Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

«Να μη διοργανωθεί ξανά Διεθνής Έκθεση!»

«Άποψή μου είναι ότι δεν θα πρέπει να διοργανωθεί ξανά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Όχι, η φράση αυτή δεν ανήκει σε κάποιον πολιτικό, συνδικαλιστή ή επιχειρηματία. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ανήκει στον πρόεδρο της ΔΕΘ ΑΕ, Γιάννη Κωνσταντίνου.

Σε ομιλία του σε φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι η Διεθνής Έκθεση τα τελευταία χρόνια έχασε την παλιά αίγλη και τη δυναμική της.«Φυσικά και θα πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός ετησίως στην πόλη, το οποίο θα προβάλλει την επιχειρηματική δράση, ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να ξαναϋπάρξει Γενική Έκθεση με τη μορφή που έχει σήμερα» τόνισε.

Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη, είναι η προσωπική του άποψη και πρόσθεσε ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του να λάβει μια τέτοια απόφαση.

Σε ότι αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη τριπλού συμβούλου, ο οποίος θα εξετάσει μεταξύ άλλων και το συγκεκριμένο ζήτημα. «Κατά τη γνώμη μου, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τη μετεγκατάσταση για να οργανώσουμε εκ νέου την εκθεσιακή δραστηριότητα.

Άλλωστε, η μεταφορά της Έκθεσης στη Σίνδο είναι μια απόφαση η οποία μπορεί και να αλλάξει. Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται από μια κουβέντα που κάνουν πρόχειρα βουλευτές και δήμαρχοι, μόνο και μόνο για να αναπτυχθεί η δυτική πλευρά της πόλης. Είναι ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να αποφανθεί ολόκληρη η πόλη»


Πηγή: troktiko