Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΙ


Το πρωί ήμουνα στην Εθνική Οδό. Κοιτάω αριστερά και τι να δω...Μια γκόμενα με μια κουρσάρα, με πατημένα 150, να κοιτάζεται στον πλαϊνό καθρέφτη και να βάζει κραγιόν!!! Και φυσικά, έτσι αφηρημένη, είχε αρχίσει να μπαίνει στη λωρίδα μου...
Τρόμαξα τόσο, που μου έπεσε η ξυριστική μηχανή από το ένα χέρι και το σάντουιτς από το άλλο, προσπάθησα να κουμαντάρω το τιμόνι με τα γόνατα, μου φεύγει και το κινητό, όπως το κρατούσα με τον ώμο και μιλούσα, πέφτει μέσα στον καφέ που είχα ανάμεσα στα πόδια μου, έγιναν τα πλήκτρα του λάπτοπ σκατά...
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΙ, σου λέει μετά!

Σημείωμα τρακαρίσματος!




ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!

Γιατί λεγόμαστε "Κολινδρός"?

Διαβάστε τι αναφέρει η wikipedia για την προέλευση του ονόματος Κολινδρός:
Υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδοχές σχετικά με την προέλευση του ονόματος Κολινδρός (ή Κουλιντρό κατά την τοπική διάλεκτο). Σύμφωνα με την πρώτη, η οποία επαληθεύεται τόσο ιστορικά όσο και γλωσσολογικά, προήλθε από τη τούρκικη λέξη κουλέ, η οποία στις σλάβικες γλώσσες μετατρέπεται σε ’κόλια’ ή ’κούλια’ (και σημαίνει ’πύργος’ ή και φυλακή+άντρο=κρησφύγετο). Όντως, η ύπαρξη θεμελίων Βυζαντινού πύργου σε τοποθεσία ( η οποία φέρει και το όνομα ’πύργος’) κοντά στην εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας επαληθεύει την εκδοχή. Ο συγκεκριμένος πύργος ’αποδομήθηκε’ επι Τουρκοκρατίας προκειμένου να φτιαχτεί η περίφραξη του κοιμητηρίου του χωριού, του Αγίου Δημητρίου. (Μάλιστα, εκείνη την εποχή η Επισκοπή έδρευε στο χωριό και πρώτος ο Δεσπότης έριξε την πρώτη πέτρα του πύργου στο έδαφος, ’αναλαμβάνοντας’, με αυτόν τον τρόπο, την ευθύνη προς τις Τουρκικές αρχές για την καταστροφή περιουσίας του Οθωμανικού κράτους. Στη συνέχεια όλοι οι άντρες του χωριού στήθηκαν σε μία γραμμή, που ξεκινούσε απο την τοποθεσία του πύργου και κατέληγε στην τοποθεσία του νεκροταφείου, και πέρασαν απο χέρι σε χέρι τις πέτρες μεταφέροντάς τες, έτσι, στην άλλη άκρη του χωριού. Η ημέρα εκείνη έχει μείνει ζωντανή στην τοπική ιστορική μνήμη και στην τοπική προφορική ιστορία). Το γεγονός ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα ούτε ένας άλλος οικισμός με το ίδιο όνομα στηρίζει αυτή την εκδοχή.

Η δεύτερη (από μερικούς κατοίκους) υποστηρίζει ότι προήλθε από το κόρη, δηλ. την ύπαρξη των πολλών κορασιών, και την λέξη άντρο = Παρθενώνας.

Η τρίτη και η πιο πιθανή εκδοχή, έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Ήρθε στο φως περί το 1960, όταν στην περιοχή του Λιβαδίου Πιερίας αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια εκσκαφής για ανέγερση οικίας, σε βάθος 1,00 μ. μαρμάρινος τάφος κούρου με αγγεία και κτερίσματα, στην πλάκα του οποίου υπήρχε χαραγμένη η επιγραφή κούρος. Στην ανάλυση του αρχαίου αυτού ελληνικού ονόματος, δηλαδή κούρος + δέντρο = ξυλοκόπος.

Η άποψη για το φυτό κόλιανδρος είναι εντελώς αβάσιμη και κατασκευασμένη. Διότι δεν υπάρχει στην περιοχή τέτοιο φυτό ούτε υπήρξε ποτέ. Η άποψη αυτή για την ονομασία κυκλοφόρησε στην επταετία για λόγους σκοπιμότητας. (Επίσκεψη του Παττακού στον Κολινδρό το 1971, λόγω και της ύπαρξης του στρατόπεδου ανεπιθυμήτων, που ήταν κολαστήριο για τους "κρατούμενους" στρατιώτες δεν βόλευε η πρώτη πιθανότατη εκδοχή).

Στον Κολινδρό και στην συνοικία Παλιάμπελα η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως νεολιθικό οικισμό.

Πηγή:http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%81%CF%8C%CF%82#.CE.9F.CE.BD.CE.BF.CE.BC.CE.B1.CF.83.CE.AF.CE.B1

Έρχονται τα e-mail του Facebook;

Τη Δευτέρα το Facebook οργανώνει ένα ειδικό event στο οποίο έχει καλέσει άτομα από το χώρο της τεχνολογίας. Οι φήμες ήδη άρχισαν και λένε πως σε αυτό το γεγονός θα αποκαλύψει την δική του «απάντηση» στο Gmail της Google!

Σύμφωνα με πληροφορίες του site "TechCrunch", στις προσκλήσεις που έχουν αποσταλεί από το Facebook αφήνεται να εννοηθεί πως η εκδήλωση θα έχει να κάνει «με το Inbox», και μπορεί «Inbox» να είναι το όνομα για… πολλά πράγματα.

Ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης θα δώσει για πρώτη φορά την δυνατότητα σε (+)500 εκατομμύρια μέλη να χρησιμοποιούν το "@ facebook.com".
Σχετικά θέματα:Facebook Gmail vs Facebook τέλος στην εισαγωγή επαφών
Θα κλείσει το MySpace;
Ιός και πάλι στο Facebook
Έρχονται τα e-mail του Facebook;
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αναγκάσει το Facebook να ξεχνά


Πηγή:http://www.blogtv.gr/2010/11/e-mail-facebook.html

Η ΖΩΗ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ...



ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ...ΤΡΙΤΟ !!!!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ

Μια δύσκολη εκλογική μάχη έφτασε στο τέλος της και η Μακεδονία αποφάσισε να δώσει μήνυμα ελπίδας και αποφασιστικότητας.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Στη μεγάλη αυτή νίκη της Μακεδονίας μας και του Παναγιώτη Ψωμιάδη συμβάλλατε όλοι. Και όλοι μαζί θα δώσουμε τώρα τη μάχη για την Πιερία, τη Μακεδονία.

Αισθάνομαι για ακόμη μια φορά την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποστήριξή σας στο πρόσωπό μου, όσο και στο συνδυασμό μας.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Πιερίας, τα μέλη, τους φίλους και τα στελέχη της Ν.Δ., τα μέλη της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας και τον πρόεδρό της κ. Μόσχο Γιαλένιο καθώς και τον βουλευτή κ. Κουκοδήμο, που στάθηκαν στο πλευρό μας και αγωνίστηκαν.

Ένας άλλος αγώνας τώρα αρχίζει για όλους μας. Ο αγώνας για την ανάπτυξη, την ευημερία, την πρόοδο. Και σ’αυτόν τον αγώνα θα πορευτούμε όλοι μαζί.

Με τιμή,
Μακρίδης Νίκος

ΤΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΥΓ.1. Μη τρωτε τα παραμύθα των κομμάτων και των δημοσιογράφων!!! Δεν είστε νούμερο στο ποσοστό κανενός κόμματος. Εκτός, βέβαια, αν θέλετε να είστε!!!

Υ.Γ.2. Το ΠΑΣΟΚ νίκησε, γιατί ήρθε πρώτο. Η Ν.Δ νίκησε, γιατί έκλεισε τη ψαλίδα. Το ΚΚΕ νίκησε, γιατί αύξησε τα ποσοστά του. Το ΛΑΟΣ νίκησε γιατί, παρότι ψήφισε υπέρ του μνημονίου, διατήρησε τα ποσοστά του. Οι λοιπές αριστερές δυνάμεις νίκησαν, γιατί αν δεν είχαν διασπαστεί, θα έπιαναν ποσοστό γύρω στο 12% (Ειδικά ο ΣΥΝ νίκησε, γιατί δεν διασπάστηκε κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης). ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Μα τι λέω... πως να χάσει ένα κόμμα του κοινοβουλίου σε εκλογές που δεν είναι Βουλευτικές!

Υ.Γ. 3 Οι Οικολόγοι, ασχέτως της μη συμμετοχής τους στο κοινοβούλιο, σίγουρα νίκησαν γιατί έκανε ωραίο καιρό το Σαββατοκύριακο.

Υ.Γ. 4 Πάνω απ’ όλα νικητής βγήκε.... το ποδόσφαιρο! Αλήθεια δε σας έλειψε τη Κυριακή; Στη τελική, στη μπαλίτσα νικητές και ηττημένοι κάνουν πλάκα για ... τη μπαλίτσα. Οι εναλλασσόμενοι στην εξουσία κάνουν πλάκα με τις ζωές μας.

Υ.Γ. 5 Η αποχή γιατί βαριόμαστε, μπορεί να γίνει άσχημη και σίγουρα αδιέξοδη συνήθεια. Η αποχή ως άποψη (βλ. διαμαρτυρία κατά του συστήματος) θυμίζει τα σύννεφα πριν τη καταιγίδα. Και με αυτά τα ποσοστά φαίνεται ότι ο ουρανός είναι κατάμαυρος. Προσέξετε... θα βρέξει...

Υ.Γ. 6 Αντί κειμένου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που έφτασε στο e mail μου και με εκφράζει απόλυτα. Είναι αγνώστου πατρός, αλλά θα μπορούσε να το έχει γράψει καθένας από μας: «Κάθισα αναπαυτικά στο καρεκλάκι του καφενείου στο χωριό μου και παρήγγειλα το ούζο μου. Βλέποντας το πλήθος που περνούσε από μπροστά μου για να παει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, συλλογίστηκα τις κουβέντες που είχα με σειρά ψηφοφόρων και άρχισα να καταλήγω για το πώς ψηφίζει το χωριό μου ,το οποίο σαν μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας αντανακλά όλες τις τοπικές κοινωνίες.
1) Κάποιοι ψηφίζουν από συμφέρον (Θα μου κάνουν εκείνο το ρουσφέτι, θα με βοηθήσουν).
2) Κάποιοι από υποχρέωση (Μου έκαναν το ρουσφέτι, με βοήθησαν ήδη).
3) Πολλοί ψηφίζουν από συνήθεια (Μια ζωή αυτούς ψηφίζω ,τώρα θα αλλάξω;).
4) Μεγάλο ποσοστό ψηφίζει από συγγένεια (Ο κουμπάρος κατεβαίνει υποψήφιος με αυτά τα καθάρματα, αλλά τι να κάνω;).
5) Αρκετοί ψηφίζουν από κομματική πειθαρχία (όποιον κατεβάσει το κόμμα).
6 ) Άλλοι ψηφίζουν από ελπίδα (Δεν μπορεί, κάτι θα κάνουν τώρα).
7) Καμία ντουζίνα ψηφίζει από…ανθρωπισμό! (Καλός άνθρωπος, με χαιρετάει συνέχεια στον δρόμο).
8) Όχι και λίγοι ψηφίζουν από προσωπικές διάφορες (Αφού αυτός είναι με αυτούς , εμείς είμαστε με τους άλλους).
9) Μερικοί ψηφίζουν από …εγωισμό (Είχα δίκιο που τον ψήφισα, δεν θα μου πείτε εσείς τι να κάνω).
10) Κάποιοι ψηφίζουν από αδιαφορία (Τι με ενδιαφέρει εμένα ποιος βγει;)
11) Άλλοι από αντίδραση (Ρίχνουμε Κανά σύνθημα στο ψηφοδέλτιο, και βγαίνει άκυρο).
12 ) Άλλοι από απογοήτευση (Όποιος και να βγει δεν αλλάζει τίποτα, όλοι ίδιοι είναι).
13) Πολλοί δεν ψηφίζουν καθόλου (Δεν συμμετέχω σε αυτό το καραγκιοζιλίκι, έχω αηδιάσει).
14) Κανά –δυο θα ψηφίσουν από …..μίσος! (Αφού ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ,θα ψηφίσω και ρε τον απατεώνα που θέλει, να τους αλλάξει τα Φώτα)
15) Μεγάλο ποσοστό από ...δόλο (Αφού θα βγει σίγουρα, πρέπει να πάμε μαζί του για ωφεληθούμε και μις κάτι).
Και η ώρα περνούσε και τα παραδείγματα πλήθαιναν. Και σοκαρίστηκα όταν ανακάλυψα ότι δεν βρέθηκε ένας, ναι ΕΝΑΣ, να μου πει «Ψηφίζω αυτόν που θεωρώ πιο άξιο, πιο τίμιο και πιο ικανό, να παραδώσει στα παιδιά μας έναν καλύτερο τόπο, ένα καλύτερο αύριο». Και με έπιασε τέτοια μελαγχολία, γιατί είδα ότι αυτή η άρρωστη νοοτροπία του έλληνα δεν θα ξεριζωθεί τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα όσο θα ήθελα. Δυστυχώς οι γενιές οι δικές μας (είμαι 36) και των μεγαλύτερων είμαστε καταδικασμένες. Ακολούθησε ένα δεύτερο ούζο, ήρθε η παρέα, πάρε και το τρίτο, τέταρτο, πέμπτο, έκτο, και όλα άρχισαν να αλλάζουν. Τα έβλεπα όλα όμορφα, γελούσα και ένιωθα ευτυχισμένος που ήμουν σε αυτή την χώρα, δεν μας έσκιαζε φοβερά καμιά. Τι χαζομάρες καθόμουν και σκεφτόμουν! Άντε στην υγειά μας και άσπρο πάτο (Τον πάτο θα τον δούμε, να είστε σίγουροι).

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Σε μια χώρα όπου οι θεσμοί λειτουργούν σαν μεθυσμένοι, οι πολίτες ψηφίζουν σαν μεθυσμένοι, και οι πολιτικοί διοικούν σαν μεθυσμένοι, σε αυτήν την χώρα αντέχεις να ζεις πριν σου στρίψει, μόνο μεθυσμένος.»

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

U FOUL
Αναρτήθηκε από ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΜΑΔΑ



ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ...

Είναι η ιστορία 2 φίλων που περπατούν στην έρημο. Κάποια στιγμή τσακώθηκαν..και ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο... Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο:
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ.
Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο.
Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο να πνιγεί και ο φίλος του τον έσωσε. Όταν συνήλθε, έγραψε πάνω σε μια πέτρα:
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ.

Αυτός που τον είχε χαστουκίσει και στη συνέχεια του έσωσε τη ζωή, τον ρώτησε: όταν σε χτύπησα, έγραψες πάνω στην άμμο, και τώρα έγραψες πάνω στην πέτρα. Γιατί?
Ο άλλος φίλος απάντησε : «όταν κάποιος μας πληγώνει, πρέπει να το γράφουμε στην άμμο όπου οι άνεμοι της συγνώμης μπορούν να το σβήσουν. Αλλά όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για μας, πρέπει να το χαράζουμε στην πέτρα, όπου κανένας άνεμος δεν μπορεί να το σβήσει».
ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ.

Πηγή: ola-e-tipota.blogspot.com/