Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Άντα Παπανδρέου VS Κάρλα Μπρούνι!

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντά την Δευτέρα τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και το newsbomb.gr προχωράει σήμερα σε ένα crash test μεταξύ των συζύγων των δύο ανδρών! Άντα Παπανδρέου vs Κάρλα Μπρούνι λοιπόν και τουλάχιστον σε αυτό, Ελλάς- Γαλλία σημειώσατε 1

Άντα vs Κάρλα

Η Άντα Παπανδρέου, κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου, μεγάλωσε στην Πάτρα και τελείωσε το δημοτικό στο Αρσάκειο Πατρών. Γύρω στα 15 της χρόνια, επαναστατεί και απαιτεί να συνεχίσει το σχολείο σε δημόσιο, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, πράγμα που γίνεται. Πετυχαίνει με την δεύτερη προσπάθεια την εισαγωγή της στο Πολυτεχνείο Πατρών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ενώ στη συνέχεια παίρνει υποτροφία από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταπτυχικαό στον Καναδά, με θέμα την «αντοχή των υλικών».

Τελικά επιλέγει τον τομέα της αεροναυπηγικής και ξεκινάει την καριέρα της στην αμερικάνικη εταιρεία Canadair. Μετά τον γάμο της με τον Γιώργο Παπανδρέου, ξεκινάει το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Γαλλική Λογοτεχνία. Λίγα χρόνια μετά προχωράει και σε διδακτορικό με αντικείμενο τη Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Η Κάρλα Μπρούνι γεννήθηκε στο Τορίνο. Ο πατέρας της, ο Αλμπέρτο Μπρούνο Ταντέσι, ήταν βιομήχανος, συνθέτης και θεατρικός σκηνοθέτης και η μητέρα της πιανίστρια και ηθοποιός.

Μετακόμισαν στην Γαλλία όταν η Κάρλα ήταν πέντε ετών, γιατί την εποχή εκείνη οι πλούσιοι Ιταλοί κινδύνευαν να απαχθούν από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες! Σπούδασε Τέχνες στο Παρίσι και παράλληλα ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ με τεράστια επιτυχία. Λέγεται ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι ετήσιες αποδοχές της ξεπερνούσαν τα 7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο! Το 1999 άρχισε και η μουσική της καριέρα με αποκορύφωμα τον πρώτο της δίσκο που κυκλοφόρησε το 2002 με τον τίτλο «Qulqu'un m' a dit», ο οποίος έφτασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις.

Ο έρωτας με τον Γιώργο

Είναι 1985 και η Άντα Παπαπάνου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον Καναδά, επιστρέφει για λίγες ημέρες στην Ελλάδα και στο πατρικό της στην Πάτρα. Εκεί σε μία μια πολιτική συγκέντρωση στο σπίτι μιας φίλης γνωρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου που μόλις έχει χωρίσει από τον πρώτο του γάμο από τον οποίο έχει έναν γιο, τον Αντρέα.

Από την πλευρά του ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος, εκείνη όμως έχει πάει με το ζόρι στην εκδήλωση! Όπως θα αποκαλύψει πολλά χρόνια μετά, ήταν αρνητικά προκατειλημμένη απέναντί του, αφού δεν είχε δει με καθόλου καλό μάτι την απόφαση του υιού Παπανδρέου, να ακολουθήσει την πολιτική καριέρα του πατέρα και του παππού του. Για τους επόμενους 12 μήνες ο ερωτευμένος Γιώργος, κινεί γη και ουρανό προκειμένου να την γοητεύσει! Και τα καταφέρνει! Η σχέση τους ξεκινάει το 1986 και καταλήγει στα σκαλιά της εκκλησίας το 1989 στο Καλέτζι, με παραδοσιακό γλέντι όπου σερβιρίστηκε γίδα βραστή.

Ο έρωτας με τον Νικολά

Η σχέση Μπρούνι- Σαρκοζί ξεκινάει σ' ένα πάρτι, μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του από τη δεύτερη σύζυγό του Σεσιλιά. Η συναντησή τους είναι ένα "ραντεβού στα τυφλά" αφού η βραδιά έχει οργανωθεί μόνο και μόνο για να γνωριστούν μεταξύ τους! Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος! Από την πρώτη στιγμή ο ηλεκτρισμός μεταξύ τους, είναι κάτι παραπάνω από έντονος και μοιάζουν σαν να έχουν μάτια, μόνο ο ένας για τον άλλο! Λίγους μήνες μετά η Κάρλα Μπρούνι γίνεται πρώτη κυρία της Γαλλίας! Ο γάμος γίνεται μέσα στο Μέγαρο των Ηλυσίων υπό το δήμαρχο του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού Φρανσουά Λεμπέλ, ο οποίος τέλεσε το μυστήριο. Μαζί τους μόνο έξι στενοί φίλοι του ζευγαριού!

Οι πολιτικές πεποιθήσεις

Ως φοιτήτρια, η Άντα Παπανδρέου, είναι έντονα πολιτικοποιημένη και ενώ αρχικά εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια οι έντονα ριζοσπαστικές αριστερές απόψεις της, την οδηγούν στη διαγραφή!

Η Κάρλα Μπρούνι πολιτικά τοποθετεί τον εαυτό της στην αριστερά. Στη Γαλλία είχε προκληθεί σάλος, όταν δημοσιοποιήθηκε η απόφασή της να υπογράψει ψήφισμα, εναντίον του αμφιλεγόμενου νόμου που προέβλεπε την εξέταση DNA για τις οικογένειες των μεταναστών, που επιθυμούσαν να μείνουν μόνιμα στην Γαλλία.

Η εμφάνιση

Ντυμένη πάντα κομψά, αλλά ποτέ κραυγαλέα, η Άντα Παπανδρέου αποφεύγει τα επώνυμα κομμάτια που "βγάζουν μάτι" ενώ φοράει σπανίως κοσμήματα! Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να διατηρεί τα κιλά της σε πολύ κομψά επίπεδα, γεγονός που την κάνει λιγο πιο τολμηρή στις επιλογές της, σε σχέση με το παρελθόν!

Η Κάρλα από την άλλη, ως πρώτη κυρία, έχει επιλέξει ένα κλασικό στυλ ντυσίματος με ιδιαίτερη προτίμηση σε πανάκριβους οίκους μοδας! Οι τσάντες και τα φορέματα της, κοστίζουν χιλιάδες δολάρια, ενώ κάθε δημόσια εμφάνισή της αποτελεί είδηση για τα περιοδικά μόδας! Το σώμα της, παραμένει σε διαστάσεις μοντέλου και το μόνο που στερείται είναι τα ψηλοτάκουνα, αφού ο Νικολά δεν είναι και πρώτο μπόι!

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/gossip/story/anta-papandreou-vs-karla-mprouni