Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο37):

Τελικά δεν ήταν το ΣΔΟΕ σήμερα στον Κολινδρό όπως διέρρευσε ,αλλά η διεύθυνση εμπορίου?

Απουρώ :

Αν θα δεις στον ύπνο σου ότι έχεις αγοράσει σπίτι στον παλιό Άγιο Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν,τι να σημαίνει άραγε?


Πώς Γίνομαι Μέλος του Blog? (R)

Θα το βάζω όσες φορές χρειαστεί ώσπου να καταλάβετε πως θα γίνετε μέλη και να σχολιάζετε.
Να ετοιμάζεστε σιγά σιγά...
Αναμένεται τρελή.... αλλά πολύ δύσκολη συνέχεια!!!
Πάρτε θέση από τώρα....

Επειδή κάποιοι δεν είστε μέλη του μπλογκ ή συντάκτες και δε μπορείτε να σχολιάσετε ενώ θέλετε,σας αναρτώ οδηγίες για το πώς γίνεστε μέλη ενός μπλογκ.
Τις βρήκα εδώ
Ελπίζω να σας βοηθήσουν αρκετά.

ΒΗΜΑ 1
Αρχικά πατάμε παρακολούθηση στο "Δγιαβαστιρά πιδιά":



ΒΗΜΑ 2
Στην συνέχεια πατάμε Google:


ΒΗΜΑ 3
Έπειτα αν έχουμε ήδη λογαριασμό google κάνουμε σύνδεση, αν όχι πατάμε να κάνουμε! (ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΙΚΑΡΟΥΜΕ):


ΒΗΜΑ 4
Ακολουθάμε τις οδηγίες και κάνουμε λογαριασμό.
(Αν έχετε ήδη λογαριασμό google πάτε κατευτίαν στο ΒΗΜΑ 5)

ΒΗΜΑ 5
Πατάμε Παρακολούθηση του Ιστότοπου:


ΒΗΜΑ 6
Πατάμε Τέλος

----

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ
(αν έχουμε επιλέξει το Παραμείνετε Συνδεδεμένος θα μας βάζει από μόνο του)

ΒΗΜΑ 1 -> Πατάμε Σύνδεση (ακριβώς κάτω από τα μέλη)
ΒΗΜΑ 2 -> Πατάμε Google
ΒΗΜΑ 3 -> Κάνουμε σύνδεση με το λογαριασμό που έχουμεήδη κάνει (Τικάρουμε το παραμείνετε συνδεδεμένος)

ΕΠΙΤΑΦΙΑ ΣΤΗΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η στήλη με αρ. ευρετηρίου 8166 του Μουσείου Θεσσαλονίκης εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο του Δίου.


Προέρχεται από τον Κολινδρό Πιερίας.
Βρέθηκε στα 1980, τυχαία, στη διάρκεια μηχανικής καλλιέργειας χωραφιού στη θέση «Αγελαδαριά», αγροτική περιοχή ΒΔ από τον οικισμό.
Η θέση αυτή ως αρχαιολογικός χώρος ήταν άγνωστη μέχρι τότε.
Μια πρόχειρη ανασκαφική έρευνα, εκεί όπου βρέθηκε η στήλη, δεν απέδωσε τίποτα αξιόλογο πέρα από σκόρπια κομματιασμένα κεραμίδια και λίγα οστά, απομεινάρια ενός διαλυμένου κεραμοσκέπαστου τάφου, άσχετου μάλλον με τη στήλη.
Γενικά οι γνώσεις μας για την ευρύτερη περιοχή του Κολινδρού είναι ελάχιστες. Απ' αυτήν έχουν συγκεντρωθεί, στο Μουσείο Δίου κυρίως, λίγες επιτάφιες στήλες1 που αποκαλύφθηκαν, τυχαία πάντα, κατά καιρούς σε διαφορετικά και μακρινά μεταξύ τους σημεία. Στη θέση «Μπογιάτι» βρέθηκε πλινθόκτιστος κεραμοσκέπαστος τάφος2. Ακόμα αγγεία, κυρίως μελανόμορφα, και διάφορα αντικείμενα μικροτεχνίας αναφέρονται σε κατάλογο ιδιωτικής συλλογής κατοίκου του Κολινδρού. Συστηματική ανασκαφική έρευνα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Είναι όμως πιθανό να σχετίζεται όλη η περιοχή με το αρχαίο Αιγίνιο3.
Η στήλη, λαξευμένη σ' ένα ορθογώνιο κομμάτι μαρμάρου, δεν σώθηκε ακέραιη αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της· είναι λοξά σπασμένη στο αριστερό τμήμα από τη μέση του κορμού και κάτω. Το μάρμαρο είναι λευκό, χονδρόκοκκο. Η επιφάνεια της δεν είναι εντελώς λεία και αν εξαιρέσει κανείς μερικές αποκρούσεις—η πιο σοβαρή στο κεφάλι της γυναίκας και στο υποπόδιο—διατηρείται καλά.

Περισσότερα στοιχεία στη παρακάτω πηγή μας:
http://media.ems.gr/ekdoseis/makedonika/makedonika_24/ekd_pemk_24_Trakosopoulou.pdf

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο36):

Τα ονόματα ΑΝΝΑ και ΣΑΒΒΑΣ γράφονται ή διαβάζονται κι από την άλλη μεριά !!!! ?
Θα το ξέρτι μάλλον...

Τι μι κτάς που σι κτώ....





Θράκη: Για να γλιτώσουν άφησαν τα κλοπιμαία και πέρασαν κολυμπώντας στην Τουρκία!

Πρόκειται για μία σπείρα 4 Γεωργιανών, που είχε προλάβει να κάνει 3 κλοπές... Οι δράστες εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (07-12-2010), από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου, να κινούνται στην παρέβρια περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου με κατεύθυνση τον ποταμό Έβρο. Στο σημείο πήγε γρήγορα περιπολικό, αλλά οι δράστες το κατάλαβαν έγκαιρα και άρχισαν να τρέχουν.

Μπήκαν στον ποταμό του Έβρου και κολυμπώντας πέρασαν στην Τουρκία. Στην όχθη του ποταμού, οι αστυνομικοί βρήκαν 8 πλαστικούς σάκους σκουπιδιών, που περιείχαν αντικείμενα από τις κλοπές που είχαν διαπράξει. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι κρότου, 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 GPS , μία βιντεοκάμερα, 5 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, 8 κινητά τηλέφωνα, 14 ρολόγια χειρός, 20 ασημένιες αλυσίδες λαιμού, 8 ασημένιες αλυσίδες χειρός, 17 δακτυλίδια και 14 κολόνιες (αντρικές – γυναικείες).
Η αστυνομία βρήκε ακόμη 3 δερμάτινα πορτοφόλια, 300€ σε κέρματα, 40 είδη ρουχισμού, 3 μαχαίρια, δύο διαβατήρια Γεωργίας και πλήθος διάφορων μικροαντικειμένων.

Από τις έρευνες της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα προέρχονται από τρείς κλοπές, δύο εκ των οποίων διεπράχθησαν στην Αλεξανδρούπολη και μια στο Διδυμότειχο. Τα κλοπιμαία αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και τους επεστράφησαν...
ΠΗΓΗ:newsit.gr

PATTY...MANIA στον Κολινδρό...(video)

Ποιο MEGA channel,ποια Αθήνα,πια βίσματα και ποια Δευτέρα θα έρθει η PATTY?
Στον Κολινδρό ήδη έχει έρθει...
Απολαύστε την....



ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ

Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Η θεματολογία των εκδηλώσεων αυτών αφορά στους ανθρώπους που άνοιξαν νέους δρόμους στις επιστήμες, στη ζωή τους και στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους, σε ζητήματα φιλοσοφίας, δεοντολογίας, ηθικής, διδακτικής και γνωσιολογίας των επιστημών, καθώς και σε πρόσωπα της επιστήμης, που δραστηριοποιούνται στον παρόντα χρόνο, αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στη διάδοσή της.



Η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, στις 11.00 το πρωί, με θέμα «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- βιοκαύσιμα: Οι Μικροοργανισμοί στην παραγωγή ενέργειας» και ομιλητή το Ζαχαρία Σκούρα, Καθηγητή Γενετικής του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ, Μέλος της Ιδρυτικής Επιτροπής και του Δ.Σ. της Επιστημονικής Εταιρείας ΜικροΒιoΚοσμος και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.



Οι Μικροοργανισμοί είναι οι πρώτες μορφές ζωής που εμφανίσθηκαν στον Πλανήτη. Οι μοναδικές ικανότητες προσαρμογής που διαθέτουν τους οδήγησαν στην κατάληψη σχεδόν όλων των οικολογικών θώκων του πλανήτη. Ακόμα και στο σώμα μας, τουλάχιστον 10 φορές περισσότερα είναι τα βακτηριακού τύπου κύτταρα από τα κύτταρα του οργανισμού μας.



Οι Μικροοργανισμοί μπορούν να λαμβάνουν και να αποδίδουν ενέργεια σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή της και να ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα παρουσίας ή έλλειψης οξυγόνου. Διατηρούν κάθε είδους ζωής πάνω στη Γη δισεκατομμύρια χρόνια προσφέροντας Άζωτο στα φυτά και οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Με τη μοναδική τους ικανότητα να προσαρμόζονται σε κάθε είδους περιβαλλοντικές συνθήκες, γνωρίζουν ήδη πως να λύσουν πολλά από τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.



Οι Μικροοργανισμοί μπορούν να παράγουν ανανεώσιμη ενέργεια σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να καταστρέφουν το περιβάλλον και χωρίς να διακόπτουν τον εφοδιασμό τροφίμων. Εάν αναλογιστούμε την εξάπλωση, ανθεκτικότητα και αποδοτικότητα τους εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι μικροοργανισμοί μπορούν να αποτελέσουν ιδανική πηγή παραγωγής ενέργειας (μεθάνιο, υδρογόνο, οξυγόνο, κλπ).



Διοργάνωση

Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας



Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης

τηλέφωνο: 2310 483000



Στην Κατερίνη το δεύτερο 7θέσιο ταξί για ΑΜΕΑ

Είναι το δεύτερο επταθέσιο ταξί που αγοράζεται στην Ελλάδα.
Το πρώτο είχε αποκτηθεί στην Κέρκυρα .
Στους δρόμους της Κατερίνης κυκλοφορεί από την Πέμπτη ένα επταθέσιο ειδικό ταξί, για τη διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η αγορά του οχήματος έγινε πρόσφατα από τον συνεταιρισμό ράδιο ταξί Κατερίνης «Euro taxi» και στοίχισε 40.000 ευρώ.

Το επταθέσιο ταξί διαθέτει ειδική ράμπα και καροτσάκι και το κόμιστρό του θα είναι ελαφρά αυξημένο σε σχέση με τα υπόλοιπα ταξί.

Η άγνωστη περιπέτεια του Θοδωρή Δρακάκη

Ο παρουσιαστής του μεσημεριανού δελτίου του STAR παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη σε γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό και έφερε στο φως της δημοσιότητας μια περιπέτεια της υγείας του που κανείς μέχρι σήμερα δεν γνώριζε.

«Μόλις μπήκαμε στο γραφείο του γιατρού και αφού είχα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, μου είπε: “Καρκίνος. Και μάλιστα επιθετικής μορφής. Θα χρειαστεί να κάνουμε εισαγωγή”. “ΟΚ” του είπα “Θα το σκεφτώ και, κάποια στιγμή, θα ξανάρθουμε”. “Δεν καταλάβατε, κύριε Δρακάκη, έχετε καρκίνο και, αν δεν εισαχθείτε άμεσα στο νοσοκομείο, κινδυνεύει η ζωή σας» μου απάντησε», αποκαλύπτει ο anchorman του μεσημεριανού δελτίου στο περιοδικό «People».

Ο Θοδωρής κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο και, όπως λέει, αυτό οφείλεται στον γιατρό του. Ήταν υπό συχνή ιατρική παρακολούθηση: «Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά χάρη στον γιατρό μου, Πλάτωνα Κεχαγιά. Εκείνη την περίοδο ήμασταν όλοι μες στο άγχος, θέλαμε όλα να είναι εντάξει και να μην αντιμετωπίσω ξανά κάποιο παρόμοιο πρόβλημα. Από αυτή μου την περιπέτεια, που δεν εύχομαι να συμβεί ποτέ σε κανέναν άνθρωπο στον κόσμο, κατάλαβα ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο και πως πρέπει να χαιρόμαστε και να εκτιμάμε την κάθε μας στιγμή μέσα στη μέρα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το αύριο».

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=218282&cid=11


Υπό το βλέμμα του Όλι Ρεν το ψαλίδι στους μισθούς

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ευρωπαίου επιτρόπου για τις νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά από νομοσχέδια που περικόπτουν μισθούς και εισοδήματα και καταβαραθρώνουν το μέσο βιοτικό επίπεδο της ζωής των Ελλήνων.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ως μείζονος σημασίας κίνηση, που θα δημιουργήσει τις αναπτυξιακές συνθήκες στη χώρα για την έξοδο στο απώτερο μέλλον από την οικονομική κρίση. Η ουσία, όμως, είναι ότι, μετά το πέρας της κυβερνητικής συνεδρίασης, τίποτε στον εργασιακό χάρτη της χώρας δεν θα είναι ίδιο με πριν, καθώς θα δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές τόσο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό.

Οι επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά, με την «ενορχήστρωση» των επιχειρησιακών συμβάσεων, ουσιαστικά καταλύουν κάθε μορφή συλλογικής διαπραγμάτευσης και κατακρεουργούν τη συνδικαλιστική μορφή της εργασιακής ασφάλειας.



Ο Όλι Ρεν στην Αθήνα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την οικονομική και νομισματική πολιτική, Όλι Ρεν, φθάνει στην Αθήνα, για να επιβλέψει εκ του σύνεγγυς τις διαδοχικές διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα.

Ο άνθρωπος, που είχε πει το πρώτο «κουράγιο, Έλληνες» ανακοινώνοντας προ μηνών τα σκληρά μέτρα που θα έπρεπε να λάβει η χώρα για την καταπολέμηση του χρέους και τους ελλείμματος, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας και θα πάρει μαζί του στο χαρτοφυλάκιό του τις εγγυήσεις για τις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις

Ο Ρεν θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτη Θωμόπουλο.

Στο τραπέζι θα τεθεί το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους προς την τρόικα, θα συναντηθεί ακόμη με τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ θα συμμετάσχει και σε συνέδριο με θέμα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.


Ρεν: Πηγαίνετε καλά, αλλά δεν φτάνει

Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας της Ελλάδας εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε., Όλι Ρεν, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Ρεν δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αναφέρθηκε θετικά στη σημαντική μείωση του ελλείμματος, παρά την υστέρηση των εσόδων, αλλά και στις διαρθρωτικές αλλαγές που αφορούν στην αγορά εργασίας και στη μείωση του δημοσίου τομέα.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι υπάρχουν ακόμη πράγματα να γίνουν, όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αλλά και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα σταθεροποίησης.


Αιχμές Παπακωνσταντίνου για Ε.Ε. και Γερμανία

Η δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα οφείλεται, εν μέρει, και στην καθυστέρηση της δημιουργίας του μηχανισμού στήριξης από την Ε.Ε..

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ενώ τόνισε την ανάγκη «πολιτικών ανάπτυξης» και εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Ε.Ε. θα βγει πιο δυνατή από ποτέ από την τρέχουσα κρίση.

Αναφερόμενος στον μηχανισμό σταθεροποίησης, που αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., είπε ότι οι οίκοι αξιολόγησης αντέδρασαν αρνητικά σε ορισμένα χαρακτηριστικά του, όπως στην ενδεχόμενη συμμετοχή των ιδιωτών.



Υπουργικό συμβούλιο για μαχαίρι παντού


Μείζονος σημασίας σχέδια νόμου συζητούνται στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, από το Υπουργικό Συμβούλιο θα περάσει το σχέδιο νόμου του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την «ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή συνοχή».

Επιπλέον, το σχέδιο νόμου «επείγοντα μέτρα εφαρμογής προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας», το οποίο θα εισηγηθούν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη.

Σε αυτό το «ενιαίο» νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι ρυθμίσεις για τις Δ.Ε.Κ.Ο., καθώς επίσης και οι φορολογικές ρυθμίσεις για την αγορά ακινήτων και τον Φ.Π.Α..

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι την επόμενη Τρίτη, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, πρόκειται να παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, τελικά αυτό θα γίνει σήμερα, καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα αυτά να προωθηθούν άμεσα εν όψει και της συνεδρίασης του συμβουλίου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα.

Έτσι, η κα Λούκα Κατσέλη θα θέσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συναίνεση των κοινωνικών εταίρων έχει επιτευχθεί σε βασικές ρυθμίσεις, όπως είναι η επέκταση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων και η τήρηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά εκκρεμεί η συμφωνία με την τρόικα, με την οποία οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν μέχρι την εισαγωγή του σχετικού σχεδίου νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθεί επίσης και το σχέδιο νόμου «περί ταχυδρομικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις» του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.

Ακόμη, θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου για «σύσταση φορέα για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων» της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=218252&cid=6




Αγώνας για την εκκλησία

Νομικά κινήθηκε η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης προκειμένου να μην αθετηθεί η δέσμευση για ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους
Νομικά αναμένεται να κινηθεί η Ελληνορθόδοξη εκκλησία της πόλης της Νέας Υόρκης κατά του οργανισμού στον οποίο ανήκαν οι Δίδυμοι Πύργοι καθώς αθετήθηκε η υπόσχεση να ανοικοδομηθεί στο ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικόλαου άσκησε αγωγή κατά του Οργανισμού Λιμένος της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, τη Δευτέρα.

Με την αγωγή επιδιώκουν να υποχρεώσουν τον οργανισμό να ανταποκριθεί στην "δεσμευτική προκαταρκτική συμφωνία" του 2008, να αποκαταστήσουν τον Ναό του Αγίου Νικολάου που είχε δεχτεί κι αυτός το πλήγμα από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, όπως είχαν δεσμευθεί στις συνομιλίες.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι δεν έχει δει ακόμη την αγωγή και αρνήθηκε να σχολιάσει
πηγη:news247

Δεν πάει άλλο! Μας έχουν για πειραματό..ζωα μειώνοντας τους μισθούς ενώ συνεχώς ακριβαίνουν προιόντα και υπηρεσίες

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ακρίβεια αναδεικνύεται η Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ανάλυση τιμών που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή.
Η χώρα μας είναι πρώτη στο βασικότερο οικονομικό μέγεθος που ροκανίζει τα εισοδήματα, στον πληθωρισμό με 5,2%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,9%.

Πρώτοι είμαστε επίσης στις αυξήσεις σε ρούχα και παπούτσια με 2,6% όταν ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 0,2%, στα καύσιμα με αύξηση 37,9%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 11,9%, στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,7%.

Ο ατελείωτος κατάλογος με τις πρωτιές περιλαμβάνει επίσης τις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3%, όταν ο ευρωπαικός μέσος όρος είναι 3,3%, τις καφετέριες και τα ξενοδοχεία με αύξηση 3,3%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,5% και βέβαια και η μπίρα κατά 13,7 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9%.

Η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στο καπνό με αύξηση 18,7%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,9%, στη ζάχαρη, το μέλι, τα ζαχαρώδη με αύξηση 2,8 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι -0,2%.

Τέλος, εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακριβότερα τις ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση 2,7% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,5%, αλλά και τις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 12,4% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,7%.

Κάποιοι υπουργοί λοιπόν θα έπρεπε αντί να επιδίδονται σε μακροοικονομικές μελέτες και ατακαδόρικες φιλοσοφικές αναζητήσεις να σταθούν στη καθημερινότητα πριν είναι πολύ αργά.
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Διχασμένη προσωπικότητα...




Γελοιογραφία:Oι παππούδες και τα Χριστούγεννα





Συμβολικές καταλήψεις διοδίων

Στις περιοχές Θεσσαλονίκης και Πιερίας
Σε συμβολικές καταλήψεις στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυάς Πιερίας, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή, θα προχωρήσουν κάτοικοι και φορείς του νομού Πιερίας.

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας και στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων Νομού Πιερίας κ.ά.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στα διόδια Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς, με το άνοιγμα των διοδίων από τις 11:00 - 15:00.

Εάν η Πολιτεία «κωφεύσει» και δεν «εισακουστούν» τα αιτήματά τους (ζητούν -μεταξύ άλλων- να επανέλθει το κόστος των διοδίων των Μαλγάρων στην αρχική του τιμή, δηλαδή 2 ευρώ), τότε θα προχωρήσουν σε άνοιγμα των προαναφερθέντων διοδίων για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, τις ίδιες ώρες (11:00 - 15:00).

«Εάν και πάλι δεν δοθεί λύση, θα προχωρήσουμε μετά τις γιορτές, στην επʼ αόριστον κατάληψη των διοδίων Μαλγάρων και Λεπτοκαρυάς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, καθώς οι κινητοποιήσεις στα Μάλγαρα θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων των δύο νομών (Θεσσαλονίκης και Πιερίας), αφού θεωρούν ότι «πλήττονται οι επαγγελματίες και ο τουρισμός της περιοχής».

«Νομίζω ότι οι αυξήσεις και στο κόστος αλλά και στον αριθμό των διοδίων είναι παράλογες και δεν ανταποκρίνονται σʼ αυτό που προσφέρουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τα διόδια, αποφασίστηκε, επίσης, η διανομή σχετικού φυλλαδίου στους νομούς Πιερίας και Θεσσαλονίκης, καθώς και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος τουλάχιστον στους δήμους της Πιερίας.

Έρχεται η τσιπουροαπαγόρευση

Μόνο από ποτοποιείες η πώληση τσίπουρου
«Κακή είδηση» για τους αγρότες που παράγουν μόνοι τους τσίπουρο και το διαθέτουν στην αγορά επιφύλαξε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς. Ο κ. Δημ. Κουσελάς στέλνει μήνυμα σε παραγωγούς τσίπουρου και τσικουδιάς επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορούν να διαθέτουν οι ίδιοι το τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν αλλά αντίθετα θα πρέπει να δίνουν μόνο σε ποτοποιίες. Δίνοντας σαφές δείγμα των προθέσεων της κυβέρνησης ο κ. Δημ. Κουσελάς αναφέρει:

«Η Κοινότητα συναίνεσε, κατά τις συζητήσεις, το έτος 1992, για την εναρμόνιση των φόρων κατανάλωσης, στη διατήρησή του ιδιαιτέρου αυτού καθεστώτος των εν λόγω επιτηδευματιών [(διημέρων) μικρών αποσταγματοποιών] ακριβώς με το σκεπτικό ότι τούτο αφορά σε πολύ περιορισμένη παραγωγή που προορίζεται για την ίδια χρήση των παραγωγών και όχι για εμπορία, ενώ συνδέεται άμεσα με τις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Σε ό,τι αφορά στο θέμα της εμφιάλωσης και τυποποίησης του προϊόντος των (διημέρων) μικρών αποσταγματοποιών, τούτο προσκρούει στο κοινοτικό δίκαιο και οδηγεί ευθέως στον αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους ποτοποιούς και τους συστηματικούς αποσταγματοποιούς, των οποίων τα αντίστοιχα προϊόντα παράγονται και διατίθενται, όπως προαναφέρθηκε, με πλήρη φορολογία και υπό όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται υπό τη σχετική κοινοτική και εθνική νομοθεσία και κατόπιν συστηματικών ελέγχων των μονάδων παραγωγής αυτών από τις αρμόδιες αρχές, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε αντίθεση και με τον παραδοσιακό χαρακτήρα αυτού ο οποίος διαφέρει οπωσδήποτε από εκείνον του βιομηχανικού προϊόντος που παρασκευάζεται και διακινείται τυποποιημένο σε μεγάλες ποσότητες.

Ακριβώς δε στους λόγους αυτούς οφείλεται η, βάσει των σχετικών διατάξεων (άρθρο 7 πυρ. Ε) του Ν. 2969/01, ρητή απαγόρευση της εμφιάλωσης και τυποποίησης του προϊόντος απόσταξης των (διήμερων) μικρών αποσταγματοποιών».

Ο υφυπουργός Οικονομικών επικαλείται και το καθεστώς των ελέγχων λέγοντας πως «σε ό,τι αφορά στον έλεγχο της παραγωγής και του προϊόντος οι μεν (διήμεροι) μικροί αποσταγματοποιοί υπόκεινται, λόγω και του μεγάλου αριθμού τους, ουσιαστικά σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, οι δε συστηματικοί αποσταγματοποιοί υπόκεινται στο συστηματικό και διαρκή, οι περισσότεροι από αυτούς σε καθημερινή βάση, έλεγχο [έλεγχος της πρώτης ύλης (καταμέτρηση, δειγματοληψία κατά την εισαγωγή στο εργοστάσιο και χημική εξέταση), έλεγχος της όλης παραγωγικής διαδικασίας, διαρκής σφράγιση των αποστακτικών μηχανημάτων και του όλου κυκλώματος της παραγωγής, έλεγχος (καταμέτρηση, δειγματοληψία και χημική εξέταση) του εκάστοτε παραγομένου προϊόντος, έλεγχος της εκάστοτε διακίνησης] από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου μας (Τελωνειακές και Χημικές Υπηρεσίες του Γ.Χ.Κ.).

Ο κ. Κουσελάς ισχυρίζεται ότι «στην περίπτωση ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος των (διήμερων) μικρών αποσταγματοποιών - η εμφιάλωση και τυποποίηση του προϊόντος απόσταξης αυτών, δεν παρέχει καμιά απολύτως διασφάλιση για τον έλεγχο της παραγωγής τούτων ή / και της ποιότητας και ταυτότητας του προϊόντος, τούτου επιτυγχανομένου και μόνον με την εφαρμογή των προαναφερθείσων διαδικασιών και ρυθμίσεων που προβλέπονται προκειμένου για τους συστηματικούς αποσταγματοποιούς».



Όμορφα, αλλά και τρομακτικά!

ΔΕΙΤΕ: Μια συλλογή από ιδιόμορφες πιπίλες
Συνήθως τα μωρά έχουν αγγελική μορφή και σπάνια μπορούμε να βρούμε κάτι άσχημο πάνω τους. Με αυτές τις πιπίλες η εμφάνισή τους γίνεται ιδιαίτερη και σίγουρα προκαλεί το γέλιο!








Εντοπίστηκε (ξανά) η πιο σπάνια μύγα

Οι επιστήμονες τη «συνάντησαν» τελευταία φορά το 1948
Μια ομάδα επιστημόνων εντόπισε σε μια σπηλιά στην Κένυα την πιο σπάνια μύγα του κόσμου. Η «τριχωτή-μύγα» είχε κάνει την εμφάνισή της στα εργαστήρια των ερευνητών τελευταία φορά το 1948.

Τη μύγα βρήκαν οι δρ Robert Copeland και ο συνεργάτης του δρ Ashley Kirk-Spriggs. Η επιστημονική ονομασία του συγκεκριμένου εντόμου είναι Mormotomyia Hirsuta και ζει στις σχισμές των βράχων σε σπηλιές στο λόφο Ukazi, ανατολικά του Ναϊρόμπι στην Κένυα.

«Η επανα-ανακάλυψη του συγκεκριμένου είδους, το οποίο είχε εντοπιστεί σε δύο περιπτώσεις κατά το παρελθόν το 1933 και το 1948, προκάλεσε ενθουσιασμό σε όλα τα μουσεία εντόμων ανά τον κόσμο» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.
Η «τριχωτή-μύγα» μοιάζει σε αράχνη και περιγράφεται από τους ειδικούς ως ιδιαιτέρως παράξενη και σπάνια λόγω του σχετικά μεγάλου μεγέθους της. Οι αρσενικές μπορούν τεντώνοντας τα μακριά πόδια τους να φτάσουν το ένα εκατοστό σε μήκος, ενώ το σώμα τους καλύπτεται από μικρά κίτρινα τριχίδια.

Οι Mormotomyia δεν πετούν, γεγονός που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο είδος μπορίε να ζει μόνο σε αυτήν την περιοχή, δήλωσε ο δρ Copeland. «Σ’ αυτήν την περίπτωση το Ukazi Hill πρέπει να χαρακτηριστεί ως τόπος εθνικής κληρονομιάς και προστασίας της φύσης» συμπλήρωσε.






Τοκετός βιντεοσκοπήθηκε με μαγνητικό τομογράφο

Πρωτοπορία από νοσοκομείο του Βερολίνου
Για πρώτη φορά η γέννηση ενός βρέφους
καταγράφηκε από «ανοιχτό» μαγνητικό τομογράφο, τεχνική που επιτρέπει στους μαιευτήρες να παρακολουθούν ζωντανά οποιαδήποτε επιπλοκή από ενδεχόμενη κίνηση του βρέφους.

«Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Δείχνουν πώς κινείται το βρέφος στον τράχηλο της μήτρας, πώς κινούνται τα οστά του και πώς το κεφάλι αλλάζει σχήμα κατά τον τοκετό» δήλωσε ο Δρ Κρίστιαν Μπάμπεργκ, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε ένας ανοιχτός τομογράφος με μεγάλο παραλληλόγραμμο άνοιγμα ώστε να χωράει η έγκυος. Η σάρωση τριών διαστάσεων διήρκεσε μία ώρα.

Αγιάννα

Αγιάς Άν'ς σήμιρας,βουήθειά μας!Χρόνια Πολλά στην Άννα, στην Αννούλα,
στ' Σιανώ, στ' Σιαννούλου!
Αφήκτι τ'ς αλλνοί να τ' λιέν' Αγία Άννα, η θ'κιά μας είνι Αγιάννα,
στουν ιώνα τουν άπαντα
...


Σαν σήμερα

ΠΕΜΠΤΗ
9
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:28
Δύση Ήλιου: 17:07
Σελήνη 3 ημερών

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.
Γιορτάζουν: Άννα.

Γεγονoτα

536: Ο βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη από τους Οστρογότθους.

1898: Ο πρίγκιπας Γεώργιος φτάνει στη μεγαλόνησο ως ύπατος αρμοστής της Αυτόνομης Ηγεμονίας της Κρήτης.

1946: Δικάζονται στη Νυρεμβέργη οι γιατροί του Γ' Ράιχ, που κατηγορούνται για πειράματα ευγονικής.

1964: Ο Τζον Κολτρέιν ηχογραφεί το αριστούργημά του «Α Love Supreme».

1987: Εξέγερση των Παλαιστινίων κατά των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, γνωστή και ως «Πρώτη Ιντιφάντα».

1996: Το Νόμπελ εναλλακτικής ιατρικής απονέμεται στον έλληνα ομοιοπαθητικό Γεώργιο Βυθούλκα.

Γεννησεις
1842: Πέτρος Κροπότκιν, ρώσος πρίγκιπας, από τους σημαντικότερους θεωρητικούς του αναρχικού κινήματος. [θαν. 8/2/1921]

1859: Γεώργιος Δροσίνης, ποιητής και πεζογράφος. [θαν. 3/1/1051]

1883: Αλέξανδρος Παπάγος, στρατιωτικός και πολιτικός που διετέλεσε και πρωθυπουργός (1952-1955). [θαν. 4/10/1955]

Θανατοι
1437: Σιγισμούνδος, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ουγγρικής καραγωγής. [γεν. 14/2/1368]

1641: Άντονι Βαν Ντάικ, φλαμανδός ζωγράφος. [γεν. 22/3/1599]

1971: Άλκης Θρύλος, φιλολογικό ψευδώνυμο της δοκιμιογράφου και κριτικού Ελένης Ουράνη. [γεν. 1896]



Αυτοί είναι οι «16» που συνεχίζουν στο Champions League

(Αποτελέσματα Champions League για 8/12/2010)
Μετά τις Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη, Τότεναμ, Ίντερ, Σάλκε, Λιόν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια στη φάση των «16» του Champions League πέρασαν ακόμα οι Μπάγερν Μονάχου, Ρόμα, Τσέλσι, Μαρσέιγ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Άρσεναλ.

Για τον 5ο όμιλο η Μπάγερν που είχε προκριθεί κατάφερε να κερδίσει 3-0 τη Βασιλεία, την ώρα που η Ρόμα την ακολούθησε στους «16» μετά το 1-1 με την Κλουζ στη Ρουμανία. Στο Europa League κατάφερε να προκριθεί η Βασιλεία.

Στον 6ο όμιλο Τσέλσι και Μαρσέιγ θα συνεχίσουν στη διοργάνωση, ενώ στο Europa League θα παίξει η Σπαρτάκ Μόσχας. Σήμερα, η Μαρσέιγ κατάφερε να κερδίσει την Τσέλσι στο Βελοντρόμ, στην επιστροφή του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Στο ματς που καθυστέρησε να ξεκινήσει, λόγω ρίψεις καπνογόνου από τους Ρώσους οπαδούς, η Σπαρτάκ επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ζίλινα με 2-1.

Στο «Μπερναμπέου» η Ρεάλ Μαδρίτης έστησε το δικό της πάρτι και σκόρπισε με 4-0 την Οσέρ, με τον Μπενζεμά να πετυχαίνει χατ-τρικ. Την ίδια ώρα ο Άγιαξ κατάφερε να πάρει «διπλό» μέσα στο Μιλάνο, όπου επικράτησε 2-0 της Μίλαν.

Τέλος, στον όγδοο όμιλο η Άρσεναλ πήρε τη νίκη-πρόκριση, αφού στο Λονδίνο επιβλήθηκε 3-1 της Παρτιζάν. Στο Ντόνετσκ, η Σαχτάρ, που πήρε την πρώτη θέση του ομίλου, έφτασε στη νίκη με 2-0 κόντρα στην Μπράγκα.

Ε’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Βασιλεία 3-0 (35', 50' Ριμπερί, 37' Τίμοστσουκ)
Κλουζ-Ρόμα 1-1 (88' Τραορέ - 21' Μποριέλο)

Βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 15 (16-6)
2. Ρόμα 10 (10-11)
3. Βασιλεία 6 (8-11)
4. Κλουζ 4 (6-12)

Στ’ Όμιλος
Μαρσέιγ-Τσέλσι 1-0 (81' Μπραντάο)
Ζίλινα-Σπαρτάκ Μόσχας 1-2 (48' Μάιταν - 54' Άλεξ, 61' Ίμπσον)

Βαθμολογία
1. Τσέλσι 15 (14-4)
2. Μαρσέιγ 12 (12-3)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 9 (7-10)
4. Ζίλινα 0 (3-19)

Ζ’ Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Οσέρ 4-0 (12', 72', 88' Μπενζεμά, 49' Ρονάλντο)
Μίλαν-Άγιαξ 0-2 (57' Ντε Ζέου, 66' Αλντερβίρελντ)

Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 16 (15-2)
2. Μίλαν 8 (7-7)
3. Άγιαξ 7 (6-10)
4. Οσέρ 3 (3-11)

Η’ Όμιλος
Άρσεναλ-Παρτιζάν 3-1 (30' πεν. Φαν Πέρσι, 73' Γουόλκοτ, 77' Νασρί - 52' Κλέο)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπράγκα 2-0 (78' Ράτ, 83' Αντριάνο)

Βαθμολογία
1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 15 (12-6)
2. Άρσεναλ 12 (18-7)
3. Μπράγκα 9 (5-11)
4. Παρτιζάν 0 (2-13)

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=218094&cid=10