Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Κίνημα αποχής από το σεξ



Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που δεν έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή μέχρι την ηλικία των 44 ετών, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της μελέτης που έγινε από το 2006 έως το 2008 ερωτήθηκαν 13.500 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 15 έως 44 ετών και τα ευρήματα προκάλεσαν έκπληξη.
Σχεδόν το 27% των ανδρών δεν είχε έρθει σε οποιουδήποτε είδους σεξουαλική επαφή με άλλο άτομο, από 22% που ήταν το 2002, οπότε και είχε γίνει η προηγούμενη παρόμοια μελέτη.
Όσον αφορά στις γυναίκες, το 29% υποστηρίζει πως δεν έχει έρθει σε επαφή οποιουδήποτε είδους. Το ποσοστό το 2002 ήταν 22% και στις γυναίκες.
Η μεγαλύτερη αύξηση στη διατήρηση της «αγνότητας» καταγράφηκε μεταξύ 15 και 19 ετών.
Τα ίδια ποσοστά καταγράφηκαν σε ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους.


www.newsbomb.gr





Οδηγός δημιουργίας κωδικών ασφαλείας


Η δημιουργία ενός ξεχωριστού, δυνατού και ευκολομνημόνευτου κωδικού για κάθε ιστοσελίδα μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη υπόθεση. Όχι, όμως, αδύνατη!

Το πρόσφατο παράδειγμα παραβίασης δεκάδων χιλιάδων κωδικών από λογαριασμούς Hotmail, Gmail, Yahoo και AOL είναι χαρακτηριστικό των κινδύνων που διατρέχουμε από ηλεκτρονικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό όπως η ανεπάρκεια των συστημάτων ασφαλείας (antiSpam, antivirus, antimalware, phishing filters), η εξάπλωση του ηλεκτρονικού εγκλήματος που βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, και οι συνεχείς αναβαθμίσεις του λογισμικού που δημιουργούν συνεχώς νέα κενά. Ωστόσο, ο πιο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα είμαστε εμείς και οι κωδικοί ασφαλείας που χρησιμοποιούμε για την εγγραφή σε ιστοσελίδες.

Τα βασικά λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι χρήστες είναι η δημιουργία σχετικά απλών κωδικών προκειμένου να τους θυμόμαστε και η χρήση τους σε περισσότερες από μία ιστοσελίδες για να απλουστεύουμε τη διαδικασία εισόδου. Σύμφωνα με τα στατιστικά που δίνουν εταιρείες που ασχολούνται με την ηλεκτρονική ασφάλεια, κάθε χρήστης έχει κατά μέσο όρο 6,5 διαφορετικούς κωδικούς και χρησιμοποιεί κάθε έναν σε τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς. Αυτό είναι ο λόγος που σε μια επίθεση phishing θα παραπλανηθούμε, θα κάνουμε εγγραφή σε μια αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα και λίγο αργότερα θα δούμε τα email μας σε κάποιο webmail «διαβασμένα».

Από την άλλη πλευρά, οι λογαριασμοί είναι πολλοί -Facebook, Twitter, Dailymotion, FlickR, Gmail, Yahoo, Windows Live Messenger- και η δημιουργία ενός ξεχωριστού, δυνατού και ευκολομνημόνευτου κωδικού για τον καθένα μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη αν τηρούμε τα αυτονόητα: 8 χαρακτήρες κατ’ ελάχιστο, συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρες όπου αυτό επιτρέπεται. Όχι, όμως, αδύνατη!

1. Κάντε λάθη

Οι περισσότερες επιθέσεις σε κωδικούς γίνονται με «επιθέσεις λεξικού» όπου ένας χάκερ βρίσκει μια αδυναμία στο σύστημα, αποκτά πρόσβαση στον υπολογιστή μας και εκτελεί ένα πρόγραμμα δοκιμάζει χιλιάδες λέξεις προκειμένου να βρει τη σωστή. Επομένως η χρήση ορθογραφημένων λέξεων διευκολύνει τη δουλειά τους. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό μπορούμε να κάνουμε εσκεμμένα ορθογραφικά λάθη όπως διπλά σύμφωνα, διπλά φωνήεντα, αφαίρεση φωνηέντων, αντικατάσταση γραμμάτων από τους αντίστοιχους αριθμούς ή χρήση ειδικών χαρακτήρων αριθμών ή ειδικών χαρακτήρων αντί γραμμάτων (π.χ. “$”αντί για “S”, @ αντί για a, fidb58ma3683 αντί για 694258ma3683).

2. Μην καταγράφετε τους κωδικούς

Η καταγραφή των κωδικών σε ένα αρχείο είναι η λύση που επιλέγουν οι περισσότεροι για να τους θυμούνται. Ωστόσο, καλύτερο είναι να δημιουργήσουμε ένα σετ κανόνων που να μπορούμε να θυμόμαστε εύκολα. Π.χ. για έναν λογαριασμό στο Gmail μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κωδικό με τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματος μας, τα δύο πρώτα γράμματα του επιθέτου μας, τα δύο πρώτα γράμματα από το μήνα γέννησης μας και τη λέξη gmail χωρίς φωνήεντα. Για το Facebook μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους κανόνες και τη λέξη facebook χωρίς φωνήεντα ώστε να μη χρειάζεται να θυμόμαστε ξεχωριστούς κωδικούς. Για περισσότερη ισχύ μπορούμε να αντικαταστήσουμε και γράμματα με αριθμούς όπως παραπάνω.

3. Ζωγραφίστε στο πληκτρολόγιο

Μια κατηγορία ευκολομνημόνευτων κωδικών είναι τα σχέδια πάνω στο πληκτρολόγιο. Αν και οι ιστοσελίδες αναγνωρίζουν κάποιους από αυτούς τους συνδυασμούς και δεν επιτρέπουν τέτοιους κωδικούς, μπορούμε να επιλέξουμε μια σχετικά σύνθετη διαδρομή πάνω στο πληκτρολόγιο που να ανταποκρίνεται σε κάποιο γεωμετρικό σχήμα. Στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές όπως στα βήματα 1 και 2. Εδώ το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε είναι το σχήμα και ο πρώτος χαρακτήρας. Προσοχή, όμως, γιατί κάποιο άλλο πληκτρολόγιο μπορεί να έχει διαφορετική διάταξη χαρακτήρων και να δυσκολεύει την πρόσβαση από άλλο υπολογιστή.

4. Γράψτε Greeklish

Οι ελληνικές εκφράσεις, οι εκφράσεις της αργκό και τα παρατσούκλια γραμμένα σε Greeklish μπορεί να γίνουν η βάση πολύ ισχυρών κωδικών αδύνατων να σπάσουν από αυτοματοποιημένες επιθέσεις. Για ακόμα περισσότερη ασφάλεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανόνες και συνδυασμούς χαρακτήρων από τα ονόματα των ιστοσελίδων προκειμένου να δημιουργήσουμε μοναδικούς κωδικούς για κάθε site.

5. Απαγορεύονται δια ροπάλου

-Η χρήση προφανών προσωπικών δεδομένων όπως όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης

-Η χρήση του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μας

-Η χρήση απλών κωδικών όπως 12345678 ή 1234567890

-Η χρήση ονομάτων οικείων προσώπων, αγαπημένων συγκροτημάτων, βιβλίων κ.α.

Πηγή: www.anwnimo.blogspot.com

Στις Σχολές ο πρώτος λόγος για την επιλογή των φοιτητών


Οι υποψήφιοι θα εισάγονται στο Πανεπιστήμιο και μετά την παρακο­λού­θηση ενός προπαρασκευστικού έτους σπουδών και ανάλογα με τις επιδόσεις τους θα μεταβαίνουν στο Τμήμα που τους ενδιαφέρει


Με τρία ιδιαίτερης βαρύτητας πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (συν ένα επιλογής), με μία πρώτη «επιβεβλημένη στάση» στο προπαρασκευαστικό έτος σπουδών, με την κατανομή στα τμήματα να γίνεται βάσει των επιδόσεων των φοιτητών, αλλά και με ελεύθερη πρόσβαση σε σχολές χαμηλής ζήτησης, έρχεται το νέο μοντέλο εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, που θα αντικαταστήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις το 2014.

Τα πανεπιστήμια θα έχουν τον πρώτο λόγο εδώ, καθώς οι σχολές θα θέτουν τα προαπαιτούμενα μαθήματα και τους συντελεστές βαρύτητας στη βαθμολόγησή τους.

Το νέο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας έχει «πάρει σάρκα και οστά», βρίσκεται ήδη στο συρτάρι της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, και αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Θα προηγηθεί η ανακοίνωση όλων των παραμέτρων του «Νέου Λυκείου», που θα οδηγεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με καινούργιους όρους και προϋποθέσεις.

Ακόμη και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας έδωσαν ήδη τη συγκατάθεσή τους στον καινούργιο τρόπο κατάκτησης της πανεπιστημιακής θέσης, με προκαταρκτικό έτος, αρκεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων μετάβασης από το Α΄ έτος στο επόμενο.

Σε έρευνα κοινής γνώμης για το «Νέο Λύκειο» που διεξήγαγε το υπ. Παιδείας, στην ερώτηση για τα κριτήρια εισαγωγής των μαθητών στα πανεπιστήμια, το 55% των ερωτηθέντων απάντησε ότι «η εισαγωγή πρέπει να γίνει με μεικτό σύστημα, που θα περιλαμβάνει και τον βαθμό των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά θα σέβεται και τους συντελεστές επιλογής που θα βάζει η κάθε σχολή».

Αυτός είναι και ο βασικός προσανατολισμός της κυβέρνησης, δηλαδή να βάλει τα πιο σημαντικά για την κάθε κατεύθυνση σπουδών τέσσερα μαθήματα που θα εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο, κι ύστερα, ανάλογα με τη σχολή, το κάθε μάθημα θα έχει τη βαρύτητά του.

Η «επανάσταση»
Με το νέο σύστημα οι υποψήφιοι θα μπαίνουν σε Σχολή και όχι σε τμήμα. Η μονάδα υποδοχής του φοιτητή θα είναι η Σχολή. Βασική, λοιπόν, Ακαδημαϊκή Μονάδα πλέον στο Πανεπιστήμιο θα είναι η Σχολή, που θα έχει την ευθύνη για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει, θα απονέμει πτυχία και μπορεί να αποτελείται από εξειδικεύσεις με συγγενή επιστημονικά πεδία.

Η Σχολή έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη του ενιαίου προγράμματος σπουδών του πρώτου ακαδημαϊκού έτους (απαιτήσεις, κατανομή της ύλης σε γενικής διδασκαλίας μαθήματα). Με λίγα λόγια, οι τελειόφοιτοι του λυκείου θα εισάγονται στις νέες σχολές, θα παρακολουθούν κύκλους μαθημάτων κι ύστερα από εξετάσεις θα κατευθύνονται στην εξειδίκευση που επιθυμούν!

Οι φοιτητές εντάσσονται στα επιμέρους προγράμματα σπουδών της Σχολής, μετά το τέλος του πρώτου έτους, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους.

Η αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου είναι προϋπόθεση για τις ριζικές αυτές αλλαγές. Η ανομοιομορφία των Σχολών και τα απομονωμένα Τμήματα με τα ποικίλα γνωστικά αντικείμενα θα είναι οι εχθροί του εγχειρήματος, εάν δεν αντιμετωπιστούν.

«Μπαίνοντας στη Σχολή, ο φοιτητής θα μπορεί να έχει πολύ περισσότερο χρόνο, σε σχέση με το σημερινό σύστημα, για να σκεφθεί τι ακριβώς θέλει να σπουδάσει. Απλώς σήμερα πολλές σχολές δεν έχουν γνωστική ενότητα για να μπορούν να δημιουργήσουν κοινό έτος. Αυτή η αλλαγή, λοιπόν, προϋποθέτει και την αναδιάρθρωση μεγάλους μέρους των Σχολών. Θα πρέπει να φτιαχτούν κοινά προγράμματα και τα ΑΕΙ να δημιουργήσουν συγγενή τμήματα. Γιατί, τελικά, η Σχολή θα είναι σύνολο συγγενών τμημάτων», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) κ. Αλέξης Λυκουργιώτης.

Στο νέο σχέδιο θα υπάρχει διαφορετικός τρόπος εισαγωγής σε σχολές χαμηλής ζήτησης (για συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης έχει ήδη μιλήσει η υπουργός Παιδείας), αλλά και σύνδεση προγραμμάτων των Ανώτατων Ιδρυμάτων και της Διά Βίου μάθησης (ΙΕΚ, κολέγια), με στόχο να δοθούν πολλές δυνατότητες διαδρομών στον φοιτητή.

Οι 5 άξονες

Τέσσερα θα είναι τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (3 βαρύτητας συν 1 επιλογής).
Η εισαγωγή θα γίνεται σε Σχολή και όχι σε Τμήμα, όπως είναι σήμερα
Θα μεσολαβεί ένα προπαρασκευαστικό έτος σπουδών, πριν από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι φοιτητές θα δίνουν νέες εξετάσεις για να περάσουν από το Α΄ στο Β΄ έτος του Τμήματος.
Θα υπάρχουν προαπαιτούμενα και συντελεστές από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Στη Β' και Γ' Λυκείου
O μαθητής θα επιλέγει μαθήματα «συμβατά» με τη Σχολή που τον ενδιαφέρει

Βασική Ακαδημαϊκή Μονάδα θα είναι Σχολή που θα απονέμει και τα Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στις τάξεις Β' και Γ' λυκείου οι μαθητές θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα, μαθήματα επιλογής και δραστηριότητες, με βάση τα οποία θα οδηγούνται στην ομάδα σχολών της επιλογής τους. Στη Γ΄ τάξη του Λυκείου, οι τομείς σπουδών που έχουν προταθεί θα είναι: Ανθρωπιστικές επιστήμες (Νομική, Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία), Επιστήμες Υγείας - Φύσης (Ιατρική, Βιολογία, Φυσική, Χημεία, Γεωλογία, Γεωπονία, Δασολογία), Επιστήμες Δ/νσης και Οικονομίας (Οικονομία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μαθηματικές) και Τεχνολογικές σπουδές (Πολυτεχνικές Σχολές, Πληροφορική, Μαθηματικά).

Οι Σχολές στη συνέχεια θα είναι αυτές που καθορίσουν συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα (για παράδειγμα, ένας υποψήφιος που ενδιαφέρεται για τη Φιλοσοφική Σχολή θα έχει μάθημα αυξημένης βαρύτητας τα Αρχαία Ελληνικά, ενώ ένας υποψήφιος που ενδιαφέρεται για τη Σχολή Θετικών Επιστημών, τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία). Με τον τρόπο αυτό ο μαθητής ουσιαστικά θα είναι αναγκασμένος να επιλέγει τα μαθήματα που είναι «συμβατά» με τη σχολή ή το πανεπιστήμιο που τον ενδιαφέρει.

ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
Κριτήριο οι επιδόσεις για την κατανομή των υποψηφίων

Οι νέοι φοιτητές θα εισάγονται Σε σχολή, σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Μετά το τέλος του πρώτου έτους σπουδών οι φοιτητές θα εντάσσονται στα επί μέρους προγράμματα σπουδών της σχολής, ύστερα από αξιολογικές διαδικασίες (εξετάσεις) ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους.

Με το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, ο υποψήφιος στο μηχανογραφικό δελτίο δηλώνει το Τμήμα στο οποίο θέλει να σπουδάσει (π.χ. Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών). Με το καινούργιο σύστημα η εισαγωγή θα γίνεται στην ίδια τη Νομική Σχολή, θα ακολουθεί το προπαρασκευαστικό έτος και ύστερα, με τις επιδόσεις του στα μαθήματα ή με ένα είδος εξετάσεων που θα αποφασιστεί πώς θα είναι, θα μπαίνει στο τμήμα που επιθυμεί.

Ετσι ύστερα από το πρώτο -ουσιαστικά προπαρασκευαστικό- έτος, η κατανομή σε συγκεκριμένα Τμήματα θα γίνεται βάσει των προτιμήσεων και φυσικά των επιδόσεων των φοιτητών.

Σε αυτό το πρώτο και καθοριστικό για το μέλλον του φοιτητή έτος, ο ίδιος θα παρακολουθεί μια σειρά υποχρεωτικών μαθημάτων, καθώς και μαθημάτων επιλογής. Τα επιλογής θα οδηγούν στην εξειδίκευση. Οι εξετάσεις στο τέλος του έτους θα δίδονται στο σύνολο των μαθημάτων.

Σε ό,τι αφορά την ακαδημαϊκή οργάνωση, η Σχολή θα είναι η διοικητική μονάδα του Ιδρύματος και το Τμήμα η ακαδημαϊκή του μονάδα.

Η μετάβαση
Το κάθε Πανεπιστήμιο/Σχολή θα καθορίζει και τα λεπτομερή κριτήρια και τις προϋποθέσεις μετάβασης από το πρώτο έτος στο Τμήμα. Το Ιδρυμα υποχρεούται στον Εσωτερικό Κανονισμό του να ορίσει και να δημοσιοποιήσει τις λεπτομερείς απαιτήσεις και διαδικασίες για την ένταξη των φοιτητών σε προγράμματα σπουδών, μετά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος.

Οι διαδικασίες πρέπει να είναι απολύτως διαφανείς και αξιοκρατικές και να πιστοποιούνται από αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή (για το αδιάβλητο των εξετάσεων μετάβασης, που απασχόλησε και το ΕΣΥΠ, προτείνεται αυτές να διενεργούνται από την Ανεξάρτητη Αρχή).

Τέλος στα αμφιθέατρα
Υποχρεωτικά μαθήματα, σε μικρά ακροατήρια

Οι «τυχεροί» πρώτοι φοιτητές του νέου συστήματος θα σπουδάσουν σε ένα διαφορετικό από το σημερινό πανεπιστήμιο. Σε αυτό δεν θα υπάρχει η διδασκαλία από καθέδρας στα πολυπληθή αμφιθέατρα, σταματά η μεταφορά μαθημάτων, οι παραδόσεις θα γίνονται σε μικρά ακροατήρια, η παρακολούθηση θα είναι υποχρεωτική και θα υπάρχουν προαπαιτούμενα για τη μετάβαση από το ένα έτος στο άλλο.

Τα μέλη του ΕΣΥΠ, στο πόρισμά τους, επεσήμαναν μεγάλες αδυναμίες στο κλασικό μοντέλο διδασκαλίας, που όσοι φοίτησαν σε πανεπιστήμια γνωρίζουν. Υποστηρίχθηκε η ανάγκη του εκσυγχρονισμού του τρόπου παράδοσης των μαθημάτων.

Οι αδυναμίες
Η κυριαρχία της διάλεξης -σε συνήθως μεγάλα ακροατήρια- ως τεχνικής μετάδοσης της γνώσης, οι συχνά διακεκομμένες ώρες παρακολούθησης, η εξαμηνιαία εξέταση -που ελέγχει συχνά μόνο την απομνημονευτική ικανότητα του φοιτητή-, η προσφυγή στη χρήση ενός βιβλίου κατά μάθημα, η πληθωρικότητα πολλών προγραμμάτων σπουδών, ο υπερβολικά μεγάλος χρόνος επαφής «διδάσκοντα - διδασκόμενου» και η περιορισμένη χρήση των πληροφορικών τεχνολογιών κατεγράφησαν ως τα «τρωτά» του ακαδημαϊκού έργου.

Αναφέρθηκαν, επιπλέον, ελλείψεις υποδομών και διδασκόντων, το πρόβλημα των ιπτάμενων καθηγητών, ο μεγάλος αριθμός φοιτητών ανά διδάσκοντα σε βασικά υποχρεωτικά μαθήματα, καθώς και ο μεγάλος αριθμός εξεταστικών περιόδων.

Οι προτάσεις

Στο πόρισμα του ΕΣΥΠ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προτείνονται:
Η διαίρεση των μεγάλων ακροατηρίων σε μικρότερα για τα βασικά μαθήματα.
Η φροντιστηριακή και η εργαστηριακή άσκηση σε μικρές ομάδες φοιτητών.
Οι εργασίες, τα σεμινάρια, οι συχνές επισκέψεις σε χώρους όπου παράγεται ή εφαρμόζεται η επιστήμη/τεχνολογία.
Η αξιολόγηση και ο εξορθολογισμός αρκετών προγραμμάτων σπουδών.
Υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων.
Να υπάρχουν προαπαιτούμενα για τη μετάβαση από το ένα έτος στο άλλο.
Περιορισμός των μεταφερόμενων μαθημάτων.
Εισαγωγή του ηλεκτρονικού βιβλίου.


ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr



http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=59124950

Δημόσια διαφωνία Πετσάλνικου με την Άννα Διαμαντοπούλου


Παρέμβαση Φ. Πετσάλνικου μετά από πολύ καιρό για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

Στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής φαίνεται καθαρά η διαφωνία του με την Άννα Διαμαντοπούλου…, ο πρόεδρος της Βουλής σχεδόν δίνει συμβουλές για αλλαγές που θα πρέπει να κάνει η ηγεσία του υπουργείου. Επίσης ζητά ακόμη και από τους περιφερειακούς δ/ντές να σκέφτονται και να μελετούν παραπάνω τις εισηγήσεις τους


troktiko

Στον Vettel η πρώτη pole position!


Με φόρα από το περσινό Πρωτάθλημα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Red Bull κέρδισε την πρώτη pole position της χρονιάς!
Αναλυτικά η τελική κατάταξη:


1. Σεμπάστιαν Φέτελ, Red Bull, 1:23.529
2. Λιούις Χάμιλτον, McLaren, 1:24.307
3. Μαρκ Ουέμπερ, Red Bull, 1:24.395
4. Γένσον Μπάτον, McLaren, 1:24.779
5. Φερνάντο Αλόνσο, Ferrari, 1:24.974
6. Βίταλι Πετρόφ, Renault, 1:25.247
7. Νίκο Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:25.421
8. Φελίπε Μάσα, Ferrari, 1:25.599
9. Καμούι Κομπαγιάσι, Sauber, 1:25.626
10. Σεμπάστιαν Μπουεμί, Toro Rosso, 1:27.066
11. Μίκαελ Σουμάχερ, Mercedes
12. Χάιμε Αλγκερσουάρι, Toro Rosso
13. Σέρχιο Πέρες, Sauber
14. Πολ ντι Ρέστα, Force India
15. Παστόρ Μαλδονάδο, Williams
16. ΆντριανΣούτιλ, Force India
17. Ρούμπενς Μπαρικέλο, Williams
18. Νικ Χάιντφελντ, Renault
19. Χέικι Κοβαλάινεν, Lotus
20. Γιάρνο Τρούλι, Lotus
21. Τίμο Γκλοκ, Virgin
22. Ζερόμ ντ’αμπρόσιο
23. Βιταντόνιο Λιούτσι, HRT
24. Ναρέιν Καρθικέγιαν, HRT


Το διαβάσαμε στο: http://mpalakia.blogspot.com/2011/03/vettel-pole-position.html#ixzz1Hk0xXq8Y

Αμύντας - Πιερικός Αρχέλαος 76-75

Πρωτάθλημα μπάσκετ Α2 – Β΄ γύρος - 5η αγωνιστική

Αμύντας - Πιερικός Αρχέλαος 76-75

Πολύ κοντά έφτασε στη νίκη ο Πιερικός Αρχέλαος στον εκτός έδρας αγώνα του με τον Αμύντα στην Αθήνα, αλλά τελικά έχασε με έναν πόντο διαφορά. Μέχρι και την τελευταία στιγμή διεκδικούσε με σθένος το θετικό αποτέλεσμα.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Βαρδάλος, Τσούνας και Σαλαβός.


Τα δεκάλεπτα: 19-18, 29-36, 55-50, 76-75.

Οι συνθέσεις:
ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ (Ζαβός): Ζούπας 11, Μπάρμπας 2, Βιδάλης, Σαμοθράκης 10 (1), Παγώνης 19 (1), Δορκοφίκης 1, Παπαργυρόπουλος 15 (2), Κουκουνιάς, Βαρδαβάς 14, Τζέμης 4.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Μπεχλιβάνης 9 (1), Παπαχρήστος 3, Γκογκίδης 6 (2), Τζερομάνοβς 9 (1), Νάνης 11 (1), Ιγκμπάβμποα 9, Μαλτέσιος 8, Ροδοστόγλου 15, Σιβορότκα 5, Τσουκ.

Τα αποτελέσματα: Κόροιβος - Ρέθυμνο 62-67, Ίκαροι Σερρών - ΚΑΟΔ 62-72, Πανελευσινιακός - Ερμής Λ. 76-62, Λαύριο - Πανερυθραϊκός 90-66, Παγκράτι - Απόλλωνας Π. 64-58, Ολυμπιάδα Π. - ΑΕΚ Άργους 87-78 (κ.α. 70-70), Νήαρ Ηστ - Αρκαδικός 71-73.

● Η βαθμολογία: ΚΑΟΔ 39, Ρέθυμνο 34, Λαύριο 34, Ίκαροι Σερρών 33, Αρκαδικός 31, Πανελευσινιακός 31, Απόλλων Π. 30, Αμύντας Δάφνης 29, Πιερικός Αρχέλαος 29, Ερμής Λαγκαδά 29, ΑΕΚ ΄Αργους 29, Ολυμπιάδα Π. 28, Παγκράτι 28, Πανερυθραϊκός 27, Κόροιβος 25, Νήαρ Ηστ 24.

● Η επόμενη αγωνιστική (21η, 2/4): Πανερυθραϊκός - Νήαρ Ηστ, Αρκαδικός - Κόροιβος Αμ., Ρέθυμνο - ΄Ικαροι Σερρών, ΚΑΟΔ – Παγκράτι, Απόλλων Π. – Αμύντας, Ερμής Λαγκαδά – Πιερικός Αρχέλαος, ΑΕΚ ΄Αργους – Λαύριο, Πανελευσινιακός - Ολυμπιάδα Π






ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αιγίνιο 21-3-2011
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡΙΘ. 259/2011
Ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού
έχοντας υπόψη:


· την υπ’ αριθμ. 4788/18-06-10 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για την επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας της Ενδιάμεσης
Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αποφασίζει:
Την έγκριση της εφαρμογής των εγχειριδίων των παρακάτω διαδικασιών:
· Διαδικασία κατάρτισης ετήσιου προγράμματος, επανεξέτασης και
πιθανής αναθεώρησής του
· Διαδικασία καθορισμού απαιτήσεων σχεδιασμού και ωρίμανσης έργων
· Διαδικασίες διασφάλισης απαιτουμένων αδειοδοτήσεων – κυριότητας
ακινήτων κ.α.
· Διαδικασία προετοιμασίας και διενέργειας διαγωνισμού
· Διαδικασίας αξιολόγησης προσφορών / ωφελουμένων και χειρισμού
ενστάσεων
· Διαδικασία υπογραφής σύμβασης – επιλογής ωφελουμένων,
ολοκλήρωσης διαγωνισμού
· Διαδικασία κατάρτισης Σχέδιο υλοποίησης έργου
ΑΔΑ: 4Α1ΣΩ1Π-Ο
· Διαδικασία ελέγχου προόδου του έργου και παρακολούθησης
χρονοδιαγράμματος
· Διαδικασία Διαχείρισης προβλημάτων και αλλαγών (τροποποιήσεις
συμβάσεων, τεχνικών δελτίων κ.α.)
· Διαδικασία Διαχείρισης ποιότητας τεχνικών έργων (μετρήσεις, έλεγχοι
υλικών κ.α.)
· Διαδικασία Διαχείρισης εγγράφων
· Διαδικασία πιστοποίησης φυσικού αντικειμένου
· Διαδικασία ελέγχου τήρησης λοιπών υποχρεώσεων αναδόχου
· Διαδικασία ορισμού και στελέχωσης ομάδας έργου
· Διαδικασία παρακολούθησης και παραλαβής φυσικού αντικειμένου
· Διαδικασία Κατάρτισης και υποβολή εκθέσεων και αναφορών,
επικοινωνία και ενημέρωση διαχειριστικής αρχής
· Διαδικασίες τήρησης υποχρεώσεων συγχρηματοδοτούμενου έργου
(τήρηση ξεχωριστής λογιστικής μερίδας ανά συγχρηματοδοτούμενη
πράξη, καθορισμός επιλέξιμων δαπανών κ.α.)
· Διαδικασία διεκπεραίωσης πληρωμών και τήρησης λογιστικού
συστήματος / σχεδίου
· Διαδικασία παρακολούθησης της ισχύουσας νομοθεσίας και επίλυση
διοικητικών διαφορών

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Ευάγγελος Πολύζος

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αιγίνιο 21-3-2011
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ
Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡΙΘ. 260/2011
Ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού
έχοντας υπόψη:


· την υπ’ αριθμ. 4788/18-06-10 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
για την επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας της Ενδιάμεσης
Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
· τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύδνας -
Κολινδρού.
Αποφασίζει:
1. την ανάθεση των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Προϋπολογισμού,
Λογιστηρίου και Προμηθειών όπως αναφέρονται στον εγκεκριμένο ΟΕΥ
στους υπαλλήλους:
· Γκέκας Θωμάς (Προϊστάμενος)
· Πατσιούρα Παγώνα
· Τριανταφυλλίδου Μαριάνθη
· Κακούλα Δόμνα
· Πάππου Ασημούλα
2. την ανάθεση των αρμοδιοτήτων του Γραφείου Εσόδων, Περιουσίας και
Ταμείου σε θέματα Ταμείου στον υπάλληλο Τόλιο Γεώργιο (ταμίας).
ΑΔΑ: 4Α1ΣΩ1Π-9
3. την ανάθεση των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Τεχνικών έργων στους
υπαλλήλους:
· Καραμέλλιος Δημήτριος (Προϊστάμενος)
· Δούρος Κωνσταντίνος
· Κομψή Γεωργία
· Πολυχρόνης Ιωάννης
Τα ακριβή καθήκοντα και αρμοδιότητες των ανωτέρω υπαλλήλων
αναφέρονται αναλυτικά στον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου
Πύδνας - Κολινδρού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Ευάγγελος Πολύζος



ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:Ορισμός σημείου επαφής και υπαλλήλων για θέματα μετανάστευσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Αριθμ. Αποφ. : 267 /2011
Αιγίνιο 23-03-2011
Αριθμ. Πρωτ. 4305
Περίληψη
Ορισμός σημείου επαφής και υπαλλήλων για
θέματα μετανάστευσης

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Ν. Πιερίας
Έχοντας υπόψη:


1. Τις διατάξεις του Νόμου 3386/2005 «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη
υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια».
2. Τις διατάξεις του Νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης
και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
3. Την αριθμ. 1/2011 εγκύκλιο της Δ/νσης Μεταναστευτικής Πολιτικής, της
Γενικής Δ/νσης Μεταναστευτικής Πολιτικής & Κοινωνικής Ένταξης, της Γεν.
Γραμματείας Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών,
Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Οδηγίες για την άσκηση
των αρμοδιοτήτων των Δήμων σε θέματα αλλοδαπών και μετανάστευσης» που μας
διαβιβάσθηκε με το αριθμ. πρωτ. 13/03-01-2011 έγγραφο.
4. Την αριθμ. 17/2011 προηγουμένη απόφασή μας.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
1. Ορίζουμε ως σημείο επαφής για θέματα μετανάστευσης του Δήμου Πύδνας -
Κολινδρού το Δημοτικό Κατάστημα Αιγινίου της Δημοτικής Ενότητας Αιγινίου, με
το οποίο και μόνο θα επικοινωνεί η ΥΑΜ Πιερίας και ως αρμόδιο υπάλληλο τον
Τοπαλίδη Νικόλαο του Παντελή, Δ. Ε. 1.
2. Σε περίπτωση απουσίας του για οποιοδήποτε λόγο (άδεια κανονική,
αναρρωτική, σεμινάριο, κ. λ. π.) θα αναπληρώνεται από τον κλητήρα του Δήμου
Μετενίδη Ανδρέα του Δημητρίου, Υ. Ε. 15.
Κοιν. : 1)
2)
Ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι
Διεύθυνση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης
Κεντρικής Μακεδονίας Ν. Πιερίας
Κίτρους 41
60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Ο Δήμαρχος
Ευάγγελος Πολύζος

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:Εκμίσθωση άδειας περιπτέρου της Καλαϊτσίδου Ευγενίας του Ιωάννη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Δ Η Μ Ο Σ Π Υ Δ Ν Α Σ – Κ Ο Λ Ι Ν Δ Ρ Ο Υ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Ταχ. Δ/νση : ΑΙΓΙΝΙΟ
Ταχ. Κώδικας : 603 00
Πληροφορίες : Κουτλουμπάση Στ.
Τηλέφωνο : 2353350127
Fax :2353022990
E-mail
: aiginio@otenet.gr

ΘΕΜΑ: Εκμίσθωση άδειας περιπτέρου της Καλαϊτσίδου Ευγενίας του Ιωάννη κατοίκου
Αλωνίων Δημοτικής Ενότητας Πύδνας του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡΙΘΜ. 243/2011
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ- ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 21 του ΝΔ 1044/71 καθώς και τις διατάξεις της αρiθμ.
5671/1487/9-8-1984 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας Εθνικής
Οικονομίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης που κυρώθηκε με το άρθρο 38 του Ν.
1563/1985, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 25 του Ν.1848/1989
και την παρ. 2 του άρθρου 22 του Νόμου 3036/2002 που αντικαταστάθηκε από το
άρθρο 6 παρ.3 α του Ν.3648/08,
2. Την αριθμ. 454/1/190985/Σ.545/31-1-1991 εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με
την οποία πέρα των άλλων κοινοποιούνται διοικητικές και ερμηνευτικές οδηγίες για την
εφαρμογή του ΝΔ 1044/1971,
3. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 6 εδαφ.34 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της
Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης»,
4. To με αριθμ. πρωτ. 3325/1-2-2011 έγγραφο του Δήμου Κατερίνης που αφορά «Άσκηση
πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους Δήμους» ,
5. Την υπ’ αριθμ. 61/74894/30-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών,
Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης « Άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων
από τους δήμους από 1η Ιανουαρίου 2011 του «Προγράμματος Καλλικράτης»,
6. Την αριθμ. 02/1681/10-5-2006 Απόφαση Χορήγησης άδειας εκμετάλλευσης
περιπτέρου στην Καλαϊτσίδου Ευγενία του Ιωάννη κατοίκου Αλωνίων,
7. Την από 24-1-2011 αίτηση της Καλαϊτσίδου Ευγενίας, με την οποία ζητά έγκριση για
εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου που της χορηγήθηκε και
βρίσκεται στα Αλώνια στην Δημοτική Ενότητα Πύδνας του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού,
στον Καλαϊτσίδη Εμμανουήλ του Ιωάννη, για χρονικό διάστημα εφτά (7) ετών,
8. Το με αριθμ. πρωτ. 3325/1-2-2011 έγγραφο του Δήμου Κατερίνης με το οποίο μας
διαβιβάστηκε η ανωτέρω αίτηση της Καλαϊτσίδου Ευγενίας του Ιωάννη με τα
συνημμένα δικαιολογητικά,
ΑΔΑ: 4Α1ΑΩ1Π-Π
9. Την με αριθμ. πρωτ. 368/22-2-2007 Ιατρική Γνωμάτευση της Πρωτοβάθμιας
Υγειονομικής Επιτροπής Νομού Πιερίας που αφορά την Καλαϊτσίδου Ευγενία του
Ιωάννη, από την οποία προκύπτει ότι η ανωτέρω λόγω υγείας δεν μπορεί να
εκμεταλλευτεί το περίπτερο αυτοπροσώπως (άρθρο 12 παρ. 2 του Ν. 1044/71).

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Εγκρίνουμε την από 24-1-2011 αίτηση της Καλαϊτσίδου Ευγενίας του Ιωάννη,κατοί-
κου Αλωνίων Δημοτικής Ενότητας Πύδνας του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού, με την οποία
ζητά έγκριση εκμίσθωσης του περιπτέρου της για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους
στον Καλαϊτσίδη Εμμανουήλ του Ιωάννη για χρονικό διάστημα εφτά (7) ετών, ήτοι έως
14-6-2017 όπως αναφέρεται στην ιδιωτική σύμβαση μίσθωσης περιπτέρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ :
1) Γενικό Επιτελείο Εθνικής ΄Αμυνας ΔΕΠΑΘΑ
Γραφείο. Αναπ. Θυμάτων Πολέμου
Π. Ράλλη 1 Ρούφ ΤΚ 17778 Αθήνα
2) Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Ταμείο Αρωγής Αν. και Θυμάτων Πολέμου
Γριβαίων κ΄Δελφών 5 10680 Αθήνα
3) Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου σε δύο (2)
αντίγραφα για την επίδοση του ενός με
αποδεικτικό στην Καλαϊτσίδου Ευγενία του
Ιωάννη κάτοικος Αλωνίων T.K. 60066 που
θα μας σταλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του
Ν. 1043/80 άρθρο 28
4) Καλαϊτσίδη Εμμανουήλ του Ιωάννη – Αλώνια
Δημοτική Ενότητα Πύδνας Τ.Κ.60066
5) Ένωση Αναπ. και Θυμάτων Πολέμου Ν.
Πιερίας.
6) Βελλής Ασ. Ταξιάρχης
Ν. Μαραθώνος 3
60100 Κατερίνη
7) ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
Κων/νος Σκλιοπίδης
Παρμενίωνος 55
60100 Κατερίνη
8) ΡΟΤΜΑΝΣ
Χρυσοστόμου Ροδη
Βενιζέλου 4
60100 Κατερίνη
9) ΔΑΒΙΤΙΔΗΣ
Σεφέρη 31
60100 Κατερίνη
10)ΚΑΡΕΛΙΑ
Μαυροειδής Δ.
Αγίας Λαύρας 35
60100 Κατερίνη

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΟΛΥΖΟΣ Γ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της αριθ. 2/2011
τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου
Πύδνας – Κολινδρού
Αριθμός Απόφασης 4/2011
ΘΕΜΑ: Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού
ενδιαφέροντος «Κουρείο» του Ρουμελιώτη Δημητρίου του Γεωργίου στην Τοπική
Κοινότητα Πύδνας του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.


Στο Αιγίνιο και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα την 21η του μήνα Μαρτίου 2011 ημέρα
Δευτέρα και ώρα 12:00 συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του
Δήμου Πύδνας – Κολινδρού ύστερα από την αριθ. 3704/17-3-2011 έγγραφη πρόσκληση του
Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που δόθηκε σε κάθε μέλος σύμφωνα με το άρθρο 75
παρ. 5 του Ν. 3852/2010.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο των 7 μελών
βρέθηκαν παρόντα 6 μέλη:

Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ
1.Χαϊκάλη Δήμητρα αντιπρόεδρος ως Πρόεδρος
2.Αγγέλου Αριστείδης Δ.Σ. ως Μέλος
3.Βουλκίδου Μαρία Δ.Σ. ως Μέλος
4.Λένος Γεώργιος Δ.Σ. ως Μέλος
5.Λιόλιος Βασίλειος Δ.Σ. ως Μέλος
6.Χλεμές Δημήτριος Δ.Σ. ως Μέλος

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Πολύζος Ευάγγελος Πρόεδρος (απών λόγω υπηρεσιακών αναγκών)

Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκε και η υπάλληλος του Δήμου Κουτλουμπάση Σταυρούλα, για την
τήρηση των πρακτικών.
Η Αντιπρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και
εισηγούμενη το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης θέτει υπόψη των μελών της Επιτροπής την αριθ.
2625/1-3-2011 αίτηση του Ρουμελιώτη Δημητρίου κατοίκου Τ.Κ. Πύδνας του Δήμου Πύδνας –
Κολινδρού και ολόκληρο το σχετικό φάκελο, στον οποίο περιέχονται τα δικαιολογητικά που έχουν
υποβληθεί στο Δήμο, για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος ως «ΚΟΥΡΕΙΟ» στην
Τοπική Κοινότητα Πύδνας του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Θέτει υπόψη το Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α 08-06-2006) κύρωση του Κώδικα Δήμων και
Κοινοτήτων και συγκεκριμένα του άρθρο 80 του παρόντος, για την ίδρυση και λειτουργία των
ανωτέρω καταστημάτων απαιτείται άδεια η οποία χορηγείται από το Δήμαρχο. Πριν από την
χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας χορηγείται προέγκριση ίδρυσης, η οποία εκδίδεται
ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μετά από προέλεγχο του σχετικού
αιτήματος του ενδιαφερομένου.
Η προέγκριση της ίδρυσης συνίσταται στη δυνατότητα από τον ενδιαφερόμενο συγκεκριμένου
καταστήματος, χορηγείται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την κατάθεση της
ΑΔΑ: 4Α15Ω1Π-Ζ
αίτησης και αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας έναρξης επιτηδεύματος από την
αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Συνεχίζοντας η Αντιπρόεδρος ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2218/94 (ΦΕΚ
90/Τα/13-06-1994) και ειδικότερα με το άρθρο 41 παρ. ιθ΄, κ΄, κα΄, κβ΄, κγ΄, μεταβιβάζονται στις
αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. , Α΄ Βαθμού, μεταξύ των άλλων και η έκδοση αδειών λειτουργίας
καταστημάτων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση του αιτούντος.
Για την προέγκριση λαμβάνονται επίσης υπόψη ζητήματα που αφορούν χρήσεις γης, την
προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, την προστασία του
αιγιαλού, της παραλίας και των δασικών περιοχών των αρχαιολογικών και ιστορικών τόπων καθώς
και την αισθητική φυσιογνωμία και τις εν γένει λειτουργίες της πόλης όπως αυτά ορίζονται με την
ισχύουσα νομοθεσία και τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που τίθενται στις τοπικές
κανονιστικές διατάξεις των οικείων Δημοτικών Αρχών.
Στην συνέχεια η Αντιπρόεδρος κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Α. Να προβούν σε λεπτομερή έλεγχο των δικαιολογητικών που συνοδεύουν την αίτηση.
Β. Να αποφασίσουν για την προέγκριση ή μη της ίδρυσης καταστήματος του αιτούντος.
Η Ε.ΠOI.ΖΩ. ύστερα από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη την εισήγηση της
Αντιπροέδρου, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 41 και του Ν. 2218/94, του άρθρου 25 παρ. 14
του Ν. 1829/89, καθώς επίσης και του άρθρου 80 κύρωση του Δ.Κ.Κ. του Ν. 3463/2006, όπως
τροποποιήθηκε με το άρθρο 22 παρ.2α του Ν. 3536/2007
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
1. Την προέγκριση ίδρυσης καταστήματος ως «Κουρείο» που βρίσκεται στην Τοπική
Κοινότητα Πύδνας του Δήμου Πύδνας -Κολινδρού στον Ρουμελιώτη Δημήτριο του
Γεωργίου, με τη διατήρηση του δικαιώματος ανάκλησης της σε περίπτωση μη εφαρμογής
και καταστρατηγήσεως από πλευράς του αιτούντος, προσκόμισης των απαραίτητων
δικαιολογητικών που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις για το κατάστημα που επιθυμεί
να λειτουργήσει, τα οποία θα υποδείξει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου μας.
2. Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ως άνω καταστήματος θα εκδοθεί μέσα σε δεκαπέντε
(15) ημέρες, αφού συμπληρωθεί ο φάκελος, ελεγχτεί από όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες
(Υγειονομικό, Πυροσβεστική κ.λ.π. οι οποίες οφείλουν μέσα σε πενήντα (50) ημέρες να
έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες) και αφού πληρούνται οι νόμιμες
προϋποθέσεις για την έκδοσή της.
3. Το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα από το χρόνο χορήγησης (δια του Δημάρχου) της οριστικής
άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του.
4. Η παρούσα αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας έναρξης επιτηδεύματος από
την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθ. 4/2011.

Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε υπογράφεται.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η Αντιπρόεδρος
Χαϊκάλη Δήμητρα
Ακριβέςαντίγραφο
Ο Δήμαρχος
Ευάγγελος Γ. Πολύζος

Τα Μέλη
ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΛΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΛΕΜΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ






ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ» της Χαραλαμπίδου Ελένης του Αδά

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της αριθ. 2/2011
τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου
Πύδνας – Κολινδρού
Αριθμός Απόφασης 5/2011
ΘΕΜΑ: Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
«ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ» της Χαραλαμπίδου Ελένης του Αδάμ στην Παραλία της Τοπική Κοινότητα
Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.


Στο Αιγίνιο και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα την 21η του μήνα Μαρτίου 2011 ημέρα Δευτέρα και
ώρα 12:00 συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύδνας –
Κολινδρού ύστερα από την αριθ. 3704/17-3-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής
Ποιότητας Ζωής που δόθηκε σε κάθε μέλος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ. 5 του Ν.
3852/2010.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο των 7 μελών βρέθηκαν
παρόντα 6 μέλη:
Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ
1.Χαϊκάλη Δήμητρα αντιπρόεδρος ως Πρόεδρος
2.Αγγέλου Αριστείδης Δ.Σ. ως Μέλος
3.Βουλκίδου Μαρία Δ.Σ. ως Μέλος
4.Λένος Γεώργιος Δ.Σ. ως Μέλος
5.Λιόλιος Βασίλειος Δ.Σ. ως Μέλος
6.Χλεμές Δημήτριος Δ.Σ. ως Μέλος

ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Πολύζος Ευάγγελος Πρόεδρος (απών λόγω υπηρεσιακών αναγκών)


Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκε και η υπάλληλος του Δήμου Κουτλουμπάση Σταυρούλα, για την τήρηση
των πρακτικών.
Η Αντιπρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εισηγούμενη το
2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης θέτει υπόψη των μελών της Επιτροπής την αριθ. 3052/9-3-2011 αίτηση της
Χαραλαμπίδου Ελένης του Αδάμ κατοίκου Τ.Κ. Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και
ολόκληρο το σχετικό φάκελο, στον οποίο περιέχονται τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί στο Δήμο, για
άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος ως «ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ» στην Τοπική Κοινότητα Mακρυγιάλου
του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Θέτει υπόψη το Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α 08-06-2006) κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και συγκεκριμένα του άρθρο 80 του παρόντος, για την ίδρυση και λειτουργία των ανωτέρω καταστημάτων απαιτείται άδεια η οποία χορηγείται από το Δήμαρχο.
Πριν από την χορήγηση της άδειας ίδρυσης και
λειτουργίας χορηγείται προέγκριση ίδρυσης, η οποία εκδίδεται ύστερα από απόφαση της Επιτροπής
Ποιότητας Ζωής, μετά από προέλεγχο του σχετικού αιτήματος του ενδιαφερομένου.
Η προέγκριση της ίδρυσης συνίσταται στη δυνατότητα από τον ενδιαφερόμενο συγκεκριμένου
καταστήματος, χορηγείται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την κατάθεση της αίτησης
και αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Συνεχίζοντας η Αντιπρόεδρος ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2218/94 (ΦΕΚ 90/Τα/13-
06-1994) και ειδικότερα με το άρθρο 41 παρ. ιθ΄, κ΄, κα΄, κβ΄, κγ΄, μεταβιβάζονται στις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. , Α΄ Βαθμού, μεταξύ των άλλων και η έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων, μεταξύ των οποίων
συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση του αιτούντος.
Για την προέγκριση λαμβάνονται επίσης υπόψη ζητήματα που αφορούν χρήσεις γης, την προστασία του
φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, την προστασία του αιγιαλού, της παραλίας και των
δασικών περιοχών των αρχαιολογικών και ιστορικών τόπων καθώς και την αισθητική φυσιογνωμία και τις εν
γένει λειτουργίες της πόλης όπως αυτά ορίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία και τους ειδικότερους όρους
και προϋποθέσεις που τίθενται στις τοπικές κανονιστικές διατάξεις των οικείων Δημοτικών Αρχών.
Στην συνέχεια η Αντιπρόεδρος κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Α. Να προβούν σε λεπτομερή έλεγχο των δικαιολογητικών που συνοδεύουν την αίτηση.
Β. Να αποφασίσουν για την προέγκριση ή μη της ίδρυσης καταστήματος της αιτούσας.
Η Ε.ΠOI.ΖΩ. ύστερα από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη την εισήγηση της Αντιπροέδρου,
καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 41 και του Ν. 2218/94, του άρθρου 25 παρ. 14 του Ν. 1829/89, καθώς
επίσης και του άρθρου 80 κύρωση του Δ.Κ.Κ. του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 22
παρ.2α του Ν. 3536/2007
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
1. Την προέγκριση ίδρυσης καταστήματος ως «ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ» που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα
Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στην Χαραλαμπίδου Ελένη του Αδάμ, με τη
διατήρηση του δικαιώματος ανάκλησης της σε περίπτωση μη εφαρμογής και καταστρατηγήσεως
από πλευράς του αιτούντος, προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών που προβλέπονται
από τις οικείες διατάξεις για το κατάστημα που επιθυμεί να λειτουργήσει, τα οποία θα υποδείξει η
αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου μας.
2. Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ως άνω καταστήματος θα εκδοθεί μέσα σε δεκαπέντε (15)
ημέρες, αφού συμπληρωθεί ο φάκελος, ελεγχτεί από όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες (Υγειονομικό,
Πυροσβεστική κ.λ.π. οι οποίες οφείλουν μέσα σε πενήντα (50) ημέρες να έχουν προβεί σε όλες τις
απαραίτητες ενέργειες) και αφού πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοσή της.
3. Το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα από το χρόνο χορήγησης (δια του Δημάρχου) της οριστικής άδειας
ίδρυσης και λειτουργίας του.
4. Η παρούσα αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας έναρξης επιτηδεύματος από την
αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθ. 5/2011.
Αφού συντάχτηκε και διαβάστηκε υπογράφεται.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η Αντιπρόεδρος
Χαϊκάλη Δήμητρα

Τα Μέλη
ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΛΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΛΕΜΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ακριβές αντίγραφο Ο Δήμαρχος
Ευάγγελος Γ. Πολύζος


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:«Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ: 7/2011

Απόσπασμα από το πρακτικό της 4/2011 έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου
Θέμα: «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
της ΘΩΜΑΪΔΗΣ Ε.-ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Ε. Ο.Ε..»


Στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγινίου, σήμερα την 22α του μηνός Μαρτίου, του έτους
2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30 μ.μ. το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας
του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση στην
αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την με αριθμό
πρωτ. 4218/22-3-2011 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου, η οποία επιδόθηκε και
δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του του
Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε από την Πρόεδρο, πως υπήρχε
νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 5 μελών παραβρέθηκαν παρόντα -5-
μέλη και ονομαστικά οι:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ
1. Νικολοπούλου Βασιλική Πρόεδρος
2. Παπαργυρίου Σωτήριος >>
3. Θεολόγου Νικόλαος >>
4. Πετκόπουλος Κωνσταντίνος >>
5. Γεωργιάδης Γεώργιος >>

ΑΠΟΝΤΕΣ
κανείς

Για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης παραβρέθηκε η τακτική
υπάλληλος του Δήμου κ.Σταματία Γεωργιάδου.
Η Πρόεδρος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου
και………………………. εισηγούμενη το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε
υπόψη των μελών του Συμβουλίου τα εξής:
Α. Την παρ.1α του άρθρου 83 του Ν.3852/2010 κατά την οποία πριν από τη
χορήγηση της άδειας λειτουργίας χορηγείται προέγκριση ίδρυσης, η οποία
εκδίδεται ύστερα από απόφαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, μετά
από έλεγχο του σχετικού αιτήματος του ενδιαφερόμενου και την παρ.3 του
άρθρου 80 του Ν.3463/2006 κατά την οποία, για την ανωτέρω προέγκριση ο
ενδιαφερόμενος καταθέτει αίτηση στον οικείο Δήμο, στην οποία δηλώνει το είδος
του καταστήματος και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, την τοποθεσία και το οίκημα
στο οποίο αυτό πρόκειται να λειτουργήσει, επισυνάπτοντας τοπογραφικό
διάγραμμα και διάγραμμα κάλυψης της περιοχής, καθώς και το προβλεπόμενο
παράβολο.
Β. Την από 21-3-2011 αίτηση του Θωμαϊδη Ευθύμιου του Νικολάου
νόμιμου εκπροσώπου της «ΘΩΜΑΪΔΗΣ Ε.-ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Ε. Ο.Ε.», με έδρα το Αιγίνιο
Πιερίας, με την οποία ζητά την προέγκριση ίδρυσης καταστήματος σνακ-μπαρ-
ψητοπωλείου με το διακριτικό τίτλο «ΛΕΥΚΑ» στο κατάστημα που βρίσκεται επί
της οδού Κιλκίς και Λ.Δημοκρατίας γωνία στο Αιγίνιο Πιερίας.
Γ. Την από 21-3-2011 έκθεση ελέγχου των αρμοδίων υπαλλήλων του
Δήμου μας.
Στη συνέχεια κάλεσε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου να
προεγκρίνει την ίδρυση του παραπάνω καταστήματος.
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω, τις διατάξεις των άρθρων 41 του
Ν.2218/94 και 11 του Ν.2307/95, την αρ.ΑΙΒ/8577/83 υγειονομική διάταξη, του
άρθρου 80 του Ν.3463/2006 , του άρθρου 83 του Ν.3852/2010 και την
αρίθ.49/29-12-2011 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.
1
ΑΔΑ: 4Α15Ω1Π-Ξ
Αποφασίζει ομόφωνα
Α. Την προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος
σνακ-μπαρ-ψητοπωλείου με το διακριτικό τίτλο «ΛΕΥΚΑ», από την ΘΩΜΑΪΔΗΣ
Ε.-ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ Ε. Ο.Ε.» στο κατάστημά της που βρίσκεται στην οδό Κιλκίς και
Λεωφ.Δημοκρατίας γωνία στο Αιγίνιο Πιερίας, με τη διατήρηση του δικαιώματος
ανάκλησής της σε περίπτωση μη προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών
που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις, τα οποία θα υποδείξει στην ανωτέρω η
αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας, προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια ίδρυσης και
λειτουργίας του καταστήματος αυτού.
Β. Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ανωτέρω καταστήματος θα εκδοθεί
σε 15 ημέρες αφού συμπληρωθεί ο φάκελος, ελεγχθεί από όλες τις συναρμόδιες
υπηρεσίες (Υγειονομικό, Πυροσβεστική κ.λ.π. οι οποίες οφείλουν μέσα σε 50
ημέρες να έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες) και αφού πληρούνται
οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοσή της.
Γ. Το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα από το χρόνο χορήγησης (δια του
Δημάρχου) της οριστικής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 7/2011.
Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε υπογράφεται.
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας

Ακριβές Απόσπασμα

Η Πρόεδρος
Βασιλική Νικολοπούλου

Τα Μέλη
Σ.Παπαργυρίου, Ν.Θεολόγου
Κ.Πετκόπουλος, Γ.Γεωργιάδης


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό της αριθ. 2/2011
τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου
Πύδνας – Κολινδρού
Αριθμός Απόφασης 9/2011
ΘΕΜΑ: Προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος«ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ- ΚΑΦΕ» της Ελευθεριάδου Παρθένας του Γεωργίου στην παραλία της Τοπικής Κοινότητα Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

Στο Αιγίνιο και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα την 21η του μήνα Μαρτίου 2011 ημέρα Δευτέρα και
ώρα 12:00 συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύδνας–Κολινδρού ύστερα από την αριθ. 3704/17-3-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής
Ποιότητας Ζωής που δόθηκε σε κάθε μέλος σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 5 του Ν. 3852/2010.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο των 7 μελών βρέθηκαν
παρόντα 6 μέλη:
Π Α Ρ Ο Ν Τ Ε Σ ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Χαϊκάλη Δήμητρα αντιπρόεδρος ως Πρόεδρος 1.Πολύζος Ευάγγελος Πρόεδρος (απών
2.Αγγέλου Αριστείδης Δ.Σ. ως Μέλος λόγω υπηρεσιακών αναγκών)
3.Βουλκίδου Μαρία Δ.Σ. ως Μέλος
4.Λένος Γεώργιος Δ.Σ. ως Μέλος
5.Λιόλιος Βασίλειος Δ.Σ. ως Μέλος
6.Χλεμές Δημήτριος Δ.Σ. ως Μέλος
Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκε και η υπάλληλος του Δήμου Κουτλουμπάση Σταυρούλα, για την τήρηση
των πρακτικών.
Η Αντιπρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εισηγούμενη το
6ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης θέτει υπόψη των μελών της Επιτροπής την αριθ. 4003/21-3-2011 αίτηση
της Ελευθεριάδου Παρθένας του Γεωργίου κατοίκου Τ.Κ. Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού
και ολόκληρο το σχετικό φάκελο, στον οποίο περιέχονται τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί στο Δήμο,
για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος ως «ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ- ΚΑΦΕ» στην
Τοπική Κοινότητα Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Θέτει υπόψη το Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114 Α 08-06-2006) κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και
συγκεκριμένα του άρθρο 80 του παρόντος, για την ίδρυση και λειτουργία των ανωτέρω καταστημάτων
απαιτείται άδεια η οποία χορηγείται από το Δήμαρχο. Πριν από την χορήγηση της άδειας ίδρυσης και
λειτουργίας χορηγείται προέγκριση ίδρυσης, η οποία εκδίδεται ύστερα από απόφαση της Επιτροπής
Ποιότητας Ζωής, μετά από προέλεγχο του σχετικού αιτήματος του ενδιαφερομένου.
Η προέγκριση της ίδρυσης συνίσταται στη δυνατότητα από τον ενδιαφερόμενο συγκεκριμένου
καταστήματος, χορηγείται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την κατάθεση της αίτησης
και αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Συνεχίζοντας η Αντιπρόεδρος ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2218/94 (ΦΕΚ 90/Τα/13-
06-1994) και ειδικότερα με το άρθρο 41 παρ. ιθ΄, κ΄, κα΄, κβ΄, κγ΄, μεταβιβάζονται στις αρμοδιότητες των
ΑΔΑ: 4Α15Ω1Π-Ι
Ο.Τ.Α. , Α΄ Βαθμού, μεταξύ των άλλων και η έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων, μεταξύ των οποίων
συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση του αιτούντος.
Για την προέγκριση λαμβάνονται επίσης υπόψη ζητήματα που αφορούν χρήσεις γης, την προστασία του
φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, την προστασία του αιγιαλού, της παραλίας και των
δασικών περιοχών των αρχαιολογικών και ιστορικών τόπων καθώς και την αισθητική φυσιογνωμία και τις εν
γένει λειτουργίες της πόλης όπως αυτά ορίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία και τους ειδικότερους όρους
και προϋποθέσεις που τίθενται στις τοπικές κανονιστικές διατάξεις των οικείων Δημοτικών Αρχών.
Στην συνέχεια η Αντιπρόεδρος κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Α. Να προβούν σε λεπτομερή έλεγχο των δικαιολογητικών που συνοδεύουν την αίτηση.
Β. Να αποφασίσουν για την προέγκριση ή μη της ίδρυσης καταστήματος της αιτούσας.
Η Ε.ΠOI.ΖΩ. ύστερα από διαλογική συζήτηση και έχοντας υπόψη την εισήγηση της Αντιπροέδρου,
καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 41 και του Ν. 2218/94, του άρθρου 25 παρ. 14 του Ν. 1829/89, καθώς
επίσης και του άρθρου 80 κύρωση του Δ.Κ.Κ. του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 22
παρ.2α του Ν. 3536/2007
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
1. Την προέγκριση ίδρυσης καταστήματος ως «ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ- ΚΑΦΕ» που
βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Μακρυγιάλου του Δήμου Πύδνας -Κολινδρού στην Ελευθεριάδου
Παρθένα του Γεωργίου, με τη διατήρηση του δικαιώματος ανάκλησης της σε περίπτωση μη
εφαρμογής και καταστρατηγήσεως από πλευράς του αιτούντος, προσκόμισης των απαραίτητων
δικαιολογητικών που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις για το κατάστημα που επιθυμεί να
λειτουργήσει, τα οποία θα υποδείξει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου μας.
2. Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ως άνω καταστήματος θα εκδοθεί μέσα σε δεκαπέντε (15)
ημέρες, αφού συμπληρωθεί ο φάκελος, ελεγχτεί από όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες (Υγειονομικό,
Πυροσβεστική κ.λ.π. οι οποίες οφείλουν μέσα σε πενήντα (50) ημέρες να έχουν προβεί σε όλες τις
απαραίτητες ενέργειες) και αφού πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την έκδοσή της.
3. Το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα από το χρόνο χορήγησης (δια του Δημάρχου) της οριστικής άδειας
ίδρυσης και λειτουργίας του.
4. Η παρούσα αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας έναρξης επιτηδεύματος από την
αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθ. 9/2011.
Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε υπογράφεται.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Η Αντιπρόεδρος Τα Μέλη
Χαϊκάλη Δήμητρα ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Ακριβέςαντίγραφο ΒΟΥΛΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΔήμαρχος ΛΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΛΕΜΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ευάγγελος Γ. Πολύζος


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:ΠΡΑΞΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (2)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ημ/νία 23/3/2011
Αρ.πρωτ: 4350/23-3-2011

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού
Έχοντας υπ' όψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 66 του Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών
και Κοινοτικών Υπαλλήλων» σχετικά με χορήγηση αδειών για επιμορφωτικούς ή
επιστημονικούς λόγους,
2. Την από 23-3-2011 αίτηση της υπαλλήλου κ.Αργυριάδου Αργυρής για
χορήγηση επιμορφωτικής άδειας τριών (3) ημερών, προκειμένου να συμμετάσχει
σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Π.ΙΝ.ΕΠ. Θεσσαλονίκης στο διάστημα από
28/3/2011 έως 30/3/2011, σύμφωνα με το αρίθ.1201/22-3-2011 έγγραφό του.
3. Τη σύμφωνη γνώμη του άμεσου προϊσταμένου της υπαλλήλου για συμμετοχή
της στο ανωτέρω επιμορφωτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την αίτηση της, η οποία
κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Χορηγεί στην υπάλληλο κ. Αργυριάδου Αργυρή άδεια τριών (3) ημερών, από
28/3/2011 έως 30/3/2011, με αποδοχές, για επιμορφωτικούς λόγους προκειμένου
να συμμετάσχει στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Π.ΙΝ.ΕΠ. Θεσσαλονίκης με
θέμα «Κατάρτιση εργαζομένων σε μονάδες διαφάνειας και Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης». Στην παραπάνω άδεια συμπεριλαμβάνονται και οι ημέρες που
είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή της υπαλλήλου.

Ο Δήμαρχος
Πολύζος Ευάγγελος

ΑΔΑ: 4Α15Ω1Π-5

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ:ΠΡΑΞΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ημ/νία 23/3/2011
Αρ.πρωτ: 4388/23-3-2011


ΑΡ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ 268/2011
ΠΡΑΞΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού
Έχοντας υπ' όψη:


1. Τις διατάξεις του άρθρου 66 του Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών
και Κοινοτικών Υπαλλήλων» σχετικά με χορήγηση αδειών για επιμορφωτικούς ή
επιστημονικούς λόγους,
2. Την από 23-3-2011 αίτηση της υπαλλήλου κ.Κόρακα Αλεξάνδρας για
χορήγηση επιμορφωτικής άδειας τριών (3) ημερών, προκειμένου να συμμετάσχει
σε Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Π.ΙΝ.ΕΠ. Θεσσαλονίκης στο διάστημα από
28/3/2011 έως 30/3/2011, σύμφωνα με το αρίθ.1201/22-3-2011 έγγραφό του.
3. Τη σύμφωνη γνώμη του άμεσου προϊσταμένου της υπαλλήλου για συμμετοχή
της στο ανωτέρω επιμορφωτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την αίτηση της, η οποία
κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Χορηγεί στην υπάλληλο κ. Κόρακα Αλεξάνδρα άδεια τριών (3) ημερών, από
28/3/2011 έως 30/3/2011, με αποδοχές, για επιμορφωτικούς λόγους προκειμένου
να συμμετάσχει στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του Π.ΙΝ.ΕΠ. Θεσσαλονίκης με
θέμα «Κατάρτιση εργαζομένων σε μονάδες διαφάνειας και Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης». Στην παραπάνω άδεια συμπεριλαμβάνονται και οι ημέρες που
είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή της υπαλλήλου.

Ο Δήμαρχος
Πολύζος Ευάγγελος


Malta vs Greece live tv

Πατήστε για live ποδόσφαιρο στο FOOTBALL (SOCCER) της μπάρας LIVE TV-->

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ:ΝΕος Ηχος - ΑυτοσχεδιασμοΙ


Πέμπτη 31 Μαρτίου 9 μ.μ.

Χώρος: Μ2 – Φουαγιέ

Α' Μέρος
"Δεν ξέρω μετρική και διαστήματα,
ούτε και τους ρυθμούς
των εγχόρδων και των τυμπάνων.
Δεν ξέρω να μετρώ
τους ιάμβους και τους δακτύλους.
Ω! Κύριε των ποταμιών που σμίγουν,
αφού τίποτε να σε πληγώσει δεν μπορεί,
άφησέ με να τραγουδήσω
όπως μ΄ αρέσει."
Basavanna (1106-1167)
Ντουέτο "ΣΩΜΑ"

Αντώνης Ανισέγκος: πιάνο
Θύμιος Ατζακάς: κιθάρες, ούτι
Συμμετέχουν οι:
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο, κιθάρα
Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή
Μαρία Θωίδου: φωνή

Β' Μέρος
"Δροσιά: πώς αλλιώς
να ξεπλύνεις την τόση
σκόνη του κόσμου!"
Matsuo Bashō (1644-1694)
Ντουέτο "ΣΩΜΑ"
Συμμετέχει ο: Shoji Hano: τύμπανα


Το ντουέτο "ΣΩΜΑ" γεννήθηκε στο Βερολίνο το 2005, μέσα από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική συμβίωση των Αντώνη Ανισέγκου και Θύμιου Ατζακά.
Η εργασία του ντουέτου επικεντρώνεται στο δημιουργικό συγκερασμό σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, χτίζοντας -και γκρεμίζοντας- τις γέφυρες μεταξύ βιωμένου και ιδεατού ήχου. Kατά τα πέντε τελευταία χρόνια, με το "ΣΩΜΑ" έχουν εμφανιστεί ζωντανά πολλοί εξαιρετικοί μουσικοί - εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρίσιμων μουσικών παραδόσεων, όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), ο Ιρανός Βijan Chemirani (tombak), ο Κινέζος Wu Wei (sheng).
Στα δύο αυτόνομα μέρη της μουσικής αυτής παράστασης πρόκειται να παρουσιαστεί η εργασία του ντουέτου στη σύνθεση της τελευταίας δισκογραφικής του εμφάνισης με τους Σαβίνα Γιαννάτου, Μιχάλη Σιγανίδη και Μαρία Θωίδου (α' μέρος), καθώς και μία νέα εκδοχή της μουσικής πράξης των δύο μουσικών, σαν τρίο, με το Γιαπωνέζο αυτοσχεδιαστή Shoji Hano (β' μέρος).


Τιμές εισιτηρίων:
10€

Έναρξη προπώλησης: για το κοινό 10 Μαρτίου,
για τους συνδρομητές 24 Φεβρουαρίου

Ντοκουμέντο για τις τουρκικές θηριωδίες του Αττίλα (vids)


Κρίνεται ως μια από τις πιο μακροσκελείς και αποκαλυπτικές καταθέσεις που δόθηκαν στην Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου. Ο λόγος για το έγγραφο του απόστρατου συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη στο οποίο αποκαλύπτονται οι τούρκικες βίαιες πράξεις του 1974.

Η κατάθεση έγινε κατά την 159η συνεδρία της Επιτροπής και περιλαμβάνει 130 σελίδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος" . Ο κ. Σημαιοφορίδης ήταν ο πρώτος υπήκοος της Ελληνικής Δημοκρατίας που προσήλθε και κατάθεσε στην Επιτροπή για τον Φάκελο. Υπηρετούσε στην Κερύνεια, ενώ κατέθεσε ότι έστελνε τακτικά αναφορές στο ΓΕΕΦ, την ΕΛΔΥΚ και την Αθήνα για τις κινήσεις των Τούρκων. Μετά το πραξικόπημα όλες οι αναφορές μιλούσαν για ετοιμασίες του τουρκικού Στρατού και απόβαση στην Κερύνεια, αλλά η Αθήνα δεν λάμβανε κανένα υπόψη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ελληνική Πρεσβεία ακόμα και την ώρα που ξεκίνησαν τα πλοία γεμάτα τανκ και στρατό -ώρα 11:30 μ.μ. της 19ης Ιουλίου 1974- έγραφε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα: "Από πληροφορίες ημέτερου κλιμακίου ΚΥΠ φαίνεται ότι υπάρχουν αποβατικά σκάφη τουρκικού στόλου έξω από τις ακτές της Κύπρου. Πέντε αποβατικά, δώδεκα ναυτικά μίλια βορείως Αποστόλου Ανδρέα, δώδεκα αποβατικά μεγαλύτερου εκτοπίσματος τριάντα ναυτικά μίλια βορείως της Κερύνειας. ΓΕΕΦ δεν ανησυχεί".

Στο έγγραφο γίνεται και περιγραφή του πρωινού της εισβολής όταν αντίκρισαν μπροστά τους ξαφνικά στις 4:30 τα πολεμικά πλοία, τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα. Οι αρμόδιοι αμφισβητούσαν το ότι είχε αρχίσει η εισβολή, ενώ υπήρχε μια πλήρης αποδιοργάνωση των μονάδων της Εθνικής Φρουράς.

Αναφέρονται επίσης οι σφαγιασμοί Ελληνοκυπρίων στρατιωτών στο χώρο της εισβολής αλλά και στην Κερύνεια, την Κλεπίνη και στο Καζάφανι. Τραγική είναι η περίπτωση έξι Ελληνοκυπρίων, των οποίων, σύμφωνα με τη μαρτυρία, έκοψαν τα κεφάλια και τα έβαλαν σε πασσάλους. Γίνεται και αναφορά σε ονόματα. Αυτή η περίπτωση περιγράφεται για πρώτη φορά, σύμφωνα με τους βουλευτές που άκουσαν τα γεγονότα.

Απόρρητα έγγραφα χιλιάδων σελίδων έχουν συγκεντρωθεί από την Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου τα οποία θα μελετηθούν και θα φυλάσσονται στα αρχεία της Βουλής.

Σε ένα από αυτά τα απόρρητα έγγραφα καταγράφεται συνομιλία του δικτάτορα Ιωαννίδη με το ΓΕΕΦ, η οποία έγινε στις 15 Ιουλίου ενώ συνεχιζόταν το πραξικόπημα. Σε αυτή τη συνομιλία ο Ιωαννίδης ζητούσε να γίνει στάχτη το Προεδρικό και να βρουν τον Μακάριο στα ερείπια. Σε άλλο σημείο του εγγράφου γίνεται αναφορά στη θέληση του Ιωαννίδη για "το κεφάλι του Μακάριου".

Καταγράφονται ακόμα πολλές άλλες αναφορές για τις δραστηριότητες των πραξικοπηματιών σε σχέση με την αντίσταση στην Αρχιεπισκοπή, την Πάφο και το αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Δείτε το ντοκιμανταίρ του Μιχάλη Κακκογιάννη για την εισβολή του Αττίλα,πατώντας πάνω στα inks...

Attila '74 - A by Olkp
http://dai.ly/bBvyrI

Attila '74 - B by Olkp
http://dai.ly/aPOgaW

Attila '74 - C by Olkp
http://dai.ly/dbsm4a

Attila '74 - D by Olkp
http://dai.ly/a7zB4C

Attila '74 - E by Olkp
http://dai.ly/awZ7nV

http://www.cosmo.gr/News/315991.html

Επιβεβαίωση για την εταιρεία που θα συγκεντρώσει τα 50 δισ.!


Όπως πρώτο αποκάλυψε το newsbomb.gr και ο Κώστας Χαρδαβέλλας και δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέθεσε το θηριώδες έργο του σχεδιασμού, της παρακολούθησης, του συντονισμού και εν τέλει των αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας στην άπειρη και νεοσύστατη εταιρεία CC&C Advisors Ltd, με έδρα το Λονδίνο και μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρα!

Όπως από 23 Μαρτίου επισήμανε ο Κώστας Χαρδαβέλλας: "Να σημειωθεί ότι η ανάθεση αυτής της τεράστιας σύμβασης έγινε χωρίς διαγωνισμό στην αγγλική εταιρεία και δεν υπάρχει πουθενά στον διαδικτυακό τόπο της Κυβέρνησης ούτε το σχέδιο σύμβασης με τους Άγγλους, ούτε και η εξήγηση γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία του Λονδίνου. Έχει σημασία επίσης ότι αυτή η εταιρεία που αναλαμβάνει το μεγάλο πρόγραμμα της πώλησης του ελληνικού πλούτου για να συγκεντρωθούν τα 50 δισ. συστάθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και μέχρι τώρα δεν έχει να παρουσιάσει σχετικό έργο".

Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο μόλις 31 ετών κ. Christopher J. Uregian, η επαγγελματική απειρία του οποίου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον νόμο 3049 περί αποκρατικοποιήσεων εταιρειών του Δημοσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως "οι σύμβουλοι πρέπει να έχουν κύρος και εμπειρία στα αντίστοιχα θέματα και ειδικότερα σε αποκρατικοποιήσεις".

Το θέμα έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις, εξ ου και η προς τούτο σύσκεψη του υπουργού με στενούς συνεργάτες του την Τετάρτη, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να ξεφουσκώσει το θέμα.

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Αρμένιος

Ο Chris Uregian η Χρήστος Γιουρετζιάν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κηφισιά. Γόνος αρμένικης οικογένειας, γιος πολιτικού μηχανικού, αποφοίτησε από το αγγλόγωνο σχολείο Campion και ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία σε σημαντικά πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Αμερικής.

Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στη Διεύθυνση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και ως βοηθός του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας.

Επίσης έχει εργαστεί και στην Παγκόσμια Τράπεζα.


http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/38473/epibebaiwsh-newsbomb-gia-thn-etaireia-poy-tha-sygkentrwsei-ta-50-dis

Formula 1 : The clash of 2011

Το ...καραβάνι της Formula 1 βρίσκεται εδώ και μια βδομάδα στη Μελβούρνη, με αφορμή τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με τους περισσότερους οδηγούς να δηλώνουν ανυπόμονοι...

Ανυπόμονοι όμως, είναι και οι fans του αθλήματος, οι οποίοι αναμένεται για μια ακόμη φορά να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Ένα νέο, πιο δύσκολο πρωτάθλημα από τα παλιότερα ξεκινά σήμερα από την Αυστραλία. Πιο δύσκολο, από την άποψη πως από τη στιγμή που πέρσι κατάφερε να μπει δυναμικά η Red Bull, με τον οδηγό της, Σεμπάστιαν Φέτελ να κατακτά τον τίτλο, οι ομάδες έχουν βάλει πλέον πιο ψηλά τον πήχη...
Το Newsbomb, σας παρουσιάζει τις ομάδες, τους οδηγούς τους, αλλά και τις αλλαγές που θα δούμε, στα μονοθέσια του νέου πρωταθλήματος που ξεκινά σε λίγες ώρες:

Ομάδες και οδηγοί

1. Red Bull: Σεμπάστιαν Φέτελ, Μαρκ Ουέμπερ
2. McLaren: Λιούις Χάμιλτον, Τζένσο Μπάτον
3. Ferrari: Φερνάντο Αλόνσο, Φελίπε Μάσα
4. Mercedes: Μίκαελ Σουμάχερ, Νίκο Ρόσμπεργκ
5. Renault: Νικ Χάιτφελντ, Βιτάλι Πετρόφ
6. Williams: Ρούμπενς Μπαρικέλο, Πάστορ Μαλντονάντο
7. Force India: Αντριαν Σουτλ, Πολ ντι Ρέστα
8. Sauber: Καμούι Κομπαγιάσι, Σέρχιο Πέρες
9. Toro Rosso: Σεμπάστιαν Μπουεμί, Χάιμε Αλγκουερσουάρι
10. Lotus: Γιάρνο Τρούλι, Χάκι Κοβαλάινεν
11. HRT: Ναράιν Καρθικέγιαν, Βιταντόνιο Λιούτσι
12. VIRGIN: Τίμο Γκλοκ, Ζερόμ ντ' Αμπρόσιο

Αλλαγές

Η βασικότερη αλλαγή στο πρωτάθλημα, σε σχέση με πέρσι, έχει να κάνει με την επαναφορά των ελαστικών της Pirelli, η οποία έπειτα από πολυετή απουσία, επανακτά τα ηνία από την Bridgestone.

Η δεύτερη, αφορά το σύστημα KERS, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημα του 2009, αλλά έκτοτε αποσύρθηκε από τη διοργάνωση. Το KERS είναι σύστημα ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Τρίτη, είναι στα ...τιμόνια των οδηγών, τα οποία πλέον θα ελέγχουν από εκεί τα συστήματα KERS και DRS και ήδη έχουν εκφραστεί τα πρώτα παράπονα από τους οδηγούς οι οποίοι ακόμα δεν έχουν συνηθίσει τις νέες λειτουργίες.
Τέλος, κάθε οδηγός είναι αναγκασμένος πλέον να χρησιμοποιεί το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων για πέντε αγώνες, ενώ πέρσι το χρησιμοποιούσαν για έναν λιγότερο.


ΠΗΓΗ: newsbomb

Στα χέρια των αντικαθεστωτικών της Λιβύης έπεσε η Ατζαμπίγια (video)

Στά χέρια των αντικαθεστωτικών πέραση η πόλη Ατζαμπίγια όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Στην κατάληψη της πόλης Ατζνταμπίγια προχώρησαν οι αντικαθεστωτικοί στην ανατολική Λιβύη, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επαναστατικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη, πυροβολώντας στον αέρα, πανηγυρίζοντας και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Η Ατζνταμπίγια, πόλη με πληθώρα διυλιστηρίων και πετρελαιοπηγών, αποτελεί, σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, στρατηγικής σημασίας περιοχή.




http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/epikairotita/sta-xeria-ton-antikathestotikon-tis-libiis-epese-i-atzampigia-binteo.html

Πως καθαρίζουμε το ψυγείο

Το ψυγείο αν δεν το καθαρίζετε συχνά είναι γεμάτο βακτηρίδια που δημιουργούν μηχανισμό αντοχής στο κρύο. Πολλοί νομίζουν πως ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού του ψυγείου είναι με χλωρίνη... λάθος.

Η χλωρίνη ( που είναι τοξική για τον άνθρωπο) θα σκοτώσει προς στιγμήν τα βακτηρίδια, αυτά όμως θα ξαναδημιουργηθούν γρήγορα.
Για αποτελεσματικό καθάρισμα, φτιάξτε μείγμα από νερό και ξύδι, βουτήξτε μέσα ένα πανάκι ή σφουγγάρι καθαρό και μ᾽αυτό καθαρίστε καλά το ψυγείο εσωτερικά. Μετά, σκουπίστε με στεγνό πανάκι, χωρί να ξεβγάλετε.
Αν το ψυγείο έχει μυρωδιές, βράστε ξύδι, βάλτε το σε μπολάκι και αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.

* Η χλωρίνη είναι καυστική για το δέρμα τα μάτια και τους βλεννογόνους.
** Η χλωρίνη είναι δηλητήριο, αν καταποθεί.


Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/03/blog-post_665.html#ixzz1HjFt6XCV

Ο Μπέος δεν… μπλοφάρει (vid)


Ο Αχιλλέας Μπέος, εκτός από πρωταγωνιστής στις... περιβόητες κασέτες, είναι και φανατικός οπαδός του Poker! Μάλιστα, συμμετείχε και στο «Greek Poker Cup» που έγινε στο Λουτράκι!

Στο τουρνουά Greek Poker Cup που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο καζίνο Λουτρακίου, εκτός από τους γνωστούς Έλληνες παίκτες, συμμετέχουν και διάφορες άλλες προσωπικότητες όπως ο γνωστός σε όλους μας πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος. Μαζί του είναι και ο γνωστός φίλαθλος της ΑΕΚ, κ. Μπρουσιανός Ηλίας.

Και οι δύο μίλησαν στην κάμερα του Pokerunion.gr που καλύπτει δημοσιογραφικά το Greek Poker Cup.

Δείτε τι δήλωσαν οι δυο τους στον Γιώργο Αλεξόπουλο, με τον κ. Μπέο να αναφέρεται χαρακτηριστικά στην οριστική αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό Βόλου.


Επισκεφθείτε το forum του
PokerUnion.gr και μάθετε από τη δημοσιογραφική μας ομάδα όλες τις τελευταίες εξελίξεις του Greek Poker Cup.

PokerUnion.gr

www.pokerunion.gr

http://www.gazzetta.gr/poker/item/

Albania vs Belarus live tv

Πατήστε για live ποδόσφαιρο στο FOOTBALL (SOCCER) της μπάρας LIVE TV-->

Μάγεψε το ακροατήριο στη Βέροια η Gina Loring

Μια διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα, την ποιήτρια και μουσικό Gina Loring, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να διδαχθούν απ’ αυτήν θέματα σχετικά με τη δημιουργική γραφή, μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Βέροιας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.

Η καλλιτέχνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης τη Βέροια, προσκεκλημένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, και έδωσε μικρή παράσταση και σεμινάριο (στα αγγλικά) στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης.

Η επίσκεψή της έγινε μετά από πρόταση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο περιοδείας της στη χώρα μας όπου επισκέπτεται κάποιες πόλεις.

Την εξαιρετικά σημαντική και πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα προλόγισε ο διευθυντής της βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Τροχόπουλος.


Η καλλιτέχνης έδωσε μια μικρή παράσταση με ποιήματα και τραγούδια της που ερμήνευσε με την εξαιρετική φωνή της, με θεατρικότητα, μουσική στο λόγο της και με την ιδιαίτερα εκφραστική κίνηση των χεριών, μαγεύοντας το νεανικό κοινό της. Μίλησε για τα ταξίδια της σε πολλές χώρες του κόσμου, για την ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, για την πολύτιμη αξία της φωνής του κάθε ανθρώπου. Αλλά και για τη διέξοδο που δίνει η ποίηση και το γράψιμο στην έκφραση των συναισθημάτων μας μίλησε η καλλιτέχνης, προτρέποντας το μαθητικό κυρίως κοινό της να ασχολείται με το γράψιμο – τον πεζό λόγο και την ποίηση - αλλά και με τη μουσική. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τον τρόπο που γράφει, την επικοινωνία με το κοινό, γι’ αυτά που την εμπνέουν. Μεταξύ άλλων, είπε ότι η ποίηση είναι γι’ αυτήν η πλατφόρμα για να εκφράσει την άποψή της για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, αρνητικό ή θετικό. Και ότι πιστεύει απολύτως ότι η ποίηση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, καθώς προσφέρει το υπέδαφος και δίνει τη δύναμη για να εκφράσει κάποιος αυτά που νοιώθει.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτικό χιπ-χοπ από νεαρούς χορευτές της Σχολής Χορού Σ. Αντωνιάδου.

http://www.maknews.gr/

Χαμός... made in Greece στο Ιβανώφειο

Η ατμόσφαιρα μύριζε... μπαρούτι πριν από το τζάμπολ και δυστυχώς τα απρόοπτα δεν αποφεύχθηκαν στο Ιβανώφειο. Ρίψη αντικειμένων οδήγησε τον Άρη στα αποδυτήρια, τον κόσμο στην... Αστυνομία και τους διαιτητές να ζητήσουν την εκκένωσή του!

Ηρακλής και Άρης δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο (σ.σ. απέμενε 1'01''), αφού «βροχή» αντικειμένων ανάγκασε την ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς να φύγει για τα αποδυτήρια, πριν αρχίσει η... μάχη των οπαδών του «Γηραιού» με την Αστυνομία. Έπειτα από αρκετή ώρα συμπλοκών, οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του κλειστού, κάτι που έγινε έστω και με καθυστέρηση.

Σχεδόν 50 λεπτά μετά τη διακοπή, οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν στο παρκέ για ζέσταμα και για την επανέναρξη της αναμέτρησης για την 22η αγωνιστική της Α1, η οποία είχε σταματήσει απρόοπτα με το σκορ 14-9 κι ένα λεπτό να απομένει για το τέλος της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» αφησαν και πάλι το παρκέ για τα αποδυτήρια, δημιουργώντας νέο ερωτηματικό. Η εξήγηση δόθηκε στο αίτημά τους να αποχωρήσουν κι οι τελευταίοι από το κλειστό, όπως κι έγινε.

Κάτι περισσότερο από μία ώρα αργότερα ξαναπαίχτηκε μπάσκετ...

Δείτε φωτογραφίες και από τη πηγή μας στο παρακάτω σύνδεσμο...
http://www.gazzetta.gr/agonistiki-a1basket/item/1054705403-%CE%A7%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%82-made-in-Greece-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%99%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF-(pics)#itemImageGalleryAnchor


ΕΚΤΑΚΤΟ: Διακοπή και επεισόδια στο Ιβανώφειο!

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ "ΤΟΥΝΕΛ"


Συγκίνηση προκάλεσε η κατάθεση ψυχής στο "Τούνελ" της μητέρας του άτυχου Άλεξ.
Η Νατέλα μετά από πέντε χρόνια έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για το δράμα που ζει.


Όλα αυτά τα χρόνια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται θαμμένο το παιδί της "για να του αφήσει ένα λουλούδι". Ζει στην ίδια πόλη τη Βέροια, με τα παιδιά και τους γονείς που ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της και δέχεται τις προκλήσεις τους. Στη διάρκεια της συνομιλίας με την Αγγελική Νικολούλη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάποιος από την οικογένεια των Ελλήνων γνωρίζει που βρίσκεται η σωρός του Άλεξ. Απεύθυνε δραματική έκκληση σε αυτόν που κρατά τόσα χρόνια το στόμα του κλειστό, να αποκαλύψει έστω και ανώνυμα το σημείο ταφής του παιδιού της. Τόνισε ότι δεν υπάρχει φόβος ποινικής δίωξης αφού τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Παρά το γεγονός ότι γνώριζε την κατάθεση της μάρτυρος που βρέθηκε τη μοιραία νύχτα στο σπίτι των Ελλήνων, δήλωσε σοκαρισμένη που την άκουσε να μιλά στο "Τούνελ" και να περιγράφει με τρεμάμενη φωνή το όσα είδε και άκουσε που συνδέονται με την φονική επίθεση στον Άλεξ. Το μικρότερο από τα δύο Ελληνόπουλα σε παραμιλητό φώναζε "Πέθανε το παιδί, πέθανε το παιδί, φωνάξτε τον παππού μου". Στο σπίτι εκείνη τη νύχτα που ο Άλεξ δέχτηκε την επίθεση, βρίσκοταν η μητέρα των Ελλήνων, η γιαγιά τους και δύο φίλες της μητέρας. Η μία από αυτές είναι η μάρτυρας που κατήγγειλε όσα άκουσε στο "Τούνελ" και βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Η γυναίκα ήταν σίγουρη πως ο παππούς που στηρίζει την οικογένεια γιατί ο πατέρας είναι απών, πήγε στο σπίτι, πληροφορήθηκε τί είχε συμβεί και συνέχισε μετά "τη δουλειά" για να μην μπλέξουν τα εγγόνια του... Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων και 6 μηνών αφού δεν πείστηκε από τα όσα ισχυρίστηκε...


http://fosnikolouli.blogspot.com/2011/03/blog-post_9907.html

Uefa Euro 2012 Qualifying:Georgia vs Croatia live tv


Uefa Euro 2012 Qualifying
19:00 GMT(+2:00)
Georgia vs Croatia

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/6077/live-georgia-vs-croatia

http://www.soccertvlive.net/watch/56814/1/watch-georgia-vs-croatia.html

http://www.soccertvlive.net/watch/56814/2/watch-georgia-vs-croatia.html

http://www.soccertvlive.net/watch/56814/3/watch-georgia-vs-croatia.html

http://www.soccertvlive.net/watch/56814/4/watch-georgia-vs-croatia.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/2/30/v-223007.html

http://www.vipstand.me/watch/25603/1/georgia-vs-croatia.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Argentinian Primera Division: Atletico Huracan vs Gimnasia La Plata live tv


Argentinian Primera Division
GMT(+2:00)
Atletico Huracan vs Gimnasia La Plata

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/56813/1/watch-atletico-huracan-vs-gimnasia-la-plata.html

http://www.soccertvlive.net/watch/56813/2/watch-atletico-huracan-vs-gimnasia-la-plata.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/2/30/v-223006.html

http://www.vipstand.me/watch/25602/1/atletico-huracan-vs-gimnasia-la-plata.html

http://www.livescorehunter.com/streams/ingerasu/04.html

http://server-video.com/4.php


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Nor Radyo "ΔΙΑΣΠΟΡΑ" (ΕΤ3)

Απόσπασμα της καλύτερης (για μένα) εκπομπής της Ελληνικής τηλεόρασης, με αφιέρωμα στην ραδιοφωνική εκπομπή "Αχός της Πόλης" που γίνεται από την Κωνσταντινούπολη για τους Ρωμιούς και γενικότερα τους Έλληνες που διαμένουν στην Πόλη.



Συγχαρητήρια στη κυρία Χρύσα Σάμου για τη θαυμάσια δουλειά της,αλλά και σε όλους τους συντελεστές της θαυμάσιας αυτής εκπομπής...

Οι Θεσσαλονικείς δικαιώνουν τον Μπουτάρη.....Στα μπαλκόνια του 1ου ορόφου, φτάνουν πλέον τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη !


"Κρατήστε τα σκουπίδια στα μπαλκόνια σας", ήταν η προτροπή του Δημάρχου, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. "Για πόσο" αναρωτήθηκαν κάποιοι;
Τελικά, η φύση έδωσε τη λύση. Με μια αυτόματη διαδικασία, εκπληρώθηκε η επιθυμία Μπουτάρη. Δείτε στην εικόνα, πως ακριβώς:

Στα μπαλκόνια του 1ου ορόφου, φτάνουν πλέον τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη !

Ο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΑΝΟΙΞΕ'' ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αντιπροσωπεία του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου άνοιξε την παρέλαση που έγινε στην Πάτρα, την 25η Μαρτίου 2011. Φουστανελοφόροι του Συλλόγου μετέφεραν το Λάβαρο της Επανάστασης, με τη συνοδεία πολυμελούς αντιπροσωπείας του Συλλόγου με την ιστορική σημαία του Π.Σ.






http://www.pankalavritinos.com/

Μουσείο Σικάγου: Ο οίκος του Ελληνισμού


Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η μετανάστευση, οι καημοί κι οι επιτυχίες, οι πίκρες κι οι χαρές, η δημιουργία και τα επιτεύγματα, μ’ ένα λόγο η Οδύσσεια του Ελληνισμού της Αμερικής, θα βρουν μόνιμη απανεμιά στην Ιθάκη που ονομάζεται Εθνικό Ελληνικό Μουσείο Σικάγου.


Θα είναι το πρώτο ίδρυμα στο είδος του, το οποίο θα στεγάσει την κληρονομιά της Ομογένειας, αυτής της μεγάλης Ελλάδας έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, η οποία όχι απλώς επιβίωσε, αλλά μεγαλούργησε και μεγαλουργεί κι έχει φτάσει σε ύψη ζηλευτά, στο άλλο επίπεδο.

Ένα από τα επιτυχημένα και άξια παιδιά της Ομογένειας, ο Ιωάννης Κάλαμος, πίστεψε στην ανάγκη της παρουσίας και της αποστολής του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου που αναγείρεται μέσα στην καρδιά της ελληνικής συνοικίας του Σικάγου, κι έδωσε αφειδώλευτα για τη στήριξη και ανοικοδόμησή του, χρηματοδοτώντας μία ολόκληρη πτέρυγα με δύο εκατομμύρια δολάρια.
Ο κ. Κάλαμος μίλησε με ενθουσιασμό στον «Εθνικό Κήρυκα» και τόνισε πως «είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ και βοηθώ το μουσείο κι είναι εκπληκτικό το γεγονός να βλέπει κανείς την ανοικοδόμησή του».

Πρόσθεσε ακόμα, ότι «η προσπάθεια για την ανοικοδόμηση του μουσείου ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια» και συμπλήρωσε πως «εγώ άρχισα να συμμετέχω πριν από τέσσερα χρόνια».

Στην ερώτηση «γιατί υποστηρίζετε αυτό το έργο και πώς αισθάνεστε για την ελληνική σας κληρονομιά;» επεσήμανε, πως «υπάρχουν τόσα πολλά εξαιρετικά μουσεία τα οποία μιλούν και προβάλλουν την κληρονομιά μας, αλλά τούτο το μουσείο κατ’ εμέ είναι διαφορετικό διότι διασώζει και προβάλλει την ιστορία και πορεία της ελληνικής μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ο πατέρας μου συνέχισε ήταν Έλληνας μετανάστης και πιστεύω ότι οφείλουμε να τιμήσουμε την σκληρή εργασία των πρωτοπόρων Ελλήνων μεταναστών για να επιτύχουν εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες κι αυτό το μουσείο υπογραμμίζει αυτή ακριβώς την επιτυχία και τη μεγάλη τους συμβολή στην Αμερική».

Ο δρόμος του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου του Σικάγου έχει τη δική του ιστορία. Ξεκίνησε δειλά-δειλά από μια συντροφιά ομογενών το 1983, στοχεύοντας να διαφυλάξει τις ιστορίες και τις Οδύσσειες των Ελλήνων μεταναστών. Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το 1992 και μετακόμισε στη σημερινή του τοποθεσία το 2004.

Μιλώντας στον «Ε.Κ.» η εκτελεστική διευθύντριά του, Στεφανία Βλαχάκη, είπε ότι «σήμερα η κατασκευή του μουσείου προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς, έχει ολοκληρωθεί το μισό της κατασκευής του και ελπίζουμε να μεταφέρουμε τα γραφεία και τις συλλογές μας το καλοκαίρι». Πρόσθεσε δε, πως «προγραμματίζουμε τα θυρανοίξια για το φθινόπωρο».

Το μουσείο σχεδίασε ο ομογενής αρχιτέκτονας Δημήτρης Σταυριανός. Θα είναι σαράντα χιλιάδες τετραγωνικά πόδια, με την πλέον σύγχρονη και τελευταίου τύπου κατασκευαστική δομή και μορφή εσωτερικά και εξωτερικά και με όλες τις περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες, ενώ τα υλικά του, ξυλεία, πέτρες, μάρμαρα προέρχονται από επιχώριες πηγές ή εισάγονται από την Ελλάδα.

Η κ. Βλαχάκη εξήγησε πως «το μουσείο μας θα είναι το μοναδικό κορυφαίο μουσείο σ’ ολόκληρη την Αμερική, το οποίο τεκμηριώνει και προβάλλει την ιστορία του Ελληνισμού από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.

«Και φυσικά θα συμπεριλαμβάνει την Ελληνοαμερικανική Εμπειρία, τον ερχομό και την επιτυχία των μεταναστών από την Ελλάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με την κ. Βλαχάκη, η κατασκευή του αναμένεται «να κοστίσει δέκα έξι εκατομμύρια δολάρια, αλλά έχομε υπολογίσει το ποσό των είκοσι πέντε εκατομμυρίων στα οποία συμπεριλαμβάνονται δέκα εκατομμύρια ως Κληροδότημα για τη λειτουργία του».

Διευκρινίζεται ότι το μουσείο δεν θα ανήκει σε κανέναν συγκεκριμένο Οργανισμό ή Θεσμό, αλλά όπως εξήγησε η κ. Βλαχάκη, «θα είναι δημόσιο μουσείο, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα».

Στην ερώτηση πώς θα συντηρείται οικονομικώς, απάντησε ότι «θα υπάρχουν αρκετές πηγές χρηματοδότησης, όπως εκδηλώσεις εξοικονόμησης πόρων, είσοδος στο μουσείο, θα υπάρχουν μέλη τα οποία θα καταβάλλουν κάποιο ποσό συμμετοχής, καθώς επίσης κρατικές χορηγίες, αλλά και χορηγίες από διάφορα Ιδρύματα».

Η κ. Βλαχάκη είναι τρίτης γενιάς Ελληνοαμερικανίδα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή Νέας Υόρκης-Νέας Ιερσέης, η οικογένεια του πατέρα της καταγόταν από τα Καλάβρυτα και της μητέρας της από τη Σπάρτη.

Η κ. Βλαχάκη, περιγράφοντας τη δομή του κτιρίου, είπε ότι «στον πρώτο όροφο θα υπάρχει η αίθουσα Κάλαμου, η οποία θα χρησιμοποιείται για εκθέσεις υψηλών προδιαγραφών, για προγράμματα και εκδηλώσεις και κατάστημα με αντικείμενα τα οποία θα αντανακλούν την ιστορία και την κληρονομιά της Ελληνικής Εμπειρίας».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο δεύτερος όροφος θα περιλαμβάνει έξι χιλιάδες τετραγωνικά πόδια και το ονομάζουμε μόνιμο εκθεσιακό χώρο και θα είναι το κεντρικό σημείο του μουσείου. Εκεί θα επισκέπτονται οι άνθρωποι για να μαθαίνουν ποιοι είναι οι Έλληνες, διότι αυτή την ερώτηση θα προσπαθούμε να απαντούμε με τις εκθέσεις και εκδηλώσεις από την ιστορία της ελληνικής αρχαιότητας μέχρι σήμερα την ελληνοαμερικανική εμπειρία και συμβολή».

Τόνισε εξάλλου, τη σπουδαιότητα του μουσείου, λέγοντας πως «θέλαμε να δούμε ένα ίδρυμα σ’ αυτή τη χώρα το οποίο να ομιλεί για την ταυτότητά μας, τη μεγάλη μας ιστορία και πως οι Ελληνοαμερικανοί συνέβαλλαν στην ανοικοδόμηση αυτής της χώρας, από το πώς επηρεάσαμε την πολιτική, τη φιλοσοφία, την ιατρική, τις τέχνες, μέχρι τους ομογενείς μας σήμερα, οι οποίοι κάνουν μεγάλες συνδρομές και προσφορές για τις μελλοντικές γενιές».

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ