Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ανέκδοτο(3)

Ο Τοτός με τον πατέρα του κάθονται στο σαλόνι.
Λέει ο μπαμπάς στον Τοτό:
- Πήγαινε στο υπνοδωμάτιο και φέρε μου τις παντόφλες μου.
Στο υπνοδωμάτιο κάθονται η αδερφή του Τοτού και μια φίλη της. Μπαίνοντας μέσα λέει ο Τοτός
- Ο μπαμπάς μου είπε να σας δείρω και τις δύο!
Η αδερφή του:
- Φύγε από δω ρε κωλόπαιδο!
- Δε με πιστεύεις; Άκου (και φωνάζει στον πατέρα του:) Πατέρααα! Την μίαααα;
- Και τις δύο ρε βλάκα!

Ανέκδοτο(2)

Ο Τοτός λεει στην Αννούλα:
-Αύριο μετά το σχολείο έλα στο σπίτι μου, δεν θα είναι κανείς.
- Εντάξει! απαντά εκείνη.
Την επόμενη μέρα η Αννούλα πάει στο σπίτι του Τοτού και πράγματι δεν ήταν κανείς...!

Ανέκδοτο

Η γιαγιά του Τοτού του δίνει λεφτά για τα γενέθλια του!
Ο Τοτός τα παίρνει και φεύγει αλλά τον σταματάει η μητέρα του:
- Τότε κάτι ξέχασες να πεις στην γιαγιά σου!
- Τι;
- Τι λέω εγώ στον πατέρα σου κάθε φορά που μου δίνει λεφτά;
- Αααααααααα, λέει ο Τοτος, και απαντάει στην γιαγιά: μόνο αυτά έχεις;

Οι κάλπες της οργής

Επιμένει μέχρι τελευταίας στιγμής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σε περίπτωση που το εκλογικό σώμα δεν προτιμήσει τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Για πολλούς μπορεί να μην είναι κατανοητή η... άρρηκτη σχέση μεταξύ Σγουρού και δημοσιονομικής ανάκαμψης, Μπουτάρη και οικονομικής σταθερότητας, όμως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να τονίζει ότι, αν οι κάλπες δεν δώσουν «ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών», είναι αποφασισμένος να κηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και δημοσίευμα του Economist, το οποίο προβλέπει εκλογές, με κυβέρνηση όμως συνασπισμού των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, χωρίς αυτοδυναμία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας δεν επιθυμεί εκλογικές περιπέτειες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, εκτιμώντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα εντείνει το κλίμα οικονομικής αστάθειας και θα επιδεινώσει την ψυχολογία. Ιδιαίτερα, μετά την εκτίναξη των spreads, τις έντονες φήμες για χρεοκοπία και την επανάκαμψη της διεθνούς κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας.

Αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνει να παίρνει σοβαρά το δίλημμα που θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου: «Η πολιτική μπλόφα του πρωθυπουργού δεν θα περάσει» δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ και μιλάει για «πανικό πριν από τις κάλπες». Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς, έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει εθνικές εκλογές.

Η ώρα της αλήθειας

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως όλα δείχνουν, το βράδυ της Κυριακής ή το πολύ την επομένη των εκλογών, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα αφήσει εκκρεμότητες και θα ξεκαθαρίσει εάν το αποτέλεσμα τον οδηγεί στην απόφαση να απευθυνθεί εκ νέου στον ελληνικό λαό.

Αν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αυτό που επιθυμεί, ο πρωθυπουργός θα απεγκλωβιστεί από το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Αν, όμως, αυτό συνηγορεί υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως δείχνουν έρευνες και δημοσκοπήσεις, τότε θα βρεθεί δέσμιος του διλήμματος που ο ίδιος έθεσε. Η χώρα θα μπει σε περίοδο έντονης εκλογολογίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.

Τι παραπάνω γνωρίζει ο Γιώργος;

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να ζητήσει πρόωρες εθνικές εκλογές όχι για να επιδιώξει αυτοδυναμία, αλλά γιατί πιέζεται από τα οικονομικά μεγέθη, ανεξάρτητα από το ποιους θα αναδείξει η εκλογική κάλπη της Κυριακής.

Αυτό γιατί θεωρεί ότι μόνο μία κυβέρνηση συνασπισμού είναι ικανή να διαχειριστεί τα τερατώδη προβλήματα που θα προκληθούν από την επερχόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και τα νέα, ιδιαιτέρως επώδυνα, οικονομικά μέτρα, διευκρινίζουν και επισημαίνουν μετ΄ επιτάσεως τόσο ημεδαποί όσο και διεθνείς οικονομικοί κύκλοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί την απόλυση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, το κλείσιμο αρκετών δημόσιων νοσοκομείων, την κατάργηση σχολείων και πανεπιστημίων, τη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών και τη μείωση στο ελάχιστο των δημόσιων εξόδων, εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι.

Ο δε ιδιωτικός τομέας, μετά την αναδιάρθρωση, θα ακολουθήσει εφαρμόζοντας «εργασιακό χειμώνα» επ' αόριστον.

Καμία κυβέρνηση, όσο ισχυρή κι αν είναι, δεν είναι ικανή να διαχειριστεί αυτή την κρίση, συνεχίζουν οι παραπάνω κύκλοι και επαναφέρουν στο τραπέζι όλα τα σενάρια γνωστά και άγνωστα, περί συγκυβέρνησης ή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Όμως, αυτό που ανησυχεί περισσότερο απ' όλα τα κόμματα εξουσίας είναι η οργή της ελληνικής κοινωνίας. Είτε αυτή εκφράζεται θεσμικά με την ψήφο είτε, ακόμη χειρότερα, παραμένει βουβή, πιέζοντας για διέξοδο. Και η διέξοδος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κατά κανόνα ηφαιστειώδης.

Όσο για τους θεσμικούς «καθοδηγητές» της ελληνικής κοινωνίας, τα Μ.Μ.Ε. και τους υπολοίπους επικοινωνιακούς μηχανισμούς, στέκουν αμήχανοι, εξυπηρετώντας τους ισχυρούς και αδυνατώντας να προσαρμοστούν στις επερχόμενες εξελίξεις.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010, 18:26

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=198349&cid=6

Πριμ στο σιτάρι μόνο με 100% πιστοποιημένο σπόρο ?

Με πιστοποιημένο σπόρο στο σύνολο της απαραίτητης για τη σπορά ποσότητας, δηλαδή στο 100%, οι παραγωγοί θα μπορέσουν να πάρουν την πρόσθετη ενίσχυση σκληρού σίτου.
Σύμφωνα με τη διευκρινιστική οδηγία για την εφαρμογή της υπ. αριθμ. 40835/13-05-10 Υπουργικής Απόφασης, «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της ειδικής στήριξης σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009 του Συμβουλίου στους παραγωγούς σκληρού σίτου» του Agrocert προς τις πιστοποιητικές εταιρείες, για τα έτη 2011 και 2012, δικαιούχοι της πρόσθετης ενίσχυσης σκληρού σίτου είναι οι γεωργοί οι οποίοι καλλιεργούν και παράγουν σκληρό σίτο υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με το εθνικό καθεστώς ποιότητας του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης AGRO 2.1 και 2.2.

Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός της στήριξης ανέρχεται στα 27,6 εκατ. ευρώ για το 2010 και από 28 εκατ. ευρώ ετησίως για το 2011 και 2012.

Το θέμα ανακινήθηκε με επιστολή της Διεύθυνσης ΠΑΠ Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας, προς τον Agrocert, που αναφέρεται επί λέξει ότι με τα νέα δεδομένα «η απαιτούμενη ποσότητα σπόρου για τη σπορά ενός στρέμματος σκληρού σίτου κυμαίνεται από 16 έως 20 κιλά, ανάλογα με την ποικιλία».

Αναλυτικότερα, σχετικά με την εφαρμογή της ως παραπάνω Υπουργικής Απόφασης και μετά το υπ. αριθμ. 52953/30-09-10 έγγραφο της Διεύθυνσης ΠΑΠ – Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας του ΥΠΑΑΤ, το οποίο και επισυνάπτεται, ο Agrocert αναφέρει τα εξής:

1. Σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2.2 το οποίο οι παραγωγοί πρέπει να εφαρμόζουν προκειμένου να επιδοτηθούν και ειδικότερα την παράγραφο 4.1.2., «η γεωργική εκμετάλλευση υποχρεούται να χρησιμοποιεί σπόρους σποράς των κατηγοριών που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία (πιστοποιημένος, Standard-μόνο για τα κηπευτικά)...»

2. Όταν η γεωργική εκμετάλλευση χρησιμοποιεί ιδιοπαραγόμενο πολλαπλασιαστικό υλικό υποχρεούται σύμφωνα με την παράγραφο 4.1.4. του AGRO 2.2, «να τηρεί αρχείο με αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού (τεκμηρίωση της ποιότητας και φυτοϋγείας του υλικού)».

3. Σύμφωνα επίσης με την Κατευθυντήρια Οδηγία του προτύπου AGRO 2 (παρ. 4.2), προκειμένου μια γεωργική εκμετάλλευση να υποβάλλει αίτηση για την πιστοποίηση του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, πρέπει να το εφαρμόζει και να τηρεί αρχεία για τουλάχιστον μία πλήρη και ενιαία καλλιεργητική περίοδο.

4. Οι εκμεταλλεύσεις προκειμένου να επιδοτηθούν θα πρέπει να εφαρμόζουν Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2.2 για τις καλλιεργητικές περιόδους 2010-11 και 2011-12

Επομένως για την καλλιεργητική περίοδο 2009-2010 (έτος ενίσχυσης 2010), οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει ελάχιστη ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου 8 κιλά/στρέμμα [(ΚΥΑ 262345/24-3-10 άρθρο 5 δ)].

Η επιπλέον ποσότητα σπόρου μπορεί να είναι συμβατικά ιδιοπαραγόμενη.

Αντιθέτως για τις περιόδους 2010-2011 και 2011-2012, οι παραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν πιστοποιημένο σπόρο στο σύνολο της απαραίτητης για σπορά ποσότητας εκτός των περιπτώσεων που οι εκμεταλλεύσεις ήδη εφάρμοζαν σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης από την καλλιεργητική περίοδο 2009-2010 και τεκμηριώνουν την ποιότητα και φυτοϋγεία του πολλαπλασιαστικού υλικού.

Σ’ αυτή την περίπτωση, η ελάχιστη πιστοποιημένη ποσότητα σπόρου που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν είναι 10 κιλά/στρέμμα (Υπουργική Απόφαση 40835/13-05-10 άρθρο 2) και η επιπλέον ποσότητα σπόρου μπορεί να είναι ιδιοπαραγόμενη σύμφωνα με το πρότυπο AGRO.

Πηγή: http://www.agronews.gr/content/view/61731/200/lang,el/

Αλλού τρως,αλλού πίνεις,αλλού πας και ψηφίζεις...

Από σήμερα υποδεχόμαστε τους ετεροδημότες μας που θα έρθουν για να ψηφίσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Κάποιοι δε, έχουν να έρθουν από προηγούμενες εκλογές...
Εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα μεγάλο.
Θα ψηφίσουν άνθρωποι που δε ζουν στο χωριό,που δεν έχουν σαφή αντίληψη των πεπραγμένων της ιδιαίτερης πατρίδας τους κι όμως πιθανόν να επηρεάσουν ολόκληρο εκλογικό αποτέλεσμα εις βάρος αυτών που ζουν εδώ.
Μπορεί και το αντίθετο.
Δε φταίνε αυτοί όμως γι' αυτό.
Είναι κι αυτό ένα από τα παράδοξα του αναξιόπιστου σε όλα Ελληνικού κράτους.
Αλλού τρως,αλλού πίνεις,αλλού πας και ψηφίζεις...
Φυσικά το ίδιο συμβαίνει στο τόπο που ζουν οι ετεροδημότες μας,που ψηφίζουν άλλοι για το τόπο που ζουν οι ίδιοι...
Μύλος...

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Πατήστε εδώ να δείτε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο12):

Πολλοί θα πάνε αύριο στις κάλπες και θα κάνουν ότι ψηφίζουν?
Για να βλέπουν κάποιοι άλλοι ότι όντως πήγαν και δε κάνανε αποχή.
Κι όλα αυτά επειδή εν έτη 2010,υπάρχει ακόμη καταπίεση της ελεύθερης έκφρασης σε δημοκρατική χώρα...
Τι να πει κανείς?
Ντροπή μας...

«Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» και για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις


Πρόταση ενεργειακής και περιβαλλοντικής υποστήριξης των εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων της χώρας ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος αυτό το διάστημα, στα πρότυπα του «εξοικονομώ κατ' οίκον», με στόχο την ενεργοποίησή του το 2011.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως σημειώνεται σε έγγραφο της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη προς τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος προωθεί τη δημιουργία Μονάδας Ενεργειακής Υποστήριξης Βιοτεχνικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων στο ΚΑΠΕ και θα παρέχει ενεργειακή και περιβαλλοντική υποστήριξη στις επιχειρήσεις με στόχο το ενεργειακό «νοικοκύρεμα» και τον εκσυγχρονισμό της κάθε επιχείρησης αλλά και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την άντληση πόρων και τεχνογνωσίας καθώς και την εκπαίδευση σε θέματα ενέργειας.


Πηγή:http://politispierias.blogspot.com/2010/11/blog-post_3612.html


Ανανεώνει το συμβόλαιο ο Λαζόπουλος;

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε πως η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία για το «Τσαντίρι» και τον ίδιο στην τηλεόραση.

Η εφημερίδα «Αξία» αναφέρει, όμως, πως ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις ανάμεσα στον Λαζόπουλο και στον ALPHA για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Μήπως συζητάει να πάρει άλλο ρόλο στο κανάλι;

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010, 15:38


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=198317&cid=9

Απέχουν από τις εκλογές οι κάτοικοι της Γαύδου

Tην απόφασή τους να μη συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής έκαναν γνωστή σήμερα οι κάτοικοι της Γαύδου.

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή της γενικής συνέλευσης των κατοίκων, οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού ζητούν να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου με την Κρήτη.

Σύμφωνα με την απόφαση, αν δεν αλλάξει η προκήρυξη, οι κάτοικοι θα αποκλείσουν επ' αόριστον το λιμάνι της Γαύδου.

Στους εκλογικούς καταλόγους του ακριτικού νησιού είναι εγγεγραμμένοι 156 κάτοικοι, οι οποίοι θα ασκήσουν κανονικά το δικαίωμά τους μόνο στις δημοτικές εκλογές.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=198299&cid=4

Μαζί σας...

Ομιλία του κυρίου Πολύζου στον Κολινδρό

"Στον Κολινδρό μίλησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Πολύζος. Η πλατεία Σαμαρά κυριολεκτικά βούλιαξε από την πρωτοφανή συγκέντρωση και το μέγα πλήθος του κόσμου. Η αθρόα προσέλευση των δημοτών δημιούργησε ένα πανηγυρικό ζεστό κλίμα στέλνοντας ένα μήνυμα νίκης του Υπερκομματικού Συνδυασμού Δυνατή Βόρεια Πιερία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο κ. Πολύζος δήλωσε βαθιά συγκινημένος από το βροντερό παρών των Κολινδρινών.
Έκανε αναφορά στην πορεία του ως Δήμαρχος Κολινδρού και στο τεράστιο έργο που υλοποίησε. Δεν αρκέστηκε σε ευχολόγια για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει αλλά ανέλυσε την φιλοσοφία του τρόπου ανάπτυξης της Βόρειας Πιερίας.
Ο κ. Πολύζος δήλωσε ακούραστος εργάτης και ασυμβίβαστς διεκδικητής πόρων και έργων για το συμφέρον των δημοτών. Ανέλυσε όλες τις διαστάσεις για την δημιουργία ενός Δήμου που θα προσελκύει επενδύσεις, θα ενισχύει τις υπάρχουσες υποδομές, θα προσθέτει νέες και θα πολλαπλασιάζει τις θέσεις εργασίας. Επεσήμανε τα συγκριτικα πλεονεκτήματα του Κολινδρού με ιδιαίτερη μνεία στον αγροτουρισμό και τον αθλητικό τουρισμό.
Αναφέρθηκε στα άξια στελέχη που πλαισιώνουν τον Υπερκομματικό Συνδυασμό Δυνατή Βόρεια Πιερία. 'Ολοι μαζί θα συμβάλλουν στον μέγιστο βαθμό για την οικοδόμηση ενός ισχυρού Δήμου. Κλείνοντας δήλωσε σίγουρος για την νίκη της Κυριακής καλώντας όλους να ψηφίσουν για μια Δυνατή Βόρεια Πιερία."


Πηγή:http://lefteria.blogspot.com/2010/11/blog-post_8849.html#more


Ανακοίνωση

Παρακαλείται η επισκέπτης Hermes να επικοινωνήσει με το μπλογκ.
kolidrinamaslatia@gmail.com

Μίνι απολογισμός του μπλογκ

Αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα που αφορούν εμάς...
1) Κατηγορηθήκαμε επανειλημμένως ότι πολεμήσαμε τον κύριο Πολύζο,ενώ η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από μας,στηρίξαμε καθαρά την αποχή και τίποτα άλλο και οι υπόλοιποι απλώς δε συμμετείχαν.
2) Δεν παίξαμε το παιχνίδι κανενός και γι' αυτό είμαστε όλοι περήφανοι και με καθαρή τη συνείδηση.
3) Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να επιλέξουμε φανερά "στρατόπεδο" και να κάνουμε "ζημιά" στο αντίπαλο,αλλά όπως διαπιστώσατε κρατήσαμε ίσες αποστάσεις από όλους.
4) Μετά τις εκλογές(αύριο μεθαύριο) θα μπορείτε πάλι να σχολιάζετε και ανώνυμα,έως ότου διαπιστωθεί ότι η κατάσταση πάει πάλι να εκτραχυνθεί.
5) Μέσα από την επικοινωνία του μπλογκ διαπιστώθηκε ότι μπορούν να γίνουν τεράστια άλματα προόδου για τον τόπο μας,κάτι το οποίο θα επιδιωχθεί με κάθε νόμιμο τρόπο.
6) Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον συντάκτη μας τον VAD για τις πολύτιμες υπηρεσίες και γνώσεις που απλόχερα μας προσέφερε,να του ευχηθούμε όλοι καλό ταξίδι στην Αφρική και από Δευτέρα πάλι στις επάλξεις.
Έστω και από κάποια χιλιόμετρα μακριά.
Είμαστε πολύ λίγοι για να χαθούμε...
Μας χρειάζεται όλους ο τόπος μας και μας έχει ανάγκη,όπου κι αν ζούμε...
7) Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους εσάς τους καλούς μας επισκέπτες,που μας τιμάτε με τη συχνή παρουσία σας κι έτσι μας δίνετε ένα επιπλέον κίνητρο - πέρα από την ανιδιοτελή αγάπη μας για τον Κολινδρό - να προσπαθούμε να γινόμαστε συνεπέστεροι και καλύτεροι.
8) Τώρα που τελειώνουν οι εκλογές κι από Δευτέρα θα δούμε πάλι τη γυμνή αλήθεια και την ωμή πραγματικότητα μπροστά μας,θα δείτε το πραγματικό πρόσωπο του μπλογκ.
Αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε εξάλλου.
Υπομονή...
9) Όσοι θα πάτε να ψηφίσετε,να προσέξτε καλά τι θα επιλέξετε για το μέλλον όλων μας.
10) Όσοι δε θα πάμε να ψηφίσουμε,καλά να περάσουμε σήμερα και αύριο σε ότι κι αν κάνουμε(δουλειά,εκδρομή,σπίτι).
11) Οι εκλογές θα τελειώσουν και σας περιμένουμε όλους από Δευτέρα εδώ να συζητάμε για το κοινό μας μέλλον...
12) Είναι εντυπωσιακό το γεγονός το τι μας εκμηστηρεύτηκε απλός κόσμος του Κολινδρού για τα κατά καιρούς πολιτικά και κοινωνικά τεκτενόμενα,με email και με επί προσωπικού συζητήσεις κι αυτό το θεωρώ ως μεγάλο κέρδος του μπλογκ.
Όλα θα τα έχουμε ως σύμβουλό μας για τη συνέχεια της πορείας μας και δε θα τα αποκαλύψουμε σε κανέναν όπως μας ζητήθηκε.

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο11):

Συζητείται πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι ο δεύτερος γύρος των Δημοτικών εκλογών ίσως παραταθεί και θα συνεπέσει μαζί με νέες Εθνικές εκλογές?
Μένει να διαπιστωθεί τελικά...

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ κάποτε είπε…

 Οι πραγματικοί ληστές δεν φοράν κουκούλες αλλά γραβάτες.
Αν παραπαίει η παιδεία και η υγεία συμβαίνει κυρίως γιατί οι τομείς αυτοί δεν είναι στις προτεραιότητες των εξουσιαστών μας. Ίσως να ακούγομαι ακραίος, δογματικός και υλιστής, αναλαμβάνω τις ευθηνές που μου αναλογούν αλλά αυτό δεν μετριάζει καθόλου, μα καθόλου, την αναλγησία, την απληστία και την ασυδοσία εκείνων που τολμούν να πιστεύουν πως έχουν δικαίωμα να διαχειρίζονται τα λεφτά και το μέλλον μας.

Οι φωτογραφίες του Βαγγέλη από τον στρατό



επειδή μερικοί κακοπροαίρετοι , νομίζουν πως με στείρα αντιπολίτευση θα καταφέρουν κάτι , το επιστημονικό team βρήκε 2 φώτο του Βαγγέλη από τον στρατό ....
ο Κ. Λαγδάρης πιθανόν να μην θυμάται πότε πήγε ο Βαγγέλης στον στρατό γιατί απλά ο Βαγγέλης είναι πάλιουρας και πολέμησε στο πλευρό του Λεωνίδα και του Αχιλλέα

παιδιά μην το πάρει κανένας σοβαρά ...πλακίστα κάνουμε !!!



χωρίς σχόλια(για κανέναν άλλον εκτός από το δικό μου σχόλια για να μην μου την λέει ο οικοδεσπότης)

ψηφίστε ελεύθερα !!


Νέα εκλογική δύναμη παρουσιάζεται την τελευταία στιγμή ...
στην Πιερία ..
Γελάσατε εε ?? ?
Φυσικά καιδεν είναι ισχύον το ψηφοδέλτιο,
είναι μια ιδέα του Μπουκατσιέλα και του Κολινδρινού Καλλιτέχνη.

Βέβαια αν το σκεφθείτε καλύτερα τότε θα καταλάβετε πως μάλλον δεν είναι για πλάκα και έχει ένα βαθύτερο νόημα.
Σκεφθείτε να πάτε λέει στις εκλογές και αντί για αποχή η
για ψήφο δυσαρέσκιας να ρίχνατε αυτό μέσα στην κάλπη.
Αν το έκαναν πολλοί μόνο ένα πράγμα μπρούσε να συμβεί .
Αυτοί που θα εκλεγούν να τα κάνουν πάνω τους.
Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί ,
σε όλα τα εκλογικά τμήματα θα ενημερωνόταν οι υπεύθυνοι
και αυτοί με την σειρά τους τους υποψηφίους , πως ο κόσμος αντιδράει ψηφίζοντας ¨κολινδρινά μασλάτια" και θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στον τρόπο διακυβέρνησης τους,γιατί αν δεν είναι , τότε ο απλός πολίτης,εγώ εσύ δηλαδή , έχουμε το βήμα για να τους καταγγείλουμε ,να τους κράξουμε.
Αν αυτό συνέβαινε τότε όλοι θα φοβόταν την δύναμη των πολλών,και δεν είμαστε λίγοι,κάθε μέρα πάνω από 1000 άτομα επισκέπτονται και διαβάζουν τον χώρο μας ...σκεφθείτε το!

Τα ονόματα τα έβαλα τυχαία και δεν θέλουν να δείξουν τίποτα , είναι ονόματα ανθρώπων που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια μας ,και με την βοήθεια όλων θα καθιερωθούμε στα δρόμενα της Βόρειας Πιερίας.
Αν ξέχασα κάποιον ζητάω ταπεινά συγγνώμη .

Το ψηφοδέλτιο είναι φτιαγμένο με τις διαστάσεις πραγματικού ψηφοδελτίου και μπορείτε πατώντας στην εικόνα να το μεγενθύνετε και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας.Μπορείτε να το εκτυπώσετε και αν είστε και εσεις δυσαρεστημένοι να το ρίξετε "μαύρο στους μαυλογιαλούρους της πολιτικής"

Μάθε πως ψηφίζεις

Στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ψηφίζουμε για....

Την εκλογή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και του περιφερειακού συμβουλίου.

Σε κάθε εκλογική περιφέρεια βάζουμε από έναν έως τέσσερεις σταυρούς ανάλογα με τον αριθμό των εδρών που εκλέγει στο περιφερειακό συμβούλιο. Ως εκλογική περιφέρεια για τις περιφερειακές εκλογές ορίζεται η χωρική επικράτεια της περιφερειακής ενότητας που συγκροτήθηκε με τον Καλλικράτη. Η περιφερειακή ενότητα στην ηπειρωτική Ελλάδα ακολουθεί τα όρια των σημερινών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (πχ. Εύβοια, Βοιωτία, Καρδίτσα,Δυτική Αττική) με εξαίρεση την Νομαρχία Αθηνών στην οποία συγκροτούνται 4 περιφερειακές ενότητες στα όρια των σημερινών τομέων της Νομαρχίας. Στα νησιά οι περιφερειακές ενότητες συγκροτούνται κατά βάση στα όρια των σημερινών επαρχιών (πχ. Θάσος, Σποράδες, Ιθάκη, Μήλος). Αναλυτικός πίνακας υπάρχει στο τέλος του κειμένου.

Αν στην εκλογική περιφέρεια εκλέγονται από 1 έως 3 περιφερειακοί σύμβουλοι, τότε ο εκλογέας μπορεί να προτιμήσει μέχρι έναν υποψήφιο. Αν εκλέγονται μεταξύ 4 και 7 περιφερειακοί συμβούλοι, ο εκλογέας μπορεί να προτιμήσει μέχρι δύο υποψήφιους. Αν εκλέγονται από 8 έως 12 περιφερειακοί σύμβουλοι, ο εκλογέας μπορεί να προτιμήσει μέχρι τρείς υποψήφιους ενώ σε περιπτώσεις που εκλέγονται πάνω από 12 σύμβουλοι μπορεί να προτιμήσει έως 4 υποψηφίους. Στον παρακάτω Πίνακα εμφανίζονται αναλυτικά ο ανώτατος αριθμός σταυρών ανά εκλογική περιφέρεια.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης


Στις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ψηφίζουμε για....




Ανάδειξη των 325 νέων δημάρχων.

Ανάδειξη των δημοτικών συμβουλίων και των συμβουλίων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων που συστήνονται με τον Καλλικράτη.

Ως εκλογική περιφέρεια για τις δημοτικές εκλογές ορίζεται:

Το σύνολο του δήμου αν δεν συνενώθηκε με κανέναν άλλο (πχ. Νέα Σμύρνη, Ασπρόπυργος, Θάσος)

Η επικράτεια του δήμου που συνενώθηκε (πχ. Ελληνικό, Αργυρούπολη, Τριανδρία, Ηράκλεια Κυκλάδων)

Το κάθε ένα από τα δημοτικά διαμερίσματα των μεγάλων δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καλλιθέα, Περιστέρι)

Αν η εκλογική περιφέρεια στην οποία ψηφίζει ο εκλογέας εκλέγει μέχρι 3 δημοτικούς συμβούλους, ο εκλογέας μπορεί να επιλέξει μέχρι 1 υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της εκλογικής του περιφέρειας. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να επιλέξει μέχρι 3 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της περιφέρειάς του.

Ο εκλογέας μπορεί να επιλέξει μέχρι και 1 υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο άλλης εκλογικής περιφέρειας, όπου αυτές υπάρχουν (πχ. Ένας ψηφοφόρος της εκλογικής περιφέρειας Αργυρούπολης μπορεί να επιλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο της εκλογικής περιφέρειας Ελληνικού).

Ο εκλογέας επίσης μπορεί να επιλέξει 1 υποψήφιο τοπικό εκπρόσωπο (σε τοπικές κοινότητες με πληθυσμό έως 300 κατοίκους) ή 1 υποψήφιο του συμβουλίου τοπικής κοινότητας ή μέχρι 2 υποψηφίους του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης

Επισημαίνεται ότι στο ψηφοδέλτιο που παραλαμβάνει ο ψηφοφόρος αναγράφεται επακριβώς ο ανώτατος αριθμός σταυρών προτίμησης που μπορεί να βάλει ο εκλογέας για κάθε κατηγορία υποψηφίων, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Πηγή και περισσότερα:http://www.ypes.gr/Services/eea/mathe_pws_psifizeis.htm




ΣΑΝ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ

Πολύ κρύο έπιασε, ρε παιδιά, πάμε παρακάτω να ζεσταθούμε!
Όλοι οι υποψήφιοι(και ήταν πολλοί, μωρέ, δεν προλάβαινα
ν'απαντώ στο τηλέφωνο!) που έλπιζαν στο...σταυρουδάκι μου,
ξέρω ότι θα απογοητευθούν, αλλά αναχωρώ απόψε κιόλας,
Δευτέρα πρωί θά'μαστε Χαρτούμ,(το ανακοίνωσα και στο
προσωπικό μου μπλογκ),ψηφίστε εσείς για μας!

Σχεδόν δυο μήνες τώρα από το νέο ομαδικό κολινδρινό μπλογκ
είπα τα δικά μου, από τωρα θα παρεμβαινω λιγότερο, όταν είσαι
μακριά, τα ερεθίσματα που σε καλούν ν'ασχοληθείς με τα του
τόπου σου είναι οπωσδήποτε λιγότερα, δε θα χαθώ όμως, θα σας
διαβάζω καθημερινά όλους, συντάκτες και σχολιαστές.
Οι ευχαριστίες προς το δημιουργό του μπλογκ αυτονόητες,
όπως επίσης οι ευχές μου να πάει ακομα καλύτερα το μπλογκ και
να γίνει γέφυρα επικοινωνίας όλων των Κολινδρινών όπου γης.
Τον ΑΠΟΥΡΩ όμως δε θα τον χάσετε, στο μπλογκ μου μια φορά
κάθε μήνα θα σας υπενθυμίζει "ότ' χαζά κουλιντρινά" έγραφε
πριν απο χρόνια στην εφημερίδα.
Όσοι θέλετε να επικοινήσετε μαζί μου, ζητήστε το email μου
από το διαχειριστή των ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΩΝ ΜΑΣΛΑΤΙΩΝ.
Σας εύχομαι καλό βόλι αύριο και καλό χειμώνα...

οι τέσσερις εποχές

η πρώτη είναι αυτή που δεν θυμάμαι τι έκανα (βρεφική)

η δέυτερη είναι αυτή που έκανα ότι ήθελαν (παιδική)

η τρίτη είναι αυτή που νόμιζα ότι μπορώ να κάνω ότι θέλω (εφηβική)

η τέταρτη είναι αυτή που προσπαθώ να κάνουν ότι θέλω.....

αλλά ξέρω ότι έμεινα παιδί....

οι πεταλούδες.........

όλοι οι υποψήφιοι

έχουν βγεί στους δρόμους μαζέυοντας ψήφους....

σαν να μαζέυουν πεταλούδες.....

με εκείνο το μακρί....εργαλείο.....πως ...το....λεν......


τελικά......

αποχή ή απόχη???

ερωτήσεις προς υποψήφιους........

1.ο νέος Δήμος θα έχει site?????
(ο νόμος του καλλικράτη αναφέρεται σε ηλεκτρονική διακυβέρνηση)

2.θα μπορώ από το internet να κάνω αίτηση για πιστοποιητικό οικογεννιακής κατάστασης?? (έχει ξαναγίνει)

3.το κάθε δημοτικό συμβούλιο θα ηχογραφείται και θα εκτίθετε στο site για να μπορώ να παρακολουθώ της εξελίξεις????

αυτά μας ενδιαφέρουν .......
μιλήστε μας........

προσανατολισμός ........

έχω ακούσει για ''δεξιά''.....

έχω ακούσει για ''αριστερά''....

έχω ακούσει για ''.ακρα δεξιά''....

έχω ακούσει για ''.ακρα αριστερά''....

έχω ακούσει για ''κέντροδεξιά''....

έχω ακούσει για ''κέντροαριστερά''....

εγώ που τελικά πάω ευθεία ........καλά πάω???????

Ατάκα από 50/50

στο σημερινό 50/50 ο γνωστός Παρασκευάς Δημήτρης , είπε την εξής θεϊκή ατάκα :
εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ μια συναυλία που είδα ...τραγουδούσε ο...
τραγουδούσε ο ........οοοο.....τραγουδούσε οοοοο.....
αρέ ποιος τραγουδούσε δεν θυμάμαι !!!