Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

«Να μη διοργανωθεί ξανά Διεθνής Έκθεση!»

«Άποψή μου είναι ότι δεν θα πρέπει να διοργανωθεί ξανά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Όχι, η φράση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον πολιτικό, συνδικαλιστή ή επιχειρηματία. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ανήκει στον πρόεδρο της ΔΕΘ ΑΕ, Γιάννη Κωνσταντίνου.

Σε ομιλία του σε φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι η Διεθνής Έκθεση τα τελευταία χρόνια έχασε την παλιά αίγλη και τη δυναμική της.«Φυσικά και θα πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός ετησίως στην πόλη, το οποίο θα προβάλλει την επιχειρηματική δράση, ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να ξαναϋπάρξει Γενική Έκθεση με τη μορφή που έχει σήμερα» τόνισε.

Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη, είναι η προσωπική του άποψη και πρόσθεσε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του να λάβει μια τέτοια απόφαση.

Σε ότι αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη τριπλού συμβούλου, ο οποίος θα εξετάσει μεταξύ άλλων και το συγκεκριμένο ζήτημα. «Κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τη μετεγκατάσταση για να οργανώσουμε εκ νέου την εκθεσιακή δραστηριότητα.

Άλλωστε, η μεταφορά της Έκθεσης στη Σίνδο είναι μια απόφαση η οποία μπορεί και να αλλάξει. Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται από μια κουβέντα που κάνουν πρόχειρα βουλευτές και δήμαρχοι, μόνο και μόνο για να αναπτυχθεί η δυτική πλευρά της πόλης. Είναι ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να αποφανθεί ολόκληρη η πόλη»


Πηγή: troktiko



Πως να μάθουμε ποιοι έχουν το ίδιο πακέτο καρτοκινητής με εμάς…

Μάθε ποιοι έχουν το ίδιο πακέτο καρτοκινητής για να μιλάς και να στέλνεις μηνύματα δωρεάν.Έχεις What’s Up, Vodafone CU ή Wind F2G και θέλεις να μάθεις ποιοι από τους φίλους και τους γνωστούς σου χρησιμοποιούν το ίδιο πακέτο καρτοκινητής ώστε να μιλάς και να ανταλλάσσεις μαζί τους μηνύματα δωρεάν; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία και εξοικονόμησε χρήματα!…..

Η αποστολή των γραπτών μηνυμάτων είναι… δωρεάν και για τα τρία πακέτα καρτοκινητής.Από καρτοκινητό Cosmote What’s Up στέλνουμε γραπτό μήνυμα στο 1314 γράφοντας τον τηλεφωνικό αριθμό που θέλουμε να μάθουμε αν είναι What’s up προσθέτοντας μπροστά τα γράμματα «WU», παράδειγμα WU6971234567 στο 1314.

Από καρτοκινητό Vodafone CU στέλνουμε γραπτό μήνυμα στο 1253 γράφοντας τον τηλεφωνικό αριθμό που θέλουμε να μάθουμε αν είναι CU παράδειγμά, 6941234567 6941234567 στο 1253

Από καρτοκινητό Wind F2G στέλνουμε γραπτό μήνυμα στον αριθμό 1274 γράφοντας τον τηλεφωνικό αριθμό που θέλουμε να μάθουμε αν είναι F2G, παράδειγμα 6931234567 6931234567 στο 1274

Υγ: Αν γνωρίζετε τα νούμερα αποστολής SMS για τα υπόλοιπα πακέτα καρτοκινητής παρακαλώ να τα αναφέρετε στα σχόλια ώστε να συμπληρώσουμε την παραπάνω λίστα.

Διαβάστε περισσότερα empisteytiko: Πως να μάθουμε ποιοι έχουν το ίδιο πακέτο καρτοκινητής με εμάς…

Πηγή:http://empisteytiko.blogspot.com

Αιφνιδιαστικά!!! στα νοσοκομεία ο υπουργός πρώτος σταθμός το νοσοκομείο της Βέροιας

Αιφνιδιαστικά μάθαμε ότι θα επισκεφθεί το νοσοκομείο της Βέροιας ο υπουργός υγείας Α.Λοβέρδος χωρίς να το ξέρει η διοίκηση…

Και αυτό σκοπεύει να το κάνει και σε άλλα νοσοκομεία της επαρχίας για να δει την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο Υπουργός θα συζητήσει με ασθενείς που θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο…..

Πηγή:troktiko


Δικό μας σχόλιο:
Επειδή μας περνάνε κι εγώ δε ξέρω τι,είναι δυνατόν να υπάρχει αιφνιδιαστική επίσκεψη με προειδοποίηση,εκ των προτέρων?
Τι σόι αιφνιδιασμός είναι αυτός?
Ένας θεός ξέρει μόνο...

ΔΕΝ γίνεται να μάθετε ποιοι βλέπουν το προφίλ σας στο Facebook!

Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες «μέθοδοι» στο Facebook που υπόσχονται να σας αποκαλύψουν καλά κρυμένα μυστικά, όπως για παράδειγμα ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας.

Εκτός από τα διάφορα groups που δίνουν οδηγίες του τύπο «προσκαλέστε όλους τους φίλους σας», τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και υποτιθέμενα applications, τα οποία επιχειρούν να…

ξεγελάσουν τους χρήστες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για τις επισκέψεις στο προφίλ τους.

Oι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται ως posts από φίλους οι οποίοι έχουν κάνει το λάθος να τα εγκαταστήσουν. Μάλιστα, μερικές από αυτές τις εφαρμογές στέλνουν μηνύματα όπου απεικονίζονται κολάζ φωτογραφιών, θέλοντας έτσι να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση της εγκυρότητας. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Rik Ferguson της Trend Micro που ερεύνησε το θέμα, οι εφαρμογές αυτές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παραπέμπουν σε άλλες εφαρμογές, με στόχο να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα για τους δημιουργούς τους. Μάλιστα πολλές από αυτές απαιτούν για να «λειτουργήσουν» να αποστείλετε προσκλήσεις σε όλους τους φίλους.

Ο Ferguson υπογραμμίζει ότι το Facebook δε δίνει την τεχνική δυνατότητα για καταγραφή των ατόμων που επισκέπτονται το προφίλ του κάθε χρήστη. Συνεπώς, όσο κι αν επιμένει μια εφαρμογή ή ένα group ότι «ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!» ή «REALLY WORKS!!!», η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας δώσει πληροφορίες για το ποιοι βλέπουν το προφίλ σας.

Πηγή: http://thepla-net.blogspot.com

ΕΠΣ Πιερίας - Β’ Κατηγορία Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα:

Αναγεννηση Σβορώνου – Ελπίς 0-2
Αρης – Μεθώνη 3-0
Ν. Κεραμίδι – Ελαφος 0-0
Μοσχοχώρι – 25η Μαρτίου 2-3
Βροντού – Κολινδρός 1-0
Αγ. Σπυρίδωνας – Αρωνάς 3-2
Κ. Αγιάννης – Σεβαστή 5-0
Παραλία – Μακεδονικός 0-2


Η βαθμολογία (19η αγωνιστική)
1 Αρης Κοκκινοπλιτών 41
2. Αγ. Σπυρίδωνας 38
3 Ελπίς Κατερίνης 38
4 Ν. Εφεσσος 37
5 25η Μαρτίου 36
6 Κ. Αγιάννης 36
7 Μοσχοχώρι 31
8 Ελαφος 28
9 Ν. Κεραμίδι 26
10 Βροντού ΟΛΥΜΠΟΣ 25
11 Αναγεν. Σβορώνου 23
12 Κολινδρός 20
13 Αρωνάς 19
14 Παραλία 18
15 Σεβαστή 14
16 Μεθώνη 0



Athletic Bilbao vs Hercules Alicante live tv

Spanish Primera Division
Athletic Bilbao vs Hercules Alicante

Live tv links:

http://atdhe.net/33121/watch-athletic-bilbao-vs-hercules-alicante

http://www.fromsport.com/v-0/16/104/v-170547.html

http://www.fromsport.com/v-0/16/108/v-170874.html

http://www.vipstand.net/watch/18027/1/athletic-bilbao-vs-hercules-alicante.html

http://www.vipstand.net/watch/18027/2/athletic-bilbao-vs-hercules-alicante.html

http://www.firstrow.net/watch/46947/1/watch-athletic-bilbao-vs-hercules-alicante.html

http://www.firstrow.net/watch/46947/2/watch-athletic-bilbao-vs-hercules-alicante.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=102427&part=sports

Bolton Wanderers vs Chelsea live tv

English Premier League
Bolton Wanderers vs Chelsea

Live tv links:

http://atdhe.net/33120/watch-bolton-wanderers-vs-chelsea

http://www.fromsport.com/v-0/16/106/v-170682.html

http://www.vipstand.net/watch/18026/1/bolton-wanderers-vs-chelsea.html

http://www.vipstand.net/watch/18026/2/bolton-wanderers-vs-chelsea.html

http://www.firstrow.net/watch/46946/1/watch-bolton-wanderers-vs-chelsea.html

http://www.firstrow.net/watch/46946/2/watch-bolton-wanderers-vs-chelsea.html

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=101964&part=sports

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(2)



Ο Δημήτρης Γαλάνης για τη λύση της συνεργασίας του
με τον Πιερικό Αρχέλαο


«Η συνεργασία λύθηκε. Περάσαμε δύο χρόνια υπέροχα. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τα μέλη της προσωπικά ένα - ένα. Τα αποτελέσματα λένε την αλήθεια. Φέτος η ομάδα θα σωθεί εύκολα και γιατί είναι προπονημένη και γιατί είναι δομημένη μπασκετικά. Οι βοηθοί μου θα μείνουν όσο χρειασθεί, γιατί όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας. Καλή τύχη σε όλους. Η αλήθεια και η υπομονή στις μέρες μας είναι σπάνια, μα είναι τα μόνα χαρακτηριστικά που μπορούν να δώσουν φως».



Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.


Η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας καλύπτει από εθελοντές αιμοδότες λιγότερο από το 50% των αναγκών της σε αίμα, γεγονός που αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πρόβλημα της μη διάδοσης του εθελοντικού κινήματος για θέματα υγείας στη χώρα.

Για το λόγο αυτό αλλά και με στόχο την ενίσχυση της προσφοράς των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ στις τοπικές κοινωνίες, παροτρύνουμε τα μέλη μας και όλους όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, την τετάρτη 26 Ιανουαρίου 10:00-14:30 στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας που βρίσκονται στην πλατεία Κατερίνης, προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής σε δράσεις και ενέργειες που η κοινωνία έχει ανάγκη.

Ομάδα ανθρώπων της ΟΝΝΕΔ Πιερίας θα βρίσκεται από το πρωί στην πλατεία Κατερίνης και θα ενημερώνει τους νέους και όχι μόνο σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και για όλες τις δράσεις και ενέργειες της ΟΝΝΕΔ που η κοινωνία έχει ανάγκη.

Για επιπλέον πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ Πιερίας.

www.onnedpierias.gr

Πηγή. Ολύμπιο Βήμα

Ο αγώνας για την κατάργηση όλων των διοδίων μπορεί να κερδηθεί!


Ο αγώνας για την κατάργηση όλων των διοδίων πρέπει να ενταθεί, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

Ο αγώνας αυτός μπορεί να κερδηθεί σπάζοντας αρχικά έναν από τους κρίκους της αντιλαϊκής αλυσίδας, για να ακολουθήσει το σπάσιμο και άλλων.

Αυτήν τη στιγμή είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση και η πολιτική της, που εξασφαλίζει τυπική νομική κάλυψη σ’ αυτούς, που άγρια μας εκμεταλλεύονται, έχει απέναντί της την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και αυτό αργά η γρήγορα θα εκφραστεί δυναμικά.

Το κίνημα κατά των διοδίων, κατά της πολιτικής τους, κατά της άγριας εκμετάλλευσης, ήδη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ούτε η πολυποίκιλη τρομοκρατία, ούτε η σκανδαλώδης διαστρέβλωση της πραγματικότητας, θα σταθούν ικανές για να ανακόψουν αυτήν την πορεία.

Η πρόκληση είναι μεγάλη!“

Δημήτρης Τσιμούρας

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 begin_of_the_skype_highlighting 23510 31906 end_of_the_skype_highlighting / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Τοπικό Συμβούλιο Κούκου .


Συνάντηση με το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κούκου είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κούκου Νικόλαος Τοστσίδης, ο τοπικός σύμβουλος Αναστάσιος Ταγκαλίδης, ο ιερεάς του Ι.Ν. Αγίου Δημήτρίου Παντελής Ιλβανίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου « Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» Αγάπιος Φιλοκώστας.

Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είναι κατ’ εξοχήν αγρότες. Βασικό αίτημα του συμβουλίου είναι να δοθεί προτεραιότητα στη βελτίωση των υποδομών της αγροτικής οδοποιίας για ασφαλή και άνετη πρόσβαση των αγροτών στις καλλιέργειές τους.

Η κ. Μαυρίδου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των θεμάτων της περιοχής και δεσμεύτηκε να στηρίξει και να εξετάσει τα αιτήματα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Κούκου.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη.




Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της (Διοικητήριο) ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο περιφερειακός τομεάρχης της Ν.Δ. Χρήστος Tράντης, ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ο πρώην Υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πολιτευτής Αστέριος Τόκας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μόσχος Γιαλένιος, ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωάννης Κουρινιώτης, ο Γραμματέας Ξενοφών Μπαραλιάκος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Μακρίδης και Δημήτρης Τσιμήτρης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στον κ. Στυλιανίδη, τον καλωσόρισε και συζήτησε μαζί του σχετικά με τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Πιερία.

Η κ. Μαυρίδου αρχικά αναφέρθηκε στις αλλαγές που επιφέρει η εφαρμογή του Ν. 3852/10 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και στους βασικούς άξονές του. Επεσήμανε τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα περιφερειακή αρχή ως προς το περιεχόμενο και την εφαρμογή του νόμου, με τις επερχόμενες μετατάξεις υπαλλήλων και γενικότερα τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Τόνισε πως προτεραιότητα της είναι η ομαλή μετάβαση στο νέο θεσμό της αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης και η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Από τα πρώτα θέματα συζήτησης ήταν το σημαντικό πρόβλημα των διοδίων που αντιμετωπίζει ο νομός Πιερίας. Ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε λεπτομερώς τόσο από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου όσο και από όλους τους παρευρισκομένους για το ιστορικό των διοδίων, τις δεσμεύσεις από την Πολιτεία προς τους κατοίκους της περιοχής, τη σύμβαση με την εταιρία, την κάρτα ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων των περιοχών που δραστηριοποιούνται καθημερινά πέριξ των σταθμών διοδίων και τις προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για αυτό το σημαντικό πρόβλημα όπως η κατασκευή παράδρομων, η μείωση της τιμής των διοδίων κ.ά. Ο κ. Στυλιανίδης με την σειρά του υπογράμμισε πως «Εκτός από τις ομάδες εργασίας, οι οποίες συστήνονται αυτή τη στιγμή για τα θεματικά προγράμματα με άξονα τα υφιστάμενα υπουργεία, το δεύτερο βήμα είναι να στηθούν ομάδες ανά περιφέρεια και νομό οι οποίες θα δουλέψουν μαζί με τους περιφερειακούς συνδυασμούς αλλά και με τους δήμους και οι οποίες θα πλαισιωθούν από ανθρώπους που θα μας υποδείξετε για τα διάφορα θέματα, προκειμένου και σε επίπεδο νομού η προγραμματική θέση που θα διαμορφώσει και θα υποστηρίξει διαχρονικά το επόμενο διάστημα η ΝΔ, να είναι συμβατή με αυτό που υποστηρίζει ο περιφερειακός μας συνδυασμός, οι βουλευτές και οι δημοτικές μας παρατάξεις και έτσι να είμαστε πιο αποτελεσματικο».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε και στο θέμα της αξιοποίησης και εκμίσθωσης του κάμπινγκ του ΕΟΤ στη Σκοτίνα, για το οποίο πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επενδυτών από την Εταιρεία Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων. Η κ. Μαυρίδου τόνισε πως κύριο μέλημα είναι ο χρόνος εκμίσθωσης, για τον οποίο θα προταθεί ο χρόνος των 40 ετών αντί των 60 ετών, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης βασικό στόχο αποτελεί η επένδυση του κάμπινγκ του ΕΟΤ να τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να αποδίδει τα μέγιστα οφέλη τόσο για τον ίδιο τον επενδυτή, όσο για όλους τους Πιεριείς με σεβασμό πάντα στο φυσικό περιβάλλον.

Ο κ. Στυλιανίδης από την πλευρά του επεσήμανε πως «Το ζήτημα είναι ο επενδυτής να μπορέσει να φέρει το κεφάλαιο εδώ ώστε μετά να έχει τη δύναμη να φέρει και κόσμο για να ευνοηθεί όλη η τοπική κοινωνία».

Στην συνέχεια τονίστηκαν και άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν το νομό Πιερίας, όπως είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, η μείωση των αγροτικών εισοδημάτων, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και οι τρόποι στήριξης της καπνοκαλλιέργειας της Κατερίνης. Η κ. Μαυρίδου τόνισε εκτός των άλλων ότι ως Αντιπεριφέρεια «στοχεύουμε στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσο της πιστοποιημένης καλλιέργειας, την προβολή των τοπικών προϊόντων μέσου της σύνδεσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και την δυνατότητα μεταποίησης και τυποποίησης των τοπικών προϊόντων».

Τέλος, στη συζήτηση αναφέρθηκε και το θέμα της μετατροπής των λιμενικών υποδομών της Πιερίας σε τουριστικές μαρίνες, με ταυτόχρονη εξασφάλιση ειδικών χώρων για τους αλιείς και ανάπτυξη θαλάσσιων μεταφορών όπως τη θαλάσσια σύνδεση της Πιερίας με τη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, τη θαλάσσια σύνδεση των λιμανιών της Πιερίας μεταξύ τους και την ανάπτυξη των λιμανιών της Πιερίας σε εμπορικά όπως αυτό της Γρίτσας.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας προσέφερε στον κ. Στυλιανίδη αναμνηστικά δώρα από την Πιερία.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λύση συνεργασίας
με τον προπονητή Δημήτρη Γαλάνη


Ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Δημήτρη Γαλάνη. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Γαλάνη για τη μεγάλη συμβολή στην ανοδική πορεία του και του εύχεται καλή επιτυχία στην καριέρα του.
Ο Δημήτρης είναι πάνω απ΄ όλα φίλος του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνης.

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στο 2ο τουρνουά τάβλι Κολινδρού


Μετά τον αρχικό αποκλεισμό των πολύ μεγάλων φαβορί από θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους στο 2ο τουρνουά τάβλι Κολινδρού, αποκλείονται ένας ένας και τα υπόλοιπα μεγάλα φαβορί...
Έχει αλλάξει πλέον ο χάρτης κατάταξης παιχτών τάβλι Κολινδρού κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους...
Καλή συνέχεια στους εναπομείναντες καλύτερους παίχτες του τουρνουά....

Νεύρα για το... σλιπάκι!


Ο πανηγυρισμός του Μήτρογλου στο γκολ του Πανιωνίου συζητήθηκε έντονα μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού, καθώς σε κανέναν δεν άρεσε ο πανηγυρισμός με το... σλιπάκι!

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών κατέβηκε το σορτσάκι του Μήτρογλου, με αποτέλεσμα να φαίνεται το σλιπάκι του! Ωστόσο ο επιθετικός του Πανιωνίου παρότι αντιλήφθηκε το γεγονός δεν έκανε καμία κίνηση να το ανεβάσει και συνέχισε να περιφέρεται ημίγυμνος στο γήπεδο, εκνευρίζοντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινοι σχολιάζαν και το γεγονός ότι ο Κάκος του χαρίστηκε, καθώς του έδειξε μόνο κίτρινη για τη φανέλα που έβγαλε και όχι για το σλιπάκι που δεν ανέβασε ποτέ...

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/131605-Νεύρα-για-το-σλιπάκι


Ο Στέλιος Μάινας αποχαιρετά το «Νησί»


Όταν γύρω σου ο κόσμος καίγεται, όταν η ανεργία στο σινάφι σου χτυπάει το 90%, όταν η διαφήμιση μαραζώνει, όταν ο κινηματογράφος υπάρχει ακόμα χάριν της γενναιότητας και αυτοθυσίας των δημιουργών του, ε, δεν είναι υπερβολή να πεις πως για ένα και κάτι χρόνια έζησες ένα υπέροχο όνειρο, πώς είσαι τυχερός και ευγνώμων για το προνόμιο όχι απλώς να απασχολείσαι, αλλά και να κάνεις μια δουλειά που σε κάνει το λιγότερο υπερήφανο, και ανεβάζει τον προσωπικό σου πήχη.

Γιατί είσαι καταδικασμένος μέχρι να ξεπεράσεις το πρώτο σοκ του τέλους, να μετεωριστείς στο κενό χώρο που έχει αφήσει μέσα σου η απώλεια της «έξης στην ποιότητα», με τραγικά αποτελέσματα στην κρίση σου, γιατί φυσικά για κάποιο μικρό ευτυχώς διάστημα, όλα θα σου ξινίζουν και θα σου βρωμάνε.

Φυσικό είναι ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε, μετά από ένα μεγάλο έρωτα, εσύ βρίσκεις αμέσως καινούργια αγκαλιά; Δεν χρειάζεσαι ένα διάστημα να πενθήσεις, να βγάλεις από πάνω σου το ρούχο του ρόλου που σου ‘χει κολλήσει στο δέρμα, για να μην πω, έχει γίνει το δέρμα σου; Δεν έχεις κουρνιάσει στην φιλόξενη αγκαλιά της επιτυχίας, και λες, άσε τώρα, καλά είναι εδώ, με τις κουβερτούλες και τα χαμομηλάκια σου, που να τρέχεις τώρα μες το κρύο και τ’ αγιάζι;

Αυτό επάθαμε εμείς, και χρησιμοποιώ τον πληθυντικό παρ’ όλο που διακατέχομαι από συναισθήματα συστολής και δεν μιλώ συνήθως για κανέναν παρά για τον εαυτό μου, όμως τώρα μπορώ να το βεβαιώσω γιατί το πράγμα «φωνάζει».

Τρεις μέρες τώρα που γιορτάζαμε εδώ στην φιλόξενη Κρήτη την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του «Νησιού», σε κάθε εκδήλωση, τραπέζι, δεξίωση, χορό, έβλεπες στα μάτια όλων, όχι μόνο των συνεργατών μα και των ντόπιων, εκείνο το φευγαλέο, Αντίο, Αντίο οριστικό και τελεσίδικο, σαν το αντίο που λες στα νιάτα σου, αν συμπυκνώσεις τη ζωή σου σε μια στιγμή, γιατί τι άλλο είναι από στιγμές το πέρασμά σου, και το ξέρεις βαθιά μέσα σου πώς αυτή ήταν μια σπάνια, και σε πονάει που ξέρεις πώς δεν μπορείς να πεις «Αύριο ξεκινάω κάτι καλύτερο», γιατί δυστυχώς στη πατρίδα μας έχουμε συνηθίσει την ποιότητα σαν το σπάνιο εξωτικό φρούτο που έφερε ο θείος από την μακρινή Ανατολή, το φάγαμε, τελείωσε, ποιος ξέρει πότε και πού θα το ξαναβρούμε;

Κι έτσι κοιτώντας ξημερώματα τη θάλασσα απ’ το δωμάτιο του ξενοδοχείου που τόσο καιρό με φιλοξένησε, αναρωτιέμαι, τι είναι αυτό που μας λείπει για να κάνουμε την εξαίρεση κανόνα;

Γιατί να είμαστε ικανοί μονάχα για μια ηρωική έξοδο, για ένα Μεσολόγγι, ένα Κούγκι, μια Αγία Λαύρα, τι είναι αυτό που μας λείπει απ’ το να κάνουμε το τυχαίο βεβαιότητα και το περιστασιακό μόνιμο;

Προχθές με πλησίασε ένας φίλος επιχειρηματίας, να με ρωτήσει τι έπεται, και πάνω στη κουβέντα διατύπωσε ένα σοφό συλλογισμό. «Μες την τύχη σας είστε άτυχοι, γιατί σας έμελε να κάνετε επιτυχία στους πιο πληθωριστικούς καιρούς της ελληνικής ιστορίας, και πώς να εξαργυρώσεις έμπρακτα τα νούμερα της τηλεθέασης; Γιατί καλά είναι τα μπράβο, αλλά πρέπει και να ζήσεις».

Και σκέφτηκα ο άνθρωπος έχει δίκιο, μας βλέπει το πενήντα, το εξήντα τοις εκατό του ελληνικού λαού, και δεν μπορούμε να το εξαργυρώσουμε, είναι πληθωριστική η επιτυχία μας σε χρήμα, πώς να κάνεις κομπόδεμα, να πας για το επόμενο, πώς να πεις ξεκινάω μια νέα παραγωγή του αστρονομικού για τα ελληνικά δεδομένα νούμερου των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, πώς να πείσεις επενδυτές σε μια αγορά που το έργο που παίζεται καθημερινά λέγεται «Ο τρόμος του αύριο».

Και πάλι κάνω εγώ το δικηγόρο του διαβόλου του εαυτού μου και σκέφτομαι, έχουμε πέσει σε τέτοια δίχτυα που κάθε σπασμωδική κίνηση, αλλά και η αδράνεια, μας οδηγούν αμφότερα στην ασφυξία, και ίσως η μόνη σοφή κίνηση είναι το μικρό σουγιαδάκι στο τσεπάκι που θα κόψει λίγο-λίγο τα σκοινιά, δυο απλωτές και θα ξαναγεμίσουμε τα πνευμόνια μας με τον φρέσκο αέρα της ελευθερίας, ας μην κάνουμε έκπτωση στα όνειρά μας, ας κάνουμε έκπτωση στις ανάγκες μας, ας μάθουμε να ζούμε με λιγότερα, σ’ αυτό το ματς δεν ωφελεί η άμυνα.

Άλλωστε εμείς ξέρουμε από περιπέτειες, απόγονοι του Οδυσσέα είμαστε, το «νόστιμον ήμαρ» μας περιμένει, κι αν όχι, ξέρουμε να το ξαναδημιουργούμε, και έτσι λίγο πριν κατεβάσω τις βαλίτσες στο βαπόρι του αποχαιρετισμού, κουνάω το μαντήλι συγκινημένος μα κι αισιόδοξος, κι επειδή στην Κρήτη δεν αρμόζουν τα αντίο, λίγο πριν η Σπιναλόνγκα χαθεί στην ομίχλη της, σιγοψιθυρίζω ρίχνοντας ένα ρόδο στη θάλασσά της…

«Καλή αντάμωση νησί μου»…

Πηγή: www.aixmi.gr




Ηλίας Μαμαλάκης:«Προσπαθούσα να την κρατήσω στη ζωή με νύχια και με δόντια»


Ο γνωστός σεφ εξομολογείται τις δύσκολες ώρες που πέρασε με την ασθένεια της συζύγου του και πως προσπάθησε με κάθε τρόπο να την κρατήσει στη ζωή.
Όπως δήλωσε:

«Εκείνη η περίοδος ήταν εξουθενωτική για μένα. Προσπαθούσα να την κρατήσω στη ζωή με νύχια και με δόντια αλλά δυστυχώς, άλλοι είχαν αποφασίσει διαφορετικά».

Πηγή: People



Κινούμενη άμμος το έδαφος του θεσσαλικού κάμπου



Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι ρωγμές που έκαναν την εμφάνισή τους στο έδαφος και στα σπίτια χωριών του θεσσαλικού κάμπου όπως το Κιλελέρ, το Αρμένιο, το Στεφανοβίκι, το Μελίσσι.

Σύμφωνα με τα «Νέα», ως και 14 εκατοστά τον χρόνο βυθίζεται το έδαφος του θεσσαλικού κάμπου εξαιτίας της υπεράντλησης υδάτων. Έλληνες επιστήμονες που εξέλιξαν μια πρωτοποριακή τεχνική για να αξιολογούν δορυφορικά δεδομένα διαπίστωσαν για πρώτη φορά ότι τουλάχιστον από το 1992 ο κάμπος καθιζάνει από το κενό που δημιουργεί η άντληση νερού στους υδροφόρους ορίζοντες.

Από την πόλη της Λάρισας μέχρι τη λίμνη Κάρλα στα νοτιοανατολικά, μία απέραντη έκταση από καλλιεργούμενες εκτάσεις δείχνει να παραμορφώνεται κάθε χρόνο εξαιτίας της υπεράντλησης νερού για άρδευση.
«Τα σπίτια μπορούν να απορροφήσουν παραμορφώσεις του εδάφους μέχρι 3-4 εκατοστά αλλά σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση είναι σοβαρότερη», είπαν μηχανικοί στον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας Ισαάκ Παρχαρίδη, που μαζί με συναδέλφους του από τον ΟΑΣΠ και το ΙΓΜΕ επισκέφθηκε την περιοχή.
Ο κ. Ι. Παρχαρίδης είναι ειδικός σε θέματα παρατήρησης φυσικών καταστροφών της γης από το διάστημα με χρήση δορυφορικών συστημάτων. Ο ίδιος μαζί με συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο εξέλιξε τα τελευταία χρόνια την τεχνική της συμβολομετρίας ραντάρ, η οποία χρησιμοποιεί τα «μάτια» δορυφόρων σε απόσταση 800 χιλιομέτρων από τη Γη για να αποτυπώνει την παραμόρφωση που υφίσταται το έδαφος ή αντικείμενα, ακόμα και όταν αυτή είναι 1 με 2 χιλιοστά τον χρόνο.
Αυτό έκαναν και στην περίπτωση της Θεσσαλίας, όπου με χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό διαστήματος αξιοποίησαν δύο δορυφόρους του Οργανισμού, οι οποίοι πραγματοποιούν μία πλήρη περιφορά της Γης, από Βορά προς Νότο, κάθε 35 ημέρες.
«Είναι εποχικό το φαινόμενο που συμβαίνει στη Θεσσαλία. Και αρκετά σοβαρό. Για να αρδευτούν οι απέραντες καλλιεργούμενες εκτάσεις, απαιτείται η άντληση τεράστιων ποσοτήτων νερού από τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες. Όταν το νερό αντλείται, χωρίς να αναπληρώνεται άμεσα λόγω μειωμένων βροχοπτώσεων, τότε βαθιά στο υπέδαφος της γης δημιουργείται ένα κενό το οποίο έρχεται να καλύψει το ίδιο έδαφος με αποτέλεσμα στην επιφάνεια της Γης να δημιουργείται η καθίζηση». Και όπως απέδειξε η πολύμηνη μελέτη των δορυφορικών δεδομένων, η καθίζηση αυτή μπορεί να φθάσει κάθε χρόνο τα 10 έως και τα 14 εκατοστά.
Είναι ένα φαινόμενο που αρχίζει από τον Μάιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο. Όταν οι βροχές επανέρχονται τον χειμώνα και οι υπόγειοι υδροφόροι ορίζοντες εμπλουτίζονται ξανά, η παραμόρφωση ομαλοποιείται σε έναν μικρό βαθμό καθώς το έδαφος ανυψώνεται λίγα εκατοστά. Στην αρχική του θέση δεν επανέρχεται όμως. Η καθίζηση στον κάμπο δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Συμβαίνει εδώ και 18 χρόνια. Η ομάδα του κ. Παρχαρίδη κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα όταν κατάφερε να διαβάσει και τις πληροφορίες που κατέγραφαν οι δορυφόροι ήδη από το 1992, όταν εκτοξεύτηκαν στο διάστημα. Τις πληροφορίες αυτές συγκέντρωναν οι δορυφόροι αλλά εκείνα τα χρόνια δεν είχαν αναπτυχθεί οι απαραίτητες τεχνολογίες για να τις αξιοποιήσουν. Το έκαναν λοιπόν «αναδρομικά» στο Χαροκόπειο.
οί δορυφοροί ρανταρ που αξιοποίησαν οι ερευνητές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο μπορούν και καταγράφουν με θαυμαστή ακρίβεια την απόσταση που τους χωρίζει από την επιφάνεια του εδάφους της Γης. Την απόσταση αυτή αποτυπώνουν στα επιστημονικά τους όργανα και καθώς διαγράφουν την ίδια τροχιά επί χρόνια πάνω από τις ίδιες περιοχές, είναι σε θέση να αναδεικνύουν ακόμη και την παραμικρή παραμόρφωση, ενός ή δύο χιλιοστών που είναι δηλαδή αόρατη με γυμνό μάτι.
Στον θεσσαλικό κάμπο, όμως, τα σημάδια της παραμόρφωσης είναι ορατά σε σπίτια. Οι επιστήμονες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού - Προστασίας και του ΙΓΜΕ τις κατέγραψαν. Και διερευνούν το ενδεχόμενο η παραμόρφωση αυτή να εκτονώνεται κατά μήκος κάποιων ρηγμάτων. Οι επιπτώσεις της καθίζησης είναι ορατές και σε δρόμους. Από την ίδια περιοχή διέρχεται και η γραμμή του τρένου.
Η τεχνική αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στις οποίες η εδαφική παραμόρφωση ανεξάρτητα από το αίτιο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις υπερκείμενες κατασκευές και υποδομές.


Πηγή: Τα Νέα




Η Peugeot κάνει διπλή απόσυρση και χαρίζει τα τέλη κυκλοφορίας


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Εδώ και ένα περίπου μήνα ακούμε για… απόσυρση αλλά απόσυρση δε βλέπουμε. Η γραφειοκρατία έχει την τιμητική της με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει το μέτρο αυτό ενώ από την πλευρά τους οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν «παγώσει» τις παραγγελίες.

Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Peugeot, δίνει τη λύση στο θέμα που έχει προκύψει και προσφέρει εκπτώσεις ίσες με το όφελος της κρατικής απόσυρσης και επιπλέον παρέχονται δωρεάν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011. Μάλιστα, εάν ο αγοραστής διαθέτει όχημα προς απόσυρση, τότε στα παραπάνω οφέλη προστίθεται και το αντίστοιχο ποσό που ορίζεται από το κρατικό μέτρο της απόσυρσης.

Η προσφορά αυτή αφορά τα μοντέλα 107, 206+, 207, 308, 3008, γεγονός που καλύπτει τη μεγαλύτερη γκάμα των πελατών. Ειδικότερα για τα Peugeot 207 (hatchback, SW) και 308 (hatchback, CC, SW), παρέχεται επιπλέον δωρεάν ασφάλιση του αυτοκινήτου για ένα έτος.


Πηγή:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=244394&cid=12

Ο Απόστολος Λάγιος κάθε μέρα στο Δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 101 λέει τα νέα της Πιερίας

Κάθε μέρα στις 20.10 περίπου, Δευτέρα έως Παρασκευή ο δημοσιογράφος και συνεργάτης της Λευτεριάς Λάγιος Απόστολος λέει τα νέα της Πιερίας στο Δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 101 στην εκπομπή του Μάντζιου Κώστα.

Με πρόθεση η προσφυγή στο ΔΝΤ.


Πρόθεση καταλόγισε στην Κυβέρνηση, για την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος το Σάββατο το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας.

Ο βουλευτής Ροδόπης και γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε στην Κατερίνη το Σάββατο, προσκεκλημένος στον ετήσιο χορό της ΝΟΔΕ Πιερίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Ο κ. Στυλιανίδης, συναντήθηκε το πρωί του Σαββατου με το δήμαρχους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, αλλά και με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. Αργότερα, είχε συνάντηση με στελέχη συνδικαλιστές του κόμματος, όπου τους ενημέρωσε για τις καινοτομίες που εισάγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επαφή με πολίτες, φορείς και οργανώσεις, στο πλαίσιο τη συνδιαμόρφωσης του προγράμματος που θα παρουσιάσει στο λαό και το οποίο όπως εκτίμησε, θα κληθεί πολύ πιο σύντομα από όσο πιστεύουν κάποιοι να εφαρμόσει.

Ο πρώην υπουργός, εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση για την σημερινή κατάσταση της χώρας, ενώ δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει «διακομματική και διαχρονική» ευθύνη. Όπως υποστήριξε, η παγκόσμια κρίση απλά ανέδειξε πιο έντονα τις στρεβλώσεις του οικονομικού μοντέλου, πάνω στο οποίο κινήθηκε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο κ. Στυλιανίδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «ενσυνείδητα» επέλεξε την απραξία για πολλούς μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία, ώστε να οδηγήσει με σίγουρο τρόπο την χώρα μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατηγορώντας τον ότι άνοιξε την κερκόπορτα για να εισβάλει το ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τίποτα δεν μαρτυρά, ότι η κυβέρνηση προσπάθησε από τον Σεπτέμβρη του ’09 έως τον Μάρτη του 2010, να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη», υποστήριξε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, λέγοντας ότι αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει ήδη στην ανεργία 650.000 νέους «κυρίως επιστήμονες, οι οποίοι σκέφτονται τη μετανάστευση».
«Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός, συμπληρώνοντας όμως πως «τα εγκλήματα που έγιναν από το Σεπτέμβρη του 2009 και μετά, είναι χαρακτηριστικά». Ο κ. Στυλιανίδης, άφησε αιχμές για την απόφαση προσφυγής στο ΔΝΤ, λέγοντας πως «οι έλληνες παλέψαμε τη φτώχεια μας και στο παρελθόν, αλλά χωρίς εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων», εκφράζοντας την άποψη ότι «πίσω από τα οικονομικά υπάρχουν ουρές εθνικών θεμάτων».
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική την χαρακτήρισε «εσφαλμένο μείγμα πολιτικών», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επί 1,5 χρόνο άφησε τη χώρα χωρίς αναπτυξιακό νόμο. Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε, ότι το κόμμα του θα στηρίξει «στοχευμένες» μεταρρυθμίσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα συμπράξει σε μια φιλοσοφία η οποία θα σώσει την Ελλάδα, «διαλύοντας τους Έλληνες», όπως είπε.
«Υπήρχε άλλος δρόμος για να βγούμε από την κρίση», είπε αναφέροντας την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ τάχθηκε κατά της περιοριστικής πολιτικής η οποία δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα και αντί να μειώνει τον πληθωρισμό, τον αυξάνει.
Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, κάτι που το κάνει με πρόθεση, ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα. Για τον ίδιο λόγο, σημείωσε ο πρώην υπουργός, έστησε και τις εξεταστικές επιτροπές, όπου ακόμη και στο «υποτιθέμενο σκάνδαλο (όπως το χαρακτήρισε), του Βατοπαιδίου η έρευνα σταμάτησε σε «πράσινους σκελετούς» και σε εταιρίες που εμπλέκονταν πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Για το κίνημα κατά των διοδίων
Ο κ. Στυλιανίδης, ρωτήθηκε και για το κίνημα των πολιτών κατά των διοδίων, υποστηρίζοντας ότι αυτό εκφράζει την αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι είδαν να θίγονται βασικά δικαιώματα ελεύθερης διακίνησης, επειδή το κράτος ή οι εταιρίες δεν σεβάστηκαν συμβάσεις και νόμους.
Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η ρίζα του κακού είναι η απόφαση που πάρθηκε, «επί ΠΑΣΟΚ και Νάσου Αλευρά», να δοθεί στις εταιρίες η δυνατότητα να ακολουθήσουν μια πρακτική, χωρίς όμως να δεσμευτούν ότι θα εξυπηρετήσουν τους ντόπιους. «Αυτό το πλαίσιο διαμορφώθηκε τότε, επί ΠΑΣΟΚ και Νάσου Αλευρά» είπε ο κ. Στυλιανίδης, συμπληρώνοντας πως «τότε, στη διαπραγμάτευση μεταξύ του Κράτους και των εταιριών, δεν έγινε η απαιτούμενη συμφωνία από την τότε κυβέρνηση, ώστε η εταιρία να αναλάβει ή να κατασκευάσει παράδρομους ή να καθιερώσει μια κάρτα για την ελεύθερη διακίνηση των ντόπιων.»
Ο πρώην υπουργός, υποστήριξε ότι από τη στιγμή που το κράτος δεν κάλυψε τους πολίτες με τη σύμβαση που υπέγραψε, οφείλει να τους καλύψει τώρα, κατασκευάζοντας τους παράδρομους ή να εξασφαλίζοντας ελευθέρας για τον ντόπιο πληθυσμό.
«Το κίνημα δικαιολογείται, διότι εκφράζει τη διαμαρτυρία του, απέναντι στην ασυνέπεια ή του κράτους ή των ιδιωτικών εταιρειών. Βεβαίως, το κίνημα αυτό εκπέμπει ένα πολιτικό σήμα. Εμείς λέμε, ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση, να λάβει υπόψην της αυτό το σήμα και να δώσει λύση. Δεν νομιμοποιούμε αυθαιρεσίες, ούτε παρανομίες, ούτε αυτοδικίες, αλλά από την άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι ένα ευνομούμενο κράτος, θα πρέπει να προστατέψει τους πολίτες του», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.
Πηγή. Πολιτεία

Μέσα στην ομίχλη το Ελατοχώρι.


Η εκδήλωση στο Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης για τη γιορτή του Αγίου Διονυσίου, την κοπή βασιλόπιτας και απονομή τιμητικών πλακετών



Η πανήγυρις του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπο.




Με μεγάλη λαμπρότητα και παρουσία χιλιάδων προσκυνητών τελέσθηκε και φέτος η πανήγυρις του Αγίου Διονυσίου στην Ιερά Μονή του στον Όλυμπο, κατά το Αγιορειτικό τυπικό. Τον μέγα αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε τό Σάββατο, παραμονή της εορτής, από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., ελάμπρυναν με την παρουσία τους, εκτός του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Αγαθονίκου και οι Σεβασμιώτατοι Μητρολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός και Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης, κ. Ιωάννης.
Την πανήγυρη ετίμησε με την παρουσία του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου ενώ ο τοπικός Δήμος Δίου – Ολύμπου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λαλούμη.

Ο Προέδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάλου < Ο Πόντος> Εμμανουηλίδης Γιάννης με την εικόνα.

Ο Πανίκας στην κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάλου < Ο Πόντος>

Το διοκητικό συμβούλιο Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου Βλαχόπουλος Νίκος, Τριανταφύλλου Γιάννης, Φελώνης Χρήστος, ο πρών Δήμαρχος Μεθώνης Αβραμίδης Κώστας, Ναβροζίδου Μαρία και ο δημοσιογράφος Λάγιος Απόστολος.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης Παναγιώτης στην κοπή της πίτας του Π.Σ Μακρυγιάλου < Ο Πόντος>




Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάλου < Ο Πόντος>. Συμμετείχε πάρα πολύς κόσμος. Ως χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης επιλέχτηκε το Δημαρχείο Μακρυγιάλου.Παρουσιάστηκαν οι έως τώρα δραστηριότητες του συλλόγου, απευθύνθηκαν ευχές και χαιρετισμός απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου προς όλους τους παρευρισκόμενους.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης Παναγιώτης κάνοντας αναφορά στο ποντιακό στοιχείο.Ακολούθησε η κοπή της πίτας και μια μικρή δεξιώση.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού κ.Γαβριηλίδου Παρασκευή, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ Μακρύγιαλου κ.Αβραμίδου Μαρία, το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου και ο πρών Δήμαρχος Μεθώνης κ Αβραμίδης Κώστας.