Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σκούρα τα πράγματα για τους Dolce & Gabbana

Το σχεδιαστικό δίδυμο κατηγορείται για φοροδιαφυγή, μέσω της δημιουργίας μιας ανώνυμης εταιρείας με βάση το Λουξεμβούργο.

Το δικαστήριο λέγεται πως θα τους καλέσει σήμερα και αν οι κατηγορίες θεωρηθούν πειστικές, οι Dolce και Gabbana θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια πολύχρονη δίκη η οποία μπορεί να καταλήξει σε πρόστιμο αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και τρία χρόνια φυλάκισης.

Πηγή: fashionfirstrow.com

Του ξέρτι ότ' νούμιρο(28):

όταν φταρνίζεσαι, ο αέρας βγαίνει από την μύτη σου με περισσότερα από 160 χιλιόμετρα ανά ώρα?

Χορηγούν αναισθητικό για ζώα στους βαρυποινίτες

Αναισθητικό που χρησιμοποιείται για την ευθανασία των ζώων θα χορηγείται στο εξής για την εκτέλεση θανατοποινιτών στην πολιτεία της Οκλαχόμα, λόγω έλλειψης του προβλεπόμενου φαρμάκου, σύμφωνα με την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.
Η συγκεκριμένη απόφαση ενδεχομένως να επηρεάσει και άλλες πολιτείες, που αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα από την έλλειψη του thiopental, που αποτελεί το μόνο αναισθητικό σε ολόκληρη τη χώρα που έχει εγκριθεί για να χορηγείται για την εκτέλεση των θανατοποινιτών.

Η έλλειψη του συγκεκριμένου αναισθητικού θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2011.

Το pentobarbital, που συνήθως χρησιμοποιείται στα ζώα, προκαλεί ένα κώμα, αποτέλεσμα του οποίου είναι η αναστολή της αναπνευστικής λειτουργίας και της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και λίγη ώρα αργότερα επέρχεται ο θάνατος.ΠΗΓΗ: zougla.gr

Διεγράφη... προληπτικώς ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης

Τα κολακευτικά λόγια που χρησιμοποίησε για το νεο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ο βουλευτής Ηρακλείου τον έθεσαν μέσα σε 24 ώρες εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Σκληρή επίθεση του βουλευτή στον Α. Σαμαρά μετά την διαγραφή του.

Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ο κ. Αυγενάκης εκτίμησε οτι η Δημοκρατική Συμμαχία της κας Μπακογιάννη θα μπει στη Βουλή και οτι ως κόμμα έχει μέλλον στο πολιτικό σκηνικό.

Η αντίδραση της Ρηγίλλης ήταν άμεση. Ο κ.Σαμαράς συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους συνεργάτες του και λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι ανακοινώθηκε οτι ο κ. Αυγενάκης τίθεται εκτός Κ.Ο. της ΝΔ.

Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι παράλληλα με επιστολή του ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμει τον κ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

"Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση", δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Η απάντηση του βουλευτή

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τον Αντώνη Σαμαρά αντέδρασε ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη διαγραφή του από τη Ν.Δ. Δήλωσε ότι το έμαθε από την τηλεόραση και έκανε λόγο για «προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση του κόμματος από όσους βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική».

Χαρακτηρίζει επίσης προσχηματική τη δήλωση του κ. Λυκουρέντζου και αναφέρει ότι η διαγραφή του στην πραγματικότητα οφείλεται σε τρεις κυρίως λόγους:

«1. Στον παροξυσμό πανικού, από τον οποίο έχει καταληφθεί ο κ. Σαμαράς και ο στενός κύκλος του, από την ισχυρή πίεση που του ασκεί το αίτημα της ανανέωσης και του απεγκλωβισμού του κόμματος από τα δεσμά μιας ξεπερασμένης, στείρας πολιτικής εσωστρέφειας και ηγετικής αλαζονείας.

2. Στην παταγώδη Πανελλήνια αποτυχία των προσωπικών πολιτικών επιλογών του κ. Σαμαρά στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, παρότι αυτές υποστηρίχθηκαν σθεναρά από τον ίδιο και τα πιο υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

3. Στη δυσανεξία του κ. Σαμαρά και της ομάδας του προς κάθε νέα, αυτόνομη, έντιμη, μη υποτακτική πολιτική φωνή και δύναμη, εφόσον αυτή δεν είναι η φωνή του Κυρίου του, κάτι που δείχνει ο ίδιος να απολαμβάνει».

Επιπλέον σημειώνει ότι η διαγραφή του διαδικαστικά είναι άκυρη και προσβάλλει βαθύτατα τον κόσμο της ΝΔ, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος αλλά και όλους του πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης οι οποίοι ήλπιζαν σε μία πραγματική ανανέωση την οποία - επισημαίνει - άρχισαν ήδη να αναζητούν αλλού.

«Η εκλογή και εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι κληρονομική υπόθεση. Η ανασφάλεια και ο φόβος δεν είναι καλοί σύμβουλοι κύριε Σαμαρά», καταλήγει στη δήλωσή του.
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Kατά των τραπεζών ο Eric Cantona

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του παλαίμαχου άσου της Γαλλίας, Eric Cantona, σχετικά με τις τράπεζες. Ο πρώην ποδοσφαιριστής ούτε λίγο ούτε πολύ παροτρύνει τους πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.
Σε βίντεο, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Presse Ocean, αναφέρει:

«Αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών».

«Για να μιλήσουμε για επανάσταση, δεν θα πάρουμε τα όπλα, δεν θα σκοτώσουμε ανθρώπους. Μπορούμε να κάνουμε κάτι απλό. Το σύστημα είναι δομημένο πάνω στη δύναμη των τραπεζών. Οπότε μπορεί να καταστραφεί μέσω των τραπεζών», εξηγεί ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ήδη, σε σελίδα δικτύου κοινωνική δικτύωσης περίπου 12.000 άνθρωποι δηλώνουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση υπό τον τίτλο: Επανάσταση! Στις 7 Δεκεμβρίου θα αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες.

Πηγή:http://www.newsday.gr/article/4931/kata-ton-trapezon-o-cantona

Αστυνομικοί και "μαϊμούδες

Τέσσερις δόκιμοι αστυφύλακες και ένας ταξιτζής είχαν σηκώσει δεκάδες κοσμήματα και ρούχα από αποθήκη με προϊόντα μαϊμού στον Κολωνό, αλλά συνελήφθησαν σε τυχαίο έλεγχο από συναδέλφους τους
Τέσσερις δόκιμοι αστυφύλακες και ένας οδηγός ταξί είχαν φτιάξει την γκαρνταρόμπα τους και είχαν γεμίσει τα σπίτια τους απομιμήσεις ακριβών ρολογιών και κοσμημάτων, που είχαν κλέψει από αποθήκες που είχαν εντοπιστεί και σφραγισθεί στην Αθήνα.

Η απίστευτη περίπτωση, ήρθε στο φως από έναν τυχαίο έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, σε ταξί που επέβαιναν δύο δόκιμοι αστυφύλακες και ο οδηγός.

Όταν τους ζήτησαν να ανοίξουν το πορτ μπαγκάζ του ταξί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μέσα βρίσκονταν τυλιγμένα στις συσκευασίες τους, 78 ρολόγια απομιμήσεις από ακριβές εταιρίες, επτά μπουφάν, δύο πουκάμισα και δύο σκούφοι.

Οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο, συνέλαβαν τους συναδέλφους τους και τον ταξιτζή και ενημέρωσαν για το περιστατικό την Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων, η οποία εντόπισε δύο ακόμη δόκιμους αστυφύλακες συνεργούς των δύο προηγούμενων οι οποίοι φύλασσαν αποθήκη με απομιμήσεις που είχε εντοπιστεί και σφραγιστεί στον Κολωνό. Από την αποθήκη είχαν αρπάξει τα προϊόντα είχαν δώσει ένα μέρος στους δύο συναδέλφους τους και τον ταξιτζή και είχαν κρατήσει για τον εαυτό τους ένα μεγάλο μέρος από τα ρούχα και τα αξεσουάρ.

Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια των αστυφυλάκων όπου βρέθηκαν δεκάδες ρολόγια απομιμήσεις, κοσμήματα, γραβάτες και κάθε είδους ρουχισμού, ενώ μεγάλη ποσότητα βρέθηκε και στο σπίτι του ταξιτζή.

Οι πέντε οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο για να δικαστούν το πρωί της Τετάρτης.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ οι δόκιμοι αστυφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και εναντίον τους διατάχθηκε ΕΔΕ
ΠΗΓΗ: News247.gr

Η τραγουδίστρια και η ποδοσφαιρική απάτη

Για συμμετοχή σε απάτη κατηγορείται η Τσέτσα Ραζντάτοβιτς, τραγουδίστρια στη Σερβία και χήρα του παραστρατιωτικού ηγέτη και αρχηγού του σερβικού υποκόσμου, Αρκάν.



Η Τσέτσα κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια δολάρια που προερχόταν από τις μετεγγραφές εννέα ποδοσφαιριστών της ομάδας Όμπιλιτς η οποία άνηκε στον σύζυγό της. Η υπεξαίρεση έγινε την περίοδο 2000-2003 όταν η τραγουδίστρια ήταν πρόεδρος της συγκεκριμένης ομάδας.

Η χήρα του Αρκάν κατηγορείται επίσης για κατάχρηση δημόσιας θέσης και παράνομη κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων.

Ο Αρκάν δολοφονήθηκε το 2000 σε ξενοδοχείο του Βελιγραδίου, ωστόσο η Τσέτσα διατήρησε επαφές με τις διασυνδέσεις του συζύγου της δηλαδή τους αρχηγούς του εγκλήματος και τους παραστρατιωτικούς ηγέτες της Σερβίας.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/diethni/story/tragoudistria-katigoreitai-gia-podosfairiki-apati

Ο τελευταίος μαθητής Eλληνικού σχολείου της Πόλης

Ένα ένα κλείνουν τα ελληνικά σχολεία στην Κωνσταντινούπολη. Την ώρα που η Ελλάδα καθιερώνει το μάθημα της τουρκικής γλώσσας στα γυμνάσια της Θράκης, στην Κωνσταντινούπολη σβήνουν ένα ένα, τα τελευταία ελληνικά σχολεία.

Έτσι στο ελληνικό δημοτικό σχολείο της περιοχής Καντίκιοϊ Κωνσταντινούπολης υπάρχει μόνο ένα ελληνάκι στην τετάρτη δημοτικού. Όλες οι άλλες τάξεις δεν έχουν ούτε ένα μαθητή.
Το ελληνικό δημοτικό σχολείο στην περιοχή Μπακίρ Κόι της Κωνσταντινούπολης δεν έχει ούτε ένα μαθητή εδώ και 6 χρόνια, ενώ το Μαράσλειο δημοτικό σχολείο στο Φανάρι έχει μόλις 6 μαθητές.

Την ίδια ώρα ,μόνο σε Ξάνθη και Κομοτηνή υπάρχουν 78 μειονοτικά μουσουλμανικά σχολεία με 3.500 μαθητές, που διδάσκονται σαν να είναι Τούρκοι και οι περισσότεροι από τους μαθητές αυτούς στη Θράκη λένε ότι είναι Τούρκοι.

Με σύνολο ελληνικού πληθυσμού περίπου 3.000, σε όλη την Τουρκία,, μόλις 10 από τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης έχουν εγγεγραμμένους μαθητές, κάποια από αυτά, στην ίδια κατάσταση, με την περιγραφόμενη ανωτέρω. Με βάση τους όρους της Συνθήκης της Λωζάννης, που υπεγράφη το 1923, μόνον οι Έλληνες με τουρκική υπηκοότητα, έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν μαθήματα, στα ελληνικά σχολεία της Γείτονος, καθιστώντας έτσι, εξαιρετικώς δύσκολη την αύξηση των εγγραφών. Στα παιδιά των Ελλήνων πολιτών, δεν επιτρέπεται να φοιτήσουν.

Για το θέμα αυτό είχε υποβάλλει σχετική ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος καταγράφοντας σε αυτήν και την κραυγή αγωνίας του Έλληνα διευθυντή του Ζωγράφειου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη κ. Ιωάννη Δερμιουτζόγλου, ο οποίος έστειλε το παρακάτω μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση: «Μην αφήσετε την αυλαία να πέσει. Τα σχολεία αυτά πρέπει να μείνουν ανοικτά για την Ελλάδα».

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/o-teleutaios-mathitis-ellinikou-sxoleiou-tis-polis

Όχι στη δαιμονοποίηση του καπνού

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε όλοι μια γενικευμένη προσπάθεια απονομιμοποίησης και δαιμονοποίησης ενός νόμιμου καταναλωτικού προϊόντος όπως είναι ο καπνός, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Και ενώ δεν θα διαφωνήσει κανείς με την ανάγκη προστασίας της υγείας των ανθρώπων από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, από την άλλη δεν μπορούμε να δεχθούμε και να συμφωνήσουμε με δογματικού χαρακτήρα βεβαιότητες, με αποσπασματικά – άρα και ατελέσφορα – μέτρα, που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες που μπορεί να υπάρχουν για έναν ολόκληρο κλάδο και, ειδικότερα, για τους χειμαζόμενους 15.000 Έλληνες παραγωγούς καπνών ανατολικού τύπου.

Σε τελευταία ανάλυση, θα πρέπει η Ελλάδα να αποφασίσει ποια πολιτική θα ακολουθήσει στο θέμα του καπνού. Θα διολισθήσει σε πολιτικές που θα δαιμονοποιούν τον καπνό, χωρίς παράλληλα να υπάρχει όφελος για τη δημόσια υγεία ή θα στραφεί σε πολιτικές που θα λαμβάνουν υπόψη τις παράπλευρες οικονομικές, κοινωνικές και εθνικές ακόμη συνέπειες από μέτρα αβέβαιης ή και μηδενικής αποτελεσματικότητας; Και, εν τέλει, ποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνδυαστεί μια σοβαρή πολιτική προστασίας από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος με μέτρα που θα βασίζονται στην επιστημονική γνώση και θα σέβονται τη θεμελιώδη αρχή της αναλογικότητας;

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα δογματισμού και διάθεσης δαιμονοποίησης νόμιμου προϊόντος είναι το ερωτηματολόγιο που η αρμόδια Διεύθυνση της Ε.Ε. (DGSANCO) έχει θέσει, από τις 24 Σεπτεμβρίου, σε δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση της Οδηγίας 2001/37/ΕΚ (Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού).

Διαβάζοντας το ερωτηματολόγιο αυτό, οι Έλληνες καπνοπαραγωγοί διαπιστώνουν, για μιαν ακόμη φορά, ότι ορισμένοι γραφειοκράτες της Επιτροπής δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι η θέσπιση μέτρων για τα καπνικά προϊόντα, που δεν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά πηγάζουν από βεβαιότητες δογματικού χαρακτήρα - και, άρα, είναι επικίνδυνες-, θα οδηγήσουν στην πλήρη εξαφάνιση έναν ολόκληρο κλάδο στην Ελλάδα.

Στο κείμενο αυτό, που έχει αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο της Ε.Ε.
http://ec.europa.eu/health/tobacco/consultations/tobacco_cons_01_en.htm,
υπάρχει αναφορά σε πρωτοφανείς ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν, αν τις υιοθετήσουν τα κράτη – μέλη, σε βέβαιο αφανισμό τους 15.000 καπνοκαλλιεργητές στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στο εν λόγω ερωτηματολόγιο, προτείνονται από την Ε.Ε. ως επιλογές πολιτικής μέτρα όπως τα ομοιόμορφα πακέτα προϊόντων καπνού, η απαγόρευση χρήσης συστατικών στα προϊόντα καπνού, η απαγόρευση έκθεσης των καπνικών προϊόντων στα σημεία πώλησης κ.ά.

Αντιλαμβάνεται ευχερώς κανείς τη σοβαρότητα των θεμάτων αυτών για την Ελλάδα και για έναν ολόκληρο κλάδο στον οποίο απασχολούνται χιλιάδες οικογένειες. Αν περάσουν αυτές οι ακραίες προτάσεις σε επίπεδο Οδηγίας, θα διαμορφωθεί ένα αρνητικότατο πλαίσιο για τον καπνό στην Ε.Ε. και την Ελλάδα για τα επόμενα 15 τουλάχιστον χρόνια. Δεν πρόκειται περί κινδυνολογίας, αλλά για μια πραγματικά επικίνδυνη και αμείλικτη πραγματικότητα, που μας ώθησε να ζητήσουμε με επιστολή μας από τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας να λάβουν υπόψη τις θέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και να συμμετάσχουν στη δημόσια αυτή διαβούλευση, υπερασπιζόμενοι τα Ελληνικά συμφέροντα.

Επειδή, όμως, δεν αρκεί η συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση μόνον της ΠΑΣΕΓΕΣ ή και των αρμόδιων Υπουργείων, αλλά και η συμμετοχή όλων των Ελλήνων καπνοπαραγωγών, σας προσκαλώ να μετάσχετε μαζικά, ο κάθε καπνοπαραγωγός, τα μέλη της οικογένειάς σας και οι φίλοι σας στη δημόσια αυτή διαβούλευση (προθεσμία : 17 Δεκεμβρίου 2010), για να στείλουμε ένα δυναμικό και βροντερό μήνυμα στους γραφειοκράτες των Βρυξελών ότι τέτοιου είδους ακραία μέτρα δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν θα πρέπει να περιμένουμε μόνον από κάποιους άλλους να δράσουν για εμάς. Ας αντιδράσουμε τώρα, γιατί μετά μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά…

Υ.Γ.:

1. Επειδή το ερωτηματολόγιο και το συνοδευτικό του κείμενο είναι στα Αγγλικά, μπορείτε να βρείτε τη μετάφρασή τους στα Ελληνικά στον ιστότοπο της ΠΑΣΕΓΕΣ (www.paseges.gr)

2. Μπορείτε να γράψετε τα σχόλιά σας στις διάφορες ερωτήσεις του ερωτηματολογίου και στα Ελληνικά.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ερ. 1 : Επέκταση Οδηγίας

Δεν συντρέχει κανένας λόγος να επεκταθεί περαιτέρω η θεματολογία της εν λόγω Οδηγίας.

(Yes èNo change).

Ερ. 2 : Προϊόντα χωρίς νέφος καπνού

Επειδή υπάρχουν έγκυρες επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι το προϊόν snus (καπνός που μασιέται) προκαλεί λιγότερες βλάβες στην υγεία απ’ό,τι τα συμβατικά τσιγάρα, θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί η άρση της απαγόρευσής του, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα εμπορική διέξοδο για τα ελληνικά καπνά.

(Yes èLifting the ban on snus).

Ερ. 3 : Ενημέρωση καταναλωτών

Διαφωνούμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο με την υιοθέτηση ομοιόμορφων πακέτων στα τσιγάρα (plain packaging), γιατί ένα τέτοιο μέτρο θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους καπνοκαλλιεργητές, αλλά και το σύνολο των εμπλεκομένων στη βιομηχανία του καπνού. Παράλληλα, θα πληγούν τα κρατικά έσοδα και δεν θα υπάρξει κανένα όφελος για την υγεία των πολιτών, αφού τα τσιγάρα θα γίνουν φτηνότερα, λόγω του ανταγωνισμού των εταιρειών, με συνέπεια να καταστεί ασύμφορη η χρησιμοποίηση των μοναδικής ποιότητας, αλλά και ακριβών, ελληνικών καπνών που χρησιμοποιούνται κατά βάση στην παρασκευή των ακριβών τσιγάρων. Το ίδιο θα συμβεί αν υιοθετηθούν υπερμεγέθεις εικόνες – προειδοποιήσεις υγείας, όταν έχουν όλοι γνώση, ειδικότερα οι καπνιστές, ότι καπνίζοντας μπορεί να βλάπτεται η υγεία τους.

(No è No change).

Ερ. 4 : Τρόπος έκθεσης και καταγραφής των συστατικών

Δεν νομίζουμε ότι η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να γίνει σε επίπεδο Ε.Ε. Αντίθετα, θα ήμασταν σύμφωνοι με τη θέσπιση ενός ομοιόμορφου μοντέλου συστατικών σε επίπεδο Ε.Ε.

(No è Establish a common compulsory reporting format).

Ερ. 5 : Ρύθμιση συστατικών

Αν και εκφράζουμε τη συμφωνία μας με τη ρύθμιση των συστατικών στο επίπεδο της Ε.Ε., διαφωνούμε απόλυτα με κάθε προσπάθεια ρύθμισης των συστατικών που θα βασίζεται στην υποκειμενική «ελκυστικότητα» και όχι σε αντικειμενικά επιστημονικά στοιχεία, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα, έως σήμερα τουλάχιστον, και άρα δεν συντρέχει λόγος να τροποποιηθεί το εν ισχύι σχετικό κείμενο της Οδηγίας.

(No è No change).

Ερ. 6 : Πρόσβαση

Οι προτεινόμενες απαγορεύσεις, ιδιαίτερα δε η απαγόρευση τοποθέτησης τσιγάρων στα σημεία λιανικής, είναι ακραίες και χωρίς τεκμηριωμένο όφελος για την υγεία. Αντίθετα, θα πληγούν το εμπόριο και η καπνοκαλλιέργεια, γιατί, όπως εξηγήσαμε και παραπάνω στην περίπτωση θέσπισης «ομοιόμορφων πακέτων», θα υπάρξει ανταγωνισμός των εταιρειών στην τιμή, με αποτέλεσμα να μην αγοράζονται τελικά τα ελληνικά καπνά.

(No è No change).

Τζανέτος Καραμίχας

Champions League live internet tv

Παρακολουθείστε τα παιχνίδια για τη 5η αγωνιστική του Champions League στα παρακάτω links:

Ajax vs Real Madrid
http://atdhe.net/29053/watch-ajax-vs-real-madrid

AS Roma vs Bayern Munchen
http://atdhe.net/29050/watch-as-roma-vs-bayern-munchen

Auxerre vs AC Milan
http://atdhe.net/29054/watch-auxerre-vs-ac-milan

Chelsea vs MSK Zilina
http://atdhe.net/29052/watch-chelsea-vs-msk-zilina

FC Basel vs CFR Cluj
http://atdhe.net/29051/watch-fc-basel-vs-cfr-cluj

Partizan Belgrade vs Shakhtar Donetsk
http://atdhe.net/29056/watch-partizan-belgrade-vs-shakhtar-donetsk

Sporting Braga vs Arsenal
http://atdhe.net/29055/watch-sporting-braga-vs-arsenal

Champions League Simulcast
http://atdhe.net/29058/watch-champions-league-simulcast

Champions League Goals Live
http://atdhe.net/29057/watch-champions-league-goals-live



Άγνωστο αν θα δοθεί και φέτος παράταση πληρωμής της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα δοθεί παράταση στην πληρωμή της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑγροΤύπο, ο διοικητής του Οργανισμού, κ. Παναγιώτης Πέτρουλας.

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο κ. Πέτρουλας, το θέμα θα συζητηθεί γύρω στις 30 Νοεμβρίου που λήγει η προθεσμία των πληρωμών της δεύτερης εξαμηνιαίας δόσης και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει λόγος παράτασης τότε θα εξεταστεί. Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει, οπότε καλό θα είναι οι ασφαλισμένοι να καταβάλουν εγκαίρως την δόση τους. Ωστόσο, ένας στους τρεις είναι οι αγρότες οι οποίοι σύμφωνα και με δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, δεν μπορούν ή αποφεύγουν να καταβάλουν στον ασφαλιστικό τους φορέα (ΟΓΑ) τις εισφορές που τους αναλογούν, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη ή να έχουν περίθαλψη.

Τα στοιχεία είχε κάνει γνωστά, ο αναπληρωτής υπουργός πριν ένα περίπου μήνα στην Βουλή, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες, χωρίς καμία υποχρέωση, θα πρέπει να καλύπτονται από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
Υπενθυμίζουμε ωστόσο, ότι πέρσι με απόφαση του τότε διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, παρατάθηκε για ένα μήνα (ως την 21 Δεκεμβρίου 2009) η περίοδος καταβολής από τους αγρότες των ασφαλιστικών τους εισφορών προς τον Οργανισμό. Η παράταση, δόθηκε με το αιτιολογικό της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και των απωλειών στο αγροτικό εισόδημα. Μέχρι την ημερομηνία εκείνη οι εισφορές μπορούσαν να καταβάλλονται μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που είχαν σταλεί από τον ΟΓΑ στους ασφαλισμένους αγρότες.
Μετά την 21η Δεκεμβρίου του 2009 οι ασφαλισμένοι μπορούσαν να πληρώσουν μόνο μέσω της ΑΤΕbank με την προσκόμιση ειδικού εντύπου για την τράπεζα. Για την καταβολή των εισφορών μέσω της ΑΤΕbank, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και τους αρμόδιους ανταποκριτές ΟΓΑ για την παραλαβή του ειδικού εντύπου που έπρεπε να προσκομίσουν στην ΑΤΕbank.
Να αναφερθεί τέλος ότι στους οφειλέτες έχουν αποσταλεί ειδικές ειδοποιήσεις καταβολής των οφειλομένων εισφορών με καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου του 2010.



Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr

Έρχονται "διαρθρωτικές αλλαγές"

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που έδωσε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Οικονομικών κος Γ. Παπακωνσταντίνου, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, στο πλαίσιο, της τεράστιας δανειακής σύμβασης και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αν και όπως είπε, η χώρα έχει καταφέρει να κατορθώσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα όσα λίγοι πίστευαν ότι θα καταφέρει. Τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει πετύχει τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει γίνει ποτέ.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε τη σημασία των τεράστιων διαρθωτικών αλλαγών που υποστήριξε πως πρέπει να υλοποιηθούν για να έχουμε ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Δίνοντας το πλαίσιο των διαρθρωτικών αυτών αλλαγών, που θα προωθήσει η κυβέρνηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τις δέκα μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία:

Η διαχειριση του ελέγχου των δημοσίων δαπανών.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς αποτελούν βασικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η μείωση του ελλείμματος των δημόσιων οργανισμών.

Η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα.

Άμεση αντιμετώπιση της σπατάλης στον τομέα της Υγείας.

Αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων, θα εφαρμοστεί το μέτρο των επιχειρησιακών συμβάσεων οι οποίες θα υπερισχύουν σε κάποιες περιπτώσεις έναντι των κλαδικών, αλλά «χωρίς επαχθείς περιορισµούς».

Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Θα δωθεί μεγάλη έμφαση στην βελτίωση του επιχειρηματικου περιβάλλοντος, στην ανάπτυξη και στην ενεργειακή πολιτική.

Θα ενισχυθεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Και τέλος, θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας.

Πηγή:http://www.newsday.gr/article/4851/erhodai-diarthrotikes-allages

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο σύλλογος αιμοδοτών και δωρητών σώματος "Κολινδρού Άγιος Δημήτριος" ανακοινώνει:

(Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση)

Ανασκαλνώντας:Ιδρυση Bυζαντινού Mουσείου στον Κολινδρό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996

Τετρακόσια πολύτιμα βυζαντινά και μεταβυζαντινά κειμήλια, που χρονολογούνται από τον 11ο ως τον 18ο αιώνα, παραμένουν χρόνια κρυμμένα στον Κολινδρό Πιερίας περιμένοντας την ημέρα που θα γίνει πραγματικότητα το βυζαντινό μουσείο της περιοχής.

Πρόκειται για φορητές εικόνες ιερά σκεύη και άμφια, οθωμανικά φιρμάνια, περγαμηνές και παπύρους που όμως τονίζει ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Κολινδρού κ. Μιχαήλ Κουρσιουμπάς είναι κρυμμένα σε διάφορα μέρη από τον φόβο των αρχαιοκαπήλων. "Οι εικόνες δεν συντηρούνται βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Τα κειμήλια με δική μας πρωτοβουλία φυλάσσονται κρυμμένα και δεν έχει κανείς ενδιαφεθεί, παρόλο που εμείς το ζητήσαμε, για την συντήρησή τους. Σε επικοινωνία που είχαμε παλιότερα με την εφορεία αρχαιοτήτων είχαν προτείνει να τα πάρουν στο εργαστήρι της Θεσσαλονίκης να τα συντηρήσουν και να τα επιστρέψουν. Πράγμα για το οποίο δεν συμφωνώ ούτε εγώ ως ιερέας ούτε το ίδιο το χωριό ούτε και ο ίδιος ο μητροπολίτης" τονίζει ο πατέρας Μιχαήλ.

Οι χώροι που φυλάσσονται τα πολύτιμα αυτά κειμήλια είναι οι πλέον ακατάλληλοι ενώ η πρόσφορη λύση για να σωθούν είναι σύμφωνα με τον ιερέα η κατασκευή ενός μουσείου που θα τα στεγάσει και θα τα εξασφαλίσει. Οπως τονίζει ο κ. Κουρσιουμπάς το θέμα της κατασκευής βυζαντινού μουσείου είχε τεθεί πριν από 17-18 χρόνια από την 9η εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων. "Η ίδια η εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων είχε πει όι θα μπορούσε να γίνει βυζαντινό μουσείο στον Κολινδρό και μάλιστα τότε, αξιολογώντας τα κειμήλια που έχουμε βάση της αξίας της ποσότητάς τους, λέγανε ότι θα μπορούσε να είναι το δεύτερο στην Ελλάδα μετά το μουσείο των Αθηνών. Για αυτό και δεν δεχόμαστε να μεταφερθούν" υπογραμμίζει ο κ. Κουρσιουμπάς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων για τη συντήρηση των κειμηλίων απαιτείται εργασία τουλάχιστον τεσσάρων ετών. "Γι' αυτό η δική μας η πρόταση ήταν, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη μελέτη που έχει γίνει για το μουσείο, να υπάρχει και ένα εργαστήρι συντήρησης όπου θα μπορούσαν συντηρητές του υπουργείου Πολιτισμού να ασχοληθούν με το έργο", καταλήγει ο ιερέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της ίδρυσης βυζαντινού μουσείου στο Κολινδρό έχει ανακινήσει εδώ και πέντε χρόνια ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Πολύζος ο οποίος φρόντισε και για την εκπόνηση σχετικής μελέτης. Οπως τόνισε ο δήμαρχος μιλώντας σε πρακτορείο ειδήσεων το έργο έχει ενταχθεί στο δεύτερο πακέτο Ντελόρ για μια χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων αλλά σταμάτησε γιατί δεν υπήρχε φορέας υλοποίησης και δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί η πίστωση στο δήμο".

Στη συνέχεια έγινε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η πίστωση μέσω της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης η οποία απευθύνθηκε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά για διαδικαστικούς λόγους δεν μπόρεσαν να συνεχιστούν οι προσπάθειες "Αν είχε συσταθεί το ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης θα μπορούσε και αυτό να είναι φορέας υλοποίησης", επισημαίνει ο κ. Πολύζος.


Τσεκούρι σε Υγεία και Δ.Ε.Κ.Ο. από την τρόικα

Σε τρεις άξονες επικεντρώνει η τρόικα των δανειστών της χώρας το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, μετά την πολυήμερη εξέταση όλων των παραμέτρων της εθνικής οικονομίας.


Οι ελεγκτές της τρόικας θεωρούν ότι, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους από την Eurostat, πρέπει να αλλάξουν πολλά στη δημόσια υγεία, στις Δ.Ε.Κ.Ο. και στη βάση της φορολογίας, η οποία πρέπει να διευρυνθεί και να γίνει -κατ' αυτούς- πιο δίκαια και αποτελεσματική.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πριν αποχωρήσουν από την Ελλάδα και παραδώσουν την έκθεσή τους στην τρόικα, για να ανοίξει η οικονομική στρόφιγγα για την τρίτη δόση του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης, στάθηκαν στα εξής:

-Στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, τις οποίες χαρακτήρισαν αναποτελεσματικές σε σύγκριση με άλλες χώρες της ευρωζώνης

-Στις δημόσιες επιχειρήσεις, (Δ.Ε.Κ.Ο.), που, κατά τους ελεγκτές, πολλές εξ αυτών αποτελούν δυσβάσταχτο βάρος για την οικονομία με πολυετείς ζημιές για τον Έλληνα φορολογούμενο

-Στη φορολογική διοίκηση, η οποία θέτει σε εφαρμογή μέτρα που ενισχύουν τη φορολογική συμμόρφωση και δικαιοσύνη.

Οι ελεγκτές σημείωσαν με έμφαση ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται εν μέσω σοβαρών προκλήσεων, εντούτοις σε γενικές γραμμές η πορεία της οικονομίας είναι σε καλό δρόμο.

Όπως είπαν, όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου βαίνουν ικανοποιητικά, ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή.

Στην κοινή δήλωση της τρόικας ΕΕ - ΕΚΤ και ΔΝΤ, όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αναστρέφεται εντός του 2011.

Οι πληθωριστικές πιέσεις από τιμές και μισθολογικό κόστος αρχίζουν να μετριάζονται, θέτοντας τις βάσεις για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Αναφορικά με τον δημοσιονομικό τομέα, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της τρόικας και επισημαίνεται και στο κοινό ανακοινωθέν, η μείωση του ελλείμματος κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες είναι μεγαλύτερη από τον αρχικά επιδιωκόμενο στόχο.

Ταυτόχρονα, η ασθενέστερη από την προβλεπόμενη είσπραξη εσόδων και η πρόσφατη αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009 σημαίνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω προσπάθεια, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για ένα έλλειμμα 7,5% του Α.Ε.Π. το 2011, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση.

Στη βάση αυτή, επομένως, η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζει να αποσκοπεί στη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του Α.Ε.Π. το 2014.

Το τραπεζικό σύστημα

Οι ελεγκτές της τρόικας, στην κοινή τους δήλωση, σημείωσαν ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι σε καλό επίπεδο. Συγκεκριμένα, θεωρούν ότι, παρόλο που το τραπεζικό σύστημα δέχεται πιέσεις, τα κεφάλαια είναι επαρκή και, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα, το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας είναι τώρα διαθέσιμο να παρέχει στήριξη, εάν υπάρξει ανάγκη.

Σε αυτό βοήθησε πολύ η ενεργοποίηση της επέκτασης κατά 25 δισ. ευρώ του κυβερνητικού προγράμματος εγγύησης των τραπεζικών ομολόγων, που εγκρίθηκε τον Αύγουστο.

Αυτό θα συμβάλλει στη στήριξη της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Μερικές ιδιωτικές τράπεζες κατάφεραν πρόσφατα με σχετική επιτυχία να αυξήσουν τη χρηματοδότησή τους και να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές.

Χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές

Οι ελεγκτές της τρόικας επιβεβαίωσαν στην κοινή τους δήλωση ότι το πρωτεύον για την ελληνική οικονομία είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, θα αναζωογονήσουν τις παραγωγικές μονάδες και εν κατακλείδι θα αυξήσουν την απασχόληση.

Στις διαρθρωτικές αλλαγές εντάσσονται:

-Η ευθυγράμμιση των μισθών με την παραγωγικότητα στο επίπεδο της επιχείρησης, επίσης μέσω μεταρρύθμισης των συστημάτων συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαιτησίας. Με απλά λόγια, τέλος στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

-Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων υπηρεσιών και εμπορίου

- Ξεκλείδωμα του δυναμικού της ελληνικής βιομηχανίας μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και των φραγμών εισόδου στην αγορά.

Επίσης, η τρόικα θεωρεί ότι, παρά την πρόοδο σε τομείς μεταρρυθμίσεων, με κεντρικό σημείο αναφοράς τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το πρόγραμμα έχει φτάσει σε κρίσιμη καμπή. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες, για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία δυναμική και εξαγωγική οικονομία, απαιτούν επιδέξιο σχεδιασμό και πολιτική βούληση, προκειμένου να ξεπεραστούν εδραιωμένα συμφέροντα.

Η έγκριση των συμπερασμάτων της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτρέψει την εκταμίευση 9 δισ. ευρώ (6,5 δισ. ευρώ από τις χώρες της ευρωζώνης και 2,5 δισ. ευρώ από το Δ.Ν.Τ.). Η επόμενη αποστολή έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2011.

Διευρύνονται τα ελληνικά spread

Η δήλωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, ότι είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός για το κατά πόσο η χώρα θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές τα απαιτούμενα ποσά, προκειμένου να αποπληρώσει τα δάνεια της, εκτόξευσε τα spread των ελληνικών ομολόγων.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αλλά κα της κρίσης στην Ιρλανδία, το περιθώριο νωρίς το μεσημέρι είχε διευρυνθεί στο 9,14% (914 μονάδες βάσης) με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να φθάνει στο 11,75%, έναντι 2,61% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ., παρά ταύτα, ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον χρόνο που θα μπορέσει τούτο να καταστεί εφικτό.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που θα χορηγήσει στη χώρα. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι, στην περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει να αντλήσει από τις αγορές τα ποσά που απαιτούνται, υπάρχει ενδεχόμενο ο μηχανισμός στήριξης να διαθέσει πρόσθετα δάνεια στη χώρα.


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=208958&cid=6

Spartak Moscow vs Olympique Marseille live tv(half time 0-1,F.T. 0-3)

Πατήστε εδώ ή το λινκ στο τέλος και παρακολουθείστε ζωντανά στις 19:30, το παιχνίδι Σπαρτάκ Μόσχας-Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική του Champions League

link:
http://atdhe.net/29049/watch-spartak-moscow-vs-olympique-marseille

ή


http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=95766&part=sports

LIVE από το AEL FC ARENA

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και παρακολουθείστε live από το AEL FC ARENA του νέου γηπέδου της ΑΕΛ,όλη την τελετή λεπτό προς λεπτό μέσω Live Streaming.
Αποκλειστική ξενάγηση μαζί με βίντεο αφιέρωμα...

http://sport24.gr/multimedia/video/article679527.ece

Πηγή:http://sport24.gr

Αδιέξοδο στον προϋπολογισμό, σχοινοβατούν οι πληρωμές

Στον αέρα βρίσκονται τα 23 δις ευρώ των κοινοτικών ενισχύσεων που πρέπει να αποδοθούν σε 11 κράτη μέλη μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο λόγος είναι ότι καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις για τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2011. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του επιτρόπου Γιάνους Λεβαντόφσκι, που είναι υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό, αν οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο, οι Βρυξέλλες δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν στα έντεκα κράτη μέλη αγροτικές δαπάνες ύψους 23 δισ. ευρώ. Μέσα στο 2010, δέκα κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προκατέβαλαν στους αγρότες 30 δισ. ευρώ από τις αγροτικές επιδοτήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, τα έξοδα αυτά θα πρέπει να δοθούν στα κράτη μέλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τον Φεβρουάριο.

Όμως, αν ο προϋπολογισμός δεν εγκριθεί έγκαιρα, από αυτά τα χρήματα η Ε.Ε. θα μπορεί να δώσει μόνο τα 7 δισ. ευρώ που διαθέτει, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Λεβαντόφσκι.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Ελλάδα, ενισχύσεις προκατέβαλαν το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία.

Πηγή: http://www.agronews.gr/content/view/62318/42/lang,el/

5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ

Για την 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ γίνονται τα ματς:

7.30 μ.μ., NS1: Ποδόσφαιρο, Σπαρτάκ Μόσχας - Μαρσέιγ

9.45 μ.μ., Mega: Ποδόσφαιρο, Αγιαξ - Ρεάλ

9.45 μ.μ., NS1: Ποδόσφαιρο, Ρόμα - Μπάγερν

9.45 μ.μ., NS3: Ποδόσφαιρο, Οσέρ - Μίλαν

9.45 μ.μ., NS6: Ποδόσφαιρο, Μπράγκα - Αρσεναλ

9.45 μ.μ., NS7: Ποδόσφαιρο, Τσέλσι - Ζίλινα

11.45 μ.μ., NS1: Ποδόσφαιρο, Βασιλεία - Κλουζ (Μ)

11.45 μ.μ., NS3: Ποδόσφαιρο, Παρτιζάν - Σαχτάρ Ντ.


Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπονται τα παρακάτω: προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

•1.Από τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα 22.11.2010 μέχρι το Σάββατο 27.11.2010, στη Δυτική Ελλάδα, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

•2.Ειδικότερα αύριο Τρίτη 23.11.2010, εκτός από τη Δυτική Ελλάδα, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

•·Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

•·Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.

•·Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•·Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές για προστασία από καταιγίδες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας