Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Κλείνουν φυλακή ένα Γερμανό, ένα Γάλλο και ένα Πόντιο ισόβιαΑποφασίζουν να τους χώσουν σ' ένα μπουντρούμι και να μην έχουν επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο για όλη τους τη ζωή.
Τους επιτρέπουν όμως να πάρουν από ένα αντικείμενο, δικιάς τους επιλογής.

Διαλέγει λοιπόν ο Γερμανός ένα σκάκι. Μ' αυτό θα περνάω τον καιρό μου. Είναι παιχνίδι που δεν το βαριέσαι ποτέ...'

Ο Γάλλος διαλέγει μια τράπουλα. Μ' αυτή μπορείς να παίξεις όχι ένα αλλά πολλά διαφορετικά παιχνίδια και εγώ τα ξέρω όλα. Σίγουρα θα είμαι απασχολημένος για πολλά χρόνια'.

Διαλέγει και ο Πόντιος ένα κουτί tampon.

'Καλά ρε, του λένε οι άλλοι δύο, τι θα κάνεις με αυτό; Χαζός είσαι;''

Και τους απαντάει ο Πόντιος: 'Τι θα κάνω μ' αυτό; Διαβάστε εδώ τι
γράφει.

Μπορείτε να κάνετε ιππασία, κολύμβηση, ορειβασία, θαλάσσια σπορ...'

Σκέψεις αντρών για το γυμνό σώμα

Τι μπορεί να περνάει από το μυαλό ενός άντρα όταν η ερωτική του σύντροφός παρουσιάζεται εμπρός του γυμνή; Ενδιαφέρον…

-Από το skype φαινόταν καλύτερη…

-Σε παρακαλώ μη φορέσεις εκείνο το σαχλό μπλουζάκι

-Μμμμμμμμμμμμμμ (θαυμασμός)

-Ενδιαφέρον. Άντε άλλη μια για τη συλλογή μου!

-Ποιος είναι ο Τάκης; Και τι δουλειά έχει το όνομά του «χτυπημένο» στον ποπό της;

-Μμμμ (ειρωνικό), από πότε έχει να πλύνει τα σεντόνια;

-Καρφί δε μου καίγεται αν είναι ψεύτικα

-Επικεντρώσου στα μάτια της, επικεντρώσου στα μάτια της …εντάξει ξέχνα το!

-Έχω αλλάξει εσώρουχο (check), προφυλακτικά (check)…

-Ρούφα το στομάχι σου βλάκα, ρούφα το στομάχι σου βλάκα…

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/sex/story/skepseis-antron-gia-to-gumno-soma


Άντα Παπανδρέου VS Κάρλα Μπρούνι!

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντά την Δευτέρα τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και το newsbomb.gr προχωράει σήμερα σε ένα crash test μεταξύ των συζύγων των δύο ανδρών! Άντα Παπανδρέου vs Κάρλα Μπρούνι λοιπόν και τουλάχιστον σε αυτό, Ελλάς- Γαλλία σημειώσατε 1

Άντα vs Κάρλα

Η Άντα Παπανδρέου, κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου, μεγάλωσε στην Πάτρα και τελείωσε το δημοτικό στο Αρσάκειο Πατρών. Γύρω στα 15 της χρόνια, επαναστατεί και απαιτεί να συνεχίσει το σχολείο σε δημόσιο, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, πράγμα που γίνεται. Πετυχαίνει με την δεύτερη προσπάθεια την εισαγωγή της στο Πολυτεχνείο Πατρών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ενώ στη συνέχεια παίρνει υποτροφία από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταπτυχικαό στον Καναδά, με θέμα την «αντοχή των υλικών».

Τελικά επιλέγει τον τομέα της αεροναυπηγικής και ξεκινάει την καριέρα της στην αμερικάνικη εταιρεία Canadair. Μετά τον γάμο της με τον Γιώργο Παπανδρέου, ξεκινάει το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Γαλλική Λογοτεχνία. Λίγα χρόνια μετά προχωράει και σε διδακτορικό με αντικείμενο τη Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Η Κάρλα Μπρούνι γεννήθηκε στο Τορίνο. Ο πατέρας της, ο Αλμπέρτο Μπρούνο Ταντέσι, ήταν βιομήχανος, συνθέτης και θεατρικός σκηνοθέτης και η μητέρα της πιανίστρια και ηθοποιός.

Μετακόμισαν στην Γαλλία όταν η Κάρλα ήταν πέντε ετών, γιατί την εποχή εκείνη οι πλούσιοι Ιταλοί κινδύνευαν να απαχθούν από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες! Σπούδασε Τέχνες στο Παρίσι και παράλληλα ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ με τεράστια επιτυχία. Λέγεται ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι ετήσιες αποδοχές της ξεπερνούσαν τα 7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο! Το 1999 άρχισε και η μουσική της καριέρα με αποκορύφωμα τον πρώτο της δίσκο που κυκλοφόρησε το 2002 με τον τίτλο «Qulqu'un m' a dit», ο οποίος έφτασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις.

Ο έρωτας με τον Γιώργο

Είναι 1985 και η Άντα Παπαπάνου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον Καναδά, επιστρέφει για λίγες ημέρες στην Ελλάδα και στο πατρικό της στην Πάτρα. Εκεί σε μία μια πολιτική συγκέντρωση στο σπίτι μιας φίλης γνωρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου που μόλις έχει χωρίσει από τον πρώτο του γάμο από τον οποίο έχει έναν γιο, τον Αντρέα.

Από την πλευρά του ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος, εκείνη όμως έχει πάει με το ζόρι στην εκδήλωση! Όπως θα αποκαλύψει πολλά χρόνια μετά, ήταν αρνητικά προκατειλημμένη απέναντί του, αφού δεν είχε δει με καθόλου καλό μάτι την απόφαση του υιού Παπανδρέου, να ακολουθήσει την πολιτική καριέρα του πατέρα και του παππού του. Για τους επόμενους 12 μήνες ο ερωτευμένος Γιώργος, κινεί γη και ουρανό προκειμένου να την γοητεύσει! Και τα καταφέρνει! Η σχέση τους ξεκινάει το 1986 και καταλήγει στα σκαλιά της εκκλησίας το 1989 στο Καλέτζι, με παραδοσιακό γλέντι όπου σερβιρίστηκε γίδα βραστή.

Ο έρωτας με τον Νικολά

Η σχέση Μπρούνι- Σαρκοζί ξεκινάει σ' ένα πάρτι, μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του από τη δεύτερη σύζυγό του Σεσιλιά. Η συναντησή τους είναι ένα "ραντεβού στα τυφλά" αφού η βραδιά έχει οργανωθεί μόνο και μόνο για να γνωριστούν μεταξύ τους! Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος! Από την πρώτη στιγμή ο ηλεκτρισμός μεταξύ τους, είναι κάτι παραπάνω από έντονος και μοιάζουν σαν να έχουν μάτια, μόνο ο ένας για τον άλλο! Λίγους μήνες μετά η Κάρλα Μπρούνι γίνεται πρώτη κυρία της Γαλλίας! Ο γάμος γίνεται μέσα στο Μέγαρο των Ηλυσίων υπό το δήμαρχο του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού Φρανσουά Λεμπέλ, ο οποίος τέλεσε το μυστήριο. Μαζί τους μόνο έξι στενοί φίλοι του ζευγαριού!

Οι πολιτικές πεποιθήσεις

Ως φοιτήτρια, η Άντα Παπανδρέου, είναι έντονα πολιτικοποιημένη και ενώ αρχικά εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια οι έντονα ριζοσπαστικές αριστερές απόψεις της, την οδηγούν στη διαγραφή!

Η Κάρλα Μπρούνι πολιτικά τοποθετεί τον εαυτό της στην αριστερά. Στη Γαλλία είχε προκληθεί σάλος, όταν δημοσιοποιήθηκε η απόφασή της να υπογράψει ψήφισμα, εναντίον του αμφιλεγόμενου νόμου που προέβλεπε την εξέταση DNA για τις οικογένειες των μεταναστών, που επιθυμούσαν να μείνουν μόνιμα στην Γαλλία.

Η εμφάνιση

Ντυμένη πάντα κομψά, αλλά ποτέ κραυγαλέα, η Άντα Παπανδρέου αποφεύγει τα επώνυμα κομμάτια που "βγάζουν μάτι" ενώ φοράει σπανίως κοσμήματα! Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να διατηρεί τα κιλά της σε πολύ κομψά επίπεδα, γεγονός που την κάνει λιγο πιο τολμηρή στις επιλογές της, σε σχέση με το παρελθόν!

Η Κάρλα από την άλλη, ως πρώτη κυρία, έχει επιλέξει ένα κλασικό στυλ ντυσίματος με ιδιαίτερη προτίμηση σε πανάκριβους οίκους μοδας! Οι τσάντες και τα φορέματα της, κοστίζουν χιλιάδες δολάρια, ενώ κάθε δημόσια εμφάνισή της αποτελεί είδηση για τα περιοδικά μόδας! Το σώμα της, παραμένει σε διαστάσεις μοντέλου και το μόνο που στερείται είναι τα ψηλοτάκουνα, αφού ο Νικολά δεν είναι και πρώτο μπόι!

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/gossip/story/anta-papandreou-vs-karla-mprouni

Δύο εναλλακτικές για την αμειψισπορά έχουν οι αγρότες

Ανάμεσα σε δύο επιλογές μπορούν να "κινηθούν" οι αγρότες για τη φετινή σπορά, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διατάξεις περί πολλαπλής συμμόρφωσης, που εφαρμόζει πλέον και το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Προκειμένου, λοιπόν, να λάβει ολόκληρη την ενιαία ενίσχυση για την καλλιεργητική περίοδο 2010/2011 ο αγρότης μπορεί να καλλιεργεί στα χωράφια που δηλώνει είτε τρία διαφορετικά προϊόντα, ανεξαρτήτως στρεμμάτων και ειδών, είτε ένα προϊόν στο 80% των χωραφιών του και ένα ψυχανθές στο υπόλοιπο 20%.
Αντίθετα, Απαλλάσσονται από την υποχρέωση αμειψισποράς τα χωράφια με πάνω από 3% οργανική ουσία και οι ορυζώνες.
Με αφορμή ερωτήματα των γεωργών σε σχέση με την εφαρμογή της αμειψισποράς στο πλαίσιο της πολλαπλής Συμμόρφωσης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με τον κανονισμό 73/2009 και την ΚΥΑ 262385/2010 begin_of_the_skype_highlighting 262385/2010 end_of_the_skype_highlighting, διευκρινίζει με παραδείγματα δύο εναλλακτικούς τρόπους εφαρμογής και μία περίπτωση πλήρους απαλλαγής για τους γεωργούς της χώρας:

1. Οι γεωργοί μπορούν να καλλιεργούν κάθε χρόνο τουλάχιστον τρεις διαφορετικές καλλιέργειες στην εκμετάλλευσή τους, χωρίς κανένα περιορισμό για τις εκτάσεις κάθε καλλιέργειας.

Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό για κάθε καλλιέργεια και δεν εξετάζεται σε ποιο αγροτεμάχιο γίνεται η κάθε καλλιέργεια.

Για παράδειγμα:

- Γεωργός έχει πέντε αγροτεμάχια εκ των οποίων 2 με έκταση 100 στρέμματα, 1 με έκταση 10 στρέμματα και δύο αγροτεμάχια με έκταση 3 στρέμματα το καθένα. Ο γεωργός αυτός μπορεί να καλλιεργήσει ντομάτα στα 3 στρέμματα, σιτάρι στο άλλο αγροτεμάχιο των τριών στρεμμάτων και βαμβάκι σε όλα τα υπόλοιπα (δηλαδή στα 210 στρέμματα). Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται η υποχρέωση αμειψισποράς πλήρως. Η αναφορά των καλλιεργειών είναι απλά ενδεικτική, και η κάθε καλλιέργεια μπορεί να αντικατασταθεί με όποια άλλη επιθυμεί ο γεωργός χωρίς περιορισμούς εκτάσεων.

- Άλλος γεωργός διαθέτει ένα αγροτεμάχιο 100 στρεμμάτων. Αρκεί στο αγροτεμάχιο αυτό να συμπεριλάβει ένα στρέμμα π.χ. σιτάρι, ένα στρέμμα π.χ. καλαμπόκι και 98 στρέμματα όποια άλλη καλλιέργεια της επιλογής του.

2. Εφόσον ο γεωργός δεν επιθυμεί αυτή τη λύση, εναλλακτικά μπορεί να επιλέξει την αμειψισπορά με ψυχανθή. Σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωμένος να έχει κάλυψη με ψυχανθή στο 20% των αρόσιμων εκτάσεων της εκμετάλλευσης του (εκτός δενδρώνων και βοσκοτόπων), όποτε το επιθυμεί, δηλαδή είτε τη χειμερινή περίοδο είτε την θερινή περίοδο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο ψυχανθές επιθυμεί, είτε για χλωρή λίπανση (βίκος κ.λπ.), είτε για παραγωγή καρπού (όσπρια, κτηνοτροφικά ψυχανθή).


Παραδείγματα ορθής εφαρμογής:

- Σε εκμετάλλευση 3 ποτιστικών αγροτεμαχίων από 20 στρέμματα, μπορεί να καλλιεργηθεί βαμβάκι ή καλαμπόκι σε όλη την έκταση κατά την καλοκαιρινή περίοδο και το χειμώνα στο 20% ήτοι στα 12 στρέμματα να γίνει καλλιέργεια ψυχανθούς για χλωρή λίπανση. Εναλλακτικά στην ιδία εκμετάλλευση ο γεωργός μπορεί να καλλιεργήσει φακή στα 12 στρέμματα και βαμβάκι στα υπόλοιπα 48 ή να κάνει όποιο συνδυασμό επιθυμεί.

- Σε εκμετάλλευση 2 ξηρικών αγροτεμαχίων 50 στρεμμάτων έκαστο, ο γεωργός μπορεί να έχει στα 20 στρέμματα του ενός αγροτεμαχίου οποιοδήποτε χειμερινό ψυχανθές (βίκο, ρεβίθι, μπιζέλι) και στα υπόλοιπα 80 π.χ. στάρι.



3. Απαλλαγή από την υποχρέωση αμειψισποράς μπορεί να έχουν τα εδάφη με πάνω από 3% οργανική ουσία και οι ορυζώνες.

Επισημαίνεται ότι το ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο της τροποποίησης του Ευρωπαϊκού κανονισμού 73/2009, που είναι ήδη σε εξέλιξη, διεκδικεί την απλούστευση της πολλαπλής συμμόρφωσης ώστε να διευκολυνθούν οι έλληνες γεωργοί και στο θέμα της αμειψισποράς.

Για τη φετινή περίοδο πάντως, το ΥΠΑΑΤ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για το ζήτημα αυτό ώστε να διευκολυνθούν οι γεωργοί στην εφαρμογή και να μην κινδυνεύουν με μείωση των επιδοτήσεών τους από τυχόν παραλείψεις.



Πηγή:http://www.agronews.gr/content/view/61984/39/lang,el/

Το πανόραμα των αιτήσεων για τα αγροτικά φ/β

Στις 6.000 φθάνουν τα αιτήματα για φωτοβολταϊκά από επαγγελματίες αγρότες που έχουν κατατεθεί στη ΔΕΗ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ ο νομός Αιτωλοακαρνανίας και δη το Αγρίνιο αναδεικνύεται μακράν… του δεύτερου «πρωταθλητής» με 750 αιτήσεις, ακολουθούμενος από τη Λάρισα και τη Λαμία.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την καταμέτρηση και «τακτοποίηση» όλων των αιτήσεων που ολοκλήρωσε πρόσφατα η ΔΕΗ. Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τα στοιχεία για τους 52 νομούς της χώρας, πάνω από το 1/3 των αγροτικών αιτήσεων και, συγκεκριμένα, 2.240 εκ των 6000 προέρχονται από έξι νομούς.

Στην πρώτη θέση βρίσκουμε το Αγρίνιο με 750 αιτήσεις παραγωγών (υπερδιπλάσια από το δεύτερο) και σύνολο 1.400 αιτήσεων κάθε είδους. Η πληθώρα των αιτημάτων στην πόλη και στο νομό γενικότερα εξηγείται από την παρουσία εκεί πολλών πρώην καπνοπαραγωγών που «βλέπουν» στα φωτοβολταϊκά μια διέξοδο από τα προβλήματα που έφερε η εγκατάλειψη της καλλιέργειας τα τελευταία χρόνια.

Το Αγρίνιο ακολουθούν η Λάρισα με 330 αγροτικά αιτήματα, η Λαμία και οι Σέρρες με 300, η Κατερίνη και η Λιβαδιά με 280.

Στις αιτήσεις κάθε είδους, την πρωτιά κερδίζει ο νομός Βοιωτίας με 1.800 αιτήματα ή 450 μεγαβάτ που αντιστοιχούν σε 1.800, ενώ ακολουθεί ο νομός Αιτωλοακαρνανίας με 1400 αιτήματα ή 250 μεγαβάτ και η Φθιώτιδα μαζί με την Ευρυτανία με 440 μεγαβάτ ή 1.100 αιτήματα.

Όπως έχουν αναφέρει σε πρόσφατα και παλαιότερα δημοσιεύματα τους η Agrenda και το Agronews, σε κάποιες από τις περιοχές που καταγράφεται υπερσυγκέντρωση αιτήσεων είναι πολύ πιθανό αρκετές να μείνουν τελικά εκτός και να μπουν στο «ψυγείο».

Πόσες θα είναι αυτές και σε ποιους νομούς θα το γνωρίζουμε μόλις η ΔΕΗ ολοκληρώσει την καταγραφή της ηλεκτρικής χωρητικότητας των τοπικών δικτύων ώστε να γνωρίζει τις «αντοχές» ή τα διαθέσιμα MW σε κάθε περιοχή. Θα ακολουθήσει η αποστολή των προσφορών σύνδεσης μέσα στο Δεκέμβριο.

Πηγή:http://www.agronews.gr/content/view/61970/200/lang,el/



Οι τρεις “Παπα” αποφάσισαν για την τύχη μας

Το μεσημέρι του Σαββάτου συναντήθηκαν για μια ώρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού για οικονομικά θέματα και έβαλαν το πλαίσιο για τα μέτρα που θα αναγγελθούν την ερχόμενη εβδομάδα με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

Το newsbomb.gr αποκαλύπτει αποκλειστικά σήμερα ότι :

1.Απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του δημοσίου άμεσα με τη λήξη της σύμβασής τους

2. Κλείνουν 5.000 δημοτικές επιχειρήσεις

3. Κλείνουν στρατόπεδα εντός των Αθηνών πλην του Πενταγώνου και τα οικόπεδά τους δημοπρατούνται άμεσα.

4. Μειώνονται κατά 80% το προσωπικό των δήμων που αυτή την στιγμή ανέρχεται σε 100.000 χιλιάδες άτομα.

Τα σκληρά αυτά μέτρα θα αναγγελθούν από τον κ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να μην θιγούν εκ νέου τα εισοδήματα συνταξιούχων και μισθωτών του Δημοσίου.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politiki/story/oi-treis-papa-apofasisan-gia-tin-tuxi-mas

Και πριγκίπισσα και…blogger

H Μαρί Σαντάλ, που είναι γνωστή για το στυλ και την κομψότητά της, ανακαίνισε πρόσφατα τα sites των καταστημάτων της με παιδικά ρούχα που υπογράφει η ίδια.

Η ενασχόληση της πριγκίπισσας με τα παιδικά ρούχα μετράει πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει γωνιά σε όλο τον κόσμο που να μην υπάρχει βιτρίνα με παιδικά ρούχα σχεδιασμένα από τα χέρια της.

Στο καινούργιο της site όμως, αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι νέο και πολύ δημιουργικό. Αυτό, δεν είναι άλλο από το προσωπικό της blog που ονομάζεται «ΜC blog».

Αν και δεν το ανανεώνει συχνά, διότι ο χρόνος της είναι αρκετά περιορισμένος, προσπαθεί μέσα από αυτό να μοιράζεται με τον κόσμο ότι περνά από το μυαλό της.

Η αγάπη για τις ιστοσελίδες, τελικά, είναι και για τους πρίγκιπες.


Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202997&cid=11


Του ξέρτι ότ' (νούμιρο24):

Ο Φάνης Γκέκας δε σκόραρε σήμερα!!! την 12η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα αφού η ομάδα του κόλλησε στο 0-0 στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Βέρντερ Βρέμης?
Μέχρι στιγμής τα στατιστικά του είναι φοβερά, φανερώνουν υψηλής ποιότητας επιθετικό και έχει κάνει όλη τη Γερμανία να ξαναπαραμιλάει μαζί του....
Έχει 11 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές με μόλις 22 προσπάθειες για να βρει στόχο!!!

Να πολύ καλός επιθετικός για την Αναγέννηση Κολινδρού!!!!!!!!!!!!!!!!


Στη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Κολινδρού....

Στη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Κολινδρού Πιερίας εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου
Μητροπολίτου κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ.

Έψαλαν οι αδελφές της Μονής και κήρυξε ο Πνευματικός της Μονής, σεβαστός γέροντας Ιεροκήρυκας π. Αθηναγόρας Καραμαντζάνης, σχετικά με το βίο, το άγιο παράδειγμα και την αρετή της ελεημοσύνης του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος.

Η Διοικούσα Επιτροπή των συσσιτίων της Μητροπόλεως "ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ", οι Ιερείς - προϊστάμενοι των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της πόλης Κατερίνης και οι 150 περίπου ακούραστοι συνεργάτες λαϊκοί, άνδρες και γυναίκες, πού παρακολούθησαν τον Εσπερινό, ένοιωσαν έντονα λατρευτικά βιώματα μέσα στο λαμπρό και κατανυκτικό Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Στη συνέχεια, η Καθηγουμένη της Μονής Οσιολογιωτάτη Μοναχή Ειρήνη με τις αδελφές παρέθεσαν πλούσιο δείπνο σ' όλους του συνεργάτες στην υπέροχη Τράπεζα της Μονής.

Μετά την προσφώνηση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, ο ταμίας των συσσιτίων "ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ" έκανε έναν σύντομο και κατατοπιστικό απολογισμό της 10ετίας.

Σ' αυτό το χρονικό διάστημα προσφέρθηκαν 400.000 μερίδες φαγητό, καλομαγειρεμένο και ζεστό. Τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 722.664 Ευρώ και τα λοιπά έξοδα στο ποσό των 705.162 Ευρώ, χωρίς να υπολογισθούν οι δωρεές των πιστών σε είδος.

'Ολοι οι παρευρεθέντες δόξασαν τον Θεό για το έργο που επιτελέσθηκε με τη Χάρη Του. Την όλη εκδήλωση έκλεισε με έκδηλη τη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ.

Ευχαρίστησε απ' τα βάθη της καρδιάς του όλους που βοηθούν στο Φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως και ειδικότερα στο πρόγραμμα των καθημερινών συσσιτίων "ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ", και προέτρεψε το έργο αυτό, που γίνεται με πολλούς κόπους και πνεύμα θυσιαστικής αγάπης, να συνεχιστεί και να επιτελείται πάντοτε αθόρυβα και ταπεινά.

Τέλος, σ' όλους χάρισε και μια ωραιότατη εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, ως ένδειξη τιμής, ευγνωμοσύνης και πολλής αγάπης.


Πηγή:http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6279:2010-11-12-17-56-15&catid=26:2009-12-18-08-38-40


Δικό μου σχόλιο:
Το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου,υπό κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μια καλή πηγή εσόδων για το χωριό μας.
Δε θα λύσει όλα μας τα προβλήματα,αλλά να έδινε ένα έξτρα εισόδημα.
Ας το κοιτάξουν κάποιοι σοβαρά...
Όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει θέληση.

Επίσης θέλω να εκφράζω το θαυμασμό μου για τα φιλόπτωχα ταμεία της Ελλάδος,αλλά και του χωριού μας ιδιαίτερα,που παράγουν πολύ καλό και θεάρεστο έργο.

ΠΑΟ - ΑΕΛ

Ομοίως, για όποιους θέλουν να παρακολουθήσουν μέσω ίντερνετ στις 19:30 το ματς του ΠΑΟ - ΑΕΛ,ας πατήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=94988&part=sports

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ live internet tv

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μέσω ίντερνετ στις 19:30 το ντέρμπι της Τούμπας των δύο δικεφάλων ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ας πατήσουν τον σύνδεσμο που ακολουθεί...

http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2011/05/greece-super-league-play-offs-paok.html

 Θα βρείτε πολλές επιλογές

Παίζουν τώρα στη Super League

Παρακολουθείστε τώρα ζωντανά τους αγώνες ΚΕΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ και
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους:




KEΡΚΥΡΑ - ΞΑΝΘΗ

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=94987&part=sports



ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

http://atdhe.net/28170/watch-ergotelis-vs-olympiakos-piraeus
&

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=94986&part=sports

ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Τα γενέθλια επηρεάζουν σημαντικά τη πορεία της ζωής.
Η ημερομηνία γέννησης, μας χαρίζει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
Επιλέξτε την ημερομηνία γέννησής σας:

1. Ο αριθμός 1 σας δίνει περισσότερες εκτελεστικές ιδιότητες και δυνατότητες, ηγετικό πνεύμα και δυναμικότητα στη καθοδήγηση της πορείας της ζωής σας καθώς επίσης και αυτοπεποίθηση. Όμως με δυσκολία θα λύσετε μικροπροβλήματα και λεπτομέρειες που σας ανησυχούν. Ευαισθησία, με τον καιρό τα συναισθήματα σας εξασθενούν.
2. Η γέννησή σας τη 2η ημέρα του μήνα προσθέτει έναν βαθμό συγκίνησης, ευαισθησίας, και διαίσθησης. Το 2 είναι ένας πολύ κοινωνικός αριθμός που σας επιτρέπει να κάνετε νέους φίλους εύκολα και γρήγορα. Νευρικότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Καλόκαρδοι και επιδιώκετε συνεχώς την αγάπη. Είστε πιο επιρρεπείς από άλλους στο να γίνετε καταθλιπτικοί, δεδομένου ότι οι συγκινήσεις μπορούν να γίνουν εσωτερικές και να προκαλέσουν την ανησυχία και τη διανοητική σας αναταραχή. Φαντάζει δύσκολο να αλλάξετε τη διάθεσή σας όταν βρίσκεστε σε κατάθλιψη.
3 Η γέννηση την 3η ημέρα του μήνα είναι πιθανό να προσθέσει ένα καλό κομμάτι ζωτικότητας στη ζωή σας. Είστε φυσικός και διανοητικός και υπάρχει ανησυχία στη φύση σας. Έχετε μια φυσική ικανότητα εκφραστικότητας και ρητορείας μπροστά σε πολυάριθμο κοινό. και κάνετε πάντα πολύ καλή εντύπωση. Η τέχνη σας είναι ο λόγος. Είστε ενεργητικοί και πάντα καλός συνομιλητής. Έχετε έντονη φαντασία, αλλά τείνετε να διασκορπίσετε την ενέργεια σας και να ασχολέιστε με δευτερεύουσας σημασίας θέματα. Είστε στοργικοί, μερικές φορές πολύ ευαίσθητοι.
4 Η γέννηση την 4η ημέρα του μήνα σας βοηθάει να είσαστε οργανωτικοί, ειλικρινείς, τίμιοι &, εργατικοί. Δεν παρασύρεστε από τα συναισθήματά σας, ελέγχετε την κατάσταση σε περιπτώσεις έντονου συναισθηματισμού. Πρακτικοί, λογικοί. Δύσκολα εκφράζετε την στοργικότητά σας και γενικότερα την αγάπης σας.
5 Με γενέθλια τη 5η ημέρα του μήνα τείνετε να συνεργάζεστε καλά με τους ανθρώπους. Είστε ταλαντούχοι και ευπροσάρμοστοι, έχετε καινοτόμες ιδέες. Είστε πολύ προοδευτικοί και επινοητικοι. Το μυαλό σας είναι γρήγορο, έξυπνο και αναλυτικό. Μια ανησυχία στη φύση σας μπορεί να σας καταστήσει λίγο ανυπόμονους και συνεπαρμένους με τη ρουτίνα. Μπορείτε να έχετε μια τάση για ξαφνικά ταξίδια.
6 Γενέθλια την 6η του μήνα σας δίνουν ένα γενικότερο αίσθημα ευθύνης, ικανότητα κατανόηση δύσκολων προβλημάτων. Είστε τίμιοι και ανοικτοί στο καθένα, οικογενειάρχες και πραγματικοί φίλοι.
7 Γεννημένος την 7η ημέρα του μήνα έχετε τάση τελειομανίας. έτσι γίνεστε εγωιστές, ατομιστές. Έχετε τάση προς τα μεταφυσικά. Είσαστε ευαίσθητοι , επίμονοι. Δεν δέχεστε εύκολα εντολές, δεν σας αρέσει να σας κυβερνούν. Έχετε δικιά σας εργασία ή είσαστε προϊστάμενος.
8 Γεννημένοι την 8η του μήνα, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τη δική σας επιχείρηση ευκολότερα από άλλους. Έχετε καλές εκτελεστικές δεξιότητες και γίνεστε καλός δικαστής. Πρέπει να προσπαθήσετε να είστε κύριος της επιχείρησής σας, έχετε ισχυρή επιθυμία να ελέγχετε τα πάντα. Είστε γενικά αξιόπιστοι. Σας εμπιστεύονται τη διαχείριση χρημάτων. Ιδεαλιστές. Έχετε τις καλύτερες προϋποθέσεις να επιτύχετε στον επαγγελματικό τομέα και γενικότερα να ξεπεράσετε κάθε οικονομική δυσκολία.
9 Η γέννησή σας την 9η ημέρα του μήνα σας κάνει ιδεαλιστές. Το ανοικτό μυαλό σας δίνει την ικανότητα ευρείας συνεργασίας με το περιβάλλον σας, ανεκτικοί, γενναιόδωροί, συμπονετικοί, ευαίσθητοι. Σας αρέσει να δίνετε περισσότερα από ότι παίρνετε.
10 Η γέννησή σας τη 10η ημέρα του μήνα προσθέτει έναν τόνο ανεξαρτησίας και πρόσθετης ενέργειας στην πορεία ζωής σας. Ηγετικές ικανότητες. Έχετε αυτοπεποίθηση, όμως με δυσκολία μπορείτε να λύσετε μικροπροβλήματα και λεπτομέρειες που σας ανησυχούν.
11 Η γέννησή σας την 11η ημέρα του μήνα σας κάνει ονειροπόλους και ιδεαλιστές. Συνεργάζεστε καλά με τους ανθρώπους επειδή ξέρετε να χρησιμοποιήσετε την πειθώ σας και όχι τη δύναμη σας. Υπάρχει μια ισχυρή πνευματική πλευρά στη φύση σας, μπορεί να έχετε διαισθητικές ικανότητες. Είστε ευαίσθητοι. Αν και είσαστε έξυπνοι διορατικοί αναλυτικοί, δεν νιώθετε άνετα στον επιχειρηματικό κόσμο. Είστε σίγουρα δημιουργικοί και αυτή η επιρροή τείνει να σας κάνει περισσότερο ονειροπόλους.
12 Η γέννηση τη 12η ημέρα του μήνα σας γεμίζει ζωτικότητα. Είστε διανοητικός. Υπάρχει ανησυχία στη φύση σας. Έχετε μια φυσική ικανότητα εκφραστικότητας και ρητορείας μπροστά σε πολυάριθμο κοινό και κάνετε πάντα πολύ καλή εντύπωση. Η τέχνη σας είναι ο λόγος. Είστε ενεργητικοί και δεινός συνομιλητής. Έχετε έντονη φαντασία, αλλά τείνετε να διασκορπίσετε την ενέργεια σας και να αναμιχθείτε με επιφανειακά θέματα. Είστε στοργικοί, μερικές φορές πολύ ευαίσθητοι.
13 Η γέννηση τη 13η ημέρα του μήνα σας βοηθάει να είσαστε καλός οργανωτής και οδηγητής. Έχετε τάση να εξουσιάζετε τους ανθρώπους. Ειλικρινείς και τίμιοι, σοβαροί, σκληρά εργαζόμενα άτομα. Δεν παρασύρεστε από τα συναισθήματά σας, ελέγχετε την κατάσταση σε περιπτώσεις έντονου συναισθηματισμού. Πρακτικοί, λογικοί, αδιάλλακτοι. Δύσκολα εκφράζετε την στοργικότητά σας και γενικότερα την αγάπη σας.
14 Με γενέθλια τη 14η του μήνα τείνετε να συνεργάζεστε καλά με τους ανθρώπους. Είστε ταλαντούχοι και ευπροσάρμοστοι, έχετε καινοτόμες ιδέες. Είστε πολύ προοδευτικοί, επινοητικοί και προσαρμόσιμοι. Το μυαλό σας είναι γρήγορο, έξυπνο και αναλυτικό. Μια ανησυχία στη φύση σας μπορεί να σας καταστήσει λίγο ανυπόμονους και εύκολα συνεπαρμένους με τη ρουτίνα.
15 Με γενέθλια τη 15η οποιουδήποτε μήνα, είστε ικανοί να έχετε τις πραγματικά ισχυρές συνδέσεις στο σπίτι, την οικογένεια και την εσωτερική σκηνή. Τα 1 και 5 ίσο με 6, παρέχουν το είδος της ενέργειας που σας κάνει έναν άριστο γονέα ή έναν δάσκαλο. Είστε ικανοί. Συμπαθείτε την αρμονία στο περιβάλλον σας και προσπαθείτε να την διατηρήσετε. Τείνετε να μάθετε από την παρατήρηση παρά να μελετήσετε και να ερευνήσετε. Σας αρέσει να μαγειρεύετε άλλα δεν ακολουθείτε τις συνταγές. Αυτός ο αριθμός παρουσιάζει καλλιτεχνικές κλίσεις. Είστε γενναιόδωροι, τίμιοι και ανοικτοί στο καθένα, οικογενειάρχες, πραγματικοί φίλοι & επίμονοι.
16 Η γέννησή σας τη 16η ημέρα του μήνα δίνει αίσθηση μοναξιάς και γενικότερα την επιθυμία μόνο για εργασία. Είστε σχετικά άκαμπτοι. Χρειάζεστε πολύ χρόνο για να συγκεντρωθείτε και να διαλογιστείτε. Είστε επίμονοι. Λόγω αυτού, μπορεί να μην είναι εύκολο για σας να διατηρήσετε μόνιμες σχέσεις. Αυτή η ημέρα γέννησης σας οδηγεί στην επιστήμη, σε τεχνικές ανακαλύψεις, θρησκεία, και γενικά στη πνευματική εξερεύνηση. Είσαστε συναισθηματικοί αλλά αργείτε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Λόγω αυτού, μπορεί να υπάρξει κάποια δυσκολία στην ανταπόδωση αγάπης.
17 Η γέννησή σας τη 17η ημέρα του μήνα σας δίνει τύχη στα οικονομικά σας και γενικότερα επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα. Αν και είστε πιθανώς πολύ τίμιοι και ηθικοί, αυτά τα γενέθλια σας επιτρέπουν να επιτύχετε στο πονηρό κόσμο των επιχειρήσεων και γενικά του εμπορίου. Είστε φιλόδοξοι και στόχος σας πάντα είναι να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είσαστε συναισθηματικοί αλλά αργείτε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας. Λόγω αυτού, μπορεί να υπάρξει κάποια δυσκολία στη έκφραση αγάπης.
18 Τα γενέθλιά σας τη 18η ημέρα του μήνα σας κάνουν συνεργάσιμους αλλά εσείς επιμένετε να λειτουργείτε ατομικά. Υπάρχει μια ανθρωπιστική ή φιλανθρωπική προσέγγιση στις επιχειρησιακές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεστε. Έχετε καλές εκτελεστικές δυνατότητες, δεδομένου ότι είστε πολύ διοργανωτικό ,οργανωτικό και ηγέτης. Είστε ευρέων αντιλήψεων, ανεκτικοί και γενναιόδωροι. Εκφράζετε τα συναισθήματα σας. Παραδόξως, δεν αναμένετε τόσα πολλά σε αντάλλαγμα όταν δίνετε.
19 Η γέννησή σας τη 19η ημέρα του μήνα προσθέτει ανεξαρτησία και ενέργεια στην πορεία της ζωής σας. Συγχρόνως, θέτει διάφορα εμπόδια που πρέπει να υπερνικήσετε για να γίνετε ανεξάρτητοι. Έχετε εκτελεστικές δυνατότητες, ηγετικό πνεύμα και δυναμικότητα στη καθοδήγηση της πορείας της ζωής σας. Έχετ αυτοπεποίθηση, όμως με δυσκολία μπορείτε θα λύσετε μικροπροβλήματα. Είστε ευαίσθητοι.
20 Η γέννησή σας την 20ή ημέρα του μήνα προσθέτει έναν βαθμό ευσυγκινησίας, ευαισθησίας, και διαίσθησης. Η ενέργεια από το 2 σας κάνει να είσαστε πολύ κοινωνικοί και να κάνετε νέους φίλους εύκολα και γρήγορα. Νευρικότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Είσαστε καλόκαρδοι και επιδιώκετε συνεχώς την αγάπη. Είστε πιο επιρρεπείς από άλλους για να γίνετε καταθλιπτικοί, δεδομένου ότι οι συγκινήσεις μπορούν να γίνουν εσωτερικές και να προκαλέσουν την ανησυχία και τη διανοητική σας αναταραχή. Φαντάζει δύσκολο να αλλάξετε τη διάθεσή σας όταν βρίσκεστε σε κατάθλιψη. Μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να είσαστε εξαιρετικά στοργικοί.
21 Η γέννηση την 21η ημέρα του μήνα (ενέργεια 3) είναι πιθανό να προσθέσει ένα καλό κομμάτι ζωτικότητας στη ζωή σας. . Υπάρχει ανησυχία στη φύση σας. Έχετε μια φυσική ικανότητα εκφραστικότητας και ρητορείας μπροστά σε πολυάριθμο κοινό και κάνετε πάντα πολύ καλή εντύπωση. Η τέχνη σας είναι ο λόγος. Είστε ενεργητικοί και πάντα δεινός συνομιλητής. Έχετε έντονη φαντασία, αλλά τείνετε να διασκορπίσετε την ενέργεα σας και να αναμιχθείτε με επιφανειακά θέματα. Είστε στοργικοί, μερικές φορές πολύ ευαίσθητοι. Είσαστε πρακτικοί, λογικοί. Στοργικοί, πολύ ευαίσθητοι. Υπόκεισθε στις γρήγορες διακυμάνσεις.
22 Η γέννηση την 22η ημέρα του μήνα σας κάνει να υιοθετήσετε ανορθόδοξες προσεγγίσεις, είστε ικανοί να διαχειριστείτε μεγάλες επιχειρήσεις, να επωμιστείτε μεγάλες ευθύνες και να εργαστείτε σκληρά για την ολοκλήρωση των στόχων σας. Ιδεαλιστές έχετε εσωτερική δύναμη και χάρισματα. Ένας εξαιρετικά ικανός διοργανωτής. Είστε πολύ διαισθητικοί αλλά και νευρικοί.
23 Με γενέθλια την 23η του μήνα (ενέργεια 5) τείνετε να συνεργάζεστε καλά με τους ανθρώπους. Είστε ταλαντούχοι και ευπροσάρμοστοι, έχετε καινοτόμες ιδέες. Είστε πολύ προοδευτικοί, επινοητικοί και προσαρμόσιμοι. Το μυαλό σας είναι γρήγορο, έξυπνο και αναλυτικό. Μια ανησυχία στη φύση σας μπορεί να σας καταστήσει λίγο ανυπόμονους και προσκολλημένους στη ρουτίνα. Μπορεί να έχετε μια τάση για ξαφνικά ταξίδια. Πολύ κοινωνικοί, κάνετε φίλους εύκολα και είστε άριστος σύντροφος.
24 Γεννημένοι την 24η του μήνα, έχετε ικανότητα να βοηθάτε τους άλλους χωρίς να περιμένετε αντάλλαγμα. Διπλωματική ικανότητα, διαμεσολαβητής, ειρηνοποιός. Μπορείτε επίσης να γίνετε ο μεσολαβητής σε δύσκολες καταστάσεις. Αφιερωμένοι στην οικογένεια, τείνετε να τη προστατεύσετε. Ευαίσθητοι.
25 Η γέννησή σας την 25η ημέρα του μήνα (ενέργεια 7) έχετε τάση τελειομανίας. Έτσι γίνεστε εγωιστές και ατομιστές. Είσαστε ικανός συνομιλητής και έχετε τάση προς τα μεταφυσικά. Είσαστε ευαίσθητοι , επίμονοι. Δεν δέχεστε εύκολα εντολές, δεν σας αρέσει να σας εξουσιάζουν. Έχετε δικιά σας εργασία ή είσαστε προϊστάμενος. Είστε πιθανώς εφευρετικοί και μοναδικοί στις προσεγγίσεις δύσκολων προβλημάτων και στην εύρεση λύσεων.
26 Η γέννησή σας την 26η ημέρα του μήνα (ενέργεια 8) σας βοηθά να κάνετε τη δικιά σας επιχείρηση ευκολότερα από άλλους. Έχετε καλές εκτελεστικές ικανότητες και μπορείτε να γίνετε καλός δικαστής. Πρέπει να προσπαθήσετε να είστε κύριος της επιχείρησής σας, έχετε ισχυρή επιθυμία να ελέγχετε τα πάντα. Είστε γενικά αξιόπιστοι. Σας εμπιστεύονται τη διαχείριση χρημάτων. Ιδεαλιστές. Έχετε τις καλύτερες προϋποθέσεις να επιτύχετε στον επαγγελματικό τομέα και γενικότερα να ξεπεράσετε κάθε οικονομική δυσκολία. Γενικά είσαστε κοινωνικοί και διπλωμάτες, τείνετε να χρησιμοποιήσετε την πειθώ παρά τη δύναμη σας.
27 Η γέννησή σας την 27η ημέρα του μήνα (ενέργεια 9) σας κάνει ιδεαλιστές. Το ανοικτό μυαλό σας δίνει την ικανότητα ευρείας συνεργασίας με το περιβάλλον σας, ανεκτικοί, γενναιόδωροί, συμπονετικοί, ευαίσθητοι. Σας αρέσει να δίνετε περισσότερα από ότι παίρνετε. . Είσαστε φιλάνθρωποι, συναισθηματικοί. Αυτά τα γενέθλια σας βοηθούν να είστε ευρέων αντιλήψεων, ανεκτικοί, γενναιόδωροι. Είστε ο τύπος ατόμου που χρησιμοποιεί την πειθώ παρά τη δύναμη για να επιτύχει. Τείνετε να είστε πολύ ευαίσθητοι.
28 Η γέννησή σας την 28η ημέρα του μήνα (1 ενέργεια) σας δίνει αμέσως περισσότερες εκτελεστικές ιδιότητες και δυνατότητες, ηγετικό πνεύμα και δυναμικότητα στη καθοδήγηση της πορείας της ζωής σας. Έχετε αυτοπεποίθηση, όμως λύνετε δύσκολα τα μικροπροβλήματα. Ευαισθησία, με τον καιρό τα συναισθήματα σας εξασθενούν.
29 Τα γενέθλιά σας την 29η του μήνα σας κάνουν να είσαστε ιδεαλιστές, επινοητικοί, δημιουργικοί, ανήσυχοι στην εργασία σας. Ευαίσθητοι με αναλυτικές και διαισθητικές ικανότητες. Νευρικοί, ονειροπόλοι, συνεργάσιμοι.
30 Τα γενέθλιά σας τη 30η ημέρα του μήνα σας κάνουν δεινούς ρήτορες. Έχετε επιτυχία σε τομείς που είναι απαραίτητη η ικανότητα της χρήσης του λόγου. Τείνετε να γίνεστε μελοδραματικοί και θα επιτύχετε ως ηθοποιός ή μίμος. Έχετε ζωηρή φαντασία που μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε καλός συγγραφέας ή αφηγητής ιστοριών. Είστε ισχυρογνώμονε, έχετε κΚαλλιτεχνικό ταλέντο και δημιουργικότητα.
31 Τα γενέθλιά σας στις 31 του μήνα , σας κάνουν να είσαστε διοργανωτής και ηγέτης, ενεργητικός και αξιόπιστος, σκληρά εργαζόμενος αποδίδετε συχνά στον επιχειρησιακό κόσμο. Σοβαροί και ειλικρινείς. Άκαμπτοι & επίμονοι. Η ευαισθησία είναι πάντα παρούσα, αλλά το συναίσθημα είναι πιθανό να κατασταλεί. Είστε καλοί με τη λεπτομέρεια και επιμένετε στην ακρίβεια. Φιλόσοφοι αλλά χωρίς φαντασία. Αγαπάτε τα ταξίδια και φοβάστε τη μοναξιά. Πρέπει πιθανώς να παντρευτείτε νωρίς, γιατί η απόκτηση σημαντικών ευθυνών είναι απαραίτητη για τη σταθερότητά σας



Πηγή:http://geiasoy.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ:

1. Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910.
2. Κάθε βασιλιάς που κοσμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς: ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ- Βασιλιάς Δαβίδ, ΚΟΥΠΕΣ- Καρλομάγνος, ΣΠΑΘΙΑ -Μέγας Αλέξανδρος ΚΑΡΟ- Ιούλιος Καίσαρας
3. 111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987..654.321
4. Το άγαλμα ενός ανθρώπου πάνω σε άλογο όπου το άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα ,σημαίνει πως αυτός πέθανε στη μάχη. - Εάν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα ,τότε ο άνθρωπος πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη. - Εάν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη , τότε το άτομο είχε φυσικό θάνατο.
5. 'I am.' : Είναι η πιο σύντομη ολοκληρωμένη πρόταση στην Αγγλική γλώσσα.
6. Ερώτηση: Αν συλλαβίσεις στα αγγλικά τους αριθμούς, πότε θα βρεις για πρώτη φορά το γράμμα 'a' ? Aπάντηση: One thousand.
7. Ερώτηση: Tι κοινό έχουν , το αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου , η έξοδος κινδύνου και οι εκτυπωτές laser ? Aπάντηση: Oλα έχουν επινοηθεί από γυναίκες.
8. Ερώτηση: Πιο είναι το μόνο φαγητό που δεν χαλάει? Aπάντηση: Το μέλι
9. Στα χρόνια του Shakespeare, τα στρώματα των κρεβατιών κατασκευάζονταν από σχοινιά. Όταν τραβούσαν τα σχοινιά ,έσφιγγε το στρώμα και έκανε το κρεβάτι σταθερό ,για ύπνο. Έτσι βγήκε η φράση 'goodnight, sleep tight'.
10. Στην Βαβυλώνα 4.000 χρόνια πίσω συνηθιζόταν για τον μήνα μετά τον γάμο ,ο πατέρας της νύφης να προσφέρει στον γαμπρό ένα <υδρόμελι> για να πίνει. Το υδρόμελι ήταν μπύρα με μέλι και επειδή το ημερολόγιο τότε βασιζόταν στην σελήνη (moon), ο μήνας αυτός ονομάστηκε h oneymoon.
11. Στην αρχαία Αγγλία κάποιος δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί εκτός και αν είχε την συγκατάθεση του Βασιλιά (εξαιρούνταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι ήθελαν να αποκτήσουν παιδί, έπαιρναν την συγκατάθεση του Βασιλιά και έτσι τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν σεξ. Η πλάκα έγραφε ότι διέπρατταν F.U.C.K. δηλαδή 'Fornication Under Consent of the King' (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά)..
12.. Στη Σκοτία , ένα νέο παιχνίδι επινοήθηκε. Ο τίτλος του ήταν <<>> έτσι η λέξη GOLF εισήχθη στην Αγγλική γλώσσα.
KAI.........
13. TO 1981
1) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε
2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
3) O Πάπας απεβίωσε
TO 2005
1) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε
2) H Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
3) O Πάπας απεβίωσε
Eαν ο Πρίγκιπας Κάρολος θελήσει να ξανά παντρευτεί και η Liverpool βρεθεί πάλι στον τελικό του Champions League, παρακαλούμε να ενημερώσετε τον Πάπα....

Πηγή: http://geiasoy.blogspot.com/2009/07/blog-post_13.html

Παρέες Κολινδρινών

Χθες βράδυ στον Παυσίλυπο συνυπήρξαν δύο παρέες των 50/50.
Μία η δική μας παρέα και μία η παρέα των λίγων μεγαλύτερων από μας,αλλά εξίσου συνεπής τις Παρασκευές.
Η νεότερη παρέα(η δική μας),ήταν "ωραία" κι ευρύτερη,μιας και μαζευτήκαμε συν γυναιξί και τέκνοις,οπότε μιλάμε για 100/100,αλλά η άλλη παρέα η "παλιά" είναι αλλιώς,αφού στάθηκε στο ύψος της...
Μας έβαλε τα γυαλιά...

Όταν επιτίθεστε σε έναν,να ξέρετε ότι επιτίθεστε σε όλους μας...

Το μόνο που έχω να πω είναι, ότι λυπάμαι ειλικρινά για κάποιους που σαν μοναδικό τους στόχο έχουν να πλήξουν ένα μπλογκ που έγινε από Κολινδρινούς για Κολινδρινούς και τίποτα παραπάνω.

Αν δε το θέλετε για οποιοδήποτε λόγο νομίζετε εσείς,μπορείτε να φτιάξετε ένα άλλο που θα επισκιάσει και θα ρίξει στο καναβάτσο το δικό μας.
Ιδού η Ρόδος...
Αν το βάλετε ως στόχο θα το καταφέρετε.
Δε λέει τίποτα για μας, που τώρα πάμε καλά.
Παίρνουμε αυτό που δουλεύουμε.
Αύριο μεθαύριο ίσως βρεθούν κάποια παιδιά που θα μας αφήσουν πίσω.
Είναι όμως άνανδρο να επιτίθεστε επί προσωπικού και στις οικογένειες που αντιπροσωπεύει ο καθένας μας:
Πρώτον γιατί δε φταίνε σε τίποτα για τις επιλογές μας
και δεύτερον και το χειρότερο,το κάνετε καλυπτόμενοι πίσω από ένα ψευδώνυμο.
Κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας εξάλλου.
Ακόμη κι ένα μικρό παιδί... που η ανωνυμία το αντιπροσωπεύει.
Πέρα από το σκοπό του μπλογκ,τη λειτουργία του,τη βελτίωση κτλ,αυτό που κερδίσαμε από το μπλογκ,είναι μια μεγάλη παρέα (κι αυτό θα μείνει στο τέλος), η οποία θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει οποιοδήποτε μέλος της.
Έχει ξαναγίνει και θα ξαναγίνει όσες φορές χρειαστεί.

Όταν επιτίθεστε σε έναν,να ξέρετε ότι επιτίθεστε σε όλους μας...

36 νέες θέσεις εργασίες από τον ΟΑΕΔ Κατερίνης

Θέσεις Ειδικότητα

1 ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
1 ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
1 ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
1 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
1 ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
1 ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
1 ΜΟΝΤΕΛΑ, ΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
2 ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
1 ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
1 ΜΟΝΤΕΛΑ, ΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
1 ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
1 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
1 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
1 ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
1 ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
1 ΣΦΑΓΕΙΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ Κ.Π.Α.Ε.
1 ΒΟΗΘΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
1 ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
1 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ-ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΙ
1 ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜ
1 ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
1 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
1 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ
1 ΟΔΗΓΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜ
6 ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
1 ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
1 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
1 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
1 ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
1 ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ ΚΑΙ ΖΥΓΙΣΤΕΣ

Πηγή: http://politispierias.blogspot.com/2010/11/36_13.html

Έγκριση διάθεσης πίστωσης μέχρι του ποσού των 4.000,00 €

Α Π Ο Φ Α Σ Η
ΘΕΜΑ: Έγκριση διάθεσης πίστωσης μέχρι του ποσού των 4.000,00 € για το 2ο Υποέργο με τίτλο:
«Αρχαιολογικές έρευνες» της Πράξης «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου
Δ.Δ. Ρυακίων Δ. Κολινδρού Ν. Πιερίας» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της
Ελλάδας 2007-2013», σε βάρος των πιστώσεων του εναρίθμου έργου με Κ.Α.
2008ΣΕ08180007, της Σ.Α.Ε. 081/8.

Σύμφωνα με τις διατάξεις :
1. Του Ν.Δ. 3881/ 58 «Περί Έργων Εγγείων Βελτιώσεων» όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει
σήμερα.
2. Του Ν.Δ. 1418/ 1984 «Περί Δημόσιων έργων και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων» και του
εκτελεστικού του Π.Δ. 609/ 1985, όπως μετά την τροποποίησή τους ισχύουν σήμερα, καθώς και
το Ν. 3669/ 2008 «Περί Κύρωσης της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής Δημοσίων
έργων».
3. Της Χ.Δ. 9035/30-7-73 Απόφασης του Υπ. Εθν. Οικονομίας σχετικά με την χρηματοδότηση
κλπ. των έργων και μελετών του Π.Δ.Ε.
4. Της υπ’ αριθ. 399570/ 10-11-2001 (ΦΕΚ 1363/01 τ.Β) Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών
Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Γεωργίας περί «Σύσταση
Διοικητικού Τομέα Προγραμματισμού και Εφαρμογών του Γ΄ Κ.Π.Σ. και θέσης Ειδικού
Γραμματέα στο Υπουργείο Γεωργίας», όπως συμπληρώθηκε με τις 229920/20-2-2002 (ΦΕΚ
233/02 τ.Β) & 222822/6-5-2003 (ΦΕΚ 592/03 τ.Β) όμοιες και όπως έχει μετονομαστεί σε
Διοικητικό Τομέα Κοινοτικών πόρων & Υποδομών» με τον Ν. 3614/ 2007 (ΦΕΚ 267/2007 τ.
Α/).
5. Της υπ’ αριθμ. 339621/ 07-12-2009 (Φ.Ε.Κ.516/ Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων &
Οργάνων Διοίκησης φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα/10-12-2009 &
Φ.Ε.Κ.523/ Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων & Οργάνων Διοίκησης φορέων του Δημοσίου
και Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα/11-12-2009) Κοινής Απόφασης του Πρωθυπουργού και του
Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία διορίζεται ο κ. Βαγγέλης Διβάρης
του Πανογιώργη στη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων με βαθμό 2ο της κατηγορίας Ειδικών θέσεων, ο οποίος θα προΐσταται των
Υπηρεσιών του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Έχοντας υπόψη:
ΑΔΑ : 4ΙΗΝΒ-Ε
2
1. Την Σ.Α.Ε. 081/8 στην οποία είναι ενταγμένο το ενάριθμο έργο με Κ.Α.2008ΣΕ08180007 και
με τίτλο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Δ. Δ.Ρυακίων Δ. Κολινδρού Ν.
Πιερίας».
2. Την υπ’ αριθ. 9894/ 23-10-2008 Απόφαση ένταξης, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, του
παραπάνω έργου στο Μέτρο 1.2.5.Α.1 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας
2007-2013» και στην οποία περιλαμβάνεται το 2ο Υποέργο με τίτλο «Αρχαιολογικές έρευνες»
και προϋπολογισμό 40.000,00 €.
3. Το από 21-10-2010 Υπηρεσιακό Σημείωμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Μελετών & Κατασκευών
καθώς και το υπ’ αρίθμ. Πρωτ. 4055/ 20-09-2010 έγγραφο της ΚΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών
και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πιερίας, με τα οποία μας ζητείται η διάθεση πίστωσης 4.000,00 €
για την εκτέλεση αρχαιολογικών εργασιών στο ανωτέρω έργο.
4. Την 6418/ 27-5-2003 Εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία ρυθμίζονται θέματα
που αφορούν την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων που ανακύπτουν από την κατασκευή έργων
που χρηματοδοτούνται από το Γ΄ Κ.Π.Σ. ή άλλες πηγές χρηματοδότησης.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ :
1. Εγκρίνουμε την διάθεση πίστωσης μέχρι του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000,00 €),
σε βάρος των πιστώσεων του ενάριθμου έργου με Κ.Α.2008ΣΕ08180007 και τίτλο «Βελτίωση
και εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Δ.Δ. Ρυακίων Δ. Κολινδρού Ν. Πιερίας» της Σ.Α.Ε.
081/8, για την εκτέλεση αρχαιολογικών εργασιών στο παραπάνω έργο, και τη μεταβίβαση του
ποσού αυτού στη ΚΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πιερίας του ΥΠ.ΠΟ
& Τουρισμού.
2. Η πληρωμή θα γίνει από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σύμφωνα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ



ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
1. ΥΠ. ΠΟ. & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΚΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων
Παρμενίωνος 32
Τ.Κ. 601 00 - Κατερίνη
2. ΟΠΕΚΕΠΕ
Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης / Αλιείας
Δομοκού 5 - Τ.Κ. 104 45 - Αθήνα
3. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
α. Διεύθυνση Οικονομικής
Τμήμα Δημοσίων Επενδύσεων
Μενάνδρου 22
β. Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών
Ειδ. Υπ. Διαχ. του «Π.Α.Α. 2007-2013»
Μονάδα Β΄ - Λ. Αθηνών 58
Τ.Κ. 104 41 - Αθήνα
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
1. Δ/νση Σχεδιασμού Ε.Ε. & Α.Ε.Π.
2. Δ/νση Τεχνικών Μελετών & Κατασκευών
ΑΔΑ : 4ΙΗΝΒ-Ε

Συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού στον Όλυμπο

Συνεχίζονται με ενισχύσεις οι έρευνες εντοπισμού της 37χρονης Γαλλίδας τουρίστριας που αγνοείται από τα τέλη Σεπτέμβρη στον Όλυμπο.

Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της ΕΜΑΚ Λάρισας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς επίσης εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Κι όλα αυτά ενώ από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα κι ένα αεροπλάνο τύπου «τσέσνα» της Αερολέσχης Λάρισας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των αρχών, οι έρευνες επικεντρώνεται σε δυσπρόσιτα μέρη και σε χαράδρες που δεν έχουν ερευνηθεί έως τώρα. Τα ίχνη της 37χρονης χάθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη είχε προγραμματίσει ανάβαση στον Όλυμπο, ξεκινώντας την πορεία της από την νότια πλευρά του βουνού. Σύμφωνα με τις αρχές, διανυκτέρευσε σε ξενώνα των Καρυών, πριν συνεχίσει την αναρρίχησή της.

Οι ελληνικές Αρχές ειδοποιήθηκαν για την εξαφάνιση της γυναίκας από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, στην οποία αποτάθηκαν οι οικείοι της 37χρονης, από τη στιγμή που έχασαν τα ίχνη της.

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202788&cid=4

Η «φυσική του ρουφήγματος» της γάτας .

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκαλύψουν τον πολύπλοκο φυσικό μηχανισμό που κρύβεται πίσω από την ικανότητα της γάτας να ρουφάει με τόση μαεστρία με τη γλώσσα της το γάλα ή το νερό, χωρίς να λερώνεται ή να μουσκεύεται. Το φαινόμενο αυτό πάντα γοήτευε τους ανθρώπους, ειδικούς και μη, αλλά παρέμενε μυστηριώδες ως τώρα, γιατί τα γυμνά μάτια μας δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τι ακριβώς κάνει μια γάτα με ένα υγρό. Η νέα ανακάλυψη όμως ρίχνει φως στη «φυσική του ρουφήγματος» της γάτας.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων ΜΙΤ, Πρίνστον και Βιρτζίνια των ΗΠΑ, υπό τον βιοφυσικό Ρόμαν Στόκερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», χρησιμοποίησαν βιντεοκάμερα υψηλής ταχύτητας και διαπίστωσαν ότι η γάτα, χωρίς να το κάνει συνειδητά φυσικά, καθώς ρουφάει ένα υγρό, δημιουργεί μια ισορροπία ανάμεσα στη βαρύτητα και στην αδράνεια, με συνέπεια να δημιουργεί ένα είδος αντίστροφου «καταρράκτη», που ανυψώνει σε συνεχή ροή το υγρό προς το στόμα της, μόλις αυτή χώσει τη γλώσσα της μέσα σε ένα μπολ.


Όπως αποκαλύπτεται τώρα, αντίθετα με το σκύλο που χρησιμοποιεί τη λυγισμένη γλώσσα του ως «σπάτουλα» και καταφέρνει να μουσκεύει συνεχώς το σαγόνι του (ή να χύνει τα υγρά στο πάτωμα...), η γλώσσα της γάτας δεν βουτάει βαθιά μέσα στο υγρό σχηματίζοντας καμπύλη, για να δημιουργήσει ένα είδος «κουτάλας», αλλά αντίθετα ανεβοκατεβαίνει αστραπιαία πάνω-κάτω, ακουμπώντας μόνο την επιφάνεια του υγρού.


Πετυχαίνει έτσι να δημιουργήσει μια σχεδόν κάθετη στήλη υγρού ανάμεσα στην άκρη της γλώσσας της και στην υγρή επιφάνεια, με αποτέλεσμα το υγρό να ανυψώνεται ακριβώς προς το στόμα της και το σαγόνι της να μένει στεγνό.

Η στήλη του υγρού δημιουργείται από την ταυτόχρονη επίδραση των δύο δυνάμεων της φύσης, της βαρύτητας που ωθεί το υγρό προς το μπολ, και της αδράνειας που ωθεί το υγρό προς τη γλώσσα και το στόμα της. Η γάτα γνωρίζει ενστικτωδώς πόσο γρήγορα πρέπει να κινεί τη γλώσσα της πάνω-κάτω στο υγρό, ώστε να ισορροπεί τις δύο αυτές δυνάμεις, και πότε ακριβώς πρέπει να κλείσει το στόμα της για να ρουφήξει το υγρό που ανεβαίνει. Αν το κλείσει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πιο αργά, τότε η βαρύτητα θα υπερισχύσει και η στήλη υγρού θα σπάσει, με συνέπεια το υγρό να ξαναπέσει στο μπολ.

Οι γάτες κάνουν τέσσερα ρουφήγματα ανά δευτερόλεπτο κατά μέσο όρο και κάθε ρούφηγμα ανεβάζει στο στόμα τους περίπου ένα χιλιοστόλιτρο υγρού, σύμφωνα με τους ερευνητές. «Οι γάτες είναι εξυπνότερες από ό,τι πολλοί άνθρωποι νομίζουν, τουλάχιστον όσον αφορά την υδροδυναμική», δήλωσε ο ερευνητής Τζέφρι Αρίστοφ του πανεπιστημίου Πρίνστον.

Η ανακάλυψη, πέρα από τη σημασία της για τη βιολογία, μπορεί να έχει αντίκτυπο στη ρομποτική κίνηση των υγρών. Ήδη οι ερευνητές έφτιαξαν ένα μηχανικό μοντέλο γλώσσας, που ανεβοκατεβαίνει σε ένα μπολ και μιμείται το ρούφηγμα της γάτας.

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters


Τέλος (;) στη θανατική ποινή

Ο ΟΗΕ άναψε το «πράσινο» φως για την κατάργησή της

Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος κατά της θανατικής ποινής. Το κείμενο εγκρίθηκε με πλειοψηφία 107 ψήφων υπέρ, έναντι 38 κατά και 36 αποχών. Οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν ψήφισαν κατά.

Η Γενική Συνέλευση στο σύνολό της αναμένεται να εγκρίνει το κείμενο το Δεκέμβριο. Αφότου δημιουργήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη το 1945, μόνο οκτώ χώρες κατάργησαν τη θανατική ποινή. Σήμερα, 136 από τα 192 κράτη-μέλη έχουν καταργήσει τη θανατική ποινή με το νόμο ή στην πράξη, σύμφωνα με την Αμνηστία.

.ΣΤΗΒ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Η ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥ`

ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΙΤΟΥΡΙΑ......

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σύζυγος παρουσιαστή τον έπιασε στα... πράσα με την ερωμένη του

Σύζυγος μεγαλοδημοσιογράφου έκανε... γυαλιά καρφιά το γραφείο του, όταν τον έπιασε στα πράσα με την φίλη του σε τρυφερό τετ α τετ.

Τραγικές στιγμές έζησε πριν από 20 μέρες γνωστός δημοσιογράφος- πρώην παρουσιαστής δημοφιλών εκπομπών όταν εισέβαλε στο γραφείο του η σύζυγός του χωρίς να τον ειδοποιήσει και τον βρήκε στην αγκαλιά νεαρής δεσποινίδος που τον τελευταίο καιρό μονοπωλεί τη ζωή του.

Ακολούθησε ένα πραγματικό πανηγύρι με πρωταγωνιστές κυρίως την σύζυγο του δημοσιογράφου και τη νεαρή που μετά βίας γλίτωσε το λιντσάρισμα, αφού η έξαλλη σύζυγος πετούσε ότι έβρισκε μπροστά της στο κεφάλι της «πέτρας του σκανδάλου».

Μάταια ο δημοσιογράφος προσπαθούσε να ηρεμήσει τη σύζυγό του. Όλος ο όροφος στον οποίο βρισκόταν το γραφείο «ριγκ» είχε τρομοκρατηθεί από το περιστατικό, ώσπου η νεαρή κοπέλα έφυγε τρέχοντας για να σωθεί από τη μανιασμένη απατημένη σύζυγο.

Την επόμενη μέρα η νεαρή όμως, εκνευρισμένη και δαρμένη, πήγε στο κοντινό αστυνομικό τμήμα και έκανε μήνυση στην ανυποψίαστη κυρία που δεν περίμενε την αντίδραση της νεαρής ανταγωνίστριάς της .

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr όμως, οι δύο κυρίες κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό με την παρέμβαση του δημοσιογράφου που προφανώς δεν ήθελε να διασυρθεί το όνομά του περισσότερο από ότι είχε διασυρθεί στο χώρο της εργασίας του.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/gossip/story/suzugos-parousiasti-ton-epiase-sta-prasa-me-tin-eromeni-tou

Η Τζούλια ...διαδηλώνει με ροζ Porsche!

Η Τζούλια διαδηλώνει κατά των μισθών πείνας…. Όχι δα!
Η σταρ των ροζ DVD μπήκε στο ροζ αυτοκινητάκι της, φόρεσε τα ροζ γυαλιά και σαν άλλη μπάρμπι μέσα στο μπάρμπι-όχημα κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας για προσωπικές της δουλειές αλλά έπεσε πάνω στον λαό!

Τη στιγμή που το όχημα της διέσχιζε τη Σταδίου, έπεσε πάνω στη διαδήλωση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης οι οποίοι εκείνη την ώρα κατευθύνονταν με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας οικονομική ενίσχυση των ανέργων του κλάδου τους.

Η Ροζ Porsche της πλατινέ ντίβας παρεισέφρησε στη πορεία κάνοντας τους εργάτες να στέψουν το βλέμμα τους επάνω της αφήνοντας, προσωρινά, τα προβλήματά τους στην άκρη. Φυσικά αυτό που ακολούθησε είναι αντάξιο της φήμης της: η οδηγός κατέβασε το τζάμι και έγινε αποδέκτης ευφημιών ενώ πολλοί περαστικοί δε μπορούσαν παρά να στρέψουν το βλέμμα επάνω της.

Highlight της ημέρας ήταν όταν ένα αλλοδαπός που στεκόταν στο φανάρι, την πλησίασε και της ζήτησε αυτόγραφο. Εκείνη φυσικά υπάκουσε στην επιθυμία του, έβαλε την υπογραφή της σε ένα λευκό χαρτί και πάτησε γκάζι προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/i-tzoulia-...diadilonei-me-roz-porsche


Το νέο μοντέλο της Porsche... εξαντλήθηκε

Παρά την υψηλή τιμή της η νέα Porsche Speedster 911 αξίας 264.000 δολαρίων η οποία μάλιστα ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στην άσφαλτο έχει ήδη πάρα πολλές παραγγελίες. Το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι του Παρισιού φέτος, όμως φαίνεται πως έχει ξετρελάνει πολλούς πλούσιους ανά τον κόσμο. Τα νέα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο αλλά έχουν ήδη ενθουσιάσει τους λάτρεις της ταχύτητας που σπεύδουν να κάνουν την παραγγελία τους για να το αποκτήσουν. Και ύστερα σου λέει, υπάρχει κρίση...


Πηγή:http://www.gossip-tv.gr/story/64594/neo-montelo-tes-porsche-exantletheke

προς κ τσακνακάτκου

συνεντευξη του κ Τάκη Μουσαφίρη
δημοσιογράφος - γιατί επιλέγετε τον Δ.Μητροπάνο να τραγουδά ενώ λέτε οτι φαλτσάρει????
Μουσαφίρης - αν μία μανα έχει το παιδί της στον πόλεμο και της στείλει ένα γράμμα που λέει ....μάνα ζο κε σ αγαπο .....η μάνα θα συγκινηθει λιγότερο επειδη το σάγαπώ είναι με όμικρον και περισπομένη?????

Οι πιο ισχυροί άνθρωποι στον πλανήτη

Το διάσημο περιοδικό Forbes εξέδωσε πριν από λίγες μέρες τη λίστα με τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, είτε πρόκειται για πλούσιους είτε για σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής παγκοσμίως, είτε ακόμα και για αρχηγούς κρατών. Μάθετε λοιπόν ποιοι είναι οι ισχυρότεροι άνθρωποι ανά την υφήλιο...
1. Hu Jintao, Πρόεδρος της Κίνας
2. Barack Obama, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών
3. Abdullah bin Abdul Aziz al Saud, Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας
4. Vladimir Putin, Πρωθυπουργός της Ρωσίας
5. Πάπας Βενέδικτος XVI του Βατικανό
6. Angela Merkel, Καγκελάριος της Γερμανίας
7. David Cameron, Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας
8. Ben Bernanke, Πρόεδρος του Federal Reserve
9. Sonia Gandhi, Πρόεδρος της Ινδίας
10. Bill Gates, Αντιπρόεδρος της Microsoft

Πηγή:http://www.gossip-tv.gr/story/64591/oi-pio-iskhuroi-anthropoi-ston-planete