Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«Έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας»

«Δεν είμαστε κοντά στη χρεοκοπία, αλλά αντίθετα ήμασταν στο χείλος της και με τις προσπάθειες λαού και κυβέρνησης έχουμε απομακρυνθεί» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του νομπελίστα οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη «για να βγούμε από την κρίση και φυσικά δεν είμαστε ούτε κοντά στο να βγούμε από το ευρώ», προσθέτοντας ότι «εμείς είμαστε που χτίζουμε την αποφασιστικότητα και τη σταθερότητα στην οικονομική μας πολιτική, τη σταθερότητα που όλοι οι διεθνείς παράγοντες μας αναγνωρίζουν και υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα για τη χώρα μας».

Αναφερόμενος στην επερχόμενη επίσκεψη του Όλι Ρεν στη χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτή «εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με όλους τους παράγοντες που έχουν έναν σημαντικό και βαρύνοντα ρόλο στο ξεπέρασμα της ελληνικής κρίσης».


Ο κ. Πεταλωτής δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αναφορά του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος Καν, για τη μετανάστευση των νέων της χώρας στο εξωτερικό, λέγοντας ότι «η κινητικότητα είναι μια πραγματικότητα», ενώ σημείωσε ότι «αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες, ώστε να μην αναγκάζεται κανείς να φεύγει στο εξωτερικό, διότι δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς στη χώρα του».

Ο κ. Ρουμπινί συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε και συζήτησαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=217983&cid=6