Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Τη δημιουργία μεγάλης κρατικής τράπεζας προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Τη δημιουργία κρατικού τραπεζικού πυλώνα με τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο διαχωρίζεται, και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τον νέο προϋπολογισμό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι η τρόικα ζήτησε να σταματήσει η λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αποσύρει τις ΑΤΕ από όλες τις συμμετοχές του. Παράλληλα, εμφανίστηκε αποφασισμένος να συγκρουστεί με συνδικαλιστές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. «Με ποιον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ να χτυπηθούμε πρώτα» δήλωσε στους βουλευτές, κληθείς να σχολιάσει υψηλόμισθους στον ΟΣΕ και τον ΟΠΑΠ.

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι δεσμευτικές» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλοντας την υλοποίησή τους μέχρι το τέλος Μαρτίου, υποστηρίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κατατεθεί πέντε νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων το φορολογικό και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισαν ότι πέραν της αύξησης των εσόδων και της περιστολής των δαπανών απαιτείται και ανάπτυξη. «Χρειάζεται ρευστότητα και αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα πρέπει να είναι ανοιχτές και αυτό με την σειρά του προϋποθέτει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, η οποία κατοχυρώνεται με την επίτευξη των στόχων» απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο συζήτησης τις διαρθρωτικές αλλαγές και τον προϋπολογισμό.


Πηγή:http://www.newscode.gr/oikonomia/story/ti-dimiourgia-megalis-kratikis-trapezas-proaniggeile-o-g-papakonstantinou

«Σπίθα», το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη

Σε ανυπακοή κάλεσε τον ελληνικό λαό, στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, ο Μίκης Θεοδωράκης. Κατά την ανακοίνωση του κινήματός του, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας.

Τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα θα πρέπει να έχουν οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας, σύμφωνα με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, που σήμερα ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, «βρισκόμαστε στην περίοδο που όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να δράσουμε».

«Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα», είπε, «και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό σε «ανυπακοή» στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στο Κίνημα, είπε ότι δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα ή ένα κοινωνικό κίνημα, αλλά όπως τόνισε «θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση». Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες και στους Έλληνες πολιτικούς που συμμετέχοντας είτε ενεργητικά, είτε παθητικά, από το 1974 και μετά, οδήγησαν στον κατήφορο τη δημόσια ζωή και στην κατάρρευση της χώρας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό».

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο λέγοντας ότι «αντί η κυβέρνηση με το που ανέλαβε την εξουσία να δανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος δήλωναν παντού ότι είμαστε φτωχοί με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα spread. Πέρασαν μήνες χωρίς να κάνουν τίποτα, οδηγώντας μας στο δίλλημα πτώχευση ή ΔΝΤ», ενώ επισήμανε ότι «το δίλλημα το προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι και με αυτό το πρόσχημα η χώρα βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Είπε ακόμη ότι για τη σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ότι αυτές οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Από τα πυρά του κ. Θεοδωράκη δεν γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.

Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, καθώς από τις χώρες αυτές αγοράζει τα οπλικά συστήματα και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αγοράζει όπλα από αυτές και να στραφεί σε άλλες χώρες όπως τη Ρωσία και την Κίνα, όχι μόνο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και για τη σύναψη νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και αναπτυξιακών συνεργασιών.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, (σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αλβανία, την πΓΔΜ, το Κυπριακό), λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και πρότεινε την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Πρότεινε επίσης τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Κατά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Κινήματος, παρέμβαση έκανε και ο καθηγητής Γεώργιος Κασιμάτης ο οποίος αναφερόμενος στο Μνημόνιο είπε ότι «πρόκειται για συμφωνίες ντροπής, που παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και το ελληνικό Σύνταγμα». Υποστήριξε ακόμη ότι δίνουν το δικαίωμα στους δανειστές, εφόσον η Ελλάδα δεν τηρήσει τα όσα έχει συμφωνήσει να κατάσχουν ακόμη και την Ακρόπολη, ελληνικά νησιά, την πολεμικής αεροπορία και ότι αυτοί κρίνουν αναγκαίο. «Η Ελλάδα δεν είναι πια ανεξάρτητη», είπε και χαρακτήρισε «πραξικοπηματική» την παρουσία της Τρόικας στη χώρα μας, καθώς όπως είπε κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει τα εθνικά μας δικαιώματα.

Όσον αφορά την οργάνωση του Κινήματος ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να οργανώσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας με σκοπό την ενημέρωση και την ανάπτυξη δράσεων και σε ένα επόμενο βήμα οι επιτροπές αυτές θα έρθουν σε επαφή για την εφαρμογή συντονισμένων δράσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσία του κ. Κακογιάννη, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου.

Οι θέσεις του Κινήματος και η ομιλία του κ. Θεοδωράκη, περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Σπίθα» και σε ένα dvd, τα οποία διατίθενται από τα βιβλιοπωλεία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Του ξέρτι ότ' (νούμιρο34):

Το Λύκειο Κολινδρού αναδείχτηκε σήμερα Πρωταθλητής Πιερίας στο μπάσκετ συντρίβοντας κυριολεκτικά στο τελικό τον αντίπαλό του?

Atletico Madrid vs Aris Thessaloniki

Παρακολουθείστε το παιχνίδι Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρης Θεσαλονίκης για το Europa League πατώντας το παρακάτω link
http://atdhe.net/29658/watch-atletico-madrid-vs-aris-thessaloniki

Ο πρέσβης που έκλεψε ακριβά μπουκάλια κρασί

Θα περίμενε κανείς από έναν πρέσβη να επιδεικνύει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά στην χώρα στην οποία είναι κάθε φορά απεσταλμένος. Άλλωστε εκπροσωπεί την πατρίδα του και οφείλει να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον πρέσβη της Γαλλία στο Χονγκ Κονγκ, τον 46χρονο Marc Fonbaustier, ο οποίος συνελήφθη από κάμερα ασφαλείας να παίρνει δύο μπουκάλια ακριβού κρασιού, προέλευσης Μπορντό, από το Κάντρι Κλαμπ, του Χονγκ Κονγκ, ένα από τα πιο εκλεκτά της χώρας.

Συγκεκριμένα η κάμερα τον κατέγραψε να βάζει κρυφά ένα μπουκάλι κρασί στο σακάκι, του στο διάσημο κλαμπ της πρώην βρετανικής αποικίας, που έχει πλέον ενταχθεί στην κινεζική επικράτεια χωρίς αλλαγή καθεστώτος. Και ενώ η έρευνα για την κλοπή ήταν σε εξέλιξη, ο Fonbaustier, φέρεται να πήρε και δεύτερο μπουκάλι κρασί από το ίδιο κλαμπ!

Μετά από αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά του, το Παρίσι τον ανακάλεσε στην Γαλλία με συνοπτικές διαδικασίες.πηγη: .zougla.gr

Στα αζήτητα” στο νεκροτομείο ο 37χρονος που εκτέλεσαν στο Π. Φάληρο, όμως το κινητό του... χτυπάει συνέχεια

Τουλάχιστον ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως και που ίσως οδηγούν στην άκρη του νήματος της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 37χρονου στην καφετέρια του Παλαιού Φαλήρου. Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να εντοπίσουν κάποιον συγγενή του νεκρού με βάση τα στοιχεία του.

Δεν τα κατάφεραν παρά τις έρευνες στο Παλιό Φάληρο και τον Πύργο, απ' όπου έγραφε ότι κατάγεται η ταυτότητά του.

Οι ώρες περνούσαν και οι αστυνομικοί έπεφταν σε... τοίχο. Εκείνο που τους κίνησε την περιέργεια ήταν μάλιστα το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι ο άνδρας είχε μεταφερθεί ήδη στο νεκροτομείο καθώς είχε περάσει αρκετή ώρα από την δολοφονία το κινητό του δεν σταματούσε να χτυπάει.

Μάταια οι αστυνομικοί απαντούσαν μήπως έτσι καταφέρουν να εκτοπίσουν κάποιο φίλο ή κάποιο συγγενή.

Ενώ το κινητό χτυπούσε δαιμονισμένα (χτυπάει ακόμη και τώρα (σχεδόν 15 ώρες μετά τη δολοφονία) κανείς δεν είχε αναζητήσει τον 37χρονο σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή σε κάποιο νοσοκομείο...

Έτσι οι αστυνομικοί έριξαν μια δεύτερη ματιά στα στοιχεία του και τότε με έκπληξη ανακάλυψαν ότι τόσο η ταυτότητά του όσο και το δίπλωμα οδήγησης ήταν πλαστά.

Οι άνδρες της σήμανσης πήραν αποτυπώματα και ... κάπου εδώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Η πρώτη έρευνα οδήγησε σε ... παλιό γνώριμο των αρχών. Οι πληροφορίες μιλούν μάλιστα για άτομο που στο παρελθόν έχει συλληφθεί για μαστροπεία...

Αυτές οι πληροφορίες ίσως ... εξηγούν ότι έγινε. Ίσως οδηγήσουν την έρευνα προς τα κυκλώματα σωματεμπορίας.

Ίσως έτσι εξηγείται η μαφιόζικη, όπως την περιγράφουν οι θαμώνες της καφετέριας, εκτέλεση.πηγη:newsit.gr

Απάντηση της Renault σε Έλληνα κάτοχο I.X.

Dear Mr. Katsiaros D.

We have received and analyzed your complaint letter
regarding the "arhidia kivotio" issue on Renault Megane
cars. Unfortunately, we were unable to find this term
(arhidia kivotio) in our databases and we kindly ask you to
send to us more detailed specification about.
Also, please be so kind to translate in English the
following expressions: "gamo to aftokinito sas", "valte to ston kolo sas" and "gamo tin kariola tin reno".

Sincerely yours,
Michel Mouton
Customer Service Representative
414 Avenue Miramax, DC668, Douai, France

«Διπλό» χτύπημα σε τράπεζα, μέσα σε ενάμιση μήνα

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 8.10 ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τελικά οι Κολινδρινοί αποφασίσαμε ότι η έδρα έπρεπε να είναι αλλού..

Έτσι ψηφήσαμε…. αυτό διαλέξαμε…
Κανείς μας δεν έπραξε προς άλλη κατεύθυνση…
Κάποιοι μόνο λέει δεν πήγαν να ψηφήσουν …..ε ….και….?

Το 70% είπε ….η έδρα αλλού……

Ε ….και……?

Τελικά η έδρα παίζει κάποιο ρόλο….?

Μπα……..

Τζάμπα μαλώναμε δηλαδή……

Τώρα τα πράγματα είναι μια χαρά…..??

Εγώ πάντως άμα δω φως θα μπω …..

Απλά φροντίστε να έρθει το ρεύμα…….