Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ =ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Οι εκλογές αποτελούν μια δημοκρατική διαδικασία και γίνονται κάπως έτσι............
Λέει ο ένας υποψήφιος........ εγώ θα κάνω ''αυτό'' ''αυτό'' και ''αυτό''........
Λέει ο άλλος ........ εγώ δεν θα κάνω ''αυτό''...... αλλά ''εκείνο'' ''εκείνο'' και ''εκείνο''
Λέει κι ο άλλος εγώ δεν θα κάνω ούτε ''αυτό'' ούτε ''εκείνο'' αλλά το ''άλλο' το ''άλλο'' και τ' ''άλλο''
οι ψηφοφόροι επιλέγουν ''αυτό'' ''εκείνο'' ή ''το άλλο''...... σωστά?
ας πούμε τώρα ότι κέρδισε ''το άλλο''
έχουμε λοιπόν συνάψει ένα είδος ''συμφωνίας'' όλοι μας (κατά πλειοψηφία) ότι θα γίνει τελικά το ''άλλο'' ....................σωστά???????????
αν τώρα αυτός που επιλέξαμε......... δεν κάνει το ''άλλο''.......... αλλά το ''τάδε'' ...........
μας πειράζει............ δε μας πειράζει???????(βλέπε ''λεφτά έχουμε''κτλ)


στη ''λαϊκή'' συνέλευση'' λοιπόν, η οποία είναι επίσης δημοκρατική διαδικασία, συμφωνήσαμε να απέχουμε από της εκλογές (ομόφωνα)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
१ αν πάω να ψηφίσω αθετώ τη συμφωνία που έκανα .................σωστά??????????????
πως μετά να έχω την απαίτηση να μην την αθετήσει αυτός που ψήφισα??????????
(δεν είναι δύσκολο μπορείς να το καταλάβεις)
२ εγώ (ή εμείς της αποχής) θέλω (θέλουμε) επιτέλους να λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και οι θεσμοί και όχι τα συμφέροντα............. αυτός είναι ο ''σκοπός'' ..........και η αποχή είναι το ''μέσον'' (όπως σχολίασε και κάποιος μέσα από αυτό το βήμα)

३ γιατί αυτός που θέλει να είναι υποψήφιος δεν καλεί μια καινούρια λαϊκή συνέλευση ώστε να αλλάξει η τότε συμφωνία?????????????
४ αν δεν συμφωνούσε τότε , γιατί δεν είπε τίποτα????????????????????????
५ αν άλλαξε γνώμη γιατί δε λέει................''συγνώμη έκανα λάθος''(ανθρώπινο είναι)


επειδή υπάρχει πρόβλημα χρόνου...........

Συνεχίζετε.......

η αποχή λοιπόν είναι το ''εργαλείο'' μιας γενικότερης πολιτικής άποψης

Αναγέννηση Κολινδρού - Ταύρος Ελάφου

Αύριο στις 16:00,η Αναγέννηση δίνει αγώνα πρωταθλήματος στον Κολινδρό με τον Ταύρο Ελάφου.
Καλείται η ομάδα μας να ξεπεράσει το σοκ της βαριάς ήττας στη Μαρτίου,με έναν αντίπαλο που προέρχεται από μεγάλο εκτός έδρας διπλό στη Κατερίνη.

Νέα ψηφοφορία

Μετά από παραίνεση του Βασίλη να αλλάξει η φράση στο "Αρέ τι ρουπουτάει; Η μουσαφίρ'ς; Καλουσόρσιτι πιδγιά!!!",σκεφτήκαμε να κάνουμε μια ψηφοφορία για να αποφασίσετε εσείς πως θα θέλατε να εμφανίζεται ή αν δε θέλετε να αλλαχτεί.
Στη δεξιά μεριά του μπλογκ θα βρείτε την ψηφοφορία με τέσσερις επιλογές:
α) ποιος του κρούει του μάνταλου; Η μουσαφίρ'ς; Καλουσόρσιτι πιδγιά!!!
β) ποιος του κρούει του παραστατό; Η μουσαφίρ'ς; Καλουσόρσιτι πιδγιά!!!
γ) να μείνει όπως είναι
δ) δεν ξέρω δεν απαντώ

Η απόφαση των πολλών θα διαμορφώσει την τελική μορφή.
Ξεκινάμε!!!

Νέο αίμα στην πολιτική

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ,η πολιτική πιπίλα ήταν
"νέοι στην πολιτική","νέο αίμα στην πολιτική","νέα πρόσωπα"
Τελικά αρχίζω και αναρωτιέμαι ,
θέλω νέο αίμα ?η μήπως καλά είναι το παλιό αίμα ?

Το πρόβλημα γεννάται όταν σκεφτούμε πως το παλιό αίμα το ξέρουμε και είναι δεδομένο πως κλέβει.
Το νέο αίμα μου βγάζει μια υποψία,με κάνει να σκέφτομαι πως ο νέος έχει ψάξει και έχει σπουδάσει σε harvard η σε κολέγια του εξωτερικού με μοναδικό σκοπό να βρει τρόπο να με κλέψει .

Αλλά το χειρότερο όλων είναι πως τον νέο , τον έχω δει , τον έχω παρατηρήσει πόσο έχει γλύφει ,πόσες κατουρημένες ποδιές έχει φιλήσει για να ανέβει στην εξουσία.

Η παλιά καραβάνα της πολιτικής είχε μερικά παραδείγματα ώστε να γαλουχηθεί σωστά (αν και δεν γαλουχήθηκε σωστά)
Τα παραδείγματα νέας γενιάς πολιτικών δεν έχουν τίποτε σωστό να κληρονομήσουν από τους παλιότερους , οπότε ο σκοπός της ανόδου στην εξουσία είναι πλέον γνωστός.

Θα μου πείτε γιατί τα λέω αυτά ?
Αρχίζουν πλέον να φαίνονται τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και παντού ακούς "το νέο αίμα"

Οι παλιοί πολιτικοί βέβαια δεν είναι ούτε κορόιδα ,ούτε χθεσινοί , ξέρουν πως αν βάλουν νέο αίμα θα μπούνε αυτοί στην δεύτερη γραμμή σφαλαρώματος,
επίσης γνωρίζουν και κυνηγάνε το μεγάλο σόι ....
και άσε τον πιτσιρικά να νομίζει πως τον επέλεξε
ο πολιτικός για την διαύγεια του πνεύματος του ,η γα τον διαφορετικό τρόπο σκέψης του , η για την εν γένει κοινωνική του παρουσία ....αρχίδ...σουυυτττ!!!
Σε επέλεξε ρε κορόιδο για να γεμίσει το ψηφοδέλτιο ,σε επέλεξε ρε μπουνταλά γιατί το σόι σου είναι μεγάλο και οι ψήφοι πολλοί,
σε επέλεξε γιατί είσαι τεμπέλης και δεν έχεις κάνει τίποτα σοβαρό στην ζωή σου και έτσι μπορεί να σε πιάσει το φιλότιμο να δουλέψεις για τα κοινά ....

Αλλά υπάρχει κάτι μικρέ μου πολιτικάντη που δεν σου το είπε κανένας και θα το ακούσεις από μένα ...
" Η πολιτική στην Ελλάδα (σε όλα της τα στάδια) βρίσκεται σε κρίση ,και ο κόσμος είναι εξαγριωμένος γιατί με τον άλφα η βήτα τρόπο,αυτοί που υπηρετείτε και γλύφετε,του τα έχουν ,μας τα έχουν κλέψει όλα ...
και σε λίγο ο κόσμος θα ξεσηκωθεί ....
και όταν ο κόσμος ξεσηκώνετε πέφτουν σφαλιάρες ...πολλές σφαλιάρες και πολλά σούτια !!!
Γι αυτό λοιπόν μικρέ πολιτικέ ,φρόντισε να μην γίνεις εσύ το "νέο αίμα" που θα τρέχει από τα ρουθούνια σου μπρος σε κανένα χρεοκοπημένο αγρότη!!!

Πρόγνωση καιρού στις 12-16/10/2010 μόνο για Κολινδρό


Αλλαγή σελίδας

Άλλαξε η στήλη "Τι στου κακουρίζικου κάμ κι λαλάει έτσια;" και βάλαμε να επιλέγετε πλέον μόνοι σας τους σταθμούς ραδιοφώνου,αλλά και τους τηλεοπτικούς(βάλαμε και tv!!!) της αρεσκείας σας.
Δεν ακούγεται πλέον ο σταθμός που έπαιζε αυτόματα με το άνοιγμα της σελίδας,διότι δεν ήταν συμβατός με όλους τους explores.
Πάρτε το παιχνίδι τώρα στα πληκτρολόγιά σας...

λογιών λογιών σταθμοί απ΄τηλιόρασ


κι ραδιόφουνα


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΔΥΟ ΕΝΟΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ

Τέσσερις κρανοφόροι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ λήστεψαν πριν από λίγο τις τράπεζες της Εθνικής και της Αγροτικής στο Αιγίνιο. Οι ληστές διέφυγαν με ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα και αυτή τη στιγμή καταδιώκονται από περιπολικό της αστυνομίας.http://lefteria.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html

ΒΆΛ'ΤΟΥ, ΑΡ'Ε....

1980, η Αναγέννηση στο γήπεδο της Μεθώνης, ο φανατικός οπαδός απ' την αγωνία του εχει αρπάξει με τα χέρια και σφίγγει τα αγκαθωτά σύρματα της περίφραξης του γηπέδου, η Αναγέννηση επιτίθεται, ο Λάμπρος με την μπάλα στα πόδια, αγωνία στην κερκίδα κι ο πατριώτης μας, σφίγγοντας συνεχώς τις παλάμες του πάνω στα αγκαθωτά σύρματα, να φωνάζει:- Βάλ'του, αρέ, Λάμπρου,http://www.blogger.com/img/blank.gif βάλ'του...., χωρίς να καταλαβαίνει ότι έχουν ματώσει οι παλάμες του και τρέχουν τα αίματα!!! Το κατάλαβε μόνο όταν ο Λάμπρος έχασε το γκολ και ο φίλος μας σήκωσε τα χέρια ψηλά φωνάζοντας," Όχι, αρέ Λάμπρου!", και τότε είδε τα αίματα!!!

ΥΓ1.Είμαι σιγουρος ότι ως γνήσιοι Κολινδρινοί θα ψάχνετε να βρείτε ποιος ήταν ο πατριώτης μας, άδικα ψάχνετε, μόνο όσοι ήμασταν δίπλα του ξέρουμε!

ΥΓ2. Θυμήθηκα το επεισόδιο με αφορμή τη χτεσινή ανάρτηση
http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2010/10/blog-post_1564.html

Επιστολή στο μπλογκ,του κυρίου Άγγελου Αγγελίδη:

Το μπλογκ πέρα από τους Κολινδρινούς είναι και για όλους όσους μας νιώθουν φίλους...
Καλοδεχούμενοι όλοι.
Κι εσείς κύριε Αγγελίδη.
Λάβαμε λοιπόν από τον κύριο Άγγελο Αγγελίδη την παρακάτω επιστολή και την αναδημοσιεύουμε:


Αγγελος Αγγελίδης:
διαγράφουμε το άρρωστο παρελθόν
για να δούμε τους Νέους Ορίζοντες

Ο Δημοτικός Σύμβουλος (1998-2006) κ Αγγελος Αγγελίδης με συνεχόμενη ενεργό δράση από το 1993 και πλέον στα Κοινωνικά και Αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής Αιγινίου εκφράζει σε τούτες τις κρισιμότατες και Ιστορικές στιγμές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το μέλλον της Βόρειας Πιερίας τις προσωπικές του απόψεις.
Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να παραμείνει και θα παραμείνει μετά τις εκλογές του προσεχή Νοέμβρη θα είναι, αν όλο αυτό το τρομερό για την Ελλάδα εγχείρημα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ πέτυχε ή απέτυχε. Δεν φαντάζομαι πως ζητούμενο θα είναι το ποιά νέα πρόσωπα μπήκαν στο στίβο της Αυτοδιοίκησης. Και αφαιρώ σκόπιμα τον όρο ¨Τοπική¨ διότι σιγά-σιγά θα ξεθωριάσει η έννοια του Τοπικού Αρχοντα ή της Τοπικής Διοίκησης. Σε λίγο η Αυτοδιοίκηση θα πάρει τέτοια μορφή που θα είναι μια καλοστημένη κεντρική διαδικασία και χωρίς αμφιβολία οι αποφάσεις θα παίρνονται σε κέντρα που θα απέχουν πολύ απ΄ τη Κωμόπολη, απ΄ το Χωριό, απ΄ τη Γειτονιά. Χωρίς καμία αμφιβολία θα ισχύσει και ο εδώ το δίκιο του μεγαλύτερου και του ισχυρότερου. Οι προτεραιότητες των σχεδιασμών και των έργων θα είναι τέτοιες που θα συμφέρουν και θα συμμορφώνονται προς τις ανάγκες των κέντρων, των πολλών και των μεγάλων. Τα ζητούμενα της Ελλαδικής Επικράτειας για Αποκεντρωμένη και Ισορροπημένη Ανάπτυξη θα βρεθούν πάλι μόνο σαν σωτήριοι στόχοι στα σχέδια και στα χαρτιά. Το μοίρασμα των Κοινωνικών Ευκαιριών θα περνούν από ιδιοτύπως περίεργα φίλτρα και θα χάνονται στο δρόμο μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες των Ειδικών και των Επιτροπών. Όμως η Ελληνική ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ θέλει απλουστευμένες και εύκολες πλουτοπαραγωγικές διαδικασίες.
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σήμερα είναι Νόμος και οι Νόμοι πρέπει να τηρούνται. Εδώ τώρα θα παιχθεί το μεγάλο παιχνίδι με τις προσεχείς Εκλογές. Θα συμμετέχουμε στην εφαρμογή του Νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ παρασυρμένοι μόνο από τα φώτα της πρόσκαιρης δημοσιότητας; ή θα δούμε και πιο βαθειά; Θα πατήσουμε πάνω στο χαλί και θα περάσουμε; ή θα σηκώσουμε το χαλί για να βάλουμε βάσεις σωστές και στέρεες για το μέλλον;
¨Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός¨. Θα το τολμήσουμε με οποιοδήποτε κόστος; ή θα βρεθούμε στο προσκήνιο χωρίς να ξέρουμε τι μας περιμένει την επόμενη μέρα; Θα βάλουμε το χέρι στη καρδιά για να κάνουμε τις καλύτερες κινήσεις; ή θα χαριστούμε στα κλαψουρίσματα των χαρισματικών θεατρίνων αυτού του πάλκου που με περίσσεια τεχνική αρπάζουν τις ψήφους και τις οδηγούν μέσα από τα προσωπικά τους οφέλη σε μια άκαρπη διαπλεκόμενη σκακιέρα; Θα βρούμε την ψυχραιμία ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο και την ποιότητα της Αυτοδιοίκησης μιας και λείπει παντελώς ίσως και συστηματικώς από τις θεσμικές προβλέψεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ; Θα γίνουν κινήσεις άρσης των διασπάσεων και των προβληματικών διαιρέσεων που ηθελημένα ή άθελα έφερε η επιβολή του νέου Νόμου στις Κοινωνίες; Και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες Εθνικά περιόδους. Τα ζητούμενα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ είναι ποια πρόσωπα θα επικρατήσουν; ή ποια πρόσωπα θα είναι ικανά με την εμπειρία, την ειλικρίνεια, την Εθνική Συνείδηση και περισσότερο με την θέλησή τους να συμβάλλουν στη γενική πρόοδο; Εχω την εντύπωση ότι το εγχείρημα δεν πρέπει να πάρει διαστάσεις πειράματος. Δεν έχουμε πλέον περιθώρια ούτε Εθνικά, ούτε Οικονομικά, ούτε Κοινωνικά για άλλα πειράματα.
Η ευθύνη λοιπόν βρίσκεται καθαρά στη σκέψη και στη κρίση μας. Οι κινήσεις μας θα σηματοδοτήσουν την απαρχή της νέας διαδικασίας διοίκησης. Η λογική μας και η ειλικρινής διάθεση για προσωπικές θυσίες θα θεμελιώσουν τα Κοινωνικά κέρδη και οφέλη. Οι εγωισμοί παραμερίζονται μπροστά στη συσπείρωση των λαικών αιτημάτων. Δεν θα κοιτάζουμε πλέον στο χθες αλλά θα ατενίζουμε με αίσθημα ομαδικής ευθύνης και συνεργασίας το μέλλον που έρχεται, το αβέβαιο και ομιχλώδες μέλλον των παιδιών μας. Τα Αξιώματα ξεβάφουν την επαύριο και οι Θώκοι δεν είναι για πάντα δικοί μας. Οι συγκυρίες μπορεί να μας ανέδειξαν και να μας έβαλαν σε πολύ υψηλές θέσεις. Η πραγματική επιτυχία και η καταξίωση βρίσκονται στη διάρκεια. Κοινωνικά πετυχημένος είναι όποιος πέτυχε την υστεροφημία του στο λαό και όχι όποιος κέρδισε το εφήμερο χειροκρότημα.
Η Βόρεια Πιερία αυτή τη στιγμή φαντάζει με καζάνι που βράζει. Ο πολύπαθος Πιερικός Βορράς που αρκετά και ίσως και συστηματικά αγνοήθηκε σε αναπτυξιακούς σχεδιασμούς προκαλείται να δοκιμασθεί ακόμη μια φορά. Και η δοκιμασία αυτή θα είναι σημαντική, ριζική και τελεσίδικη. Τα προσωπικά συμφέροντα πρέπει να ξεπεραστούν κάτι που δε φαίνεται εύκολο. Πρέπει να πρυτανεύσουν η σοβαρότητα και η λογική και μόνο συνετά μυαλά να οδηγήσουν το άρμα αυτής της επαναστα-τικής μορφής διοίκησης. Πολλές φορές οι ευκαιρίες είναι ευκαιρίες για επιτυχία, αλλά και πολλές φορές οι χρυσές ευκαιρίες καταντούν δυναμίτιδα στα θεμέλια.
Η Βόρεια Πιερία δεν αντέχει άλλο σε άρρωστες καταστάσεις. Οι πολίτες της περιοχής κατάφεραν να ξεπεράσουν φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιές, ξενιτεμούς. Δούλεψαν όλοι μαζί και ο ένας δίπλα στον άλλον. Ξεπέρασαν τις διαχωριστικές γραμμές της καταγωγής και ξέγραψαν επίσης τις διχαστικές κομματικές γραμμές. Εγιναν ένα, σα μια γροθιά, μια γειτονιά σα ένα και κοινό συμφέρον. Θα είναι βαριά η ευθύνη σε όσους ή από απροσεξία και επιπολαιότητα ή από αλαζονεία ή από αχαλίνωτο τυχοδιωκτισμό καταστρέψουν όσα πέτυχαν αυτές οι αγνές κοινωνίες.
Το μέλλον του τόπου μας είναι δέντρο που διψάει. Και στην περίπτωση αυτή το νερό που θα ρίξουμε στις ρίζες του είναι η προσωπική μας εγγύηση για ενότητα και κοινωνική ηρεμία. Επιχειρούμε πραγματική ρήξη με το παρελθόν. Καταστρέφουμε το μολυσμένο και άρρωστο παρελθόν. Θα συστρατευθούμε δίπλα σε αγνούς συμπολίτες και μέσα από την εμπειρία τους θα ελπίσουμε για το μέλλον μας. Επιχειρούμε ρήξη με το κατεστημένο και τις παλιομοδίτικες συνταγές για να αξιώσουμε να δούμε τους Νέους Ορίζοντες, διαφορετικά θα είμαστε υπόλογοι στην καταδίκη της σοφίας ¨του ενός κακού μύρια έπονται¨.