Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ένοχη για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας η Google, καλείται να καταβάλει αποζημίωση 1 δολάριο!

Οι δικαστικές διαμάχες έχουν μερικές φορές αστεία κατάληξη, ιδίως στις ΗΠΑ. Μια τέτοια περίπτωση είναι η μήνυση που κατέθεσε το ζεύγος Boring εναντίον της Google, εγκαλώντας τη για καταπάτηση ιδιοκτησίας. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τους Boring, αλλά με έναν μάλλον φαιδρό τρόπο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα από τα διαβόητα αυτοκίνητα του Google Street View μπήκε στον ιδιωτικό δρόμο των Boring στην Pennsylvania και τράβηξε φωτογραφίες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην υπηρεσία της Google. Οι Boring κατέθεσαν μήνυση, κατηγορώντας τη Google ότι εισέβαλε στο χώρο τους. Έπειτα από ένα σίριαλ αναβολών και διαπραγματεύσεων, το δικαστήριο δικαίωσε τους Boring και επέβαλε πρόστιμο ενός δολαρίου στη Google.

Το αστείο αυτό πρόστιμο οφείλεται στο γεγονός ότι οι Boring δεν κατάφεραν να αποδείξουν πως επηρεάστηκαν αρνητικά από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών. Το ζεύγος βγήκε τελικά ζημιωμένο από την όλη ιστορία, καθώς τα δικαστικά έξοδα και οι αμοιβές των δικηγόρων προφανώς δεν καλύπτονται από το ένα δολάριο.

Πέρα από την ηθική δικαίωση των Boring, η υπόθεση αυτή δημιουργεί νομολογία η οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παρόμοιες δίκες. Βέβαια, αν είναι να καταβάλει η Google ένα δολάριο για κάθε τέτοια δίκη, θα χρειαστούν εκατομμύρια δικαστήρια για να προκαλέσουν αναστάτωση στην εταιρεία.

Όσο για το τι ώθησε τους Boring να κάνουν όλο αυτό τον αγώνα, η εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στο επώνυμό τους (Boring=βαρετός). Ενδεχομένως να έχουν τόσο βαρετή ζωή που να θεώρησαν όλη αυτή την περιπέτεια ως κάτι που θα προσδώσει ενδιαφέρον στη ζωή τους.


Πηγή:http://www.techit.gr/internet/107-enoxi-gia-katapatisi-ksenisi-idioktisias-i-google.html

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Χρωστάω σε δάνεια»

«Φοβάμαι μην μείνω άνεργος». Αυτό αγχώνει τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, που όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη του, «έτσι όπως πάνε τα πράγματα πιο πιθανό είναι να είσαι άνεργος παρά να δουλεύεις».

Ο γνωστός ηθοποιός, μιλά για όλα και παραδέχεται ότι μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, αλλά δεν έχει μπακ απ πλάνο γατί: «Ως σωστός Έλληνας χρωστάω σε δάνεια».Μιλώντας για την τηλεόραση μιας και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Mega «Η Πολυκατοικία», δηλώνει πως δεν την σνομπάρει: «δεν μπορώ να σνομπάρω αυτό που με ταΐζει. Δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει».

Όσο για το αν έχει καβαλήσει το καλάμι; «Αυτό είναι σχετικό, Και να το΄χα καβαλήσει δεν νομίζω ότι και ο πιο καβαλημένος θα σου πει “ναι”». Μάλιστα, δηλώνει ότι η «ταμπέλα» που προτιά δεν είναι αυτή του «ζεν-πρεμιέ»και του «παιδιού της διπλανής πόρτας», αλλά του «Θέλω να δουλεύω», καθώς όπως λέει «Αυτή μου αρέσει. Δεν σνομπάρω τις άλλες ταμπέλες, αλλά δεν τις επικροτώ κιόλας».



Στον ελεύθερο χρόνο του βλέπει τα πάντα στην τηλεόραση ενώ αρκετά συχνά μαγειρεύει και στην αγαπημένη του Βάσω Λασκαράκη με την οποία δηλώνει «ερωτευμένος» γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του σίριαλ. Οι δυο τους, γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του σίριαλ και από τότε είναι αχώριστοι.



Η οικογένεια είναι στα μελλοντικά του σχέδια καθώς όπως λέει «κάποια στιγμή θα ήθελα να γίνω μπαμπάς όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου». Όσο για τα ελαττώματα του: «Είμαι φοβερά ακατάστατος και υπό διάλυση».Ωστόσο , το μότο του είναι ότι «η ζωή είναι πολύ μικρή για να κολλάμε στις λεπτομέρειες».

Πηγή: ΤV ΕΘΝΟΣ





Ζήτησε 15.000 ευρώ για δύο ώρες!

Είπαμε, είναι νέος, γοητευτικός, ενώ το σήριαλ Kismet στο οποίο πρωταγωνιστεί «χτυπάει» 40άρια κάθε απόγευμα. Αλλά όχι και να μας πάρει ό,τι έχουμε και δεν έχουμε… Ο γόης του Kismet, Μπουράκ Χακί, ο γνωστός Κενάν ζήτησε 15.000 ευρώ για δύο ώρες, προκειμένου να εμφανιστεί σε κλαμπ της Θεσσαλονίκης.

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο ότι θα ερχόταν σε κλαμπ της συμπρωτεύουσας για ένα δίωρο, αλλά ότι ζήτησε 15.000 ευρώ για να υπογράψει αυτόγραφα και να βγάλει φωτογραφίες! Η πρόταση προς τον ηθοποιό έγινε πριν από λίγους μήνες από τους υπεύθυνους νυχτερινού μαγαζιού που βλέπει τον Θερμαϊκό, αλλά ο πρωταγωνιστής είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να εμφανιστεί εκεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τελικά, τους απάντησε ότι για να έλθει θέλει 15 χιλιάρικα και μάλιστα όταν οι ιδιοκτήτες του αρνήθηκαν, άρχισε τα παζάρια. Έκοψε από εδώ, έκοψε από κεί, αλλά τελικά συμφωνία δεν υπήρξε, καθώς η ελληνική πλευρά δήλωσε ότι διαθέτει το πολύ 5.000 ευρώ ως αμοιβή για τον ηθοποιό. Και επειδή ο Κενάν τα θεώρησε λίγα είπε όχι.

Είναι πολύ κουραστικό Κενάν να υπογράφεις αυτόγραφα και να βγάζεις φωτογραφίες για δύο ώρες έχεις δίκιο, αλλά δεν θα πάρουμε, όχι ευχαριστούμε. Ορισμένοι καλλιτέχνες πραγματικά δεν έχουν καμία επίγνωση της εποχής στην οποία ζούμε…


Πηγή: Espresso



Βροχή αστεριών στις 13-14 Δεκεμβρίου

Μια νέα βροχή αστέρων, των Διδυμίδων, θα είναι ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, στις 13 με 14 Δεκεμβρίου, ενώ πιο έντονο θα είναι το φαινόμενο τη νύχτα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου προς το ξημέρωμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, με πιθανή καλύτερη ώρα παρατήρησης στις 02:00 π.μ.

Οι Διδυμίδες, που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου, αποτελούν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα μέσα στο έτος. Αν ο ουρανός είναι καθαρός, οι παρατηρητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν 50- 60 πεφταστέρια ανά ώρα, ενώ εάν υπάρχει αρκετό σκοτάδι θα είναι εμφανή περίπου 100-120.
Είναι πιθανό τα πρώτα μετέωρα να είναι ορατά από τις 22:00 της 13ης Δεκεμβρίου. Οι Διδυμίδες, που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα μέσα του 1800 μ.Χ., έχουν πάρει το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων.

Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι, αντίθετα με τις περισσότερες βροχές αστερίων, δεν προέρχονται στην πραγματικότητα από θραύσματα κάποιου κομήτη, αλλά από ένα άλλου είδους μυστηριώδες ουράνιο σώμα, μάλλον αστεροειδή.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=217327&cid=4

Μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης

Μία απίστευτη ιστορία αγάπης κόντρα στους νόμους της φύσης έφερε στο φως γαλλικό περιοδικό. Ένας θηλυκός καρχαρίας αναζητά τη στοργή και το χάδι του ψαρά, που τον έσωσε.

Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότιο Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια.

"Eδώ και δύο χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου. Με ακολουθεί όπου και αν πάω και η παρουσία της τρομάζει τα άλλα ψάρια. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω", δηλώνει ο Pointer.

Κάθε φορά, που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά.


Πηγή:http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=9380019&maindocimg=9379999&service=93

Ο πρωθυπουργός έπεσε πάνω στα ΜΑΤ!

Λίγο μετά την συνάντησή του με τον Ντομινίκ Στρος Καν και ενώ κατέβαινε την Βασιλίσσης Σοφίας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει με τα πόδια στη Βουλή για μια μίνι σύσκεψη για τις ΔΕΚΟ και το φορολογικό.
Ενώ λοιπόν κατέβαινε την Βασιλίσσης Σοφίας, την ίδια ώρα και στο ίδιο πεζοδρόμιο την ανέβαινε τρέχοντας μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Μόλις οι άνδρες των ΜΑΤ είδαν τον κ. Παπανδρέου όπως ήταν φυσικό "φρέναραν" απότομα! Τότε ο πρωθυπουργός χαμογέλασε και όπως συνηθίζει χαιρέτησε έναν - έναν τους άνδρες των ΜΑΤ.

Συνεχίζοντας τον δρόμο του προς τη Βουλή ακούστηκε μάλιστα ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ να μονολογεί: "Τώρα, μάλιστα. Δουλεύω και δωρεάν!"
πηγη:newsit.gr

Champions League(7/12/2010) live internet tv

Παρακολουθείστε ζωντανά μέσω ίντερνετ τα παρακάτω παιχνίδια για το Champions League,επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω links.

Champions League Simulcast (Λεπτό προς λεπτό)
http://atdhe.net/30161/watch-champions-league-simulcast
http://www.firstrow.net/watch/40577/1/watch-champions-league-simulcast!.html

Barcelona vs Rubin Kazan
http://atdhe.net/30159/watch-barcelona-vs-rubin-kazan
http://www.firstrow.net/watch/40575/1/watch-fc-barcelona-vs-rubin-kazan.html

Benfica vs Schalke 04
http://atdhe.net/30155/watch-benfica-vs-schalke-04
http://www.firstrow.net/watch/40572/1/watch-benfica-lisbon-vs-fc-schalke-04.html

Bursaspor vs Rangers
http://atdhe.net/30157/watch-bursaspor-vs-rangers
http://www.firstrow.net/watch/40574/1/watch-bursaspor-vs-rangers-fc.html

FC Copenhagen vs Panathinaikos
http://atdhe.net/30160/watch-fc-copenhagen-vs-panathinaikos
http://www.firstrow.net/watch/40576/1/watch-fc-kobenhavn-vs-panathinaikos-athens.html

FC Twente vs Tottenham
http://atdhe.net/30153/watch-fc-twente-vs-tottenham
http://www.firstrow.net/watch/40569/1/watch-fc-twente-vs-tottenham-hotspur.html

Lyon vs Hapoel Tel Aviv
http://atdhe.net/30156/watch-lyon-vs-hapoel-tel-aviv
http://www.firstrow.net/watch/40571/1/watch-olympique-lyon-vs-hapoel-tel-aviv.html

Manchester United vs Valencia
http://atdhe.net/30158/watch-manchester-united-vs-valencia
http://www.firstrow.net/watch/40573/1/watch-manchester-united-vs-valencia-cf.html

Werder Bremen vs Inter Milan
http://atdhe.net/30154/watch-werder-bremen-vs-inter-milan
http://www.firstrow.net/watch/40570/1/watch-werder-bremen-vs-inter-milan.html


Τρία πουλάκια κάθονταν...





Πάτρα: Έμειναν αμάζευτες οι ελιές... λόγω έρωτα!

Δεν μπορούσε να φανταστεί ο ιδιοκτήτης του κτήματος τι θα συνέβαινε όταν προσέλαβε τους εργάτες του...
Έψαχνε να βρει εργατικά χέρια για να μαζέψουν τις ελιές. Φεύγοντας λοιπόν από την Αθήνα πήγε στο κτήμα του και βρήκε 2 Αλβανούς και 2 Βουλγάρες. Χρειαζόταν τους άνδρες για να ανέβουν στις ελιές και να τινάζουν τα κλαδιά και τις γυναίκες για να τις μαζέψουν από το έδαφος, να τις ξεδιαλύνουν και να τις τοποθετήσουν στα τσουβάλια. Δεν θα μπορούσε όμως με τίποτα να φανταστεί τι θα συνέβαινε!

Η πρώτη μέρα κύλησε πολύ καλά, την δεύτερη όμως άρχισε να πλέκεται ένα ερωτικό ειδύλλιο ανάμεσα στους εργάτες με αποτέλεσμα την τρίτη μέρα να μην εμφανιστεί κανείς για δουλειά.

Ο ιδιοκτήτης του κτήματος βρίσκεται σε απόγνωση καθώς του έμειναν αμάζευτες οι ελιές και είναι πολύ δύσκολο αν δεν βρει νέα εργατικά χέρια να καταφέρει να τις μαζέψει εγκάιρως.

πηγη:newsit.gr

Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ....





Νέο είδος τσιπ υπόσχεται ακόμα ταχύτερους υπολογιστές

Η αμερικανική εταιρεία πληροφορικής ΙΒΜ αποκάλυψε μια νέα τεχνολογία κατασκευής επεξεργαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών, που επιτρέπει μέχρι και δεκαπλάσια βελτίωση στις δυνατότητες των σημερινών «τσιπ».

Η καινοτομική νανο-φωτονική τεχνολογία CMOS (Integrated Silicon Nanophotonics) υπόσχεται μικρότερα και ταχύτερα τσιπ που θα αυξήσουν τις ικανότητες των μελλοντικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδίως των υπερ-υπολογιστών.

Η νέα τεχνολογία είναι συμβατή με τις υπάρχουσες, άρα δεν προϋποθέτει νέα εργαλεία και «αναστατώσεις» στις βιομηχανικές γραμμές παραγωγής, καθώς απαιτούνται απλώς μερικές προσθήκες.

Τα νέα τσιπ, που ενσωματώνουν τις οπτικές επικοινωνίες στο πυρίτιο (τα τρανζίστορ μοιράζονται το ίδιο υπόστρωμα πυριτίου με τις νανοφωτονικές διατάξεις), αποτελούν προϊόν των εργαστηρίων της ΙΒΜ μετά από δεκαετή έρευνα, σύμφωνα με το «New Scientist». Έτσι, το ίδιο πυρίτιο που συνιστά τα ηλεκτρικά κυκλώματα και τρανζίστορ μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί, επίσης, για τη μετάδοση και τη μετατροπή φωτονίων μέσα στο τσιπ.

Η νέα τεχνολογία αναμένεται να βελτιώσει δραστικά τις δυνατότητες των μελλοντικών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ένα μόνο νανο-φωτονικό τσιπ μπορεί να μεταδώσει terabits δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

Τα νανο-φωτονικά τσιπ είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν μελλοντικά, μεταξύ άλλων, και σε ποιοτικές παιχνιδο-κονσόλες για να αυξήσουν σημαντικά τη ροή των δεδομένων ανάμεσα στις κάρτες γραφικών και τους επεξεργαστές.

Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε στη συνδιάσκεψη SEMICON στο Τόκιο και έγινε στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος Exascale της ΙΒΜ.


Πηγή:http://www.techit.gr/computers/110-neo-eidos-tsip-iposxetai-akoma-taxyterous-ipologistes.html

Αυλαία απόψε στους τέσσερις ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Tο σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της 6ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ:

9.45 μ.μ.: Mega: Τσάμπιονς Λιγκ: Κοπεγχάγη - Παναθηναϊκός

9.45 μ.μ.: NS1 (+HD): Τσάμπιονς Λιγκ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βαλένθια

9.45 μ.μ.: NS3: Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαρτσελόνα - Ρούμπιν Καζάν

9.45 μ.μ.: NS4: Τσάμπιονς Λιγκ: Βέρντερ - Ιντερ

9.45 μ.μ.: NS6: Τσάμπιονς Λιγκ: Μπενφίκα - Σάλκε

9.45 μ.μ.: NS7: Τσάμπιονς Λιγκ: Τβέντε - Τότεναμ

9.45 μ.μ.: Τσάμπιονς Λιγκ: Λιόν - Χάποελ Τελ Αβίβ (Μ)

9.45 μ.μ.: Τσάμπιονς Λιγκ: Μπούρσασπορ - Ρέιντζερς (Μ

Ο Βγενόπουλος, ο Πηλαδάκης κι η offshore (μέρος B)

Σάλο προκάλεσαν οι χθεσινές αποκαλύψεις του newsbomb σχετικά με τη στενή αλλά και «περίεργη» σχέση δύο «πληθωρικών» προσωπικοτήτων, του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Κώστα Πηλαδάκη. Μια σχέση που περνά μέσα από την offshore εταιρεία Anakon Investments και προκαλεί σωρεία ερωτημάτων για το βίο και την πολιτεία του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από την περιβόητη MIG και του βασικού μετόχου της Vivere. Ερωτήματα που ξεκινούν από το αυθύπαρκτο της επιχειρηματικής οντότητας Πηλαδάκη και καταλήγουν στο αν και σε ποιο βαθμό τίθεται μείζον θέμα παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού.

Το newsbomb αποκαλύπτει σήμερα το δεύτερο μέρος αυτής της αδιευκρίνιστης υπόθεσης, για την οποία όσοι γνωρίζουν αναρωτιούνται γιατί δεν έχει ακόμη απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές. Φαίνεται ότι οι συνδυασμένες κινήσεις Βγενόπουλου-Πηλαδάκη συγκίνησαν τη Laxey Greek Investments. Η τελευταία εμφανίζεται ως μέτοχος της Vivere τον Ιούλιο του 2005 και το ποσοστό αυξάνεται το Δεκέμβριο του ιδίου έτους σε 11,49% για να μειωθεί σε κάτω από 10% δύο μήνες μετά. Η περίοδος των κινήσεων Laxey συμπίπτει με την κεφαλαιοποίηση ταμειακών διευκολύνσεων του κ. Πηλαδάκη προς τη Vivere που είχε ως επακόλουθο να αυξηθεί το ποσοστό Πηλαδάκη κατά 15% στην εταιρία.

Σημειώνεται ότι η Laxey Greek Investments είχε εμφανιστεί στην ελληνική αγορά ως εταιρία που εκμεταλλεύεται τα discounts επενδυτικών εταιριών, ήταν μέτοχος της MFG ενώ πολλές φορές βρέθηκε να κατέχει σημαντικά ποσοστά επενδυτικής εταιρείας στην οποία είχε θέσεις και η Marfin.

Επίσης έχει παρατηρηθεί το φαινόμενα οι μεταβολές συμμετοχής σε επενδυτικές που κατείχαν Marfin και Laxey να εμφανίζουν χαρακτηριστικά συσχετισμού. Ποιος δεν θυμάται άραγε τις κινήσεις που έγιναν επί της επενδυτικής εταιρείας Πρόοδος που είχε ως κατάληξη να διεκδικεί διαφάνεια από τον όμιλο Eurobank η Laxey, εξαπολύοντας καταγγελίες τις οποίες ξέχασε όταν πούλησε το πακέτο που είχε αποκτήσει; «Τελευταίο απόκτημα» της Laxey αποτελούσε η περίφημη Active Επενδυτική.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Laxey είχε εμφανιστεί ως μέτοχος από τις αρχές του 2005 αυξάνοντας συνεχώς το ποσοστό της, χωρίς προηγουμένως να έχει εκφράσει διαφωνίες για τις διαχειριστικές επιλογές της εταιρείας παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις της είναι αισθητά κατώτερες των υπολοίπων επενδυτικών και αντιστρόφως ανάλογες της πορείας του ΧΑ. Σε αντίθεση φυσικά με την Πρόοδο της οποίας οι επιδόσεις επί χρόνια ήταν καλύτερες του μέσου όρου του κλάδου και της απόδοσης του Γενικού Δείκτη.

Συμπτωματικά πάντως θεματοφύλακας της Active ήταν η Marfin από τον Οκτώβριο του 2005. Επίσης η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (μέλος του ομίλου Marfin) έβγαλε στον σφυρί τον Ιούλιο του 2006 μετοχές της Active ΑΕΕΧ που κατείχε η υπό εκκαθάριση Active ΑΕΠΕΥ τις οποίες συμπτωματικά (;) αγόρασε η Laxey Greek Investments ανεβάζοντας το ποσοστό της στην εταιρία από 6,95% σε 25,01%.

Η Active ΑΕΕΧ πάντως έχει στην κατοχή της μετοχές της επισπεύδουσας Επενδυτικής Τράπεζας κόστους κτήσης 32 χιλιάδων Ευρώ έχοντας μάλιστα υπερβεί τα επιτρεπόμενα επενδυτικά όρια (ημερομηνία 30/06/2006). Σημειώνεται επίσης ότι η Active AEEX εμφανιζόταν να έχει μεγάλο ποσοστό του ενεργητικού της σε repos και καταθέσεις χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατηρούνται οι καταθέσεις αυτές.

Οι αναφορές πάντως για τη σχέση Laxey και MARFIN φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φύλλο της 8ης Ιουλίου 2006 στην Κυπριακή Εφημερίδα ο Πολίτης αναφέρονται τα εξής «Ένα και ένα, κάνουν δύο; Ίσως. Δύο ταμεία βρέθηκαν πρόσφατα στην λίστα των μετόχων της Λαϊκής. The Value Catalyst Fund και LP Value Ltd. Μεταξύ τους μάζεψαν περισσότερο από ένα εκατομμύρια μετοχές. Πίσω από αυτές βρίσκεται ο διαχειριστής κεφαλαίων Laxey Partners Ltd (αυτοί που προσπάθησαν να εξαγοράσουν την Δήμητρα). Η Laxey είναι γνωστόν ότι συνεργάζεται με την Marfin. Επίσης οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν σαν χρηματιστηριακό γραφείο στην Κύπρο την Εγνατία ... της Marfin».

Υπό αυτά τα δεδομένα είναι προφανές και εύλογο το ερώτημα γιατί η Laxey πήρε σημαντική θέση στη Vivere της οποίας τα οικονομικά προβλήματα είναι γνωστά και χρονίζουν. Σημειώνεται ότι η Laxey Partners ανήκε στην κατηγορία των διαχειριστών hedge funds και παρέχει τη δυνατότητα σε κάποιον να καταβάλλει ένα ποσό, να ιδρύσει ένα hedge fund και να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο νοών νοείτο.

Διαβάστε επίσης: Ο Βγενόπουλος, ο Πηλαδάκης κι η offshore (μέρος Α)


Πηγή:http://www.newsbomb.gr/fakelos-mig/story/o-bgenopoulos-o-piladakis-ki-i-offshore-meros-b



Απογόρευση τροφίμων...

http://www.youtube.com/watch?v=bC5yPmD0vds&feature=youtube_gdata

Από 2,20 έως 2,50 ευρώ για το ελαιόλαδο από την ΕΑΣ Ηρακλείου

Στα 2,20 ευρώ το κιλό ορίστηκε χθες η τιμή του ελαιολάδου φετινής παραγωγής στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, στις 2 Δεκεμβρίου.


Επίσης...... αποφασίστηκε να δοθεί τιμή 2,50 ευρώ το κιλό για έξτρα παρθένα ελαιόλαδα με αρωματική γεύση. Στόχος της Ένωσης είναι να δοθεί κίνητρο στους ελαιοπαραγωγούς να αυξήσουν την ποιότητα μέσα από την καλλιέργεια των ελιών, η οποία θα έχει αντίκρισμα και στο λάδι.

«Η Ένωση Ηρακλείου αποφάσισε για τη νέα ελαιοκομική περίοδο, η τιμή παραγωγού για το λάδι τριών γραμμών να είναι 2,20 ευρώ και από τώρα εγκαινιάζει μια καινούργια πολιτική, την οποία θεωρώ πάρα πολύ σημαντική για όλη την Κρήτη. Ξεκινώντας από το Ηράκλειο, εγκαινιάζουμε το χρηματιστήριο του λαδιού, με την έννοια ότι η κρητική διατροφή έχει δώσει πολύ μεγάλο κύρος στο όνομα "Κρήτη".

Στόχος μας είναι να δώσουμε μια χαραμάδα ελπίδας στον αγροτικό κόσμο, που πραγματικά αγωνιά για το μέλλον του. Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό τελικό αποτέλεσμα στο ελαιόλαδο, το οποίο αν το πετύχουμε θα είναι ένα πολύ σημαντικό στήριγμα για τους παραγωγούς» αναφέρει ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣΗ Γιάννης Χαλκιαδάκης.

Εξτρίσιμο έξτρα-έξτρα

Μέσα από αυτό το σχέδιο η ΕΑΣΗ προσπαθεί να δημιουργήσει μια ειδική κατηγορία, διότι το λάδι της Ένωσης, όπως σημειώνει ο κ. Χαλκιαδάκης, πηγαίνει εξαιρετικά στις εξαγωγές.

«Τη συγκεκριμένη κατηγορία την ονομάζουμε εξτρίσιμο έξτρα-έξτρα. Αυτό το λάδι θα είναι μέχρι 0,25 γραμμές και η τιμή του θα είναι 2,5 ευρώ. Ο παραγωγός θα μπορεί σε συνδυασμό με τα επιτελεία και τους χημικούς της Ένωσης να καθορίζουν τις προδιαγραφές αυτές, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές και τα αρωματικά ελαιόλαδα θα εμφιαλώνονται σε δύο συγκεκριμένες συσκευασίες.

Πρόκειται για το Gold Κνωσός και το Zero Plus. Στόχος μας είναι να τονώσουμε το ποιοτικό λάδι. Θέλουμε να ενισχύσουμε τους ίδιους τους παραγωγούς, βοηθώντας τους μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση που υπάρχει» λέει ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣΗ.

Παράλληλα, ο κ. Χαλκιαδάκης εξηγεί ότι υπάρχουν αυτήν τη στιγμή περιοχές οι οποίες έχουν πολύ καλό λάδι.«Η Βιάννος, που είναι και περιοχή ΠΟΠ, είναι μια από αυτές. Ζητούμενο είναι να στηριχθεί η παραγωγή σε περιοχές οι οποίες έχουν τις προδιαγραφές και μέσα στα σχέδιά μας είναι με τους χημικούς της Ένωσης να τους καθοδηγούμε για την καλύτερη δυνατή καλλιέργεια των ελιών, τη συγκομιδή, ακόμη και το άλεσμα του καρπού» καταλήγει ο κ. Χαλκιαδάκης.(πασεγες).

Πηγή:http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4793:2010-12-06-10-01-21&catid=35:georgia1&Itemid=57

Βιβλίο για την περιπέτεια της υγείας της!

Αν και δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την κυκλοφορία του τέταρτου βιβλίου της Τένιας Μακρή με τίτλο «Αφού αγαπιόμαστε γιατί δεν τα καταφέρνουμε;», ήδη ετοιμάζει ένα καινούργιο, το οποίο θα αναφέρεται στη σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε πριν από έναν χρόνο, όταν ήρθε αντιμέτωπη με την επάρατη νόσο, από την οποία βγήκε νικήτρια.

«Γράφω ένα καινούργιο βιβλίο το οποίο αναφέρεται στη μεταβολή που υπήρξε στην ψυχολογία μου και στις επιπτώσεις που είχε στη δική μου στάση ζωής η περιπέτεια αυτή» εξομολογείται στην «Espresso» η Τένια Μακρή.

«Πάντα έχω διέξοδο στο γράψιμο. Μέσα από τα βιβλία κάνω ταξίδια» λέει.
Πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο θα περιγράφεται η περιπέτεια που έζησε από τη στιγμή που οι γιατροί τής διέγνωσαν καρκίνο του μαστού, δίνοντας κυρίως βάρος σε εμπειρίες που έζησε μετά το πόρισμα που άλλαξε όλη της την κοσμοθεωρία. Παράλληλα, θα προσπαθήσει να βοηθήσει μέσα από τις σελίδες του γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

«Ήταν για μένα μια πολύ δύσκολη περίοδος. Ωστόσο, δεν άλλαξα την καθημερινότητά μου, δούλευα, εμφανιζόμουν στις τηλεοπτικές υποχρεώσεις μου, έγραφα. Ήταν για μένα μια περιπέτεια που δεν μου άφησε άσχημα σημάδια. Σήμερα πολλές γυναίκες με προσεγγίζουν και ζητούν τη γνώμη μου σε παρόμοια θέματα» μας είπε η ψυχολόγος.

Η Τένια Μακρή, γνωστή από τη συμμετοχή της σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, μιλάει για τη μάχη με τον καρκίνο με λιονταρίσιο θάρρος, καθώς πιστεύει πως έτσι θα μπορέσει να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους. Η ίδια μας λέει: «Όλα ξεκίνησαν πέρυσι μετά από ένα check up. Καρκίνος του μαστού ήταν η διάγνωση. Στη συνέχεια εγχειρίστηκα και ακολούθησα την πεπατημένη διαδικασία, χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες. Σε όλη αυτή τη διαδικασία είχα δίπλα μου την κόρη μου και τα αδέρφια μου. Όταν παρουσιάζεται ένα τέτοιο πρόβλημα, θέλεις δίπλα σου ανθρώπους που δεν θα σου μιλούν, αλλά θα είναι κοντά σου με την αγάπη και τη φροντίδα τους».

Σήμερα, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη ψυχής, θέλει να μοιραστεί με τον κόσμο τις εμπειρίες της και να τους απαλύνει τον πόνο.

«Με την κόρη μου εργαζόμαστε μαζί σε θεραπευτήριο. Εκείνη έχει αναλάβει το κομμάτι της ζωής, εγώ του πόνου. Νιώθω έντονα την ανάγκη να προσφέρω τη δική μου εμπειρία και τη δική μου δύναμη στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα και να απαλύνω με τον τρόπο μου τον πόνο που νιώθουν».

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο της Τένιας Μακρή με τίτλο «Αφού αγαπιόμαστε γιατί δεν τα καταφέρνουμε;» το οποίο αναφέρεται στα ζευγάρια που περνούν κρίση μέσα από τη ρουτίνα της σχέσης. Το καινούργιο βιβλίο της, μία εκ βαθέων εξομολόγησή της για την περιπέτειά της με τον καρκίνο, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=217016&cid=11


Απευθείας σύνδεση με την Πλατεία Ν.Λουση

Απευθείας σύνδεση με την Πλατεία Ν.Λουση
http://kolindros.dyndns.org/parentmain.html

Περίπου 110.000 οι άνεργοι εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι το 2010

Σε 110.000 υπολογίζονται πανελλαδικά οι εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι που βρέθηκαν εκτός εργασιακού στίβου μέσα στο 2010, με το 20-30% αυτών να αφορά το Νομό Θεσσαλονίκης, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων του νομού, που έχει εγγεγραμμένα 3.000 μέλη.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Καλαντίδου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νέο κύμα απολύσεων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και την περίοδο των εκπτώσεων που ακολουθεί, υπενθυμίζοντας ότι οι εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κάνουν λόγο για απώλεια 400.000 θέσεων εργασίας εντός του 2011.

Υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, που συζητείται, «θα ευνοεί ακόμη παραπάνω τους επιχειρηματίες, οι οποίοι και με διευρυμένο ακόμη περισσότερο πια το νομικό πλαίσιο, θα κρατούν και το μαχαίρι και το πεπόνι», κάλεσε τους εργαζομένους σε συστράτευση, για να περιοριστούν στο μέτρο του δυνατού οι «εκπτώσεις» στα δικαιώματά τους. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, έστειλε μήνυμα στους εργαζόμενους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις νέες συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν με την εργοδοσία, για να μη βρεθούν «νεο-προσληφθέντες, σε ένα κατάστημα στο οποίο εργάζονται επί σειρά χρόνων», όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Καλαντίδου.

«Οι εργοδότες παίζουν με τα όρια του νόμου και υπό την απειλή της απόλυσης, αναγκάζουν τους εργαζομένους σε -μεταξύ άλλων- τετράωρη απασχόληση, μείωση μισθού και εργασία χωρίς ρεπό, αυξάνοντας έτσι την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία», τόνισε από την πλευρά του το μέλος διοίκησης της Ένωσης, Γιώργος Τσαμπούκης. Πρόσθεσε δε ότι με τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, έχει στηθεί ολόκληρη «απάτη», αφού όπως είπε, οι συμβάσεις αορίστου χρόνου δεν γνωστοποιούνται στους εργαζομένους, οι οποίοι νομίζοντας ότι έχει λήξει η σύμβασή τους σταματάνε τη δουλειά και έτσι ο εργοδότης δηλώνει την παραίτησή τους στον ΟΑΕΔ και ζητάει καινούριο εργαζόμενο, με επιδότηση και χωρίς να καταβάλλει αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου το ΠΑΜΕ έχει κηρύξει απεργία, ενώ την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο.


Πηγή:http://www.newscode.gr/ellada/story/peripou-110.000-emporooupalliloi-kai-autoapasxoloumenoi-exasan-ti-douleia-t

Απευθείας σύνδεση με την πλατεία Συντάγματος

Παρακολουθείστε ζωντανά μέσω του δημοφιλούς site "zougla.gr" τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα,για την παρουσία του Στρος Καν πατώντας εδώ

Τι ήξερε η CIA για τον Ανδρέα?

Άγνωστες περιγραφές για τον χαρακτήρα, τις μυστικές αποφάσεις και την πολιτική συμπεριφορά του Ανδρέα Παπανδρέου περιέχονται σε αυστηρά απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας των Αθηνών προς το State Department και την Ουάσιγκτον.

Οι διπλωμάτες της αμερικανικής πρεσβείας περιγράφουν τον Ανδρέα Παπανδρέου σαν μια διχασμένη προσωπικότητα και σαν ένα πολιτικό «Μακιαβέλι», που άλλα έλεγε στο λαό και άλλα συμφωνούσε με την Αμερική.

Ο αθλιότητες αυτές των Αμερικανών διπλωματών έρχονται για πρώτη φορά στο φως από μυστικά έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα και πολλά από αυτά περιέχονται στο βιβλίο που κυκλοφορεί των Μ. Ιγνατίου και Μ. Ευρυβιάδη «CIA και Ανδρέας Παπανδρέου».

Στην σημερινή εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» (22:45 - Alter) ο Κώστας Χαρδαβέλλας θα παρουσιάσει τα έγγραφα αυτά με μία συγκλονιστική συνέντευξη του γιατρού του Ανδρέα Παπανδρέου, καρδιοχειρουργού Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος για πρώτη φορά αποκαλύπτει τις προσωπικές συζητήσεις του με τον Ανδρέα.

Να σημειωθεί ότι στα έγγραφα που αποκαλύπτονται σήμερα και στο newsbomb.gr εμφανίζεται ο Ευάγγελος Αβέρωφ να δηλώνει σε Αμερικανούς διπλωμάτες της Αθήνας: «θα μπορούσα να σκοτώσω με τα χέρια μου τον Ανδρέα Παπανδρέου».


Πηγή:http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/ti-iksere-i-cia-gia-ton-andrea

MAKE A WISH

Κάνε μια ευχή Ελλάδος

(Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)



Ναυτικός όμιλος Νέας Αγαθούπολης-Μεθώνης

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.



http://noamm.wordpress.com/

Σαν σήμερα

ΤΡΙΤΗ
7
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:26
Δύση Ήλιου: 17:06
Σελήνη 2 ημερών

Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας.
Γιορτάζουν: Αμβρόσιος.

Γεγονoτα

1888: Ο Τζον Ντάνλοπ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ελαστικό με σαμπρέλα.

1930: Η Ελλάδα σημειώνει την πρώτη διεθνή νίκη της στο ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας επικρατεί με 6-1 της Βουλγαρίας για το Βαλκανικό Κύπελλο. Τέσσερα γκολ σημειώνει ο Τσολίνας και δύο ο Μεσάρης, αμφότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού.

1941: Οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν τη ναυτική βάση των ΗΠΑ στη Χαβάη, Περλ Χάρμπορ. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

1945: Λανσάρεται ο πρώτος φούρνος μικροκυμάτων στις ΗΠΑ.

1965: Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται η αμοιβαία άρση των Αφορισμών από τις δύο Εκκλησίες.

1974: Ο πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος, που είχε ανατραπεί από τη χούντα των Αθηνών στις 15 Ιουλίου, επιστρέφει στο νησί, έπειτα από εξορία 4,5 μηνών.

Γεννησεις
1863: Πιέτρο Μασκάνι, ιταλός συνθέτης. («Cavalleria Rusticana»)

1928: Νόαμ Τσόμσκι, αμερικανός γλωσσολόγος και διανοητής.

1949: Τομ Γουέιτς, αμερικανός ροκ τροβαδούρος.

Θανατοι
43 π.Χ: Μάρκος Τούλιος Κικέρων, ρωμαίος πολιτικός, ρήτορας και συγγραφέας. [γεν. 3/1/106]

1878: Θεόδωρος Βρυζάκης, έλληνας ζωγράφος της «Σχολής του Μονάχου». [γεν. 19/10/1814]

1894: Φερντινάν ντε Λεσέψ, γάλλος διπλωμάτης και κατασκευαστής της Διώρυγας του Σουέζ. [γεν. 19/11/1805]