Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

HISTORIA DE UN LETRERO (video)

Το παρακάτω βίντεο μας το έστειλε ο Θωμάς...

Ο Alonso Alvarez Barreda, είναι ένας άγνωστος μεξικανός σκηνοθέτης, που κέρδισε το NFB Online Competition Cannes 2008 με την παρακάτω ταινία μικρού μήκους. Μια συγκινητική ιστορία που λέει ότι τα πάντα είναι στον τρόπο που τα λες.

Οριακά ανοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές των καυσίμων


Οριακά ανοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, που σημαίνει ότι η έξοδος για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα γίνει με τιμές σε επίπεδα ρεκόρ.

Η επιβάρυνση για τους οδηγούς θα είναι συγκριτικά υψηλότερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι στα πρατήρια των εθνικών οδών, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας η βενζίνη είναι ακριβότερη έως 10 ή 15 λεπτά το λίτρο σε σχέση με τα αστικά κέντρα, καθώς Αττική και Θεσσαλονίκη περιλαμβάνονται στις φθηνότερες περιοχές της επικράτειας.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στο 1,653 ευρώ, από 1,65 χθες, με τη φθηνότερη τιμή να ξεκινά από 1,548 ευρώ (Αργολίδα) και την ακριβότερη να φθάνει στο 1,837 (Κυκλάδες).

Ως συνήθως, Κεφαλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος και Σάμος είναι οι ακριβότεροι νομοί με μέση τιμή που κλιμακώνεται έως 1,773 ευρώ και Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ανατολική Αττική, Δράμα και Ημαθία οι φθηνότεροι με μέση τιμή από 1,618.

Το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται σήμερα στα 86,1 λεπτά, από 85,7 χθες και 79 λεπτά στην αρχή του χρόνου.

Βρέθηκε γιγάντια σπηλιά στη Σελήνη


«Μία ομάδα επιστημόνων του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικών Ερευνών ανακάλυψε μία γιγάντια υπόγεια σπηλιά στη Σελήνη.»

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως… στο … μέλλον η σπηλιά ενδεχομένως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαστημική βάση. Ίσως η Σελήνη να μην είναι στην πραγματικότητα μία σελήνη αλλά ένας πλήρως λειτουργικός διαστημικός σταθμός.
Η σπηλιά ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια ενός οργάνου στο διαστημικό αεροσκάφος Chandrayaan-1. Βρίσκεται κοντά στους ισημερινούς της Σελήνης και οι διαστάσεις της φτάνουν τα 1,7 χιλιόμετρα σε μήκος και τα 120 μέτρα σε πλάτος.

Η τοποθεσία της είναι κοντά στο «Ωκεανό των Καταιγίδων» (Oceanus Procellarum), επομένως θεωρείται κατάλληλη για να αποτελέσει βάση για τις μελλοντικές διαστημικές αποστολές στη Σελήνη.

Η υπόγεια θερμοκρασία στην περιοχή πιστεύεται ότι είναι συνεχώς στους -20ο C και οι τοίχοι της σπηλιάς έχουν αρκετό πάχος ώστε να παρέχουν προστασία από μικρό-μετεωρίτες, ραδιενέργεια και άλλους παράγοντες που μπορεί να βλάψουν τους αστροναύτες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η σπηλιά είναι ένα τούνελ λάβας, σαν αυτά που υπάρχουν και στη Γη.


Technabob

Spanish Primera Division:Real Madrid vs Malaga live tv


Έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις ενώ ήταν φορέας του ιού HIV

Σε κάθειρξη 9 ετών καταδικάστηκε ένας πρώην μουσικός στη Γερμανία επειδή κακοποίησε σεξουαλικά εκατοντάδες ανήλικα κορίτσια στην Ταϊλάνδη ενώ γνώριζε …

ότι ήταν φορέας του ιού HIV αλλά δεν έπαιρνε καμία προφύλαξη για να μην κολλήσει τα παιδιά.

Σε βάρος του 65χρονου, που είναι πρώην μέλος του συγκροτήματος Godewind, εκκρεμούσαν 403 κατηγορίες περί κακοποίησης ανήλικων παιδιών. Επειδή είναι φορέας του HIV, κάτι που δεν αποκάλυπτε στις ανήλικες κοπέλες με τις οποίες ερχόταν σε σεξουαλική επαφή, είχε κατηγορηθεί επίσης ότι επιχείρησε να μολύνει τα θύματά του.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τα περισσότερα από τα αδικήματα που φέρεται να έγιναν από το 2005 έως το 2009 στο θέρετρο Πατάγια της Ταϊλάνδης.



Ποιός δεν είδε το καινούριο 50-50???

Όποιος δεν το είδε ας το δει στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ, πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο...


http://www.megatv.com/5050/default.asp?catid=22271&subid=2&pubid=24133882

Euroleague BASKET: Μάλαγα-Παναθηναϊκός live tv


21:45 GMT(+2:00)
Μάλαγα-Παναθηναϊκός(Unicaja vs Panathinaikos)

Live tv links:

http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/p/blog-page_8515.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ 2011(επανάληψη)

Ταχ.Δ/νση : Πλ.Ν.Λούση 14
Ταχ.Κώδικας : 60061 ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ
Πληροφορίες : Όλγα Μαστοροτάσιου
Τηλ. : 23533-50211
Fax. : 23533-50250

e-mail: kolindros@kolindros.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την «Καθαρά Δευτέρα» 7 Μαρτίου 2011, οτο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού, για να γιορτάσουμε μαζί τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2011».

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 10:30' π.μ. και περιλαμβάνουν σαρακοστιανά εδέσματα (λαγάνα, φασολάδα, τουρσί και τοπικό τσίπουρο), πέταγμα και διαγωνισμό χαρταετών και χορευτικές εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού

Αγωνία στον Alpha για το Λάκη Λαζόπουλο



«Γερό χαρτί» είναι για το κανάλι του Alpha ο Λάκης Λαζόπουλος και γι΄αυτό οι υπεύθυνοι δε θέλουν με τίποτα να τον χάσουν από το δυναμικό τους.

Το κανάλι έχει αρχίσει να ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν και θέλουν πάση θυσία τον παρουσιαστή, το συμβόλαιο του οποίου λήγει τον Ιούνιο.

Το «Αλ Τζαντίρι Νιούζ» τα έχει καταφέρει περίφημα στην prime time ζώνη, ωστόσο ο Λάκης Λαζόπουλος για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι τα επόμενα σχέδιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ ισχυρός άντρας του καναλιού είπε στην εφημερίδα ότι «δεν θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το Αλ Τζαντίρι Νιούζ.

Τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί ραντεβού του καναλιού με το Λάκη Λαζόπουλο, όπου αναμένεται να ανακοινώσει τους υπεύθυνους του καναλιού ποια είναι τα επόμενα σχέδιά του.


Πηγή: NewsBeast

Spanish Primera Division:Almeria v Racing Santander live tv


Spanish Primera Division
21:00 GMT(+2:00)
Almeria v Racing Santander

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/3195/live-almeria-vs-racing-santander

http://www.watchlivefootball.tv/almeria-racing-santander-live-spain-la-liga-20110303.html

http://www.vipstand.me/watch/22539/1/ud-almeria-vs-racing-santander.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/26/v-202764.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/30/v-203072.html

http://veetle.com/index.php/widget#8EAB5A3126C88CC46FA710802890D342/true/16:10


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Euroleague BASKET: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις live tv


20:45 GMT(+2:00)
Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις(Olympiakos Pireus v BC Zalgiris Kaunas)

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/53066/1/watch-olympiacos-vs-zalgiris.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/26/v-202763.html

http://www.vipstand.me/watch/22699/1/olympiacos-vs-zalgiris.html

mms://206.222.31.138/et1gr3

mms://206.222.31.146/et1gr1

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ τού δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου


Η συνέντευξη θα δοθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 στις 11.00 το πρωί στην έδρα τού δήμου Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, στο γραφείο τού δημάρχου.

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑ,ΣΗΜΑ,ΚΑΜΠΑΝΑΑΑΑΑΑ.

Κατά του κινήματος δεν πληρώνω το Reuters


Το κίνημα «Δεν πληρώνω» απειλεί να εκτροχιάσει τις δημοσιονομικές προσπάθειες της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα - ανάλυση του πρακτορείου Reuters.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει το κίνημα αυτό πιο ύπουλο από τις μεγάλες απεργίες ή τις βόμβες των αναρχικών και ως μία σιωπηρή μορφή ανυπακοής, η οποία στερεί την Κυβέρνηση από ζωτικής σημασίας έσοδα από δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες μεταφορών.

Παρά την αυστηρά μέτρα λιτότητας, αναφέρει το δημοσίευμα, η κοινωνική αναταραχή ήταν έως τώρα μικρότερη από την αναμενόμενη, καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων αποδέχθηκε ότι είναι αναγκαίες κάποιες θυσίες.

Ωστόσο, προσθέτει, ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών επιλέγει να δείξει το θυμό του, αρνούμενος να πληρώσει για τα διόδια, τη μεταφορά του με δημόσια μέσα και τα τέλη για την κρατική τηλεόραση.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=268620&cid=5

Οι αυξήσεις στα καύσιμα φέρνουν αυξήσεις παντού


«Θέσεις μάχης» έχουν πάρει ήδη έμποροι, βιομήχανοι βιοτέχνες, κυβέρνηση, αλλά και οι κάθε είδους κερδοσκόποι που δε θα χάσουν την «ευκαιρία» να βάλουν φωτιά στην αγορά με αφορμή τις υπερβολικές και αναπάντεχες ανατιμήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων. Το ρόλο του «άμαχου πληθυσμού» θα διαδραματίσουν...

"Δεν έγιναν υποδομές για αυτό πλημμυρίζει σε κάθε νεροποντή


Στο προβλήματα που παρουσιάζονται στην Παραλία κάθε φορά που βρέχει, αναφέρθηκε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως "η Παραλία πνίγεται σε μια νεροποντή".



Ο κ. Χιονίδης σημείωσε πως η διοίκηση είναι δεσμευμένη να κάνει αυτά που πρέπει και σίγουρα όπως πρόσθεσε υπάρχουν πάρα πολλά κενά, λάθη και ατέλειες τα οποία τα αντιμετωπίζουν.

17.112.276 ευρώ οι οφειλές του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε δάνεια και προμηθευτές, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου


17.112.276 ευρώ οι οφειλές του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε δάνεια και προμηθευτές, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου

Το ποσό, είναι το σύνολο των χρεών των τριών πρώην δήμων Λιτοχώρου, Αν. Ολύμπου και Δίου


Το συνολικό ποσό των 17.112.276,45 ευρώ φέρεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να οφείλει ο δήμος Δίου-Ολύμπου προς τρίτους και για δάνεια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μαθητές της Βρίας κάνουν κομποστοποίηση στη αυλή του σχολείου τους



Μια πρωτοποριακή εκδήλωση, με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος, οργάνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βρίας Πιερίας. Οι τέσσερεις εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων κάλεσαν τους γονείς να παρακολουθήσουν, μαζί με τα παιδιά τους, μια ομιλία-παρουσίαση με θέμα την ανακύκλωση, και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στην κατασκευή κομποστοποιητών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.


Μαθητές και γονείς παρακολούθησαν αρχικά μια σύντομη ομιλία, σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων, ενώ παράλληλα προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με ενδιαφέροντα παραδείγματα οικιακής κομποστοποίησης, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα λύσης για τη μείωση των απορριμμάτων.

Ο Απόστολος Λάγιος στον ΣΚΑΙ 92,6

Μια νέα συνέργασία ξεκίνησε με τον ΣΚΑΙ 92,6 ο δημοσιογράφος Λάγιος Απολστολος. Κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή στον αέρα απο τις 11πμ έως 13.00μμ.

Έχουν έλλειψη σπέρματος και θα κάνουν εισαγωγή από την.... Ελλάδα!



Η έλλειψη σπέρματος προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές στην Αυστραλία. “Πρέπει επειγόντως να γίνει εισαγωγή από χώρες του εξωτερικού” λένε οι ειδικοί. Θέλουν και από την Ελλάδα!

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει έλλειψη σπέρματος και οι αρμόδιες αρχές πιέζουν για να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στην εισαγωγή του από χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Βέβαια η νομοθεσία διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά το πρόβλημα της έλλειψης σπέρματος αφορά ολόκληρη την Αυστραλία και είναι οξύτερο στις πολυπληθέστερες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτώρια.

Υποστηρίζεται μάλιστα, πως η εισαγωγή σπέρματος θα πρέπει να γίνεται από χώρες από όπου προέρχονται οι κάτοικοι της Αυστραλίας.

Ο διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης Melbourne IVF, Τζον Μακμπέν, λέει χαρακτηριστικά: "Έχουμε στεγνώσει. Δεν υπάρχει σπέρμα. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους γιατί οι γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν καταφεύγουν σε μη νόμιμες διαδικασίες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των παιδιών που ενδεχομένως θα κυοφορήσουν".

Κατά τον ίδιο, η μόνη λύση είναι η νομιμοποίηση της εισαγωγής σπέρματος από το εξωτερικό.

"Έχουμε κατοίκους που προέρχονται από την Ελλάδα, την Ασία, Αραβικές χώρες ή την Ινδία. Κάποια ζευγάρια θέλουν τα παιδιά τους να τους μοιάζουν. Μια λύση θα ήταν, λοιπόν, εισαγωγή σπέρματος από διάφορες χώρες''.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι μια από τις χώρες αυτές θα μπορούσε να ήταν και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για Αυστραλές που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση, μιας και η έλλειψη δωρητών σπέρματος τις αναγκάζει να στρέφονται προς το εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί. Υπολογίζεται πως έως σήμερα, πάνω από 300 Αυστραλές έχουν τεκνοποιήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμείνουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού τους - σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού όπου οι δωρητές όχι μόνο πληρώνονται αλλά κρατούν και την ανωνυμία τους.

Για την ώρα η πολιτεία του Κουίνσλαντ επιτρέπει την εισαγωγή σπέρματος από ειδική αμερικανική τράπεζα αλλά η ζήτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Η Λουίζ Τζόνσον, από την αρμόδια επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης της Βικτώριας δηλώνει πως το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη δεν σημαίνει αυτόματα πως θα εισαχθεί σπέρμα από την Ελλάδα και διάφορες άλλες χώρες.

"Υπάρχουν και πολλά νομικά και άλλα περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν" λέει και προσθέτει: "Πάνω από όλα λαμβάνουμε υπ' όψη τα συμφέροντα του παιδιού που θα γεννηθεί και το δικαίωμά του να γνωρίζει ποιος είναι ο βιολογικός του πατέρας, ακόμα και για λόγους υγείας''.



Πηγή:newsit


Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του...

1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.


2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.


3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε:
1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!


www.kataggeilte.blogspot.com

Νέο ρεκόρ στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως

Κατέγραψε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) το Φεβρουάριο.

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως αυξήθηκαν καταγράφοντας νέο ρεκόρ το Φεβρουάριο για όγδοο συνεχή μήνα, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών του FAO, του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ενώ εντείνεται η ανησυχία για τυχόν αύξηση στις τιμές του πετρελαίου που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Οι τιμές των ειδών διατροφής αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο, για να ανέλθουν στις 236 μονάδες σε ένα δείκτη που εισήγαγε ο FAO, φθάνοντας το Φεβρουάριο «στο ανώτερο επίπεδο τιμών από το 1990», τη χρονιά που ο FAO εισήγαγε τη μέτρηση ανά μήνα των τιμών βασικών ειδών διατροφής, επισημαίνει η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο FAO αναμένει μείωση της παγκόσμιας προσφοράς σιτηρών και ισορροπία της συνολικής ζήτησης το 2010/2011.

«Ενόψει της αυξανόμενης ζήτησης και της μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής των σιτηρών το 2010, τα παγκόσμια αποθέματα των σιτηρών φέτος αναμένεται να μειωθούν σημαντικά» .

Ο FAO προβλέπει αύξηση κατά 3% της παραγωγής σιτηρών το 2011.

Εκτός από τη ζάχαρη, οι τιμές σε όλα τα άλλα προϊόντα αυξήθηκαν το Φεβρουάριο «ειδικότερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά» .

«Μη αναμενόμενες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου μπορεί να επιβαρύνουν την ήδη επισφαλή κατάσταση στην αγορά των ειδών διατροφής», επισημαίνει ο Ντέιβιντ Χάλαμ, ο διευθυντής στο τμήμα Εμπορίου και Αγοράς του FAO.

Η αύξηση των τιμών στα είδη διατροφής που άρχισε το καλοκαίρι του 2010, εγείρει φόβους για πρόκληση ταραχών εξαιτίας της πείνας, όπως αυτές που ξέσπασαν το 2008 σε πολλές αφρικανικές χώρες αλλά και στην Αϊτή και τις Φιλιππίνες, μετά τη διατροφική κρίση και την καταγραφή ιστορικών ρεκόρ στις τιμές των σιτηρών.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσοχή στους χαρταετούς συνιστά η ΔΕΗ


Τι πρέπει να κάνετε αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα?

Προσοχή στους χαρταετούς συνιστά η ΔΕΗ ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:

- μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,

- σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια ειδοποιείστε τις βλάβες της ΔΕΗ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Συνεργεία της ΔΕΗ θα είναι πάντως σε ετοιμότητα τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα χαρταετών.



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

H νίκη του χουλιγκανισμού και κάτι ακόμη...

Του Κώστα Σορώτου – προπονητή του Πιερικού Αρχελάου

Μετά τα άρθρα μου των δύο προηγούμενων εβδομάδων που άμεσα η έμμεσα αναφερότανε στο μπάσκετ του παρελθόντος, στο μπάσκετ που αγαπήσαμε και που φαίνεται και από την ανταπόκριση που είχαν τα κείμενα μου ότι και εξακολουθούμε και αγαπάμε αλλά και δεν έχουμε σταματήσει να ελπίζουμε ότι κάπως έτσι θα είναι και το μπάσκετ που θέλουμε για το αύριο αυτού του τόσο όμορφου και τόσο ταλαιπωρημένου αθλήματος, η επικαιρότητα μας υποχρεώνει να επανέλθουμε στη σημερινή πραγματικότητα την τόσο θλιβερή και άσχημη.

Είχα στο μυαλό μου σήμερα να ασχοληθώ με το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού του κυπέλου, ένα παιχνίδι που όλος ο μπασκετικός κόσμος περίμενε με αγωνία.
Οι εξελίξεις με πρόλαβαν και λίγες ώρες πριν κάτσω να γράψω το κείμενο μου ο τελικός
αναβλήθηκε…..

Μιλάμε για άλλη μια νίκη του χουλιγκανισμού, μια τεράστια ήττα του αθλητισμού, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για το μπάσκετ να δείξει κάτι διαφορετικό, μια ακόμη
ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι δυστυχώς Ελληνικό κράτος με την κυριολεξία της λέξης δεν υπάρχει, αν και αμφιβάλω ότι υφίσταται και με όποια ελαστική χρήση της λέξης «κράτος».

Αυτές τις ημέρες ακούστηκαν διάφορες ιδέες για τον τρόπο διεξαγωγής του τελικού.
Να γίνει με μαθητές του γυμνασίου, να γίνει με μαθητές δημοτικού, να γίνει με
παιδιά των ακαδημιών, εάν συνεχιζότανε η αναζήτηση πάνω στην ίδια λογική νομίζω
πως θα φτάναμε να γινόταν ο τελικός με έμβρυα η με νεογέννητα στις θερμοκοιτίδες
μέσα.

Τελικά αναβλήθηκε ο τελικός και αυτοί που πήραν την απόφαση θεωρούν ότι έκαναν το σωστό.

Εγώ πάλι έχω άλλη άποψη. Η άποψή μου είναι ότι ο τελικός έπρεπε να γίνει κανονικά
με μοιρασμένα εισιτήρια που η κάθε ομάδα θα μπορούσε να τα διαθέσει όπου ήθελε.
Σε παιδιά, σε υπερήλικες, σε κομάντος, σε πεζοναύτες, σε τρελούς, σε όποιον η κάθε
ομάδα ήθελε να τα δώσει. Με μια προϋπόθεση όμως, ότι θα ήξεραν οι ομάδες ότι ο
τελικός θα διεξαγόταν σε χώρα που υπάρχουν νόμοι και μηχανισμοί που μπορούν να
επιβάλλουν τους νόμους.

Να ξέρουν ότι με το πρώτο αντικείμενο που θα πέσει στο γήπεδο ο αγώνας θα διακοπεί οριστικά και όχι προσωρινά για κανένα τρίωρο μέσα στο οποίο τρίωρο όλοι θα παρακαλούν τους κάφρους να ηρεμήσουν για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Να ξέρουν ότι στο παιχνίδι θα υπάρχει αστυνομία και ο πρώτος που θα διανοηθεί να
τραμπουκίσει, να εμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, θα βρεθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα στη φυλακή και χωρίς τη δυνατότητα να βγει γρήγορα από εκεί.

Να ξέρουν οι ομάδες ότι αν οι οπαδοί τους προξενήσουν επεισόδια πριν, κατά τη
διάρκεια η μετά τον αγώνα οι συνέπειες θα είναι αυστηρές και δεν θα είναι μόνο
κάποιες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών απέναντι σε αντιπάλους υποδεέστερους κατά πολύ αλλά και βαθμολογικές απώλειες που θα είναι μοιραίες για τις βλέψεις τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος και όχι μόνο.

Να ξέρουν οι ομάδες και οι οπαδοί τους ότι οι κάμερες που στοίχησαν ένα σκασμό
λεφτά στο ελληνικό κράτος για την αγορά τους θα βρουν άμεσα τους υπαίτιους των
επεισοδίων και θα τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη που θα εφαρμόσει τους νόμους του
κράτους.

Να ξέρουν οι ομάδες ότι οι εφημερίδες, τα σάιτ και οτιδήποτε άλλο εκφράζει τις
απόψεις τους και τις γραμμές τους, αν δυναμιτίσουν το κλίμα με τα συνήθη εμετικά
πρωτοσέλιδα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη πρόκληση βίας και επεισοδίων την επόμενη κιόλας ημέρα ο εισαγγελέας θα τις έχει κλείσει.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες έπρεπε να γίνει ο τελικός, κάτω από τις συνθήκες
δηλαδή που γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, στον πολιτισμένο κόσμο που οι
νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και δεν υπάρχουν για να καταστρατηγούνται.

Κάτω από τις συνθήκες στο τέλος βρε αδελφέ που έπαιξαν οι δυο ομάδες πριν από
μόλις δύο χρόνια στο final-four του Βερολίνου και δεν άνοιξε μύτη γιατί όλοι
κατάλαβαν, με το που έφτασαν στο Βερολίνο, ότι οι φυλακές της πόλης ήταν ανοιχτές
και τους περίμεναν, η αστυνομία ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένη, αλλά και με την
διάθεση να τους συλλάβει με το πρώτο παράπτωμα και γιατί οι ομάδες και οι
διοικήσεις τους κατάλαβαν ότι οι κυρώσεις σε περίπτωση επεισοδίων θα ήταν
καταστροφικές για τους συλλόγους τους και κατ΄ επέκταση αποτρεπτικές για κάθε
σκέψη επεισοδίων. Θα θυμάστε όλοι ίσως πώς συνελήφθη άμεσα ο οπαδός του
Παναθηναϊκού που είχε την ατυχή έμπνευση να πλησιάσει απλά τον Μπουρούση……
Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ζούμε σε ένα κράτος ανύπαρκτο , ανίκανο να εφαρμόσει τους νόμους που το ίδιο έχει καθορίσει και βέβαια πολύ επιρρεπές στο να εφαρμόζει τους νόμους, όχι με πνεύμα δικαιοσύνης αλλά κατά το δοκούν.

Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση πως η ίδια αστυνομία και το ίδιο κράτος μπορούν να εφαρμόσουν τον « νόμο» απέναντι σε απεργούς που παλεύουν για το ψωμί τους και τα εργασιακά δικαιώματα τους, που τους αποχαιρέτησαν στον βωμό του μνημονίου και δεν μπορούν να διαφυλάξουν έναν αγωνιστικό χώρο από τους χουλιγκάνους. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αδιόριστοι δάσκαλοι και καθηγητές όταν πηγαίνουν στο ραδιομέγαρο για να κοινοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα τους φεύγουν σηκωτοί από εκεί ενώ εκπρόσωποι οργανωμένων οπαδών που ευθύνονται, εφέτος μόνο, για την καταστροφή δύο πόλεων και αρκετών γηπέδων, ενέργειες που έχουν κοστίσει στην ομάδα τους αρκετές αγωνιστικές τιμωρίας , είναι καλοδεχούμενοι, παίρνουν μικρόφωνα και λένε τον πόνο τους και επιβάλουν συνέπειες σε εργαζόμενους στην ΕΡΤ……

Για να καταλήξω λοιπόν κάπου επαναλαμβάνω ότι για εμένα ήταν λάθος προσέγγιση να γίνει ο τελικός μόνο με παιδάκια και ακόμα μεγαλύτερο λάθος η οριστική του αναβολή, αφού έτσι ο χουλιγκανισμός κατάφερε άλλη μια σημαντική νίκη απέναντι στο Ελληνικό μπάσκετ, αφού απέδειξε ότι εκτός του ότι έχει τη δυνατότητα να διεξάγονται οι αγώνες με τους όρους του, μπορεί και να τους αναβάλει όποτε θέλει.
Έτσι το μπασκετάκι έχασε άλλη μια ευκαιρία τώρα που το Ελληνικό ποδόσφαιρο περνάει μεγάλη κρίση να δείξει κάτι διαφορετικό και τελικά υφίσταται τις εισαγόμενες
συνέπειες της ποδοσφαιρικής αλητείας στο πετσί του.

Έχω πει και στο παρελθόν ότι η μόνη λύση για το μπάσκετ είναι η δημιουργία δικού
του αποκλειστικού μπασκετικού κοινού που να μην είναι κοινό με τους ποδοσφαιρικούς οπαδούς. Αυτή είναι η λύση και εκεί πρέπει να στραφούμε όλοι. Από την αρχή και με λίγους στο ξεκίνημα. Λίγους και καλούς που θα αποτελέσουν τη μαγιά για κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

Αυτά για αυτή την εβδομάδα και τα λέμε και πάλι σε μια εβδομάδα λέγοντας ένα
και «μη χειρότερα»……

Σας αφήνω με τρία υστερόγραφα…..

Υ.Γ 1 Βαγγέλη Αλεξανδρή να αγιάσει το στόμα σου…

Υ.Γ 2 Άρχοντα του αγώνα η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας είναι μια έντονη
δράση που καμιά φορά μπορεί να προκαλέσει αντίδραση απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη…….

Υ.Γ 3 Σε κάποιο μπασκετικό σάιτ διάβασα σε σχόλιο σχολιαστή για την Α2 ότι με την παρουσία μου στον Αμύντα υπήρχε «πολύ κακό κλίμα στα αποδυτήρια της
ομάδας»…..Προφανώς Χρήστο επειδή δεν ήσουν παρών για να έχεις δικιά σου άποψη, κάποιος σε πληροφόρησε για αυτό. Έχω να σου πω λοιπόν Χρήστο σε εσένα και κυρίως στον πληροφοριοδότη σου, ότι καλό θα είναι να λέμε την αλήθεια, να μην είμαστε αχάριστοι (απευθύνομαι στον πληροφοριοδότη σου) και οι καλύτεροι μάρτυρες για το κλίμα μιας ομάδας είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Μπορείς να τους ρωτήσεις λοιπόν……

Και στο λέει ένας άνθρωπος που και στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέλαβε τις ευθύνες του ακόμα και μέσα από το σάιτ που έχω την τιμή να με φιλοξενεί αλλά και παντού όπου είχα λόγο.

Τελειώνοντας έχω να πω πρώτον ότι ο καθένας γράφει την ιστορία του σε αυτόν τον
χώρο και δεύτερον ότι σημασία δεν έχει πως μπαίνεις σε μια κατάσταση, αλλά το πώς
βγαίνεις…..Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μεγάλη σημασία και το πώς
μπαίνεις…..

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 B΄ ΓΥΡΟΣ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πιερικός Αρχέλαος – Κόροιβος Αμαλιάδας

Το Σάββατο στην Κατερίνη στις 6 μ.μ.


Κώστας Σορώτος:
«Για να έχει αξία η νίκη που κάναμε το περασμένο Σάββατο στην Καισαριανή, πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε σ΄ αυτό το παιχνίδι»

Η νίκη του Πιερικού Αρχελάου στον περασμένο αγώνα με τη Νήαρ Ηστ, που ήταν και η πρώτη εκτός έδρας, έφερε όχι μόνο την ομάδα της Κατερίνης στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και τα χαμόγελα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.
Όπως κάθε Σάββατο απόγευμα, έτσι και αυτό στις 6,00 οι υπέροχοι φίλοι του μπάσκετ της Πιερίας έδωσαν το ραντεβού τους στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης, όπου θα γίνει ο αγώνας με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ομάδα που δίνει τη δική της μάχη για την παραμονή στην Α2. Βρίσκεται στην 13η θέση και έτσι προβλέπεται να είναι και πάλι ένα δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι.
Για τον αγώνα αυτό ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε:

«Για μας είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό του Σαββάτου. Για να έχει αξία η νίκη που κάναμε το περασμένο Σάββατο στην Καισαριανή, πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε σ΄ αυτό το παιχνίδι. Είναι ένας αγώνας απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, συγκέντρωση και υπομονή. Και όπως πάντα, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να μας βοηθήσει, όπως είναι μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια»
● Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι κ.κ. Ψαριανός, Μαλανδρής και Ζαγορίδης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΟΥΙΖ

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΥΙΖ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΦΤΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ.
ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ.
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ "ΑΝΤΑ"...

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Ξεκάθαρη θέση από την Πολιτεία για το μέλλον της Βιομηχανίας Ζάχαρης ζητούν οι εργαζόμενοι όλων των εργοστασίων


Αμεση και ξεκάθαρη απάντηση για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της τευτλοκαλλιέργειας μετά την απόφαση της ATEbank να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών της Βιομηχανίας, ζητούν οι εργαζόμενοι από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τους βουλευτές των περιοχών όπου λειτουργούν τα εργοστάσια.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων έδωσε στη δημοσιότητα τη παρακάτω ανακοίνωση με τα αιτήματά τους:
«Την Τρίτη 1/3/2011 μας προσκάλεσε η Διοίκηση της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. και μας ανακοίνωσε την πρόθεση του Μεγαλομετόχου (Α.Τ.Ε.) να προβεί στην πώληση των μετοχών που η ίδια κατέχει (82,07%) χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των τευτλοκαλλιεργητών.

Εμείς σι εργαζόμενοι θεωρούμε απαράδεκτη την στάση και συμπεριφορά του Διοικητή της Α.Τ.Ε. όσο και της Διοίκησης της βιομηχανίας, οι οποίοι χωρίς να σκεφτούν ότι διαχειρίζονται την τύχη της μεγαλύτερης και μοναδικής γεωργικής βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας και χωρίς να αναλογισθούν τις συνέπειες, που αυτό θα έχει στην ήδη δοκιμαζόμενη γεωργία, αλλά και με τον φόβο της εγκατάλειψης και του οικονομικού μαρασμού σε περιοχές που δραστηριοποιείται η βιομηχανία με τα εργοστάσια της και κάποια από αυτά που λειτουργούν σε περιοχές νευραλγικής εθνικής σημασίας.

Πρέπει να αναφερθεί ότι ο αξιότιμος κύριος Διοικητής προφανώς δρα από μόνος του, διότι σας επισυνάπτουμε επίσημη δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που έγινε σε απάντηση επερώτησης του Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. του Νομού Σερρών και στην οποία συγκεκριμένα απάντησε ο κύριος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ως εξής-. (Δεν υφίσταται κανένα θέμα πώλησης της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. από την Αγροτική Τράπεζα σε άλλη τράπεζα ή εταιρεία).

Θεωρούμε ότι αυτή η δήλωση αποτελεί δέσμευση από τον αρμόδιο Υπουργό ο οποίος τυγχάνει να είναι και επίλεκτο μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και δεν μπορούμε να πιστέψουμε την απόφαση του κυρίου Διοικητή της Α.Τ.Ε. ο οποίος είναι τεχνοκράτης και προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα.

Μπορούμε να συμπεράνουμε με λύπη μας ότι ο κύριος Διοικητής είναι και ιδιοκτήτης της Αγροτικής Τράπεζας, αφού εμείς πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι η Α.Τ.Ε. είναι η τράπεζα του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της αγροτιάς και τον έλεγχο της τον έχει αποκλειστικά και μόνο η Ελληνική Κυβέρνηση.

ΖΗΤΑΜΕ άμεση και ξεκάθαρη απάντηση από τον κύριο Σκανδαλίδη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α Τροφίμων εάν τα όσα απάντησε και δεσμεύτηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι αληθινά? Δηλαδή είναι αληθινό το ενδιαφέρον του για την ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, και την διατήρηση των εργοστασίων και ενκατακλείδι της ύπαρξης της Γεωργίας και της παραγωγικής δραστηριότητας αυτής ώστε να μην υπάρξει μαρασμός στην ήδη δοκιμαζόμενη από ανεργία Βόρεια Ελλάδα;
Εμείς οι εργαζόμενοι κα ιδιαίτερα οι πιο παλιοί που χτίσαμε πέτρα-πέτρα τα εργοστάσια των ακριτικών περιοχών, που μεγαλώσαμε και ανδρωθήκαμε μέσα α’ αυτήν την ιστορική εταιρεία, η οποία σημειωτέον προσέφερε τα μέγιστα στην Εθνική Οικονομία του τόπου, καλούμε τον Πρωθυπουργό, τα Πολιτικά Κόμματα και ιδιαίτερα τους Βουλευτές που εκλέγονται στις περιοχές αυτές, να ταχθούν στο πλευρό μας και να πάρουν ξεκάθαρη θέση, εάν συμφωνούν σ’ αυτό το ανοσιούργημα που σχεδιάζει η Διοίκηση της Α.Τ.Ε.»

Συνάντηση εργαζομένων της ΕΒΖ Πλατέος με Επιμελητήριο και Δήμαρχο Βέροιας
Ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Πλατέος, Σταύρος Κασίζογλου, επεσήμανε ότι η απόφαση της ΑΤΕ να κοινοποιήσει την πρόθεση πώλησης της ΕΒΖ λίγο πριν από την έναρξη της περιόδου σποράς των τεύτλων (ουσιαστικά από 1/3), καταδίκασε ουσιαστικά τη φετινή παραγωγή και άρα τη λειτουργία των εργοστασίων της εταιρίας, απαξιώνοντάς τα.

Κατά τον ίδιο, στο εργοστάσιο του Πλατέος απασχολούνται περίπου 135 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ το εποχικό προσωπικό ανέρχεται σε περίπου 500 άτομα, γεγονός που καταδεικνύει πόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων επηρεάζουν οι εξελίξεις.

Ο κ. Κασίζογλου δήλωσε χθες βράδυ στο «Λαό» ότι οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Επιχείρησης να αναλάβει ο ίδιος το ρίσκο της λειτουργίας του εργοστασίου.

Να σημειώσουμε ότι οι εκπρόσωποι του συλλόγου Πλατέος θα συναντηθούν στις 13.30 σήμερα το μεσημέρι με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ενώ στις 10 το πρωί της Παρασκευής θα έχουν αντίστοιχη συνάντηση με τη δήμαρχο Βεροίας, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις στην ΕΒΖ.


http://www.laosver.gr/news/local/30589.html

Αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης Αιγινίου και του Κολυμβητηρίου Κολινδρού (02/03/2011)

Δύο σημαντικά έργα, τα οποία αποτελούν πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, προωθεί η Δημοτική Αρχή Πύδνας – Κολινδρού.

Πρόκειται για την επέκταση των χώρων και την αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης Αιγινίου, αλλά και την κατασκευή αίθουσας εστιάσεως στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Κολινδρού
.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς, ώστε τα δύο αυτά έργα να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε η εμποροπανήγυρη Αιγινίου να λειτουργήσει φέτος με τους νέους χώρους, αλλά και το κολυμβητήριο στον Κολινδρό να αποκτήσει και πάλι χώρο αναψυχής.

Η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

Στην αναβάθμιση των χώρων της εμποροπανήγυρης Αιγινίου προχωρά ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση εκθετών και επισκεπτών. Στα σχέδια του Δημάρχου Βαγγέλη Πολύζου είναι να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του πανηγυριού, αλλά από φέτος μάλιστα σχεδιάζει να προχωρήσει στην επέκτασή της, εκμεταλλευόμενος την δημοτική έκταση των 8 στρεμμάτων που υπάρχει δίπλα. Συγκεκριμένα, τα 2 στρέμματα θα δοθούν για τους εκθέτες, ενώ τα άλλα 6 στρέμματα θα τα εκμεταλλευτεί ο δήμος για θέσεις στάθμευσης των οχημάτων. Επίσης, σχεδιάζεται να γίνει εκσυγχρονισμός των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, να κατασκευαστούν τουαλέτες και δίκτυο αποχέτευσης, ασφαλτόστρωση των νέων χώρων που θα ενταχθούν στο πανηγύρι και περίφραξη. Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ώστε όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί για τη φετινή χρονιά.

Κολυμβητήριο Κολινδρού

Αίθουσα εκδηλώσεων και εστιάσεως (ταβέρνα) θα αποκτήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Κολινδρού, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή της. Συγκεκριμένα, πρόκειται να χτιστεί νέο κτίριο στη ανατολική πλευρά του κολυμβητηρίου (εκεί όπου λειτουργούσε το μπαρ), το οποίο θα διαθέτει ένα υπόγειο χώρο περίπου 400 τμ. και ένα ισόγειο 170 τμ, όπου θα λειτουργεί ως ταβέρνα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 499.000 ευρώ και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το φετινό Καλοκαίρι. Να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια η ταβέρνα και το μπαρ στο κολυμβητήριο Κολινδρού δεν λειτουργούσαν, μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει για πολεοδομικές παραβάσεις.


http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Site=105823509

Ανοιχτή πρόσκληση στο Kαρναβάλι Μελίκης 2011

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξάνδρειας, το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Μελίκης, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση και ο λαογραφικός όμιλος Μελίκης και περιχώρων, σας προσκαλούν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στη Μελίκη υπό την αιγίδα του δήμου Αλεξανδρειας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 2 Μαρτίου – Μελίκη (αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου)
•Ώρα 20:00 Παραδοσιακή βραδιά με τη συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου Μελίκης.

Πέμπτη 3 Μαρτίου – Μελίκη (Πλατεία Δημαρχείου)
•Ώρα 18:30 Βραδιά Μεταμφιεσμένων (αποκριάτικο γλέντι μεταμφιεσμένων).

Παρασκευή 4 Μαρτίου – Μελίκη
•Ώρα 10:30 «Στο ρυθμό του Μελικιώτικου Καρναβαλιού», στην Πλατεία Δημαρχείου (Ζουρνάδες, Νταούλια, Ζογκλέρ-Κλόουν, Ξυλοπόδαροι, με τη συμμετοχή των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης).
•Ώρα 20:00 Παραδοσιακό Γλέντι Ηλικιωμένων στην ταβέρνα «Αρχοντικό».

Σάββατο 5 Μαρτίου – Μελίκη
•Ώρα 20:00 Ετήσιος Αποκριάτικος χορός του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων (Λ.Ο.Μ.Π.), στην ταβέρνα «Αρχοντικό».

Κυριακή 6 Μαρτίου - Μελίκη / Νεόκαστρο
•Ώρα 12:00 έως 17:00 Αναβίωση Παραδοσιακού Γάμου (συμμετέχουν Σύλλογοι), στη Μελίκη (Πλατεία Δημαρχείου).
•Ώρα 19:00 Κάψιμο Κέδρων-Καρνάβαλου (αναβίωση παραδοσιακού εθίμου), στο Νεόκαστρο (Πλατεία).

Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου – Μελίκη (Πλατεία Δημαρχείου)
•Ώρα 12:00 Παραδοσιακοί Χοροί από χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής και του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας.
•Ώρα 14:30 Μεγάλη παρέλαση αρμάτων Συλλόγων, Σωματείων, Σχολείων και Ομάδων μεταμφιεσμένων.

Ο καιρός αυτήν την ώρα

0 βαθμούς C αυτήν την ώρα στον Κολινδρό,αλλά με πολύ μεγάλη υγρασία...


ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα δύο Δημοτικά σχολεία Κολινδρού με τα δύο Νηπιαγωγεία τους,καθώς κι ο Παιδικός Σταθμός Κολινδρού,λόγω της χιονόπτωσης που από τις πρώτες πρωινές ώρες έκανε την εμφάνισή της...
Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κολινδρού λειτουργεί κανονικά...

Spanish Primera Division:Real Madrid vs Malaga live tv


Turkish Cup:Kasimpasa - Istanbul BB live tv


Euroleague BASKET: Μάλαγα-Παναθηναϊκός live tv


21:45 GMT(+2:00)
Μάλαγα-Παναθηναϊκός(Unicaja vs Panathinaikos)

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/53068/1/watch-unicaja-vs-panathinaikos.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/26/v-202770.html

http://www.vipstand.me/watch/22700/1/unicaja-vs-panathinaikos.html

http://www.trgoals.net/

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Euroleague BASKET: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις live tv


20:45 GMT(+2:00)
Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις(Olympiakos Pireus v BC Zalgiris Kaunas)

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/53066/1/watch-olympiacos-vs-zalgiris.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/26/v-202763.html

http://www.vipstand.me/watch/22699/1/olympiacos-vs-zalgiris.html

mms://206.222.31.138/et1gr3

mms://206.222.31.146/et1gr1

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Turkish Cup:Gaziantep BB - Besiktas live tv


Turkish Cup
20:00 GMT(+2:00)
Gaziantep BB - Besiktas

Live tv links:

http://www.soccertvlive.net/watch/53077/1/watch-gaziantep-bb-vs-besiktas.html

http://www.soccertvlive.net/watch/53077/2/watch-gaziantep-bb-vs-besiktas.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/26/v-202759.html

http://www.vipstand.me/watch/22538/1/gaziantep-bb-vs-besiktas.html

http://www.chabka.es/

http://www.thug309.com/

http://www.stopstream.tv/ch2.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...