχάσει το κινητό του τηλέφωνο στην Κατερίνη, ότι έχει ένα άλλο κινητό που δεν το ξέρουν δημοσιογράφοι, ούτε ακόμη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μάκης Γιαλένιος. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Πολύζο, για ποιο λόγο σε συνέντευξη που έδωσε στο «Ράδιο Ενημέρωση 92,2 fm», όταν τον ρώτησε ο Ηλίας Χρυσικός αν είναι υποψήφιος, ο κ. Πολύζος απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είμαι υποψήφιος». Και άραγε, πώς συνάδει αυτή η δήλωση με τη νέα του δήλωση στη χθεσινή συνέντευξη ότι η υποψηφιότητά του «υπήρχε και υπάρχει και τώρα» και ότι «δεν υπήρξε κανένα διάλειμμα ή καμία ανάπαυλα πάνω στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα».
Ακολούθησαν, επίσης, κι άλλες ερωτήσεις επί του ιδίου θέματος αλλά ο κ. Πολύζος κινήθηκε στην ίδια γραμμή ότι δηλαδή όλα ήταν μια παρανόηση των δημοσιογράφων του νομού και παραποίηση του τίτλου της δήλωσής του, ότι όλα βαίνουν καλώς με την υποψηφιότητά του και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτήν εκτός από την υπερπληθώρα υποψηφίων που διαθέτει. Άλλες δηλώσεις του Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Πολύζος άφησε αιχμές εναντίον συνυποψηφίων του και ιδιαίτερα εναντίον του κ. Λαγδάρη. Αιχμές όμως άφησε και εναντίον του Ευγένιου Παπαδόπουλου, όταν είπε ότι είναι ξεφτίλα για 18.500 κόσμο στη Βόρεια Πιερία να ‘ρθει κάποιος από Κατερίνη ή από το Λιτόχωρο ή από πού θα είναι, για να ζητήσει να γίνει δήμαρχος. Ακόμη, μεταξύ άλλων που είπε, μίλησε για πολλά για τα οποία θα διεκδικήσει ως αυριανός δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού. Και στο κλείσιμο της συνέντευξης όταν ρωτήθηκε, για ποιο λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του κ. Παπαστεργίου, δεν βρήκε να πει τίποτα για τον υποψήφιο με τη στήριξη της ΝΔ δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού και αν αυτό είναι τυχαίο, ο κ. Πολύζος απάντησε θυμίζοντας τη διαφήμιση του 11888 που λέει: «Τυχαίο; …Δε νομίζω».


EMAIL ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ

Θανάσης Καφέζας, παντελώς άγνωστός μου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, είχε την ευγενή καλοσύνη να μου αποστείλει email, με το οποίο με ενημέρωνε περί του οράματός του για την Αθήνα. Ποιος είπε στον κυρ Καφέζα ότι ο αποδέκτης του μηνύματος ψηφίζει εις τας Αθήνας; Προ παντός ο υπογράφων που ως γνήσιος βόρειος ακούει Αθήνα και βγάζει σπυριά!
Προτείνω να συγκεντρώσουμε όλα τα άσχετα προεκλογικά email που θα λάβουμε και να τα εκδώσουμε σε βιβλίο! Θα αποτελέσει την πρώτη εκδοτική μετεκλογική επιτυχία!