Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Και ο Αη Βασίλης ενάντια στα διόδια




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στίς 24 Δεκεμβρίου 2010 συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς από πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών της Πιερίας κατά του απαράδεκτου και παράλογου καθεστώτος των διοδίων στη χώρα μας.

Για τρεις ώρες περίπου ο σταθμός διοδίων της Λεπτοκαρυάς έμεινε ανοιχτός, με τις μπάρες σηκωμένες και τα αυτοκίνητα να περνούν χωρίς να χρειάζεται οι οδηγοί να καταβάλλουν το απαιτούμενο αντίτιμο. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας έδιναν οδηγίες στους οδηγούς και εξηγούσαν, τι σημαίνει το «Δεν πληρώνουμε» που και πως σπρώχνουμε την μπάρα.

Η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε μια ξεχωριστή νότα και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για τους διερχόμενους οδηγούς. Επικεφαλής της σημερινής εκδήλωσης, κεντρική φιγούρα της δράσης, υπήρξε ο ίδιος ο …Αη Βασίλης, ο οποίος παρά το φόρτο των ημερών, τήρησε την υπόσχεσή του και πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ενημέρωσης των διερχόμενων οδηγών και έτσι στήριξε έμπρακτα το κίνημα κατά των διοδίων.

Καταστηματάρχες της Ν. Πιερίας έστησαν ένα μεγάλο τραπέζι με μεζέδες και ντόπιο κρασί και δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί, ιδίως φορτηγών αυτοκινήτων, στους οποίους εκτός από το έντυπο της δράσης «Δεν πληρώνουμε» προσφέρθηκε και ένα μικρό γεύμα από τους βοηθούς του Αγίου.

Η σημερινή κατάληψη μάλλον ήταν η τελευταία γι αυτή τη χρονιά, όχι όμως και η τελευταία για τον αγώνα των ενεργών πολιτών της Πιερίας. Στα άμεσα σχέδιά τους βρίσκονται η διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος όπως και καταλήψεις διαρκείας, οι οποίες μάλιστα υπήρξαν αντικείμενο των σημερινών συζητήσεων μεταξύ των διαδηλωτών.

Μαζί με τις ευχές μας, τις οδηγίες για το σπρώξιμο της μπάρας και δέκα φωτογραφίες της σημερινής δράσης.

Χρόνια Πολλά

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Πώς περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε

  • Χαιρετάμε ευγενικά τον υπάλληλο, τον προσπερνάμε και σταματάμε το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα .
  • Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
  • Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός και όχι προς τα πάνω.
  • Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
  • Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
  • Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).


Χρόνια πολλά!



http://mpalakia.blogspot.com/



ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ...

Μπορεί να ασκούμε έντονη κριτική στην Αστυνομία, όταν χρειάζεται, αλλά δίνουμε και τα εύσημα στους Αστυνομικούς όταν μας εντυπωσιάζουν με τις πράξεις τους. Τα εύσημά μας, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη...
Οικονόμου. Η κίνησή του μας εντυπωσίασε. Οπως πληροφορηθήκαμε ο Αρχηγός, ζήτησε να του ετοιμάσουν μια λίστα με τους Αστυνομικούς που αυτά τα Χριστούγεννα περνούν δύσκολα. Πρόκειται για ανθρώπους που νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία τραυματισμένοι κατά την διάρκεια Αστυνομικών επιχειρήσεων αλλά και για τις οικογένειες όσων χάθηκαν στο καθήκον. Κάποιους απο αυτούς τους ενίσχυσε οικονομικά δίνοντας τους επιταγές και σε άλλους δώρα.Τα έξοδα δεν χρεώθηκαν όμως στο Αρχηγείο της Αστυνομίας αλλά στον ίδιο προσωπικά. Ξοδεύοντας χρήματα απο την τσέπη του αγόρασε δώρα σε νεαρούς Αστυνομικούς των ΜΑΤ που νοσηλεύονται είτε με τραύματα είτε με εγκαύματα που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια πορειών. Δώρο έλαβε και το ανήλικο παδί του Αστυνομικού της Αντριτρομοκρατικής, Νεκτάριου Σάββα που δολοφονήθηκε το 2009 απο την Σέχτα Επαναστατών όπως και ο Διαναμτής Μαντζούνης και Σοφία Ψυχογιού, θύματα και αυτοί απο επιθέσεις τρομοκρατών.ΠΗΓΗ: fimotro.blogspot.com

Κολινδρινό παραδοσιακό τραγούδι...

Ακούστε ένα παραδοσιακό τραγούδι του Κολινδρού...
"Η συντροφιά"


7,6 Ρίχτερ στον Ειρηνικό-Συναγερμός για τσουνάμι

Μετά από έναν σφοδρότατο σεισμό, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στο δυτικό Ειρηνικό, υπάρχει ήδη «συναγερμός για παλιρροϊκό κύμα» στα νησιά Βανουάτου, Νέα Καληδονία και Φίτζι.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, που συνέβη στις 00:16 τοπική ώρα τα ξημερώματα, είναι περίπου 120 χλμ. δυτικά από τα νησιά Βανουάτου, ή 200 χλμ. βόρεια από τη Νέα Καληδονία.

Σημειώνεται ότι τα νησιά Βανουάτου εκτείνονται μεταξύ της Αυστραλίας και των νησιών Φίτζι, βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, δηλαδή αυτά εντάσσονται «στη ζώνη πυρός του Ειρηνικού», όπου ακριβώς η δραστηριότητα τεκτονικών πλακών είναι και συνήθης κι έντονη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό Κέντρο, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε μόλις 33 χλμ. από την επιφάνεια του ωκεανού.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=227799&cid=5

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ



Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου
ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΥΚΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΟΝΟ 15 Ε ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ.
ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Τα δικά τους Χριστούγεννα

Των ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗ & ΘΩΜΑ ΚΑΛΕΣΗ

Χριστούγεννα εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα. Τα δελτία ειδήσεων μιλούν για την πιο δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας. Πείτε το όμως στα παιδιά που περιμένουν τον Αγιο Βασίλη και γεμίζουν το κέντρο της Θεσσαλονίκη παρασυρμένα από τη μαγεία των στολισμένων δέντρων.


Για αυτά τα παιδικά χαμόγελα αξίζουν οι γιορτές όσο άσχημες κι αν είναι οι οικονομικές συνθήκες. Το «Goal» μίλησε με ανθρώπους του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, με ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και ποδοσφαιριστές. Βούλα Πατουλίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Αρης Γρηγοριάδης και Πάμπλο Λίμα στέλνουν τις ευχές του για καλές γιορτές και θυμούνται δικά τους ξεχωριστά Χριστούγεννα.

Την αλήθεια την είπε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο η Βούλα Πατουλίδου. «Πάντα στις γιορτές τα συναισθήματα είναι πιο έντονα. Είτε αυτά είναι χαράς είτε στενοχώριας. Το άσχημο φέτος τα Χριστούγεννα είναι ότι οι περισσότεροι είναι λυπημένοι και αυτό το συναίσθημα γίνεται πιο έντονο και φτάνει μέχρι και να γίνεται αγανάκτηση.

Η αλήθεια είναι ότι λίγο απέχουμε από ένα ποτάμι οργής που θα τα παρασύρει όλα. Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, που είναι πολύ άσχημα και όλοι τα καταδικάζουμε, αποδεικνύουν ότι ο κόσμος έχει πλέον μεγάλη οργή μέσα του και εύχομαι οι τρόποι που θα την εκφράσει να είναι μην είναι άσχημοι. Από την άλλη πλευρά τα Χριστούγεννα που είναι γιορτή χαράς και αγάπης δεν μπορεί να μη σε παρασύρουν. Τι είναι πιο όμορφο από τα χαμόγελα των παιδιών στους δρόμους; Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Χαρά και υγεία σε όλο τον κόσμο».

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε και τις δικές του ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο χρόνο, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο κόσμος θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις: «Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα και η δική μου γενιά δεν έχει περάσει τέτοιες καταστάσεις. Οι παλιότεροι, όμως, έχουν ζήσει ακόμα πιο δύσκολες στιγμές και πιστεύω ότι σαν λαός έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες».

Αλέξανδρος Νικολαΐδης
«Το καλύτερο δώρο ο γιος μου»

Εχοντας κερδίσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει ζήσει πολλές έντονες καταστάσεις. Ο ολυμπιονίκης μας, όμως, στο τάε κβον ντο περιμένει το νέο χρόνο το καλύτερο δώρο της ζωής του. Τη γέννηση του γιου του (το Μάρτιο του 2011)?

Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Αρη, μίλησε στο «Goal» για την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του:

«Ο νέος χρόνος θα φέρει και τη γέννηση του γιου μου. Ελπίζω ότι, όταν με το καλό τον γράψω στη Λέσχη, θα είναι το μέλος 10.000. Για εμάς που είμαστε στο διοικητικό συμβούλιο το καλύτερο δώρο για κάθε Αρειανό είναι η εγγραφή του και η συμμετοχή του στο φορέα. Μπορεί να είναι σημαντικός ο αριθμός των 7.000 μελών, όμως, αν θέλουμε να ανέβουμε επίπεδο, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή».

Αρης Γρηγοριάδης
«Λιγότερα προβλήματα, μικρότερη κρίση»

Ο Αρης Γρηγοριάδης έχει μάθει να παλεύει στη ζωή του, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι, άλλωστε, σύνηθες φαινόμενο ένας παγκόσμιος πρωταθλητής να φτάνει στο σημείο σε κάποιες περιπτώσεις να ψάχνει κολυμβητήριο για την καθημερινή του προπόνηση. «Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο και ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι σίγουρα πολύ δύσκολη και πρέπει όλοι μαζί να το παλέψουμε. Είναι πάντως ένα φαινόμενο, το οποίο γίνεται εμφανές σε όλους τους τομείς της ζωής και επηρεάζει σίγουρα και τον αθλητισμό. Μακάρι το 2011 να είναι καλύτερο από το 2010, να υπάρχουν λιγότερα οικονομικά προβλήματα και η κρίση να είναι μικρότερη».

«Κάθε γιορτή με την οικογένειά μου είναι η καλύτερη»


Ο Αρης Γρηγοριάδης δεν θέλησε να επιλέξει τα καλύτερα Χριστούγεννα που έχει περάσει, γιατί όπως τόνισε: «Περνάω κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα με την οικογένειά μου και κάθε γιορτή είναι η καλύτερη για μένα. Το νέο χρόνο εύχομαι να είμαι γερός, να μην έχω πρόβλημα τραυματισμού και να πετύχω τους στόχους μου».

ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ
«Τρομακτικός Αγιος Βασίλης»

Η «χρυσή» μας ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου θυμήθηκε δικά της Χριστούγεννα που ήταν ξεχωριστά. «Το χριστουγεννιάτικο περιστατικό που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ μου ήταν όταν ντύθηκα Αγιος Βασίλης για να δώσω τα δώρα στον γιο μου, τον Γιώργο. Εβαλα τη στολή, φόρεσα και γένια και εμφανίστηκα ξαφνικά μπροστά του. Το θέμα είναι ότι ο μικρός τρόμαξε και έβαλε τα κλάματα. Ο σύζυγός μου προσπαθούσε να τον ηρεμήσει και του έλεγε «μην κλαις, η μαμά είναι» και εγώ του φώναζα για να μη μου χαλάσει την έκπληξη».

Επίσης θυμήθηκε έντονα κι εκείνα που πέρασε κάνοντας προετοιμασία στη Βουλγαρία αποκλεισμένη σε ένα βουνό λέγοντας: «Εκείνα τα Χριστούγεννα που πέρασα στη Βουλγαρία ήταν απίστευτα. Από τη μία το αρνητικό συναίσθημα ότι ήμουν και εγώ αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές που κάναμε προετοιμασία μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους και τις οικογένειές μας. Και από την άλλη, όταν βρεθήκαμε όλοι μαζί, σε μια μικρή γιορτή που στήθηκε, με ό,τι είχαμε ο καθένας, πάνω στο βουνό, μας δημιούργησε ένα συναίσθημα ζεστασιάς και αλληλεγγύης, αφού όλοι μας ήμασταν εκεί για ένα σκοπό».

ΠΑΜΠΛΟ ΛΙΜΑ
«Χαρούμενος όσο ποτέ»

Για έναν ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης το να περνά αυτές τις οικογενειακές μέρες αγάπης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σίγουρα δεν του είναι εύκολο. Εντούτοις, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πάμπλο Λίμα με τον Ηρακλή τον κράτησαν στη Θεσσαλονίκη μέχρι και μια μέρα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων. Λίγο πριν από την αναχώρησή του είπε:

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο και κυρίως στους δικούς μου ανθρώπους υγεία, που είναι το υπέρτατο αγαθό. Επίσης, εύχομαι να υλοποιηθούν όλα τα όνειρα που έχουν κάνει για τη νέα χρονιά και στη δική σας χώρα να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την οικονομική κρίση».

Ο Ουρουγουανός αμυντικός του Ηρακλή πρόσθεσε: «Αυτή τη φορά είμαι περισσότερο χαρούμενος που θα βρεθώ κοντά στους δικούς μου ανθρώπους. Μπορώ να πω ότι το έχω ανάγκη, διότι είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι τόσο μακριά από το σπίτι μου. Η Αργεντινή δεν ήταν τόσο μακριά. Θέλω πολύ να τους δω και να μοιραστώ χρόνο μαζί τους. Είναι κάτι πολύτιμο για μένα, όπως είναι και για όλο τον κόσμο».



Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=100420662

Οι παππούδες τα Χριστούγεννα....




Live εικόνα από το χωριό του Αη Βασίλη...(SantaClausLive)

SantaClausLive Outside Cam
Outside Cam in front of Santa Claus Office at Arctic Circle Finland.
Link:

http://www.ustream.tv/channel/santaclauslive-outside-cam

Φωτογραφίες από το χθεσινό άνοιγμα των διοδίων της Λεπτοκαριάς

Παρόν και τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ στο χθεσινό άνοιγμα των διοδίων της Λεπτοκαρυάς, σας παραθέτουν μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες...









Συγκλονιστική συνέντευξη Μπουτάρη σε Σκοπιανό ΜΜΕ

Με εκπλήσσει που δεν είσαστε περήφανοι για τη Σλαβική καταγωγή σας. Δεν χρειάζεστε άλλες ιστορίες!

Γιάννης Μπουτάρης.
Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχει έναν κύριο στόχο - να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα των Θεσσαλονικέων. Ο νέος δήμαρχος για δεκαετίες διαχειριζόταν με επιτυχία την οικογενειακή του επιχείρηση -ένα οινοποιείο- αλλά διακρίθηκε και με το ακτιβιστικό του έργο, μέσω της ΜΚΟ «Arkturos» για την προστασία της άγριας αρκούδας και λύκου, όπως και με τη χρηματοδότηση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και την ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού στο μικρό παραδοσιακό χωριό Νυμφαίο.
Ωστόσο, πέρα από την εργασία του, ο Μπυτάρης στο βιογραφικό πρόσθεσε πρόσφατα και την ετικέτα «φίλος των Μακεδόνων και των Τούρκων», χαρακτηρισμοί οι οποίοι αποδίδονται σε διάφορους εθνικιστές στην Ελλάδα. Αυτό έγινε λόγω της ανοικτής, φιλικής του στάσης απέναντι στους γείτονες των Ελλήνων αλλά και για την άρνηση να συνεργαστεί με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκη Ανθιμο. Πολλοί έχουν ερμηνεύσει την εκλογή του ως νίκη επί του εθνικισμού και της ανάμειξης της Εκκλησίας στη λειτουργία της πόλης, ενώ οι άλλοι ήδη τον χαρακτηρίζουν ως προδότη και φίλος όλων των εχθρών των Ελλήνων.

Ο ίδιος μας λέει ότι είναι βλάχος και προέρχεται από Κρούσεβο, αλλά δυστυχώς καταλαβαίνει πολύ λίγο βλάχικα, ενώ δεν καταλαβαίνει καθόλου ΒΑΡΝΤΑΣΚΙΚΑ. Από αυτά που λέει, είναι σαφές ότι η παιδεία και το υπόβαθρο του, απλά δεν του επιτρέπουν να έχει μια ξενοφοβική συμπεριφορά. "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είστε ενοχλημένοι με το γείτονά σας, όταν μπορείτε να έχετε καλές σχέσεις και να συνεργάζεστε με αυτόν. Το γεγονός είναι ότι όταν οι σχέσεις είναι καλές, όταν είμαστε ενωμένοι, τα πράγματα βελτιώνονται. Ένας από τους στόχους μου είναι να εξαλείψω την φοβία και το μίσος για τους γείτονες. Δεν ξέρω όμως αν θα πετύχει», είπε ο Μπουτάρης.


-Κύριε Μπουτάρη είσαστε ο πρώτος δήμαρχος Θεσσαλονίκης που δεν ανήκει σε δεξιό κόμμα, τα τελευταία 25 χρόνια. Πολλοί το εκλαμβάνουν αυτό σαν ένα νέο ξεκίνημα για τη Θεσσαλονίκη, την αρχή του τέλους για τον εθνικισμό και της πολιτική φιλελευθεροποίηση του εκλογικού σώματος στη Βόρεια Ελλάδα.Εσείς πώς το ερμηνεύετε;

Βλέπω ότι η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη για αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση το ότι εξελέγειν δήμαρχος είναι σαφής απόδειξη ότι υπήρχε ανάγκη για κάποιες αλλαγές. Φτάνει η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο υπερπατριωτισμός. Τα πράγματα, ωστόσο, είναι πιο σοβαρά από ό, τι νόμιζα.
Μιλάει περισσότερο σαν επιχειρηματίας παρά σαν πολιτικός, γιατί όλη τη ζωή του ήταν στον επιχειρηματικό χώρο, με τη διαχείριση του οινοποιείου και την παραγωγή των εμφιαλωμένων οίνων Μπουτάρης. Όπως μιλάει έχει κανείς την εντύπωση ότι βλέπει την πόλη της Θεσσαλονίκης σαν επιχείρηση και επένδυση που θέλει να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί.
Μεγάλωσα σε επιχειρηματικό περιβάλλον, γι ' αυτό βλέπω την πόλη έτσι. Ένας οργανισμός όπως ο δήμος Θεσσαλονίκης, με 4.500 ανθρώπους, δεν μπορεί να ιδωθεί με άλλο τρόπο παρά μόνο ως μια εταιρεία. Αυτή η οργάνωση θα πρέπει να εργαστεί, αλλά πάνω απ 'όλα, να εξυπηρετεί τους πολίτες της. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βρούμε έναν καλό, έναν αποτελεσματικό τρόπο, που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία.

-Μιλάτε για σχέδιο προσέλκυσης περισσότερων τουριστών στην πόλη από τα υπόλοιπα Βαλκάνια, αλλά και Εβραίους και τους Τούρκους τουρίστες, των οποίων όμως οι πρόγονοι έχουν τη δική τους ιστορία στη Θεσσαλονίκη. Μιλάτε για αποκατάσταση του πολυπολιτισμικού πνεύματος της Θεσσαλονίκης;

Στη Θεσσαλονίκη θα αλλάξουν τα πράγματα. Στην πόλη πολλά χρόνια μετά τον πόλεμο συνεχίστηκε η θέση ότι πρέπει να προστατευτούν τα σύνορα από όλες τις πλευρές, κυρίως από το βορρά, ότι θα «χτυπήσουν» οι Τούρκοι και ούτω καθεξής. Τίποτα όμως από αυτά δεν συμβαίνει γιατί δεν είναι πραγματικότητα όλα αυτά. Έχουμε πολλές επενδύσεις σε ΠΓΔΜ και Τουρκία και καλή συνεργασία και επικοινωνία. Η ταυτότητα αυτής της πόλης, αν κοιτάξετε μέσα από τα μνημεία τα τελευταία 500 χρόνια, δείχνει ότι έχουμε μνημεία και από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και από τους Εβραίους και θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Δεν πρέπει να φοβόμαστε ή να κρύβουμε την ιστορία. Για παράδειγμα, είμαι Βλάχος, προέρχομαι από το Κρούσεβο και το σπίτι μας βρισκόταν κοντά στην εκκλησία της πόλης. Έχω πάει πολλές φορές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είσαι μαλωμένος με το γείτονά σου, όταν μπορείς να έχεις καλές σχέσεις και να συνεργάζεσαι. Το γεγονός είναι ότι, όταν οι σχέσεις είναι καλές, όταν είμαστε ενωμένοι, τα πράγματα βελτιώνονται. να εξαλείψω την φοβία και το μίσος για τους γείτονες. Δεν ξέρω όμως αν θα πετύχει.
Για να έρθουν δυο λαοί πιο κοντά και να αλλάξουν θέση, είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και καταστάσεις κατά τις οποίες οι πολίτες θα έχουν κοινούς φόβους και οι φόβοι αυτοί να τους βάλουν σε σκέψεις, ώστε να αρχίσουν να κατανοούν την κατάσταση και από μια άλλη σκοπιά. Από τη μία πλευρά, θέλουμε τουρίστες που προέρχονται από τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, να έρθετε και να απολαύσετε την πόλη, τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τις παραλίες μας.

-Μέσω της οργάνωσής σας για την προστασία των άγριων ζώων "Arkturos" είχατε συνεργασία την δεκαετίας του 1990 με την ΠΓΔΜ στον τομέα της προστασίας της άγριας αρκούδας και λύκου. Θα επεκτείνατε τη συνεργασία αυτή και σε διάφορα άλλα επίπεδα, για παράδειγμα κοινά σχέδια ή αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με μια πόλη της Μακεδονίας;

Ειδικότερα, υπάρχει συνεργασία της "Arkturos" με τα Σκόπια, αλλά και με όλες τις βαλκανικές χώρες. Και δεν είμαστε οι μόνοι, υπάρχουν πολλές άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ένας λόγος όμως για τον οποίο τώρα είναι σε στασιμότητα οι κοινές δραστηριότητες Ελλάδας-ΠΓΔΜ, μεταξύ άλλων, είναι και η έλλειψη κονδυλίων. Αλλά το βασικό πρόβλημα όμως με τα Σκόπια είναι η διαφωνία για το όνομα. Εγώ βέβαια διατηρώ επαφές και όταν οι συνθήκες βελτιωθούν, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία. Μερικές ιδέες αδελφοποίησης δυο πόλεων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος του προγράμματός μου ως δήμαρχος. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του ονόματος, αλλά θα πρέπει και τα Σκόπια να βάλουν νερό στο κρασί και να κάνει υποχωρήσεις. Εθνικιστικές απόψεις σαν του Γκρούεφσκι δεν είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο.

-Πιστεύετε ότι η θέση σας θα είναι σε θέση να την προωθήσετε ως δήμαρχος του ελληνικού λαού και να θα έχετε βοήθεια από άλλους σε αυτό;
Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να εξασφαλίσω την υποστήριξη σε αυτό, αλλά πιστεύω ότι η διπλή φόρμουλα είναι μια πολύ καλή λύση, είτε ως Σλαβομακεδονία, Νέα Μακεδονία ή Μακεδονία του Βαρδάρη. Είναι μια καλή λύση για τη βελτίωση των σχέσεων μας. Ωστόσο αυτό μπορεί να αναστατώνει ορισμένους ανθρώπους. Οι Σλάβοι ήρθαν στα Βαλκάνια στα 600 μ.Χ., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτή την περιοχή οι άνθρωποι δεν ζούσαν, πολλά χρόνια νωρίτερα. Το ότι μετακινήθηκαν σε αυτήν την γεωγραφική περιοχή και είναι εδώ και εκατοντάδες χρόνια, σίγουρα τους δίνει την ευκαιρία να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, αλλά χρειάζονται και κάποια ειδικότερα χαρακτηριστικά για να γίνει η διαφορά, γιατί εδώ και στο παρελθόν υπήρχαν Μακεδόνες.
Αυτό που με εκπλήσσει είναι γιατί να μην είναι υπερήφανοι οι άνθρωποι μιας σλαβικής ή μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν ρίζες στους Σλάβους. Οι Σλάβοι ως πολιτισμός έχουν προσφέρει τόσα πολλά και έχουν μια σημαντική ιστορία. Γιατί να ζητούν και να θέλουν και άλλα πράγματα και άλλες ιστορίες; Είναι έκπληξη για μένα. Θα παραμείνει ένα αίνιγμα για μένα αυτό το ζήτημα, αλλά πιστεύω ότι η σύνθετη ονομασία θα είναι μια καλή λύση για όλους. Για μένα το Σλαβομακεδονία είναι ένα πολύ καλό όνομα και μάλιστα καλύτερο από τη Βόρεια ή Νέα Μακεδονία.

-Υποστηρίζεται την άποψη ότι ο εθνικισμός και ο πατριωτισμός δεν βοηθούν κανέναν. Πρόσφατα δηλώσατε ότι πρέπει συνεχώς να κουνάτε μια ελληνική σημαία για να δείξετε ότι αγαπάτε τη χώρα σας. Πού είναι η γραμμή μεταξύ πατριωτισμού και εθνικισμού και γιατί τα Βαλκάνια εξακολουθούν να υποφέρουν από αυτή την ασθένεια;

Τα σύνορα των βαλκανικών κρατών χαράχτηκαν χωρίς ερωτήσεις ή σχέδιο, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τους Βαλκανικούς πολέμους. Αυτό δημιούργησε την ανάγκη για δημιουργία εθνικής ταυτότητας, ξέρεις ποιος είσαι. Εδώ βρίσκεται το πρόβλημα με τα Σκόπια. Για να ξέρετε ποιοι είστε, έπρεπε να είναι όλα δικά σας. Η αβεβαιότητα είναι αυτή που δημιουργεί τις κορώνες εθνικισμού για την ταυτότητα και οι τοίχοι και η έκφραση μισαλλοδοξίας, είναι τότε μονόδρομος. Με τον φανατισμό δεν μπορεί ποτέ να βρεθεί καμιά λύση. Μπορούμε να θεωρήσουμε με ήρεμο τρόπο τα πράγματα, για να δούμε τι προηγήθηκε και με βάση αυτή την ιστορία να διαμορφώσουμε το μέλλον. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι η ζωή ήταν ειρηνική στα Βαλκάνια κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όταν άρχισαν να χαράσσονται τα σύνορα και τα έθνη, άρχισαν οι έριδες. Σε ορισμένα κράτη, όπως η Γιουγκοσλαβία, οι άνθρωποι ήταν ενωμένοι, όσο υπήρχε ομοσπονδία και το πολιτικό σύστημα ήταν σταθερό. Όταν η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε, και το σύστημα κατέρρευσε κάθε λαός κλείστηκε στη χώρα του, θεωρώντας τους άλλους εισβολείς.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σοβαρή οικονομική κρίση. Πιστεύεται ότι το αποτέλεσμά αυτής της κρίσης θα οδηγήσει σε πολιτικό εκσυγχρονισμό ή θα ωθήσει σε λαϊκίστικη ρητορική;
Τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, φυσικά, θα προκαλέσουν μεγάλη αναταραχή στην οικονομία, αλλά οδηγεί και στη δημιουργία νέων καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν στην αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό των πολιτικών απόψεων. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο.

-Στην Ελλάδα και οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ δέχονται ακόμα περιπτώσεις βανδαλισμού από ριζοσπαστικές οργανώσεις και αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα για τα ταξίδια των Σκοπιανών πολιτών. Πώς θα μπορούσαν να εξαλειφθούν τέτοια περιστατικά ώστε να μην δημιουργείται φόβος μεταξύ των πολιτών;

Φανατικοί υπάρχουν παντού. Αλλά εάν χαμηλώσουμε λίγο τόνους στη διαμάχη για το όνομα, νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε τα περιστατικά αυτά. Μια σημαντική πηγή προβλημάτων νομίζω ότι θα είναι το νέο μνημείο για τον Αλέξανδρο που φτιάχνεται στα Σκόπια. Ο Νίκολα Γκρουέφσκι φαίνεται να προσπαθεί για προσωπικό του όφελος, να διατηρήσει σε κατάσταση ομηρίας τους Σκοπιανούς πολίτες, παγιδευμένους στον εθνικισμό και τον υπερπατριωτισμό. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι να χαμηλώσει η ένταση με την οποία θα συζητηθεί το θέμα του ονόματος. Ωστόσο, οι Σκοπιανοί πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες και υποχωρήσεις, διότι αυτές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετές. Αυτή η εθνικιστική πολιτική δεν ήταν χωρίς συνέπειες για τη χώρα σας.

-Τι θα συμβουλεύατε να γίνει ακόμα περισσότερο για να φέρει τους πολίτες των δύο χωρών πιο κοντά και να κατανοήσουν τα καθημερινά προβλήματα ο ένας του άλλου και να δούμε ότι παρά τα πράγματα που μας χωρίζουν, είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο;

Ακούστε, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα σχολικά βιβλία, τις συνεντεύξεις και γενικά τις ανταλλαγές ... Μια προσπάθεια θα μπορούσε να είναι η προσέγγιση μέσω της δημιουργίας κοινών «διαδρομών του κρασιού». Το έργο αυτό είναι υπό κατασκευή και θα πρέπει να συνεργαστούμε και στην περιοχή της Πρέσπας. Θα έχουμε συναντήσεις για να δούμε προς ποια κατεύθυνση να πρέπει να αναπτυχθούν από κοινού και με συνεργασία αυτοί οι «δρόμοι του κρασιού» της ευρύτερης περιοχής. Αυτά τα παραδείγματα συνεργασίας θα είναι η απόδειξη ότι είναι εντελώς άχρηστο ένας εθνικιστής «να χτυπάει τα στήθη του».

-Έχετε επισκεφθεί ποτέ τα Σκόπια; Με το έργο «Σκόπια 2014», πολλοί θεωρούν ότι η πόλη θα γίνει πιο ελκυστική για τους τουρίστες. Ποια είναι η θέση σας; Σας φαίνεται αποτελεσματική στρατηγική η στρατηγική του για την προσέλκυση τουριστών σε μια πόλη;

Η ανάπτυξη του τουρισμού γίνεται δίνοντας έμφαση στην ιστορία μιας περιοχής. Επίσης σημαντικά είναι τα καταστήματα, τα εστιατόρια, η φύση και τα τουριστικά καταλύματα μιας πόλης. Στα Σκόπια, τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζω, η πόλη έχει τουριστικό δυναμικό. Ενδιαφέροντα σημεία είναι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το κατσαρό λάχανο, Stone Bridge και γενικά υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη και στιγμές που μπορεί να γοητεύσουν τους τουρίστες. Ωστόσο, τα μνημεία είναι λίγο φασιστική πρακτική. Ειδικά, όταν επιμένουν σε μια μόνο ιστορική περίοδο. Τα γλυπτά σήμερα πρέπει να είναι περισσότερο τέχνη, παρά μνημεία πεσόντων αγωνιστών και εθνικισμού. Νομίζω ότι είναι ένα τεράστιο λάθος το μνημείο που φτιάχνετε του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πράγμα το οποίο προκάλεσε οργή στην Ελλάδα και θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Άλλο είναι να δημιουργούνταν κάποια καλλιτεχνικά γλυπτά που θα μεγαλώσουν την αξία μιας πόλης και εντελώς άλλο να στήνονται παντού μνημεία ηρώων.

-Για δεκαετίες, εμπλέκεστε άμεσα στην αγορά κρασιού στην Ελλάδα. Τι σκέφτεστε όταν ακούτε τον όρο «Μακεδονικό κρασί»;
Αυτό το θέμα δημιουργήθηκε στην Ελλάδα επειδή έχουμε ζητήσει μέσω διεθνών οργανισμών να σεβαστούν την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, τα οινοπωλεία που πουλάνε κρασί με ετικέτα «Μακεδονικό» να είναι μόνο από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο των συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κρασί που φέρει την ονομασία προέλευσης «Μακεδονικό», πρέπει να παράγετε στην Μακεδονία στην Ελλάδα. Όταν στα Σκόπια χρησιμοποιούν την ονομασία «Μακεδονικό κρασί» στις εξαγωγές τους με την ΕΕ, δημιουργείται σύγχυση, επειδή, σύμφωνα με την ΕΕ ο Μακεδονικός οίνος είναι αυτός που παράγεται στην ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας. Τα Σκόπια ως κράτος αξιώνουν δικαίωμα στον όρο «Μακεδονικό», που δεν είναι ακριβώς σωστό, διότι εξακολουθούν να αναγνωρίζονται από τον ΟΗΕ, ως FYROM. Λοιπόν, ακόμη και αυτό είναι ένα είδος σφετερισμού του όρου, από την πλευρά των Σκοπίων. Ένα άλλο πρόβλημα παρουσιάζεται όταν μερικά από τα ελληνικά οινοποιεία, περιλαμβανομένου και του δικού μου, έχουμε συνεργασία με δικά σας από το Kavadarci, αλλά δυστυχώς, έχουμε αυτό το πρόβλημα και τη διαφωνία με την απόδοση της ονομασίας προέλευσης.


Πηγή:antiitroktiko



Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Master Chef



Τη Δευτέρα έγιναν τα γυρίσματα του μεγάλου τελικού του Master Chef και νικητής, όπως είναι ήδη γνωστό, ανακηρύχθηκε ο 26χρονος Άκης Πετρετζίκης.


Πηγή: www.tlife.gr

Χριστούγεννα πέντε αστέρων

Γκστάαντ, Σεν Μόριτζ, Κουρσεβέλ, Μαλδίβες, Παρίσι, αλλά και η μακρινή Ινδία. Σε αριστοκρατικά σαλέ, σε χλιδάτα χειμερινά ξενοδοχεία, αλλά και τις βίλλες τους ανά τον κόσμο θα βρεθούν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους οι επώνυμοι Έλληνες της αθηναϊκής ελίτ. Κάποιοι πάντως θα μείνουν στην Αθήνα ή θα φτάσουν ως το Πάπιγκο.

ΓΚΣΤΑΑΝΤ

Το πασίγνωστο ελβετικό θέρετρο βρίσκεται διαχρονικά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του διεθνούς τζετ σετ, ενώ πολλοί Έλληνες κροίσοι έχουν εκεί ιδιόκτητα σαλέ. Ανάμεσά τους ο Γιώργος και η Λίτα Λιβανού, ο Γιώργος και η Μοράνα Εμπειρίκου, ο Αλέκος και η Μαριέττα Γουλανδρή, οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, φιλοξενούν τους πρώην βασιλείς της Ελλάδας, Κωνσταντίνο και Άννα Μαρία.

Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου διαθέτουν επίσης ιδιόκτητο σαλέ στο Γκστάαντ, όπου θα περάσουν τις γιορτινές μέρες οικογενειακώς. Ο εστέτ δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρακόπουλος, θα βρίσκεται επίσης στο σαλέ του με πολλούς φιλοξενούμενους.

Η Μαριάννα Λάτση μαζί με τα παιδιά της, Πάρη Κασιδόκωστα, Εριέττα και Φίλιππο Κούρκουλο και τη μητέρα της Εριέττα Λάτση, θα βρίσκονται στο σαλέ τους, που είναι δίπλα στο περίφημο Gstaad Palace Hotel. Ο Σπύρος και η Ντόροθι Λάτση θα είναι κι αυτοί στο σαλέ τους, όπως κάθε χρόνο, για τις μέρες των γιορτών.

Η Φωτεινή Λιβανού θα είναι και αυτή στο ελβετικό θέρετρο, φιλοξενούμενη στο σπίτι της αδελφής της, Αλεξάνδραs Πεταλά. Στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hotel Park θα μείνουν και φέτος o Γιάννης και η Πηνελόπη Μαυρή και ο Αναστάσης Δαυίδ.


ΣΕΝ ΜΟΡΙΤΣ

Το ελβετικό Σεν Μόριτς , το πιο αριστοκρατικό χιονοδρομικό θέρετρο των Άλπεων από το 1864 (εδώ είχαν τις βίλες τους ο Νιάρχος, ο Λάτσης, ο Ωνάσης, η οικογένεια Gucci, ο Τζιάνι Ανιέλι, οι Γκριμάλντι του Μονακό και o Σάχης της Περσίας) παραμένει πάντα ψηλά στις προτιμήσεις των παλιών «τζακιών» του διεθνούς τζετ σετ.

Εδώ θα κάνουν Χριστούγεννα ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τα παιδιά τους, Γιώργο Βαρδινογιάννη, Αριέττα Λιβανού- Βαρδινογιάννη και Χριστιάννα και Γιώργο Γουλανδρή, αλλά και ο Παύλος και η Τζίνα Βαρδινογιάννη. Επίσης, στο Σεν Μόριτς θα ταξιδέψουν φέτος η Ευγενία Χανδρή με τα τρίδυμά της, αλλά και το ζεύγος Ζήση Μπουκουβάλα και Άλκηστης Πρίνου.

ΚΟΥΡΣΕΒΕΛ

Στη γαλλική Κουρσεβέλ θα ταξιδέψουν το ζάμπλουτο ζεύγος από το Λίβανο, Χασάν και Ράντα Γκαντούρ, ο Πόλυ και η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου - οι οποίοι θα περάσουν πρώτα από το Μόντε Κάρλο- αλλά και το ζεύγος Γιάννη και Σοφίας Κούστα, με τους φίλους τους, Σάμι και Μαρία Φάις, που μετά τις 2 Ιανουαρίου θα πάνε όλοι μαζί στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, ο εφοπλιστής Νίκος Βαφειάς με τη σύζυγό του Νινέττα και τον γιό τους Χάρη- ο οποίος χώρισε πρόσφατα με τη Νατάσα Λιμπερίδου- θα περάσουν κι αυτοί
τις γιορτές στην Κουρσεβέλ.

ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Στις Μαλδίβες θα βρεθούν το ζεύγος Σωκράτη και Ελένης Κόκκαλη και Θωμά και Νατάσας Λιακουνάκου. Στο εξωτικό νησί του Ινδικού θα ταξιδέψουν και ο Γιώργος και η Ηρώ Κόβα και ο Δημήτρης και η Αρετή Δαλακούρα μαζί με τον Έντι και τη Μαργαρίτα Σαραντοπούλου, αλλά και ο Μίλτος Καμπουρίδης με τη σύζυγό του Μαρίνα Βερνίκου.

ΜΑΪΑΜΙ

Στην εντυπωσιακή τους κατοικία στο Μαϊάμι θα πάνε για τις γιορτές ο Πάνος και η Ιωάννα Μαρινοπούλου, αλλά και ο Θανάσης Λάλας με την Άννα Δρούζα.

ΙΝΔΙΑ

Στη μακρινή Ινδία θα ταξιδέψουν ο Μπίλης και η Μελίνα Δασκαλάκη μαζί με τον Τρύφωνα και τη Σόφη Κουταλίδη.

ΠΑΡΙΣΙ

Στη Πόλη του Φωτός θα βρίσκονται μέχρι τα Χριστούγεννα το ζεύγος Γιώργου και Έλενας Ντάβλα, στο φημισμένο ξενοδοχείο Plaza Athenee, στα πολυτελή δωμάτια του οποίου έχουν μείνει Έλληνες εφοπλιστές, όπως ο Ωνάσης και ο Νιάρχος, και λαμπερά αστέρια του Χολιγουντ, όπως η Μάρλεν Ντήτριχ, ο Ρούντολφ Βαλεντίνο, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Τζίνα Λολομπρίτζιντα, η Σοφία Λόρεν, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και πολλοί άλλοι.

ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ… ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Στο κλεινόν άστυ θα παραμείνουν ο Θόδωρος και η Εμανουέλλα Βασιλάκη και θα δώσουν το καθιερωμένο ρεβεγιόν τους, όπου παρευρίσκεται συνήθως όλη η αθηναϊκή ελίτ που έχει μείνει στην πόλη αυτές τις μέρες. Επίσης, στην Αθήνα θα βρίσκονται φέτος και τα ζεύγη Άρη και Βίκυς Βωβού και Κώστα και Χριστιάννας Καίσαρη, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Εκτός Αθηνών, στο Πάπιγκο θα ταξιδέψουν ο Λάκης Γαβαλάς και η Νταίζη Μανιατοπούλου, ενώ αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα πάνε στη Νέα Υόρκη.



Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=227670&cid=11

Φυγάδευσαν τα ζεύγη Καραμανλή - Βαληνάκη στο Μόναχο μετά από αποδοκιμασίες ομογενών

Άγρια "γιούχα" στο ζεύγος Καραμανλή και στο ζεύγος Βαληνάκη που έφτασαν πριν απο λίγο στο αεροδρόμιο του Μονάχου με πτήση της Aegean απο την Aθήνα.
Αναμένοντας τις βαλίτσες τους τα ζεύγη Καραμανλή και Βαληνάκη αποδοκιμάστηκαν άγρια απο καμιά δεκαριά ομογενείς που περίμεναν δίπλα τις βαλίτσες τους απο την ίδια πτήση της Aegean.


Η λεκτική επίθεση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού οι ηλικιωμένοι ομογενείς αποκαλούσαν τον πρώην πρωθυπουργό "λαμόγιο", "απατεώνα" και "τεμπελχανά".
Το επεισόδιο κινητοποιήσε τη γερμανική αστυνομία η οποία και φυγάδεψε προς άγνωστη κατεύθυνση τα δύο ζεύγη!...


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=227388&cid=122

Χριστουγεννιάτικα βίντεο από τον Κολινδρό

Δείτε παρακάτω ένα μικρό REMIX με Χριστουγεννιάτικα βίντεο από τις φετινές εκδηλώσεις στον Κολινδρό


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ σας εύχονται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ




Goin' Through & Despina Vandi - Xristougenna (Remix)

Goin' Through & Despina Vandi - Xristougenna (Remix) βίντεο.

Αφιερωμένο στο ΚΑΦΕ STATUS του Κολινδρού... :)



Τα Χριστούγεννα σημαίνουν...

Ημισκούμπρια - Τα Χριστούγεννα σημαίνουν...
Στίχοι: Δημήτρης Μεντζέλος, Μιθριδάτης
Μουσική: Πρύτανης
CD: Dekade 96-06 - Das Beste

Δείτε το βίντεο κι ακούστε με προσοχή το τραγούδι



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Παπαδιαμαντοπούλου 17α Τηλ 2610 272722
www.pankalavritinos.com

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, διοργανώνουν την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 ώρα 11:30 π.μ. Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους υπερήλικες φιλοξενούμενους στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων. Θα πάρουν μέρος 40 χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές και θα παρουσιάσουν χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα 11:45 π.μ. - Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.
-χαιρετισμός, και ευχές από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων
π. Γεώργιο Μπίρμπα, το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά και
πρόεδρο του Π.Σ. Αθανάσιο Φραντζή.
- Προσφορά γλυκισμάτων στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους.
- Παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Τέλος εκδήλωσης.
Στη συνέχεια οι χορευτές θα επισκεφτούν το Χιονοδρομικό Κέντρο και θα επιστρέψουν στην Πάτρα αργά το απόγευμα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.
Ο πρόεδρος
Αθανάσιος Φραντζής

Ευχές κυρίου Μακρίδη για τα Χριστούγεννα

Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την Πιερία μας, το χαρούμενο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης μας, να ζεστάνει τις καρδιές μας και να μας δώσει υγεία, προσωπική και οικογενειακή και ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα., το ξεκίνημα που ο καθένας μας ξεχωριστά ονειρεύεται.

Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα από καρδιάς … σε όλους!


Με εκτίμηση,

Μακρίδης Νικόλαος

Περιφερειακός Σύμβουλος
Κεντρικής Μακεδονίας/Ν. Πιερίας



Σαν σήμερα

ΣΑΒΒΑΤΟ
25
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ανατολή Ήλιου: 07:37
Δύση Ήλιου: 17:12
Σελήνη 19 ημερών

Γιορτάζουν: Χρήστος, Χριστίνα, Χρύσα, Χρυσαυγή, Χρυσούλα.


Γεγονoτα

376: Καθιερώνεται στο ανατολικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου.

390: Ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος παραδέχεται την ενοχή του σε διάπραξη μαζικών φόνων στη Θεσσαλονίκη και προβαίνει σε δημόσια απολογία, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Μεδιολάνων Αμβροσίου.

1741: Ο σουηδός αστρονόμος Άντερς Κέλσιους εισάγει την εκατονταβάθμια κλίμακα μέτρησης της θερμοκρασίας, που έκτοτε φέρει το επώνυμό του.

1818: Το τραγούδι του Φράντς Γιόζεφ Γκρούμπερ «Silent Night» (Άγια Νύχτα) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον Ναό του Αγίου Νικολάου στο Όμπερνσντορφ της Αυστρίας.

1914: Ο αμερικανός χημικός Εντουαρντ Κένταλ απομονώνει τη θυροξίνη, την πρώτη ορμόνη του θυροειδούς. Θα τιμηθεί με Νόμπελ το 1950.

1944: Ενώ μαίνονται τα «Δεκεμβριανά», ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γουίστον Τσόρτσιλ και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Ίντεν επισκέπτονται την Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Γεννησεις
1642: Σερ Άιζαακ Νιούτον, γνωστότερος στους Έλληνες ως Νεύτων, άγγλος φυσικός, μαθηματικός και αστρονόμος. [θαν. 20/3/1727]

1907: Καμπ Κάλαγουεϊ, αμερικανός τζαζίστας. [θαν. 18/11/1994]

1955: Σταμάτης Κραουνάκης, συνθέτης.

Θανατοι
1890: Ερρίκος Σλίμαν, γερμανός αρχαιολόγος. [γεν. 6/1/1822]

1966: Nick the Greek, ψευδώνυμο του Νικόλαου Δάνδολα, ο μεγαλύτερος χαρτοπαίκτης στην αμερικανική ιστορία. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, έπαιζε πόκερ επί οκτώ ημέρες συνεχόμενα. [γεν. 1883]

1977: Τσάρλι Τσάπλιν, άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης. («Σαρλό») [γεν. 16/4/1889]