Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Όταν τα «υπέρ» γίνονται «κατά».


Γράφει ο Κλεισθένης.

Περίπου δύο αιώνες πέρασαν απ’ όταν η μαζική παραγωγή μπήκε στην ζωή των ανθρώπων και 50 περίπου χρόνια απ’ την πλήρη αυτοματοποίησή της. Το ερώτημα φαντάζει φιλοσοφικό αλλά κρέμεται στα χείλη πολλών ανθρώπων. Είναι περισσότερο ευτυχής ο άνθρωπος μετά την αλματώδη αύξηση της τεχνολογίας; Τι κερδίζει και τι χάνει ζώντας με τον σύγχρονο τρόπο;
Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευτυχισμένος αλλά η πραγματικότητα με διαψεύδει. Ο άνθρωπος κέρδισε κάποια άχρηστα «αγαθά» και έχασε την γαλήνη της λιγόχρονης ζωής του.
Έγινε δέσμιος της ελαχιστοποίησης του απαιτούμενου για κάθε τι χρόνου.

ΤΑ ΠΑΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΣ









Μπορείτε από τώρα να σχολιάστε ελεύθερα....

Από τώρα μπορείτε να σχολιάστε ελεύθερα και για όση ώρα θα είστε κόσμιοι στα σχόλιά σας...μιας και το θέμα της αποχής των μαθητών και η κατάργηση του Λυκείου Κολινδρού είναι πολύ σοβαρά θέματα κι όλοι θέλετε να σχολιάσετε.
Αν κρατήστε το επίπεδο ψηλά
θα μείνουν και τα σχόλια ελεύθερα.
Στο χέρι σας είναι να ανατρέψετε τη κατάσταση...

Δελτίο Τύπου-Συγκέντρωσ​η διαματυρία​ς για την κατάργηση του Λυκείου Κολινδρού

Σύσσωμος ο λαός του Καλλικρατικού Δήμου Πύδνας Κολινδρού λέει ΟΧΙ στην κατάργηση του Λυκείου Κολινδρού

Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου στην Κεντρική πλατεία Κολινδρού. Οι κάτοικοι του Κολινδρού και του Καλλικρατικού Δήμου έστειλαν βροντερό μήνυμα διαμαρτυρίας και αντίστασης μπρος στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην κατάργηση του Λυκείου Κολινδρού.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και πλήθος κόσμου. Ο Δήμαρχος στον λόγο του τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας τόσο για το Λύκειο Κολινδρού όσο και για τα αλλά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που το Υπουργείο προτίθεται να κλείσει στον Δήμο.

Οι μαθητές του Λυκείου Κολινδρού συνεχίζουν να απέχουν από τα μαθήματα και θα συνεχίσουν μέχρι να δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας γραπτή απάντηση για αποκατάσταση της αδικίας για το Λύκειο.

Αν το Υπουργείο δεν πάρει πίσω την άδικη και αψυχολόγητη απόφαση κατάργησης του Λυκείου η επόμενη συνάντηση θα είναι στα ετοιμόρροπα διόδια Αιγινίου.



Εκ του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού



UEFA Europa League:Liverpool FC vs Sporting Braga live tv





UEFA Europa League
22:05 GMT(+2:00)
Liverpool FC vs Sporting Braga

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/5316/live-liverpool-fc-vs-sporting-braga

http://www.watchlivefootball.tv/liverpool-sporting-braga-live-uefa-europa-league-20110317.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/152/v-215259.html

http://www.vipstand.me/watch/24430/1/liverpool-fc-vs-sporting-braga.html

http://www.vipstand.me/watch/24430/2/liverpool-fc-vs-sporting-braga.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

UEFA Europa League:Villarreal CF vs Bayer 04 Leverkusen live tv



UEFA Europa League
22:05 GMT(+2:00)
Villarreal CF vs Bayer 04 Leverkusen

Live tv links:

http://atdhe.me/tv/5314/live-villarreal-cf-vs-bayer-04-leverkusen

http://www.watchlivefootball.tv/villarreal-bayer-leverkusen-live-uefa-europa-league-20110317.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/152/v-215258.html

http://www.vipstand.me/watch/24429/1/villarreal-cf-vs-bayer-04-leverkusen.html

http://www.vipstand.me/watch/24429/2/villarreal-cf-vs-bayer-04-leverkusen.html

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Συγκλονίζει το δράμα του Αμπιντάλ


Μηνύματα συμπαράστασης από αντιπάλους μέσα στα γήπεδα

Η περιπέτεια υγείας που περνά ο Ερίκ Αμπιντάλ έχει συγκλονίσει την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη και όχι μόνο. Αρκετοί παίκτες από διάφορες ομάδες, έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης για τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα, μέσω της σελίδας τους στο Twitter. Όπως έγινε γνωστό ο άσος της Μπαρτσελόνα θα υποβληθεί την Παρασκευή σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το συκώτι του.

Πάνω από όλα είναι άνθρωπος και αυτό φρόντισαν να το δείξουν, δύο αντίπαλοί του στους αγωνιστικούς χώρους: «Πολύ άσχημο νέο, ο όγκος στο συκώτι που έχει ο Ερίκ Αμπιντάλ. Ας προσευχηθούμε για εκείνον», έγραψε ο Κακά, ενώ από την πλευρά του ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Εύχομαι όλα να πάνε καλά με τον Αμπιντάλ και πολύ σύντομα να αρχίσει να αγωνίζεται».

Δύο από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα: «Είμαστε όλοι πλάι σου. Είσαι δυνατός και θα το ξεπεράσεις γρήγορα», λέει ο Κάρλες Πουγιόλ, ενώ ο Ζεράρ Πικέ: «Όλος ο κόσμος είναι μαζί σου».

Ο Σαμίρ Νασρί που είναι συμπαίκτης του στην Εθνική Γαλλίας: «Έχω σοκαριστεί με αυτό που συνέβη στον Αμπιντάλ. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ένας μεγάλος παίκτης και ένας μεγάλος άνθρωπος».

Υπήρξαν και άλλοι ποδοσφαιριστές που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον διεθνή Γάλλο: Αντριάνο (Μπαρτσελόνα), Πάλοπ (Σεβίλλη), Φάμπρεγας (Άρσεναλ), Λουίς Φελίπε (Μπενφίκα), Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φορλάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντε Χέα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γουίλσιρ (Άρσεναλ), Ρόσι (Βιγιαρεάλ), Φαν Πέρσι (Άρσεναλ), Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Μπάμπελ (Χοφενχάιμ), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Σουάρες (Λίβερπουλ), Κουέγιαρ (Άστον Βίλα) και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε.

Πηγή: www.sport-fm.gr



«Είναι ντροπή αυτά που έγιναν στην Τούμπα από είκοσι μ...ς»


Ζήτημα ακόμη και για την παραμονή του στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έθεσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης μιλώντας σε περίπου 70 οπαδούς που τον περίμεναν τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν έξαλλος, όχι ασφαλώς για την ήττα και τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, αλλά από τη συμπεριφορά μίας μερίδας οπαδών που έπληξαν το σύλλογο.

«Είναι ντροπή αυτά που έγιναν σήμερα στην Τούμπα από είκοσι μ...ς! Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις. Γύρισε ο ΠΑΟΚ χρόνια πίσω. Τι κέρδισε η ομάδα από αυτή την κατάσταση; Εγώ δεν υπάρχω μετά το σημερινό. Όλοι μαζί δημιουργήσαμε αυτή τη συσπείρωση και το μεγάλο αριθμό εισιτηρίων. Αν θέλετε όλοι μαζί να το διαλύσουμε...», είπε με νόημα ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ παραδέχτηκε πως «... έγιναν λάθη στο θέμα προπονητή από την αρχή της σεζόν», αλλά υποστήριξε τους παίκτες και την προσπάθειά τους. «Η ομάδα δεν μας έχει "πουλήσει" φέτος. Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό, γιατί η ΑΕΚ δεν ήταν καλύτερη από εμάς σήμερα. Φέτος είχαμε πολλά παιχνίδια σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και Κύπελλο και αυτό δεν μας βγήκε».

Αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών (σ.σ. ο Μουσλίμοβιτς έλεγε πως είχε να πληρωθεί επτά μήνες), ο Θοδωρής Ζαγοράκης τόνισε: «Ακούω διάφορα που λένε. Θα μιλήσω σε λίγες μέρες. Ο Ζαγοράκης δεν είναι λαμόγιο και δεν θα γίνει ποτέ. Θα εξηγήσω πού πήγε μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

Μετά από περίπου 20 λεπτά συνομιλίας με οπαδούς του ΠΑΟΚ σε ήρεμο ύφος (ένταση πήγε να δημιουργηθεί μόνό όταν κάποιος είπε για τους συνεργάτες του "έχεις σκυλιά δίπλα σου, διώξ’ τα") ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποχώρησε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε σύσκεψη με τους συνεργάτες του και το ίδιο θα γίνει και την Πέμπτη. Όλα τα ενεχόμενα για την παραμονή του ή μη στην προεδρία είναι ανοικτά, αλλά δεν πρόκειται να πάρει εν βρασμώ ψυχής αποφάσεις και κυρίως όχι τώρα, που ακόμη παίζεται η πρόκριση στα play-offs.


Πηγή: sport-fm.gr



Αγορά αυτοκινήτου εως 5.700 ευρώ


Η απόσυρση μπορεί να επέστρεψε ωστόσο οι περισσότεροι εισαγωγείς έχουν επιδοθεί σε ένα απίστευτο μπαράζ προσφορών ώστε να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις τους και να καλύψουν τις απώλειες των προηγούμενων 2 ετών.

Μάλιστα κάποιες εισαγωγικές προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και προσφέρουν το όφελος της απόσυρσης ακόμη και αν ο υποψήφιος αγοραστής δεν έχει παλιό ΙΧ να αποσύρει ενώ αν διαθέτει όφελός του διπλασιάζεται!
Ειδικότερα το όφελος για κάποιον που θα επιλέξει την Alfa Romeo Mito κυμαίνεται μεταξύ 800 έως 2.450 ευρώ ενώ στην Giulietta το όφελος ξεκινά από 200 ευρώ και ανέρχεται μέχρι τα 1500 ευρώ.

Στην Audi το όφελος για το Α3 1.2Τ 105ps Limited κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ ενώ δωρεάν διατίθεται το μεταλλικό χρώμα. Οσοι πάντως επιλέξουν το Audi Q5 2.0T 180ps Limited το όφελος ξεπερνά τις 9.000 ευρώ και παρέχεται δωρεάν το μεταλλικό χρώμα
Όφελη προβλέπονται για τα BMW Σειρά 1, Σειρά 3, BMW X1 και ΜΙΝΙ συνδυαστικά με το πρόγραμμα απόσυρσης. Συγκεκριμένα, το MINI One ξεκινά από 13.700 ευρώ, η BMW Σειρά 1 από 17.900 ευρώ, η BMW Σειρά 3 από 22.900 ευρώ και η BMW Χ1 από 23.900 ευρώ.
Η Chevellas διπλασιάζει το ποσό που προσφέρει το κράτος σε όσους έχουν αυτοκίνητο για απόσυρση. Όσοι δεν έχουν να αποσύρουν κάποιο παλιό μοντέλο, προσφέρει ως έκπτωση το ποσό εκείνο που θα είχαν ως όφελος σε περίπτωση κανονικής απόσυρσης. Επιπλέον για τα Lacetti, Epica και Captiva απόκτηση σε 42 άτοκες δόσεις με προκαταβολή 50%.
Η Citroen μέσω του Green Bonus (επιπλέον του προγράμματος απόσυρσης) προσφέρεται έκπτωση από 700 έως και 3.000 ευρώ.
Στη Fiat οι υποψήφιοι αγοραστές θα αποκτήσουν φθηνότερα τα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας από 900 έως και 1.900 ευρώ.
Η Ford επιπλέον του προγράμματος απόσυρσης προσφέρεται στο Fiesta όφελος έως 1.400 ευρώ, στο Focus 4.200 ευρώ και για το Mondeo στην έκδοση Connect πλούσιο εξοπλισμό σε πιο ανταγωνιστική τιμή.
Η Dacia για τα μοντέλα της MCV και Stepway προσφέρει έκπτωση 900 ευρώ.
Η Daihatsu στα μοντέλα της προσφέρει επιπλέον εκπτώσεις οι οποίες κυμαίνονται από 1.085 έως 3.380 ευρώ.
Η Honda επιπλέον του όφελους απόσυρσης προσφέρει εκπτώσεις στα μοντέλα της από 960 έως και 2.800 ευρώ.
Η Hyundai στα μοντέλα της προσφέρει επιπλέον εκπτώσεις από 850 έως 2.350 ευρώ.
Τα μοντέλα της ΚIA διατίθενται με επιπλέον εκπτώσεις που κυμαίνονται από 1.100 έως και 4.000 ευρώ.
Στη Lancia οι επιπέον εκπτώσεις ξεκινούν από τα 600 ευρώ και μπορεί να ανέλθουν έως και 3.700 ευρώ.
Στη Mazda οι επιπέον προσφορές ανέρχονται από 1.000 έως και 4.640 ευρώ.
Η Mitsubishi στα μοντέλα της προσφέρει επιπλέον όφελος από 1.000 έως 3.000 ευρώ.
Η Nissan με τη «χρυσή επιταγή» προσφέρει όφελος σε όποιον αγοραστή δεν έχει αυτοκίνητο προς απόσυρση ενώ το οικονομικό όφελος ξεκινά από 900 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τις 5.700 ευρώ.
Στην Peugeot παρέχονται εκπτώσεις ίσες με το όφελος της κρατικής απόσυρσης και επιπλέον παρέχονται δωρεάν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011.
Για αγορές με απόσυρση στα παραπάνω οφέλη προστίθεται και το αντίστοιχο ποσό που ορίζεται από το πρόγραμμα της απόσυρσης.


Πηγή "Imerissia"

Τα επαγγέλματα που αντέχουν...στην κρίση

Φυσιοθεραπευτές, μεταφραστές, τεχνικοί Η/Υ, ακόμη και προπονητές περιλαμβάνονται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Businessweek με τα δέκα επαγγέλματα που εμφανίζουν τις καλύτερες προοπτικές για το 2011.

Σύμφωνα με ανάλυση του Businessweek, στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, σημαντική αύξηση αναμένεται να σημειώσει φέτος η ζήτηση φυσιοθεραπευτών καθώς οι baby boomers μεγαλώνουν και όλες οι ηλικίες αναγνωρίζουν τα σωματικά και ψυχικά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το θεραπευτικό μασάζ.

Οι δουλειές των προπονητών αναμένεται επίσης να ... ανοίξουν, καθώς οι τυπικοί εργοδότες, όπως είναι τα πανεπιστήμια, οι εταιρείες, οι επαγγελματικές και ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες εμπλουτίζουν με καινούρια άτομα το προπονητικό δυναμικό τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Ακολουθεί το επάγγελμα του διερμηνέα/μεταφραστή, αφού πλέον οι απαιτούμενες διεπαφές και επιχειρηματικές συναλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χρήση υπηρεσιών εξειδικευμένης διερμηνείας και μετάφρασης. Οι μεταφραστές μπορούν να εργασθούν από το σπίτι τους και για λογαριασμό εταιρειών παροχής υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.
Καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος εισέρχεται στην εποχή των τηλεδιασκέψεων και η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, οι τεχνικοί υπολογιστών είναι ήδη δυσεύρετοι σε πολλούς οργανισμούς. Το αμερικανικό Γραφείο Στατιστικής της Εργασίας αναμένει ο κλάδος αυτός να μεγαλώσει κατά 78.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2018.
Έπεται το επάγγελμα του διοργανωτή συνεδρίων. Οι επαγγελματίες αυτοί αναλαμβάνουν την οργάνωση εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών συνεδριών αλλά και εκδηλώσεις αναψυχής, και είναι υπεύθυνοι για τη μεγάλη εισροή τουριστικού και συνεδριακού χρήματος στις πόλεις και τις περιοχές που το έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Στενογράφων Εθνικών Δικαστηρίων, περισσότεροι από το 70% των στενογράφων εργάζονται έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Πολλοί στενογράφοι δικών εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Το επάγγελμα απαιτεί εξαιρετική ακουστική ικανότητα, ταχύτατα δάχτυλα και (υποθέτουμε εδώ) την ικανότητα να μένει κανείς ανέκφραστος.

Η δημοσιογραφία δεν είναι πια το επάγγελμα που ήταν κάποτε, αλλά οι δημόσιες σχέσεις τα πάνε περίφημα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Όλα τα είδη επιχειρήσεων κατανοούν ότι η ικανότητα ενός επαγγελματία στελέχους δημοσίων σχέσεων να προκαλεί την προσοχή των μέσων μπορεί να τις φτιάξει ή να τις συνθλίψει.

Οι διαμεσολαβητές είναι ειδικοί στην Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών. Μερικοί κερδίζουν περισσότερα από 100.000 δολάρια ετησίως. Η αμερικανική στατιστική υπηρεσία προβλέπει ότι ο κλάδος της διαμεσολάβησης θα γνωρίσει ταχύτερη ανάπτυξη σε σχέση με το μέσο όρο όλων των άλλων επαγγελμάτων έως το 2018.

Επιπλέον, με το YouTube να φιλοξενεί σήμερα περισσότερες αναζητήσεις ανά ημέρα από οποιονδήποτε άλλο δικτυακό τόπο πλην της Google (GOOG), η ανάγκη για υπεύθυνους μοντάζ φιλμ και βίντεο είναι ξεκάθαρη.

Τέλος, στα επαγγέλματα του μέλλοντος συγκαταλέγονται οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές. Όλοι οι οργανισμοί -κυβερνητικές υπηρεσίες, κερδοσκοπικές και μη επιχειρήσεις- έχουν ανάγκη από έξυπνη χρηματοοικονομική ανάλυση που θα καθοδηγήσει τη λήψη των αποφάσεων της διοίκησης.

http://www.newscode.gr/oikonomia/story/ta-epaggelmata-poy-antechoyn-sthn-krish

Νέο trailer από το F.E.A.R. 3

H Warner Bros. Interactive έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο άκρως ατμοσφαιρικό trailer από το πολυαναμενόμενο F.E.A.R.3. Ο τίτλος επιτρέπει στους παίκτες να πάρουν το ρόλο των υιών της Alma, Point Man και Paxton Fettel, οι οποίοι προσφέρουν τελείως διαφορετικές δυνατότητες.

Από τη μια, ο Point Man είναι ένας πιο παραδοσιακός στρατιώτης, που του αρέσει να χρησιμοποιεί συμβατικά όπλα, και από την άλλη, ο αδελφός του προτιμά τη χρήση ψυχικών δυνάμεων, για να εξολοθρεύει τους εχθρούς του.

Ο νέος τίτλος της Day 1 Studios θα κυκλοφορήσει στις προθήκες των ευρωπαϊκών καταστημάτων στις 27 Μαΐου 2011, για PC, Xbox 360 και PlayStation 3.




Καλύτερα αν μην παίρνετε τα παιδιά στο super market








Μήνυμα μαθητή σε Διαμαντοπούλου και Πετσάλνικο(video)


Έκκληση προς την κυβέρνηση και την υπουργό παιδείας να αλλάξουν την απόφαση τους για κλείσιμο του γυμνασίου Γάβρου, απηύθυναν σήμερα με διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της αντιπερειφέρειας, του δήμου Καστοριάς, αλλά και των γραφείων Πετσάλνικου και Τζηκαλάγια, κάτοικοι της απομακρυσμένης περιοχής, αλλά και οι μικροί μαθητές.


Νικόλας Άσιμος 1949 – 1988

Σαν σήμερα, στις 17 Μαρτίου του 1988, ο Νικόλας Άσιμος μετά την εξουσία χαιρέτησε και τη ζωή... Ο τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νικόλαος Ασημόπουλος. Οι γονείς του ήταν από την Κοζάνη, όπου ο Νικόλας έζησε τα παιδικά του χρόνια και τελείωσε το σχολείο. Ως έφηβος, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στους μαθητικούς αγώνες σχολείων της Μακεδονίας το 1965, καθώς και στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, του έγινε επίσημη πρόταση από την ομάδα της Κοζάνης, αλλά τελικά η συμφωνία ναυάγησε.

Στα δεκαοχτώ του έφυγε για τη Θεσσαλονίκη, για να σπουδάσει στο Νεοελληνικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής. Αρχικός στόχος του ήταν να περάσει στο τμήμα δημοσιογραφίας, την οποία άσκησε ερασιτεχνικά παράλληλα με τις σπουδές του. Σε κάποιο άρθρο του σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το ψευδώνυμο Άσιμος κι έκτοτε το καθιέρωσε. Παράλληλα, ασχολήθηκε και με το θέατρο. Έφτιαξε ένα φοιτητικό θεατρικό εργαστήρι, παίζοντας Αριστοφάνη, Μένανδρο, Μολιέρο.

Τότε αγόρασε και την πρώτη του κιθάρα. Σχεδόν από την Α' Γυμνασίου έγραφε στιχάκια και ποιήματα, αλλά ποτέ δεν είχε εκδηλώσει καμία έφεση προς τη μουσική. Αυτοδίδακτος μουσικός, άρχισε εμφανίσεις σε μικρές μπουάτ. Ανυπότακτος, αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις της λογοκρισίας για τα τραγούδια του και τα λεγόμενά του. Συνελήφθη και κρατήθηκε στην Ασφάλεια. Όταν τον άφησαν, η ταυτότητά του είχε χαθεί. Δεν έβγαλε άλλη, παρά μόνο 18 χρόνια αργότερα, οπότε κατάφερε να του εκδώσουν μία ταυτότητα στο όνομα Άσιμος, με τη «διευκρίνιση» στο σημείο του θρησκεύματος: Άνευ θρησκεύματος.

Το 1973, και χωρίς πτυχίο, κατέβηκε στην Αθήνα. Εμφανίστηκε σε αρκετές μπουάτ στην Πλάκα, σε συνεργασία με τραγουδιστές, ηθοποιούς και συνθέτες, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με μουσική, κείμενα, σκετς και ντοκουμέντα κόντρα στο κατεστημένο: «5η εποχή», «11η εντολή», «Χνάρι», «Μουσικό Θέατρο Φτώχειας», «Σούσουρο». Ανάμεσα στους τότε συνεργάτες του, πολλά και γνωστά ονόματα: Γκαϊφύλιας, Τραντάλης, Πανυπέρης, Φινίκης, Μουζακίτης, Σπυρόπουλος κ.α.

Το 1975 κυκλοφόρησε τα πρώτα του τραγούδια σ' ένα δισκάκι 45 στροφών (Ρωμιός- Μηχανισμός). Παράλληλα άρχισε την έκδοση «παράνομων» κασετών, που ηχογραφούσε και διακινούσε μόνος του στα Προπύλαια, στο Πολυτεχνείο, στα Εξάρχεια, στο Μοναστηράκι, στο Λυκαβηττό. Δημιούργησε την «Exarchia Square Band» και συμμετείχε σε συναυλίες, κοινωνικοπολιτικές εκδηλώσεις, μουσικοθεατρικά σχήματα, θέατρο του δρόμου, διάφορα δρώμενα. Κατά καιρούς, συνεργάστηκε με πολλά σχήματα και καλλιτέχνες.

Το 1977 φυλακίστηκε για δύο μήνες, μαζί με άλλους πέντε εκδότες - συγγραφείς, με επίσημη κατηγορία: «εξέχουσες προσωπικότητες που επηρεάζουν αρνητικά το κοινωνικό σύνολο». Το 1981 έγραψε το βιβλίο «Αναζητώντας Κροκανθρώπους» και το 1982 κυκλοφόρησε τον πρώτο του μεγάλο δίσκο, με τίτλο «Ξαναπές το», σε τέσσερα τραγούδια του οποίου συμμετείχαν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Χαρούλα Αλεξίου.

Περίπου ένα χρόνο αργότερα άνοιξε ένα μαγαζάκι στα Εξάρχεια, στην οδό Καλλιδρομίου. Ήταν ο «Χώρος Προετοιμασίας» όπως το ονόμασε, αλλά και διαμονής, αφού αυτό ήταν και το σπίτι του. Εκεί έγραφε, συνέθετε τα τραγούδια του, πουλούσε βιβλία, παιχνίδια για παιδιά, πρόχειρα κοσμήματα κατασκευής γνωστών του, κασέτες δικές του κυρίως, φωτιστικά, πήλινα, κάρτες παλιές και πολλά άλλα.

Το 1987 οδηγήθηκε βιαίως σε ψυχοθεραπευτική κλινική και λίγο αργότερα στις φυλακές Κορυδαλλού, με την κατηγορία του βιασμού. Αποφυλακίστηκε με χρηματική εγγύηση, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη μεγάλη του πίκρα γι' αυτή την αβάσιμη κατηγορία, που δεν τεκμηριώθηκε ποτέ. Η εκκρεμούσα δίκη, μαζί με τ' άλλα προβλήματα που ήταν πολλά, συσσωρεύτηκαν μέσα του... Μετά από δύο ανεπιτυχείς απόπειρες αυτοκτονίας, στις 17 Μαρτίου του 1988 βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του.

Μετά θάνατον, κυκλοφόρησαν δύο ακόμη δίσκοι του: «Το φανάρι του Διογένη» με τη συμμετοχή της Σωτηρίας Λεονάρδου και το «Γιουσουρούμ - Στο φαλιμέντο του κόσμου», με τη συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
 


sansimera.gr

Παραγωγή ενέργειας από… ούρα!

Λένε ότι στο μπάνιο σου έρχονται οι καλύτερες ιδέες. Και η καθηγήτρια Gerardine Botte του πανεπιστημίου του Οχάιο το … πήρε στην κυριολεξία και ανέπτυξε μια τεχνολογία για την παραγωγή καυσίμου υδρογόνου από… τα ούρα!

Σύμφωνα με την Botte τα ούρα περιέχουν αμμωνία και ουρία, δύο ενώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή υδρογόνου.

Τοποθέτησε ακόμη ένα ηλεκτρόδιο σε υγρά απόβλητα, τα οποία τροφοδότησε με συνεχές ρεύμα και… κατάφερε να παράξει αέριο υδρογόνο!

Το σύστημα της λειτουργεί όπως η ηλεκτρόλυση του νερού, μια διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή υδρογόνου για κυψέλες καυσίμου, με τη διαφορά ότι η αμμωνία και η ουρία «συγκρατούν» τα άτομα υδρογόνου τους πιο «χαλαρά» σε σχέση με το νερό και έτσι απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την απόσχιση τους.

Η τεχνολογία πουν ανέπτυξε η Botte μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας σε χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων, όπως για παράδειγμα αεροδρόμιο και στάδια!

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της καθηγήτριας ένα κτίριο με 200-300 εργαζόμενους μπορεί να παράξει 2 kilowatts ενέργειας, τα οποία μπορεί δεν είναι μεν αρκετά για την τροφοδότηση ολόκληρου του κτιρίου γι’ αυτό και… κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη!



http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/140506/paragogi-energeias-apo-oura/

Φωτογραφίες από το θερμό επεισόδιο


Στα χέρια ήρθαν ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Μάικ Φραντς στην τελευταία προπόνηση της Άιντραχτ. Ένα δυνατό μαρκάρισμα του τελευταίου στον έλληνα μπακ προκάλεσε την οργή του. Ο διεθνής άσος-όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ-έριξε γροθιά τον συμπαίκτη του στο στήθος και οι δυο τους άρχισαν να ανταλλάζουν χτυπήματα υπό τα έκπληκτα βλέμματα των υπολοίπων.


Ο προπονητής Μίχαελ Σκίμπε επέβαλε την τάξη, αλλά μόνο προσωρινά, αφού λίγη ώρα αργότερα ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ κι έστειλε με δύναμη την μπάλα πάνω στα πόδια του Φραντς που βρισκόταν σε απόσταση τριών μέτρων.

Ξεκίνησε ένας νέος κύκλος χτυπημάτων, μέχρι να διακόψει την προπόνηση ο Γερμανός προπονητής και να στείλει τους παίκτες του στον γυμναστή για να τρέξουν όλο το γήπεδο πάνω-κάτω έξι φορές. Ο Γιάννης Αμανατίδης σε ρόλο ειρηνοποιού ανέλαβε να μιλήσει στους δύο συμπαίκτες του. Όταν το «καψόνι» ολοκληρώθηκε, το προπονητικό διπλό συνεχίστηκε, αλλά χωρίς τους δύο συμμετέχοντες στο επεισόδιο, τους οποίους έστειλε στα αποδυτήρια ο Μίχαελ Σκίμπε.

«Κάποιες φορές όταν παίζεις σε έναν περιορισμένο χώρο αυτά μπορούν να συμβούν, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παίκτες όπως ο Τζαβέλλας και ο Φραντς. Το πρόβλημα είναι πως ο Τζαβέλλας δεν υποχωρεί και γι’ αυτό το λόγο συχνά δέχεται κίτρινες και κόκκινες κάρτες», δήλωσε ο Μίχαελ Σκίμπε για το περιστατικό.



Πηγή: www.sport-fm.gr



ΝΟΗΣΙΣ:Η ανάλυση του γενετικού μας κώδικα και το μέλλον της Βιοιατρικής



Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» και, όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς, επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.


Ο καθηγητής Χρήστος Ουζούνης, Διευθυντής του Κέντρου Βιοπληροφορικής στο King's College London (2007-2010), μιλά για την αποκωδικοποίηση του γενετικού μας υλικού, την επανάσταση της βιοιατρικής επιστήμης και τις αλλαγές που επέρχονται στη διαχείριση της ανθρώπινης υγείας.

Η ανάγνωση της γενετικής μας υπογραφής και η περαιτέρω κατανόησή της προετοιμάζει το μέλλον για την εξατομίκευση της πρόγνωσης, πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας ασθενειών, με τη συμμετοχική δράση της κοινωνίας.

Στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, στις 19.00.



Είσοδος ελεύθερη.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α2
B΄ ΓΥΡΟΣ - 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πιερικός Αρχέλαος - Παγκράτι

Το Σάββατο στην Κατερίνη στις 5,30 μ.μ.
Κώστας Σορώτος:

«Έχουμε υποχρέωση να το κερδίσουμε
για να διευκολύνουμε την περαιτέρω πορεία μας»


Και αυτό το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης αναμένεται να γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας. Αντίπαλοι ο Πιερικός Αρχέλαος και ο ΑΟ Παγκρατίου, ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις την παραμονή στην Α2. Έτσι, οι καλαθοσφαιριστές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη και οι φίλαθλοι, που σε κάθε αγώνα κατακλύζουν το γήπεδο, θα απολαύσουν πάλι ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Για τον αγώνα του Σαββάτου ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε:
«Είναι ένα άλλο κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι μέσα στην έδρα μας που έχουμε υποχρέωση να το κερδίσουμε για να διευκολύνουμε την περαιτέρω πορεία μας. Αντίπαλός μας είναι μία ιστορική ομάδα, όπως είναι το Παγκράτι, που τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ καλά και μάλιστα με ρόστερ το οποίο έχει επιθετικά ταλέντα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, για να φθάσουμε στο στόχο μας. Για άλλη μια φορά πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας και θα μας βοηθήσει με υπομονή να φθάσουμε στη νίκη».

● Τον αγώνα θα διαιτητεύουν οι κ.κ. Δεσλής, Σιορέντας και Τατούδης. Κομισάριος ορίσθηκε ο κ. Γιώργος Σαμαλής.

UEFA Europa League:FK Zenit Petersburg vs FC Twente live tv


UEFA Europa League
20:00 GMT(+2:00)
FK Zenit Petersburg vs FC Twente

Live tv links:

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/152/v-215253.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/154/v-215590.html

http://www.vipstand.me/watch/24426/1/fk-zenit-petersburg-vs-fc-twente.html

http://www.watchlivefootball.tv/zenit-st-petersburg-twente-live-uefa-europa-league-20110317.html

http://www.soccertvlive.net/watch/55345/1/watch-fk-zenit-petersburg-vs-fc-twente.html



Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

UEFA Europa League: FK Spartak Moscow vs Ajax live tv


UEFA Europa League
20:00 GMT(+2:00)
FK Spartak Moscow vs Ajax

Live tv links:

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/152/v-215254.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/154/v-215587.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/156/v-215714.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/156/v-215723.html

http://www.vipstand.me/watch/24427/1/fk-spartak-moscow-vs-ajax.html

http://www.watchlivefootball.tv/spartak-moskva-ajax-live-uefa-europa-league-20110317.html

http://www.soccertvlive.net/watch/55346/1/watch-fk-spartak-moscow-vs-ajax.html


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

UEFA Europa League: Uefa Europa League Simulcast live tv


UEFA Europa League
20:00 & 22:05 GMT(+2:00)
Uefa Europa League Simulcast


Live tv links:

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/152/v-215229.html

http://www.vipstand.me/watch/24446/1/uefa-europa-league-simulcast.html

http://www.soccertvlive.net/watch/55342/1/watch-uefa-europa-league-simulcast.html




Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

UEFA Europa League: Manchester City vs Dynamo Kyiv live tv


UEFA Europa League
20:00 GMT(+2:00)
Manchester City vs Dynamo Kyiv

Live tv links:

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/152/v-215252.html

http://www.fromsportcom.com/v-2/0/154/v-215583.html

http://www.vipstand.me/watch/24425/1/manchester-city-vs-dynamo-kyiv.html

http://www.soccertvlive.net/watch/55344/1/watch-manchester-city-vs-dynamo-kyiv.html

http://www.watchlivefootball.tv/manchester-city-dynamo-kyiv-live-uefa-europa-league-20110317.html



Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναρτώνται συνεχώς τα links.
Μείνετε συνδεδεμένοι στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ...

Ανασκαλνώντας:Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Πρωτοβουλία του Δήμου της πόλεως μας ανηγέρθη ενταύθα περικαλλές γυμνασιακόν κτίριον κείμενον παρά την είσοδον της πόλεως, το οποίον έχει την όψιν ενός ωραίου και συγχρόνου σχολικού μεγάρου.

Η θεμελίωσις του διδακτηρίου εγένετο τον Φεβρουαριον του έτους 1952, τούτο δε απεπερατώθη κατά την έναρξιν του παρελθόντος σχολικού έτους, μεθ' ο ήρξατο λειτουργούν. Το έργον οφείλεται κατά πρώτον λόγον εις την προσπάθειαν και πρωτοβουλίαν του Δήμου Κολινδρού, ο οποίος ηγείται των ωραίων και μεγάλων κοινωνικών εκδηλώσεων και έτυχεν εν συνεχεία της αρωγής του εν Μπούφαλλο Αμερικής και υπό την προεδρίαν του Ανέστη Κυριακού ευδοκίμως δρώντος Συλλόγου Κολινδρινών «Πρόνοια».
Οι όντως άξιοι εν Αμερική ομογενείς μας, διαπνεόμενοι υπό των αγνών αισθημάτων φιλοπατρίας και ουδόλως παύσαντες την πίστιν και την αγάπην των ττρος την ιδιαιτέραν των πατρίδα, ανέλαβον την πραγματοποίησιν της ανεγέρσεως του κτιρίου, αποστείλαντες πλειστάκις αξιολογοτάτην οικονομικών ενίσχυσιν διά την αποπεράτωσιν αυτού. Η θαυμάσια αυτή κοινωνική εκδήλωσίς των ουδένα Κολινδρινόν αφήνει ασυγκίνητον, άπαντες δε εκφράζουν την προς αυτούς απεριόριστον ευγνωμοσύνην και αφοσίωσίν των. Θα ήτο μεγάλη παράλειψις, εάν δεν εγίνετο μνεία και της συνδρομής των κατοίκων του Κολινδρού, οίτινες διακρίνονται διά το φιλοπρόοδόν των, περιβάλλοντες δε με θερμόν ενδιαφέρον πάσαν αγαθοεργόν προσπάθειαν και κατανοούντες τον κοινωφελή σκοπόν του εκπαιδευτικού τούτου ιδρύματος συνέβαλον γενναιοψύχως εις την ανέγερσιν, διά των διενεργηθέντων μεταξύ αυτών εράνων, εκτιμώμενης και της προσωπικής των εργασίας. Αξία, επίσης, ιδιαιτέρας εξάρσεως είναι η δωρεά του εν Θεσσαλονίκη διαμένοντος συμπολίτου μας Γ. Κάνουρα, ευγενώς προσφέροντος τους υαλοπίνακας του κτιρίου, καθώς και η τοιαύτη των εν Θεσσαλονίκη διαμενόντων Κολινδρινών Ν. Σιούμη και Φ. Πλασταρά διά την προσφο-ράν τραπεζών και πινάκων συντελεσάντων αισθητώς εις το επιτελεσθέν έργον.
Το νεόκτιστον διδακτήριον αποτελεί ένα πραγματικόν κόσμημα του Κολινδρού, χάρις όχι μόνον εις την εξωτερικήν αυτού εμφάνισιν αλλά και εις την εσωτερικήν τοιαύτην, η οποία συν τω χρόνω θέλει συμπληρωθή. Τούτο τιμά ιδιαιτέρως τον τόπον μας, καθότι πρόκειται περί ιδρύματος το οποίον θα εκπληροί ένα μεγάλον σκοπόν, αποβαίνον εστία ανυψώσεως του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου της νεολαίας μας.
Τα κενά δε, άτινα θέλει συμπληρώσει το νεοανεγερθέν διδακτήριον εις ολόκληρον την περιφέρειάν μας, είναι αξιόλογα, δεδομένου ότι εν αυτώ θα έχουν την ευκαιρίαν όπως μορφωθώσι και τα παίδια των πέριξ Κοινοτήτων.
Εις αυτό φοιτώσι μαθηταί των χωρίων Μελίκης, Νεοκάστρου, Παληαμπέλων, Καστανιάς, Ρυακίων, Καταχά, Σφενδάμης, Αλωνιών, Κούκου και άλλων, πολλοί των οποίων μη δυνάμενοι να αντιμετωπίσωσι τα έξοδα διά την φοίτησίν των εις άλλο Γυμνάσιον, θα εστερούντο του πολυτίμου δώρου της μαθήσεως και θα ήσαν καταδικασμένοι εις αμάθειαν.
Όλως ανυποκριτως οφείλομεν να συγχαρώμεν θερμώς τους ευγενείς και λαμπρούς εν Αμερική συμπατριώτας μας και να εκφράσωμεν προς αυτούς τας ευγνώμονας ευχαριστίας μας διά την όντως γενναιοτάτην και αξίαν πάσης εξάρσεως χειρονομίαν των υπέρ της ανεγέρσεως του περικαλλούς τούτου νεόδμητου εκπαιδευτικού ιδρύματος, το οποίον κοσμεί την πόλιν μας.
Άξιοι θερμών επαίνων είναι ο Δήμος Κολινδρού διά την ευγενή πρωτοβουλίαν του, η ερανική επιτροπή διά τους κόπους εις ούς υπεβλήθη, η επιτροπή του γυμνασίου ήτις με αμείωτον ενδιαφέρον παρηκολούθει την ανέγερσιν του κτιρίου, ως και οι παντοιοτρόπως συντελέσαντες εις την ανωτέραν ευόδωσιν του επιτελεσθέντος κοινωφελούς τούτου έργου.


«Το Φως» 23/9/54


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ
ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στον Κολινδρό .

Σήμερα το απόγευμα στις 6 στην κεντρική πλατεία Κολινδρού (μπροστά από το Δημαρχείο) μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί και κάτοικοι του χωριού συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο του λυκείου Κολινδρού.

Επίσης, το πρωί της Παρασκευής γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα διαμαρτυρηθούν έξω από το γραφείο Της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κατερίνη. Σήμερα το πρωί, στο λύκειο Κολινδρού βρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πιερίας, το οποίο συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Κολινδρού να παραμείνει το λύκειο.

Μαχαίρι σε δαπάνες και προσλήψεις


14 εκατομμύρια το χρέος σε τράπεζες για τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, 3 εκατομμύρια το χρέος της ΔΕΥΑ Παραλίας και περίπου 400.000 ευρώ της ΔΕΥΑ Κορινού. Δεν αποκλείεται η μετάταξη εργαζομένων σε άλλη επιχείρηση.

Σωρεία οικονομικών προβλημάτων καλείται να λύσει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, προβλήματα που έγιναν ακόμα πιο έντονα μετά και τη συγχώνευση (ελέω Καλλικράτη) με τις ΔΕΥΑ Παραλίας και Κορινού. Ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων, τα έργα αυτεπιστασίας και τα συσσωρευμένα χρέη σε δάνεια και προμηθευτές, δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό, που επιβάλει προσεκτική, ίσως και επώδυνη διαχείριση, για να μην βουλιάξει η ΔΕΥΑΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος Επιχείρησης, τα χρέη της πρώην ΔΕΥΑ Κατερίνης, μόνο της σε δάνεια ανέρχονται 14.060.000 και η ετήσια δόση προς τις τράπεζες για την αποπληρωμή τους είναι 2.475.000 ευρώ. Επίσης, δαπανεί 4,6 εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές ετησίως, ενώ τα έσοδά της ανέρχονται σε 6 εκατομμύρια.
Πρόθεση μας είναι να παραμείνει η ΔΕΥΑΚ ως έχει, να είναι δυνατή, βιώσιμη, ισχυρή και να παρέχει την καλύτερη υπηρεσία στους πολίτες», ανέφερε ο Στέργιος Μπουσνάκης, στις δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνάντησης των εργαζομένων της Επιχείρησης, ζητώντας την συνδρομή όλων σ’ αυτήν την προσπάθεια η οποία γίνεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Αναφερόμενος στο μέλλον των εργαζομένων είπε οτι γίνεται «διερεύνηση» για το αν είναι απαραίτητο όλο το δυναμικό της ΔΕΥΑΚ, το οποίο ανέρχεται σε 110 μόνιμους υπαλλήλους και 21 συμβασιούχους. Αν αυτός ο αριθμός των εργαζομένων δεν είναι απαραίτητος, τότε υπάρχει η δυνατότητα των μετατάξεων σε άλλες επιχειρήσεις, είπε ο κ. Μπουσνάκης, συμπληρώνοντας πάντως ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δίνεται μια δυνατότητα ελπίδας».

Περιφερειάρχης μόνος ψάχνει... αρμοδιότητες


Ούτε τις αρμοδιότητες της πρώην Νομαρχίας δεν εκτελούμε, δήλωσε από την Κατερίνη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, εναποθέτοντας τις ελπίδες του για τον Καλλικράτη στη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό.
Αντίθετος και με τις συγχωνεύσεις για τις οποίες όπως είπε γίνονται μόνο με οικονομικά κριτήρια και όχι εκπαιδευτικά.


Στην Κατερίνη συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, υπό την προεδρία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στην εκτελεστική επιτροπή συμμετέχει εκτός από τον εκάστοτε Περιφερειάρχη, οι αντιπεριφερειάρχες των επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι θεματικοί Περιφερειάρχες. Αν και η συνεδρίαση διεξήχθη «κεκλεισμένων των θυρών» σ’ αυτήν είχαν προσκληθεί οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πιερίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του, όχι μόνο στην ατζέντα της συνεδρίασης, αλλά και στον «Καλλικράτη», εκπέμποντας μάλλον απαισιοδοξία. Ιδιαίτερα καυστικός, ήταν και για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε αποφάσεις που λαμβάνει μόνο του το υπουργείο.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ευχαρίστησε αρχικά τους Πιεριείς για την φιλοξενία τους, υπογραμμίζοντας ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισαν οι συνεδριάσεις της να γίνονται εκ περιτροπής και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Η χθεσινή συνεδρίαση, ήταν η δεύτερη του οργάνου, μετά από εκείνη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Στην Πιερία, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και θέματα που απασχολούν τον νομό Πιερίας, σε μια προσπάθεια να δρομολογηθούν λύσεις και ενόψει της ανάληψης επιπλέον καθηκόντων την 1η Ιουλίου, οι οποίες σχετίζονται με την διαχείριση του ΕΣΠΑ.
Ο Περιφερειάρχης, ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τις αρμοδιότητες της αιρετής Περιφέρειας, υποστηρίζοντας ότι αυτές ουσιαστικά δεν υπάρχουν. «Δυστυχώς δεν μπορούμε, ούτε τις αρμοδιότητες της πρώην Νομαρχίας να εκτελέσουμε», είπε χαρακτηριστικά, αφού ο προϋπολογισμός ψηφίζεται σε 10 μέρες, ενώ η ανάληψη του Περιφερειακείου Ταμείου το οποίο θα αποφασίζει για το ποια έργα θα χρηματοδοτούνται, θα γίνει τον Ιούλιο. Ο κ. Ψωμιάδης, δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές και προς την Κυβέρνηση λέγοντας ότι «δυστυχώς» κανείς δεν ασχολείται με τον Καλλικράτη. «Ζητήσαμε και πιστεύω θα γίνει αποδεκτό από τον πρωθυπουργό, μια συνάντηση στα μέσα Απριλίου, όπου εκεί είναι η τελευταία μας ελπίδα. Τελευταία ελπίδα να λειτουργήσει ο Καλλικράτης και να προχωρήσει, είναι ο κ. Πρωθυπουργός. Κανείς δεν ασχολείται, πλην του Ραγκούση», υποστήριξε.
Κατηγορηματικός ήταν και όσον αφορά το εάν έχει γίνει κάποια αξιολόγηση, ιεράρχηση θεμάτων, λέγοντας ότι «είναι πολύ νωρίς».

Για τις συγχωνεύσεις σχολείων: Θα γίνει επανάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, δέχθηκε ερωτήσεις και για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων. «Η δικαιολογία ότι γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους δεν πείθει. Γίνεται απλά και μόνο για οικονομικούς λόγους», είπε χαρακτηρίζοντας «ντροπή» το εγχείρημα, αφού αντί να δίνει περισσότερους πόρους στην παιδεία προς όφελος των μαθητών, τους μειώνει.
Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος ως προς το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, εκφράζοντας την άποψη πως αν συνεχίσει έτσι το Υπουργείο «θα φτάσουμε πάλι σε καθεστώς διπλοβάρδιας των σχολείων». Όπως είπε, το βασικότερο είναι, ότι θα ταλαιπωρηθούν τα παιδιά των ορεινών και των νησιωτικών περιοχών, ένας μεγάλος αριθμός καθηγητών και δασκάλων θα βρεθεί στους δρόμους, ενώ «και πάλι την τιμητική τους θα έχουν τα κάγκελα, διότι πιστεύω ότι θα γίνει επανάσταση μέσα στον χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας και αυτό εκτός από λυπηρό είναι και λάθος».
Σχολιάζοντας τον διάλογο που υποτίθεται προηγήθηκε των ανακοινώσεων του υπουργείου, υποστήριξε δεν έγινε ποτέ, ενώ κατηγόρησε την κ. Διαμαντοπούλου ότι ήθελε όλους τους αιρετούς στη συνάντηση που κάλεσε πριν 15 μέρες, για να τους έχει συνενόχους. «Εγώ συνένοχος δεν γίνομαι για πράξεις τις οποίες αποφασίζει μόνο το υπουργείο», ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σκέψη από την Περιφέρεια για ένα κοινό πλαίσιο δράσης με τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και αφού διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στα σχολεία, κατέληξε λέγοντας ότι ήδη είναι σε συνεργασία με πάρα πολλούς δημάρχους και δεν είναι απίθανο να υπάρξει κοινή αντίδραση.

Θέατρο «Πήγασος» Πρεμιέρα για τη νέα θεατρική παραγωγή του ΠΗΓΑΣΟΥ το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου. Πρόκειται για τη σπαρταριστή κωμωδία.


Θέατρο «Πήγασος»

Πρεμιέρα για τη νέα θεατρική παραγωγή του ΠΗΓΑΣΟΥ το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαρτίου. Πρόκειται για τη σπαρταριστή κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», μια παρωδία των έργων του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, γραμμένη από τρεις Άγγλους, τον Adam Long, τον Daniel Singer και τον Jess Borgesson, μέλη της θεατρικής ομάδας Reduced Shakespeare Company.Πρόκειται για τη σπαρταριστή κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», μια παρωδία των έργων του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, γραμμένη από τρεις Άγγλους, τον Adam Long, τον Daniel Singer και τον Jess Borgesson, μέλη της θεατρικής ομάδας Reduced Shakespeare Company.

Διακοπή Νερού σε όλη την Κατερίνη

«Η Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 18/03/2011,
κατά τις ώρες 8.00 π.μ. έως 11.ΟΟ π.μ., θα υπάρξει διακοπή νερού σε όλη την
πόλη της Κατερίνης, λόγω αντικατάστασης βάνας κεντρικού αγωγού
ύδρευσης»

Επιστολή Λαγδάρη Βαγγέλη προς την Υπουργό Παιδείας

Κυρία Υπουργέ

Με το σχέδιο απόφασης σας για την συγχώνευση σχολείων συμπεριλαμβάνεται και η συγχώνευση του Λυκείου Κολινδρού με το Λύκειο Αιγινίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις που βάζει το υπουργείο για μια τέτοια συγχώνευση. Και αυτό μάλιστα γίνεται περισσότερο ξεκάθαρο μετά τις δηλώσεις της κυρίας Χριστοφιλοπούλου ότι το υπουργείο δεν θα εμμείνει σε συγχωνεύσεις που οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν ή οι μαθητές ανά τάξη ξεπερνούν τους 27-28 μαθητές.

Συγκεκριμένα για το σχολικό έτος 2011-2012 οι μαθητές του Λυκείου υποδοχής ανά τάξη θα είναι :Α Λυκείου 107, Β Λυκείου 90 και Γ Λυκείου 64. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 11 αίθουσες . Σήμερα η κτιριακή υποδομή του Λυκείου Αιγινίου όπως και το υπουργείο αναγνωρίζει «είναι ανεπαρκής». Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα καθώς επίσης και όλα τα άλλα επιχειρήματα που τέθηκαν από τους διάφορους φορείς, γίνεται φανερό ότι δεν προάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία αντίθετα μάλιστα καθίσταται προβληματική.

Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Δήμο μας είμαστε αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις που προτείνονται

Γι αυτό ζητούμε να επανεξετάσετε την απόφαση σας για την συγχώνευση του Λυκείου Κολινδρού με το Λύκειο Αιγινίου και των συγχωνεύσεων στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά κάτω υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.

Δημοτική Παράταξη

Δήμου Πύδνας Κολινδρού

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ιστορικές φωτογραφίες: Η μικρή κοπέλα από το Βιετνάμ

Στις 8 Ιουνίου του 1972, ένα μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ βομβάρδισε τον πληθυσμό του Trang Bang στο Βιετνάμ με ναπάλμ.



Η Kim Phuc ήταν εκεί με την οικογένειά της. Με τα ρούχα της να καίγονται, το εννιάχρονο κορίτσι έτρεξε μακριά, μαζί με άλλα παιδιά. Σε κάποια στιγμή, τα ρούχα της κάηκαν. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε εκείνη τη στιγμή από τον διάσημο φωτογράφο Nick Ut.
Η Kim έμεινε στο νοσοκομείο 14 μήνες. Υποβλήθηκε σε 17 εγχειρήσεις για την παραγωγή μοσχευμάτων δέρματος. Όποιος βλέπει αυτή τη φωτογραφία μπορεί να δει την ένταση της απελπισίας και του ανθρώπινου πόνου που δημιουργείται από τους πολέμους (που ακόμα μαίνονται στο Αφγανιστάν, την Τσετσενία, την Κολομβία, το Κονγκό, το Ιράκ, την κατεχόμενη Παλαιστίνη και τη Σομαλία), ιδιαίτερα τις επιπτώσεις στα παιδιά και τις γυναίκες.
Σήμερα, η Pham Thi Kim Phuc, το μικρό κορίτσι στη φωτογραφία, είναι παντρεμένη με δύο παιδιά. Ζει στον Καναδά, όπου προεδρεύει στο ίδρυμα Kim Phuc του οποίου αποστολή είναι να βοηθήσει τα παιδιά θύματα του πολέμου. Είναι επίσης πρέσβειρα της UNESCO.