Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Τα δικά τους Χριστούγεννα

Των ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗ & ΘΩΜΑ ΚΑΛΕΣΗ

Χριστούγεννα εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα. Τα δελτία ειδήσεων μιλούν για την πιο δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα μας. Πείτε το όμως στα παιδιά που περιμένουν τον Αγιο Βασίλη και γεμίζουν το κέντρο της Θεσσαλονίκη παρασυρμένα από τη μαγεία των στολισμένων δέντρων.


Για αυτά τα παιδικά χαμόγελα αξίζουν οι γιορτές όσο άσχημες κι αν είναι οι οικονομικές συνθήκες. Το «Goal» μίλησε με ανθρώπους του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, με ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και ποδοσφαιριστές. Βούλα Πατουλίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Αρης Γρηγοριάδης και Πάμπλο Λίμα στέλνουν τις ευχές του για καλές γιορτές και θυμούνται δικά τους ξεχωριστά Χριστούγεννα.

Την αλήθεια την είπε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο η Βούλα Πατουλίδου. «Πάντα στις γιορτές τα συναισθήματα είναι πιο έντονα. Είτε αυτά είναι χαράς είτε στενοχώριας. Το άσχημο φέτος τα Χριστούγεννα είναι ότι οι περισσότεροι είναι λυπημένοι και αυτό το συναίσθημα γίνεται πιο έντονο και φτάνει μέχρι και να γίνεται αγανάκτηση.

Η αλήθεια είναι ότι λίγο απέχουμε από ένα ποτάμι οργής που θα τα παρασύρει όλα. Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, που είναι πολύ άσχημα και όλοι τα καταδικάζουμε, αποδεικνύουν ότι ο κόσμος έχει πλέον μεγάλη οργή μέσα του και εύχομαι οι τρόποι που θα την εκφράσει να είναι μην είναι άσχημοι. Από την άλλη πλευρά τα Χριστούγεννα που είναι γιορτή χαράς και αγάπης δεν μπορεί να μη σε παρασύρουν. Τι είναι πιο όμορφο από τα χαμόγελα των παιδιών στους δρόμους; Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Χαρά και υγεία σε όλο τον κόσμο».

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε και τις δικές του ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο χρόνο, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο κόσμος θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις: «Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα και η δική μου γενιά δεν έχει περάσει τέτοιες καταστάσεις. Οι παλιότεροι, όμως, έχουν ζήσει ακόμα πιο δύσκολες στιγμές και πιστεύω ότι σαν λαός έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες».

Αλέξανδρος Νικολαΐδης
«Το καλύτερο δώρο ο γιος μου»

Εχοντας κερδίσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλές διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει ζήσει πολλές έντονες καταστάσεις. Ο ολυμπιονίκης μας, όμως, στο τάε κβον ντο περιμένει το νέο χρόνο το καλύτερο δώρο της ζωής του. Τη γέννηση του γιου του (το Μάρτιο του 2011)?

Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων Αρη, μίλησε στο «Goal» για την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του:

«Ο νέος χρόνος θα φέρει και τη γέννηση του γιου μου. Ελπίζω ότι, όταν με το καλό τον γράψω στη Λέσχη, θα είναι το μέλος 10.000. Για εμάς που είμαστε στο διοικητικό συμβούλιο το καλύτερο δώρο για κάθε Αρειανό είναι η εγγραφή του και η συμμετοχή του στο φορέα. Μπορεί να είναι σημαντικός ο αριθμός των 7.000 μελών, όμως, αν θέλουμε να ανέβουμε επίπεδο, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή».

Αρης Γρηγοριάδης
«Λιγότερα προβλήματα, μικρότερη κρίση»

Ο Αρης Γρηγοριάδης έχει μάθει να παλεύει στη ζωή του, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι, άλλωστε, σύνηθες φαινόμενο ένας παγκόσμιος πρωταθλητής να φτάνει στο σημείο σε κάποιες περιπτώσεις να ψάχνει κολυμβητήριο για την καθημερινή του προπόνηση. «Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο και ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι σίγουρα πολύ δύσκολη και πρέπει όλοι μαζί να το παλέψουμε. Είναι πάντως ένα φαινόμενο, το οποίο γίνεται εμφανές σε όλους τους τομείς της ζωής και επηρεάζει σίγουρα και τον αθλητισμό. Μακάρι το 2011 να είναι καλύτερο από το 2010, να υπάρχουν λιγότερα οικονομικά προβλήματα και η κρίση να είναι μικρότερη».

«Κάθε γιορτή με την οικογένειά μου είναι η καλύτερη»


Ο Αρης Γρηγοριάδης δεν θέλησε να επιλέξει τα καλύτερα Χριστούγεννα που έχει περάσει, γιατί όπως τόνισε: «Περνάω κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα με την οικογένειά μου και κάθε γιορτή είναι η καλύτερη για μένα. Το νέο χρόνο εύχομαι να είμαι γερός, να μην έχω πρόβλημα τραυματισμού και να πετύχω τους στόχους μου».

ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ
«Τρομακτικός Αγιος Βασίλης»

Η «χρυσή» μας ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου θυμήθηκε δικά της Χριστούγεννα που ήταν ξεχωριστά. «Το χριστουγεννιάτικο περιστατικό που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ μου ήταν όταν ντύθηκα Αγιος Βασίλης για να δώσω τα δώρα στον γιο μου, τον Γιώργο. Εβαλα τη στολή, φόρεσα και γένια και εμφανίστηκα ξαφνικά μπροστά του. Το θέμα είναι ότι ο μικρός τρόμαξε και έβαλε τα κλάματα. Ο σύζυγός μου προσπαθούσε να τον ηρεμήσει και του έλεγε «μην κλαις, η μαμά είναι» και εγώ του φώναζα για να μη μου χαλάσει την έκπληξη».

Επίσης θυμήθηκε έντονα κι εκείνα που πέρασε κάνοντας προετοιμασία στη Βουλγαρία αποκλεισμένη σε ένα βουνό λέγοντας: «Εκείνα τα Χριστούγεννα που πέρασα στη Βουλγαρία ήταν απίστευτα. Από τη μία το αρνητικό συναίσθημα ότι ήμουν και εγώ αλλά και οι υπόλοιποι αθλητές που κάναμε προετοιμασία μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους και τις οικογένειές μας. Και από την άλλη, όταν βρεθήκαμε όλοι μαζί, σε μια μικρή γιορτή που στήθηκε, με ό,τι είχαμε ο καθένας, πάνω στο βουνό, μας δημιούργησε ένα συναίσθημα ζεστασιάς και αλληλεγγύης, αφού όλοι μας ήμασταν εκεί για ένα σκοπό».

ΠΑΜΠΛΟ ΛΙΜΑ
«Χαρούμενος όσο ποτέ»

Για έναν ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης το να περνά αυτές τις οικογενειακές μέρες αγάπης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σίγουρα δεν του είναι εύκολο. Εντούτοις, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πάμπλο Λίμα με τον Ηρακλή τον κράτησαν στη Θεσσαλονίκη μέχρι και μια μέρα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων. Λίγο πριν από την αναχώρησή του είπε:

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο και κυρίως στους δικούς μου ανθρώπους υγεία, που είναι το υπέρτατο αγαθό. Επίσης, εύχομαι να υλοποιηθούν όλα τα όνειρα που έχουν κάνει για τη νέα χρονιά και στη δική σας χώρα να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα την οικονομική κρίση».

Ο Ουρουγουανός αμυντικός του Ηρακλή πρόσθεσε: «Αυτή τη φορά είμαι περισσότερο χαρούμενος που θα βρεθώ κοντά στους δικούς μου ανθρώπους. Μπορώ να πω ότι το έχω ανάγκη, διότι είναι η πρώτη φορά που εργάζομαι τόσο μακριά από το σπίτι μου. Η Αργεντινή δεν ήταν τόσο μακριά. Θέλω πολύ να τους δω και να μοιραστώ χρόνο μαζί τους. Είναι κάτι πολύτιμο για μένα, όπως είναι και για όλο τον κόσμο».



Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=100420662