Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινά η πληρωμή της περαίωσης

Την προκαταβολή της περαίωσης εκκρεμών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 θα κληθούν να πληρώνουν από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 1,3 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αποστείλει 440.000 εκκαθαριστικά σημειώματα και οι παραλήπτες τους θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να περάσουν από την τράπεζα της επιλογής τους για την εξόφληση της προκαταβολής 20% επί του συνολικά οφειλόμενου φόρου που περιγράφεται στο εκκαθαριστικό τους, εφόσον βέβαια θέλουν να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις τους. Η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 18 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον νόμο η υπαγωγή στη ρύθμιση και εξόφληση των φόρων γίνεται ως εξής: -Το εκκαθαριστικό σημείωμα περιέχει για καθεμία υπόθεση την αρμόδια Εφορία, τα ανέλεγκτα οικονομικά έτη, τη νομική μορφή του επιτηδευματία και την κατηγορία Βιβλίων ΚΒΣ, τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα, τυχόν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ή παραβάσεις, τον συντελεστή του φόρου περαίωσης, το ποσό του φόρου περαίωσης κατά οικονομικό έτος, το ποσό του ΦΠΑ που προκύπτει κατά έτος, το σύνολο της οφειλής κατά οικονομικό έτος και το ποσό της συνολικής οφειλής για όλα τα οικονομικά έτη, το 20% της προκαταβολής το οποίο δεν μπορεί να είναι κάτω από 500 ευρώ, εκτός αν το ποσό της συνολικής οφειλής είναι κατώτερο από το ποσό αυτό. -Η καταβολή της προκαταβολής γίνεται υποχρεωτικά σε οποιαδήποτε συμβεβλημένη τράπεζα με την προσκόμιση - επίδειξη του εκκαθαριστικού, από 1/11/2010 και μετά. Οι δόσεις, σε περίπτωση μη εφάπαξ εξόφλησης, καταβάλλονται επίσης σε οποιαδήποτε συμβεβλημένη τράπεζα, με τη δυνατότητα όμως καταβολής και στις ΔΟΥ. -Αν υπάρχουν σφάλματα στο εκκαθαριστικό, ο φορολογούμενος πρέπει να απευθυνθεί στην Εφορία του για να κάνει τις σχετικές διορθώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, προκαταβολή και δόσεις εξοφλούνται μόνο στην Εφορία η οποία έκανε τις διορθώσεις. Σύμφωνα με με την εγκύκλιο που εξέδωσε για την περαίωση, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ζητάει από τον προϊστάμενο κάθε Εφορίας να συγκροτήσει δύο ειδικά συνεργεία που θα τρέξουν τις διαδικασίες. Ευθύνη του πρώτου συνεργείου θα είναι η υποδοχή φορολογουμένων που προσέρχονται για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διορθώσεις εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Θα πρέπει, σύμφωνα με τις οδηγίες, να επανεκδίδουν το διορθωμένο εκκαθαριστικό το συντομότερο δυνατό, ώστε ο φορολογούμενος να μπορεί να υπαχθεί στην περαίωση εντός των προθεσμιών. Το δεύτερο ειδικό συνεργείο θα είναι επιφορτισμένο με τηλεφωνήματα. Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, κάθε Εφορία και ελεγκτικό κέντρο θα πρέπει να ενημερώσει τηλεφωνικά ή να αποστείλει αμέσως προσκλήσεις στους επιτηδευματίες αρμοδιότητάς τους, εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις, οι οποίες εκκρεμούν και μπορούν να περαιωθούν προκειμένου οι επιτηδευματίες αυτοί να υποβάλουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αίτηση υπαγωγής στην περαίωση.
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktiko

Του κλίκ'

Σαββάτου ιχτιέ , έφαγιέτι πίτα; Μπράβου! Πιρίσσιψιν ζ'μάρ'
για να φκιάσ' η νοικουκυρά κι λίγου κλίκ';Πάλι μπράβου!

Μα στιφτόπ'τα του πουν, μα διάουλους τουν πατέρα τ', όπους κι να του πουν, όπους κι να του φκιάσουν, σαν του κουλιντρινό του κλίκ' δεν έχ', αρέ πιδγιά!!!

ΥΓ. Η φωτογραφία ειναι απο το μπλογκ της καλής@φίλης, της ΘΑΛΑΣΣΕΝΙΑΣ

Βόρειοι vs Νότιοι...

- Ρε Αθηναίοι, αφού μας κοροϊδεύετε που τη φέτα την λέμε τυρί, εσείς γιατί την τυρόπιτα δεν την λέτε φετόπιτα;Παραθέτω λοιπόν με εικόνες, τις σημαντικότερες διαφορές μας σε δύο «πικάντικα» θέματα.