Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αποτελέσματα αγώνων Champions League 7/12/2010

Το γκολ του νεαρού Λακαζέτ λίγο πριν από τη λήξη του παιχνιδιού στο «Ζερλάν» ισοφάρισε για τη Λιόν και στέρησε από την Χάποελ Τελ Αβίβ τη δυνατότητα να προκριθεί στο Europa League, δίνοντας το εισιτήριο στην Μπενφίκα.
Την Μπενφίκα που έδειξε για ακόμη μια φορά τάσεις αυτοκτονίας, αφού έχασε μέσα στη Λισσαβόνα από την Σάλκε, πλην όμως έμεινε ζωντανή στην Ευρώπη, χάρη στην ισοφάριση της Λιόν.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στην πρώτη τετράδα των ομίλων, ήταν λίγο πολύ φυσιολογικά, με μικρή εξαίρεση το ρεσιτάλ γκολ στο Ένσχεντε, όπου Τβέντε και Τότεναμ ολοκλήρωσαν με το «χορταστικό» 3-3.


Και, φυσικά, στα αξιοσημείωτα της βραδιάς περνάει και η άνετη νίκη με 3-0 της ήδη αποκλεισμένης Βέρντερ, επί της Ίντερ που πολύ δύσκολα θα κατορθώσει να υπερασπίσει το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.


1ος ΟΜΙΛΟΣ


Τβέντε - Τότεναμ 3-3 (22’ πέναλτι Λάνζαατ, 55’ Ροζάλες, 64’ Τσάντλι - 12’ αυτογκόλ Βίσγκερχοφ, 47’, 59’ Ντεφόε)


Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης έγινε στο «Τβέντε Στάντιον», όπου η Τότεναμ προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ κόντρα στην Τβέντε, πλην όμως οι Ολλανδοί κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν ισάριθμες.


Ακόμη και με την ισοπαλία, πάντως, οι Λονδρέζοι πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι φέτος οι δυνατότητές τους είναι για μεγάλα πράγματα.


Στα highlights του παιχνιδιού, το πρώτο γκολ της Τότεναμ που προήλθε από γύρισμα της μπάλας του Βίσγκερχοφ στον τερματοφύλακα Μπόσκερ που κλώτσησε αέρα και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

ΤΒΕΝΤΕ (Μισέλ Πρεντόμ): Μπόσχκερ, Ροζάλες, Βίσγκερχοφ, Ντάγκλας, Τιεντάλι, Μπράμα, Λαντζάατ, Γιάνσεν, ντε Γιονγκ, Σάνκο (72' Βουγισεβιτς), Χαντλί.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμεζ, Κορλούκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ασού-Εκοτό, Κράντσαρ (86' Κράουτς), Τζένας (34' Λένον), Παλάσιος, Μπάλε, Παβλιουτσένκο (73' Κιν), Ντεφόε.



Βέρντερ-Ίντερ 3-0 (39’ Πρεντλ, 49’ Αρναούτοβιτς, 88’ Πιζάρο)


Παράσταση για ένα ρόλο στη Βρέμη, όπου η παραπαίουσα φέτος Βέρντερ, μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ και έφτασε χαλαρά, άνετα και δίκαια στο 3-0.


Οι «νερατζούρι», πάντως, πήραν έστω και δεύτεροι την πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και θα πρέπει να βελτιώσουν πάρα πολύ την αποκαρδιωτική τους εικόνα για να πετύχουν κάτι περισσότερο.


Να σημειωθεί, πάντως, ότι παρά τη νίκη τους οι «πράσινοι» έμειναν εκτός Ευρώπης, ενώ η Ίντερ είχε ένα δοκάρι στο 67’ σε προβολή του Καμπιάσο.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Πασάνεν (83' Σιλβέστρ), Φριτζ, Μερτεζάκερ, Πρεντλ, Σμιντ, Φρίνγκς (78' Μπαργφρέντε), Μαρίν, Χάντ, Αλμέιδα (75' Πιζάρο), Αρναούτοβιτς.

ΙΝΤΕΡ (Ράφα Μπενίτεθ): Ορλαντόνι, Ζανέτι (54' Ναταλίνο), Κόρδοβα, Καμπιάσο, Μπιράγκι, Μότα (76' Μαριγκά), Νουάνκο, Πάντεφ, Σαντόν (50' Μπιαμπιάνι), Μουντάρι, Ετό.


2ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιόν -Χαποέλ Τελ Αβίβ 2-2 (62΄ Λόπες, 88΄ Λακαζέτ - 63΄ Σαχάρ, 69΄ Ζάχαβι)

Η Χαποέλ Τελ Αβίβ πάλεψε και άγγιξε το «θαύμα» στο «Ζερλάν» απέναντι στη Λιόν αλλά τελικά το γκολ του Λακαζέτ στο 88’ «γκρέμισε» τις ελπίδες των Ισραηλινών για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League. Aπό την άλλη η Λιόν με το ισόπαλο αποτέλεσμα περιορίστηκε στην 2η θέση στον όμιλο αφού στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σάλκε πήρε το «διπλό» στο «Ντα Λουζ».

Ο Λισάντρο Λόπεζ άνοιξε το σκορ για τους «γκον» στο 62’ αλλά η απάντηση των Ισραηλινών ήταν άμεση με τον Σαχάρ στο επόμενο λεπτό. Το εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Ζάχαβι στο 69΄έδωσε το προβάδισμα στην Χαποέλ που πλέον κρατούσε την 3η θέση στα χέρια της αλλά ο νεαρός Λακαζέτ χτύπησε δύο λεπτά πριν το φινάλε για τους «Γάλλους».

ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ): Λιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Ντιακατέ, Σισόκο (78΄ Πιεντ), Μακούν, Γκοναλόν, Πιάνιτς (68΄ Λακαζέτ), Μπριάν, Γκομίς (59΄ Μπαστός), Λόπες

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ελι Γκούτμαν): Ενγεάμα, Μποντάρβ, Φράνσμαν, Ντα Σίλβα, Σις, Αμπούτμπουλ (80΄ Μπαντιέρ), Γιαντίν, Βερμούτ, Ζάχαβι, Σέχτερ (25΄ Σαχάρ), Ταμούζ (62΄ Τοάμα)

Μπενφίκα -Σάλκε 1-2 (87΄ Λουϊζάο - 19΄ Χουράδο, 81΄ Χεέντες)

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται για 90 λεπτά, η Σάλκε επικράτησε 2-1 της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και πήρε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Οι «αετοί» της Λισαβόνας παρά την ήττα τους τερμάτισαν στην 3η θέση που οδηγεί στο «Εuropa League».

Η Σάλκε μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 20’ με βολίδα του Χουράδο ύστερα από μαγικό στρώσιμο του Ραούλ με το στήθος σε σέντρα του Ράκιτιτς.

Οι δύο αλλαγές του Ζέζους έκαναν ακόμα πιο επιθετική την Μπενφίκα με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η Σάλκε επέλεξε να οπισθοχωρήσει και να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση και έφτασε στο 2-0 με τον Χέεντες στο 82’. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Λουιζάο στο 88’

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα (46΄ Γκαϊτάν), Λουϊζάο, Νταβίντ Λουίς, Κοεντράο, Αμορίμ, Χάβι Γκαρσία, Πεϊσότο (46΄ Αϊμάρ), Σαβιόλα, Κάρλος Μάρτινς (79΄ Σάλβιο), Καρντόζο

ΣΑΛΚΕ (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Ουτσίντα, Χεβέντες, Μετσέλντερ, Σμιτζ, Ράκιτιτς, Κλούγκε (82΄ Ματίπ), Χουράδο (88΄ Γέντρισεκ), Παπαδόπουλος, Χούντελααρ (85΄ Εντου), Ραούλ


3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βαλένθια 1-1 (64’ Άντερσον - 32’ Ερνάντες)

Λίγο έλειψε να χάσει την πρωτιά στον όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Βαλένθια, πλην όμως κατόρθωσε να ισοφαρίσει και να παραμείνει στην κορυφή.

Και ναι μεν, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχασαν την πρώτη θέση, πλην όμως το γκολ του Ερνάντες τους στέρησε τη δυνατότητα να καταρρίψουν ένα μεγάλο ρεκόρ και να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που ολοκληρώνουν τη φάση των ομίλων χωρίς να δεχθούν γκολ.

Η Γιουνάιτεντ, πάντως, είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγα λεπτά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ του Ρούνεϊ σταμάτησε στο δοκάρι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Άμος, Φέρντιναντ (50' Σμόλινγκ), Ράφαελ, Βίντιτς, Φάμπιο, Άντερσον, Πάρκ, Κάρι, Νάνι (81' Γκίγκς), Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουάιτα, Αλμπέλντα, Ντομίνγκεζ (54' Ίσκο), Αντούριθ, Ντεάλμπερτ, Ερνάντες (82' Φεγκουλί), Κόστα, Μπανένγκα, Μάθιου, Μιγκέλ, Άλμπα (67' Μάτα).

Μπούρσασπορ - Ρέιντζερς 1-1 (79’ Γιλντιρίμ - 20’ Μίλερ)

Τον πρώτο της βαθμό στους ομίλους πήρε η Μπούρσασπορ που κατόρθωσε να ισοφαρίσει λίγο πριν από το τέλος του παιχνιδιού την Ρέιντζερς και να εγκαταλείψει τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

Οι Σκοτσέζοι που έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, αλλά πήραν το εισιτήριο για το Europa League, προηγήθηκαν στο σκορ με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών και έχασαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Οι Τούρκοι, όμως, κυριάρχησαν στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού και έφτασαν στην ισοφάριση που πανηγυρίστηκε περισσότερο και από νίκη από τους φιλάθλους τους.

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ: Οζκάν, Αζίζ (46' Ερντογάν), Βέντερσον, Τσιμσίρ (46' Μπατάλα), Χας, Ινσούα, Γιλντιρίμ, Ιπέκ, Κετσελί, Νούνιεζ (62' Μπαχαντίρ), Στεπάνοφ.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέκορ, Γουίρ, ΜακΚάλοχ, Ντέιβις, Μίλερ (63' Μπίτι), Φόστερ, Νέισμιθ (71' Βάις), Γουίτακερ, Μπουγκέρα, Χάτον, Κόουλ (82' ΜακΜίλαν).

Πηγή:http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10520&subid=2&pubid=94042662