Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Νέο site Κολινδρινών επιχειρηματιών

Ένα νέο site βρήκα στο διαδίκτυο,ιδιοκτησίας Κολινδρινών νέων επιχειρηματιών με θέμα το αντικείμενο ασχολίας τους.
Πατήστε εδώ να το επισκεφτείτε.
Αξίζει το κόπο...
Παιδιά σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή καλή επιτυχία σ' αυτό που κάνετε.

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΕΚ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ live tv

Παρακολουθείστε ζωντανά στις 19:30 τους ποδοσφαιρικούς αγώνες για την 11η Αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΕΚ
http://atdhe.net/28909/watch-kavala-vs-aek-athens

και

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ
http://atdhe.net/28908/watch-olympiakos-piraeus-vs-paok-saloniki

Γ. Ντόλιος: Ανάσα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Καλλικράτης

Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» δεν θ' αντιμετωπίσει αξεπέραστα προβλήματα, στα πρώτα και δύσκολα βήματα της εφαρμογής της νέας αρχιτεκτονικής του κράτους. Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, χθες Σάββατο από το Ηράκλειο.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, ο οποίος συμμετείχε σε συσκέψεις για την ενημέρωση του περιφερειάρχη, των νέων δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών, χαρακτήρισε τυχερή την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μέσα στη συγκυρία της δεινής οικονομικής ύφεσης έχει τον «Καλλικράτη» για να πορευτεί.

Διαφορετικά - τόνισε - η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα περνούσε… μαύρες μέρες. Υπεραμύνθηκε μάλιστα της κυβέρνησης σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση που είχε σχεδιαστεί και ψηφιστεί προ Μνημονίου, για την εξοικονόμηση των πόρων.

Πηγή:Eλευθεροτυπία

Και το όνομα αυτού... "Δημοκρατική Συμμαχία"

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκινά τη δική της πορεία με φιλοδοξία πως θα καταφέρει εκεί όπου απέτυχαν όλοι όσοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό φορέα, που θα αγγίζει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους. Το όνομα του νέου σχηματισμού, όπως ανακοινώθηκε, πριν από λίγο, είναι "Δημοκρατική Συμμαχία".

Προσδοκία της είναι να διαψεύσει τον Ευάγγελο Αβέρωφ, που έχει επί τρεις δεκαετίες σημαδέψει την ελληνική Δεξιά με τη ρήση «το πρόβατο που φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος!..».

Πολύ ήταν αυτοί που το επιχείρησαν πριν από την κ. Μπακογιάννη και δεν τα κατάφεραν. Παρόλα αυτά, η ίδια θεωρεί ότι οι κοινωνικό-πολιτικές συνθήκες είναι, πλέον, διαφορετικές και ώριμες και οι πολίτες, επίσης, για να υποδεχτούν ένα νέο φορέα.

«Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, να τη βάλουμε πάνω από την πολιτική. Αρνούμαστε να παραδοθούμε στην κρίση. Όλα τα χρόνια στραβά αρμενίζαμε. Είμαστε εκφραστές της Ελλάδας που θέλει και μπορεί, της Ελλάδας που θα γεμίζει με περηφάνεια τους Έλληνες και θα προκαλέι σεβασμό στους ξένους». Με τα λόγια αυτά η Ντ. Μπακογιάννη έδωσε το πρώτο στίγμα του νέου κόμματος.

Μίλησε για μύθους, τους οποίους το πολιτικό σύστημα δημιούργησε και συντήρησε από τη μεταπολίτευση και τους οποίους η κρίση "γκρέμισε", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πιο συγκεκριμένα:

- Δεν χρεωκοπούμε, αλλά τελικά χρεωκοπήσαμε

- Ότι μπορούμε να ζούμε με δανεικά, αλλά τελικά πρέπει να τα πληρώσουμε

- Δημιουργήσαμε στρατιές δημοσίων υπαλλήλων, αλλά οι θέσεις αποδείχθηκαν επισφαλείς

- Θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, άσχετα με το τι γίνεται γύρω μας

Επίσης καυτηρίασε τις κομματικές ηγεσίες που δίνουν υποσχέσεις και κρύβουν την αλήθεια, αλλά η κοινωνία στις τελευταίες εκλογές τους γύρισε την πλάτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσωπικές της πολιτικές επιτυχίες, σαν βουλευτής Ευρυτανίας, δήμαρχος Αθηναίων και υπουργός Εξωτερικών.


Το λογότυπο του νέου κόμματος της Ντ. Μπακογιάννη

Δεν αποποιήθηκε το παρελθόν της όσον αφορά τη ΝΔ, λέγοντας ότι θα είναι πάντα στην καρδιά της, στοχεύοντας στους Νεοδημοκράτες, ΟΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες.

Για τη στήριξή της στο μνημόνιο, δήλωσε ότι το έκανε για να μη χρωκοπήσει η χώρα, αν και διαφωνεί με πολλές από τις πολιτικές του, ενώ χαρακτήρισε δημαγωγούς και λαϊκιστές όσους κραυγάζουν εναντίον του.

Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τις ανεύθυνες δηλώσεις, τις καθυστερήσεις, τις λάθος πολιτικές, τον λαϊκισμό, τονίζοντας ότι διαπραγματεύθηκε με λάθος τρόπο το μνημόνιο και "χτύπησε" τους μισθούς χωρίς να μειώσει τις δαπάνες των ΔΕΚΟ.

Στο στόχαστρό της βρέθηκαν επίσης η Αριστερά και η Δεξιά, που, όπως υποστήριξε, αναμασούν συνταγές χωρίς λύσεις και με παλιά εργαλεία θέλουν να δώσουν απαντήσεις σε καινούργια ερωτήματα.

Προσπαθώντας να προσεγγίσει ψηφοφόρους άλλων κομμάτων χαρακτήρισε τη "Δημοκρατική Συμμαχία" κεντρομώλο δύναμη, ανοιχτή σε νέες ιδέες και συνεργασίες.

Οι βασικές αξίες της "Δημοκρατικής Συμμαχίας"

- Ελευθερία

-Κοινωνική ισονομία

-Κοινωνική ασφάλεια

- Δικαιοσύνη

- Συνοχή και αλληλεγγύη

- Παιδεία και Πολιτισμός

- Απελευθέρωση της πολιτικής ζωής από λαϊκισμό και δημαγωγία

Αναφερόμενη στις βασικές πολιτικές, έκανε λόγο για μείωση της φορολογίας, μείωση δημοσίων υπαλλήλων με ταυτόχρονη αύξηση μισθών, χτύπημα της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, εξασφάλισης δημόσιας υγείας, αναβάθμιση Παιδείας,καινοτόμο και εξωστρεφή γεωργία.

Τέλος ανακοίνωσε πως τον ερχόμενο Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ανοιχτό συνέδριο του νέου κόμματος.

Στην εκδήλωση, το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά, Χρήστος Αγραπίδης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Καραγκούνης, ο πρώην βουλευτής Πειραιά και υπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός, ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης, και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ας σημειωθεί ότι οι τρεις τελευταίοι φέρονται να έχουν ήδη προσχωρήσει στο νέο σχηματισμό.

Πηγή:http://www.newsday.gr/article/4150/kai-onoma-autou-demokratike-summahia

Άρης - Κέρκυρα LIVE TV

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε στις 17:15 ζωντανά το παιχνίδι ΑΡΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ, για την 11η Αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ.

Stuttgart vs 1. FC Koln, live tv

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε ζωντανά στις 16:30 το παιχνίδι μεταξύ Στουτγκάρδης-Κολωνίας στα πλαίσια της Γερμανικής Μπουντεσλίγκας

Η κρίση οδηγεί τους Έλληνες στο πορνό! Πλήθος αιτήσεων στις εταιρίες ροζ ταινιών!

Η απελπισία από την ανεργία έχει γεμίσει με βιογραφικά ανδρών και γυναικών τα συρτάρια και τα emails των εταιρειών παραγωγής ροζ ταινιών Πλήθος, βιογραφικών και φωτογραφιών, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας βρίσκονται στα συρτάρια των ελληνικών εταιρειών παραγωγής ταινιών πορνό!

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αρχικά ότι πρόκειται για μόδα λόγω της πρόσφατης άνθησης των αισθησιακών ταινιών στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως η αλήθεια είναι πολύ πιο ρεαλιστική, και ...σκληρή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espressso της Κυριακής, όλο και μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων και Ελληνίδων βλέπουν το πορνό ως ...σωτήρια λύση για να βγάλουν τον επιούσιο!

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι μελλοντικοί πορνοστάρ, δεν είναι όπως θα φανταζόμασταν μόνο νεαροί και ελεύθεροι φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά όλων των ηλικιών , παντρεμένοι, ακόμα και ζευγάρια που έκαναν την αίτηση για δουλειά μαζί!

Ο παραγωγός της εταιρείας Sirina Γιώργος Σειρηνάκης έχει δεχθεί τον τελευταίο καιρό χιλιάδες βιογραφικά από κάθε ηλικία. Το πιο ...εντυπωσιακό μάλιστα είναι από μια γυναίκα 60 ετών η οποία έστειλε το βιογραφικό της με mail στην ιστοσελίδα της εταιρείας γράφοντας : " Είμαι 60 ετών με εμπειρία και πρόσφατα άνεργη. Ενδιαφέρομαι άμεσα για δουλειά και για λεφτά". ΠΗΓΗ tlife.gr

Serie A, Lega calcio italia live tv

Παρακολουθείστε στις 16:00 τα ματς της πρώτης κατηγορίας του Ιταλικού πρωταθλήματος,επιλέγοντας τα παρακάτω links:

Chievo vs Inter Milan
http://atdhe.net/28877/watch-chievo-vs-inter-milan

Brescia vs Cagliari
http://atdhe.net/28874/watch-brescia-vs-cagliari

Cesena vs Palermo
http://atdhe.net/28876/watch-cesena-vs-palermo

Lecce vs Sampdoria
http://atdhe.net/28878/watch-lecce-vs-sampdoria

Parma vs Lazio
http://atdhe.net/28879/watch-parma-vs-lazio

Blackburn vs Aston Villa live tv

Πατήστε εδώ και παρακολουθείστε στις 15:30 τον αγώνα Μπλάκμπερν-Άστον Βίλλα για την Πρέμιερ λιγκ της Αγγλίας

Διόδια Μαλγάρων < ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ>

Κατάληψη έγινε στα διόδια των Μαλγάρων απο τις επιτροπές αγώνων κατά των διοδίων Θεσσαλονίκης και Πιερίας.Η διαμαρτυρία έγινε λόγω της αύξησης της τιμής απο 2 σε 2.80 ευρώ.

Συμμετείχε ο Δήμαρχος Μεθώνης κ. Αβραμίδης Κώστας και ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακάκης Μάνος καθώς και πλήθος κόσμου.


Λάγιος Απόστολος
Δημοσιογράφος

11η Αγωνιστική Super League ΟΠΑΠ

11η Αγωνιστική Super League ΟΠΑΠ
Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 15:00 NOVA
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΡΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 17:15 NOVA
ΓΗΠΕΔΟ "ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ"

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 17:15 NOVA
ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

ΚΑΒΑΛΑ - A.E.K. 19:30 NOVA
ΣΤΑΔΙΟ "ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ"

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:30 NET
ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"

Π. Λάμψος: H ζωή της δίπλα στον Σαντάμ Χουσεϊν

Υπήρξε ερωμένη του Σαντάμ Χουσεϊν για περισσότερα από 30 χρόνια και έγινε γνωστή το 2002, όταν το αποκάλυψε σε συνέντευξή της σε αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο. Ο λόγος για την Ελληνίδα Παρισούλα Λάμψος, η οποία πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο της όπου περιγράφει τα όσα έζησε στο πλευρό του Ιρακινού δικτάτορα.



Η ίδια αναφέρει πως δεν μπορεί να αποτυπώσει σε λίγες μόνο γραμμές την πολύπλοκη προσωπικότητά του αφού εκείνη τον γνώρισε πολύ διαφορετικό σε σχέση με τον σκληρό δικτάτορα που εξελίχθηκε. Η Παρισούλα Λάμψος σήμερα ζει σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Σουηδίας και όπως αναφέρει στο βιβλίο της δεν της λείπει καθόλου η χλιδάτη ζωή αφού μόνο δυστυχία της έφερε. Ο γιος της Κωνσταντίνος και η κόρης της Αλεξάνδρα ζουν στην Ελλάδα ενώ η κόρη της Λίζα είναι παντρεμένη και ζει στην Σουηδία.

Πηγή: Ciao



«Φωτιά και τσεκούρι» θα πέσει σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Το τέλος της μονιμότητας των πανεπιστημιακών καθηγητών κι ο σαρωτικός «Καλλικράτης» που έρχεται σε τμήματα και σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αλλάξουν δραματικά την εικόνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2011.

Η οικονομική κρίση άπλωσε ήδη πλοκάμια πάνω από την Παιδεία και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να... μικρύνει το κράτος, με όποιο κόστος.

Προχωρεί λοιπόν σε σχέδιο άρσης της μονιμότητας στις βαθμίδες του λέκτορα, του επίκουρου καθηγητή και του καθηγητή Εφαρμογών των ΤΕΙ, αξιολόγησης των μονίμων πανεπιστημιακών από επιτροπές διεθνούς σύνθεσης και στρατηγικού ανασχεδιασμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Από τα συνολικά 40 ΑΕΙ και ΤΕΙ που λειτουργούν σήμερα θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα τέλη του 2011 μόνο τα μισά! Σήμερα λειτουργούν 22 πανεπιστήμια και 18 ΤΕΙ, με περισσότερα από 590 τμήματα.Ηδη ολοκληρώνεται η αποτίμηση του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε ό,τι αφορά τα πτυχία και το αντίκρισμά τους, αλλά και σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τον όγκο των φοιτητών-διδασκόντων στα πανεπιστήμια.
Το πρώτο βήμα των ριζικών ανατροπών στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι το τέλος της μονιμότητας για τον λέκτορα και τον επίκουρο καθηγητή.

To προνόμιο της μόνιμης θέσης θα έχουν μόνον οι εκλεγμένοι αναπληρωτές και οι τακτικοί καθηγητές. Οι πανεπιστημιακοί θα βρίσκονται υπό συνεχή αξιολόγηση και θα επανακρίνονται κάθε τρία χρόνια. Στον νέο νόμο-πλαίσιο που θα έρθει στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2011, για το διδακτικό προσωπικό των πανεπιστημίων αναφέρονται τα εξής:

1 Οι βαθμίδες του διδακτικού προσωπικού περιορίζονται σε τρεις (καθηγητές, αναπληρωτές καθηγητές, επίκουροι καθηγητές). Οι επίκουροι καθηγητές θα μπορούν να κρίνονται μόνο δύο φορές για να ανέβουν βαθμίδα. Το ίδιο και οι αναπληρωτές.
2 Η μονιμότητα διασφαλίζεται από τη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή και άνω.

3 Καταργείται ο θεσμός του διδάσκοντος με βάση το ΠΔ 407 και αντικαθίσταται από τον θεσμό του λέκτορα με κυρίως διδακτικά καθήκοντα. Η θέση του λέκτορα δεν αποτελεί εξελίξιμη βαθμίδα.

4 Για την εκλογή σε θέση διδακτικού προσωπικού τα εκλεκτορικά σώματα θα είναι διεθνούς σύνθεσης. Οι μόνιμοι καθηγητές υπόκεινται σε περιοδική διαδικασία αξιολόγησης ως προς το ερευνητικό έργο τους από επιτροπές κρίσης διεθνούς σύνθεσης.

5 Θεσμοθετείται η δυνατότητα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να εκλέγουν καθηγητές, οι οποίοι ήδη υπηρετούν σε αναγνωρισμένα Ιδρύματα του εξωτερικού, χωρίς οι τελευταίοι να υποχρεούνται να παραιτηθούν από τη θέση τους στο εξωτερικό. Οι καθηγητές που εκλέγονται με αυτό το καθεστώς θα πρέπει να απασχολούνται στην Ελλάδα για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών ανά έτος, με ανάλογες αποδοχές. Η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των καθηγητών αυτών είναι ίδια με αυτά της επιλογής του λοιπού διδακτικού προσωπικού.

6 Για όλες τις βαθμίδες ανεξαιρέτως θα ισχύσει αξιολόγηση που θα γίνεται ανά τρία χρόνια. Θα αξιολογούνται οι δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, καθώς και η εν γένει εξέλιξη και δραστηριότητα του κάθε πανεπιστημιακού. Οι καθηγητές θα αξιολογούνται μέσω ερωτηματολογίων και από τους φοιτητές τους. Στις περιπτώσεις που η αξιολόγηση είναι αρνητική θα τους αφαιρούνται προνόμια (π.χ. αφαίρεση ψήφου).

Ερχονται λουκέτα και χιλιάδες απολύσεις

Το σχέδιο του δραστικού περιορισμού των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων περιλαμβάνει τις συγχωνεύσεις τμημάτων ή και σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου, τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ μεταξύ τους, καθώς και την ενσωμάτωση ενός μέρους πανεπιστημίου ή τεχνολογικού ιδρύματος σε ένα άλλο.
Το «λουκέτο» που έρχεται στις σχολές οδηγεί με ταχύτατους ρυθμούς σε χιλιάδες απολύσεις των συμβασιούχων καθηγητών, σε στρατιές ανέργων, ενώ θα μειώσει δραματικά τις φοιτητικές παροχές σε συγγράμματα, σίτιση και στέγαση.

Αλλάζει ριζικά και μάλλον βίαια ο χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ακολουθώντας και την αντίστοιχη διεθνή τάση, αλλά κυρίως το δανικό και το γαλλικό πρότυπο συγχώνευσης των πανεπιστημίων (από τα 17 πανεπιστημιακά ιδρύματα που υπήρχαν στη Δανία απέμειναν τα 3.

Παρόμοιος ανασχεδιασμός έγινε και στη Γαλλία, όπου από τα περίπου 100 τριτοβάθμια ιδρύματα παρέμειναν να λειτουργούν 17 «εκπαιδευτικοί πόλοι», που συμπεριλαμβάνουν μεγάλο πλήθος κατευθύνσεων και σχολών).

Η σάρωση σε πρώτη φάση θα αφορά τα τμήματα των ΤΕΙ για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια. Πρόκειται για περισσότερες από 40 σχολές (Ανθοκομίας, Ζωικής Παραγωγής, Φυτ. Παραγωγής, Ιχθυοκαλλιεργειών κ.ά.), που θα συγχωνευθούν ή θα βάλουν «λουκέτο» τον νέο χρόνο. Οι επιτροπές του υπουργείου μελετούν επίσης τη συγχώνευση ακόμη και πανεπιστημίων, κυρίως περιφερειακών, όπως το Πελοποννήσου, το Στερεάς Ελλάδας, το Δυτικής Μακεδονίας, στα οποία υπάρχουν πλήθος σχολών με αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων, που θα μπορούσαν να αποτελούν ένα μεγάλο κεντρικό πανεπιστήμιο.

Στόχος είναι ο περιορισμός του κατακερματισμού των σχολών και των πανεπιστημίων (για παράδειγμα, στη Βόρεια Ελλάδα και σε απόσταση αναπνοής υπάρχει το ΑΕΙ Μακεδονίας, το ΑΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στην Κρήτη υπάρχει το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο.

Πηγή: Βίβιαν Μπενέκου, ΤΟ ΕΘΝΟΣ




Παρέμβαση Μ. Ομπάμα υπέρ Ελλάδος και κατά Γερμανίας

Για πρώτη φορά ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μίλησε για την ελληνική κρίση, την επίπτωση που είχε για την αμερικανική οικονομία αλλά και για τις πιέσεις που άσκησε στην Αγκελα Μέρκελ ώστε να πει το «ναι» για να δοθεί το δάνειο στην Ελλάδα την περασμένη άνοιξη.

Ακρως αποκαλυπτικός ήταν από τη Λισαβόνα-όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ-ο Μπάρακ Ομπάμα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε πως η ανάπτυξη των ΗΠΑ ενώ κινούταν με ταχείς ρυθμούς, η ελληνική κρίση και κατά συνέπεια η κρίση που ξέσπασε στην ευρωζώνη προκάλεσε προβλήματα στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, προκαλώντας αμφιβολίες στους επενδυτές στην Wall Street, οι οποίοι προτίμησαν να σταματήσουν τις επενδύσεις περιμένοντας τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος «κάρφωσε» την Αγκελα Μέρκελ πως κωλυσιεργούσε στο ζήτημα της βοήθειας προς την Ελλάδα με την οποία επικοινώνησε «πολλές φορές για να πει το ναι» και να δοθεί το πακέτο στήριξης στην Αθήνα.

Πάντως το βέβαιο είναι πως οι ενδείξεις αλλά και οι πληροφορίες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι πως πλέον οι ΗΠΑ και η Γερμανία βρίσκονται σε «τροχιά σύγκρουσης» κυρίως λόγω της αδιαλλαξίας της γερμανίδας Καγκελαρίου, με την Ουάσιγκτον να υιοθετεί την ελληνική θέση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ευρωζώνη, έχοντας απέναντί της η Ελλάδα τους ισχυρούς της Γηραιάς Ηπείρου που σκέφτονται τρόπους για να απαλλαγούν από το «βάρος» των «περιφερειακών χωρών» της Ε.Ε. Το ζητούμενο είναι αν τελικά το θαύμα γίνει ξανά και ο «Δαβίβ» καταφέρει να νικήσει τον «Γολιάθ»…

Πηγή:http://www.newscode.gr/oikonomia/story/sugkrousi-inomenon-politeion-kai-germanias-diamesou-athinas

Ινφογνώμων Πολιτικά

Μιά εικόνα χίλιες λέξεις για το ...μέλλον της Ευρώπης




Πηγή:http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_8950.html

“Αφανίζονται” οι Ελληνες από τα τροχαία

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Κρήτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων (21 Νοεμβρίου).

Όπως προκύπτει, τα τελευταία 50 χρόνια η Ελλάδα έχει «χάσει» μία μεγάλη πόλη εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων, ενώ μετρά τραυματίες τόσους όσος ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης.

Από το 1965 μέχρι και το 2008 είχαμε 150.000 νεκρούς και 1,5 εκατ. τραυματίες, ενώ κάθε χρόνο η χώρα έχει 3.650 νεκρούς, περισσότερους από 10.000 παραπληγικούς, 45.000 τραυματίες και περίπου 2.500 μικρά παιδιά συνεχίζουν τη ζωή τους με μόνιμες αναπηρίες. Καθημερινά χάνουν τη ζωή τους κατά μέσο όρο 10 άνθρωποι, ενώ κάθε μήνα περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι τραυματίζονται σε τροχαία. Αξιοσημείωτο είναι πως το 82% των τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνει μέσα στις πόλεις με μέσο όρο ταχύτητας τα 60 χλμ./ώρα.

Σημαντικότερο όμως σήμερα είναι το γεγονός ότι Ελλάδα και Ρουμανία είναι οι δυο χώρες με το υψηλότερο αριθμό θανάτων από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων. Συγκεκριμένα, 130 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ανά εκατομμύριο στη χώρα μας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 69 άνθρωποι. Να σημειωθεί πως τη δεκαετία 2001-2010 η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε ως στόχο τη μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50%. Χωρίς κανένα δεσμευτικό μέτρο για τις χώρες-μέλη ήταν φανερό ότι δεν επρόκειτο επί της ουσίας για στόχο αλλά για ευχή.

Η μέση μείωση ήταν 36% με βάση τα στοιχεία που οι ίδιες οι χώρες καταθέτουν. Την προηγούμενη δεκαετία η κατάσταση ήταν εντελώς τραγική. Έτσι τη δεκαετία 1990-1999, ενώ οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες πέτυχαν μείωση των θυμάτων από τα τροχαία κατά 14% έως 45% η Ελλάδα αύξησε το ποσοστό έως και 60%.

Πηγή:http://www.newscode.gr/ellada/story/afanizontai-oi-ellines-apo-ta-troxaia


Την Αλήθεια Να Πω

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου Special guest Κος Κ. Μια δυναμική επιστροφή με πολλή αλήθεια και ένα νέο προσωπικό άλμπουμ.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας επιστρέφει στην ελληνική μουσική επικαιρότητα και ανεβαίνει στην σκηνή του Σταυρού του Νότου αγκαλιά με έναν νέο,

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ, ΠΟΛΗ ΧΙΟΝΙ 12.ακόμα πιο ηλεκτρικό δίσκο, με τίτλο «Την αλήθεια Να Πω» και βέβαια, με αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος, που κρατούν από τα χρόνια των Πυξ Λαξ.

Για εφτά μόνο εμφανίσεις, που ξεκινούν από την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 και τελειώνουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, θα μοιραστεί την αλήθεια «του» μαζί μας, σε μια εποχή που η αλήθεια είναι το ζητούμενο και το ψέμα έχει στρέψει όλα του τα φώτα πάνω μας και μας κλείνει το μάτι. Θα μας μιλήσει με τα τραγούδια του για τη ζωή, για έναν κόσμο που δεν έχει σύνορα, δεν έχει τείχη. Για έναν κόσμο που η μουσική δεν έχει ταμπέλες και δεν περιχαρακώνεται. Μας τραγουδά για την αγάπη που μας τρέφει, που μας πληγώνει, που μας ενώνει. Για το μυστήριο μπαρ της ζωής που μας παίζει παιχνίδια, μας τσακίζει, μας εξορίζει, που αγωνίζεται, που ονειρεύεται και ελπίζει.
Με γεμάτες τις αποσκευές, με τραγούδια όπως το ολοκαίνουριο «Μια γρατζουνιά για να θυμάσαι», αλλά και τα δοκιμασμένα «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Μοναξιά μου όλα», «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Όλο μ' αφήνεις να σ' αφήσω» θα ξεδιπλώσει τη μουσική του πραμάτεια και θα μας αποκαλύψει παλιούς και κυρίως νέους θησαυρούς. Σε αυτές τις μουσικές περιπλανήσεις δεν θα είναι μόνος. Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών: ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα και ο Βασίλης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα. Η ενορχήστρωση των τραγουδιών πιο ηλεκτρική από ότι μας έχει συνηθίσει έως τώρα. Ο Σταυρός του Νότου όπως πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει αυτήν την παράσταση και μαζί της όλους εμάς, τις νύχτες του Δεκέμβρη.

Special guest o Kos K., απαραίτητος για να υπάρξει αυτή η παράσταση με το τελικό της πρόσωπο. Έχοντας για όπλα του μια μεγάλη νεανική ορμή και ένα απ' τα πιο εκρηκτικά live της πόλης, με τραγούδια, όπως το «Μπαμ» και το «Κορίτσι του μήνα», θα καταθέσει την προσωπική του αντίληψη για τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, με έναν ενδιαφέροντα και μοναδικό τρόπο.

Έναρξη: Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και για 7 μόνο παραστάσεις
(κάθε Παρασκευή και Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 22:30

Οι εμφανίσεις αναλυτικά

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Σταυρός του Νότου
Κεντρική Σκηνή
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 210 9226975, 210 9239031

Πηγή:http://www.newsday.gr/article/4111/ten-aletheia-na-po


Γιώργος καλεί πολιτικούς αρχηγούς

Πρόσκληση για συνεννόηση στους πολιτικούς αρχηγούς θα απευθύνει από αύριο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τους οποίους θα καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα τους εκθέσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Γεγονός που είχε υπαινιχθεί ό κ. Παπανδρέου με την δήλωσή του στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρόκειται για διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου και ο σχεδιασμός δεν προβλέπει να δει όλους μαζί τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Παπανδρέου ότι μια συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί κεντρική συνεννόηση. Το επίπεδο συνεννόησης δηλαδή με τη ΝΔ και το ΚΚΕ δεν είναι ίδιο σε κάθε περίπτωση.

Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις ο κ. Παπανδρέου θα έχει την δυνατότητα να ζητήσει διαφορετικά πράγματα από τον κάθε πολιτικό αρχηγό και δεν θα παραμείνει αορίστως στο ευχολόγιο για συναίνεση. Για παράδειγμα ο κ. Παπανδρέου γνωρίζοντας χοντρικά την πολιτική στρατηγική των κομμάτων θα μπορούσε να ζητήσει από το ΚΚΕ να μην προβεί σε ακραίες κινητοποιήσεις (κλείσιμο λιμανιών, δρόμων κλπ).

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν είναι ώριμες οι διαδικασίες για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών στην λογική ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη προεργασίας και πάντως συγκαλείται βάση του Συντάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μόνο.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να γνωρίζει τις προθέσεις των πολιτικών αρχηγών πριν αρχίσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αλλά και πριν μεταβεί στο Συμβούλιο Κορυφής στις 16-17 Δεκεμβρίου, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2011.
Συνεπώς θέλουν εάν μπορέσουν να αναχαιτίσουν κάπως τα μέτωπα των αντιδράσεων.

Αν η προσπάθεια με τους πολιτικούς αρχηγούς αποδώσει ο Πρωθυπουργός θα πάει στις Βρυξέλλες περισσότερο ενισχυμένος στην διαπραγμάτευση, που ήδη έχει χωρίσει την Ευρώπη στα δύο. Παράλληλα θα έχει την ευχέρεια να προωθήσει ταχύτερα και ευκολότερα τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Σε περίπτωση που η προσπάθεια ναυαγήσει ο κ. Παπανδρέου, λένε οι πληροφορίες, θα καταγγείλει την αδιαλλαξία της αντιπολίτευσης και θα την θέσει προς των ευθυνών της για οτιδήποτε συμβεί. Ωστόσο μπορεί και να εξασφαλίσει ένα μίνιμουμ στήριξης από ορισμένους.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο Πρωθυπουργός σκέφτεται να καλέσει και τα κόμματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκπροσωπούνται στη Βουλή – χωρίς να διαθέτουν Κοινοβουλευτική Ομάδα – δηλ. θα καλέσει και τον Φώτη Κουβέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς και την Ντόρα Μπακογιάννη, το κόμμα της οποίας γεννάται σήμερα.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/politiki/story/giorgos-kalei-politikous-arxigous



Σαν σήμερα

ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:10
Δύση Ήλιου: 17:11
Πανσέληνος

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού.
Γιορτάζουν: Μαριέττα, Μάριος.

Γεγονoτα

1791: Ο Συνταγματάρχης Ναπολέων Βοναπάρτης προάγεται σε στρατηγό και αναλαμβάνει την αρχηγία του Στρατού της Γαλλικής Δημοκρατίας.

1864: Δημοσιεύεται ο νέος εκλογικός νόμος στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Ως μέσο ψηφοφορίας καθιερώνεται το σφαιρίδιο αντί του ψηφοδελτίου, λόγω του μεγάλου αναλφαβητισμού στην Ελλάδα.

1877: Ο αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον ανακοινώνει τη δημιουργία του φωνόγραφου, τον οποίο ονομάζει «Ομιλούσα Μηχανή».

1916: Το αγγλικό πλωτό νοσοκομείο «Βρετανικός» βυθίζεται από γερμανική νάρκη στο στενό της Κέας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άνθρωποι, αλλά να διασωθούν 1300.

1942: Ο αμερικανός σκιτσογράφος Μπομπ Κλάμπετ δημιουργεί τον χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Τουίτι Μπερντ, το κίτρινο καναρινάκι, που είναι ο αιώνιος στόχος του γάτου Σιλβέστρου.

1945: Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος γαλλικού γυναικείου περιοδικού ELLE.

Γεννησεις
1694: Βολτέρος, φιλολογικό ψευδώνυμο του Φρανσουά Μαρί Αρουέ, γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος, ηγετική μορφή του Διαφωτισμού. [θαν. 30/5/1778]

1898: Ρενέ Μαγκρίτ, βέλγος σουρεαλιστής ζωγράφος. [θαν. 15/8/1967]

1904: Κόλμαν Χόκινς, διακεκριμένος σαξοφωνίστας της τζαζ από τις ΗΠΑ. [θαν. 19/5/1969]

Θανατοι
1811: Χάινριχ Φον Κλάιστ, γερμανός δραματουργός και ποιητής της ρομαντικής σχολής. [γεν. 18/10/1977]

1882: Σεργκέι Νετσάγιεφ, ρώσος μηδενιστής και θεωρητικός της τρομοκρατίας. [γεν. 2/10/1847]

1998: Μιχάλης Κατσαρός, ποιητής. («Κατά Σαδδουκαίων») [γεν. 1920]




ΠΑΝΑΓΙΑ ΞΕΙΣΠΙΡΊΤ'ΣΑ...

...Ξεσπειρίτισσα, τ'ν έλιγαν έτσια γιατί τάχα τέτοια μέρα παλιά τιλείουναν οι σπαρμοί...

Βοήθειά μας...

Λουκέτο στο Limewire!

Μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσία peer-to-peer, το "Limewire" πρόκειται σύμφωνα με απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ να κλείσει.

Ο λόγος φυσικά είναι η καταπάτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Όσοι προσπαθήσουν να μπουν στο δυκτιακό τόπο του "Limewire" θα λάβουν το παρακάτω μήνυμα:

"This is an official notice that LimeWire is under a court-ordered injunction to stop distributing and supporting its file-sharing software. Downloading or sharing copyrighted content without authorization is illegal".

Έτσι το πρόγραμμα σταματάει να είναι διαθέσιμο, τουλάχιστον από το official website του, καθώς οι ομάδα ανάπτυξής του σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νόμιμη υπηρεσία για να κατεβάζουν οι χρήστες μουσική. Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για το κοινό σε περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους.
Σχετικά θέματα:internet MySpace: ανασχεδιασμός
Microsoft καθαρίζει πάνω από 270.000 pc από το "Zeus"
Ξεκίνησε η web μετάδοση του "Kontra Channel"
Θα κλείσει το MySpace;
Λουκέτο στο Limewire!


Πηγή: http://www.blogtv.gr/2010/11/limewire_02.html

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ήταν μια φορά ένα αντρόγυνο, μέσα στο αυτοκίνητο,που μόλις είχε τσακωθεί.
Εκεί που πήγαιναν λοιπόν, βλέπουν σε ένα χωράφι 2 γαϊδούρια δεμένα σε ένα δέντρο.
- Συγγενείς σου; ρωτάει ο άντρας τη γυναίκα με υφάκι.
- Ναι, του απαντάει αυτή όλο χάρη. Τα πεθερικά μου!