Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ανεργία, η πιο σκληρή καταπίεση.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο «υπερπρωθυπουργός» της χώρας Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι είναι γιατρός και σαν τέτοιος είναι απαραίτητος έστω και αν οι αποφάσεις του πονάνε. Μήπως αυτή η δήλωση μας παραπέμπει στον άλλο σωτήρα που μας έβαλε στο γύψο για 7 χρόνια; Εκείνος μίλησε για χειρουργική κλίνη και τα επακόλουθα είναι σε όλους γνωστά.
Έλαβα ένα μήνυμα από αναγνώστη που μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικά με τους μακροχρόνια άνεργους. Στο μήνυμά του μου έγραφε ότι είναι άνω των 55 ετών και άνεργος για πάνω από δύο χρόνια. Το ύφος, η γραφή και η απελπισία του με αναγκάζουν να γράψω μερικές σκέψεις για το τι σημαίνει να είσαι άνεργος όχι από επιλογή (τεμπέλης) αλλά από απάνθρωπες πολιτικές των κυβερνόντων.
Ο συνειδητοποιημένος πολίτης όντας στην ανεργία νοιώθει σκουπίδι, άχρηστος και καταπιέζεται απ’ τους οικείους του, τον περίγυρό του και την αδυναμία να έχει ακόμη και τα απαραίτητα για την επιβίωση.
Στα ερωτήματα ειδικά των δικών του ανθρώπων σχετικά με το τι θα κάνουμε, τι θα γίνει με το στεγαστικό δάνειο, τι θα τρώμε, πως θα ζήσουμε δεν έχει απαντήσεις με επακόλουθα κατάθλιψη, συνεχή εκνευρισμό, βίαιες αντιδράσεις, γκρίνια και σκέψεις , σκέψεις πολλές για αντίδραση, αντίδραση με οργή, με θυμό που μπορεί να εξελιχθεί σε μίσος, μίσος κατά του καθεστώτος, μίσος κατά του γείτονα που έχει δουλειά, μίσος κατά της κοινωνίας με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις. Η αποδοχή και ηρωοποίηση της κάθε φύσης βίας σφηνώνονται στο μυαλό του και πιθανό είναι η συμμετοχή του σε συγκεντρώσεις να μην είναι ειρηνική αλλά επιθετική και βίαιη. Όταν μια λαϊκή κινητοποίηση γίνει όχλος που διακατέχεται από οργή και μίσος τα αποτελέσματα δεν είναι αντιμετωπίσιμα ούτε απ’ τις οργανωμένες δυνάμεις της αστυνομίας. Ο όχλος δεν έχει συνείδηση ούτε αυτοσυγκράτηση και μια σπίθα μπορεί να φέρει πυρκαγιά. Οι κυβερνόντες έχουν τεράστια ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες των εκδηλώσεων των πολιτών που θα κινηθούν με την λογική του όχλου και τυχόν θύματα θα γκρεμίσουν το πολιτικό σύστημα χωρίς να έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ομαλής μετάβασης σε κάποιο άλλο.
Ο κακοπληρωμένος εργαζόμενος στην προσπάθειά του να διεκδικήσει καλύτερο μισθό διαδηλώνει με ήπιο τρόπο και σπάνια παρεκτρέπεται εκτός φυσικά των «γνωστών αγνώστων», ο άνεργος όμως που υφίσταται μεγάλη καταπίεση και νοιώθει εγκλωβισμένος χωρίς διέξοδο σε απελπιστική οικονομική κατάσταση δεν συγκρατιέται, γι’ αυτόν είναι όλα και όλοι υπεύθυνοι και οι αντιδράσεις του είναι πολύ πιο βίαιες και ανεξέλεγκτες. Το οικονομικοπολιτικό σύστημα πρέπει να λάβει υπ’ όψη του σοβαρά αυτά τα ενδεχόμενα και να στηρίξει οικονομικά τους μακροχρόνια άνεργους και να αφήσει κατά μέρος τα πολιτικάντικα «δεν υπάρχουν λεφτά» γιατί αυτές οι λογικές βάζουν δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνίας και της δημοκρατίας, το πρόσφατο παρελθόν και της Ελλάδας και άλλων χωρών μας πείθει ότι οι αντιδράσεις των λαών δεν τιθασεύονται και σήμερα ο «σωτήρας» που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την παρούσα τραγική κατάσταση για να διαιωνίσει την καταστροφική πορεία της χώρας ούτε υπάρχει αλλά και ούτε θα τον ακολουθήσει κανείς. Η λογική ότι οι εξουσίες και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν και οδηγούν τις εξελίξεις δεν στέκει τουλάχιστον σε όλες τις περιπτώσεις, αναφέρω μόνο μία, την πτώση του Σάχη της Περσίας όταν όλοι πίστευαν ότι η εξουσία του δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο. Το καθεστώς του Σάχη έπεσε σαν χάρτινος πύργος και στη θέση του μέχρι σήμερα υπάρχει το θεοκρατικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Χομεϊνί.
Το δεδομένο ότι όπου πήγε το ΔΝΤ υπήρξαν ανατροπές κυβερνήσεων και διαλύσεις κομμάτων δεν πρέπει να αφήσει τους εξουσιαστές αδιάφορους, η οικονομική κατάρρευση και η κοινωνική διάλυση είναι απότοκα των πολιτικών που επιβάλει το ΔΝΤ.
Το ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή του πολιτικού προσωπικού, αλλαγή προσανατολισμού και ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων δεν σημαίνει αναγκαία βίαιες ανατροπές και ανεξέλεγκτες εξεγέρσεις με αμφισβητούμενες εξελίξεις αλλά αρχικά τιμωρία των ενόχων για το κατάντημα της χώρας, κατασχέσεις των κλεμμένων, δίκαιη κατανομή των βαρών και στήριξη των αδυνάτων έτσι ώστε και οι αλλαγές να γίνουν με νηφαλιότητα και να τύχουν της εμπιστοσύνης των πολιτών με ενεργή τους συμμετοχή. Αν αναλάβουν δράση οι μακροχρόνια άνεργοι και οι εξαθλιωμένοι οι αλλαγές θα είναι βίαιες και οι συνέπειες ανυπολόγιστες. Η επιδίωξη κάποιων να επικρατήσει χάος για να μπορέσουν να επικρατήσουν με αντιδημοκρατικές μεθόδους πρέπει να
μας προβληματίζει σοβαρά, τα παθήματα κάποτε πρέπει να γίνονται μαθήματα.


http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/blog-post_3359.html



Και Ντρογκµπά στο Φάληρο

Ο Ντιντιέ Ντρογκµπά θα είναι ένα από τα αστέρια που θα λάµψουν το βράδυ της ερχόµενης Τρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο 8ο φιλικό κατά της φτώχειας µεταξύ φίλων, Ζιντάν και Ρονάλντο, µε την επίλεκτη οµάδα του Ολυµπιακού.

Χθες οριστικοποιήθηκε η συµµετοχή του ιβοριανού άσου της Τσέλσι, ο οποίος θα πάρει µέροςγια πρώτη φορά στο φιλικό κατά της φτώχειας.

Ο Ντρογκµπά ήταν ενθουσιασµένος για τογεγονός της συµµετοχής του στην οµάδα φίλων Ζιντάνκαι Ρονάλντο:

«Πάντα ήθελα να συµµετάσχω στον αγώνα κατά της φτώχειας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το πρόγραµµα του αγγλικού πρωταθλήµατος µου επιτρέπει να πάρω µέρος στο φιλικό µατς.

Είµαι ενθουσιασµένοςπου θα βρίσκοµαι στο πλευρό των Ρονάλντο και Ζιντάν, καθώς και πολλών άλλων κορυφαίων ποδοσφαιριστών για να βοηθήσουµε τους λαούς της Αϊτής και του Πακιστάν και να συνδράµουµε στον παγκόσµιο αγώνα κατά της φτώχειας».

Με τους φιλοξενούµενους θα αγωνιστούν, εκτός των Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντρογκµπά και οι Νέτβεντ (πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους και µέλος του ∆.Σ. του ιταλικού συλλόγου), Νούνο Γκόµες (Μπενφίκα), Παουλέτα (πρώην παίκτης της Παρί Σεν Ζερµέν), Φαν Χόιντονγκ (πρώην ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα) κ.ά.

Τα αστέρια του Ολυµπιακού θα είναι, από το πρόσφατο παρελθόν, οι Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Αλεξανδρής, Γιαννακόπουλος, Αµανατίδης, Ανατολάκης, Κοβάσεβιτς (θα αγωνιστεί και µε τις δύο οµάδες). Ακόµα γίνονται προσπάθειες να δώσουν το παρών οι Καρεµπέ, Τζιοβάνι. Εξάλλου όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυµπιακού θα είναι στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.πηγη:tanea.gr

Ο πρώτος χιονιάς του χειμώνα

Με χιονοπτώσεις, ακόμη και εντός του Λεκανοπεδίου, μας επισκέπτεται για πρώτη φορά φέτος το δριμύ ψύχος.

Θυελλώδεις βοριάδες που θα αγγίζουν τα 10 μποφόρ, χιόνια στα πεδινά και ισχυρές καταιγίδες ανά περιοχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από τα ξημερώματα της Παρασκευής έως τουλάχιστον το βράδυ του Σαββάτου. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτη ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για έντονα φαινόμενα που θα αρχίσουν από τα βόρεια και δυτικά και βαθμηδόν θα καλύψουν όλη την επικράτεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένονται και χιονοπτώσεις στην Αττική, ιδιαίτερα στα βόρεια του νομού, σε χαμηλό μάλιστα υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα έπειτα από μία περίοδο εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή.

Ο μετεωρολόγος Νίκος Μαζαράκης, ο οποίος συνεργάζεται με τη zougla.gr και την εφημερίδα το «VETO», περιγράφει με λεπτομέρειες τα καιρικά φαινόμενα που θα ενσκήψουν εντός των επομένων εικοσιτετραώρων.



Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=218039&cid=4

Το... ελληνικό «Skyline»

Μια πρόταση, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, Ελλήνων επιχειρηματιών για την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, αναμένεται να κατατεθεί στον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, μέχρι την Παρασκευή.

Πρόκειται για ένα σημαντικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει 7 ουρανοξύστες και, περίπου, 20 ακόμη κτίρια, τα οποία θα εκτείνονται σε 300 στρέμματα. Το σχέδιο αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη αρχιτεκτονικά και χωροταξικά πρόταση, που θα κατατεθεί σχετικά με τον ζωτικής, οικονομικά, σημασίας χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Όπως είναι φυσικό, πίσω από ένα τέτοιο σχέδιο βρίσκονται κάποιοι από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, δεδομένο που, όπως όλα δείχνουν, είναι γνωστό στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο έχει την υποστήριξη τριών από τους πιο ισχυρούς παράγοντες του χώρου της ναυτιλίας, ενώ σημαντικό ρόλο στην προώθηση του σχεδίου θα παίξει η εξασφάλιση μέρους της χρηματοδότησης. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να αγγίξει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη πρόταση έρχεται μόλις δύο μήνες μετά από τον σάλο που είχε ξεσπάσει με την πρόταση που είχαν καταθέσει Άραβες επενδυτές από το Κατάρ. Σύμφωνα με εκείνη την πρόταση, οι Άραβες ήθελαν να δημιουργήσουν καζίνο, τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και να αναπτύξουν μία σύγχρονη μαρίνα. Παρά την πρόταση, όμως, καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί, αφού δεν έχει κατατεθεί κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς όλα αυτά θα υλοποιηθούν.

Δεδομένης, λοιπόν, της στασιμότητας από αραβικής πλευράς, το σχέδιο που θα καταθέσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες φαντάζει πολύ καλό, για να μη ληφθεί σοβαρά υπόψη. Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προσπαθήσει να προωθήσει μια προοπτική συνεργασίας των Ελλήνων επιχειρηματιών με τους επενδυτές από το Κατάρ, από τη στιγμή που οι δύο προτάσεις δείχνουν να έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις θα στεγαστούν υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες, η μεταστέγαση των οποίων θα αποδεσμεύσει το ελληνικό Δημόσιο από τα πανάκριβα ενοίκια. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν και εμπορικά εκμεταλλεύσιμες κτιριακές υποδομές , όπως ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, κινηματογραφικά multiplex, γραφεία εταιρειών, νοσηλευτικά ιδρύματα και χώροι πολιτισμού.

Πηγή:http://www.newsday.gr/article/9335/elleniko-skyline

Αστεία βίντεο από γάμους



Του ξέρτι ότ' (νούμιρο35):

Το 1961 πάρθηκε η απόφαση να ιδρυθεί στον Κολινδρό τυροκομείο υπό τον Γ.Π.Συνεταιρισμό Κολινδρού για τις ανάγκες των ενταγμένων κτηνοτρόφων στον Γαλακτομικό Συνεταιρισμό?
Το 1962 ο απολογισμός του ήταν:
Μετείχαν περί τους 50 κτηνοτρόφοι.
Η κατεργασμένη ποσότητα γάλακτος(πρόβειο και κατσικίσιο) ανήλθε στα 85425 kgr,
από την οποία προήλθαν 1199 δοχεία τυριού και 96 δοχεία εξαιρετικής κρέμας!!!

Μπράβο στους προγόνους μας για όσα καταφέρανε...
Για μας δε το σχολιάζω καλύτερα...
Επί ημερών μας,όχι μόνο δεν κάναμε κάτι καινούριο,αλλά καταργήσαμε και τον Κεντρικό μας Συνεταιρισμό!!!

Champions League(8/12/2010) live internet tv

Παρακολουθείστε ζωντανά μέσω ίντερνετ τα παρακάτω σημερινά παιχνίδια(8/12/2010) για το Champions League,επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω links.

Champions League Simulcast
http://atdhe.net/30161/watch-champions-league-simulcast
http://www.firstrow.net/watch/40683/1/watch-champions-league-simulcast!-.html

AC Milan vs Ajax Amsterdam
http://atdhe.net/30207/watch-ac-milan-vs-ajax-amsterdam
http://www.firstrow.net/watch/40676/1/watch-ac-milan-vs-ajax.html

Arsenal vs Partizan Belgrade
http://atdhe.net/30209/watch-arsenal-vs-partizan-belgrade
http://www.firstrow.net/watch/40679/1/watch-arsenal-vs-partizan-belgrade.html

Bayern Munich vs Basel
http://atdhe.net/30203/watch-bayern-munich-vs-basel
http://www.firstrow.net/watch/40668/1/watch-bayern-munchen-vs-fc-basel.html

CFR Cluj vs AS Roma
http://atdhe.net/30204/watch-cfr-cluj-vs-as-roma
http://www.firstrow.net/watch/40669/1/watch-cfr-cluj-vs-as-roma.html

Marseille vs Chelsea
http://atdhe.net/30205/watch-marseille-vs-chelsea
http://www.firstrow.net/watch/40670/1/watch-olympique-marseille-vs-chelsea.html

Real Madrid vs Auxerre
http://atdhe.net/30208/watch-real-madrid-vs-auxerre
http://www.firstrow.net/watch/40675/1/watch-real-madrid-vs-aj-auxerre.html

Shakhtar Donetsk vs Braga
http://atdhe.net/30210/watch-shakhtar-donetsk-vs-braga
http://www.firstrow.net/watch/40681/1/watch-shakhtar-donetsk-vs-sporting-braga.html

Zilina vs Spartak Moscow
http://atdhe.net/30206/watch-zilina-vs-spartak-moscow
http://www.firstrow.net/watch/40671/1/watch-msk-zilina-vs-fk-spartak-moscow.html

Έρχεται η φοροκάρτα

Σε εφαρμογή σχεδιάζει να θέσει από τις αρχές του 2011 το υπουργείο Οικονομικών τη νέα «φοροκάρτα» Από το νέο έτος οι φορολογούμενοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν για κάθε αγορά ή υπηρεσία τις αντίστοιχες αποδείξεις, αφού με τη χρήση της νέας κάρτας αποδείξεων όλα θα καταγράφονται ηλεκτρονικά και θα ενημερώνεται άμεσα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ενημέρωση θα μπορεί να γίνει είτε μέσω Διαδικτύου είτε με τη χρήση σύντομου γραπτού μηνύματος SMS μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

πηγη:newsbomb.gr

Γελοιογραφία: Οι παππούδες και η σύνταξη...




Η τελευταία συνέντευξη του Lennon & video

Το περιοδικό «Rolling Stones» έχει δημοσιεύσει στις σελίδες του, την τελευταία συνέντευξη του John Lennon.
Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια μετά το θάνατό του.

Ο Lennon είχε δώσει τη συνέντευξη στις 5 Δεκεμβρίου του 1980 , τρεις ημέρες πριν τον σκοτώσουν.
Στον δημοσιογράφο μιλάει για τους κριτικούς της τέχνης , «θέλουν μόνο νεκρούς ήρωες… αλλά εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει να είμαι ήρωας κανενός αν είμαι νεκρός»
Επίσης ο Lennon μιλάει για το παιδί του και πως προσπαθεί να είναι ένας πολύ καλός πατέρας για εκείνον, τον Shon Lennon.
Όσο για το μέλλον: « ‘έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου για να πραγματοποιήσω τα σχέδια μου», λέει ο Lennon τρεις ημέρες πριν το θάνατό του.

Πηγή:http://www.newsday.gr/article/9385/e-teleutaia-sunedeuxe-tou-lennon


Απολαύστε τον σε ένα πολύ γνωστό του κι αξέχαστο τραγούδι...

"Imagine"
John Lennon


Πώς Γίνομαι Μέλος του Blog?

Επειδή κάποιοι δεν είστε μέλη του μπλογκ ή συντάκτες και δε μπορείτε να σχολιάσετε ενώ θέλετε,σας αναρτώ οδηγίες για το πώς γίνεστε μέλη ενός μπλογκ.
Τις βρήκα εδώ
Ελπίζω να σας βοηθήσουν αρκετά.

ΒΗΜΑ 1
Αρχικά πατάμε παρακολούθηση στο "Δγιαβαστιρά πιδιά":



ΒΗΜΑ 2
Στην συνέχεια πατάμε Google:


ΒΗΜΑ 3
Έπειτα αν έχουμε ήδη λογαριασμό google κάνουμε σύνδεση, αν όχι πατάμε να κάνουμε! (ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΙΚΑΡΟΥΜΕ):


ΒΗΜΑ 4
Ακολουθάμε τις οδηγίες και κάνουμε λογαριασμό.
(Αν έχετε ήδη λογαριασμό google πάτε κατευτίαν στο ΒΗΜΑ 5)

ΒΗΜΑ 5
Πατάμε Παρακολούθηση του Ιστότοπου:


ΒΗΜΑ 6
Πατάμε Τέλος

----

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ
(αν έχουμε επιλέξει το Παραμείνετε Συνδεδεμένος θα μας βάζει από μόνο του)

ΒΗΜΑ 1 -> Πατάμε Σύνδεση (ακριβώς κάτω από τα μέλη)
ΒΗΜΑ 2 -> Πατάμε Google
ΒΗΜΑ 3 -> Κάνουμε σύνδεση με το λογαριασμό που έχουμεήδη κάνει (Τικάρουμε το παραμείνετε συνδεδεμένος)

«Έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας»

«Δεν είμαστε κοντά στη χρεοκοπία, αλλά αντίθετα ήμασταν στο χείλος της και με τις προσπάθειες λαού και κυβέρνησης έχουμε απομακρυνθεί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του νομπελίστα οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη «για να βγούμε από την κρίση και φυσικά δεν είμαστε ούτε κοντά στο να βγούμε από το ευρώ», προσθέτοντας ότι «εμείς είμαστε που χτίζουμε την αποφασιστικότητα και τη σταθερότητα στην οικονομική μας πολιτική, τη σταθερότητα που όλοι οι διεθνείς παράγοντες μας αναγνωρίζουν και υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα για τη χώρα μας».

Αναφερόμενος στην επερχόμενη επίσκεψη του Όλι Ρεν στη χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτή «εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με όλους τους παράγοντες που έχουν έναν σημαντικό και βαρύνοντα ρόλο στο ξεπέρασμα της ελληνικής κρίσης».


Ο κ. Πεταλωτής δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αναφορά του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος Καν, για τη μετανάστευση των νέων της χώρας στο εξωτερικό, λέγοντας ότι «η κινητικότητα είναι μια πραγματικότητα», ενώ σημείωσε ότι «αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες, ώστε να μην αναγκάζεται κανείς να φεύγει στο εξωτερικό, διότι δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς στη χώρα του».

Ο κ. Ρουμπινί συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε και συζήτησαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=217983&cid=6


Η Ελλάδα όμηρος πρακτόρων της CIA

Φοβερές αποκαλύψεις για την αιχμαλωσία της Ελλάδας από πράκτορες της αμερικανικής CIA που κατευθύνουν την πολιτική των ΗΠΑ για την Ελλάδα περιέχονται στα απόρρητα ντοκουμέντα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα που θα παρουσιάζονται από σήμερα στο newsbomb.gr.

Σε αλλεπάλληλες μυστικές εκθέσεις τους προς τον Λευκό Οίκο και το State Department οι Αμερικανοί πράκτορες από το 1981 επιμένουν ότι το ΠΑΣΟΚ χρηματοδοτείται από τη Λιβύη και το Ιράκ του Σαντάμ και προτείνουν:

1) Μία τουρκική στρατιωτική ενέργεια ή απειλή θα μπορούσε σημαντικά να αλλάξει την προοπτική για την ελληνική κυβέρνηση.

2) Η ελληνική οικονομία θα είναι πάντα όμηρος των προμηθευτών πετρελαίου και έτσι θα αναγκαστεί να διενεργήσει σημαντικές εσωτερικές προσαρμογές για να μειώσει το αυξανόμενο έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών.

Στο απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας των Αθηνών προς το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ, με αριθμό 0111445Ζ Μάιος ’81, αναγράφονται τα εξής σαν πρόταση των Αμερικανών πρακτόρων:

«Πιστεύουμε ότι ένα πραξικόπημα σχεδόν σίγουρα θα ήταν υπέρ των ΗΠΑ. Τα ενδιαφέροντά μας για τις βάσεις μας και τις εγκαταστάσεις μας στην Ελλάδα θα ήταν εξασφαλισμένα μόνο με μια στρατιωτική ή με μία πολιτικά δεξιά κυβέρνηση».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/i-ellada-omiros-praktoron-tis-cia

Αυλαία απόψε στους υπόλοιπους τέσσερις ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Ολοκληρώνεται σήμερα με τις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυλαία στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τα παιχνίδια
9.45 μ.μ.: NS4: Μίλαν - Αγιαξ,

9.45 μ.μ.: NS1 (+HD): Ρεάλ Μαδρίτης - Οσέρ

9.45 μ.μ.: ΝΕΤ: Αρσεναλ - Παρτιζάν

9.45 μ.μ.: Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπράγκα

9.45 μ.μ.: Μαρσέιγ - Τσέλσι

9.45 μ.μ.: Ζίλινα - Σπαρτάκ Μόσχας

9.45 μ.μ.: Μπάγερν Μονάχου - Βασιλεία

9.45 μ.μ.: NS6: Κλουζ - Ρόμα.

Αποτελέσματα αγώνων Champions League 7/12/2010

Το γκολ του νεαρού Λακαζέτ λίγο πριν από τη λήξη του παιχνιδιού στο «Ζερλάν» ισοφάρισε για τη Λιόν και στέρησε από την Χάποελ Τελ Αβίβ τη δυνατότητα να προκριθεί στο Europa League, δίνοντας το εισιτήριο στην Μπενφίκα.
Την Μπενφίκα που έδειξε για ακόμη μια φορά τάσεις αυτοκτονίας, αφού έχασε μέσα στη Λισσαβόνα από την Σάλκε, πλην όμως έμεινε ζωντανή στην Ευρώπη, χάρη στην ισοφάριση της Λιόν.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στην πρώτη τετράδα των ομίλων, ήταν λίγο πολύ φυσιολογικά, με μικρή εξαίρεση το ρεσιτάλ γκολ στο Ένσχεντε, όπου Τβέντε και Τότεναμ ολοκλήρωσαν με το «χορταστικό» 3-3.


Και, φυσικά, στα αξιοσημείωτα της βραδιάς περνάει και η άνετη νίκη με 3-0 της ήδη αποκλεισμένης Βέρντερ, επί της Ίντερ που πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να υπερασπίσει το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.


1ος ΟΜΙΛΟΣ


Τβέντε - Τότεναμ 3-3 (22’ πέναλτι Λάνζαατ, 55’ Ροζάλες, 64’ Τσάντλι - 12’ αυτογκόλ Βίσγκερχοφ, 47’, 59’ Ντεφόε)


Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης έγινε στο «Τβέντε Στάντιον», όπου η Τότεναμ προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ κόντρα στην Τβέντε, πλην όμως οι Ολλανδοί κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν ισάριθμες.


Ακόμη και με την ισοπαλία, πάντως, οι Λονδρέζοι πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι φέτος οι δυνατότητές τους είναι για μεγάλα πράγματα.


Στα highlights του παιχνιδιού, το πρώτο γκολ της Τότεναμ που προήλθε από γύρισμα της μπάλας του Βίσγκερχοφ στον τερματοφύλακα Μπόσκερ που κλώτσησε αέρα και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

ΤΒΕΝΤΕ (Μισέλ Πρεντόμ): Μπόσχκερ, Ροζάλες, Βίσγκερχοφ, Ντάγκλας, Τιεντάλι, Μπράμα, Λαντζάατ, Γιάνσεν, ντε Γιονγκ, Σάνκο (72' Βουγισεβιτς), Χαντλί.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμεζ, Κορλούκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ασού-Εκοτό, Κράντσαρ (86' Κράουτς), Τζένας (34' Λένον), Παλάσιος, Μπάλε, Παβλιουτσένκο (73' Κιν), Ντεφόε.



Βέρντερ-Ίντερ 3-0 (39’ Πρεντλ, 49’ Αρναούτοβιτς, 88’ Πιζάρο)


Παράσταση για ένα ρόλο στη Βρέμη, όπου η παραπαίουσα φέτος Βέρντερ, μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ και έφτασε χαλαρά, άνετα και δίκαια στο 3-0.


Οι «νερατζούρι», πάντως, πήραν έστω και δεύτεροι την πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και θα πρέπει να βελτιώσουν πάρα πολύ την αποκαρδιωτική τους εικόνα για να πετύχουν κάτι περισσότερο.


Να σημειωθεί, πάντως, ότι παρά τη νίκη τους οι «πράσινοι» έμειναν εκτός Ευρώπης, ενώ η Ίντερ είχε ένα δοκάρι στο 67’ σε προβολή του Καμπιάσο.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Πασάνεν (83' Σιλβέστρ), Φριτζ, Μερτεζάκερ, Πρεντλ, Σμιντ, Φρίνγκς (78' Μπαργφρέντε), Μαρίν, Χάντ, Αλμέιδα (75' Πιζάρο), Αρναούτοβιτς.

ΙΝΤΕΡ (Ράφα Μπενίτεθ): Ορλαντόνι, Ζανέτι (54' Ναταλίνο), Κόρδοβα, Καμπιάσο, Μπιράγκι, Μότα (76' Μαριγκά), Νουάνκο, Πάντεφ, Σαντόν (50' Μπιαμπιάνι), Μουντάρι, Ετό.


2ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιόν -Χαποέλ Τελ Αβίβ 2-2 (62΄ Λόπες, 88΄ Λακαζέτ - 63΄ Σαχάρ, 69΄ Ζάχαβι)

Η Χαποέλ Τελ Αβίβ πάλεψε και άγγιξε το «θαύμα» στο «Ζερλάν» απέναντι στη Λιόν αλλά τελικά το γκολ του Λακαζέτ στο 88’ «γκρέμισε» τις ελπίδες των Ισραηλινών για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League. Aπό την άλλη η Λιόν με το ισόπαλο αποτέλεσμα περιορίστηκε στην 2η θέση στον όμιλο αφού στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σάλκε πήρε το «διπλό» στο «Ντα Λουζ».

Ο Λισάντρο Λόπεζ άνοιξε το σκορ για τους «γκον» στο 62’ αλλά η απάντηση των Ισραηλινών ήταν άμεση με τον Σαχάρ στο επόμενο λεπτό. Το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Ζάχαβι στο 69΄έδωσε το προβάδισμα στην Χαποέλ που πλέον κρατούσε την 3η θέση στα χέρια της αλλά ο νεαρός Λακαζέτ χτύπησε δύο λεπτά πριν το φινάλε για τους «Γάλλους».

ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ): Λιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Ντιακατέ, Σισόκο (78΄ Πιεντ), Μακούν, Γκοναλόν, Πιάνιτς (68΄ Λακαζέτ), Μπριάν, Γκομίς (59΄ Μπαστός), Λόπες

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ελι Γκούτμαν): Ενγεάμα, Μποντάρβ, Φράνσμαν, Ντα Σίλβα, Σις, Αμπούτμπουλ (80΄ Μπαντιέρ), Γιαντίν, Βερμούτ, Ζάχαβι, Σέχτερ (25΄ Σαχάρ), Ταμούζ (62΄ Τοάμα)

Μπενφίκα -Σάλκε 1-2 (87΄ Λουϊζάο - 19΄ Χουράδο, 81΄ Χεέντες)

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται για 90 λεπτά, η Σάλκε επικράτησε 2-1 της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και πήρε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Οι «αετοί» της Λισαβόνας παρά την ήττα τους τερμάτισαν στην 3η θέση που οδηγεί στο «Εuropa League».

Η Σάλκε μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 20’ με βολίδα του Χουράδο ύστερα από μαγικό στρώσιμο του Ραούλ με το στήθος σε σέντρα του Ράκιτιτς.

Οι δύο αλλαγές του Ζέζους έκαναν ακόμα πιο επιθετική την Μπενφίκα με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η Σάλκε επέλεξε να οπισθοχωρήσει και να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση και έφτασε στο 2-0 με τον Χέεντες στο 82’. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Λουιζάο στο 88’

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα (46΄ Γκαϊτάν), Λουϊζάο, Νταβίντ Λουίς, Κοεντράο, Αμορίμ, Χάβι Γκαρσία, Πεϊσότο (46΄ Αϊμάρ), Σαβιόλα, Κάρλος Μάρτινς (79΄ Σάλβιο), Καρντόζο

ΣΑΛΚΕ (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Ουτσίντα, Χεβέντες, Μετσέλντερ, Σμιτζ, Ράκιτιτς, Κλούγκε (82΄ Ματίπ), Χουράδο (88΄ Γέντρισεκ), Παπαδόπουλος, Χούντελααρ (85΄ Εντου), Ραούλ


3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βαλένθια 1-1 (64’ Άντερσον - 32’ Ερνάντες)

Λίγο έλειψε να χάσει την πρωτιά στον όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Βαλένθια, πλην όμως κατόρθωσε να ισοφαρίσει και να παραμείνει στην κορυφή.

Και ναι μεν, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχασαν την πρώτη θέση, πλην όμως το γκολ του Ερνάντες τους στέρησε τη δυνατότητα να καταρρίψουν ένα μεγάλο ρεκόρ και να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που ολοκληρώνουν τη φάση των ομίλων χωρίς να δεχθούν γκολ.

Η Γιουνάιτεντ, πάντως, είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγα λεπτά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ του Ρούνεϊ σταμάτησε στο δοκάρι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Άμος, Φέρντιναντ (50' Σμόλινγκ), Ράφαελ, Βίντιτς, Φάμπιο, Άντερσον, Πάρκ, Κάρι, Νάνι (81' Γκίγκς), Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουάιτα, Αλμπέλντα, Ντομίνγκεζ (54' Ίσκο), Αντούριθ, Ντεάλμπερτ, Ερνάντες (82' Φεγκουλί), Κόστα, Μπανένγκα, Μάθιου, Μιγκέλ, Άλμπα (67' Μάτα).

Μπούρσασπορ - Ρέιντζερς 1-1 (79’ Γιλντιρίμ - 20’ Μίλερ)

Τον πρώτο της βαθμό στους ομίλους πήρε η Μπούρσασπορ που κατόρθωσε να ισοφαρίσει λίγο πριν από το τέλος του παιχνιδιού την Ρέιντζερς και να εγκαταλείψει τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

Οι Σκοτσέζοι που έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, αλλά πήραν το εισιτήριο για το Europa League, προηγήθηκαν στο σκορ με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών και έχασαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Οι Τούρκοι, όμως, κυριάρχησαν στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού και έφτασαν στην ισοφάριση που πανηγυρίστηκε περισσότερο και από νίκη από τους φιλάθλους τους.

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ: Οζκάν, Αζίζ (46' Ερντογάν), Βέντερσον, Τσιμσίρ (46' Μπατάλα), Χας, Ινσούα, Γιλντιρίμ, Ιπέκ, Κετσελί, Νούνιεζ (62' Μπαχαντίρ), Στεπάνοφ.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέκορ, Γουίρ, ΜακΚάλοχ, Ντέιβις, Μίλερ (63' Μπίτι), Φόστερ, Νέισμιθ (71' Βάις), Γουίτακερ, Μπουγκέρα, Χάτον, Κόουλ (82' ΜακΜίλαν).

Πηγή:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10520&subid=2&pubid=94042662

Αν η γιαγιά μου είχε πατίνια!!!




Έχει μήπως να πει κανείς τίποτα κύριε πρωθυπουργέ?

"Nα κάνουμε την κρίση ευκαιρία"

Νέες βάσεις με νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις που να μην αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, αλλά τον κανόνα σε μια δυναμική αναπτυξιακή προσπάθεια, είναι αυτό που επιδιώκουμε τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στην εκδήλωση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το σχέδιο εξωστρέφειας της χώρας.

Το 2010 κάναμε πολλές θεσμικές διαθρωτικές αλλαγές και το 2011 θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά για μια Ελλάδα που αισιοδοξεί, δεν φοβάται και αντιμετωπίζει το μέλλον χωρίς δάνεια και επιτηρήσεις, σημείωσε ο Πρωθυπουργός και ανέφερε εκ νέου τη νέα στρατηγική για την πράσινη ανάπτυξη την αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και τον τουρισμό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και δεν μπήκαμε σε κρίση επειδή δεν μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη χώρα, αλλά μπήκαμε σε κρίση διότι είχαμε τις δυνατότητες και δεν τις αξιοποιήσαμε ή μάλλον τις απαξιώσαμε και αυτό μας προσθέτει ευθύνες για το μέλλον. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Ελλάδα και να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και θαύματα, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για προσέλκυση επενδύσεων και αναβάθμιση της αξιοπιστίας της χώρας μας".

Πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στη σημασία της ανάληψης πρωτοβουλιών από τους ίδιους τους επιχειρηματίες αναφέροντας ότι σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλει το κράτος με την εξάλειψη χρόνιων προβλημάτων ''χωρίς φέουδα και χωρίς γραφειοκρατία και θα αντιστρέψει την εκτίμηση ότι ο πολίτης ή ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος''.

Πηγή: http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=9383055&maindocimg=9346442&service=5&showLink=true

Κεφίρ: Ελιξίριο ζωής

Το κεφίρ είναι ένα παραδοσιακό γαλακτοκομικό προϊόν που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στον Καύκασο και έχει συνδεθεί με την εκπληκτική μακροζωία των φυλών που ζουν εκεί - η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τους υπερβαίνει τα 110 χρόνια.

Tο κεφίρ παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος με τη χρήση κόκκων κεφίρ, μια αποικία φιλικών βακτηρίων που στην όψη μοιάζουν με κουνουπίδι.

Οφέλη:

1.Προάγει την πέψη των τροφών και γενικότερα την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού. συστήματος.

2.Ανακουφίζει από τις εντερικές διαταραχές.

3.Θεωρείται άριστο διαιτητικό προϊόν με λίγα λιπαρά και θερμίδες.

Οδηγίες για παρασκευή κεφίρ στο σπίτι:

* Βάλτε 50 γραμμάρια κόκκους κεφίρ σε ένα γυάλινο βάζο(θα το βρείτε κυρίως σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα).

* Προσθέστε 1/2 λίτρο γάλα της προτίμησής σας και κλείστε καλά το καπάκι.

* Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό αφήστε το 12 ώρες. Όσο πιο πολύ το άφήνετε τόσο πιο πηχτό και όξινη θα γίνεται η γεύση. Γενικά μην το αφήνεται πάνω από τρεις μέρες και λιγότερο από 12 ώρες. Φροντίστε επίσης να είναι μακριά απο το άμεσο ηλιακό φώς.

* Περάστε το από πλαστικό σουρωτήρι (όχι μεταλλικό). Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει στο σουρωτήρι είναι οι δραστικοί κόκκοι τους οποίους θα ξαναχρησιμοποιήσετε για την επόμενη καλλιέργεια.

* Ξεβγάλτε καλά το βάζο, και τους κόκκους όπως είναι μέσα στο πλαστικό σουρωτήρι, με φρέσκο γάλα ή με κρύο νερό προσέχοντας να στραγγίσει καλά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία παρασκευής από την αρχή.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=217893&cid=15

Ανασκαλνώντας:Τα εγκαίνια του μύλου Κολινδρού(1964)

Διαβάστε ένα παλιό άρθρο-ανταπόκριση που αφορά τα εγκαίνια του κυλινδρόμυλου Κολινδρού,που έγιναν τον Απρίλιο του 1964....

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Δεν είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστη η φωτοτυπία,αλλά με καλή θέληση όλα γίνονται...
Και από το βιβλίο όμως δε φαίνεται καλύτερα...

Σαν σήμερα

ΤΕΤΑΡΤΗ
8
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:27
Δύση Ήλιου: 17:06
Σελήνη 3 ημερών

Γεγονoτα

1854: Ο Πάπας Πίος ο 9ος παρουσιάζει το δόγμα της Αμώμου Συλλήψεως, βάσει του οποίου η Παρθένος Μαρία είναι απαλλαγμένη από το προπατορικό αμάρτημα.

1956: Τελετή λήξης των 16ων Ολυμπιακών Αγώνων στη Μελβούρνη. Η Ελλάδα κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Ρουμπάνη στο άλμα επί κοντώ.

1966: Το πλοίο «Ηράκλειο» βουλιάζει στη Φαλκονέρα και παρασύρει στο βυθό 200 επιβάτες.

1969: Αεροπλάνο DC-3 της Ολυμπιακής, προερχόμενο από τα Χανιά, συντρίβεται στην Κερατέα κατά τη διαδικασία προσγείωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 90 επιβαίνοντες.

1974: Δημοψήφισμα για το Πολιτειακό στην Ελλάδα. Υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας ψηφίζει το 69,2%.

1991: Υπογράφεται η «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της Σοβιετικής Ένωσης, με τη δημιουργία της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Χωρών.

Γεννησεις
1865: Ζαν Σιμπέλιους, φιλανδός συνθέτης. («Φινλάντια») [θαν. 20/9/1957]

1867: Γρηγόριος Ξενόπουλος, λογοτέχνης και δημοσιογράφος. [θαν. 14/1/1951]

1943: Τζιμ Μόρισον, αμερικανός τραγουδιστής, ο ηγέτης των «Doors». [θαν. 3/7/1971]

Θανατοι
1859: Τόμας ντε Κουίνσι, άγγλος συγγραφέας. («Οι εξομολογήσεις ενός άγγλου οπιομανούς») [γεν. 15/8/1785]

1980: Τζον Λένον, βρετανός μουσικός, μέλος των Beatles. Δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη από τον Μαρκ Τσάπμαν. [γεν. 9/10/1940]

1994: Αντόνιο Κάρλος Ζομπίμ, βραζιλιάνος συνθέτης. («The girl from Ipanema») [γεν. 25/1/1927]