Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΠΙΘΑ

Αγαπητέ κε Θεοδωράκη (αν και το αγαπητέ Μίκη θα ήταν πιο οικείο, γιατί ως Μίκη σε γνώρισα και μεγάλωσα με το ονόμα αυτό)

Είμαι ένας νέος 35 ετών, έχοντας σπουδάσει οικονομικά και εργαζόμενος ως στέλεχος επιχείρησης αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας/ επιχειρηματίας.

Είμαι ένας πολίτης που άλλοτε δουλεύει άλλοτε είναι άνεργος.
Είμαι ένας πολίτης που φροντίζω να ενημερώνομαι για τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα.
Είμαι ένας πολίτης που έχει συγκεκριμένη άποψη, γνώμη και πεποίθηση για πολλά πράγματα.
Είμαι ένας άνθρωπος όμως, που επιλέγω να λουφάξω, να μην πω τι γνώμη μου, να μην προτείνω- μέχρι σήμερα?

Γιατί, θα με ρωτήσεις.

Γιατί όχι, θα σου αποκριθώ.

- Έμαθα σε αυτή την κοινωνία των μετρίων, να μην σηκώνω κεφάλι, γιατί αν σηκώσεις το κεφάλι και προεξέχει θα στο πάρουν.
- Έμαθα να μην ορθώνω φωνή, γιατί αν ορθώσω φωνή, κάποιοι άλλοι θα βάλουν το μαγνητόφωνο στην διαπασών και δεν θα ακουστώ. Όταν τελικά ακουστώ θα ακουστώ ως παραφωνία.
- Έμαθα να μην διεκδικώ γιατί αν διεκδικούσα θα με έπαιρνε ένας συνδικαλιστής τηλέφωνο και με επέπληττε.
- Έμαθα να μην επιχειρώ με τόλμη, γιατί αν επιχειρήσω με τόλμη κάποιος θα με απειλήσει ή θα με σκοτώσει.
- Έμαθα μόνο να μετράω.
Τον λόγο μου, την φωνή μου, το ανάστημά μου και κυρίως να μετράω πόσο δυνατός είναι ο αντίπαλος μου. Ο μέτριος. Ή μάλλον πόσοι πολλοί και συνασπισμένοι είναι.

Δεν λέω ότι εγώ είμαι άριστος, ότι είμαι καλύτερος, ίσως να είμαι και χειρότερος, αλλά μου έδωσε ποτέ κανείς την δυνατότητα να μετρήσω ποιος είμαι?

Κε Θεοδωράκη, Μίκη καλύτερα, είμαι πολίτης τούτης εδώ της χώρας. Ζω και εργάζομαι εδώ σε αυτή την χώρα. Όμως την χώρα αυτή δεν την θέλω για πατρίδα μου. Δεν θέλω να είμαι αρεστός στο Κόμμα, σε κάποιο Συνδικάτο, σε κάποια nomenclatura για να εκφρασθώ. Γιατί ΑΥΤΟΙ κάνουν κουμάντο σήμερα. Και αυτοί ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ. Επίσης δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βάλει φωτιά ή θα διαμαρτυρηθεί με βία, διότι η βία μόνο βία μπορεί να φέρει.
Έτσι προτιμώ να λουφάξω. Να μην μιλήσω. Να σωπάσω. Ειδάλλως να υποστώ τις συνέπειες.

Μίκη, δώσε μου σε παρακαλώ αυτή την ευκαιρία να μιλήσω να εκφρασθώ. Να φωνάξω.

Τι? Ότι δεν τους αντέχω άλλο.
Φθάνει? ΟΧΙ. Πρέπει να προτείνω.
Αν μου δώσεις την ευκαιρία αυτή να ακουστώ, θα προτείνω. Το Τι, το Πως, και το Που θα Πάμε.

Ελπίζω Μίκη να μου δώσεις την ευκαιρία να ακουστώ, αν όχι εγώ, ο διπλανός μου, ή ο παρα-διπλανός μου.

Όχι απλά να μιλήσουμε, αλλά να ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ.
Γιατί πολλά τα παράλογα συμπολίτη μας Μίκη και έγιναν οι ανάγκες μας συνήθειες, αντί να γίνουν Φιλότιμα.

Καλό ξεκίνημα στον αγώνα σου για ανεξαρτησία.

Ο ανεξάρτητος φρονημάτων και συμπολίτης σου



Χάρης


Αστεία βίντεο: Χάλασε η γιορτή...

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-2





Πηγή:http://www.dailymotion.com/psalidoheris

Στις αρχές του 2015 το Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η χρηματοδότηση για το βασικό άξονα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη είναι εξασφαλισμένη, ενώ όπως είπε, ο άξονας θα δοθεί προς χρήση το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2015. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με φορείς της πόλης στα γραφεία της «Αττικό Μετρό», ανέφερε ότι πλέον ο πρόεδρος της εταιρείας διαπραγματεύεται με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων την εξασφάλιση 1 δισ. ευρώ, για τις εργασίες που αφορούν τα έργα νέας γενιάς, δηλαδή επέκτασης προς τη δυτική πλευρά της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΕπ έχει ήδη ανάψει το φως για τη χρηματοδότηση με 600 εκατ. ευρώ προς το Μετρό Θεσσαλονίκης.ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Τimes: Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για την ιδιοκτησία των μαρμάρων του Παρθενώνα

Η βρετανική εφημερίδα "Τhe Times" γράφει σήμερα ότι ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ανέφερε σε συνέντευξη του ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για το θέμα της ιδιοκτησίας των θησαυρών του Παρθενώνα, αν το Βρετανικό Μουσείο στείλει τα γλυπτά του μνημείου στην Αθήνα υπό μορφή μακρόχρονου δανείου. Σε αντάλλαγμα, γράφει η εφημερίδα, η Ελλάδα θα προσφέρει στο Βρετανικό Μουσείο μια επιλογή από τα καλύτερα δείγματα της κλασικής της τέχνης, με περιοδικές εκθέσεις για να δώσει στο Λονδίνο μία από τις πλουσιότερες παρουσιάσεις, γλυπτών και έργων τέχνης από την αρχαία Ελλάδα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι "ουδέποτε τοποθετήθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, επί του θέματος της ιδιοκτησίας των μαρμάρων του Παρθενώνα, στη συνάντηση που είχε με το δημοσιογράφο των βρετανικών Τimes".

"Πάγιο αίτημα της ελληνικής Πολιτείας και του Υπουργείου Πολιτισμού παραμένει η μόνιμη επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης, η Ελλάδα διατίθεται να προσφέρει στο Βρετανικό Μουσείο κλασικά αριστουργήματα της χώρας για περιοδικές εκθέσεις", ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΠΟ.

Το Βρετανικό Μουσείοσ σε σημερινή του ανακοίνωσησ αναφέρει ότι δεν του έγινε καμία επίσημη προσέγγιση από την Ελλάδα σχετικά με την προσφορά αυτή και προσθέτει: "Αν μία τέτοια πρόταση πρόκειται να γίνει, δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι οι διαχειριστές του Μουσείου θα αλλάξουν τη γνώμη τους, που έχει εκφραστεί στην ανακοίνωση τους για το θέμα". Αυτή αναφέρει ότι τα γλυπτά πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται "μέσα στην παγκόσμια συλλογή του Βρετανικού Μουσείου".ΠΗΓΗ: newsit.gr

Νοσταλγώντας την Κωνσταντινούπολη

Οι αναμνήσεις 47 Ρωμιών, που σε διάφορα χρονικά διαστήματα εγκατέλειψαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Κωνσταντινούπολη, μεταναστεύοντας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ζωντανεύουν μέσα από την έκθεση «Πόλη, Νοσταλγία μου: Πρόσφυγες που νοσταλγούν. Οι Ρωμιοί της Πόλης ξαναθυμούνται».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί 11-18 Δεκεμβρίου το Συνεδριακό Κέντρο «Ευάγγελος Μελισσάρης» του δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού (Νέα Μοναστηρίου 117), ενώ τα εγκαίνιά της θα γίνουν το προσεχές Σάββατο, στις 6.00 το απόγευμα. Mετά την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα η έκθεση θα μεταφερθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Στην έκθεση, που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων Λοζάνης και με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσα Istanbul 2010, παρουσιάζονται μέσα από μαγνητοσκοπημένο και γραπτό υλικό στιγμιότυπα από τη ζωή 47 Ρωμιών της Πόλης, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους και σήμερα ζουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Γεγονότα τραγικά, όπως τα Σεπτεμβριανά, που στιγμάτισαν τον πολιτικό βίο της Τουρκίας, εξανάγκασαν τους περισσότερους Ρωμιούς της Πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σκοπός της έκθεσης, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της, είναι να συμβάλει στην τεκμηρίωση μιας ιστορικής πραγματικότητας, δηλαδή, της πνευματικής, οικονομικής και κοινωνικής ακμής μιας ομάδας Ρωμιών, που έφυγαν, και τους οποίους και η Πόλη, με τη σειρά της, νοσταλγεί.

Η έκθεση συνοδεύεται από ένα ομότιτλο βιβλίο στο οποίο περιλαμβάνονται οι απαντήσεις των 47 Κωνσταντινουπολιτών σε ερωτήσεις σχετικά με τα βιώματά τους στην Πόλη, την ημερομηνία και τους λόγους που τους ανάγκασαν να φύγουν, τις σπουδές τους, τις οικογένειες και τις καταβολές τους.

Εξάλλου, με βάση τις μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις και το υλικό που συγκεντρώθηκε δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πόλη, Νοσταλγία μου» σε σκηνοθεσία του Ταχσίν Ίσμπιλεν. Στο ντοκιμαντέρ αυτό φαίνεται καθαρά η νοσταλγία των Ρωμιών που λένε: «Η Πόλη είναι η πατρίδα μου, επιθυμώ το κάθε τι της».


Πηγή:http://www.newsday.gr/article/8585/nostalgodas-ten-konstadinoupole

Αποκάλυψη: Συνδικαλιστής με μισθό 24.000 ευρώ

Στο πλαίσιο της έρευνας που παρουσιάζει απόψε ο «Κίτρινος Τύπος» για τους συνδικαλιστές στην Ελλάδα, αποκαλύπτεται η περίπτωση συνδικαλιστή που εργάζεται σε ΔΕΚΟ και ο μισθός του φτάνει τις 24.000 ευρώ.

Η περίπτωσή του αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα της σπατάλης και της ασέβειας έναντι του δημόσιου χρήματος. Η διοίκηση της ΔΕΚΟ δηλώνει έκπληκτη από την αποκάλυψη της εκπομπής και δεσμεύεται οτι θα ελέγξει την υπόθεση. Αυτή είναι μία μόνο παράμετρος του θέματος της αποψινής εκπομπής που είναι αφιερωμένη στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την κρίση κάποιοι συνδικαλιστές.

Απόψε στο ALTER στις 23.30.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=216624&cid=9

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τη νέα αγροτική πολιτική

Στο Ρέθυμνο θα βρίσκεται την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα αγροτική πολιτική, η οποία είναι εναρμονισμένη στη Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.).

Κυρίαρχο σημείο της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των τοπικών προϊόντων κάθε περιφέρειας σε όλη τη χώρα και η ανάδειξή τους στις αγορές, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε..

Πρόκειται για το γνωστό «καλάθι προϊόντων», το οποίο και θα παρουσιάσει ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα συνοδεύεται από διευρυμένο κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη και την υφυπουργό Μιλένα Αποστολάκη.

Από την ηγεσία του υπουργείου θα γίνουν όλες οι ανακοινώσεις για τη νέα Κ.Α.Π..

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο οποίος θα φθάσει στο Ρέθυμνο νωρίς το πρωί της Κυριακής και θα αναχωρήσει το ίδιο απόγευμα, είναι να συναντηθεί με στελέχη των αγροτικών συνεταιρισμών του νησιού, καθώς επίσης να επισκεφθεί επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται μέσω καινοτόμων δράσεων και επεξεργάζονται και προωθούν τοπικά προϊόντα της Δυτικής Κρήτης.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=216555&cid=6

Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις και το συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη.

Δείτε εδώ σε απευθείας σύνδεση μέσω της κάμερας της zougla.gr τι συμβαίνει αυτή την ώρα στα Προπύλαια και στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας.

Ανθισμένες φωλιές

Όπως ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες, οι θηλυκές μέλισσες του είδους Osmia avosetta συνθέτουν με τέχνη πέταλα λουλουδιών σχηματίζοντας μοναδικές φωλιές, που περιβάλλουν τις προνύμφες τους με θρεπτικές ουσίες και προσφέρουν θαλπωρή για το χειμώνα.



Οι βιολόγοι δεν είχαν δει ποτέ τα έργα αυτού του είδους μέχρι πέρυσι, όταν δύο ερευνητικές ομάδες βρήκαν και ανέσκαψαν τέτοιες φωλιές σε βουνοπλαγιές του Ιράν και της Τουρκίας. Όπως αναφέρουν, το θηλυκό αυτού του μοναχικού είδους μέλισσας (δεν ζει σε κυψέλες), σκάβει στο έδαφος μια ρηχή στοά, που χωρά έναν ή δύο θαλάμους, τα λεγόμενα «εκκολαπτήρια», με βάθος ως 5 εκ. το καθένα. Μετά στρώνει τα τοιχώματα των θαλάμων με αλληλεπικαλυπτόμενα πέταλα, τα οποία μεταφέρει ένα ένα από γειτονικούς αγρούς, και τα κολλά μεταξύ τους μ’ ένα λεπτό στρώμα λάσπης. Στο τέλος γεμίζει κάθε θάλαμο με τροφή για την προνύμφη –νέκταρ και γύρη–, αποθέτει ένα αβγό στην κορυφή, το τυλίγει με τα εσωτερικά πέταλα, σφραγίζει την είσοδο με υγρό χώμα και ολοκληρώνει το έργο της με άλλη μια στρώση πετάλων. Η διαδικασία μπορεί να της πάρει ως και δύο μέρες, λένε οι επιστήμονες. Σύντομα ο θάλαμος πετρώνει και γίνεται ένας σκληρός σβόλος, υγρός στο εσωτερικό και ανθεκτικός στο νερό και στους θηρευτές. Παρόλο που οι επιστήμονες θαυμάζουν την καλλιτεχνία της μέλισσας, λέει ένας από τους ερευνητές που ανακάλυψαν τις φωλιές, ο Τζερόμ Τζ. Ρόζεν ο Νεότερος, «αυτό που μας συναρπάζει περισσότερο είναι η φωλιά ως εξελικτικός μηχανισμός για την προστασία των απογόνων». -Τζένιφερ Χόλαντ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΤΖΕΡΟΜ ΤΖ. ΡΟΖΕΝ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ


Πηγή:http://www.nationalgeographic.gr/1210/geographica.html

Αυξημένο κατά $2.000 το κόστος ζωής το 2011

Το κόστος ζωής για το κάθε νοικοκυριό αναμένεται κατά μέσο όρο να αυξηθεί κατά $2.000 μέσα στο 2011 ενώ την ίδια στιγμή φιλανθρωπικοί οργανισμοί διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα ότι όλο και περισσότεροι Αυστραλοί καταλήγουν στην πόρτα τους ζητώντας βοήθεια γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας.

Όπως εκτιμούν οι οικονομολόγοι της χώρας το κάθε νοικοκυριό θα πρέπει κατά το 2011 να βρει $100 περίπου επιπλέον, για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, $50 για αυτούς του γκαζιού, $70 για τους λογαριασμούς νερού, περίπου $1.000 επιπλέον για την δόση αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου, $260 έξτρα για φαγητό, $150 για την πληρωμή της ιδιωτικής ασφάλειας υγείας, $70 επιπλέον για δημοτικά τέλη, $60 παραπάνω για την ασφάλεια αυτοκινήτου και $100 επιπλέον για την ασφάλεια κατοικίας.

Τα κοινωφελή αγαθά και τα ασφάλιστρα είναι αυτά που θα γνωρίσουν τη μεγαλύτερη αύξηση ενώ οι τιμές των εισαγομένων ειδών και προϊόντων θα κρατηθούν στα ίδια επίπεδα λόγω της υψηλής τιμής του αυστραλιανού δολαρίου στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, το 17% αυτών που έχουν επισυνάψει στεγαστικό δάνειο δηλώνει ότι αν τα επιτόκια αυξηθούν έστω και κατά 0,25% μέσα στο 2011, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων μία ακόμα αύξηση είναι σχεδόν αναπόφευκτη, δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή της δόσης τους. Εν τω μεταξύ ο κ. Γουόρεν Χόγκαν, οικονομολόγος της ΑΝΖ, προβλέπει ότι τα επιτόκια εντός του 2011 θα αυξηθούν συνολικά κατά 0,75%.
Παράλληλα με την αύξηση του κόστους ζωής που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 8%, οι οικονομολόγοι προβλέπουν και κάποια σχετική αύξηση των μισθών η οποία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στο 4-6%.

Οι συνεχείς αυξήσεις ειδών πρώτης ανάγκης οδήγησε μέσα στο 2010 δεκάδες χιλιάδες Αυστραλούς να ζητήσουν βοήθεια από φιλανθρωπικούς οργανισμούς ενώ οι αξιωματούχοι των οργανισμών αυτών προβλέπουν ότι το 2011 ο αριθμός των ανθρώπων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, θα αυξηθεί έως και 20%.

Πηγή: http://neoskosmos.com/news/el/node/11343

Ο Μπόνο στον αγώνα κατά της φτώχιας και του AIDS

Στην Αυστραλία βρίσκεται για σειρά συναυλιών ο διάσημος Ιρλανδός τραγουδιστής Bono και το συγκρότημά του U2 (η πρώτη συναυλία δόθηκε την Τετάρτη στη Μελβούρνη) αλλά παράλληλα έχει συνομιλίες και με την αυστραλιανή κυβέρνηση για το φαινόμενο της παγκόσμιας πείνας και τους τρόπους περιορισμού της.

Ο Μπόνο συναντήθηκε με την Αυστραλή πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ και τον υπουργό Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, με τους οποίους συζήτησε το φάσμα της πείνας που απειλεί εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αυστραλιανή κυβέρνηση για την συμβολή της στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο διάσημος τραγουδιστής πάντως, όπως γράφει ο αυστραλιανός τύπος δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τα καλύτερα εστιατόρια του Σύδνεϋ ενώ την Τρίτη συμμετείχε σε εκδήλωση για το AIDS.

Συγκεκριμένα κόκκινα φώτα πλημμύρισαν τη νύχτα της Τρίτης στο Σύδνεϋ, σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στην Αυστραλία.

Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, έχοντας δίπλα της τον Μπόνο, μίλησε ενώπιον των πολιτών ζητώντας διεθνή ευαισθητοποίηση για το AIDS και τον ιό HIV και επισημαίνοντας ότι κάθε ασθενής θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα φάρμακα.

Η Γκίλαρντ χαρακτήρισε τον Μπόνο «αγγελιοφόρο της ελπίδας» για τους ασθενείς με AIDS.

Πηγή:http://neoskosmos.com/news/el/node/11303


Σε απόγνωση οι αγρότες της βόρειας Βικτώριας στην Αυστραλία

Ένα τεράστιο σμήνος ακριδών μήκους 25 χιλιομέτρων και πλάτους ενός χιλιομέτρου εισέβαλε σε καλλιέργειες της βόρειας Βικτώριας και τις απειλεί με αφανισμό.
Ήδη οι περιοχές Echuca-Moama, Donald, Charlton, St Arnaud, Bendigo, Durham Ox και Rochester, επλήγησαν από το σμήνος.

Σύμφωνα με τις Αρχές, σε κάθε τετραγωνικό μέτρο στο έδαφος υπάρχουν έως 2.000 ακρίδες και στον αέρα 100 ακρίδες.

«Μιλάμε για δισεκατομμύρια ακρίδες» είπε ο επικεφαλής της αντιμετώπισης της μάστιγας Ράσελ Μακράι ο οποίος συμπλήρωσε ότι εκτός από τις καλλιέργειες απειλούνται και οι οδηγοί της περιοχής τους οποίους κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στο μεταξύ σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται η ζημιά που έκαναν τις τελευταίες μέρες οι καταρρακτώδεις βροχές στην ετήσια παραγωγή σιτηρών της Βικτώριας. Οι παραγωγοί ανησυχούν για την ποιότητα της φετινής σοδειάς η οποία όπως πολλοί πιστεύουν δεν θα καταφέρει να πουληθεί έναντι καλής τιμής λόγω της κακής της ποιότητας.

Την ίδια στιγμή αναφέρουν ότι κανονικά όπως γίνεται άλλες χρονιές τέτοια εποχή θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η συγκομιδή του καρπού γεγονός, όμως, που φέτος δεν είναι εφικτό λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα χωράφια τα οποία έχουν στην κυριολεξία «πνιγεί» στο νερό.

Ο κ. Ράσελ Άμερι από την Ένωση Παραγωγών της Βικτώριας εκτιμώντας την παρούσα κατάσταση αρκέστηκε στο να πει: «Κακά τα μαντάτα...».
Οι βροχές που έπεσαν στη Βικτώρια τις τελευταίες μέρες έρχονται μετά την ξηρασία των περασμένων χρόνων που οδήγησε πολλούς γεωργούς στην απόγνωση αλλά και τα σμήνη των ακριδών που τον τελευταίο καιρό πολιορκούν τις καλλιέργειές τους. Η κατάσταση εντούτοις αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δραματική τις επόμενες μέρες αφού οι βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα συνεχιστούν.


Πηγή:http://neoskosmos.com

Αστεία βίντεο:"ΕΝΤΑΣΗ ΛΕΤΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ"





Πηγή:http://www.dailymotion.com/video/xfwokc_yyyyyy-yyyy-yyyyyyyyyy_fun

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κολινδρός – Διόσκουροι 2-3

Μοσχοχώρι – Σεβαστή 2-1

25η Μαρτίου – Κ. Αγιάννης 1-0

Αναγ. Σβορώνου – Αγ. Σπυρίδων 2-2

Κοκκινοπλίτες – Παραλία 3-1

Ν. Κεραμίδι – Ν. Έφεσσος 1-3

Έλαφος – Μεθώνη 3-0ά.α.

Βροντού – Αρωνάς 2-2



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

01. Νέα Έφεσσος 30

02. 25η Μαρτίου 29

-. Κοκκινοπλίτες 29

04. Μοσχοχώρι 27

05. Κ. Αγιάννης 26

06. Διόσκουροι 25

07. Άγιος Σπυρίδων 23

-. Έλαφος 23

09. Ν. Κεραμίδι 18

10. Βροντού 16

-. Αναγ. Σβορώνου 16

12. Παραλία 15

13. Αρωνάς 14

14. Σεβαστή 13

-. Κολινδρός 13

16. Μεθώνη 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αρωνάς – Έλαφος

Κοκκινοπλίτες – Αναγ. Σβορώνου

Παραλία – Μοσχοχώρι

Σεβαστή – Ν. Κεραμίδι

Ν. Έφεσσος – Κολινδρός

Μεθώνη – 25η Μαρτίου

Κ. Αγιάννης-Διόσκουροι

Άγ. Σπυρίδων-Βροντού



Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΑΓΔΑΡΗ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ <ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ>ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΕΡΒΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ 30 ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ........

«Μικροί Πλάτωνες» σε νηπιαγωγείο του Παρισιού

Ένα παράθυρο στον κόσµο της φιλοσοφίας, µε βάση τα ερωτήµαταπου θέτουν τα παιδιά, άνοιξε στους µαθητές της µια νηπιαγωγός που εργάζεται στα υποβαθµισµένα προάστια του Παρισιού. Είναι το πρώτο και ίσως πιο εµβληµατικό παράδειγµα µιας τάσης που διαµορφώνεται στη Γαλλία και βρίσκει σύµφωνους τους περισσότερους ειδικούς αναφέρουν Τα Νέα (26/11/2010).

«Ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης έλεγαν ότι γίνεσαι φιλόσοφος όταν εκπλήσσεσαι από κάτι και θέτεις ερωτήµατα. Είναι ακριβώς αυτό που κάνουν ενστικτωδώς τα παιδιά από τεσσάρων έως επτά χρονών». Τη θέση αυτή διατυπώνει ο γάλλος φιλόσοφος Ροζέρ Πολ Ντρουά, συγγραφέας ενός βιβλίου µε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τολµήστε να µιλήσετε φιλοσοφικά στα παιδιά σας». Με το βιβλίο αυτό, ο Ντρουά καλεί τους γονείς να µην αποφεύγουν να απαντούν σταδύσκολα ερωτήµατα που θέτουν τα παιδιά για τη ζωή, τον θάνατο, την προέλευση των ίδιων ή των δικών τους. Τους καλεί επίσης να µην δίνουν τις κλασικές απαντήσεις «θα καταλάβεις όταν µεγαλώσεις» ή, ακόµη χειρότερα, «γιατί έτσι». Ο γάλλος φιλόσοφος πιστεύει ότι είναι σηµαντικό να εκµεταλλευτούµε αυτή τη φάση της φυσικής περιέργειας για να καλλιεργήσουµε την τέχνη της σκέψης και της λογικής στους ανηλίκους και πολλοί ειδικοί συµφωνούν µαζί του. «Ολα τα παιδιά γεννιούνται φιλόσοφοι, αλλά µόνο µερικά από αυτά θα γίνουν στην ενήλικη ζωή τους», δηλώνει.

Η πρώτη «ακαδηµία» για τους«µικρούς Πλάτωνες» στη Γαλλία βρίσκεται σε ένα σχολείο σε υποβαθµισµένο προάστιο του Παρισιού. Στεγάζεται σε ένα νηπιαγωγείο, η νηπιαγωγός του οποίου σκέφθηκε να εκµεταλλευτεί τη φυσική περιέργεια των παιδιών για να συζητήσει µαζί τους ή και να την προκαλέσει η ίδια. Κάθε δεκαπέντε ηµέρες, η Πασκαλίν Ντολιάνι γράφει στον πίνακα λέξεις όπως δικαιοσύνη, ελευθερία, θάνατος, αγάπη. Κι έπειτα αρχίζει η συζήτηση. Τα παιδιά, ηλικίας 4 έως 6 ετών, ασκούνται συζητώντας για το χρώµα του δέρµατος, τις διαφορές ανάµεσα στα φύλα, τα αισθήµατα αδικίας που βιώνουν, την αξία τού να σκέπτονται ελεύθερα, µε τη δασκάλα τους να κατευθύνει τη συζήτηση. «Είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γίνεται συνήθως», διηγείται η Πασκαλίν Ντολιάνι. «Αντί να διδάσκουµε, προκαλούµε ερωτήσεις». Η νηπιαγωγός και οι µικροί µαθητές της έγιναν πρωταγωνιστές ενός ντοκιµαντέρ, το οποίο κυκλοφόρησε αυτές τις µέρες στις κινηµατογραφικές αίθουσες της Γαλλίας. Οι σκηνοθέτες Ζαν Πιερ Πότσι και Πιερ Μπαρουζιέ δανείστηκαν τον τίτλο από ένα σύνθηµα του Μάη του ‘68: «Ce n’ est qu’ un debut» (Αυτή είναι µόνοη αρχή). Στο ντοκιµαντέρ καταγράφεται αυτή η επαναστατική εµπειρία και τα αποτελέσµατά της έπειτα από δύο χρόνια εφαρµογής του προγράµµατος. «Ακόµη και τα πιο δειλά παιδιά συµµετείχαν στις συζητήσεις», δηλώνει η δασκάλα.

«Τα παιδιά σηµείωσαν εξαιρετική πρόοδο στο λεξιλόγιό τους, ενώ απελευθερώθηκε η δηµιουργικότητά τους».

Η Unesco είχε προτείνει από το 1999 την εισαγωγή του µαθήµατος της Φιλοσοφίας στα νηπιαγωγεία, βασισµένη µεταξύ άλλων στις εργασίες του Αµερικανού Μάθιου Λίπµαν. Η Γαλλία έχει αρχίσει να ακολουθεί ευλαβικά την προτροπή. Τα απογεύµατα της Τετάρτης, ηµέρα που τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, διοργανώνονται εκατοντάδες «atelier philo», ενώ τα ράφια των βιβλιοθηκών είναι γεµάτα από φιλοσοφικά εγχειρίδια για «µικρούς Πλάτωνες».

Αυτό τον τίτλο έδωσε και ο συγγραφέας Ζαν Πολ Μονγκάν σε µια σειρά βιογραφιών φιλοσόφων. Αντί για κάποιο παραµύθι – ή εκτός από αυτό – οι γονείς διαβάζουν στα παιδιά για τη ζωή του Καντ, του Καρτέσιου ή του Σωκράτη.


Πηγή:http://www.e-paideia.net//news/article.asp?lngEntityID=66485

Σαν σήμερα

ΔΕΥΤΕΡΑ
6
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:25
Δύση Ήλιου: 17:06
Νέα Σελήνη

Γιορτάζουν: Νικόλαος, Νικολέτα


Γεγονoτα

1768: Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια «Britannica».

1876: Ο Ερρίκος Σλίμαν ανακαλύπτει τα ανάκτορα των Μυκηνών.

1877: Ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη ηχογράφηση, αφηγούμενος την ιστορία «Η Μαίρη είχε ένα μικρό πρόβατο».

1892: Το περίφημο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι «Καρυοθραύστης» κάνει πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη.

1915: Εκλογές στην Ελλάδα, με αποχή του κόμματος των «Φιλελευθέρων» του Ελευθέριου Βενιζέλου. Οι αντιβενιζελικές δυνάμεις κερδίζουν, αλλά η αποχή αγγίζει το 69%.

1933: Αίρεται η απαγόρευση στις ΗΠΑ του λογοτεχνικού αριστουργήματος του Τζέιμς Τζόις «Οδυσσέας».

Γεννησεις
1778: Ζοζέφ Γκεί - Λυσάκ, γάλλος χημικός, που διακρίθηκε για τις μελέτες του στα αέρια. [θαν. 9/5/1850]

1920: Ντέιβ Μπρούμπεκ, αμερικανός τζαζίστας.

1942: Πέτερ Χάντκε, γερμανός συγγραφέας. («Ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι»)

Θανατοι
343: Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων, προστάτης των ναυτικών. [γεν. 270]

1892: Βέρνερ Φον Ζίμενς, ιδρυτής της φερώνυμης γερμανικής βιομηχανίας. [γεν. 13/12/1816]

1990: Παύλος Σιδηρόπουλος, ρόκερ. [γεν. 27/8/1948]


Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας




H ευθύνη για τα "σχόλια" χρηστών σε διαδικτυακούς τόπους

Υπάρχει σημαντική σύγχυση στον νομικό κόσμο, αλλά και στους διαχειριστές διαδικτυακών τόπων σχετικά με την ευθύνη που έχει ο φορέας μιας ιστοσελίδας για τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες. Το ζήτημα είναι ότι οι χρήστες αυτοί κυρίως θα είναι ανώνυμοι ή ψευδώνυμοι, οπότε ανακύπτει το κλασικό πρόβλημα της ανωνυμίας και του εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.


Η σύγχυση όμως οφείλεται στον παραλληλισμό που παρουσιάζεται ανάμεσα στην διαδικασία ανάρτησης σχολίων προς την γνωστή πρακτική των εφημερίδων για δημοσιεύσεις "επιστολών αναγνωστών". Ή και προς την πιο σύγχρονη πρακτική της live αναμετάδοσης τηλεφωνημάτων τηλεθεατών ή ακροατών από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Στα παραδοσιακά έντυπα μέσα, οτιδήποτε δημοσιεύεται περνάει μέσα από το φίλτρο του διευθυντή σύνταξης, ο οποίος φέρει και την ευθύνη. Ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τα παραδοσιακά μέσα από τα διαδικτυακά είναι ότι η αποκατάσταση μπορεί να επέλθει μόνο με νέα δημοσίευση αποκατάστασης ή με νέα εκπομπή, ενώ στα διαδικτυακά μέσα είναι τεχνικά ευχερής η απόσυρση των τυχόν προσβλητικών ισχυρισμών. Ενώ δηλαδή στα παραδοσιακά μέσα δεν μπορείς πρακτικά να αποσύρεις όλες τις εφημερίδες ή να ξε-πεις όσα ήδη ακούστηκαν σε μια εκπομπή (κι αυτό πρέπει να το πληρώσεις ακριβά στον θιγόμενο), στο Διαδίκτυο μπορείς με μεγάλη ευχέρεια να αφαιρέσεις υλικό που έχει αναρτηθεί (το ότι μπορεί με ψάξιμο μετά να βρεθεί σε διάφορες "μνήμες" κλπ δεν έχει -νομικά- καμία σχέση με το να υπάρχει κάτι αναρτημένο φάτσα-φόρα). Αυτή η ουσιαστική διαφορά της φύσης και λειτουργίας ανάμεσα στα παραδοσιακά media και στα διαδικτυακά έχει αποτυπωθεί και στην νομοθεσία που καθορίζει την ευθύνη για το φιλοξενούμενο περιεχόμενο που αναρτουν τρίτοι.


Σύμφωνα με την εντελώς πρόσφατη νομολογία των δικαστηρίων (του 2009 και 2010), στα παραδοσιακά μέσα υπάρχει η υποχρέωση γενικού προληπτικού ελέγχου του περιεχομένου και φυσικά ευθύνη ακόμα και για ανώνυμα δημοσιεύματα, λόγω της σχέσης εξάρτησης που υπάρχει ανάμεσα στην ιδιοκτησία και τον ανώνυμο συντάκτη: αφού ως εφημερίδα επιλέγεις να καλύψεις την ανωνυμία του συντάκτη που εσύ έχεις επιλέξει, έχεις και την ευθύνη, σύμφωνα με το νόμο περί τύπου. Όσον αφορά τις επιστολές αναγνωστών και πάλι, έχεις την ευθύνη αφού δημοσιεύεται μόνο ό,τι περνάει από το φίλτρο σου. Για τα τηλεφωνήματα τηλεθεατών-ακροατών, έχεις την ευθύνη αφού παίρνεις το ρίσκο, ενώ ξέρεις ότι αν ξεφύγει κάτι μετά δεν μπορείς να το πάρεις εύκολα πίσω - όπως με αφαίρεση διαδικτυακής ανάρτησης.


Στο Διαδίκτυο όμως τα πράγματα διαφοροποιούνται. Ενώ οι διατάξεις του νόμου περί τύπου μπορεί να τυγχάνουν εφαρμογής για τα κείμενα που έχουν αναρτήσει αρθρογράφοι που τελούν σε σχέση εξάρτησης με την ιδιοκτησία (δηλαδή που έχουν επιλεγεί εκ των προτέρων από τον ιδιοκτήτη ή ταυτίζονται με αυτόν), η ελεύθερη ανάρτηση σχολίων δεν διέπεται από την γενική υποχρέωση ελέγχου του φορέα. Η νομοθεσία για την παροχή υπηρεσιών κοινωνίας της πληροφορίας λαμβάνοντας υπόψη την εντελώς διαφορετική φύση του συμμετοχικού διαδικτύου από αυτή των παραδοσιακών μέσων, έχει απαλλάξει τους υπεύθυνους των διαδικτυακών τόπων από την υποχρέωση προληπτικού ελέγχου του περιεχομένου. Το αντιστάθμισμα είναι βέβαια ότι τους επιβάλλει να λειτουργούν με μεγάλη αμεσότητα (όπως επιβάλλεται από τη φύση του Διαδικτύου) όταν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει παράνομο υλικό, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για κατασταλτικό έλεγχο.


Συγκεκριμένα, το άρθρο 13 ("Φιλοξενία") του προεδρικού διατάγματος 131/2003 αναφέρει ότι ο φορέας δεν έχει ευθύνη για το περιεχόμενο που αναρτά ο χρηστης εφόσον: (α) δεν γνωρίζει ότι πρόκειται για παράνομη πληροφορία, (β) μόλις αντιληφθεί ότι πρόκειται για παράνομη πληροφορία αποσύρει ταχέως τις πληροφορίες ή καθιστά αδύνατη την πρόσβαση σε αυτήν. Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι δεν υπάρχει απαλλαγή ευθύνης εάν ο χρήστης ενεργεί υπό την εξουσία ή τον έλεγχο του φορέα (εάν δηλαδή πρόκειται για "συντάκτη" ενός διαδικτυακού τόπου). (βλ. εδώ το π.δ. 131/2003).


Άπαξ δηλαδή και ενημερωθεί ο φορέας της υπηρεσίας ότι στην ιστοσελίδα του υπάρχουν αναρτημένα προσβλητικά σχόλια, τότε δημιουργείται και η ευθύνη του. Διότι ο νόμος δέχεται ότι προληπτικά δεν μπορεί να τα εποπτεύει διαρκώς (το moderation είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση). Μπορεί να μην έχει δηλαδή προληπτική ευθύνη (όπως στα παραδοσιακά μέσα), έχει όμως υποχρέωση μόλις μάθει ότι κάτι είναι παράνομο, να το αφαιρέσει. Κι αυτή τη ενημέρωση, σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης κατά κανόνα θα την έχει μετά από σχετικό αίτημα του θιγόμενου.


Στο άρθρο 14 ("Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου") του ίδιου π.δ.131/2003 αναφέρεται ότι οι φορείς δεν έχουν "γενική υποχρέωση ελέγχου των πληροφοριών που μεταδίδουν ή αποθηκεύουν ούτε γενική υποχρέωση δραστήριας αναζήτησης γεγονότων ή περιστάσεων που δείχνουν ότι πρόκειται για παράνομες δραστηριότητες". Αυτή η απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου ισχύει για τα άρθρα 10,11 και 12 του προεδρικού διατάγματος. Αφήνει δηλαδή εκτός το άρθρο 13 ("Φιλοξενία")! Αυτό είναι παράλογο, καθόσον το ίδιο το άρθρο 13 αναφέρει ότι ούτως ή άλλως δεν υπάρχει προληπτική ευθύνη. Πως εξηγείται αυτό το τεράστιο λογικό χάσμα της ελληνικής νομοθεσίας για το Διαδίκτυο;


Εξηγείται, αν ανατρέξουμε στην ευρωπαϊκή Οδηγία 2000/31/ΕΚ που ρυθμίζει ακριβώς αυτό το θέμα, το οποίο προσπαθεί να εισάγει στο εσωτερικό δίκαιο το π.δ.131/2003 (βλ. εδώ την Οδηγία). Στην Οδηγία αυτή, στο αντίστοιχο άρθρο 15 ("Απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου") αναφέρεται ότι η απαλλαγή της ευθύνης αφορά τα άρθρα 12,13,14 της Οδηγίας, όπου το άρθρο 14 είναι η "Φιλοξενία". Δηλαδή η Οδηγία επιβάλλει στα κράτη την αναγνώριση απουσίας γενικής υποχρέωσης ελέγχου για την φιλοξενία σχολίων ή άλλου περιεχομένου που αναρτά ο χρήστης, αλλά από εσφαλμένη μεταφορά στην αρίθμηση στο ελληνικό προεδρικό διάταγμα, φαίνεται η "φιλοξενία" να έχει μείνει έξω από την απουσία γενικής υποχρέωσης ελέγχου. Δεν πρόκειται για ηθελημένη επιλογή του ελληνικού δικαίου, αφού κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την ίδια την δομή του προεδρικού διατάγματος (το οποίο από παραδρομή αφαιρεί την γενική ευθύνη από την ... "παραγγελία", πράγμα αδιανόητο για το ηλεκτρονικό εμπόριο). Πρόκειται για λάθος στην αρίθμηση, γεγονός που επιβάλλει να ακολουθήσουμε την διάταξη της Οδηγίας, η οποία ορθά αφαιρεί από την "φιλοξενία" την γενική υποχρέωση ελέγχου.


Είναι λάθος λοιπόν να θεωρείται ο κάθε κάτοχος διαδικτυακού τόπου που παρέχει χώρο σχολιασμού (είτε είναι δημοσιογραφικό site, είτε είναι blog) ως προληπτικά υπεύθυνος για τα σχόλια που ανεβάζουν οι χρήστες. Υπεύθυνος καθίσταται μόνο όταν του επισημανθεί (ή λάβει αποδεδειγμένα γνώση με άλλο τρόπο) το παράνομο περιεχόμενο.

Πηγή:http://elawyer.blogspot.com/2010/12/h.html

Κορυφαίος υπουργός έχει κάνει τη ζωή του Λιάγκα... «πατίνι»!

Τώρα θα αναρωτηθείτε εύλογα... «πως είναι δυνατόν ο Λιάγκας και η Σκορδά που κάνουν ένα καθαρά ψυχαγωγικό μαγκαζίνο και μάλιστα το πρώτο στην πρωινή ζώνη, να έχουν προβλήματα με υπουργούς της κυβέρνησης»;

Κι όμως καριβώς γι' αυτό το λόγο έχουν πρόβλημα:

Διότι ο συγκεκριμένος υπουργός θέλει να στείλει το παιδί του στο Λιάγκα και το πρωινό του, την άλλη εβδομάδα που καλεσμένη θα είναι η...περίφημη Πάτυ! Το τι τηλεφωνήματα του έχει κάνει δεν περιγράφεται! Καταλαβαίνετε την πιέση που δέχεται κι αυτός από το παιδί του για να τους παίρνει κάθε τρεις και λίγο τηλέφωνο! Και να ήταν ο μόνος γονιός που έχει βρει τον μπελά του με την Πάτυ....

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_2561.html

Τι θα δούμε στο «Νησί»;

Συγκλονιστικές και αύριο οι εξελίξεις στο Νησί: Επτά χρόνια μετά... Ο πόλεμος έχει τελειώσει και ο Αντώνης επιστρέφει από το αντάρτικο στην Πλάκα. Με προτροπή των γονιών του και της 'Αννας πιάνει δουλειά στα κτήματα των πλούσιων γαιοκτημόνων, των Βανδουλάκηδων.


Στη γιορτή Κωνσταντίνου και Ελένης, η 'Αννα φιλιέται με τον Αντώνη. Ο Παπαδημητρίου δείχνει το ενδιαφέρον του στην Ευγενία αλλά εκείνη τον αγνοεί. Ο άντρας της, ο Βασίλης, κρύβει τα γράμματά της από τα παιδιά τους. Ο Γρηγόρης, ο φρουρός, λίγες μέρες πριν τη λήξη της ποινής του, ανακαλύπτει πως έχει λέπρα.

Η Καλλιόπη γεννά ένα κοριτσάκι και ο γιατρός Λαπάκης τής απαγορεύει να το θηλάσει. Το μωρό της όμως κλαίει ασταμάτητα και η Καλλιόπη είναι σε δίλημμα...

Πηγή: http://www.newsday.gr/article/8327/ti-tha-doume-aurio-sto-nesi

Στις 31 Δεκεμβρίου “ρολά” στο LimeWire

Στις 31 Δεκεμβρίου θα κατεβάσει οριστικά τα "ρολά" του το LimeWire, η διάσημη υπηρεσία P2P ανταλλαγής μουσικών αρχείων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εκδόθηκε την Παρασκευή.

«Ως αποτέλεσμα της τρέχουσας νομικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να σταματήσουμε όλες τις λειτουργίες του LimeWire Store. Παρά τις προσπάθειές μας, στις 31 Δεκεμβρίου του 2010 το LimeWire Store θα σφραγίσει τις διαδικτυακές του πόρτες».

Δυστυχώς, οι χρήστες του sharing δεν θα έχουν στη διάθεσή τους ούτε τη νόμιμη υπηρεσία download μουσικής, την οποία σχεδίαζε η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το LimeWire Store εγκατέλειψε τα σχέδιά του, καθώς εκκρεμεί μία ακόμα ακροαματική διαδικασία, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο, και αφορά σε αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων προς τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες για διαφυγόντα κέρδη.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/gadgets/story/stis-31-dekembriou-rola-sto-limewire

Διαδικτυακή απάτη

Συμμορία στην Γερμανία είχε αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ από χρήστες του Internet.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την εξάρθρωση της συμμορίας, η οποία χρησιμοποιούσε έναν ιό για να αλλοιώσει τις τραπεζικές συναλλαγές 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Οι εμπλεκόμενοι στην απάτη φέρεται ότι κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τον ιό Κατιούσα πέρυσι. Η συμμορία φέρεται επίσης ότι είχε στρατολογήσει 470 ανθρώπους για τη διακίνηση των κλεμμένων χρημάτων.

Ο ιός Κατιούσα άλλαζε τόσο συχνά, ώστε τα αντιβιοτικά λογισμικά δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν.

Η αστυνομία είχε ξεκινήσει τις έρευνες στα σπίτια των υπόπτων από τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια των οποίων ερευνήθηκαν τέσσερα σπίτια στη Γερμανία, πέντε στην Εσθονία και ένα στη Βρετανία.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethni/story/diadiktuaki-apati

Godoy Cruz vs Velez live tv

Γοδόι Κρουζ-Βελέζ για το πρωτάθλημα της Αργεντινής


http://atdhe.net/29978/watch-godoy-cruz-vs-velez

http://www.firstrow.net/watch/40361/2/watch-godoy-cruz-vs-velez-sarsfield-ba.html

http://www.firstrow.net/watch/40361/3/watch-godoy-cruz-vs-velez-sarsfield-ba.html

http://www.firstrow.net/watch/40361/1/watch-godoy-cruz-vs-velez-sarsfield-ba.html

http://www.firstrow.net/watch/40361/4/watch-godoy-cruz-vs-velez-sarsfield-ba.html