Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ίδρυση «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη»


Ιδρύθηκε Δημοτική Κίνηση με την επωνυμία «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 2010» στην οποία μετέχουν όλοι όσοι συμφωνούν με το … πρόγραμμα της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», που κατέβηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη.

Η ιδρυτική συνέλευση έγινε σήμερα στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου «Αλέξανδρος».
Στην ομιλία του ο δήμαρχος επεσήμανε ότι ο στόχος της δημιουργίας της Κίνησης είναι η ώσμωση των δυνάμεων, οι οποίες στήριξαν την υποψηφιότητα του. Η Κίνηση θα έχει ισχυρό λόγο και γνώμη, αλλά δεν θα είναι ούτε αντιπολίτευση ούτε χειροκροτητής της διοίκησης του Δήμου και σε αυτήν έχουν θέση όλοι οι πολίτες.

Ο κ. Μπουτάρης, σημείωσε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές την υποψηφιότητα του στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ πρόσθεσε πως τα μέλη και στελέχη αυτών των κομμάτων που συμμετέχουν στην Κίνηση διατηρούν την κομματική τους ταυτότητα.

Σε δηλώσεις το περιθώριο της εκδήλωσης, ο Γ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου για εξάλειψη του διπλοπαρκαρίσματος των αυτοκινήτων. Όπως είπε, η επιδίωξη είναι οι οδηγοί απορριμματοφόρων και αστικών λεωφορείων, που δεν μπορούν να περάσουν από τα διπλοπαρκαρισμένα, να φωτογραφίζουν τα εν λόγω αυτοκίνητα και με βάση τις φωτογραφίες να κόβονται κλήσεις, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν αυτό είναι νόμιμο
.

troktiko