Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Κολινδρού....

Στη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Κολινδρού Πιερίας εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου
Μητροπολίτου κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ.

Έψαλαν οι αδελφές της Μονής και κήρυξε ο Πνευματικός της Μονής, σεβαστός γέροντας Ιεροκήρυκας π. Αθηναγόρας Καραμαντζάνης, σχετικά με το βίο, το άγιο παράδειγμα και την αρετή της ελεημοσύνης του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος.

Η Διοικούσα Επιτροπή των συσσιτίων της Μητροπόλεως "ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ", οι Ιερείς - προϊστάμενοι των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της πόλης Κατερίνης και οι 150 περίπου ακούραστοι συνεργάτες λαϊκοί, άνδρες και γυναίκες, πού παρακολούθησαν τον Εσπερινό, ένοιωσαν έντονα λατρευτικά βιώματα μέσα στο λαμπρό και κατανυκτικό Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Στη συνέχεια, η Καθηγουμένη της Μονής Οσιολογιωτάτη Μοναχή Ειρήνη με τις αδελφές παρέθεσαν πλούσιο δείπνο σ' όλους του συνεργάτες στην υπέροχη Τράπεζα της Μονής.

Μετά την προσφώνηση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, ο ταμίας των συσσιτίων "ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ" έκανε έναν σύντομο και κατατοπιστικό απολογισμό της 10ετίας.

Σ' αυτό το χρονικό διάστημα προσφέρθηκαν 400.000 μερίδες φαγητό, καλομαγειρεμένο και ζεστό. Τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 722.664 Ευρώ και τα λοιπά έξοδα στο ποσό των 705.162 Ευρώ, χωρίς να υπολογισθούν οι δωρεές των πιστών σε είδος.

'Ολοι οι παρευρεθέντες δόξασαν τον Θεό για το έργο που επιτελέσθηκε με τη Χάρη Του. Την όλη εκδήλωση έκλεισε με έκδηλη τη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ.

Ευχαρίστησε απ' τα βάθη της καρδιάς του όλους που βοηθούν στο Φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως και ειδικότερα στο πρόγραμμα των καθημερινών συσσιτίων "ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ", και προέτρεψε το έργο αυτό, που γίνεται με πολλούς κόπους και πνεύμα θυσιαστικής αγάπης, να συνεχιστεί και να επιτελείται πάντοτε αθόρυβα και ταπεινά.

Τέλος, σ' όλους χάρισε και μια ωραιότατη εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, ως ένδειξη τιμής, ευγνωμοσύνης και πολλής αγάπης.


Πηγή:http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6279:2010-11-12-17-56-15&catid=26:2009-12-18-08-38-40


Δικό μου σχόλιο:
Το μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου,υπό κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μια καλή πηγή εσόδων για το χωριό μας.
Δε θα λύσει όλα μας τα προβλήματα,αλλά να έδινε ένα έξτρα εισόδημα.
Ας το κοιτάξουν κάποιοι σοβαρά...
Όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει θέληση.

Επίσης θέλω να εκφράζω το θαυμασμό μου για τα φιλόπτωχα ταμεία της Ελλάδος,αλλά και του χωριού μας ιδιαίτερα,που παράγουν πολύ καλό και θεάρεστο έργο.