Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Αυστηρή…επίπληξη Γιώργου σε Μέρκελ!

Σύνταξη στα 57 όλοι οι Έλληνες από την επόμενη χρονιά!

Δια χειρός Αλιθέρση

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, όπως άφησε να διαρρεύσουν το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού, στο περιθώριο της συνόδου των Ευρωπαίων Ηγετών, ο Γιώργος κάλεσε την κ. Μέρκελ στη σουίτα του ξενοδοχείου του στις Βρυξέλες και την επέπληξε έντονα για το θράσος της να προτείνει κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους Ευρωπαίους το 67ο έτος και μάλιστα χωρίς να τον ρωτήσει! Ως γνωστόν η κ. Μέρκελ πρότεινε και άλλη αύξηση ορίου ηλικίας σε σχέση με την αύξηση του προσδόκιμου χρόνου ζωής των Ευρωπαίων. Κάτι σαν ΑΤΑ δηλαδή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης! (Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή).
Το ζήτημα της μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των Ελλήνων είχε προ πολλού απασχολήσει την Ελληνική Κυβέρνηση σε έκτακτη μυστική σύσκεψη.
Ο γράφων, πριν ένα ακριβώς χρόνο, αποκάλυψε το περιεχόμενο αυτής της σύσκεψης της κυβερνητικής επιτροπής με θέμα: Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου της Χόφτιχ, που ονομάζεται και «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν αναχωρήσει τότε ο πρωθυπουργός για τις Ινδίες.
Τα γεγονότα της πραγματικά δραματικής εκείνης σύσκεψης περιγράφονται σε κείμενο που, πριν ένα ακριβώς χρόνο, ο γράφων έδωσε στη δημοσιότητα και το οποίο ξαναδημοσιεύεται σήμερα χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασία.
Ταυτόχρονα από το συγκεκριμένο κείμενο προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί συγκυριακά, αλλά με σχέδιο. Ήδη ο…άσσος που έβγαλε ο πρωθυπουργός στη Μέρκελ υπήρχε στα συρτάρια της κυβέρνησης εδώ και ένα χρόνο! Τώρα κρίθηκε η κατάλληλη στιγμή για να βγει!




Επί του πιεστηρίου…

…Στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης;
Διέρρευσε από κυβερνητικά στελέχη ότι λίγο πριν αναχωρήσει ο Πρωθυπουργός για το Νέο Δελχί, στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, έγινε διαβούλευση κυβερνητικών παραγόντων, ύστερα από… απαίτηση του υπουργού εργασίας κ. Λοβέρδου, με θέμα …μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Στη διαβούλευση, εκτός του κ Λοβέρδου και των οικονομικών συμβούλων του Πρωθυπουργού, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι αρμόδιοι για την οικονομία υπουργοί, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, καθώς και η κυρία Μπατζελή, τιμής ένεκεν, επειδή αποδείχτηκε κυματοθραύστης των μπλόκων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για άγνωστους λόγους, ήταν απών. Ο πρωθυπουργός της βόρειας συμμάχου χώρας, αν και κλήθηκε, κατεπειγόντως δήλωσε κώλυμα.
Η πρόταση από τον Yπουργό Eργασίας έπεσε σαν κεραυνός στην κυβερνητική ομήγυρη. “Προκειμένου να ξεπλύνουμε την ντροπή της ανακολουθίας μας, γιατί υποσχεθήκαμε σ’ όλους τους τόνους ότι δεν θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας, προτείνω τώρα να τα μειώσουμε κατά δύο χρόνια”. Πάγωσαν οι διαβουλευόμενοι, ενώ ο κύριος Αντιπρόεδρος είπε: «θα σου αστράψω μία» και κινήθηκε αργά, απειλητικά εναντίον του. «Δεν τέλειωσα» φώναξε τρομαγμένος ο Λοβέρδος. «Ακούστε! Τώρα που θα τους αλλάξουμε ταυτότητες είναι ευκαιρία να τους μειώσουμε και την ηλικία. Δέκα χρόνια είναι καλά». Σύμφωνα με παριστάμενο υπουργό, ο οποίος ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του, το τι έγινε δεν περιγράφεται! Άρχισαν να χοροπηδούν όλοι αγκαλιασμένοι σαν να είχε βάλει η ομάδα γκολ. Ο Αντιπρόεδρος τον σήκωσε επάνω με τα δύο του χέρια ως δεύτερος Πύρος, ενώ ταυτόχρονα χοροπηδούσε. Και όλοι μαζί: «Μπράβο Ανδρέα! Μπράβο!» ...μνημονεύοντας άθελα τους και τον ιδρυτή του κινήματος.
Και ενώ η οχλαγωγία ξεπερνούσε τα όρια της αιθούσης VIP και ο ενθουσιασμός ήταν απερίγραπτος, ο Γιώργος είπε: «Μισό λεπτό! Πρέπει να ρωτήσω τον Μπαρόζο, είναι και ο Αλμούνια, τι θα πει η Άγγελα, ο Γκόρντον ,ο Σαρκοζί, ο Θαπατέρο που ετοιμάζεται να κάνει μια αυξησούλα στα όρια μέχρι τα 70 και θα τον βγάλουμε off ; Ίσως ο Σίλβιο δεν θα έχει αντίρρηση, δεν έχει και χρόνο ελεύθερο». Και εκεί που έλεγε όλα αυτά για μια στιγμή κοκκίνισε «όχι ρε παιδιά είναι και ο Ομπάμα, πρώτη φορά η Αμερική εξέλεξε έγχρωμο πρόεδρο θα μας περάσει για ρατσιστές ο άνθρωπος. Πρέπει να τον ρωτήσουμε. Και άντε καλά όλοι αυτοί, είναι δικοί μας άνθρωποι, τι πρόσωπο θα δείξουμε στους Κινέζους; Ολόκληρη COSCO μας έφεραν από την Άπω Ανατολή και δουλεύει το λιμάνι ρολόι. Ο Πούτιν μην μας κάνει καμιά στραβή με τον αγωγό; Όχι, όχι αυτός είναι…υπεράνω».
Όλοι άκουγαν σιωπηλοί το Γιώργο. Ο Παπουτσής έδειχνε αμήχανος, κάτι πήγε να πει η Λούκα αλλά δίστασε. «Λούκα μη διστάζεις» είπε ο πρόεδρος, «ελεύθερα να διατυπώνεις την άποψή σου, το ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα» και συνέχισε «όποιος θέλει να πάρει το λόγο για μισό λεπτό μπορεί. Και μην ξεχνάτε πετάω κιόλας». … Δεν έγινε γνωστό πόσοι μίλησαν. Πάντως διέρρευσε ότι η ομήγυρη αποφάσισε, επειδή το θέμα καίει, να πάρει ο πρόεδρος εν πτήσει τηλέφωνο στους ηγέτες, για να ζητήσει την άδεια, και από τους Κινέζους και από τον Πούτιν ένα ειλικρινές «συγνώμη» γιατί αυτοί δεν είναι και… δικοί μας άνθρωποι! Ο Αντιπρόεδρος έπρεπε επειγόντως να ενημερώσει τον Σαμαρά και τον αρχηγό του ΛΑΟΣ και να ζητήσει στήριξη, ο δε Λοβέρδος να ενημερώσει για τα ευχάριστα τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ. Η όλη διαβούλευση κρίθηκε μείζονος εθνικής σημασίας, της οποίας η μυστικότητα από εχθρούς, που θέλουν το κακό της πατρίδας μας, ήταν επιβεβλημένη.
Άγνωστο μέχρι στιγμής το τι έγινε εν πτήσει στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Ο Σαμαράς στο τηλεφώνημα του Αντιπροέδρου είπε.. «συμφωνώ» και συμπλήρωσε .. «Θεωρώ άτολμη την πρόταση. Εγώ προτείνω, είπε, να τους μειώσουμε την ηλικία δώδεκα χρόνια. Σαν υπεύθυνος αρχηγός όμως πρέπει να ρωτήσω την Ντόρα και τους πρώην πρωθυπουργούς». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε με ερώτηση: «Το μέτρο θα ισχύσει και για τους Αλβανούς»;
Ο πρόεδρος Σαμαράς, παρόντος του εκπροσώπου του κόμματος κ Παναγιωτόπουλου, του οποίου γελούσαν και τα αυτιά από τη χαρά, πήρε τηλέφωνο πρώτα τη Ντόρα. «Μπράβο Αντώνη είπε ..συμφωνώ. Ειλικρινά αυτό δεν το περίμενα από σένα». Από ότι μάθαμε η απάντηση του κ Καραμανλή ήταν .. «και τι με νοιάζει εμένα»; Ενώ ο κ Μητσοτάκης επέπληξε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας .. «Είστε άπειρος κ Σαμαρά. Να μην παίρνετε άλλη φορά τέτοιες πρωτοβουλίες και να ρωτάτε πρώτα. Δεν ξέρετε τι είναι αυτοί στο ΠΑΣΟΚ! Δεν έπρεπε να δεχτείτε απόλυτο νούμερο. Μόνο με ποσοστά. Τα χρόνια του καθενός πρέπει να μικρύνουν τουλάχιστον 40 %. Δεν κάνετε για αρχηγός κ Σαμαρά!».
Εν τω μεταξύ η κ Μπατζελή έφυγε από το αεροδρόμιο, οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα για την οικία της. Έκατσε στην κουζίνα της με φόντο τις μαρμελάδες, πεσκέσι των ευγνωμονούντων αγροτών, και σαν γυναίκα άρχισε να συντάσσει επιστολή προς τις γυναίκες των αγροτών, για να τις ενημερώσει, μόλις πάρει το “ok” από τον πρόεδρο, ότι σύμφωνα με απόφαση του ΠΑΣΟΚ η ηλικία τους μικραίνει τουλάχιστον κατά δέκα χρόνια, άρα έχουν ένα πολύ σοβαρό κίνητρο οι άνδρες τους αγρότες να αφήσουν κατά μέρος τα μπλόκα και να τρέξουν σπίτι. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση!...
Το τηλεφώνημα του Υπουργού Λοβέρδου βρήκε τον Παναγόπουλο στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Με το άκουσμα της είδησης, ο πρόεδρος πετάχτηκε απάνω και αναφώνησε. …«Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται! Όλοι πίσω γραμμή στο διάλογο. Ζήτω το εθνικό συμφέρον. Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό με…! Ζήτω η εργασιακή ειρήνη. Όλοι αδέρφια είμαστε!» Και ενώ το μπαλκόνι της ΓΣΕΕ στολίστηκε με πράσινες γαλάζιες και πορτοκαλί σημαίες, ακούστηκε για πρώτη φορά το σύνθημα. «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία μαζί και η Νέα Δημοκρατία». Κάποιος άρχισε να τραγουδά Λοϊζο. «Ο γέρο Νεγροτζίμ… τι θέλουν τα παιδιά μας στο Αφγανιστάν» αντί να πει Βιετνάμ, μπερδεύοντας τους στίχους. Πληροφορίες ότι κάποιοι, που ενθουσιάστηκαν πέραν του δέοντος, φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» δεν επιβεβαιώθηκαν. (7/2/10)
ΥΓ. Πριν από λίγο μεσημέρι Κυριακής 6/2/11 έγιναν γνωστά και τα εξής:
Ο Γιώργος ύστερα από τον Μπεν Άλι της Τυνησίας και το Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες από τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τον Ισπανό πρωθυπουργό Θαπατέρο, γιατί προπορεύεται της συντηρητικής Μέρκελ και ήδη σε πλήρη σύμπνοια με τα ισπανικά…συνδικάτα αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67!
Επίσης ο Γιώργος, αυτή τη στιγμή, είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Σαρκοζί, ώστε από κοινού να επιβάλουν στους άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 57ο ως έτος συνταξιοδότησης. Αν τελικά επιβληθεί αυτή η πρόταση, είναι βέβαιο ότι θα θεωρηθεί προσωπική επιτυχία του Γιώργου.
Απανωτές οι συσκέψεις στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Αν και το προεδρείο θεωρεί θετική την πρόταση του Γιώργου, ο πρόεδρος Παναγόπουλος θεωρεί ότι τώρα είναι ευκαιρία, να επιμείνει ο πρωθυπουργός να θεσπιστεί ως όριο ηλικίας το 55ο έτος, εκμεταλλευόμενος το υψηλό κύρος που διαθέτει αυτήν τη στιγμή μεταξύ των Ευρωπαίων Ηγετών!
Ο Σαμαράς αμήχανος παρακολουθεί τους χειρισμούς του Γιώργου και επαναλαμβάνει συνεχώς ότι χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής!
Ο Πρωθυπουργός ματαιώνει το ταξίδι του στην Αίγυπτο, για να πείσει τον Μουμπάρακ να παραιτηθεί, επειδή η κ. Χίλαρη Κλίντον αποφάσισε να στείλει αντ’ αυτού τον τρίτο υποπρόξενο του προξενείου των ΗΠΑ στην Αλεξάνδρεια!
Πριν από λίγο έγινε επίσης γνωστό από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ότι ο ίδιος συνεχώς μονολογεί. «Σήκω πατέρα να με δεις!»
Για όλες τις νεώτερες εξελίξεις θα υπάρξει άμεση ενημέρωση!

Το Κείμενο …Επί του πιεστηρίου δημοσιεύτηκε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ της Κεντρικής Μακεδονίας στις 8/2/2010 και αναρτήθηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ.

Valencia - Hercules Alicante live tv

Spanish Primera Division
22:00 GMT(+2:00) Valencia - Hercules Alicante

Live tv links:

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/1.html

http://www.vipstand.me/watch/19762/1/valencia-cf-vs-hercules-alicante.html

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181476.html

http://server-video.com/1.php

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/9.html

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=4b928a2896938&lang=en&eid=65422&lid=37915&ci=15&si=1 Portuguese

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=12A69EAA5A9BF6F68C6F641588C8A541&lang=en&eid=65422&lid=63495&ci=15&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=6E3A7E11F3A03E454272FC01FAF68574/true/default&lang=en&eid=65422&lid=63480&ci=15&si=1 Russian

http://livetv.ru/webplayer.php?t=ustream&c=63493&lang=en&eid=65422&lid=63493&ci=15&si=1

http://www.adthe.us/streams/CreepyTV.html

http://tvgoool.blogspot.com/

Olympique Lyon vs Girondins Bordeaux live tv

French Ligue 1
22:00 GMT(+2:00) Olympique Lyon vs Girondins Bordeaux

Live tv links:

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/3.html

http://www.vipstand.me/watch/19761/1/olympique-lyon-vs-girondins-bordeaux.html

http://www.vipstand.me/watch/19761/2/olympique-lyon-vs-girondins-bordeaux.html

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181475.html

http://server-video.com/3.php

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/8.html

http://server-video.com/8.php

http://www.thesportslive.net/2011/02/olympique-lyon-girondins-bordeaux.html

http://livetv.ru/webplayer.php?t=zonein&c=187508&lang=en&eid=65421&lid=63511&ci=37&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=zonein&c=123392&lang=en&eid=65421&lid=58570&ci=37&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veetle&c=8BA5D87BCC61FAB7A12E1468F905C3F0&lang=en&eid=65421&lid=63507&ci=37&si=1
http://livetv.ru/webplayer.php?t=ustream&c=63494&lang=en&eid=65421&lid=63494&ci=37&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=mms&c=49423&lang=en&eid=65421&lid=49423&ci=37&si=1

Inter Milan vs AS Roma live tv

Italian Serie A
21:45 GMT(+2:00) Inter Milan vs AS Roma

Live tv links:

http://embed.zonein.tv/plkgftdhgfhydfyhayer.php?id=131876&w=900&h=700

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181474.html

http://www.vipstand.me/watch/19760/1/inter-milan-vs-as-roma.html

http://www.vipstand.me/watch/19760/2/inter-milan-vs-as-roma.html

http://veetle.com/index.php/channel/view#4d32d65457650

tvu://59687/

http://217.16.95.46/?q=live/telma

http://www.stopstream.com/ch1.html

http://www.vip-premium.com/vip-tv-1.php

Ο Δημόσιος τομέας θα γίνει σε Γερμανικά πρότυπα…

Η μισθολογική αλλά και η υπηρεσιακή εξέλιξη κάθε δημόσιου υπαλλήλου θα εξαρτάται από την αξιολόγησή του πάνω σε έξι κριτήρια -όπως η συμπεριφορά του, αν είναι επικοινωνιακός και αποδεκτός από τη διεύθυνση κάθε υπηρεσίας. Το γερμανικό μισθολόγιο ετοιμάζεται να προβάρει το ελληνικό Δημόσιο, με κάποιες παραλλαγές από τα μισθολόγια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οχι ως προς το ύψος των μισθών αλλά ως προς την οργάνωση του συστήματος αμοιβών με βάση την απόδοση των υπαλλήλων.

Το γερμανικό μισθολόγιο είχε «πέσει» εξαρχής από την τρόικα στις συζητήσεις επί του μνημονίου και οι πιέσεις αναμένεται να ενταθούν στον νέο γύρο που αρχίζει αύριο. Οι αρχές αυτού του μισθολογίου, που ισχύει από το 1997, με κάποιες προσθήκες το 2002 και το 2005, είναι οι εξής:

- Η εξέλιξη και οι μισθοί των υπαλλήλων συναρτώνται με την απόδοση κατόπιν αξιολόγησης.

- Τα κλιμάκια είναι έξι και η ανέλιξη σε καθένα έχει διαφορετικό χρόνο ωρίμανσης.

- Για τους υπαλλήλους στα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις, το δικαστικό σώμα και το διπλωματικό, ισχύουν ειδικά μισθολόγια.

- Ειδικά επιδόματα προβλέπονται μόνον για τις ανώτατες βαθμίδες της διοίκησης και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (εφορίες, τελωνεία, ανεξάρτητες αρχές).

Στη διαδικασία αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου υπάρχουν έξι κατηγορίες κριτηρίων, με διαφορετική βαρύτητα.

1. Η απόδοση στην εργασία.

2. Η συμπεριφορά.

3. Η αμεσότητα στην επεξεργασία και εκτέλεση των αποφάσεων.

4. Οι επικοινωνιακές δυνατότητες.

5. Η δημιουργία προτύπου, εάν δηλαδή είναι αποδεκτός από τους συναδέλφους του και την ιεραρχία.

6. Η εν γένει συμπεριφορά του προς την υπηρεσία και τους πολίτες.

Η αξιολόγηση γίνεται από τη διεύθυνση κάθε υπηρεσίας και, στην περίπτωση που αξιολογηθεί αρνητικά, ο υπάλληλος μένει στάσιμος στην ιεραρχική και τη μισθολογική εξέλιξη. Για τους επιμελείς αντιθέτως προβλέπεται ταχύτερη εξέλιξη. Οι ώρες εργασίας είναι 38,5 την εβδομάδα, ωστόσο το Δημόσιο μπορεί να ζητήσει επιπλέον 5 ώρες χωρίς αμοιβή. Στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης, και αυτή δεν αμείβεται αλλά δίνεται ως αντάλλαγμα ρεπό. Για κάθε υπηρεσία προβλέπονται μετρήσιμοι στόχοι και όταν υπερκαλύπτονται δίνεται εφάπαξ μπόνους αναλόγως του μισθολογικού κλιμακίου κάθε υπαλλήλου.

Με αυτό το μοντέλο εκτιμάται ότι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης είναι από 5 έως και 10%. Η μισθολογική σχέση από το χαμηλότερο μέχρι το υψηλότερο κλιμάκιο κάθε κατηγορίας είναι περίπου 1 προς 4. Επίσης υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για το ύψος του επιδόματος αδείας, που αρχίζει από το 80% του μισθού για τα χαμηλά μισθολογικά κλιμάκια και υποχωρεί στο 60% στα υψηλότερα.

Η ειδοποιός διαφορά είναι στο ύψος των μισθών, ονομαστικών και πραγματικών. Στο γερμανικό μισθολόγιο έχουν ενσωματωθεί τα επιδόματα που υπήρχαν προ του 1997 και ο εισαγωγικός μισθός (1.290 ευρώ) είναι σχεδόν διπλάσιος από τον εισαγωγικό μισθό στο ελληνικό Δημόσιο (711 ευρώ για την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

Το περιθώριο που είχε τεθεί αρχικά για την κατάρτιση και ψήφιση του μισθολογίου λήγει τον Ιούνιο, ωστόσο υπάρχουν δύο κρίσιμα ζητήματα: Η δαπάνη μισθοδοσίας τον πρώτο μήνα του 2011 κινήθηκε στα περυσινά επίπεδα, ενώ και στις διαδικασίες συλλογής και επεξεργασίας των μισθολογικών στοιχείων διαπιστώνονται καθυστερήσεις και προβλήματα.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το μισθολόγιο να συνδυαστεί με την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης που σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή να ισχύσει το 2012. Ο Γ. Ραγκούσης θέλει να έχει τις προτάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που ανέλαβε τη χαρτογράφηση (θέσεων, δεξιοτήτων, ειδικοτήτων) και να προχωρήσει μεθοδικά στον νέο Καλλικράτη. Από την άλλη, οι πιέσεις που δέχεται το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην επίσπευση του μισθολογίου και να ακολουθήσει η αναδιάρθρωση. Γι’ αυτό και έχει ζητηθεί από τον Γ. Παπακωνσταντίνου η ολοκλήρωση των οικονομικών μελετών έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Από τα στοιχεία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην μεικτή επιτροπή των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, υπό τον προϊστάμενο της αρχής, Κ. Παύλου, επιβεβαιώνεται η γενική εκτίμηση ότι κάθε υπηρεσία έχει διαφορετική μισθολογική πολιτική. Μέχρι τώρα έχει πιστοποιηθεί η μισθοδοσία περίπου 560.000 υπαλλήλων από το σύνολο των 770.000 και έχουν ενταχθεί στο σύστημα της αρχής περίπου 270.000. Εχουν εγγραφεί 22.645 φορείς και έχουν πιστοποιηθεί περίπου οι μισοί.

Τις επόμενες μέρες θα εισαχθούν και οι μισθοδοσίες των ΟΤΑ και κατόπιν έχουν σειρά οι ΔΕΚΟ. Η συνολική εικόνα της διοίκησης, της διαστρωμάτωσης των υπαλλήλων και των μισθολογικών ταχυτήτων, πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Αμέσως μετά, η κυβέρνηση περιμένει τις εκθέσεις των εταιρειών ΗΑΥ Group και ICAP Hellas, για τις στρεβλώσεις του ισχύοντος μισθολογίου, τη δυναμική της απασχόλησης στο Δημόσιο και τα μισθολόγια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Για τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους δήμους και τις περιφέρειες, θα ακολουθήσει νέα μελέτη, υπό την αιγίδα της γραμματείας των ΔΕΚΟ. Η αρμόδια επιτροπή πάντως ήδη εξετάζει τις βασικές παραμέτρους των άλλων ευρωπαϊκών συστημάτων.

Από τα σενάρια που εξετάζονται το επικρατέστερο είναι να ενσωματωθεί ένα επίδομα εξομάλυνσης ύψους 140 ευρώ και ο εισαγωγικός μισθός να διαμορφωθεί τότε για κάθε κατηγορία ως εξής: 856 ευρώ για την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, 975 ευρώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, 1.080 ευρώ για την τεχνολογική και 1.130 για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Τα κλιμάκια στο ισχύον μισθολόγιο είναι 18 για κάθε κατηγορία και η εξέλιξη αυτόματη. Υπάρχει και άλλη μία σημαντική διαφορά, που αφορά την ασφαλιστική συμμετοχή. Στη Γερμανία οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν έχουν εισφορές, ενώ αντιθέτως στην Ελλάδα αυτές είναι αρκετά υψηλές.

Πάντως από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος, Σπ. Παπασπύρος, ως βάση για το νέο μισθολόγιο πρέπει να τεθεί το ποσόν των 1.200 ευρώ μεικτών, ειδάλλως θα προκύψουν και νέες απώλειες, ενώ ήδη οι υπάλληλοι μετρούν μείωση του πραγματικού τους εισοδήματος από 20 έως 25%.

Κοντά στο γερμανικό μισθολόγιο είναι και το αυστριακό, με 7 μισθολογικές κλίμακες αλλά 19 μισθολογικά κλιμάκια για κάθε κατηγορία. Επιμέρους στοιχεία εξετάζονται και από τα μισθολόγια της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Και το ισπανικό μισθολόγιο βασίζεται στη σύνδεση παραγωγικότητας-μισθού, ωστόσο οι αυτόνομες περιφέρειες έχουν περιθώρια διαφοροποίησης. Ως προς τη βασική του αρχή προβλέπει την αυτόματη εξέλιξη των υπαλλήλων ανά τριετία. Υπάρχει παράλληλα η διαδικασία της εσωτερικής αξιολόγησης, που επιτρέπει την ταχύτερη εξέλιξη των υπαλλήλων που κρίνονται παραγωγικοί. Στον βασικό μισθό προβλέπεται συμπληρωματική αμοιβή, που προσδιορίζεται από τη θέση εργασίας, παρέχεται ανάλογα με την απόδοση κάθε υπηρεσίας και δίνεται εφάπαξ. Σε πολλές υπηρεσίες το ωράριο είναι σπαστό.


Ελευθεροτυπία

Πινγκ Πονγκ: Στην κορυφή της Ευρώπης ο Κρεάνκα!!!!


Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Καλλίνικος Κρεάνγκα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 12 που φιλοξενήθηκε στη Λιέγη.

Στον συναρπαστικό τελικό ο Έλληνας … πρωταθλητής του πινγκ πονγκ επικράτησε 4-3 σετ του Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (11-8, 9-11, 12-10, 13-11, 6-11, 3-11, 11-9), πήρε την πιο ηχηρή ρεβάνς για την ήττα του στον τελικό της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Κρεάνκα κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση ευρωπαϊκής ή παγκόσμιας εμβέλειας.


www.zougla.gr

Πέθανε ο Γκάρι Μουρ!!!


Ενας απο τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 58 χρόνων, σύμφωνα με το BBC.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του ενώ ο Ανταμ Πάρσος, μάνατζερ του συγκροτήματος Thin Lizzy, μέλος του οποίου υπήρξε ο Γκάρι Μουρ ανακοίνωσε οτι ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Γκάρι Μουρ καταγόταν απο το Μπέλφαστ της βόρειας Ιρλανδίας.

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΨΙΛΟΝ 16/1/11

κείμενο: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (adiam@otenet.gr)

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάθεται ήσυχα κι απλά σε μια θέση κάπου στο μέσον της αίθουσας του Μεγάρου Μουσικής. Δίπλα του, η κόρη του η Μαργαρίτα. Και όλη η κατάμεστη αίθουσα παρατηρεί σιωπηρή και σχεδόν εμβρόντητη άλλοτε τον συνθέτη και άλλοτε την ορχήστρα και τους τραγουδιστές, την Μαρία Φαραντούρη- που είναι η Σοφία Βέμπο της δικής μας εποχής- και τον στιβαρό Πέτρο Πανδή: «Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα»!

Μα τι ήλιος κι αυτός… Όλο σηκώνεται και όλο πεσμένος είναι. Γι’ αυτό, ως φαίνεται, και ο Άγγελος Σικελιανός, επειδή ήξερε τι αδιάφορα κουμάσια είμαστε εμείς οι Έλληνες, προσέθεσε με σημασία στο Πνευματικό του Εμβατήριο, που το έγραψε μετά την απελευθέρωση του 1944: «Ομπρός παιδιά και δεν βολεί μοναχός του ν’ ανέβει ο ήλιος».

Και ακολούθως τα παιδιά τον σήκωσαν τον ήλιο, πλην όμως έχασε με τον καιρό το χρώμα του, άρχισε να πρασινίζει και στο τέλος τα παιδιά που τον σήκωσαν «έγιναν κοπρίτες και διoρίστηκαν στο δημόσιο». Και ήρθε μετά ο αντιπρόεδρος του ήλιου, ο Πάγκαλος, και άρχισε τα βρισίδια. Αυτή είναι η μικρή ιστορία του ήλιου της Ελλάδας. Από τον Σικελιανό στον Πάγκαλο.

Όπως βλέπω την μάλλον μελαγχολική αίθουσα, το μάτι μου παίρνει την νεαρή τραγουδίστρια Μόνικα. Ήρθε η κοπέλα, και μπράβο της δηλαδή, να δει τι τραγουδούσανε οι συνομήλικοί της το 1973. Και θα πρέπει πολύ να προβληματίστηκε με όλον αυτόν τον έντονο και ηρωικό ρομαντισμό της μεταπολεμικής Ελλάδας. Πού να πήγε όλη αυτή η ορμή; Χάθηκε. Ο Ελύτης και ο Γκάτσος και ο Σεφέρης και όλη η περασμένη λαϊκή και αστική έξαρση μοιάζουν σαν να έχουν συγκεντρωθεί πλέον σε ένα και μόνο πρόσωπο, που έχει περάσει τα ογδόντα προ πολλού και ακόμα έχει την όρεξη να κάνει την οργάνωσή του, την Σπίθα, για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Λες και είμαστε οι Λαμπράκηδες του '60! Είναι πολύ αισιόδοξος αυτός ο Μίκης.

Δύσκολο να κάνουμε νέο κίνημα εμείς, να κάνουμε δηλαδή ένα νέο λαϊκό πατριωτικό μέτωπο δράσης, όπως ζητάει ο Μίκης, και να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα. Εξάλλου το είπε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: είμαστε κοπρίτες. Και όχι μόνον αυτό, αλλά είμαστε και ζώα, σύμφωνα με την χαριτωμένη ορολογία του και επιπλέον καταγόμαστε από τους αδαείς χωριάτες της επανάστασης του 1821! Προσέθεσε, μάλιστα, μιλώντας στην Οξφόρδη, πως αυτοί οι αγράμματοι ούτε καν ελληνικά καλά δεν μιλούσανε. Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να διορθώσουμε αυτό το αίσχος, να διαλύσουμε αυτό το νεοελληνικό κράτος των αγράμματων χωρικών και να φτιάξουμε άλλο. Ποιό; Ξέρω κι εγώ; Μήπως να μπούμε στο Οθωμανικό;

Η περίπτωση Πάγκαλου δείχνει ακριβώς το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Ούτε ένας εισαγγελέας δεν βρέθηκε να κάνει μια μήνυση για τα μάτια του κόσμου, ούτε ένας από τους συνδικαλιστές. Και εκτός του Βενιζέλου και του Ραγκούση, ούτε ένας δεν μίλησε από την κυβέρνηση. Μετά τι ζητάμε; Να βγούμε από την κρίση; Πώς; Με ποια ηγεσία; Με τους πολιτικούς που γλεντάνε στο Κινγκ Τζώρτζ, βρίζοντας, ή με αυτούς που χορεύουν ζεμπεκιές;

Βεβαίως δεν είναι κακό να χορεύεις, ούτε να είσαι κοσμικός και να ταξιδεύεις. Και ο Καρτάλης παπιόν φορούσε και όλο σαμπάνιες έπινε στη δεκαετία του '50, από σουαρέ σε ντινέ τον έβρισκες. Σύμφωνοι. Όμως όταν υπήρξε ανάγκη, όταν ο λαός πεινούσε και ήταν σε πρόβλημα, πήρε τα βουνά και έγινε αντάρτης. Δεν προτείνουμε, φυσικά, στους υπουργούς μας να πάρουν τα βουνά, διότι θα το παρεξηγήσουν και θα πήξει η Αράχωβα και το Καϊμακτσαλάν. Αλλά τουλάχιστον ας μην προκαλούν.

Η ορχήστρα παίζει τη σουίτα του Μίκη «‘Ένας Όμηρος», από το έργο του Ιρλανδού Μπρένταν Μπήαν. Οι Ιρλανδοί τότε ζητούσαν εθνική ανεξαρτησία και πολύ μας ταίριαζε τότε η περίπτωση, αφού κι εμείς χούντα είχαμε. Αλλά και τώρα πάλι συμβαδίζουν οι δρόμοι μας με τους Ιρλανδούς: ψάχνουμε παρέα για ανεξαρτησία και για λεφτά. Και τα δύο όμως συγχρόνως δύσκολα τα βρίσκεις. Κάτι πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα…

Ήρθαμε στο Μέγαρο Μουσικής να ακούσουμε Θεοδωράκη. Διότι πού να τον ακούσουμε; Στα στάδια και στου Καραϊσκάκη; Μεγάλωσε ο άνθρωπος, δεν μπορεί πιά να τρέχει σαν έφηβος. Είδατε τι έπαθε και ο Γιώργος με τα συνεχή του ταξίδια στο εξωτερικό. Μπέρδεψε τις ημερομηνίες και αντί να συναντήσει τους προέδρους των ελληνικών σωματείων, πήγε κατά λάθος στους Τούρκους πρέσβεις που είχαν συνέδριο με τον Ερντογάν. Βεβαίως, δεν είναι πρέσβης του Ερντογάν ο άνθρωπος, Έλληνας πρωθυπουργός είναι, αλλά τέλος πάντων έγινε μια παρεξήγηση. Πάντως, αφού πήρε και το δώρο του, ένα ωραίο σκι, τους τα είπε χύμα των έντρομων Τούρκων, ώστε να μην ξαναπετάξουν ποτέ πάνω από το Αγαθονήσι.

Ακούμε τον Όμηρο και το Κάντο Χενεράλ, συνθέσεις βαγκνερικές, μεγάλου πάθους, των οποίων το μελωδικό και ρυθμικό βάθος τοποθετεί τον συνθέτη στην κορυφή της ελληνικής μουσικής. Ο Μίκης είναι ασφαλώς ο δικός μας Homme de la Nation, αλλά ταυτόχρονα είναι ασφαλώς και ο εθνικός μας συνθέτης. Στάθηκε στο μέσον της τέχνης του, ανάμεσα στο λαϊκό και το λόγιο, και έκανε μια μνημειώδη σύνθεση που τώρα φαίνεται να μας πέφτει λίγο βαριά στο στομάχι: ποιό πνευματικό εμβατήριο και ποιός Σικελιανός; Εμείς το πολύ που είμαστε ικανοί να κάνουμε είναι να σηκώσουμε τις μπάρες από τα διόδια και να ψηφίζουμε Καμίνη και Μπουτάρη. Για πιο ριζοσπαστικές πράξεις πολύ δύσκολο...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχηματίστηκε δεκαμελής «Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή» που πλαισιώνει την «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» που ίδρυσε την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο Μίκης Θεοδωράκης . Τα μέλη της επιτροπής είναι :

Γιώργος Κασιμάτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δημήτρης Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α.

Νίκος Κούνδουρος, σκηνοθέτης.

Βασίλης Φίλιας, Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Παντείου.

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας.

Στέφανος Ληναίος, ηθοποιός.

Κώστας Ζουράρις, Καθηγητής Πανεπιστημίου Παρισίων Πολιτειολόγος.

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας.

Βασίλης Παπαδόπουλος, γιατρός.

Δημήτρης Καζάκης, Οικονομολόγος

Η «Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή» θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 18.00 με την παρουσία Επιτροπών (Σπιθών) Αττικής. Στη συγκέντρωση ο Μίκης Θεοδωράκης θα αναλύσει το Ιδεολογικό Στίγμα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών.

Για το Γραφείο Τύπου

Ιωάννα Κολοβού
e-mail: jkolovou@gmail.com
www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr




Real Madrid vs Real Sociedad live tv

Spanish Primera Division
GMT(+2:00) Real Madrid vs Real Sociedad

Live tv links:

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181466.html

http://www.vipstand.me/watch/19753/1/real-madrid-vs-real-sociedad.html

http://www.vipstand.me/watch/19753/2/real-madrid-vs-real-sociedad.html

sop://broker.sopcast.com:3912/73169

http://veetle.com/index.php/widget#AE6DD39295750E70CCDEF9D775780026/true/default

http://veetle.com/index.php/channel/view#4b928a2896938

http://blogfutbolweb.blogspot.com/

http://www.pirlo-tv.com/p/canal-online.html

http://www.directon.tv/channels/3598/

Τελευταίο Αντίο στον κυρ-Αλέκο

Φτωχότερη η Πιερική δημοσιογραφία με την απώλεια του Αλέκου Τσούφλια ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, έχοντας αφήσει πλούσια δημοσιογραφική, συνδικαλιστική και πολιτική παρακαταθήκη

Πλήρης ημερών, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και εκδότης του «Μακεδονικού Αγώνα», Αλέξης Τσούφλιας. Ο κυρ-Αλέκος, όπως είχαμε το ελεύθερο να τον αποκαλούμε, το τελευταίο διάστημα είχε αποσυρθεί από τη δημοσιογραφία και ζούσε στο σπίτι του, μαζί με την κόρη του και κυρίως τα εγγόνια του που υπεραγαπούσε.


Συγγενείς, γνωστοί και φίλοι, αποχαιρέτησαν τον κυρ-Αλέκο χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παντάνασας στα Καταφυγιώτικα, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. Το επικήδειο, εκφώνησε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης και Πρόεδρος της ΜΕΚ, Ζήνωνας Σατραζέμης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική διαδρομή του Αλέξη Τσούφλια στην δημοσιογραφία, αλλά και στη διατήρηση της Καταφυγιώτικης παράδοσης.
Όλοι εμείς που είχαμε τη χαρά να τον γνωρίσουμε, να συνεργαστούμε μαζί του και να τον συμβουλευτούμε, ευχόμαστε στους οικείους του την εξ’ ύψους παρηγορία.

Τα 10 πιο παράξενα ευρήματα από το Google Earth!


Καθένας από εμάς, με μια σύνδεση στο Internet είναι πλέον σε θέση να δει εύκολα τον κόσμο από την άνεση … του σπιτιού του… Πολλοί άνθρωποι έχουν αφιερώσει τον χρόνο και την ενέργειά τους στην ανακάλυψη μερικών από τις πιο παράξενες, πιο μοναδικές, και φυσικά άγνωστων τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Όχι μόνο έχουν ανακαλύψει αξιοθέτατα που αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να δούμε, αλλά το Google Earth έχει βοηθήσει τους επιστήμονες, τους αρχαιολόγους και την αστυνομία με τη δύναμη του.

Εδώ είναι 10 από τα πιο εκπληκτικά ευρήματα του Google Earth.

1. Iraq’s Bloody Lake



Αυτή η αιματοβαμμένη λίμνη στο Ιράκ έχει οδηγήσει σε τρομακτικές φήμες ότι έχει προκληθεί από ένα κοντινό σφαγείο που είναι υπεύθυνη για την τρελή ποσότητα αίματος που έχει χυθεί εκεί. Δεν υπάρχει μια επίσημη εξήγηση, αλλά σκεπτικιστές πιστεύουν ότι το πιθανότερο είναι η αιτία των λυμάτων στο νερό, που έχει δώσει σε αυτή την λίμνη, αυτό το μολυσμένο χρώμα.

2. Face in the Clay



Αυτό το καταπληκτική φωτογραφία τραβήχτηκε στην Αλμπέρτα, του Καναδά. Είναι σαφές ότι είναι ένα πρόσωπο ερυθρόδερμων ή Ινδιάνων. Το πρόσωπο έχει από τότε το παρατσούκλι «Badlands Guardian». Το πρόσωπο είναι κατασκευασμένο από διαβρωμένο πηλό σε μια κοιλάδα. Μερικοί άνθρωποι έχουν πει ότι μοιάζει με ένα κεφάλι που φοράει ακουστικά. Αυτό το θέαμα είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε μια πηγή πετρελαίου.

3. Heart-Shaped Island



Αυτό το περίεργο νησί σε σχήμα καρδιάς ανακαλύφθηκε από το Google Earth και έγινε χαμός την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Βρίσκεται στην Αδριατική στα ανοικτά των ακτών της Κροατίας και είναι σήμερα ακατοίκητο. Είναι 130.000 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος και έχει ονομαστεί Galesnjak. Ο ιδιοκτήτης του νησιού δεν είχε καν επίγνωση του σχήματός του, μέχρι που τον πλημμύρισαν με αιτήματα από ρομαντικά ζευγάρια που ήθελαν να νοικιάσουν το νησί!

4. Lost Ship At Sea



Το S.S. Jassim ήταν Βολιβιανό φορτηγό πλοίο που προσάραξε και βυθίστηκε στον ύφαλο Wingate στα ανοικτά των ακτών του Σουδάν το 2003.
Είναι το μεγαλύτερο ναυάγιο που είναι ορατό από το Google Earth.

5. Swastika



Η Ναυτική Βάση Coronado στο Σαν Ντιέγκο χτίστηκε το 1967.
Ο αρχιτέκτονας και οι κατασκευαστές είδαν από μια αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε από το Google Earth το 2007, δείχνει ότι τα τέσσερα άσχετα κτίρια σχηματίζουν την σβάστικα. Σοκαρισμένοι από την αποκάλυψη, το Ναυτικό ξόδεψε 600.000 δολάρια για να κρύψει και να αλλάξει το σχήμα.

6. Oprah Maze



Με βάση το περιοδικό Forbes, η Oprah Winfrey είναι, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη διασημότητα στην Αμερική. Ένας θαυμαστής της αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στην Oprah σχεδιάζοντας τη δική του προσωπική λαβύρινθο σε χωράφι καλαμποκιού το 2004.
Πολύ συγκινητικό, αλλά σοβαρά τώρα, πόσο χρόνο έκανε για να το φτιάξει όλο αυτό; Ακόμα και έτσι, τουλάχιστον η προσπάθειά του δεν έχει περάσει απαρατήρητη και το έχει κάνει να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της Google Earth.

7. Firefox Crop Circle



Το 2006 στο Oregon State University, η ομάδα Linux Users σχεδίασε αυτό το γιγαντιαίο κυκλικό λογότυπο του Firefox σε ένα χωράφι με καλαμπόκια στο Όρεγκον.
Η έκταση του λογότυπου καταλαμβάνει 45.000 τετρ. Πόδια και δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 50εκατομυριοστών χρηστών παγκοσμίως που χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα περιήγησης στο Web. Μπράβο!

8. Atlantis?



Μετά από αυτή την ανακάλυψη του Google Earth οι άνθρωποι άρχισαν να αναρωτιούνται αν όντως ήταν η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας. Το πλέγμα βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής και οι σημάνσεις πιστεύεται ότι είναι δρόμοι. Η περιοχή λέγεται ότι είναι στο μέγεθος της Ουαλίας. Οι τεχνικοί της Google Earth προσπάθησαν να μειώσουν την δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα, με την αναγγελία ότι το πλέγμα ήταν στην πραγματικότητα ένα ψηφιακό δημιούργημα από τις βάρκες με σόναρ που κάνουν συλλογή δεδομένων για χαρτογράφηση, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν άλλα …

9. Santa



Οι άνθρωποι της google earth ψάχνοντας έπεσαν πάνω σε αυτή την περίεργη ομορφιά. Αυτός ο γιγάντιος Άγιος Βασίλης με το όνομα «ear1grey», καλύπτει μια έκταση 36 μιλίων και βρίσκεται στην Φινλανδία!

10. Fighter Jet in Car Park



Μυστήριο περιβάλλει αυτό που βρέθηκε από το Google Earth και η ερώτηση ψάχνει για απάντηση: γιατί ένα μαχητικό είναι σταθμευμένο σε μια κατοικημένη γειτονιά κοντά στο Παρίσι; Μερικοί άνθρωποι έχουν πει ότι πρόκειται για ένα πλήρες μοντέλο μινιατούρα, ενός Mirage 2000, φτιαγμένο από μια κοινότητα του Πανεπιστημίου του Παρισιού, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι είναι ένα παλιό Mirage που στηρίζεται σε ένα παλιό γραφείο Dassault Système.

himaira.blogspot.com

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας


Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011.


Το προεδρείο της Ένωσης συνεχάρη την κ.Μαυρίδου για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φώτης Δημήτρης, ο αντιπρόεδρος κ. Μπουκλής Κω/νος , ο γραμματέας κ. Παλάσκας Μιχαήλ, ο ταμίας κ. Λιμπανοβνός Παναγιώτης και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Χασιώτης Χρήστος και η κ. Γκολέμα Ελένη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία των αστυνομικών εξέθεσε στην αντιπεριφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ άλλων ανέφεραν το πρόβλημα της έγκρισης των δαπανών της υπηρεσίας από το ελεγκτικό συμβούλιο, το θέμα της επισκευής και συντήρησης των οχημάτων και μισθολογικά ζητήματα για τους νεοπροσληφθέντες αστυνομικούς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τις ευχές δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία και στήριξη των αιτημάτων τους.

ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ- ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός live tv

Greece Super League
19:30 GMT(+2:00) PAOK Saloniki vs Panathinaikos Athens

Live tv links:

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/9.html

http://server-video.com/9.php

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181463.html

http://www.vipstand.me/watch/19750/1/paok-saloniki-vs-panathinaikos-athens.html

http://www.livesport1.us/tv2.html

http://derbyhd.com/tv2.html IE only (Sopcast)

http://saidfoot.yolasite.com/

http://www.stopstream.com/ch1.html

sop://broker.sopcast.com:3912/90802

http://www.telefree.info/

http://stepens.blogspot.com/

http://www.gizawya.info/

http://trgoals.net/ch2.html

http://planetsportstv.yolasite.com/channel-1.php

http://domacifilmovi.us/ch2.php

http://livetv.ru/webplayer.php?t=veemi&c=ghyrtydf&lang=en&eid=65415&lid=63152&ci=26&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=zonein&c=149543&lang=en&eid=65415&lid=61678&ci=26&si=1 German

http://livetv.ru/webplayer.php?t=webcaston&c=bblliinneerrttvvxaxaxa&lang=en&eid=65415&lid=56258&ci=26&si=1 Russian

http://livetv.ru/webplayer.php?t=zonein&c=181311&lang=en&eid=65415&lid=63368&ci=26&si=1

http://livetv.ru/webplayer.php?t=sopcast&c=90801&serv=broker.sopcast.com:3912&lang=en&eid=65415&lid=28410&ci=26&si=1 Spanish

http://livetv.ru/webplayer.php?t=sopcast&c=90802&serv=broker.sopcast.com:3912&lang=en&eid=65415&lid=52702&ci=26&si=1 Arabic

http://blinertv.blogspot.com/p/blinertv.html

http://skysport1.info/ch2.html

Λαγδάρης Βαγγέλης έδωσε βροντερό παρών στην κατάληψη των διοδίων στην Λεπτοκαρυά.

Άφαντοι οι Δήμαρχοι στην κατάληψη σήμερα των διοδίων της Λεπτοκαρυάς.



"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ" ΦΩΝΑΞΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ .

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ 7Η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Μια ακόμη πετυχημένη παρουσία στην 7η κλαδική Έκθεση Ζωοτεχνία, την μεγαλύτερη και πιο σπουδαία έκθεση της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας στην χώρα μας, πραγματοποίησαν οι Πιερικές επιχειρήσεις του χώρου αυτού, που επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά τον κανόνα στον ρόλο που διαδραματίζουν.

Η 7η Ζωοτεχνία, η έκθεση της Κτηνοτροφίας και της Πτηνοτροφίας, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών που έσπευσαν από κάθε σημείο και κάθε γωνιά της χώρας να την επισκεφτούν, από την Πέμπτη 3 μέχρι και την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, αποδεικνύοντας την δυναμική και την τεράστια προοπτική του κλάδου αυτού, που συνεχίζει να μην αναγνωρίζεται όπως θα έπρεπε.
Οι επιχειρήσεις από την περιοχή μας, που και φέτος συμμετείχαν στην 7η Ζωοτεχνία, που πραγματοποιήθηκε στους γνωστούς χώρους της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ των άλλων, ήταν:
ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ
ΤΟΚΑΣ Α.Ε.

Έσβησε η φωτιά στο Αγ. Όρος


Μέχρι αύριο το πρωί θα παραμείνουν τα οχήματα της πυροσβεστικής στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί … τυχόν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει χτες το απόγευμα.

Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε με έξι οχήματα της πυροσβεστικής και ήδη από χτες το βράδυ τέθηκε υπό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Όρους, η φωτιά έχει σβήσει αλλά επειδή η περιοχή είναι δύσβατη, τα πυροσβεστικά οχήματα θα παραμείνουν για την περίπτωση που θα αναζωπυρωθεί από κάποιο σημείο που δεν φαίνεται.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην πτέρυγα όπου βρίσκονται τα κελιά των εργατών και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στον 4ο και τον 5ο όροφο της Μονής και στην οροφή της πτέρυγας, χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές ή ο ναός. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.


troktiko

ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ





Με μεγάλη λαμπρότητα και μαζική συμμετοχή του κόσμου τιμήθηκαν σήμερα στην Κατερίνη οι Κρήτες Μακεδονομάχοι που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της Μακεδονίας.

Εκκλησιαστικές οργανώσεις κατά της «Κάρτας του Πολίτη»

Στο Σύνταγμα σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μια, όχι και τόσο συνηθισμένη, διαμαρτυρία.

Εκατοντάδες πιστοί με συνθήματα, πλακάτ και πανό … εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην «Κάρτα του Πολίτη».

Τη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν εκκλησιαστικές οργανώσεις, κληρικοί, μοναχοί και πολίτες. Ανάλογη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο πάλι στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η Συντονιστική Επιτροπή κατά της κάρτας του πολίτη, προτίθεται να οργανώσει μια ακόμη «λαοσύναξη» κατά της «Κάρτας», στις 27 Μαρτίου 2011, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν, μεταξύ άλλων, το «Ορθόδοξοι Έλληνες Αντισταθείτε» και το «Όχι στο φακέλωμα».

newsbeast

Ξενώνα καρκινοπαθών θα κατασκευάσει η Εκκλησία


Η Εκκλησία της Ελλάδος θα κατασκευάσει σε ιδιόκτητο οικόπεδο πίσω από το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη έναν ξενώνα … για τους καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή πολυώροφης οικοδομής που θα φέρει την ονομασία «Θεοξενία». Ο ξενώνας θα παρέχει τη δυνατότητα διαμονής στους συνοδούς των καρκινοπαθών καθώς και σε ασθενείς που έρχονται από διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδα για βραχεία νοσηλεία.

Η τελετή θεμελίωσης θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του οικοπέδου, επί της οδού Ηπείρου 25, στις 11 το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερόνυμου.


newsbeast

Κινητοποιήσεις αγροτών στη Λάρισα


Στους δρόμους βγαίνουν αύριο οι αγρότες του νομού Λάρισας, υλοποιώντας σχετική απόφαση της πανελλήνιας επιτροπής αγροτών Ελλάδας.

Η επιτροπή αγροτών νομού Λάρισας, έχει απευθύνει προσκλητήριο προς τους αγρότες της περιοχής, να συμμετάσχουν αύριο στην κινητοποίηση, η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στον κόμβο Γυρτώνης.

Ανάλογα με την συμμετοχή θα υπάρξει και ανάλογη απόφαση, προκειμένου τα αγροτικά μηχανήματα να πορευτούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, με στόχο να σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων, οι οποίες θα μείνουν ανοιχτές καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής των αγροτών.

Ωστόσο η κεντρική εισήγηση και ο προσανατολισμός είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι. Τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν εκατέρωθεν του οδοστρώματος.


www.zougla.gr

SC Freiburg vs Eintracht Frankfurt live tv

German Bundesliga
18:30 SC Freiburg vs Eintracht Frankfurt

Live tv links:

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/6.html

http://www.streamhub.tv/ch/V4.php

http://vslivestream.com/soccer/ch1.html

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181455.html

FC Sevilla vs Malaga CF live tv

Spanish Primera Division
FC Sevilla vs Malaga CF

Live tv links:

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181451.html

http://www.fromsport.com/v-0/18/22/v-182330.html

http://veetle.com/index.php/channel/view#4ca4f36e7dd9a

http://www.livesport1.us/tv6.html

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37990&tid=43457&channel=0&tmpl=component&layout=popup
http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37990&tid=43454&channel=0&tmpl=component&layout=popup
http://server-video.com/5.php

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/5.html

Chelsea vs Liverpool FC live tv

English Premier League
Chelsea vs Liverpool FC

Live tv links:

http://www.premier-league2011.blogspot.com/

http://www.vipfast.fr/ch2.html

sop://broker.sopcast.com:3912/90803

sop://broker.sopcast.com:3912/108108

http://pirlotvhd.blogspot.com/p/canal-deportivo-2.html

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181447.html

http://www.fromsport.com/v-0/18/22/v-182226.html

http://www.fromsport.com/v-0/18/22/v-182231.html

Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος Αθηνών live tv

Greece Super League
17:15 GMT(+2:00) Olympiacos Volos - Atromitos Athens

Live tv links:

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38129&tid=43439&channel=0&tmpl=component&layout=popup
http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38129&tid=43440&channel=0&tmpl=component&layout=popup
http://derbyhd.com/tv2.html IE only (Sopcast)

http://veetle.com/index.php/channel/view#4d4e9f2e3a7ca

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181446.html

http://www.vipstand.me/watch/19737/1/olympiacos-volos-vs-atromitos-athens.html

http://www.stopstream.com/ch1.html

http://www.telefree.info/

http://www.gizawya.info/ch2.htm

Ο τελευταίος των Μοϊκανών!!!!

Υπόδειγμα Ανδρός...



Αφιερωμένο σε όλα τα κορίτσια της χθεσινής μας παρέας....

Genclerbirligi - Bucaspor live tv

Turkish Superlig
Genclerbirligi - Bucaspor

Live tv links:

http://derbyhd.com/tv5.html IE only (Sopcast)

http://www.thug309.com/

http://www.stopstream.com/ch3.html

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181445.html

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38012&tid=43438&channel=0&tmpl=component&layout=popup

Σοβαρά επεισόδια χθες στον Κολινδρό - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' Κατηγορίας

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Άρη Κοκκινοπλιτών και τον Όλυμπο Αγίου Σπυρίδωνα, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Πιερικό Κάτω Αγιάννη να μειώσει την απόσταση από την κορυφή αφού κέρδισε 3-0 χωρίς αγώνα τη Μεθώνη. Ελπίς Κατερίνης και Μακεδονικός Νέας Εφέσσου έχασαν έδαφος στη μάχη της ανόδου, ενώ η 25η Μαρτίου θα πάρει στα "χαρτιά" το παιχνίδι με την Αναγέννηση Κολινδρού καθώς αυτό διεκόπη στο 80' επειδή ο διαιτητής Θεοδωρίδης δέχτηκε γροθιές και κλωτσιές από ποδοσφαιριστές της ομάδας του Κολινδρού.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:


Ταύρος Ελάφου-Ελπίς Κατερίνης 1-1
Όλυμπος Βροντούς-Μακεδονικός Ν. Εφέσσου 0-0
Δόξα Μοσχοχωρίου-Πιερικός Αρωνά 0-1
Αναγέννηση Σβορώνου-Διαγόρας Σεβαστής 3-1
Πιερικός Κ. Αγιάννη-ΑΟ Παραλίας 1-0
Άρης Κοκκινοπλιτών-Όλυμπος Αγ. Σπυρίδωνα 2-2
Αναγέννηση Κολινδρού-25η Μαρτίου ΔΙΕΚΟΠΗ ΣΤΟ 80' κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 γιατί ο διαιτητής Θεοδωρίδης δέχτηκε επίθεση από παίκτες της γηπεδούχου ομάδας
Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-ΓΑΜΣ Μεθώνη 3-0 α.α.



www.Κaterinisport.gr

Trabzonspor vs Antalyaspor LIVE TV

Turkish Superlig
Trabzonspor vs Antalyaspor

Live tv links:

http://www.futbolcafe.org/

http://trgoals.net/

http://p2pstation.net/channel2.html

http://www.stopstream.com/ch2.html

http://www.thug309.com/

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181438.html

ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ







ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΔ, κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
ΣΤΗ ΝΟΔΕ

Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ, παρέθεσε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της ΝΔ, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πιερία, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011. Ο κ. Σταϊκούρας είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ ειδική αναφορά έκανε στην απουσία πρωτοβουλιών από την πλευρά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Δεχόμενος σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε και στο κίνημα πολιτών «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» το οποίο ξεκίνησε από την Πιερία.

Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε:
«Στους βασικούς άξονες η ΝΔ έχει ξεκάθαρη άποψη: Ναι στην επιμήκυνση, ναι σε χαμηλότερο επιτόκιο, ναι στην έκδοση ευρωομόλογου, ναι στην οικειοθελή αγορά ομολόγων. Χωρίς όμως όλα αυτά να συνοδεύονται από επαχθείς όρους και προϋποθέσεις». «Ωστόσο», όπως σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, «η χώρα θα πρέπει ν’ αναλάβει και δικές της πρωτοβουλίες. Ακόμη δεν έχει γίνει η διευθέτηση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, κάτι το οποίο μας προβληματίζει, γιατί η συνολική πρόταση φαίνεται ότι θα συνοδεύεται από επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή, και πειθαρχία με ό,τι σημαίνει αυτό για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν για την ελληνική οικονομία».
Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι «η χώρα θα πρέπει να επιδιώξει ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, λελογισμένες αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου και ικανοποιητικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή μέτρα τόνωσης της οικονομίας και μέτρα ανάπτυξης».
«Και στους τέσσερις αυτούς πυλώνες η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών.
«Η κυβέρνηση τώρα έχει αρχίσει να υιοθετεί την πρόταση μας για εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, κάτι το οποίο η ΝΔ το λέει από τον Ιανουάριο του 2010. Από τότε λέγαμε να αυξηθεί η ευρωπαϊκή συμμετοχή σε σχέση με την ελληνική συμμετοχή, ώστε να μας μείνουν πόροι για άλλες δράσεις. Και να προχωρήσει το ΕΣΠΑ και να έχουμε και πόρους».
Επιπλέον ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφέρθηκε στη θέση της ΝΔ, όσον αφορά το κίνημα πολιτών «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στα διόδια: «Η ΝΔ κρατά αποστάσεις από την έννοια της ανυπακοής που αρχίζει να δημιουργείται στην Ελληνική κοινωνία γιατί αυτό είναι εις βάρος της ποιότητας της ίδιας της δημοκρατίας».
«Ο δρόμος της ανυπακοής είναι διπλός δρόμος», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. «Πρέπει οι πολίτες να είναι συνεπείς απέναντι στο κράτος αλλά και το κράτος απέναντι στους ιδιώτες. Δεν μπορεί να επιζητάς από τους πολίτες να καταβάλουν πολλά, υψηλότερα διόδια και ταυτόχρονα να μην έχεις εκπληρώσει τις υποχρεώσεις σου τουλάχιστον όσον αφορά τη δημιουργία παράπλευρών οδικών αξόνων. Και μιλάω για την Πολιτεία και όχι γι’ αυτούς που τους έχουν παραχωρηθεί τα έργα. Σε ό,τι αφορά το ύψος του αντιτίμου βεβαίως και θα πρέπει να αναθεωρήσει η κυβέρνηση και να ενισχύσουμε και εμείς την προσπάθεια, ώστε το ύψος των διοδίων να μειωθεί, κυρίως λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας αλλά και να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρξουν κάρτες ελεύθερης διέλευσης για τους κατοίκους, μέχρι να γίνουν τα παράπλευρα έργα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: «Είμαι αισιόδοξος ότι η χώρα μπορεί ν’ αποφύγει και την χρεοκοπία και την αναδιάρθρωση. Εάν η ευρωπαϊκή λύση είναι συνολική και πλήρης και η κυβέρνηση αντιληφθεί τι πρέπει να κάνει εντός της χώρας, πιστεύω ότι μπορούμε ν’ αποφύγουμε και τα δύο».
Όσον αφορά τη διαχείριση του χρέους επί ΝΔ ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «τα δημόσια οικονομικά δεν οδεύουν σε εκτροχιασμό εξαιτίας της ΝΔ καθώς επί ΝΔ η ετήσια αύξηση ήταν 6% του ΑΕΠ, όταν στα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (2010-2011) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης το χρέος ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ αυξάνει κατά 14%».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από την κυβέρνηση: «Νέα μέτρα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το ότι πολλά από αυτά περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο δε σημαίνει ότι είναι παλιά μέτρα αφού τις επιπτώσεις τους τώρα θα αρχίσουμε να τις ζούμε. Επιπλέον οφείλει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα να προσδιορίσει τα 12δισ. μέτρα που ήταν μη καθορισμένα στο Μνημόνιο»

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Όταν ανοίγει η εκλογολογία πολύ δύσκολα κλείνει. Η εκλογολογία είναι επιζήμια για τη χώρα. Η ΝΔ σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμη για εκλογές αλλά δεν τις ζητά διότι, όταν δεν μπορείς να τις προκαλέσεις, αυτό είναι επιζήμιο για τη χώρα, όπως άλλωστε το απέδειξαν οι κινήσεις του κ. Παπανδρέου, όταν προκάλεσε τη διακαναλική συνέντευξη».

Όσον αφορά την εξεταστική για τη Siemens ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξει ι νόμος περί ευθύνης Υπουργών ενώ επί της ουσίας της υπόθεσης τόνισε ότι «όλες οι συμβάσεις υπογράφτηκαν την περίοδο 1996-2004 και ροή πολιτικού χρήματος, αποδεδειγμένα, υπήρχε σε δύο περιπτώσεις: μία για κομματικά ταμεία και μία για προεκλογικό αγώνα. Η ΝΔ πήρε την «ουρά» αυτής της υπόθεσης».

Σε ανάμνηση της επίσκεψής του στην Πιερία ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ δώρισε στον κ. Σταϊκούρα αντίγραφο κεφαλής της Αρτέμιδος, που βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ & ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Νωρίτερα ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Μόσχο Γιαλένιο. Στη συνάντηση το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο πρώην Υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Αστέριος Τόκας καθώς και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας της ΝΔ, κ. Χρήστος Τράντης.
Στη συνάντηση ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε να ενημερωθεί για τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στον Πρόεδρο της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση κυριάρχησε το ζήτημα των διοδίων, για το οποίο ο κ. Σταϊκούρας είναι γνώστης, όπως είπε, λόγω του ότι και στο δικό του Νομό οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.
Στο πλαίσιο των επαφών ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Βαγγέλη Πολύζο στο δημαρχείο Αιγινίου και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα, κυρίως οικονομικά- που αντιμετωπίζει ο Δήμος στη νέα εποχή του Καλλικράτη.
Τέλος ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε και είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των οικονομολόγων του Ν. Πιερίας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Italian Serie A live tv

Italian Serie A
16:00 GMT(+2:00)

Serie A Simulcast/Multigol
Brescia vs. AS Bari
Genoa vs. AC Milan
Lazio vs. AC Chievo Verona
US Lecce vs. US Palermo
Napoli vs. AC Cesena
Parma vs. AC Fiorentina

Live tv links:

Serie A Simulcast/Multigol
http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37967&tid=43380&channel=0&tmpl=component&layout=popup
http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37967&tid=43379&channel=0&tmpl=component&layout=popup

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=37967&tid=43381&channel=0&tmpl=component&layout=popup
http://veetle.com/index.php/channel/view#4d432e6e55e32

http://www.fromsport.com/v-0/18/12/v-181338.html

http://www.fromsport.com/v-0/18/20/v-182039.html

Brescia vs. AS Bari
http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/5.html

http://bglivesport.blogspot.com/

http://server-video.com/5.php

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181432.html


Genoa vs. AC Milan
http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/3.html

http://server-video.com/3.php

http://www.adthe.us/streams/CreepyTV2.html

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38117&tv_id=599&tid=4139&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=0

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38117&tid=43389&channel=0&tmpl=component&layout=popup


Lazio vs. AC Chievo Verona
http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/4.html

http://server-video.com/4.php

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38118&tid=43400&channel=0&tmpl=component&layout=popup

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38118&tid=43401&channel=0&tmpl=component&layout=popup

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38118&tid=43402&channel=0&tmpl=component&layout=popup

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181434.html

US Lecce vs. US Palermo
http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/8.html

http://server-video.com/8.php

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38119&tid=43403&channel=0&tmpl=component&layout=popup

http://veetle.com/index.php/channel/view#4cb95b1d3d296

http://www.fromsport.com/v-0/18/14/v-181435.html


Napoli vs. AC Cesena
http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/7.html

http://server-video.com/7.php

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38121&tid=43409&channel=0&tmpl=component&layout=popup

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38121&tid=43408&channel=0&tmpl=component&layout=popup

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38121&tid=43410&channel=0&tmpl=component&layout=popup

Parma vs. AC Fiorentina
http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/6.html

http://server-video.com/6.php

http://88.80.16.174/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=38122&tid=43413&channel=0&tmpl=component&layout=popup

http://www.thesportslive.net/2011/02/parma-fiorentina.html

http://veetle.com/index.php/channel/view#4cb344dd18ece

Ο «δεκάλογος» των αποδείξεων που μειώνει το φόρο


Καθημερινά οι εφορίες δέχονται εκατοντάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν με τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει μέσα στο 2010 και -το σημαντικότερο- ποιες από τις αποδείξεις θα ληφθούν υπόψη για την κατοχύρωση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.
Ακολουθούν απαντήσεις σε 10 βασικά ερωτήματα των πολιτών βάσει των αποφάσεων και των εγκυκλίων που έχει εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών:


1. Πόσες αποδείξεις θα πρέπει να έχω συγκεντρώσει για να δικαιούμαι το αφορολόγητο όριο;

Για ατομικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών. Το ελάχιστο ύψος των ετήσιων δαπανών πρέπει να ανέρχεται σε 10% του ατομικού εισοδήματός του, το οποίο φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, αν αυτό είναι έως 12.000 ευρώ και αν είναι μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ στο 30% για το τμήμα αυτού πάνω από τις 12.000 ευρώ. Η προσαύξηση του αφορολόγητου ποσού του υποχρέου λόγω των τέκνων που τον βαρύνουν δεν συνδέεται με προσκόμιση αποδείξεων δαπανών. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 15.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 2.100 ευρώ [(12.000 Χ 10%) + 3.000 Χ 30%].

Στις αποδείξεις που υπολογίζονται για το αφορολόγητο, αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες εντός Ελλάδος για την αγορά αγαθών και λήψη υπηρεσιών. Επίσης υπολογίζονται τα ειδικά στοιχεία που εκδίδουν οι επιχειρήσεις λόγω των συγκεκριμένων υπηρεσιών που παρέχουν (π.χ. αποδείξεις ΕΛ.ΤΑ., εταιρειών courier, πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο κ.λπ.).

2. Ποιες αποδείξεις δεν δέχεται η εφορία για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου;

Η εφορία δεν δέχεται αποδείξεις που αφορούν: τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αγορά κρατικών λαχείων, συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια (KINO, στοίχημα), εισιτήριο εισόδου στα Καζίνο, εισιτήρια για κάθε είδους μεταφορές (μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία, τραμ, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, πλοία, αεροπλάνα κ.τ.λ.), αγορά αυτοκινήτου, ακινήτου, μοτοσικλέτας, σκάφους αναψυχής κ.τ.λ., δαπάνες που έγιναν στο εξωτερικό, αλλά και οι αποδείξεις που δηλώνονται ξεχωριστά στη φορολογική δήλωση και μειώνουν τον φόρο ή το εισόδημα, όπως είναι, για παράδειγμα, οι ιατρικές δαπάνες, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα ζωής, ενοίκιο πρώτης κατοικίας, δίδακτρα φροντιστηρίων, δικηγορικές δαπάνες, καταβολή διατροφής κ.τ.λ.

3. Οι αποδείξεις για τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας αναγνωρίζονται;

Δεν περνάνε στην εφορία οι δαπάνες εξόφλησης λογαριασμών ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης κοινόχρηστων χώρων, αλλά αναγνωρίζονται οι πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινοχρήστων μετά τον επιμερισμό τους στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών. Στις περιπτώσεις αυτές ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα εκδίδει και θα χορηγεί σε κάθε συνιδιοκτήτη ή ενοικιαστή κατά περίπτωση (ανάλογα με το ποιον βαρύνει η δαπάνη) συγκεντρωτική κατάσταση των ετήσιων δαπανών της πολυκατοικίας, στην οποία θα εμφανίζεται το ποσό των κοινόχρηστων δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του αφορολόγητου ποσού.

Από την κατάσταση αυτή θα προκύπτει αναλυτικά το είδος της δαπάνης, ο αριθμός του τιμολογίου ή της απόδειξης λιανικής πώλησης, του τιμολογίου ή της απόδειξης παροχής υπηρεσιών, το ποσό της δαπάνης, καθώς και η κατανομή του συνόλου των δαπανών αυτών στον κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο κατά περίπτωση, ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας στους κοινόχρηστους χώρους.

Αντίγραφο της συγκεντρωτικής κατάστασης θα συνυποβάλεται από κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο, κατά περίπτωση, μαζί με τις λοιπές αποδείξεις δαπανών και το αναγραφόμενο ποσοστό δαπάνης θα συναθροίζεται με τις λοιπές δαπάνες που καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό. Τα πρωτότυπα των δικαιολογητικών στοιχείων των κοινόχρηστων δαπανών θα διαφυλάσσονται από το διαχειριστή της πολυκατοικίας.

4. Ποιες άλλες αποδείξεις περνάνε;

Αναγνωρίζεται επίσης η δαπάνη για παροχή υπηρεσιών από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτου, εφόσον βέβαια η δαπάνη αυτή δεν αφορά γονική παροχή ή δωρεά. Όταν στις περιπτώσεις αυτές η αμοιβή του συμβολαιογράφου αναγράφεται στο συμβόλαιο, τότε για την απόδειξη της πραγματοποίησης της δαπάνης επισυνάπτονται από τον φορολογούμενο φωτοτυπίες των σελίδων του συμβολαίου από τις οποίες προκύπτει η δαπάνη.

5. Πώς θα υποβληθούν οι αποδείξεις στην εφορία;

Οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αποδείξεις δαπανών σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα ή σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματός τους ΔΟΥ στον οποίο θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του υποχρέου, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό αυτών. Ο φάκελος θα παραμένει κλειστός στη ΔΟΥ ως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων θα ανοιχθούν και θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος. Οσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους θα φυλάξουν τις αποδείξεις στο σπίτι τους.

6. Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιες από τις αποδείξεις έχουν… σβηστεί;

Η εφορία θα δέχεται μόνο τις αποδείξεις με ευδιάκριτα τα στοιχεία που αφορούν στην επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, το ΑΦΜ αυτής, την ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.

7. Τι γίνεται αν έχω συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις από αυτές που ορίζει ο νόμος;

Όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες και έως 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια (ανεξάρτητα αν η σύζυγος εργάζεται ή όχι), ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών.

Παραδείγματα:

Φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ υποβάλλει αποδείξεις συνολικής αξίας 15.000 ευρώ (από 9.000 που απαιτούνται) κερδίζει έκπτωση φόρου 600 ευρώ.

Φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ υποβάλλει αποδείξεις συνολικής αξίας 6.000 ευρώ (από 9.000 που απαιτούνται) έχει επιβάρυνση φόρου 300 ευρώ.

8. Μήπως οι επιπλέον αποδείξεις αποτελέσουν τεκμήριο για να φορολογηθώ επιπλέον;

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζει ότι οι επιπλέον αποδείξεις σε καμία περίπτωση δεν θα είναι τεκμήριο, ακόμη και αν το συνολικό ποσό αποδείξεων ξεπεράσει το δηλωθέν εισόδημα.

9. Τι θα συμβεί στην περίπτωση που έχουν συγκεντρωθεί λιγότερες αποδείξεις;

Όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται. Για ατομικό εισόδημα άνω των 48.000 ευρώ οι απαιτούμενες δαπάνες είναι 12.000 ευρώ και οι δηλούμενες δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια.

10. Ποιοι δικαιούνται το αφορολόγητο όριο χωρίς την προσκόμιση αποδείξεων;

Το αφορολόγητο ποσό χωρίς να προσκομίσουν αποδείξεις δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, οι φυλακισμένοι και οι κάτοικοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα πλέον του 90% του συνολικού εισοδήματός τους. Οι λοιποί κάτοικοι εξωτερικού που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα δεν προσκομίζουν αποδείξεις δαπανών, δεδομένου ότι δεν δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό της φορολογικής κλίμακας.Πληροφορίες Ημερησία.


troktiko